facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

Βοήθεια προς Ελλάδα και Τουρκία για την λαθρομετανάστευση

Βοήθεια προς Ελλάδα και Τουρκία για τη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών και αποδοχή του προβλήματος της λαθρομετανάστευσης ως ευρωπαϊκού, ζητά... με απόφασή της η Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Εγκρίνοντας την έκθεση της Ολλανδέζας βουλευτού των Σοσιαλιστών Τίνεκε Στρικ, η Ολομέλεια της Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης υπογραμμίζει την ανάγκη να αναγνωριστεί ως ευρωπαϊκό, το πρόβλημα της αθρόας προσέλευσης λαθρομεταναστών και αιτούντων άσυλο από τη Συρία και τη Β. Αφρική, στις χώρες της Νοτίου Ευρώπης.

Κύρια σημεία εισόδου των παράνομων μεταναστών, στην πορεία τους προς την ΕΕ, είναι η Ελλάδα και η Τουρκία, που έχει ήδη δεχθεί 150.000 λαθρομετανάστες από τη Συρία, τονίζεται στο σχετικό ψήφισμα.

Με αυτό, καλούνται οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να αυξήσουν σημαντικά τη βοήθειά τους προς την Ελλάδα, την Τουρκία και τις άλλες μεσογειακές χώρες και να επανεξετάσουν το προσφύγων και των αιτούντων άσυλο στην Ευρώπη.

Με το ίδιο ψήφισμα, ωστόσο, καλούνται οι ελληνικές αρχές να καταπολεμήσουν την άνοδο του ρατσισμού και την ξενοφοβία έναντι των μεταναστών στη χώρα.

e-go

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news