facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012

Έγγραφο-βόμβα του Σόιμπλε για το ελληνικό χρέος

Σε ενυπόγραφη επιστολή του που αποκαλύπτει η Real news, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, δηλώνει ότι το χρέος της Ελλάδας θα είναι στο 126,6% του ΑΕΠ το 2020 και όχι στο 124%, όπως ανακοινώθηκε επισήμως από το Eurogroup.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, εγείρονται σοβαρά ερωτήματα για το τι πραγματικά συμφωνήθηκε στο τελευταίο Eurogroup ενώ αναφέρει πως έχει στη κατοχή της δύο επιστολές του Σόιμπλε προς τον πρόεδρο του γερμανικού Κοινοβουλίου Νόρμπερτ Λάμερτ και τους επικεφαλής των κοινοβουλευτικών ομάδων των κομμάτων, σε απάντηση ερωτήσεων του SPD.

Η εφημερίδα σχολιάζει πως προκαλεί αίσθηση η ελαφρότητα και η προχειρότητα με την οποία προσεγγίζουν τη συμφωνία για το πρόβλημα της Ελλάδας οι ηγέτες της Ευρώπης.
Μάλιστα, στη δισέλιδη επιστολή του προς τους επικεφαλής των Κ.Ο της Μπούτεστανγκ ενόψει της ψήφισης προχθές του ελληνικού πακέτου, ο Σόιμπλε κάνει λόγο για στόχο 126,6% για το 2020, απόκλιση περίπου 5 δισ. και 115% για το 2022, και όχι 124% για το 2020 και κάτω του 110% για το 2022 όπως είναι σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις.

Παράλληλα, ο Σόιμπλε αιτιολογεί την αντίθεση της κυβέρνησης στο ενδεχόμενο νέου κουρέματος, λέγοντας πως "δεν θα καθίστατο δυνατή η συνέχιση του εν λόγω προγράμματος διάσωσης με τη μορφή που έχει σήμερα" και ότι η εξασφάλιση των δανείων προς την Ελλάδα προϋποθέτει εγγυήσεις για τη Γερμανίας σε ό,τι αφορά την αποπληρωμή των εν λόγω δανείων".

Επίσης, σημειώνει πως μια παράταση του προγράμματος για δύο χρόνια δεν ισχύει αλλά "η παράταση αφορά τους στόχους υλοποίησης προκειμένου να δοθεί στην Ελλάδα περισσότερος χρόνος για την οικονομική αναπροσαρμογή της μεγαλύτερης από την αναμενόμενη ύφεση".
Μεταξύ άλλων, στο ίδιο έγγραφο καταδεικνύεται και η αδυναμία της Ελλάδας να απορροφήσει διαθέσιμα κοινοτικά κονδύλια.

Εποπτεία και έλεγχος
Στην 9σέλιδη επιστολή του Σόιμπλε προς τον πρόεδρο του Κοινοβουλίου της χώρας του περιγράφεται ο έλεγχος που έχει συμφωνηθεί να ασκηθεί στην υλοποίηση του προγράμματος.

Οι αλλαγές περιέχουν βελτιωμένη καθοδήγηση του προγράμματος και εκταμίευση με δόσεις. Η εκταμίευση των 9,3 δισ. που έχει προγραμματιστεί για το α' τρίμηνο του επόμενου έτους δεν είναι δεδομένη αλλά εξαρτάται από την εφαρμογή συγκεκριμένων μέτρων, που θα προσδιοριστούν σε μνημόνιο κατανόησης ως ορόσημα. Τέλος, ιδιαίτερη μνεία κάνει ο Σόιμπλε και στον ειδικό λογαριασμό ο οποίος όπως εξηγεί θα αναπτυχθεί περαιτέρω σε βελτιωμένο λογαριασμό ελέγχου όπου θα μεταφέρονται αυτόματα τα έσοδα των ιδιωτικοποιήσεων, τα πλεονάσματα και το 30% των εσόδων που θα υπερβαίνουν τους στόχους.

news247

Διαβάστε Περισσότερα » "Έγγραφο-βόμβα του Σόιμπλε για το ελληνικό χρέος"

Μαργαρίτα Παπανδρέου: Άνανδροι, ανήθικοι, ΒΗΜΑ και ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Οι υπεύθυνοι των εφημερίδων ΒΗΜΑ και ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, έχουν την εμπειρία να γνωρίζουν ότι, όφειλαν να μου υποβάλουν μια απλή έστω ερώτηση, να διερευνήσουν την υπόθεση πριν δημοσιοποιήσουν οτιδήποτε.
Να παρουσιάσουν λόγο και αντίλογο.

Άνανδροι, ανήθικοι, δεν το έπραξαν.

Είναι δυνατόν να δημιουργούνται πρωτοσέλιδα με βάση το ψέμα και την διαβολή;

Γιατί τόσα ψέματα; Γιατί τόσες επιθέσεις;

Ίσως επειδή δεν υπέκυψε ποτέ η οικογένειά μου στις επιδιώξεις και στα ισχυρά κατεστημένα συμφερόντα του τόπου.

Δεν έσκυψε ποτέ σε εκείνους που μου επιτίθενται σήμερα.

Ίσως επειδή παρά τα κτυπήματα τόσους μήνες τώρα, το όνομα Παπανδρέου ακόμη ζει.

Σημειώνω με περηφάνια ότι και οι τρεις πρωθυπουργοί – Γεώργιος, Ανδρέας, Γιώργος – συγκρούστηκαν με τα παρασιτικά κατεστημένα συμφέροντα.

Θα συνεχίσουμε να αντιστεκόμαστε με μεγαλύτερη πίστη στις αρχές μας, τις αξίες μας, στη Δημοκρατία.

Εμείς αγωνιστήκαμε, συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε και θα αγωνιζόμαστε για όλα αυτά.

Εκείνοι, συνεχίζουν να πωλούν σε λαδωμένα φύλλα την Πατρίδα και τη Δημοκρατία.

Από δω και μπρος η Δικαιοσύνη θα έχει το λόγο.

smartpost

Διαβάστε Περισσότερα » "Μαργαρίτα Παπανδρέου: Άνανδροι, ανήθικοι, ΒΗΜΑ και ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ"

Eδωσε τελικά στον Ψυχάρη 800.000€!

Στην υγειά της διαπλοκής πίνει ο Κ. Λουρόπουλος του ΟΠΑΠ, ο οποίος βοηθάει στις «δύσκολες εποχές» με χρήματα του ελληνικού λαού τα εκδοτικά συγκροτήματα που κλονίζονται. Πιστός στο αξίωμα της Μεταπολίτευσης που ήθελε την πλειονότητα των ανδρών του δημόσιου βίου να περνούν τη ζωή τους εφαπτόμενοι των «νταβατζήδων», ο πρόεδρος Λουρόπουλος αποδεικνύεται μεγάλη μάρκα και καλός «κανονιστάκιας».

Μπορεί να περιέγραφε, σχεδόν δακρυσμένος, στη Βουλή τις δύσκολες μέρες που έρχονται για τον ΟΠΑΠ και τις σκληρές οικονομίες που θα κάνει σε επίπεδο χορηγιών, αλλά στο τέλος τον ΔΟΛ τον τακτοποίησε. Τελικά μαθαίνουμε ότι όχι μόνο προχώρησε με ταχύτατες διαδικασίες και από την πίσω πόρτα τη χορηγία των 800.000 ευρώ, αλλά και ότι τα χρήματα μοιράστηκαν «σπαστά» μεταξύ του «Βήματος» και των διάφορων ιστοσελίδων του εκδοτικού συγκροτήματος, και μάλιστα με την έγκριση του δ.σ. του ΟΠΑΠ.

Πρόσφατα ο Κ. Λουρόπουλος (και εφόσον προηγήθηκε το δημοσίευμα της «δημοκρατίας» στις 23 Νοεμβρίου) άφηνε να διαρρεύσει μέσω γνωστών «παπαγάλων» ότι «όσο εγώ είμαι πρόεδρος του ΟΠΑΠ, κανένας μεγαλοεκδότης δεν πρόκειται να πάρει 800 χιλιάρικα». Τελικά, ο θησαυρός ήταν άνθρακες και το αγωνιστικό πνεύμα Λουρόπουλου ήταν για τα πανηγύρια.

Οποιος διαβάσει πίσω από τις γραμμές των δηλώσεων του επικεφαλής του ΟΠΑΠ καταλαβαίνει γιατί προχώρησε ακάθεκτος με τη χορηγία προς το συγκρότημα του Σταύρου Ψυχάρη. Καταρχάς γνωρίζει ότι δεν μπορεί, αυτή τη στιγμή τουλάχιστον, να αντικατασταθεί, καθώς θα δημιουργηθεί κρίση σε μια περίοδο που βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία πώλησης του 33% των μετοχών του ΟΠΑΠ. Ο ίδιος «περιμένει να βρίσκεται στο τιμόνι μέχρι να πωληθεί ο οργανισμός», όπως δήλωσε στο Bloomberg. Ετσι μπορεί να συνεχίζει να μοιράζει χορηγίες χωρίς να δίνει λογαριασμό στις υπηρεσίες του ΟΠΑΠ, οι οποίες αρχικά απέρριψαν το αίτημα του ΔΟΛ με το επιχείρημα ότι ήταν προφορικό και ότι το ίδιο συγκρότημα διαφημίζει ανταγωνιστές του οργανισμού που δραστηριοποιούνται στο Στοίχημα μέσω διαδικτύου.

Ο κ. Λουρόπουλος, ο οποίος, σύμφωνα με το επίσημο βιογραφικό του, «μετεκπαιδεύτηκε διά βίου σε πληθώρα επαγγελματικών εξειδικευμένων σχολείων», γνωρίζει ότι στο μεγάλο σχολείο της ζωής αυτό που μετράει είναι οι καλές γνωριμίες. Γι’ αυτό και φροντίζει να επαναλαμβάνει με κάθε αφορμή δεξιά και αριστερά ότι είναι «άνθρωπος του Μαξίμου» και ουδείς μπορεί να τον αγγίξει. Δεν είναι γνωστό αν την ίδια άποψη έχουν και στο Μέγαρο Μαξίμου.

Προς το παρόν πάντως πρέπει να αναρωτηθούν για την άνεση με την οποία μοιράζει τα λεφτά των φορολογουμένων ο Λουρόπουλος. Είναι εκεί που είναι για να κάνει εξυπηρετήσεις ή για να διοικεί τον οργανισμό;

Αραγε για πόσο ακόμα στο Μαξίμου θα ευελπιστούν ότι ο πρόεδρος του εξωραϊστικού συλλόγου Χαλανδρίου «Αντώνης Σαμαράκης» μπορεί να επιδείξει σοβαρότητα στη διοίκηση του ΟΠΑΠ; Η περίπτωση του ΔΟΛ δείχνει ότι οι δυνατότητές του είναι πολύ περιορισμένες και ως εκ τούτου προτιμά τη συνοδοιπορία με τη διαπλοκή και τους «νταβατζήδες».

Μέχρι σήμερα η διοίκηση του ΟΠΑΠ δεν έχει διαψεύσει τις πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες η χορηγία «δόθηκε» σε πρώτη φάση κατόπιν προφορικής συμφωνίας μεταξύ των κ. Λουρόπουλου και Ψυχάρη. Επειτα από μικρή καθυστέρηση και εφόσον αρχικά είχε αντιτεθεί, το δ.σ. ενέκρινε την αρχική χορηγία Λουρόπουλου που είχε γίνει «στο μιλητό».

dimokratianews

Διαβάστε Περισσότερα » "Eδωσε τελικά στον Ψυχάρη 800.000€!"

