facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

Σε κατάσταση ομηρίας 10.000.000 ασφαλισμένοι!

Σε αδιέξοδο βρίσκονται οι περίπου δέκα εκατομμύρια ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ. Είναι υποχρεωμένοι να αγοράζουν φάρμακα χωρίς πίστωση, να πληρώνουν από την τσέπη τους για φυσικοθεραπείες αλλά και την επίσκεψη στους γιατρούς του ταμείου!

Οι γιατροί σκέφτονται να ξεκινήσουν κι αυτοί με τη σειρά τους νέο γύρο κινητοποιήσεων και να μη δέχονται από τις 17 Δεκεμβρίου δωρεάν τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ.

Σύμφωνα με την Ενωση Ιατρών του ΕΟΠΥΥ, οι γιατροί θα προχωρήσουν σε επίσχεση παροχής υπηρεσιών προς τον οργανισμό, καθώς, όπως τονίζουν, δεν είναι πλέον οικονομικά εφικτό να χρηματοδοτήσουν περαιτέρω την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας. Ο φορέας συνεχίζει να οφείλει εκατοντάδες εκατομμύρια στους γιατρούς. Συγκεκριμένα, τα χρέη του ΕΟΠΥΥ προς τους συμβεβλημένους κλινικούς και εργαστηριακούς γιατρούς μόνο για το 2012 είναι πάνω από 300 εκατομμύρια ευρώ.

Οπως καταγγέλλει η Ενωση Ιατρών, ο οργανισμός δεν έχει αποζημιώσει τους γιατρούς για ιατρικές επισκέψεις από τον Αύγουστο και για ιατρικές πράξεις, παρακλινικές και εργαστηριακές εξετάσεις από τον Ιούνιο του 2012.

Σε περίπτωση που οι γιατροί δεν πληρωθούν άμεσα τις φετινές ληξιπρόθεσμες οφειλές και δε λάβουν ένα δεσμευτικό χρονοδιάγραμμα για την αποπληρωμή των παλαιών χρεών χωρίς κανένα «κούρεμα», θα σταματήσουν να δέχονται δωρεάν τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ λίγο πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων. Δηλαδή από τις 17 Δεκεμβρίου οι ασθενείς θα είναι υποχρεωμένοι να πληρώνουν το κόστος της ιατρικής επίσκεψης από την τσέπη τους και στη συνέχεια με την απόδειξη θα διεκδικούν τα χρήματα από το ταμείο τους.

Επιμένουν οι φαρμακοποιοί

Την ίδια ώρα, οι φαρμακοποιοί εμμένουν στη σκληρή στάση τους και οι χιλιάδες ασθενείς εξακολουθούν να είναι όμηροι της διαμάχης μεταξύ φαρμακοποιών και ΕΟΠΥΥ και να μην μπορούν να προμηθευτούν με πίστωση τα φάρμακά τους. Οπως υποστήριξαν σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου τα μέλη του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, «η συστηματική άρνηση του ΕΟΠΥΥ να πληρώσει εμπρόθεσμα τις υποχρεώσεις του σε συνάρτηση με την άρνηση των φαρμακευτικών εταιριών να αυξήσουν την πίστωση, οδηγεί τα φαρμακεία σε χρεοκοπία και το ''τεφτέρι'' προς τους ασφαλισμένους».

Οι φαρμακοποιοί δήλωσαν πως δε θα σταματήσουν τον αγώνα τους, ενώ χαρακτήρισαν χωρίς ουσία τις απειλές του υπουργείου Υγείας ότι θα κάνει ατομικές συμβάσεις με φαρμακοποιούς προκειμένου να παρακάμψει τις κινητοποιήσεις του κλάδου. «Αντί το κράτος να σκέφτεται τρόπους που χρησιμοποιούν αυταρχικά καθεστώτα, πρέπει να εφαρμόσει τη νομοθεσία και τις υποχρεώσεις του», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΠΦΣ, Θεόδωρος Αμπατζόγλου, και πρόσθεσε ότι «ο οικονομικός στραγγαλισμός των φαρμακείων δεν έχει τελειωμό».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «οι φαρμακοποιοί τρία χρόνια ταλαιπωρούνται και βρίσκονται στο στόχαστρο της Πολιτείας, λες και αυτοί είναι οι μοναδικοί υπεύθυνοι για τη σπατάλη στη δημόσια υγεία. Ο κόμπος έφτασε στο χτένι».

Στο μεταξύ, πανελλαδική έρευνα της ΜΑRC, που έγινε για λογαριασμό του ΠΦΣ, έδειξε ότι η οικονομική κρίση έχει πλήξει το σύνολο των φαρμακείων της χώρας και πως 4 στα 10 φαρμακεία ενδέχεται να βάλουν «λουκέτο».

Οπως είπαν οι φαρμακοποιοί, 9 στα 10 φαρμακεία αντιμετωπίζουν προβλήματα όπως «χρωστούμενα από το Δημόσιο», «μείωση τζίρου» και «προβλήματα ρευστότητας». Το 81,7% αναφέρει ότι υπάρχει πρόβλημα με την άμεση εξόφληση από τους πελάτες και το 56,6% ότι δυσκολεύεται να αποπληρώσει τις αποθήκες από τις οποίες προμηθεύεται φάρμακα.

agelioforos

Διαβάστε Περισσότερα » "Σε κατάσταση ομηρίας 10.000.000 ασφαλισμένοι!"

Στουρνάρας: «Εξετάζουμε ποινές χωρίς αναστολή για τους φοροφυγάδες»

Ελαφρύνσεις για τις οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα ζήτησε ο Κάρολος Παπούλιας

Την αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου για τη φοροδιαφυγή εξετάζει η κυβέρνηση, όπως δήλωσε ο Γιάννης Στουρνάρας εισερχόμενος στο Προεδρικό Μέγαρο για τη συνάντησή του με τον Κάρολο Παπούλια. «Εξετάζουμε, σε συνεργασία με το υπουργείο Δικαιοσύνης, το ενδεχόμενο να μην έχουν ανασταλτικό χαρακτήρα και να οδηγούνται στη φυλακή όσοι θα καταδικάζονται για φοροδιαφυγή» είπε ο κ. Στουρνάρας.

Λίγο νωρίτερα ο κ. Παπούλιας τού είχε υπενθυμίσει ότι ο ίδιος είχε δηλώσει να κηρυχθεί ιδιώνυμο αδίκημα η φοροδιαφυγή, την οποία αποκάλεσε «πληγή».

Ο κ. Στουρνάρας δεσμεύτηκε ότι όταν τελειώσουν όλες οι εκκρεμότητες με τη δόση, όλο το βάρος του υπουργείου θα πέσει εκεί.

Ο κ. Παπούλιας ζήτησε από τον υπουργό Οικονομικών να δώσει έμφαση στις οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα.

«Θα συμφωνείτε νομίζω, ότι αυτό θα πρέπει να γίνει με εισοδηματικά κριτήρια», αντέτεινε ο κ. Στουρνάρας.

«Βεβαίως συμφωνώ», είπε ο κ. Παπούλιας και ζήτησε να μάθει τι θα γίνει τώρα με την αποχώρηση από την προεδρία του Eurogroup του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, που είναι φιλέλληνας, όπως σημείωσε.

«Καλό θα ήταν να τον βραβεύσετε», ανέφερε ο κ. Στουρνάρας.

Κατά την έξοδό του από το Προεδρικό Μέγαρο, ο κ. Στουρνάρας ρωτήθηκε για το 45% που προκάλεσε αντιδράσεις, λέγοντας ότι είναι σε συνεννόηση με την τρόικα, αλλά και τους κυβερνητικούς εταίρους, ώστε να γίνει το καλύτερο δυνατόν.

Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι μέσω επιδομάτων από το πρώτο παιδί -και όχι μέσω καθορισμού αφορολόγητου- θα επιδιώξει το υπουργείο να επιλύσει το ζήτημα που έχει προκύψει.

Προσέθεσε ακόμα, ότι το φορολογικό νομοσχέδιο καταρτίζεται με συνεχή διάλογο «έχοντας ως δεδομένο ότι πρέπει να πετύχουμε», ενώ διευκρίνισε για το αν θα αντιμετωπιστούν με ιδιώνυμο τρόπο όσοι συμπεριλαμβάνονται στη λίστα Λαγκάρντ, όπως αναφέρθηκε στην συνομιλία του, λίγο πριν, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ότι «αυτό που εξετάζουμε είναι να αντιμετωπίζονται και από την Δικαιοσύνη όσοι αποδεικνύεται ότι φοροδιαφεύγουν».

tanea

Διαβάστε Περισσότερα » "Στουρνάρας: «Εξετάζουμε ποινές χωρίς αναστολή για τους φοροφυγάδες»"

H Standard & Poor's υποβάθμισε την Ελλάδα σε καθεστώς επιλεκτικής χρεοκοπίας

Σε καθεστώς επιλεκτικής χρεοκοπίας (selective default) υποβάθμισε την Ελλάδα ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor's. Το Μάιο, ο οίκος είχε βαθμολογήσει την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας με «CCC».

