facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

75.000 ευρώ για τη ματαιοδοξία της υπουργού;

Τόσο κόστισε το νέο βίντεο (με την πανάρχαιη ιδέα του flash-mob) για προβολή του ελληνικού τουρισμού στο Λονδίνο. Στο 1:47 μπορείτε να δείτε και την ίδια την υπουργό να χαίρεται που προπαγανδίζει τις ελληνικές παραλίες με πλάνα από το συννεφιασμένο Λονδίνο!

Το Flash-mob είναι εκδήλωση, στη διάρκεια της οποίας, μια ομάδα ανθρώπων συγκεντρώνονται σε ένα δημόσιο χώρο, κάποιοι αρχίζουν να χορεύουν και σιγά σιγά ενσωματώνονται στο χορό και οι περαστικοί.

Μάλιστα, στο 1:47 του σχετικού βίντεο εμφανίζεται και η ίδια η υπουργός. Το βίντεο ανέβηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου Τουρισμού, visitgreece.gr και τα γυρίσματα έγιναν εξολοκλήρου στη Μεγάλη Βρετανία.

Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση, η συνολική δαπάνη που εγκρίθηκε από το υπουργείο είναι 75.020€.

Από αυτά τα 59.520,00 € περίπου χρησιμοποιήθηκαν για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης Flash Mob, στις 6 Νοεμβρίου, στο Λονδίνο, καθώς και την παραγωγή δύο βίντεο, διάρκειας 45 δευτερολέπτων και 4 λεπτών, υπό μορφή flash-mob, από την εταιρεία SPORT CEL Marketing Limited.

Επίσης, ποσό 15.500,00 € περίπου, διατέθηκε για την παράθεση ενός κοκτέιλ, στο ΟΧΟ ΤΟWER Restaurant, Brasserie & Bar, στις 6 Νοεμβρίου 2012 και μετά το πέρας της ανωτέρω εκδήλωσης, με προσκεκλημένους του ΕΟΤ και τους χορευτές της εκδήλωσης (περίπου 200 άτομα), το οποίο καταβλήθηκε στην εταιρεία Harvey Nichols Restaurants.



news247

Διαβάστε Περισσότερα » "75.000 ευρώ για τη ματαιοδοξία της υπουργού;"

Στα 67 τρισ. δολάρια το σκιώδες τραπεζικό σύστημα

Στα 67 τρισ. δολάρια υπολογίζεται το σκιώδες τραπεζικό σύστημα, σύμφωνα με την έκθεση του Financial Stability Board.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg το μέγεθος του σκιώδους τραπεζικού συστήματος είναι κατά 6 τρισ. δολάρια μεγαλύτερο από ό,τι είχε αρχικά εκτιμηθεί γεγονός που αναγκάζει τους αξιωματούχους να ενισχυθεί ο έλεγχος.

Με την κατάρρευση της Lehman Brothers κάποια μέτρα ελέγχου λήφθηκαν για την ενίσχυση της εποπτείας των τραπεζών, με αποτέλεσμα όμως, να στραφούν περισσότερα κεφάλαια στο σκιώδες τραπεζικό σύστημα. Σύμφωνα με τα στοιχεία του FSB, τα κεφάλαια στο σκιώδες τραπεζικό σύστημα αυξήθηκαν κατά 41 τρισ. δολάρια την περίοδο 2002 -2011. Οι δραστηριότητες στις ΗΠΑ ως ποσοστό του συνόλου διεθνώς μειώθηκαν από 44% το 2005 στο 35% το 2011 καθώς περισσότερα κεφάλαια μετακινήθηκαν προς τη Βρετανία και τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες.

Το σκιώδες τραπεζικό σύστημα είναι το σύστημα των μη τραπεζικών χρηματοπιστωτικών διαμεσολαβητών που παρέχουν υπηρεσίες παρόμοιες με τις παραδοσιακές εμπορικές τράπεζες. Περιλαμβάνει οντότητες, όπως τα hedge funds, τα αμοιβαία κεφάλαια της αγοράς χρήματος και δομημένα επενδυτικά οχήματα (SIV). Οι επενδυτικές τράπεζες μπορούν να πραγματοποιούν ένα μεγάλο μέρος της επιχείρησής τους στο σκιώδες τραπεζικό σύστημα.

news

Διαβάστε Περισσότερα » "Στα 67 τρισ. δολάρια το σκιώδες τραπεζικό σύστημα"

Μαχαίρι στους υπαλλήλους της Βουλής

Προς δημοσίευση στην «Εφημερίδα της Κυβερνήσεως» απεστάλη νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου η οποία περιλαμβάνει τις ρυθμίσεις για το συνταξιοδοτικό καθεστώς των υπαλλήλων της Βουλής. Συγκεκριμένα, για τους υπαλλήλους της Βουλής ορίζεται ότι για τον υπολογισμό της σύνταξης, τα όρια ηλικίας και τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησής τους, εφαρμόζονται οι διατάξεις της συνταξιοδοτικής νομοθεσίας του Δημοσίου, κατά περίπτωση, όπως αυτές ισχύουν κάθε φορά για τους τακτικούς υπαλλήλους των υπουργείων.

Ως μισθός για τον υπολογισμό της σύνταξης των ανωτέρω προσώπων λογίζεται ο συντάξιμος μισθός τακτικού υπαλλήλου υπουργείου αντίστοιχης κατηγορίας, με τα ίδια έτη υπηρεσίας, όπως αυτός ισχύει κάθε φορά σύμφωνα με τις οικείες συνταξιοδοτικές διατάξεις.

Διευκρινίζεται επίσης, ότι οι διατάξεις της παραγράφου έχουν εφαρμογή από 1.1.2013 για όσα από τα αναφερόμενα σε αυτές πρόσωπα υπηρετούν κατά την ημερομηνία αυτή, ανεξαρτήτως του χρόνου θεμελίωσης του συνταξιοδοτικού δικαιώματός τους.

Από την ίδια ημερομηνία ορίζεται ότι καταργούνται οι διατάξεις του άρθρου 15 του ν. 3865/2010 (Α' 120), ενώ επισημαίνεται ότι ενσωματώνονται πλήρως οι σχετικές παρατηρήσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου για το ειδικό συνταξιοδοτικό καθεστώς των υπαλλήλων που έχουν θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα μέχρι 31.12.2010 (ν.3865/2010), ρύθμιση η οποία σύμφωνα με το Δικαστήριο ήταν αντίθετη με τα άρθρα 4,25 και 88 του Συντάγματος.

newpost

Διαβάστε Περισσότερα » "Μαχαίρι στους υπαλλήλους της Βουλής"

Στις 5 Δεκεμβρίου η δόση των 44 δις

Την αρχική έγκριση για την αποδέσμευση της δόσης των 44 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα αναμένεται να δώσει το κρίσιμο Eurogroup της Τρίτης, αλλά τα κεφάλαια θα εκταμιευτούν για την Αθήνα στις 5 Δεκεμβρίου και υπό τον απαράβατο όρο ότι θα πληρούνται όλες οι δεσμεύσεις που έχει αναλάβει, σύμφωνα με πηγές του Reuters.

Εκτός της πολιτικής συμφωνίας για την εκταμίευση της δόσης, στο Eurogroup αναμένεται και η έγκριση προτάσεων για τη μείωση του χρέους και την κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού από τη διετή επιμήκυνση.

Στο ασφυκτικό χρονοδιάγραμμα των βημάτων που θα ακολουθήσουν περιλαμβάνεται η έγκριση των προτάσεων από τα εθνικά κοινοβούλια, τελικός έλεγχος από την τρόικα, νέο Eurogroup στις 3 Δεκεμβρίου, υπογραφή αναθεωρημένου μνημονίου στις 4 Δεκεμβρίου.

Πάντως σε ό,τι αφορά τις προαπαιτούμενες ενέργειες από την πλευρά της Ελλάδας, ανώτερος αξιωματούχος της Ευρωζώνης όταν ρωτήθηκε για τις δηλώσεις της ελληνικής κυβέρνησης ότι έχει εκπληρώσει όλες τις βασικές προϋποθέσεις που απαιτούνται σε αυτό το στάδιο απάντησε:

«Το έχουν κάνει. Δύο μικρά σημεία μένουν να ολοκληρωθούν πριν την εκταμίευση».

Ειδικότερα, σύμφωνα με το Reuters, αξιωματούχοι που γνωρίζουν τις προετοιμασίες για την συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης αύριο (Τρίτη) αναμένουν μια «καταρχήν πολιτική συμφωνία» για την αποδέσμευση της δόσης του δανείου προς την Ελλάδα.

Παράλληλα, προσθέτουν, θα υπάρξει και συζήτηση για τον τρόπο μείωσης του χρέους της Ελλάδας, αλλά και για την κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού που θα προκύψει από την διετή επιμήκυνση του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής της χώρας.

Από την πλευρά της η Ελλάδα θα πρέπει να αποδείξει ότι είναι αποφασισμένη να εφαρμόσει το σύνολο των μεταρρυθμίσεων, τις «προαπαιτούμενες ενέργειες», πριν εκταμιευτεί η όποια δόση.

Το χρονοδιάγραμμα των βημάτων

Μόλις δώσουν οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης την πολιτική έγκρισή τους για την εκταμίευση της δόσης, οι προτάσεις για τη μείωση του ελληνικού χρέους και για την παροχή επιπλέον χρηματοδότησης στην Ελλάδα θα σταλούν στα εθνικά κοινοβούλια προς έγκριση.

Η διαδικασία αυτή αναμένεται να ολοκληρωθεί έως τις 30 Νοεμβρίου.

Αυτό θα δώσει στην Αθήνα χρόνο να ολοκληρώσει τις λίγες «προαπαιτούμενες ενέργειες» που εκκρεμούν.

Στις 28 Νοεμβρίου, η τρόικα θα ελέγξει αν οι εναπομείνασες μεταρρυθμίσεις είναι σε καλό δρόμο.

Στις 3 Δεκεμβρίου, οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης θα λάβουν την τελική απόφαση για την εκταμίευση της δόσης- σύμφωνα πάντα με το χρονοδιάγραμμα στο οποίο είχε πρόσβαση το Reuters.

Η Ελλάδα και η Κομισιόν θα συνυπογράψουν ένα αναθεωρημένο μνημόνιο στις 4 Δεκεμβρίου και η χώρα θα λάβει τη δόση του δανείου στις 5 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα των αποφάσεων για την Ελλάδα στο οποίο φέρεται να έχει συμφωνήσει η ευρωζώνη.

in

Διαβάστε Περισσότερα » "Στις 5 Δεκεμβρίου η δόση των 44 δις"

Απεργίες αρχίζουν από τις 10 Δεκεμβρίου οι ιδιοκτήτες φορτηγών

Mε απεργίες, από τις 10 Δεκεμβρίου, οι οποίες, ενδεχομένως, να είναι και διαρκείας, απειλούν οι ιδιοκτήτες... των περίπου 33.000 φορτηγών ΔΧ.

Οι ιδιοκτήτες φορτηγών διαμαρτύρονται για τις ρυθμίσεις «ταφόπλακα», όπως τις χαρακτηρίζουν, που σχετίζονται με την απελευθέρωση του επαγγέλματός τους και ψηφίστηκαν πριν από λίγες ημέρες στο πολυνομοσχέδιο.

Τη σχετική απόφαση έλαβε, το Σάββατο το βράδυ, η γενική συνέλευση των ιδιοκτητών φορτηγών ΔΧ, n οποία δίνει διορία στο υπουργείο Ανάπτυξης έως το τέλος του μήνα, προκειμένου να άρει τις συγκεκριμένες ρυθμίσεις.

Με την απόφαση των ιδιοκτητών φορτηγών ΔΧ δεν αποκλείεται να συνταχθούν και οι ιδιοκτήτες των περίπου 1.300 βυτιοφόρων ΔΧ, οι οποίοι, πάντως, δεν έχουν καθορίσει ακόμα τη στάση τους.

moneypost

Διαβάστε Περισσότερα » "Απεργίες αρχίζουν από τις 10 Δεκεμβρίου οι ιδιοκτήτες φορτηγών"

Θα υπογράψει ο κ. Ρουπακιώτης τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου;

Πριν λίγες ημέρες ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Ρουπακιώτης δήλωσε δημόσια ότι το τρίτο μνημόνιο το υπέγραψε με την μπότα στο λαιμό χωρίς να το έχει συντάξει ο ίδιος. Επιπλέον δήλωσε ότι θέλει να είναι υπουργός και όχι να παριστάνει τον υπουργό. Δύο μόλις ημέρες μετά, η κυβέρνηση προσφεύγει στην έκδοση Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου οι οποίες θέτουν αυτόματες ρήτρες ποινών εξαθλίωσης σε βάρος κατευθείαν των ίδιων των πολιτών.

Σύμφωνα όμως με την παρ. 1 του άρθρου 44 του Συντάγματος: «Σε έκτακτες περιπτώσεις εξαιρετικά επείγουσας και απρόβλεπτης ανάγκης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μπορεί, ύστερα από πρόταση του Yπουργικού Συμβουλίου,… να εκδίδει πράξεις νομοθετικού περιεχομένου». Βλέπουμε λοιπόν ότι απαιτείται πρόταση του υπουργικού συμβουλίου, δηλαδή υπογραφή από όλα τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου και φυσικά και υπογραφή του υπουργού Δικαιοσύνης κ. Ρουπακιώτη.