Π.Φ.Σ.:Συνέχιση των κινητοποιήσεων ( Πανελλαδική αναστολή εκτέλεσης συνταγών ΕΟΠΥΥ)

Από την τσέπη τους θα συνεχίσουν να πληρώνουν τα φάρμακά τους οι ασφαλισμένοι του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), αφού οι φαρμακοποιοί αποφάσισαν στη γενική τους Συνέλευση που διεξήχθη το Σάββατο συνέχιση της αναστολής εκτέλεσης συνταγών του ΕΟΠΥΥ.

Απόφαση ΓΣ ΠΦΣ

Η Γενική Συνέλευση του Π.Φ.Σ. η οποία διεξήχθη σήμερα 1-12-2012,

Εκτίμησε τις εξελίξεις και διαπίστωσε ότι συνεχίζει η ασυνέπεια πληρωμών του ΕΟΠΥΥ και εκκρεμεί μια σειρά κρίσιμων ζητημάτων (φορολογία, αναδρομικό rebate κ.λπ.) με αποτέλεσμα να επιβαρύνεται η φαρμακευτική περίθαλψη και να δυσχεραίνεται η βιωσιμότητα του Ελληνικού φαρμακείου.

Η Γ.Σ. αποφάσισε:

Τη συνέχιση των κινητοποιήσεων ( Πανελλαδική αναστολή εκτέλεσης συνταγών ΕΟΠΥΥ) με βασικά αιτήματα:

• Χρηματοδότηση ΕΟΠΥΥ, Στήριξη Δημόσιας Υγείας.

• Αποπληρωμή συνταγών Αυγούστου και Σεπτεμβρίου.

• Αποπληρωμή των παλαιών χρεών 2011 για ΕΟΠΥΥ και άλλα ταμεία.

• Χρονοδιάγραμμα πληρωμών για συνταγές Οκτωβρίου – Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου, στο πλαίσιο των 60 ημερών που ορίζει ο νόμος

• Συμψηφισμός με Εφορία.

• Κατάργηση αναδρομικού Rebate.


• Επιβολή 2μηνης πίστωσης από Εταιρίες.

• Προώθηση θεσμικών ζητημάτων.

Η Γ.Σ. εξουσιοδότησε το Δ.Σ. του ΠΦΣ σε έκτακτη συνεδρίασή του με συμμετοχή των Προέδρων των μεγάλων Συλλόγων να σταματήσει ή να συνεχίσει την Πανελλαδική κινητοποίηση.

Παράλληλα η Γ.Σ. αποφασίζει για:

 Κατάργηση της διάταξης για μεικτό κέρδος 30 ευρώ στα φάρμακα με Χ.Τ. άνω των 200 ευρώ. Η διακίνηση τους καθίσταται ασύμφορη για τα φαρμακεία.

 Επιστολή προς φαρμακοποιούς

 Έντυπο ενημέρωσης πολιτών

 Να γίνει Αγωγή στην Τράπεζα Ελλάδος για το κούρεμα των αποθεματικών Π.Φ.Σ.

 Την προώθηση για τη σύσταση Επαγγελματικού Ταμείου

 Την διενέργεια μελέτης από το Πανεπιστήμιο Αθηνών για την φαρμακευτική δαπάνη και το κέρδος.

 Την κατάθεση Αγωγής για τόκους Υπερημερίας στον ΕΟΠΥΥ

 Την Προσφυγή για τα φαρμακεία ΕΟΠΥΥ και τα στρατιωτικά φαρμακεία.

 Και την υποβολή Ερωτήματος στην Εισαγγελία Αρείου Πάγου για συνταγές / δραστική.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ​ Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΑΜΠΑΤΖΟΓΛΟΥ​ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Διαβάστε Περισσότερα » "Π.Φ.Σ.:Συνέχιση των κινητοποιήσεων ( Πανελλαδική αναστολή εκτέλεσης συνταγών ΕΟΠΥΥ) "

Εμπλέκουν τη Μαργαρίτα Παπανδρέου στη λίστα Λαγκάρντ

Το πρόσωπο με το υψηλότερο ποσό που περιλαμβάνεται στη λίστα Λαγκάρντ φέρεται να είναι η Μαργαρίτα Παπανδρέου.

Σύμφωνα με πρωτοσέλιδα δημοσιεύματα δύο κυριακάτικων εφημερίδων, του «Πρώτου Θέματος» και του «Βήματος της Κυριακής», το όνομα της Μαργαρίτας Παπανδρέου αναφέρθηκε στη διάρκεια της κατάθεσης του επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Στέλιου Στασινόπουλου, ενώπιον των εισαγγελέων Μουζακίτη και Πεπόνη, στις 3 Οκτωβρίου του 2012.

Σύμφωνα με την επίσημη κατάθεση, η οποία περιέχεται στη δικογραφία που διαβίβασαν οι αρμόδιοι εισαγγελείς στη Βουλή, η κυρία Παπανδρέου είναι η γυναίκα-μυστήριο με τα 500 εκατομμύρια ευρώ.

Στα ίδια δημοσιεύματα αναφέρεται ότι, στην κατάθεσή του, ο κύριος Στασινόπουλος λέει ξεκάθαρα ότι την προηγούμενη της κατάθεσής του είχε συναντηθεί με τους διευθυντές της υπηρεσίας του και τους ρώτησε εάν γνώριζαν κάτι σχετικά με τη λίστα Λαγκάρντ. «Ο κ. Νίκος Λέκκας (διευθυντής Επιχειρησιακού Σχεδιασμού του ΣΔΟΕ) μου απάντησε ότι δεν έχει δει τη λίστα, αλλά έχει ακούσει ότι η γυναίκα με τα 500 εκατομμύρια ευρώ είναι η Μαργαρίτα Παπανδρέου. Το ίδιο μου είπε και ο Ευάγγελος Καραμάνος (διευθυντής Ειδικών Υποθέσεων)», κατέθεσε ο επικεφαλής του ΣΔΟΕ.

Σύμφωνα με έγκυρες εισαγγελικές πηγές, τις οποίες επικαλείται το «Βήμα της Κυριακής», η υπόθεση δεν μπορεί να χαρακτηριστεί μη σοβαρή, αφού δύο υψηλόβαθμα στελέχη του ΣΔΟΕ καταθέτουν τη συγκεκριμένη πληροφορία και επομένως, εμμέσως πλην σαφώς, την εκτιμούν ως σοβαρή.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Εμπλέκουν τη Μαργαρίτα Παπανδρέου στη λίστα Λαγκάρντ"

Χρυσή Αυγή - Εκτός νόμου να τεθεί το ΠΑΣΟΚ, το κόμμα της μίζας, της απάτης και της διαφθοράς

Η Χρυσή Αυγή είναι ένα νόμιμο πολιτικό κόμμα, αναγνωρισμένο από τον Άρειο Πάγο, που απολαμβάνει της εμπιστοσύνης ενός και πλέον εκατομμυρίου Ελλήνων.

Το ΠΑΣΟΚ είναι το κόμμα της διαφθοράς, της μίζας, της διαπλοκής και του μνημονίου, καταδικασμένο από τον ελληνικό λαό στο περιθώριο της δημόσιας ζωής. Αν ο Βενιζέλος και η παρέα του θέλουν να... "θέσουν εκτός νόμου" την Χρυσή Αυγή καλά θα κάνουν να βιαστούν, γιατί σύντομα θα βρίσκονται στο 0% και δεν θα έχουν ούτε κόμμα, ούτε γραφεία, ούτε βουλευτές για να μας διασκεδάζουν με ανάλογες γραφικές δηλώσεις.

Ορισμένοι εξ αυτών μάλιστα δεν θα έχουν ούτε την προσωπική τους ελευθερία, έχοντας ήδη εμπλακεί σε τεράστια σκάνδαλα διαφθοράς και διασπάθισης του δημοσίου χρήματος.

Χρυσή Αυγή - Γραφείο Τύπου     

Διαβάστε Περισσότερα » "Χρυσή Αυγή - Εκτός νόμου να τεθεί το ΠΑΣΟΚ, το κόμμα της μίζας, της απάτης και της διαφθοράς"

Ποιοί θέλουν σε Ελλάδα και Ευρώπη να τεθεί εκτός νόμου η Χρυσή Αυγή

Από τη Δευτέρα θα ξεκινήσει και επισήμως η συζήτηση για το αν και πως μπορεί να τεθεί το κόμμα της Χρυσής Αυγής εκτός νόμου.

Η πρωτοβουλία που θα αναλάβει το ΠΑΣΟΚ, όπως ανακοίνωσε επισήμως σήμερα ο Ευάγγελος Βενιζέλος από το βήμα της οργανωτικής συνδιάσκεψης του συνεδρίου αναμένεται να προκαλέσει πολλές συζητήσεις όχι μόνον πολιτικές αλλά και νομικές Ηδη, από την πρώτη στιγμή της εισόδου του ακροδεξιού κόμματος στη Βουλή το Μάιο του 2012, εκφράστηκαν επιφυλάξεις από πολλές πλευρές. Χαρακτηριστική ήταν η τότε δήλωση του προέδρου της Κομισιόν Χοσέ Μανουέλ Μπαρόζο που είχε προειδοποιήσει: «Η Κομισιόν δε θα διστάσει να αναλάβει δράση εναντίον όσων παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα.»

«Θα πρέπει να ορίσουμε τι συνιστά ένα νεοναζιστικό κόμμα και να δούμε τις εθνικές νομοθεσίες πάνω σε αυτό το θέμα», τόνισε κληθείς να σχολιάσει στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου το ποσοστό που συγκέντρωσε η Χρυσή Αυγή στις ελληνικές εκλογές.

Όσον αφορά στο κοινοτικό δίκαιο, τόνισε, «η Επιτροπή δεν θα διστάσει να χρησιμοποιήσει όλους τους μηχανισμούς που διαθέτει για να δράσει εναντίον όλων εκείνων οι οποίοι προσβάλλουν το κοινοτικό δίκαιο και τη θεμελιώδη χάρτα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

Με βάση αυτή τη σαφή επισήμανση και με όλα όσα ακολούθησαν τους μήνες που έχουν περάσει κινείται ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ο οποίος τη Δευτέρα θα παρουσιάσει δημοσίως την πρόταση που έχει καταρτίσει ειδική ομάδα νομικών και με την οποία αφενός θα επισημαίνεται η αντισυνταγματική δράση της Χρυσής Αυγής και αφετέρου θα ζητείται να κινηθούν οι νομικές διαδικασίες για να τεθεί εκτός νόμου,ως ένα ισχυρό μήνυμα της Ελληνικής Πολιτείας προς κάθε κατεύθυνση για την τήρηση της νομιμότητας και τη μη κατάλυση θεμελιωδών διατάξεων του Συντάγματος.

Οκ. Βενιζέλος, σύμφωνα με πληροφορίες για τις προθέσεις του έχειενημερώσειέγκαιρα τόσο τον πρωθυπουργό όσο και τον πρόεδτο της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτη Κουβέλη οι οποίοι του έχουν επιστήσει την προσοχή οι όποιες διαδικασίες και είναι σαφείς και επαρκώς τεκμηριωμένες.

Ο κ. Βενιζέλος πάντως έχει συνυπολογίσει και τις πρόσφατες δημοσκοπήσεις, όπως αυτή της Καπα Research που δημοσιοποιηήθηκε μέσα από την εφημερίδα Βήμα της Κυριακής, όπου το 67,5% των ερωτωμένων συμφωνεί με την προοπτική να τεθεί εκτός νόμου η Χρυσή Αυγή.

