facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

Νέος πρόεδρος της Αμερικής ο Μπάρακ Ομπάμα

O
Ο Μπαράκ Ομπάμα θα είναι πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών για τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Μπορεί σε επανεθνικό επίπεδο οι δυο υποψήφιοι να έδιναν μάχη στήθος-στήθος, αλλά ο Αμερικανός πρόεδρος συγκέντρωσε τον μαγικό αριθμό των 270 μεγάλων εκλεκτόρων και πανηγυρίζει τη δεύτερη θητεία του στον Λευκό Οίκο. 

Η επανεκλογή Ομπάμα είναι αναμφίβολα ένα καλό νέο για την Ελλάδα (και την Ευρώπη γενικότερα) αφού ο Αμερικανός πρόεδρος έχει πολλές φορές στηρίξει τη χώρα μας, σε αντίθεση με τον αντίπαλό του Μιτ Ρόμνεϊ, που όποτε έβρισκε ευκαιρία μας έφερνε σαν... παράδειγμα προς αποφυγή!

Διαβάστε Περισσότερα » "Νέος πρόεδρος της Αμερικής ο Μπάρακ Ομπάμα"

Οι «αυλικοί» του Σαμαρά που βρίζουν τους πολίτες

Συνεργάτης του πρωθυπουργού χαρακτήρισε ανεύθυνο 71χρονο συνταξιούχο επειδή τόλμησε να στείλει επιστολή διαμαρτυρίας.

Την ώρα που ελληνικός λαός υποφέρει, αγκομαχά και στην κυριολεξία πεινάει, στελέχη της κυβέρνησης ειρωνεύονται ηλικιωμένους ανθρώπους επειδή τόλμησαν να στείλουν επιστολή διαμαρτυρίας στον πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά.

Με ύφος χιλίων καρδιναλίων και με την πεποίθηση ότι έχουν εξασφαλίσει το μέλλον τους, συνεργάτες του Α. Σαμαρά που αναλαμβάνουν να απαντήσουν σε επιτολές πολιτών επιτίθενται με αναίδεια σε πολίτες που το μόνο που έκαναν ήταν να εκφράσουν στον πρωθυπουργό τα παράπονά τους.

Φαίνεται πως οι συνεργάτες του Α. Σαμαρά έχουν μνήμη… χρυσόψαρου και ξεχνούν πως ο ίδιος ο πρωθυπουργός, λίγες μόλις ώρες μετά την εκλογή του, δήλωνε πως θα είναι πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων.

Κλεισμένοι μέσα στο «γυάλινο πύργο» του Μαξίμου και της Συγγρού, έχοντας κόψει κάθε επικοινωνία με τον πολίτη που αγωνία για το αύριο, ορισμένοι συνεργάτες του πρωθυπουργού απαντούν με ψυχρότητα στους πολίτες, ξεχνώντας ποιος τους έφερε στην εξουσία και σε ποιον οφείλουν την παρουσία τους στα κόκκινα χαλιά του πρωθυπουργικού Μεγάρου.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η περίπτωση ενός ηλικιωμένου (και μάλιστα οπαδού της Ν.Δ. !!!) ο οποίος έστειλε επιστολή στον πρωθυπουργό με την ελπίδα να τη διαβάσει ο Αντώνης Σαμαράς.

Στη συγκεκριμένη επιστολή ο συνταξιούχος από τα Αμπελάκια της Θεσσαλίας, όπου είχε πάει ο πρωθυπουργός μετά την εκλογή του στην προεδρία της ΝΔ, καταγράφει τα παράπονά του στον πρωθυπουργό για τον τεράστιο φόρο που τον καλεί να πληρώσει η εφορία, τονίζοντας παράλληλα και τη δραματική μείωση του εισοδήματός του από περικοπές δώρων, χαράτσια κλπ.