Θα υπογράψει άραγε και αυτές τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου ο κ. Ρουπακιώτης τη στιγμή που δεν τις συνέταξε ο ίδιος; ή μήπως συμμετείχε στη σύνταξή τους;

olympia

Διαβάστε Περισσότερα » "Θα υπογράψει ο κ. Ρουπακιώτης τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου;"

Αλλαγές στο παρά πέντε στο ασφαλιστικό

Πλήθος ερμηνευτικών εγκυκλίων αναμένεται να εκδοθούν εντός της εβδομάδας από την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, προκειμένου να τεθούν σε πλήρη εφαρμογή όλες οι αλλαγές στο ασφαλιστικό – συνταξιοδοτικό. Σύμφωνα με πληροφορίες του real.gr, θα υπάρξουν αναδρομικές μειώσεις στις συντάξεις από 31 Ιανουαρίου, ενώ παράλληλα αναμένεται να υπάρξουν σημαντικές καθυστερήσεις στην καταβολή των οικογενειακών επιδομάτων.

Ειδικότερα οι μειώσεις στις συντάξεις από 5% ως 20% θα γίνουν με την σύνταξη Φεβρουαρίου η οποία θα καταβληθεί στις 31 Ιανουαρίου. Όμως επειδή οι μειώσεις ισχύουν από 1.1.2013 το ποσό της μείωσης για την σύνταξη Ιανουαρίου που θα δοθεί τον Δεκέμβριο θα καταβληθεί αναδρομικά και ανάλογα με το ποσό σε δύο ή τρεις δόσεις. Συγκεκριμένα κάποιος που παίρνει σύνταξη 1.600 ευρώ θα πάρει 31.1.2013 μειωμένη σύνταξη κατά 160 ευρώ, δηλαδή 1.440 ευρώ. Τα 160 ευρώ της μείωσης για την σύνταξη Ιανουαρίου θα παρακρατηθούν σε δύο δόσεις δηλαδή 80 ευρώ με την σύνταξη Φεβρουαρίου και άλλα 80 ευρώ με την σύνταξη Μαρτίου.

Αναλυτικά σύμφωνα με τον νόμο από 1.1.2013 η μηνιαία σύνταξη ή το άθροισμα των μηνιαίων συντάξεων άνω των 1.000,00 ευρώ από οποιαδήποτε πηγή και για οποιαδήποτε αιτία μειώνονται ως ακολούθως:

α. Ποσό σύνταξης ή αθροίσματος άνω των 1.000,01 ευρώ και έως 1.500.00 ευρώ μειώνεται στο σύνολο του ποσού κατά 5% και σε κάθε περίπτωση το ποσό που εναπομένει δεν μπορεί να υπολείπεται των 1.000,01 ευρώ.
β. Ποσό σύνταξης ή αθροίσματος από 1.500,01 ευρώ έως 2.000,00 ευρώ μειώνεται στο σύνολο του ποσού κατά 10% και σε κάθε περίπτωση το ποσό που εναπομένει δεν μπορεί να υπολείπεται των 1.425,01 ευρώ.
γ. Ποσό σύνταξης ή αθροίσματος από 2.000,01 ευρώ έως 3.000,00 ευρώ μειώνεται κατά ποσοστό 15% και σε κάθε περίπτωση το ποσό που εναπομένει δεν μπορεί να υπολείπεται των 1.800,01 ευρώ.
δ. Ποσό σύνταξης ή αθροίσματος από 3.000,01 ευρώ και άνω μειώνεται κατά ποσοστό 20% και σε κάθε περίπτωση το ποσό που εναπομένει δεν μπορεί να υπολείπεται των 2.550,01 ευρώ.

Στο ως άνω άθροισμα λαμβάνονται υπόψη τα μερίσματα καθώς και κάθε είδους προσαυξήσεις. Επί του αθροίσματος αυτού το ποσό της μείωσης επιμερίζεται αναλογικά σε κάθε φορέα ή τομέα και αποτελεί έσοδο του οικείου ασφαλιστικού φορέα ή τομέα. Για τον υπολογισμό του ποσοστού της μείωσης λαμβάνεται υπόψη το καταβλητέο ποσό συντάξεως ή του ως άνω αθροίσματος την 31.12.2012 μετά τις μειώσεις και τις παρακρατήσεις της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης συνταξιούχων.

Εφάπαξ

Αλλαγή της τελευταίας στιγμής υπήρξε και για τα εφάπαξ ποσά. Ειδικότερα στο νόμο αναφερόταν ότι «με απόφαση του Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλειας και Πρόνοιας μετά από τεκμηριωμένη εισήγηση του Δ.Σ. των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης πλην του ΤΠΔΥ μπορεί να αυξομειώνεται το ανωτέρω οριζόμενο ποσοστό μείωσης μέχρι 35%». Η παράγραφος αυτή αποφασίστηκε χθες να καταργηθεί με αποτέλεσμα οι μειώσεις στα εφάπαξ να γίνουν ως εξής:

Στους ασφαλισμένους μέχρι 31.12.1992 που αποχώρησαν ή θα αποχωρήσουν της υπηρεσίας από 1.8.2010 και μετά, στους οποίους δεν έχει εκδοθεί η σχετική απόφαση χορήγησης του εφάπαξ βοηθήματος, το ποσό του εφάπαξ βοηθήματος μειώνεται ποσοστιαία κατά φορέα - τομέα πρόνοιας. Συγκεκριμένα: Στους Τομείς Πρόνοιας Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου του ΤΑΠΙΤ 2,21%, Πρόνοιας Προσωπικού Εταιρειών Τσιμέντων του ΤΑΠΙΤ 17,35%, Πρόνοιας Προσωπικού Ιπποδρομιών του ΤΑΠΙΤ 18,38%, Πρόνοιας Ξενοδοχοϋπαλλήλων του ΤΑΠΙΤ κατά 26,77%, Πρόνοιας Υπαλλήλων Φαρμακευτικών Εργασιών του ΤΑΠΙΤ 63,91%, Πρόνοιας Υπαλλήλων Εμπορικών Καταστημάτων του ΤΑΠΙΤ 41,52%, Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων του ΤΠΔΥ 22,67%, Πρόνοιας Υπαλλήλων ΝΠΔΔ του ΤΠΔΥ 42,29%, Πρόνοιας Ορθόδοξου Εφημεριακού Κλήρου Ελλάδος του ΤΠΔΥ 36,94%, Πρόνοιας Προσωπικού Ταμείου Νομικών του ΤΠΔΥ 52,21%, Πρόνοιας Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων του ΤΠΔΥ 6,19%, Πρόνοιας Εφημ/λών & Υπαλλήλων Πρακτορείων Αθηνών του ΕΤΑΠ - ΜΜΕ κατά 8,21%, Πρόνοιας Εφημ/λών & Υπαλλήλων Πρακτορείων Θες/νίκης του ΕΤΑΠ - ΜΜΕ 28,41%, στον Κλάδο Ασφάλισης Προσωπικού ΔΕΗ του ΤΑΥΤΕΚΩ 3,84%, στον Τομέα Πρόνοιας Προσωπικού Ιονικής - Λαϊκής Τράπεζας του ΤΑΥΤΕΚΩ 41,17%, Πρόνοιας Μηχανικών και Εργοληπτών Δημοσίων Έργων του ΕΤΑΑ 17,42%, Πρόνοιας Δικηγόρων Αθηνών του ΕΤΑΑ κατά 32,80%, Πρόνοιας Εργοληπτών Δημοσίων Έργων του ΕΤΑΑ 83,00%, Πρόνοιας Αστυνομικών του ΤΕΑΠΑΣΑ 1,94%, Πρόνοιας Υπαλλήλων Αστυνομίας Πόλεων του ΤΕΑΠΑΣΑ 45,49%, στο Λογαριασμό Πρόνοιας Υπαλλήλων ΙΚΑ του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ 35,11%.

Στα πρόσωπα που δεν έχουν καταβάλει ασφαλιστικές εισφορές για τη χορήγηση εφάπαξ παροχής ή οποιασδήποτε άλλης αποζημίωσης καταβάλλεται η αποζημίωση, λόγω αποχώρησης από την υπηρεσία για οποιοδήποτε λόγο, του ν. 3198/1955 (Α΄ 98) σε συνδυασμό με το ν. 2112/1920 (Α΄ 67) όπως ισχύουν. Το ποσό της καταβαλλόμενης αποζημίωσης είναι ανάλογο με τον χρόνο υπηρεσίας που έχει πραγματοποιηθεί εκτός της ασφάλισης σε φορέα-τομέα πρόνοιας προς το συνολικό χρόνο υπηρεσίας τους. Σε καμία περίπτωση η εν λόγω αποζημίωση δεν μπορεί να υπερβεί το ποσό των 15.000 ευρώ.

Οικογενειακά επιδόματα

Καθυστερήσεις θα υπάρξουν στην καταβολή των οικογενειακών επιδομάτων λόγω του νέου συστήματος με αποτέλεσμα να εξετάζεται σοβαρά να μην καταβληθούν τα επιδόματα μέχρι το τέλος του χρόνου προκειμένου να γίνει η καταγραφή των δικαιούχων. Το νέο σύστημα που θα εφαρμοστεί από 1.1.2013 και θα χορηγηθεί με αυστηρά εισοδηματικά κριτήρια. Το επίδομα θα καταβληθεί σε όσους προστατεύουν 1, 2, 3, 4 ή και παραπάνω τέκνα σε αντικατάσταση όλων των άλλων επιδομάτων.

Τα νέα εισοδηματικά κριτήρια τίθενται σε συνδυασμό με τον αριθμό των παιδιών αλλά και για πρώτη φορά με τον αριθμό των γονέων (υπάρχει ειδική πρόβλεψη για τις μονογονεϊκές οικογένειες). Για να υπολογίσει κανείς το ετήσιο εισόδημα που πρέπει να έχει προκειμένου να είναι μέσα στα εισοδηματικά κριτήρια που περιλαμβάνονται στον νόμο θα πρέπει να προχωρήσει σε μία μαθηματική πράξη.

Δηλαδή να διαιρέσει το ετήσιο εισόδημα του με συντελεστή 1,16 αν πρόκειται για μονογονεϊκή οικογένεια με ένα προστατευόμενο τέκνο, με συντελεστή 1,5 αν πρόκειται για οικογένεια (δύο γονείς) με 1 παιδί, με συντελεστή 1,66 αν πρόκειται για οικογένεια με 2 παιδιά, με συντελεστή 1,83 αν πρόκειται για οικογένεια με 3 παιδιά και με συντελεστή 2 αν πρόκειται για οικογένεια με 4 παιδιά. Από τη πηλίκο της συγκεκριμένης πράξης θα διαπιστώσει αν εντάσσεται στα εισοδηματικά κριτήρια που πρόκειται να θεσπιστούν και τι ύψος επιδόματος θα λάβει.

real

Διαβάστε Περισσότερα » "Αλλαγές στο παρά πέντε στο ασφαλιστικό"

Αναστολή πλειστηριασμών και το 2013

- Περίοδος χάριτος τεσσάρων ετών και μειωμένες δόσεις για τη στήριξη δανειοληπτών

- Η δόση που θα πληρώνει ο δανειολήπτης δεν θα υπερβαίνει το 30% του εισοδήματός του βάσει των προτάσεων του υπουργείου Ανάπτυξης που πρέπει να εγκρίνει η τρόικα και η ΤτΕ

Περίοδο χάριτος έως 4 χρόνια, με ενδιάμεση επανεξέταση των κριτηρίων, κατά την οποία οι δανειολήπτες θα πληρώνουν μόνο τους τόκους με επιτόκιο 1,5% και δόση που δεν θα ξεπερνά το 30% του εισοδήματος περιλαμβάνονται στο σχέδιο που επεξεργάζεται το υπουργείο Ανάπτυξης για τη ρύθμιση των στεγαστικών και των ενυπόθηκων καταναλωτικών δανείων, σύμφωνα με πληροφορίες.

Στη ρύθμιση μπορούν να ενταχθούν μισθωτοί, συνταξιούχοι και όσοι έχουν τεκμαιρόμενη εξαρτημένη σχέση εργασίας (μπλοκάκια) υπό την προϋπόθεση το οικογενειακό εισόδημά τους να είναι έως 25.000 ευρώ και υπό τον όρο ότι από την 1η Ιανουαρίου 2010 το εισόδημά τους έχει μειωθεί τουλάχιστον κατά 35%.

Ειδική μέριμνα υπάρχει για ανέργους, ανάπηρους, πολύτεκνους, που εντάσσονται στην προωθούμενη ρύθμιση χωρίς εισοδηματικά κριτήρια και προϋποθέσεις.

Επιπλέον οι άνεργοι κατά την περίοδο χάριτος δεν θα καταβάλουν δόση.