Αρωγοί επίσης των απόψεων αυτών έχουν σταθεί κατά καιρούς και άλλοι πολιτικοί όπως ο Θεόδωρος Πάγκαλος, ο βουλευτης της ΔΗΜΑΡ Νίκος Τσούκαλης και ο πρώην πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Αλαβάνος οι οποίοι έχουν επισημάνει δημοσίως την ανάγκη να κηρυχθεί εκτός νόμου η Χρυσή Αυγή.

Από την άλλη, στον αντίποδα εκφράζεται προβληματισμός για το πρακτικό αποτέλεσμα μιας τέτοιας ενέργειας και δεν είναι λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν ότι έτσι απλώς θα ενδυναμωθεί ο συγκεκριμένος πολιτικός χώρος και με ένα άλλο όνομα θα μπει στην επόμενη Βουλή με ακόμη μεγαλύτερο ποσοστό. Και ως παράδειγμα φέρνουν το Ισλαμικό Κόμμα της Τουρκίας που μετά από αλλεπάλληλες δικαστικές αποφάσεις ήρθε τελικά στην εξουσία με τον πρωθυπουργό Ρεζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Από τη δική του πλευρά μάλιστα ο γραμματέας τη Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος έχει προαναγγείλει ότι μόλις κινηθούν οι διαδικασίες κατά της Χρυσής Αυγής θα ιδρυθεί νέο κόμμα.

Ο Ηλίας Κασιδιάρης προχώρησε ακόμη περισσότερο λέγοντας ότι το όνομα του νέου κόμματος θα είναι Ελληνική Αυγή.

Αυτό, με δεδομένο ότι ακόμη κι αν το κόμμα τεθεί εκτός νόμου οι βουλευτές του δεν θα χάσουν τις έδρες τους απλώς, σύμφωνα με τους σκεπτικιστές δεν θα φέρει ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Ορισμένοι από αυτούς δε αντιπροτείνουν συγκεκριμένες δράσεις πολιτικής και κοινωνικής αποδυνάμωσης της Χρυσής Αυγής και της ιδεολογίας της. Ως μικρό παράδειγμα φέρνουν μάλιστα το γεγονός ότι στη Γαλλία και την Ιταλία το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν μπλοκαριστεί οι ιστότοποι που έχουν αναφορά στη Χρυσή Αυγή και τη δράση της.

iefimerida

Διαβάστε Περισσότερα » "Ποιοί θέλουν σε Ελλάδα και Ευρώπη να τεθεί εκτός νόμου η Χρυσή Αυγή"

Κάθε μέρα θα βγαίνουν σε διαθεσιμότητα 95 δημόσιοι υπάλληλοι από 1η Ιανουαρίου

Το 75% του βασικού μισθού θα λαμβάνουν όσοι δημόσιοι υπάλληλοι θα βγαίνουν σε διαθεσιμότητα από τις αρχές του νέου χρόνου και σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο μνημόνιο, κάθε τρίμηνο του 2013 θα βγαίνουν σε διαθεσιμότητα 6.250 υπάλληλοι.

Αυτό σημαίνει ότι κάθε μέρα σχεδόν 95 υπάλληλοι θα αποχωρούν από το δημόσιο έτσι ώστε να τεθούν σε διαθεσιμότητα 25.000 δημόσιοι υπάλληλοι εντός του 2013.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ημερησία» στο Μνημόνιο επιβεβαιώνεται ο στόχος μείωσης των δημοσίων υπαλλήλων κατά 150.000 έως το 2015, μέσω συνδυασμού των μέτρων κινητικότητας, μείωσης των συμβασιούχων, αποχωρήσεων και απομάκρυνσης των επίορκων.

Για τη διαθεσιμότητα σημειώνεται πως έως τα τέλη Φεβρουαρίου θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί τα σχετικά σχέδια από τα υπουργεία και βάσει αυτών θα τεθούν τριμηνιαίοι στόχοι για τις «επιβεβλημένες αποχωρήσεις».

Παράλληλα μέσα στον Ιανουάριο θα πρέπει να είναι έτοιμος νόμος για αλλαγές στη διαδικασία πρόσληψης στο Δημόσιο και στην αξιολόγηση των ανώτατων στελεχών της δημόσιας διοίκησης.

iefimerida

Διαβάστε Περισσότερα » "Κάθε μέρα θα βγαίνουν σε διαθεσιμότητα 95 δημόσιοι υπάλληλοι από 1η Ιανουαρίου"

Κανονικά οι διαδικασίες απονομής ιθαγένειας από τον δήμο Αθηναίων

Με απόφαση του δημάρχου Αθηναίων, κ. Γιώργου Καμίνη, ο δήμος Αθηναίων θα εξακολουθήσει να εφαρμόζει κανονικά τις ισχύουσες διατάξεις του νόμου περί παροχής ιθαγένειας. Τυχόν δικαστική απόφαση που χαρακτηρίζει τις εν λόγω διατάξεις ως... αντισυνταγματικές δεν παράγει έννομα αποτελέσματα, παρά μόνον αφού δημοσιευτεί.

Συνεπώς, δεν είναι δυνατόν να εφαρμοστούν οι οδηγίες που περιέχονται στο έγγραφο που απέστειλε στους δήμους ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, στο οποίο οι δήμοι εντέλλονται να μην εφαρμόζουν τις ισχύουσες περί απονομής ιθαγένειας διατάξεις μέχρι τη δημοσιοποίηση της σχετικής απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας. Απαραίτητη προϋπόθεση για τη λειτουργία της Δημοκρατίας, είναι ο σεβασμός στις αποφάσεις των δικαστηρίων, αφού όμως αυτές δημοσιευτούν κανονικά.

Ολόκληρη η επιστολή του δημάρχου Αθηναίων, κ. Γιώργου Καμίνη, προς τον γενικό γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης:

Σχετικό: Το αρ. 965/15-11-2012 έγγραφο του Αν. Υπουργού Εσωτερικών

Κύριε Γενικέ,

Απαραίτητη προϋπόθεση για τη λειτουργία της Δημοκρατίας είναι ο σεβασμός όλων απέναντι στις αποφάσεις των δικαστηρίων, οι οποίες αναπτύσσουν τα έννομα αποτελέσματά τους από τη δημοσίευσή τους. Ο Δήμος Αθηναίων αδυνατεί, συνεπώς, να εφαρμόσει το ανωτέρω έγγραφο του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών, το οποίο παραγγέλλει, πριν από τη δημοσίευση της απόφασης του ΣτΕ, η οποία κρίνει τη συνταγματικότητα διατάξεων του ν. 3838/2010, τη μη τήρηση του εν λόγω νόμου.

Ως εκ τούτου, ο Δήμος Αθηναίων θα συνεχίσει να τηρεί τη διαδικασία απονομής της ιθαγένειας σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις.

Όλως επικουρικώς σας ενημερώνω ότι το εν λόγω έγγραφο, ακόμη και αν μπορούσε να εκληφθεί ως εγκύκλιος δεν έχει αναρτηθεί στον ιστοχώρο «Διαύγεια» και, συνεπώς, δεν μπορεί να εκτελεστεί σύμφωνα με τον νόμο 3861/2010.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΜΙΝΗΣ

tro-ma-ktiko

Διαβάστε Περισσότερα » "Κανονικά οι διαδικασίες απονομής ιθαγένειας από τον δήμο Αθηναίων"

Έκλεισε τα καλοριφέρ της Βουλής ο Μεϊμαράκης!

Εκνευρισμένος είναι ο πρόεδρος της Βουλής, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, με την αλόγιστη κατανάλωση που γίνεται στο πετρέλαιο, αφού οι υπάλληλοι ξεχνούν... να κλείσουν τα καλοριφέρ φεύγοντας από τα γραφεία τους.

Μάλιστα κάνει «εφόδους» σε γραφεία για να διαπιστώσει αν συνεχίζεται η σπατάλη ώστε να διατηρείται «φούρνος» το κοινοβούλιο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Παραπολιτικά», σε μία αιφνιδιαστική επίσκεψη σε γραφείο είδε υπάλληλο να τριγυρνάει με το κοντομάνικο και το καλοριφέρ να καίει στο φουλ. «Κομμένα αυτά γιατί βλέπω ότι έχουμε πολλή ζέστη εδώ μέσα. Να φορέσουμε κανένα ζακετάκι», είπε και συνέχισε... «Και τη θερμοκρασία να τη βάζουμε στους 18 το πολύ».

Μάλιστα μετά από διάφορα τέτοια περιστατικά ο πρόεδρος της Βουλής όρισε και έναν υπεύθυνο να παρακολουθεί το θέμα και τις θερμοκρασίες και μόλις βλέπει σπατάλη να του το αναφέρει.

Διαβάστε Περισσότερα » "Έκλεισε τα καλοριφέρ της Βουλής ο Μεϊμαράκης!"

Η… μπάλα στα πόδια του Σαμαρά

«Η μπάλα είναι πλέον στα πόδια του Σαμαρά. Αυτός θα κάνει το παιχνίδι, αυτός θα μοιράσει την τράπουλα». Με αυτή τη φράση συμφωνούν οι πολιτικοί αναλυτές για την επόμενη ημέρα μετά την κρίσιμη απόφαση που έλαβε... το Eurogroup για την εκταμίευση της δόσης και την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.

Ο πρωθυπουργός έχει πλέον την πρωτοβουλία των κινήσεων και ουσιαστικά καθορίζει την πολιτική ατζέντα από εδώ και πέρα. Κάτι που σημαίνει ότι όλα είναι ανοιχτά αναφορικά με τις επόμενες κινήσεις του. Η απόφαση που τόσο ανέμενε η ελληνική κυβέρνηση ήρθε και ήταν η ηχηρή απάντηση όχι μόνο στην κινδυνολογία της αντιπολίτευσης, αλλά και στις επιφυλάξεις των δύο κυβερνητικών εταίρων σε ό,τι αφορά τη στρατηγική που ακολούθησε ο πρωθυπουργός από την πρώτη ημέρα που ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας.

Έχοντας πλέον τα χέρια ελεύθερα, ο Αντώνης Σαμαράς μπορεί ανά πάσα στιγμή να αιφνιδιάσει την αντιπολίτευση με πρωτοβουλίες, οι οποίες ναι μεν θα δώσουν άλλον αέρα στην κυβέρνηση, αλλά θα έχει και το πλεονέκτημα να απαντήσει σε αστοχίες που πιθανόν να υπάρξουν. Δηλαδή, με άλλα λόγια, ο ανασχηματισμός εξακολουθεί να αποτελεί ένα κρυφό όπλο στα χέρια του.

Όλοι φυσικά ασχολούνται με τον ανασχηματισμό, όμως ο πρωθυπουργός δεν θέλει να κάψει αυτό το «χαρτί», ειδικά τώρα που η δόση τού δίνει το δικαίωμα να δώσει πνοή στην αγορά και να αλλάξει το κλίμα. Εξάλλου, αυτό φαίνεται και από τη λίστα που ανακοίνωσε ο Χρήστος Σταϊκούρας σχετικά με το ποιοι θα περάσουν πρώτα από το ταμείο για να πληρωθούν.

Η πληρωμή τού εφάπαξ στους συνταξιούχους του δημοσίου, που περιμένουν εδώ και τρία χρόνια, έχει διττό στόχο: αφενός να δείξει στην κοινωνία ότι η κυβέρνηση θέλει να προστατεύσει τα μικρομεσαία στρώματα και παράλληλα ελπίζει ότι έτσι θα αυξήσει την κατανάλωση ειδικά εντός της εορταστικής περιόδου. Τα ίδια ισχύουν και με τις επιστροφές των φόρων. Το σημειολογικό είναι πως το κράτος όχι μόνο απαιτεί από τους πολίτες να πληρώνουν τους φόρους, αλλά ξέρει να πληρώνει τις υποχρεώσεις του προς τους πολίτες.

