facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

OTE: Παράταση έως 30/11 στο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου


Παράταση τεσσάρων ημερών, έδωσε η διοίκηση του ΟΤΕ, στους εργαζόμενους που επιθυμούν, να καταθέσουν τις αιτήσεις τους στο πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου.

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων έληγε την Δευτέρα 26 του μήνα, ωστόσο μετά την έκδοση από το υπουργείο Εργασίας της εγκυκλίου που αφορά τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης των πρώην ειδικών ταμείων, η διοίκηση έκρινε απαραίτητη μικρή παράταση της διάρκειας του προγράμματος, ως το τέλος του μηνα, προκειμένου οι εργαζόμενοι να έχουν την δυνατότητα να ενημερωθούν.

Η διοίκηση του ΟΤΕ σε εσωτερική ενημέρωση υπενθυμίζει προς τους εργαζόμενους ότι τηρηθεί αυστηρά η σειρά προτεραιότητας για την ικανοποίηση των αιτήσεων όσον αφορά στο Πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου για το προσωπικό που κανονικά θα συνταξιοδοτούνταν ως το διάστημα 2013-2015.

Έως σήμερα τις αιτήσεις τους είχαν καταθέσει περισσότεροι από 1600 εργαζόμενοι πολύ μεγαλύτερος από τις αρχικές εκτιμήσεις της διοίκησης που ανέμενε ότι χρήση του προγράμματος θα έκαναν περίπου 1200 εργαζόμενοι.

Τα όρια ηλικίας

Με έγγραφό της προς το προσωπικό της η διοίκηση του ΟΤΕ παρουσιάζει συνοπτικά τις μεταβολές στην ασφαλιστική νομοθεσία που επήλθαν με το νόμο 4093/2012 και που αφορούν στις κατηγορίες στις οποίες απευθύνεται το πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου, δηλαδή το προσωπικό που θεμελιώνει δικαίωμα άμεσης συνταξιοδότησης -πλήρους ή μειωμένης- από 1/1/2013 έως τις 31/12/2015).

Συγκεκριμένα για:

1) Εργαζομένους που υπήχθησαν στην ασφάλιση οποιουδήποτε φορέα κύριας ασφάλισης μέχρι 31-12-1982: Διατηρείται η δυνατότητα συνταξιοδότησης με 35 έτη ασφάλισης χωρίς όριο ηλικίας.

2) Εργαζομένους που υπήχθησαν στην ασφάλιση οποιουδήποτε φορέα κύριας ασφάλισης μέχρι 31-12-1982 ή υπήχθησαν στην ασφάλιση οποιουδήποτε φορέα κύριας ασφάλισης από 1-1-1983 μέχρι 31-12-1992 και έχουν ή θα έχουν μέχρι 31/12/2012 συμπληρώσει χρόνο ασφάλισης τουλάχιστον 25 ετών: Διατηρείται η δυνατότητα συνταξιοδότησης με τη συμπλήρωση 25 ετών ασφάλισης και του 65ου έτους της ηλικίας (πλήρης σύνταξη) ή του 60ου έτους της ηλικίας (μειωμένη σύνταξη).

3) Εργαζόμενες που υπήχθησαν στην ασφάλιση οποιουδήποτε φορέα κύριας ασφάλισης από 1-1-1983 μέχρι 31-12-1992 και είχαν ανήλικο παιδί κατά τη συμπλήρωση χρόνου ασφάλισης 25 ετών (συμπληρωμένο το αργότερο μέχρι 31/12/2012): Διατηρείται η δυνατότητα συνταξιοδότησης ως εξής:

ΕΤΟΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗΣ 25ΕΤΙΑΣ
ΟΡΙΟ ΗΛΙΚΙΑΣ
ΠΛΗΡΗ ΣΥΝΤΑΞΗ
ΜΕΙΩΜΕΝΗ ΣΥΝΤΑΞΗ
2010
50
-
2011
52
50
2012
55
53

4) Εργαζόμενες που υπήχθησαν στην ασφάλιση οποιουδήποτε φορέα κύριας μέχρι 31-12-1992 και είχαν ανήλικο παιδί κατά τη συμπλήρωση χρόνου ασφάλισης 18 ετών & 3 μηνών (συμπληρωμένο το αργότερο μέχρι 31/12/2012): Διατηρείται η δυνατότητα συνταξιοδότησης ως εξής: 

ΕΤΟΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗΣ 18 ΕΤΩΝ & 3 ΜΗΝΩΝ
ΟΡΙΟ ΗΛΙΚΙΑΣ
ΠΛΗΡΗ ΣΥΝΤΑΞΗ
ΜΕΙΩΜΕΝΗ ΣΥΝΤΑΞΗ
2010
55
50
2011
57
52
2012
60
55

Επισημαίνεται ότι δεν θίγονται επίσης οι εργαζόμενοι/ες, που έχουν ή θα έχουν μέχρι 31/12/2012 θεμελιώσει δικαίωμα άμεσης λήψης σύνταξης (πλήρους ή μειωμένης) και έχουν δικαίωμα υπαγωγής στο Πρόγραμμα Β το οποίο απευθύνεται στο προσωπικό που έχει συμπληρώσει 15 χρόνια πραγματικής εργασίας στον ΟΤΕ


Διαβάστε Περισσότερα » "OTE: Παράταση έως 30/11 στο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου"

Δόση κάτω από 200 ευρώ και ανατροπές στον εξωδικαστικό συμβιβασμό για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά

Νέες ρυθμίσεις για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά προωθεί το υπουργείο Ανάπτυξης, με στόχο να εφαρμοστούν από την 1η Ιανουαρίου του 2013.

Όπως εξήγησε ο γενικός γραμματέας Καταναλωτή, Γ. Στεργίου, μιλώντας από το βήμα του 6ου ευρωπαϊκού συνεδρίου, με θέμα «Αντιμετωπίζοντας την υπερχρέωση των νοικοκυριών», που πραγματοποίησε η ΕΚΠΟΙΖΩ σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Υπερχρέωσης (ECDN), το Eurofound, την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Καταναλωτών «Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ» και την Περιφέρεια Αττικής.

Σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Στεργίου, στόχος του υπουργείου είναι να ανατραπεί το κομμάτι του εξωδικαστικού συμβιβασμού, το οποίο δεν θα απαιτεί τη συναίνεση όλων των πιστωτών, αλλά, αυτός που έχει το 51% της οφειλής, θα μπορεί να οδηγήσει σε ρύθμιση και τους υπόλοιπους πιστωτές.

Μια βασική αλλαγή που επιχειρείται, είναι να δοθεί ή δυνατότητα στο δανειολήπτη να πληρώνει αυτά που ο ίδιος πιστεύει ότι μπορεί να πληρώνει και να συμψηφίζεται το ποσό μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας συμβιβασμού.



Επίσης, εισάγονται ρυθμίσεις που έχουν υιοθετήσει και άλλες χώρες με πρόβλημα, όπως η Ισπανία και η Πορτογαλία, βάσει των οποίων οι δανειολήπτες θα πληρώνουν μόνο τους τόκους για τέσσερα χρόνια με επιτόκιο εξαιρετικά χαμηλό.

Με βάση υπολογισμούς του υπουργείου, αυτή η δόση δεν θα υπερβαίνει τα 200 ευρώ, οπότε αυτό θα δώσει ανάσα στα υπερχρεωμένα νοικοκυριά με εισόδημα κάτω από 25.000 ευρώ και, αν η πληρωμή των τόκων υπερβαίνει το 30%, το ποσό θα προσαρμόζεται και δεν θα πληρώνει ο υπερχρεωμένος δανειολήπτης όλους τους τόκους.

Η τετραετία, μέσα στην οποία προβλέπονται οι διευκολύνσεις, εκτιμάται ως ...επαρκές χρονικό όριο, καθώς μετά υπολογίζεται ότι θα έχει αρχίσει πάλι η ανάπτυξη στη χώρα, ενώ μία ακόμη ρύθμιση, στην οποία εστίασε ο κ. Στεργίου, είναι η εισαγωγή της μηδενικής καταβολής δόσης για ανέργους με μηδενικά εισοδήματα.

«Γίνονται ρυθμίσεις από τα πιστωτικά ιδρύματα, αλλά δεν αρκούν, γι' αυτό και η πολιτεία παρεμβαίνει, για να υπάρξει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη περίοδος διευκόλυνσης» εξήγησε ο γενικός γραμματέας Καταναλωτή.

Και συμπλήρωσε: «Δυστυχώς, σε αυτή τη συγκυρία δεν αποφασίζουμε μόνοι μας, ήδη ετοιμάζουμε τη συγκεκριμένη βελτιωτική πρόταση της νομοθεσίας προς την Τρόικα, αλλά εκτιμώ ότι θα προχωρήσουμε θετικά και θα υπάρξουν οι απαραίτητες νομοθετικές πρωτοβουλίες στις αρχές του επόμενου έτους».

Αξίζει να σημειωθεί ότι, με βάση στοιχεία από έρευνα της EΚΠΟΙΖΩ, από τον Σεπτέμβριο του 2010 μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2012, η οργάνωση των καταναλωτών έστειλε, ως φορέας εξωδικαστικού συμβιβασμού, 28.465 αιτήσεις ρύθμισης οφειλών για 7.998 μέλη της και εξωδικαστικά δεν έχει επιτευχθεί κανένας συμβιβασμός.

