facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

Αλλάζει ο πτωχευτικός κώδικας


Να κλείσουν τις «τρύπες» στον πτωχευτικό κώδικα που αφήνουν παράθυρα να ξεγλιστρούν οι επιτήδειοι, χωρίς να διασφαλίζουν μια «δεύτερη ευκαιρία»...
σε όσους την έχουν πραγματικά ανάγκη, επιχειρούν και πάλι στο υπουργείο Οικονομικών.

Τα συναρμόδια υπουργεία Οικονομικών και Δικαιοσύνης προσανατολίζονται σε νέα επανεξέταση (από μηδενικής βάσεως) του πλαισίου που διέπει τις πτωχεύσεις και σύμφωνα με έγγραφο του υφυπουργού Οικονομικών Γιώργου Μαυραγάνη, που διαβιβάστηκε στη Βουλή, μελετάται η ανάγκη τροποποιήσεων με σκοπό την καλύτερη προστασία όλων των πιστωτών, των εργαζομένων, των προμηθευτών, των ασφαλιστικών ταμείων, των τραπεζών, που διεκδικούν νόμιμες οφειλές.

Το υπουργείο Οικονομικών έχει διαπιστώσει ότι στις σοβαρές υποθέσεις γίνεται κατάχρηση του περιβόητου άρθρου 99 από επιχειρηματίες, οι οποίοι έχοντας «φεσώσει» τους εργαζόμενους και τους προμηθευτές τους, βαράνε... κανόνι, αποφεύγοντας συν τοις άλλοις και τις προβλεπόμενες ποινικές κυρώσεις.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι μόλις έγιναν πιο ελαστικές και πιο απλές οι διαδικασίες της πτώχευσης με το άρθρο 99, ακολούθησε «βροχή» αιτήσεων, οι οποίες για όσο διάστημα έμεναν στον "αέρα", οι εργαζόμενοι στις εν λόγω εταιρίες έμεναν «ξεκρέμαστοι».

Με αυτό ακριβώς το σκεπτικό, τη μεγαλύτερη προστασία των εργαζομένων, επιχειρούνται κάποιες διορθώσεις στο άρθρο 99, οι οποίες θα συμπεριλήφθηκαν στο επόμενο φορολογικό νομοσχέδιο που θα κατατεθεί στην Βουλή από το υπουργείο Οικονομικών.

Οι υπηρεσίες του υπουργείου αλλά και εισαγγελικές αρχές έχουν ζητήσει να τροποποιηθεί το άρθρο 99 , έτσι ώστε να διασφαλισθούν τα συμφέροντα του ελληνικού Δημοσίου.

dailynews24

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news