facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012

Έπιασαν τους ληστές της Αρχαίας Ολυμπίας - Ταυτοποιούν τα κλοπιμαία

Στη σύλληψη τριών ατόμων έφτασαν άνδρες της ασφάλειας μετά από μια καλά σχεδιασμένη επιχείρηση. Οι αστυνομικοί προσποιήθηκαν τους αγοραστές και τους συνέλαβαν με τα αρχαία στα χέρια.

Οι πρώτες πληροφορίες θέλουν άμεσα να μεταβαίνουν στο μουσείο για να επαληθευτούν τα στοιχεία των κλοπιμαίων, οτι αντιστοιχούν με αυτά που οι ληστές άρπαξαν από το μουσείο.

Η σύλληψη των δραστών ήταν θέμα τιμής για την ελληνική αστυνομία και οι εκτιμήσεις πως τα αρχαία δεν απομακρύνθηκαν από την περιοχή φαίνεται πως επαληθεύονται. Αναμένεται και το τελικό στάδιο της ταυτοποίησης για να δέθεί η υπόθεση.

Να θυμίσουμε πως ήταν λίγο μετά τις 7.30 το πρωί της 17ης Φεβρουαρίου του 2012 όταν δύο κουκουλοφόροι ληστές εισέβαλαν στο παλαιό Μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας, την ώρα που η φύλακας του χώρου απενεργοποιούσε το συναγερμό για να αναλάβει υπηρεσία. Οι δύο ληστές, υπό την απειλή όπλου, έδεσαν και φίμωσαν τη γυναίκα, απαιτώντας να τους δείξει πού βρίσκονται τα "χρυσά στεφάνια" του μουσείου.

Οι δράστες αφού συνέλεξαν περίπου 65 με 68 εκθέματα από πέντε προθήκες, διέφυγαν πεζοί και εξαφανίστηκαν, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες.

Η φύλακας όταν κατόρθωσε να λυθεί, ειδοποίησε τις αστυνομικές αρχές για το συμβάν, οι οποίες μετέβησαν στο χώρο της κλοπής.

pelop

Διαβάστε Περισσότερα » "Έπιασαν τους ληστές της Αρχαίας Ολυμπίας - Ταυτοποιούν τα κλοπιμαία"

Σκληρό γεωπολιτικό πόκερ εις βάρος της Ελλάδας στη Θράκη

Η αποσταθεροποίηση που «δουλεύουν» οι Γερμανοί και ο ρόλος των 180 τούρκων επιχειρηματιών

Επικίνδυνο παιχνίδι εις βάρος της Ελλάδας παίζουν οι Γερμανοί στη Θράκη, στο πλαίσιο ενός ολοκληρωμένου σχεδίου του Βερολίνου για τη μετατροπή της χώρας σε κανονικό προτεκτοράτο.

Τα «Επίκαιρα» αποκαλύπτουν τις γερμανικές μεθοδεύσεις και τις πιέσεις προς την κυβέρνηση προκειμένου να επιτραπεί η επιστροφή δεκάδων χιλιάδων απελαθέντων «τουρκόφρονων» μουσουλμάνων και των οικογενειών που δημιούργησαν μετέπειτα στη Δυτική Θράκη, ώστε να αποτελέσουν εργατικό δυναμικό για την Ειδική Οικονομική Ζώνη που επιδιώκουν να στήσουν οι Γερμανοί στην ακριτική περιοχή.

Πρόκειται, σύμφωνα με το δημοσίευμα, για έναν πυρήνα 50.000 και πλέον ανθρώπων, που σήμερα ζουν συγκεντρωμένοι από το τουρκικό κράτος στην Προύσα, οργανωμένοι σ’ ένα δίκτυο αλυτρωτικών συλλόγων, τους οποίους χρηματοδοτούν και καθοδηγούν οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες.

Γερμανοί και Τούρκοι συμπορεύονται στη Θράκη

Γερμανοί και Τούρκοι επιχειρηματίες, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα του περιοδικού «Επίκαιρα», αναμένουν τη δημιουργία ΕΟΖ στη Θράκη.

Όταν δοθεί το «ok», 180 Τούρκοι μεγαλοεπιχειρηματίες -αρκετοί εξ αυτών με γερμανικά διαβατήρια και με επιχειρήσεις στο Μόναχο και στην Κολονία- ετοιμάζονται να προχωρήσουν σε «επενδύσεις» στη Θράκη.

Τόσο οι ίδιοι όσο και οι Γερμανοί «επενδυτές» έχουν προαποφασίσει την άντληση φθηνού εργατικού δυναμικού από τη μουσουλμανική μειονότητα της περιοχής αλλά, όπως προαναφέρθηκε, και απ’ όσους έχουν απελαθεί και τις οικογένειές τους και διαβιούν στη γείτονα.

Περιμένουν στην Προύσα

Η Άγκυρα άδραξε την ευκαιρία για να προωθήσει το σχέδιο της επανόδου των μουσουλμάνων Δυτικοθρακιωτών, οι οποίοι απελάθηκαν από το ελληνικό κράτος τις δεκαετίες του ΄60, του ΄70 και του ΄80 εξαιτίας της εξτρεμιστικής δράσης τους, και των απογόνων τους, οι οποίοι διεκδικούν ανάκτηση της ιθαγένειας που τους έχει «αφαιρεθεί».

Ωστόσο, αυτός ο αριθμός που επικαλούνται οι Γερμανοί, τον οποίο έχουν «πληροφορηθεί» από τους Τούρκους, είναι αυθαίρετος και πλασματικός.

Η αλήθεια είναι ότι πολλοί απ’ αυτούς- σκληροί «τουρκόφρονες»- είχαν ζητήσει και είχαν λάβει την τουρκική ιθαγένεια χάνοντας την ελληνική. Εξάλλου, ούτε η Τουρκία επέτρεπε τότε διπλή υπηκοότητα.

Σε αυτό το περιβάλλον και εν μέσω του Ψυχρού Πολέμου το ελληνικό κράτος είχε αφαιρέσει την ιθαγένεια από άτομα τα οποία διαπιστωμένα λειτουργούσαν εις βάρος της χώρας και για λογαριασμό της Άγκυρας. Σε αυτούς ζητούν οι Γερμανοί, αισθανόμενοι προφανώς ότι μπορούν να απαιτούν οτιδήποτε, να επιστραφεί η ιθαγένεια για να… εργαστούν στην Ειδική Οικονομική Ζώνη της Θράκης.

Το τουρκικό κράτος, σύμφωνα με το δημοσίευμα, όλ’ αυτά τα χρόνια έχει εξελίξει το σχεδιασμό του και κλιμακώνει την επιβουλή κατά της Θράκης. Στήριξε τους απελαθέντες, παρέχοντας οικονομικά και κοινωνικά προνόμια, τους κράτησε ενωμένους συγκεντρώνοντάς τους στην ευρύτερη περιοχή της Προύσας, συντήρησε και καλλιέργησε τον αλυτρωτισμό.

Οι προπαγανδιστικοί μηχανισμοί της Άγκυρας λειτούργησαν αδιάλειπτα για το σκοπό αυτό, υποδαυλίζοντας το αίσθημα μίσους κατά της Ελλάδας. Ένα δίκτυο οργανώσεων και συλλόγων στήθηκε μεθοδικά, διευρύνθηκε και εξαπλώθηκε μεταφέροντας την προπαγάνδα στην Ευρώπη.

Τα «Επίκαιρα» αναφέρουν ότι με πρωτεργάτη το «Σύλλογο Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης» που διατηρεί παραρτήματα σε δεκάδες ευρωπαϊκές πόλεις, και υπό τη σκεπή της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τούρκων Δυτικής Θράκης (ABTTF), τα όργανα της Άγκυρας έχουν αποθρασυνθεί. Τώρα βλέπουν στη γερμανική δραστηριότητα στην περιοχή μια ακόμα χρυσή ευκαιρία για την ενίσχυση του σχεδίου τους. Για την ακρίβεια, υπάρχει απόλυτη συνεννόηση μεταξύ τους.