Στη ρύθμιση εντάσσεται η πρώτη κατοικία, η αντικειμενική αξία της οποίας για μισθωτούς και συνταξιούχους δεν θα πρέπει να ξεπερνά τις 180.000 ευρώ, ενώ για τους πολύτεκνους τις 200.000 ευρώ.

Επίσης στην προωθούμενη ρύθμιση προβλέπεται η επέκταση της αναστολής πλειστηριασμών μέχρι το τέλος του 2013.

Παράλληλα σχεδιάζεται η τροποποίηση του νόμου για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά (νόμος Κατσέλη).

Στο πλαίσιο αυτό θα αρκεί η σύμφωνη γνώμη του 51% των πιστωτικών ιδρυμάτων και όχι του 100% αυτών που απαιτούνταν μέχρι σήμερα.

Επιπλέον την ημέρα που θα καθορίζεται η δικάσιμος ο δανειολήπτης θα ξεκινά να καταβάλλει ελάχιστο ποσό το οποίο θα είναι στο 10% της προηγούμενης δόσης που είχε ορισθεί με την τράπεζα, με ελάχιστο όριο δόσης τα 40 ευρώ το μήνα και το ποσό θα μετρά για το κεφάλαιο.

Παράλληλα καταργείται ο ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ με τη μορφή που ισχύει σήμερα.

Στις προωθούμενες αλλαγές εντάσσεται και η επιβράβευση των συνεπών δανειοληπτών με προγράμματα που θα βγάλει η κάθε τράπεζα.

Σημειώνεται ότι οι συγκεκριμένες ρυθμίσεις τελούν υπό την αίρεση της τρόικας και της Τράπεζας της Ελλάδος.

Ωστόσο, όπως ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης στην σύσκεψη που είχε με την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών οι αλλαγές που θέλει να επιφέρει η κυβέρνηση θα αρχίσουν να εφαρμόζονται στην αγορά από τις αρχές του 2013, εφόσον φυσικά εγκριθούν.

Ειδικότερα, στην προσεκτική δήλωσή του ο υπουργός Ανάπτυξης ανέφερε: «οι όποιες ρυθμίσεις, θα τεθούν υπ' όψιν της Τράπεζας της Ελλάδος αφ’ ενός και της τρόικας αφ’ ετέρου. Και όταν θα έχουμε το οριστικό πράσινο φως, έχουμε συζητήσεις μέχρι τώρα αλλά ξαναλέω, όταν θα έχουμε το οριστικό πράσινο φως, τότε θα τις παρουσιάσουμε επισήμως και στα Μέσα Ενημέρωσης».

Όλη η δήλωση του Κ.Χατζηδάκη

Μετά τη συνάντηση με εκπροσώπους της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών ο κ. Χατζηδάκης καταρχάς τόνισε ότι «η αντιμετώπιση του θέματος των δανείων είναι ένα σύνθετο σταυρόλεξο. Η κοινωνία είναι σε κρίση, οι Τράπεζες ιδίως μετά το κούρεμα είναι σε κρίση και βεβαίως κάθε λύση θα πρέπει αναπόφευκτα να εγκριθεί από την τρόικα».

» Έχοντας κάνει διαβούλευση όλο αυτό το διάστημα με όλους τους ενδιαφερομένους, και τις Τράπεζες και τις καταναλωτικές Οργανώσεις, κάναμε σήμερα μια τελική συνάντηση από την πλευρά της κυβέρνησης με την Ελληνική Ένωση Τραπεζών και τους παρουσιάσαμε το πλαίσιο της κυβέρνησης το οποίο κινείται σε 5 άξονες».

Όπως εξήγησε ο πρώτος άξονας «έχει να κάνει με τη διευκόλυνση των δανειοληπτών σε οικονομική αδυναμία, να αποπληρώσουν με πιο ευνοϊκούς όρους στεγαστικά δάνεια ή ενυπόθηκα καταναλωτικά δάνεια χωρίς να θίγεται η κεφαλαιακή επάρκεια των τραπεζών.»

» Ο δεύτερος άξονας αφορά στην απόφαση της κυβέρνησης για επέκταση της αναστολής των πλειστηριασμών μέχρι το τέλος του 2013.»

» Το τρίτο σημείο αφορά στις τροποποιήσεις του Ν. 3869 για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά. Έχουν παρατηρηθεί δυσλειτουργίες σ’ αυτό το νόμο και γι’ αυτό η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να τις αντιμετωπίσει.»

» Για να σταματήσει μεταξύ των άλλων και η ομηρία σε σχέση με τις δικασίμους, οι οποίες ενώ προβλεπόταν να ορίζονται σ’ ένα εξάμηνο, ορίζονται πια για το 2018 και το 2019. Εκεί η κυβέρνηση δίνει ιδιαίτερη έμφαση στον εξωδικαστικό συμβιβασμό.»

» Ο τέταρτος άξονας αφορά στον ΤΕΙΡΕΣΙΑ. Η κρίση έχει επηρεάσει και το συγκεκριμένο ζήτημα. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε ορισμένες περιπτώσεις σκάνε επιταγές γιατί το Δημόσιο χρωστάει και στη συνέχεια οι ενδιαφερόμενοι τιμωρούνται.»

» Πρέπει λοιπόν να ξαναδούμε και θα ξαναδούμε το θέμα, λαμβάνοντας υπ' όψιν τις συνέπειες της κρίσης.»

» Ο τελευταίος άξονας, έχει να κάνει με την επιβράβευση των συνεπών δανειοληπτών. Συζητήσαμε με τις Τράπεζες και το δέχτηκαν, να υπάρξει ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα επιβράβευσης όσων αποπληρώνουν στην ώρα τους τα δάνειά τους.»

«Αυτοί οι πέντε άξονες είναι οι άξονες πάνω στους οποίους θα κινηθεί η κυβέρνηση. Θ’ ακούσουμε κάθε πρόταση από τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση και από κάθε άλλο κόμμα ή φορέα, προκειμένου η ρύθμισή μας να είναι όσο το δυνατόν πιο σφαιρική» πρόσθεσε ο υπουργός Ανάπτυξης.

«Στέκομαι αυτή την ώρα στους άξονες, προφανώς υπάρχει και η εξειδίκευση όσων παρουσίασα, αλλά επισήμως η εξειδίκευση θα παρουσιαστεί όταν οριστικά θα έχουμε καταλήξει» επισήμανε ακόμη.

ΔΟΛ, ΑΠΕ

Διαβάστε Περισσότερα » "Αναστολή πλειστηριασμών και το 2013"

Άκης Τσελέντης: Οι Ελληνες αγοράζουν… ξένους σεισμογράφους

Οι Έλληνες κατασκεύασαν υπερσύγχρονο θαλάσσιο σεισμογράφο, αλλά το ελληνικό κράτος επιμένει να αγοράζει τους ξενόφερτους! Και, εδώ που τα λέμε, δεν είχε άδικο που το σχολίασε ο Έλληνας καθηγητής σεισμολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών Άκης Τσελέντης ο οποίος μάλιστα ήταν από τους παρουσιαστές του εν λόγω θαλάσσιου σεισμογράφου ελληνικής έμπνευσης και κατασκευής.

Η παρουσίαση έγινε στην Αμερική προσφάτως και μάλιστα απέσπασε τα πιο θετικά σχόλια από τους ξένους επιστήμονες. Εκτός τούτου, υπήρξε έκδηλο και άμεσο το ενδιαφέρον πολλών χωρών για την αγορά του συγκεκριμένου μηχανήματος, το οποίο μπορεί να εγκατασταθεί σε βάθος 8 χιλιομέτρων στους ωκεανούς και να καταγράφει όλη τη σεισμική δραστηριότητα στέλνοντας στους παρατηρητές σεισμολόγους όλα τα απαραίτητα στοιχεία.

Αλλά, όπως έγραψε στο προσωπικό του προφίλ στο facebook ο κ. Τσελέντης, ενδιαφέρον για την απόκτηση του σεισμογράφου υπήρξε από πολλά κράτη, εκτός από το... «διαπλεκόμενο Ελαδιστάν που εξακολουθεί να αγοράζει ξενόφερτους εισαγόμενους σεισμογράφους που στοιχίζουν τρεις φορές περισσότερο». Και φυσικά αναρωτιέται «γιατί». Όπως κι εμείς

dete

Διαβάστε Περισσότερα » "Άκης Τσελέντης: Οι Ελληνες αγοράζουν… ξένους σεισμογράφους"

Πειθαρχική έρευνα σε δύο εισαγγελείς για ανάρτηση στο διαδίκτυο

Αφορά επιστολή κατά του ΣτΕ που κάνει λόγο για «κυβέρνηση δωσίλογων»

Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Τέντες διέταξε προκαταρκτική πειθαρχική έρευνα σε βάρος του εισαγγελέα Πρωτοδικών Χανίων Γιάννη Πενταγιώτη και της εισαγγελέως Πρωτοδικών Κεφαλλονιάς Βικτώριας Μαρσιώνη.

Η πειθαρχική έρευνα διατάχθηκε, καθώς ο Γ. Πενταγιώτης φέρεται ότι ανάρτησε στο διαδίκτυο επιστολή με την οποία επικρίνει το Συμβούλιο της Επικρατείας, υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά ότι οι σοφοί του ΣτΕ επικύρωσαν τα Μνημόνια, ενώ κάνει λόγο για «κυβέρνηση δωσίλογων», η οποία «προσφέρει γη και ύδωρ στους δανειστές».

Ακόμη, στο δημοσίευμα αναφέρει ότι «αγωνιζόμαστε ενάντια στο καθεστώς κατοχής που έχουν επιβάλλει η Τρόικα, οι σύμβουλοί τους, οι αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Δ.Ν.Τ. και οι ντόπιοι και ξένοι τραπεζίτες».

Σε άλλο σημείο, επισημαίνει ότι «αγωνιζόμαστε ενάντια στη λειτουργία της Βουλής οπερέτας και της Κυβέρνησης «yes men» που έχουμε, που νομοθετούν πάντα με δημοκρατικό τρόπο, ψηφίζοντας όλα τα μέτρα που οδηγούν στην εξόντωση το λαό μας και στη διάλυση του κράτος μας, σε ένα άρθρο, για να μην υπάρξουν αντιδράσεις και διαρροές».

Την επίμαχη επιστολή φέρεται ότι επικρότησε η δεύτερη εισαγγελική λειτουργός, η Β. Μαρσιώτη.

Την πειθαρχική έρευνα θα διενεργήσουν εισαγγελείς Εφετών Πάτρας και Χανίων. Ειδικότερα, θα ερευνηθεί εάν οι δυο εισαγγελείς έχουν διαπράξει το αδίκημα της αναξιοπρεπούς συμπεριφοράς, η οποία δεν συνάδει με το ήθος του δικαστή εντός και εκτός υπηρεσίας.

Παράλληλα, ο Ιω. Τέντες με έγγραφό του ενημερώνει τη Βουλή για την έρευνα που διέταξε και ζητά να πληροφορηθεί εάν το Κοινοβούλιο θα κινηθεί σε βάρος των δύο ελεγχόμενων εισαγγελέων, καθώς θα θεωρήσει ότι οι θέσεις που ανάρτησαν στο διαδίκτυο προσβάλλουν ή περιυβρίζουν τη Βουλή.

newsbeast

ΣΧΕΤΙΚΟ:Πρωτοφανής καταγγελία Εισαγγελέα Πρωτοδικών

Διαβάστε Περισσότερα » "Πειθαρχική έρευνα σε δύο εισαγγελείς για ανάρτηση στο διαδίκτυο"

Η τρόικα καταδικάζει σε θάνατο τα παιδιά και τους γέροντές μας!

Τώρα θέλουν να εντάξουν στη συνταγογράφηση με δραστική και τα φάρμακα για τα πιο ευαίσθητα τμήματα του ελληνικού λαού

Θα πεθάνουν άνθρωποι. Δεν είναι σχήμα λόγου. Θα πεθάνουν, πρώτα-πρώτα, τα παιδιά μας και οι παππούδες μας. Κι αυτό δε θα συμβεί κάποια στιγμή στο απώτερο μέλλον. Θα πεθάνουν άμεσα. Τους επόμενους μήνες, τις επόμενες εβδομάδες.