Το κυβερνητικό έργο

Ταυτόχρονα ο πρωθυπουργός έχει την ευκαιρία να περάσει από τελικές εξετάσεις τους υπουργούς του, πολλοί εκ των οποίων διαμαρτύρονταν εδώ και μήνες ότι είχαν τα χέρια τους δεμένα, λόγω της ανυπαρξίας ρευστού. Τώρα πλέον με τη δόση στα ταμεία ουδείς μπορεί να δικαιολογηθεί εάν καθυστερήσει έστω και για λίγα 24ωρα τη διεκπεραίωση του έργου που έχει αναλάβει.

Ο Α. Σαμαράς και οι συνεργάτες του γνωρίζουν πως ο δρόμος δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα και στόχος του πρωθυπουργού είναι να έρθουν και τα υπόλοιπα 9,3 δισ. ευρώ έως τον Μάρτιο, να έχουν γίνει όλα τα προαπαιτούμενα, ώστε στον έλεγχο της τρόικας την άνοιξη να είναι σε θέση να πει «όχι» σε περίπτωση που οι εκπρόσωποι των δανειστών ζητήσουν νέα μέτρα.

Γι' αυτόν τον λόγο οι συνεργάτες του πρωθυπουργού ισχυρίζονται πως δεν είναι της παρούσης να ανοίξουν θέμα ανασχηματισμού. Μάλιστα και οι εκπρόσωποι τόσο του ΠΑΣΟΚ, όσο και της ΔΗΜΑΡ προσπαθούν να το κλείσουν λέγοντας πως άλλες είναι οι προτεραιότητες.

«Κούρεμα» και φορολογικό

Εξάλλου τα επόμενα στοιχήματα είναι η επαναγορά ομολόγων εκ μέρους της Ελλάδας (δηλαδή νέο «κούρεμα» του χρέους), αλλά και η ψήφιση του φορολογικού τον Ιανουάριο. Εάν επιτευχθεί η επαναγορά ομολόγων (έως τις 12 Δεκεμβρίου), αφενός το ΔΝΤ δεν θα μπορέσει να εκφράσει την παραμικρή αμφιβολία για την Ελλάδα, αφετέρου θα έχει γίνει το πρώτο και σημαντικό βήμα για τη βιωσιμότητα του χρέους. Παράλληλα, θα κόψει τον βήχα σε όλες τις «Κασσάνδρες», εντός κι εκτός χώρας, που προβλέπουν αποτυχία του προγράμματος.

Σε ό,τι αφορά το φορολογικό, τα πράγματα δεν είναι καθόλου εύκολα. Ήδη η πρώτη ανάγνωσή του έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις στις Κοινοβουλευτικές Ομάδες του ΠΑΣΟΚ, της ΔΗΜΑΡ αλλά και της Ν.Δ., όπου βουλευτές στέλνουν μηνύματα καταψήφισης πολλών από τις διατάξεις. Τα βασικά σημεία αιχμής που προκαλούν τριβές στους κόλπους της κυβέρνησης αφορούν την κατάργηση του πρόσθετου αφορολογήτου για τα παιδιά, την υπέρμετρη φορολόγηση των νέων ελεύθερων επαγγελματιών, την υποχρεωτική τήρηση βιβλίων από όλους τους αγρότες, καθώς και την κλίμακα και τους συντελεστές του νέου ενιαίου φόρου για τα ακίνητα.

Και σενάρια για πρόωρες εκλογές!

Την ώρα που οι εξελίξεις είναι ραγδαίες σε όλα τα μέτωπα, υπάρχουν και κάποιοι που διαρρέουν πως με βάση τις δημοσκοπήσεις είναι η κατάλληλη ώρα για να αιφνιδιάσει ο πρωθυπουργός φίλους και αντιπάλους με τη διενέργεια πρόωρων εκλογών, οι οποίες σε αυτή την περίοδο θα είναι αν μη τι άλλο καταστροφικές για τη χώρα. Και δικαιολογούν αυτό με το ότι η εικόνα του Σαμαρά είναι πολύ ισχυρή, παρά το γεγονός ότι κερδίζει έδαφος ο ΣΥΡΙΖΑ.

Με όρους Σαμαρά ο επαναπροσδιορισμός της σχέσης με ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ

Φυσικά, ένα πολύ σημαντικό ζήτημα για την κυβέρνηση είναι η αγαστή συνεργασία των τριών εταίρων. Τόσο ο πρωθυπουργός, όσο και οι Ευάγγελος Βενιζέλος και Φώτης Κουβέλης επιθυμούν επαναπροσδιορισμό της σχέσης τους. Ο καθένας φυσικά με τους δικούς του όρους. Οι Βενιζέλος, Κουβέλης ζητούν περισσότερη ενημέρωση και να συναποφασίζονται όλες οι κινήσεις, όμως δεν δείχνουν ζεστοί στο να εισέλθουν στην κυβέρνηση ως αντιπρόεδροι. Αντίθετα, με το να μένουν απ' έξω ουκ ολίγες φορές πετροβόλησαν το Μαξίμου και δημιούργησαν ζήτημα εκ του μηδενός.

Τώρα, όμως, με την απόφαση του Eurogroup στα χέρια του, ο Σαμαράς θέλει να δείξει σε όλους ποιος κάνει το κουμάντο. Κάτι που φάνηκε και από το προσωπικό μήνυμα μέσω Facebook. Το μήνυμα ήταν ξεκάθαρο. Ο Σαμαράς εκ της θέσεώς του είναι ο βασικός άξονας της κυβέρνησης συνεργασίας. Επίσης, η εικόνα του πρωθυπουργού παραμένει πολύ ισχυρή σε όλες τις δημοσκοπήσεις, την ώρα που τα τρία κόμματα της κυβέρνησης είναι σε πτώση με το ΠΑΣΟΚ να κάνει βουτιά στο κενό.

Αυτό που ξεκαθαρίστηκε στη σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών την Τετάρτη το πρωί είναι πως μάλλον δεν θα προχωρήσει η σύσταση της κοινής τρικομματικής επιτροπής, η οποία θα δίνει κατευθύνσεις και θα επιλύει σε πρώτο στάδιο τις όποιες διαφορές ανακύπτουν μεταξύ των τριών κομμάτων. Κάτι που δείχνει πως ο Σαμαράς απαιτεί να έχει τον πρώτο και τελευταίο λόγο στις εξελίξεις.

iapopsi

Διαβάστε Περισσότερα » "Η… μπάλα στα πόδια του Σαμαρά"

Αυτοί είναι οι 48 πρώην υπουργοί και βουλευτές που τους φυλάνε 92 αστυνομικοί

Παρά τις μειώσεις που έχουν γίνει στη φύλαξη τους, δεκάδες αστυνομικοί εξακολουθούν να διατίθενται για τη φύλαξη πολιτικών προσώπων, στην προκειμένη περίπτωση πρώην υπουργών και βουλευτών.

Οπως αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα «Παραπολιτικά» για τη φύλαξη 48 από αυτούς διατίθενται 92 αστυνομικοί από την υπηρεσία που αποκαλείται «επίσημα».

Τη μερίδα του λέοντος, από 10 αστυνομικούς έχουν ο πρόεδρος του -εξωκοινοβουλευτικού πλέον- ΛΑΟΣ Γιώργου Καρατζαφέρη και του πρώην υπουργού Δημόσιας Τάξης Χρήστου Παπουτσή.

Ακολουθούν, ο πρώην υπουργός Αμυνας Πάνος Μπεγλίτης και ο πρώην -προ πάρα πολλών ετών- υπουργός Δημόσιας Τάξης Σήφης Βαλυράκης που έχουν από 6 φρουρούς.

Αναλυτικά, ο πίνακας των πρώην που φυλάσσονται από την ΕΛ.ΑΣ. είναι ο εξής:

Κώστας Αϊβαλιώτης 3

Νάσος Αλευράς 1

Παναγιώτης Αντωνακόπουλος 2

Τόνια Αντωνίου 1

Γιώργος Βαγιωνάς 1

Σήφης Βαλυράκης 6

Γιώργος Βουλγαράκης 3

Γιάννης Βούρος 1

Νάντια Γιαννακοπούλου 1

Θανάσης Γικόνογλου 1

Ευτύχης Δαμιανάκης 1

Τάκης Δημητρουλόπουλος 1

Γιάννης Διαμαντίδης 4

Σάββας Εμινίδης 1

Χρήστος Ζώης 1

Εύα Καϊλή 1

Γιώργος Καρατζαφέρης 10

Κώστας Καρτάλης 1

Αγγελος Κολοκοτρώνης 1

Σπύρος Κουβέλης 1

Ευαγγελία Κουρουπάκη 1

Ιωάννης Κουσελάς 1

Γιώργος Λιάνης 1

Ανδρέας Μακρυπίδης 1

Λάμπρος Μίχος 1

Κατερίνα Μπατζελής 1

Πάνος Μπεγλίτης 6

Μιχάλης Μπεκίρης 1

Μανώλης Μπεντενιώτης 1

Γρηγόρης Νιώτης 2

Θανάσης Οικονόμου 2

Γιάννης Παπαθανασίου 2

Χρήστος Παπουτσής 10

Φραγκίσκος Παρασύρης 2

Χρήστος Πρωτόπαπας 1

Τάσος Σιδηρόπουλος 1

Κυριακή Τεκτονίδου 2

Μαργαρίτης Τζίμας 1

Βασίλης Τόγιας 1

Αγγελος Τόλκας

Μαντατζή Τσετίν 1

Χάρης Τσιόκας 1

Δημήτρης Τσιρώνης 1

Ελπίδα Τσουρή 2

Νικόλαος Τσώνης 1

Γιώργος Φλωρίδης 2

Σωτήρης Χατζηγάκης 2

Αλέκος Χρυσανθακόπουλος 1

iefimerida

Διαβάστε Περισσότερα » "Αυτοί είναι οι 48 πρώην υπουργοί και βουλευτές που τους φυλάνε 92 αστυνομικοί"

Κανείς πολιτικός δεν πρόκειται να τιμωρηθεί αν δεν αλλάξει το Σύνταγμα.

Το άρθρο αυτό αφιερώνεται σε όσους, είτε από πολιτική αφέλεια είτε επειδή είναι βαλτοί, προσπαθούν να πείσουν τον κόσμο ότι πρώτα πρέπει να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι για τη σημερινή τραγωδία της Ελλάδας με το υπάρχον Σύνταγμα και μετά, αφού απαλλαγούμε από τους υπεύθυνους πολιτικούς, τότε να...
φτιάξουμε Νέο Σύνταγμα.

Για όλους αυτούς, ελπίζουμε η χθεσινή απόφαση της Βουλής η οποία απάλλαξε πλήρως όλους εκείνους τους πολιτικούς που οδήγησαν στη σημερινή κατάσταση, να ήταν ένα γερό σοκ προκειμένου να συνέλθουν.

Καμία τιμωρία κανενός πολιτικού δεν πρόκειται ποτέ να υπάρξει όσο το Σύνταγμα αφαιρεί τις υποθέσεις αυτές από την αρμοδιότητα της Δικαιοσύνης και τις αναθέτει στους ίδιους τους πολιτικούς προκειμένου να καταδικάσουν τους εαυτούς τους. Για να υπάρξει δικαστικός έλεγχος της ευθύνης όλων αυτών που οδήγησαν την Ελλάδα στη σημερινή κατάσταση, θα πρέπει το ταχύτερο να αλλάξει το Σύνταγμα της χώρας. Αν αυτό δεν γίνει συνείδηση και λαϊκή απαίτηση, τότε να μην περιμένουμε ποτέ, όχι μόνο τιμωρία των μέχρι τώρα υπευθύνων, αλλά ούτε και των μελλοντικών.