Ακόμη, έχει ρυθμιστεί μικρός αριθμός υποθέσεων, περίπου 100, που αφορούν μικρές οφειλές για μία-δύο τράπεζες και απ' αυτές το 69,3% αφορά δανειολήπτες με ακίνητη περιουσία και μόλις το 30,7% χωρίς ακίνητα περιουσιακά στοιχεία.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » "Δόση κάτω από 200 ευρώ και ανατροπές στον εξωδικαστικό συμβιβασμό για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά"

Μηνυτήρια Αναφορά κατά του πρώην Προέδρου της Βουλής, Φίλιππου Πετσάλνικου και κατά του νυν Προέδρου Ευάγγελου Μεϊμαράκη, κατατέθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας. Η μηνυτήρια αναφορά σχετίζεται με τα όσα παρέλειψαν να κάνουν (παράβαση καθήκοντος) οι δύο διαδοχικά προέδροι της Βουλής για την υπόθεση της κατασπατάλησης κονδυλίων ύψους 102 εκατομμυρίων ευρώ από τον λογαριασμό του Ειδικού Φορέα Δασών. Η υπόθεση είχε απασχολήσει τόσο επιθεωρητές του υπουργείου Οικονομικών και τον Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης όσο και την Εισαγγελία Αθηνών. Η τελευταία, μάλιστα, αφού διενήργησε έλεγχο με βάση το πόρισμα καταπέλτη των επιθεωρητών έκλεισε την δικογραφία και την απέστειλε στη Βουλή καθώς ο δικαστικός λειτουργός που την ερευνούσε «σκόνταψε» σε ευθύνες πολιτικών προσώπων. Εδώ και δύο χρόνια λοιπόν, όπως αναφέρεται στη μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε η Ομάδα Κοινωνικής Εγρήγορσης, η δικογραφία βρίσκεται στη Βουλή χωρίς κανείς από τους κ.κ. Πετσάλνικο και Μεϊμαράκη να έχουν κάνει όσα οφείλουν, πάντα κατά τους μηνυτές, προκειμένου το θέμα του Ειδικού Φορέα Δασών να τεθεί στο Κοινοβούλιο προκειμένου αυτό να αποφασίσει αν υπάρχει λόγος για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής ή όχι. « Υπάρχει μια διαδικασία, που αφορά τις υποθέσεις ευθυνών Υπουργών και που ακολουθείται στην Βουλή, όταν έρχεται μια τέτοια Δικογραφία, να ανακοινώνεται, δηλαδή, τυπικά, στο Σώμα, για ένα λεπτό και μετά τίποτα. Όμως, όλο αυτό είναι υπέρ των ελεγχόμενων Υπουργών, διότι παράγει το πρακτικό αποτέλεσμα, να καταχωνιάζεται ο Φάκελος της Δικογραφίας, σε κάποιο συρτάρι της Δ/νσης Νομοθετικού Έργου της Βουλής και ουδείς να ασχολείται με αυτόν πλέον» καταγγέλουν οι μηνυτές. « Από τις 2 Ιανουαρίου 2012, με αίτηση μας, προς τον τότε Πρόεδρο της Βουλής, ζητάμε να πληροφορηθούμε για ποιους λόγους δεν έχει προωθηθεί η συγκεκριμένη δικογραφία και αν έχει προχωρήσει σε κάποιες δικές του ενέργειες, γύρω από το ζήτημα. Στις 11 Ιανουαρίου 2012, η Γενική Διεύθυνση Νομοθετικού Έργου της Βουλής, μας γνώρισε, αντί του Προέδρου, ότι η Δικογραφία ανακοινώθηκε στην Βουλή, στις 17-12-2010 και έκτοτε βρίσκεται στην διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου Βουλευτή», αναφέρουν οι μηνυτές. ΠΗΓΗ: tovima

Μηνυτήρια Αναφορά κατά του πρώην Προέδρου της Βουλής, Φίλιππου Πετσάλνικου και κατά του νυν Προέδρου Ευάγγελου Μεϊμαράκη, κατατέθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας. Η μηνυτήρια αναφορά σχετίζεται με τα όσα παρέλειψαν να κάνουν (παράβαση καθήκοντος) οι δύο διαδοχικά προέδροι της Βουλής για την υπόθεση της κατασπατάλησης κονδυλίων ύψους 102 εκατομμυρίων ευρώ από τον λογαριασμό του Ειδικού Φορέα Δασών.

Η υπόθεση είχε απασχολήσει τόσο επιθεωρητές του υπουργείου Οικονομικών και τον Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης όσο και την Εισαγγελία Αθηνών. Η τελευταία, μάλιστα, αφού διενήργησε έλεγχο με βάση το πόρισμα καταπέλτη των επιθεωρητών έκλεισε την δικογραφία και την απέστειλε στη Βουλή καθώς ο δικαστικός λειτουργός που την ερευνούσε «σκόνταψε» σε ευθύνες πολιτικών προσώπων.

Εδώ και δύο χρόνια λοιπόν, όπως αναφέρεται στη μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε η Ομάδα Κοινωνικής Εγρήγορσης, η δικογραφία βρίσκεται στη Βουλή χωρίς κανείς από τους κ.κ. Πετσάλνικο και Μεϊμαράκη να έχουν κάνει όσα οφείλουν, πάντα κατά τους μηνυτές, προκειμένου το θέμα του Ειδικού Φορέα Δασών να τεθεί στο Κοινοβούλιο προκειμένου αυτό να αποφασίσει αν υπάρχει λόγος για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής ή όχι.

« Υπάρχει μια διαδικασία, που αφορά τις υποθέσεις ευθυνών Υπουργών και που ακολουθείται στην Βουλή, όταν έρχεται μια τέτοια Δικογραφία, να ανακοινώνεται, δηλαδή, τυπικά, στο Σώμα, για ένα λεπτό και μετά τίποτα. Όμως, όλο αυτό είναι υπέρ των ελεγχόμενων Υπουργών, διότι παράγει το πρακτικό αποτέλεσμα, να καταχωνιάζεται ο Φάκελος της Δικογραφίας, σε κάποιο συρτάρι της Δ/νσης Νομοθετικού Έργου της Βουλής και ουδείς να ασχολείται με αυτόν πλέον» καταγγέλουν οι μηνυτές.

« Από τις 2 Ιανουαρίου 2012, με αίτηση μας, προς τον τότε Πρόεδρο της Βουλής, ζητάμε να πληροφορηθούμε για ποιους λόγους δεν έχει προωθηθεί η συγκεκριμένη δικογραφία και αν έχει προχωρήσει σε κάποιες δικές του ενέργειες, γύρω από το ζήτημα. Στις 11 Ιανουαρίου 2012, η Γενική Διεύθυνση Νομοθετικού Έργου της Βουλής, μας γνώρισε, αντί του Προέδρου, ότι η Δικογραφία ανακοινώθηκε στην Βουλή, στις 17-12-2010 και έκτοτε βρίσκεται στην διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου Βουλευτή», αναφέρουν οι μηνυτές.

tovima

Διαβάστε Περισσότερα » "Μηνυτήρια Αναφορά κατά του πρώην Προέδρου της Βουλής, Φίλιππου Πετσάλνικου και κατά του νυν Προέδρου Ευάγγελου Μεϊμαράκη, κατατέθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας. Η μηνυτήρια αναφορά σχετίζεται με τα όσα παρέλειψαν να κάνουν (παράβαση καθήκοντος) οι δύο διαδοχικά προέδροι της Βουλής για την υπόθεση της κατασπατάλησης κονδυλίων ύψους 102 εκατομμυρίων ευρώ από τον λογαριασμό του Ειδικού Φορέα Δασών. Η υπόθεση είχε απασχολήσει τόσο επιθεωρητές του υπουργείου Οικονομικών και τον Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης όσο και την Εισαγγελία Αθηνών. Η τελευταία, μάλιστα, αφού διενήργησε έλεγχο με βάση το πόρισμα καταπέλτη των επιθεωρητών έκλεισε την δικογραφία και την απέστειλε στη Βουλή καθώς ο δικαστικός λειτουργός που την ερευνούσε «σκόνταψε» σε ευθύνες πολιτικών προσώπων. Εδώ και δύο χρόνια λοιπόν, όπως αναφέρεται στη μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε η Ομάδα Κοινωνικής Εγρήγορσης, η δικογραφία βρίσκεται στη Βουλή χωρίς κανείς από τους κ.κ. Πετσάλνικο και Μεϊμαράκη να έχουν κάνει όσα οφείλουν, πάντα κατά τους μηνυτές, προκειμένου το θέμα του Ειδικού Φορέα Δασών να τεθεί στο Κοινοβούλιο προκειμένου αυτό να αποφασίσει αν υπάρχει λόγος για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής ή όχι. « Υπάρχει μια διαδικασία, που αφορά τις υποθέσεις ευθυνών Υπουργών και που ακολουθείται στην Βουλή, όταν έρχεται μια τέτοια Δικογραφία, να ανακοινώνεται, δηλαδή, τυπικά, στο Σώμα, για ένα λεπτό και μετά τίποτα. Όμως, όλο αυτό είναι υπέρ των ελεγχόμενων Υπουργών, διότι παράγει το πρακτικό αποτέλεσμα, να καταχωνιάζεται ο Φάκελος της Δικογραφίας, σε κάποιο συρτάρι της Δ/νσης Νομοθετικού Έργου της Βουλής και ουδείς να ασχολείται με αυτόν πλέον» καταγγέλουν οι μηνυτές. « Από τις 2 Ιανουαρίου 2012, με αίτηση μας, προς τον τότε Πρόεδρο της Βουλής, ζητάμε να πληροφορηθούμε για ποιους λόγους δεν έχει προωθηθεί η συγκεκριμένη δικογραφία και αν έχει προχωρήσει σε κάποιες δικές του ενέργειες, γύρω από το ζήτημα. Στις 11 Ιανουαρίου 2012, η Γενική Διεύθυνση Νομοθετικού Έργου της Βουλής, μας γνώρισε, αντί του Προέδρου, ότι η Δικογραφία ανακοινώθηκε στην Βουλή, στις 17-12-2010 και έκτοτε βρίσκεται στην διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου Βουλευτή», αναφέρουν οι μηνυτές. ΠΗΓΗ: tovima"

Μιχαλολιάκος: Καλεί τον Μανιτάκη να παραιτηθεί

Την έντονη αντίδραση του δημάρχου Πειραιά Βασίλη Μιχαλολιάκου έχει προκαλέσει η εγκύκλιος του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης προς τους... δήμους ότι ο νόμος, για το «πρόγραμμα κινητικότητας», θα εφαρμοστεί, παρά την άρνηση κάποιων δήμων, να στείλουν τις λίστες με τους υπαλλήλους.

