facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

Νέες απειλές για τη δόση - Κίνδυνος για την Ελλάδα

Τι είχες Γιάννη, τι είχα πάντα! Τη γνωστή τακτική των εκβιασμών, στο παρά πέντε της απόφασης για την εκταμίευση της δόσης, επαναφέρουν οι δανειστές.

Αφόρητες πιέσεις δέχεται η κυβέρνηση των Αθηνών ώστε στην επαναγορά των ομολόγων να συμμετάσχουν στο 100% οι ελληνικές τράπεζες. Το αποτέλεσμα της δημοπρασίας δεν ήταν το αναμενόμενο αλλά θα μπορούσε να χαρακτηριστεί θετικό, αφού οι πληροφορίες αναφέρουν ότι υπολείπονται περίπου 3-5 δισεκατομμύρια.

Μετά από εντολή των Βρυξελλών δόθηκε παράταση της δυνατότητας συμμετοχής στη διαδικασία επαναγοράς χρέους, έως αύριο, στις 14:00 (12:00 ώρα Λονδίνου) για τους κατόχους σειράς ομολόγων του ελληνικού Δημοσίου, όπως ανακοίνωσε και επίσημα ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους, (ΟΔΔΗΧ). Και αυτό έγινε για να πιεστούν οι ελληνικές τράπεζες να συμμετάσχουν με περισσότερο ποσοστό.

Και μπορεί η κυβέρνηση υπό την πίεση του Βερολίνου να θέλει την ολοκλήρωση της επαναγοράς, αυτό όμως, προκαλεί αντιδράσεις στο ΔΝΤ.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχουν μέλη του ΔΣ του ΔΝΤ που δεν συμφωνούν στη συμμετοχή των ελληνικών τραπεζών. Αυτό που υποστηρίζουν είναι ότι οι τράπεζες διαγράφουν ελληνικό χρέος το οποίο θα πρέπει να αναπληρωθεί με νέο. Οι τράπεζες χάνουν κεφάλαια με αποτέλεσμα να χρειαστούν νέα, μέσω της ανακεφαλαιοποίησης. Είναι ένας φαύλος κύκλος ανακύκλωσης χρεών.

Ο μεγάλος φόβος της κυβέρνησης είναι το ενδεχόμενο αυτό, η μεγάλη συμμετοχή των ελληνικών τραπεζών, να προκαλέσει την έντονη αντίδραση του ΔΝΤ με την επαναφορά του προβλήματος της βιωσιμότητας του χρέους.

Ο μεγάλος εφιάλτης είναι, το ΔΝΤ να απορρίψει την επαναγορά των ομολόγων των ελληνικών τραπεζών και να επαναφέρει συνθήκες αβεβαιότητας για την εξέλιξη του προγράμματος σωτηρίας της χώρας. Τότε η απελευθέρωση της δόσης θα μετατεθεί ενδεχομένως για το 2013.

Ο άλλος μεγάλος πονοκέφαλος είναι το φορολογικό. Τα κόμματα της συγκυβέρνησης αν και επιδιώκουν σημαντικές αλλαγές πριν περάσει από τη Βουλή αυτό δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι θα συμβεί.

Τα μηνύματα που έρχονται είναι εκβιαστικά, την Πέμπτη στο Eurogroup, αν διαπιστωθεί ότι στο φορολογικό υπάρχουν αλλαγές που δεν έχουν συμφωνηθεί υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο εμπλοκής της δόσης.

Το έργο γνωστό, οι πιέσεις προς την Αθήνα θα συνεχίσουν να είναι ασφυκτικές, μέχρι και τη ψήφιση του φορολογικού ώστε να μην υπάρξει η παραμικρή απόκλιση από τους δημοσιονομικούς στόχους

newpost

Διαβάστε Περισσότερα » "Νέες απειλές για τη δόση - Κίνδυνος για την Ελλάδα"

Ανοικτά όλες τις Κυριακές του χρόνου τα καταστήματα έως 250 τ.μ.

Τη δυνατότητα να μένουν ανοιχτά όλες τις Κυριακές του έτους τα καταστήματα μέχρι 250 τ.μ. Και για επτά όλα ανεξαιρέτως, αλλά και εκπτώσεις τέσσερις φορές το χρόνο προβλέπουν οι νέες ρυθμίσεις που ανακοίνωσε το υπουργείο Ανάπτυξης.

Η μόνιμη ρύθμιση που θα έρθει αργότερα στη Βουλή θα προβλέπει:

Ελεύθερη λειτουργία των καταστημάτων εμβαδού έως 250 τμ όλες τις Κυριακές του χρόνου, σε εθελοντική βάση. Η ρύθμιση γίνεται προκειμένου να δοθεί ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις έναντι των αλυσίδων και των πολυκαταστημάτων, καθώς προϋπόθεση για να επιτρέπεται η Κυριακάτικη λειτουργία είναι τα καταστήματα να μην ανήκουν, υπό οιαδήποτε νομική σχέση, σε αλυσίδα καταστημάτων και να μη λειτουργούν με συμφωνίες συνεργασίας τύπου «shops-in-a-shop». Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις αποκλείονται από την Κυριακάτικη λειτουργία και τα εμπορικά κέντρα, ενώ υπό συζήτηση παραμένει το τι θα ισχύσει για τις αλυσίδες franchise. Η πρόταση του υπουργείου για το ωράριο της Κυριακής είναι από τις 10 το πρωί ως τις 6 το απόγευμα, προκειμένου να δίνεται η δυνατότητα σε εμπόρους και καταναλωτές να παρακολουθούν την κυριακάτικη λειτουργία. Ο κ. Σκορδάς ανέφερε επίσης ότι δεν θα υπήρχε αντίρρηση, τα καταστήματα που επιλέγουν να εργαστούν την Κυριακή, να παραμείνουν κλειστά το πρωί της Δευτέρας.

Λειτουργία όλων των καταστημάτων, ανεξαρτήτως μεγέθους, επτά Κυριακές τον χρόνο: δύο Κυριακές πριν τα Χριστούγεννα, μία πριν το Πάσχα και από μία στις τακτικές περιόδους εκπτώσεων και τις δύο νέες περιόδους χαμηλών τιμών που καθιερώνει το υπουργείο κάθε Μάιο και Νοέμβριο.

Η ρύθμιση για τις εκπτώσεις προβλέπει ότι αυτές θα γίνονται τέσσερις φορές τον χρόνο:

Από τη δεύτερη Δευτέρα του Ιανουαρίου μέχρι το τέλος του Φεβρουαρίου (χειμερινές εκπτώσεις) και από τη δεύτερη Δευτέρα του Ιουλίου μέχρι το τέλος του Αυγούστου (θερινές).

Το πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου και το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου (ενδιάμεσες εκπτωτικές περίοδοι).

Προβλέπεται επίσης ότι κατά τη διάρκεια των προσφορών θα αναγράφονται οι τιμές πριν και μετά, και όχι το ποσοστό μείωσης της τιμής.

Επίσης ανακοινώθηκαν οι αλλαγές στον αγορανομικό κώδικα (ο προηγούμενος ίσχυε από το 1946) που προβλέπουν μεταξύ άλλων αυστηρότερες ποινές για νοθεία τροφίμων και καυσίμων, καθώς και για ελλιπείς παραδόσεις από τις αντλίες, αντικειμενικοποίηση των ποινών αλλά και εκπτώσεις 50% για όσους πληρώνουν το πρόστιμο χωρίς να προσφύγουν στα δικαστήρια, κ.α.

Το νομοσχέδιο προβλέπει ειδικές διατάξεις για τις «πειραγμένες» αντλίες καυσίμων: Οι ποινές είναι φυλάκιση τουλάχιστον 6 μηνών (από 30 ημέρες), κατάσχεση των μέσων αλλοίωσης των ενδείξεων, πρόστιμο 30.000 ευρώ για κάθε αντλία και αφαίρεση της άδειας λειτουργίας.

Επίσης, απαγορεύεται η χορήγηση νέας άδειας λειτουργίας παρόμοιας επιχείρησης στον ίδιο χώρο στον παραβάτη ή σε σύζυγο ή σε συγγενείς μέχρι δεύτερου βαθμού με τον παραβάτη. Το ύψος των προστίμων ανά παράβαση θα καθοριστεί με υπουργική απόφαση, με στόχο όπως επισημάνθηκε να περιοριστούν τα περιθώρια συναλλαγών μεταξύ ελεγκτών και ελεγχόμενων.

Οι προσφυγές κατά των προστίμων γίνονται με προϋπόθεση την καταβολή του 20% του ποσού, ενώ αν ο ελεγχόμενος παραιτηθεί από την ένσταση μπορεί να καταβάλλει το μισό πρόστιμο (ρύθμιση ανάλογη με αυτή που ισχύει για τα πρόστιμα της τροχαίας).

iefimerida

Διαβάστε Περισσότερα » "Ανοικτά όλες τις Κυριακές του χρόνου τα καταστήματα έως 250 τ.μ."

Στη δημοσιότητα το πόθεν έσχες των βουλευτών...

Με ανακοίνωσή του ο πρόεδρος της Επιτροπής για τον έλεγχο των Οικονομικών των κομμάτων και των Πολιτικών Προσώπων, Αθανάσιος Νάκος, έκανε γνωστό ότι την Τρίτη το πρωί θα αναρτηθούν στον ιστότοπο της Βουλής (στη διεύθυνση http://www.hellenicparliament.gr/Organosi-kai-Leitourgia/epiropi-elegxou-ton-oikonomikon-ton-komaton-kai-ton-vouleftwn/Diloseis-Periousiakis-Katastasis), οι δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης οικονομικού έτους 2011 των υπόχρεων σε σχετική δήλωση και ειδικότερα:

α. του Πρωθυπουργού,

β. των Αρχηγών των πολιτικών κομμάτων που εκπροσωπούνται στο Εθνικό ή το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο,

γ. των υπουργών, αναπληρωτών υπουργών και υφυπουργών,

δ. των βουλευτών και των ευρωβουλευτών και

ε. όσων διαχειρίζονται, σύμφωνα με το άρθρο 15 παρ. 1 του ν.3023/2002 (ΦΕΚ 146 Α), τα οικονομικά των πολιτικών κομμάτων,

όσο διαρκεί η θητεία τους και για τρία (3) χρόνια μετά την απώλεια ή τη λήξη της, καθώς και των συζύγων και των ανήλικων τέκνων τους.