Η αλλαγή του Συντάγματος προκαλεί διακοπή του ισχύοντος συνταγματικού δικαίου και δημιουργία νέου πρωτογενούς δικαίου, οπότε και ο νέος συντακτικός νομοθέτης δεν δεσμεύεται από τους ορισμούς του παλιού Συντάγματος. Αντιθέτως η αναθεώρηση του ισχύοντος Συντάγματος, την οποία προωθεί τώρα το σάπιο πολιτικό σύστημα, δεν προκαλεί διακοπή δικαίου, τουναντίον διασφαλίζει τη συνέχειά του και επομένως και τον μη δικαστικό έλεγχο των υπευθύνων.

Μόνο με αλλαγή του Συντάγματος θα τιμωρηθούν οι πολιτικοί.

Σύμφωνα με την με αρ. 683/1975 απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου, με την οποία καταδικάστηκαν αμετάκλητα οι πρωταίτιοι της εφτάχρονης δικτατορίας, η πρώτη μετά την δικτατορία Βουλή είχε πρωτογενή συντακτική εξουσία, παρότι η τότε πολιτική εξουσία την ονόμασε αναθεωρητική. Ταυτόχρονα ο ΑΠ δέχτηκε ότι δεν υπήρξε λαϊκή προσχώρηση στο πραξικόπημα των Απριλιανών και επομένως....
αυτό ποτέ δεν νομιμοποιήθηκε από τη λαϊκή βούληση. Αφού λοιπόν δέχτηκε ότι η νέα κυβέρνηση και η νέα Βουλή είχαν πρωτογενή συντακτική εξουσία, αποφάνθηκε ότι δεν δεσμεύονταν από τη σχετική αρχή περί της αναδρομικότητας των ποινικών νόμων που θέσπιζε το Σύνταγμα του 1952. Επιπλέον δέχτηκε ότι δεν μπορεί να υπάρξει δικαστικός έλεγχος ως προς τον εναρμονισμό των πράξεων της νέας κυβέρνησης και της νέας Βουλής με το Σύνταγμα του 1952, εφόσον είχαν πρωτογενή συντακτική εξουσία δημιουργίας νέου Συντάγματος. Με βάση αυτό το σκεπτικό ο ΑΠ καταδίκασε τους πρωταίτιους για εσχάτη προδοσία και στάση, απορρίπτοντας όλες τις προβληθείσες σχετικές ενστάσεις. Μάλιστα θεώρησε ότι δεν δεσμεύεται ούτε από αντίθετες αποφάσεις που εξέδωσε ο ίδιος ο ΑΠ κατά τη διάρκεια της δικτατορίας.

Σύμφωνα με το άρθρο 86 του ισχύοντος Συντάγματος, όπως αυτό ισχύει μετά την αναθεώρηση το 2001, μόνο η Βουλή έχει την αρμοδιότητα να ασκεί δίωξη, κατά των μελών της κυβέρνησης και όσων διετέλεσαν μέλη κυβερνήσεων και καμία δίωξη ούτε ανάκριση κ.λ.π. δεν γίνεται εναντίον των πιο πάνω προσώπων, χωρίς την άδεια της Βουλής. Μάλιστα το αξιόποινο των πράξεων των ανωτέρω προσώπων υπόκειται σε προκλητικά μικρή παραγραφή. Απαγορεύει δε στον κοινό νομοθέτη ακόμα και τη δυνατότητα θέσπισης ιδιώνυμων αδικημάτων για τα μέλη των κυβερνήσεων.

Η διάταξη αυτή είναι καταχρηστική, δεν νοείται σε κράτος δικαίου και είναι προδήλως αντίθετη με τη θεμελιώδη δημοκρατική αρχή της ισότητας και ισονομίας όλων των πολιτών. Επομένως είναι άκυρη και δεν παράγει αποτελέσματα. Ταυτόχρονα, η όποια παραγραφή που έχει στο μεταξύ τρέξει, θεωρείται ότι είναι σε αναγκαστική αναστολή και ότι η παραγραφή του αξιόποινου του αντίστοιχου εγκλήματος θα αρχίσει να τρέχει κανονικά μετά την αποκατάσταση της πιο πάνω δημοκρατικής αρχής στην πράξη.

Όλοι οι πολιτικοί μιλάνε δήθεν για αλλαγή αυτής της διάταξης, αλλά την ίδια στιγμή οχυρώνονται πίσω από την αιτιολογία ότι είναι συνταγματική διάταξη και μέχρι να γίνει αναθεώρηση του Συντάγματος δεν μπορεί να αλλάξει. Ταυτόχρονα όμως και για να καταφανεί η υποκρισία του πράγματος, δεν παρέχουν καμία άδεια δίωξης των πιο πάνω προσώπων.

Εννοείται φυσικά, ότι δεν πρόκειται ποτέ να υπάρξει τιμωρία των πολιτικών εκείνων (όποιοι κι αν είναι αυτοί) που είναι υπεύθυνοι για το σημερινό κατάντημα της Ελλάδας. Αν τελικά υπάρξει αναθεώρηση του Συντάγματος (πολλά χρόνια αργότερα, λόγω της πολύπλοκης διαδικασίας που προβλέπεται), αφενός οι ίδιοι οι πολιτικοί θα το αλλάξουν έτσι ώστε και πάλι να μην πειραχτούν οι υπεύθυνοι, αφετέρου, ακόμα και αν κάποια στιγμή καταργηθεί πλήρως το άρθρο 86 με αναθεώρηση, τότε και πάλι δεν πρόκειται κανείς να τιμωρηθεί αφού οποιοδήποτε έγκλημα τελέστηκε θα καλύπτεται αναδρομικά από το σημερινό άρθρο 86 και το σχετικό αξιόποινο θα έχει παραγραφεί.

Μόνη λύση είναι να δημιουργηθεί εξ υπαρχής Νέο Σύνταγμα από τον ίδιο το λαό μέσω Λαϊκής Συντακτικής Εθνοσυνέλευσης, οπότε και δημιουργείται πρωτογενές συνταγματικό δίκαιο το οποίο δεν δεσμεύεται από το προηγούμενο, όπως ακριβώς και στην περίπτωση του μεταπολιτευτικού συνταγματικού δικαίου σε σχέση με το Σύνταγμα του 1952. Μόνο τότε τα δικαστήρια δεν θα δεσμεύονται από τις παραγραφές του σημερινού άρθρου 86 του ισχύοντος Συντάγματος και θα προχωρήσουν σε τιμωρία των ενόχων. Διαφορετικά καμία τιμωρία δεν πρόκειται ποτέ να υπάρξει.
Ας το έχουν αυτό υπόψη εκείνοι που πιστεύουν ότι δεν πρέπει να αλλάξει το σημερινό Σύνταγμα

hassapis-peter

Διαβάστε Περισσότερα » "Κανείς πολιτικός δεν πρόκειται να τιμωρηθεί αν δεν αλλάξει το Σύνταγμα."

ΔΕΗ: Ηλεκτροσόκ με αύξηση 37% στα τιμολόγια

Ηλεκτροπληξία... στους οικογενειακούς προϋπολογισμούς θα προκαλέσουν το νέο έτος οι αυξήσεις στους λογαριασμούς της ΔΕΗ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Εθνους» θα είναι 37% και πρόκειται για εισήγηση που κάνει η επιχείρηση ηλεκτρισμού στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας και στο υπουργείο ΠΕΚΑ.

Η επιβάρυνση αυτή έρχεται ως αποτέλεσμα των απαιτήσεων της τρόικας για απελευθέρωση των οικιακών τιμολογίων και προβλέπεται και στο προσχέδιο του Μνημονίου το οποίο έχουν συμφωνήσει η κυβέρνηση και οι δανειστές μας.

Οπως προκύπτει από το κείμενο, η αύξηση-σοκ θα πέσει σε τρεις δόσεις. Η πρώτη θα είναι την 1η Ιανουαρίου του 2013, οπότε και το ΥΠΕΚΑ μαζί με το υπουργείο Οικονομικών θα πρέπει να εκδώσουν τη σχετική απόφαση της αναπροσαρμογής των τιμολογίων, η δεύτερη δόση θα έλθει την 1η Μαρτίου και η τρίτη την 1η Ιουλίου, οπότε και τα τιμολόγια θα έχουν απελευθερωθεί πλήρως.

Η κυβέρνηση, σύμφωνα με τη μνημονιακή μας υποχρέωση, θα εξαιρέσει από αυτές τις αυξήσεις τις κοινωνικά ευπαθείς ομάδες, με την καθιέρωση ειδικού τιμολογίου ρεύματος. Βέβαια, δεν αποσαφηνιζεται αν σε αυτές τις κατηγορίες οι ανατιμήσεις θα είναι μικρότερες ή μηδενικές.

Στοιχεία

Μέσα σε δύο χρόνια οι καταναλωτές ηλεκτρικού ρεύματος έχουν μετρήσει, μαζί με τις τρεις αναμενόμενες δόσεις, συνολικά 15 αυξήσεις στα τιμολόγια. Είτε αυτές είναι ευθέως, δηλαδή στην τιμή της κιλοβατώρας, είτε εμμέσως, όπως φόροι ενέργειας, ΦΠΑ και τέλος υπέρ Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΕΤΜΕΑΡ).

Σε ό,τι αφορά τη νέα μεγάλη ανατίμηση του 37%, αυτή είναι το αποτέλεσμα μιας τελείως στρεβλής κατάστασης που κυριαρχεί εδώ και χρόνια στην αγορά της ηλεκτρικής ενέργειας.

Το Δημόσιο, αντί μέσω του προϋπολογισμού του να επιδοτεί χαμηλά τιμολόγια για τις ασθενείς κοινωνικά ομάδες, υποχρέωνε τη ΔΕΗ να κάνει κοινωνική πολιτική. Ετσι, έχουν διαμορφωθεί χαμηλές τιμές για τα νοικοκυριά (τη χαμηλή τάση ρεύματος), τις οποίες χρηματοδοτούν άλλες κατηγορίες τιμολογίων.

Ταυτόχρονα αυτές οι τιμές δεν αντανακλούν το κόστος παραγωγής ρεύματος. Με το άνοιγμα της αγοράς ηλεκτρισμού στη χώρα μας, το 1999 ως κοινοτική υποχρέωση, η είσοδος των ιδιωτών ήταν και είναι ακόμη απαγορευτική καθώς η ΔΕΗ διατηρούσε, όπως και τώρα, το μονοπώλιο στην παραγωγή και διάθεση ρεύματος. Ετσι, είναι ουσιαστικά αδύνατος ο ανταγωνισμός.

Αν με απλά λόγια είχε ξεκινήσει με σταδιακό τρόπο, από τα προηγούμενα έτη, το πραγματικό άνοιγμα της αγοράς ενέργειας με το σπάσιμο του μονοπωλίου της ΔΕΗ και τη διαμόρφωση τιμολογίων που να αντανακλούν το κόστος παραγωγής, τα νοικοκυριά και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις δεν θα πλήρωναν μονομιάς και με βίαιο τρόπο την απελευθέρωση.

Ο αρμόδιος υφυπουργός ΠΕΚΑ Μάκης Παπαγεωργίου μιλώντας σε συνέδριο στη Ν. Υόρκη έκανε γνωστό ότι η απελευθέρωση των οικιακών τιμολογίων θα έχει ολοκληρωθεί το δεύτερο εξάμηνο του 2013. Σημείωσε πως θα ληφθεί ειδική μέριμνα για τις ασθενείς οικονομικά ομάδες. Παράλληλα, ανακοίνωσε πως στις αρχές του νέου έτους θα είναι έτοιμο και το σχέδιο για τον τρόπο αποκρατικοποίησης της ΔΕΗ.