Ο δήμαρχος Πειραιά απέστειλε νέα επιστολή στον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη, ζητώντας του «να σταματήσει να απειλεί εργαζομένους και να στρέφεται κατά των εκλεγμένων εκπροσώπων των ΟΤΑ, διότι εκτός των άλλων εκθέτει και την κυβέρνηση». Ο κ. Μιχαλολιάκος καλεί τον υπουργό, εάν δεν σκοπεύει να αλλάξει συμπεριφορά και νοοτροπία, να παραιτηθεί.

«Θέλω να πιστεύω ότι οι απειλές σας να αφήσετε απλήρωτους εργαζόμενους, ακόμη και άτομα με ειδικές ανάγκες, στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, έχουν γίνει υπό το κλίμα είτε πανικού, είτε ελλιπούς ενημέρωσης, σε διαφορετική περίπτωση η πρόθεσή σας αυτή που στόχο έχει να τρομοκρατήσει εργαζομένους που δοκιμάζονται και η ζωή τους ανατρέπεται από τις αποφάσεις σας, είναι το λιγότερο άστοχη», αναφέρει στην επιστολή ο δήμαρχος Πειραιά.

Ο κ. Μιχαλολιάκος καλεί τον υπουργό, έστω και την ύστατη στιγμή, να ανακαλέσει τις εγκυκλίους που δυναμιτίζουν τις σχέσεις πολιτείας- ΟΤΑ και απειλούν τους εργαζόμενους και προσθέτει: «Εάν δεν σκοπεύετε να αλλάξετε λογική και συμπεριφορά, φοβούμαι ότι δεν υπάρχει για εσάς άλλος δρόμος από αυτόν της παραίτησης».

Σημειώνεται ότι το υπουργείο απέστειλε νέα εγκύκλιο προς τους δήμους, με την οποία υπενθυμίζει στις υπηρεσίες τις προβλέψεις του νέου μνημονίου και της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου αναφορικά με το γεγονός ότι από τη δημοσίευση του Ν. 4093/12-11-2001 έχουν, ήδη, τεθεί σε διαθεσιμότητα οι διοικητικοί υπάλληλοι Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου.

epikaira

Διαβάστε Περισσότερα » "Μιχαλολιάκος: Καλεί τον Μανιτάκη να παραιτηθεί"

Έλεγχοι σε μεγάλες περιουσίες από Στουρνάρα

Σε μια προσπάθεια να τονωθούν τα έσοδα το υπουργείο Οικονομικών με απόφαση του υπουργού Γιάννη Στουρνάρα, αναθέτει τον έλεγχο των φορολογουμένων με πολύ υψηλά εισοδήματα και ακίνητη περιουσία στο Διαπεριφερειακό Ελεγκτικό Κέντρο (ΔΕΚ) Αθηνών, το οποίο θα αναλάβει να κάνει στοχευμένους ελέγχους σε:

Φορολογουμένους των οποίων η αξία της ακίνητης περιουσίας, μαζί με του/της συζύγου και των προστατευόμενων τέκνων, κατά τον Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος, υπερβαίνει κατά την 1.1.2009 το ποσό των δύο εκατομμυρίων (2.000.000,00) ευρώ.

Φορολογουμένους με ετήσια δαπάνη διαβίωσης, σύμφωνα με το άρθρο 16 του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος που προκύπτει από τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος του οικονομικού έτους 2012, η οποία υπερβαίνει το ποσό των εκατόν πενήντα χιλιάδων (150.000,00) ευρώ.

Φορολογουμένους που πραγματοποίησαν κατά το οικονομικό έτος 2012 δαπάνες άνω των τετρακοσίων χιλιάδων (400.000,00) ευρώ καθώς και φορολογουμένους που κατά το ίδιο οικονομικό έτος δαπάνησαν για αγορά ή ανέγερση ή χρηματοδοτική μίσθωση ακινήτων, πάνω από πεντακόσιες χιλιάδες (500.000,00) ευρώ».

Διαβάστε Περισσότερα » "Έλεγχοι σε μεγάλες περιουσίες από Στουρνάρα"

Την Κυριακή αποφασίζουν οι εισαγγελείς για τις κινητοποιήσεις τους

Σε έκτακτη γενική συνέλευση θα αποφασίσουν αν θα τις αναστείλουν ή όχι.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος κατά την τελευταία συνεδρίασή του δεν έλαβε απόφαση για παράταση ή όχι των κινητοποιήσεων του εισαγγελικού κλάδου που έχουν ξεκινήσει από τις 17 Σεπτεμβρίου 2012.

Όμως, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένώσης αποφάσισε την άμεση σύγκληση Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης, την ερχόμενη

Κυριακή, 25 Νοεμβρίου 2012, στις 11 π.μ. στο κτίριο 13 του Πρωτοδικείου Αθηνών (πρώην Σχολή Ευελπίδων) για να αποφασίσει το σύνολο του σώματος των εισαγγελέων σχετικά με το επίμαχο θέμα της αναστολής ή όχι των κινητοποιήσεων.

Πάντως, έως την ερχόμενη Κυριακή, συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των εισαγγελέων.

Διαβάστε Περισσότερα » "Την Κυριακή αποφασίζουν οι εισαγγελείς για τις κινητοποιήσεις τους"

Σε 48ωρη απεργία προχωρούν οι εργαζόμενοι στο ΙΚΕΑ

Σε 48ωρη απεργία εξήγγειλε για Παρασκευή 23 και το Σάββατο 24 Νοεμβρίου το σωματείο των εργαζομένων στην αλυσίδα καταστημάτων ΙΚΕΑ, που πραγματοποίησαν στάση εργασίας και συγκέντρωση έξω από το στο κατάστημα στον Κηφισό.

Οι εργαζόμενοι αντιδρούν στις μειώσεις αμοιβών που προωθεί η εταιρεία μέσω ατομικών συμβάσεων εργασίας.

Σε ανακοίνωσή της η εταιρεία αναφέρει ότι «στόχος είναι η διασφάλιση των θέσεων εργασίας και η μακροχρόνια ανάπτυξη της εταιρείας, προς όφελος των εργαζομένων», και προσθέτει ότι «η μείωση στις αμοιβές των στελεχών, ήταν 13% κατά μέσο όρο, ενώ η τωρινή διευθέτηση για τους υπόλοιπους εργαζόμενους είναι 8,5% κατά μέσο όρο».

Η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας σε ανακοίνωσή της εκφράζει την αλληλεγγύη της στους εργαζόμενους της εταιρείας και αναφέρει ότι «δεν θα αποδεχθεί καμία απόλυση και θα υπερασπιστεί με κάθε τρόπο και τον τελευταίο εργαζόμενο».

Διαβάστε Περισσότερα » "Σε 48ωρη απεργία προχωρούν οι εργαζόμενοι στο ΙΚΕΑ"

Ο Γκρούεφσκι αναμένει ότι η Ελλάδα θα υποστηρίξει την πρόταση του

Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Νίκολα Γκρούεφσκι αναμένει ότι η Ελλάδα, στην επερχόμενη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ), τον Δεκέμβριο, θα υποστηρίξει την πρόταση για έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων της χώρας του με την Ένωση.

"Αναμένω, η Ελλάδα, ως η παλαιότερη χώρα - μέλος της ΕΕ από την περιοχή μας και δεδηλωμένη φίλη της πολιτικής της διεύρυνσης, να στηρίξει την υιοθέτηση της απόφασης για έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με τη Μακεδονία τον προσεχή Δεκέμβριο και έτσι να συνεισφέρει καθοριστικά και αποφασιστικά στην αναζωογόνηση της ευρωπαϊκής ενσωμάτωσης όλων των Βαλκανίων. Οι Μακεδόνες πολίτες το ίδιο αναμένουν και από τη Βουλγαρία" ανέφερε σήμερα ο κ.Γκρούεφσκι, στην ομιλία του στην περιφερειακή διάσκεψη "Βιωσιμότητα των μεταρρυθμίσεων ως προς τους στόχους της ΕΕ 2020", που διεξάγεται, σήμερα, στα Σκόπια.

