facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

Το ελληνικό σχέδιο για άσυλο και παράνομη μετανάστευση εξετάζει η ΕΕ

Tο νέο ελληνικό σχέδιο δράσης για το άσυλο και η καταπολέμηση της παράνομης μετανάστευσης θα βρεθεί, μεταξύ άλλων, στο επίκεντρο του άτυπου Συμβουλίου Εσωτερικών Υποθέσεων που θα πραγματοποιηθεί... στο Δουβλίνο στις 17 και 18 Ιανουαρίου.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του κοινοτικού δελτίου Agence Europe, η Ελλάδα αναμένεται να παρουσιάσει ένα νέο σχέδιο δράσης, το οποίο αναμορφώνει το σύστημα παροχής ασύλου και το ευθυγραμμίζει με όσα ισχύουν διεθνώς.

Σημειώνεται, επίσης, ότι τον Ιανουάριο του 2011 η χώρα δέχθηκε σοβαρές επικρίσεις από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και έκτοτε βρέθηκε υπό τη στενή παρακολούθηση των Ευρωπαίων εταίρων της, οι οποίοι συμφώνησαν στη χορήγηση κονδυλίων σε αντάλλαγμα της εισαγωγής μιας σειράς μέτρων, όπως την κατασκευή νέων εγκαταστάσεων για την υποδοχή των μεταναστών.

Στο άτυπο Συμβούλιο Εσωτερικών Υποθέσεων θα συζητηθεί η κατάσταση στη Συρία και η σοβαρή ανθρωπιστική κρίση που εξελίσσεται στη χώρα, καθώς και οι πιθανοί τρόποι αντίδρασης από πλευράς ΕΕ, μέσω περιφερειακών προγραμμάτων προστασίας και μέσω του προγράμματος επανεγκατάστασης προσφύγων.

Η ιρλανδική προεδρία επιθυμεί να συζητηθεί γενικότερα η κατάσταση των θεμελιωδών δικαιωμάτων στην ΕΕ και οι τρόποι καταπολέμησης του ρατσισμού και της ξενοφοβίας.

tanea

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news