Οι θάνατοι αυτοί, των συγγενών, των φίλων, των γνωστών μας, θα έχουν υπογραφή. Μια λέξη: τρόικα. Κάθε μέρα που περνά, οι δανειστές μας αποδεικνύουν ακόμη και στον πιο ανυποψίαστο ότι το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να βγάλουν εκατομμύρια. Μέχρι τώρα λέγαμε ότι θέλουν να βγάλουν εκατομμύρια στις πλάτες των Ελλήνων. Είναι πλέον σαφές ότι αυτό δεν ισχύει. Η αλήθεια είναι ότι θέλουν να βγάλουν εκατομμύρια πατώντας πάνω στα πτώματα των Ελλήνων. Κι αυτά τα εκατομμύρια δε θέλουν καν να τα βγάλουν απλά από τα δανεικά και τα ληστρικά τους επιτόκια. Θέλουν να τα πάρουν απευθείας από το πορτοφόλι και του τελευταίου Ελληνα, δίνοντάς τον βορά στις πολυεθνικές τους. Κι ας μείνει χωρίς να έχει να ταΐσει τα παιδιά του

. Κι ας βλέπει, ανήμπορος, τα παιδιά του να πεθαίνουν Ποιο είναι το τελευταίο κρούσμα που αποδεικνύει, χωρίς πλέον να αφήνει καμία αμφιβολία, τα σχέδια της τρόικας εις βάρος των ίδιων μας των ζωών; Δε φτάνει που υποχρέωσαν την κυβέρνηση να ψηφίσει την κατάπτυστη ρύθμιση για τη συνταγογράφηση δραστικής ουσίας, η οποία αφήνει τον ελληνικό λαό εκτεθειμένο στα φάρμακα-δολοφόνους, στα ανώνυμα γενόσημα του Τρίτου κόσμου με τις τόσες και τόσες παρενέργειες, που νομοτελειακά οδηγεί σε αύξηση των δημόσιων δαπανών και στέλνει 20.000 οικογένειες στο δρόμο... Όχι, δεν τους έφτασε που υποχρέωσαν μια ολόκληρη χώρα να πετσοκόψει τις ζωές του λαού της (παρά τη συνολική αντίθεση όλων των εμπλεκομένων) για βγάλουν κέρδη οι πολυεθνικές τους. Τώρα ζητούν τη θανατική μας καταδίκη υπογεγραμμένη, απορρίπτοντας συλλήβδην όλες τις εξαιρέσεις από τη συνταγογράφηση δραστικής.

Όπως είναι απολύτως αυτονόητο, στη συνταγογράφηση δραστικής ουσίας θα υπήρχαν κάποιες εξαιρέσεις. Δε μπορεί, για παράδειγμα, να συνταγογραφεί δραστική ο παιδίατρος. Δεν μπορεί να μην ξέρει τι φάρμακο δίνει σε ένα παιδάκι! Το ίδιο ισχύει, βέβαια, και για τους υπερήλικες. Δεν είναι δυνατόν, ένας άνθρωπος η υγεία του οποίου βρίσκεται σε μια ευαίσθητη ισορροπία και μπορεί να επηρεαστεί από το παραμικρό να παίρνει κάθε φορά και διαφορετικό φάρμακο, ανάλογα με το ποιο είναι το φθηνότερο που έχει εκείνη τη στιγμή το φαρμακείο!

Ετσι, όπως συμβαίνει σε όλες τις νομοθετικές ρυθμίσεις (και πολύ περισσότερο με όσες έχουν να κάνουν με την Υγεία) καταγράφηκαν κάποιες εξαιρέσεις στη συνταγογράφηση δραστικής ουσίας. Πολύ συγκεκριμένες περιπτώσεις, για τις οποίες θα επιτρεπόταν η συνταγογράφηση επώνυμου φαρμάκου, με μόνο στόχο να προστατεύεται η ίδια η ζωή του ασθενούς. Μεταξύ άλλων, σύμφωνα με το σχεδιασμό, θα επιτρεπόταν η συνταγογράφηση επώνυμου φαρμάκου στις ακόλουθες απολύτως προφανείς περιπτώσεις:

- Χρόνιες παθήσεις: Είναι ιατρικώς εξαιρετικά επικίνδυνο να χορηγείται κάθε φορά διαφορετικό φάρμακο σε ανθρώπους που ταλαιπωρούνται επί χρόνια από μια συγκεκριμένη ασθένεια. Θέτει ευθέως σε κίνδυνο τη ζωή τους.

- Ηδη ρυθμισμένοι ασθενείς: Όταν ο ασθενής λαμβάνει συγκεκριμένα φάρμακα επί χρόνια, μπορεί και δεκαετίες ολόκληρες, ο οργανισμός του έχει «ρυθμιστεί» -όπως είναι η ορολογία- σε αυτά τα συγκεκριμένα φάρμακα. Αυτό σημαίνει πως, αν πλέον του συνταγογραφείται απλά η δραστική και, άρα, αλλάξει η φαρμακευτική του αγωγή, μπορεί να αντιμετωπίσει σοβαρότατα προβλήματα, ξεκινώντας από ισχυρά αλλεργικά σοκ, που θα θέσουν σε κίνδυνο τη ζωή του.

- Φάρμακα που περιλαμβάνουν δύο δραστικές: Σε αυτές τις περιπτώσεις η συνταγογράφηση δραστικής ισοδυναμεί με παραλογισμό. Πώς θα συνταγογραφήσει ο γιατρός μία δραστική, όταν το φάρμακο περιέχει –για παράδειγμα- δύο; Θα συνταγογραφήσει τη μία; Και ποια; Και η άλλη, την οποία απαιτεί η θεραπεία του ασθενούς του;

- Παιδιά: Το αναφέραμε, ήδη, ότι την ώρα που διαμορφώνεται ο οργανισμός του ανθρώπου, στην ευαίσθητη παιδική ηλικία, όταν προκύπτουν θέματα που –αν δεν αντιμετωπισθούν άμεσα και ακριβώς με τον ενδεδειγμένο τρόπο- μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο ακόμη και τη ζωή του μωρού και του παιδιού, ο γιατρός έχει απόλυτη ανάγκη να γνωρίζει ακριβώς τι συνταγογραφεί.Φανταστείτε όταν θα δίνουμε στα παιδιά μας ό,τι βρεθεί μπροστά στο ράφι του φαρμακείου...

- Υπερήλικες: Ο οργανισμός του ανθρώπου, μετά από μια ηλικία, βασίζεται σε μια υπερ-ευαίσθητη ισορροπία. Δεν είναι μόνο τα πολλά και διαφορετικά θέματα υγείας που ανακύπτουν, αλλά και η ισορροπία των διαφορετικών φαρμάκων που λαμβάνει ο ασθενής, μεταξύ τους. Ο γιατρός έχει απόλυτη ανάγκη να γνωρίζει ποια ακριβώς είναι τα άλλα φάρμακα που λαμβάνει ο ασθενής του πριν του χορηγήσει κάποιο νέο. Φαντάζεστε τι θα γίνει αν ο γιατρός δεν ξέρει καν τι φάρμακο θα πάρει ο ασθενής του, όπως θα συμβαίνει με τη συνταγογράφηση δραστικής; Απλά, θα θρηνήσουμε θύματα.

- Φάρμακα με εξαρτήματα: Στις περιπτώσεις φαρμάκων που διαθέτουν και κάποιο εξάρτημα (όπως, για παράδειγμα οι εισπνευστήρες των εισπνεόμενων σκευασμάτων για το άσθμα) είναι επίσης αδύνατον για τον γιατρό να συνταγογραφεί δραστική, αφού δεν ξέρει αν το όποιο άλλο φάρμακο με την ίδια δραστική θα διαθέτει το εξάρτημα και αν αυτό θα είναι το κατάλληλο για την περίπτωση του ασθενούς.

Όλα τα προαναφερθέντα είναι αυτονόητα και δε χρειάζεται να είναι κανείς ειδικός για να καταλάβει ότι, αν αυτές οι περιπτώσεις ενταχθούν στη συνταγογράφηση δραστικής, άμεσα θα καταδικαστούν σε θάνατο ολόκληρα τμήματα του ελληνικού λαού. Ετσι, την ώρα που οι πάντες ξεσηκωνόντουσαν εναντίον της αναίσχυντης απαίτησης της τρόικας να μας επιβάλει τη δραστική ουσία, θεωρούσαμε τουλάχιστον ότι αυτές οι κατηγορίες θα παρέμεναν στη συνταγογράφηση επώνυμου φαρμάκου.

Κι όμως. Η μανία της τρόικας να θυσιάσει τις ζωές των Ελλήνων για να βγάλουν εκατομμύρια οι πολυεθνικές των δανειστών μας είναι τέτοια, που ούτε εδώ σταμάτησαν. Όταν έφτασαν στον Καρόνε όλες οι εφαρμοστικές υπουργικές αποφάσεις του πολυνομοσχεδίου που κατέστησε το Μνημόνιο 3 νόμο του ελληνικού κράτους, τις αποδέχθηκε όλες, εκτός από αυτή. Με τον απίστευτο κυνισμό που διακρίνει τους τροϊκανούς ακόμη και όταν αποφασίζουν να μας πετσοκόψουν τις ζωές, έγραψε ένα τεράστιο ΟΧΙ με κόκκινα γράμματα πάνω στο χαρτί και επέστρεψε την υπουργική απόφαση που αφορά στις αυτονόητες περιπτώσεις για τις οποίες θα συνεχίσει η συνταγογράφηση επώνυμου φαρμάκου... Και ξεκαθάρισε ότι η τρόικα επιμένει και αυτές οι περιπτώσεις, που αφορούν στο αν θα ζήσουν ή θα πεθάνουν τα παιδιά μας και οι γέροντές μας, να υπαχθούν στη ρύθμιση της συνταγογράφησης δραστικής ουσίας!

Και, βέβαια, αυτό είναι κάτι που δεν μπορεί να το δεχτεί κανένας Ελληνας πρωθυπουργός, γιατί ξέρει ότι δε μπορεί να συνδέσει το όνομά του στην Ιστορία με τη γενοκτονία του λαού του. Ετσι, ο Αντώνης Σαμαράς διεμήνυσε στον Καρόνε ότι αυτό δεν πρόκειται να περάσει. Ο Καρόνε δε συγκινήθηκε, βέβαια, και έρχεται την Τετάρτη να μας «συνετίσει»...

Εδώ, όμως, μιλάμε για ένα θέμα που, αν περάσει το «έτσι θέλω» της τρόικας, τα πιο ευαίσθητα κομμάτια του ελληνικού λαού θα έχουν άμεσο πρόβλημα επιβίωσης.

Αρα, η τρόικα μας στριμώχνει πολύ κοντά σε ένα σημείο που, απλά, δε θα έχουμε τίποτα να χάσουμε αν πούμε ένα μεγάλο ΟΧΙ.

Και, ασφαλώς, αυτό πρέπει να κάνει την Τετάρτη ο Αντώνης Σαμαράς. Αν δε θέλει να θρηνήσουμε, σε μερικές εβδομάδες, το πρώτο νεκρό παιδί...

newsbomb

Διαβάστε Περισσότερα » "Η τρόικα καταδικάζει σε θάνατο τα παιδιά και τους γέροντές μας!"

Αυτή είναι η σπατάλη και η διαφθορά που έφερε επίτροπο στους δήμους

Με τις καταλήψεις εργαζομένων στους ΟΤΑ που διαμαρτύρονται για το καθεστώς διαθεσιμότητας στο οποίο μπαίνουν υποχρεωτικά, έρχεται στο φως ένα πρόβλημα γνωστό από καιρό: Η κακοδιαχείριση των Δήμων την οποία επανειλημμένα επεσήμαναν το Ελεγκτικό Συνέδριο και ο Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρος Ρακιντζής, αλλά η πολιτεία αδρανούσε να διαχειριστεί.

Ας σημειωθεί ότι νέο γύρο καταλήψεων ξεκινά από σήμερα η ΠΟΕ-ΟΤΑ και εντείνει τις κινητοποιήσεις σε όλες τις υπηρεσίες των δήμων όπως σε παιδικούς σταθμούς και ΚΕΠ. Ταυτόχρονα ξεκινάει νέο «κύμα» καταλήψεων σε ΧΥΤΑ και αμαξοστάσια. Παράλληλα, η Ομοσπονδία καλεί ΚΕΔΕ και ΠΕΔΑ να αναστείλουν τη λειτουργία των δήμων.

Πόρισμα-σοκ για τη διαφθορά στους δήμους

Τον περασμένο Μάρτιο το πόρισμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου ήταν καταπέλτης για τη διαφθορά των Δήμων. Αποκάλυψε παρανομίες σε προσλήψεις, παράνομη καταβολή αποζημιώσεων σε υπαλλήλους και ειδικούς συνεργάτες, χορήγηση επιδομάτων ευθύνης σε διευθυντές χωρίς προσόντα, επιχορηγήσεις σε φορείς, δαπάνες δημοσίων σχέσεων.

Τα ποσά που σπαταλήθηκαν τα τελευταία χρόνια ανέρχονται σε εκατομμύρια ευρώ. Σήμερα οι Δήμοι εμφανίζουν χρέη 1,9 δισ. ευρώ από δάνεια αφού μια από τις πληγές των ΟΤΑ αποτελεί ο άκρατος δανεισμός χωρίς αυστηρά κριτήρια και προϋποθέσεις. Σύμφωνα με την καταγραφή από το υπουργείο Εσωτερικών στα 1,9 δισ. ευρώ πρέπει να προστεθούν και οφειλές των Δήμων προς τρίτους 1,27 δισ. ευρώ!

Από τους 325 δήμους που προέκυψαν μετά τον Καλλικράτη, οι 58 παρουσίαζαν χρέος που υπερέβαινε το 100% των τακτικών τους εσόδων και σε ορισμένες περιπτώσεις κυμαινόταν πάνω από το 150% των εσόδων τους.