Κατόπιν γνωμοδότησης της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα επί σχετικού ερωτήματος της Επιτροπής, οι δηλώσεις θα παραμείνουν αναρτημένες στο διαδίκτυο για ένα (1) μήνα και συγκεκριμένα έως και το πρωί της 11ης Ιανουαρίου 2013.

parapolitika

Διαβάστε Περισσότερα » "Στη δημοσιότητα το πόθεν έσχες των βουλευτών..."

Νοσοκομείο των …πάγων το Ρίο! Χωρίς θέρμανση η αιμοκάθαρση. Υπ.Υγείας: Λύνεται το πρόβλημα

Έπρεπε να προκληθεί σάλος και να υποστούν το ψύχος δεκάδες αιμοκαθαρόμενοι που αναγκάζονταν τις τελευταίες ημέρες να κάνουν αιμοκάθαρση μέσα στο κρύο καθότι η Μονάδα στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Ρίο είχε μείνει χωρίς πετρέλαιο, για να ασχοληθούν οι αρμόδιοι.

Το νοσοκομείο που δε διαθέτει στην ώρα του τα απαραίτητα κονδύλια για πετρέλαιο, έμεινε χωρίς θέρμανση με αποτέλεσμα στη μονάδα αιμοκάθαρσης να επικρατεί παγωνιά.

"Εντός της ημέρας λύνεται το πρόβλημα" διαβεβαιώνει το υπουργείο Υγείας.

Απίστευτο κι όμως ελληνικό. Εδώ και μέρες η Μονάδα αιμοκάθαρσης είχε μείνει χωρίς θέρμανση καθώς οι προμηθευτές δεν παρέδιδαν πετρέλαιο εάν δεν πληρώνονταν. Σήμερα το πρωί οι ασθενείς αρνήθηκαν να μπουν για τη διαδικασία απαιτώντας να λυθεί άμεσα το πρόβλημα.

Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι οι υπεύθυνοι του νοσοκομείου δεν αντιμετώπισαν το πρόβλημα ούτε με φορητά μέσα όπως θερμάστρες και σόμπες ρεύματος, τη στιγμή που οι αιμοκαθαρόμενοι είναι εξαιρετικά ευαίσθητοι και οι συνθήκες που χρειάζονται πρέπει να είναι τουλάχιστον φυσιολογικές.

Πάντως το υπουργείο Υγείας που ενημερώθηκε από τα ΜΜΕ για το πρόβλημα έδωσε εντολή να βρεθεί λύση μέσα στην ημέρα.

iatropedia

Διαβάστε Περισσότερα » "Νοσοκομείο των …πάγων το Ρίο! Χωρίς θέρμανση η αιμοκάθαρση. Υπ.Υγείας: Λύνεται το πρόβλημα"

Washington Post: Αν τα παιδιά στην Καβάλα είχαν πετρέλαιο, θα ζούσαν

- Για τραγωδία που σχετίζεται με την ελληνική κρίση κάνει λόγο η Washington Post
- Οι παππούδες των παιδιών δε μπορούσαν να αγοράσουν πετρέλαιο εξαιτίας των τιμών
- Εκτενές ρεπορτάζ της εφημερίδας για την τραγωδία στο χωριό Μεσορόπη Καβάλας
 

Η ανείπωτη τραγωδία της Καβάλας, όπου τρεις αθώες ψυχές βρήκαν τραγικό θάνατο, κάνει το γύρο του κόσμου. Ένα δημοσίευμα της Washington Post είναι συγκλονιστικό.

«Σε τραγωδία που σχετίζεται με την οικονομική κρίση της Ελλάδας, τρία αδέρφια πέθαναν σε φωτιά στο σπίτι τους» είναι ο τίτλος του άρθρου της αμερικανικής εφημερίδας, που μάλιστα «παίζει» ψηλά στην ιστοσελίδα της εφημερίδας. 

Το δημοσίευμα αναφέρει εκτενώς πως ξέσπασε η φωτιά εξαιτίας της σόμπας που είχε ανάψει η οικογένεια για να ζεσταθεί, πως τα παιδιά και οι γονείς τους είχαν πάει στο χωριό για να περάσουν το Σαββατοκύριακο με τους παππούδες, ότι τα δυο μικρά, ηλικίας 5 και 7 ετών, παγιδεύτηκαν στο σπίτι και ο 15χρονος αδερφός τους θυσιάστηκε στην προσπάθεια να τα σώσει.

«Είχαν καλοριφέρ. Έβαλαν φέτος σόμπα, όπως κι άλλοι στο χωριό, εξαιτίας της κρίσης. Τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα», δήλωσε στην εφημερίδα ο συγχωριανός της οικογένειας, Βαγγέλης Μποζούδης.

Και ο συντάκτης του άρθρου συνεχίζει: «Η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης εκτινάχθηκε στα ύψη φέτος στην Ελλάδα. Μέχρι την περασμένη άνοιξη, το πετρέλαιο θέρμανσης πωλούνταν σε πολύ χαμηλότερη τιμή απ’ ό,τι το πετρέλαιο κίνησης αλλά, επειδή χρησιμοποιούνταν παράνομα ως πετρέλαιο κίνησης, η κυβέρνηση αποφάσισε να εναρμονίσει τις τιμές.

Σαν αποτέλεσμα, η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης αυξήθηκε κατά σχεδόν 40%, αφήνοντας πολλές οικογένειες -τα εισοδήματα των οποίων «χτυπήθηκαν» από την ύφεση, τη λιτότητα και την αυξανόμενη ανεργία- με μοναδική επιλογή να στραφούν σε φθηνότερες μορφές θέρμανσης».

Ο Β. Μποζούδης κι άλλοι κάτοικοι του χωριού με τους οποίους επικοινώνησε τηλεφωνικά η εφημερίδα, είπαν ότι η τραγωδία δε θα είχε συμβεί αν η οικογένεια εξακολουθούσε να χρησιμοποιεί το καλοριφέρ και αναρωτήθηκαν πόσα ακόμη παρόμοια δυστυχήματα θα συμβούν σε όλη τη χώρα, καταλήγει το δημοσίευμα.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Washington Post: Αν τα παιδιά στην Καβάλα είχαν πετρέλαιο, θα ζούσαν"

Κινητοποίηση των αγροτών στην Καρδίτσα.

Οι αγρότες πήγαν με περίπου 100 τρακτέρ στο συλλαλητήριο που πραγματοποίησε η ΕΟΑΣΚ στην Καρδίτσα, ενώ στην συνέχεια επέστρεψαν στον Παλαμά.

Τις επόμενες ημέρες η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συνεταιρισμών νομού Λάρισας, θα πραγματοποιήσει συλλαλητήριο στα Φάρσαλα.

Οι αγρότες διαμηνύουν ότι είναι αποφασισμένοι να βγάλουν τα τρακτέρ στους δρόμους, από την αρχή του χρόνου.

Όπως δήλωσε στο Thesstoday ο πρόεδρος της ΕΟΑΣ Νομού Καρδίτσας Βαγγέλης Μπούτας "Τέτοιες κινητοποιήσεις δεν θα έχετε ξαναδεί..."

Οι αγρότες διαμαρτύρονται κατά της ληστρικής, όπως λένε, πολιτικής της τρικομματικής συγκυβέρνησης και της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ) της ΕΕ.

Όπως λένε στο Thesstoday, θέτουν αγωνιστικά τις διεκδικήσεις τους, όπως αυτές ιεραρχούνται στο πλαίσιο που καθορίστηκε στη διευρυμένη σύσκεψη της Λάρισας.

Kατώτερες εγγυημένες ικανοποιητικές τιμές για τα αγροτικά και ζωοκομικά προϊόντα.

Αντιμετώπιση των αθρόων εισαγωγών.

Να πληρωθούν οι απλήρωτοι παραγωγοί για τη σοδειά που έχουν παραδώσει.

Μείωση του κόστους παραγωγής.

Απόσυρση των νέων φορομπηχτικών μέτρων και κατάργηση όλων των χαρατσιών.

Ααποζημιώσεις για τις καταστροφές στην παραγωγή.

Έργα υποδομής για τη γεωργία, την κτηνοτροφία, την αλιεία, αύξηση των αγροτικών συντάξεων κ.λπ..

Τις διεκδικήσεις αυτές τις συνδέουν με την πάλη για την ανατροπή της ΚΑΠ.

Ταυτόχρονα, προβάλλουν την προοπτική μιας διαφορετικής αγροτικής ανάπτυξης, που θα στοχεύει στην ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών σε φτηνά και ποιοτικά τρόφιμα, καθώς και στην κάλυψη των αναγκών για πρώτες ύλες στη μεταποιητική βιομηχανία.

thesstoday

Διαβάστε Περισσότερα » "Κινητοποίηση των αγροτών στην Καρδίτσα."

ΕΝΙ: Επίσχεση παροχής υπηρεσιών των συμβεβλημένων με τον ΕΟΠΥΥ κλινικών και εργαστηριακών ιατρών από 17/12/2012.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: Επίσχεση παροχής υπηρεσιών των συμβεβλημένων με τον ΕΟΠΥΥ κλινικών και εργαστηριακών ιατρών από 17/12/2012.

Παρά το γεγονός ότι οι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ ιατροί έχουμε ξεπεράσει κάθε όριο υπομονής, ο ΕΟΠΥΥ απέτυχε να τιμήσει τις στοιχειώδεις οικονομικές του υποχρεώσεις τόσο στους κλινικούς ιατρούς όσο και στα συμβεβλημένα εργαστήρια.Στηρίξαμε και στηρίζουμε την Ελληνική Κοινωνία με πάνω από 1 δις ευρώ άτοκη χρηματοδότηση τα τελευταία χρόνια. Μόνο για το 2012 ο ΕΟΠΥΥ χρωστά σε ιατρούς και εργαστήρια πάνω από 300 εκ. ευρώ καθώς ΔΕΝ έχει αποζημιώσει τους ιατρούς για ιατρικές εξετάσεις από τον Αύγουστο και για ιατρικές πράξεις – παρακλινικές – εργαστηριακές εξετάσεις από τον Ιούνιο του 2012. Επίσης χρωστά στο ιατρικό σώμα το παρακρατηθέν 10% από τις αρχές του 2012 καθώς επίσης και δεδουλευμένα χρήματα για ολόκληρο το 2011 και το ήμισυ του 2010. Σύνολο οφειλών πάνω από 1 δισεκατομμύριο ευρώ !!!