Το ζήτημα όμως είναι αν η ελληνική κυβέρνηση θα δεχτεί, αφενός, να δημιουργηθεί ΕΟΖ στη Θράκη και, αφετέρου, να ικανοποιήσει τους Γερμανούς επιστρέφοντας την ιθαγένεια σε χιλιάδες μουσουλμάνους που βρίσκονται στην Τουρκία.

Η ΕΟΖ, για την οποία έχουν διατυπωθεί έντονες ενστάσεις διότι προσθέτει μια «ιδιαιτερότητα» σε μια ήδη ευαίσθητη περιοχή, είναι ακόμα υπό συζήτηση. Το ζήτημα της επιστροφής της ιθαγένειας είναι τόσο εγκληματικό, που είναι αναμφίβολο αν θα μπορούσε οποιαδήποτε κυβέρνηση να το αποδεχτεί. Είναι εξωφρενικό ακόμα και γι’ αυτά που γίνονται στην Ελλάδα το τελευταίο διάστημα.

Υπενθυμίζεται ότι, όπως είχαν αποκαλύψει τα «Επίκαιρα», στο πλαίσιο του γερμανικού σχεδιασμού, που έχει ξεκινήσει εδώ και πολύ καιρό και κλιμακώνεται, η δημιουργία κέντρων κράτησης λαθρομεταναστών στη Θράκη είχε, μεταξύ άλλων, ως στόχο την απασχόλησή τους ως φθηνού εργατικού δυναμικού στην ΕΟΖ…

Δημογραφική αλλοίωση

Διπλωματική πηγή, σχολιάζοντας τις γερμανικές ιδέες, έλεγε «αλήθεια, μήπως έχουν προτείνει και την επιστροφή της ιθαγένειας σε περίπου 60.000 πολίτες Έλληνες της Πόλης, της Ίμβρου και της Τενέδου, την οποία αφαίρεσε το τουρκικό κράτος στο πλαίσιο της εκδίωξης των Ρωμιών από την Τουρκία;»…

Όλα αυτά, βέβαια, δεν έχουν μόνο οικονομικό περιεχόμενο. Η δημογραφική αλλοίωση της περιοχής, αν αφεθούν να εξελιχθούν όλα αυτά, είναι προφανές που θα οδηγήσει.

Σε αυτά θα πρέπει να προστεθεί η γενικότερη σύγκλιση Άγκυρας-Βερολίνου. Μπορεί η Άνγκελα Μέρκελ να λέει «όχι» στην ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ, αλλά η Γερμανία, μετά την οικονομική ηγεμονία της, δείχνει να αναζητεί ευρύτερο και πιο ενεργό γεωπολιτικό ρόλο. Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί η άμεση ανταπόκριση των Γερμανών στο αίτημα των Τούρκων για νατοϊκή συνδρομή στον έλεγχο των συνόρων με τη Συρία.

Αμερικανογερμανικός πόλεμος και φόβοι για προβοκάτσια

Εν τω μεταξύ, ο πρωταγωνιστικός ρόλος των Γερμανών στο ελληνικό ζήτημα και η επέλασή τους, που δεν περιορίζεται στο οικονομικό πεδίο, προκαλούν το αμερικανικό «ενδιαφέρον».

Η Ουάσινγκτον δεν είναι ευχαριστημένη με την προσπάθεια της Γερμανίας να εντάξει απολύτως την Ελλάδα στη σφαίρα επιρροής της. Η αμερικανική κινητικότητα στη Θράκη είναι επίσης έντονη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του περιοδικού, Αμερικανοί παράγοντες προσεγγίζουν άτομα από τη μειονότητα, εσχάτως πολλές γυναίκες, φροντίζοντας να τις στείλουν στις ΗΠΑ για να παρακολουθήσουν σεμινάρια σχετικά με τη δημιουργία Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, γυναικείας δραστηριότητας και όλη τη γνωστή μεθοδολογία.

Αρμόδιες πηγές, που εκ της θέσεώς τους παρακολουθούν την κατάσταση, εκφράζουν την ανησυχία τους- βάσει πληροφοριών που έχουν- για το ενδεχόμενο ξένες υπηρεσίες, στο πλαίσιο του μεταξύ τους ανταγωνισμού για την επιρροή στη χώρα, να επιχειρήσουν προβοκάτσια, προκαλώντας συντονισμένη ανάφλεξη μελών της μειονότητας στη Θράκη και λαθρομεταναστών στην Αθήνα.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι πυκνώνουν οι μυστικές συγκεντρώσεις μουσουλμάνων… κυνηγών στα ορεινά των νομών και η εκπαίδευση στα όπλα ακραίων στοιχείων της μειονότητας υπό την «επίβλεψη» του τουρκικού προξενείου, το οποίο συνεχίζει να δρα ανεξέλεγκτο.

Βουλευτές της ΝΔ κατέθεσαν ερώτηση για την παρακρατική δράση του Τούρκου πρόξενου και των πρακτόρων της Άγκυρας.

Την ίδια ώρα, η πυριτιδαποθήκη της Αττικής, με τους χιλιάδες εκτός ελέγχου και κοινωνικών δομών λαθρομετανάστες, προσφέρεται για προβοκάτσια, γι’ αυτό και οι αρμόδιες Αρχές, οι οποίες έχουν πληροφορίες για την παρουσία ξένων υπηρεσιών στις διάφορες ισλαμικές ομάδες, βρίσκονται σε διαρκή συναγερμό.

Η σύγκρουση ΗΠΑ-Γερμανίας στον ελληνικό χώρο μεταφέρεται και στο χώρο των μουσουλμάνων. Υπάρχουν σε εξέλιξη συγκεκριμένες διεργασίες και σχεδιασμοί, μέσω των οποίων κάποιοι-αν προχωρήσουν- θέλουν να μετατρέψουν την Ελλάδα σε «Συρία». Η Θράκη και η Αττική αποτελούν πεδία των σχεδιασμών τους.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Σκληρό γεωπολιτικό πόκερ εις βάρος της Ελλάδας στη Θράκη"

Κυρώσεις στους απεργούς δικαστές από τον Άρειο Πάγο

«Φρένο» στις κινητοποιήσεις των δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών βάζουν ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Τέντες και ο προϊστάμενος της επιθεώρησης των δικαστών και δικαστηρίων, αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου Γεώργιος Χρυσικός, καθώς παρήγγειλαν να γίνονται πλέον περικοπές στις αποδοχές όσων απέχουν των καθηκόντων τους ή αλλιώς κατέρχονται σε στάσεις εργασίας.

Ειδικότερα, οι δύο λειτουργοί της Δικαιοσύνης ζητούν από τους εισαγγελείς Εφετών και τους διευθύνοντες τα Εφετεία και Πρωτοδικεία της χώρας να μεριμνήσουν για την εφαρμογή του Οργανισμού των Δικαστηρίων, όπως αυτός τροποποιήθηκε επί υπουργίας του Μιλτιάδη Παπαϊωάννου.

Ο τροποποιηθείς οργανισμός των Δικαστηρίων επιτρέπει την περικοπή - μείωση των αποδοχών των δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών ανάλογα με την απόδοσή τους. Με άλλα λόγια, αν οι δικαστές έχουν μειωμένη απόδοση, τότε μπορεί να τους επιβληθεί μείωση των αποδοχών τους.

Συγκεκριμένα, τα δύο έγγραφα των κ.κ. Τέντε και Χρυσικού επισημαίνουν ότι οι περικοπές των αποδοχών θα γίνουν για όσους δικαστικούς και εισαγγελικούς λειτουργούς συνεχίζουν «υπαιτίως» τις διακοπές και αναβολές των δικών, όπως και σε εκείνους που έχουν αναστείλει την έκδοση δικαστικών αποφάσεων.

Φυσικά το μέτρο αυτό δεν καταλαμβάνει όσους δικαστές θέλουν να δημοσιεύσουν, για παράδειγμα, αποφάσεις, αλλά ο πρόεδρος ή ο προεδρεύων του δικαστικής σύνθεσης δεν θέλει να γίνει δημοσίευση ή εάν κάποιος δικαστής θέλει να συνεχιστεί η ακροαματική διαδικασία μετά τις 10 π.μ., αλλά ο πρόεδρος αναβάλει όλες τις υποθέσεις που είναι στο πινάκιο.