Απορρίφθηκαν δαπάνες 77 εκατομμυρίων

Η έκθεση-σοκ του Ελεγκτικού Συνεδρίου αναφέρεται στον έλεγχο δαπανών και εσόδων του συνόλου του Δημοσίου και περίπου τα μισά από τα εντάλματα πληρωμής που δεν εγκρίθηκαν από το Ελεγκτικό Συνέδριο αφορούν δαπάνες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Συγκεκριμένα, επιστράφηκαν στους αποστολείς 7.264 εντάλματα πληρωμής που είχαν εκδώσει δήμοι και νομαρχίες και αφορούσαν δαπάνες 77,7 εκατ. ευρώ σε σύνολο 14.947 ενταλμάτων από το σύνολο των δημόσιων υπηρεσιών (ΝΠΔΔ, υπουργεία) που δεν δικαιολογούνταν.

Σύμφωνα με την έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για το 2009, δεν εγκρίθηκαν δαπάνες στους ΟΤΑ α' και β' βαθμού οι οποίες αφορούσαν παράνομες προσλήψεις, καταβολή παράνομων αποζημιώσεων σε υπαλλήλους και ειδικούς συνεργάτες δήμων, μη νόμιμη καταβολή επιδομάτων ευθύνης σε διευθυντές που δεν είχαν τις προϋποθέσεις να τοποθετηθούν σε θέσεις ευθύνης, καθώς και παράνομες υπερωρίες.

Μία μεγάλη κατηγορία περιπτώσεων δαπανών στους ΟΤΑ που δεν εγκρίθηκαν αφορά επιχορηγήσεις σωματείων για δραστηριότητες άσχετες με τους σκοπούς τους, δαπάνες δημοσίων σχέσεων, εθιμοτυπίας και βραβείων, παράθεση γευμάτων, δεξιώσεων, φωτογραφιών, προμήθειας λουλουδιών και καταχωρίσεων σε τοπικές εφημερίδες.

Εξοδα που προκαλούν ακόμα και έναν χρόνο πριν από την εκδήλωση της οικονομικής κρίσης, αφού υπήρχε θεσμικό πλαίσιο που έθετε όρους στις δαπάνες δημοσίων σχέσεων.

Εκαναν διαφήμιση στην τηλεόραση

Οπως αναφέρει η έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, καταγράφηκαν φαινόμενα δαπανών για τηλεοπτική προβολή των δήμων από τοπικούς τηλεοπτικούς σταθμούς, ενώ από την απόφαση ανάθεσης και την εκκαθάριση δεν ήταν δυνατόν να διαπιστωθεί σαφώς αν εξυπηρετούσαν λειτουργικές ανάγκες των δήμων.

Παράλληλα καταγράφηκαν και 130 χρηματικά εντάλματα συνολικού ποσού ευρώ 4.765.788,99, τα οποία εξοφλήθηκαν με ευθύνη των δημάρχων των δήμων ή προέδρων κοινοτήτων παρά τη γνωμοδότηση των αρμόδιων υπηρεσιών ότι οι συγκεκριμένες δαπάνες δεν είναι σύννομες.

Δεν εισπράττουν τους φόρους οι δήμαρχοι

Η έκθεση καταγράφει επίσης ότι οι δήμοι καθυστερούν να εισπράξουν νομοθετημένους πόρους (φόρους και τέλη), καθώς και βεβαιωμένες απαιτήσεις. Με το θεσμικό πλαίσιο που ίσχυε πριν από τον «Καλλικράτη», μπορούσαν να μεταφέρουν δαπάνες από έτος σε έτος ακόμα και πέραν της τετραετίας προκειμένου να εξυπηρετήσουν δημότες ή εταιρείες που χρωστούσαν στους ΟΤΑ.

Το Ελεγκτικό Συνέδριο αναφέρει στην Εκθεσή του ότι οι συνέπειες του φαινομένου αυτού ήταν η έλλειψη επαρκών πιστώσεων για την ικανοποίηση των πιστωτών τους, η προσφυγή στη Δικαιοσύνη των τελευταίων και στη συνέχεια η επιβάρυνση των ΟΤΑ με τόκους, δικαστικά έξοδα και αμοιβές δικηγόρων.

Τρελά δάνεια

Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών, το 2010 οι πρωταθλητές στη δανειοδότηση ήταν: Δήμος Φυλής 358%, Δήμος Αμαρουσίου 284%, Δήμος Περάματος 264%, Δήμος Αχαρνών 264%, Δήμος Πειραιώς 229%, Δήμος Σπάτων-Αρτέμιδος 209%, Δήμος Αγιάς 206%, Δήμος Δίου - Ολύμπου 195%, Δήμος Ρόδου 191%, Δήμος Καρδίτσας 188%.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα δάνεια που είχαν λάβει οι δήμοι Ζωγράφου και Αχαρνών από ξένες τράπεζες και δεν εξυπηρετούνταν παραλίγο να «μπλοκάρουν» τη δόση προς τη χώρα από πλευράς του ΔΝΤ, το καλοκαίρι του 2011.

Ο χορός των εκατομμυρίων

Εντύπωση προκαλούν κραυγαλέες περιπτώσεις δαπανών από δήμους που αφορούσαν αμοιβές συνεργατών, επιχορηγήσεις για την αγορά πρώτης κατοικίας σε υπαλλήλους, χρηματοδοτήσεις σε συλλόγους μέχρι και σε κόμματα.

  • Στον Δήμο Αλεξανδρούπολης επιστράφηκε ένταλμα πληρωμής 15.666 ευρώ που αφορούσε αποδοχές και έξοδα κίνησης 8 υπαλλήλων αορίστου χρόνου, οι οποίοι είχαν μεταφερθεί από Δημοτική Επιχείρηση (ΔΕΠΕΑ) στον Δήμο. Το Ελεγκτικό Συνέδριο έκρινε παράνομες τις μετατάξεις, αφού οι υπάλληλοι δεν παρείχαν τις υπηρεσίες τους στη ΔΕΠΕΑ μέχρι τις 31-12-2005, και παράλληλα όταν ίσχυσε η διαδικασία μεταφοράς προσωπικού στον Δήμο η ΔΕΠΕΑ ήταν υπό εκκαθάριση. Αντίστοιχες περιπτώσεις καταγράφηκαν στον Δήμο Διδυμοτείχου για ποσό 240.000 ευρώ.

  • Στον Δήμο Αλεξανδρούπολης επίσης δεν καταβλήθηκε ποσό 6.486 ευρώ σε υπάλληλο για την πρώτη δόση επιδότησης με σκοπό την ανέγερση κατοικίας σε προβληματική περιοχή γιατί από τον έλεγχο προέκυψε ότι η σύζυγος του «δικαιούχου» διέθετε στην ίδια οικοδομή διαμέρισμα 87,49 τ.μ.!

  • Παρόμοια περίπτωση καταγράφηκε και στον Δήμο Ξάνθης, όπου δεν εγκρίθηκαν εντάλματα 23.048 ευρώ για την επιδότηση ανέγερσης κατοικίας σε δύο περιπτώσεις όπου διαπιστώθηκε α) ότι οι σύζυγοι των υπαλλήλων είχαν πλήρη κυριότητα άλλης κατοικίας, και β) ότι οι εργασίες ανέγερσης είχαν ξεκινήσει πριν τον διορισμό των υπαλλήλων!

  • Ο Δήμος Φιλιππαίων προσπάθησε ανεπιτυχώς να αποδώσει 2.535 ευρώ σε ειδικούς συμβούλους και επιστημονικούς συνεργάτες του Δημάρχου ως κατ' αποκοπήν έξοδα κίνησης για τον μήνα Ιανουάριο, όταν -σύμφωνα με τον νόμο- δικαιούνται μηνιαίως μόλις 325 ευρώ, ποσό το οποίο τελικά και έλαβαν.

  • Συμβασιούχος υπάλληλος στον Δ. Τρίγλιας με ειδικότητα επόπτη διανομέα είχε τοποθετηθεί στην κατηγορία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης χωρίς να έχει απολυτήριο Λυκείου.

  • Ο Δήμος Ζωγράφου προσπάθησε να αποδώσει 51.916 ευρώ για την ασφάλιση της δημοτικής περιουσίας σε εταιρεία όπου κρίθηκε ότι είχε τη συμφερότερη προσφορά και όχι στον μειοδότη του διαγωνισμού.

  • Ο Δήμος Αν. Λιοσίων δεν κατάφερε -εξαιτίας του Ελεγκτικού Συνεδρίου- να αμείψει με 57.120 ευρώ ορκωτό ελεγκτή για την εκκαθάριση δημοτικής επιχείρησης, γιατί έπρεπε η ίδια να προσδιορίσει και να καταβάλει την αμοιβή.

  • Ποσό 205.852 ευρώ ανατέθηκε απ΄ ευθείας χωρίς διαγωνισμό από τον Πολιτιστικό Οργανισμό Δήμου Αθηναίων για διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων. Η δαπάνη «κόπηκε» από το Ελεγκτικό Συνέδριο.


  • Εκθεση Ρακιτζή για τη διαφθορά στους Δήμους

    Οι Δήμοι, η Υγεία και οι Εφορίες είναι η τριάδα της διαφθοράς, σύμφωνα με την έκθεση του επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης για το 2011 Λέανδρου Ρακιντζή, ο οποίος εξέτασε 1.403 υποθέσεις και παρέπεμψε στον εισαγγελέα 393.

    Σύμφωνα με την έκθεση, το 2011 κοινοποιήθηκαν 1.900 πειθαρχικές αποφάσεις μονομελών και συλλογικών πειθαρχικών οργάνων που εκδίκασαν πειθαρχικές υποθέσεις σε πρώτο βαθμό. Από τις αποφάσεις αυτές οι 1.245 αφορούσαν το στενό δημόσιο τομέα, δηλαδή δημόσιες υπηρεσίες, νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου, ΟΤΑ α' και β' βαθμού και οι 655 τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, δηλαδή, νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου (δημόσιες επιχειρήσεις και οργανισμοί). Η οικονομική διαχείριση αποτέλεσε το βασικό περιεχόμενο των περισσότερων υποθέσεων (44,7% του συνόλου) με τα πολεοδομικά και περιβαλλοντικά ζητήματα να ακολουθούν (12,5% συνολικά).

    Η μεταφορά πολλών αρμοδιοτήτων από την κεντρική διοίκηση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση είχε ως συνέπεια η πλειονότητα των υποθέσεων που εξετάσθηκαν (33,1%) να αφορά δήμους και δημοτικές επιχειρήσεις, το 24,2% δημόσιες υπηρεσίες, το 9,3% εποπτευόμενους ιδιωτικούς φορείς και το 7,8% περιφέρειες.

    Πρώτη γεωγραφική περιφέρεια στη διαφθορά και για το 2011 η Αττική βρίσκεται τόσο σε ό,τι αφορά στους δήμους όσο και σε ό,τι αφορά στις λοιπές υπηρεσίες, στις οποίες βέβαια περιλαμβάνονται και τα υπουργεία και οι υπόλοιπες κεντρικές κρατικές δομές.

    Σε επίπεδο υποθέσεων ανά 100.000 κατοίκους, τα πρωτεία κατέχουν η Περιφέρεια Ηπείρου (19,8%) και η Περιφέρεια Δ. Μακεδονίας (19,6%), ακολουθούμενες από την Περιφέρεια Β. Αιγαίου (18%) και την Περιφέρεια Πελοποννήσου (16,1%). Η Περιφέρεια Αττικής, σε εκτίμηση ανά 100.000 κατοίκους, κατέχει την 7η θέση με το 13% των υποθέσεων.

    Χαρακτηριστικές μερικές υποθέσεις:

    Η Τοπική Αυτοδιοίκηση αποτέλεσε το μακρύ χέρι του πολιτικού συστήματος τα τελευταία 30 χρόνια, παίρνοντας τον τίτλο του πρωταθλητή σε φαινόμενα κακοδιαχείρισης, σύμφωνα με την έκθεση Ρακιτζή.

    Παράνομες προσλήψεις, αδυναμία διαχείρισης σημαντικών αρμοδιοτήτων, «ρουσφετολογικές» μετακινήσεις εργαζομένων από τομείς αιχμής (καθαριότητα) σε γραφεία με αποτέλεσμα να δημιουργούνται πλασματικές ανάγκες σε προσωπικό, σκάνδαλα σε πολεοδομίες και γραφεία που παρείχαν βεβαιώσεις ιθαγένειας, αποτελούν μερικά από τα χαρακτηριστικά της άσκησης εξουσίας στους δήμους που παρατηρήθηκαν τα τελευταία 30 χρόνια στη λογική της διεκδίκησης πόρων από την κεντρική εξουσία και εκβιάζοντας κράτος και κοινωνία με την αποκομιδή των σκουπιδιών.

    Μείωση πόρων

    Η Τοπική Αυτοδιοίκηση «μπήκε» στο μάτι της τρόικας από το πρώτο Μνημόνιο και μέχρι σήμερα οι πόροι των δήμων έχουν μειωθεί κατά 60%. Οι διοικήσεις αρκετών ΟΤΑ έφτασαν σε σημείο να καταβάλλουν μόνο τη μισθοδοσία, καθώς ο υψηλός δανεισμός που διαθέτουν καθιστά απαγορευτική κάθε άλλη επένδυση. Με τον Καλλικράτη μπήκαν όρια στη δανειοδότηση των ΟΤΑ και προβλέφθηκε πρόγραμμα οικονομικής εξυγίανσης που όμως δεν εφαρμόστηκε πλήρως, με αποτέλεσμα να απαιτούνται νέες παρεμβάσεις για τη «διάσωση» των ΟΤΑ.

