facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

Επέστρεψαν στα ταμεία της ΕΚΤ 3 ελληνικές τράπεζες

Τρεις ελληνικές τράπεζες απέκτησαν και πάλι πρόσβαση στους μηχανισμούς ρευστότητας της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας μετά την επιτυχή εφαρμογή του σχεδίου ανακεφαλαιοποίησής τους, όπως ανέφερε σήμερα ένας εκπρόσωπος της ΕΚΤ από την Φρανκφούρτη.

«Οι ελληνικές τράπεζες έχουν και πάλι πρόσβαση στις πράξεις αναχρηματοδότησης της ΕΚΤ», δήλωσε ο εκπρόσωπος, διευκρινίζοντας ότι αυτό ισχύει ήδη από την Τρίτη.

Ελληνική πηγή του τραπεζικού τομέα είπε ότι οι τράπεζες οι οποίες ανέκτησαν την πρόσβαση στα «γκισέ» της ΕΚΤ είναι η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας (ETE), η Alpha Bank και η Τράπεζα Πειραιώς.

Η ΕΚΤ είχε διακόψει την περασμένη άνοιξη την παροχή ρευστότητας προς τις ελληνικές τράπεζες λόγω της υποκεφαλαιοποίησής τους που συνδεόταν με το κούρεμα του χρέους. Οι ελληνικές τράπεζες μπορούσαν πάντως να δανείζονται από την Τράπεζα της Ελλάδας μέσω του μηχανισμού έκτακτης ρευστότητας (ELA) αλλά κατά περίπτωση και με επιτόκια σημαντικά υψηλότερα από αυτά της ΕΚΤ που τον περασμένο Ιούλιο μείωσε το βασικό επιτόκιό της στο 0,75%.

Την Τρίτη οι δανειοδοτικές πράξεις που συνάφθηκαν από την ΕΚΤ άγγιξαν τα 121,24 δισεκατομμύρια ευρώ, έναντι 77,72 δισεκατομμυρίων την περασμένη εβδομάδα, μια αύξηση που οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην επιστροφή των ελληνικών τραπεζών στα ταμεία.

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news