Όμως η σχετική διάταξη του Οργανισμού των Δικαστηρίων δεν είναι άμεσης εφαρμογής, καθώς προβλέπει συγκεκριμένη διαδικασία εκτέλεσης. Δηλαδή, ο δικαστής ή ο εισαγγελέας που είναι υπαίτιος για αναβολές δικών ή μη έκδοσης αποφάσεων, θα καλείται σε εξηγήσεις από τον διευθύνοντα το δικαστήριο ή τον εισαγγελέα Εφετών, αντίστοιχα.

Σε περίπτωση που επιβληθεί περικοπή αποδοχών σε δικαστή, αυτός έχει δικαίωμα να προσφύγει στο Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο και να ζητήσει να κρίνει εκείνο εάν σωστά επιβλήθηκε ή όχι το μέτρο της περικοπής των αποδοχών.

Σύμφωνα με πληροφορίες πρώτα από όλα θα ελεγχθούν από τους επιθεωρητές των δικαστηρίων οι δικαστές εκείνοι που δίνουν κατευθείαν αναβολές εκδίκασης των υποθέσεων από τις 10 π.μ., επικαλούμενοι ότι οι γραμματείς δεν επιστρέφουν στην έδρα μετά το πέρας του ωραρίου (3 μ.μ.) για να εκδικαστούν οι υποθέσεις.

kathimerini

Διαβάστε Περισσότερα » "Κυρώσεις στους απεργούς δικαστές από τον Άρειο Πάγο"

Εξέγερση των λαθρομεταναστών στην Αστυνομική Σχολή Κομοτηνής

Όλα ξεκίνησαν γύρω στη μία και μισή το μεσημέρι της Παρασκευής όταν κατά τη διάρκεια του αυλισμού τους οι λαθρομετανάστες άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα διαμαρτυρόμενοι για την παράταση του χρόνου κράτησής τους, ανάψανε φωτιές και κάψανε στρώματα. Στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας τα σίδερα που ξήλωσαν από τα κρεβάτια, τις πόρτες και τα παράθυρα των κοιτώνων, συνεπλάκησαν με τους αστυνομικούς, οι οποίοι και έκαναν χρήση χημικών προκειμένου να καταστείλουν την εξέγερση.

Απαιτήθηκε η άμεση επέμβαση σύσσωμης της αστυνομικής δύναμης η οποία κινητοποιήθηκε άμεσα, ενώ τέσσερις αστυνομικοί υπάλληλοι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.

Άμεση ήταν η κινητοποίηση και της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ξάνθης με ομάδες ΟΠΚΕ και δύο διμοιρίες αστυνομικών υπαλλήλων που με τη συνδρομή δύο περιπολικών βρίσκονται στον χώρο της Σχολής. Αντίστοιχη κινητοποίηση υπάρχει και από πλευράς της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αλεξανδρούπολης.

Οι ζημίες που έχουν σημειωθεί στον χώρο είναι αρκετές, ενώ η κατάσταση βρίσκεται σε στάδιο ελεγχόμενης καταστολής. Στο σημείο κατέφτασε και η Πυροσβεστική Υπηρεσία Κομοτηνής κατασβήνοντας τις μικρής έκτασης φωτιές που είχαν ανάψει οι κρατούμενοι, ενώ η αστυνομία προχώρησε και σε 50 συλλήψεις μεταναστών.

«Δυστυχώς οι φόβοι μας επιβεβαιώθηκαν η έκρηξη αυτή θα ερχόταν, το είχαμε προβλέψει το είχαμε επισημάνει ότι δεν υπήρχαν οι προϋποθέσεις ασφαλούς φύλαξης, τραυματίστηκαν συνάδελφοι η σχολή καταστράφηκε» δήλωσε η πρόεδρος των αστυνομικών υπαλλήλων Ροδόπης κ. Σταυρούλα Τζατζανά.

thrakitoday

Διαβάστε Περισσότερα » "Εξέγερση των λαθρομεταναστών στην Αστυνομική Σχολή Κομοτηνής"

Άγριος ξυλοδαρμός Χαϊδαριώτη από εργολάβο της ΔΕΗ. "Στέλνουν μπράβους για να μάς κόψουν το ρεύμα", λένε οι παθόντες

Επεισόδια μεγάλης έκτασης, συμπλοκές, ξυλοδαρμός ηλικιωμένου και προπηλακισμός καταστηματαρχών! Αυτός είναι ο απολογισμός της απόπειρας εργολάβου της ΔΕΗ να κόψει σήμερα το ρεύμα από καταστήματα της οδού Αγωνιστών Στρατοπέδου Χαϊδαρίου. Όλα ξεκίνησαν όταν σήμερα το πρωί εμφανίστηκε στη γειτονιά υπάλληλος εργολάβου τής ΔΕΗ, με εντολή να κόψει το ρεύμα από 4 καταστήματα που είχαν απλήρωτους λογαριασμούς. Στο πρώτο που απευθύνθηκε τού είπαν ότι έχουν ήδη εξοφλήσει το χρέος, αλλά αυτός επέμενε με σκαιό ύφος να μπει μέσα για να διακόψει τη σύνδεση. Στις αντιρρήσεις του πολίτη αντέδρασε πολύ επιθετικά και, όπως λένε οι παριστάμενοι στο περιστατικό, τον κλώτσησε! Ο καταστηματάρχης κλειδώθηκε στο μαγαζί του, ενώ ο "άγριος εντολοδόχος της ΔΕΗ" απ' έξω τον έβριζε επί 2Ο λεπτά και τον απειλούσε ότι θα τον κάνει ρεζίλι σε όλους.

Στη συνέχεια κατευθύνθηκε στο κατάστημα υαλοπινάκων του κ Ιγνάτιου Καζάζη.
Εκεί τού εξήγησαν ότι την εκκρεμότητα με τη ΔΕΗ έχει η 95χρονη ιδιοκτήτρια του ακινήτου που μένει στην επαρχία και ότι οι ίδιοι ανέλαβαν να προχωρήσουν κάποια γραφειοκρατικά θέματα που εκκρεμούσαν και πράγματι ετοίμασαν τα χαρτιά που απαιτούνται για την εξόφληση του χαρατσιού, παρόλο που δεν είναι υπεύθυνοι οι ίδιοι. Παρόλο που τού έδειξαν όλα τα έγγραφα, ο "άγριος εντολοδόχος" επέμεινε να κόψει το ρεύμα και τελικά ήρθε στα χέρια με τον ηλικιωμένο Ιγνάτιο Καζάζη, τον οποίο γρονθοκόπησε, όπως φαίνεται στη φωτογραφία. Ο παθών διακομίστηκε με ασθενοφόρο στο Τζάνειο Νοσοκομείο του Πειραιά.

"Προσπαθήσαμε να τού εξηγήσουμε πώς έχει η κατάσταση με το μαγαζί μας, αλλά δεν ήθελε να ακούσει τίποτε. Είχε από την αρχή προκλητικό ύφος και θέλησε με τραμπουκισμό να επιβάλει το νόμο του", μάς λέει ο γιος του θύματος Χρήστος Καζάζης και συνεχίζει. "Μάς έλεγε ότι είναι άνθρωπος της νύχτας και ότι δεν κολώνει! Τελικά χτύπησε τον πατέρα μου στο κεφάλι και τον έστειλε στο νοσοκομείο. Δεν έχω ούτε το κατοστάρικο για τη μήνυση, το χαράτσι του ιδιοκτήτη να πληρώσω;"

Ο κ. Νίκος Κούρκουλος, που βρέθηκε μπροστά στην επίθεση, δήλωσε: "Φαίνεται ότι βρήκαν τη λύση: στέλνουν μπράβους στα σπίτια μας και τα μαγαζιά μας, για να κόψουν το ρεύμα. Ο συγκεκριμένος είχε επιδεικτικά τραμπούκικο ύφος. Έλεγε: "εγώ θα κόψω το ρεύμα και εσείς κόψτε το λαιμό σας". Όλη η γειτονιά βγήκε εκτός εαυτού με τη στάση του. Είναι άραγε επίσημη τακτική της ΔΕΗ αυτά που έγιναν εδώ;"

Ο ξυλοδαρμός του καταστηματάρχη προκάλεσε την αντίδραση της γειτονιάς, που έτρεξε να γλιτώσει τον κ. Καζάζη. Συγκεντρώθηκαν πάνω από 50 άτομα και μερικοί συνεπλάκησαν με τον "άγριο εντολοδόχο της ΔΕΗ" και από το κυνηγητό προκλήθηκαν ζημιές σε αυτοκίνητα! Στη σημείο της συμπλοκής ήρθε και η αστυνομία.