    Παρά τις σημαντικές κατακτήσεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης τα προηγούμενα χρόνια (δημιουργία δικτύων υποδομών, δίκτυα κοινωνικών υπηρεσιών, μεταφορά αρμοδιοτήτων με τον Καλλικράτη), οι δήμαρχοι και οι διοικήσεις των ΟΤΑ, δέσμιες των εξαρτήσεων που έχουν με τους εργαζόμενους, δεν είναι ικανές να αναζητήσουν λύσεις προκειμένου να διαχειριστούν την οικονομική κρίση.

    Οι υποδειγματικοί ΟΤΑ

    Ακόμα και φωτεινά παραδείγματα υποδειγματικών ΟΤΑ που προσέφεραν πρότυπες υπηρεσίες στους πολίτες, όπως επίσης και η παροχή κοινωνικών υπηρεσιών (βοήθεια στο σπίτι) σε μια περίοδο οικονομικής κρίσης που βιώνει η χώρα, καταρρέουν καθώς δεν είχαν χτιστεί σε στέρεες και μόνιμες βάσεις.

    Εξαίρεση αποτελούν οι δήμοι Ιλίου, Αμφιλοχίας, Καλλιθέας, Παλαιού Φαλήρου οι οποίοι όχι μόνο δεν εμφανίζουν έλλειμμα και δεν έχουν οφειλές, αλλά βρίσκονται σε τροχιά ανάπτυξης.

    «Ομηροι» οι πολίτες

    Τα σπασμένα της κακοδιαχείρισης των Δήμων θα κληθούν να πληρώσουν οι πολίτες οι οποίοι θα δουν το Τέλος Ακίνητης Περιουσίας (ΤΑΠ) ακόμη και να δεκαπλασιάζεται σε περίπτωση που διαπιστωθεί απόκλιση της τήρησης του προϋπολογισμού ενός Δήμου.

    Σύμφωνα με τις νέες διατάξεις θα λειτουργεί σε μηνιαία βάση Παρατηρητήριο ελέγχου της εκτέλεσης των προϋπολογισμών των δήμων και των νομικών τους προσώπων. Σε περίπτωση σημαντικής απόκλισης κατά 10% στους τριμηνιαίους στόχους και δεν συμμορφωθεί ο δήμος μετά τις εκθέσεις του Παρατηρητίου εντός εξαμήνου, τότε θα υπάγεται αυτομάτως ο δήμος σε πρόγραμμα εξυγίανσης.

    30 χρόνια διορισμοί χωρίς έλεγχο

    Από τα μέσα της δεκαετίας του '80 οι δημοτικές αρχές χωρίς έλεγχο μονιμοποιούσαν τους συμβασιούχους σε προγράμματα αυτεπιστασίας, για να ενισχύσουν την καθαριότητα και τις τεχνικές υπηρεσίες. Οι ανεξέλεγκτες προσλήψεις στους ΟΤΑ συνεχίστηκαν και κατόπιν στις δημοτικές επιχειρήσεις, όπου γίνονταν διορισμοί χωρίς έλεγχο από το κράτος.

    Ακολούθησαν οι μονιμοποιήσεις συμβασιούχων, οι οποίοι χωρίς τον έλεγχο του ΑΣΕΠ διορίζονταν ύστερα από σχετικές τροπολογίες της Βουλής, καθώς προβλεπόταν ότι κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες έπειτα από 24 μήνες συνεχούς παρουσίας.

    Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα δήμου της Αττικής που μονιμοποίησε σε δημοτική επιχείρηση 150 εργαζομένους με κοινοτικό πρόγραμμα, οι οποίοι προσελήφθησαν μέσω ΟΑΕΔ με τη δικαιολογία ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Μετά την αλλαγή της δημοτικής αρχής ο νέος δήμαρχος δεν επιθυμούσε να συνεχίσουν την εργασία τους στον δήμο, κατηγορώντας την προηγούμενη διοίκηση για παράνομες προσλήψεις.

    Τελικά, παρόλο που κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, μεταφέρθηκαν στη Νομαρχία Αθηνών και τοποθετήθηκαν σε διάφορες υπηρεσίες. Σύμφωνα με καταγγελίες, οι διοικήσεις συγκεκριμένων δήμων πλήρωναν κανονικά τους εργαζομένους σε περιόδους απεργίας.

    iefimerida

    Διαβάστε Περισσότερα » "Αυτή είναι η σπατάλη και η διαφθορά που έφερε επίτροπο στους δήμους"

    Σήκωσαν τους ασθενείς από τα κρεβάτια για να πάνε σε άλλο νοσοκομείο!

    Κλειστή είναι και πάλι από την περασμένη Παρασκευή η καρδιολογική κλινική του νοσοκομείου Αγίου Νικολάου λόγω της απόφασης της ΔΥΠΕ Κρήτης για μετακίνηση ενός γιατρού της κλινικής στο νοσοκομείο Σητείας.

    Έτσι οι δύο γιατροί που απομένουν μπορούν να καλύψουν μόνο 14 εφημερίες και γι' αυτό από την Παρασκευή 16/11/12 η κλινική έκλεισε, δεν γίνονται εφημερίες καρδιολόγου και γίνονται μόνο πρωινά εξωτερικά ιατρεία και πρωινές καρδιολογικές εξετάσεις (υπέρηχος, τεστ κόπωσης κλπ).

    Οι ασθενείς που νοσηλεύονταν στην κλινική μέχρι την Παρασκευή μεταφέρθηκαν σε άλλα νοσοκομεία της Κρήτης.

    Το κλείσιμο της κλινικής και η μη εφημέρευση καρδιολόγου δημιουργούν μεγάλους κινδύνους για τους πολίτες της περιοχής που καλύπτει το νοσοκομείο Αγίου Νικολάου, ενώ τίθεται σε δοκιμασία και η λειτουργία όλων των υπόλοιπων κλινικών του νοσοκομείου.

    Αναμένεται τις επόμενες ημέρες να προσληφθεί μία επικουρική καρδιολόγος, όμως πολύ δύσκολα η κλινική θα μπορέσει να ξανανοίξει πριν το τέλος της εβδομάδας (25/11/12).

    Απέναντι σε αυτές τις καταστάσεις οι εργαζόμενοι οργανώνουν συγκέντρωση έξω από δημαρχείο Αγίου Νικολάου για τη στήριξη του Νοσοκομείου και της δημόσιας υγείας, την Πέμπτη 22/11/12 στις 6 το απόγευμα.

    cretalive

    Διαβάστε Περισσότερα » "Σήκωσαν τους ασθενείς από τα κρεβάτια για να πάνε σε άλλο νοσοκομείο!"

    Αρχαία Ελληνικά στα αγγλικά σχολεία από το 2014

    Στις ξένες γλώσσες, που θα διδάσκονται οι μαθητές στη Βρετανία από την ηλικία των επτά ετών, περιλαμβάνονται τα αρχαία ελληνικά, σύμφωνα με το νέο σχολικό πρόγραμμα στη Βρετανία από το 2014.

    Οι μαθητές θα μαθαίνουν να διατυπώνουν ολοκληρωμένες προτάσεις με τη σωστή προφορά και να εκφράζουν απλές ιδέες.

    Το υπουργείο Παιδείας στη Βρετανία έλαβε την απόφαση μετά από έρευνες που έδειξαν ότι οι Βρετανοί μαθητές έχουν τα χαμηλότερα ποσοστά σε εκμάθηση κάποιας ξένης γλώσσας σε σύγκριση με οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή χώρα.

    Αυτή τη στιγμή 1 στα 10 δημοτικά σχολεία στη χώρα δεν προσφέρει μαθήματα ξένης γλώσσας, ενώ 2 στα 10 προσφέρουν μόνο σε ορισμένες τάξεις. Αυτή τη στιγμή η διδασκαλία ξένης γλώσσας είναι υποχρεωτική μόνο στις αντίστοιχες τρεις τάξεις του Γυμνασίου.

    protothema

    Διαβάστε Περισσότερα » " Αρχαία Ελληνικά στα αγγλικά σχολεία από το 2014"

    Μητροπολίτες με 5 εκατ. ευρώ αδήλωτες καταθέσεις σε τράπεζες!

    Εξηγήσεις στο ΣΔΟΕ καλούνται να δώσουν δύο μητροπολίτες της Αττικής καθώς μετά από έρευνες αποκαλύφθηκαν τεράστια ποσά στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους, που ξεπερνούν τα 5 εκατ. ευρώ.

    Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Δημοκρατία», η αποκάλυψη για τους δύο μητροπολίτες έγινε συμπτωματικά όταν το ΣΔΟΕ αποφάσισε να ερευνήσει περισσότερο την υπόθεση του παπά που βρέθηκε πριν λίγες μέρες να έχει 3 εκατομμύρια στην τράπεζα. Ο συγκεκριμένος ιερέας κίνησε υποψίες καθώς πλήρωσε άμεσα και με μετρητά το πρόστιμο του 1.100.000 ευρώ για τις καταθέσεις που δεν μπορούσε να δικαιολογήσει. Παράλληλα, υπήρχαν καταγγελίες ότι πίσω από τον ιερέα που έχει έδρα σε μία από τις δύο επίμαχες μητροπόλεις κρύβονται μεγαλύτερα ψάρια.

    Γι” αυτό το ΣΔΟΕ άνοιξε τους λογαριασμούς των δύο μητροπολιτών αλλά και τον συγγενικών τους προσώπων και όπως φαίνεται «έπιασε λαβράκι», καθώς οι καταθέσεις τους ξεπερνούσαν τα 5.000.000 ευρώ. Πρόκειται για ιεράρχες σε πλούσιες μητροπόλεις , με πολύ μεγάλη ακίνητη περιουσία σε όλη τη χώρα, αλλά και ομόλογα, αμοιβαία και μετοχές. Όπως αναφέρει η εφημερίδα, το ΣΔΟΕ εξετάζει «τρύπα» στα οικονομικά των δύο μητροπόλεων και ιδιαίτερα στα έσοδα από νοίκια και πωλήσεις ακινήτων….

    iefimerida

    Διαβάστε Περισσότερα » "Μητροπολίτες με 5 εκατ. ευρώ αδήλωτες καταθέσεις σε τράπεζες!"

    Στο ΣτΕ προσφεύγουν οι υπάλληλοι του ΟΠΑΠ

    Ζητούν να κηρυχθεί αντισυνταγματική η πώληση του 29% των μετοχών του Οργανισμού

    Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσφεύγει το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Υπαλλήλων του ΟΠΑΠ, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ζητώντας την ακύρωση της απόφασης του ΤΑΙΠΕΔ με την οποία αποφασίστηκε η πώληση του 29% των μετοχών του Οργανισμού με διεθνή ανοικτό πλειοδοτικό διαγωνισμό.

    Όπως υποστηρίζουν οι υπάλληλοι του Οργανισμού, η απόφαση του ΤΑΙΠΕΔ είναι αντισυνταγματική, και συγκεκριμένα παραβιάζει το άρθρο 43 του Συντάγματος, καθώς η επίμαχη πώληση θα έπρεπε να αποφασιστεί με προεδρικό διάταγμα.

    Σύμφωνα με τους εργαζόμενους, παραβιάζονται ακόμα τα άρθρα 26 και 106 του Συντάγματος, καθώς ο ΟΠΑΠ ιδιωτικοποιείται πλήρως, κάτι που τα συγκεκριμένα άρθρα δεν επιτρέπουν. Ιδιαίτερα δε όταν – όπως υποστηρίζουν στην προσφυγή τους - πρόκειται για μία εταιρεία που ενισχύει τον κρατικό προϋπολογισμό με 700 εκατομμύρια ευρώ από τη φορολογία εισοδήματος.

    Σχολιάζουν ακόμα πως η πώληση αυτή των μετοχών παραβιάζει και το ν. 3049/2002 (άρθρο 8), στο σκέλος που αφορά στις αποκρατικοποιήσεις των επιχειρήσεων του Δημοσίου.

     newsbeast

    Διαβάστε Περισσότερα » "Στο ΣτΕ προσφεύγουν οι υπάλληλοι του ΟΠΑΠ"

    Κλειστές για λίγες μέρες οι υπηρεσίες του ΤΑΕΔΥ

    Κλειστές θα παραμείνουν για το κοινό από τις 23 έως και τις 30 Νοεμβρίου οι υπηρεσίες του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης Δημοσίων Υπαλλήλων (ΤΕΑΔΥ), λόγω της... συγχώνευσης του Ταμείου με υπηρεσίες των ταμείων των εργαζομένων σε ασφαλιστικά ταμεία και δήμους και της μεταστέγασης, σε κτίριο επί της οδού Φιλελλήνων 13-15 στο Σύνταγμα.