Στην ανακοίνωση του S&P σημειώνεται πως την περασμένη εβδομάδα, η Αθήνα και οι διεθνείς δανειστές της κατέληξαν σε συμφωνία για τη μείωση του χρέους. Στη συμφωνία αυτή, προστίθεται, περιλαμβάνεται και η διαδικασία επαναγοράς ομολόγων.

Τον περασμένο Φεβρουάριο, ο S&P είχε και πάλι θέσει σε καθεστώς επιλεκτικής χρεοκοπίας την Ελλάδα μετά την αναδρομική ενεργοποίηση της ρήτρας συλλογικής δράσης (CACs).

Reuters

Διαβάστε Περισσότερα » "H Standard & Poor's υποβάθμισε την Ελλάδα σε καθεστώς επιλεκτικής χρεοκοπίας"

Συνελήφθη για χρέη ο επιχειρηματίας Αντώνης Γλου

Για χρέη προς το Δημόσιο ύψους 765.000 ευρώ συνελήφθη την Τετάρτη ο επιχειρηματίας Αντώνης Γλου, ο διευθύνων σύμβουλος της αλυσίδας καταστημάτων ένδυσης και αθλητικών ειδών Glou.

Η δημιουργία του ομίλου Glou ξεκίνησε το 1985 όταν η οικογένεια άνοιξε το πρώτο της κατάστημα ένδυσης στον Πειραιά. Γρήγορα οι δραστηριότητες της εταιρείας επεκτάθηκαν και έστι σήμερα στον όμιλο ανήκουν 42 καταστήματα στην Ελλάδα, την Κύπρο και τα Βαλκάνια.

Η σύλληψη του κ. Γλου έγινε μια μόλις εβδομάδα μετά τη σύλληψη ενός ακόμη γνωστού επιχειρηματία, του Μπάμπη Βωβού, για οφειλές προς το Δημόσιο που αγγίζουν το ένα εκατ. ευρώ.

Διαβάστε Περισσότερα » "Συνελήφθη για χρέη ο επιχειρηματίας Αντώνης Γλου"

Από την Παρασκευή οι ατομικές συμβάσεις του ΕΟΠΥΥ

Αντίποινα για τη διακοπή της πίστωσης από τους φαρμακοποιούς

Αποφασισμένη να εφαρμόσει και, μάλιστα, από την ερχόμενη Παρασκευή, την παράλληλη σύναψη ατομικών συμβάσεων με τους φαρμακοποιούς, είναι η Διοίκηση του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας, (ΕΟΠΥΥ), παρά την έντονη αντίδραση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, που έκανε λόγο για πραξικόπημα, καταγγέλλοντας ότι γίνεται προσπάθεια διάσπασης του ενιαίου μετώπου των μελών του.

Σύμφωνα με ανακοίνωσή του, ο ΕΟΠΥΥ προέβη στη λήψη της παραπάνω απόφασης, διότι για 4η συνεχή φορά μέσα στο έτος 2012 οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι προχώρησαν στη διακοπή της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων προς τους ασφαλισμένους του Οργανισμού, συνεκτιμώντας ότι με τις παρούσες οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες μεγάλος αριθμός ασφαλισμένων αδυνατεί να καταβάλει το αντίτιμο της αξίας φαρμάκων ακόμη και για συνήθεις θεραπείες, γεγονός που, όπως τονίζει, προκαλεί τη γενικευμένη δυσμενή επίπτωση στην υγεία τους.

Ο ΕΟΠΥΥ γνωστοποιεί δε θα προχωρήσει άμεσα σε ανάρτηση σχεδίου ξεχωριστής ατομικής σύμβασης των φαρμακοποιών, στην επίσημη ιστοσελίδα του (www.eopyy.gov.gr), η οποία θα είναι προσβάσιμη σε όλους τους ενδιαφερόμενους, ώστε να μπορούν να δηλώσουν την επιθυμία τους για τη σύναψή της.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Από την Παρασκευή οι ατομικές συμβάσεις του ΕΟΠΥΥ"

Πωλούν την ΕΥΔΑΠ 250 εκατ. ευρώ και ο νέος αγοραστής θα εισπράξει τα διπλάσια

Τεράστια γκάφα με την πώληση της ΕΥΔΑΠ, ετοιμάζεται να κάνει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, καθώς ο νέος αγοραστής θα λάβει από το ελληνικό δημόσιο διπλάσιο ποσό, από αυτό που θα καταβάλλει για να την αγοράσει.

Συγκεκριμένα ο νέος αγοραστής θα καταβάλει για την απόκτηση της ΕΥΔΑΠ 250 εκατ. ευρώ, ενώ σε περίπτωση που κινηθεί νομικά κατά του ελληνικού δημοσίου για αμφισβητούμενες οφειλές θα λάβει 522 εκατ. ευρώ. Αυτό προκύπτει από την απάντηση της Κομισιόν έπειτα από ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Χουντή.

Η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην ΕΥΔΑΠ είναι τραγελαφική. Οι συσσωρευμένες οφειλές του Δημοσίου και των Δήμων που έχουν δημιουργηθεί εδώ και δεκαετίες ανέρχονται σε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, μαζί με τις προσαυξήσεις. Κάτι που πρακτικά σημαίνει ότι ο νέος αγοραστής, θα μπορεί μέσα σε 90 μέρες να κινήσεις διαδικασίες κατά του οφειλέτη και να διεκδικήσει τα οφειλόμενα.

Στην ερώτησή του, ο κ. Χουντής, ζητούσε από την Επιτροπή να διευκρινίσει αν γι αυτά τα χρέη, μπορούν να εφαρμοστούν οι οδηγίες 2000/35/ΕΚ και 2011/7/ΕΕ που προβλέπουν ότι σε περίπτωση καθυστερήσεων πληρωμών στις εμπορικές συναλλαγές και μεταξύ επιχειρήσεων και δημοσίων αρχών, οι οφειλές είναι άμεσα απαιτητές από την εταιρεία και τους μετόχους της.

Στην απάντησή του ο αρμόδιος Επιτρόπος για την φορολογία και την καταπολέμηση απάτης, κ. Šemeta, τονίζει ότι «η οδηγία 2000/35/ΕΚ καταργείται με ισχύ από την 16η Μαρτίου 2013, από την οδηγία 2011/7/ΕΕ. Και οι δύο οδηγίες προβλέπουν τη διαδικασία έκδοσης εκτελεστού τίτλου για τον πιστωτή για την είσπραξη μη αμφισβητούμενων οφειλών, στην περίπτωση που ο πιστωτής έχει κινήσει νομικές διαδικασίες κατά του οφειλέτη».

koutipandoras

Διαβάστε Περισσότερα » "Πωλούν την ΕΥΔΑΠ 250 εκατ. ευρώ και ο νέος αγοραστής θα εισπράξει τα διπλάσια"

Αυξήσεις στα τιμολόγια του ρεύματος από 1η Ιανουαρίου στις επιχειρήσεις - Πάλι οι καταναλωτές θα πληρώσουν τη "νύφη"

Σε αυξήσεις στα τιμολόγια του ρεύματος, σε πρώτη φάση για τους καταναλωτές που τροφοδοτούνται από το δίκτυο μέσης και υψηλής τάσης θα προχωρήσει από 1ης Ιανουαρίου η ΔΕΗ, για να καλύψει το επιπλέον κόστος της αγοράς δικαιωμάτων εκπομπής διοξειδίου του άνθρακα.

Αυτό βέβαια μπορεί να μην αφορά άμεσα τους πολίτες, αλλά σε μία χώρα με τέτοια πρωτοφανή κρίση, που μισθοί και συντάξεις έχουν πέσει στα Τάρταρα, αλλά οι τιμές σε υπηρεσίες και προϊόντα δεν πέφτουν, μπορεί κάποιος να φανταστεί σε ποιόν θα μετακυλήσουν οι επιχειρήσεις αυτό το επιπλέον κόστος. Είτε με αυξήσεις στα προϊόντα τους είτε εάν οι επιχειρήσεις δεν μπορούν να λειτουργήσουν με αυτή την επιπλέον επιβάρυνση τι θα κάνουν; ΘΑ ΑΠΟΛΥΣΟΥΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ.