Η κ. Ντορότα Κολοκοτρώνη, που παρακολούθησε έντρομη όσα έγιναν, είπε στο Χ.Σ. "Ας πάνε να τα πάρουνε από τους μεγάλους, που ξεπούλησαν την Ελλάδα. Εμάς μάς έχουνε ξεζουμίσει! Θα μάς δέρνουν κιόλας από πάνω; Ούτε το ψωμί τους δε βγάζουν τα μαγαζιά. Ευτυχώς το Χαϊδάρι είναι ένα μικρό χωριό, αγαπάει ο ένας τον άλλο και έτρεξαν οι άνθρωποι να βοηθήσουν".

Η ιδιοκτήτρια κομμωτηρίου, όπου ο "άγριος εντολοδόχος της ΔΕΗ" κατάφερε να κόψει το ρεύμα δεν έδειξε να πτοείται: "Αν θέλουν να το κόψουν, ας το κόψουν. Δεν θα πεθάνουμε χωρίς ρεύμα. Θα βρούμε λύσεις..."

Οι καιροί είναι άγριοι. Η κοινωνία οδηγήθηκε σε βίαιους δρόμους. Πιστεύουν οι κυβερνώντες ότι έστω και με μεθόδους σαν τις παραπάνω θα συγκεντρώνουν χρήματα για να γεμίζουν το αχόρταγο στομάχι του χρέους; Ως πότε;

xaidarisimera

Διαβάστε Περισσότερα » "Άγριος ξυλοδαρμός Χαϊδαριώτη από εργολάβο της ΔΕΗ. "Στέλνουν μπράβους για να μάς κόψουν το ρεύμα", λένε οι παθόντες"

Έκτακτη τηλεδιάσκεψη για το ελληνικό χρέος

Έκτακτη τηλεδιάσκεψη για την εκταμίευση της δόσης και τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους πραγματοποιεί το Eurogroup σύμφωνα με το DJ Newswire.

Η τηλεδιάσκεψη έχει προπαρασκευαστικό χαρακτήρα, καθώς θα συζητηθούν τεχνικά θέματα ενόψει του Eurogroup της Δευτέρας.

Θα εξεταστεί η επιστροφή κερδών από την ΕΚΤ ύψους 75%.

Νωρίτερα το Reuters επικαλούμενο πηγή του υπουργείου Οικονομικών, αναφέρει ότι οι διεθνείς δανειστές εξετάζουν την επιστροφή κερδών της ΕΚΤ ύψους 9 δισ. ευρώ στο πλαίσιο ενός πακέτου μέτρων με σκοπό να καταστεί βιώσιμο το ελληνικό χρέος.

Κυβερνητική πηγή ανέφερε ότι εξετάζεται και η μείωση των επιτοκίων, η επιμήκυνση της λήξης των δανείων και η επαναγορά χρέους 10 δισ. ευρώ από την κυβέρνηση.

Ελληνικές πηγές, αναφέρουν επίσης, ότι το ΔΝΤ θα συμφωνήσει να θεωρηθεί βιώσιμο το ελληνικό χρέος, στο 124% του ΑΕΠ το 2020 απο 120% που ήταν η αρχική παραδοχή.

Το υπουργείο Οικονομικών φέρεται να έχει ήδη ξεκινήσει τις διαδικασίες για επαναγορά του χρέους, που θα ολοκληρωθεί έως τα τέλη του έτους εφόσον εγκριθεί από το Eurogroup.

Διαβάστε Περισσότερα » "Έκτακτη τηλεδιάσκεψη για το ελληνικό χρέος"

Στους Θρακομακεδόνες ζει ο ιερέας με τα 3εκ. ευρώ!

1,3 εκ. ευρώ κατέβαλε στην ΔΟΥ Αχαρνών για να κλείσει την… μαύρη τρύπα! Σε πολυτελή διώροφη κατοικία στους Θρακομακεδόνες ζει ο «ιερέας» που διέθετε τον τραπεζικό λογαριασμό ύψους μόλις… 3 εκατομμυρίων ευρώ!!!

Ιερέας με σημαντικό ρόλο στην οικονομική διαχείριση της Μητρόπολης Περιστερίου είναι ο εν λόγω κληρικός που δέθετε αυτό το αστρονομικό ποσό!σύμφωνα με το acharnorama.gr

Όπως αναφέρει ρεπορτάζ της η Εφημερίδα το «ΒΗΜΑ», στελέχη του Υπουργείου Οικονομικών υποστηρίζουν ότι για τον ιερέα αυτόν έχουν υπάρξει καταγγελίες ότι προχωρούσε σε παράτυπες λαχειοφόρους αγορές, ότι καρπώθηκε χρήματα από την Αττικό Μετρό(!) για έργα στην εκκλησία που ιερουργεί, για υφαρπαγή χρημάτων από παγκάρια μέχρι και για κλοπή τροφίμων από σούπερ μάρκετ.

Ο ίδιος έχει χαρακτηρίσει τις κατηγορίες ανυπόστατες. Εντυπωσιακό είναι ότι στην αρχική επικοινωνία του "Βήματος" αρνήθηκε ότι είναι αυτός που εντοπίστηκε με τα τρία εκατομμύρια ευρώ και σε δεύτερη επικοινωνία αρνήθηκε ότι έχει το συγκεκριμένο όνομα - του ελεγχόμενου από τον ΣΔΟΕ - και δήλωσε άλλη ταυτότητα.

Ο ιερέας διαμένει τα τελευταία χρόνια σε πολυτελή διώροφη κατοικία, με μικρό εκκλησάκι στην αυλή, στους Θρακομακεδόνες.

Ο ίδιος έσπευσε να καταβάλει πρόστιμο περίπου 1,3 εκατ. ευρώ στην εφορία Αχαρνών για να κλείσει την "μαύρη τρύπα" ανάμεσα στους τραπεζικούς λογαριασμούς και την φορολογική δήλωσή του. Η έρευνα του ΣΔΟΕ ωστόσο συνεχίζεται, έπειτα από νεότερες καταγγελίες, οι οποίες αφορούν στην παρακράτηση - από ιερείς - χρημάτων από τα παγκάρια αλλά και για λαχειοφόρους αγορές που έγιναν χωρίς την τήρηση των απαραίτητων παραστατικών.

Διαβάστε Περισσότερα » "Στους Θρακομακεδόνες ζει ο ιερέας με τα 3εκ. ευρώ!"

Φόρος «και στα κοτέτσια» από τα 50.000 ευρώ και πάνω

Αφορολόγητο που ουσιαστικά θα απαλλάσσει τα αγροτεμάχια αλλά αρκετά χαμηλούς συντελεστές φορολόγησης, εισηγείται η διακομματική Επιτροπή που επεξεργάζεται τον νέο Ενιαίο Φόρο Ακινήτων.

Εφόσον γίνουν δεκτές οι προτάσεις των εκπροσώπων των τριών κυβερνητικών εταίρων που συνεδρίασαν την Παρασκευή παρουσία του υφυπουργού Οικονομικών Γιώργου Μαυραγάνη, οι ιδιοκτήτες θα πληρώνουν φόρους που θα ξεκινάνε από 1 τοις χιλίοις (για πολύ χαμηλής αξίας ακίνητα) και θα φτάνουν έως και τα 2,5 τοις χιλίοις.

