facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

Απαγόρευση παράλληλων εξαγωγών για 34 φάρμακα

Στην απαγόρευση των παράλληλων εξαγωγών για 34 φαρμακευτικά σκευάσματα προχώρησε την Πέμπτη το υπουργείο Υγείας, έπειτα από δυσλειτουργία που διαπιστώθηκε στην αγορά από την κατάχρηση της διαδικασίας των... παράλληλων εξαγωγών φαρμακευτικών σκευασμάτων που οδήγησε στην έλλειψη κάποιων από αυτά.

Η απόφαση ήρθε σε συνέχεια των συζητήσεων του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Μάριου Σαλμάμε τον ΕΟΦ, με θέμα την αντιμετώπιση του φαινομένου των ελλείψεων συγκεκριμένων φαρμάκων.

Η απαγόρευση αφορά φάρμακα τα οποία κρίθηκαν αναντικατάστατα και απαγορεύθηκε η παράλληλη εξαγωγή τους προκειμένου να ομαλοποιηθεί η αγορά φαρμάκου στην χώρα μας.

Η απαγόρευση της παράλληλης εξαγωγής για αυτά τα 34 σκευάσματα θα έχει τρίμηνη διάρκεια.
Το υπουργείο Υγείας έδωσε στη δημοσιότητα τα ονόματα των φαρμάκων για τα οποία αποφασίσθηκε η απαγόρευση εξαγωγής τους. Παράλληλα, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας δήλωσε στη Βουλή ότι σε τέσσερις ημέρες θα ανακοινωθεί η «θετική λίστα» με τα φάρμακα, που θα αποζημιώνονται από τα ασφαλιστικά ταμεία σε συγκεκριμένες τιμές.

Απαντώντας σε αιτιάσεις του βουλευτή Γιώργου Κυρίτση της ΔΗΜΑΡ για την φαρμακευτική κάλυψη των πασχόντων από μεσογειακή αναιμία, ο Μάριος Σαλμάς παραδέχθηκε ότι το ασφαλιστικό σύστημα «πλέον δεν αποζημιώνει ό,τι κινείται στην αγορά».

newpost

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news