Πέραν αυτού και παρά το γεγονός ότι οι ιατροί έχουν αποστείλει υπογεγραμμένες τις συμβάσεις τους προς τον ΕΟΠΥΥ και ενώ έχουν πληρωθεί για τους πρώτους μήνες του 2012, αυτός κατά παράβαση κάθε λογικής, ΔΕΝ έχει αποστείλει υπογεγραμμένο αντίγραφο των συμβάσεων αυτών προς τους ιατρούς, τακτική που δεν συνάδει με ένα σύγχρονο κράτος δικαίου !

Κατόπιν όλων αυτών καλούμε τους συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ κλινικούς και εργαστηριακούς ιατρούς σε επισχέση παροχής υπηρεσιών προς τον οργανισμό μέχρι πλήρους αποπληρωμής ΟΛΩΝ των ληξιπρόθεσμων οφειλών, έτσι όπως επιβάλλει η σύμβαση που έχουμε υπογράψει.

Η απόφασή μας αυτή δεν έχει σε καμία περίπτωση ως στόχο τους ασφαλισμένους, τους οποίους στηρίξαμε και στηρίζουμε. Έχει ως μοναδικό στόχο την οικονομική επιβίωση των ιατρείων και εργαστηρίων μας. Εάν συνεχίσουμε πλέον να παρέχουμε ΔΩΡΕΑΝ τις υπηρεσίες μας προς τον ΕΟΠΥΥ θα καταρρεύσουμε και εμείς οικονομικά με τραγικές συνέπειες στο σύνολο του υγειονομικού συστήματος.

Καλούμε τους αρμόδιους φορείς, να τιμήσουν επιτέλους τις υποσχέσεις τους, να αποπληρώσουν τα χρέη του οργανισμού, να αποστείλουν υπογεγραμμένες τις συμβάσεις στους ιατρούς, όπως ο Νόμος και η χρηστή διοίκηση επιβάλλει, και τέλος να αποφύγουν μικροπολιτικές τακτικές που οδηγούν σε αδιέξοδα τόσο σε βάρος της Ελληνικής Κοινωνίας όσο και σε βάρος της ποιότητας των υπηρεσιών υγείας. Ζητούμε δηλαδή το αυτονόητο και λυπούμαστε ιδιαίτερα που για το αυτονόητο είναι πλέον αναγκαία η επίσχεση παροχής των υπηρεσιών μας προς τον οργανισμό. Ελπίζουμε το Υπ. Υγείας να αντιληφθεί την κρισιμότητα της κατάστασης και να δώσει ΑΜΕΣΕΣ λύσεις.

Για το ΔΣ της ΕΝΙ – ΕΟΠΥΥ

Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμμ.

Ελευθερίου Γεώργιος Παπασιδέρης Χρήστος

Διαβάστε Περισσότερα » "ΕΝΙ: Επίσχεση παροχής υπηρεσιών των συμβεβλημένων με τον ΕΟΠΥΥ κλινικών και εργαστηριακών ιατρών από 17/12/2012."

ΕΥΠ: Ανατριχιαστικές αποκαλύψεις… ισχύουν κ. εισαγγελέα;

Ένα δημοσίευμα της εφημερίδας «ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ» του έμπειρου στο αστυνομικό ρεπορτάζ δημοσιογράφου, Μανώλη Σταυρακάκη, περιέχει αποκαλύψεις οι οποίες υπό φυσιολογικές συνθήκες θα είχαν προκαλέσει την επέμβαση εισαγγελέα. Δεν γνωρίζουμε να σας πούμε σε ποιο βαθμό όσα αναφέρονται αληθεύουν ή όχι, αν και παραδεχόμαστε ότι δεν τα ακούμε για πρώτη φορά…

Είναι ουσιαστικά το πρώτο δημοσίευμα που μαζεύει σε ένα άρθρο – ρεπορτάζ όλα όσα έχουν ακουστεί για την κρίσιμη για την ελληνική εθνική ασφάλεια υπηρεσία, ενώ έχει τη σημασία του από τη στιγμή που αυτή διαθέτει νέα ηγεσία που έχει να αντιμετωπίσει ένα τεράστιο έργο, αφού τα προβλήματα είναι μεγάλα και δυσεπίλυτα.

Αναδημοσιεύουμε το άρθρο, καθώς τα περιστατικά στα οποία αναφέρεται, είναι ανατριχιαστικά και δίνουν την ευκαιρία στον αναγνώστη να αντιληφθεί σε ποιον κόσμο μέσα καλείται να λειτουργήσει με επιτυχία η υπηρεσία, με απόλυτο και μοναδικό γνώμονα το εθνικό συμφέρον, ενώ η ανάγκη για ταχεία επανέναρξη σχεδιασμού και υλοποίησης επιχειρήσεων μετά από μια περίοδο που «βασίλευε» η απόλυτη ανικανότητα (οι γνώμες για τη σημερινή κατάσταση… διίστανται, ωστόσο, όλα θα κριθούν εκ του αποτελέσματος…), απαιτεί τα βήματα και τους ανθρώπους που μπορούν να φέρουν σε πέρας ένα τέτοιο έργο…

Γράφει ο Μανώλης Σταυρακάκης

Μνημονιακές περικοπές και παιδαριώδη λάθη στοιχίζουν τη ζωή σε πράκτορες των μυστικών υπηρεσιών.

Σεισμικές δονήσεις προκαλούν εντός και εκτός ΕΥΠ οι προσπάθειες του νέου διοικητή της υπηρεσίας, Θεόδωρου Δραβίλλα, να τοποθετήσει στις τέσσερις πιο νευραλγικές της διευθύνσεις νέα πρόσωπα, προκειμένου να ελέγξει το πολυπλόκαμο δίκτυο των πρακτόρων της σε Ανατολή… και Δύση.

Το άγνωστο παρασκήνιο των τελευταίων καρατομήσεων

Εγείρονται σοβαρές υπόνοιες ότι λανθασμένοι χειρισμοί στοίχισαν τη ζωή δύο ξένων συνεργατών της ΕΥΠ στο εξωτερικό, ενώ ο τρίτος ζήτησε προστασία από τον ίδιο τον τότε πρωθυπουργό, κ. Γιώργο Παπανδρέου

Το αμφιλεγόμενο πλαίσιο λειτουργίας της ΕΥΠ, σε συνδυασμό με το συνεχιζόμενο ψαλίδισμα των διατιθέμενων από τον προϋπολογισμό κονδυλίων για τις λειτουργικές της ανάγκες, συμπεριλαμβανομένων των μυστικών κονδυλίων, προκαλεί –απ’ ότι φαίνεται- σπασμωδικές κινήσεις σε διάφορα επίπεδα, με αποτέλεσμα κάποιοι –καλά γνωρίζοντες τον κόσμο των μυστικών υπηρεσιών- να συνδυάζουν συγκεκριμένες παλαιές και νέες κεντρικές επιλογές προσώπων ακόμα και με κάποιους περίεργους θανάτους ξένων συνεργατών της ΕΥΠ στο εξωτερικό, που σηματοδότησαν στη συνέχεια την εξουδετέρωση δύο ελληνικών δικτύων πληροφοριών στα Σκόπια και στην Τουρκία.

Στοχοποίηση

Πρόκειται για τη δολοφονία ενός σερβικής καταγωγής υπαλλήλου της υπηρεσίας πληροφοριών των Σκοπίων μέσα στο ίδιο του το γραφείο φέτος τον Σεπτέμβριο, ο οποίος –σύμφωνα με πληροφορίες- ήταν μέλος του ελληνικού δικτύου πληροφοριών που είχε αναπτυχθεί στην πΓΔΜ από Έλληνες πράκτορες και επιχειρηματίες μετά το 2004. Το ερώτημα που προκύπτει είναι πως στοχοποιήθηκε ο συγκεκριμένος διπλός πράκτορας και αν έχει σχέση με τη δολοφονία του η περίεργη διαρροή που είχε γίνει το 2010 στη χώρα μας και αφορούσε το πληροφοριακό σχέδιο διείσδυσης της ΕΥΠ στην πΓΔΜ…

Αν λάβει κανείς υπόψη του τις απόρρητες αναφορές εμπλεκομένων στην υπόθεση προσώπων, συνάγεται το συμπέρασμα ότι υψηλόβαθμα στελέχη της ΕΥΠ συμπεριφέρθηκαν με εντελώς ερασιτεχνικό τρόπο, αδιαφορώντας για τους κινδύνους που διέτρεχαν εντός και εκτός συνόρων όσοι είχαν την «αφέλεια» να βοηθήσουν στη δημιουργία του συγκεκριμένου δικτύου πληροφοριών.

Ο περίεργο θάνατος –«δεν θα εκπλαγούμε αν αποκαλυφθεί ότι υπάρχουν κι άλλοι», σημειώνουν με νόημα οι… κατέχοντες τα μυστικά της Κατεχάκη- σχετίζεται με την εξάρθρωση προ τριών ετών στην Τουρκία ενός άλλου ελληνικού δικτύου κατασκοπίας. Οι τουρκικές αρχές συνέλαβαν στη Σμύρνη με την κατηγορία της κατασκοπίας τρία συγγενικά πρόσωπα, εκ των οποίων το γηραιότερο πέθανε στη φυλακή έπειτα από κάποιους μήνες. Κατά πληροφορίες, η τουρκική ΜΙΤ τους εντόπισε όταν η ΕΥΠ αντικατέστησε τον Έλληνα σύνδεσμό τους με άλλον, αλλάζοντας ταυτόχρονα τον τρόπο πληρωμής (τα λεφτά στο χέρι…), με εμβάσματα μέσω γνωστής διεθνούς εταιρείας μεταφοράς χρημάτων!