    Η εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων θα συνεχιστεί κανονικά από τη Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου.

    newpost

    Διαβάστε Περισσότερα » "Κλειστές για λίγες μέρες οι υπηρεσίες του ΤΑΕΔΥ"

    Αντίδραση του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά για την εσπευσμένη εφαρμογή της δραστικής ουσίας

    Ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά, ανακοινώνει ότι ‘Η Ιατρική Συνταγή είναι η γραπτή εντολή του ιατρού προς τον αδειούχο φαρμακοποιό, για τη διάθεση του συγκεκριμένου φαρμάκου και των οδηγιών (δοσολογικό σχήμα και διάρκεια) με μοναδικό σκοπό τη θεραπεία του ασθενούς. Η Εντολή αυτή είναι ένα ενυπόγραφο επίσημο έγγραφο του θεράποντα ιατρού, του μοναδικού και υπεύθυνου για τη θεραπεία του ασθενούς. Είναι επίσημο έγγραφο με νομικές ευθύνες. Ακόμα και ο ίδιος ο ιατρός αν χρειαστεί αλλαγή η συνταγή του, την πιστοποιεί ενυπόγραφα και με τη σφραγίδα του.

    Ως εκ τούτου κανείς δεν έχει το δικαίωμα να αλλάξει το φάρμακο του ασθενούς και οι Ιατρικοί Σύλλογοι και ο ΠΙΣ είναι υποχρεωμένοι να προασπίσουν την άσκηση της Ιατρικής στην Ελλάδα, η οποία δέχεται επίθεση.

    Καλούμε την πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Υγείας άμεσα να αποσύρει τις διατάξεις του ΦΕΚ 3057/2012/τΒ, που παρεμβαίνει στο επιστημονικό έργο των ιατρών και δίνει τη δυνατότητα της παρέμβασης και αλλοίωσης της επιστημονικής τεκμηρίωσης της συνταγής, με άγνωστα επακόλουθα για την υγεία του ασθενούς. Οι ελάχιστες εξαιρέσεις δεν αναιρούν την επίθεση στο έργο των ιατρών.

    Διερωτώμεθα τί κρύβει αυτή η βιασύνη της εφαρμογής του Ν. 4052/2012 της δραστικής ουσίας ενώ δεν προσφέρει οικονομικό όφελος στη φαρμακευτική δαπάνη ;

    Οι ιατροί εφαρμόζουν τις αποφάσεις των θεσμικών οργάνων που είναι οι Ιατρικοί Σύλλογοι και ο ΠΙΣ. Η αναγραφή του φαρμάκου δεν αποτελεί διοικητικό μέτρο, αλλά επιστημονικό για να προασπίσει την υγεία του ασθενή.

    Γνωστοποιούμε προς την Πολιτεία ότι έχουμε συστήσει στα μέλη μας την αναγραφή μόνο του φαρμάκου (εμπορική ονομασία) και οποιεσδήποτε συνέπειες θέλετε να επιβάλλετε δεν θα πρέπει να είναι προς αυτούς, αλλά προς τις διοικήσεις των Ιατρικών Συλλόγων και του ΠΙΣ. Εμείς ως Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά αναλαμβάνουμε τις ευθύνες μας έναντι των μελών μας, οι οποίοι θα λειτουργήσουν χωρίς να διαχωρίζουν τους ασθενείς και χωρίς να δέχονται παρεμβάσεις στο έργο τους.

    Γνωστοποίηση προς τους ιατρούς : Θα αναγράφετε το φάρμακο της επιστημονικής επιλογής σας και θα σφραγίζετε η χειρόγραφη ή ηλεκτρονική συνταγή με σφραγίδα, η οποία θα περιλαμβάνει εκτός των προσωπικών σας στοιχείων και το εξής κείμενο. «Δεν επιτρέπω σε κανέναν να αλλάξει το φάρμακο που έχω χορηγήσει. Ουδεμία ευθύνη φέρω σε περίπτωση τροποποίησης της συνταγής και για οποιοδήποτε επακόλουθο στον ασθενή δεν αναλαμβάνω την ευθύνη»’ καταλήγει η ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά.

    Διαβάστε Περισσότερα » "Αντίδραση του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά για την εσπευσμένη εφαρμογή της δραστικής ουσίας"

    ΕΟΠΥΥ: «Οδηγίες συνταγογράφησης και εκτέλεσης συνταγών »

    Θέμα: «Οδηγίες συνταγογράφησης και εκτέλεσης συνταγών ».

    Όπως είναι γνωστό με τις ανωτέρω σχετικές διατάξεις καθίσταται
    υποχρεωτική η συνταγογράφηση με βάση τη δραστική ουσία.

    Με το ανωτέρω σχετικό 3 είχε καθοριστεί η διαδικασία ηλεκτρονικής
    συνταγογράφησης. Με το παρόν σας ενημερώνουμε ότι από την 1η Δεκεμβρίου
    του 2012 ανεξάρτητα από το σκεύασμα που έχει επιλεγεί από τον ιατρό για την
    συγκεκριμένη δραστική, μορφή και περιεκτικότητα, ο φαρμακοποιός είναι
    υποχρεωμένος να χορηγεί το φθηνότερο σκεύασμα για την εν λόγω δραστική.

    Σε περίπτωση που ο ασφαλισμένος επιθυμεί την χορήγηση ακριβότερου
    σκευάσματος, ο φαρμακοποιός τον ενημερώνει για την πρόσθετη επιβάρυνση
    λόγω διαφοράς τιμής από την τιμή αναφοράς.

    Η παρακράτηση του επιπλέον ποσού γίνεται αυτόματα από το σύστημα,
    οπότε ο φαρμακοποιός εισπράττει από τον ασφαλισμένο την νόμιμη συμμετοχή
    και την τυχόν διαφορά τιμής του σκευάσματος από την τιμή αναφοράς.

    Επισημαίνουμε ότι, επειδή σύμφωνα με το πρώτο σχετικό προβλέπονται
    εξαιρέσεις στη συνταγογράφηση βάσει δραστικής ουσίας οι οποίες θα πρέπει να
    καλύπτουν πολύ περιορισμένες ομάδες προϊόντων, θα επιτρέπεται αναγραφή
    σκευασμάτων με την εμπορική ονομασία σε ποσοστό συνταγών που δεν μπορεί
    να υπερβαίνει το 15% της συνολικής αξίας των συνταγών που χορηγεί κάθε
    ιατρός.

    Θα ενημερωθείτε με νεώτερο έγγραφό μας για τις ομάδες των
    προϊόντων που μπορούν να αναγράφονται με εμπορική ονομασία.


    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΟΠΥΥ
    Ελευθέριος Παπαγεωργόπουλος


    Διαβάστε Περισσότερα » "ΕΟΠΥΥ: «Οδηγίες συνταγογράφησης και εκτέλεσης συνταγών »"

    ΕΟΠΥΥ. Εξώδικη – Κλήση Διαμαρτυρίας

    Δελτίο Τύπου 19-11-2012

    Αθήνα, 19 Νοεμβρίου 2012

    Ο Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ κ. Ελευθέριος Παπαγεωργόπουλος κοινοποίησε σήμερα 1911-
    2012, ενώπιον Παντός Αρμοδίου Δικαστηρίου, προς όλες τις εταιρίες παροχής

    υπηρεσιών επικοινωνίας (5ψήφιοι αριθμοί κλήσεων τηλεφωνικών ραντεβού για τις
    παροχές υπηρεσιών υγείας), την πιο κάτω «Εξώδικη-Κλήση Διαμαρτυρίας»:

    « Όπως σας είναι γνωστό την 16-7-2012 συνήφθησαν μεταξύ του Οργανισμού μας
    και των εταιριών σας συμβάσεις παραχώρησης του δικαιώματος πρόσβασης στο
    Σύστημα Διαχείρισης Ζήτησης Υπηρεσιών Υγείας του Οργανισμού μας.

    Σύμφωνα με το άρθρο 8 των συμβάσεων που συνήφθησαν με την καθεμία από τις
    εταιρίες σας αναλάβατε και την δημοσιότητα – διαφήμιση των παρεχομένων
    υπηρεσιών σας, η οποία επειδή αφορά υπηρεσίες υγείας καθορίστηκε να γίνεται με
    συγκεκριμένο τρόπο δηλαδή μόνο ανακοίνωση/γνωστοποίηση.

    Συγκεκριμένα στο άρθρο 8 της από 16-7-2012 σύμβασης προβλέπεται ότι θα
    μπορείτε να προβαίνετε σε αυτόνομη ανακοίνωση/γνωστοποίηση της παρεχόμενης
    υπηρεσίας (Επωνυμία Παραχωρησιούχου, αριθμός κλήσης, παρεχόμενες
    υπηρεσίες, χρέωση κλήσης κλπ) σε συμφωνία με το πνεύμα των παρεχομένων
    υπηρεσιών ενημέρωσης και εξυπηρέτησης.

    Τις τελευταίες ημέρες έχουμε αντιληφθεί ότι προβάλλονται σε τηλεοπτικά μέσα
    μαζικής ενημέρωσης διαφημίσεις των παρεχομένων υπηρεσιών σας, οι οποίες
    θίγουν βάναυσα το κύρος και την αξιοπιστία του Οργανισμού μας και είναι τελείως
    αντίθετες με το προβλεπόμενο πνεύμα των παρεχομένων υπηρεσιών ενημέρωσης
    και εξυπηρέτησης.

    Επειδή το περιεχόμενο των τηλεοπτικών διαφημίσεων των υπηρεσιών σας δεν
    αρκείται στην ενημέρωση του τηλεοπτικού κοινού για την επωνυμία σας, τον
    αριθμό κλήσης, τις παρεχόμενες υπηρεσίες, τη χρέωση κλήσης και ό,τι άλλο
    χρειάζεται για την σωστή ενημέρωση του κοινού, αλλά ξεπερνά τις εύλογες ανάγκες
    ενημέρωσης των ασφαλισμένων – χρηστών υπηρεσιών υγείας του ΕΟΠΥΥ
    προχωρώντας στη διακωμώδηση του διαφημιστικού αντικειμένου και στην
    αδικαιολόγητα στρεβλωμένη προβολή του Οργανισμού μας στο ευρύ κοινό,
    γεγονός το οποίο έχει προκαλέσει τη δικαιολογημένη αγανάκτηση.

    ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΕΝΟΙ ΕΝΤΟΝΩΣ για τις παρούσες αντισυμβατικές σας ενέργειες οι
    οποίες προσβάλλουν την εικόνα του Οργανισμού ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ όπως εντός 24
    ωρών από τη λήψη της παρούσης αποσύρετε όλες αυτές τις διαφημίσεις που έχουν
    διαφορετικό περιεχόμενο από αυτό που προβλέπεται στη σύμβαση και υπερβαίνει
    το πνεύμα των παρεχομένων υπηρεσιών από εσάς διαφορετικά θα καταγγείλουμε
    την από 16-7-2012 μεταξύ μας σύμβαση.

    Με τη ρητή επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματος μας και δη την επανεξέταση
    του εν γένει συμβατικού πλαισίου και της ευρύτερης νομιμότητας αυτού.

    Αρμόδιος Δικαστικός Επιμελητής παραγγέλλεται να επιδώσει νόμιμα την παρούσα
    σε αυτούς προς τους οποίους απευθύνεται προς γνώση τους και για τις νόμιμες
    συνέπειες, αντιγράφοντας ολόκληρη στην έκθεση επιδόσεως του».

    Αθήνα 19 Νοεμβρίου 2012

    Ο Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ

    ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ

    isarkadias

    Διαβάστε Περισσότερα » "ΕΟΠΥΥ. Εξώδικη – Κλήση Διαμαρτυρίας"

    Χατζηδάκης: Νέο πρόγραμμα 500 εκατ. ευρώ για χρηματοδότηση των ΜμΕ

    Νέο πρόγραμμα ύψους 500 εκατ. ευρώ για την τόνωση της ρευστότητας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων ανακοίνωσε από το βήμα της εκδήλωσης της ΕΣΕΕ ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Κωστής Χατζηδάκης.

    Ο υπουργός ανέφερε ότι τα κονδύλια αυτά θα προέλθουν από το ΕΣΠΑ και θα διοχετευθούν στις ΜμΕ μέσω του ΠΕΠ. Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι εκτός από τη συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, πραγματοποιούνται τις ημέρες αυτές συνεχείς επαφές και με εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Τράπεζας για την Ανασυγκρότηση και Ανάπτυξη ώστε να βρεθεί μια «φόρμουλα» ενίσχυσης των ΜμΕ.

    Ήδη, έχουν προγραμματισθεί νέες επαφές με εκπροσώπους της τράπεζας τις επόμενες ημέρες για να καθοριστεί το πλαίσιο συνεργασίας με την EBRD για την ενίσχυση των μικρομεσαίων ελληνικών επιχειρήσεων σε σχέση με τα προβλήματα ρευστότητας που αντιμετωπίζουν.

    Βασικό βήμα για την ενίσχυση της ρευστότητας της αγοράς, αποτελεί σύμφωνα με τον υπουργό, η συμφωνία με την τρόικα, η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και η πληρωμή των οφειλών του Δημοσίου προς τις επιχειρήσεις.

