facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

Δήμοι: Συνεχίζονται οι καταλήψεις τουλάχιστον μέχρι την Τρίτη

Τη συνέχιση των κινητοποιήσεων μέχρι την Τρίτη αποφάσισε σχεδόν ομόφωνα (μοναδική εξαίρεση η ΑΝΤΑΡΣΥΑ που πρότεινε 48ωρες επαναλαμβανόμενες από τη Δευτέρα) το γενικό συμβούλιο της ΠΟΕ - ΟΤΑ, όπως είχε προαναγγείλει και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Θέμης Μπαλασόπουλος.

Συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι στους δήμους αποφάσιασαν να απέχουν από την εργασία τους το Σαββατοκύριακο και να συνεχίσουν τις καταλήψεις, κυρίως, στα γραφεία προσωπικού, ενώ την Τρίτη πραγματοποιούν στάσεις εργασίας (11 με 3 και 3 με 7) και πορεία στις 11.30 το μεσημέρι στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης όπου θα επιδιώξουν για μία ακόμη φορά συνάντηση με τον Α. Μανιτάκη. Ανάλογες συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν σε όλες τις πρωτεύουσες των Νομών της χώρας.

Την ίδια ημέρα θα συνεδριάσει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ - ΟΤΑ η οποία έχει εξουσιοδοτηθεί από το γενικό συμβούλιο για συνέχιση των κινητοποιήσεων σε περίπτωση που το υπουργείο δεν αποσύρει το μέτρο της διαθεσιμότητας.

Παράλληλα το γ.σ. της ΠΟΕ - ΟΤΑ προκήρυξε 4ωρη στάση από τις 11.00 το πρωί μέχρι τις 3.00 το μεσημέρι για τους εργαζόμενους στους Ο.Τ.Α. του Νομού Θεσσαλονίκης και Συγκέντρωση συμπαράστασης στους τρεις συλληφθέντες συναδέλφους στις 12.00 το μεσημέρι, στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης (26ης Οκτωβρίου).

Απαντώντας το γενικό συμβούλιο της ΠΟΕ-ΟΤΑ στις διαρροές για νομοθετική ρύθμιση, μέσω της οποίας θα μπορεί ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης να υπογράφει τις διαπιστωτικές πράξεις, σημειώνει:

«Το Γενικό Συμβούλιο σύσσωμο εκφράζει την αποφασιστικότητά του να μην απολυθεί ούτε ένας συνάδελφος. Διαρροές και απειλές πως είτε εφόσον δεν αποσταλούν τα στοιχεία δεν θα πληρωθούν όλοι οι εργαζόμενοι Αορίστου Χρόνου, είτε ότι με νομοθετική παρέμβαση θα αρθεί η αρμοδιότητα για την έκδοση των διαπιστωτικών πράξεων από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, στερούνται σοβαρότητας και εγκυρότητας. Ο απροκάλυπτος εκβιασμός και η προσπάθεια δημιουργίας ρήγματος στο ενωτικό, αγωνιστικό μέτωπο των εργαζομένων θα πέσει στο κενό.

»Τους απαντάμε πως δεν πτοούμαστε, με ενότητα και με αλληλεγγύη θα σταθούμε όρθιοι παρά τον πόλεμο που το «σύστημα» λυσσασμένα οργανώνει, στοχοποιώντας πρόσωπα και θεσμούς. Δηλώνουμε πως με την πρώτη απόλυση-διαθεσιμότητα συναδέλφου, θα βρεθούμε ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ !!!»

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » "Δήμοι: Συνεχίζονται οι καταλήψεις τουλάχιστον μέχρι την Τρίτη"

Υπάλληλοι έκλεψαν 704.000 ευρώ από το Δημόσιο – Τα έπαιξαν και στο στοίχημα!

Θράσος χωρίς όρια είχαν οι νομαρχιακοί υπάλληλοι στην Κεφαλονιά οι οποίοι όχι μόνο έβαλαν στο χέρι δημόσιο χρήμα ύψους 704.000 ευρώ αλλά έφτασαν να τα παίξουν στο στοίχημα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της υπόθεσης, την οποία ερευνά εκ νέου το ΣΔΟΕ, από τους λογαριασμούς της πρώην νομαρχίας Κεφαλλονιάς εξαφανίστηκαν μέσα σε μια δεκαετία 704.000 ευρώ, ανάμεσά τους και ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων της νομαρχίας. Το κουβάρι άρχισε να ξετυλίγεται το 2011 όταν αποκαλύφθηκε αναντιστοιχία στους λογαριασμούς και στους κωδικούς. Τότε διατάχθηκε ΕΔΕ και λεπτομερής έλεγχος από ορκωτούς λογιστές.

Η λογιστική έρευνα έβγαλε λαυράκι καθώς αποδείχτηκε ότι την περίοδο 2000 έως 2010 και ειδικότερα από το 2007 και μετά, ο διευθυντής Οικονομικών Υπηρεσιών μαζί με άλλους υπαλλήλους-συνεργούς στη Νομαρχία Κεφαλλονιάς, είχαν «απαλλοτριώσει» 704.000 ευρώ. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Real News», το κόλπο βασιζόταν στην έκδοση επιταγών, καθώς ο διευθυντής είχε στη διάθεσή του τους κωδικούς που χρησιμοποιούσε η Νομαρχία για την έκδοσή τους. Έτσι, η σπείρα εξέδιδε επιταγές στο όνομά της, πολλές από τις οποίες -σύμφωνα με την εφημερίδα- κατέληγαν σε συγκεκριμένο πρακτορείο ΠΡΟ-ΠΟ στα Δελαπορτάτα Κεφαλλονιάς.

Το εντυπωσιακό είναι ότι η αετονύχηδες υπάλληλοι είχαν καταφέρει να κλέψουν και 145.000 ευρώ που προορίζονταν για τις ασφαλιστικές εισφορές ΙΚΑ των συναδέλφων τους. Μάλιστα, για να καλύψουν την παρανομία τους οι επίορκοι υπάλληλοι φρόντιζαν να εξαφανίσουν τα ειδοποιητήρια που έστελνε το Ταμείο έστελνε στη Νομαρχία ότι δεν έχει πληρώσει τις εισφορές των εργαζομένων της.

iefimerida

Διαβάστε Περισσότερα » "Υπάλληλοι έκλεψαν 704.000 ευρώ από το Δημόσιο – Τα έπαιξαν και στο στοίχημα!"

Αναβολή για τα διόδια του «καρόδρομου» Πάτρα-Κόρινθος

Παράταση πήρε η υπόθεση της αγωγής που έχει κάνει το Ινστιτούτο Καταναλωτών για τα διόδια που πληρώνουν τα διερχόμενα οχήματα στον υπό κατασκευή αυτοκινητόδρομο Πάτρα-Κόρινθος.

Το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών αντί να εκδώσει απόφαση, όπως περίμενε το ΙΝΚΑ, διέταξε την επανάληψη της συζήτησης, προκαλώντας την έντονη αντίδραση του Ινστιτούτου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση
"Το ΙΝΚΑ/Γ.Ο.Κ.Ε. μαζί με αρκετά από τα πρωτοβάθμια σωματεία του, άσκησε αγωγή κατά της εταιρείας «ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.» για το γεγονός ότι οι καταναλωτές πληρώνουν διόδια στον «αυτοκινητόδρομο» (sic) Πάτρα – Κόρινθος, έναν ημιτελή δρόμο μιας λωρίδας, στον οποίο έχουν σταματήσει τα έργα εδώ και 2 χρόνια.

