facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

Πάτρα: Δαπάνησαν 2.700.000€ για ένα άδειο κτίριο

Στο ρεκόρ Γκίνες θα μπουν τα όσα συνοδεύουν το παλιό Γενικό Νοσοκομείο Παίδων «Μπέμπης Καραμανδάνης» στην οδό Κορύλλων για την ανακατασκευή – αναβίωση του... οποίου δαπανήθηκαν περισσότερα από 2.700.00€ μέσω ΕΣΠΑ και του προγράμματος «Ποιότητα Ζωής», προκειμένου να μετατραπεί σε Ιατροπαιδαγωγικό Κέντρο και να καλύψει ανάγκες για παροχή υπηρεσιών σε παιδιά και εφήβους.

Οι εργασίες αποακατάστασης του κτιρίου έχουν ολοκληρωθεί εδώ και μήνες αλλά το κτίριο για το οποίο χαλάστηκαν εκατομμύρια προκειμένου να γίνει χρηστικό παραμένει στα «αζήτητα» καθώς δεν υπάρχει ο απαιτούμενος εξοπλισμός.

Να σημειωθεί πως για τη φύλαξη του κτιρίου – το οποίο δεν διαθέτει ούτε καρέκλα – δαπανώνται καθημερινά χρήματα καθώς αυτή έχει ανατεθεί σε ιδιωτική εταιρεία.

Σύμφωνα με τα όσα προέβλεπε η προγραμματική Σύμβαση η οποία είχε υπογραφή μεταξύ της πρώην Ν.Α. Αχαΐας και του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων Πατρών «Καραμανδάνειο», για το Έργο «Διαμόρφωση Εσωτερικών Χώρων Παλαιού Γενικού Νοσοκομείου Παίδων Πατρών Καραμανδάνειο», έτσι ώστε το Έργο από το Γ Κ.Π.Σ. να περάσει στο ΕΣΠΑ, σκοπός του έργου ήταν η βελτίωση των κτιριακών εγκαταστάσεων.

Οι εργασίες που έγιναν αφορούσαν σε διαρρυθμίσεις, προσθήκη κατ’ επέκταση κλιμακοστασίου και ανελκυστήρα και εκτέλεση όλων των οικοδομικών εργασιών και ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων για να μετατραπεί σε Ιατροπαιδαγωγικό Κέντρο, για την κάλυψη αναγκών και παροχή υπηρεσιών σε παιδιά και εφήβους.

Η Ν.Α. Αχαΐας είχε αναλάβει την τεχνική και οικονομική υποστήριξη του έργου. Παράλληλα το έργο με τίτλο «Διαμόρφωση Εσωτερικών Χώρων Παλαιού Γενικού Νοσοκομείου Παίδων Πατρών Καραμανδάνειο» είχε ενταχθεί με δημόσια δαπάνη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτικής Ελλάδας Πελοποννήσου Ιονίων Νήσων 2007 – 2013 στον Άξονα Προτεραιότητας «07 – Αειφόρος Ανάπτυξη και ποιότητα ζωής στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

patrastimes

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news