Αν και το σχέδιο της κυβέρνησης ήταν η φορολόγηση των ακινήτων από το πρώτο ευρώ χωρίς αφορολόγητο, οι εκπρόσωποι των κομμάτων ζήτησαν να τεθεί τελικώς ένα χαμηλό –έστω- αφορολόγητο της τάξεως των 50.000 ευρώ τουλάχιστον, στον ενιαίο φόρο ακινήτων και αυτό να αποτελέσει τη βάση για το σχέδιο που θα παρουσιαστεί στους πολιτικούς αρχηγούς, που θα συνεδριάσουν την ερχόμενη εβδομάδα για τις μεγάλες αλλαγές που έρχονται το φορολογικό σύστημα.

Έτσι φαίνεται πως θα μείνουν αφορολόγητοι όσοι έχουν μόνο μικρά οικόπεδα ή κάποια εκτός σχεδίου αγροτεμάχια, αλλά αν τυχόν έχουν κάποιο σπίτι τότε θα φορολογούνται για το σύνολο της περιουσίας τους μαζί και με τα οικόπεδα. Αφορολόγητοι θα μείνουν και οι έγγαμοι, εφόσον έχουν μερίδιο από 50% στα ακίνητα, επειδή το αφορολόγητο προτείνεται να είναι ατομικό και ξεχωριστό για κάθε σύζυγο.

Ο φόρος θα ξεκινά από 1 τοις χιλίοις για ακίνητα αξίας έως 100.000 ευρώ (δηλαδή 50 ευρώ φόρος αν ισχύσει το αφορολόγητο των 50.000) και θα κλιμακώνεται έως και 2,5 τοις χιλίοις για πιο μεγάλη ακίνητη περιουσία.

Ωστόσο από τις προτάσεις της διακομματικής για αφορολόγητο, αν τελικώς γίνουν δεκτές, φαίνεται να ανοίγει μια «τρύπα» στα έσοδα του 2013 1 δισ. ευρώ, αφού πηγές του υπουργείου Οικονομικών υπολογίζουν πως έτσι οι φόροι αυτοί δεν θα αποδώσουν 3 δισ. ευρώ που γράφτηκαν στο μνημόνιο, αλλά περίπου 2 δισ. ευρώ.

Για να κλείσει η "τρύπα", φαίνεται πως δεν αρκεί ούτε η φορολόγηση των ακινήτων της Εκκλησίας που έχουν εμπορική χρήση, όπως εισηγείται η Επιτροπή και μέλη της εκφράζουν προβληματισμό αν πρέπει να επεκταθεί η φορολόγηση και στην υπόλοιπη ακίνητη περιουσία της.

Γενικότερα για τα εμπορικά ακίνητα η Επιτροπή εισηγείται μειώσεις, λόγω της κρίσης στην αγορά.

Αντιδράσεις για την περικοπή του αφορολόγητου

Έντονες αντιδράσεις και συζητήσεις εκ μέρους των εκπροσώπων του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ προκάλεσε πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, η πρόθεση της κυβέρνησης να καταργήσει το ειδικό αφορολόγητο για όσους έχουν παιδιά, που προβλέπεται στο υπό κατάρτιση νομοσχέδιο για τη φορολογία εισοδήματος.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » "Φόρος «και στα κοτέτσια» από τα 50.000 ευρώ και πάνω"

Η επιστολή της μάνας που ραγίζει καρδιές

Σήμερα τα παιδιά μου πήγαν νηστικά στο σχολείο και δεν ήταν η πρώτη φορά

Μία συγκλονιστική επιστολή έφτασε στο nocomments από μία μητέρα 4 παιδιών, που βρίσκεται κυριολεκτικά σε απόγνωση. Η 34χρονη περιγράφει τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει με την οικογένειά της τον τελευταίο χρόνο που πλέον δεν της έχουν αφήσει άλλα περιθώρια. Σας παραθέτουμε την επιστολή ως έχει:

Ονομάζομαι Κ.Α. είμαι 34 ετών, παντρεμένη εδώ και 17χρόνια και έχω 4 παιδιά. Ένα κορίτσι 14 και τρία αγόρια 10, 9 και 6 ετών. Σήμερα το πρωί δεν είχα να δώσω στα παιδιά ούτε γάλα, πήγαν νηστικά στο σχολείο και δεν ήταν η πρώτη φορά. Το μεσημέρι για τέταρτη συνεχόμενη μέρα τους έφτιαξα μακαρόνια και το απόγευμα για Τρίτη φορά σύνδεσα παράνομα το ρεύμα στο σπίτι μου. Έσφιξα την γροθιά μου, κοίταξα τον άντρα μου στα μάτια και του ψιθύρισα «θα το παλέψουμε…». Αυτό λέω και στον εαυτό μου κάθε μέρα, κάθε πρωί που ξυπνάω κάθε βράδυ που κοιμίζω τα παιδιά μου. ΘΑ ΤΟ ΠΑΛΕΨΩ!

Υπάρχουν όμως και κάποιες στιγμές, που λυγίζω. Υπάρχουν στιγμές που δεν αντέχω το βλέμμα των παιδιών μου όταν μου ζητούν τα βασικά… ένα πιάτο φαΐ ένα κουλούρι για το σχολείο, ένα ζευγάρι παπούτσια… Υπάρχουν στιγμές που σκέφτομαι να ανέβω στην ταράτσα και να δώσω τέλος στη ζωή μου και άλλες που θέλω να πάρω ένα όπλο και να σκοτώσω όλους αυτούς που μας οδήγησαν σε αυτή την τραγική κατάσταση… Υπάρχουν στιγμές δύσκολες που όπως αυτή εδώ που αποφάσισα να σας γράψω για τον Γολγοθά που ανεβαίνουμε με την οικογένειά μου και φοβάμαι για το πιο θα είναι το τέλος.

Είμαστε δύο άνθρωποι νέοι, έτοιμοι να στύψουμε την πέτρα. Έχουμε πάει παντού για να βρούμε δουλειά, έχουμε ρωτήσει όλο τον κόσμο για μία θέση εργασίας, αλλά βρίσκουμε συνεχώς κλειστές πόρτες, και παίρνουμε μία και μόνο απάντηση, «Δεν χρειαζόμαστε άτομα».

Ο άντρας μου απολύθηκε από το εργοστάσιο που δούλευε στις αρχές του χρόνου. Μέχρι το περασμένο Πάσχα, κουτσά στραβά, τα βγάζαμε πέρα, έκανε λίγα μεροκάματα από εδώ και από εκεί. Από το Πάσχα μέχρι σήμερα όμως τα έσοδά μας είναι 100ευρώ το μήνα, που παίρνω εγώ, καθαρίζοντας ένα γραφείο και 320ευρώ το δίμηνο, το επίδομα των πολυτέκνων. 420ευρώ το δίμηνο. Με αυτά τα χρήματα, πρέπει να πληρώσω, φως, νερό, τηλέφωνο. Με αυτά τα χρήματα πρέπει να φάμε. Με αυτά τα χρήματα πρέπει να αγοράσω τα φάρμακα για το άσθμα που παίρνουν τα δύο μου αγόρια. Με αυτά τα χρήματα πρέπει να καλύψω τις βασικές ανάγκες τις οικογένειάς μου, αλλά δυστυχώς, όπως θα καταλάβαινε και ο πιο χαζός άνθρωπος σε αυτή την χώρα 420ευρώ το δίμηνο, δηλαδή μόλις 210ευρώ το μήνα ΔΕΝ ΦΤΑΝΟΥΝ!

Το σπίτι μας το έχουμε αγοράσει με δάνειο, το οποίο έχω σταματήσει να το πληρώνω εδώ και δύο χρόνια. Όταν δηλαδή η οικονομική κρίση χτύπησε και την δική μας πόρτα. Δεν θυμάμαι καν πόσο είναι το ποσό που χρωστάμε στην τράπεζα, έχω χάσει τον λογαριασμό και στη κατάσταση που βρίσκομαι αυτή την στιγμή έχει σταματήσει και να με απασχολεί.