«Επιθυμία μας είναι να διανύσουμε τον δρόμο μέχρι την ένταξή μας στην ΕΕ μαζί με την Ελλάδα. Αναλάβαμε πρωτοβουλίες, με ισχυρή βούληση, και κάναμε πλήθος συγκεκριμένων ενεργειών για συνέχιση της διμερούς συνεργασίας και εμπέδωση της αμοιβαίας εμπιστοσύνης. Κανείς δεν θέλει περισσότερο από τη Μακεδονία να απομακρυνθεί το τελευταίο εμπόδιο που ορθώνεται στην πορεία προς την υλοποίηση των ευρωπαϊκών και ευρωατλαντικών στόχων μας. Όπως επανειλημμένως μέχρι τώρα έχω κάνει, θα ήθελα σαφώς να επιβεβαιώσω ότι θέλουμε εντατικοποίηση των συνομιλιών με την Ελλάδα υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, ώστε το συντομότερο δυνατόν να καταλήξουμε σε λύση, σύμφωνα με τις δημοκρατικές αρχές και το διεθνές δίκαιο, στο πλαίσιο που έχει καθοριστεί με το Ψήφισμα του ΟΗΕ, την Ενδιάμεση Συμφωνία και την ετυμηγορία του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης» σημείωσε ο κ. Γκρούεφσκι.

Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ ανέφερε ακόμη ότι «οι παρεμποδίσεις και η έλλειψη συμβιβαστικής προσέγγισης ποτέ δεν έχουν οδηγήσει σε λύση διμερή ζητήματα».

Αντιθέτως, πρόσθεσε, «η ευρωπαϊκή και η ευρωατλαντική ενσωμάτωση οδηγούν σε λύσεις».

Διαβάστε Περισσότερα » "Ο Γκρούεφσκι αναμένει ότι η Ελλάδα θα υποστηρίξει την πρόταση του"

Νέες περικοπές στις δαπάνες της Βουλής για βουλευτές και υπαλλήλους

Νέες περικοπές στον προϋπολογισμό της Βουλής, που θα ισχύσουν από το νέο έτος. Στη σημερινή Διάσκεψη των Προέδρων, ο πρόεδρος της Βουλής Ευ. Μεϊμαράκης ανακοίνωσε ότι περικόπτονται περαιτέρω, σε ποσοστό 20% έως 25%, όλα τα καταβαλλόμενα ποσά για την κάλυψη δαπανών των βουλευτών.

Πρόκειται για τις δαπάνες κίνησης, δαπάνες εξοπλισμού γραφείου, ταχυδρομικές και τηλεφωνικές ατέλειες.

Συγκεκριμένα, κατά 20 έως 25% μειώνονται τα ποσά που καταβάλλονται για δαπάνες των βουλευτών και κατά 50% η αρχική αποζημίωση των 150 ευρώ που λαμβάνουν για τη συμμετοχή σε κοινοβουλευτικές επιτροπές, που ορίζεται πλέον στα 75 ευρώ.

Επίσης, μειώνονται κατά 35%, από 40% που προβλεπόταν αρχικά και οι αποδοχές των συνεργατών των βουλευτών, ενώ μειώνονται και οι υπερωρίες και οι δαπάνες κίνησης των υπαλλήλων της Βουλής.

Όπως ανακοινώθηκε από τον Πρόεδρο της Βουλής μειώσεις θα γίνουν και στις υπερωρίες και στις δαπάνες κίνησης των υπαλλήλων της Βουλής.

Διαβάστε Περισσότερα » "Νέες περικοπές στις δαπάνες της Βουλής για βουλευτές και υπαλλήλους"

Παρέμβαση Ρεν υπέρ της Ελλάδας

Με μια αιφνιδιαστική παρέμβαση, στην αίθουσα της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, ο αρμόδιος επίτροπος Όλι Ρεν, μίλησε εκ μέρους της Κομισιόν για όσα έγιναν στο προηγούμενο Eurogroup.

Ο Ολι Ρεν υποστήριξε ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος, να μην προχωρήσει το Eurogroup στην εκταμίευση της δόσης προς την Ελλάδα.

"Η Ελλάδα έκανε ό,τι έπρεπε, τώρα είναι η ώρα των Ευρωπαίων να κάνουν αυτό που τους αναλογεί", είπε χαρακτηριστικά ο Όλι Ρεν.

Διαβάστε Περισσότερα » "Παρέμβαση Ρεν υπέρ της Ελλάδας"

Αλλάζουν όλα στους μισθούς του Δημοσίου

Σύμφωνα με την εγκύκλιο καταργούνται από την 1η Ιανουαρίου 2013 τα επιδόματα εορτών Χριστουγέννων, Πάσχα και αδείας, που προβλέπονται από οποιαδήποτε γενική ή ειδική διάταξη, ή ρήτρα ή όρο συλλογικής σύμβασης εργασίας, διαιτητική απόφαση ή με ατομική σύμβαση εργασίας ή συμφωνία, για λειτουργούς, υπαλλήλους και μισθωτούς του Δημοσίου, Ν.Π.Δ.Δ., Ν.Π.Ι.Δ. συμπεριλαμβανομένων και των ΔΕΚΟ και ΟΤΑ, καθώς και για τα μόνιμα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και αντίστοιχους της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού και Λιμενικού Σώματος. Το δώρο Χριστουγέννων για το 2012 θα καταβληθεί κανονικά.

Ακόμη, ορίζεται ότι από τις 31 Οκτωβρίου 2012 και μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2016, αναστέλλεται, για τους υπαλλήλους του Δημοσίου, των ΝΠΔΔ και ΟΤΑ η χορήγηση του Κινήτρου Επίτευξης Στόχων (ΚΕΣ) και Δημοσιονομικών Στόχων (ΚΕΔΣ), ενώ στο το ίδιο χρονικό διάστημα αναστέλλεται και η εφαρμογή της σταδιακής κατάργησης της υπερβάλλουσας μείωσης στους μισθούς του Δημοσίου.

Έτσι, η υπερβάλλουσα μείωση εξακολουθεί να καταβάλλεται στο ύψος που αυτή είχε διαμορφωθεί κατά την 31-10-2012. Επισημαίνεται ότι τα ανωτέρω έχουν εφαρμογή από την 1η Ιανουαρίου 2013 και για τους υπαλλήλους των ΝΠΙΔ και των ΔΕΚΟ. Συνεπώς την 1η Νοεμβρίου 2012 θα πρέπει να περικοπεί το 1/3 της τυχόν υπάρχουσας υπερβάλλουσας διαφοράς που καταβάλλεται στους υπαλλήλους των ανωτέρω προσώπων.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο η αντιμισθία των προέδρων των δημοτικών και περιφερειακών συμβουλίων, η οποία αποσυνδέεται πλέον από αυτήν των δημάρχων και των περιφερειαρχών αντίστοιχα, μειώνεται, από την 1η Ιανουαρίου 2013 κατά 50% επί του ποσού που καταβάλλεται στις 31 Δεκεμβρίου 2012.

Ακόμη, τα μέλη των δημοτικών συμβουλίων, των οικονομικών επιτροπών των δήμων, των επιτροπών ποιότητας ζωής και των λοιπών επιτροπών των δημοτικών συμβουλίων των δήμων, καθώς και των διοικητικών επιτροπών δεν θα λαμβάνουν πλέον αποζημίωση για τη συμμετοχή τους στις συνεδριάσεις των ανωτέρω οργάνων.

Την 1η Ιανουαρίου 2013 οι αποδοχές, οι αποζημιώσεις, τα έξοδα παράστασης και οι πάσης φύσεως αμοιβές των Διοικητών, Υποδιοικητών, των Προέδρων, Αντιπροέδρων, Διευθυνόντων Συμβούλων, καθώς και των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου των Ιδρυμάτων και των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου των Δήμων και των Περιφερειών, καθώς και των Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου αυτών, συμπεριλαμβανομένων των Συνδέσμων των ΟΤΑ μειώνονται κατά 50%.Στην περίπτωση των Διοικητών, Υποδιοικητών, των Προέδρων, Αντιπροέδρων, Διευθυνόντων Συμβούλων, καθώς και των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου των υπολοίπων Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου οι αποδοχές, οι αποζημιώσεις, τα έξοδα παράστασης και οι αμοιβές εν γένει μειώνονται κατά 20%.

Το ανώτατο δε όριο αποδοχών ανέρχεται στο ποσό 4.750 ευρώ μηνιαίως και οι πάσης φύσεως αποδοχές και αμοιβές δεν μπορούν πλέον να υπερβαίνουν το ως άνω ποσό χωρίς καμία απολύτως εξαίρεση. Το ανωτέρω όριο δύναται να αυξάνεται μέχρι των μηνιαίων αποδοχών του Πρωθυπουργού (από 1-9-2012 ύψους 5.780,60 ευρώ) με αιτιολογημένη απόφαση του υπουργού Οικονομικών.

Από την 1η Ιανουαρίου 2013 παύουν να ισχύουν όλες οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας, καθώς και όλες οι διατάξεις νόμων, οι υπουργικές, κανονιστικές εν γένει ή διαιτητικές αποφάσεις, καθώς και οι αποφάσεις των οργάνων διοίκησης κλπ, κατά το μέρος που ρυθμίζουν τις αποδοχές του προσωπικού των παραπάνω νομικών προσώπων.

Βάσει της εγκυκλίου το χρονοεπίδομα που προβλέπεται για τους δικηγόρους του Δημοσίου των ΝΠΔΔ και ΟΤΑ με σχέση έμμισθης εντολής, καταργείται από την 1η Ιανουαρίου 2013, ενώ καταργείται και η προβλεπόμενη προσαύξηση αποδοχών σε όσους υπαλλήλους χορηγείται άδεια υπηρεσιακής εκπαίδευσης στο εσωτερικό, από την ημερομηνία αυτή. Στους υπαλλήλους που χορηγείται άδεια για μετεκπαίδευση ή μεταπτυχιακή εκπαίδευση στο εξωτερικό, για τον υπολογισμό της προσαύξησης λαμβάνεται υπόψη μόνο ο βασικός μισθός.

