facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

Τα νέα όρια συνταξιοδότησης !

Mεγάλες είναι οι ανατροπές που φέρνει στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης η εφαρμογή του νόμου 4093/12. Εκατοντάδες χιλιάδες ασφαλισμένοι σε ΙΚΑ, ΔΕΚΟ, τράπεζες, και Δημόσιο εγκλωβίζονται από τις νέες προϋποθέσεις και οδηγούνται αναπόδραστα για σύνταξη είτε στο 67ο έτος με 15 έτη εργασίας είτε στο 62ο αλλά με 40 χρόνια εργασίας. Κατά 2 έτη (από τα 50 στα 52) αυξάνεται και η ηλικία συνταξιοδότησης για τους ναυτικούς, σε συνδυασμό με την υποχρεωτική θαλάσσια υπηρεσία.

Ολες οι αλλαγές καθώς και ποιοι ασφαλισμένοι επηρεάζονται περισσότερο αναλύονται στην πολυσέλιδη εγκύκλιο του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, την οποία φέρνει στη δημοσιότητα ο Τύπος της Κυριακής. Σε πολλές περιπτώσεις ασφαλισμένων στο ΙΚΑ, η αύξηση των ορίων ηλικίας φτάνει μέχρι και τα 5 χρόνια. Ενώ στα Tαμεία των ΔΕΚΟ και τραπεζών περισσότερο επηρεάζονται οι γυναίκες που δεν συμπληρώνουν το 2010 το 55ο έτος της ηλικίας τους και θα υποχρεωθούν να πάνε για σύνταξη είτε στα 62 (μειωμένη) είτε στα 67!

Σύμφωνα με την εγκύκλιο από 1η/1/2013:

Καθορίζεται ως γενικό όριο ηλικίας συνταξιοδότησης το 67ο έτος και ελάχιστος χρόνος ασφάλισης τα 15 έτη (4.500 ημέρες ασφάλισης).

Οι γενικές συνταξιοδοτικές προϋποθέσεις καθορίζονται σε 40 έτη ασφάλισης (12.000 ημέρες ασφάλισης) και 62ο έτος ηλικίας.

Εξαιρούνται από την αύξηση των ορίων ηλικίας ή και του χρόνου ασφάλισης α) οι ασφαλισμένες που θεμελιώνουν δικαίωμα συνταξιοδότησης ως μητέρες ανίκανων τέκνων για κάθε βιοποριστική εργασία και β) οι ασφαλισμένοι των φορέων κοινωνικής ασφάλισης που έχουν ενταχθεί σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας του ν. 4024/2011.

Διασφαλίζονται τα θεμελιωμένα και κατοχυρωμένα συνταξιοδοτικά δικαιώματα.

Οσοι δηλαδή συμπλήρωσαν το 2010 και το 2011 ή συμπληρώνουν ως τις 31/12/2012 τα απαιτούμενα ένσημα και το όριο ηλικίας που ζητά ο νόμος, (θεμελιωμένα δικαιώματα) δεν θίγονται από την αύξηση στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης. Αντίστοιχα και όσοι ασφαλισμένοι έχουν συμπληρώσει τον απαιτούμενο χρόνο ασφάλισης του 2010 ή του 2011 ή του 2012, αλλά δεν έχουν την ηλικία που ζητά ο νόμος, επίσης δεν θίγονται καθώς κατοχυρώνουν το δικαίωμα να συνταξιοδοτηθούν στο μέλλον με το όριο ηλικίας που ισχύει την κάθε χρονιά. Σε αυτή την περίπτωση όμως δεν ανήκουν όλοι οι ασφαλισμένοι, όπως φαίνεται από τα παραδείγματα της εγκυκλίου. Το θεμελιωμένο συνταξιοδοτικό δικαίωμα μπορεί να ασκηθεί οποτεδήποτε και ο ασφαλισμένος έχει τη δυνατότητα να συνεχίσει εργαζόμενος. Κατοχυρωμένο δικαίωμα υπάρχει όταν ο ασφαλισμένος συμπληρώνει συγκεκριμένο χρόνο ασφάλισης κατά περίπτωση (ή όριο ηλικίας σε συγκεκριμένες περιπτώσεις) και με το δεδομένο αυτό έχει το δικαίωμα να συνταξιοδοτηθεί με ορισμένο συνδυασμό χρόνου ασφάλισης και ορίου ηλικίας κατά τη συμπλήρωσή του.

Το δικαίωμα αναγνώρισης πλασματικών χρόνων ασφάλισης εξακολουθεί να υφίσταται για όσους θεμελιώνουν δικαίωμα συνταξιοδότησης με προϋποθέσεις που διαμορφώνονται και ισχύουν από 1η.1.2011 και εφεξής. Η αίτηση μπορεί να υποβληθεί είτε πριν είτε μετά το έτος τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης του οποίου επιθυμούν να κατοχυρώσουν οι ασφαλισμένοι. Στην πράξη έρχεται μια έξτρα διευκόλυνση στην εξαγορά πλασματικών ετών, καθώς, έτσι όπως αναφέρεται στην εγκύκλιο, ένας ασφαλισμένος μπορεί να κατοχυρώσει τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης του 2011 ακόμη και μετά το 2013! Η αναγνώριση μπορεί να γίνει ακόμη και ταυτόχρονα με την αίτηση συνταξιοδότησης. Τα πλασματικά που αναγνωρίζονται είναι 5 χρόνια φέτος, 6 το 2013 και 7 έτη από το 2014 και μετά.

Στο ΙΚΑ οι νέες προϋποθέσεις συνταξιοδότησης είναι οι εξής:

* Για τους ασφαλισμένους που συνταξιοδοτούνται λόγω 35ετίας, ο χρόνος ασφάλισης από 1η.1.2013 αναπροσαρμόζεται στα 12.000 ημερομίσθια και το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης διαμορφώνεται στο 62ο έτος. Σε κάθε περίπτωση το δικαίωμα για σύνταξη μέχρι το τέλος του 2012 κατοχυρώνεται με το χρόνο ασφάλισης που απαιτείται όταν ο ασφαλισμένος έχει συμπληρώσει τις 10.500 ημέρες ασφάλισης.

* Για τους ασφαλισμένους που συνταξιοδοτούνται με 10.000 ημέρες ασφάλισης αυξάνεται στο 62ο το όριο ηλικίας για άντρες και γυναίκες. Ειδικά για τις γυναίκες αυξάνεται στις 12.000 ημέρες ασφάλισης ο συντάξιμος χρόνος που απαιτείται για τη λήψη πλήρους και μειωμένης σύνταξης.

* Για τις μητέρες ανηλίκων αυξάνονται από 1η.1.2013 τα όρια ηλικίας λήψης πλήρους και μειωμένης σύνταξης. Για παράδειγμα ασφαλισμένη μητέρα που κατά το έτος 2012 συμπληρώνει τις 5.500 ημέρες ασφάλισης και έχει ανήλικο παιδί συνταξιοδοτείται οποτεδήποτε με πλήρη σύνταξη στο 60ό έτος της ηλικίας ή στο 55ο έτος, με μειωμένη σύνταξη. Ασφαλισμένη που συμπληρώνει από 1η.1.2013 και εφεξής τις 5.500 ημέρες ασφάλισης και έχει συγχρόνως ανήλικο παιδί, συνταξιοδοτείται με πλήρη σύνταξη στο 67ο έτος της ηλικίας ή με μειωμένη στο 62ο έτος.

* Για τους ασφαλισμένους στα βαρέα και ανθυγιεινά αυξάνεται σταδιακά αρχής γενομένης από 1η.1.2013 το όριο ηλικίας λήψης πλήρους και μειωμένης σύνταξης με 10.500 ημέρες ασφάλισης εκ των οποίων οι 7.500 ημέρες εργασίας στα βαριά και ανθυγιεινά επαγγέλματα. Το όριο ηλικίας αυξάνεται από το 60ό και 9 μήνες το 2013 για πλήρη σύνταξη στο 62ο και από το 58ο και 9 μήνες στο 60ό για μειωμένη.

* Για τις ασφαλισμένες που συνταξιοδοτούνται με 4.500 ημέρες ασφάλισης, το όριο ηλικίας για πλήρη σύνταξη αυξάνεται στο 67ο έτος από 1η.1.2013 και για μειωμένη αντίστοιχα στο 62ο.

Τύπος της Κυριακής

Διαβάστε Περισσότερα » "Τα νέα όρια συνταξιοδότησης !"

Καταπατητές που "καθορίζουν" το εκλογικό αποτέλεσμα

Ηλεία: Τα αυθαίρετα εμποδίζουν τις αποκρατικοποιήσεις

Ολόκληρη... πόλη ανακάλυψε το ΤΑΙΠΕΔ στις παραλίες της Ηλείας, και ιδιαίτερα στη ζώνη Κατακόλου-Ζαχάρως. Σύμφωνα με το «Πρώτο Θέμα», στην περιοχη του Βώλακα (Επιτάλιο) έχουν γίνει πάνω από 9.000 καταπατήσεις σε συνολική έκταση 20.000 στρεμμάτων στον παραλιακό δρόμο Ζαχάρως-Κατακόλου, το «φιλέτο» δηλαδή που θέλει να ιδιωτικοποιήσει το ΤΑΙΠΕΔ, αλλά δεν μπορεί.

Στην υπόθεση εμπλέκεται ο... γνωστός μας Πολ Τόμσεν. Με τη δημιουργία του ΤΑΙΠΕΔ ζήτησε πληροφορίες για τρόπους τουριστικής αξιοποίησης. Όταν πληροφορήθηκε την εμπλοκή στην αξιοποίηση μιας περιοχής 18 χλμ στον Βώλακα, λόγω 9.000 αυθαιρέτων που χτίστηκαν μέσα σε 25 χρόνια υπό τη... διακριτική ανοχή των τοπικών πολιτικών, πολεδομικών και αστυνομικών αρχών.

Επίσης διαπίστωσε ότι το σύνολο των κομμάτων δεν θέλησαν να τα βάλουν με τους καταπατητές, αφού ουσιαστικά 9.000 καταπατητές κυριολεκτικά καθορίζουν το εκλογικό αποτέλεσμα στον νομό Ηλείας.

Η αυτοψία μελών του ΤΑΙΠΕΔ ήταν αποκαλυπτική: Λυόμενα, παράγκες, κατασκευές πολυτελείας, πλινθόκτιστα σπίτια και τρόχοσπιτα συνέθεταν το σκηνικό. Αναφέρουν χαρακτηριστικά την περίπτωση καταπατητή που άφησε ημιτελές το κτίσμα του και το βρήκε ύστερα από μήνες χτισμένο με αθίγγανους να μένουν μέσα. Εν ολίγοις ο κλεψας του κλέψαντος!

Η αυτοψία έδειξε επίσης ότι ο αιγιαλός είναι ο πλέον πυκνά δομημένος σε όλη την Ελλάδα, με αποτέλεσμα η κυβέρνηση να βρεθεί ενώπιον διλήμματος.

Είτε να επιβάλει βίαιη έξωση στους καταπατητές είτε να κάνει τα... στραβά μάτια και να αφήσει την κατάσταση ως έχει. Ως τρίτη λύση προτάθηκε η αγορά των καταπατημένων οικοπέδων και η μετέπειτα αξιοποίησή τους! Αλλωστε, ελεύθερα χαρακτηρίστηκαν μόνο 300 στρέμματα από τα συνολικά 1.850 του αιγιαλού, τα οποία και δεν έοχυν πρόσβαση στη θάλασσα.

Παράλληλα, ο δήμος Πύργου δεν είχε στη διάθεσή του ακριβή στοιχεία (θέση, όρια) για τα ακίνητα που του ανήκουν, ενώ δεν διέθετε τους απαραίτητους τίτλους ιδιοκτησίας για να ξεκαθαρίσει ποια ανήκουν στο Δημόσιο και ποια όχι.

Το ΤΑΙΠΕΔ κατέληξε στο ότι μόλις 2.000 από τα 20.000 στρέμματα μπορούν να αξιοποιηθούν. Επίσης όταν ζήτησε τη συνδρομή των τοπικών βουλευτών, η απάντηση ήταν αρνητική. Μάλιστα, βουλευτής της συμπολίτευσης τόνισε «θα μας βρείτε απέναντί σας». Μάλιστα, αιτιολόγησε τη στάση του λέγοντας: «Εκτός του ότι εκεί μένουν ψηφοφόροι όλων μας, τη ζωή μου εγώ τη θέλω».

Το δημοσίευμα κάνει λόγο και για οργανωμένο κύκλωμα υπαλλήλων της ΔΕΗ, πουυ εξυπηρετεί τους παρανομούντες. Ειδικότερα αναφέρει ότι υπάρχει και συνεργείο που αναλαμβάνει τη... βρόμικη δουλειά με το αζημίωτο! Επίσης επιρρίπτει ευθύνες στον δήμο Πύργου και στην πρώην Νομαρχία Ηλείας, καθώς δεν έβαλε ποτέ τάξη, αφού αρκετά κατά καιρούς μέλη νομαρχιακών συμβουλίων (ή συγγενείς τους) έχουν σπίτια εκεί.

Εκπρόσωποι του ΤΑΙΠΕΔ δήλωσαν ότι περιοχή θα μπορούσε να είναι η ελληνική Ριβιέρα και να βοηθήσει οικονομικά-τουριστικά, αλλά έχει καταντήσει τσαντιρομαχαλάς.

Παράλληλα οι Νew Υork Τimes (αναφέρουν για 7.000 αυθαίρετα) φιλοξενούν δήλωση του δημάρχου Πύργου, ο οποίος υποστηρίζει ότι για να γίνει η ιδιωτικοποίηση πρέπει να γκρεμιστούν τα πάντα στην παραλία, κάτι που δεν θα γίνει ποτέ

thebest

Διαβάστε Περισσότερα » "Καταπατητές που "καθορίζουν" το εκλογικό αποτέλεσμα"

Ο ειδικός φρουρός που δίνει μάχη ζωής ξεχασμένος και αδικαίωτος

«Ο γιος μου παλεύει να ζήσει, ξεχασμένος και αδικαίωτος» λέει ο πατέρας

Βρίσκεται επί πέντε χρόνια και δέκα ημέρες σε «άγρυπνο κώμα», σε ένα δωμάτιο του 401 Στρατιωτικού Νοσοκομείου Αθηνών.

Ο ειδικός φρουρός Στάθης Λαζαρίδης δίνει μάχη ζωής, ξεχασμένος από όλους και αδικαίωτος, όπως λέει χαρακτηριστικά ο πατέρας του Γιάννης.

Ο Στάθης, που έκλεισε φέτος τον Σεπτέμβρη τα 33 του χρόνια, συγκλόνισε το πανελλήνιο, όταν στη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης στα Ζωνιανά της Κρήτης τον Νοέμβριο του 2007 δέχθηκε σφαίρα από καλάσνικοφ στο κεφάλι και εκεί «σταμάτησε» η ζωή του...