Επιπλέον προανήγγειλε και την αλλαγή του ρυθμιστικού πλαισίου που αφορά στη χονδρεμπορική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας. Για τον λόγο αυτό βρίσκεται σε εξέλιξη διαδικασία διαβούλευσης ανάμεσα στη ΡΑΕ και τους παραγωγούς ρεύματος. Το νέο πλαίσιο θα είναι έτοιμο μέχρι το 2015. Εως τότε για το άνοιγμα του ανταγωνισμού θα γίνονται δημοπρασίες υδροηλεκτρικής και λιγνιτικής ενέργειας.

Από αυτές τις μεθόδους αποκαλύπτεται και το μοντέλο της αποκρατικοποίησης της ΔΕΗ, που θα είναι η διάθεση «πακέτων» υδροηλεκτρικών και λιγνιτικών μονάδων της επιχείρησης σε ιδιώτες.

Οι αυξήσεις της ΔΕΗ μέσα σε δύο χρόνια
1. Αυξήσεις, λόγω ρήτρας καυσίμου, κατά 0,22€/1.000 KWh στην υψηλή τάση, 0,23€/1.000 KWh στη μέση τάση και 0,24€/1.000 KWh στη χαμηλή τάση - Β' τρίμηνο 2010.
2. Αύξηση του ΦΠΑ από 9% στο 10% - Μάρτιος 2010.
3. Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης 5 ευρώ ανά 1.000 KWh για οικιακή και δημόσια χρήση και 2,5 ευρώ ανά 1.000 KWh για επιχειρηματική χρήση - Μάιος 2010.
4. Τέλος ΔΕΤΕ (Δικαιώματα Εκτέλεσης Τελωνειακών Εργασιών) 0,50 ευρώ ανά 1.000 KWh - Μάιος 2010.
5. Αύξηση του τέλους ΑΠΕ από 0,3 σε 5,57 ευρώ η MWh για βιομηχανίες και εμπορικούς πελάτες - Ιούνιος 2010.
6. Αύξηση (νέα) του ΦΠΑ από 10% στο 11% - Ιούλιος 2010.
7. Αύξηση των χρεώσεων για τη χρήση του δικτύου διανομής κατά 15% στη μέση και κατά 7% στη χαμηλή τάση - Ιούλιος 2010.
8. Νέα αύξηση της τάξης του 2,65% στο τέλος ΑΠΕ που επιβάλλεται στις επιχειρήσεις - Δεκέμβριος 2010.
9. Νέα αύξηση του ΦΠΑ από 11% στο 13% - Ιανουάριος 2011.
10. Αυξήσεις στα τιμολόγια, που για τα οικιακά φτάνουν στο 13,7% - Ιανουάριος 2011.
11. Μεσοσταθμική αύξηση 12,2% - Ιανουάριος 2012.
12. Αύξηση 47% στο τέλος υπέρ ΑΠΕ - Αύγουστος 2012. + 3 αυξήσεις το 2013. Συνολικό ύψος 37% σε τρεις δόσεις (Ιανουάριος, Μάρτιος και Ιούλιος).

ethnos

Διαβάστε Περισσότερα » "ΔΕΗ: Ηλεκτροσόκ με αύξηση 37% στα τιμολόγια"

Σαμαράς: Αόριστα αισιόδοξος ότι «τώρα το πρόγραμμα μπορεί να βγει»

«Τώρα το πρόγραμμα μπορεί να βγει. Και μαζί η Ελλάδα να βγει από την κρίση», αναφέρει δηλώνοντας αισιόδοξος ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, σε  δήλωσή του στην εφημερίδα «ΝΕΑ». Στο ίδιο πνεύμα προσθέτει ότι «κερδίσαμε μια μεγάλη ευκαιρία. Που είναι στο χέρι μας να την αξιοποιήσουμε».

Ο κ. Σαμαράς υποστηρίζει ότι «με την τελευταία απόφαση του Eurogroup, κερδίσαμε την "επιμήκυνση", την πρόσθετη περικοπή του χρέους, το να "μπαίνουν" περισσότερα χρήματα στην ελληνική οικονομία από εκείνα που θα "βγαίνουν", την περικοπή επιτοκίων σε επίπεδα πρωτοφανή, την αναστολή πληρωμής τόκων και χρεολυσίων για δέκα και δεκαπέντε χρόνια!».

Προσθέτει ότι «ήδη μέσα στον Δεκέμβριο μπορεί να αρχίσει η καταβολή των οφειλών του δημοσίου σε ιδιώτες» και επιπλέον οι ανακεφαλαιοποιημένες τράπεζες, θα μπορούν να δίνουν νέα δάνεια, η επιστροφή των καταθέσεων θα επιτρέψει ακόμα μεγαλύτερη ρευστότητα, ενώ η εξάλειψη της δραχμοφοβίας θα επιτρέψει την προσέλκυση επενδύσεων».

«Την Ελλάδα δεν θα τη σώσουν άλλοι. Θα τη σώσουμε εμείς οι Έλληνες», καταλήγει ο πρωθυπουργός σε μια δήλωση η οποία τοποθετείται επί των εξελίξεων αλλά χωρίς καμία συγκεκριμένη αναφορά ούτε στο μείζον θέμα της επαναγοράς των ομολόγων του Δημοσίου και τι προσδοκά η Ελλάδα από αυτά, ούτε στο αν είναι εφικτό να βγει το νέο πρόγραμμα όπως περιγράφεται στο προσχέδιο του νέου Μνημονίου, ούτε τέλος στο φλέγον φορολογικό νομοσχέδιο για το οποίο υπάρχει και ενδοκυβερνητική αναταραχή.

eklogika

Διαβάστε Περισσότερα » "Σαμαράς: Αόριστα αισιόδοξος ότι «τώρα το πρόγραμμα μπορεί να βγει»"

Αναλυτικά πότε θα δοθεί το δώρο Χριστουγέννων σε μισθωτούς, δημοσίους υπαλλήλους και συνταξιούχους

Με ιδιαίτερη ανυπομονησία περιμένουν το δώρο των Χριστουγέννων οι εργαζόμενοι, λόγω της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας. Το ερώτημα είναι όμως, πότε θα το λάβουν;

Το φετινό θα είναι και το τελευταίο, καθώς σύμφωνα με το νέο Μνημόνιο από το 2013 καταργούνται δώρα και επιδόματα αδείας.

Πρώτοι θα το λάβουν οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ που θα το δουν να μπαίνει στους λογαριασμούς τους στις 3 Δεκεμβρίου.

Στη συνέχεια, οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ, του Δημοσίου και του ΟΑΕΕ θα πληρωθούν το δώρο στις 14 Δεκεμβρίου, ημερομηνία κατά την οποία θα το λάβουν και οι δημόσιοι υπάλληλοι.

Οι υπάλληλοι του ιδιωτικού τομέα θα πληρωθούν το δώρο των Χριστουγέννων έως τις 21 Δεκεμβρίου, ενώ σε περίπτωση που κάποια επιχείρηση δεν το καταβάλει μέχρι το τέλος του χρόνου προβλέπεται ποινική δίωξη εναντίον του εργοδότη.

iefimerida

Διαβάστε Περισσότερα » "Αναλυτικά πότε θα δοθεί το δώρο Χριστουγέννων σε μισθωτούς, δημοσίους υπαλλήλους και συνταξιούχους"

«Δεν είναι λάθος η παραχώρηση της Εθν. Κυριαρχίας»!

«Καθώς κάνουμε τα επόμενα βήματα για την Ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, πρέπει να δώσουμε «ιδιοκτησία» γι' αυτή τη διαδικασία στους λαούς. Πολιτικές που επιβάλλονται στους πολίτες χωρίς την ενεργή συγκατάθεσή του είναι καταδικασμένες να αποτύχουν», ανέφερε ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, σε ομιλία του σε εκδήλωση του Berggruen Institute, στο Βερολίνο, σημεία από την οποία δημοσιεύονται σε άρθρο στην Huffington Post, με τον τίτλο «Η πολιτική του φόβου».

Σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Παπανδρέου υπερασπίστηκε την απόφαση που είχε λάβει για δημοψήφισμα, αναφέροντας: «Η Ευρώπη μπορεί να επανακτήσει την εμπιστοσύνη των αγορών, αλλά πρώτα πρέπει να ανακτήσουμε την εμπιστοσύνη των πολιτών μας. Αυτός είναι ο λόγος που ζήτησα δημοψήφισμα στην Ελλάδα, προκειμένου ο κόσμος να μπορούσε να επιχειρηματολογήσει και να αποφασίσει για το μέλλον του», τόνισε. Επιπλέον, υποστήριξε, μεταξύ άλλων, ότι «δεν υπάρχει τίποτε λάθος στο να παραχωρούν ευρωπαϊκές χώρες κυριαρχία προς όφελος της δημιουργίας μιας ισχυρότερης Ευρώπης. (Άλλωστε, ήδη το έχουν κάνει)», για να προσθέσει πως πρέπει αναθεωρηθεί το πώς οι εκπρόσωποί μας στην Ένωση εκλέγονται και πώς λαμβάνονται οι αποφάσεις.

Ειδικότερα, ανέφερε ότι ο πρόεδρος της Ε.Ε. θα μπορούσε να εκλέγεται από την Ευρωβουλή ή απευθείας από τους πολίτες, ότι θα μπορούσαν να διεξάγονται δημοψηφίσματα πανευρωπαϊκής εμβέλειας, καθώς επίσης και να υπάρχουν μορφές αμεσότερης συμμετοχής του πολίτης και να αξιοποιηθούν τα μέσα κοινωνική δικτύωσης.

Ο κ. Γ. Παπανδρέου, του οποίου το όνομα θα λάβει στην ιστορία την θέση που του ανήκει, ζητάει την …«ανάκτηση της εμπιστοσύνης των πολιτών», των ίδιων πολιτών που εκπαραθύρωσε με την πολιτική τους, περίπου 3.500 (αυτόχειρες) από αυτούς, υπεραμύνεται του δημοψηφίσματος, αν και μας ανακοίνωσε την «λυπητερή» από το Καστελόριζο, δίχως να μας ρωτήσει και το απίστευτο όλων ….δικαιώνει την παραχώρηση της Εθνικής Κυριαρχίας, για να γίνει μελλοντικά η ΕΕ κράτος και εμείς απλά ένα χωριό της!

…Και ρωτάμε κ. Γιώργο Ανδρέα Παπανδρέου. Πριν σας εκλέξουν οι Έλληνες πολίτες, γιατί δεν τους είπατε, ότι θα παραχωρήσετε την ζωή τους και των παιδιών τους και των εγγονών τους στη τύχη του ΔΝΤ, του Σόιμπλε και της Μέρκελ και γιατί δεν τους είπατε, ότι η Εθνική Κυριαρχία …είναι μία έννοια αδιάφορη προς εσάς, αρκεί να γίνουμε μέρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Ευρώπης κατά το πρότυπο των λατρεμένων σας ΗΠΑ;


newsbomb

Διαβάστε Περισσότερα » "«Δεν είναι λάθος η παραχώρηση της Εθν. Κυριαρχίας»!"

Ψωμί που δεν μουχλιάζει

Θα διατηρείται για 60 ημέρες με «φούρνισμα» που ανέπτυξε αμερικανική εταιρεία

Μία αμερικανική εταιρεία ανακοίνωσε ότι ανέπτυξε μία τεχνική που μπορεί να φτιάχνει ψωμί που δεν θα μουχλιάζει για 60 ημέρες.