Ερασιτεχνισμοί

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, μέσα στο νοσηρό αυτό κλίμα τις τελευταίες ημέρες σημειώθηκε και το εξής αμίμητο: δημοσιεύθηκαν στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ 537, 26.11.2012) τα πλήρη στοιχεία της διευθύντριας της Δ’ Διεύθυνσης της ΕΥΠ και της αναπληρώτριας αυτής, με αφορμή τη στελέχωση –από αξιωματούχους διαφόρων κρατικών υπηρεσιών- της Εθνικής Αρχής Χημικών Όπλων, υπηρεσίας επιφορτισμένης και με την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας!

«Τι άλλο πρέπει να συμβεί, όμως, για να αντιληφθούν οι έχοντες την ευθύνη της λειτουργίας της ΕΥΠ ότι μία σοβαρή και αξιόπιστη υπηρεσία πληροφοριών πρέπει να λειτουργεί με επαγγελματισμό σε όλα τα επίπεδα και για όλα τα θέματα, από το πιο μικρό μέχρι το πιο μεγάλο;» τονίζουν οι ίδιοι κύκλοι των εγχώριων μυστικών υπηρεσιών, με αφορμή τις τελευταίες μετακινήσεις στελεχών, δεδομένου ότι δεν έχουν ακόμα διερευνηθεί οι ευθύνες των τότε επικεφαλής των υπηρεσιών, που «χρεώθηκαν» εκ των πραγμάτων τις προαναφερόμενες υπηρεσιακές «αστοχίες»…

Να σημειωθεί ότι από την εξέλιξη των πραγμάτων προκύπτουν κραυγαλέα στοιχεία, που προδίδουν τους κάκιστους χειρισμούς και τον ερασιτεχνισμό, ιδίως στη διαχείριση ξένων πρακτόρων, ενώ υπάρχει και σαφής αναφορά του πρώην διοικητή της ΕΥΠ, Ιωάννη Κοραντή, ο οποίος χαρακτήριζε απαράδεκτη ενέργεια την αποκάλυψη μέσω διαρροών στον ελληνικό Τύπο των επιχειρησιακών σχεδίων της ΕΥΠ, ζητώντας μάλιστα να γίνει η δέουσα έρευνα για την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων.

«Ξήλωμα» και περικοπές

Μία από τις πρώτες αποφάσεις του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά ήταν η απομάκρυνση των ηγετικών στελεχών της ΕΥΠ τα οποία είχαν ταυτιστεί με την διακυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ (κυρίως της περιόδου Μ. Χρυσοχοΐδη), ενώ τις τελευταίες εβδομάδες ακολούθησαν οι αλλαγές των επικεφαλής των Διευθύνσεων Α’ (κατασκοπίας), Β’ (συνεργασίας με ξένες υπηρεσίες, εκπαίδευση στελεχών κ.λπ.), Γ’ (αντικατασκοπίας και συλλογής πληροφοριών για οργανώμενο έγκλημα – τρομοκρατία) και της Θ’ Διεύθυνσης Ασφαλείας (αρμόδιας για το προσωπικό και τις εγκαταστάσεις της ΕΥΠ).

Πέρα από τις ενδοϋπηρεσιακές και κυβερνητικές σκοπιμότητες που ενδεχομένως να επηρέασαν συγκεκριμένους λανθασμένους χειρισμούς στελεχών της ΕΥΠ, σημαντικό μερίδιο ευθύνης αναλογεί, όπως επισημαίνουν οι «κατέχοντες» τα μυστικά της Κατεχάκη, και σε εκείνους που αποφασίζουν τη συνεχιζόμενη περικοπή του ετήσιου προϋπολογισμού της που φέτος σε σχέση με το 2010 είναι μειωμένος κατά 5%. Για το 2013 έχουν εγγραφεί πιστώσεις ύψους 35,5 εκατομμυρίων ευρώ, εκ των οποίων τα 28,5 αφορούν τις αποδοχές προσωπικού. Το 2011 τα κονδύλια ήταν αντίστοιχα 39,67 και 35 εκατομμύρια ευρώ, το δε 2010 οι πληρωμές ανήλθαν στα 44,74 εκατομμύρια ευρώ και οι αποδοχές στα 32 εκατομμύρια ευρώ.

Όσο για τα μυστικά κονδύλια, σύμφωνα με πληροφορίες, την τριετία 2009-2011 διατέθηκαν συνολικά 16,3 εκατομμύρια ευρώ.

Απόρρητη επιστολή συνεργάτη της ΕΥΠ στον Γιώργο Παπανδρέου

Φοβήθηκε για τη ζωή του και ζήτησε προστασία όταν διέρρευσαν στον Τύπο απόρρητα σχέδια της ΕΥΠ…

Μία γεύση των άγνωστων πτυχών της διαπλοκής των μυστικών υπηρεσιών προσφέρουν τα δύο άκρως απόρρητα έγγραφα που αποκαλύπτουμε σήμερα.

Το πρώτο απόρρητο έγγραφο εστάλη στις 7 Ιουνίου 2010 από έναν συνεργάτη της ΕΥΠ στον τότε πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου, στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μ. Χρυσοχοΐδη, στον τότε διοικητή της ΕΥΠ Κ. Μπίκα, στον πρώην διοικητή Ι. Κοραντή και στους δύο πρώην υποδιοικητές Σ. Τσιτσιμπή και Π. Αλυφαντή.

Όπως προκύπτει από αυτό το έγγραφο, ο ιδιώτης αναγκάστηκε να απευθυνθεί σε ανώτατο κυβερνητικό επίπεδο, στον ίδιο τον πρωθυπουργό, όταν διαπίστωσε ότι κινδυνεύει η ζωή του εξαιτίας της διαρροής στον Τύπο λεπτομερειών του υπηρεσιακού σχεδιασμού, βάσει του οποίου είχε στρατολογηθεί και ο ίδιος:

«Αξιότιμοι κύριοι,

Προ πενταετίας, περίπου, ανώτερα στελέχη της ΕΥΠ με προσέγγισαν στην…, όπου δραστηριοποιούμαι επιχειρηματικά (κυρίως στον τομέα…) και μου πρότειναν να συνεργαστώ με την Υπηρεσία (…)

Δέχτηκα χωρίς δεύτερες σκέψεις και χωρίς να ζητήσω οιουδήποτε είδους ανταλλάγματα, τουναντίον προσφέροντας εξ ιδίων πόρων (…).

Συνεργάστηκα όλα αυτά τα χρόνια με στελέχη της ΕΥΠ, εν γνώσει της Ηγεσίας της και με βάση τις κατευθύνσεις και οδηγίες τους έφερα σε γνώση της ΕΥΠ και της Ελληνικής Κυβερνήσεως (ακόμη και εις τα ανώτατα κλιμάκιά της, όπως με διαβεβαιώνουν) πληροφορίες από χώρες που επιβουλεύονται τα εθνικά μας συμφέροντα. Είναι δε γνωστοί σε εσάς οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν όταν δραστηριοποιείται κανείς τοιουτοτρόπως».

Στη συνέχεια αναφέρεται στις λεπτομέρειες της δικής του συμμετοχής στο σχέδιο, σημειώνοντας ότι έχει υποστεί ανεπανόρθωτη οικονομική ζημιά, αλλά αυτό που τον απασχολεί είναι περισσότερο η ασφάλεια του ιδίου και της οικογένειάς του. Ζητά δε, από τον πρωθυπουργό και τους λοιπούς αποδέκτες της επιστολής να του προσφέρουν την δέουσα προστασία, για να περιορισθεί όσο το δυνατόν περισσότερο η βλάβη που έχει υποστεί και κυρίως να τιμωρηθούν παραδειγματικά όσοι έθεσαν τη ζωή του σε κίνδυνο.

Το δεύτερο έγγραφο είναι η απάντηση που δόθηκε στον ίδιο τον συνεργάτη της ΕΥΠ από τον πρώην διοικητή της ΕΥΠ, Ι. Κοραντή, ο οποίος επιβεβαιώνει την συνδρομή του στην αποστολή της ΕΥΠ και αναφέρει:

«Είναι προφανές ότι ο πολιτικός προϊστάμενος της ΕΥΠ, υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Μ. Χρυσοχοΐδης, ο οποίος είναι και ο πολιτικός υπεύθυνος για τα όσα απαράδεκτα λαμβάνουν χώρα το τελευταίο διάστημα στους κόλπους της, έχει υποχρέωση να διατάξει την δέουσα έρευνα, να καταλογίσει ευθύνες όπου ανήκουν».

Έχουν περάσει σχεδόν δύο χρόνια από τότε, χωρίς να έχουν επιβληθεί κυρώσεις. Το βέβαιο είναι ότι, όσο απομακρυνόμαστε από τα γεγονότα εκείνης της περιόδου, θα αποκαλύπτονται οι επιπτώσεις –σε διάφορα επίπεδα- της πολιτικής και της διοίκησης που είχε ασκηθεί από τους τότε αξιωματούχους…

defence-point

Διαβάστε Περισσότερα » "ΕΥΠ: Ανατριχιαστικές αποκαλύψεις… ισχύουν κ. εισαγγελέα;"

Τι κόλπο βρήκαν διάσημοι τραγουδιστές για να μη πληρώνουν το ΙΚΑ

Κατά την περίοδο 2007-2012 διάσημοι Ελληνες τραγουδιστές πλήρωσαν λιγότερες εισφορές στο ΙΚΑ και απο τους οικοδόμους! Τα ταμεία ΟΑΕΕ και ΙΚΑ έχουν αρχίσει έρευνες για το πάρτι της εισφοροδιαφυγής στο οποίο εμπλέκονται διάσημοι τραγουδιστές και πρώτα ονόματα της πίστας.

Οπως αποκαλύπτουν σήμερα τα Νέα φίρμες της πίστας όπως ο Σάκης Ρουβάς, η Αννα Βίση, η Δήμητρα Γαλάνη, ο Πασχάλης Τερζής, η Πέγκυ Ζήνα, ο Γιάννης Πλούταρζος, ο Γιώργος Μαζωνάκης, ο Βασίλης Καρράς, ο Αντώνης Ρέμος, η Νατάσα Θεοδωρίδου, η Ελλη Κοκκίνου, ο Γιώργος Τσαλίκης, ο Νίκος Βέρτης κ.α. πληρώνουν ισχνές ασφαλιστικές εισφορές που δεν ξεπερνούν σε ετήσια βάση τα 10 ευρώ!

