facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

Σφαγείο... το αρχαίο θέατρο της Κορίνθου! Βρέθηκε ένας τόνος οστά

Το αρχαίο θέατρο της Κορίνθου είχε μετατραπεί σε... σφαγείο!


Αυτό υποστηρίζουν αμερικανοί αρχαιολόγοι που... ήρθαν αντιμέτωποι με ένα εντυπωσιακό εύρημα: έναν τόνο οστά βοοειδών!

Πρόκειται για περίπου 100.000 οστά που προέρχονται από βόδια, πρόβατα και κατσίκια, ενώ 516 εκτιμάται ότι ήταν μόνο οι αγελάδες που είχαν σφαγιαστεί στον χώρο του θεάτρου, σύμφωνα με την ιστοσελίδα livescience.com.

"Πιστεύω ότι τα σφάγια συνδέονταν με κάποια μεγάλη γιορτή για τις ανάγκες της οποίας χρησιμοποιούνταν το θέατρο, το οποίο στο μεταξύ είχε πέσει σε αχρησία κάπου μεταξύ του 3ου και 4ου αι. μ.Χ.", υποστηρίζει ο αρχαιολόγος του Πανεπιστημίου του Γουίνιπεγκ, Μάικλ ΜακΚίνον.

Είναι άγνωστο προς το παρόν σε πόσο μεγάλο χρονικό διάστημα σφαγιάστηκαν τα χιλιάδες αυτά ζώα, που ήταν ενήλικα και πρώτης διαλογής.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι θανατώθηκαν φθινόπωρο ή αρχές χειμώνα.

Οι επιστήμονες, που εντόπισαν τα οστά σε περιοχή απόθεσης απορριμμάτων κατά στρώσεις, εκτιμούν ότι χρειάστηκαν 50 με 100 χρόνια για να συγκεντρωθεί ο συγκεκριμένος όγκος.

Το γεγονός ότι τα ζώα σφάζονταν χωρίς ιδιαίτερη προσοχή - κάποια οστά είναι ακόμη συνδεδεμένα μεταξύ τους - και την ίδια εποχή του χρόνου οδηγεί στο συμπέρασμα πως προορίζονταν για κάποια μεγάλη γιορτή.

Επόμενος στόχος των αρχαιολόγων είναι να εντοπίσουν και άλλα ευρήματα που θα αποδείξουν τη θεωρία της μεγάλης γιορτής, όπως για παράδειγμα μεγάλα μαγειρικά σκεύη.


radar

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news