facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012

Δικαστική απόφαση:O μισθός των 500 ευρώ θέτει σε κίνδυνο την επιβίωση

Ιδιαίτερα σημαντική θεωρείται δικαστική απόφαση σύμφωνα με την οποία ο μισθός των 500 ευρώ θέτει σε κίνδυνο την επιβίωση του εργαζομένου, πέραν της εκμετάλλευσης.

Η απόφαση ελήφθη από το Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο εκδίκασης προσφυγής από την κατασκευάστρια κοινοπραξία του Μετρό Θεσσαλονίκης, κατά της απεργίας των εργαζομένων στο έργο του Μετρό της συμπρωτεύουσας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων στο Μετρό Θεσσαλονίκης, το δικαστήριο «εξέδωσε μια ιστορική απόφαση που χαράζει νέους δρόμους στους αγώνες των εργαζομένων για την αξιοπρεπή διαβίωσή τους» και «θα έχει αντίκτυπο και σε όλους τους εργαζομένους στην υπόλοιπη χώρα», διότι:

- αποφάσισε ότι η εφαρμογή της Πράξης Υπουργικού Συμβουλίου (ΠΥΣ) 6/28.02.2012, που κατήργησε τη μετενέργεια και μείωσε τον κατώτατο μισθό, «είναι αντισυνταγματική και συγκρούεται με τα άρθρα 26 και 43 του Συντάγματος»

- έκρινε πως μειώσεις μισθών σε αυτό το μέγεθος (δηλαδή τα 500 ευρώ) συνιστούν πλέον εκμετάλλευση του εργαζομένου και θέτουν σε κίνδυνο την επιβίωσή του

- αποφάσισε ότι η εφαρμογή της Πράξης Υπουργικού Συμβουλίου «σε μικρή μερίδα εργαζομένων παραβιάζει κατάφωρα την αρχή της ισότητας στις εργασιακές σχέσεις»

- δέχθηκε ότι σε καμία περίπτωση οι απεργίες των εργαζομένων δεν είναι υπεύθυνες για την καθυστέρηση αποπεράτωσης του έργου

- δέχθηκε ότι οι προσλήψεις των 30 εργατοτεχνιτών δεν ήταν αναγκαίες, «κάτι που ενισχύει την άποψη πως ήταν προσχηματικές για να μπορέσει η εταιρεία να επιβάλει τις μειώσεις των μισθών», όπως σημειώνεται.

Σύμφωνα με το κείμενο της απόφασης του δικαστηρίου, οι διατάξεις της ΠΥΣ εκδόθηκαν από τη διοίκηση κατά παράβαση του Συντάγματος και γι’ αυτό είναι μη εφαρμοστέες.

Σημειωτέον ότι οι εργαζόμενοι στο Μετρό Θεσσαλονίκης απεργούν εδώ και πέντε εβδομάδες, «συμπαραστεκόμενοι στους 30 επαναπροσληφθέντες εργατοτεχνίτες, που κλήθηκαν να εργαστούν με το εξευτελιστικό ποσό των 460 ευρώ», όπως αναφέρει το σωματείο εργαζομένων.

zougla

Διαβάστε Περισσότερα » "Δικαστική απόφαση:O μισθός των 500 ευρώ θέτει σε κίνδυνο την επιβίωση"

Νέα προειδοποίηση για διαφημίσεις ΕΟΠΥΥ: «Ή τις κόβετε ή σας κόβουμε»!

Ορισμένες διαφημίσεις που προβάλλουν τους πενταψήφιους αριθμούς του ΕΟΠΥΥ φαίνεται ότι εξακολουθούν να προκαλούν εκνευρισμό και πονοκέφαλο στη Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ. Παρά το εξώδικο, ορισμένες διαφημίσεις που προσβάλουν τον φορέα εξακολουθούν να προβάλλονται. Δείτε τι προειδοποιεί ο πρόεδρος του Οργανισμό Λευτέρης Παπαγεωργόπουλος. 

Μπορεί να απεσύρθη η διαφήμιση με τον γιατρό που είναι γνωστός κυρίως από χιουμοριστικές εκπομπές, όχι όμως και οι υπόλοιπες που προκαλούν έντονο εκνευρισμό στη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ.
Γι αυτό και προειδοποιεί ότι αν δε σταματήσουν να προβάλλονται από τη μικρή οθόνη, θα διακοπεί η σύμβαση με τις συγκεκριμένες εταιρείες έως τη Δευτέρα. 
 
Όπως χαρακτηριστικά σημειώνει η διοίκηση του οργανισμού: «Μετά την κοινοποίηση της «Εξώδικης -  Κλήσης Διαμαρτυρίας» την 19η  Νοεμβρίου 2012 προς όλες τις εταιρίες παροχής υπηρεσιών επικοινωνίας  (5ψήφιοι αριθμοί κλήσεων τηλεφωνικών ραντεβού για τις παροχές  υπηρεσιών υγείας),  από τον Πρόεδρο του Ε.Ο.Π.Υ.Υ.  κ. Ελευθέριο Παπαγεωργόπουλο,  κάποιες εταιρίες δεν έχουν συμμορφωθεί στην εξώδικη δήλωση και συνεχίζουν την προβολή διαφημίσεων,    το περιεχόμενο των οποίων  θίγει βάναυσα το κύρος και την αξιοπιστία του Οργανισμού  ως προς την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών, προσβάλει τους ασφαλισμένους  και είναι τελείως αντίθετο με το προβλεπόμενο πνεύμα της ενημέρωσης».
 
Γι αυτό και ο Πρόεδρος του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. κοινοποίησε τελευταία προειδοποίηση προς τους ενδιαφερόμενους προκειμένου να αποσύρουν όλες αυτές τις διαφημίσεις που έχουν 
διαφορετικό περιεχόμενο από αυτό που προβλέπεται στη σύμβαση και υπερβαίνουν το πνεύμα των παρεχομένων υπηρεσιών του Οργανισμού. 
 «Σε διαφορετική περίπτωση την Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012   θα καταγγελθούν οι συμβάσεις όσων δεν ακολουθούν 
τους όρους των συμβάσεων και των οδηγιών που τους εστάλησαν».

iatropedia

Διαβάστε Περισσότερα » "Νέα προειδοποίηση για διαφημίσεις ΕΟΠΥΥ: «Ή τις κόβετε ή σας κόβουμε»!"

Οι φαρμακοποιοί κατεβάζουν ρολά Δευτέρα και Τρίτη

Λουκέτο για 48ωρες βάζουν οι φαρμακοποιοί στα φαρμακεία την Δευτέρα και την Τρίτη συνεχίζοντας τις κινητοποιήσεις κατά του ΕΟΠΥΥ.

Ο Θεόδωρος Αμπατζόγλου, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου υποστήριξε πως ο ΕΟΠΥΥ συνεχίζει να είναι ασυνεπής. «Μας χρωστάει 300 εκατομμύρια ευρώ από το 2011».