Υποβλήθηκε σε δεκάδες χειρουργικές επεμβάσεις, σχεδόν τέσσερις φορές διάβηκε την πόρτα του θανάτου, ταξίδεψε στο Ισραήλ για αποκατάσταση που δεν ήρθε ποτέ κι, όμως, παλεύει ακόμη καθημερινά, σε ένα κατάλευκο κι αποστειρωμένο δωμάτιο κλινικής με το βλέμμα καρφωμένο στο κενό.

Ακούραστοι συνοδοιπόροι στον άνισο αγώνα που δίνει είναι οι ήρωες-γονείς του, που εναλλάσσονται σε βάρδιες ανά 15 μέρες, για να είναι πλάι στο παιδί τους.

«Πιστεύουμε στο θαύμα»

Ταξιδεύουν χιλιόμετρα από το Τσοτύλι Κοζάνης όπου μένουν, ένα δεκαπενθήμερο ο πατέρας και το άλλο η μάνα, για να μη μείνει μόνος ούτε λεπτό ο γιος τους.

Το δράμα τους ξεπερνά και το πιο ευφάνταστο σενάριο ταινίας:
«Οι γιατροί δύσκολα μας δίνουν ελπίδες, αλλά εγώ πιστεύω στο θαύμα. Συνεχίζω να πιστεύω και να προσεύχομαι κάθε εβδομάδα, από μοναστήρι σε μοναστήρι», λέει ο κ. Γιάννης Λαζαρίδης.
«Ερχόμαστε πότε εγώ και πότε η μητέρα του εναλλάξ από το χωριό και μένουμε μαζί του. Από τότε που συνέβη το κακό σταματήσαμε τα πάντα κι είμαστε κοντά του.
Μένουμε σε ένα ξενοδοχείο κοντά στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο και είμαστε όλη την ημέρα μαζί του.

Του μιλάμε και δάκρυα τρέχουν από τα μάτια του... είμαι σίγουρος ότι μας ακούει».

«Να μεταφερθεί στο 424 στη Θεσσαλονίκη»

Εναν χρόνο πριν από τον «μαύρο Νοέμβρη» του '07 τίποτα δεν προμήνυε την καταιγίδα που θα ερχόταν στη ζωή του Στάθη. Μόλις είχε παντρευτεί τη Μαρία του, που ήταν έγκυος στο πρώτο τους παιδί. Η σφαίρα όμως, που ποτέ δεν καταλογίστηκε δικαστικώς σε κάποιον, αφήνοντας χωρίς δικαίωση τον ειδικό φρουρό των ΤΑΕ (Τμήματα Αστυνομικών Επιχειρήσεων) Κρήτης, σταμάτησε τα πάντα.

Ο Στάθης καθηλώθηκε σε μια μη αναστρέψιμη κατάσταση, η Μαρία ζει στα Χανιά και αραίωσε τις επισκέψεις της, η κόρη του είναι 5 ετών και δεν έχει γνωρίσει ακόμη τον πατέρα της και οι ελπίδες πια έχουν... αφεθεί στον Θεό και μόνο.

«Του δείχνω φωτογραφίες παλιές από την κόρη του και του βάζω το κλάμα της που είχα μαγνητοφωνήσει για να το ακούει. Δεν φαντάζεστε τι ζούμε. Είμαστε ολομόναχοι. Κανείς δεν έρχεται να τον δει. Του βάζω στο τηλέφωνο να ακούει και τη γιαγιά του, που τον λατρεύει και είναι 81 χρόνων σήμερα. Πού και πού τη φέρνουμε και τον βλέπει», λέει με απόγνωση ο τραγικός πατέρας, ο οποίος παλεύει χρόνια τώρα να μεταφέρει τον γιο του στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, από όπου το σπίτι τους απέχει μόνο μία ώρα.

«Αυτήν τη στιγμή νομικώς την επιμέλεια του Στάθη την έχει η νύφη μου. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να μην μπορώ να πάρω το παιδί μου να το φροντίζω κοντά μας, κοντά στους μοναδικούς ανθρώπους που το νοιάζονται και που του έχουν απομείνει. Δηλαδή τους γονείς του, τη γιαγιά του , τα αδέρφια του Σόνια και Κοσμά και τα ανίψια του. Εγώ θέλω το παιδί μου να μεταφερθεί κοντά στο σπίτι του στη Θεσσαλονίκη. Θέλω να βρεθούν οι ένοχοι, αυτοί που έφεραν τον Στάθη σε αυτήν την κατάσταση. Κάποτε πρέπει τα δικαστήρια να τελειώσουν, να υπάρξει δικαίωση. Είναι απάνθρωπο αυτό που γίνεται. Ζούμε πέντε χρόνια στα ξενοδοχεία - στην Αθήνα δεν έχουμε κανένα συγγενή. Παρακαλούμε απεγνωσμένα την πολιτεία τουλάχιστον να μετα-φερθεί το παιδί μας στη Θεσσα-λονίκη, όπου οι συνθήκες νοση-λείας είναι πολύ καλύτερες».

Τις ατέλειωτες ώρες που τον παρακολουθείτε, πιστεύετε ότι βασανίζεται στην κατάσταση που βρίσκεται;

«Τον βλέπω να υποφέρει. Σίγουρα βασανίζεται. Πολλές φορές κοιτάζοντάς τον, βγαίνω από το δωμάτιο, κλαίω και λέω: "Πάρ' τον καλύτερα, Θεέ μου...".
Οι γονείς του Στάθη, η Ευθυμία και ο Γιάννης, με δύναμη που συγκλονίζει, ετοιμάζονται για τα Χριστούγεννα που έρχονται, αφού τα περνούν όλοι μαζί στο δωμάτιο του 401. «Στολίζουμε δεντράκι και του φέρνουμε βασιλόπιτα που φτιάχνουμε στο ζαχαροπλαστείο μας στο χωριό. Δεν τον έχουμε αφήσει ποτέ μόνο του τις γιορτές», συμπληρώνει με δάκρυα ο πατέρας του. Στο πλευρό του βρίσκονται πάντα και τα δύο αδέλφια του Στάθη, η 29χρονη Σόνια που υπηρετεί ΕΠΟΠ στον στρατό και ο 28χρονος Κοσμάς, που κρατάει το οικογενειακό τους ζαχαροπλαστείο.

ethnos

Διαβάστε Περισσότερα » "Ο ειδικός φρουρός που δίνει μάχη ζωής ξεχασμένος και αδικαίωτος"

Ποιους αφορά η διαθεσιμότητα και σε ποιες υπηρεσίες θα μετακινηθούν

Λογική «καρότου και μαστιγίου» χρησιμοποιεί το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης με στόχο να παραλάβει τις λίστες της διαθεσιμότητας, καθώς τα χρονικά περιθώρια εξαντλούνται. Από το υπουργείο σημειώνεται ότι ακόμη κι αν οι λίστες δεν αποσταλούν κανείς δεν εξαιρείται από τη διαδικασία, αφήνεται να εννοηθεί ότι αν δεν υλοποιηθεί το σχέδιο αυτό η τρόικα θα επιβάλει κάποιο χειρότερο, υπενθυμίζεται ότι προβλέπονται πειθαρχικές ποινές για τις αρμόδιες υπηρεσίες της διοίκησης που δεν θα στείλουν τους καταλόγους, ενώ καταγράφονται οι υπηρεσίες που θα δεχθούν τους υπαλλήλους που θα μετακινηθούν. Ποιους αφορά η διαθεσιμότητα, ποιοι εξαιρούνται· σε αργία οι πειθαρχικά υπόλογοι υπάλληλοι.

Σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης επιχειρεί να δώσει καθησυχαστικές διευκρινίσεις για τη διαθεσιμότητα, ενώ παράλληλα εκφράζει τον προβληματισμό του για την πιθανότητα καθυστερήσεων.

Όπως σημειώνεται, το υπουργείο αγωνιά προκειμένου να μην ακυρωθεί η προσπάθεια μεταρρύθμισης στο δημόσιο και κυρίως να μην ανακάμψει η τρόικα με πολύ σκληρότερες απαιτήσεις, απ' αυτές που συμφωνήθηκαν κατά την τελευταία διαπραγμάτευση.

Γι' αυτόν το λόγο, από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης τονίζεται ότι αν οι υπηρεσίες καθυστερήσουν να στείλουν τα στοιχεία, δεν «εξαιρούν» τους υπαλλήλους, καθώς με τη δημοσίευση του νόμου έχουν ήδη τεθεί αυτοδίκαια στο καθεστώς της διαθεσιμότητας. «Τα στοιχεία μπορούν να αντληθούν από τη βάση δεδομένων της απογραφής» σημειώνεται.

Επιπλέον, επισημαίνεται ότι «προβλέπονται αυστηρές προθεσμίες για την υλοποίηση αυτής της διαδικασίας, τα αρμόδια όργανα και υπηρεσίες της διοίκησης που δεν τις τηρήσουν ενδέχεται να αντιμετωπίσουν πειθαρχικές ποινές. Οι προθεσμίες αποσκοπούν στη γρήγορη μετακίνηση των υπαλλήλων. Η καθυστέρηση συνεπάγεται μόνο μεγαλύτερη παραμονή στο καθεστώς της διαθεσιμότητας».

Που θα μετακινηθούν οι υπάλληλοι

Όπως αναφέρεται από το υπουργείο, οι διευκρινίσεις αφορούν όσους ενταχθούν άμεσα στο Πρόγραμμα Κινητικότητας, δηλαδή ενός περιορισμένου αριθμού υπαλλήλων, συγκεκριμένων ειδικοτήτων που θα μετακινηθούν σε υπηρεσίες όπου υπάρχουν επείγουσες ανάγκες σε προσωπικό για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.

Οι μετακινήσεις θα γίνουν εκεί όπου η υποστελέχωση δημιουργεί έντονα προβλήματα και καθυστερήσεις στην εξυπηρέτηση του πολίτη, όπως για παράδειγμα στα νοσοκομεία, στα ΚΕΠ, στις διευθύνσεις συντάξεων στο δημόσιο και στα ασφαλιστικά ταμεία.

Επιπλέον, οι μετακινήσεις μπορεί να γίνονται σε υπηρεσίες όπου προβλέπεται πάγωμα προσλήψεων, με συνέπεια τα κενά σε διοικητικούς υπαλλήλους να μπορούν πλέον να καλυφθούν μόνο με μετακινήσεις (όπως στην παιδεία ή στους ΟΤΑ).

Στο ερώτημα πώς θα μετακινηθούν οι υπάλληλοι εκεί όπου οι κενές οργανικές θέσεις έχουν καταργηθεί, το υπουργείο αναφέρει ότι «με τη μετάταξη προβλέπεται η σύσταση θέσης όπου δεν υπάρχει κενή οργανική θέση αλλά υπάρχει πραγματική ανάγκη. Η μετακίνηση υπαλλήλου για την κάλυψη πραγματικών και διαπιστωμένων αναγκών γίνεται ανεξάρτητα από το αν υπάρχει οργανική θέση, δεδομένου ότι το προβλέπει ο ίδιος ο νόμος».

Ποιους αφορά η διαθεσιμότητα

Η διαθεσιμότητα αφορά μόνο υπαλλήλους ΙΔΑΧ, δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, διοικητικού. Δηλαδή:

Αποκλειστικά υπαλλήλους που υπηρετούν με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου σε υπηρεσίες κεντρικές και περιφερειακές, του Δημοσίου, των ανεξάρτητων αρχών, των ΝΠΔΔ, των ΟΤΑ και των ΝΠΙΔ που ανήκουν στον δημόσιο τομέα. Δηλαδή δεν αφορά μόνιμο προσωπικό.
Αποκλειστικά υπαλλήλους Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Δηλαδή δεν αφορά υπαλλήλους υποχρεωτικής, ανώτατης τεχνολογικής και ανώτατης πανεπιστημιακής εκπαίδευσης (Υ.Ε., Τ.Ε. και Π.Ε).
Αποκλειστικά υπαλλήλους των ειδικοτήτων Διοικητικού, Διοικητικού - Λογιστικού, Διοικητικού - Οικονομικού και Διοικητικών Γραμματέων. Δηλαδή δεν αφορά υπαλλήλους καμίας άλλης ειδικότητας.
Ποιοι εξαιρούνται

Επισημαίνεται ότι από τη ρύθμιση «εξαιρούνται ευαίσθητες υπηρεσίες όπως οι φορείς κοινωνικής ασφάλισης και φροντίδας, ο ΟΑΕΔ, τα νοσοκομεία καθώς και αρχαιολογικοί χώροι και μουσεία (δηλαδή οι υπάλληλοι που υπηρετούν στη ΓΓ Πολιτισμού του υπουργείου Παιδείας)».

Από τη ρύθμιση εξαιρούνται οι υπάλληλοι που αν και πληρούν τις παραπάνω προϋποθέσεις ανήκουν στις παρακάτω κατηγορίες:

Ο σύζυγος ή η σύζυγός τους έχει ενταχθεί και εξακολουθεί να τελεί σε προσυνταξιοδοτική διαθεσιμότητα ή εργασιακή εφεδρεία.
Ο σύζυγος, η σύζυγος ή τέκνο τους που τους βαρύνει φορολογικά και ζει μαζί τους έχει αναπηρία σε ποσοστό τουλάχιστον 67%.
Έχουν προσληφθεί με διαδικασίες που αφορούν ΑΜΕΑ.
Είναι πολύτεκνοι, εφόσον τα τέκνα τους βαραίνουν φορολογικά.
Είναι προστάτες μονογονεϊκής οικογένειας με τέκνο που συνοικεί και τους
βαραίνει φορολογικά.
Σε αργία οι πειθαρχικά υπόλογοι υπάλληλοι

Το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης ταυτόχρονα δίνει διευκρινίσεις και για το θέμα της αργίας των υπόλογων πειθαρχικά υπαλλήλων.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει με τις νέες αυστηρότερες ρυθμίσεις διασφαλίζεται ότι δεν θα παραμένουν στη θέση τους στην υπηρεσία υπάλληλοι που έχουν παραπεμφθεί στο πειθαρχικό συμβούλιο ή στα δικαστήρια για σοβαρή πειθαρχική ή ποινική υπόθεση μέχρι να καταδικαστούν τελεσίδικα ή να αθωωθούν. Στόχος είναι να προστατευθεί το κύρος των δημόσιων υπηρεσιών και των ίδιων των δημοσίων υπαλλήλων.

Τονίζεται δε ότι «αφορά αποκλειστικά υπαλλήλους που έχουν παραπεμφθεί για σοβαρότατα ποινικά αδικήματα (π.χ. κακουργηματικές πράξεις, κλοπή, υπεξαίρεση, απάτη, εκβίαση, πλαστογραφία, δωροδοκία, απιστία περί την υπηρεσία και οποιοδήποτε έγκλημα κατά της γενετήσιας ελευθερίας) ή πειθαρχικά παραπτώματα (π.χ. πράξεις άρνησης αναγνώρισης του συντάγματος, απόκτηση οικονομικού οφέλους κατά την άσκηση των καθηκόντων, αναξιοπρεπής ή ανάρμοστη συμπεριφορά, σοβαρή απείθεια, αδικαιολόγητη αποχή από την εκτέλεση καθηκόντων, παράλειψη των πειθαρχικών οργάνων να προβούν σε δίωξη και τιμωρία πειθαρχικού παραπτώματος κλπ)».

