facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

Δεύτερο κύμα ασφαλιστικής μεταρρύθμισης ξεκινά η κυβέρνηση

Ο υπουργός Εργασίας Γ.ΒρούτσηςΜετά τις οριζόντιες ανατροπές σε όρια ηλικίας, έτη ασφάλισης και υπολογισμούς συντάξεων που συντελέστηκαν το 2010 και 2011, έρχεται η «κάθετη» επέμβαση στο εσωτερικό των ταμείων κύριας ασφάλισης, με την καθιέρωση ενιαίων κανόνων ανά ασφαλιστικό φορέα.

Η προσπάθεια ξεκινά την ερχόμενη Τρίτη, με τη συγκρότηση και συνεδρίαση στο υπουργείο Εργασίας «ειδικής επιστημονικής επιτροπής» η οποία θα προετοιμάσεις τις προτάσεις των αλλαγών, ενώ θα ακολουθήσει διάλογος με τους κοινωνικούς φορείς με στόχο το τελικό νομοσχέδιο να έχει διαμορφωθεί και ψηφιστεί έως το τέλος του έτους.

Σύμφωνα με Το Βήμα της Κυριακής, ο σχεδιασμός του υπουργείου Εργασίας προβλέπει ενιαίες εισφορές, ενιαίες παροχές, ενιαίους κανόνες ασφάλισης, πλήρη εσωτερική ενοποίηση των υπαρχόντων ασφαλιστικών ταμείων, καθώς και κεντρική αναζήτηση και είσπραξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών των Ταμείων.

Η «εσωτερική ενοποίηση» θα αφορά τα υφιστάμενα κύρια ταμεία κύριας ασφάλισης -ΙΚΑ, ΟΓΑ, ΝΑΤ, ΟΑΕΕ, ΕΤΑΑ και ΕΤΑΠ ΜΜΕ- δηλαδή δεν θα επιφέρει περαιτέρω μεταξύ τους ενοποιήσεις.

in

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news