    Ο ίδιος σημείωσε ότι ο ιδιωτικός τομέας είναι η ατμομηχανή της οικονομίας, για τον λόγο αυτό σημείωσε ότι «πρέπει να κάνουμε άνοιγμα στην επιχειρηματικότητα, να την απενοχοποιήσουμε και να τη στηρίξουμε πραγματικά».

    Ο κ. Χατζηδάκης ανέφερε επίσης ότι στις 3 Δεκεμβρίου θα υπογράψει η χώρα συμφωνία με τον ΟΟΣΑ για τον εντοπισμό των στρεβλώσεων στην αγορά.

    Ο υπουργός αναφέρθηκε και στις επενδύσεις της HP και της Unilever, σημειώνοντας ότι «στο επόμενο διάστημα θα έχουμε και άλλα τέτοια δείγματα», σημειώνοντας: «είμαστε ακόμη μέσα στο τούνελ, όμως έχουμε διανύσει μεγάλο κομμάτι της διαδρομής και σύντομα θα δούμε φως στην άκρη του τούνελ».

    Ο ίδιος εκτίμησε ότι, μέσω αυτών των κινήσεων αλλά και των μέτρων που ψηφίστηκαν, θα ξεκινήσει από το 2013 η ανάκαμψη και η ανάπτυξη.

    euro2day

    Διαβάστε Περισσότερα » "Χατζηδάκης: Νέο πρόγραμμα 500 εκατ. ευρώ για χρηματοδότηση των ΜμΕ"

    Ο Ψυχάρης προειδοποιεί τον Σαμαρά: Οι εφημερίδες μου αν χρειαστεί θα κυκλοφορούν ακόμα και χέρι με χέρι

    Αίσθηση και πολλές συζητήσεις έχει προκαλέσει από την Κυριακή το κύριο άρθρο της εφημερίδας «ΤΟ ΒΗΜΑ» με την υπογραφή του Σταύρου Ψυχάρη και τίτλο «Η Ελλάδα δεν είναι αποικία».

    Ο εκδότης της ιστορικής εφημερίδας με αφορμή τη διαδικασία της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών κάνει λόγο για «σχέδιο ελέγχου των τραπεζών από την Τρόικα και τις παραφυάδες της που δημιουργεί την εντύπωση ότι η Ελλάδα έχει περιέλθει σε καθεστώς διομολογήσεων» και «φαντάζει χώρα υπό κατοχήν από ξένες δυνάμεις».

    Με ιδιαίτερα σκληρή φρασεολογία, ο κ. Ψυχάρης επισημαίνει χαρακτηριστικά πώς «είναι καταφανές ότι αν δεν σκοπείται , πάντως μπορεί να επιχειρηθεί η λειτουργία ενός σχεδίου που θα σημάνει αφελληνισμό των τραπεζών και καταστροφή του κορμού της Ελληνικής οικονομίας».

    Ο εκδότης της εφημερίδας απευθύνεται προσωπικά στον πρωθυπουργό λέγοντας πώς έχει υποχρέωση να παρεμποδίσει όσους τροικανούς ονειρεύονται εξουσία και χρήμα ενώ καταλήγει με μια προειδοποίηση: «Οσοι ερευνούν για δάνεια των εφημερίδων ας γνωρίζουν ότι ο θησαυρός θα είναι "άνθρακες". Και ότι οι εφημερίδες αυτής της χώρας μπορεί να εκδοθούν ακόμα και τετρασέλιδες- αλλά θα εκδοθούν και θα κυκλοφορήσουν , έστω χέρι με χέρι...».

    iefimerida

    Διαβάστε Περισσότερα » "Ο Ψυχάρης προειδοποιεί τον Σαμαρά: Οι εφημερίδες μου αν χρειαστεί θα κυκλοφορούν ακόμα και χέρι με χέρι"

    Δεν έστειλαν οι περισσότεροι δήμοι τις λίστες διαθεσιμότητας

    Από τους 325 δήμους της Ελλάδας μόνο 20-30 απέστειλαν σήμερα -ημέρα λήξης της προθεσμίας για την υποβολή καταλόγων με εργαζόμενους- διαπιστωτικές πράξεις διαθεσιμότητας και κατάργησης θέσεων. Αυτό είπε, μεταξύ άλλων ο γγ της ΠΟΕ-ΟΤΑ, Γ. Τσούνης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για τις συλλήψεις του δασκάλου Θ. Αγαπητού και των εργαζομένων στους ΟΤΑ Σ. Αρβανίτη και Θ. Κυρατζόπουλου, που κατηγορούνται για την επίθεση κατά του Γερμανού πρόξενου στη Θεσσαλονίκη.

    Όπως διευκρίνισε ο κ. Τσούνης, αυτοί οι 20-30 δήμοι είναι όσοι δεν θίγονται από το μέτρο της διαθεσιμότητας, αφού δεν καλούνται από την κεντρική Διοίκηση να μετακινήσουν υπαλλήλους.

    Κατά τα άλλα, 240-250 δήμοι τελούν υπό κατάληψη με αποφάσεις Δημοτικών Συμβουλίων. Κι αυτό διότι, όπως λένε οι εργαζόμενοι, η μείωση της χρηματοδότησης των ΟΤΑ κατά 80% σχεδόν, συγκριτικά με τα επίπεδα του 2009, καθιστά αδύνατον για οποιονδήποτε δήμο να παραμείνει εκτός Εποπτείας και Παρατηρητηρίου Οικονομικής Αυτοτέλειας των ΟΤΑ. Είναι μοιραίο να προκύψουν αποκλίσεις μεγαλύτερες του 10% για δυο συνεχόμενα τρίμηνα, οπότε θα κινητοποιηθεί ο αυτόματος μηχανισμός περικοπής δαπανών από τις λειτουργικές δαπάνες, τις επιχορηγήσεις, ακόμη και το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

    Η συνέντευξη, που έγινε προκειμένου να εκφρασθεί η συμπαράσταση στους τρεις συλληφθέντες στη Θεσσαλονίκη, προχώρησε πέρα από τον καταγγελτικό λόγο περί «κυβερνητικών διώξεων», στην αποτύπωση μιας έντονης αγωνίας για την αποσάθρωση του δημοσίου τομέα, αλλά και των εργασιακών σχέσεων. Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε η Δ. Σπανού εκ μέρους της ΑΔΕΔΥ, αναφερόμενη στην αυριανή συγκέντρωση των εργαζομένων, «εκατό χρόνια μετά την κατοχύρωση της μονιμότητας πάμε για μια νέα πλατεία Κλαυθμώνος».

    Παρόντες στη συνέντευξη, εκτός από την κ. Σπανού και τον κ. Τσούνη, ήταν ο Θ. Μπιζάς, μέλος της Ε.Ε. της ΠΟΕ-ΟΤΕ, ο Λάμπρος Νικολάρας από τη ΔΟΕ Θεσ/νίκης, καθώς και ο περιφερειακός σύμβουλος Αττικής, Α. Χάγιος, και ο δημοτικός σύμβουλος Αθηνών, Π. Κωνσταντίνου από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

    Εκ μέρους της ΔΟΕ, ο κ. Νικολάρας υποστήριξε ότι η χώρα «κατρακυλά καθημερινά στην αντιδημοκρατική εκτροπή» και όσον αφορά τις συλλήψεις έκανε λόγο για «γκανγκστερικές απαγωγές». Ερωτηθείς τι εννοεί με την έκφραση «γκανγκστερικές απαγωγές», απάντησε ότι ο κ. Αγαπητός «βγαίνοντας από το σχολείο, είδε δυο άνδρες να τον πλησιάζουν με πολιτικά, που αμέσως τον έσπρωξαν και τον έβαλαν μέσα σ' ένα αυτοκίνητο». «Με παρόμοιο τρόπο», υποστήριξε, «συνελήφθη ο δεύτερος, ενώ περπατούσε στο δρόμο και τον τρίτο, σχεδόν τον απήγαγαν από το χώρο της δουλειάς του».

    «Είμαστε όλοι υπό απόλυση»

    Όπως διαφάνηκε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, επόμενος στόχος των κινητοποιήσεων κατά των νέων μέτρων είναι η συσπείρωση όλων των εργαζομένων στον στενό και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, αφού -όπως ειπώθηκε επανειλημμένως- είναι «όλοι υπό απόλυση». «Η αξιολόγηση προσωπικού και δομών θα έχει ως συνέπεια την αποχώρηση στις αρχές του 2013 άλλων 25.000 εργαζομένων στο στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα», εκτίμησε η κ. Σπανού.

    «Τα μέτρα δεν αφορούν μόνο την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Πρόκειται για συνολική επίθεση που, αν δεν την αντικρούσουμε, θα αλλάξει όλος ο χάρτης του Δημοσίου» προσέθεσε ο κ. Τσούνης. Και ο κ. Μπιζάς κατέληξε: «Όποιος δεν κατανοεί ότι είμαστε όλοι υπό απόλυση, κάνει μεγάλο λάθος. Καλούμε τους εργαζόμενους, ανεξάρτητα από τις επιφυλάξεις τους για το συνδικαλιστικό κίνημα, να κατέβουν σήμερα στο δρόμο με το συνδικαλιστικό κίνημα».

    Για αύριο η ΠΟΕ-ΟΤΑ έχει προκηρύξει στάση εργασίας από τις 11 το πρωί έως τη λήξη της βάρδιας και πορεία διαμαρτυρίας στις 12 το μεσημέρι από την Πλατεία Καραϊσκάκη προς το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

    kathimerini

    Διαβάστε Περισσότερα » "Δεν έστειλαν οι περισσότεροι δήμοι τις λίστες διαθεσιμότητας"

    “Τιμωρία” τα 25 ευρώ για τις βραχείες και πιο ελαφριές νοσηλείες στο ΕΣΥ!

    Ποσοστό συμμετοχής και στα Κλειστά Ενοποιημένα Νοσήλια (ΚΕΝ) συνιστά η υποχρέωση των νοσηλευομένων στο ΕΣΥ να καταβάλλουν 25 ευρώ από την 1η Ιανουαρίου 2014! Η ρύθμιση θα ισχύσει αυτομάτως από την Πρωτοχρονιά του 2014, καθώς η πράξη νομοθετικού περιεχομένου δεν περιλαμβάνει την υποχρέωση της εκτελεστικής εξουσίας να εκδώσει σχετική υπουργική απόφαση προκειμένου να ισχύσει το μέτρο.

    Έτσι, ενώ διαψεύδονται πανηγυρικά οι ισχυρισμοί του υπουργού Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζου σύμφωνα με τους οποίους το μέτρο δεν θα εφαρμοσθεί γιατί ο ίδιος δεν θα εκδώσει την υπουργική απόφαση, το μέτρο είναι αντιστρόφως προοδευτικό, καθώς για τις πιο μακροχρόνιες και πιο σοβαρές νοσηλείες στο ΕΣΥ θα καταβάλλεται μικρότερο ποσοστό συμμετοχής από τον νοσηλευόμενο σε σχέση με τις πιο βραχείες και ελαφριές νοσηλείες, μιας και όλοι οι νοσηλευόμενοι θα καταβάλλουν σταθερό ποσό, ήτοι 25 ευρώ...

    ygeia360

    Διαβάστε Περισσότερα » "“Τιμωρία” τα 25 ευρώ για τις βραχείες και πιο ελαφριές νοσηλείες στο ΕΣΥ!"

    Χρ. Σταϊκούρας: «8,5 δισ. ευρώ κόστισαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2004»

    Σε 8,468 δισ. ευρώ υπολογίζει το κόστος των Ολυμπιακών Αγώνων το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, σύμφωνα με στοιχεία που διαβίβασε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

    Ειδικότερα, ο αναπληρωτής υπουργός, απαντώντας σε σχετική ερώτηση των κ.κ. Αλέξη Τσίπρα, Παναγιώτη Λαφαζάνη, Δημήτρη Παπαδημούλη και Παναγιώτη Κουρουμπλή, αναφέρει: «Από πλευράς του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους και με βάση τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του, το συνολικό κόστος των Ολυμπιακών Αγώνων ανήλθε σε 8.468 εκατομμύρια ευρώ. Στο ποσό αυτό συμπεριλαμβάνονται τόσο οι δαπάνες που καλύφθηκαν από το Ελληνικό Δημόσιο (τακτικός Προϋπολογισμός και Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων) όσο και από δαπάνες της Οργανωτικής Επιτροπής Αθήνα 2004».

    Ενδεικτικά, στον τακτικό προϋπολογισμό οικονομικού έτους 2001 του υπουργείου Πολιτισμού διατέθηκαν πιστώσεις 6.732.176 ευρώ και οι πληρωμές ανήλθαν στο ποσό 870.139,40 ευρώ.

    Στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων οικονομικού έτους 2001 διατέθηκαν πιστώσεις ύψους 108.126.881 ευρώ και τόσες ήταν οι πληρωμές.

    protothema

    Διαβάστε Περισσότερα » "Χρ. Σταϊκούρας: «8,5 δισ. ευρώ κόστισαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2004»"

    Δημοφιλεις αναρτησεις

    ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

    ΔΕΙΤΕ ΤΟ

    inblogsgr news