Αυτό αναφέρει ο πρόεδρος της ΔΕΗ Α. Ζερβός σε επιστολή του προς τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, επισημαίνοντας ότι το επιπλέον κόστος θα μετακυλισθεί σε όλους τους καταναλωτές. Η αρχή ωστόσο γίνεται από τα τιμολόγια μέσης και υψηλής τάσης (εφαρμόζονται σε μεγάλες βιομηχανίες και εμπορικές αλυσίδες), που είναι απελευθερωμένα, ενώ για τη χαμηλή τάση (από την οποία τροφοδοτούνται η συντριπτική πλειοψηφία των καταναλωτών, νοικοκυριά και επιχειρήσεις) τα τιμολόγια εγκρίνονται ύστερα από έλεγχο της ΡΑΕ στα κοστολογικά δεδομένα της ΔΕΗ και υπουργική απόφαση. Η απόφαση (με βάση και τις μνημονιακές δεσμεύσεις για σύγκλιση των τιμολογίων προς το κόστος παραγωγής και πλήρη απελευθέρωσή τους τον ερχόμενο Ιούλιο) αναμένεται τον Ιανουάριο.

Το επιπλέον κόστος για τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα προκύπτει από το γεγονός ότι, σύμφωνα με Κοινοτική Οδηγία οι επιχειρήσεις παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από 1-1-2013 είναι υποχρεωμένες να αγοράζουν δικαιώματα εκπομπής για το σύνολο της ποσότητας ρύπων που εκπέμπουν οι μονάδες ηλεκτροπαραγωγής. Έως τώρα, το μεγαλύτερο μέρος των δικαιωμάτων αυτών χορηγούνταν από τα κράτη - μέλη δωρεάν.

«Η ενσωμάτωση του κόστους εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου στα κοστολογικά δεδομένα της ΔΕΗ έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση του κόστους παραγωγής και διάθεσης ηλεκτρικής ενέργειας με συνακόλουθες μεταβολές στις τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας στους τελικούς καταναλωτές όλων των τάσεων», αναφέρεται στην επιστολή του κ. Ζερβού.

«Στο πλαίσιο αυτό η ΔΕΗ προτίθεται από την 1η Ιανουαρίου 2013 να εφαρμόσει και στα τιμολόγια υψηλής και μέσης τάσης χρέωση αντίστοιχη της επιβάρυνσης λόγων των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα», προσθέτει ο πρόεδρος της ΔΕΗ.

Η επιβάρυνση στα τιμολόγια σύμφωνα με πηγές της αγοράς εκτιμάται γύρω στο 10 %, πηγές της ΔΕΗ ωστόσο απέφυγαν να προσδιορίσουν το ποσοστό λέγοντας ότι τα τιμολόγια είναι απελευθερωμένα.

Και την ίδια ώρα που οι πολίτες είναι στα κάγκελα για το πού θα πρέπει να πληρώνουν το χαράτσι και δεν έχει υπάρξει καμία επίσημη αντίδραση από την κυβέρνηση, υψηλόβαθμο στέλεχος της ΔΕΗ μιλώντας στο NewsIt αναφέρει πως "είναι προσωπική απόφαση του καταναλωτή εάν θα πληρώσει ή όχι και το τέλος ακινήτων μαζί με το λογαριασμό της ΔΕΗ. Οποιος δε θέλει να το πληρώσει πηγαίνει σε ένα υποκατάστημα μας και καταβάλει μόνο το αντίτιμο του λογαριασμού της ΔΕΗ δίχως να πληρώσει το λεγόμενο χαράτσι".

Το μπαλάκι τώρα βρίσκεται στο γήπεδο του Υπουργείου Οικονομικών το οποίο θα πρέπει άμεσα να ξεκαθαρίσει τι θα γίνει με το χαράτσι καθως εάν κάποιος δεν το πληρώσει το τέλος ακινήτων αυτό βεβαιώνεται στην εφορία σαν ανεξόφλητη οφειλή.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Αυξήσεις στα τιμολόγια του ρεύματος από 1η Ιανουαρίου στις επιχειρήσεις - Πάλι οι καταναλωτές θα πληρώσουν τη "νύφη""

Κλειστό το Μετρό σε Σύνταγμα και Πανεπιστήμιο

Κλειστοί θα είναι από τις 10 το πρωί, οι σταθμοί του Μετρό στο Σύνταγμα και Πανεπιστήμιο, μετά από εντολή της Ελληνικής Αστυνομίας, ενόψει των συγκεντρώσεων για τη συμπλήρωση τεσσάρων χρόνων από το θάνατο του Αλέξη Γρηγορόπουλου, το Δεκέμβριο του 2008.

Η Ελληνική Αστυνομία φοβάται τυχόν επεισόδια και για αυτό δόθηκε η εντολή να κλείσουν προληπτικά οισταθμοί του ΜΕΤΡΟ.

Διαβάστε Περισσότερα » "Κλειστό το Μετρό σε Σύνταγμα και Πανεπιστήμιο"

Ξεπερνά τα 1.100 ευρώ το κόστος επαναπροώθησης ανά λαθρομετανάστη

Ξεπερνά τα 1.100 ευρώ το μέσο κόστος επιστροφής στη χώρα καταγωγής, για κάθε υπήκοο τρίτης χώρας που εισήλθε παράνομα στην Ελλάδα, όπως προκύπτει από στοιχεία που διαβιβάστηκαν στη Βουλή από την Υπηρεσία Διαχείρισης Ευρωπαϊκών και Αναπτυξιακών Προγραμμάτων, έπειτα από ερώτηση της βουλευτού των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρίνας Χρυσοβελώνη για το κόστος του προγράμματος αναγκαστικών και εθελούσιων επιστροφών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, στο πλαίσιο του προγράμματος των εθελούσιων επιστροφών που υλοποιείται από τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης, από τον Μάιο του 2010 μέχρι και τον Ιούνιο του 2012, επέστρεψαν 4.373 υπήκοοι τρίτων χωρών στις χώρες καταγωγής τους, με συνολικό κόστος 4.688.034,27 ευρώ και μέσο κόστος (ανά άτομο) 1.104,05 ευρώ.

Στο πρόγραμμα των αναγκαστικών επιστροφών των παράτυπων μεταναστών, που υλοποιείται από τη Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής, από τον Ιούνιο του 2009 μέχρι και τις 14.11.2012 έχουν πραγματοποιηθεί 36 απευθείας εθνικές πτήσεις (τσάρτερς) για την επιστροφή 2.507 υπηκόων τρίτων χωρών στις χώρες καταγωγής τους, με συνολικό κόστος 3.727.303,94 ευρώ και μέσο κόστος 1.486,76 ευρώ ανά άτομο -συμπεριλαμβανομένου του κόστους που αντιστοιχεί στους αστυνομικούς συνοδούς- καθώς και 12.279 επιστροφές μεταναστών μέσω εμπορικών πτήσεων, με ή χωρίς συνοδεία αστυνομικών με συνολικό κόστος 4.969.421,51 ευρώ.

«Μέσω του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επιστροφής καταβάλλουμε προσπάθειες για την ενθάρρυνση της εκούσιας επιστροφής αναχώρησης αλλοδαπών», αναφέρει σε έγγραφη απάντηση του ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας, σημειώνοντας ότι «το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επιστροφής συγχρηματοδοτεί δράσεις (κοινοτική συμμετοχή 75% και εθνική συμμετοχή 25%) για την προγραμματική περίοδο 2008-2013, που μεταξύ άλλων σχετίζονται με την εθελούσια και την αναγκαστική επιστροφή των παράνομων μεταναστών».

Ο υπουργός υπενθύμισε, επίσης, πως τον περασμένο Ιούλιο υπεγράφη συμφωνία ανάθεσης-επιχορήγησης μεταξύ του υπουργείου και του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ), με σκοπό την υλοποίηση εθελούσιων επιστροφών υπηκόων τρίτων χωρών στις χώρες καταγωγής τους, προϋπολογισμού 10.000.000 ευρώ. Κατόπιν αυτού, εκτιμάται ότι τους επόμενους μήνες, 7.000 άτομα θα επιστρέψουν από την Ελλάδα στις χώρες τους.

Με εμπιστευτικότητα οι πτήσεις

Η Διεύθυνση Αλλοδαπών του Αρχηγείου της ΕΛΑΣ (ΑΕΑ) απομακρύνει αλλοδαπούς τρίτων χωρών, είτε αναγκαστικά είτε με εθελοντική αναχώρηση, με εμπορικές πτήσεις (μεμονωμένων επιστροφών), αλλά και ειδικές ναυλωμένες πτήσεις τσάρτερ στις χώρες καταγωγής τους.

Αναφορικά με τη διαδικασία που ακολουθείται για τις πτήσεις τσάρτερ, ο υπουργός ενημερώνει πως τριμελής επιτροπή -που έχει συσταθεί με απόφαση του διευθυντή της Διεύθυνσης Αλλοδαπών του ΑΕΑ με σκοπό την έρευνα αγοράς- αποστέλλει πρόσκληση για υποβολή κλειστών οικονομικών προσφορών σε 17 αεροπορικές εταιρείες, που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας και που έχουν προταθεί από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας. Στο πλαίσιο αυτό ζητείται από την κάθε εταιρεία η τήρηση διεθνών στάνταρ ασφαλείας.