Διάσημοι...φτωχοί

Οι διάσημοι καλλιτέχνες πρέπει να δηλώνουν ασφαλιστικές αποδοχές από τις εμφανίσεις τους σε νυχτερινά κέντρα, σε συναυλίες αλλά και από τα δικαιώματα. Ωστόσο δεν τα δηλώνουν ή δηλώνουν ελάχιστα ποσά. Οπως αναφέρουν τα Νέα:

Η Ελλη Κοκκίνου το 2007 είχε μόλις 58 ένσημα στο ΙΚΑ

Η Αννα Βίσση το 2007 είχε μόνο 44 ημέρες ασφάλισης και το 2008 είχε μόνο 38 ημέρες

Ο Γιώργος Μαζωνάκης το 2007 είχε μόνο 76 ημέρες ασφάλισης και το 2008 μόνο 64 ημέρες

Ο Σάκης Ρουβάς το 2007 είχε μόνο 93 ημέρες ασφάλισης και το 2008 μόνο 195 ημέρες

Ετσι προκύπτει ότι :

Ο Σάκης Ρουβάς το 2007 ασφαλίστηκε για 93 ημέρες στο ΙΚΑ, το 2008 για 195 ημέρες, το 2009 για 129 ημέρες, το 2010 για 119 ημέρες, το 2011 για 89 ημέρες και το 2012 για 47 ημέρες.

Η Δήμητρα Γαλάνη το 2007 ασφαλίστηκε στο ΙΚΑ 102 ημέρες, το 2008 για 133 ημέρες, το 2009 για 150 ημέρες, το 2010 για 104 ημέρες, το 2011 για 36 ημέρες και το 20112 για 15 ημέρες!

Δεν πλήρωναν ούτε τις καλές εποχές

Σύμφωνα με το δημοσίευμα πολλοί καλλιτέχνες ασφαλίζονται στο ΙΚΑ αλλά δεν αποδίδουν τις εισφορές που αντιστοιχούν στις πραγματικές αποδοχές τους. Υπάρχουν όμως και πολλοί άλλοι που εμφανίζονται ως διαχειριστές ΕΠΕ και έτσι δεν υποχρεούνται να ασφαλίζονται στο ΙΚΑ, κάνοντας χρήση μιας παρωχημένης χουντικής εγκυκλίου του 1969 σύμφωνα με την οποία ο διαχειριστής ΕΠΕ δεν υπάγεται στην ασφάλιση του ΙΚΑ επειδή συνδέεται με την εταιρεία του με σχέση εξαρτημένης εργασίας ακόμη και αν λαμβάνει μισθό.

Για το θέμα των διαχειριστών ΕΠΕ αναμένεται να αναληφθεί από το υπουργείο Εργασίας νομοθετική πρωτοβουλία για αλλαγή του ισχύοντος πλαισίου καθώς σήμερα ο νόμος είτε επιτρέπει στον ασφαλισμένο να αναγγέλλεται στον ΟΑΕΕ με το μικρότερο δυνατό κόστος εις βάρος του ΙΚΑ είτε δεν ελέγχεται από το ΙΚΑ καθώς υπάγεται στον ΟΑΕΕ.

Το θέμα στη Βουλή

Το θέμα της εισφοροδιαφυγής των τραγουδιστών έφερε στη Βουλή ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος ο οποίος με ερώτησή του στον υπουργό Εργασίας ζητούσε να πληροφορηθεί αν έχουν ποτέ ελεγχθεί οι αποκλίσεις των ασφαλιστικών εισφορών που καταβάλουν διάσημοι τραγουδιστές.

Ο βουλευτής ανέφερε στην ερώτησή του τις περιπτώσεις καλλιτεχνών που ενώ κερδίζουν υψηλές αμοιβές εμφανίζονται να δηλώνουν εισόδημα κάτω από το αφορολόγητο.

Ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης απάντησε ότι το σύνολο των στοιχείων για παραβατική συμπεριφορά θα συγκεντρωθεί στο τέλος Δεκεμβρίου και ότι τα σχετικά στοιχεία θα παρουσιαστούν στη Βουλή και θα δοθούν στη δημοσιότητα.

iefimerida

Διαβάστε Περισσότερα » "Τι κόλπο βρήκαν διάσημοι τραγουδιστές για να μη πληρώνουν το ΙΚΑ"

Εξώδικο στην ΔΕΗ στα Χανιά για το "χαράτσι" ακινήτων

Με εξώδικο που επεδόθη στην ΔΕΗ Χανίων από το Ινστιτούτο Καταναλωτών Κρήτης, καλούνται τα στελέχη της επιχείρησης να μην ...εισπράττουν το τέλος ακινήτων συμμορφωμένα με την πρόσφατη απόφαση της Δικαιοσύνης.

Στο εξώδικο, το οποίο υπογράφει ο πληρεξούσιος δικηγόρος του ΙΝ.ΚΑ. Κρήτης κ.Νίκος Ντερμανάκης, τονίζεται πως τα στελέχη της ΔΕΗ οφείλουν άμεσα να αφαιρούν το ποσό που αντιστοιχεί στο τέλος ακινήτων και σε περίπτωση άρνησής τους έχουν πλέον προσωπικές αστικές και ποινικές ευθύνες, με δεδομένο το ότι δεν έχουν έγγραφη εντολή για να πράττουν διαφορετικά από την Δικαστική απόφαση.

flashnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Εξώδικο στην ΔΕΗ στα Χανιά για το "χαράτσι" ακινήτων"

Απάντηση στον Λυκουρέντζο: Κλειστά τα φαρμακεία την Τρίτη σε Αθήνα – Πειραιά

Με εικοσιτετράωρη προειδοποιητική απεργία, παράλληλα με την αναστολή της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων στους ασφαλισμένους του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), απαντούν την Τρίτη 11 Δεκεμβρίου οι φαρμακοποιοί μέλη των Φαρμακευτικών Συλλόγων Αττικής (ΦΣΑ) και Πειραιά (ΦΣΠ) στην αιφνιδιαστική ανακοίνωση του υπουργού Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζου για άμεση και πλήρη απελευθέρωση του ωραρίου λειτουργίας των φαρμακείων όλης της χώρας.

ygeia360

Διαβάστε Περισσότερα » "Απάντηση στον Λυκουρέντζο: Κλειστά τα φαρμακεία την Τρίτη σε Αθήνα – Πειραιά"

Ψήφισμα στην Αλβανική βουλή για το "Τσάμικο"

Απαιτούν να αναγνωρίσουμε αλβανική μειονότητα, να αλλάξουμε τα σχολικά βιβλία...να τους χτίσουμε μνημεία και πολλά άλλα!

Αύριο στην Αλβανική βουλή!


Δύο βουλευτές του τσάμικου κόμματος PDIU (Shpetim Idrizi και Dashamir Tahiri) θα υποβάλουν επίσημα την Δευτέρα στην Αλβανική Βουλή, ψήφισμα για την επίλυση του "ζητήματος των Τσάμηδων".

Το ψήφισμα περιλαμβάνει 13 σημεία, τα οποία, όπως υπογραμμίζει το PDIU συντάχθηκαν λαμβάνοντας υπόψη τις αρχές της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για την Προστασία των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και των Θεμελιωδών Ελευθεριών, την Οικουμενική Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και της νομοθεσίας.

Το PDIU τονίζει ότι μέσω του ψηφίσματος ζητά, βάση του άρθρου 15 της Συνθήκης της φιλίας, της συνεργασίας, καλής γειτονίας και ασφάλειας μεταξύ των δύο χωρών μας, καθώς και του άρθρου 1 του πρόσθετου πρωτοκόλλου της ΕΣΔΑ, να αρθούν τα εμπόδια που δεν επιτρέπουν το δικαίωμα ιδιοκτησίας και άλλα δικαιώματα για του Αλβανούς Τσάμηδες, αλλοτινούς Έλληνες πολίτες. Για αυτό πρέπει να γίνει ρητή κατάργηση του "Εμπόλεμου Νόμου" και όχι της "κατάσταση του εμπόλεμου" η οποία δεν ισχύει κατά κανόνα με την εγκαθίδρυση των διπλωματικών σχέσεων το 1971, και αργότερα με απόφαση της κυβέρνησης Παπανδρέου το 1987. Το ψήφισμα καλεί την κυβέρνηση μέσω των διπλωματικών επαφών να υποβάλει επίσημα αυτό το αίτημα και να ενεργοποιήσει και επιτροπές που κάποτε λειτουργούσαν οι οποίες θα πρέπει να εντοπίσουν εκείνους τους νόμους ή διοικητικές πράξεις που είναι αντίθετες με τη Συνθήκη Φιλίας και την Ευρωπαϊκή Σύμβαση.

Διαβάστε τα 13 σημεία του προκλητικού ψηφίσματος:

1. Το ψήφισμα αναγνωρίζει, στηρίζει, και δεσμεύεται για την ανάγκη αποκατάστασης όλων των δικαιωμάτων των Αλβανών Τσάμηδων, αλλοτινούς Έλληνες πολίτες, σύμφωνα με τις νέες συνθήκες, κατά τις αρχές του διεθνούς δικαίου σχετικά με τη γενοκτονία, την εθνοκάθαρση, της μη διάκρισης με βάση την εθνικότητα, και άλλες σχετικές αρχές, καθώς και το πνεύμα της Συνθήκης της Φιλίας μεταξύ των δύο χωρών.

2. Απαιτεί την αποκατάσταση των θεμελιωδών δικαιωμάτων των Αλβανών πολιτών, πρώην Ελλήνων πολιτών, συμπεριλαμβανομένης της αποκατάστασης της ιδιοκτησίας, της αναγνώρισης του δικαιώματος επαναπατρισμού, την αναγνώριση του δικαιώματος να ανακτήσουν την ιθαγένεια τους και των λοιπών δικαιώματα των εθνικών μειονοτήτων.

3. Απαιτεί τη ρητή κατάργηση του Ελληνικού Νόμου του Εμπόλεμου 2636 και 2637/1940 που εξεδόθη με βασιλικό διάταγμα το 1940 και εξακολουθεί να ισχύει, ιδίως το μέρος που διατηρεί σε συντηρητική κατάσχεση αλβανική περιουσία.

