facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

Με βούλα της κυβέρνησης η διδασκαλία του κορανίου στη Θράκη

Αν και ο απόφοιτος της θεολογικής σχολής του πανεπιστημίου του Μαρμαρά και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Αχμέτ Ραήφ Χατζή Οσμάν, αντέδρασε έντονα και το χαρακτήρισε ..."τρομακτικό λάθος", ο υπουργός παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος έκανε δεκτή την τροπολογία βουλευτών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Σύμφωνα με αυτήν, οι δάσκαλοι οι οποίοι θα διδάσκουν το κοράνι στους μουσουλμάνους μαθητές των σχολείων της μειονότητας θα διορίζονται από το ελληνικό κράτος. Να σημειωθεί πάντως πως οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί φέρονται να είχαν συναποφασίσει, μετά από αίτημα των κυρίων Ευάγγελου Βενιζέλου και Φώτη Κουβέλη να μετατεθεί το θέμα στο μέλλον. Μάλιστα οι πληροφορίες λένε πως είχε ενημερωθεί σχετικά και ο υπουργός Παιδείας από τον Αντώνη Σαμαρά. Σύμφωνα με την τροπολογία που έγινε δεκτή οι ιεροδιδάσκαλοι θα επιλέγονται από μία πενταμελή επιτροπή που θα συγκροτείται από τον εκάστοτε υπουργό Παιδείας με τη συμμετοχή:

Του οικείου Μουφτή, έναν υπάλληλο του υπουργείου Παιδείας, ένα μέλος ΔΕΠ ειδικευμένο στις ισλαμικές σπουδές, έναν έγκριτο μουσουλμάνο θεολόγο που προτείνεται από το υπουργείο και έναν έγκριτο μουσουλμάνο θεολόγο που προτείνεται από τον Μουφτή. Συνολικά προβλέπεται να διορίζονται έως και 240 ιεροδιδάσκαλοι,80 στη Μουφτεία Ξάνθης, 120 στη Μουφτεία Κομοτηνής και 40 στη Μουφτεία Διδυμότειχου. Την τροπολογία υπερψήφισαν η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και η Χρυσή Αυγή, η οποία αιτιολόγησε την ψήφο της λέγοντας ότι τη στηρίζει γιατί δεν τη θέλει η Τουρκία. Από τη δική του πλευρά, αιτιολογώντας τη δική του στάση ο κ. Χατζή Οσμάν επισήμανε μεταξύ άλλων: "Μην ακούτε ανθρώπους που σας οδηγούν στο αδιέξοδο. Να μην στηρίξετε αυτή την τροπολογία. Απορώ ποιος θέλει να δημιουργήσει εντάσεις στην περιοχή... ως βουλευτή της μειονότητας δεν ζήτησαν τη γνώμη μου .. Ντρέπομαι γι' αυτή την τροπολογία. Ούτε πήρατε τη γνώμη μου. Ποιος πήρε αυτές τις αποφάσεις; Θα κάνει τεράστια ζημιά. Θα βοηθηθούν δέκα άτομα και θα έχετε απέναντι όλη τη μειονότητα. Θα είναι βαρύ πλήγμα και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό... Αν περάσει θα κάνει κακό στην πατρίδα μου την Ελλάδα και την περιοχή μου, τη Θράκη... Εγώ δεν βάζω την υπογραφή μου. Καλώ τα κόμματα να την καταψηφίσουν. Να την αποσύρετε".

lamiastar

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news