Στη δίκη, η οποία εδέησε τελικά να γίνει στις 02/04/2012, άσκησε παρέμβαση και το Ελληνικό Δημόσιο. Οι ισχυρισμοί πασίδηλοι. Οι καταναλωτές πληρώνουν διόδια σε έναν δρόμο «καρμανιόλα» ενώ το δημόσιο και οι εργολήπτες «κολλητοί του» αθροίζουν υπέρογκα ποσά χρημάτων σε βάρος του δοκιμαζόμενου πολίτη. Όμως υπάρχουν και τα δικαστήρια, ε; Τα δικαστήρια που προστατεύουν τον πολίτη; Από το άδικο.

Το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών με την υπ’ αρ. 1131/2012 απόφασή του «διατάσσει την επανάληψη της συζητήσεως» και ζητάει να προσκομίσουν οι Ενώσεις Καταναλωτών έγγραφα τα οποία ήδη έχουν προσκομίσει όπως το καταστατικά τους ή που δεν είναι απαραίτητα !!!Ασφαλώς και αν αντί της αναβολής, εξέδιδε απόφαση το Πρωτοδικείο, θα χρειαζόταν άλλα 7 χρόνια για την ολοκλήρωση της δίκης. Έτσι είναι στην Ελλάδα.Όμως, Η ΜΠΑΛΑ ΣΤΗΝ ΕΞΕΔΡΑ!!! Από το πρώτο ημίχρονο

Κα Πρόεδρε του Αρείου Πάγου, κύριοι της Σχολής Δικαστών, -επί της ουσίας θέλουμε-ΠΟΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΘΑ ΑΠΟΝΕΜΗΘΕΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ;ΠΟΤΕ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΝΑ, λέγεται πως, ΕΙΝΑΙ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΟΝΟ ΤΩΝ ΙΣΧΥΡΩΝ;ΠΟΤΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΘΑ ΒΓΑΖΟΥΝ επί της ουσίας ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ; Σκεφτείτε όλους αυτούς που πληρώνουν πανάκριβα διόδια σε έναν καρόδρομο, αποφασίστε χωρίς αναβολές επί μη ουσιαστικών στοιχείων, χωρίς τα δικαστήρια να μπορεί να λέγεται ότι γίνονται η μακρά χείρα οικονομικών συμφερόντων. Αλλά τι ζητάμε;...

Αποδείχθηκε ακόμα μια φορά ότι η δικαιοσύνη στην Ελλάδα δεν είναι τυφλή – απλώς δεν κρίνει για το άδικο του τιμήματος σε ημιτελή ανασφαλή δρόμο αλλά «αναβάλει για προσκόμιση τυπικών στοιχείων νομιμοποίησης των καταναλωτών που θα συνεχίζουν να πληρώνουν αγύριστα χαράτσια»!

news247

Διαβάστε Περισσότερα » "Αναβολή για τα διόδια του «καρόδρομου» Πάτρα-Κόρινθος"

«Ανοίγει» τα φτερά της τον Ιανουάριο η νέα αεροπορική εταιρία χαμηλού κόστους Hellas Airlines

ΝΕΑ άφιξη στον αεροπορικό κλάδο –και μάλιστα ελληνοαμερικανικών συμφερόντων και με έδρα το Βόλο– αναμένεται το 2013. Η νεοσύστατη αεροπορική εταιρία χαμηλού κόστους Hellas Airlines θα ξεκινήσει πτήσεις εσωτερικού τον Ιανουάριο με δύο αεροσκάφη και εξωτερικού το Μάιο του ίδιου έτους με την προσθήκη τριών αεροσκαφών. Μετά από τέσσερα χρόνια προσπαθειών, η εταιρία, που συστάθηκε επίσημα στις 2 Νοεμβρίου 2012, θέτει σε λειτουργία το 5ετές επενδυτικό της πρόγραμμα.

Όπως τονίζει στην ΕΞΠΡΕΣ ο πρόεδρος της εταιρίας Βασίλης Ραλάκης, στον πρώτο χρόνο λειτουργίας προβλέπεται τζίρος ύψους 55 εκατ. ευρώ, ποσό το οποίο θα επενδυθεί στην εξάπλωση της εταιρίας. Σε πλήρη ανάπτυξη, εξυπηρετώντας Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Ιωάννινα, Ρόδο, Σκιάθο και Ρώμη, Μαδρίτη, Λονδίνο, Μόσχα, Παρίσι, Φρανκφούρτη, Τελ Αβίβ, αναμένεται να βρεθεί τη διετία 2014-2015. Ωστόσο, «κλειδί» της στρατηγικής της θα είναι οι υπηρεσίες cargo που θα παρέχει επιστρατεύοντας αεροπλάνα τύπου combi (το μισό είναι επιβατικό και το μισό είναι φορτηγό αεροπλάνο). «Τα ελληνικά προϊόντα δεν φτάνουν στον καταναλωτή φρέσκα, αφού έως τώρα μπορούν να μεταφερθούν μόνο με φορτηγά. Αξίζει να αναλογιστούμε ότι η Ολλανδία εξάγει 180 τόνους τουλίπας. Εμείς γιατί δεν μπορούμε να βάλουμε τα ελληνικά φρούτα σε supermarkets του εξωτερικού;», αναρωτιέται ο κ. Ραλάκης.

Το στοίχημα για την εταιρία είναι το άνοιγμα νέων αγορών. «Η Ευρώπη είναι παρθένα αεροπορικά. Υπάρχουν κενά στην αγορά. Από την άλλη, η Ελλάδα είναι ιδανικός προορισμός, καθώς υπάρχει τεράστιο τουριστικό ενδιαφέρον, αλλά από πολλές χώρες δεν υπάρχει αεροπορική πρόσβαση», σύμφωνα με τον κ. Ραλάκη. Στους άμεσους στόχους της εταιρίας είναι να ανοίξει «γέφυρες» με την Ανατολική Ευρώπη (π.χ.. Ουκρανία), αλλά και με το Ισραήλ, με απευθείας πτήση από και προς το Τελ Αβίβ, «λόγω του τεράστιου ενδιαφέροντος των Ισραηλινών για το Πήλιο». «Η οικονομική επιτυχία έρχεται όταν ανοίγεις αγορές, όχι όταν πας σε γεμάτες. Είμαστε εδώ για να ανοίξουμε αγορές», δηλώνει με έμφαση ο πρόεδρος της εταιρίας.

Η διαφορετικότητα της εταιρίας (μότο της είναι το «the different airline») έγκειται εν πολλοίς στην τιμολογιακή πολιτική της. Οι τιμές των εισιτηρίων θα παραμένουν σταθερές καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου και δεν θα υπάρχουν βεβαρημένες χρεώσεις για κρατήσεις τελευταίας στιγμής. Ενδεικτικά, το δρομολόγιο Αθήνα-Βόλος μετ'Α επιστροφής, θα κοστίζει περίπου 65 ευρώ, το Αθήνα - Ρώμη 120 και το Αθήνα-Λονδίνο 160 ευρώ. Στην τιμή του εισιτηρίου περιλαμβάνεται μία βαλίτσα, καθώς και lunch box, παρόλο που πάγια τακτική των low cost είναι οι συγκεκριμένες παροχές να έχουν επιπλέον χρέωση. Ακόμα, η εταιρία θα συνδέει απευθείας προορισμούς του εξωτερικού (π.χ. Ισπανία-Αγγλία), ώστε «ένα ελληνικό αεροπλάνο να ταξιδεύει σε όλα τα αεροδρόμια».
Σύμφωνα με τον κ. Ραλάκη, το προσωπικό της εταιρίας θα προέρχεται από το Βόλο και τη Θεσσαλία γενικότερα, σε ποσοστό 80% - 90%. Ήδη απασχολούνται 200 άτομα, ενώ σταδιακά θα ενσωματώνονται και άλλοι υπάλληλοι στο έμψυχο δυναμικό της.