Παράλληλα από τη Δευτέρα οι φαρμακοποιοί σταματούν να χορηγούν επί πιστώσει φάρμακα στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ

Διαβάστε Περισσότερα » "Οι φαρμακοποιοί κατεβάζουν ρολά Δευτέρα και Τρίτη"

Για της Ελλάδας το γαμώτο!

Τα συμπεράσματα δικά σας και για την ωμή αλήθεια των πραγμάτων, και για το τι επιδιώκουν απελπισμένα να μας πασάρουν τα ελληνικά ΜΜΕ και σε ποια πραγματικότητα θέλουν να μας χώσουν.




Διαβάστε Περισσότερα » "Για της Ελλάδας το γαμώτο!"

«Πάρτι» χιλιάδων ευρώ στην Επιτροπή Ανταγωνισμού

Μπόνους πολλών χιλιάδων ευρώ φαίνεται πως μοιράζονταν μεταξύ τους τα μέλη του συμβουλίου της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

Όπως αποκαλύφθηκε έπειτα από έρευνα του επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρου Ρακιντζή, σε συνεργασία με το Ελεγκτικό Συνέδριο η επιτροπή συνεδρίαζε μέχρι και εφτά φορές την ημέρα!

Με αυτόν τον τρόπο τα μέλη της μοιράζονταν τα ποσά που αναλογούσαν στον καθένα τους για κάθε συνεδριάση τα οποία άγγιζαν μέχρι και τα 300 ευρώ για τον πρόεδρο, όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας «Παραπολιτικά» .

Μάλιστα η ίδια έρευνα που έγινε έπειτα από επώνυμη καταγγελία προς τον γενικό επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης ανέφερε πως η Επιτροπή Ανταγωνισμού είχε εκτός των άλλων αρνηθεί να περικόψει τον προϋπολογισμό της κατά 50% όπως είχε εφαρμοσθεί σε όλους τους φορείς , το έτος 2010 λόγω της οικονομικής κρίσης.

Για το λόγο αυτό το Ελεγκτικό Συνέδριο δεν ενέκρινε εντάλματα πληρωμής σχετικά με αποζημιώσεις συνεδριάσεων του Δ.Σ.

Η πιο σημαντική όμως δράση του Ελεγκτικού Συνεδρρίου για την υπόθεση αυτή ήταν ότι ζήτησε από μέλη της προηγούμενης διοίκησης αλλά και από υπαλλήλους να επιστρέψουν χρήματα που έλαβαν.

spirospero

Διαβάστε Περισσότερα » "«Πάρτι» χιλιάδων ευρώ στην Επιτροπή Ανταγωνισμού"

Πώς πέταξαν στη θάλασσα τη σορό του Λάντεν οι Αμερικάνοι

Αποκαλύπτονται για πρώτη φορά οι λεπτομέρειες της μυστικής ταφής του Οσάμα μπν Λάντεν στη θάλασσα, κατόπιν αιτήματος του ειδησεογραφικού πρακτορείου Associated Press να δοθούν στη δημοσιότητα απόρρητα μηνύματα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας του αμερικανικού στρατού με βάση σχετική νομοθεσία που υπερασπίζεται την ελευθερία της πληροφόρησης.

Τα μηνύματα έδειξαν ότι κανένας ναύτης δεν παρέστη στη συγκαλυμμένη κηδεία και ότι τα το ισλαμικό εθιμοτυπικό τηρήθηκε, ενώ η σορός του Μπιν Λάντεν αναφερόταν ως πακέτο της εταιρίας κούριερ FedEx..

Ένα μήνυμα με σφραγίδα απόρρήτου που στάλθηκε στις δύο Μαΐου από ανώτερο αξιωματικό του Αμερικανικού ναυτικού περιγράφει συνοπτικά πώς πλύθηκε το σώμα του Μπιν Λάντεν, πώς τυλίχτηκε σε λευκό σεντόνι και πώς τοποθετήθηκε σε σάκο με βάρη. Σύμφωνα με άλλο μήνυμα, μόνο μια μικρή ομάδα της ηγεσίας του πλοίου από το οποίο έγινε η ταφή του Μπιν Λάντεν στη θάλασσα γνώριζε για το γεγονός.

Ο Μπιν Λάντεν, ο οποίος σκοτώθηκε την 1η Μαΐου 2011, από επίλεκτα μέλη του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού και συγκεκριμένα της πομάδας "Seal", μεταφέρθηκε αργότερα στο αμερικανικό πολεμικό αεροπλανοφόρο USS Carl Vinson.

«Ακολουθήθηκαν οι παραδοσιακές διαδικασίες της ισλαμικής ταφής. Ένας αξιωματικός προετοίμασε μερικά λόγια θρησκευτικής φύσης, τα οποία μεταφράστηκαν στα αραβικά από έναν φυσικό ομιλητή. Αφού διαβάστηκαν τα λόγια αυτά, το σώμα τοποθετήθηκε σε ειδικά προετοιμασμένη επίπεδη σανίδα και από εκεί γλίστρησε στη θάλασσα», γράφει σε μήνυμά του ο αντιναύαρχος Τσαρλς Γκάουετ.

Σε άλλο μήνυμά του, ο ναύαρχος Γκάουετ, τότε υποδιοικητής του Πέμπτου Στόλου και ένας άλλος αξιωματικός χρησιμοποίησαν κωδικοποιημένες λέξεις για να συζητήσουν το κατά πόσον τα ελικόπτερα που μετέφεραν την επίλεκτη ομάδα τη σορό του Μπιν Λάντεν είχαν φτάσει στο Vinson. «Υπάρχουν νέα για το πακέτο μας;», ρωτήθηκε ο αντιναύαρχος Σάμιουλ Πέρεζ, διοικητής της ομάδας κρούσης που περιλάμβανε το Vinson. «Η FedEx παρέδωσε το πακέτο και τα δύο φορτηγά είναι καθοδόν», απάντησε εκείνος.

Αν και η κυβέρνηση Ομπάμα έχει δεσμευτεί να είναι η πιο διαφανής στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών , όσον αφορά το υλικό που σχετίζεται με τον θάνατο του μπιν Λάντεν κρατάει τα χαρτιά της κλειστά.

Απαντώντας σε ερωτήματα του Associated Press, το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας δήλωσε τον Μάρτιο ότι δεν μπορούσε να βρει καμία φωτογραφία ή βίντεο της επιδρομής στο κρησφύγετο του πρώην ηγέτη της Αλ Κάιντα ή κάτι που να δείχνει το πτώμα του. επίσης δήλωσε ότι δεν μπορούσε να βρει καθόλου φωτογραφίες από τη σορό του Μπιν Λάντεν μέσα στο αεροπλανοφόρο από όπου του έγινε ταφή στη θάλασσα.