Τέλος, σημειώνεται ότι η αργία είναι διοικητικό μέτρο και όχι ποινή. Συνεπώς δεν πλήττεται το τεκμήριο αθωότητας του υπαλλήλου, ούτε αποδυναμώνεται η δικαστική προστασία που απολαμβάνει. Μάλιστα προβλέπεται υπό προϋποθέσεις η δυνατότητα αναστολής ή άρσης της αργίας και η επαναφορά του υπαλλήλου στην υπηρεσία του.

in από ΑΠΕ

Διαβάστε Περισσότερα » "Ποιους αφορά η διαθεσιμότητα και σε ποιες υπηρεσίες θα μετακινηθούν"

Ο Αλβανός βαφτισιμιός του Τριανταφυλλόπουλου και τα αλβανικά σχέδια

Οι Αλβανοί ετοιμάζουν κόμμα για να μπουν στην ελληνική Βουλή, με επικεφαλής τον Οδυσσέα Τσενάι!

Ανέκαθεν η Αλβανία είχε επεκτατικές βλέψεις για την Ελλάδα. Φαίνεται, όμως, ότι αυτές έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο τώρα που η πατρίδα μας ταλανίζεται από την πρωτοφανή οικονομική κρίση.

Πρωταγωνιστής στις σκέψεις των Αλβανών εθνικιστών είναι, πλέον, ένας παλιός μας γνώριμος. Θυμάστε τον Οδυσσέα Τσενάι; Τον μικρό Αλβανό που είχε απασχολήσει όλη την ελληνική επικαιρότητα πριν 9 χρόνια, όταν κάποιοι προσπαθούσαν να μας πείσουν ότι έπρεπε να κρατήσει την ελληνική σημαία στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου ένας άνθρωπος που δεν ήταν Ελλήνας; Οταν είχαν μπει λυτοί και δεμένοι να μας πείσουν ότι, αφού σπουδάζει σε ελληνικό σχολείο, αφού λέει και δυο-τρία λόγια (που, όπως πλέον αποδεικνύεται, κάποιοι τον δασκάλεψαν να τα πει) τα οποία χαϊδεύουν τ’ αυτιά μας, πρέπει να κρατήσει την ελληνική σημαία στην παρέλαση!

Αραγε, τι έχουν να πουν όλοι αυτοί τώρα, που η εθνικιστική αλβανική τάση, η οποία διογκώνεται ταχύτατα τον τελευταίο καιρό εντός της ελληνικής επικράτειας, αναλαμβάνει μια κατάπτυστη πρωτοβουλία, την οποία ενσαρκώνει ο ίδιος ο Τσενάι; Πληροφορίες από κύκλους μεταναστών στην Αθήνα επιβεβαιώνουν πως οι Αλβανοί θέλουν να ιδρύσουν αλβανικό κόμμα στην Ελλάδα, το οποίο δεν θα είναι απλά "Κόμμα Αλβανοφώνων" αλλά μια πολιτική κίνηση που θα συσπειρώνει όλους τους μετανάστες, νόμιμους και μη –καθώς η αλβανική είναι η μεγαλύτερη κοινότητα μεταναστών στη χώρα μας. Και ποιος προορίζεται για την θέση του προέδρου του κόμματος; Ο... σημαιοφόρος Οδυσσέας Τσενάι!

Αν, όντως, ο άνθρωπος αυτός είχε «ψυχή ελληνική» -όπως προσπαθούσαν τότε να μας πείσουν- τι δουλειά έχει τώρα και εμφανίζεται μπροστάρης μιας τέτοιας πρωτοβουλίας, η οποία ευθέως πλήττει την εθνική μας κυριαρχία; Τι δουλειά έχουν οι Αλβανοί να κάνουν κόμμα στην Ελλάδα; Δεν τους φτάνουν οι σύλλογοί τους; Ο μοναδικός στόχος που μπορεί να έχει μια τέτοια κίνηση είναι να προωθήσει τις επεκτατικές βλέψεις της Αλβανίας κατά των ελληνικών συμφερόντων. Αυτούς ακριβώς βοηθούν όσοι υπερασπίζονται πρωτοβουλίες όπως η παροχή δικαιώματος ψήφου σε μετανάστες, οι οποίοι μάλιστα έχουν έρθει... χτες στην πατρίδα μας.

Τι έχουν, λοιπόν, να πουν εκείνοι που έσπευσαν να μας παρουσιάσουν τον Τσενάι ως το θύμα του δήθεν ελληνικού ρατσισμού και της ξενοφοβίας; Τι έχει να πει ο -λαλίστατος όποτε τον βολεύει- πάλαι ποτέ γνωστός δημοσιογράφος Μάκης Τριανταφυλλόπουλος που έσπευσε να γίνει και νονός του Τσενάι; Πώς αισθάνεται, άραγε, τώρα που ο βαφτισιμιός του εξυφαίνει τα αλβανικά σχέδια κατά της Ελλάδας; Αραγε, ντρέπεται ο... Ταρζάν; Πάντως, ένα συγγνώμη δεν είχε την τσίπα να πει Τα ίδια ισχύουν, βέβαια, και για τον Γ. Παπανδρέου και τον Θ. Πάγκαλο. Τους πολιτικούς που ανέλαβαν αμέσως την υπεράσπισή του Τσενάι, με τον Πάγκαλο να ζητά και να πετυχαίνει να του δοθεί άμεσα –εντός 24 ωρών!- η ελληνική υπηκοότητα. Αυτοί ήταν που ανέλαβαν και να σπουδάσουν τον Οδυσσέα Τσενάι, στέλοντάς τον με τα χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων σε κορυφαία πανεπιστήμια της Αμερικής! Σήμερα, ο Οδυσσέας Τσενάι σπουδάζει –τι άλλο;- Πολιτικές Επιστήμες στη Βοστώνη και προετοιμάζεται για την δυναμική επιστροφή του... Θα βγει και θα το παίζει πολιτικός ηγέτης των Αλβανών στην Ελλάδα, σπουδαγμένος με τα δικά μας λεφτά! Θα λειτουργεί ως Δούρειος Ιππος στα εθνικά μας θέματα, χάρη στους Τριανταφυλλόπουλο, Παπανδρέου, Πάγκαλο!

Σήμερα, αυτοί που τα προκάλεσαν είναι στα σπίτια τους, γιατί εκεί τους έστειλε ο ελληνικός λαός. Ολοι εμείς, όμως, λουζόμαστε τις συνέπειες της επιπόλαιης πολιτικής τους.

Μάλιστα, σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, όλο το τελευταίο διάστημα ο Τσενάι γυρνάει αριστερά-δεξιά στην Αλβανία και δηλώνει ότι αυτά που είχε πει σε παλιότερη συνέντευξή (το 2003, όταν η υπόθεση απασχολούσε όλα τα ελληνικά ΜΜΕ) πως «αισθάνεται Έλληνας» ποτέ δεν τα πίστευε, αλλά τον είχαν βάλει να τα πει!

Στο ερώτημα «γιατί τώρα;», γιατί επέλεξαν αυτή τη στιγμή να προωθήσουν τη δημιουργία του Δημοκρατικού Κόμματος Αλβανοφώνων -όπως, σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες, θα ονομαστεί- η απάντηση είναι απλή. Εδώ και χρόνια υπάρχουν σκέψεις για μια τέτοια κίνηση, αλλά τώρα, με τα ελληνικά κόμματα κατακερματισμένα και τις ευκαιρίες για είσοδο στην Βουλή περισσότερες από ποτέ, οι Αλβανοί έχουν κάθε λόγο να πιστεύουν ότι μπορούν να πιάσουν το 3% και να εκλέξουν βουλευτές. Ειδικά αν έχουν για επικεφαλής ένα πρόσωπο σαν τον Τσενάι, που έχει διδαχθεί τα «κόλπα» από το νονό του Μάκη Τριανταφυλλόπουλο και που έχει «λάβει το χρίσμα» (και την ελληνική υπηκοότητα, για να μην ξεχνιόμαστε!) έτσι κι αλλιώς εδώ και μια δεκαετία, από Έλληνες πολιτικούς σαν τον ΓΑΠ, το Πάγκαλο και την επιπόλαιη παρέα τους.

Μάλιστα, μεταξύ των ονομάτων που ακούγονται για τις ηγετικές θέσεις του κόμματος των Αλβανών -στο πλάι του Τσενάι- είναι και αυτό του Ταχίρ Μήτσι. Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Αλβανών Μεταναστών, είναι γνωστός για τις κατά καιρούς εμπρηστικές του δηλώσεις εις βάρος των Ελλήνων, με πιο διαβόητη απ’ όλες το «οι Αλβανοί στην Ελλάδα είναι σκλάβοι».

Να τους χαίρεστε!

newsbomb

Διαβάστε Περισσότερα » "Ο Αλβανός βαφτισιμιός του Τριανταφυλλόπουλου και τα αλβανικά σχέδια"

Η Πρυτανεία του ΑΠΘ καταγγέλει βία στο χώρο του Πανεπιστημίου

Για σύλληψη φοιτητών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης που δεν είχαν καμία σχέση με τα επεισόδια τα οποία σημειώθηκαν μετά την πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου, κάνει λόγο η Πρυτανεία του ΑΠΘ σε νέα ανακοίνωση που εξέδωσε για το θέμα.

«Οι πρυτανικές αρχές του ΑΠΘ με λύπη τους ενημερώνουν ότι η ειρηνική, κατά τα άλλα, πορεία κατά την επέτειο της 17 Νοέμβρη, σκιάστηκε από θλιβερά γεγονότα που πλήττουν την ακαδημαϊκή κοινότητα. Συγκεκριμένα και με αφορμή βίαια επεισόδια που προκλήθηκαν στο τέλος της πορείας, από ακραίες ομάδες στα όρια του πανεπιστημιακού χώρου, η αστυνομία εισέβαλε σε αυτόν, με σκοπό την καταστολή. Η εισβολή των ΜΑΤ είχε ως αποτέλεσμα να κτυπηθούν και να συλληφθούν και φοιτητές του ΑΠΘ, οι οποίοι δεν είχαν καμία σχέση με τα επεισόδια και οι οποίοι βρίσκονταν εκεί για να προστατέψουν το πανεπιστήμιο από αυτά» αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.

Οι πρυτανικές αρχές του ΑΠΘ δηλώνουν ότι καταγγέλλουν το γεγονός και ότι θα συμπαρασταθούν στα αθώα θύματα, μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας, με κάθε τρόπο.

Διαβάστε Περισσότερα » "Η Πρυτανεία του ΑΠΘ καταγγέλει βία στο χώρο του Πανεπιστημίου"

Kλίντον: Ο μέσος Ελληνας εργάζεται πιο σκληρά από τον Γερμανό

Τάδε έφη Μπιλ Κλίντον και οι δηλώσεις του πέφτουν στην κατάλληλη στιγμή μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε ο επιτετραμένος της Ανγκελα Μέρκελ Χανς Γιοακίμ Φούχτελ λέγοντας ότι τρεις Ελληνες δουλεύουν όσο ένας Γερμανός.

Ο πρώην Αμερικανός πρόεδρος Μπιλ Κλίντον μιλώντας την περασμένη εβδομάδα στη Χάγη, σύμφωνα με το Εθνος της Κυριακής, έκανε θερμές δηλώσεις για την εργατικότητα των Ελλήνων αλλά τόνισε και τα μειονεκτήματα της φυλής:

«Το μειονέκτημα των Ελλήνων είναι ότι έχουν αδύναμη διοίκηση και μια ελίτ που δεν πληρώνει φόρους» δήλωσε ο Μπιλ Κλίντον, παρουσιάζοντας με μια φράση όλο το πρόβλημα της σύγχρονης Ελλάδας.

iefimerida

Διαβάστε Περισσότερα » "Kλίντον: Ο μέσος Ελληνας εργάζεται πιο σκληρά από τον Γερμανό"

Αλλαγές στις βουλευτικές έδρες μετά την απογραφή του 2011

Αυξομειώσεις στις βουλευτικές έδρες για 14 εκλογικές περιφέρειες της χώρας φέρνει η τελευταία απογραφή πληθυσμών του Μαϊου 2011, σύμφωνα με σχέδιο προεδρικού διατάγματος, με το οποίο καθορίζονται οι βουλευτικές έδρες κάθε εκλογικής περιφέρειας.

Το επίμαχο διάταγμα κατατέθηκε στο Ε΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας για νομοπαρασκευαστική επεξεργασία.

Σύμφωνα με το διάταγμα:

Η Ά Αθηνών χάνει τρεις έδρες και από 17 βουλευτές θα βγάζει 14.
Από μία έδρα χάνουν οι περιφέρειες:
Αιτωλοακαρνανίας από 8 σε 7
Βοιωτίας από 4 σε 3
Ηλείας από 6 σε 5
Αχαϊας από 9 σε 8
Καρδίτσας από 5 σε 4
Σερρών από 7 σε 6
και Τρικάλων από 5 σε 4.
 
Αντίθετα κερδίζουν:
Β Αθηνών από 42 σε 44
Αττική από 12 σε 15
Β Θεσσαλονίκης από 7 σε 9
Θεσπρωτίας από 1 σε 2
Κυκλάδες από 3 σε 4
και Μαγνησία από 5 σε 6.
 
Οι έδρες στις υπόλοιπες 42 από τις 56 εκλογικές περιφέρειες παραμένουν ως έχουν: Α΄Θεσσαλονίκης, Β΄Πειραιώς, Ηρακλείου, Λαρίσης, Εύβοιας, Ά Πειραιώς, Δωδεκανήσου, Ιωαννίνων, Κοζάνης, Φθιώτιδος, Μεσσηνίας, Πιερίας, 'Εβρου, Ημαθίας, Καβάλας, Κορινθίας, Πέλλης, Χανίων, Αργολίδος, Άρτης, Κέρκυρας ,Κιλκίς, Λακωνίας, Λέσβου, Αρκαδίας,Δράμας, Ξάνθης, Ροδόπης, Χαλκιδικής, Καστοριάς, Πρεβέζης, Φλωρίνης, Χίου, Λασιθίου, Ρεθύμνης, Ευρυτανίας, Λευκάδος, Γρεβενών, Ζακύνθου,Κεφαλληνίας, Σάμου και Φωκίδος.

Διαβάστε Περισσότερα » "Αλλαγές στις βουλευτικές έδρες μετά την απογραφή του 2011"

Δικαστικό πόλεμο ξεκινούν οι στρατιωτικοί κατά των μέτρων και των περικοπών

Όλα τα νόμιμα μέσα που τους παρέχει η Δικαιοσύνη θα αξιοποιήσουν οι στρατιωτικοί για να προσβάλουν τις αποφάσεις που έχουν σχέση με τις περικοπές των αποδοχών τους.