Ο κ. Δένδιας κάνει γνωστό, πάντως, ότι από τις 17 αυτές εταιρείες, κατά μέσο 4 καταθέτουν οικονομικές προσφορές. Από τα πρακτικά δε της αξιολόγησης των οικονομικών προσφορών προκύπτει η κατοχύρωση όλων των διαγωνισμών στους εταιρείες "SKY WINGS AIRLINES SA" και "AEOLIAN SERVICES MON. EPE".

«Η διοργάνωση τέτοιου είδους πτήσεων υπόκειται σε εμπιστευτικότητα και διακριτικότητα, ώστε να προστατεύονται προσωπικά δεδομένα των απελαυνομένων αλλοδαπών», αναφέρει ο κ. Δένδιας, τονίζοντας ότι «αντικειμενικός στόχος είναι η διασφάλιση της αξιοπρέπειας και της σωματικής ακεραιότητας των απελαυνομένων και όχι ο επαναπατρισμός με κάθε στόχο».

Οι απαιτήσεις για την ασφάλεια και το φαγητό

Στις 15 Νοεμβρίου απεστάλη στο Τμήμα Ευρωπαϊκού Ταμείου Επιστροφής της Υπηρεσίας Διαχείρισης Ευρωπαϊκών και Αναπτυξιακών Προγραμμάτων, σχέδιο προκήρυξης για την ανάδειξη παρόχου υπηρεσιών ναυλωμένων πτήσεων (charters), προκειμένου να ξεκινήσει στη συνέχεια ανοιχτή διαγωνιστική διαδικασία. Επίσης από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας προκηρύχθηκε ανοιχτός διαγωνισμός για την ανάδειξη παρόχου υπηρεσιών μη προγραμματισμένων αεροπορικών μεταφορών, που σχετίζονται με την αγορά αεροπορικών εισιτηρίων (οικονομικής θέσης), για τον επαναπατρισμό σημαντικού αριθμού αλλοδαπών τρίτων χωρών (μεμονωμένων επιστροφών) και των συνοδών αστυνομικών αυτών, για ένα έτος και με δικαίωμα παράτασης της σύμβασης που θα υπογραφεί για ένα επιπλέον έτος, εκτιμώμενης αξίας 6.000.000 ευρώ, δηλαδή, 3.000.000 ευρώ ανά έτος. Ο διαγωνισμός αυτός θα διενεργηθεί στις 17.12.2012.

Στα έγγραφα που διαβιβάστηκαν στη Βουλή περιλαμβάνεται και το τεύχος απαιτήσεων-προδιαγραφών για ναύλωση αεροσκαφών. Μεταξύ άλλων προκύπτει ότι απαιτείται ο φορέας και το προσωπικό να έχουν την απαιτούμενη εμπειρία στην οργάνωση τέτοιων πτήσεων, ο πάροχος να διαθέτει αεροσκάφος έως και 280 θέσεων, οι αεροπορικές εταιρείες να ανταποκρίνονται σε 12 ημέρες το πολύ.

Προβλέπεται επίσης ότι η επιλογή της δυνατότητας πτήσεων charter πραγματοποιείται σε περιπτώσεις άρνησης κρατουμένων (παθητική αντίσταση ή γενικά προβληματική συμπεριφορά), καθώς και σε περιπτώσεις οικειοθελών αναχωρήσεων.

Το πρόγραμμα πτήσης θα καταρτίζεται ακολουθώντας τις οδηγίες της διοργανώτριας αστυνομικής αρχής και θα βασίζεται σε παράγοντες όπως το σημείο αναχώρησης, ενδεχόμενη ανάγκη ενδιάμεσης στάσης.

Κριτήριο για την αξιολόγηση των προσφορών, εκτός από την τιμή, θα είναι οι συνθήκες ασφαλείας, ενώ σε περίπτωση βλάβης του αεροσκάφους ο πάροχος θα βαρύνεται τη διαμονή και διατροφή των κρατουμένων και των συνοδών τους.

Θα προτιμηθούν αεροσκάφη με διπλούς διαδρόμους σε περίπτωση μεγάλων ταξιδιών, για λόγους ασφαλείας.

Επίσης θα πρέπει να υπάρχει ειδική μέριμνα για τη διατροφή των επιβαινόντων, η οποία πρέπει να είναι σύμφωνη με τις θρησκευτικές τους πεποιθήσεις. Στην εν λόγω διατροφή απαγορεύεται ρητά η χρήση αιχμηρών αντικειμένων και ζεστών φαγητών, ενώ καθίσταται επιτακτικό το λεγόμενο fingerfood (σάντουιτς κ.α. ξηρές τροφές υψηλής ποιότητας).

ethnos

Διαβάστε Περισσότερα » "Ξεπερνά τα 1.100 ευρώ το κόστος επαναπροώθησης ανά λαθρομετανάστη"

Οριστική καταδίκη του Παναγιώτη Ψωμιάδη από τον Άρειο Πάγο

Την οριστική καταδίκη του τέως περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτη Ψωμιάδη, αποφάσισε σήμερα ο Άρειος Πάγος. Πρόκειται για τη γνωστή υπόθεση μείωσης του προστίμου σε πρατήριο καυσίμων, την οποία είχε αποφασίσει ο κ. Ψωμιάδης όταν κατείχε τη θέση του νομάρχη Θεσσαλονίκης.

Ο πρατηριούχος φέρεται να νόθευε συστηματικά τα καύσιμα στο πρατήριο του και για το λόγο αυτό του είχε επιβληθεί πρόστιμο από τη νομαρχία Θεσσαλονίκης ύψους 89.000 ευρώ. Ο κ. Ψωμιάδης, όμως μείωσε το πρόστιμο σε 5.000 ευρώ, με αποτέλεσμα να κατηγορηθεί για παράβαση καθήκοντος.

Η υπόθεση έφτασε στη Δικαιοσύνη. Τον περασμένο χρόνο το Πενταμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης επέβαλε ποινή φυλάκισης 1 έτους με τριετή αναστολή στον κ. Ψωμιάδη για παράβαση καθήκοντος. Στη συνέχεια ο τέως περιφερειάρχης άσκησε αναίρεση στον Άρειο Πάγο, η οποία έγινε δεκτή και ο κ. Ψωμιάδης παραπέμφθηκε σε νέα δίκη ενώπιον και πάλι του Πενταμελούς Εφετείου Θεσσαλονίκης.

Το Δικαστήριο όμως έκρινε και πάλι ένοχο τον κ. Ψωμιάδη. Ο τελευταίος προσέφυγε και πάλι στον Άρειο Πάγο, η οποία συζητήθηκε το πρώτο δεκαήμερο του περασμένου Οκτωβρίου.

Ωστόσο, σήμερα ο Άρειος Πάγος απέρριψε την προσφυγή του κ. Ψωμιάδη, υπό τυο σκεπτικό ότι η εφετειακή απόφαση έχει πλήρη και εμπεριστατωμένη αιτιολογία, όπως επιβάλλει το Σύνταγμα

koutipandoras

Διαβάστε Περισσότερα » "Οριστική καταδίκη του Παναγιώτη Ψωμιάδη από τον Άρειο Πάγο"

Επεκτείνεται η έρευνα για τα «μυστικά κονδύλια»

Με εντολή Μουζακίτη ελέγχονται τα υπουργεία Δημόσιας Τάξης και Άμυνας

Επεκτείνεται η εισαγγελική έρευνα για τη διαχείριση των αποκαλούμενων «μυστικών κονδυλίων» που αφορούν το υπουργείο Εξωτερικών και χρήματα που διατέθηκαν στα υπουργεία Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και Εθνικής Άμυνας.

Με παραγγελία του ο αναπληρωτής οικονομικός εισαγγελέας Σπύρος Μουζακίτης ανέθεσε στη νεοσύστατη Γενική Διεύθυνση Δημοσιονομικού Ελέγχου του υπουργείου Οικονομικών τη διενέργεια του ελέγχου στα μυστικά κονδύλια του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και του υπουργείου Εθνικής Άμυνας από το 2006 έως σήμερα.
Η εισαγγελική εντολή ζητά από τη νέα υπηρεσία να διενεργήσει ελέγχους και να συντάξει πραγματογνωμοσύνες ώστε να διαπιστωθεί αν χρήματα που διατέθηκαν στα ελεγχόμενα υπουργεία δαπανήθηκαν για τους σκοπούς που ζητήθηκαν ή αν υπήρξαν, δόλιες ή μη, αποκλίσεις.