Το Πεντάγωνο έχει πει επίσης ότι δεν στάθηκε δυνατό να εντοπίσει πιστοποιητικό θανάτου του, ή τα αποτελέσματα της νεκροψίας ή τα αποτελέσματα από τα τεστ DNA που διενεργήθηκαν στη σορό του ούτε οποιοδήποτε υλικό πριν από την επιδρομή που να δείχνει συζητήσεις σχετικά με το πώς θα χειρίζονταν οι αμερικανικές αρχές τη σορό του εάν τελικά κατέληγε να σκοτωθεί ο μπιν Λάντεν.

tovima

Διαβάστε Περισσότερα » "Πώς πέταξαν στη θάλασσα τη σορό του Λάντεν οι Αμερικάνοι"

Πότε και πώς θα ισχύσει η ρύθμιση για τα δάνεια

Επί τέσσερις μήνες η κυβέρνηση διαβουλεύεται με την τρόικα και την ΕΚΤ για μία αποδεκτή λύση για τους δανειολήπτες, είπε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο υφυπουργός Ανάπτυξης Θανάσης Σκορδάς.

Γνωστοποίησε ότι έγιναν διαβουλεύσεις επίσης με καταναλωτικές ενώσεις, τράπεζες και δικηγορικού συλλόγου, ώστε να βρεθεί λύση εφαρμόσιμη και ανακουφιστική.

Ο κ. Σκορδάς υπογράμμισε «δε λέω ότι δίνουμε συνολική λύση, αλλά προσπαθούμε να δώσουμε μία ουσιαστική λύση στα πλαίσια του εφικτού και αποδεκτού από την ΕΚΤ».

Παράλληλα ανέφερε, «δεν είπαμε ότι χαρίζουμε, αλλά προσπαθούμε σε αυτή τη δύσκολη περίοδο να βρεθεί μία λύση που βοήθα να ανακουφιστούν οι δανειολήπτες με πρόβλημα».

Απαντώντας σε ερώτηση για την ακρίβεια στην αγορά, ειδικά στα τρόφιμα, είπε ότι το πρόβλημα είναι ότι η κακή παραγωγή εμποδίζει την πτώση τιμών.

Σημείωσε ότι διεθνώς η παραγωγή σιτηρών και δημητριακών έχει πτώση λόγω της ξηρασίας και θα έχει και άλλη πτώση στο μέλλον και αυτό επηρεάζει και την τσέπη των καταναλωτών.

Η κυβέρνηση επιχειρεί να δώσει διευκολύνσεις σε αδύναμους δανειολήπτες και όχι να εντυπωσιάσει, είπε στο ΣΚΑΪ 100,3 ο υφυπουργός Ανάπτυξης Θανάσης Σκορδάς, αναφορικά με το σχέδιο του υπουργείου για τη ρύθμιση των στεγαστικών δανείων φυσικών προσώπων.

Σημείωσε ότι δεν πρέπει η όποια λύση δίνεται να διαταράσσει την κεφαλαιακή επάρκεια που μπορεί να αποκτήσει η κυβέρνηση, με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Για το θέμα των πλειστηριασμών ο κ. Σκορδάς είπε ότι παγώνουν ως το τέλος του 2013, ωστόσο πρόσθεσε ότι κάποια στιγμή πρέπει να απασχολήσει τους πάντες πως θα ομαλοποιηθεί η κατάσταση.

Ανέφερε ότι προτεραιότητα είναι πως θα προστατευτεί η περιουσία του έλληνα πολίτη.

Υπενθυμίζεται ότι το σχέδιο που επεξεργάζεται το υπουργείο Ανάπτυξης για τα στεγαστικά δάνεια, προβλέπει τετραετή περίοδο χάριτος για δανειολήπτες με χαμηλά εισοδήματα.

Την περίοδο αυτή ο δανειολήπτης θα καταβάλει μόνον τόκους, με σταθερό επιτόκιο 1,5%.

Το ποσόν της μηνιαίας δόσης δεν μπορεί να ξεπερνά το 30% του εισοδήματος του δανειολήπτη.

Η ρύθμιση αφορά μισθωτούς και συνταξιούχους του ιδιωτικού και του δημοσίου τομέα, καθώς και όσους έχουν σχέση εξαρτημένης εργασίας με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα έως 25.000 ευρώ και εφ’ όσον αυτό εχει μειωθεί περισσότερο από 35% από την 1η Ιανουαρίου του 2010 έως σήμερα.

Παράλληλα παγώνουν οι πλειστηριασμοί έως το τέλος του 2013.

Αναλυτικότερα:

1. Πρόγραμμα διευκόλυνσης για ενυπόθηκες απαιτήσεις

Πεδίο εφαρμογής: Αφορά μισθωτούς και συνταξιούχους ιδιωτικού και δημοσίου τομέα καθώς και όσους έχουν τεκμαιρόμενη σχέση εξαρτημένης εργασίας (η δραστηριότητά τους παρέχεται αποκλειστικά σε ένα νομικό πρόσωπο) με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα έως 25.000 Ευρώ και εφόσον αυτό έχει μειωθεί περισσότερο από 35% από 01.01.2010.

Επιπλέον αφορά ανέργους, πάσχοντες από βαριά ασθένεια ή/και μόνιμη αναπηρία και πολύτεκνους.

Ποια δάνεια υπάγονται: Δάνεια που αφορούν μόνο στην κύρια κατοικία του δανειολήπτη με αντικειμενική αξία έως 180.000 Ευρώ (200.000 Ευρώ για πολύτεκνους).

Τι χορηγείται: Περίοδος χάριτος 4 ετών με επανεξέταση στα 2 έτη, κατά τη διάρκεια της οποίας ο δανειολήπτης καταβάλλει μόνο τόκους (τοκοπληρωμή) οι οποίοι υπολογίζονται με σταθερό επιτόκιο 1,5%.

Εάν το ποσό της ως άνω τοκοπληρωμής υπερβαίνει το 30% του φορολογητέου εισοδήματος, η μηνιαία καταβολή περιορίζεται στο ύψος αυτό. Σε περίπτωση μηδενικών εισοδημάτων, προβλέπεται η δυνατότητα μηδενικών καταβολών.

Η συμβατική διάρκεια του δανείου παρατείνεται ισόχρονα με την περίοδο χάριτος και η εξόφλησή του μετά το πέρας αυτής συνεχίζεται με τους όρους της αρχικής σύμβασης.

2. Βελτίωση του ν. 3869/2010

Πεδίο εφαρμογής: Αποσαφηνίζεται το πεδίο εφαρμογής του νόμου με ρητή υπαγωγή και όσων έχουν τεκμαιρόμενη σχέση εξαρτημένης εργασίας.

Ενίσχυση της αποτελεσματικότητας του νόμου: Οι μακροχρόνιες δικαστικές εκκρεμότητες έχουν θέσει σε ομηρία πολλούς δανειολήπτες και με τον τρόπο αυτό καθυστερεί η επάνοδός τους στην οικονομική δραστηριότητα.