Ήδη το θέμα έχει μελετηθεί από νομικό σύμβουλο του ΣΥΣΜΕΔ και οι διαδικασίες για την προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας,προκειμένου να κατατεθεί αίτηση ακύρωσης των σχετικών αποφάσεων.

Όλη η ανακοίνωση της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Αττικής για το πως μπορείτε να συμμετάσχετε σ΄ αυτή τη διαδικασία:

Θέμα: «Δικαστική αντίδραση για τις μισθολογικές περικοπές, που επιβάλλονται κατ’ εφαρμογή των ρυθμίσεων του ν. 4093/2012»

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι.

Όπως γνωρίζετε, με τις υποπαραγράφους 31 - 33 της παραγράφου Γ’ του άρθρου πρώτου του ν. 4093/2012 (ΦΕΚ Α’ 222 «Έγκριση Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013-2016 – Επείγοντα Μέτρα Εφαρμογής του ν. 4046/2012 και του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013 - 2016») τροποποιείται το ισχύον ειδικό μισθολόγιο – φτωχολόγιο και επιβάλλονται σαρωτικές μειώσεις στις – ήδη περικοπείσες - συνολικές αποδοχές μας (βασικό μισθό και επιδόματα), και μάλιστα αναδρομικά από την 1η Αυγούστου 2012.

Ήδη οι αποδοχές μας και πέραν των προβλεπομένων με τον ανωτέρω νόμο θα είναι μικρότερες από το 2013 και εν συνεχεία το 2014 λόγω της κατάργησης των δώρων και των πάγιων οδοιπορικών από το 2013, αλλά και του νέου μισθολογίου – φτωχολογίου που θα θεσπισθεί το 2014 (ο προϋπολογισμός αναφέρει για μισθολογικές μειώσεις ακόμη 88.000.000,00 ευρώ).

Μετά από μελέτη των σχετικών διατάξεων, από το νομικό μας σύμβουλο, κ. Αντωνακόπουλο Γεώργιο, τηλ. 2103615430 & 427), θεωρούμε ότι, ο πλέον ενδεδειγμένος τρόπος αποτελεσματικής αντίδρασης κατά των νέων μισθολογικών περικοπών είναι η προσβολή με κατάθεση αίτησης ακυρώσεως ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) της απόφασης του Υπουργού Οικονομικών, που σύμφωνα με την υποπαράγραφο 37 της παραγράφου Γ’ του άρθρου πρώτου του παραπάνω ν. 4093/2012, θα εκδοθεί για τον καθορισμό του χρόνου και του τρόπου επιστροφής των αχρεωστήτως καταβληθεισών αποδοχών (ήτοι της διαφοράς των αποδοχών που καταβλήθηκαν από 1-08-2012).

Επ’ ευκαιρίας της προσβολής της απόφασης αυτής, θα κριθεί από το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο και το ζήτημα συνταγματικότητας της επιβολής μειώσεων στις εν γένει αποδοχές των υπηρετούντων στις Ένοπλες Δυνάμεις, οι οποίοι συνιστούν νευραλγικό τομέα για την άμυνα της χώρας και για το λόγο αυτό αμείβονται με ειδικό μισθολόγιο.
Κατόπιν των ανωτέρω το ΔΣ της ΕΣΠΕΑ αποφάσισε την κατάθεση αίτησης ακύρωσης κατά της ανωτέρω απόφασης του Υπουργού Οικονομικών. Το δικόγραφο, το οποίο θα πρέπει να έχει κατατεθεί εντός της δεσμευτικής προθεσμίας των εξήντα (60) ημερών από τη δημοσίευση της Υπουργικής απόφασης, θα πρέπει να αναδείξει πέραν των βάσιμων νομικών μας επιχειρημάτων και τη θέληση, αλλά και αποφασιστικότητα των Ελλήνων στρατιωτικών, ενωμένοι και μαζικά, να καταδείξουν την αγανάκτησή τους και την περιθωριοποίησή τους, που προωθείται από τα μνημόνια, αλλά και σε περίπτωση θετικής απόφασης, να ανατρέψει το στόχο για περαιτέρω μείωση στα εισοδήματά μας το έτος 2014.

Για αυτό σας καλούμε
αφενός να συνδράμετε οικονομικά την Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Αττικής στα δικαστικά έξοδα της προσφυγής με την κατάθεση δέκα ευρώ (10,00 €) στο λογαριασμό της και αφετέρου με την εντολή σας να συμπεριληφθούν τα στοιχεία σας στο δικόγραφο της αίτησης ακύρωσης, γνωρίζοντας στην Ένωση (espea@freemail.gr) το βαθμό, την ειδικότητα, το ονοματεπώνυμο, το πατρώνυμο και το τηλέφωνο ενός εκάστου.

onalert

Διαβάστε Περισσότερα » "Δικαστικό πόλεμο ξεκινούν οι στρατιωτικοί κατά των μέτρων και των περικοπών"

"Φως" για την Ολυμπία Οδό μετά από δυο χρόνια στασιμότητας

Σημαντικό βήμα για την επανεκκίνηση των μεγάλων οδικών έργων που υλοποιούνται με συμβάσεις παραχώρησης έγινε το τελευταίο διάστημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες κυβέρνηση και παραχωρησιούχοι κατέληξαν σε συμφωνία για τα δυο από τα τέσσερα μεγάλα οδικά έργα που παραμένουν «παγωμένα» για πάνω από δυο χρόνια.

Πρόκειται για την Ολυμπία Οδό και τον Αυτοκινητόδρομο Αιγαίου. Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται και οι διαπραγματεύσεις για τα άλλα δύο έργα την Ιόνια Οδό και τον Ε-65, ο οποίος θεωρείται η πιο δύσκολη περίπτωση.

Το επόμενο καθοριστικό βήμα για την επανεκκίνηση των έργων είναι η συμφωνία με τις τράπεζες προκειμένου αυτές να ξανανοίξουν τη ροή της χρηματοδότησης που παραμένει «παγωμένη» για πάνω από δυο χρόνια.

Η κυβέρνηση θεωρεί ότι από την επανεκκίνηση των τεσσάρων αυτοκινητοδρόμων, των μόνων μεγάλων ιδιωτικών επενδύσεων που μπορούν να ενεργοποιηθούν άμεσα, θα κριθεί εν πολλοίς το μέλλον της ελληνικής οικονομίας

. Τα τέσσερα έργα, για τα οποία οι συνολικές επενδύσεις αγγίζουν τα 8 δισ. ευρώ, έχουν χαρακτηριστεί από παράγοντες της αγοράς ως «η μανιβέλα της ανάπτυξης» αφού, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του υπουργείου Ανάπτυξης μπορούν άμεσα να δώσουν δουλειά σε πάνω από 30.000 εργαζομένους, αλλά και να κινήσουν την αγορά ευρύτερα, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για να προκύψουν πάνω από 70.000 θέσεις εργασίας συνολικά, όπως τονίζει με κάθε ευκαιρία ο Κ. Χατζηδάκης.

Αυτά τα έργα, με την επανεκκίνησή τους, υπολογίζεται ότι θα συνεισφέρουν πάνω από 2% στο ΑΕΠ ανά έτος.

Κυβέρνηση και παραχωρησιούχοι συμφωνούν ότι αν τα έργα δεν προχωρήσουν, τότε θα μπει ουσιαστικά ταφόπλακα σε κάθε προσδοκία ανάπτυξης για τη χώρα. Η επανεκκίνηση των τεσσάρων συμβάσεων παραχώρησης εκτιμάται ότι θα δημιουργήσει θετικό κλίμα, δίνοντας την εικόνα ασφάλειας και εμπιστοσύνης που αναμένεται να κάνουν τη χώρα και πάλι ελκυστική για επενδύσεις και τραπεζική χρηματοδότηση.

Για πρώτη φορά έπειτα από δυο χρόνια όπου τα έργα κείτονται ως εγκαταλελειμμένα εργοτάξια στον ελληνικό χάρτη, η σωτηρία των επενδύσεων μοιάζει ρεαλιστική. Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ του ειδικού διαπραγματευτή που όρισε η κυβέρνηση Ε. Βιδάλη και των παραχωρησιούχων φαίνεται ότι οδηγούν σε θετικό αποτέλεσμα. Ήδη, η συμφωνία για τα δυο μεγαλύτερα σε τεχνικό αντικείμενο και οικονομικά αξία, έργα, την Ολυμπία Οδό (Ελευσίνα - Κόριθνος -Πάτρα) και τον Αυτοκινητόδρομο Αιγαίου (τμήμα Μαλιακός - Εγνατία του ΠΑΘΕ) είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, γεγονός. Απομένει η συμφωνία με τους παραχωρησιούχους σε Ιόνια Οδό και Ε - 65 η οποία αναμένεται μέσα στο επόμενο διάστημα, για το ένα ή και για τα δύο έργα. Σύμφωνα με πληροφορίες είναι ανοιχτό ακόμα και τα δύο έργα να «ενοποιηθούν».

Με βασικό επιχείρημα την κοινή επιθυμία για την επιβίωση των επενδύσεων αξίας 8 δισ. ευρώ, η κυβέρνηση μπαίνει τώρα στη διαπραγμάτευση με τις τράπεζες. Πολλά όμως θα εξαρτηθούν από τις πολιτικές εξελίξεις και την εκταμίευση της δόσης ή των δόσεων και την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών που θα διαμορφώσουν το κλίμα των διαπραγματεύσεων. Μια παρέκκλιση από το θετικό σενάριο θα αποτρέψει τις τράπεζες να «βάλουν το χέρι στην τσέπη».

Από τις εξελίξεις στο χρηματοπιστωτικό σύστημα της χώρας θα εξαρτηθεί και η συμμετοχή της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων που έχει δείξει ενδιαφέρον, σε μια τέτοια περίπτωση, να χρηματοδοτήσει κι άλλα έργα στην Ελλάδα.

Διαβάστε Περισσότερα » ""Φως" για την Ολυμπία Οδό μετά από δυο χρόνια στασιμότητας"

Προσοχή! Κομπίνα με RFID

“Σε διάφορα μέρη σε πολυσύχναστα: πρατήρια βενζίνης, παρκινγκ, σούπερ μάρκετ κ.λ.π,
δίδονται μικρά δώρα – δωρεάν διανομή, φαινομενικά για προώθηση πωλήσεων όπως: Μπρελόκ, μασκότ, για αυτοκινήτα κ.λπ.

ΜΗΝ ΤΑ ΑΠΟΔΕΧΤΕΙΤΕ Περιέχουν ένα ΤΣΙΠ για ανίχνευση προσώπου (κάποτε μόνο στις ταινίες τα βλέπαμε),

Με αυτό οι κλέφτες γνωρίζουν τα πάντα για εσάς: πού βρίσκεστε, πού κινείστε, πότε είστε στο σπίτι, πού είναι το αυτοκίνητό σας σταθμευμένο, κλπ. Χωρίς εσάς .. μπορούν να κάνουν τα πάντα – να πάνε στο σπίτι σας όταν λείπετε, επίσης να σας επιτεθούν στην τράπεζα, να κλέψουν το αυτοκίνητό σας, κ.λ.π.

Είναι ένα ευρωπαϊκό δίκτυο εγκληματιών, που κατάγονται από τη Ρουμανία(έχουν εμπειρία στην σχεδίαση ηλ. κυκλωμάτων), μια νέα εγκληματική πρακτική!

Αξιωματούχοι στην Ολλανδία έχουν ενημέρωση το ολλανδικό πληθυσμό, για το φαινόμενο αυτό.

Διαβάστε Περισσότερα » "Προσοχή! Κομπίνα με RFID"

«Μικρά ΕΚΑΜ» για να αντιμετωπίσουν τα καλάσνικοφ!

Νέες μηχανοκίνητες ομάδες ταχείας επέμβασης για την πάταξη της εγκληματικότητας

Το υπουργείο δημόσιας τάξης για να αντιμετωπίσει την “έκρηξη” της εγκληματικότητας, από συμμορίες αδίστακτων ληστών οπλισμένοι με καλάσνικοφ ακόμη και χειροβομβίδες, δημιουργεί σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες νέες μηχανοκίνητες ομάδες ταχείας επέμβασης.

Οι ομάδες αυτές θα αποτελούνται από 10 με 12 αστυνομικούς με βαρύ οπλισμό, όπως μακρύκαννα όπλα, χειροβομβίδες κρότου λάμψης, αλεξίσφαιρα γιλέκα. Τέτοιες ομάδες αναβαθμισμένες ΟΠΚΕ θα υπάρχουν σε κάθε τομέα αστυνόμευσης με βάρδιες 24ώρες το 24ωρο, δηλαδή στη Βορειοανατολική Αττική, κέντρο Αθήνας, Πειραιάς κλπ. Και θα αποτελούν το βασικό όπλο αντιμετώπισης της βαριάς εγκληματικότητας, των κακοποιών δηλαδή που έχουν καλάσνικοφ και δεν μπορούν να τους σταματήσουν τα πιστόλια..

ΝΕΑ ΟΜΑΔΑ ΜΕ ΜΑΚΡΥΚΑΝΝΑ ΟΠΛΑ

Η μονάδα αυτή θα λειτουργεί στο πρότυπο της ΔΙΑΣ σαν ανεξάρτητη δύναμη, θα περιπολεί κυρίως με τζιπ και θα επεμβαίνει σε σοβαρά περιστατικά

. Στελέχη του υπουργείου δημόσιας τάξης ήδη βρίσκονται σε επαφή και παίρνουν τεχνογνωσία για την αναδιάρθρωση της ΕΛ.ΑΣ. από Αμερικανούς, Βρετανούς και Ισραηλινούς, αξιωματούχους, έτσι ώστε να δημιουργηθεί μία νέα αστυνομία, μικρότερη (40.000 – 42.000 άτομα από 55.000 που είναι τώρα), πιο αποτελεσματική, ικανή να προσφέρει το αίσθημα ασφαλειας στον πολίτη

ΤΡΕΙΣ ΝΕΟΙ ΚΛΑΔΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛ.ΑΣ

Στην ΕΛ.ΑΣ. δημιουργούνται τρεις νέοι κλάδοι, ο κλάδος τάξης (θα υπάγονται τα τμήματα), ασφάλειας (όλες οι υπηρεσίες ασφαλείας και η νέα υπηρεσία αντιμετώπισης ρατσιστικής βίας ) και μεταναστευτικού – προστασίας συνόρων (κέντρα κράτησης και φιλοξενίας λαθρομεταναστών, υπηρεσία ασύλου). Ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει εάν η αντιτρομοκρατική, η υπηρεσία εσωτερικών υποθέσεων και η οικονομική αστυνομία θα παραμείνουν ανεξάρτητες και θα υπάγονται απευθείας στον αρχηγό της αστυνομίας ή θα ενταχθούν στον κλάδο ασφαλείας. Οι οργανικές θέσεις των αστυνομικών θα μειωθούν αρχικά κατά 7.000, ενώ θα εφαρμοστεί “Καλλικράτης” και στις οργανικές μονάδες οι οποίες θα μειωθούν από 1.440 σε 750, δηλαδή στις μισές !

newsbomb

Διαβάστε Περισσότερα » "«Μικρά ΕΚΑΜ» για να αντιμετωπίσουν τα καλάσνικοφ!"