Ωστόσο, γεγονός είναι πως ο κ. Ραλάκης, ο οποίος διαθέτει εμπειρία 32 χρόνων ως πιλότος και έχει διαμείνει στην Αμερική περίπου 40 χρόνια, αντιμετώπισε πληθώρα γραφειοκρατικών εμποδίων προκειμένου να υλοποιηθεί το εγχείρημα. Αναμένοντας τις τελικές άδειες της ΥΠΑ, που θα εκδοθούν τον επόμενο μήνα, σημειώνει: «Έχω την ελληνική νοοτροπία. Ένας Αμερικανός θα είχε φύγει στον πρώτο μήνα. Στην Αμερική η αντίστοιχη άδεια εκδίδεται σε ένα μήνα». Αναφορικά με το επενδυτικό σχήμα το οποία βρίσκεται πίσω από τη Hellas Airlines o κ. Ραλάκης αναφέρει: «Είναι κυρίως Ελληνοαμερικανοί που εμπλέκονται και σε άλλες αεροπορικές εταιρίες του εξωτερικού, εκ των οποίων πολλοί είναι προσωπικοί φίλοι που πιστεύουν στην επένδυση, άνθρωποι που επενδύουν το κομπόδεμα μιας ζωής για να συμμετάσχουν και μερικοί Βολιώτες», διαβεβαιώνοντας ότι κανένας από τους γνωστούς παίκτες της ελληνικής αγοράς δεν συνδέεται με την εταιρία. «Δημιουργούμε μια σπίθα ελπίδας και αποδεικνύουμε ότι έχουμε το μυαλό και τη δύναμη να παράξουμε έργο. Μια υγιής, δυναμική εταιρία γεννιέται, η οποία μπορεί να στηρίξει τον τουρισμό και τη γεωργία της χώρας», καταλήγει ο κ. Ραλάκης.

express

Διαβάστε Περισσότερα » "«Ανοίγει» τα φτερά της τον Ιανουάριο η νέα αεροπορική εταιρία χαμηλού κόστους Hellas Airlines"

Σκάνδαλο με εικονικά τιμολόγια στην Κρήτη

Ράμπο του ΣΔΟΕ ερευνούν στην Κρήτη μεγάλη υπόθεση με εικονικά τιμολόγια και οι πληροφορίες αναφέρουν πως στα δίχτυα της ομάδας ειδικού ελέγχου, έχουν εντοπιστεί χιλιάδες περιπτώσεις στο νησί. Πρόκειται για περιπτώσεις αγροτών ειδικού καθεστώτος που χρησιμοποιούσαν, με την ... ανοχή των ελεγκτικών μηχανισμών, τιμολόγια με πλασματικά νούμερα και εισέπρατταν μεγάλα ποσά από τον ΦΠΑ.

Οι φάκελοι που ερεύνησε το ΣΔΟΕ, έφεραν στο προσκήνιο στοιχεία ... φωτιά, τόσο για το μέγεθος και την έκταση του σκανδάλου, όσο και για τα "μαύρα" ποσά που διακινήθηκαν. Φαίνεται μάλιστα πως το "τρικ" ήταν ευρέως γνωστό καθώς στο στόχαστρο βρίσκονται περισσότερες από τρεις χιλιάδες περιπτώσεις με τη ζημιά για την πολιτεία να ανέρχεται σε εκατομμύρια ευρώ. Η υπόθεση έχει πάρει τέτοιες διαστάσεις που οι έρευνες εξελίσσονται με την εποπτεία του υπουργείου οικονομικών.

Η χιονοστιβάδα των εξελίξεων συμπαρασύρει εκατοντάδες παραγωγούς που όχι μόνο θα πρέπει να επιστρέψουν τα ποσά που καρπώθηκαν από τα εικονικά τιμολόγια, αλλά κάποιοι θα κληθούν να απολογηθούν και ενώπιον της δικαιοσύνης. Παράλληλα, η έρευνα επεκτείνεται και σε ενδεχόμενη ύποπτη ανάμειξη εργαζομένων σε αγροτικούς συνεταιρισμούς ενώ αποδεικνύεται πως το σύστημα, που ίσχυε μέχρι το 2008, με τους αγρότες ειδικού καθεστώτος, που δεν υπόκεινταν σε κανέναν έλεγχο ήταν τουλάχιστον ... τρωτό.

Πλέον, οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση πιέζουν την πολιτεία ώστε ναι μεν να επιστρέψουν τα χρήματα που καρπώθηκαν, αλλά να αποφύγουν τις εξοντωτικές προσαυξήσεις. Για το θέμα έχει ενημερώσει τον αρμόδιο υφυπουργό Γ.Μαυραγάνη ο βουλευτής Ηρακλείου της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης ζητώντας να συμπεριληφθεί ο συγκεκριμένος φάκελος με τη ρύθμιση των οφειλών στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο που συντάσσεται.

prismanews

Διαβάστε Περισσότερα » "Σκάνδαλο με εικονικά τιμολόγια στην Κρήτη"

Χωρίς στέγη οι μετανάστες της Κομοτηνής

Οι καταστροφές από την εξέγερση της Παρασκευής άφησαν πίσω τους πέρα από τις κατεστραμμένες υποδομές, μια πλειάδα μεταναστών χωρίς στέγη.

Αρκετοί μετανάστες- κρατούμενοι στη Σχολή της Κομοτηνής διανυκτέρευσαν έξω από τους κοιτώνες, που είναι πλέον ακατάλληλοι. Μέχρι στιγμής άγνωστος παραμένει ο χώρος στον οποίο θα διαμείνουν από εδώ και πέρα οι μετανάστες, μετά την καταστροφή στην Αστυνομική Σχολή Κομοτηνής.

Η Ξάνθη και το Παρανέστι φέρονται ως πιο πιθανές επιλογές για την υποδοχή των 550 μεταναστών, οι οποίοι πρέπει να μεταφερθούν άμεσα σε άλλα Κέντρα Φιλοξενίας. Πάντως η παράταση της κράτησης από 3 μήνες σε 1 χρόνο δημιουργεί κατάσταση εκρηκτική στις τάξεις των μεταναστών, που έχουν προσαχθεί στις «επιχειρήσεις-σκούπα» του «Ξένιου Δία» και έκτοτε έμειναν στα προσωρινά Κέντρα Κράτησης. Εκεί αποδίδεται και η εξέγερση στην Κομοτηνή, που έχει δημιουργήσει ένα είδος επιφυλακής σε όλες τις δομές που φιλοξενούν μετανάστες.

zougla

Διαβάστε Περισσότερα » "Χωρίς στέγη οι μετανάστες της Κομοτηνής"

Αλλάζει ξανά το σύστημα με τις αποδείξεις

Αποδείξεις αξίας μέχρι ποσού 25% του ετήσιου εισοδήματός τους, εφόσον το εισόδημα αυτό είναι μέχρι 42.000 ευρώ θα πρέπει, σύμφωνα με τις αλλαγές που προωθεί το υπουργείο Οικονομικών, να συγκεντρώνουν οι φορολογούμενοι.