Α. Βελτιώνεται η αποτελεσματικότητα του εξωδικαστικού συμβιβασμού με πρόβλεψη ότι θα αρκεί η συμφωνία των πιστωτών που εκπροσωπούν το 50% + 1 των απαιτήσεων της οφειλής (όχι η πλήρης ομοφωνία, 100%, που απαιτείτο μέχρι σήμερα).

Β. Προβλέπεται καταβολή δόσης από την υποβολή της αίτησης υπαγωγής στη ρύθμιση, χωρίς καθυστερήσεις εξαιτίας της εκκρεμοδικίας, εφόσον η προσδιοριζόμενη δικάσιμος υπερβαίνει τις προθεσμίες που θέτει ο νόμος. Το καταβληθέν ποσό θα συμψηφίζεται με τη ρύθμιση που τελικώς θα αποφασίσει το Δικαστήριο αποδεσμεύοντας τον οφειλέτη ακόμα και με την έκδοση της απόφασης. Η ελάχιστη καταβολή ορίζεται στο 10% της τρέχουσας δόσης με ελάχιστο ποσό καταβολής τα 40 Ευρώ μηνιαίως.

3. Τειρεσίας
Προβλέπεται η βελτίωση του υφιστάμενου πλαισίου έτσι ώστε να αναγνωρίζονται οι συνέπειες της δυσχερούς οικονομικής περιόδου και να δίνεται η δυνατότητα μίας πιο ευέλικτης αντιμετώπισης των συναλλασσομένων με τα πιστωτικά ιδρύματα ανάλογα με το συνολικό τους προφίλ και όχι με βάση μεμονωμένα ατυχή περιστατικά.

4. Πλειστηριασμοί
Παράταση των υφιστάμενων διατάξεων αναστολής των πλειστηριασμών έως 31-12-2013.

5. Επιβράβευση συνεπών δανειοληπτών.
Θα υπάρξει συγκεκριμένο πρόγραμμα επιβράβευσης όσων αποπληρώνουν στην ώρα τους τα δάνειά τους.

ipop

Διαβάστε Περισσότερα » "Πότε και πώς θα ισχύσει η ρύθμιση για τα δάνεια"

Το ψηλότερο κτίριο στον κόσμο θα χτιστεί στην Κίνα σε 90 ημέρες

Την ανέγερση του ψηλότερου κτιρίου στον κόσμο θα επιχειρήσουν να φέρουν εις πέρας μηχανικοί στην Κίνα με χρονικό περιθώριο μόλις 90 ημέρες. Με ύψος 838m και 220 ορόφους ο ουρανοξύστης ‘Sκy City’ θα χτιστεί στις όχθες του ποταμού Xiangjiang στην πόλη Changsa και για να τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα θα πρέπει να χτίζονται 5 όροφοι τη μέρα!

Η εταιρεία που ανέλαβε το project ακούει στο όνομα Broad Sustainable Building και πρόσφατα κατόρθωσε να κατασκευάσει 30-όροφο ξενοδοχείο σε μόλις 15 ημέρες. Για την ανέγερση του πανύψηλου ουρανοξύστη θα χρησιμοποιηθούν 220.000 τόνοι χάλυβα και το κόστος υπολογίζεται να φτάσει τα $1500 ανά τετραγωνικό μέτρο.

Οι πρώτες εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν περί τα τέλη του μήνα που διανύουμε και καλώς εχόντων των πραγμάτων ο ουρανοξύστης θα είναι έτοιμος πριν τον Μάρτιο του 2013.

techgear

Διαβάστε Περισσότερα » "Το ψηλότερο κτίριο στον κόσμο θα χτιστεί στην Κίνα σε 90 ημέρες"

Σαλμάς: Όποιος καρκινοπαθής δε βρίσκει το φάρμακό του να με πάρει τηλέφωνο

«Αν από Δευτέρα κάποιος καρκινοπαθής δε βρίσκει το φάρμακό του, να καλέσει στο γραφείο μου στο τηλέφωνο 213 214 2886» για να τον ενημερώσει είπε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Ο αναπληρωτής υπουργός επεσήμανε ότι οι θεραπείες για τους καρκινοπαθείς είναι κατά κύριο λόγο νοσοκομειακές, άρα δεν υπάρχει θέμα με τις κινητοποιήσεις των φαρμακοποιών. Είπε ακόμα, ότι οι ασθενείς μπορούν να ζητούν από τους γιατρούς του να τους γράφουν τρίμηνες συνταγές για τα φάρμακά τους.

«Δεν υπαρχει θέμα να μη βρει το φάρμακό του ένας καρκινοπαθής» υπογράμμισε ο κ. Σαλμάς.

Παράλληλα, παραδέχτηκε ότι η οικονομική κατάσταση των νοσοκομείων είναι δύσκολη και υπογράμμισε ότι ελήφθησαν δύσκολες αποφάσεις που περιορίζουν το κέρδος των παρόχων, για να μην πληγεί ο πυρήνας της υγείας που αφορά τους πολίτες.

Ο κ. Σαλμάς σημείωσε ότι στήνεται από την αρχή ένα διαφανές σύστημα τιμολόγησης φαρμάκων, προσθέτοντας ότι «προφανώς υπάρχουν λάθη», αλλά διορθώνονται. Μάλιστα, είπε ότι τα φάρμακα μεσοσταθμικά είναι 13-14% φθηνότερα και έτσι εξοικονομούν και τα ταμεία και τα νοσοκομεία και οι πολίτες.

Αναφερόμενος στις ελλείψεις φαρμάκων, είπε ότι όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο, ο ΕΟΦ απαγορεύει την παράλληλη εξαγωγή των συγκεκριμένων σκευασμάτων.

Τέλος, για τα τηλεφωνικά ραντεβού του ΕΟΠΥΥ, είπε ότι το υπουργείο κάνει την προσπάθεια μέχρι το τέλος του έτους να στηρίξει από μόνο του την τηλεφωνική υπηρεσία.

skai

Διαβάστε Περισσότερα » "Σαλμάς: Όποιος καρκινοπαθής δε βρίσκει το φάρμακό του να με πάρει τηλέφωνο"

Μοσκοβισί: «Έλληνες, ο Σόιμπλε σας την έχει στημένη»

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΙΧΕ ΣΤΕΙΛΕΙ Ο ΝΥΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ

Την προσπάθεια του γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε να εκτοπίσει τη χώρα μας από τη ζώνη του ευρώ είχε αναφέρει στην ελληνική κυβέρνηση τον περασμένο Οκτώβρη, ο νυν υπουργός της Γαλλίας, Πιερ Μοσκοβισί που τότε όμως δεν βρισκόταν στο αξιώμα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Τα Νέα, Έλληνας πρώην υπουργός που δεν κατονομάζεται είχε επισκεφθεί στο Παρίσι. Επρόκειτο να συναντήσει τον Μακρόν, ωστόσο έτυχε να βρίσκεται στο Προεδρικό Μέγαρο και ο Μοσκοβισί, με αποτέλεσμα τα ραντεβού να συγχωνευθούν.


Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, οι δύο Γάλλοι είπαν στον Έλληνα συνομιλητή τους κάτι που δεν μπορούσε εκείνη την περίοδο να λεχθεί επίσημα.


Τον πληροφόρησαν, ότι ισχυροί παράγοντες της Γερμανίας με επικεφαλής τον υπουργό Οικονομικών της Χώρας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, δεν δέχονται ότι η Ελλάδα μπορεί να παραμείνει στο ευρώ.


Η ομάδα αυτή στη Γερμανία, ανεβάζει συνεχώς τις απαιτήσεις και καθυστερεί τις δόσεις, ώστε η Ελλάδα στην πορεία να μην τα καταφέρει και να αποχωρήσει από την ευρωζώνη.


Σύμφωνα με «Τα Νέα», το μήνυμα μεταφέρθηκε στην Αθήνα, με την κυβέρνηση να αποφασίζει ότι δεν θα δοθεί καμία αφορμή στους Γερμανούς. Πράγματι, όλα τα μέτρα ψηφίστηκαν με αποτέλεσμα να σταματήσουν οι επιθέσεις κατά της Ελλάδας. Ακόμα και τα γερμανικά ΜΜΕ αναγνώρισαν ότι η Ελλάδα τήρησε τις δεσμεύσεις της.


Παρά το γεγονός όμως ότι δεν δόθηκε αφορμή στην ομάδα Σόιμπλε να "εκτελέσει" οικονομικά τη χώρα μας, οι προθέσεις της Γερμανίας φάνηκαν στο Eurogroup της περασμένης Τρίτης, όταν δεν υπήρξε απόφαση για την Ελλάδα.


Η κατακραυγή που ακολούθησε, ίσως βάλει στην άκρη για λίγο τα σχέδια της ομάδας υπό τον Σόιμπλε, όσο όμως το χρέος δεν είναι βιώσιμο, ο κίνδυνος να πετύχουν το σκοπό τους θα παραμένει.

newpost

Διαβάστε Περισσότερα » "Μοσκοβισί: «Έλληνες, ο Σόιμπλε σας την έχει στημένη»"

Παναγούλης σε Γιακουμάτο: Ελα να ψαχτούμε, πως τα απέκτησες όλα; Μύγες έτρωγες;

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στάθης Παναγούλης επιτέθηκε στον Γεράσιμο Γιακουμάτο για μία συνέντευξη που παραχώρησε ο τελευταίος στο ραδιοφωνικό σταθμό real fm.

Ο κ. Παναγούλης είπε «έλα να ψαχτούμε θέλω να πω στον κ. Γιακουμάτο, που θα ψήσει το Πάσχα το αρνί του...

στον Αστέρα Βουλιαγμένης; (που συχνάζει τακτικότατα και φωτογραφίζεται με μαγιό λες κι είναι μοντέλο), στο σπίτι του στη Μύκονο, σε ιδιωτικό διαμέρισμα στο Κολωνάκι ή στο σπίτι του στα Βόρεια Προάστια; Πόθεν Εσχες κ. Μάκη; Μήπως από τη βουλευτική αποζημίωση ή από τη σύνταξη του αντιστασιακού την περίοδο της Χούντας 1967-74; Ελάτε να ψαχτούμε κ. Γιακουμάτε τί είχαμε και τι έχουμε, πως τα απέκτησες όλα αυτά. μήπως έτρωγες μύγες;».

iefimerida

Διαβάστε Περισσότερα » "Παναγούλης σε Γιακουμάτο: Ελα να ψαχτούμε, πως τα απέκτησες όλα; Μύγες έτρωγες;"

Γιούνκερ:Όχι σε βάρος των φτωχών του κόσμου


Την διάκριση μεταξύ χωρών που «συνεισφέρουν» και χωρών που «αποδέχονται» θεωρεί υπεύθυνη για την αποτυχία των «27» να συμφωνήσουν στην Σύνοδο Κορυφής στον προϋπολογισμό της ΕΕ ο Ζ. Κλ. Γιούνκερ.

Χωρίς συμφωνία για τον προϋπολογισμό, ολοκλήρωσε χθες τις εργασίες της η Σύνοδος Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Θα χρειαστεί νέα Σύνοδος πιθανότατα τον Ιανουάριο ή τον Φεβρουάριο καθώς η Βρετανία παραμένει αμετακίνητη στις θέσεις της. Μία σύνοδος χωρίς αποτέλεσμα, κάτι που προκάλεσε την οργή του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Σε συνέντευξή του προς την Deutsche Welle o πρόεδρος του Eurogroup εξήγησε τους λόγους του ναυαγίου της Συνόδου Κορυφής: «Νομίζω ότι κάνουμε ένα λάθος και αυτό το λάθος το συμμερίζονται σε μεγάλο βαθμό οι χώρες-μέλη και η κοινή γνώμη στην Ευρώπη: Κάνουμε διάκριση μεταξύ χωρών που συνεισφέρουν και αποδεκτών. Εγώ υποστηρίζω ρητά και κατηγορηματικά ότι όλες οι 27 χώρες της ΕΕ είναι αποδέκτες. Όλοι ωφελούμεθα από τη συμμετοχή μας στην ΕΕ. Θεωρώ λοιπόν ότι αυτή η τεχνητή διάκριση δεν ανταποκρίνεται στα ζητούμενα του 21ου αιώνα», εκτιμά ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Όχι σε βάρος των φτωχών του κόσμου

"Οι φτωχοί του κόσμου δεν συμμετέχουν στις διαπραγματεύσεις της ΕΕ"
Ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου δεν θεωρεί επιλήψιμο το γεγονός ότι κάθε χώρα φέρνει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων τις δικές της θέσεις και με βάση αυτές προσπαθεί να επηρεάσει το αποτέλεσμα της συνόδου. Είναι καλό να γνωρίζει ο ένας τις θέσεις του άλλου. Ωστόσο, διευκρινίζει ο κ. Γιούνκερ απαιτούνται πολλές συνεδριάσεις μέχρι να προκύψει αποτέλεσμα. Για τον λόγο αυτόν ο πρόεδρος του Eurogroup δεν ρισκάρει μια πρόγνωση για την επόμενη σύνοδο. «Είναι υπόθεση του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν φαν Ρομπάι να κρίνει πότε θα πρέπει να συνεδριάσουμε. Δεν πιστεύω ότι αυτό θα γίνει εντός μερικών εβδομάδων. Το βλέπω στα τέλη Ιανουαρίου με αρχές Φεβρουαρίου», επισημαίνει ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

O πρόεδρος του Eurogroup αντιμετωπίζει με επιφυλάξεις μια σειρά περικοπών στον προϋπολογισμό που ζητούν κυρίως οι «μεγάλοι» της ΕΕ. Μία από αυτές είναι η μείωση των πόρων της αναπτυξιακής βοήθειας προς τις φτωχές χώρες. «Είμαι της άποψης ότι δεν είναι καλό να προγραμματίζουμε περικοπές σε βάρος των φτωχών του κόσμου. Βέβαια, αυτό είναι εύκολο γιατί οι φτωχοί δεν βρίσκονται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Τα 24 χιλιάδες παιδιά που πεθαίνουν κάθε μέρα από την πείνα δεν κάθονται στο τραπέζι μας. Και για αυτόν τον λόγο διαφωνώ με τις περικοπές αυτές», τονίζει ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

dw

Διαβάστε Περισσότερα » "Γιούνκερ:Όχι σε βάρος των φτωχών του κόσμου"

Αλλοίμονο για τους ιδιοκτήτες ακινήτων!

