facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

48ωρη απεργία σε όλα τα πλοία από τις 31 Ιανουαρίου

48ωρη προειδοποιητική πανελλαδική απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, από την Πέμπτη 31 Ιανουαρίου στις 6 το πρωί, κήρυξε η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ), μετά την έκτακτη συνεδρίασή της την Πέμπτη. Αντιδρά στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Ναυτιλίας, που προβλέπει σημαντικές αλλαγές στα εργασιακά των ναυτικών και στον κλάδο της ακτοπλοΐας. Καταγγέλλει ότι οι αλλαγές συνεπάγονται περικοπές θέσεων εργασίας.

Με τις νέες τροποποιήσεις του πολυνομοσχεδίου «Ανασυγκρότηση και άλλες διατάξεις», μειώνεται από την 1η Νοεμβρίου μέχρι και την 31η Μαρτίου η οργανική σύνθεση του ξενοδοχειακού και βοηθητικού προσωπικού των επιβατηγών και οχηματαγωγών πλοίων, που εκτελούν δρομολόγια συνολικής απόστασης από το λιμάνι αφετηρίας μέχρι το λιμάνι προορισμού, 30 ναυτικών μιλίων.

Βάσει διατάξεων του πολυνομοσχεδίου, ο πλοιοκτήτης μπορεί κατά τη διάρκεια της δρομολογιακής περιόδου να αντικαταστήσει το πλοίο με άλλο, ιδίου είδους, ανάλογης ή μικρότερης μεταφορικής ικανότητας και να δρομολογήσει ένα επιπλέον κατά τη θερινή περίοδο. Στελέχη της ΠΝΟ καταγγέλλουν ότι αν ο πλοιοκτήτης αλλάξει ένα μεγάλο πλοίο με μικρότερο, μειώνεται άμεσα ο αριθμός των εργαζόμενων ναυτικών.

Το πολυνομοσχέδιο αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή αφού τα κόμματα της συγκυβέρνησης διατυπώσουν τις παρατηρήσεις τους.

enet

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news