Πώς θα υπολογίζεται ο μισθός

Το υπουργείο Οικονομικών ζητά μ την εγκύκλιο από τις υπηρεσίες να γίνει υπολογισμός των αποδοχών που θα προκύψουν από την 1η Ιανουαρίου 2013 και σύγκριση των αποδοχών με αυτές της 31ης Δεκεμβρίου 2012. Εάν προκύπτει μείωση αποδοχών που υπερβαίνει το 25%, τότε το 25% περικόπτεται άμεσα από την 1η Ιανουαρίου 2013 και η τυχόν προκύπτουσα υπερβάλλουσα μείωση εξακολουθεί να καταβάλλεται μέχρι την 31ης Δεκεμβρίου 2016.

Έστω ότι στις 31/12/2012 υπάλληλος θα λαμβάνει σύνολο αποδοχών ύψους 2.100 ευρώ. Πλέον οι αποδοχές του πρέπει να διαμορφωθούν στο ποσό των 1.700 ευρώ. Επειδή το ύψος της μείωσης που πρέπει να εφαρμοστεί είναι μικρότερο από 25%, οι αποδοχές προσαρμόζονται αυτόματα από την 1/1/2013 στο ποσό των 1.700 ευρώ.

Έστω ότι ο υπάλληλος του προηγούμενου παραδείγματος πρέπει να λάβει 1.300 ευρώ με την ένταξη στο ενιαίο μισθολόγιο.

Η μείωση που πρέπει να διενεργηθεί στις αποδοχές του ανέρχεται στο 38,1%. Συνεπώς, στον υπάλληλο αυτό θα εφαρμοστεί μείωση 25% (ποσό 525 ευρώ), και θα του χορηγείται υπερβάλλουσα μείωση ύψους 275 ευρώ, η οποία εξακολουθεί να καταβάλλεται στο ίδιο ύψος μέχρι τις 31/12/2016. Επισημαίνεται ότι το προσωπικό της περίπτωσης αυτής δεν μπορεί να λάβει τα επιδόματα όσο ισχύει η αναστολή τους.

Πώς διαμορφώνονται οι βασικοί μισθοί

Βάσει της εγκυκλίου ο βασικός μισθός του Γενικού Γραμματέα υπουργείου και του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης θα ανέλθει στα 3.450 ευρώ. Το επίδομα θέσης ευθύνης το οποίο προβλέπεται από την ανωτέρω

απόφαση παραμένει στο ποσό των 1.000 ευρώ και τα έξοδα παράστασης στο 300 ευρώ. Έτσι, ο Γενικός Γραμματέας υπουργείου θα λαμβάνει πλέον 4.750 ευρώ, ο Περιφερειάρχης 4.275 ευρώ, ο Αντιπεριφερειαρχη 3.206,25 ευρώ και ο Δήμαρχος δήμου άνω 100.000 κατοίκων θα λαμβάνει 4.275 ευρώ.

-Από την 1η Αυγούστου 2012 ο μηνιαίος βασικός μισθός του Πρωτοδίκη καθορίζεται σε 1.778 ευρώ. Με βάση το βασικό αυτό μισθό ο Πρόεδρος Σ.τ.Ε., ο Πρόεδρος και Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου (Α.Π.), ο Πρόεδρος του Ε.Σ., ο Γενικός Επίτροπος της Επικρατείας του Ε.Σ., ο Γενικός Επίτροπος της Επικρατείας των Τ.Δ.Δ. θα λαμβάνουν 3.023 ευρώ. Επίσης, το ανώτατο όριο των αποδοχών των δικαστικών λειτουργών διαμορφώνεται στο ποσό των 6.138,80 ευρώ.

-Από την 1η Αυγούστου 2012 ο μηνιαίος βασικός μισθός του Λέκτορα, ο οποίος αποτελεί τη βάση υπολογισμού των βασικών μισθών των λοιπών μελών Δ.Ε.Π. των Πανεπιστημίων, καθορίζεται σε 1.065 ευρώ. Με βάση το βασικό αυτό μισθό ο Καθηγητής Πανεπιστημίου θα λαμβάνει 1.459 ευρώ.

-Από την 1η Αυγούστου 2012 ο Ειδικευόμενος ιατρός του Εθνικού Συστήματος Υγείας (Ε.Σ.Υ.) θα λαμβάνει 1.007 ευρώ τον μήνα. Το ανώτατο όριο των αποδοχών των ιατρών του Ε.Σ.Υ. διαμορφώνεται, από 1-8-2012, στο ποσό των 4.536,31 ευρώ.

-Από την 1η Αυγούστου 2012 ο μηνιαίος βασικός μισθός του Ακολούθου Πρεσβείας, ο οποίος αποτελεί τη βάση υπολογισμού των βασικών μισθών των λοιπών βαθμών της ιεραρχίας των υπαλλήλων του διπλωματικού κλάδου του υπουργείου Εξωτερικών, καθορίζεται σε 1.061 ευρώ. Με βάση το βασικό αυτό μισθό ο Πρέσβης θα έχει βασικό μισθό 1.899 ευρώ

-Από την 1η Αυγούστου 2012 ο μηνιαίος βασικός μισθός του βαθμού του Ανθυπολοχαγού ο οποίος αποτελεί τη βάση υπολογισμού των βασικών μισθών των μόνιμων στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού και του Λιμενικού καθορίζεται σε 875 ευρώ. Με βάση το βασικό αυτό μισθό ο Αρχηγός Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (Α/Γ.Ε.ΕΘ.Α.) θα λαμβάνει βασικό μισθό 1.873 ευρώ.

Πώς θα γίνεται η παρακράτηση

Τα ποσά που προκύπτουν από τη μείωση των αποδοχών και συντάξεων και αντιστοιχούν στο χρονικό διάστημα από 1η Αυγούστου 2012 μέχρι την εφαρμογή του νόμου, η οποία δεν μπορεί να υπερβαίνει τη μισθοδοσία ή σύνταξη του μηνός Ιανουαρίου 2013, παρακρατούνται από τη μισθοδοσία ή σύνταξη των μηνών Ιανουαρίου - Δεκεμβρίου 2013, ως εξής:

(α) για ποσά μέχρι 100 ευρώ εφάπαξ,

(β) για ποσά μέχρι 250 ευρώ σε 2 ισόποσες μηνιαίες δόσεις,

(γ) για ποσά μέχρι 500 ευρώ σε 3 ισόποσες μηνιαίες δόσεις,

(δ) για ποσά μέχρι 750 ευρώ σε 4 ισόποσες μηνιαίες δόσεις,

(ε) για ποσά μέχρι 1.000 ευρώ σε 5 ισόποσες μηνιαίες δόσεις,

(στ) για ποσά μέχρι 1.500 ευρώ σε 6 ισόποσες μηνιαίες δόσεις,

(ζ) για ποσά μέχρι 2.000 ευρώ σε 7 ισόποσες μηνιαίες δόσεις,

(η) για ποσά μέχρι 2.500 ευρώ σε 8 ισόποσες μηνιαίες δόσεις,

(θ) για ποσά μέχρι 3.000 ευρώ σε 9 ισόποσες μηνιαίες δόσεις,

(ι) για ποσά 4.000 ευρώ σε 10 ισόποσες μηνιαίες δόσεις,

(ια) για ποσά μέχρι 5.000 ευρώ σε 11 ισόποσες μηνιαίες δόσεις,

(ιβ) για ποσά άνω των 5.00 ευρώ σε 12 ισόποσες μηνιαίες δόσεις.


Σε όλες τις ανωτέρω περιπτώσεις καταληκτική ημερομηνία για την παρακράτηση των οφειλόμενων ποσών είναι η 31-12-2013.

Επισημαίνεται ότι τα ανωτέρω ποσά αναφέρονται σε αυτά που προκύπτουν από τις μεικτές αποδοχές ή τη μεικτή σύνταξη του υπαλλήλου, λειτουργού, στρατιωτικού ή συνταξιούχου, αφαιρουμένων των προβλεπομένων κρατήσεων (καθαρές αποδοχές). Τα οφειλόμενα ποσά που προκύπτουν από την ανωτέρω μείωση θα παρακρατούνται αναλογικά από τους οικείους κωδικούς που εκταμιεύθηκαν.

Διαβάστε Περισσότερα » "Αλλάζουν όλα στους μισθούς του Δημοσίου"

Διακοπή της κυκλοφορίας λόγω διαμαρτυρίας εργαζομένων σε Θηβών και Καβάλας

Οι διοικητικοί υπάλληλοι του ΤΕΙ Πειραιά θα προχωρήσουν την Παρασκευή σε διακοπή της κυκλοφορίας στη λεωφόρο Θηβών, στο ύψος της εισόδου του ιδρύματος, μεταξύ 10:00 με 13:00.

Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για τις απολύσεις εργαζομένων στο ίδρυμα. «Δύο χιλιάδες απολύσεις για το 2012, 25.000 για το 2013 και 150.000 για τα επόμενα 3 χρόνια. Δεν είναι αριθμοί, είναι οι ζωές μας που ρημάζονται, οι οικογένειες μας που οδηγούνται στην εξαθλίωση» αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο Σύλλογος Διοικητικών Υπαλλήλων του ΤΕΙ Πειραιά.