Αν το εισόδημα υπερβαίνει το όριο αυτό, οι αποδείξεις που υποχρεούνται να μαζέψουν πρέπει να έχουν συνολική αξία 10.500 ευρώ (το 25% των 42.000 ευρώ).

Όσοι δεν καταφέρουν να συγκεντρώσουν τις απαιτούμενες αποδείξεις θα έχουν, σύμφωνα με δημοσίευμα της "Καθημερινής", πέναλτι φόρου 21% επί της διαφοράς μεταξύ της αξίας των αποδείξεων που θα έχουν μαζέψει και της αξίας των αποδείξεων που ισοδυναμεί με το 25% του μεγαλύτερου ποσού μεταξύ ετησίου δηλωθέντος ή ετησίου τεκμαρτού εισοδήματος.

Για παράδειγμα, φορολογούμενος με εισόδημα 30.000 ευρώ θα πρέπει να έχει συγκεντρώσει αποδείξεις συνολικού ύψους 7.500 ευρώ για να έχει την έκπτωση φόρου.

Στην περίπτωση που μαζέψει λιγότερες αποδείξεις, π.χ. 6.500 ευρώ, τότε θα πληρώσει έξτρα φόρο 210 ευρώ.

Η κυβέρνηση, λίγο πριν από την κατάθεση του φορολογικού νομοσχεδίου, επιχειρεί να αμβλύνει τις τεράστιες φορολογικές επιβαρύνσεις που προκύπτουν με την κατάργηση των πρόσθετων αφορολογήτων ορίων για τις οικογένειες με παιδιά μετά και τις έντονες πιέσεις των κομμάτων που τη στηρίζουν.

Οι οικογένειες με παιδιά θα πληγούν σημαντικά από τις αλλαγές που σχεδιάζονται στη φορολογία εισοδήματος, σε μία ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο, όπου τα περισσότερα νοικοκυριά αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στις φορολογικές τους υποχρεώσεις.

Την ερχόμενη εβδομάδα οι εκπρόσωποι των κομμάτων θα συναντηθούν με τον υπουργό Οικονομικών Γ. Στουρνάρα προκειμένου να καταλήξουν στο οριστικό σχέδιο του νέου φορολογικού νόμου και αμέσως μετά να παρουσιασθεί στους αρχηγούς των κομμάτων.

Το σχέδιο που δόθηκε στα κόμματα για επεξεργασία σε καμία περίπτωση δεν συμβάλλει στην απλοποίηση της φορολογίας, αλλά, αντίθετα, δημιουργούνται πολλές κλίμακες για τη φορολόγηση των εισοδημάτων.

Δηλαδή με άλλη κλίμακα οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι, διαφορετική για τους ελεύθερους επαγγελματίες και άλλη για όσους έχουν εισοδήματα από ενοίκια.

news247

Διαβάστε Περισσότερα » "Αλλάζει ξανά το σύστημα με τις αποδείξεις"

Φωτιά βάζει η Εξεταστική για το μνημόνιο

Δεδομένη θεωρείται η αρνητική στάση της Νέας Δημοκρατίας, του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Αριστεράς στην ψηφοφορία για την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για το πώς οδηγήθηκε η Ελλάδα στο Μνημόνιο, όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ ο Τύπος της Κυριακής.

Υψηλόβαθμο κυβερνητικό στέλεχος ξεκαθαρίζει με δήλωσή του ότι «έχουμε δεσμευτεί πως οι Έλληνες θα μάθουν όλη την αλήθεια και αυτό θα γίνει με τον καλύτερο τρόπο και στον κατάλληλο χρόνο», και οι πληροφορίες του ρεπορτάζ αναφέρουν πως τόσο ο Αντώνης Σαμαράς όσο και ο Ευάγγελος Βενιζέλος συμφωνούν ότι η σύσταση μίας τέτοιας Εξεταστικής Επιτροπής θα πρέπει να είναι καρπός κυβερνητικής πρωτοβουλίας, και όχι πρωτοβουλίας της αντιπολίτευσης.

Μάλιστα, αναφέρεται ότι στις αρχές του μήνα είχε προετοιμαστεί από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας ένα σχέδιο αντιπρότασης, το οποίο επρόκειτο να κατατεθεί στη Βουλή σαν «αντίβαρο» στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία θα συζητηθεί την επόμενη Πέμπτη, όμως οι εξελίξεις σχετικά με την ψήφιση των μέτρων και τα απανωτά Eurogroup για την Ελλάδα «φρέναραν» αυτήν την πρωτοβουλία.

Το βασικό «αγκάθι» που προβληματίζει το ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Δημοκρατία είναι η περίοδος εξέτασης που θα καλύπτει η Εξεταστική Επιτροπή. Το ΠΑΣΟΚ δεν επιθυμεί τη στοχοποίηση μόνο της διακυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου και προτείνει η περίοδος εξέτασης να ξεκινάει από την ένταξη της Ελλάδας στην ΟΝΕ, ώστε οι ευθύνες να «διαχυθούν» και στις κυβερνήσεις Σημίτη και Καραμανλή.

Η πρόταση αυτή προκαλεί ωστόσο πολλές αντιδράσεις στη Νέα Δημοκρατία, καθώς «γαλάζιοι» βουλευτές επισημαίνουν πως «δεν μπορούμε να δεχθούμε συγκαλύψεις και συμψηφισμούς για να διευκολυνθούν το ΠΑΣΟΚ και οι ομάδες του».

Δεδομένο θεωρείται πάντως ότι η κυβερνητική πρόταση για Εξεταστική Επιτροπή θα κατατεθεί κάποια στιγμή, καθώς έχουν ήδη φτάσει στη Βουλή τόσο η δικογραφία των οικονομικών εισαγγελέων κατά του Γιώργου Παπανδρέου, όσο και η μηνυτήρια αναφορά της Χρυσής Αυγής.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Φωτιά βάζει η Εξεταστική για το μνημόνιο"

“Χιονοφράχτες” στην Εγνατία Οδό

Ως  τις 10 Δεκεμβρίου θα έχουν τοποθετηθεί επί της Εγνατίας Οδού, στα σημεία όπου δημιουργούνται προβλήματα, οι ειδικοί «χιονοφράχτες» για τα ανεμοσούρια.

Αυτό αποφασίστηκε στη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας ( ΣΟΠΠ ) της Π.Ε. Κοζάνης, καθώς τα τελευταία χρόνια χιλιάδες διερχόμενοι οδηγοί έγιναν μάρτυρες απίστευτων ολιγωριών εκ μέρους των Αρχών που άφηναν «γυμνή» την Εγνατία κάθε χειμώνα.Παρόντες στη σύσκεψη ήταν οι εκπρόσωποι όλων των εμπλεκόμενων οργάνων, από την Πολιτική Προστασία, την αστυνομία, την Πυροσβεστική Υπηρεσία μέχρι τους δήμους.

Ελήφθησαν μέτρα για την καλύτερη αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιουργούνται από την εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων, χιονοπτώσεων και παγετών, για τη χειμερινή περίοδο 2012 – 2013.

gigafm

Διαβάστε Περισσότερα » "“Χιονοφράχτες” στην Εγνατία Οδό"

Δήμος με...3.500 κηπουρούς! ...