Στις 29 Οκτωβρίου, ήρθε στο σπίτι μας το συνεργείο της ΔΕΗ και μας έκοψε το ρεύμα. Έτρεξα αμέσως στα γραφεία της ΔΕΗ, πήγα στον διευθυντή, τον παρακάλεσα να μου κάνει ένα διακανονισμό, με ένα ποσό που να μπορώ να πληρώσω. Μου ζητούσε 300ευρώ άμεσα, εδώ και τώρα. Μου είπε «δώσε 300ευρώ, δεν ξέρω που θα τα βρεις και δεν μ’ ενδιαφέρει. Αν δεν μας πληρώσεις δεν μπορούμε να σου συνδέσουμε το ρεύμα». Το γεγονός πως στο σπίτι έχω 4 ανήλικα παιδιά δεν νομίζω καν να τον άγγιξε. Απλά αδιαφόρησε. Ήταν ανένδοτος!

Έφυγα από την ΔΕΗ έχοντας χάσει την γη κάτω από τα πόδια μου. Τι θα συνέβαινε όταν τα παιδιά θα επέστρεφαν από το σχολείο; Όχι αυτό δεν θα το άντεχαν ούτε αυτά, αλλά ούτε και εγώ. Έτσι αποφάσισα να αδιαφορήσω και εγώ για τους κανονισμούς της ΔΕΗ. Βρήκαν ένα κύριο, μάλλον ηλεκτρολόγος θα ήταν, ο οποίος μου είπε πως μπορεί να συνδέσει το ρολόι. Παράνομα! Είναι η πρώτη παρανομία που κάνω και εγώ στη ζωή μου! Του είπα χωρίς δεύτερη σκέψη να το συνδέσει αμέσως. Έτσι και έγινε. Λίγο καιρό μετά το συνεργείο της ΔΕΗ ήρθε ξανά, μου το έκοψαν για δεύτερη φορά και φυσικά το σύνδεσα ξανά… έτσι ξεκίνησε ένας φαύλος κύκλος αυτοί να το κόβουν και εγώ να το συνδέω. Βέβαια κάθε φορά που συμβαίνει αυτό μου βάζουν και από ένα πρόστιμο αλλά πλέον λίγο με ενδιαφέρει και αυτό.

Στην ΕΥΔΑΠ τα πράγματα ήταν καλύτερα. Ο διευθυντής ευτυχώς είναι πάνω από όλα άνθρωπος. Μου είπε πως κανένας δεν πρόκειται να μου κόψει το νερό, και να δίνω όσα μπορώ, έστω και 10 ευρώ. Και αυτό κάνω. Δεν μου περισσεύουν ούτε αυτά τα 10ευρώ, τα κόβω από τις βασικές ανάγκες των παιδιών μου, αλλά ευγνωμονώ έναν άνθρωπο που έδειξε κατανόηση και τα δίνω κάθε μήνα.

Στην γειτονιά δεν έχω δώσει δικαιώματα. Δεν ξέρει κανείς τι συμβαίνει πίσω από την πόρτα του σπιτιού μου. Προσπαθώ να κρατήσω την αξιοπρέπειά μου και πάνω από όλα την αξιοπρέπεια των παιδιών μου. Δεν ζητιανεύω και δεν θέλω να δώσω το δικαίωμα σε κανέναν να με λυπηθεί. Δεν έχω ανάγκη από λύπηση, από δουλειά έχω ανάγκη. Μια δουλειά για μένα και μία για τον σύζυγό μου.

Κανένα δικαίωμα δεν έχουν δώσει ούτε τα παιδιά μου στο σχολείο. Δεν λένε σε κανένα τι συμβαίνει στο σπίτι μας και αν πήγαν νηστικά σήμερα για μάθημα. Κάποιες μέρες τους αγοράζω ένα κουλούρι και το μοιράζω στα τρία. Δεν τους δίνω κάθε πρωί γάλα. Την μία μέρα γάλα, την άλλη τσάι κάποιες μέρες ίσως και τίποτα. Το μεσημέρι μαγειρεύω ρύζι, μακαρόνια, όσπρια… κρέας τρώμε μία φορά στις 15 και αυτό κοτόπουλο.

Τα παιδιά δείχνουν κατανόηση, βλέπουν τις προσπάθειές μας και κάνουν υπομονή. Όσο μπορούν. Όμως και αυτά κάποιες στιγμές δεν αντέχουν. Βλέπουν τους συμμαθητές τους φίλους τους και αναρωτιούνται εμείς γιατί να μην έχουμε, εμείς γιατί να μην μπορούμε.

Αυτό που με τρομάζει είναι πως τα αγόρια μου αγριεύουν. Η συμπεριφορά τους αλλάζει, γίνονται επιθετικά ενώ δεν ήταν. Για μικρά πράγματα ανούσια, επαναστατούν. Φοβάμαι πως και αυτά έχουν φτάσει στα όριά τους.

Δυστυχώς ούτε εγώ, ούτε ο σύζυγός μας δεν έχουμε καμία βοήθεια από τις οικογένειες μας… Και αυτοί τα βγάζουν δύσκολα πέρα.

Ο λόγος που σήμερα έκατσα και έγραψα όλα αυτά είναι γιατί ζητάω μέσα από τα βάθη της καρδιά μου βοήθεια. Δεν ζητιανεύω, δεν θέλω από κανέναν να μου δώσει χρήματα ή φαγητό. Μια δουλειά ζητάω για μένα και για τον σύζυγό μου. Μία δουλειά για να σταθούμε στα πόδια μας. Μια δουλειά για να σηκώσουμε και πάλι κεφάλι. Γιατί δεν αντέχω αυτές τις μέρες, όπως την σημερινή, που στο πορτοφόλι μου δεν έχει ούτε ένα ευρώ για αγοράσω ένα ψωμί.

Ποτέ δεν πίστευα, ούτε εγώ ούτε ο σύζυγός μου ότι θα φτάσουμε σε αυτό το σημείο. Δεν ήμασταν πλούσιοι, αλλά είχαμε όλα όσα χρειαζόμασταν και ήμασταν ευτυχισμένη. Η ζωή μας από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου ήταν ένας καθημερινός αγώνας αλλά δεν παραπονιόμουν, μου έφτανε η αγκαλιά των παιδιών μου και η ικανοποίηση να τους παρέχω όσα χρειάζονται. Αυτό είναι, που με σκοτώνει σήμερα. Δεν με νοιάζει για μένα αλλά δεν μπορώ, δεν αντέχω να μην μπορώ να δώσω στα παιδιά μου όσα χρειάζονται. Κρατάω με νύχια και με δόντια την οικογένειά μου δεμένη. Με τον σύζυγό μου έχουμε γίνει ένα, ήμαστε εγώ γι’ αυτόν και αυτός για μένα.

Για όλους αυτούς τους λόγους λοιπόν, παρακαλάω όλο τον κόσμο να με βοηθήσει να βρω μια δουλειά. Αυτό θα με έκανε ευγνώμων… θα επέστρεφε το χαμόγελο στα πρόσωπα των παιδιών μου. Μια δουλειά για να μπορώ να ζήσω και εγώ, και τα παιδιά μου αξιοπρεπώς.

Σας ευχαριστώ!

Με εκτίμηση

Κ. Α.

Από Πάτρα

Η 34χρονη μας έδωσε την άδεια να δημοσιοποιήσουμε την επιστολή της, χωρίς όμως να αναφέρουμε το όνομά της και ο λόγος είναι ένας, δεν θέλει τα παιδιά της να έχουν πρόβλημα στο σχολείο τους. Όποιος θέλει να βοηθήσει και να επικοινωνήσει μαζί της μπορεί μέσω του nocomments.gr και στο email info@nocomments.gr

Διαβάστε Περισσότερα » "Η επιστολή της μάνας που ραγίζει καρδιές"

1.225 ακίνητα του στρατού στο "σφυρί"

Κατάλογο 1.225 ακινήτων του στρατού, τα οποία προορίζονται για αξιοποίηση, θα αναρτήσει στο διαδίκτυο το υπουργείο Εθνικής 'Αμυνας την ερχόμενη εβδομάδα.
Αυτό ανακοίνωσε ο αρμόδιος υφυπουργός, Δ. Ελευσινιώτης, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ι. Λαγού και ανέφερε ότι η περιουσία των Ταμείων Εθνικής 'Αμυνας, Εθνικού Στόλου και Αεροπορικής Άμυνας αποτελούν δημόσια περιουσία, η οποία θα αξιοποιηθεί σύμφωνα με τη σχετική νομοθεσία.

