facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013

Γάζωσαν τα γραφεία της ΝΔ με καλάσνικοφ - Σφαίρα στο γραφείο Σαμαρά

Επίθεση με πυροβολισμούς σημειώθηκε, μετά τις 2.30 τα ξημερώματα, στα κεντρικά γραφεία της ΝΔ στη λεωφόρο Συγγρού, όπου, σύμφωνα με πληροφορίες, δύο άτομα πυροβόλησαν με καλάσνικοφ κατά του κτιρίου.

Μάλιστα, μετά την επίθεση στα γραφεία της ΝΔ, βρέθηκε σφαίρα στο γραφείο του πρωθυπουργού, σύμφωνα με δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου Σίμου Κεδίκογλου στην πρωινή εκπομπή του Mega. Η αστυνομία βρίσκεται στο σημείο και έχει αποκλείσει την περιοχή, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών. Μέχρι στιγμής η αστυνομία έχει βρει εννέα κάλυκες.

Πληροφορίες κάνουν λόγο για δύο άτομα που πυροβόλησαν κατά ριπάς με καλάσνικοφ, ενώ σύμφωνα με τη αστυνομία, στο σημείο βρέθηκαν εννέα κάλυκες, οι οποίοι εστάλησαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια για βαλλιστική εξέταση.

Η περιοχή έχει αποκλειστεί και επί τόπου βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας και διερευνούν το περιστατικό. Στις έρευνες συμμετέχει η Αντιτρομοκρατική και το Τμήμα Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών.

Κλειστή είναι αυτή την ώρα η Λ. Κατσώνη από Δοϊράνης στο ρεύμα προς Αμφιθέα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στην οδό Φλέμινγκ, στο Παλαιό Φάληρο βρέθηκε ένα καμμένο αυτοκίνητο, το οποίο εικάζεται ότι ανήκει στους δράστες της επίθεσης.

Στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας έχει ήδη μεταβεί ο γραμματέας της πολιτικής επιτροπής του κόμματος, Μανώλης Κεφαλογιάννης, ενώ για το περιστατικό ενημερώθηκε και ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.:

Ανακοινώνεται ότι στις 03.00 ώρα περίπου, σήμερα τα ξημερώματα, άγνωστοι δράστες πυροβόλησαν, με πολεμικό τυφέκιο τύπου Kalashnikov, κατά των κεντρικών γραφείων της Νέας Δημοκρατίας, που στεγάζονται επί της Λ. Συγγρού 340 και στη συνέχεια διέφυγαν.
Από την μέχρι τώρα εξερεύνηση του χώρου έχουν βρεθεί: μία βολίδα, η οποία διαπέρασε την τζαμαρία του 3ου ορόφου και βρέθηκε εντός του Γραφείου του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας και Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά, μία βολίδα που βρέθηκε στην ταράτσα του κτιρίου και εννέα (9) κάλυκες Kalashnikov σε νησίδα, στον παράδρομο της Λ. Συγγρού, στο ύψος του αριθμού 348.

Εξετάζεται η εμπλοκή στην υπόθεση αυτοκινήτου, το οποίο βρέθηκε λίγη ώρα μετά καμένο στο Π. Φάληρο και έχει κλαπεί από 12-01-2013.

Η προανάκριση και οι έρευνες έχουν ανατεθεί στη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας (Δ.Α.Ε.Ε.Β.)

Κεδίκογλου: Στόχος ήταν το γραφείο του Αντώνη Σαμαρά

«Βρεθηκε σφαίρα στο γραφείο του πρωθυπουργού από την επίθεση με καλάσνικοφ», δήλωσε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega» ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, επισημαίνοντας ότι στόχος ήταν το γραφείο του κ.Σαμαρά.

«Αυτές οι επιθέσεις έχουν στόχο τη δημοκρατίας μας», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κάνοντας λόγο για νέα κλιμάκωση «στην προσπάθεια διάχυσης του τρόμου στην κοινωνία μας».

ΔΗΜΑΡ: Ακραία τρομοκρατική ενέργεια

Την επίθεση στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας καταδίκασε η ΔΗΜΑΡ διά στόματος του εκπροσώπου Τύπου του κόμματος, Ανδρέα Παπαδόπουλου.

«Πρόκειται για ακραία τρομοκρατική ενέργεια. Ευτυχώς που δεν είχαμε θύματα. Ας ευχηθούμε αυτό το συμβάν να είναι το τελευταίο» τόνισε, εκφράζοντας το φόβο ότι αν συνεχιστούν οι επιθέσεις αυτές θα υπάρξουν θύματα.

«Εμείς χωρίς μισόλογα ανοίγουμε μέτωπο με τη βία, όποιο περίμβλημα και αν την περιβάλλει. Η βία είναι φασισμός. Θα πρέπει όλος ο πολιτικός κόσμος να υψώσει τείχος απέναντι στη βία. Σε αυτή τη φάση δεν χωρούν μισόλογα, αστερίσκοι και συμψηφισμοί», πρόσθεσε.

imerisia

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news