«Εδώ και τρία χρόνια ζούμε το χειρότερο εφιάλτη. Μειώσεις μισθών, χαράτσια, φόροι, κατάργηση ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων, δάνεια στις τράπεζες που αφήνουν υπόλοιπο χαρτζιλίκι απ' το μισθό, φτώχεια και τρόμος να χάσεις το σπίτι, να κοπεί το φως, το νερό, το τηλέφωνο, να αναγκαστείς να κόψεις το φροντιστήριο στο παιδί, να το σταματήσεις από τις σπουδές.

»Έως τώρα μαζεύαμε τακτικά τρόφιμα και τα ανταλλάσσαμε μεταξύ μας, μαζεύαμε χρήματα για όποιον συνάδελφο του έκοβαν το ρεύμα για να επανασυνδεθεί, βοηθήσαμε ο ένας τον άλλον καθώς πολλοί έχουμε συζύγους απολυμένους και άνεργα νέα παιδιά, με ό,τι τρόπο μπορούσαμε χτίζαμε τις μικρές μας δομές αλληλεγγύης, για να τα βγάζουμε πέρα. Τώρα τα θέλουν όλα! Με τη ψήφιση του νόμου 4093 και πριν καλά, καλά στεγνώσει το μελάνι, ξεκίνησε η διαδικασία για απολύσεις, με κατάργηση θέσεων και ειδικοτήτων, σε ένα ζοφερό κλίμα, με ξαφνικές αλλαγές στα κριτήρια, στους αριθμούς και τους υπολογισμούς» αναφέρουν.

Κινητοποιήσεις και στο ΤΕΙ Αθήνας

Ανάλογη κινητοποίηση προγραμματίζουν και οι εργαζόμενοι του ΤΕΙ Αθήνας στην οδό Καβάλας.

Πρόσφατα εκτός των διοικητικών υπαλλήλων, στις κινητοποιήσεις και τις αποχές προστέθηκε και εκπαιδευτικό προσωπικό του ΤΕΙ.

Ο πρόεδρος του ΤΕΙ Αθήνας, Δημ. Νίνος, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για το ενδεχόμενο να χαθεί το χειμερινό εξάμηνο. Μιλώντας στο Βήμα τονίζει: «Δεν έχει πραγματοποιηθεί ικανός αριθμός μαθημάτων, παρά το γεγονός ότι πλησιάζουμε στο τέλος Νοεμβρίου».

Το Συμβούλιο του ΤΕΙ Αθήνας μετά την έκτακτη συνεδρίαση του επισημαίνει: «Υπό το βάρος αυτών των εξαιρετικά δυσμενών περιστάσεων, το Συμβούλιο του ΤΕΙ Αθήνας εκφράζει την αγωνία του, εάν υπό τις παρούσες συνθήκες είναι εφικτό να πραγματοποιηθούν οι δεκατρείς εβδομάδες διδασκαλίας που προβλέπονται από την ισχύουσα νομοθεσία. Έχει γίνει πλέον αντιληπτό ότι το χειμερινό εξάμηνο κινδυνεύει - εάν δεν έχει ήδη- χαθεί».

in

Διαβάστε Περισσότερα » "Διακοπή της κυκλοφορίας λόγω διαμαρτυρίας εργαζομένων σε Θηβών και Καβάλας"

Στη Βουλή η δικογραφία για τις καταγγελίες Ρουμελιώτη

Από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Νικ. Παντελή διαβιβάστηκε στη Βουλή για αναζήτηση ενδεχομένων ποινικών ευθυνών πολιτικών προσώπων (σύμφωνα με τον νόμο περί ευθύνης υπουργών), η δικογραφία με τις καταγγελίες του πρώην εκπροσώπου της Ελλάδος στο ΔΝΤ Παναγιώτη Ρουμελιώτη, επί κυβερνήσεως Γιώργου Παπανδρέου, σύμφωνα με τις οποίες είχε ενημερώσει την τότε κυβέρνηση ότι δεν ήταν δυνατόν να προχωρήσει το πρόγραμμα δημοσιονομικής εξυγίανσης της χώρας από το ΔΝΤ, εάν δεν προηγηθεί αναδιάρθρωση του δημοσίου χρέους.

Ειδικότερα, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου διαβίβασε στη Βουλή τη δικογραφία του κ. Ρουμελιώτη, συμφωνώντας ουσιαστικά με το πόρισμα των οικονομικών εισαγγελέων Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρου Μουζακίτη ότι πρέπει να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες των πολιτικών προσώπων της κυβέρνησης Παπανδρέου.

Η επίμαχη δικογραφία αρχικά διαβιβάστηκε από τους δύο οικονομικούς εισαγγελείς που ερευνούσαν την υπόθεση στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Τέντε.

Ο τελευταίος με τη σειρά του, τη διαβίβασε στις 5 Σεπτεμβρίου 2012 στον Παντελή.

Οι κ.κ. Πεπόνης και Μουζακίτης διαβίβασαν τη δικογραφία στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, καθώς η έρευνα τους «σκόνταψε» πάνω σε ονόματα πολιτικών προσώπων τα οποία προέκυψαν από την εξέταση των μαρτύρων

Διαβάστε Περισσότερα » "Στη Βουλή η δικογραφία για τις καταγγελίες Ρουμελιώτη"

Δύο εκατομμύρια φτωχοί στην Ελλάδα

Δραματικές οι επιπτώσεις της κρίσης, το 55% των νέων είναι άνεργοι

Εντυπωσιακά είναι τα στοιχεία που αποτυπώνονται στην έκδοση του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικών Ερευνών για τις επιπτώσεις που είχε η οικονομική κρίση την τελευταία διετία στην κοινωνία και στους πολίτες της.

Συγκεκριμένα, η έκδοση που φέρει τον τίτλο «Κοινωνικό Πορτρέτο της Ελλάδας 2012: Όψεις της κρίσης» και καλύπτει την περίοδο από την ένταξη της Ελλάδας στο μηχανισμό διάσωσης την άνοιξη του 2010 έως και τις πρόσφατες εκλογικές αναμετρήσεις, περιέχει εξαιρετικά εντυπωσιακά μα συνάμα άκρως ανησυχητικά στοιχεία για τις επιπτώσεις της κρίσης και της εφαρμογής των μνημονίων στην Ελλάδα.

Αναφέρεται πως η ύφεση ανήλθε σωρευτικά αυτήν την χρονική περίοδο στο 25%, κάτι που όπως επισημαίνεται αντιστοιχεί στις συνέπειες «ενάμιση παγκοσμίου πολέμου» ενώ η ανεργία έφτασε στο 25% στο γενικό πληθυσμό, ξεπέρασε το 55% στους νέους ενώ τρεις στους τέσσερις άνεργους είναι άνω των 30 ετών.

Παράλληλα αύξησε την φτώχεια, καθώς εκτιμάται πως τουλάχιστον δύο εκατομμύρια συμπολίτες μας ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Δύο εκατομμύρια φτωχοί στην Ελλάδα"

3.124 αυτοκτονίες και απόπειρες από το 2009 ως τον Αύγουστο του 2012

Τα στοιχεία δείχνουν ότι οι τελεσθείσες αυτοκτονίες ή απόπειρες ανήλθαν το διάστημα της κρίσης, δηλαδή, από 1/1/2009 έως 23/08/2012 σε 3.124 πανελλαδικά.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία που έχει συλλέξει το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, τα περιστατικά αυτοκτονιών ανήλθαν σε 677 το 2009, σε 830 το 2010, σε 927 το 2011 και σε 690 έως την 23η Αυγούστου του 2012.

Τα στοιχεία διαβιβάστηκαν στη Βουλή από τον υπουργό Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη Νίκο Δένδια στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, μετά από ερώτηση που είχαν καταθέσει οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Στάθης Παναγούλης και Νάσος Αθανασίου για τα φαινόμενα υποσιτισμού παιδιών και τις αυτοκτονίες πολιτών, επικαλούμενοι έκθεση της UNICEF που κάνει λόγο για 439.000 παιδιά νηπιακής αλλά και σχολικής ηλικίας που υποσιτίζονται.

Στην απάντηση του, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας σπεύδει να επισημάνει ότι δεν υπάρχει μόνο ένας καθολικά αποδεκτός παράγοντας που προκαλεί στον άνθρωπο τέτοιας ακραίας μορφής αυτοκαταστροφικές τάσεις αλλά για ένα φαινόμενο πολυπαραγοντικό που σχετίζεται με εξωγενείς παράγοντες (κοινωνικό, επαγγελματικό, οικογενειακό κλπ) αλλά και με παράγοντες ατομικούς-εσωτερικούς.

Σύμφωνα με τα στοιχεία από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, το 2009 καταγράφονται 265 περιστατικά αυτοκτονιών (τελεσθείσες και απόπειρες), 291 το 2010, 306 το 2011 και 212 έως 23.08.2012.

Από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης έχουν καταγραφεί 55 περιστατικά το 2009, 98 περιστατικά το 2010, 99 περιστατικά το 2011 και 67 περιστατικά το 2012.

Από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης έχουν καταγραφεί 33 περιστατικά το 2009, 38 περιστατικά το 2010, 35 περιστατικά το 2011, 28 περιστατικά το 2012.

Από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας έχουν καταγραφεί 34 περιστατικά το 2009, 42 περιστατικά το 2010, 82 περιστατικά το 2011, 60 περιστατικά το 2012.

Από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας έχουν καταγραφεί 13 περιστατικά το 2009, 12 το 2010, 17 το 2011, 12 το 2012.

Από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου έχουν καταγραφεί 20 περιστατικά το 2009, 29 περιστατικά το 2010, 19 περιστατικά το 2011, 16 περιστατικά το 2012.