Αναφερόμενος στην κατασπατάληση εκατομμυρίων ευρώ σε δήμους και την απόφαση να ορισθεί ειδικός ανακριτής για διαλεύκανση υποθέσεων κατασπάλησης εκατομμυρίων ευρώ, ανώτατος δικαστικός είπε χαρακτηριστικά στην... "Καθημερινή της Κυριακής": «Η διαφθορά σε δήμους και η διασπάθιση κονδυλίων σε επιχειρήσεις των ΟΤΑ είναι πολύ πιο διευρυμένο φαινόμενο απ' ότι νομίζαμε». Παράλληλα, το Έλεγκτικό Συνέδριο άρχισε ελέγχους και στον τομέα εσόδων των δήμων, ανακαλύπτοντας σημεία και τέρατα.

Δήμοι δεν εισπράττουν το Τέλος Ακίνητης Περιουσίας (ΤΑΠ), αδιαφορούν για βεβαιωμένες προς αυτούς οφειλές, ενώ χάος επικρατεί στην εκμετάλλευση κοινόχρηστων ακινήτων.

Χαρακτηριστική περίπτωση αυτή μεγάλου δήμου στον οποίο λειτουργούσε επιχείρηση καλλωπισμού πρασίνου, με φερόμενους ως απασχολούμενους 3.500 υπαλλήλους!

nonews-news

Διαβάστε Περισσότερα » "Δήμος με...3.500 κηπουρούς! ..."

Θα πούμε το νερό νεράκι αλλά θα...αναπνέουμε

ΟΥΤΕ ΧΡΗΣΗ ΒΡΟΧΙΝΟΥ 

Παραχωρούνται ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΡΑ (πήγες, ποτάμια, λίμνες) από τις Περιφέρειες στην ΕΥΔΑΠ, η οποία με τη σειρά τα ΠΟΥΛΑΕΙ σε ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ, που πλέον θα έχουν το απόλυτο μονοπώλιο, με ότι αυτό σημαίνει:

Με την παρούσα ΚΥΑ, προχωράει ένα βήμα περισσότερο, ο έλεγχος του νερού. Το κράτος, θεωρεί το νερό δικό του αγαθό. Η δικαιολογία είναι πως ‘πρέπει να προστατευθεί το περιβάλλον και η δημόσια υγεία’. Η πραγματικότητα είναι πως θέλουν να ελέγχουν το πόσοι και ποιοι από μας, θα έχουν νερό (άρα θα μπορούν να ζουν).

Αν πάμε στην αίτηση- δήλωση που προτείνει η ΚΥΑ, βλέπουμε πως στην προέλευση του νερού, αναφέρεται ‘μεταβατικά ύδατα, παράκτια ύδατα, άλλο’. Το νερό της βροχής, άνετα μπορεί να θεωρηθεί ότι ‘μεταβαίνει’ από τις ψηλότερες στις χαμηλότερες περιοχές. Αν λοιπόν φτιάξουμε μια δεξαμενή και το μαζεύουμε, θα πρέπει να το δηλώσουμε και να πάρουμε άδεια χρήσης, αφού ανήκει στα ‘μεταβατικά’.

Τροποποίηση της αριθ. οικ. 150559/10.6.2011 απόφασης (ΦΕΚ Β’ 1440/16.6.2011) 1.
Η παρ. 1 του άρθρου 2, όπως αντικαταστάθηκε με την αριθ. 160143/8.12.2011 απόφαση (ΦΕΚ Β’ 2834/15.12.2011), αντικαθίσταται ως εξής:

"1. Όσοι θεμελιώνουν δικαίωμα χρήσης νερού σύμφωνα με το άρθρο 1 της παρούσας, υποχρεούνται να ζητήσουν την έκδοση άδειας χρήσης νερού για υφιστάμενα δικαιώματα χρήσης νερού, σύμφωνα με τις διαδικασίες της παρούσας, μέχρι 17 Δεκεμβρίου 2012".

Έτσι καταγράφονται πηγάδια, στέρνες και αφού γίνει -πολύ σύντομα-, θα ζητήσουν τον πλήρη έλεγχο.

Πρόκειται για το πρώτο βήμα, για τον έλεγχο του υδατικού δυναμικού από την τρόικα που περνάει εντέχνως με την προφαση της ορθολογικής διαχείρισης του υδάτινου δυναμικού και της δημόσιας υγείας. Στόχος είναι η καταγραφή όλων των ιδιωτικών και δημόσιων πηγών προκειμένου να ενταχθούν στα διαχειριστικά σχέδια που εκπονούνται σε επίπεδο περιφερειών, με σκοπό να πουληθούν τα νερά σε ιδιώτες που στη συνέχεια θα μεταπωλούν το νερό στους αγρότες.

Δηλαδή το αγαθό που η γη προσφέρει στους αγρότες, μέσα στα ίδια τους τα χωράφια, θα πληρώνουν για να το χρησιμοποιούν.

Στις ΗΠΑ, όπου έχουν αγοράσει εταιρείες τα νερά έχουν επιβάλλει νόμους με τους οποίους ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΒΡΟΧΙΝΟΥ ΝΕΡΟΥ, ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΕΙΛΗ ΒΑΡΕΙΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ.

defencenet

Διαβάστε Περισσότερα » "Θα πούμε το νερό νεράκι αλλά θα...αναπνέουμε "

Εξαίρεσε τη σύζυγο Λοβέρδου από τη διαθεσιμότητα ο Μανιτάκης;

Είκοσι έξι υπάλληλοι είναι η πρώτη «φουρνιά» που εμπίπτει στις διαδικασίες της διαθεσιμότητας στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, του οποίου προΐσταται ο Αντώνης Μανιτάκης. Ανάμεσά τους και πολύτεκνοι.

Μαθαίνουμε ότι ο κ. Μανιτάκης κάνει την αρχή βγάζοντας στη διαθεσιμότητα 13 από τους 26 υπαλλήλους.
Μαθαίνουμε επίσης ότι στο υπουργείο διατυπώνονται ήδη πολλά παράπονα γιατί εξαιρέθηκε από την πρώτη «φουρνιά» των προς διαθεσιμότητα υπαλλήλων, και υπάλληλος η οποία διορίστηκε το 2010 στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης αλλά δεν υπηρέτησε σε αυτό ούτε μία μέρα γιατί αμέσως αποσπάστηκε στο γραφείο του συζύγου της, ο οποίος διετέλεσε υπουργός στο παρελθόν και τώρα προσπαθεί να ηγηθεί κίνησης στο χώρο της Κεντροαριστεράς.

Οι συνάδελφοι της στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης αναφέρουν ότι η εν λόγω κυρία, η οποία, εκτός από υπάλληλος δηλώνει και αγιογράφος, πήρε πρώτα το εφάπαξ φεύγοντας από την προηγούμενη δουλειά της. Μπήκε χωρίς διαγωνισμό του ΑΣΕΠ στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης το 2010, ως υπάλληλος με σύμβαση αορίστου χρόνου σε  προσωποπαγή θέση, με απόφαση των κ.κ. Γ. Ντόλιου, Φ. Σαχινίδη και Δ. Ρέππα και αμέσως αποσπάστηκε στο πολιτικό γραφείο του άνδρα της.

