facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Χωρίς συγκοινωνίες την Πέμπτη από τις 12.00 ως τις 16.00

Συνεχίζεται η απεργία στο Μετρό, 11.00-17.00 «φρένο» σε λεωφορεία, 12.00-16.00 σε Ηλεκτρικό - Τραμ

Τελεσίγραφο της κυβέρνησης στους απεργούς του Μετρό - ΣΤΑΣΥ: ο νόμος θα εφαρμοστεί


Συνεχίζεται για όγδοη συνεχή ημέρα το μαρτύριο του επιβατικού κοινού της Αττικής, καθώς την Πέμπτη το επιχειρησιακό σωματείο του μετρό θα προχωρήσει εκ νέου σε απεργία, ενώ οι εργαζόμενοι στα υπόλοιπα μέσα εκτός των τρόλεϊ θα πραγματοποιήσουν στάσεις εργασίας από τις 12.00 έως τις 16.00.

Ειδικότερα:

- Το Μετρό δεν θα λειτουργήσει.

- Ο Ηλεκτρικός και το Τραμ δεν θα κυκλοφορήσουν από τις 12.00 έως τις 16.00.

- Τα λεωφορεία θα τραβήξουν χειρόφρενο από τις 11.00 ως τις 17.00, που σημαίνει ότι η απόσυρση των οχημάτων θα ξεκινήσει από τις 10.00, ενώ η αποκατάσταση των δρομολογίων δεν θα έχει ολοκληρωθεί πριν από τις 18.00.Τα τρόλεϊ θα λειτουργήσουν κανονικά.

*Τελεσίγραφο της κυβέρνησης στους απεργούς του Μετρό

Σε ανακοίνωσή τους, που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Σωματείου Εργαζόμενων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών (ΣΕΛΜΑ), οι απεργοί του Μετρό απαντούν στις κατηγορίες «για ασέβεια προς το επιβατικό κοινό», λέγοντας ότι ευθύνονται «όλοι αυτοί που μας κυβερνούν, παραμυθιάζουν και παίζουν παιχνίδια στις πλάτες όλου του ελληνικού λαού».

Παράλληλα, σε ανακοίνωσή της, η Ομοσπονδία Συνδικάτων Μεταφορών Ελλάδας (ΟΣΜΕ) «απερίφραστα εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή της και στηρίζει την αγωνιστική δράση των εργαζομένων στις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας, καθώς και τους αγώνες όλων των εργαζομένων στις δημοτικές επιχειρήσεις συγκοινωνίας σε όλη τη χώρα».

«Στηρίζουμε τον αγώνα των εργαζομένων - αγωνιστών του ΜΕΤΡΟ - ΤΡΑΜ - ΗΣΑΠ, οι οποίοι με την αντίσταση, τον αγώνα και τη δράση τους, ανοίγουν το δρόμο της διεκδίκησης και της πάλης κατά των παράνομων, βάρβαρων, αντιλαϊκών, αντισυνταγματικών και ανάλγητων μέτρων που το καθεστώς έχει επιβάλει και προσπαθεί ταυτόχρονα να διατηρήσει και να επεκτείνει» σημειώνει.

«Καταγγέλλουμε την αδιαλλαξία της τρικομματικής αντιπροσωπείας στη χώρα, η οποία ακολουθώντας πιστά τη συνταγή του διαίρει και βασίλευε, προσπαθεί να αμαυρώσει, να κατασυκοφαντήσει και να ποινικοποιήσει τους αγώνες των εργαζομένων. Ο αγώνας κατά της ισοπέδωσης των εργασιακών δικαιωμάτων, κατά της φτώχειας, της εξαθλίωσης ολόκληρης της κοινωνίας και της οικονομίας θα συνεχιστεί και θα ενταθεί» υπογραμμίζει.

Η ΟΣΜΕ καλεί «τους εργαζόμενους, τους πολίτες όχι μόνο να κατανοήσουν τον αγώνα των εργαζομένων στις αστικές συγκοινωνίες, αλλά και να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια ή όποια θα αποδώσει πολλαπλά οφέλη σε ολόκληρη την κοινωνία».

Να επιστρέψουν για δουλειά, καλεί τους απεργούς η εταιρία, έπειτα από τη δικαίωση της προσφυγής της στα δικαστήρια

Την υπόσχεση ότι «ο νόμος θα εφαρμοστεί», δηλαδή ότι θα απολυθούν όσοι απεργοί των αστικών συγκοινωνιών δεν επιστρέψουν στην εργασία τους μετά την κήρυξη των κινητοποιήσεών τους ως παράνομων και καταχρηστικών από τα δικαστήρια, έδωσε την Τετάρτη με ανακοίνωσή της η διοίκηση της ΣΤΑΣΥ (Μετρό, Τραμ, ΗΣΑΠ).

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η εταιρία καλεί «όλους τους εργαζόμενους να επιστρέψουν άμεσα στην εργασία τους», ιδιαίτερα δε «τους εκπροσώπους τους να συμμορφωθούν με τις δικαστικές αποφάσεις και να σταματήσουν την παρελκυστική τακτική με την υιοθέτηση κάθε ημέρα και ενός νέου “αιτήματος”».

«Οι συνδικαλιστικές ηγεσίες πρέπει να σταματήσουν να παγιδεύουν την κοινωνία και τους εργαζόμενους σε ένα αδιέξοδο δρόμο. Η δικαιοσύνη έχει αποφανθεί. Τα περιθώρια και η υπομονή εξαντλήθηκαν. Δεν πάει άλλο. Ο νόμος θα εφαρμοστεί» επισημαίνει η ΣΤΑΣΥ.

Η εταιρεία προσέφυγε και την Τετάρτη στα δικαστήρια «κατά των συνεχιζόμενων απεργιακών κινητοποιήσεων στα μέσα σταθερής τροχιάς» και επισημαίνει ότι το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών «έκρινε και τις σημερινές απεργίες παράνομες και απαγόρευσε τη συνέχισή τους».

«Οι συνδικαλιστικές ηγεσίες των σωματείων, όμως, παρά τις τρεις δικαστικές αποφάσεις εξακολουθούν να κινούνται σε μη νόμιμα πλαίσια και ακολουθώντας παρελκυστική τακτική συνεχίζουν για έβδομη συνεχή ημέρα να ταλαιπωρούν τους πολίτες της Αττικής και να προκαλούν σοβαρά προβλήματα στην οικονομική ζωή της πόλης» καταλήγει η εταιρεία.

tovima

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news