Βουνό οι απλήρωτες κλήσεις – Πληρώθηκε μόνο το 10% του 2012

Την άρνηση της πληρωμής των κλήσεων από τη Δημοτική Αστυνομία επιλέγουν οι πολίτες, με τη δημοτική αρχή να χάνει τεράστια έσοδα.

Απογοητευτικές είναι οι εισπράξεις του δήμου Αθηναίων από τις κλήσεις για παράνομη στάθμευση, σύμφωνα με τα στοιχεία της Διεύθυνσης Δημοτικών Προσόδων. Όπως αναφέρει η «Καθημερινή της Κυριακής» από τις 103.043 κλήσεις που βεβαιώθηκαν έως τώρα το 2012, πληρώθηκαν μόνο οι 10.035 με τα έσοδα του δήμου να περιορίζονται στις 500.000 ευρώ έναντι του ποσού των 5,5 εκατομμυρίων ευρώ που θα έπρεπε να μπαίνει στα ταμεία.

Όλα δείχνουν πως το τελευταίο πράγμα που σκέφτονται πλέον οι πολίτες στις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες της εποχής είναι η νομιμότητα απέναντι στη δημοτική αρχή, εκμεταλλευόμενοι και τη γραφειοκρατία που υπάρχει σε κάθε δημόσιο φορέα. Χαρακτηριστικά, από το 1984 έως το 2007 υπήρχαν 90 εκατ. ευρώ χρωστούμενα από κλήσεις, δηλαδή περίπου 2,5 εκατομμύρια κλήσεις ανείσπρακτες.

Πέραν των άλλων, ο δήμος της πρωτεύουσας είχε να αντιμετωπίσει και το πρόβλημα που προέκυψε με το Ελεγκτικό Συνέδριο σχετικά με τη νομιμότητα της σύμβασης του δήμου με ιδιωτική εταιρία για το σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης. Το πρόγραμμα δεν λειτούργησε για περίπου εννέα μήνες, ενώ σύμφωνα με πρόχειρους υπολογισμούς, από τα ταμεία του δήμου χάνονταν κάθε εβδομάδα περίπου 60.000 ευρώ.

iefimerida

Διαβάστε Περισσότερα » "Βουνό οι απλήρωτες κλήσεις – Πληρώθηκε μόνο το 10% του 2012"

«Ψεύδεσθε κύριε Βενιζέλε»

Οι ομολογιούχοι… ομολογούν τη δική τους αλήθεια, η οποία έρχεται σε ευθεία αντιπαράθεση με εκείνη που υποστήριξε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος σε άρθρο του με τίτλο: «Αλήθεια για το ζήτημα των ομολογιούχων».

«Ήταν όμως υποχρέωση και βούλησή μας να βρούμε λύση στο πρόβλημα των αποταμιευτών ομολογιούχων. Λύση ανάλογη με την προστασία των καταθετών στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα».

«Αντί όμως να ακολουθήσουν την πρότασή μας, προτίμησαν την οδό της προσφυγής στο ΣτΕ αμφισβητώντας τη νομιμότητα του PSI, πράγμα που πολύ θα ήθελαν οι απανταχού της γης κερδοσκόποι.

Ενδεχομένως πείστηκαν από προεκλογικές υποσχέσεις που όμως δεν τις έδωσε το ΠΑΣΟΚ.

Ενδεχομένως παρασυρθήκαν από κάποιους που χρησιμοποιούν τους ομολογιούχους ως μοχλό
δημιουργίας αντιμνημονιακων εντυπώσεων», αναφέρει με νόημα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δίχως όμως να κάνει ουδεμία αναφορά στη μεγάλη απώλεια χρημάτων, καθώς οι μικροομολογιούχοι είδαν τις οικονομίες τους να κάνουν φτερά εν μία νυκτί.

Οι πολίτες βλέποντας τον πρώην υπουργό Οικονομικών να αναφέρεται στο φλέγον ζήτημα, λίγες ημέρες μετά την έκτακτη κινητοποίηση στην τράπεζα της Ελλάδος, αντέδρασαν άμεσα, καταγγέλλοντάς τον για ψεύδη.

«Ο κ. Βενιζέλος θεωρεί 15.000 πολίτες ως παράπλευρες απώλειες του PSI». Για ποιο λόγο δεν προχωρά η δίκη, μετά την προσφυγή μας στο ΣτΕ».

«Γιατί έλεγε ο κ. Βενιζέλος από τη Βουλή ότι τα φυσικά πρόσωπα δεν θα επηρεαστούν από το κούρεμα ομολόγων περίπου 80%. Ότι δεν έχουμε τίποτα να φοβηθούμε;». «Τη λύση που μας προτείνει, την έχουμε ήδη πει οι ίδιοι».

zougla

Διαβάστε Περισσότερα » "«Ψεύδεσθε κύριε Βενιζέλε»"

Ευάγγελος Βενιζέλος : Η αλήθεια για τους ομολογιουχους

Την απάντησή του σε όσους δικαιολόγησαν τα επεισόδια που σημειώθηκαν έξω από την Τράπεζα της Ελλάδος από κατόχους ομολόγων του ελληνικού δημοσίου έδωσε με γραπτή ανακοίνωσή του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος

Παράλληλα, δίνει και την... απευθείας απάντησή του προς τους κατόχους των ομολόγων του ελληνικού δημοσίου λέγοντας πως δεν δέχθηκαν την πρόταση που τους είχε κάνει και επέλεξαν την προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας αμφισβητώντας τη νομιμότητα του PSI, παρασυρόμενοι από εξαγγελίες άλλων κομμάτων.

Διαβάστε την ανακοίνωσή

Στο στήλη του στο «Βήμα της Κυριακής»(18.11.12) ο κ. Γιάννης Πρετεντέρης δικαιολογεί απολύτως τον τρόπο με τον οποίο μικρή ομάδα προσώπων που κατείχαν ομόλογα του ελληνικού δημοσίου παρεμπόδισαν, με την άσκηση βίας, την είσοδο αντιπροσωπείας του ΠΑΣΟΚ στο κτίριο της ΤτΕ το απόγευμα της Τετάρτης 14.11.

Είχε προηγηθεί θριαμβευτικό πρωτοσέλιδο (15.11.12) της εφημερίδας «Δημοκρατία» που ενθουσιάστηκε με το συμβάν και σχόλιο υπέρ των διαμαρτυρομένων, της κας Έλλης Τριαντάφυλλου στην εφημερίδα «Καθημερινή» (16.11.12).

Θεμέλιο της ανάλυσης του κ. Πρετεντέρη (ο οποίος δίνει κάθε βράδυ τον τόνο στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του μεγαλύτερου τηλεοπτικού σταθμού και εκφράζεται μέσα από δυο εφημερίδες με μεγάλη ιστορική διαδρομή) είναι η διαπίστωση ότι το PSI του περασμένου Μαρτίου «κατέστρεψε» τους διαμαρτυρόμενους, με ευθύνη (όχι της Κυβέρνησης, του Πρωθυπουργού και των κομμάτων που την στήριζαν και τελικά της Βουλής που ψήφισε το σχετικό νόμο, αλλά) του τότε Υπουργού των Οικονομικών και σημερινού Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, ως εκ τούτου αυτοί δικαιούνται να στρέφονται εναντίον του.

Αυτός ο τρόπος δημοσιογραφικής προσέγγισης είναι απόλυτος και απλουστευτικός. Αποσιωπά όσα στοιχεία δυσκολεύουν τις συνεπαγωγές του, χρησιμοποιεί ακραίους όρους και φτάνει με χαρακτηριστική ευκολία στο συμπέρασμα του. Όμως στο μεταξύ έχει παραπλανήσει τον αναγνώστη που δεν γνωρίζει ή δεν θυμάται τα δεδομένα και έχει αδικήσει την αλήθεια. Πρόκειται για την συνταγή της δημαγωγίας που φτάνει πλέον να δικαιολογεί πράξεις βίας.

Ας αρχίσουμε από τα γεγονότα που αποσιωπά ή διαστρέφει η δημοσιογραφική παρουσίαση. Η ελληνική Κυβέρνηση (με Πρωθυπουργό τον κ. Λ.Παπαδήμο και την στήριξη τότε τριών κομμάτων: ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ), όπως είχε κατ’ επανάληψη ανακοινωθεί δημόσια από εμένα ως Υπουργό Οικονομικών, επεδίωξε, με διάφορους τρόπους να εξαιρέσει από την υπαγωγή στο PSI τα φυσικά πρόσωπα που κατείχαν ομόλογα του ελληνικού δημοσίου και ιδίως αυτά που ως αποταμιευτές τα είχαν προμηθευτεί, χωρίς να κερδοσκοπούν, στην δευτερογενή αγορά. Τα ομόλογα που κατείχε αυτή η κατηγορία φυσικών προσώπων ήσαν, ούτως ή άλλως, πολύ μικρής ονομαστικής αξίας σε σχέση με το συνολικό όγκο των 210 δισ. ευρώ που ήταν η ονομαστική αξία των ομολόγων που υπήχθησαν στο PSI με απόφαση της αυξημένης πλειοψηφίας των ομολογιούχων μέσω των ρητρών συλλογικής δράσης (CACs).

Παρά τις προσπάθειες που καταβλήθηκαν μέχρι τελευταία στιγμή, τόσο τα κράτη-μέλη της Eυρωζώνης, μέσω του Προέδρου και των μελών του Eurogroup, όσο και το ΔΝΤ, έθεσαν με άκαμπτο και κατηγορηματικό τρόπο ως όρο για την στήριξη και χρηματοδότηση του PSI, να μην εξαιρεθεί κανένα φυσικό πρόσωπο. Είχαν προηγηθεί διαμαρτυρίες φυσικών προσώπων -πολιτών άλλων ευρωπαϊκών χωρών, οι οποίοι κατείχαν ελληνικά ομόλογα, προς τις κυβερνήσεις τους, με αποτέλεσμα να αποκτήσει διεθνείς διαστάσεις το ζήτημα των ομολογιούχων-φυσικών προσώπων. Κατά τον τρόπο, αυτό αποκλείστηκε τότε ρητά και η λύση του συμψηφισμού μελλοντικών φορολογικών υποχρεώσεων των ομολογιούχων, καθώς πολίτες άλλων χωρών δεν έχουν κατά τεκμήριο τέτοιες φορολογικές υποχρεώσεις στην Ελλάδα.

Το Υπουργικό Συμβούλιο και τα κόμματα που στήριζαν την κυβέρνηση (είχε στο μεταξύ αποχωρήσει ο ΛΑΟΣ) ενημερώθηκαν για τους επιτακτικούς όρους των εταίρων και πιστωτών μας και προέβη σε μια αναγκαστική στάθμιση προκειμένου να διασφαλισθεί η πραγματοποίηση του PSI, χωρίς το οποίο η χώρα δεν θα είχε ούτε δάνειο, ούτε στήριξη, ούτε προοπτική εξόδου από τη κρίση.

Ήταν όμως υποχρέωση και βούλησή μας να βρούμε λύση στο πρόβλημα των αποταμιευτών ομολογιούχων. Λύση ανάλογη με την προστασία των καταθετών στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα.

Αμέσως σχεδόν μετά την ολοκλήρωση του PSI η χώρα εισήλθε σε μακρά προεκλογική περίοδο κατά τη διάρκεια της όποιας τα κόμματα, πλην του ΠΑΣΟΚ, έδωσαν με ευκολία αόριστες υποσχέσεις στους ομολογιούχους, που είχαν στο μεταξύ συγκροτήσει σωματείο.

Στις δικές μας συναντήσεις με το σωματείο, τους προτείναμε ως ρεαλιστική και άμεση λύση να χρησιμοποιήσουν το ισοδύναμο ρευστού που είχαν λάβει με τη μορφή τίτλων του EFSF προκειμένου να αγοράσουν στη δευτερογενή αγορά ομόλογα ελληνικού δημοσίου νέας έκδοσης, η πληρωμή των οποίων είναι ουσιαστικά διασφαλισμένη από το EFSF. Αυτό θα τους επέτρεπε να αποκτήσουν ομόλογα πολύ μεγαλύτερης ονομαστικής αξίας και μαζί με τα νέα ομόλογα που είχαν ήδη λάβει να έχουν ένα χαρτοφυλάκιο που σχεδόν κάλυπτε τις απώλειες τους.

Επιπλέον, θα μπορούσε να εξεταστεί μετά την ολοκλήρωση του PSI, με αποτελέσματα καλύτερα των προβλεπόμενων (συμμετοχή 97% αντί 95 %), η θέσπιση φορολογικών απαλλαγών για τα φυσικά πρόσωπα που κατέχουν ομόλογα νέας έκδοσης .

Το ζήτημα αυτό μπορεί και πρέπει να τεθεί τώρα που συζητείται και πάλι το πλαίσιο της βιωσιμότητας του χρέους. Εμείς ούτως ή άλλως το είχαμε θέσει στο Eurogroup το Φεβρουάριο, ο δε σημερινός Πρωθυπουργός και Πρόεδρος της ΝΔ είχε προεκλογικά τοποθετηθεί υπέρ της κάλυψης των ομολογιούχων - φυσικών προσώπων .

Ας θυμίσω και αριθμητικά την πρόταση μας προς τους ομολογιούχους:

Αν ληφθεί υπόψη ότι για κάθε 100 ευρώ ονομαστικής αξίας, ο ομολογιούχος έλαβε 15 ευρώ σε ρευστό και με αυτά τον Απρίλιο-Μάιο μπορούσε να αποκτήσει ομόλογα νέας έκδοσης αξίας παραπάνω από 100 ευρώ και αν προσθέταμε σε αυτά και τα νέα ομόλογα που είχε ήδη λάβει, ονομαστικής αξίας 31.5 ευρώ για κάθε παλιό ομόλογο ονομαστικής αξίας 100 ευρώ, βλέπουμε ότι το νέο χαρτοφυλάκιο του κάθε ομολογιούχου θα είχε ονομαστική αξία κοντά στα 140 ευρώ αντί για 100 ευρώ του παλιού του χαρτοφυλακίου. Αυτό, σε συνδυασμό, αν χρειαστεί, με φορολογικές απαλλαγές για τους κατόχους νέων ομολόγων, μπορούσε να καλύψει όλες τις απώλειες.

Τους προτάθηκε μάλιστα να είναι σε άμεση επαφή με τον ΟΔΔΗΧ ώστε αυτός, σε συνεργασία με μια μεγάλη τράπεζα, να τους βοηθήσει στην πραγματοποίηση των σχετικών χειρισμών. Οργανώθηκαν για το σκοπό αυτό πολλές συναντήσεις τους με τη διοίκηση του ΟΔΔΗΧ.