Φόρο-κρεμάλα σχεδιάζει να επιβάλει το υπουργείο Οικονομικών στα ακίνητα από το 2013 και προσπαθεί να κοροϊδέψει τους φορολογουμένους, αφήνοντας να διαρρεύσει ότι θα προβλέπει αφορολόγητο όριο, επί της αντικειμενικής αξίας, έως τα 50.000 ευρώ και έξι έως οχτώ κλιμάκια που θα ξεκινούν από το 0,05% και θα φτάνουν έως το 2,5% για τα ακριβά ακίνητα.
 
Με το «τυράκι» του αφορολογήτου όμως, το υπουργείο Οικονομικών κρύβει την παγίδα του νέου φόρου, ο οποίος θα επιβάλλεται στη συνολική ακίνητη περιουσία -εφόσον ξεπερνά τα 50.000 ευρώ- και όχι σε κάθε ακίνητο ξεχωριστά. Δηλαδή, το αφορολόγητο όριο των 50.000 ευρώ εύκολα θα ξεπερνιέται από όποιον έχει δεύτερο ακίνητο (π.χ. εξοχικό ή πάρκινγκ ή αποθήκη ή εάν το σπίτι βρίσκεται σε ιδιόκτητο οικόπεδο ή εάν διαθέτει κάποια άλλη έκταση, καλλιεργήσιμη ή μη κ.λπ.).
 
Στον υπολογισμό του αφορολογήτου θα προστίθενται και τα ακίνητα που ενδεχομένως διαθέτουν η σύζυγος ή τα προστατευόμενα τέκνα. Από το σύνολο αυτό θα αφαιρούνται τα 50.000 και το υπόλοιπο ποσό θα φορολογείται με συντελεστές από 0,05% έως 2%, ανάλογα με το ύψος της ακίνητης περιουσίας.
 
Και η κοροϊδία συνεχίζεται με το επιχείρημα ότι ο νέος φόρος θα είναι δίκαιος, καθώς θα αντικαταστήσει και το χαράτσι που πληρώνουμε στη ΔΕΗ αλλά και το Φόρο Ακίνητης Περιουσίας (ΦΑΠ). Ομως ο ΦΑΠ επιβάλλεται με υψηλά αφορολόγητα όρια (400.000 ευρώ για το 2010 και 200.000 ευρώ για το 2011), τα οποία με το νέο σύστημα θα μειωθούν στα 50.000 ευρώ, ώστε να παγιδευτούν ακόμα περισσότεροι φορολογούμενοι.
 
Οπως εκτιμούν παράγοντες της κτηματαγοράς, από τη νέα και επαχθή φορολόγηση θα γλιτώσουν μόνο πολύ μικρά σπίτια που βρίσκονται σε συνοικίες. Αλλά ακόμα και σε αυτές τις περιπτώσεις, εάν κάποιος έχει και ένα δεύτερο σπίτι, π.χ. πατρικό χωριό, πέφτει αυτομάτως στην παγίδα της Εφορίας.
 
Ο νέος φόρος θα επιβαρύνει και όλα τα αγροτεμάχια, καθώς και τα οικόπεδα εκτός σχεδίου. Αυτό σημαίνει νέα ταλαιπωρία για εκατοντάδες χιλιάδες φορολογουμένους, οι οποίοι θα κληθούν το επόμενο έτος να υποβάλουν το έντυπο Ε9 και να δηλώσουν ή να διορθώσουν τα στοιχεία για τα εκτός σχεδίου ακίνητα που έχουν στην κατοχή τους (αγροτεμάχια, οικόπεδα, βοσκότοποι κ.ά.). Και αυτό γιατί το υπουργείο Οικονομικών δεν διαθέτει ολοκληρωμένη βάση δεδομένων για να επιβάλει τον νέο φόρο και στα εκτός σχεδίου ακίνητα.
 
Το σχέδιο για την επιβολή του νέου φόρου σε όλα τα ακίνητα εξετάστηκε στη χθεσινή συνάντηση της διακομματικής επιτροπής του υπουργείου Οικονομικών που συνεδρίασε υπό τον υφυπουργό Οικονομικών Γ. Μαυραγάνη. Την ερχόμενη εβδομάδα η επιτροπή αναμένεται να ολοκληρώσει την εισήγησή της στους τρεις πολιτικούς αρχηγούς που στηρίζουν την κυβέρνηση, προκειμένου να ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις.

dimokratianews

Διαβάστε Περισσότερα » "Αλλοίμονο για τους ιδιοκτήτες ακινήτων!"

Τα οικονομικά μέτρα έρχονται από το ...1843! Διαβάστε τις απίστευτες ομοιότητες!

Η ιστορία είναι πραγματική. Και είναι η ιστορία της χώρας μας. Που όπως όλες οι ιστορίες, όλων των κρατών έχουν κάτι πολύ περιέργες συμπτώσεις . Ίσως επειδή τα κράτη ,όπως και οι άνθρωποι αρνούνται να μάθουν από τα λάθη τους. Κι έτσι τα επαναλαμβάνουν.

Διαβάστε λοιπόν το κείμενο ,που μας υπέδειξε ένας πολύ σοβαρός καθηγητής στρατιωτικής Σχολής για το τι είχε συμβεί στην Ελλάδα το 1843! Θα βρείτε πιστέψτε μας πάρα πολλές …συμπτώσεις και ομοιότητες με το σήμερα:

“Το καλοκαίρι του 1843, η Ελλάδα έπρεπε να καταβάλει στις τράπεζες της Ευρώπης τα τοκοχρεολύσια παλιότερων δανείων που είχε πάρει η χώρα. Δυστυχώς τα λεφτά δεν είχαν πάει σε υποδομές που θα βοηθούσαν την κατεστραμένη Ελληνική οικονομία, αλλά είχαν σπαταληθεί στους εμφυλίους της επανάστασης και στα λούσα του παλατιού και των Βαυαρών συμβούλων του στέμματος.