Από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας έχουν καταγραφεί 38 περιστατικά το 2009, 61 το 2010, 50 το 2011, 46 το 2012.

Από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδος έχουν καταγραφεί 40 περιστατικά το 2009, 43 το 2010, 38 το 2011, 47 το 2012.

Από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδος έχουν καταγραφεί 38 περιστατικά το 2009, 62 το 2010, 90 το 2011, 47 το 2012.

Από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου έχουν καταγραφεί 44 περιστατικά το 2009, 50 το 2010, 53 το 2011, 32 το 2012.

Από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Ιονίων Νήσων έχουν καταγραφεί 17 περιστατικά το 2009, 21 το 2010, 24 το 2011, 28 το 2012.

Από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης έχουν καταγραφεί 42 περιστατικά το 2009, 41 το 2010, 68 το 2011, 48 το 2012.

Από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Βορείου Αιγαίου έχουν καταγραφεί 22 περιστατικά το 2009, 21 το 2010, 21 το 2011, 20 το 2012.

Από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Νοτίου Αιγαίου έχουν καταγραφεί 16 περιστατικά το 2009, 21 το 2010, 25 το 2011, 27 το 2012.

Αναλυτικά τα στοιχεία ανά περιοχή έχουν ως εξής:

Στην Αθήνα, έχουν καταγραφεί 80 περιστατικά το 2009, 98 το 2010, 107 το 2011 και 70 περιστατικά μέχρι 23 Αυγούστου 2012.

Στον Πειραιά έχουν καταγραφεί 48 περιστατικά το 2009, 61 το 2010, 62 το 2011 και 33 το 2012.

Στη Δυτική Αττική έχουν καταγραφεί 56 περιστατικά το 2009, 42 το 2010, 50 το 2011, 31 το 2012.

Στη Βορειοανατολική Αττική έχουν καταγραφεί 53 περιστατικά το 2009, 58 το 2010, 58 το 2011, 41 το 2012

Στη Νοτιοανατολική Αττική έχουν καταγραφεί 28 περιστατικά το 2009, 32 το 2010, 29 το 2011, 37 το 2012

Στη Θεσσαλονίκη έχουν καταγραφεί 55 περιστατικά το 2009, 98 το 2010, 99 το 2011, 67 το 2012.

Στην Αλεξανδρούπολη έχουν καταγραφεί 7 περιστατικά το 2009, 8 το 2010, 2 το 2011, 5 το 2012

Στη Δράμα έχουν καταγραφεί 5 περιστατικά το 2009, 8 το 2010, 5 το 2011, 5 το 2012.

Στην Καβάλα έχουν καταγραφεί 5 περιστατικά το 2009, 5 το 2010, 7 το 2011 και 4 το 2012

Στην Ξάνθη έχουν καταγραφεί 5 περιστατικά το 2009, 5 το 2010, 6 το 2011 και 2 το 2012.

Στην Ορεστιάδα έχουν καταγραφεί 4 περιστατικά το 2009, 6 το 2010, 2 το 2011, 2 το 2012.

Στη Ροδόπη έχουν καταγραφεί 7 περιστατικά το 2009, 6 το 2010, 13 το 2011, 10 το 2012.

Στην Ημαθία έχουν καταγραφεί 7 περιστατικά το 2009, 11 το 2010, 8 το 2011, 6 το 2012.

Στο Κιλκίς έχουν καταγραφεί 5 περιστατικά το 2009, 3 το 2010, 20 το 2011, 13 το 2012

Στην Πέλλα έχουν καταγραφεί 6 περιστατικά το 2009, 5 το 2010, 8 το 2011, 8 το 2012.

Στην Πιερία έχουν καταγραφεί 7 περιστατικά το 2009, 4 το 2010, 19 το 2011, 14 το 2012.

Στις Σέρρες έχουν καταγραφεί 7 περιστατικά το 2009, 9 το 2010, 15 το 2011, 14 το 2012.

Στη Χαλκιδική έχουν καταγραφεί 2 περιστατικά το 2009, 10 το 2010, 12 το 2011, 5 το 2012.

Στα Γρεβενά έχουν καταγραφεί 2 περιστατικά το 2009, 1 το 2010, 7 το 2011, 2 το 2012.

Στην Καστοριά έχουν καταγραφεί 2 περιστατικά το 2009, 4 το 2010, 2 το 2011, 3 το 2012.

Στην Κοζάνη έχουν καταγραφεί 9 περιστατικά το 2009, 5 το 2010, 8 το 2011, 7 το 2012.

Στην Φλώρινα δεν έχει καταγραφεί περιστατικό το 2009, 2 το 2010 και κανένα άλλο το 2011 και το 2012.

Στην Άρτα έχουν καταγραφεί 3 περιστατικά το 2009, 4 το 2010, 6 το 2011, 1 το 2012

Στη Θεσπρωτία έχουν καταγραφεί 1 περιστατικό το 2009, 3 το 2010, 4 το 2011, 5 το 2012.

Στα Ιωάννινα έχουν καταγραφεί 13 περιστατικά το 2009, 18 το 2010, 5 το 2011, 9 το 2012.

Στην Πρέβεζα έχουν καταγραφεί 3 περιστατικά το 2009, 4 το 2010, 4 το 2011, 1 το 2012.

Στην Καρδίτσα έχουν καταγραφεί 9 περιστατικά το 2009, 15 το 2010, 12 το 2011, 9 το 2012.

Στη Λάρισα έχουν καταγραφεί 13 περιστατικά το 2009, 22 το 2010, 16 το 2011, 18 το 2012.

Στη Μαγνησία έχουν καταγραφεί 5 περιστατικά το 2009, 12 περιστατικά το 2010,10 το 2011, 6 το 2012.

Στα Τρίκαλα έχουν καταγραφεί 11 περιστατικά το 2009, 12 το 2010, 12 το 2011, 13 το 2012

Στη Βοιωτία έχουν καταγραφεί 5 περιστατικά το 2009, 13 το 2010, 5 το 2011, 12 το 2012.

Στην Εύβοια έχουν καταγραφεί 19 περιστατικά το 2009, 19 το 2010, 17 το 2011, 27 το 2012.

Στην Ευρυτανία έχουν καταγραφεί 3 περιστατικά το 2009, 1 το 2010 και κανένα το 2011 και το 2012.

Στη Φθιώτιδα έχουν καταγραφεί 9 περιστατικά το 2009, 8 το 2010, 11 το 2011, 7 το 2012.

Στη Φωκίδα 4 περιστατικά το 2009, 2 το 2010, 5 το 2011, 1 το 2012.

Στην Αιτωλία 6 το 2009, 10 το 2010, 8 το 2011 και κανένα το 2012

Στην Ακαρνανία 7 περιστατικά το 2009, 19 το 2010, 51 το 2011, 19 το 2012

Στην Αχαΐα καταγράφηκαν 17 περιστατικά το 2009, 26 το 2010, 24 το 2011, 20 το 2012.

Στην Ηλεία καταγράφηκαν 8 περιστατικά το 2009, 7 το 2010, 7 το 2011, 8 το 2012.

Στην Αργολίδα καταγράφηκαν 9 περιστατικά το 2009, 4 το 2010, 6 το 2011, 5 το 2012.

Στην Αρκαδία καταγράφηκαν 5 περιστατικά το 2009, 5 το 2010, 6 το 2011, 9 το 2012.

Στην Κορινθία καταγράφηκαν 12 περιστατικά το 2009, 13 το 2010, 13 το 2011, 5 το 2012.

Στη Λακωνία καταγράφηκαν 8 περιστατικά το 2009, 16 το 2010, 13 το 2011, 4 το 2012.

Στη Μεσσηνία καταγράφηκαν 10 περιστατικά το 2009, 12 το 2010, 15 το 2011, 9 το 2012.

Στη Ζάκυνθο καταγράφηκαν 3 περιστατικά το 2009, 10 το 2010, 15 το 2011, 12 το 2012.

Στην Κέρκυρα καταγράφηκαν 7 περιστατικά το 2009, 5 το 2010, 6 το 2011, 9 το 2012.

Στην Κεφαλονιά καταγράφηκαν 6 περιστατικά το 2009, 4 το 2010, 2 το 2011, 3 το 2012.

Στη Λευκάδα καταγράφηκε 1 περιστατικό το 2009, 2 το 2010, 1 το 2011, 4 το 2012.

Στο Ηράκλειο καταγράφηκαν 23 περιστατικά το 2009, 24 το 2010, 31 το 2011, 22 το 2012.

Στο Λασίθι καταγράφηκαν 7 περιστατικά το 2009, 9 το 2010, 13 το 2011, 11 το 2012.

Στο Ρέθυμνο καταγράφηκαν 9 περιστατικά το 2009, 4 το 2010, 15 το 2011, 6 το 2012.

Στα Χανιά καταγράφηκαν 3 περιστατικά το 2009, 4 το 2010, 9 το 2011, 9 το 2012.

Στη Λέσβο καταγράφηκαν 6 περιστατικά το 2009, 7 το 2010, 4 το 2011, 7 το 2012.

Στη Σάμο καταγράφηκαν 16 περιστατικά το 2009, 10 το 2010, 12 το 2011, 8 το 2012

Στη Χίο δεν καταγράφεται περιστατικό το 2009, αλλά καταγράφονται 4 το 2010, 5 το 2011, 5 το 2012.

Στις Κυκλάδες καταγράφονται 5 περιστατικά το 2009, 8 το 2010, 10 το 2011, 18 το 2012.

Στην Α΄ Αστυνομική Διεύθυνση Δωδεκανήσου καταγράφηκαν 10 περιστατικά το 2009, 8 το 2010, 10 το 2011, 4 το 2012.