4. Απαιτεί την επέκταση του Ελληνικού Νόμου 1540/1985 «για τη ρύθμιση των προσφύγων" σε όλους τους Έλληνες πολίτες που απομακρύνθηκαν ως αποτέλεσμα της εμφύλιας σύγκρουσης, χωρίς διάκριση εθνικότητας, νόμος που έρχεται σε αντίθεση με τις διεθνείς διατάξεις, περί μη διάκρισης με βάση την εθνικότητα, τη φυλή, τη θρησκεία, κλπ..

5. Απαιτεί από την κυβέρνηση της Δημοκρατίας της Αλβανίας, μαζί με την κυβέρνηση της Δημοκρατίας της Ελλάδα την επανενεργοποίηση των διμερών ειδικών επιτροπών, που κατοχυρώνονται στη Συνθήκη Φιλίας, να εξετάσουν το ζήτημα, να αναγνωρίσουν το μέγεθός και να βρουν την καλύτερη επίλυση.

6. Επιφορτίζει το Υπουργείο Εξωτερικών με την προστασία των δικαιωμάτων των Αλβανών που δεν εκδιώχθηκαν από τα εδάφη τους και να ζητήσει για αυτούς την αναγνώρισή τους ως εθνικής μειονότητας.

7. Απαιτεί την ανέγερση στην Παραμυθιά και τους Φιλιάτες, δύο μνημείων που θα θυμίζουν τις γυναίκες, τους γέρους και παιδιά, αθώα θύματα των εγκλημάτων που διαπράχθηκαν από τις ελληνικές παραστρατιωτικές μονάδες.

8. Απαιτεί την ανέγερση ή την φροντίδα για τους τάφους των Τσάμηδων πρώην Ελλήνων πολιτών που σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της ελληνικής γενοκτονίας.

9. Επιφορτίζει το Υπουργείο Παιδείας και Επιστημών να αντικατοπτρίζει ορθά και βάση αναλογικότητας, την ιστορία αυτού του μέρους του αλβανικού πληθυσμού στα εγχειρίδια.

10. Επιφορτίζει το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης, Πολιτισμού, Νεολαίας και Αθλητισμού, στο πλαίσιο των διμερών συμφωνιών με τους ομολόγους του αρμόδιου Υπουργείου της Ελληνικής Δημοκρατίας, την προώθηση των πολιτιστικών αξιών (των Τσάμηδων) και την προβολή μνημείων που βρίσκονται εκτός της επικράτειας της Δημοκρατίας της Αλβανίας. Το Υπουργείο Παιδείας και Επιστημών να επιδιώξει από τον Έλληνα ομόλογο την αφαίρεση προσβλητικών και ρατσιστικών αναφορών στα ελληνικά κειμένων σε βάρος του Τσάμικου πληθυσμού.

11. Επιφορτίζει την αλβανική κυβέρνηση, σύμφωνα με αυτό το ψήφισμα, να εκφράσει στην ελληνική πλευρά κατά τις διπλωματικές επαφές τη στάση της Δημοκρατίας της Αλβανίας σχετικά με αυτό το πρόβλημα.

12. Επιφορτίζει το Υπουργείο Εξωτερικών να γνωστοποιήσει το παρόν ψήφισμα στις κυβερνήσεις και τα κοινοβούλια των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ, και στους διεθνείς οργανισμούς στους οποίους η Αλβανία είναι μέλος.

13. Επιφυλάσσεται του δικαιώματος σε περίπτωση απορριπτικής αντίδραση της ελληνικής πλευράς, για να εξετάσει το πρόβλημα υπό το πρίσμα των διεθνών νόμων σχετικά με τις διακρίσεις, την ελεύθερη κυκλοφορία, τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα γενικών,να παραπέμψει το θέμα στους αρμόδιους διεθνείς οργανισμούς.

borioipirotika

Διαβάστε Περισσότερα » "Ψήφισμα στην Αλβανική βουλή για το "Τσάμικο""

Με παρέμβαση Σαμαρά οι ατομικές συμβάσεις με φαρμακοποιούς

"Πρέπει να τελειώνουμε με τις κινητοποιήσεις των φαρμακοποιών" φέρεται να ζήτησε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, από τον Υπουργό Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζο. Ακολούθησε ευθύς αμέσως η παράτυπη απόφαση του Δ.Δ του ΕΟΠΥΥ για τη δυνατότητα του οργανισμού να συνάπτει και ατομικές συμβάσεις με τους φαρμακοποιούς...

ygeia360

Διαβάστε Περισσότερα » "Με παρέμβαση Σαμαρά οι ατομικές συμβάσεις με φαρμακοποιούς"

Έρευνες Υδρογονανθράκων: επιβάλλεται τήρηση των κανόνων

Με την ανεύθυνη αντίληψη ότι η ασφάλεια των πολιτών και η προστασία του περιβάλλοντος δυσκολεύουν τις επενδύσεις, ίσως να παίζουμε με τη φωτιά..

Με αφορμή τα δημοσιεύματα για κίνδυνους σχετικά με τις εξορύξεις υδρογονανθράκων στη Δυτική Ελλάδα, ο περιφερειακός σύμβουλος της ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, Κώστας Παπακωνσταντίνου δήλωσε:

Ως οικολογική Περιφερειακή παράταξη αποφεύγουμε την ανεύθυνη κινδυνολογία. Ωστόσο, η κοινή λογική θέτει ένα απλό ερώτημα:

Όταν υπάρχουν συγκεκριμένες προειδοποιήσεις επιστημόνων ότι οι εξορύξεις στη Δυτική Ελλάδα ενέχουν κινδύνους σχετικά με
- Ενεργοποίηση σεισμικών ρηγμάτων , και
- Διαφυγή επικίνδυνων αερίων σε κατοικημένες περιοχές
δεν θα έπρεπε αυτοί οι φόβοι να έχουν απαλειφτεί από την πρώτη στιγμή;

Αυτό υποτίθεται θα έκανε η Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ), το θεμελιώδες εργαλείο με το οποίο η πολιτεία θέτει έγκαιρα τους όρους του παιχνιδιού και θωρακίζει το συμφέρον της κοινωνίας και του περιβάλλοντος.

Ωστόσο, όπως όλοι θυμόμαστε, το Περιφερειακό Συμβούλιο, μολονότι αναγνώρισε ότι η ΣΜΠΕ ήταν ελλιπέστατη (συντάχθηκε με συνοπτικές διαδικασίες και με ανεπαρκέστατο προϋπολογισμό), τελικά την ενέκρινε με ένα σκεπτικό του τύπου «ας μην φέρουμε εμπόδια τώρα, αν παρουσιαστεί κάτι, θα το δούμε αργότερα».

Δυστυχώς, η αντίληψη ότι η τήρηση της περιβαλλοντικής νομοθεσίας και η αρχή της πρόληψης θέτουν εμπόδια στις επενδύσεις είναι βαθειά ριζωμένη. Έχουμε εθιστεί στις τυχοδιωκτικές επενδύσεις που σκοπό έχουν το γρήγορο κέρδος χωρίς καμία μέριμνα για περιβάλλον και κοινωνία. Όταν σταματήσει αυτό, θα γίνουμε σοβαρό κράτος.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο οφείλει να πείσει τους πολίτες της Δυτικής Ελλάδας ότι δεν «παίζουμε με τη φωτιά» και να ζητήσει διευκρινίσεις από το ΥΠΕΚΑ και από τους ειδικούς επιστήμονες.

ecowesthellas

Διαβάστε Περισσότερα » "Έρευνες Υδρογονανθράκων: επιβάλλεται τήρηση των κανόνων"
Από την Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου ξεκινά το εορταστικό ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων. Μάλιστα τα καταστήματα θα λειτουργήσουν φέτος δύο Κυριακές κατά την εορταστική περίοδο. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Αττικής, το ωράριο στις γιορτές να είναι το εξής:

Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου: 09:00-21:00

Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου: 09:00-21:00

Σάββατο 15 Δεκεμβρίου: 09:00-16:00

Κυριακή 16 Δεκεμβρίου: Κλειστά

Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου: 09:00-21:00

Τρίτη 18 Δεκεμβρίου: 09:00-21:00

Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου: 09:00-21:00

Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου: 09:00-21:00

Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου: 09:00-21:00

Σάββατο 22 Δεκεμβρίου: 09:00-18:00

Κυριακή 23 Δεκεμβρίου: 10:00-18:00

Δευτέρα -Παραμονή Χριστουγέννων 24 Δεκεμβρίου: 09:00-18:00

Τρίτη 25 Δεκεμβρίου: Κλειστά

Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου: Κλειστά

Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου: 09:00-21:00

Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου: 09:00-21:00

Σάββατο 29 Δεκεμβρίου: 09:00-18:00

Κυριακή 30 Δεκεμβρίου: Κλειστά

Δευτέρα - Παραμονή Πρωτοχρονιάς 31 Δεκεμβρίου: 09:00-18:00

Τρίτη 1 Ιανουαρίου: Κλειστά

Την Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2013 τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά.

Διαβάστε Περισσότερα » " "

Άνοιγαν γεωτρήσεις νερού στην Ζάκυνθο και βρήκαν πετρέλαιο

Αναβλήθηκε μέχρι νεωτέρας η συνέχιση των δεκατρειών γεωτρήσεων στην περιοχή του παραθαλάσσιου χωριού Κερίου στη Ζάκυνθο λόγω της εύρεσης πετρελαίου.

Οι γεωτρήσεις είχαν σκοπό να βελτιώσουν την υδροδότηση του νησιού ωστόσο η εμφάνιση κοιτασμάτων πετρελαίου προκάλεσε αλλαγή στα σχέδια των τοπικών Αρχών καθώς πλέον το νερό δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί στις καλλιέργειες.