Πρωταρχικός σκοπός είναι εκμετάλλευση - ενοικίαση των ακινήτων. Τα ποσά που θα συγκεντρωθούν θα οδηγούνται στο ΓΕΣ «και αυτό, με βάση την επιχειρησιακή αξιολόγηση, να προβαίνει στην κατασκευή στρατιωτικών οικημάτων».

Ξεκαθάρισε δε, πως «δεν υπάρχει κρυφό σχέδιο ξεπουλήματος» και σημείωσε ότι η εξαμελής επιτροπή που δίνει και την τελική έγκριση για την αξιοποίηση των ακινήτων, αποτελείται από τους υπουργούς Εθνικής Άμυνας και Οικονομικών, τους αρχηγούς ΓΕΕΘΑ και ΓΕΣ και τους δύο υπαρχηγούς του ΓΕΣ.

enikos

Διαβάστε Περισσότερα » "1.225 ακίνητα του στρατού στο "σφυρί""

Ρομπόλης: Στο 35% η πραγματική ανεργία το 2013

Η πραγματική ανεργία θα φθάσει το 2013 το 35% εκτίμησε μέσω του ΣΚΑΪ ο Σάββας Ρομπόλης, καθηγητής κοινωνικής πολιτικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και επιστημονικός διευθυντής του Ινστιτούτου Εργασίας ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ.

Τόνισε επίσης ότι η κατάργηση των φοροαπαλλαγών για τα παιδιά θα οδηγήσει σε σημαντική αύξηση το δημογραφικό κόστος, το οποίο θα είναι σε μερικά χρόνια 10 φορές μεγαλύτερο απο αυτό της σημερινής κρίσης.

Ο κ. Ρομπόλης προέβλεψε ακόμα πως του χρόνου τέτοιον καιρό θα υπάρχει ο προβληματισμός για τον τρόπο που θα χρηματοδοτηθούν οι συντάξεις το 2014.

skai

Διαβάστε Περισσότερα » "Ρομπόλης: Στο 35% η πραγματική ανεργία το 2013"

Βουλιάζουν από τα χρέη τα φαρμακεία

Οι βαρύτερες των ποινών θα επιβληθούν στους φαρμακοποιούς, σε περίπτωση που έχει προκύψει λαθροχειρία ή απάτη και επιβεβαιωθούν οι καταγγελίες του προέδρου του ΕΟΠΥΥ Λευτέρη Παπαγεωργόπουλου, για 200.000 συνταγές που εκτελέσθηκαν έναν μήνα νωρίτερα από την έκδοσή τους, σημειώνει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Θόδωρος Αμπατζόγλου.

Σημειώνει, ωστόσο, ότι εκτιμά πως «αυτό που εμφανίζεται ως σκάνδαλο, πρέπει να είναι κάποιο τεχνικό πρόβλημα στο σύστημα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης».

Ο κ. Αμπατζόγλου μιλά για το πακέτο των αιτημάτων των φαρμακοποιών ενόψει των κινητοποιήσεων του κλάδου την ερχόμενη εβδομάδα και δίνει στοιχεία για τη δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει κάποιοι συνάδερφοί του, «ως απάντηση σε όσους μιλούν με μύθους για υπερκέρδη φαρμακείων».

Τονίζει πως στο γραφείο του προέδρου του ΕΟΠΥΥ βρίσκονται 370 κατασχετήρια φαρμακείων και 700 περίπου φαρμακοποιοί έχουν μπει στον Τειρεσία.

«Δεν μπορεί 10 εκατομμύρια Έλληνες και 12.000 φαρμακεία να είναι καθημερινά όμηροι μιας απίστευτης γραφειοκρατίας» υπογραμμίζει και παραθέτει το πακέτο των αιτημάτων του κλάδου:

Εκτός από τη στήριξη της δημόσιας Υγείας και τη χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ, να κυλήσουν οι πληρωμές, βάσει του χρονοδιαγράμματος του υπουργείου Υγείας, να αποσυρθεί «η απαράδεχτη ρύθμιση», όπως την χαρακτηρίζει, των τελευταίων ημερών, με την πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, σύμφωνα με την οποία οι φαρμακοποιοί πρέπει να πληρώσουν αναδρομικά από την 1η Ιανουαρίου την έκπτωση προς το Ταμείο. Όπως μάλιστα επισημαίνει, «αυτό είναι ένα επιπλέον χαράτσι 5.000 έως 50.000 ευρώ για κάθε φαρμακείο, την ώρα που ο ΕΟΠΥΥ δεν είναι συνεπής στις πληρωμές του».

Ο πρόεδρος του ΠΦΣ τονίζει ότι οι οφειλές του ΕΟΠΥΥ προς τους φαρμακοποιούς ανέρχονται στα 300 εκατομμύρια ευρώ από το 2011, ποσό για το οποίο οι ίδιοι έχουν φορολογηθεί, ενώ για το 2012 ο Οργανισμός οφείλει τα «μισά χρήματα για τις συνταγές του Αυγούστου και τους μήνες Σεπτέμβριο, Οκτώβριο κλπ».

Σχετικά με τα χρονοδιαγράμματα πληρωμών από τον ΕΟΠΥΥ, αναφέρει ότι «η αρχική σύμβαση με τον Οργανισμό, που προέβλεπε 45 ημέρες πίστωση, με έναν νόμο πήγε στις 60 και στη συνέχεια στις 90 ημέρες».

Δηλώνει πως τα προβλήματα που δημιουργούν οι απεργίες και η αναστολή χορήγησης φάρμακων στα εκατομμύρια ασφαλισμένων δεν αφήνουν αδιάφορους τους φαρμακοποιούς, σημειώνοντας πως «πάντα πρέπει να μπαίνει ο πολίτης μπροστά, αυτό είναι το μείζον πρόβλημα, πλην όμως υπάρχει και αδυναμία αγοράς φάρμακων, διότι πέραν των συσσωρευμένων χρεών, οι πολυεθνικές εταιρείες ζητούν πλέον αγορές τοις μετρητοίς» και καλεί την κυβέρνηση να παρέμβει, ώστε και οι εταιρείες να προσαρμοστούν σε μια δίμηνη πίστωση και αυτό να εφαρμοστεί και στον ΕΟΠΥΥ.

Μέσα στην εβδομάδα, ο ΠΦΣ αναμένεται να ζητήσει συναντήσεις με τους υπουργούς Οικονομικών και Υγείας, με τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ καθώς και με τα κόμματα.

agelioforos

Διαβάστε Περισσότερα » "Βουλιάζουν από τα χρέη τα φαρμακεία"

Ραχόι: Η Ελλάδα πρέπει να βοηθηθεί, εκπλήρωσε τις δεσμεύσεις της

Την αμέριστη υποστήριξη της Μαδρίτης στην Αθήνα στο ζήτημα της εκταμίευσης της ελληνικής δόσης καταδεικνύουν οι δηλώσεις του Μαριάνο Ραχόι. «Η ΕΕ πρέπει να εξασφαλίσει την αναγκαία πρόσθετη βοήθεια στην Ελλάδα, και να ολοκληρώσει τις διαπραγματεύσεις όσον αφορά το (ελληνικό) χρέος το συντομότερο δυνατόν» τόνισε ο ισπανός πρωθυπουργός μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής το απόγευμα της Παρασκευής.

«Πρέπει να υπερασπιστούμε με κάθε κόστος την ακεραιότητα της ζώνης του ευρώ και πρέπει να δώσουμε μια ευκαιρία στην Ελλάδα» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Όπως επισήμανε ο ισπανός πρωθυπουργός, η Ελλάδα έχει τηρήσει τις δεσμεύσεις της, κάτι που επαλήθευσε και η τρόικα, οι Έλληνες έχουν υποφέρει πολύ και η Ελλάδα έχει πράξει ό,τι χρειαζόταν.

«Υποστηρίζω απολύτως την επίλυση του ζητήματος την προσεχή εβδομάδα. Αυτό είναι σημαντικότερο για την Ευρώπη παρά για την Ισπανία» επισήμανε.