Το ψωμί μπαίνει σε φούρνο μικροκυμάτων προηγμένης τεχνολογίας, ο οποίος σκοτώνει τα σπόρια μούχλας που προκαλούν το πρόβλημα.

Σε κανονικές συνθήκες το ψωμί μουχλιάζει μετά από περίπου 10 ημέρες.

Σύμφωνα με την εταιρεία Microzap, αυτή η ανακάλυψη θα μπορούσε να μειώσει στο ελάχιστο την ποσότητα του ψωμιού που πετιέται.

Όπως αναφέρει το BBC, μόνο στη Βρετανία το ένα τρίτο του ψωμιού που αγοράζεται καταλήγει στα σκουπίδια.

Στις ΗΠΑ η μέση αμερικανική οικογένεια πετά το 40% των τροφίμων που αγοράζει.

Η τεχνική, αναφέρει η εταιρεία, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε άλλα τρόφιμα, όπως η φρέσκια γαλοπούλα και σε πολλά φρούτα και λαχανικά.

Αρκετοί αρτοποιοί έχουν εκφράσει ενδιαφέρον για τον φούρνο μικροκυμάτων, ανησυχούν, όμως, ότι το κόστος θα είναι ιδιαίτερα μεγάλο για την αγορά του.

Παράλληλα, εκφράζουν φόβους ότι οι αγοραστές μπορεί να μην αγοράσουν ψωμί που να διαρκεί τόσο πολύ.

tovima

Διαβάστε Περισσότερα » "Ψωμί που δεν μουχλιάζει"

Λαθραία εισαγωγή λαδιών στη Κρήτη

Κερδοσκοπία σε βάρος ελαιοπαραγωγών και καταναλωτών

Το φαινόμενο της εισαγωγής λαδιών από τρίτες χώρες που «βαφτίζονται» ως ελληνικά ή κρητικά ελαιόλαδα από κυκλώματα που λυμαίνονται την αγορά προϊόντος δεν είναι σημερινό ούτε των τελευταίων χρόνων.

Οι εισαγωγείς που φέρνουν λάδι με αλλοιωμένα στοιχεία στην Ελλάδα και στην Κρήτη, σε μια περίοδο αυξημένης παραγωγής και τιμές παραγωγού καλύτερες των προηγούμενων περιόδων, έχουν ένα και μόνο στόχο την κερδοσκοπία σε βάρος των ελαιοπαραγωγών, των καταναλωτών και του κρατικού μηχανισμού!

Μια από τις αιτίες της κρίσης του ελαιολάδου είναι η λαθραία εισαγωγή λαδιού αμφιβόλου ποιότητας και παραγωγής στην ελληνική και την ευρωπαϊκή αγορά από χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αυτό γιατί, μολονότι το λάδι αυτό φέρει την επισήμανση «εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο» σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα, η σύνθεσή του είναι πολύ διαφορετική.

Πράγματι, πολλές φορές πρόκειται για παράγωγα αραχιδέλαιου, σπορέλαιων ή άλλων προϊόντων, τα οποία διοχετεύονται στην αγορά αφού νοθευτούν με μια τεχνική καθαρισμού με ατμό και την προσθήκη χλωροφύλλης.

Πράγματι, οι παράμετροι που ορίζει η Ευρωπαϊκή Ένωση για να ονομασθεί ως εξαιρετικά παρθένο ένα λάδι, μπορούν να επιτευχθούν με ευκολία. Αρκεί ένα μείγμα ουδέτερου λαδιού άγνωστης προέλευσης στο οποίο προστίθεται μικρή ποσότητα εξαιρετικά παρθένου ελαιόλαδου για να καταστεί συμβατό με τα ευρωπαϊκά κριτήρια. Στη συνέχεια διατίθεται στο εμπόριο σε σημαντικά χαμηλότερες τιμές, εις βάρος του τίμιου ανταγωνισμού και των καταναλωτών.

Η ιταλική κυβέρνηση πρόσφατα για να βάλει τέρμα στην «ιταλοποίηση» αποσμημένων ελαιολάδων και μετά από συνεχείς αγώνες και πιέσεις των Αγροτικών Οργανώσεων της, προχώρησε από μόνη της στην ψήφιση ειδικού νόμου με τον όποιο καθορίζει ότι στα Ιταλικά έξτρα παρθένα ελαιόλαδα το όριο των αλκυκλεστέρων δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 30mg/kg.

Η εξέλιξη αυτή, οπωσδήποτε δικαιώνει την ενέργεια του ΣΕΔΗΚ, που πριν πολλούς μήνες με υπόμνημα του ζήτησε μείωση του ορίου των αλκυλεστέρων σε 50mg/kg και βεβαία δείχνει ότι μια ανάλογη ενεργεία θα μπορούσε να γίνει και από την Ελληνική Κυβέρνηση.

Το γεγονός ότι στο Ελληνικό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο -που ως γνωστό είναι το 90% του παραγόμενου προϊόντος - οι αλκυλεστέρες εντοπίζονται σε περιεκτικότητα 30 έως 40, ενώ αντίθετα το Ισπανικό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο σε ποσοστό 60% περίπου, οι αλκυλεστέρες βρίσκονται από 120 έως 180 με αποτέλεσμα να κατηγοριοποιούνται σαν παρθένο ή βιομηχανικό.
Για την προστασία του εθνικού μας προϊόντος, των παραγωγών και των καταναλωτών, πρέπει να παρθούν μια σειρά από μέτρα.

ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΤΟ ΥΠΑΑΤ

Τα ερωτήματα που πρέπει να θέσουν οι ελληνικές αγροτικές οργανώσεις στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης είναι:

1. Θα αναλάβει πρωτοβουλίες το ΥΠΑΑΤ εντός της ελληνικής επικράτειας αλλά και σε επίπεδο ΕΕ για τη θέσπιση αυστηρών κανόνων που θα εμποδίζουν την εισαγωγή και τη διάθεση στην αγορά ελαιόλαδων κατώτερης ποιότητας, τα οποία δεν επιδεινώνουν μόνο την κρίση των ελαιοπαραγωγών, αλλά εξαπατούν και τον καταναλωτή που τα αγοράζει;

2. Εφαρμόζονται οι νέες τεχνικές που επιτρέπουν την αναγνώριση της πραγματικής προέλευσης του λαδιού βάσει αναλύσεων που αφορούν το άρωμά του και την αέρια κατάστασή του ή μέσω πυρηνικού μαγνητικού συντονισμού, επιτρέποντας έτσι τη διαπίστωση της πραγματικής προέλευσης του προϊόντος;

3. Ποιες είναι οι πιθανές επεμβάσεις στην πηγή της παραγωγικής αλυσίδας για να αποφευχθεί η διάθεση στο εμπόριο ελαιόλαδου αμφιβόλου ποιότητας με την επισήμανση «εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο»;

flashnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Λαθραία εισαγωγή λαδιών στη Κρήτη"

«Πιστεύουμε πολύ στην Ελλάδα και στους Έλληνες»

«Πιστεύουμε πολύ στην Ελλάδα, στη δυναμική της ελληνικής αγοράς, και κυρίως στους Έλληνες, γι’ αυτό και εμμένουμε στη στρατηγική μας απόφαση να στηρίξουμε την ελληνική οικονομία». Η τοποθέτηση του προέδρου της LG Ελλάς, κ. Don Kwack, ήταν το πιο δυνατό σημείο της βραδιάς, στο πάρτι για τα δέκα χρόνια παρουσίας της κορεατικής εταιρείας στη χώρα μας.

«Η στρατηγική μας για την Ελλάδα είναι να αναπτυσσόμαστε μαζί με τις ανάγκες των καταναλωτών, συμβάλλοντας στη βελτίωση του τρόπου ζωής μέσα από καινοτόμα, έξυπνα και αξιόπιστα προϊόντα», τόνισε ο κ. Kwack, συμπληρώνοντας πως «η ικανότητα που έχουμε αναπτύξει αυτά τα δέκα χρόνια, να ερμηνεύουμε σωστά το εγχώριο περιβάλλον και η ευρεία πελατειακή βάση που έχουμε αποκτήσει, μας επιτρέπει να θέσουμε ως στόχο μας μέσα στα επόμενα χρόνια την κατάκτηση της κορυφής σε κάθε επιχειρηματική μας δραστηριότητα».

Από την εκδήλωση δεν έλειψαν και οι εκπλήξεις, όπως ήταν τα αποκαλυπτήρια της εντυπωσιακά λεπτής 55άρας τηλεόρασης με πάνελ οργανικών κρυστάλλων. Βασισμένη στην τεχνολογία WRGB, η μεγαλύτερη και πιο λεπτή OLED τηλεόραση παγκοσμίως υπόσχεται ασυναγώνιστη ποιότητα εικόνας, συνδυάζοντας μοναδικά σχεδιαστικά χαρακτηριστικά.

Επιπλέον οι καλεσμένοι της βραδιάς είχαν την ευκαιρία να πρωταγωνιστήσουν σε παλιές κινηματογραφικές ταινίες που προβάλλονταν στην 84 ιντσών Ultra HD TV υπερ-υψηλής ανάλυσης της LG, η οποία έχει τέσσερις φορές την ανάλυση (3840x2160p) από τα υφιστάμενα Full HD πάνελ.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » "«Πιστεύουμε πολύ στην Ελλάδα και στους Έλληνες»"

Δεκέμβρης 2012:Συμβαίνει Μόνο Μία Φορά Κάθε 824 Χρόνια!

Συμβαίνει μόνο κάθε 824 χρόνια και οι Κινέζοι αποκαλούν το φαινόμενο αυτό...

"Τσάντα με χρήματα".

Ο Δεκέμβρης, λοιπόν, του έτους αυτού έχει 5 Σάββατα, 5 Κυριακές και 5 Δευτέρες!


Διαβάστε Περισσότερα » "Δεκέμβρης 2012:Συμβαίνει Μόνο Μία Φορά Κάθε 824 Χρόνια!"

Αβεβαιότητα γύρω από το ελληνικό πρόγραμμα

Η πρώτη έκθεση της τρόικας που δεν έχει γραφτεί από την κλασική ομάδα, διέρρευσε χθες στον τύπο. Το “προσχέδιο” της DGECFIN καταγράφει τις αποφάσεις του τελευταίου eurogroup σε μεγάλη λεπτομέρεια και στην παρούσα μορφή της τελεί υπό την αίρεση της επιτυχίας της επαναγοράς του χρέους.

Το περίφημο κομμάτι της βιωσιμότητας του χρέους στο προσχέδιο βρίσκεται μέσα σε αγκύλες, καθώς για να ισχύσουν τα στοιχεία και οι προβλέψεις - που αποφασίστηκαν και δεν υπολογίστηκαν απλώς - πρέπει να συντρέχουν μια σειρά από συνθήκες. Για παράδειγμα η Ελλάδα θα πρέπει να καταφέρει να επαναγοράσει την αξία χρέους 24 δισ. ευρώ, να έχει μια αρκετά υψηλή αλλά απροσδιόριστη ανάπτυξη, να παράγει πρωτογενή πλεονάσματα και να εκτελέσουν οι εταίροι τις αποφάσεις τους για μείωση του ελληνικού χρέους προς αυτούς με μια σειρά από τεχνικά μέσα - αυτά που αποφασίστηκαν στο eurogroup.