Το φαινόμενο αυτό δεν είναι παράδοξο μιας και έχουν βρεθεί και παλαιότερα κοιτάσματα πετρελαίου Εμπειρογνώμονες θεωρούν ότι η εκτεταμένη υδροδότηση του νησιού έχει οδηγήσει τις γεωτρήσεις σε μεγάλο βάθος με αποτέλεσμα να συμβαίνουν αυτά τα φαινόμενα. Το θέμα της αξιοποίησης των οκτώ νέων γεωτρήσεων στο Κερί είχε απασχολήσει και τη σύσκεψη που έγινε πριν από περίπου ένα μήνα στην αντιπεριφέρεια κατά την πρόσφατη επίσκεψη στο νησί του γενικού γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Τάσου Αποστολόπουλου και του Περιφερειάρχη Σπύρου Σπύρου. Τότε είχε ανακοινωθεί ότι τα έργα των γεωτρήσεων θα ενταχθούν στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα χρηματοδότησης ΕΣΠΑ. Ωστόσο, με τις πρώτες γεωτρήσεις εμφανίστηκαν ίχνη πετρελαίου και οι μετέπειτα αναλύσεις από τα δείγματα που στάλθηκαν στο Γενικό Χημείο του Κράτους «άναψαν» κόκκινο φως στις γεωτρήσεις λόγω των υψηλών ποσοστών πετρελαίου.

amaliadapress

Διαβάστε Περισσότερα » "Άνοιγαν γεωτρήσεις νερού στην Ζάκυνθο και βρήκαν πετρέλαιο"

Αττική: Ανεξαρτητοποίηση συμβούλου με καταγγελίες κατά Σγουρού

Σε σοβαρές καταγγελίες κατά του περιφερειάρχη Γιάννη Σγουρού τον οποίο κατηγορεί ότι διοικεί με την «τακτική της ομαδοποίησης, "της παρέας"» και με έμμισθους... συμβούλους «που έχουν παραπεμφθεί στη Δικαιοσύνη και για ποινικά αδικήματα» προχώρησε ο περιφερειακός σύμβουλος της πλειοψηφούσας παράταξης Κώστας Καψής με δήλωση ανεξαρτητοποίησής του.

Ο κ. Καψής που εκλέγεται για πέμπτη συνεχόμενη φορά στα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (τρεις φορές δημοτικό σύμβουλο Αθήνας, μία Νομαρχιακό και από το 2010 Σύμβουλο Κεντρικού Τομέα Περιφέρειας Αττικής) κάνει λόγο για «έλλειμμα δημοκρατίας αξιοκρατίας και, φυσικά, πολιτικό πρόβλημα, που με ωθεί σ' αυτή την καθαρά πολιτική πράξη της ανεξαρτητοποίησής μου».

Υπενθυμίζεται πριν μερικούς μήνες με αφορμή το σκάνδαλο των 8,5 εκατ. ευρώ για την τουριστική προβολή της είχε παραιτηθεί από τη θέση της εντεταλμένης συμβούλου τουρισμού η, επίσης, περιφερειακή σύμβουλος της παράταξης Σγουρού, Άννα Ροκοφύλλου.

Το πλήρες κείμενο της δήλωσης ανεξαρτητοποίησης του κ. Κώστα Καψή είναι το εξής:

ΔΗΛΩΣΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΣΓΟΥΡΟΥ

Κύριε Πρόεδρε

του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής,

Σεβόμενος τους δημοκρατικούς πολίτες της Αθήνας που για πέμπτη συνεχόμενη φορά με εκλέγουν στα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (τρεις φορές δημοτικό σύμβουλο Αθήνας, μία Νομαρχιακό και από το 2010 Σύμβουλο Κεντρικού Τομέα Περιφέρειας Αττικής, δηλώνω ότι ανεξαρτητοποιούμαι από την πλειοψηφούσα παράταξη "ΑΤΤΙΚΗ", διατηρώντας την ιδιότητα του Περιφερειακού Συμβούλου που μου έχουν δώσει οι πολίτες της Αθήνας.

Δηλώνω ότι δεν ανήκω πλέον στην παράταξη και ότι θα ψηφίζω σύμφωνα με τα υπό του Ν 3852/2010 άρθρ. 68 & 2 οριζόμενα. Φυσικά, δεν μέμφομαι κανένα σύμβουλο της πλειοψηφούσας παράταξης για τη στάση του σε σύγκριση με την επιλογή μου. Είμαστε διαφορετικοί στις αφετηρίες, στις πορείες, στην ιστορία, στην αντοχή, την ανοχή, στα πιθανολογούμενα προσωπικά οφέλη. Φυσικά τους λόγους - που είναι κοινό μυστικό μεταξύ αρκετών συμβούλων - τους γνωρίζετε και δεν έχω δικαίωμα να τους αποκρύπτω και αποσιωπώ.

Κάποιους εξ αυτών των λόγων τους εξέθετα στις τοποθετήσεις μου στα περιφερειακά συμβούλια και στις συνεδριάσεις της παράταξης, τις μετρημένες στα δάκτυλα του ενός χεριού στα δύο χρόνια λειτουργίας μας.

Η από τον Περιφερειάρχη τακτική της ομαδοποίησης, "της παρέας", οι προσλήψεις συμβούλων εμμίσθων που έχουν παραπεμφθεί στη Δικαιοσύνη και για ποινικά αδικήματα, η πρόσληψη έμμισθου συμβούλου που διαλαλεί ότι μας "διόρισε" στο ψηφοδέλτιο (λίγο ακόμα και ότι μας εξέλεξε) - τη στιγμή που πλήθος εργαζομένων, για μια απλή ένορκη διοικητική εξέταση (Ε.Δ.Ε.) θα βρεθούν στο δρόμο - και άλλα πολλά αποδεικνύουν ότι υπάρχει έλλειμμα δημοκρατίας, αξιοκρατίας και, φυσικά, πολιτικό πρόβλημα, που με ωθεί σ' αυτή την καθαρά πολιτική πράξη της ανεξαρτητοποίησής μου.

Είμαι πεπεισμένος - βοηθούντων σ΄αυτό της πολυετούς πορείας μου στη Δημόσια Διοίκηση και της θητείας μου στα αυτοδιοικητικό της Αθήνας - ότι πράττω αυτό που η συνείδησή μου επιτάσσει.

Με τιμή,

Κωνσταντίνος Καψής

Περιφερειακός Σύμβουλος Κεντρικού Τομέα

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » "Αττική: Ανεξαρτητοποίηση συμβούλου με καταγγελίες κατά Σγουρού"

Τεράστια η φοροδιαφυγή στο παράνομο εμπόριο ζώων συντροφιάς

Στο Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος του Υπουργείου Οικονομικών καθώς και στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων απευθύνθηκε... η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία και η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Ζωοφιλικών Σωματείων ζητώντας να μπει ένας φραγμός στο παράνομο εμπόριο κουταβιών, γατιών, ζώων συντροφιάς.

Το διαδίκτυο, οι εφημερίδες, τα περιοδικά ποικίλης ύλης, τα εξειδικευμένα και μη έντυπα κατακλύζονται από εκατοντάδες παράνομες αγγελίες πώλησης ζώων κάθε είδους, που εκτρέφονται συνήθως κάτω από απαράδεκτες συνθήκες.

Οι εκπρόσωποι των φιλοζωικών σωματείων απευθύνθηκαν στα αρμόδια υπουργεία, ώστε όχι μόνο να εντοπιστούν εκείνοι, που φοροδιαφεύγουν, αλλά επί της ουσίας να μην χρησιμοποιούνται τα ζώα για τους κερδοσκοπικούς σκοπούς αυτών, οι οποίοι το παίζουν φιλόζωοι, ενώ είναι στυγνοί έμποροι ψυχών.

Άλλωστε έχει εξαιρετική σημασία να καταλάβουμε, ότι τα ζώα έχουν ανάγκη τη φροντίδα μας και δεν υπάρχει κανένας λόγος να αγοράζουμε πλάσματα κάποιας ράτσας, ενώ μπορούμε να αποκτήσουμε τετραπέρατους τετράποδους συντρόφους, οι οποίοι συνωστίζονται σε άθλια κυνοκομεία και σε ιδιωτικά καταφύγια.

Η ανύπαρκτη φιλοζωική μας κουλτούρα (στους Έλληνες είναι αποδεδειγμένα εξαιρετικά περιορισμένη) έχει ως αποτέλεσμα ο σκύλος, η γάτα (αν είναι κάποιας φυλής) ή τα εξωτικά είδη να αποτελούν για τον ιδιοκτήτη τους αξεσουάρ, τα οποία τους προσφέρουν κύρος Όμως αυτό δεν είναι φιλοζωία είναι μόνο κομπλεξισμός ή νεοπλουτισμός. Φυσικά αν κάποιος θέλει ντε και καλά «γαλαζοαίματο» και καθαρόαιμο σύντροφο θα πρέπει να μπορεί, να τον αγοράσει από νόμιμους εκτροφείς, οι οποίοι θα πληρούν τις προϋποθέσεις, θα φροντίζουν τα ζώα και θα φορολογούνται γι’ αυτές τις συναλλαγές

zoosos

Διαβάστε Περισσότερα » "Τεράστια η φοροδιαφυγή στο παράνομο εμπόριο ζώων συντροφιάς"

Ο ΟΗΕ ζητά να αποκτήσει τον έλεγχο του Internet σε ολόκληρο τον κόσμο

Πρόγραμμα που διαβάζει κάθε πληροφορία και θα επανασυνδέεται στις ιστοσελίδες που επισκέπτεστε.

Θα προχωρεί σε καταλογράφηση τους στο όνομα σας, τη διεύθυνση και τον αριθμό τηλεφώνου σας.

Τα στοιχεία αυτά θα δίνονται στην κυβέρνηση όταν ζητηθούν πληροφορίες για εσάς ή στο μεγαλύτερο πλειοδότη.

Μέλη της Ένωσης Διεθνών Τηλεπικοινωνιών των Ηνωμένων Εθνών (ITU) έχουν συμφωνήσει να εργαστούν για την υλοποίηση ενός προτύπου για το Διαδίκτυο, που θα επιτρέψει τις υποκλοπές σε παγκόσμια κλίμακα.

Σε ένα συνέδριο στο Ντουμπάι αυτή την εβδομάδα, τα μέλη της ITU αποφάσισαν να υιοθετήσουν το πρότυπο Y.2770 για τον έλεγχο των πακέτων δεδομένων, μία άκρως απόρρητη πρόταση που ακολουθεί το παράδειγμα της Κίνας και θα επιτρέψει σε εταιρείες τηλεπικοινωνιών σε όλο τον κόσμο να ψάχνουν πιο εύκολα τα δεδομένα που έχουν περάσει σε όλο το διαδίκτυο.

Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, η εφαρμογή του πακέτου αυτού βαθύτερου ελέγχου, ή DPI, σε μια τέτοια παγκόσμια κλίμακα θα επιτρέψει στις αρχές να εντοπίζει ευκολότερα την μεταφορά και ανταλλαγή των υλικών που άπτονται πνευματικών δικαιωμάτων και άλλα αρχεία που θα προστατεύονται με απευθείας ανάλυση του ωφέλιμου φορτίου σε απευθείας σύνδεση κατά τη μετάδοση , και όχι μόνο για τα δεδομένα κεφαλίδας που συνήθως εντοπίζονται και ερμηνεύονται.

"Δεν είναι μια τυπική διαδικασία για τη δρομολόγηση πακέτων με βάση τις επιγραφές τους, είναι το τμήμα του πακέτου που περιέχει πληροφορίες σχετικά με τον προβλεπόμενο προορισμό του πακέτου," γράφει ο Λόρενς της Inquirer του Lati, "αλλά με τον έλεγχο των περιεχομένων του κάθε ISPs πακέτου οι κυβερνήσεις, και οποιοσδήποτε άλλος μπορεί να κοιτάξει σε ευαίσθητα δεδομένα

. Ενώ οι χρήστες μπορούν να μετριάσουν τους κινδύνους από την κρυπτογράφηση των δεδομένων. "

Ο Tim Berners-Lee, ένας Βρετανός επιστήμονας υπολογιστών που θεωρείται ευρέως ως ο «πατέρας του Internet», μίλησε ενάντια στην προτεινόμενη DPI εφαρμογή σε μια τέτοια μεγαλειώδη κλίμακα κατά τη διάρκεια μιας εκδήλωσης νωρίτερα φέτος στο World Wide Web Consortium.

"Κάποιος εισχωρεί ένα μεγάλο πακέτο ελέγχου στη σύνδεση σας το οποίο διαβάζει κάθε πληροφορία και επανασυνδέεται στις ιστοσελίδες που επισκέπτεστε, προχωρεί σε καταλογογράφηση τους στο όνομα σας, τη διεύθυνση και τον αριθμό τηλεφώνου σας και τα στοιχεία αυτά είτε θα δίνονται στην κυβέρνηση όταν ζητηθούν πληροφορίες για εσάς ή θα πωληθούν στο μεγαλύτερο πλειοδότη - αυτό είναι πραγματικά μια σοβαρή παραβίαση της ιδιωτικής ζωής, » είπε.

Ο Blogger Arthur Herman γράφει αυτή την εβδομάδα για το Fox News σε απευθείας σύνδεση ότι ο στόχος των αντιπροσώπων στο ITU " είναι να αρπάξει τον έλεγχο του Παγκόσμιου Διαδικτυακού ιστού μακριά από τις Ηνωμένες Πολιτείες, και να τον τοποθετήσουν σε ένα σώμα του ΟΗΕ των γραφειοκρατών. "

"Θα είναι η μεγαλύτερη αρπαγή εξουσίας στην ιστορία των Ηνωμένων Εθνών, καθώς και μια διαστροφή της εξουσίας του», προειδοποιεί.

Ο Γραμματέας της ITU, Δρ Ι. Hamadoun Toure, απέρριψε τους κριτικούς οι οποίοι έχουν χαρακτηρίσει το προτεινόμενο μοντέλο DPI επεμβατικο, γράφοντας σε ένα περιοδικό αυτή την εβδομάδα, όπου επιμένει πως η συνάντηση της οργάνωσής του στο Ντουμπάι δεν αποτελεί « καμία απειλή για την ελευθερία του λόγου. "

"Είναι η ευκαιρία μας να χαράξουμε μια παγκόσμια συμφωνία-οδικό χάρτη για να συνδέσετε τους ασύνδετους, διασφαλίζοντας παράλληλα τις επενδύσεις για τη δημιουργία της απαραίτητης υποδομής για την εκθετική αύξηση της κυκλοφορίας φωνής, βίντεο και δεδομένων," ο Δρ Τουρέ υποστηρίζει τα τεκταινόμενα του συνεδρίου, προσθέτοντας ότι παρουσιάζει στον ΟΗΕ «μια χρυσή ευκαιρία για να παρέχει οικονομικά προσιτή συνδεσιμότητα για όλους, συμπεριλαμβανομένων των δισεκατομμυρίων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο που δεν μπορούν ακόμα να προχωρήσουν σε απευθείας σύνδεση."

Παρά τις εξηγήσεις του, όμως, κάποια έθνη-κράτη και μεγάλα ονόματα επιχειρήσεων παραμένουν σε αντίθεση με την πρόταση. Το Συνέδριο της ITU αυτή την εβδομάδα είχε πραγματοποιηθεί κεκλεισμένων των θυρών, και οι εκπρόσωποι σε απευθείας σύνδεση με φορείς παροχής υπηρεσιών της Google, το Facebook και το Twitter είχαν παραγραφεί από την παρακολούθηση.

Σε μια έκθεση που δημοσιεύθηκε αυτή την εβδομάδα από το CNet, ο δημοσιογράφος Declan McCullagh αναφέρεται σε ένα κορεατικό έγγραφο που περιγράφει το εμπιστευτικό Y.2770 πρότυπο, γράφοντας πως είναι σε θέση να προσδιορίσει"ενσωματωμένο ψηφιακό υδατογράφημα σε αρχεία MP3," να ανακαλύπτει "προστασία πνευματικών δικαιωμάτων ηχητικού περιεχομένου," να εντοπίζει " Jabber μηνύματα με κείμενο στην ισπανική γλώσσα, " ή να προχωρά σε εντοπισμό " των χρηστών που φορτώνουν υλικό τύπου BitTorrent ."

Την Τετάρτη, η αμερικανική Βουλή των Αντιπροσώπων ενέκρινε ομόφωνα ένα ψήφισμα της Γερουσίας που ζητά η αμερικανική κυβέρνηση να αντιτάσσεται σε κάθε προσπάθεια των Ηνωμένων Εθνών για τον έλεγχο του Διαδικτύου.

ellinikiafipnisis

Διαβάστε Περισσότερα » "Ο ΟΗΕ ζητά να αποκτήσει τον έλεγχο του Internet σε ολόκληρο τον κόσμο"

"Το ελληνικό χρέος δεν χρειάζεται άλλο κούρεμα''

Ο επικεφαλής της Allianz εκτιμά ότι η Αθήνα μπορεί να τα καταφέρει χωρίς νέα απομείωση

Την άποψη πως η Ελλάδα δεν χρειάζεται νέα διαγραφή χρέους, διότι η δανειοδότησή της είναι προς το παρόν επαρκής και χάρη σε αυτή, το χρέος της είναι βιώσιμο τα επόμενα δύο έως τρία χρόνια, εκφράζει ο γνωστός Γερμανός οικονομολόγος και επικεφαλής των συμβούλων του ομίλου ασφαλειών «Allianz», Μίχαελ Χάιζε, σε συνέντευξή του στο νέο τεύχος του αυστριακού οικονομικού περιοδικού «Φορμάτ».

Όπως σημειώνει, η μέση επιβάρυνση των επιτοκίων για την Ελλάδα είναι τόσο χαμηλή που μπορεί να συγκριθεί με εκείνη για την Ιαπωνία, η οποία αντιμετωπίζει έναν τεράστιο όγκο χρέους, και το χρέος της Ελλάδας είναι, χάρη στη δανειοδότησή της, βιώσιμο τα επόμενα δύο έως τρία χρόνια, ενώ στο μεταξύ θα διαπιστωθεί αν επέρχεται ανάπτυξη.

Ο ίδιος θεωρεί πως μια επιπλέον διαγραφή του ελληνικού χρέους τώρα, θα γινόταν σε ακατάλληλη στιγμή και ως εκ τούτου συμμερίζεται τη θέση του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ότι δεν μπορεί κανείς να δίνει στην Ελλάδα νέα δάνεια με μειωμένο επιτόκιο και συγχρόνως να παραιτείται από την αποπληρωμή παλαιοτέρων.

Χαρακτηρίζοντας την Ελλάδα ως ειδική περίπτωση, ο κ. Χάιζε επισημαίνει πως το ελληνικό ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών εξακολουθεί να είναι αρνητικό, κάτι που σημαίνει ότι αυξάνει το χρέος της Ελλάδας και επίσης το ποσοστό αποταμίευσης των ελληνικών νοικοκυριών είναι αρνητικό.

Το δημόσιο και ιδιωτικό χρέος αυξάνονται, τα κεφάλαια έρχονται από το εξωτερικό, μέσω των κεντρικών τραπεζών και των δόσεων του δευτέρου δανείου και άρα δεν έφτασε ακόμη το τέλος της λιτότητας για την Ελλάδα, συμπληρώνει.

Κατά την άποψή του, από ευρωπαϊκής πλευράς θα πρέπει να γίνουν περισσότερα για να αμβλυνθεί η κοινωνική σκληρότητα, καθώς οι προτάσεις για λιτότητα προέρχονται τελικά από τις Βρυξέλλες και θα υπήρχε μια πληθώρα μέτρων που θα μπορούσαν να ληφθούν. Συγχρόνως υπάρχουν έρευνες που αποδεικνύουν ότι δεν είναι τόσο ισχυρά τα αρνητικά φαινόμενα μετάδοσης μέσω λιτότητας, για χώρες που είναι αποκλεισμένες από τις χρηματαγορές και αντιμετωπίζουν κρίση αξιοπιστίας, ενώ, χωρίς λιτότητα, αυτές οι χώρες δεν μπορούν να επανακτήσουν την αξιοπιστία των αγορών.

Το πρόβλημα είναι ότι η διαγραφή του χρέους του κράτους συμπίπτει με τη διαγραφή του χρέους στον ιδιωτικό τομέα, κάτι που προκαλεί τάσεις ύφεσης, ωστόσο η ύφεση είναι απαραίτητη, προσθέτει ο Γερμανός οικονομολόγος για να επισημάνει κατόπιν ότι στην Ελλάδα καταρρέουν οι μισθοί, καταρρέουν οι εισαγωγές και ο ίδιος πιστεύει πως το 2013 το ελληνικό ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών θα είναι ισοσκελισμένο, που σημαίνει ότι τα δράμα της ύφεσης είναι αναγκαίο.

Διαβάστε Περισσότερα » ""Το ελληνικό χρέος δεν χρειάζεται άλλο κούρεμα''"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news