Όσον αφορά τον κοινοτικό προϋπολογισμό, ο Ραχόι ανέφερε ότι τώρα είναι πιο αισιόδοξος ότι σύντομα θα υπάρξει συμφωνία.

skai

Διαβάστε Περισσότερα » "Ραχόι: Η Ελλάδα πρέπει να βοηθηθεί, εκπλήρωσε τις δεσμεύσεις της"

«Χειρόφρενο» στα λεωφορεία του ΟΑΣΘ από 1η Δεκεμβρίου

Από 1η Δεκεμβρίου σβήνουν και οι μηχανές των αστικών λεωφορείων του ΟΑΣΘ.

«Έχουμε ενημερώσει εγγράφως όλους τους φορείς ότι από την 1η Δεκεμβρίου σταματάμε την εκτέλεση όλων των δρομολογίων», αναφέρει στον Αγγελιοφόρο ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ, Χρήστος Στεφανίδης.

Το πρόβλημα δεν προέκυψε ξαφνικά. Για την ακρίβεια, ο Οργανισμός δυσκολεύεται να καλύψει τις ταμειακές ανάγκες του από το περασμένο καλοκαίρι.

«Το κράτος μας χρωστά, βεβαιωμένα με αποφάσεις της διαιτησίας, 35,5, εκατ. ευρώ. Οι αποφάσεις είναι υποχρεωτικά εκτελεστέες, τα 5,5 εκατ. ευρώ έπρεπε να μας καταβληθούν μέσα στον Οκτώβριο», αναφέρει ο κ. Στεφανίδης.

Ο πρόεδρος του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών προσθέτει επίσης ότι το κράτος χρωστά ακόμα 45 εκατ. ευρώ, από το οριστικό κλείσιμο των ετών 2010 και 2011.

«Συνολικά το Δημόσιο μάς χρωστά περίπου 80 εκατ. ευρώ. Πόσο να αντέξουμε;», αναφέρει ο κ. Στεφανίδης.

Διαβάστε Περισσότερα » "«Χειρόφρενο» στα λεωφορεία του ΟΑΣΘ από 1η Δεκεμβρίου"

Μητέρα δύο ανήλικων παιδιών και επιχειρηματίας : «Ονομάσατε τα παιδιά μου τεκμήριο!»

Επιστολή με παραλήπτες τον πολιτικό κόσμο και όχι μόνο απέστειλε μία μητέρα 2 ανήλικων παιδιών και επιχειρηματίας - ιδιοκτήτρια κέντρου ξένων γλωσσών - σε απόγνωση καταγγέλλοντας τον αφανισμό στον οποίο οδηγούνται τα ΚΞΓ.

Την αγανάκτηση της αποφάσισε να εκφράσει γραπτώς η ιδιοκτήτρια κέντρου ξένων γλωσσών κ. Ευαγγελία Μεσσαριτάκη, όσον αφορά στις άδειες λειτουργίας, αποστέλλοντας επιστολή προς όλους τους αρμοδίους για παράλογες ενέργειες.

H επιστολή

«Ενημερώθηκα από το Σύλλογο Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών Ν.Ηρακλείου (PALSO), μέλος του οποίου είμαι για τα καταστροφικά μέτρα που ψηφίσατε πρόσφατα στη βουλή εις βάρος του κλάδου μου, τα οποία θα οδηγήσουν τα ΚΞΓ στον αφανισμό και θα ήθελα να σας στείλω την παρακάτω επιστολή μήπως και επιτέλους να καταλάβετε ποιο είναι το έργο που επιτελούμε, ποιος ο ρόλος μας και στις δυσκολίες και ποιες οι καταστροφικές συνέπειες για τον κλάδο μου, αλλά και για την ελληνική κοινωνία, αν τα μέτρα σας εφαρμοστούν!

Λέγομαι Μεσσαριτάκη Ευαγγελία του Οδυσσέα και της Γεωργίας, είμαι 39 χρονών και μητέρα 2 ανήλικων παιδιών τα οποία και μεγαλώνω μόνη μου. Είμαι ιδιοκτήτρια κέντρου ξένων γλωσσών στο Ηράκλειο Κρήτης από το 1994 (δηλαδή 19 χρόνια) σε κτίριο ιδιοκτησίας των γονέων μου οι οποίοι με φιλοξενούν. Το 1994 δεν χρειαζόταν καν άδεια οικοδομής για να χορηγήσει η διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης την άδεια λειτουργίας. Έκανα τότε όλα όσα προέβλεπε ο νόμος ….

Στερήθηκα, δούλεψα και δουλεύω 10 με 12 ώρες ημερησίως, απασχολώ δύο άτομα στην επιχείρηση στα οποία ΔΕΝ έκανα μείωση μισθού, διότι εδώ δεν είναι σκλαβοπάζαρο, αλλά εγώ ξέρω ότι ο εργαζόμενος για να αποδώσει πρέπει και να πληρωθεί, κόβω αποδείξεις σε ΟΛΟΥΣ , δεν κλέβω το δημόσιο, πληρώνω φόρους, εισφορές σε ΙΚΑ & ΟΑΕΕ, Επιμελητήριο, λογιστή, ανανεώνω κάθε χρόνο την άδεια ίδρυσης, πληρώνω επιτηδεύματα , κλεισίματα & ανοίγματα και όπως αλλιώς τα έχετε ονομάσει ….

Κρατάω λόγω κρίσης το σχολείο μου με νύχια και με δόντια τα τελευταία χρόνια, διότι οι γονείς των μαθητών δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στα έξοδα με αποτέλεσμα να ΜΗΝ εξοφλούν τα δίδακτρα για τα οποία εγώ, πάρα ταύτα κόβω απόδειξη και πληρώνω εφορία…Το 2007 ανακαίνισα πλήρως το χώρο με επαγγελματικό δάνειο το οποίο οφείλω ακόμη , καταργήσατε το αφορολόγητο και ονομάσατε τα παιδιά μου ΤΕΚΜΗΡΙΟ, με αποτέλεσμα να θέλετε να πληρώσω εφορία τους επόμενους μήνες ένα ποσό που δεν έχω βγάλει τα τελευταία 3 χρόνια …. και που, όπως μάλλον ΔΕΝ καταλαβαίνετε, ΔΕΝ ΕΧΩ να πληρώσω...

Έρχεστε λοιπόν ΤΩΡΑ και ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΤΕ ψηφίζοντας έναν νόμο που αμφιβάλλω αν γνωρίζετε τι ακριβώς λέει , να ΚΛΕΙΣΩ ΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 19 ΧΡΟΝΙΑ, να απολύσω 2 άτομα, να μείνω άνεργη με 2 παιδιά!!!Αποφασίσατε να αναστείλετε όλες τις άδειες, και ζητάτε να βγάλουμε νέες ζητώντας ΟΤΙ ΠΙΟ ΠΑΡΑΛΟΓΟ ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ!

Αντί να ασχοληθείτε με τη δημόσια εκπαίδευση που τα κτίρια είναι ετοιμόρροπα, δεν έχουν θέρμανση και ΜΑΣ ΥΠΟΧΡΕΩΝΕΤΕ να στείλουμε τα παιδιά μας δίχως να υπάρχει το δικαίωμα επιλογής σχολείου, ασχολείστε με τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών, που στο κάτω- κάτω είναι επιλογή και απόφαση του γονέα που θα στείλει το παιδί του. Με οδηγείτε στην παρανομία, στη μαύρη αγορά εργασίας, γιατί ΑΥΤΟ ΘΑ ΚΑΝΩ! Προκαταβολικά σας λέω ότι θα κάνω ό,τι μπορώ να μεγαλώσω τα παιδιά μου όπως έκανα πάντα άλλωστε, με τη μόνη διαφορά ότι από ‘δω και πέρα θα είμαι ΠΑΡΑΝΟΜΗ, γιατί ΕΣΕΙΣ το αποφασίσατε, ΨΗΦΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ ΠΟΥ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΟΥ ΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΚΑΝΑΤΕ ΠΟΤΕ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ!!!»

cretalive

Διαβάστε Περισσότερα » "Μητέρα δύο ανήλικων παιδιών και επιχειρηματίας : «Ονομάσατε τα παιδιά μου τεκμήριο!»"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news