facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

Σταδιακή μείωση των επιτοκίων καταθέσεων στις συστημικές τράπεζες

Τη μείωση των επιτοκίων καταθέσεων των συστημικών τραπεζών φαίνεται πως ζητούν οι ελεγκτικές εταιρείες που ανέλαβαν την προηγούμενη εβδομάδα χρέη επιτρόπου στα πιστωτικά ιδρύματα.

Υπενθυμίζεται πως την εποπτεία της Εθνικής Τραπέζης και της Eurobank έχει αναλάβει η ελεγκτική εταιρεία Grant Thorton, η KPMG έχει αναλάβει στην Τράπεζα Πειραιώς και ο οίκος Mazars ασκεί εποπτεία στην Alpha Bank

Σημειώνεται πως οι αποδόσεις που χορηγούν οι ελληνικές τράπεζες παραμένουν εξαιρετικά υψηλές μολονότι έχουν υποχωρήσει από τα επίπεδα του πρώτου εξαμήνου του 2012 κάτι που προβληματίζει την τρόικα και την Τράπεζα της Ελλάδος.

Οι συστημικές τράπεζες διαμορφώνουν τα επιτόκιά τους κοντά στο 4% για ποσά μέχρι 100.000 ευρώ, ενώ για μεγαλύτερα ποσά φθάνουν μέχρι και 4,75% για διαστήματα τριμήνου. Σε επίπεδα έτους και εξαμήνου οι αποδόσεις διαμορφώνονται στο 4,60%.

Σύμφωνα με πληροφορίες για να μειώσει κεντρικά το κόστος χρήματος για τις τράπεζες η τρόικα εξετάζει σε συνεργασία με τους επιτρόπους την θέσπιση κλιμακωτών ορίων επιτοκίων, ανάλογα με το μέγεθος της εκάστοτε προθεσμιακής κατάθεσης.

fpress

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news