Αντί όμως να ακολουθήσουν την πρότασή μας, προτίμησαν την οδό της προσφυγής στο ΣτΕ αμφισβητώντας τη νομιμότητα του PSI, πράγμα που πολύ θα ήθελαν οι απανταχού της γης κερδοσκόποι.

Ενδεχομένως πείστηκαν από προεκλογικές υποσχέσεις που όμως δεν τις έδωσε το ΠΑΣΟΚ.

Ενδεχομένως παρασυρθήκαν από κάποιους που χρησιμοποιούν τους ομολογιούχους ως μοχλό δημιουργίας «αντιμνημονιακων» εντυπώσεων.

Ενδεχομένως κάποιοι που κερδοσκοπούσαν με τα ομόλογα του ελληνικού δημοσίου να προσπάθησαν να κρυφτούν πίσω από απλούς, μικρούς αποταμιευτές που έτυχε να έχουν ομόλογα και όχι καταθέσεις και αδικηθήκαν.

Όταν συνεπώς εμείς, ως ΠΑΣΟΚ, έχουμε κάνει αυτή την προσπάθεια να βρούμε πρακτική λύση και έχουμε μιλήσει εξαρχής με τόσο υπεύθυνο τρόπο στους ομολογιούχους, θεωρούμε αδικαιολόγητο και παράδοξο να οργανώνονται τέτοια γεγονότα σε βάρος μας. Όχι από το σωματείο των ομολογιούχων, όπως αμέσως μας διευκρίνισε η διοίκηση του.

Ο καθένας μπορεί τώρα να συγκρίνει την παρουσίαση των γεγονότων που έκανα με τις δημοσιογραφικές προσεγγίσεις που ανέφερα στην αρχή. Τα γεγονότα είναι όμως γνωστά. Έχουν όλα ανακοινωθεί. Έχουν παρουσιαστεί στη Βουλή. Άρα όταν κάποιος θέλει να αναφερθεί στο ζήτημα, το λιγότερο που οφείλει να κάνει είναι να ανατρέξει στα γεγονότα, να τα μάθει ή να τα θυμηθεί ο ίδιος πριν αποφανθεί δημόσια.

Μόνη μου ελπίδα είναι ότι στη χώρα μας ο ορθός λόγος θα αντέξει, παρά τις πολιτικές, κοινωνικές και δημοσιογραφικές πιέσεις που υφίσταται. Ο ορθός λόγος είναι η βάση και της Δημοκρατίας και του κράτους δικαίου, αλλά και της οικονομικής ανάκαμψης και της κοινωνικής συνοχής

evenizelos

Διαβάστε Περισσότερα » "Ευάγγελος Βενιζέλος : Η αλήθεια για τους ομολογιουχους"

400.000 ευρώ εφάπαξ πήρε γενική διευθύντρια της Βουλής

Ποσά «μαμούθ» τα εφάπαξ των υπαλλήλων της Βουλής.

Πολλά είναι τα προνόμια που απολαμβάνουν οι υπάλληλοι της Βουλής αλλά κάποια ξεπερνούν κάθε φαντασία.

Ένα από αυτά είναι και τα εξωφρενικά ποσά που εισπράττουν ως εφάπαξ. Χαρακτηριστικό είναι το εφάπαξ που εισέπραξε διευθύντρια της Βουλής όπως δημοσιεύει η εφημερίδα το "Παρόν".

Η γενική διευθύντρια που έφυγε από την εργασία της πριν από περίπου ενάμισι χρόνο πήρε το αστρονομικό ποσό των 400.000 ευρώ ως εφάπαξ! Ποσό - σκέτη πρόκληση για την συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων εργαζομένων.

Σύμφωνα μάλιστα με το ρεπορτάζ η γενική διευθύντρια δεν είναι η μοναδική προνομιούχος καθώς δεν αποκλείεται κάποια στελέχη της Βουλής να παίρνουν ακόμη περισσότερα, την στιγμή που άλλοι παίρνουν ψίχουλα.

newsbomb

Διαβάστε Περισσότερα » "400.000 ευρώ εφάπαξ πήρε γενική διευθύντρια της Βουλής"

WSJ: "Η Ελλάδα αξίζει γεωπολιτικά πολύ περισσότερο από την Πορτογαλία ή την Ιρλανδία"

"H Ελλάδα μπορεί να είναι μια μικρή ευρωπαϊκή οικονομία, αλλά, όπως αποδεικνύει και η ιστορία, η γεωπολιτική σημασία της είναι μεγαλύτερη από εκείνη της Ιρλανδίας ή της Πορτογαλίας. Όμως η εντονη συρρίκνωση της ελληνικής οικονομίας δημιουργεί κινδύνους ανατροπής του πολιτεύματος από εξτρεμιστικά πολιτικά ή στρατιωτικά κινήματα, με απροσδιόριστες συνέπειες".

Με απλά λόγια η Wall Street Journal περιέγραψε τα μεγάλα όπλα που θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει μια ελληνοκεντρικά και όχι "ευρωπαϊκά" ή "παγκοσμιοποιημένα" σκεπτόμενη ελληνική πολιτική ηγεσία για να δώσει απαντήσεις σε αυτούς που θεωρούν ότι η χώρα και ο λαός της πρέπει πρώτα να υποφέρουν για να "εξαγνιστούν" (καλβινιστική-ευαγγελική αντίληψη Μέρκελ) και μετά να έρθουν "στον ίσιο δρόμο", αφού έχουν πληρώσει για τις αμαρτίες τους.

Κατά το κοινώς λεγόμενο η Ελλάδα είναι "μαγαζί-γωνία" σε μια περιοχή που τέτοια "μαγαζιά" πληρώνονται με χιλιαπλάσια ποσά απ'ότι το χρέος της χώρας. Και ακριβώς το γεγονός ότι οι ελληνικές πολιτικές ηγεσίες, αρνούνται να χρησιμοποιήσουν το όπλο αυτό, φοβούμενες μην τυχόν "κακοκαρδίσουν" τα μεγάλα δυτικά πολιτικά κέντρα, στα οποία έτσι ή αλλιώς οφείλει την ύπαρξή της η εγχώρια πολιτική ελίτ - συνεπικουρούμενη φυσικά από τα μεγάλα εγχώρια μεγάλα ΜΜΕ που παίζουν το ρόλο του "μαντρόσκυλου" της τρόϊκας - επιφυλάσσουν στον ελληνικό λαό μια πραγματική κόλαση.

Η Wall Street Journal, στο άρθρο της διατυπώνει τον προβληματισμό της για το μέλλον της Ευρώπης εξαιτίας της κρίσης χρέους διατυπώνοντας την εκτίμηση ότι "η ύφεση που μαστίζει την Ευρώπη απειλεί με διάλυση την Ευρωπαϊκή Ένωση".

Ακόμη και στην περίπτωση που θα κατορθώσει να διασωθεί, όπως σημειώνεται, "η επιρροή της στον κόσμο θα μειωθεί", όπως αναφέρει το απόσπασμα έκθεσης του Γαλλικού Ιδρύματος για την Στρατηγική Έρευνα που υπογράφει ο François Heisbourg, ο οποίος διαβλέπει τέσσερα σενάρια για το στρατηγικό μέλλον της Ευρώπης:

α) Διαιώνιση της υπάρχουσας ταραχώδους κατάστασης.

β) Δημιουργία μιας πιο ολοκληρωμένης ΕΕ.

γ) Διάσπαση της Ευρωζώνης, με την απομάκρυνση χωρών, όπως της Ελλάδας.

δ) Ολοκληρωτική κατάρρευση της Ευρωζώνης.

Όλα τα ενδεχόμενα οδηγούν στην αλλαγή του στρατηγικού πεδίου στην Ευρώπη.

Όσον αφορά το τρίτο σενάριο για την Ελλάδα, επισημαίνεται ότι δημιουργεί κινδύνους τόσο ως προς το ενδεχόμενο μετάδοσης της οικονομικής κρίσης στις υπόλοιπες χώρες όσο και γεωστρατηγικούς, καθώς "όλες οι χώρες δεν έχουν την ίδια γεωστρατηγική σημασία".

Τέλος, διατυπώνεται η άποψη ότι μια διάσπαση, επίσης, της Ευρωζώνης θα επηρέαζε τη διαδικασία διεύρυνσης της ΕΕ στα Βαλκάνια, με εξαίρεση ίσως την Κροατία, αποσταθεροποιώντας περαιτέρω την περιοχή και πλήττοντας την ενεργειακή ασφάλεια, καθώς θα άνοιγε το δρόμο σε άλλες δυνάμεις, όπως τη Ρωσία και την Κίνα, για να διευρύνουν την επιρροή τους στην περιοχή (η ρωσική επιρροή στην Κύπρο είναι ήδη σημαντική).

Είναι ακριβώς η ίδια τοποθέτηση με αυτή του προέρδου του Γερμανικού Συνδέσμου Εξωτερικού Εμπορίου, Άντον Μπέρνερ, ο οποίος προειδοποιεί ότι αν η χώρα τεθεί εκτός Ευρωζώνης, τότε «θα απομακρυνθεί στην πράξη και από την Ευρωπαϊκή Ένωση» και θα «πέσει στην αγκαλιά της Ρωσίας ή της Κίνας, προκαλώντας πρόβλημα ασφάλειας για την Ευρώπη».

Σύμφωνα με την εκδοχή που περιγράφει ο κ. Μπέρνερ που είχε αποκαλύψει και έφερε πρώτο στην δημοσιοτητα στην Ελλάδα το defencenet.gr για την περίπτωση εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη και δημιουργίας στενότερης σχέσης με την Ρωσία ή την Κίνα, «η Ελλάδα θα αποκόμιζε μεγάλα κέρδη και η Ευρώπη θα αποκτούσε ένα πρόβλημα ασφαλείας, και μάλιστα για πολλές δεκαετίες»!

To ερώτημα πλέον είναι γιατί να περιμένουμε τι θα κάνουν ή τι θα αποφασίσουν οι δανειστές για εμάς να μην αποφασίσουμε τι θα κάνουμε εμείς και γιατί να μην πάρουμε στα χέρια μας την τύχη του Έθνους και να χαραξουμε μια νέα πορεία;

defencenet

Διαβάστε Περισσότερα » "WSJ: "Η Ελλάδα αξίζει γεωπολιτικά πολύ περισσότερο από την Πορτογαλία ή την Ιρλανδία""

"Έκλεισαν όλες οι εκκρεμότητες, είμαστε πανέτοιμοι για το Eurogroup της Τρίτης"


- Σχεδόν 13 ώρες διήρκησε η σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό
- Άνοιξαν μέχρι και το Εθνικό Τυπογραφείο την Κυριακή για να τυπωθούν οι πράξεις νομοθετικού περιεχομένου
- Δευτέρα κατατίθεται η δεύτερη πράξη νομοθετικού περιεχομένου
- Τυπώνονται νέες ρυθμίσεις για αποκρατικοποιήσεις και ΕΟΠΥΥ
- Από το Μέγαρο Μαξίμου εκτός από το Στουρνάρα πέρασαν και άλλοι υπουργοί


Ενας μαραθώνιος για να κλείσουν τις τελευταίες εκκρεμότητες και να είναι όλα έτοιμα για το Eurogroup της Τρίτης από την ελληνική κυβέρνηση. Από τις 11 το πρωί στο Μαξίμου συναντώνται ο πρωθυπουργός με τον υποικ. και άλλους υπουργούς. H μαραθώνια σύσκεψη ολοκληρωθηκε λίγα λεπτά μετά τα μεσάνυχτα.

Ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας εξερχόμενος τα μεσάνυχτα από το Μέγαρο Μαξίμου δήλωσε πως "έκλεισαν όλες οι εκρεμμότητες. Η μία πράξη νομοθετικού περιεχομένου βγήκε σήμερα (Κυριακή), ενώ η άλλη τη Δευτέρα. Είμαστε πανέτοιμοι γαι την Τρίτη".

Η συνάντηση γίνεται δύο 24ωρα πριν από το κρίσιμο Eurogroup των Βρυξελλών όπου αναμένεται να παρθούν οι τελικές αποφάσεις για την εκταμίευση της δόσης αλλά και για την βιωσιμότητα του Ελληνικού χρέους.

Ο Πρωθυπουργός, θέλει μέχρι αύριο το βράδυ να έχουν κλείσει και οι τελευταίες λεπτομέρειες.

Αύριο αναμένεται να κατατεθεί και η Πράξη Νομοθετικού Περιεχόμενου ώστε να ρυθμιστούν τα «κενά» του πολυνομοσχεδίου ενώ όπως δήλωσε υψηλόβαθμος αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών.

Το νέο πλαίσιο θα προβλέπει τριμηνιαίους στόχους, μηνιαία παρακολούθηση και προκαθορισμένα διορθωτικά μέτρα. Στη περίπτωση αποκλίσεων θα προβλέπεται αυτόματη περικοπή 10% λειτουργικών δαπανών και επιχορηγήσεων σε Υπουργεία, ΔΕΚΟ και ΟΤΑ, ενώ εάν παρατηρούνται σοβαρές αποκλίσεις θα τοποθετείται ειδικός Επόπτης.

H κυβέρνηση, άνοιξε κατ' εξαίρεση σήμερα, Κυριακή, το Εθνικό Τυπογραφείο για να έχουν τυπωθεί και δημοσιευθεί έως το βράδυ οι δύο πράξεις νομοθετικού περιεχομένου και οι 14 κοινές υπουργικές αποφάσεις που αποτελούν μέρος των προαπαιτούμενων.

Οι πράξεις νομοθετικού περιεχομένου αφορούν:

- η μία στον μηχανισμό της αυτόματης ρύθμισης του ποϋπολογισμού
- και η δεύτερη μια σειρά άλλες ρυθμίσες, από το Ταμείο για τις αποκρατικοποιήσεις μέχρι τον ΕΟΠΥΥ.

Από το Μαξίμου πέρασε νωρίτερα και ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, ο οποίος συνυπογράφει τις 8 από τις 14 κοινές υπουργικές αποφάσεις, αλλά και ο γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου Τάκης Μπαλτάκος, που έχει και την επιμέλεια του νομοτεχνικού έργου της κυβέρνησης.

Την ίδια ώρα, όλα δείχνουν ότι οδηγούμαστε σε έναν συμβιβασμό μεταξύ του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και των Ευρωπαίων για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » ""Έκλεισαν όλες οι εκκρεμότητες, είμαστε πανέτοιμοι για το Eurogroup της Τρίτης""

Μία γενιά χρειάζεται για όσα απαιτούμε από την Ελλάδα σε τρία χρόνια, λέει ο Μόντι

«Με την Ελλάδα ήμασταν υπερβολικά απαιτητικοί σε ό,τι αφορά τα χρονικά όρια που ετέθησαν», δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Μόντι, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης βιβλίου, στο Μιλάνο, με θέμα την Ευρώπη και τη Δημοκρατία.

«Σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, απαιτήθηκε, μέσα σε τρία χρόνια, μια επανάσταση ηθική, νομική, κοινωνική, όπως και η καταπολέμηση της διαφθοράς και της φοροδιαφυγής. Πρόκειται, όμως, για μια επανάσταση που χρειαζόταν μια γενιά», επισήμανε ο Ιταλός τεχνοκράτης πρωθυπουργός.

«Απαιτήθηκαν», υπογράμμισε, «υπερβολικά πολλά πράγματα, δεν επιτεύχθηκε ο στόχος και κατά συνέπεια κατέστη αναγκαία επίδειξη ανοχής, σε ό,τι αφορά μία παράταση χρόνου», αναφερόμενος στη διετή επιμήκυνση του ελληνικού προγράμματος, που έχουν εγκρίνει αλλά δεν έχουν ανακοινώσει ακόμα επισήμως οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις.

Τέλος, ο κ. Μόντι τόνισε ότι «η Ελλάδα θα πρέπει να κάνει και άλλες προσπάθειες, και τα όσα έκανε είναι αποτέλεσμα του καλύτερου προϊόντος που εξάγει η Γερμανία, δηλαδή του ευρώ και της κουλτούρας της σταθερότητας».

in από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε Περισσότερα » "Μία γενιά χρειάζεται για όσα απαιτούμε από την Ελλάδα σε τρία χρόνια, λέει ο Μόντι"

"Ήρθε η ώρα να πληρώσουν και οι πλούσιοι Έλληνες"


Από το εάν θα συμμετάσχουν οι εύποροι Έλληνες στην προσπάθεια ανάκαμψης της χώρας τους, εξαρτάται η συναίνεση των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών σε ένα νέο πακέτο στήριξης για την Ελλάδα, δηλώνει ο Πρόεδρος του SPD Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, σε συνέντευξή του στην "Bild am Sonntag" και ζητεί πάγωμα των περιουσιακών στοιχείων των πλούσιων Ελλήνων στην Ευρώπη. Παρομοιάζει δε με κλεπταποδόχους τους Ευρωπαίους ηγέτες, στων οποίων τις χώρες κατέληγαν τα χρήματα των Ελλήνων δισεκατομμυριούχων.

"Δεν μπορώ να διανοηθώ ένα νέο πακέτο βοήθειας, χωρίς να πρέπει και οι πλούσιοι Έλληνες να πληρώσουν", δηλώνει χαρακτηριστικά ο κ. Γκάμπριελ και καλεί την γερμανική κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή Ένωση να πάψουν να παρακολουθούν απαθείς την φοροδιαφυγή και "να παγώσουν τα προστατευμένα περιουσιακά στοιχεία των Ελλήνων, μέχρι να αποδείξουν ότι έχουν πληρώσει τους νόμιμους φόρους".

Τονίζει ακόμη ότι τόσο η Γερμανία όσο και άλλες χώρες έχουν επωφεληθεί, καθώς οι Έλληνες εκατομμυριούχοι διοχέτευσαν τα χρήματά τους σε αυτές: "Οι ηγεσίες θα έπρεπε να ντρέπονται που κέρδιζαν κρυφά, σαν κλεπταποδόχοι, από την φοροδιαφυγή των δισεκατομμυριούχων Ελλήνων και μετά ζητούσαν από τους Γερμανούς και τους Ευρωπαίους φορολογούμενους χρήματα για πακέτα διάσωσης".

Ο Πρόεδρος του SPD εκτιμά ακόμη ότι για την Ελλάδα υπάρχουν σημαντικά περιθώρια εξοικονόμησης πόρων από τον αμυντικό προϋπολογισμό, ο οποίος, όπως λέει, "σε σχέση με την οικονομική δύναμη της χώρας, είναι από τους μεγαλύτερους στην Ευρώπη".

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε Περισσότερα » ""Ήρθε η ώρα να πληρώσουν και οι πλούσιοι Έλληνες""

Λιπάσματα μαϊμού κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά καταγγέλλει ο ΣΠΕΛ

Ο Σύνδεσμος Παραγωγών και Εμπόρων Λιπασμάτων (ΣΠΕΛ) με έκτακτη ανακοίνωσή του ενημερώνει τα καταστήματα αγροτικών εφοδίων και τους αγρότες ότι... εντοπίστηκε, να διατίθεται ως «Λίπασμα Ε.Ε.», προϊόν με ενδείξεις MAGGOTPLAN 16-20-0, σε σακί χρώματος κόκκινου στους Νομούς Βοιωτίας και Φθιώτιδας, το οποίο δεν διαθέτει κανένα θρεπτικό στοιχείο N-P-K. Στο σακί αναγράφεται μόνο όνομα της παραγωγού εταιρίας «MAGGOTPLAN L.T.D.» με ανεπαρκή δ/νση «Γλαδστώνος Αριθ. 3», και χωρίς κανένα άλλο αναγνωριστικό στοιχείο ή κάποιο στοιχείο επικοινωνίας.

Από τις μέχρι στιγμής έρευνες που πραγματοποίησε ο ΣΠΕΛ δεν κατάφερε να εντοπίσει την εταιρεία αυτή ούτε στην Ελλάδα ούτε στην Κύπρο και υποστηρίζει ότι μπορεί να είναι ανύπαρκτη.

Στη συνέχεια έστειλε το συγκεκριμένο λίπασμα για χημική ανάλυση και τα αποτελέσματα έδειξαν ότι «δεν έχει κανένα θρεπτικό στοιχείο N-P-K. Όπως επισημαίνει «οι περαιτέρω αναλύσεις για την προέλευση των Α΄ υλών του, έδειξαν ότι πρόκειται για ανθρακικό ασβέστιο από τριμμένο και κοκκοποιημένο ασβεστόλιθο. Από έντυπο «prospectus» των «λιπασμάτων Ε.Ε.» MAGGOTPLAN προκύπτει ότι εκτός του παραπάνω τύπου 16-20-0, η εταιρία MAGGOTPLAN διακινεί σε πολύ χαμηλή τιμή και άλλους τύπους «Λιπασμάτων Ε.Ε.», όπως 11-15-15, 20-10-0, 20-10-10 .

Ο Σ.Π.Ε.Λ. με έγγραφό του κατήγγειλε στην αρμόδια υπηρεσία της Δ.Ε.Φ.Π. του ΥΠ.Α.Α.Τ. και τα παραπάνω, προκειμένου να γίνουν και οι απαιτούμενοι επίσημοι έλεγχοι (δειγματοληψίες και αναλύσεις) από τα Κ.Ε.Π.Π.Υ.Ε.Λ.

agrotypos

Διαβάστε Περισσότερα » "Λιπάσματα μαϊμού κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά καταγγέλλει ο ΣΠΕΛ"

Μισθούς των 9.500 ευρώ σε στελέχη της "χαρίζει" η Ολυμπιακή

Όσο απίστευτο και αν ακούγεται, υπάρχουν ξεχασμένα στελέχη πάλαι ποτέ κρατικών εταιριών, που αμείβονται με ποσά μεγαλύτερα ακόμη και από αυτό που παίρνει ο πρωθυπουργός.

Την ώρα που οι μισθοί ισοπεδώνονται και τα επιδόματα εξαφανίζονται το ένα μετά το άλλο, καθώς όλο και περισσότεροι Έλληνες βρίσκονται αντιμέτωποι με το φάσμα της ανεργίας, υπάρχουν ακόμη δημόσιοι υπάλληλοι που παίρνουν μισθούς πολλών χιλιάδων ευρώ, στοιχειώνοντας τον κρατικό προϋπολογισμό.

Σύμφωνα με αποκλειστικό δημοσίευμα της εφημερίδας "Πρώτο Θέμα" ο πρώην επικεφαλής του οικονομικού κλάδου των Ολυμπιακών Αερογραμμών, η οποία παραμένει στην υπό εκκαθάριση εταιρία, λαμβάνει μισθό 9.266,59 ευρώ μικτά τον μήνα από τον πρώην εθνικό αερομεταφορέα.

Με τέτοιο μισθό το συγκεκριμένο στέλεχος βρίσκεται μακράν στην κορυφή των πιο υψηλόμισθων δημόσιων υπαλλήλων, με την ευρύτερη έννοια του όρου.

Το δώρο Χριστουγέννων που της καταβλήθηκε πέρυσι ανέρχεται στις 9.652 ευρώ, με τις συνολικές αποδοχές να ανέρχονται στις 18.919 ευρώ τον Δεκέμβριο του 2011.

Ορόσημο στην καριέρα του στελέχους υπήρξε η άνοδος της Νέας Δημοκρατίας το 2004, αλλά και η εξαγορά της εταιρίας από την MIG AE τον Μάρτιο του 2009. Φαίνεται πως ούτε οι αλλαγές στην διοίκηση ανέκοψαν την "ανοδική πορεία" και "χωρίς φρένο" του ετήσιου εκκαθαριστικού που αγγίζει τα 130.311,34 ευρώ.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν και οι περιπτώσεις των συνταξιούχων της Ολυμπιακής, οι οποίοι εξακολουθούν να εργάζονται στην υπό εκκαθάριση εταιρία.

Οι υπόλοιποι μετατάχθηκαν σε δημόσιους φορείς, ενώ ορισμένοι πλαισίωσαν την διαδικασία εκκαθάρισης, διατηρώντας όμως τα εντυπωσιακά προνόμιά τους.

Υπό αυτές τις συνθήκες, το εν λόγω στέλεχος εξακολουθεί να αμείβεται με τον ίδιο μισθό, ενώ η μετάταξή της σε θέση υπαλλήλου στον οικονομικό κλάδο, πανεπιστημιακής εκπαίδευσης στον ΗΣΑΠ Α.Ε. έχει υπογραφεί από τις 13 Σεπτεμβρίου 2010.

Σε παρόμοια θέση όμως βρίσκονται και άλλοι υπάλληλοι. Υπάρχει στέλεχος που λάμβανε 4.900 ευρώ μηνιαίως καθ' όλο το 2011, ενώ άλλα πρώην στελέχη εμφανίζονται να παίρνουν 2.500 ευρώ, μέχρι και το Σεπτέμβριο του 2012.

Μέσα σε αυτά, πέντε κυβερνήτες αεροσκαφών, αλλά και η διευθύντρια της νομικής υπηρεσίας.

news247

Διαβάστε Περισσότερα » "Μισθούς των 9.500 ευρώ σε στελέχη της "χαρίζει" η Ολυμπιακή"

Το «μεγάλο κόλπο» της Τρόικα-Θέλει να δώσει σε ξένους τις Ελληνικές επιχειρήσεις

Εννέα στις δέκα ελληνικές επιχειρήσεις απειλούνται με πτώχευση καθώς η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών δημιουργεί συνθήκες που οδηγούν στον αφελληνισμό του εγχώριου τραπεζικού συστήματος και στην πτώχευση ελληνικών επιχειρήσεων, δημιουργώντας την εντύπωση ότι η τρόικα επιχειρεί να κάνει μπίζνες με το ελληνικό δράμα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ από το «Βήμα της Κυριακής», οι όροι που επιβάλλει η τρόικα για την ανακεφαλαιοποίηση δεν αφορούν μόνο τον έλεγχο των τραπεζών, αλλά και των ελληνικών επιχειρήσεων. Η τοποθέτηση επιτρόπου στις τράπεζες με αποικιοκρατικού τύπου εξουσίες απειλεί με πτώχευση τις περισσότερες ελληνικές επιχειρήσεις.

Έτσι αναμένονται ανακατατάξεις σε όλους του επιχειρηματικούς τομείς με την έλευση ξένων εταιριών και τη δημιουργία συνθηκών ανακατανομής του πλούτου, όχι σε επίπεδο τάξεων, αλλά μεταφοράς του στα χέρια των ξένων.

iefimerida

Διαβάστε Περισσότερα » "Το «μεγάλο κόλπο» της Τρόικα-Θέλει να δώσει σε ξένους τις Ελληνικές επιχειρήσεις"

Kάτω Αχαϊα: Ζευγάρι άνεργο με δύο ανήλικα παιδιά και ένα που εκόμη δεν έχει γεννηθεί, ζουν χωρίς ρεύμα

Κάθε μέρα μια τραγική ισρτορία έρχεται στο φως της δημοσιότητας με πρωταγωνίστρια τη ΔΕΗ του Μνημονίου και θύματα οικογένειες που ζουν κάτω απόάθλιες συνθήκες σε ένα κράτος που τιμωρεί την ανεργία που το ίδιο δημιουργεί.

Χαρακτηριστική ειναι η περίπτωση ζευγαριού από την Κάτω Αχαΐα, που ήρθε στο φως της δημισιότητας. Σύμφωνα με καταγγελίες δημοτικών παραγόντων του Δήμου Δυμαίων, το ζευγάρι είναι άνεργο, έχουν δύο ανήλικα παιδιά, η νεαρή είναι έγκυος στο τρίτο παιδί της και όλοι μαζί ζουν στο σπίτι τουςχωρίς ρεύμα, επειδή δεν έχουν να πληρώσουν.

«Η κατάσταση είναι άθλια. Στον Δήμο τους βοηθούμε όσο μπορούμε, όμως και πάλι τα χρήματα δεν επαρκούν. Το χρέος στην ΔΕΗ έφθασε μήνα με το μήνα στα 1400 ευρώ. Τους έκοψαν το ρεύμα. Πήγαν παρακάλεσαν και ξαναπαρακάλεσαν. Είπαν να δίνουν 250 ευρώ το μήνα για να μπουν στην ρύθμιση, όμως δεν έγινε δεκτό καθώς η οφειλή ήταν μεγάλη» λέει άνθρωπος που γνωρίζει καλά τι περνά η οικογένεια.

Το αυτί της ΔΕΗ πάντως δεν φαίνεται να ιδρώνει.

thebest

Διαβάστε Περισσότερα » "Kάτω Αχαϊα: Ζευγάρι άνεργο με δύο ανήλικα παιδιά και ένα που εκόμη δεν έχει γεννηθεί, ζουν χωρίς ρεύμα"

Φορολογική τιμωρία σε όσους έχουν οικογένεια και δύο παιδιά

Νέα βάρη για μισθωτούς, συνταξιούχους και οικογενειάρχες με δύο παιδιά και άνω φέρνει το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που ετοιμάζει η κυβέρνηση σε συνεννόηση με την Τρόικα.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό, Γιώργο Μαυραγάνη, η βασική αρχή πάνω στην οποία θα στηρίζεται η φορολόγηση των φυσικών προσώπων είναι η προέλευση του εισοδήματος τους.
Δηλαδή για το ίδιο εισόδημα διαφορετικό φόρο θα πληρώσει ένας μισθωτός, ένας ελεύθερος επαγγελματίας, ένας γεωργός και ένας με εισοδήματα αποκλειστικά από ενοίκια.

