facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

Απεργιακό κάλεσμα στους δασκάλους κάνει η ΔΟΕ

Σε αγωνιστική ετοιμότητα καλεί τους δασκάλους η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΔΟΕ), καταγγέλλοντας την πολιτική του μνημονίου και σημειώνοντας πως πρέπει όλοι να... βγουν για ακόμη μία φορά στους δρόμους και να αγωνιστούν για την ανατροπή της. 

Σύμφωνα με τη ΔΟΕ, μερικές από τις επιπτώσεις της μνημονιακής πολιτικής στους εκπαιδευτικούς είναι: αργία και διαθεσιμότητα ακόμα και όσων απλά παραπέμπονται στα πειθαρχικά συμβούλια, υποχρεωτική μετάθεση σε όλη τη χώρα ανεξάρτητα από οργανική θέση με απόφαση υπουργού, αξιολόγηση για μισθολογική και βαθμολογική καθήλωση και απολύσεις, κατάργηση δώρων, αύξηση ορίων ηλικίας στα 67 με 40 χρόνια υπηρεσίας για τη σύνταξη, απαγόρευση προσλήψεων μονίμων και μείωση του αριθμού των αναπληρωτών για το 2013.

Η ΔΟΕ τους εκπαιδευτικούς σε μαζική συμμετοχή στις έκτακτες γενικές συνελεύσεις των συλλόγων, από 21 μέχρι και 31 Ιανουαρίου, για τη διαμόρφωση αγωνιστικής πρότασης του κλάδου.

Συγκαλεί τέλος στην Αθήνα την ολομέλεια των προέδρων των τοπικών συλλόγων δασκάλων και νηπιαγωών τη Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου.

Όπως αναφέρει, στον χώρο της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης:

• Συνεχίζεται η υποχρηματοδότηση των σχολείων και τα λειτουργικά προβλήματα που προκύπτουν από αυτή. Με πρώτο ζήτημα, την εξασφάλιση του πετρελαίου που απαιτείται για τη θέρμανση των σχολικών μονάδων.
• Εξαντλήθηκαν οι πιστώσεις για την πρόσληψη αναπληρωτών τη φετινή χρονιά και οι προοπτικές για το νέο σχολικό έτος είναι εφιαλτικές.
• Εξαγγέλλεται η κατάργηση, επί της ουσίας, της δωρεάν παροχής σχολικών βιβλίων που θα «δανείζονται» πλέον στους μαθητές.
• Διαιωνίζονται τα χρόνια προβλήματα της προσχολικής αγωγής και των νηπιαγωγών.
• Ετοιμάζεται το Π.Δ. για την αξιολόγηση-χειραγώγηση με βάση τις ρυθμίσεις του 4024/2011, μια αξιολόγηση που θα καταργεί την παιδαγωγική ελευθερία και δημοκρατία στο σχολείο, θα κατηγοριοποιεί τους εκπαιδευτικούς και θα οδηγεί σε απολύσεις.
• Επιτείνεται η υποβάθμιση και η συρρίκνωση της ειδικής αγωγής.
• Επανέρχονται τα σχέδια και οι προτάσεις για συγχωνεύσεις σχολείων συμπτύξεις τμημάτων και αύξηση του διδακτικού ωραρίου των εκπαιδευτικών.
• Συνεχίζεται η υποβάθμιση της υγειονομικής περίθαλψης των δασκάλων, αφού υποχρηματοδοτούν τον ΕΟΠΥΥ με τους εκατομμύρια ασφαλισμένους, χωρίς ασφάλεια, καταργούν και συγχωνεύουν Υπηρεσίες Υγείας.


metrogreece


Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news