Στη συνέχεια της επιστολής, ο συνταξιούχος που δηλώνει και ψηφοφόρος της ΝΔ καλεί τον κ. Σαμαρά να θυμηθεί όσα τον είχε προτρέψει τότε στα Αμπαλάκια, «να πάρει γκλίτσα και να χτυπήσει τα παράσιτα». Τονίζει ωστόσο πως ο πρωθυπουργός αντ’ αυτού «πήρε γκλίτσα και κυνήγησε τον ελληνικό λαό».

«Γίνατε έρμαιο του Βενιζέλου και δυστυχώς είστε πολύ μικρός για τις προσδοκίες μας και το μόνο που σας μένει είναι να φύγετε το συντομότερο για το καλό του ελληνικού λαού. Εμείς ψηφίσαμε Σαμαρά και όχι Τρόικα», τονίζει στην επιστολή του ο συνταξιούχος.

...Και η ειρωνική απάντηση του κ. Καραχάλιου

Στην επιστολή του 71χρονου συνταξιούχου απάντησε ο Γραμματέας Σχέσεων Κοινωνίας της Ν.Δ. κ. Διονύσης Καραχάλιος.

Από τα ζεστά και πολυτελή γραφεία της Συγγρού, ο συνεργάτης του κ. Σαμαρά, βασιλικότερος του βασιλέως, απαντάει εκ μέρους του Α. Σαμαρά χαρακτηρίζοντας μάλιστα «ανεύθυνο» τον ηλικιωμένο που τόλμησε να στείλει επιστολή διαμαρτυρίας στον κ. πρωθυπουργό.

«Όποιος είναι έξω από το χορό πολλά τραγούδια ξέρει. Είναι πολύ εύκολες οι «καταγγελίες», οι «μομφές» και οι «καταδίκες», όταν μάλιστα ότι και να πεις δεν έχει την παραμικρή ευθύνη για σένα. ‘Άλλωστε η μοίρα των ηγετών αυτή είναι: ο κάθε ανεύθυνος να μπορεί να υβρίζει και να αποδοκιμάζει, χωρίς να λαμβάνει υπόψη του πραγματικά δεδομένα, τις υπαρκτές δυσκολίες και το μέγεθος των προβλημάτων.

Προφανώς εσείς είστε ικανοποιημένος με το περιεχόμενο της επιστολής σας. Άλλωστε όπως λέτε «δεν αξίζει τον κόπο», να πούμε τίποτα περισσότερο».

Αλήθεια ο κ. Σαμαράς γνωρίζει για αυτή τη θρασύτατη απάντηση του συνεργάτη του στον 71χρονο συνταξιούχο;

Διαβάζετε κ. Πρωθυπουργέ τις επιστολές αγωνίας που σας στέλνει ο απλός πολίτης ή ασχολείστε μόνο με την τρόικα και τους αριθμούς;

Από πότε κ. Σαμαρά οι «σφουγγοκωλάριοι» απαντούν εξ ονόματός σας;

Μήπως θα έπρεπε να μαζέψετε την «αυλή» σας όσο είναι νωρίς;

Δείτε την επιστολή του συνταξιούχου και την απάντηση του κ. Καραχάλιου:
Η απάντηση του κ. Καραχάλιου:

newsbomb

Διαβάστε Περισσότερα » "Οι «αυλικοί» του Σαμαρά που βρίζουν τους πολίτες"

Μέτρα ανακούφισης ανακοίνωσε ο υπ. Παιδείας

Σε δύο σημαντικά μέτρα, με στόχο την ανακούφιση των ελληνικών οικογενειών που υποφέρουν από την κρίση, προχωρεί το υπουργείο Παιδείας.

Σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου δίδεται η δυνατότητα:

1) Σε συγκεκριμένες κατηγορίες πρωτοετών φοιτητών αυτής της χρονιάς, με βάση οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια, να μεταγραφούν το επόμενο εξάμηνο σε αντίστοιχο τμήμα άλλου Ιδρύματος, προκειμένου να μειώσουν το κόστος διαβίωσής τους.

2) Στους επί πτυχίω φοιτητές να συμμετέχουν σε έκτακτη εξεταστική περίοδο τον Φεβρουάριο του 2013, προκειμένου να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους, λίγους μήνες νωρίτερα.

