facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

Ενταλμα σύλληψης για τον Αλ Ζαγιάτ, που εμπλέκεται με μίζες Ακη


Η περίοδος της ιδιότυπης και εν πολλοίς ανεξήγητης ασυλίας του επιχειρηματία...
Φουάντ Αλ Ζαγιάτ έλαβε τέλος. Σύμφωνα με δημοσίευμα της κυπριακής εφημερίδας «Πολίτης», την περασμένη Δευτέρα οι ελληνικές εισαγγελικές αρχές εξέδωσαν εναντίον του ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης και διαβίβασαν αίτημα στις κυπριακές αρχές, ζητώντας τον εντοπισμό, τη σύλληψη και την έκδοσή του στην Ελλάδα.

Ο Φουάντ Αλ Ζαγιάτ, γνωστός με το παρατσούκλι «χοντρός», είναι ιδιοκτήτης της εταιρείας «DRUMILAN OFFSET PROGRAMME LTD», η οποία διαχειρίστηκε τα αντισταθμιστικά οφέλη από την αγορά των πυραύλων TOR-Μ1 και συνδέεται άμεσα με τις μίζες που φέρεται να κατέληξαν στον πρώην υπουργό Εθνικής Αμυνας Ακη Τσοχατζόπουλο.

Ο Ζαγιάτ, γεννημένος στη Συρία, κατέχει την πορτογαλική υπηκοότητα και είναι μόνιμος κάτοικος Κύπρου. Το βράδυ της Παρασκευής οι κυπριακές αστυνομικές αρχές τον αναζήτησαν στο σπίτι του στη Λευκωσία χωρίς να καταφέρουν να τον εντοπίσουν και αμέσως δόθηκαν οδηγίες στα λιμάνια, τα αεροδρόμια και τα οδοφράγματα με τις κατεχόμενες περιοχές για σύλληψή του σε περίπτωση που εντοπιστεί.

Μέσω Παρθένων Νήσων

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο που βαρύνει τον Σύρο επιχειρηματία, φέρεται να έδωσε στον Ακη Τσοχατζόπουλο 32 εκατομμύρια ελβετικά φράγκα και 1.748.000 δολάρια, τα οποία διακινήθηκαν μέσα από διάφορες εταιρείες και αφού πέρασαν από τις Παρθένες Νήσους κατέληξαν σε λογαριασμό του πρώην υπουργού, με ζημιά του ελληνικού Δημοσίου. Οι επιταγές, που εκδίδονταν από κοινό λογαριασμό που διατηρούσε στην Ελβετία ο Ζαγιάτ με τη σύζυγό του, είχαν αποδέκτη τις λιβεριανές εταιρείες Blue bell S.Α και Ρ&Α Investments S.Α., τις οποίες διαχειριζόταν ο Νίκος Ζήγρας, αλλά πραγματικός ιδιοκτήτης ήταν ο Ακης Τσοχατζόπουλος.

Τα αδικήματα αφορούν ενεργητική δωροδοκία και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.

Το ένταλμα σύλληψης κατά του Ζαγιάτ καθιστά ιδιαιτέρως δύσκολη και τη θέση του πρώην υπουργού Εσωτερικών της Κύπρου Ντίνου Μιχαηλίδη, ο οποίος έχει κατονομαστεί από τον Νίκο Ζήγρα ως ο άνθρωπος-κλειδί στην υπόθεση με τις μίζες. Ο Ντίνος Μιχαηλίδης κατά παραδοχή του είναι στενός φίλος του Ζαγιάτ και επί δικής του υπουργίας παραχωρήθηκε η κυπριακή υπηκοότητα σε όλη την οικογένεια του Σύρου επιχειρηματία.

enet

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news