Η απορία των υπαλλήλων είναι αν θα βρίσκεται στη δεύτερη δόση των υπαλλήλων που θα τεθούν διαθεσιμότητα ή εξαιρείται επειδή είναι αποσπασμένη στο γραφείο του άντρα της.

matrix24

Διαβάστε Περισσότερα » "Εξαίρεσε τη σύζυγο Λοβέρδου από τη διαθεσιμότητα ο Μανιτάκης;"

Oι αποφάσεις για τη Δραστική ουσία και η βιασύνη της ΗΔΙΚΑ... του Κ.Καρύδη

«Oι αποφάσεις του ΦΕΚ 3057Β΄/18-11-2012 και η βιασύνη της ΗΔΙΚΑ»

Σύμφωνα με το άρθρο 4 της υπουργικής απόφασης Αριθμ.ΕΜΠ 4,που δημοσιεύτηκε στο παραπάνω ΦΕΚ, τα εμβόλια,τα αντιασθματικά κ.ά. μπορούν συνταγογραφηθούν με την εμπορική τους ονομασία, αρκεί να σημειωθεί η αιτιολόγηση από τον συνταγογραφούντα, στο αντίστοιχο πεδίο της νέας καρτέλας της e-syntagografisi.

Προκειμένου να εξοικειωθώ με τους νέους κανόνες, δημιούργησα «δοκιμαστικά» 3 συνταγές χθες (24/11/2012) με 2 εμβόλια και 1 αντιασθματικό, συνολικής αξίας 72 ευρώ. Κατέγραψα τα ιδιοσκευάσματα με την εμπορική τους ονομασία, τσεκάρισα τις λέξεις «Εμβόλια» και «Φάρμακα για άσθμα» και κατεχώρησα τις 3 συνταγές.

Στη συνέχεια, αφού έμαθα αυτά που ήθελα, ακύρωσα τις συνταγές ,γιατί «το πείραμα είχε τελειώσει». Ξαναμπαίνοντας μετά 2ωρο στην e-syntagografisi,προκειμένου να ξαναδώ την καρτέλα μου, διαπίστωσα ότι μου χρεώθηκε απρόσμενα στην μερίδα μου το ποσό των 72 ευρώ από τις 3 συνταγές, πράγμα που είναι σε δυσαρμονία με την κοινή λογική, γιατί:

1.Συνταγογράφησα τα εμβόλια και το αντιασθματικό με την εμπορική τους ονομασία μεν, αλλά ΑΙΤΙΟΛΟΓΗΜΕΝΑ , με βάση τις τελευταίες κείμενες διατάξεις!

2.Ακύρωσα τις συνταγές!!

Ήδη απέστειλα σχετική επιστολή σε ΗΔΙΚΑ και ΕΟΠΥΥ. Πιστεύω ότι το πρόβλημα θα εντοπισθεί και θα διορθωθεί από την ΗΔΙΚΑ. Φαντάζομαι ότι πρόκειται για ήπια παιδική ασθένεια της νέας καρτέλας της e-syntagografisi, που θα αντιμετωπιστεί επαρκώς από την ΗΔΙΚΑ, η οποία προφανώς βιάστηκε, γιατί μέσα σε 5 μέρες (23/11/2012) παρουσίασε την νέα εφαρμογή, αν και το άρθρο 8 (σελ. 46454 του προαναφερθέντος ΦΕΚ) της άφηνε περιθώριο 15 ημερών για προσαρμογή!

Ο λόγος ,που σας γράφω, είναι για να ενημερωθούν όλοι οι συνταγογραφούντες για πράγματα που τρέχουν πολύ γρήγορα και μπορούν να μας «εκθέσουν» σε λανθασμένες-άδικες χρεώσεις στην καρτέλα ιατρού της e-syntagografisi, αν και λειτουργούμε μέσα στα πλαίσια της λογικής και της νομιμότητας!
Κωνσταντίνος Καρύδης
Παιδίατρος-Λοιμωξιολόγος
Κέας 30-32,11255 Αθήνα
Τηλ:210 2230762
6932427917
e-mail:KKarydis@otenet.gr

stithoskopio

Διαβάστε Περισσότερα » "Oι αποφάσεις για τη Δραστική ουσία και η βιασύνη της ΗΔΙΚΑ... του Κ.Καρύδη"

Σάλος με 2 μητροπολίτες με καταθέσεις δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ

Στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ δύο μητροπολίτες αφού εντοπίστηκαν στους λογαριασμούς τους υπέρογκα ποσά, δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ΕΘΝΟΣ, πρόκειται για τους μητροπολίτες Περιστερίου Χρυσόστομο και Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων Κύριλλο. Σύμφωνα με τα ευρήματα του ΣΔΟΕ οι δύο μητροπολίτες διατηρούν «παχυλούς» τραπεζικούς λογαριασμούς που απέχουν παρασάγγας από τα εισοδήματα και τα περιουσιακά στοιχεία που εμφανίζουν στην Εφορία.

Ο έλεγχος του ΣΔΟΕ φαίνεται πως έχει ολοκληρωθεί και μάλιστα έχει συνταχθεί ο σχετικός φάκελος με τα ευρήματα για «μαύρο χρήμα». Οι δύο ύποπτοι μητροπολίτες για φοροδιαφυγή καλούνται τώρα να αποδείξουν ότι οι καταθέσεις τους καλύπτονται από την εισοδηματική και περιουσιακή τους κατάσταση ενώ υπάρχουν υποψίες ότι για να σβήσουν τα ίχνη τους από την Εφορία μεταβίβαζαν μέρος των χρημάτων σε συγγενείς τους οι οποίοι επίσης ελέγχονται.

Αν οι δυο μητροπολίτες δεν καλύψουν την ψαλίδα μεταξύ καταθέσεων και δηλωθέντων εισοδημάτων τότε θα κληθούν να πληρώσουν τσουχτερούς φόρους και πρόστιμα ενώ οι υποθέσεις θα πάρουν τον δρόμο για τη δικαιοσύνη για άσκηση ποινικών διώξεων για μεγάλης έκτασης φοροδιαφυγή.

Οι έλεγχοι ξεκίνησαν μετά από καταγγελίες για μητροπόλεις που φέρονται να εμπλέκονται σε κυκλώματα φοροδιαφυγής με εικονικές δωρεές, χορηγίες και αδήλωτα έσοδα από εκμετάλλευση ακινήτων ή χρηματοοικονομικές και άλλες επενδύσεις. Σύμφωνα με την εφημερίδα ΕΘΝΟΣ, ιερείς βρίσκονται προφυλακισμένοι για υπεξαίρεση, άλλοι εμπλέκονται σε υποθέσεις τοκογλυφίας, παράνομης διακίνησης εικόνων, ακόμη και... φεσιών που έχουν αφήσει στην περιοχή, ενώ τοπικοί παράγοντες κάνουν λόγο για έκλυτο βίο. "Βγάλαμε μεγάλα λαβράκια από το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών", σημείωνε αρμόδιος παράγοντας.

Το σχέδιο του ΣΔΟΕ για την εκκλησία

Το σχέδιο προβλέπει εξονυχιστικό έλεγχο των οικονομικών στοιχείων δεκάδων ιεραρχών σε πλούσιες μητροπόλεις, ενώ θα γίνει άρση του τραπεζικού απορρήτου και θα ανοίξουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί. Δεν αποκλείεται μία από τις πηγές προέλευσης των χρημάτων να είναι ο «οβολός» των πιστών ή τα έσοδα από ενοικιάσεις και πωλήσεις ακινήτων που βρίσκονται στην κατοχή των μητροπόλεων.

Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες που ωστόσο ακόμη δεν έχουν επιβεβαιωθεί, στις περιβόητες λίστες με τις καταθέσεις σε τράπεζες του εξωτερικού υπάρχουν δεκάδες ονόματα από τον χώρο της Εκκλησίας.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Σάλος με 2 μητροπολίτες με καταθέσεις δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ"

«Αγάπες» Σγουρού-Σαμαρά αξίας 20 εκατ. ευρώ.

Σαν να είναι στραγάλια μοιράζουν μεταξύ τους 20 εκατομμύρια ευρώ ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός, εφαρμόζοντας το γνωστό λαϊκό γνωμικό «το ’να χέρι νίβει τ’ άλλο και τα δυο το πρόσωπο».

Η ιστορία αυτή αρχίζει όταν πριν λίγους μήνες ο κ. Σγουρός φέρνει στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής το θέμα της επιδότησης με 11,5 εκατ. ευρώ του Μπενάκειου Φυτοπαθολογικού Ινστιτούτου, «για τη βελτίωση των κτιριακών του υποδομών».

Βέβαια με το τεράστιο αυτό ποσό χτίζεται ένα ολοκαίνουριο κτίριο για τις ανάγκες (μικρές έτσι κι αλλιώς) του Φυτοπαθολογικού Ινστιτούτου.

Αλλά υπάρχει σοβαρός λόγος για τη διάθεση των χρημάτων αυτών, σε ώρες μάλιστα που η περιφέρεια Αττικής έχει ανάγκη και το τελευταίο ευρώ.

Πρόεδρος στο Μπενάκειο Ινστιτούτο είναι ο αδελφός του πρωθυπουργού κ. Αλέξανδρος Σαμαράς, ο οποίος φυσικά ενημερώνει τον αδελφό του γι’ αυτό το πανάκριβο κλείσιμο του ματιού του περιφερειάρχη Αττικής και γνωστού Πασόκου κ. Σγουρού στον πρόεδρο της κυβέρνησης και της ΝΔ.

Λίγο καιρό αργότερα, τον περασμένο Ιούλιο, ο κ. Σγουρός φέρνει στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής νέα πρόταση, αυτή τη φορά για 8,5 εκατ. ευρώ για την τουριστική προβολή της Αττικής. Ξεσπά τότε σάλος μέσα στην Περιφέρεια. Παραιτείται η κ. Άννα Ροκόφυλλου (Περιφερειακή Σύμβουλος στο ψηφοδέλτιο του κ. Σγουρού) η οποία μάλιστα καταγγέλλει σημεία και τέρατα για την εταιρεία που πήρε τη δουλειά και για τα εξωφρενικά μισθολόγια.

Οι αντιδράσεις αυτές οδηγούν την υπουργό Τουρισμού κ. Κεφαλογιάννη να διστάζει να υπογράψει και να επικυρώσει τη σύμβαση τους τέσσερις επόμενους μήνες μέχρι που στις αρχές Οκτώβρη, 31 βουλευτές της ΝΔ με ερώτησή τους στη βουλή καταγγέλλουν τον Γιάννη Σγουρό γι’ αυτή την «γαλαντομία» του. Η απάντηση του Σγουρού δίνεται με επιστολή διαμαρτυρίας στον Σαμαρά και στον Γερμανό γκαουλάιτερ Ράιχενμπαχ, όπου κατηγορεί τους 31 βουλευτές της ΝΔ ότι δεν ανοίγουν το δρόμο για την ανάπτυξη του τουρισμού.

Και ως εκ θαύματος μία εβδομάδα μετά τη διαμαρτυρία προς Σαμαρά, το Υπουργείο Τουρισμού εγκρίνει τη σύμβαση με τις εξωφρενικές κοστολογήσεις των 8,5 εκατ. ευρώ σε ημερομηνία που η κ. Κεφαλογιάννη βρισκόταν στην Αμερική.

Το σχετικό τηλεφώνημα είχε γίνει προφανώς από το Μέγαρο Μαξίμου και η χρυσή εποχή της αγαστής συνεργασίας μεταξύ Σαμαρά-Σγουρού είχε αρχίσει «χρυσωμένη» με 20 εκατ. ευρώ του ελληνικού λαού.

newsbomb

Διαβάστε Περισσότερα » "«Αγάπες» Σγουρού-Σαμαρά αξίας 20 εκατ. ευρώ."

Βαρυσήμαντο μήνυμα από τον Αρχηγό ΓΕΝ: "Ως εδώ,διαφορετικά έχουμε πρόβλημα"

Ο Α/ΓΕΝ μίλησε όχι απλά δημόσια, αλλά κυρίως προς το προσωπικό του Πολεμικού Ναυτικού το οποίο έχει και αυτό όπως όλες οι Ένοπλες Δυνάμεις αλλά και η ελληνική κοινωνία ταλαιπωρηθεί και βασανιστεί από τις παράλογες και κυρίως αναποτελεσματικές περικοπές που έχουν επιβληθεί.

“Δυσβάσταχτες” και “δυσανάλογες” χαρακτήρισε τις περικοπές ο Α/ΓΕΝ Κοσμάς Χρηστίδης. Το δυσανάλογες είναι η λέξη κλειδί . Μόλις τώρα που οι μισθοί των στρατιωτικών βγαίνουν στη δημοσιότητα μέσω των εγκυκλίων του υπουργείου Οικονομικών αρχίζει και η υπόλοιπη κοινωνία να κατανοεί ότι το παραμύθι των “καλοπληρωμένων στρατιωτικών” δεν μπορεί να συνεχιστεί.

Τα 1870 ευρώ που είναι ο μισθός του Α/ΓΕΕΘΑ ,αλλά και τα 718 ευρώ του λοχία όπως προβλέπονται στις εγκυκλίους αποκαλύπτουν τη πραγματικότητα που και ο Α/ΓΕΝ περιγράφει με μία λέξη: δυσανάλογες.

Είπε κι άλλες αλήθειες ο αντιναύαρχος Χρηστίδης. Κι έχει σημασία που τα είπε ένας Αρχηγός. Γιατί όταν κάποιοι μιλάνε για “οδοιπορικά μαϊμού”, έχει σημασία μεγάλη ένας Αρχηγός Γενικού Επιτελείου να λέει τι είναι αυτά τα οδοιπορικά:

“Όλα ανεξαιρέτως τα Υπουργεία έχουν θεσμοθετήσει και κατοχυρώσει πληρωμές των υπερωριών και εργασίας πέραν του πενθημέρου. Σε ότι αφορά στο στρατιωτικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, αυτό είχε την μορφή επιδόματος ως πάγια οδοιπορικά. Τυχόν κατάργηση των παγίων οδοιπορικών θεωρώ ότι δεν είναι ηθικά δίκαιο, ενώ είναι ηθικά νόμιμη και δίκαιη η θεσμοθέτησή τους, στην ίδια ακριβώς λογική που είναι θεσμοθετημένα για τα Σώματα Ασφαλείας. Θεωρώ ότι η διατήρηση των παγίων οδοιπορικών είναι εξαιρετικά σημαντικό θέμα. Να σας τονίσω ότι πολλά στελέχη εργάζονται πολύ πέραν του ωραρίου, χωρίς να έχουν ποτέ εισπράξει ένα ευρώ παραπάνω, η παλαιότερα μία δραχμή”, είπε ο Αρχηγός βάζοντας τα πράγματα στη θέση τους.