Στη Β΄ Αστυνομική Διεύθυνση Δωδεκανήσου καταγράφηκαν 1 περιστατικό το 2009, 5 το 2010, 5 το 2011, 5 το 2012.


Διαβάστε Περισσότερα » "3.124 αυτοκτονίες και απόπειρες από το 2009 ως τον Αύγουστο του 2012"

Χιλιάδες μετατάξεις στο Δημόσιο - Ποιοι και πως θα μετακινούνται

- Μανιτάκης: Όσο είμαι εγώ υπουργός δεν θα απολυθεί κανένας δημόσιος υπάλληλος
- Τις μετακινήσεις θα επιτηρούν: ένας εκπρόσωπος του ΑΣΕΠ, ένας από το υπουργείο διοικητικής μεταρρύθμισης και ένας από το υπουργείο οικονομικών
- Θα καλυφθούν κενα: σε υπηρεσίες Προστασίας του Πολίτη, στην Παιδεία και στον ΕΟΠΥΥ
- Οι ένστολοι θα βγούν ΟΛΟΙ στον δρόμο
- Τουλάχιστον 30.000 θα βγουν στην σύνταξη το 2013, δήλωσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης
- 630.000 είναι σήμερα οι δημόσιοι υπάλληλοι - Προ Μνημονίου ξεπερνούσαν το 1 εκατ.

“Θα πρέπει να καταστεί σαφές ότι η κινητικότητα στον δημόσιο τομέα δεν αποτελεί συγκυριακή πολιτική όπως εμφανίζεται σήμερα. Υπήρξε εντύπωση ότι ο δημόσιος υπάλληλος δεν μετακινείται”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μανιτάκης τονίζοντας πως το 2013 θα αποχωρήσουν λόγω συνταξιοδότησης τουλάχιστον 30.000 άτομα και τα κενά θα πρέπει να καλυφθούν χωρίς να υπάρξουν νέες προσλήψεις.

Όπως είπε ο υπουργός στη Βουλή ουσιαστικά αφορά όλους όσοι προσλήφθηκαν χωρίς διαγωνισμό.

Στόχος της κινητικότητας όπως είπε είναι:

- Να μη γίνουν αθρόες και άκριτες απολύσεις
- Να υπάρξει εξορθολογισμός της διοίκησης

Είπε επίσης ότι καμία μετακίνηση δεν θα είναι ρουσφετολογική και ότι οι μετακινήσεις θα έχουν όλα τα εχέγγυα που απαιτούνται. Θα υπάρχει ένας εκπρόσωπος του ΑΣΕΠ, ένας από το υπουργείο διοικητικής μεταρρύθμισης και ένας από το υπουργείο οικονομικών.

Ο κ. Μανιτάκης μάλιστα για να δώσει έμφαση στην επαναλαμβανόμενη δήλωσή του ότι δεν πρόκειται ν απολυθεί κανείς είπε: "Δεν υπάρχει θέμα απόλυσης 150.000 υπαλλήλων. Τέτοιο θέμα δεν υπάρχει πια ούτε για την Τρόικα γιατί έχει καλυφθεί ο αριθμός των 150.000 που ζητούσαν παλιά από τις συνταξιοδοτήσεις".

Πρόσθεσε ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι αγγίζουν περίπου τους 630.000 ενώ προ μνημονίου ξεπερνούσαν το 1 εκατ.

«Πάντως εγώ δεν πρόκειται να βάλω την υπογραφή μου ούτε σε μια απόλυση δημοσίου υπάλληλου… Με την δική μου υπογραφή γίνεται μετάταξη», είπε ο υπουργός.

Θέλοντας μάλιστα να απαντήσει σε επικρίσεις που δέχεται όλο το τελευταίο διάστημα από τα κόμματα, σε οργισμένο ύφος είπε: «Γιατί κάνετε αντιπολίτευση σε μένα όταν αγωνίζομαι να μη γίνουν απολύσεις. Είναι κοινός ο στόχος…».

Ο κ.Μανιτάκης πρόσθεσε ότι δεν αμφισβητείται η νομιμότητα της πρόσληψης των υπαλλήλων που θα μπουν σε διαθεσιμότητα και θα κληθούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε υπηρεσίες που εξυπηρετούν άμεσα τον πολίτη.

Θα μετακινηθούν σε υπηρεσίες προστασίας του πολίτη και οι ένστολοι που απασχολούντα σε διοικητικά καθήκοντα να πάνε πίσω στις μονάδες τους. Επίσης θα καλύψουν τα κενά που υπάρχουν σε διοικητικούς υπαλλήλους στην παιδεία και στον ΕΟΠΥΥ.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Χιλιάδες μετατάξεις στο Δημόσιο - Ποιοι και πως θα μετακινούνται"

Υποστήριξε πάλι την Ελλάδα ο Nigel Farage

Ευτυχώς υπάρχει αυτός ο ανεξάρτητος Άγγλος ευρωβουλευτής, ο N.Farage και λέει αυτά που θα έπρεπε οι δικοί μας να λένε στους “ηγέτες” της ΕΕ.

Δείτε τι είπε απευθυνόμενος προς τον Ρομπάϊ και τον Μπαρόζο,τον οποίο και προειδοποίησε για τη χώρα του τη Πορτογαλία.



Διαβάστε Περισσότερα » "Υποστήριξε πάλι την Ελλάδα ο Nigel Farage"

Διαμαρτύρονται οι εργαζόμενοι του νοσ. «Άγιος Ανδρέας»

Για τις ελλείψεις στα νοσοκομεία και τις απολύσεις

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Άγιος Ανδρέας». Γι’ αυτό σήμερα προχωρούν σε νέα στάση εργασίας προκειμένου να διαμαρτυρηθούν στην Αποκεντρωμένη Περιφέρεια.

Στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν χαρακτηριστικά: «Στα πλαίσια της νέας απεργιακής κινητοποίησης, της 4ωρης στάσης εργασίας, πού έχει προκηρύξει για την Πέμπτη 22/11/12 η ΑΔΕΔΥ, στις ώρες 11πμ - 3μ.μ, ενάντια στο ανάλγητο-αντεργατικό και αντισυνταγματικό μέτρο των απολύσεων, που συνεχίζουν να το παρουσιάζουν με τον μανδύα της διαθεσιμότητας, προσπαθώντας έτσι να αποκρύψουν την οδυνηρή πραγματικότητα που ξημερώνει για χιλιάδες Δημοσίους Υπαλλήλους τούς επόμενους 14 μήνες.

Καλούμε όλα τα Δ.Σ. των Σωματείων-Μελών να συμμετάσχουν με όλες τους τις δυνάμεις τόσο στην προαναφερόμενη πανελλαδική στάση εργασίας όσο και στην συγκέντρωση που διοργανώνουμε στις 12 το μεσημέρι έξω από τα Γραφεία της Αποκεντρωμένης Περιφέρειας».

Θέλουν, όπως συνεχίζουν στην ανακοίνωσή τους, να καταγράψουν τα προβλήματα που υπάρχουν στις δουλειές τους, να γίνει καταγραφή στις ελλείψεις προσωπικού αλλά και να εκτιμηθεί η κατάσταση στο θέμα των απολύσεων.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Διαμαρτύρονται οι εργαζόμενοι του νοσ. «Άγιος Ανδρέας»"

«Ψαλίδι» 30% στους εισακτέους των στρατιωτικών σχολών

Δημοσιεύτηκε η υπουργική απόφαση

Περαιτέρω μείωση των εισακτέων στις σχολές των Ενόπλων Δυνάμεων κατά 30% αποφάσισε η κυβέρνηση για το ακαδημαϊκό έτος 2013-2014.

Με την υπουργική απόφαση που δημοσιεύτηκε χτες επέρχεται μείωση στις θέσεις των εισακτέων στις στρατιωτικές σχολές κατά 55% μέσα σε τρία μόλις χρόνια.

Διαβάστε Περισσότερα » "«Ψαλίδι» 30% στους εισακτέους των στρατιωτικών σχολών"

Βομβιστική επίθεση στην κατοικία της προέδρου Εφετών

Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε, περίπου τα ξημερώματα της Πέμπτης, σε μονοκατοικία στην περιοχή του Χαλανδρίου, όπου διαμένει η πρόεδρος Εφετών Παρασκευή Καλαϊτζή. Από την έκρηξη σημειώθηκαν σημαντικές υλικές ζημιές, αλλά δεν υπήρξαν τραυματισμοί.Oι δράστες είχαν τοποθετήσει τον εκρηκτικό μηχανισμό στην είσοδο του γκαράζ.Οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. για τους δράστες της επίθεσης στρέφονται κυρίως σε υποθέσεις με τις οποίες έχει ασχοληθεί ως δικαστικός η κ. Καλαϊτζή, μεταξύ των οποίων είναι και η υπόθεση απαγωγής γνωστού επιχειρηματία.

Από την έκρηξη σημειώθηκαν σημαντικές ζημιές στην αυλή της μονοκατοικίας.Επίσης, φθορές από τον αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό υπέστησαν αυτοκίνητα που βρίσκονταν σταθμευμένα κοντά στο σημείο της έκρηξης, ενώ έσπασαν και τζάμια παρακείμενων κατοικιών.
Η έκρηξη έγινε αισθητή σε γειτονικές περιοχές, όπως στο Ψυχικό και στο Χολαργό.

koutipandoras

Διαβάστε Περισσότερα » "Βομβιστική επίθεση στην κατοικία της προέδρου Εφετών"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news