Η έρευνα του κ. Μουζακίτη για τη διάθεση και διαχείριση κονδυλίων ξεκίνησε στις αρχές του χρόνου έπειτα από δημοσιεύματα αλλά και καταγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ για το υπουργείο Εξωτερικών. Στο πλαίσιο μάλιστα της έρευνας έχει καταθέσει -για το ΥΠΕΞ- και ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας. Στην πορεία της προκαταρκτικής ο εισαγγελέας επέκτεινε την έρευνά του και σε κονδύλια άλλων υπουργείων όπου φαίνεται να εμφανίζονται σημαντικές αποκλίσεις.

Η έρευνα στοχεύει να αναδείξει περιπτώσεις ύποπτων αποκλίσεων, δηλαδή πιστώσεις για ποσά που η τελική διαχείριση τους δεν μπορεί να δικαιολογηθεί.

Ο κ. Μουζακίτης κρατά τον φάκελο των κονδυλίων του ΥΠΕΞ, καθώς αναμένει την απόφαση της Ολομέλειας του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους (ΝΣΚ) για την χορήγηση ή όχι στοιχείων που ζήτησε. Το ΥΠΕΞ, λόγω του ευαίσθητου τομέα που καλύπτει, είχε προσφύγει στο ΝΣΚ προκειμένου να αποφανθεί αν θα πρέπει να χορηγήσει τα στοιχεία για τα «μυστικά κονδύλια» στον εισαγγελέα. Τμήμα του ΝΣΚ ήδη έχει αποφανθεί υπέρ της διαβίβασης των στοιχείων στο εισαγγελικό γραφείο και το θέμα -λόγω σοβαρότητας- έχει παραπεμφθεί στην Ολομέλεια.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Επεκτείνεται η έρευνα για τα «μυστικά κονδύλια»"

31 δις οι καταθέσεις Ελλήνων στην Ελβετία

Ο εκπρόσωπος τύπου της ένωσης ιδιωτικών τραπεζών στην Ελβετία υπολογίζει σε 31,5 δισ. ευρώ τις καταθέσεις Ελλήνων σε ελβετικές τράπεζες.

Ο κ. Σαντάλ Μπουρκουέν (Private Banks Association) κατά την παρουσίαση της εικόνας των ελβετικών τραπεζών που έγινε στη Γενεύη επεσήμανε πως περίπου 3,5 τρισεκατομμύρια ευρώ είναι οι καταθέσεις των Ευρωπαίων εκτός της χώρας καταγωγής τους.

Από αυτά τα χρήματα τα περισσότερα βρίσκονται σε τράπεζες του Λουξεμβούργου (1,325 τρισ.) και ελβετικές τράπεζες 1,05 τρισ. ευρώ.

Επιπλέον 722 δισ. ευρώ βρίσκονται σε τράπεζες της Αγγλίας στα Channel Islands και το Δουβλίνο, 144 δισ. ευρώ στον Παναμά και τις άλλες χώρες της Καραϊβικής, 119 δισ. ευρώ στις ΗΠΑ και 99 δισ. ευρώ στη Σιγκαπούρη.

koutipandoras

Διαβάστε Περισσότερα » "31 δις οι καταθέσεις Ελλήνων στην Ελβετία"

Έλεγχος και στις επιδοτήσεις των αγροτών με τα πλαστά τιμολόγια

Οι παραγωγοί που εντοπίστηκαν από το ΣΔΟΕ να έχουν λάβει επιστροφή ΦΠΑ με βάση πλαστά ή εικονικά τιμολόγια, θα ελεγχθούν και για το εάν έχουν λάβει με παράνομο τρόπο επιδοτήσεις. Αυτό δήλωσε μεταξύ άλλων ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Αθ. Τσαυτάρης, τονίζοντας ότι στην περίπτωση που υπάρξουν ευρήματα θα επιβληθούν κυρώσεις ή θα επιστραφούν τυχόν αχρεώστητα καταβληθέντα ποσά ενισχύσεων.

«Στην κρίσιμη οικονομική συγκυρία που περνάμε», είπε ο κ. Τσαυτάρης, «έχει ιδιαίτερη σημασία η αξιοποίηση και η διαφάνεια και του τελευταίου ευρώ που ξοδεύει ο τόπος για να υποστηρίξει τη γεωργία. Γι' αυτό προχωρούμε στην εξυγίανση του συστήματος συνδέοντας τη δήλωση ΟΣΔΕ, δηλαδή τις εκτάσεις και το ζωικό κεφάλαιο που έχει ένας αγρότης, με το ύψος του ΦΠΑ που του επιστρέφουμε».

Τούτο, όπως είπε, βοηθάει από μόνο του στην αποκάλυψη, τόσο των πλαστών, όσο και των ανακριβών τιμολογίων πώλησης αγροτικών προϊόντων από τον αγρότη στον έμπορο, που χρησιμοποιούνται από ορισμένους επιτήδειους για την είσπραξη αδικαιολόγητα υψηλών ποσών επιστροφής ΦΠΑ από το κράτος, δηλαδή από όλους μας.

Πρακτική που οδηγεί σε αδικαιολόγητη έντεχνη αύξηση των τιμών πώλησης των προϊόντων από τον έμπορο στον καταναλωτή, με συνέπεια τις αυξημένες τιμές στα ράφια των σούπερ μάρκετ και ανοίγει το δρόμο σε «ελληνοποιήσεις».

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » "Έλεγχος και στις επιδοτήσεις των αγροτών με τα πλαστά τιμολόγια"

223 εκατ. ευρώ οι επιχορηγήσεις σε ΜΚΟ και σωματεία 2010-2012

Τον κατάλογο με τις επιχορηγήσεις που έγιναν την τελευταία τριετία σε Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και σωματεία, που δραστηριοποιούνται στον τομέα του Πολιτισμού, διαβίβασε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Κωνσταντίνος Τζαβάρας. Τα στοιχεία διαβιβάστηκαν έπειτα από σχετικό αίτημα του βουλευτή της ΝΔ, Ιωάννη Λαμπρόπουλου, ο οποίος είχε ζητήσει επίσης να ενημερωθεί για ποιες Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις έχουν διαπιστωθεί παρανομίες και ποιες συνέπειες υπήρξαν γι αυτές από το 2000 έως σήμερα.

Ως προς το ζήτημα των συνεπειών, ο αναπληρωτής υπουργός αναφέρει ότι «δεν υπάρχει δυνατότητα ελέγχου της απόδοσης των χρημάτων από επιχορηγήσεις, ούτε υπάρχει νομική κάλυψη για ενέργεια από τις υπηρεσίες του υπουργείου». Όπως όμως επισημαίνει, από το 2010 έως σήμερα το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού κατήρτησε το Μητρώο Πολιτιστικών Φορέων, προκειμένου να δίνονται επιχορηγήσεις βάσει αξιολόγησης των προτάσεων και των υποβληθέντων φακέλων. Όπως ενημερώνει ο κ. Τζαβάρας, τα παραστατικά δαπανών υποβάλλονται στην αρμόδια Διεύθυνση κατά περίπτωση, προκειμένου ο φορέας να είναι επιλέξιμος για επόμενη επιχορήγηση.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, που διαβιβάστηκαν στη Βουλή, το 2010 το ύψος των επιχορηγήσεων ανήλθε σε 109.227.050 ευρώ. Το 2011 η αξία των επιχορηγήσεων ανήλθε σε 70.640.083 ευρώ, ενώ το 2012 η αξία των επιχορηγήσεων περιορίστηκε σε 43.393.357 ευρώ.

Η πρώτη δεκάδα των επιχορηγούμενων φορέων ανά έτος διαμορφώθηκε ως εξής:

Έτος 2010: Ύψος επιχορηγήσεων 109.227.050 ευρώ
1. Εθνική Λυρική Σκηνή: 16,5 εκατομμύρια ευρώ
2. Εθνικό Θέατρο: 7,9 εκατομμύρια ευρώ
3. Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος: 7,6 εκατομμύρια ευρώ
4. Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης: 6,4 εκατομμύρια ευρώ
5. Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης: 5,9 εκατομμύρια ευρώ
6. Οργανισμός Μεγάρου Μουσικής: 5,1 εκατομμύρια ευρώ
7. Οργανισμός Προβολής Ελληνικού Πολιτισμού (ΟΠΕΠ ΑΕ): 4,5 εκατομμύρια ευρώ
8. Ελληνικό Φεστιβάλ ΑΕ: 3,6 εκατομμύρια ευρώ
9. Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων: 3,9 εκατομμύρια ευρώ
10. Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου: 2,7 εκατομμύρια ευρώ.

