facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

Πεπόνης προς ΣΔΟΕ: Ερευνήστε αν τηρούνται οι περιορισμοί άρσης δέσμευσης λογαριασμών μεγαλοφοροπαραβατών

Πληθαίνουν οι καταγγελίες, ότι τον τελευταίο καιρό, με αποφάσεις του υφυπουργού Οικονομικών, αρμόδιου για τα έσοδα έγινε άρση δέσμευσης εταιρικών και ...προσωπικών λογαριασμών μεγαλοφοροπαραβατών. Οι λογαριασμοί είχαν δεσμευτεί μετά απόφαση των αρμοδίων ΔΟΥ, για διασφάλιση συμφερόντων του δημοσίου.

Επρόκειτο κατά κανόνα για αποδέκτες πλαστών και εικονικών τιμολογίων και την επιστροφή ΦΠΑ με το σύστημα το γνωστό και ως carousel.

Σύμφωνα με τις αποφάσεις η άρση της δέσμευσης γίνεται αποκλειστικά για την καταβολή δεδουλευμένων στο προσωπικό, ασφαλιστικών εισφορών και οφειλών προς το Δημόσιο.

Μετά από δημοσιεύματα, ότι σε κάποιες περιπτώσεις υπάρχουν ενδείξεις πως οι καταθέσεις που αποδεσμεύτηκαν, όχι μόνο να μην διατέθηκαν για το σκοπό που όριζαν οι αποφάσεις, αλλά υπάρχει και το ενδεχόμενο να φυγαδεύτηκαν στο εξωτερικό.

Με αφορμή τα δημοσιεύματα αυτά, οι οικονομικοί Εισαγγελείς έδωσαν παραγγελία στο ΣΔΟΕ να ερευνήσει αν τα χρήματα που εκταμιεύθηκαν διατέθηκαν για τους σκοπούς που ορίζουν οι αποφάσεις.

kentri

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news