Βεβαίως πρωτογενές πλεόνασμα άνω του 4,7% που θα πηγαίνει σε αποπληρωμή του χρέους και ταυτόχρονα το ΑΕΠ να τρέχει με ρυθμό 4,5% για επτά χρόνια δεν υπάρχει σε αυτό το ηλιακό σύστημα. Όπως ήταν φυσικό το έχουν μυριστεί οι αγορές και αμφισβητούν εμπράκτως την αξία της συμφωνίας του eurogroup ενώ προφητεύουν ένα πραγματικό haircut επί των κρατικών δανείων σε ένα δεδομένο βάθος χρόνου. Η χαλαρότερη κριτική γίνεται από την γραπτή ανακοίνωση του IIF που σαφώς, αλλά ευγενικά διατυπωμένα κάνει μνεία στην έλλειψη αναπτυξιακής διάστασης και επιμένει στο εθελοντικό χαρακτήρα του προγράμματος επαναγοράς ομολόγων. Η Moody’s και η Citi στις δικές τους αναλύσεις τα λένε πολύ πιο χοντρά με τη δεύτερη να μιλάει ξανά για πιθανότητες εξόδου και αναδιαρθρώσεις κρατικού χρέους και άλλων πλην της Ελλάδας.

Η DGECFIΝ, η πραγματικά τεκμηριωμένη εποπτεύουσα αρχή της ελληνικής οικονομίας, στις δικές της δημόσιες εκτιμήσεις των οικονομικών μεγεθών αποφεύγει να κάνει εμπεριστατωμένες προβλέψεις για βάθος μεγαλύτερο της τριετίας. Για παράδειγμα αν κανείς διαβάσει τα νούμερα από τις φθινοπωρινές οικονομικές προβλέψεις, μόλις τρεις βδομάδες πριν, δεν μπορεί να συνάγει και τα πιο αισιόδοξα συμπεράσματα.

Στην πράξη το μέσο- μάκρο κομμάτι της έκθεσης της τρόικας δεν “πολύ-υπάρχει”, σχολιάζουν κύκλοι των Βρυξελλών. Όμως αυτή δεν είναι η ουσία της απόφασης.

Ότι κι αν γίνει στην επαναγορά ομολόγων, όπως και αν πάει το ελληνικό ΑΕΠ, ότι πρωτογενές πλεόνασμα και να παρουσιάσει ο προϋπολογισμός μια είναι η βασική παραδοχή: αυτή που έκανε ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας Μαρκ Ρούττε στο Bloomberg, “κάθε λίγο και λιγάκι, θα μαζευόμαστε και θα συζητάμε τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους”. Παρομοίως και ο Β.Σόιμπλε δήλωσε στον τύπο στο Βερολίνο ότι “αν το πρόγραμμα αποτύχει, τότε η τρόικα θα πρέπει να εξετάσει άλλα εργαλεία μείωσης του χρέους”. Κοινώς η διάθεση υπάρχει, αρκεί η Ελλάδα να συνεχίσει να κάνει τη δουλειά της. Η έκθεση της τρόικας περιγράφει ότι οι ελληνικές αρχές έχουν κάνει ως τώρα ότι τους έχει ζητηθεί, τα δύσκολα όμως, μόλις τώρα ξεκινάνε. Τα μέτρα που θα αναγκαστούν να εκτελεστούν μέσα στο 2013 ενδέχεται να δημιουργήσουν δυσθεώρητες κοινωνικές αντιδράσεις.

Το νέο φορολογικό, προϋπόθεση για την εκταμίευσης της νέας δόσης του Ιανουαρίου θα πρέπει να σπάει πολλά αυγά, αν θέλει να κάνει ομελέτα. Διαρθρωτικές αλλαγές, όπως στις αγορές καυσίμων και ενέργειας, έμειναν, κοινή συναινέσει, στο ράφι όμως για το Φεβρουάριο θα πρέπει να τις ξαναδούμε. Και τέλος το μεγαλύτερο στοίχημα όλων είναι η εκτέλεση των αυτόματων σταθεροποιητών από τις παρεκτροπές των υπουργείων και των ΟΤΑ - για να μη μιλήσουμε για τις απολύσεις που αναπόφευκτα έρχονται. Αυτό το ερώτημα βασανίζει τους επιτελείς και τους πολιτικούς παράγοντες της Κομισιόν, πολύ περισσότερο από την απόκλιση ένα δις πάνω, ένα δις κάτω στην επαναγορά και στο έλλειμμα. Ας μην ξεχνάμε ότι το κολέγιο των επιτρόπων έχει αποφασίσει στη συνεδρίαση του τη δεύτερη εβδομάδα του Οκτωβρίου να πιέσει για τις μεταρρυθμίσεις. Από εκεί θα κριθεί και το μέλλον και η παραμονή της Ελλάδας στο κοινό νόμισμα.

real

Διαβάστε Περισσότερα » "Αβεβαιότητα γύρω από το ελληνικό πρόγραμμα"

Τατούλης:Να μη διανοηθούν να προβούν στην ιδιωτικοποίηση του νερού, με πρόφαση τους μνημονιακούς στόχους

«Το νερό και ο υδροφόρος ορίζοντας αποτελούν δημόσιο αναλογιστικό αγαθό για όλους τους πολίτες» σημείωσε με έμφαση ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης, στο δεύτερο μέρος της συνεδρίασης με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τα Υπουργεία Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης και πρόσθεσε «να μη διανοηθούν να προβούν στην ιδιωτικοποίηση του νερού, με πρόφαση τους μνημονιακούς στόχους, γιατί η ενέργεια αυτή θα αποτελεί ξεκάθαρη προσπάθεια αποδόμησης του σκληρότερου πυρήνα της ελληνικής κοινωνίας». Στον αντίποδα, υπάρχουν λύσεις αντιμετώπισης της οικονομικής κρίσης, όπως για παράδειγμα η δημιουργία οικονομιών κλίμακος, η μόχλευση της οικονομίας και η ορθολογική διαχείριση των οικονομικών δήλωσε ο Περιφερειάρχης.

Ο κ. Τατούλης, αναφερόμενος στο πρόγραμμα αστικής ανάπλασης Jessica, σημείωσε τα προβλήματα εμπέδωσης και ενσωμάτωσης της φιλοσοφίας του από τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα που έχουν αναλάβει την ευθύνη διαχείρισής του. «Το ενδιαφέρον μας δεν εστιάζεται στο γεγονός ότι αποτελεί ένα χρηματοδοτικό εργαλείο, αλλά κυρίως σε πολιτικό επίπεδο, αφού συνδυάζει τις δημόσιες επενδύσεις με την ιδιωτική πρωτοβουλία» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και πρόσθεσε ότι παρά τα προβλήματα η Περιφέρεια σε συνεργασία με τους Δήμους έχουν ήδη ώριμα σχέδια προς ένταξη.

Στα πλαίσια του σχεδιασμού της Περιφέρειας Πελοποννήσου για τη διαχείριση όλων των ειδών αποβλήτων παρουσιάστηκε η επένδυση διαχείρισης αποβλήτων ελαιουργείων και λυμματολάσπης, με στόχο την παραγωγή βιοκαυσίμου. Αναφερόμενος στα πλεονεκτήματα της επένδυσης αυτής, ο Περιφερειάρχης τόνισε ότι θα μεταφέρει τεχνογνωσία στη χώρα, θα δημιουργήσει προοπτικές ανάπτυξης της έρευνας, θα προσφέρει ανταποδοτικά οφέλη στις τοπικές κοινωνίες και θα συμμετάσχει στο ποσοστό παραγόμενου βιοκαυσίμου της χώρας προκειμένου να φτάσει τους στόχους που έχουν τεθεί.

Αναφορά έγινε επίσης από τον Περιφερειάρχη κ. Τατούλη για την ενεργοποίηση του σιδηροδρομικού δικτύου της Πελοποννήσου με διαδικασία ΣΔΙΤ . «Δαπανήθηκαν από το Γ΄ Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης 115 εκατομμύρια ευρώ για την αναβάθμιση του δικτύου το οποίο είναι αυτή τη στιγμή ανενεργές. Θα έχει προσανατολισμό μεταφορικό και τουριστικό, θα ενταχθεί στα διευρωπαϊκά δίκτυα και θα είναι περιβαλλοντικά ιδιαίτερα φιλικό». Για το θέμα αυτό υπάρχει ήδη συμφωνία με το Υπουργείο Μεταφορών, τον ΟΣΕ, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και τους Δήμους, ενώ θετική ήταν υποδοχή του από τους εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, οι οποίοι δήλωσαν τη στήριξή τους.

ppel

Διαβάστε Περισσότερα » "Τατούλης:Να μη διανοηθούν να προβούν στην ιδιωτικοποίηση του νερού, με πρόφαση τους μνημονιακούς στόχους"

Ελπίζουν σε επαναγορά χρέους ύψους 40 δις!

Η ευρωζώνη ελπίζει η Ελλάδα να καταφέρει να επαναγοράσει χρέος ύψους τουλάχιστον 40 δισ. ευρώ, που διακρατούν ιδιώτες επενδυτές είπαν την Παρασκευή δυο αξιωματούχοι της ευρωζώνης.

Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης εκτιμούν ότι η Ελλάδα θα δαπανήσει 10,2 δισ. ευρώ για την επαναγορά των δυο τρίτων τουλάχιστον των ελληνικών ομολόγων που κατέχουν ιδιώτες μετά το PSI του Μαρτίου, συνολικής αξίας 63 δισ. ευρώ περίπου.

Οι λεπτομέρειες της διαδικασίας επαναγοράς θα δημοσιοποιηθούν την Δευτέρα.

Οι υπουργοί ανέφεραν ότι το τίμημα που προσφέρει η Αθήνα για τα ομόλογα βάσει της διαδικασίας εξαγοράς που γίνεται σε εθελοντική βάση δεν θα πρέπει να είναι υψηλότερο από την τιμή κλεισίματος της 23ης Νοεμβρίου.

Επειδή υπάρχουν ομόλογα διαφορετικής διάρκειας και ωρίμανση, το εύρος της τιμής της επαναγοράς τους αναμένεται να κυμαίνεται από 25,15 σεντς στο ευρώ, έως 34,41 σεντς.

Ερωτηθείς ποια εκτιμά ότι θα είναι η συνολική αξία των ομολόγων που θα επαναγοραστούν, αξιωματούχος της ευρωζώνης είπε: «Τουλάχιστον 40 δισ. ευρώ».

Την εκτίμηση αυτή επιβεβαίωσε και δεύτερος αξιωματούχος, διευκρινίζοντας ότι αυτό είναι το ποσό που αναμένουν οι κυβερνήσεις της ευρωζώνης.

tanea

Διαβάστε Περισσότερα » "Ελπίζουν σε επαναγορά χρέους ύψους 40 δις!"

Bελόπουλος: Έρχεται λίστα με πολιτικούς με ναρκωτικά και ομοφυλοφιλικές σχέσεις

Τις επόμενες εβδομάδες θα σκάσει σαν βόμβα. Αυτό είπε ο Κυριάκος Βελόπουλος και εξήγησε το γιατί.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του δημοσιογ΄ραφου και πρωην βουλευτή οι Αμερικανοί ετοιμάζουν το αμέσως επόμενο διάστημα λίστα με έλληνες πολιτικούς που έχουν σχέση με ναρκωτικά κια ομοφυλοφιλικές σχέσεις.

Ο λόγος που υποστήριξε ο Βελόπουλος θα γίνει αυτό είναι για να αποσταθεροποιήσουν το σκηνικό καθώς βλέπουν την ολική επιρροή της Γερμανίας στην Ελληνική κυβέρνηση.

parapolitika

Διαβάστε Περισσότερα » "Bελόπουλος: Έρχεται λίστα με πολιτικούς με ναρκωτικά και ομοφυλοφιλικές σχέσεις"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news