Έτος 2011: ύψος επιχορηγήσεων 70.640.083 ευρώ
1. Εθνική Λυρική Σκηνή: 26.500.000
2. Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος: 7,4 εκατομμύρια ευρώ
3. Εθνικό Θέατρο: 7,3 εκατομμύρια ευρώ
4. Οργανισμός Μεγάρου Μουσικής: 3 εκατομμύρια ευρώ
5. Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου: 2,8 εκατομμύρια ευρώ
6. Ελληνικό Φεστιβάλ ΑΕ: 1,5 εκατομμύρια ευρώ
7. Ταμείο Διαχείρισης Πιστώσεων για την εκτέλεση αρχαιολογικών έργων: 1,5 εκατομμύρια ευρώ
8. Οργανισμός Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης: 1,5 εκατομμύρια ευρώ
9. Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης: 1,2 εκατομμύρια ευρώ
10. Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού 1,4 εκατομμύρια ευρώ

Έτος 2012: ύψος επιχορηγήσεων 43.393.357 ευρώ
1. Εθνική Λυρική Σκηνή: 9,6 εκατομμύρια ευρώ
2. Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος: 4,6 εκατομμύρια ευρώ
3. Εθνικό Θέατρο: 4,4 εκατομμύρια ευρώ
4. Οργανισμός Μεγάρου Μουσικής: 2,9 εκατομμύρια ευρώ
5. Ελληνικό Φεστιβάλ ΑΕ: 2,5 εκατομμύρια ευρώ
6. Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου: 1,6 εκατομμύρια ευρώ
7. Οργανισμός Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης: 1,4 εκατομμύρια ευρώ
8. Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης: 1,4 εκατομμύρια ευρώ
9. Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού 1,1 εκατομμύριο ευρώ
10. Μουσείο Μπενάκη: 1,016 εκατομμύρια ευρώ

Διαβάστε αναλυτικά το έγγραφο με τις επιχορηγήσεις αναλυτικά στον τομέα του Πολιτισμού τα έτη 2010, 2011 και 2012

real

Διαβάστε Περισσότερα » "223 εκατ. ευρώ οι επιχορηγήσεις σε ΜΚΟ και σωματεία 2010-2012"

Δε θα απολυθούν οι 445 υπάλληλοι, λέει το ΙΚΑ

Έφεση κατά της απόφασης άσκησε το Ίδρυμα

Να μην ενεργοποιήσει τις αποφάσεις του Διοικητικού Εφετείου οι οποίες ακυρώνουν τις προσλήψεις 445 διοικητικών και οικονομικών υπαλλήλων αποφάσισε η Διοίκηση του ΙΚΑ. Ταυτόχρονα ασκεί έφεση κατά της απόφασης, προκειμένου, όπως υποστηρίζει, "να δοθεί ο εύλογος χρόνος στην κυβέρνηση να σχεδιάσει και να επεξεργαστεί το πλαίσιο της αιτούμενης νομοθετικής διάταξης και να προβεί στις αναγκαίες διευθετήσεις με την τρόικα".

Σε ανακοίνωσή της, η Διοίκηση του Ιδρύματος αναφέρει ότι προέβη στην ενέργεια αυτή με στόχο "την προάσπιση του δημόσιου συμφέροντος με τη διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας των Υπηρεσιών του και την απρόσκοπτη καταβολή του δώρου των Χριστουγέννων και των συντάξεων μηνός Ιανουαρίου στις προβλεπόμενες ημερομηνίες".

Εξάλλου, με υπόμνημά της που υπεβλήθη στις 4 Δεκεμβρίου, η Διοίκηση του ΙΚΑ ζητά από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης την κατάθεση στη Βουλή των Ελλήνων νομοθετικής διάταξης, η οποία να διασφαλίζει τη μη απομάκρυνση των 445 διοικητικών και οικονομικών υπαλλήλων της σειράς 9Κ του ΑΣΕΠ και την άμεση πρόσληψη στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ του συνόλου των 883 επιτυχόντων στο διαγωνισμό της 8Κ του ΑΣΕΠ.

Ακόμη, η Διοίκηση του ΙΚΑ επικαλείται ότι υπάρχει επιτακτική ανάγκη για τη μερική έστω κάλυψη των 2.138 κενών οργανικών θέσεων του Ιδρύματος και επιβεβαιώνεται η ύπαρξη πρόβλεψης των αντίστοιχων δαπανών μισθοδοσίας η οποία έχει κατοχυρωθεί στον Προϋπολογισμό του 2012 σε αντίστοιχους κωδικούς.

Οι συγκεκριμένοι προσληφθέντες του ΑΣΕΠ προορίζονταν για την Αγροτική Τράπεζα, όμως με κυβερνητική απόφαση ορίστηκε η μεταφορά τους στο ΙΚΑ.

Κατά της δικαστικής απόφασης οι εργαζόμενοι στο ΙΚΑ προχωρούν την Παρασκευή σε 24ωρη πανελλαδική απεργία, ενώ από χθες έχουν πραγματοποιήσει κατάληψη στα γραφεία της Διοίκησης του ΙΚΑ στην Αγίου Κωνσταντίνου.

Διαβάστε Περισσότερα » "Δε θα απολυθούν οι 445 υπάλληλοι, λέει το ΙΚΑ"

Απεργούν οι υπάλληλοι του ΙΚΑ την Παρασκευή

Σε 24ωρη πανελλαδική απεργία προχωρεί την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012 η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων του Ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων (ΠΟΣΕ-ΙΚΑ).

Οι εργαζόμενοι του Ιδρύματος ζητούν να μην εφαρμοστεί δικαστική απόφαση, με την οποία απολύονται 500 συνάδελφοί τους. Πρόκειται για επιτυχόντες του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ 9Κ για την Αγροτική Τράπεζα, οι οποίοι διορίσθηκαν στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, πριν από δύο χρόνια και μεταφέρθηκαν στο ΙΚΑ με νομοθετική ρύθμιση που κρίθηκε αντισυνταγματική από τα δικαστήρια.

Σε ανακοίνωσή της η ΠΟΣΕ ΙΚΑ υποστηρίζει, «ότι σε περίπτωση απόλυσης τόσων εργαζομένων από το ΙΚΑ, θα επέλθει ολοκληρωτική διάλυση και αδυναμία λειτουργίας των πιο καίριων υπηρεσιών του, δηλαδή των τμημάτων συντάξεων, εσόδων, μητρώου, παροχών, κ.λπ., πολλά από τα οποία στελεχώνονται πλέον μόνο από αυτούς τους υπαλλήλους».

Την ημέρα της απεργίας οι εργαζόμενοι του ΙΚΑ θα πραγματοποιήσουν στις 10 το πρωί συγκέντρωση στα γραφεία της Ομοσπονδίας (Στουρνάρη 30 Αθήνα)

Διαβάστε Περισσότερα » "Απεργούν οι υπάλληλοι του ΙΚΑ την Παρασκευή"

Έλεγχος στην περιουσία του μητροπολίτη Νικαίας με εισαγγελική εντολή

Πλήρη έλεγχο στην περιουσία του μητροπολίτη Νικαίας Αλέξιου ζήτησε ο οικονομικός εισαγγελέας, Γρ. Πεπόνης από το ΣΔΟΕ με αφορμή καταγγελίες στον κυριακάτικο τύπο για «μεγάλη ακίνητη περιουσία, καταθέσεις, έπαυλη με πισίνα και ακριβά αυτοκίνητα» που διαθέτουν ο ίδιος ο ιερωμένος και μέλη της οικογενείας του.

Σύμφωνα με το Εθνος της Κυριακής, υπάρχουν καταγγελίες για καταθέσεις του Μητροπολίτη στην Ελλάδα και στο εξωτερικό ενώ η οικογένειά του φέρεται να έχει τουλάχιστον 8 ακίνητα.

Διαβάστε την σχετική είδηση

Διαβάστε Περισσότερα » "Έλεγχος στην περιουσία του μητροπολίτη Νικαίας με εισαγγελική εντολή"

Πάνω από 1 εκατ. για ενοίκια δίνει το μήνα η Αστυνομία

Μόνο για το κτίριο όπου στεγάζονται οι αστυνομικές υπηρεσίες του αεροδρομίου των Σπάτων, η Αστυνομία δίνει κάθε μήνα ενοίκιο 156.383,79€!
Για τα αστυνομικά τμήματα Καλλίπολης, Καμινίων, Δραπετσώνας και Κορυδαλλού τα ποσά είναι 5.141€, 8.499€, 14.944€ και 12.103€ αντίστοιχα, αναφέρει σε ερώτησή του προς τους υπουργούς Δημόσιας Τάξης και Οικονομικών, ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, Γρηγόρης Ψαριανός.