Οι τόκοι που έπρεπε να καταβάλλονται κάθε χρόνο ήταν 7 εκατομμύρια δραχμές και ισοδυναμούσαν με το μισό τών συνολικών εσόδων του. ελληνικού κράτους που έφταναν μετά βίας τα 14 εκατομμύρια ετησίως. Στην πραγματικότητα, με την καταβολή των τόκων δεν περίσσευε τίποτα να επενδυθεί προς όφελος του ελληνικού λαού. (Μήπως κάτι αρχίζει να μας θυμίζει;)

Την άνοιξη του 1843, η κυβέρνηση παίρνει μέτρα λιτότητας, τα οποία όμως δεν αποδίδουν τόσο ώστε να .συγκεντρωθούν τα απαιτούμενα για την ετήσια δόση χρήματα. Έτσι, τον Ιούνιο του 1843, η ελληνική κυβέρνηση ενημερώνει τις ξένες κυβερνήσεις ότι αδυνατεί να καταβάλει το ποσό που χρωστά! ει και ζ ητά νέο δάνειο από τις μεγάλες δυνάμεις, ώστε να αποπληρώσει τα παλιά. Αυτές αρνούνται κατηγορηματικά. (Βρε κοίτα κάτι συμπτώσεις.)

Αντί να εγκρίνουν νέο δάνειο, εκπρόσωποι των τριών μεγάλων δυνάμεων (Αγγλία-Γαλλία-Ρωσία) κάνουν μια διάσκεψη στο Λονδίνο για το ελληνικό χρέος και καταλήγουν σε καταδικαστικό πρωτόκολλο. Οι πρεσβευτές των μεγάλων δυνάμεων με το πρωτόκολλο στο χέρι, παρουσιάζονται στην ελληνική κυβέρνηση και απαιτούν την ικανοποίηση του. Αρχίζουν διαπραγματεύσεις ανάμεσα στα δύο μέρη και μετά από έναν μήνα υπογράφουν μνημόνιο (απ νάτο!), σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα πρέπει να πάρει μέτρα ώστε να εξοικονομήσει μέσα στους επόμενους μήνες το αστρονομικό επιπλέον ποσό των 3,6 εκατομμυρίων δραχμών, που θα δοθούν στους δανειστές της. (Αυτό σίγουρα κάτι μας θυμίζει;)

Για να είναι σίγουροι ότι το μνημόνιο θα εφαρμοστεί κατά γράμμα, οι πρεσβευτές απαιτούν να παραβρίσκονται στις συνεδριάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου που θα εγκρίνει τα μέτρα και να παίρνουν ανά μήνα λεπτομερή κατάσταση της πορείας εφαρμογής τους, αλλά και των ποσών που εισπράττονται. (Ε όχι, δεν γίνεται, πλάκα μας κάνουν.)

Για να μην τα πολυλογώ, σας αναφέρω τα βασικά μέτρα που επέβαλε η κυβέρνηση μέσα στο 1843 σε εφαρμογή του τότε μνημονίου. Κάθε ομοιότητα με την εποχή μας, είναι εντελώς τυχαία και πέραν των προθέσεων του ιστορικού που τα κατέγραψε:

1. Απολύθηκε το ένα τρίτο των Δημοσίων υπαλλήλων και μειώθηκαν 20% οι μισθοί όσων παρέμειναν. (όπα.)

2. Σταμάτησε η χορήγηση συντάξεων, που τότε δεν δίνονταν στο σύνολο του πληθυσμού αλλά σε ειδικές κατηγορίες. (αμάν.)

3. Μειώθηκαν κατά 60% οι στρατιωτικές δαπάνες, μειώθηκε δραστικά ο αριθμός των ενστόλων και αντί για μισθό οι στρατιωτικοί έπαιρναν χωράφια.

4. Επιβλήθηκε προκαταβολή στην είσπραξη του φόρου εισοδήματος και της "δεκάτης", που ! ήταν ο φ όρος για την αγροτική παραγωγή. (από τότε έ.)

5. Αυξήθηκαν οι δασμοί και οι φόροι χαρτοσήμου.(ΦΠΑ δεν είχε τότε.)

6. Απολύθηκαν όλοι οι μηχανικοί του Δημοσίου και σταμάτησαν όλα τα δημόσια έργα. (έλα.)

7. Καταργήθηκαν εντελώς όλες οι υγειονομικές υπηρεσίες του κράτους. (είχε ο Λοβέρδος προ-προπάππου τότε;)

8. Απολύθηκαν όλοι οι υπάλληλοι του εθνικού τυπογραφείου, όλοι οι δασονόμοι, οι δασικοί υπάλληλοι και οι μισοί καθηγητές πανεπιστημίου. (πιθανόν να έφερναν ξένους.)

9. Καταργήθηκαν όλες οι διπλωματικές αποστολές στο εξωτερικό. (ε, όχι, αυτό όχι.)

10. Νομιμοποιήθηκαν όλα τα αυθαίρετα κτίσματα και οι καταπατημένες "εθνικές γαίες" με την πληρωμή προστίμων νομιμοποίησης. (ερχόμαστε δεύτεροι.)

11. Περαιώθηκαν συνοπτικά όλες οι εκκρεμείς φορολογικές υποθέσεις με την καταβολή εφάπαξ ποσού. (αθάνατη Ελλάδα.)


(Είναι να τρελαίνεσαι, είναι δυνατόν να αντέγραψαν οι τωρινοί ένα τόσο παλιό σχέδιο, μια που δεν είχαν άλλες ιδέες;) Δεν είναι ανατριχιαστικά όμοια με την εποχή μας; Είδατε που οι οικονομικές συνταγές λιτότητας είναι σαν το παλιό καλό κρασί; για ποιούς; Ίδιες, αιώνιες, ανυπόφορες. Κι επειδή ξέρω ότι θα ρωτήσετε "τι πέτυχαν με όλα αυτά;", σας απαντώ:

Ο κόσμος εξαθλιώθηκε για μεγάλο χρονικό διάστημα, οι ξένοι πήραν ένα μέρος των χρημάτων τους, η χώρα είδε κι έπαθε να συνέλθει, αλλά φαλήρισε ξανά μετά από πενήντα ακριβώς χρόνια, με το "Κύριοι, δυστυχώς επτωχεύσαμεν" του Χαριλάου Τρικούπη, το 1893.
Πάντως, το συγκεκριμένο μνημόνιο του 1843, από πολλούς ιστορικούς θεωρείται μία από τις σοβαρότερες αφορμές για το ξέσπασμα της επανάστασης της 3ης Σεπτέμβρη 1843, που έφερε Σύνταγμα στη χώρα”.

onalert

Διαβάστε Περισσότερα » "Τα οικονομικά μέτρα έρχονται από το ...1843! Διαβάστε τις απίστευτες ομοιότητες!"

