facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

ΕΕ: Με παραπομπή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο απειλείται η Ελλάδα για την ενεργειακή απόδοση κτιρίων

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κάλεσε σήμερα την Ελλάδα, τη Βουλγαρία, την Ιταλία και την Πορτογαλία να λάβουν... εθνικά μέτρα σχετικά με την ενεργειακή απόδοση των κτιρίων.

Ειδικότερα, η Επιτροπή απέστειλε αιτιολογημένες γνώμες (δεύτερο στάδιο προδικαστικής διαδικασίας) στη Βουλγαρία, την Ελλάδα, την Ιταλία και την Πορτογαλία, με τις οποίες τις καλεί να κοινοποιήσουν στην Επιτροπή τα μέτρα που έλαβαν για την εφαρμογή της οδηγίας σχετικά με την ενεργειακή απόδοση των κτιρίων.

Η προθεσμία για τη μεταφορά της οδηγίας 2010/31/ΕΕ στην εθνική νομοθεσία των κρατών μελών έληξε στις 9 Ιουλίου 2012.

Σύμφωνα με την οδηγία αυτή, τα κράτη μέλη πρέπει να καθορίσουν και να εφαρμόσουν ελάχιστες απαιτήσεις όσον αφορά την ενεργειακή απόδοση για τα νέα και τα υφιστάμενα κτίρια, να διασφαλίσουν την πιστοποίηση της ενεργειακής απόδοσης των κτιρίων και να απαιτήσουν την τακτική επιθεώρηση των συστημάτων θέρμανσης και κλιματισμού.

Επιπλέον, σύμφωνα με την οδηγία, τα κράτη μέλη πρέπει να διασφαλίσουν ότι, έως το 2021, όλα τα νέα κτίρια θα είναι «κτίρια με σχεδόν μηδενική κατανάλωση ενέργειας».

Αν τα τέσσερα κράτη μέλη δεν συμμορφωθούν με τις νομικές τους υποχρεώσεις εντός δύο μηνών, η Επιτροπή μπορεί να αποφασίσει να τα παραπέμψει στο Δικαστήριο.

imerisia

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news