Για συγκεκριμένα ακίνητα, σύμφωνα με ειδήμονες της αγοράς που επικαλείται ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, κάποιος ιδιώτης ενοικιαστής δεν θα έδινε περισσότερα από 2.000- 2.500€ το μήνα. Χαρακτηριστική περίπτωση αποτελεί το ενοίκιο του αστυνομικού σταθμού Αγκιστρίου, όπου το ενοίκιο φτάνει το ποσό 1.952€ το μήνα, τη στιγμή που το ενοίκιο του αστυνομικού τμήματος Αίγινας είναι 880€ ενώ των υπολοίπων αστυνομικών σταθμών των νησιών του Αργοσαρωνικού κυμαίνονται μεταξύ 200 έως 700€.

«Με το νόμο 4002/2011 τα ενοίκια όλων των κτηρίων που στεγάζουν υπηρεσίες του δημοσίου μειώθηκαν κατά 20%. Παρ όλα αυτά το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης, σύμφωνα με την απάντηση του τότε Υπουργού στην ερώτηση με αριθμό 2306-5/12/2011,στα πλαίσια κοινοβουλευτικού ελέγχου, δαπανά για ενοίκια κτηρίων που στεγάζουν αστυνομικές υπηρεσίες στην Αττική ποσό μεγαλύτερο του 1.000.000,00€ μηνιαίως», αναφέρει στην ερώτησή του ο Γρηγόρης Ψαριανός.

Και ρωτά τους αρμόδιους υπουργούς

• Ισχύουν και σήμερα τα ίδια ποσά ενοικίων με τα προαναφερόμενα και, αν ναι, πότε πρόκειται να επαναδιαπραγματευθούν;
• Θεωρούνται από την ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας προκλητικά υψηλά τα μισθώματα ενοικιαζόμενων κτηρίων της και, αν ναι, τι σκοπεύει να κάνει γι αυτό;
• Με ποιά κριτήρια συμφωνείται μεταξύ Ελληνικής Αστυνομίας και ιδιώτη το εκάστοτε αντίτιμο των ενοικιαζόμενων από αυτήν ακινήτων;
• Λαμβάνονται υπ’ όψιν εισηγήσεις ειδικών για την ενοικίαση τους και, αν ναι, πώς δικαιολογούνται οι τεράστιες προαναφερόμενες αποκλίσεις;
• Έχει σκοπό το Ελληνικό Δημόσιο να επαναδιαπραγματευθεί το προκλητικά μεγάλο ποσό του ενοικίου για τις Αστυνομικές Υπηρεσίες του Αερολιμένα Αθηνών Ελ. Βενιζέλος και, αν ναι, πότε;

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Πάνω από 1 εκατ. για ενοίκια δίνει το μήνα η Αστυνομία"

Με πράξη νομοθετικού περιεχομένου προχωρά η διαθεσιμότητα

Με πράξη νομοθετικού περιεχομένου προχωρά η διαθεσιμότητα, βάζοντας στο καθεστώς όλους όσους εργάζονται σε φορείς που δεν έστειλαν στοιχεία στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.  

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΜΠΕ, με την Πράξη αυτή παρακάμπτονται οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στους ΟΤΑ.   Σε πρώτη φάση  οι υπάλληλοι που θα βγουν σε διαθεσιμότητα θα λαμβάνουν το 75% του μισθού τους και στη συνέχεια, όταν θα οριστικοποιηθούν τα στοιχεία για όσους πράγματι εντάσσονται στη ρύθμιση, θα λάβουν αναδρομικά το μέρος των αποδοχών που τους κρατήθηκε.  

Το υπουργείο έχει επανειλημμένα διαβεβαιώσει πως οι 2.000 υπάλληλοι που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα δεν θα απολυθούν, αλλά θα μετακινηθούν σε υπηρεσίες αιχμής.


Διαβάστε Περισσότερα » "Με πράξη νομοθετικού περιεχομένου προχωρά η διαθεσιμότητα"

Αγριεύει η κόντρα φαρμακοποιών - ΕΟΠΥΥ

Συνεχίζουν να μη χορηγούν φάρμακα με πίστωση

Αγριεύει η κόντρα ανάμεσα στον ΕΟΠΥΥ και τους φαρμακοποιούς, οι οποίοι συνεχίζουν να μη δίνουν φάρμακα με πίστωση στους ασφαλισμένους του οργανισμού.

Με αφορμή την απόφαση του ΕΟΠΥΥ για τη δυνατότητα σύναψης και ατομικών συμβάσεων με τους φαρμακοποιούς, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεόδωρος Αμπατζόγλου, που αποχώρησε διαμαρτυρόμενος από τη διαδικασία, έκανε λόγο για πραξικόπημα «σε μια εμφανή προσπάθεια να αποφύγουν τις ευθύνες τους και να διασπάσουν τον κλάδο».

«Τους καλούμε αντί για απαράδεκτες μεθοδεύσεις να τηρήσουν το νόμο, τη συλλογική σύμβαση, τις υπογραφές τους και τις δεσμεύσεις τους» πρόσθεσε επαναλαμβάνοντας τα αίτημα για τη χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ, την τήρηση των νόμων και την αναβάθμιση της περίθαλψης.

Υπενθυμίζεται πως οι φαρμακοποιοί ζητούν την αποπληρωμή των συνταγών Αυγούστου και Σεπτεμβρίου, των παλαιών χρεών που χρονολογούνται από το 2011 και αφορούν σε οφειλές των Ταμείων που εντάχθηκαν στον ΕΟΠΥΥ.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » "Αγριεύει η κόντρα φαρμακοποιών - ΕΟΠΥΥ"

ΟΑΣΑ: Στα δέκα εισιτήρια το ένα δώρο

Με δώρο, προσφορές και εκπτώσεις προσπαθεί ο ΟΑΣΑ να κερδίσει και να προσελκύσει το επιβατικό κοινό.

Ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών αναμένεται να φέρει στα ταμεία του τουριστικό εισιτήριο απεριορίστων διαδρομών, ισχύος τριών και επτά ημερών, παράλληλα θα προσφέρει στα δέκα εισιτήρια το ένα δώρο, ενώ θα κάνει και «κούρεμα» 50% στα πρόστιμα, τα οποία οι πολίτες θα εξοφλούν μέσα σε δέκα ημέρες.

Συγκεκριμένα ο ΟΑΣΑ θα προχωρήσει στις ακόλουθες αλλαγές:

- Τριήμερο τουριστικό εισιτήριο για όλες αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας για απεριόριστες μετακινήσεις μέσα στην πόλη, το οποίο θα ισχύει για τρία 24ωρα από την επικύρωσή του.

- Εβδομαδιαίο εισιτήριο για το Αεροδρόμιο θα ισχύει σε όλες τις αστικές συγκοινωνίες για επτά ημέρες, θα επιτρέπει απεριόριστο αριθμό μετακινήσεων και θα κοστίζει 50 ευρώ.

- Δωρεάν παροχή ενός εισιτηρίου με την αγορά δεσμίδας 10 εισιτηρίων.

Τα πρόστιμα θα καταβάλλονται μειωμένα κατά 50% εφόσον εξοφλούνται εντός δέκα ημερολογιακών ημερών.

Νέο εισιτήριο του Μετρό (ΣΤΑΣΥ), αξίας 6 ευρώ, από τους σταθμούς Παλλήνη − Κάντζα − Κορωπί από και προς τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών (ΔΑΑ).

Μειωμένη μηνιαία κάρτα απεριορίστων διαδρομών για το αεροδρόμιο, με ισχύ για όλα τα μέσα μεταφοράς, η οποία θα κοστίζει 70 ευρώ.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » "ΟΑΣΑ: Στα δέκα εισιτήρια το ένα δώρο"

Ελεύθερη πρόσβαση για ανέργους στα νοσοκομεία

Η προσπάθεια του υπουργείου Υγείας είναι να εντάξει, έστω και προσωρινά, 100.000 άνεργους και ανασφαλίστους πολίτες, τον χρόνο, στο πρόγραμμα «εισιτήριο ελεύθερης πρόσβασης» του ΕΣΠΑ. Όπως ανακοίνωσαν ο αρμόδιος υπουργός, Ανδρέας Λυκουρέντζος, και οι γενικοί γραμματείς Υγείας, Πελοπίδας Καλλίρης, και Δημόσιας Υγείας, Χριστίνα Παπανικολάου, άνεργοι και ανασφάλιστοι πολίτες θα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε γιατρό, πλήρες πρόγραμμα προληπτικών εξετάσεων, φαρμακευτική περίθαλψη και νοσηλεία.

Το πρόγραμμα, το οποίο θα ξεκινήσει το 2013, θα ανανεώνεται κάθε χρόνο μέχρι το 2015. Θα καλύψει, δηλαδή, συνολικά 300.000 άνεργους και ανασφάλιστους πολίτες.

Ωστόσο, δεν έχουν διευκρινιστεί, ακόμη, τα κριτήρια με τα οποία θα επιλεγούν όσοι θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα, αλλά οι αρμόδιοι θεωρούν δίκαιο να ενταχθούν πρώτοι όσοι έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη.