Όπως αναφέρει αναλυτικά το "Βήμα της Κυριακής", από το 2013 τιμωρούνται οι οικογένειες με παιδιά (ακόμα και οι πολύτεκνες) καθώς καταργείται το αφορολόγητο όριο, όσοι έχουν λάβει στεγαστικά δάνεια, όσοι λαμβάνουν εφάπαξ, ενοίκια κλπ.
Οι άγαμοι και οι έγγαμοι χωρίς παιδιά θα δουν μείωση της φορολογίας, εφόσον το ετήσιο εισόδημα δεν ξεπερνά τα 25.000 ευρώ.

Οι έγγαμοι με ένα παιδί θα διαπιστώσουν μείωση μόνο εφόσον το ετήσιο εισόδημα δεν ξεπερνά τα 11.000 ευρώ.

Η σημαντικότερη αλλαγή του νέου φορολογικού νομοσχεδίου είναι η εφαρμογή κλίμακας με τρία κλιμάκια και η αντικατάσταση του αφορολόγητου για μισθωτούς και συνταξιούχους με μια μόνιμη έκπτωση φόρου 1.950 ευρώ για εισοδήματα έως 18.000 ευρώ και σταδιακή μείωση της έκπτωσης για εισοδήματα έως 42.000 ευρώ.

Για εισοδήματα άνω των 42.000 δεν θα υπάρχει καμία έκπτωση φόρου.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Βήματος, τα τεκμήρια θα παραμείνουν ίδια, τη στιγμή όμως που τα πραγματικά εισοδήματα έχουν μειωθεί σημαντικά.

Για τους ελεύθερους επαγγελματίες προβλέπεται κατάργηση του αφορολόγητου και δύο φορολογικοί συντελεστές: 26% για εισοδήματα έως 50.000 ευρώ και 33% για άνω των 50.000 ευρώ.

Για τους αγρότες το επικρατέστερο σενάριο θέλει τα κέρδη να φορολογούνται με ενιαίο συντελεστή 13%.

Αυτοτελή φορολογία χωρίς κλίμακα ή αφορολόγητο προβλέπεται για τους ιδιοκτήτες που ενοικιάζουν ακίνητα.

Αναλυτικά σύμφωνα με το δημοσίευμα:
* Από το πρώτο ευρώ και με συντελεστή 10% θα φορολογούνται τα εισοδήματα από ακίνητα. Σύμφωνα με πληροφορίες που αφορούν στο προσχέδιο του νέου φορολογικού νομοσχεδίου, επιβάλλεται κλίμακα για την αυτοτελή φορολόγηση των ενοικίων, η οποία θα έχει συντελεστή 10% για τα πρώτα 12.000 ευρώ εισοδήματος από ενοίκια, 30% για το εισόδημα από 12.000 – 60.000 και 45% για εισόδημα άνω των 60.000 ευρώ από ενοίκια.

* Θεσπίζεται νέα φορολογική κλίμακα η οποία θα έχει μόνο τρία κλιμάκια και μηδενικό αφορολόγητο όριο. Η νέα κλίμακα ανακοινώθηκε από την ίδια την Τροίκα την προηγούμενη Δευτέρα στο Eurogroup.

Ο φορολογικός συντελεστής για το κλιμάκιο εισοδήματος έως 25.000 ευρώ ορίστηκε στο 21%, για το τμήμα του εισοδήματος από 25.000 έως 48.000 ευρώ ορίστηκε στο 36% και για εισόδημα άνω των 48.000 ευρώ ορίστηκε στο 45%. Αντί για αφορολόγητο όριο θεσπίζεται επιστροφή φόρου ύψους 1.950 ευρώ η οποία δίνεται ολόκληρη σε όσους μισθωτούς και συνταξιούχους έχουν ετήσιο εισόδημα έως 18.000 ευρώ.

Η επιστροφή φόρου μειώνεται κατά 50 ευρώ για κάθε 1.000 ευρώ επιπλέον εισοδήματος από τα 18.000 έως τα 19.000 ευρώ και κατά 100 ευρώ για κάθε 1.000 ευρώ επιπλέον εισοδήματος από τα 29.000 ευρώ και πάνω. Με βάση αυτό το σύστημα υπολογισμού του φόρου η επιστροφή μηδενίζεται για όσους μισθωτούς και συνταξιούχους έχουν εισόδημα άνω των 42.000 ευρώ.

* Kαταργείται το πρόσθετο αφορολόγητο για όσους έχουν προστατευόμενα μέλη. Στις περιπτώσεις αρνητικού φόρου μετά την αφαίρεση της επιστροφής φόρου το ποσό του αρνητικού φόρου δεν επιστρέφεται.

* Καθιερώνεται φορολογική κλίμακα, χωρίς αφορολόγητο όριο για τους ελεύθερους επαγγελματίες και τις ατομικές επιχειρήσεις.

Το πρώτο κλιμάκιο θα φτάνει έως τα 50.000 ευρώ και θα έχει συντελεστή 26% και το δεύτερο θα επιβάλλεται σε υψηλότερο εισόδημα με συντελεστή 33%.
Η κλίμακα αυτή φέρνει πολύ μεγάλες επιβαρύνσεις σε όσους έχουν εισόδημα έως 55.000 ευρώ από ελευθέριο επάγγελμα και ατομική επιχείρηση και ελαφρύνσεις για μεγαλύτερα εισοδήματα.

news247

Διαβάστε Περισσότερα » "Φορολογική τιμωρία σε όσους έχουν οικογένεια και δύο παιδιά"

Κλειδώνουν οι «καλές» τιμές για τα φωτοβολταϊκά των αγροτών


Με τη βέλτιστη τιμή των 441,05 ευρώ ανά MW θα πωλούν τελικά το ρεύμα τους στη ΔΕΗ οι επαγγελματίες αγρότες που έκαναν τους προηγούμενους μήνες αίτηση για φωτοβολταϊκά: «Απαντώντας» στις εκκλήσεις των αγροτών, το ΥΠΕΚΑ προωθεί, μια μέρα προτού αλλάξει το τιμολογιακό καθεστώς, νομοθετική ρύθμιση με την οποία κατά τη σύναψη σύμβασης αγοραπωλησίας, θα λαμβάνεται υπόψη η τιμή που ισχύει κατά την ημερομηνία υποβολής του πλήρους φακέλου αντί της ημερομηνίας υπογραφής της σύμβασης.

Έτσι εξασφαλίζεται για τους παραγωγούς η τιμή που ισχύει για τη φωτοβολταϊκή κιλοβατώρα μέχρι την 31η Ιανουαρίου 2011 αντί για εκείνη που τίθεται σε ισχύ από την 1η Φεβρουαρίου 2011 και η οποία είναι χαμηλότερη (419,43 ευρώ ανά MW).

Με αυτή τη ρύθμιση της τελευταίας στιγμής δίνεται λύση στο αδιέξοδο που είχε δημιουργηθεί χωρίς ευθύνη των ίδιων των αγροτών οι οποίοι έχουν υποβάλει εδώ και μήνες του φακέλους τους στις αρμόδιες υπηρεσίες της ΔΕΗ, χωρίς όμως η τελευταία να έχει ολοκληρώσει μέχρι σήμερα την επεξεργασία τους. Έτσι, ο κίνδυνος να χαθεί η «καλή» τιμή των 441,05 ευρώ λόγω της γραφειοκρατίας και των καθυστερήσεων στη διαδικασία από πλευράς ΔΕΗ ήταν κάτι παραπάνω από ορατός.

Οι αγρότες είχαν επισημάνει τον κίνδυνο αυτό στην πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΚΑ και, όπως είχε γράψει η εφημερίδα Agrenda, η διασφάλιση της τιμής ήταν ένα από τα αιτήματα που είχε θέσει η Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή στην κ. Τίνα Μπιρμπίλη στο πλαίσιο πρόσφατης συνάντησής τους.

Υπενθυμίζουμε ότι την προηγούμενη εβδομάδα η κυβέρνηση επιχείρησε μέσω του φορολογικού νομοσχεδίου να δώσει λύση σε άλλο ένα ζήτημα που εκκρεμεί, αυτό της φορολόγησης των αγροτών-επενδυτών των φωτοβολταϊκών.

Συγκεκριμένα, με διάταξη που συμπεριλήφθηκε στο νέο –υπό διαβούλευση- φορολογικό νομοσχέδιο, το υπουργείο Οικονομικών προτείνει οι επαγγελματίες αγρότες που επενδύουν στα φωτοβολταϊκά να υπόκεινται σε «διττό» καθεστώς:
- Για την πώληση του ρεύματος στη ΔΕΗ να φορολογούνται ως ελεύθεροι επαγγελματίες, δηλαδή τηρώντας βιβλία Β’ Κατηγορίας για την πώληση του ρεύματος από τα φωτοβολταϊκά στη ΔΕΗ και
- Ως «κανονικοί» αγρότες για την αγροτική τους δραστηριότητα, διατηρώντας παράλληλα και το δικαίωμα στην επιστροφή ΦΠΑ.

EAΣ Αγρινίου: "Έρχονται προσφορές σύνδεσης για το 70% των αγροτικών αιτήσεων"

Tην ίδια ώρα, ο πρόεδρος της ΕΑΣ Αγρινίοιυ, Θωμάς Κουτσουπιάς ανακοίνωσε το Σάββατο 29 Ιανουαρίου ότι η ΔΕΗ θα αποστείλει τελικά όρους σύνδεσης στο 70% περίπου των αγροτών του νομού που υπέβαλαν αίτηση για φωτοβολταϊκά.

Ο κ. Κουτσουπιάς ανέφερε ότι πρόκειται για σημαντική επιτυχία (σ.σ. οι αρχικές εκτιμήσεις έκαναν λόγο για πολύ χαμηλότερο αριθμό όρων σύνδεσης από τη ΔΕΗ λόγω «κορεσμού» του δικτύου) η οποία επιτεύχθηκε μετά από επίμονες πιέσεις της Ένωσης.

Αποκάλυψε, επίσης, ότι το επόμενο τρίμηνο η ΔΕΗ θα εκπονήσει μελέτη αναβάθμισης του δικτύου της σε περιοχές με προβλήματα κορεσμού.

«Η ΕΑΣ Αγρινίου θα σταθεί στο πλευρό των επενδυτών μέχρις ότου και ο τελευταίος αγρότης που έχει υποβάλλει αίτηση, για εγκατάσταση φωτοβολταϊκού πάρκου στο χωράφι του, λάβει τους Όρους Σύνδεσης από την ΔΕΗ», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κουτσουπιάς.

Τέλος, όσον αφορά το εξίσου «φλέγον» ζήτημα της χρηματοδότησης, σημείωσε ότι γίνονται συζητήσεις με πέντε τραπεζικά ιδρύματα.

agronews

Διαβάστε Περισσότερα » "Κλειδώνουν οι «καλές» τιμές για τα φωτοβολταϊκά των αγροτών"

Λέει πολλά αλλά... δηλώνει λίγα ο Μιχαλολιάκος

Καταγγέλλει όλους τους πολιτικούς ως διεφθαρμένους αλλά ο ίδιος εμφανίζει υπέρογκες δαπάνες για να γλιτώσει φόρους, ενώ συμμετέχει στο διοικητικό συμβούλιο «ροζ» ξενοδοχείου στο οποίο απασχολούνται αλλοδαποί εργαζόμενοι. Δεν διστάζει να χαιρετάει ναζιστικά και να διακηρύσσει σε υψηλούς τόνους ότι τα χέρια του είναι καθαρά αφήνοντας σαφή υπονοούμενα για «βρώμικες δουλειές» και υπόγειες συναλλαγές του πολιτικού συστήματος.

Αλλά φαίνεται, ότι υπάρχουν πολλές γκρίζες ζώνες στις συναλλαγές του ίδιου του Νίκου Μιχαλολιάκου, της συζύγου του και συγγενικών προσώπων με την Εφορία από εμπορικές δραστηριότητες.

Όπως δημοσιεύει το Έθνος της Κυριακής, παρά το γεγονός ότι το ξενοδοχείο που διατηρεί στην πλατεία Αττικής είναι εν λειτουργία από το 2000 και μετά, υποβάλλει μηδενικές δηλώσεις ΦΠΑ αν και οι υπηρεσίες που παρέχει υπόκεινται σε ΦΠΑ και συνεπώς εισπράττει ΦΠΑ από τους πελάτες του.

Οι δουλειές του αρχηγού της Χρυσής Αυγής και της συζύγου του πάνε από το καλό στο καλύτερο από το 2009 και μετά καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα, στις φορολογικές τους δηλώσεις εμφανίζουν ολοένα και αυξανόμενα έσοδα που πέρυσι ξεπέρασαν συνολικά τα 120.000 ευρώ.

Ειδικότερα το 2009 δήλωσε 20.000 και η σύζυγός του 12.000 ευρώ, το 2010 εμφάνισαν εισοδήματα 23.000 ευρώ και 17.000 ευρώ αντίστοιχα ενώ το 2011 ο κ. Μιχαλολιάκος δήλωσε ακαθάριστα έσοδα 103.000 ευρώ από ατομική επιχείρηση (έκδοση εντύπων και εφημερίδες). Την ίδια χρονιά η κ. Ζαρούλια δηλώνει εισοδήματα 33.700 ευρώ από δωρεάν παραχώρηση ακινήτων, καταστημάτων και γραφείων, μεταξύ των οποίων και το ξενοδοχείο, αλλά δεν εμφάνισε εισόδημα από μερίσματα.

Όμως, ο κ. Μιχαλολιάκος για να μειώσει το καθαρό εισόδημα και συνεπώς το φόρο που θα έπρεπε να καταβάλει ενέγραψε υψηλές δαπάνες για την άσκηση της επαγγελματικής του δραστηριότητας. Έτσι το φορολογητέο εισόδημά του μειώθηκε περίπου στο ένα τέταρτο των εσόδων που εισέπραξε.

Ειδικότερα, ενώ το 2011 κατά δήλωσή του τα ακαθάριστα έσοδα ανήλθαν σε 103.000 ευρώ, φορολογήθηκε για 23.000 ευρώ. Κι αυτό, γιατί σύμφωνα με το νόμο, όταν κάποιος ασκεί ελεύθερο επάγγελμα ή έχει επιχείρηση αφαιρεί από τα ακαθάριστα έσοδα συγκεκριμένες κατηγορίες δαπανών που αναγνωρίζει η Εφορία για την άσκηση της επαγγελματικής του δραστηριότητας και το ποσό που απομένει αποτελεί το φορολογητέο εισόδημα.

Μόνο που το ισχύον καθεστώς θέτει όρια στο ποσοστό των δαπανών που μπορεί να εκπέσει από τα έσοδα, το οποίο κυμαίνεται σε γενικές γραμμές στο 40%. Στην περίπτωση όμως του κ. Μιχαλολιάκου καταρρίφθηκαν όλα τα ρεκόρ εξόδων, αφού το 2010 το ποσοστό των εξόδων του επί του τζίρου διαμορφώθηκε στο 78%.

Διαβάστε Περισσότερα » "Λέει πολλά αλλά... δηλώνει λίγα ο Μιχαλολιάκος"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news