facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

Ένας στους πέντε δεν πληρώνει ΦΠΑ - Έρχονται κατασχέσεις

Απίστευτα τα στοιχεία που έρχονται στο φως από τους ελέγχους και δικαιολογούν την εκτίναξη των ληξιπροθέσμων οφειλών στα 56,6 δισ. ευρώ. Όπως φαίνεται από τα στοιχεία δεν είναι μόνο η αδυναμία των πολιτών να πληρώσουν την καταιγίδα των φόρων αλλά και εκείνοι που αρνούνται να αποδώσουν τον ΦΠΑ στο Δημόσιο.

 Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων , το 2012 δημιουργήθηκαν νέα ληξιπρόθεσμα χρέη ύψους 13,178 δισ. ευρώ, εκ των οποίων εισπράχθηκαν περίπου 1,4 δισ. ευρώ και διαγράφηκαν 195 εκατ. ευρώ.

Σε ότι αφορά στον ΦΠΑ ενώ έπρεπε να υποβληθούν 5.319.711 δηλώσεις , τελικά υποβλήθηκαν 4.140.911.

Από τους 21.057 ελέγχους που έγιναν για την απόδοση του ΦΠΑ βεβαιώθηκαν 434 εκατ. ευρώ, από τα οποία εισπράχθηκαν 93,5 εκατ. Ευρώ, δηλαδή μόλις το 21%.

Το οικονομικό επιτελείο προσανατολίζεται τώρα στην αυστηροποίηση των ποινών με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που θα προβλέπει άμεση δήμευση περιουσιών και τραπεζικών καταθέσεων όλων όσοι εντοπίζονται να φοροδιαφεύγουν και διαπιστώνεται ότι έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν.

Παράλληλα θεσπίζεται το ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο, ενώ γίνεται και επέκταση των ηλεκτρονικών συναλλαγών με κάρτες πληρωμών, αλλά και ένα νέο μοντέλο ελέγχου των εισοδημάτων επαγγελματικών ομάδων που θεωρούνται ύποπτες για φοροδιαφυγή.

newsit

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news