facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013

Eurogroup: Δεν αναμένεται ένσταση για την επόμενη δόση

Το οριστικό πράσινο φως για την εκταμίευση της επόμενης «υπο-δόσης» προς την Ελλάδα αναμένεται να δώσει το Eurogroup, στη συνεδρίαση της Δευτέρας, όπως διαβεβαίωσε... ανώτερος Ευρωπαίος αξιωματούχος

Το οριστικό πράσινο φως για την εκταμίευση της επόμενης «υπο-δόσης» προς την Ελλάδα αναμένεται να δώσει το Eurogroup, στη συνεδρίαση της Δευτέρας, όπως διαβεβαίωσε ανώτερος Ευρωπαίος αξιωματούχος. Μιλώντας σε άτυπη ενημέρωση δημοσιογράφων, ο αξιωματούχος εξήρε τις επιδόσεις της ελληνικής κυβέρνησης στην υλοποίηση των αποφάσεων του περασμένου Δεκεμβρίου και τόνισε ότι δεν αναμένεται να διατυπωθεί καμία ένσταση για την εκταμίευση 9,2 δισεκατομμυρίων ευρώ μέσα στον Ιανουάριο. Η τυπική απόφαση για την εκταμίευση αναμένεται να ληφθεί από το διοικητικό συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (EFSF-ESM), μετά τη συνεδρίαση του Eurogroup.

Στη συνεδρίαση της Δευτέρας θα συζητηθεί επίσης η απευθείας ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, η λειτουργία του ESM, η εκταμίευση της επόμενης δόσης για την ανακεφαλαιοποίηση των Ισπανικών τραπεζών, η θετική εικόνα που διαμορφώνεται σε Ισπανία και Πορτογαλία, αλλά και το Κυπριακό Μνημόνιο. Ο αξιωματούχος τόνισε ότι δεν περιμένει την υπογραφή Μνημονίου με τη Λευκωσία πριν από τα μέσα Μαρτίου, επιρρίπτοντας ευθέως ευθύνες στην Κυπριακή κυβέρνηση για την καθυστέρηση στις διαπραγματεύσεις με την Τρόικα. «Χωρίς ιδιωτικοποιήσεις, δεν θα καταστεί βιώσιμο το Κυπριακό χρέος και χωρίς ιδιωτικοποιήσεις, τις οποίες αρνείται η παρούσα κυβέρνηση, δεν υπογράφεται μνημόνιο», δήλωσε μεταξύ άλλων. Πάντως, διαβεβαίωσε ότι οι χρηματοδοτικές ανάγκες της Λευκωσίας είναι καλυμμένες μέχρι το τέλος Μαρτίου.

Τέλος, μολονότι ο αξιωματούχος δεν το επιβεβαίωσε, στη συνεδρίαση του Eurogroup της Δευτέρας αναμένεται να οριστικοποιηθεί η διαδοχή του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στην ηγεσία του σώματος, από τον Ολλανδό Υπουργό Οικονομικών, Γερούν Ντεϊσελμπλουμ.

skai

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news