Διαβάστε Περισσότερα » "Ελεύθερη πρόσβαση για ανέργους στα νοσοκομεία"

Εφάπαξ: Ολόκληρο το ποσό και κατά σειρά προταιραιότητας

Ολόκληρο το ποσό του εφάπαξ θα λάβουν κατά σειρά προτεραιότητας οι 70.000 δικαιούχοι των Ταμείων του Δημοσίου, της ΔΕΗ και του ΙΚΑ, ανάλογα με την ημερομηνία αίτησης της συνταξιοδότησης.

Αυτό αποφασίστηκε σε σύσκεψη του υπουργού Εργασίας με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα.

Το συνολικό κονδύλι για την καταβολή των εφάπαξ, το οποίο θα προέλθει από την επόμενη δόση προς την χώρα μας θα ανέλθει στο ύψος των 1,3 δισ. ευρώ.

skai

Διαβάστε Περισσότερα » "Εφάπαξ: Ολόκληρο το ποσό και κατά σειρά προταιραιότητας"

«Αντάρτικο» από έξι δημάρχους για την ιθαγένεια

Κοινή δήλωση, με την οποία θεωρούν ότι το έγγραφο του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών, Χαράλαμπου Αθανασίου, παραβιάζει την αρχή της νομιμότητας για αναστολή διαδικασιών κτήσης ιθαγένειας «ενόψει προσεχούς δημοσίευσης αποφάσεων ΣτΕ», κατέθεσαν στο συνέδριο της ΚΕΔΕ έξι δήμαρχοι μεγάλων δήμων της χώρας.

Συγκεκριμένα, την πρόταση υπογράφουν οι δήμαρχοι Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, Πατρέων Γιάννης Δημαράς, Βόλου Πάνος Σκοτινιώτης, Νίκαιας-Αγ. Ιωάννη Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης και Ιωαννιτών Φίλιππος Φίλιος.

Οι έξι δήμαρχοι δηλώνουν ότι οι δήμοι αδυνατούν να εφαρμόσουν το συγκεκριμένο έγγραφο του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών, το οποίο παραγγέλλει, πριν από τη δημοσίευση της απόφασης του ΣτΕ, τη μη τήρηση του εν λόγω νόμου. Γι’ αυτό, όπως σημειώνουν, οι δήμοι θα «συνεχίσουν να τηρούν τη διαδικασία απονομής της ιθαγένειας, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις, σύμφωνα δηλαδή με την αρχή της νομιμότητας».

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "«Αντάρτικο» από έξι δημάρχους για την ιθαγένεια"

"Η μάχη κατά της διαφθοράς είναι ένα από τα κλειδιά για να βγει η Ελλάδα από την κρίση",

Η μη κυβερνητική οργάνωση Διεθνής Διαφάνεια χαρακτήρισε "απογοητευτικό" το επίπεδο της διαφθοράς στη ζώνη του ευρώ, ιδιαίτερα μεταξύ των χωρών που έχουν πληγεί περισσότερο από την κρίση, όπως η Ελλάδα και η Ιταλία, στην ετήσια έκθεσή της που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

"Στις χώρες όπου η κρίση είναι εντονότερη, όπως η Ιταλία και η Ελλάδα, η διαφθορά στο δημόσιο τομέα είναι ένα μείζον πρόβλημα", εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Κόμπους ντε Σβαρτ, εκπρόσωπος της Διεθνούς Διαφάνειας.

Η θέση της Ελλάδας, η οποία έπεσε από πέρυσι 14 θέσεις στον κατάλογο, "δεν είναι καθόλου καλή", παραδέχθηκε ο Σβαρτ, όμως, σύμφωνα με τον ίδιο, πρέπει κανείς να δει σ' αυτή ένα "κουδούνι συναγερμού" που απευθύνεται στην ελληνική κυβέρνηση.

Διαβάστε Περισσότερα » ""Η μάχη κατά της διαφθοράς είναι ένα από τα κλειδιά για να βγει η Ελλάδα από την κρίση","

Στο όριο της φτώχειας οι μισοί Ελληνες

Ένας στους δύο Έλληνες βρίσκεται πλέον στο όριο της φτώχειας, λόγω της ανεργίας και της μείωσης των μισθών, που ως προς το βασικό σκέλος τους, κυμαίνονται πια σε επίπεδα χωρών που βρίσκονται στη «δεύτερη ταχύτητα» της Ευρωζώνης, όπως η Πορτογαλία, η Ισπανία, η Μάλτα και η Σλοβενία, ενώ διολισθαίνουν προς τα επίπεδα των χωρών της «τρίτης ταχύτητας», όπως οι πρώην ανατολικές χώρες, καταδεικνύει έρευνα του Ινστιτούτου Εργασίας (ΙΝΕ) των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Την ίδια ώρα η αγοραστική δύναμη πέφτει δραματικά και οι κοινωνικές ανισότητες διευρύνονται.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, κατά την τελευταία διετία, ο μέσος πραγματικός μισθός στην Ελλάδα μειώθηκε από το 84% στο 74% του αντίστοιχου ευρωπαϊκού μέσου όρου, ενώ, κατά την ίδια περίοδο η αγοραστική δύναμη του μέσου μισθού έχει μειωθεί κατά 50%.

Ανησυχητικά είναι και τα ευρήματα για το εύρος της φτώχειας στην Ελλάδα. Με βάση τα δεδομένα του 2011, η Ελλάδα παρουσίασε το 2010 το δεύτερο υψηλότερο ποσοστό φτώχειας στην ευρωζώνη (21,4%), μετά την Ισπανία. Ένας στους δύο Έλληνες βρίσκεται στο όριο της φτώχειας, με ετήσιο εισόδημα μικρότερο από 4.871 ευρώ.

Το ποσοστό των ατόμων που αντιμετώπισαν υλική αποστέρηση το 2011, αυξήθηκε στο 28,4% από 21,8% που ήταν το 2008, ενώ, το ποσοστό φτώχειας των ανέργων αυξήθηκε στο 44,2% το 2010, από 37,9% το 2008.

Ακόμη, το 2011 αυξήθηκε στο 20,1% (από 12% που ήταν το 2008), το ποσοστό του πληθυσμού που δηλώνει ότι υπάρχουν προβλήματα λόγω εγκλημάτων, βίας ή βανδαλισμών στη γειτονιά του.

Στα χαμηλότερα επίπεδα μεταξύ των χωρών της Ευρωζώνης βρίσκεται, σύμφωνα με το ΙΝΕ της ΓΣΕΕ, και η αποτελεσματικότητα των προγραμμάτων επανένταξης ανέργων στην αγορά εργασίας και των προγραμμάτων κοινωνικής προστασίας.

Διαβάστε Περισσότερα » "Στο όριο της φτώχειας οι μισοί Ελληνες"

Εταιρεία security ανέλαβε τη νυχτερινή φύλαξη του Ζευγολατιού Κορινθίας

Εταιρεία παροχής υπηρεσιών ασφαλείας ξεκίνησε από το βράδυ της Δευτέρας τη νυχτερινή φύλαξη του Ζευγολατιού Κορινθίας. Οι περιπολίες σε πρώτη φάση αφορούν κυρίως 240 σπίτια, καταστήματα και επιχειρήσεις, που διέθεσαν χρήματα, για τη φύλαξη του χωριού.

Επιθυμία τόσο της Κίνησης Ενεργών Πολιτών Ζευγολατιού «ΚΟΙΝΩΝΙΑ», όσο και του δήμου Βέλου-Βόχας, είναι όπως αναφέρει ο δήμος είναι να ξεπεράσουν τον Ιανουάριο τις 250 οι κατοικίες που θα πληρώσουν για φύλαξη, ώστε να δοθεί η δυνατότητα να χρησιμοποιούνται από την εταιρεία security δύο οχήματα για καλύτερη φύλαξη της περιοχής.

Η πρωτοβουλία αυτή για την φύλαξη και τις περιπολίες στο Ζευγολατιό εκδηλώνεται από το μη κερδοσκοπικό σωματείο «Κίνηση Ενεργών Πολιτών Ζευγολατιού ΚΟΙΝΩΝΙΑ» σε συνεργασία με το δήμο Βέλου-Βόχας και αναπτύσσεται υπό την αιγίδα της εθελοντικής ομάδας του δήμου Βέλου-Βόχας «ΑΡΩΓΗ'».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του δήμου, φαίνεται πως η κίνηση αυτή βρίσκει μιμητές κι έχει ενεργοποιήσει κατοίκους και άλλων περιοχών της Κορινθίας.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε Περισσότερα » "Εταιρεία security ανέλαβε τη νυχτερινή φύλαξη του Ζευγολατιού Κορινθίας"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news