Όσο για το αξιόμαχο; Επεσήμανε ότι το βασικό μας όπλο είναι το ανθρώπινο δυναμικό αλλά τόνισε:
“Όμως, για να διατηρηθεί το αξιόμαχο απαιτείται επιχειρησιακή εκπαίδευση. Τα πληρώματα των πλοίων και οι επιτελείς των θαλάμων επιχειρήσεων χρειάζονται σκληρή, παρατεταμένη εκπαίδευση εν πλω προκειμένου να εξασφαλίζεται η υψηλή ετοιμότητα, η αυτοπεποίθηση και το αναγκαίο ηθικό στην αντιμετώπιση των πραγματικών καταστάσεων”. Ποιος μπορεί να διαφωνήσει;

Οι δηλώσεις περί αξιόμαχου που δεν μπορεί να επηρεαστεί με οποιαδήποτε περικοπή, είναι καλές για ...παρηγοριά μετά από τις ...βιαστικές παρελάσεις των τελευταίων χρόνων ,αλλά καλό θα είναι όλοι και πρώτα απ΄ όλα οι πολιτικοί να αντιμετωπίσουν την πραγματικότητα. Και αυτή νομίζουμε ότι περιγράφεται με ακρίβεια σε όσα λέει ο κ.Χρηστίδης.

Κάποιοι λένε ότι άργησε ένας Αρχηγός να πράξει το αυτονόητο και να μιλήσει δημόσια με τη γλώσσα της αλήθειας, ώστε να ακουστεί και προς το προσωπικό που διοικεί,αλλά και προς την πολιτική ηγεσία που φαίνεται ότι προτιμούσε τη σιωπή. Έστω κι έτσι όμως είναι θετικό κα ενθαρρυντικό , ότι ακούστηκε η πρώτη φωνή στρατιωτικού ηγέτη. Και ήταν φωνή σοβαρή ,αξιοπρεπής και μετρημένη.

Μην ξεχνάμε ότι με τη δημόσια τοποθέτησή του ο Α/ΓΕΝ έσπασε ένα ταμπού 38 ετών. Όσο και η μεταπολίτευση.
Τον ερώτημα είναι αν η σημασία όσων είπε έγινε καταναοητή σ΄ όσους χαράσσουν την πολιτική της χώρας ,τις αποφάσεις των οποίων καλούνται να εκτελέσουν -και εκτελούν- οι Αρχηγοί των Γενικών Επιτελείων.

onalert

Διαβάστε Περισσότερα » "Βαρυσήμαντο μήνυμα από τον Αρχηγό ΓΕΝ: "Ως εδώ,διαφορετικά έχουμε πρόβλημα""

Παρατείνονται οι κινητοποιήσεις των εισαγγελέων

Παρά την εντολή που έδωσε ο Άρειος Πάγος για περικοπές των δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών που απέχουν από τα καθήκοντά τους, η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδας ψήφισε ομόφωνα να παρατείνει τις κινητοποιήσεις μέχρι τις 9 Δεκεμβρίου.

Στη γενική συνέλευση της Ένωσης, η οποία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στην Ευελπίδων σε έντονα φορτισμένο κλίμα, οι εισαγγελείς δήλωσαν στην πλειοψηφία τους αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις, παρόλο που, όπως αναφέρθηκε, έχουν ήδη ασκηθεί 100 περίπου πειθαρχικές διώξεις κατά δικαστικών λειτουργών πρώτου και δεύτερου βαθμού για καθυστερήσεις στην έκδοση αποφάσεων.

Όπως όμως έγινε γνωστό, οι καθυστερήσεις αυτές αφορούν εκκρεμείς παλαιότερες υποθέσεις, και όχι υποθέσεις της περιόδου των τελευταίων δικαστικών κινητοποιήσεων, που άρχισαν στις 17 Σεπτεμβρίου.

Λέγεται μάλιστα ότι οι δικαστές που έχουν εκκρεμείς υποθέσεις δέχθηκαν πιέσεις από τους επιθεωρητές, οι οποίοι υπενθύμισαν ότι, αφού οι δικαστές δεν ανεβαίνουν στην έδρα το τελευταίο διάστημα, έχουν τουλάχιστον χρόνο να τελειώσουν με τις παλαιότερες εκκρεμότητες.

tanea

Διαβάστε Περισσότερα » "Παρατείνονται οι κινητοποιήσεις των εισαγγελέων"

Τα 30 επαγγέλματα και οι υπηρεσίες που ανοίγουν από 1η Ιανουαρίου

Νέες ευκαιρίες για απασχόληση δίνει η απελευθέρωση μιας σειράς επαγγελμάτων καθώς και το ξεκλείδωμα μιας σειράς υπηρεσιών που θα προωθηθούν... από την 1η Ιανουαρίου 2013.

Σύμφωνα με τις μνημονιακές υποχρεώσεις της κυβέρνησης, από τις αρχές του νέους έτους θα πρέπει να προωθηθεί το άνοιγμα δεκάδων επαγγελμάτων και υπηρεσιών, από δικηγόρους και ξεναγούς ως συντηρητές έργων τέχνης. Το αποτέλεσμα, σύμφωνα με την εφημερίδα «Το Βήμα της Κυριακής» θα είναι ότι π.χ. ένας αρχαιολόγος με δίπλωμα θα μπορεί να εργαστεί ως ξεναγός.

Παράλληλα, θα καταργηθεί μια σειρά περιορισμών όπως η υποχρεωτική παρουσία δικηγόρου σε μια σειρά συμβολαιογραφικών πράξεων. Επίσης, στο εξής θα επιτρέπεται στα σούπερ μάρκετ να πωλούν προϊόνττα καπνού, εφημερίδες, περιοδικά, βρεφικό γάλα και βενζίνη.

Ειδικότερα τα επαγγέλματα και οι υπηρεσίες που ανοίγουν είναι:

Εκτελωνιστές


Φορτοεκφορτωτές λιμανιών

Τουριστικά πρακτορεία

Πρακτορεία διανομής Τύπου

Πωλητές πετρελαίου

Πωλητές φυσικού αερίου

Ναυαγοσώστες

Πάροχοι υπηρεσιών καταδύσεων για ψυχαγωγία

Ενοικίαση μέσων θαλάσσιας αναψυχής

Μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων

Ιδιωτικές κατασκηνώσεις παιδιών

Κέντρα δημιουργικών δραστηριοτήτων για παιδιά

Πώληση περιστρόφων, και ειδών σκοποβολής

Εταιρείες παροχής υπηρεσιών ασφαλείας

Ντετέκτιβ

Συντηρητές και πωλητές έργων τέχνης

Τέλος, με το Μνημόνιο 3 που ψήφισε η Βουλή επιτρέπεται ήδη η κυκλοφορία και εκμίσθωση εννιαθέσιων ταξί. Αυτά τα εναλλακτικά ταξί θα χρησιμοποιούνται για τουριστικές υπηρεσίες και θα παίρνουν άδεια μέσα σε 15 μέρες.

iefimerida

Διαβάστε Περισσότερα » "Τα 30 επαγγέλματα και οι υπηρεσίες που ανοίγουν από 1η Ιανουαρίου"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news