"Κανείς δεν θα κλοτσήσει το ντενεκεδόκουτο στον δρόμο"!

«Στην Ελλάδα παίζεται η αξιοπιστία μας παγκοσμίως», αναφέρει κείμενο εσωτερικής ενημέρωσης του ΔΝΤ που αποκαλύπτει ο Κόσμος του Επενδυτή και το οποίο σκιαγραφεί το παρασκήνιο της σύγκρουσης με την ευρωζώνη, λίγο πριν από την αναμέτρηση Λαγκάρντ - Σόιμπλε στο Eurogroup που κατέληξε σε ναυάγιο.

Αδιαπραγμάτευτος στόχος του ΔΝΤ είναι το ελληνικό χρέος να έχει μειωθεί στο 120% το 2020, ώστε να καταστεί βιώσιμο, γιατί μόνο έτσι διασώζεται η αξιοπιστία του ΔΝΤ και της Ευρώπης απέναντι στις αγορές. Γι’αυτό και το ταμείο δεν πρόκειται να επιτρέψει σε κανέναν να «κλοτσήσει το ντενεκεδόκουτο στον δρόμο».

Στη συγκεκριμένη περίπτωση το ντενεκεδόκουτο είναι η Ελλάδα, ενώ στο κείμενο εσωτερικής ενημέρωσης του ΔΝΤ, αναφέρεται ρητά ότι το πρόβλημα του οργανισμού δεν είναι πλέον με τους Έλληνες που έχουν κάνει όλα όσα χρειάζονταν αλλά με τους Ευρωπαίους που πρέπει να συμφωνήσουν σε πολιτικές μείωσης του χρέους στο 120% το 2020, ώστε το πρόγραμμα να γίνει αξιόπιστο και να πειστούν οι αγορές.

Το ΔΝΤ επιμένει ότι «είναι υψίστης σημασίας να αποκατασταθεί η αξιοπιστία του προγράμματος εδώ και τώρα. Η μεταφορά της ημερομηνίας του στόχου από το 2020 στο 2022 σημαίνει υποβάθμιση της εμπιστοσύνης και της αξιοπιστίας αυτής της δέσμευσης και γι’ αυτό στο ΔΝΤ θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να επαναφέρουμε στην Ελλάδα τη βιωσιμότητα του χρέους της».

defencenet

Διαβάστε Περισσότερα » ""Κανείς δεν θα κλοτσήσει το ντενεκεδόκουτο στον δρόμο"!"

Κινητοποιήσεις μέχρι την Τρίτη αποφάσισε η ΠΟΕ – ΟΤΑ

Τη συνέχιση των καταλήψεων σε γραφεία προσωπικού, δημαρχεία και δημοτικά κτίρια έως και την Τρίτη αποφάσισε χθες το βράδυ το Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Η απόφαση ελήφθη σχεδόν ομόφωνα από το σύνολο των παρατάξεων με εξαίρεση την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η οποία πρότεινε 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες από τη Δευτέρα.

Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα απέχουν από την εργασία τους το Σαββατοκύριακο και θα συνεχίσουν τις καταλήψεις, κυρίως στα γραφεία Προσωπικού και σε άλλα δημοτικά κτίρια (ανάλογα με τις αποφάσεις των κατά τόπων συλλόγων) έως την Τρίτη.

Την Τρίτη θα πραγματοποιηθούν στάσεις εργασίας (από τις 11 το πρωί έως τις τρεις το μεσημέρι και από τις τρεις το μεσημέρι έως τις επτά το απόγευμα), οπότε θα γίνει νέα πορεία στο υπουργείο με στόχο τη συνάντηση με τον Αντ.Μανιτάκη.

Ανάλογες συγκεντρώσεις οργανώνονται για την Τρίτη και στις υπόλοιπες πρωτεύουσες Νομών της χώρας.

Την ίδια ημέρα θα συνεδριάσει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ, η οποία έχει εξουσιοδοτηθεί από το Γενικό Συμβούλιο να αποφασίσει τη συνέχιση των κινητοποιήσεων εάν το υπουργείο δεν αποσύρει το μέτρο της διαθεσιμότητας.

Επίσης, το Γενικό Συμβούλιο αποφάσισε για την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 4ωρη στάση εργασίας από τις 11 το πρωί έως τις τρεις το μεσημέρι στο Νομό Θεσσαλονίκης και συγκέντρωση συμπαράστασης στους τρεις συλληφθέντες στις 12 το μεσημέρι μπροστά από το Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης.

Το Γενικό Συμβούλιο, στο ψήφισμά του, απευθύνει κάλεσμα προς τις Περιφερειακές Ενώσεις Δήμων και ειδικά προς το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ «να αποδείξει εμπράκτως τη στήριξή του στους υπό απόλυση εργαζομένους παίρνοντας αποφάσεις αναστολής λειτουργίας των υπηρεσιών των Δήμων»..

Διαβάστε Περισσότερα » "Κινητοποιήσεις μέχρι την Τρίτη αποφάσισε η ΠΟΕ – ΟΤΑ"

Στάινμπρουκ: Η Γερμανία δεν έχει πληρώσει ούτε σεντ για την Ελλάδα

Δεν έχει πληρώσει μέχρι τώρα χρήματα για την Ελλάδα η Γερμανία όπως δήλωσε ο υποψήφιος των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) Πέερ Στάινμπρουκ σε συνέντευξή του, η οποία θα δημοσιευθεί σήμερα στην κυριακάτικη Bild, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να καταβληθούν τελικά οι εγγυήσεις

«Ως τώρα η Γερμανία δεν έχει πληρώσει για την Ελλάδα ούτε ένα σεντ, παρά έχει αναλάβει μόνο εγγυήσεις», δηλώνει χαρακτηριστικά ο κ. Στάινμπρουκ.

«Αλλά είναι πιθανό, αυτές οι εγγυήσεις να καταστούν πληρωτέες», προσθέτει και υπογραμμίζει ότι οι Γερμανοί πρέπει για την συνοχή της Ευρώπης να υποβληθούν σε θυσίες.

«Βρισκόμαστε εδώ και καιρό σε μια ένωση ευθύνης. Η Ελλάδα δεν θα καταφέρει για τα επόμενα οκτώ χρόνια να επιστρέψει στις κεφαλαιαγορές και θα χρειαστεί για αυτό γέφυρες. Για αυτές τις γέφυρες, θα πρέπει να φροντίσουμε εμείς και αυτό κοστίζει χρήματα», επισημαίνει ο Γερμανός Σοσιαλδημοκράτης.

Ο Στάινμπρουκ δήλωσε επίσης ότι μία ενδεχόμενη πτώχευση της Ελλάδς θα είχε πολύ μεγάλο κόστος για τους Γερμανούς.

ethnos

Διαβάστε Περισσότερα » "Στάινμπρουκ: Η Γερμανία δεν έχει πληρώσει ούτε σεντ για την Ελλάδα"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news