Ο υπουργός προσέθεσε ακόμη ότι ήδη έχει αυξηθεί ο αριθμός των δωρεάν σιτιζόμενων φοιτητών από τη Φοιτητική Μέριμνα, από τους 57.000 στους 70.000.

«Ο στόχος μας είναι το 2013 να σιτίζονται δωρεάν 90.000 φοιτητές, προκειμένου να καλύψουμε τις αυξημένες ανάγκες. Αντίστοιχη είναι και η προσπάθειά μας σε ό,τι αφορά στη στέγαση των φοιτητών», δήλωσε ο υπουργός, και προσέθεσε:

«Γνωρίζουμε ότι με αυτό τον τρόπο δεν λύνουμε τα πολλά και μεγάλα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ελληνική οικογένεια. Αυτά τα κοινωνικά μέτρα μπορούμε, όμως, να λάβουμε αυτήν τη στιγμή, προκειμένου να μειώσουμε τα οικονομικά βάρη, εκείνων που υφίστανται σε μεγαλύτερο βαθμό τις συνέπειες της κρίσης, και να βοηθήσουμε τους φοιτητές να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους».

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Μέτρα ανακούφισης ανακοίνωσε ο υπ. Παιδείας"

Κατέλυσαν τη Δημοκρατία στο Κοινοβούλιο!

Πρωτοφανής η έπαρση της κυβέρνησης Σαμαρά που έχει de facto καταργήσει τον κοινοβουλευτικό έλεγχο

Αναπάντητες 300 ερωτήσεις βουλευτών, 120 μέρες έχει να εμφανιστεί ο Αντ. Σαμαράς στην ολομέλεια!

Τον πλήρη εξευτελισμό της Βουλής επιχειρεί να πετύχει η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά, επιβάλλοντας -στους τέσσερις μήνες διακυβέρνησής της- ένα ιδιότυπο μοντέλο αντι-κοινοβουλευτικής εξουσίας.

Τον ρυθμό της συγκεκριμένης αντιδημοκρατικής τακτικής που ευτελίζει τον κορυφαίο θεσμό της χώρας τον δίνει ο ίδιος ο πρωθυπουργός καθώς έχει 120 ημέρες να εμφανιστεί στην Ολομέλεια!Συγκεκριμένα, ο κ. Σαμαράς έχει εγκαταλείψει τα κοινοβουλευτικά του καθήκοντα από τις 6 Ιουλίου 2012, όταν και εξήγγειλε τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης.

Παρά δε τις συνεχείς εκκλήσεις που δέχεται από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, τις δεκάδες ερωτήσεις που του έχει αποστείλει κυρίως ο κ. Αλέξης Τσίπρας, την δημοκρατική απαίτηση να ενημερώνει την Βουλή για κάθε ενέργεια της κυβέρνησης και το θεσμικό του καθήκον να παραβρίσκεται κάθε δεύτερη Παρασκευή στη Βουλή για την «ώρα του Πρωθυπουργού», ο ίδιος επιλέγει να ενημερώνει αποκλειστικά την Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και όχι τον ελληνικό λαό!.

Υπ’ αυτά τα δεδομένα, τις «δημοκρατικές τους ευαισθησίες» έχουν χαλαρώσει και οι υπόλοιποι υπουργοί, αρνούμενοι να συμμετάσχουν στον κοινοβουλευτικό έλεγχο. Κάθε Δευτέρα, Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή –ημέρες κατά τις οποίες οι βουλευτές υποβάλλουν προς τους υπουργούς επίκαιρες ερωτήσεις, επερωτήσεις και αναφορές- η Ολομέλεια εκπέμπει εικόνες ντροπής, καθώς τα υπουργικά έδρανα είναι άδεια. Κατά μέσο όρο, από τις 40 ερωτήσεις που υποβάλλονται εβδομαδιαίως προς το σύνολο σχεδόν των μελών του υπουργικού συμβουλίου, είναι ζήτημα αν απαντώνται οι πέντε και αυτές το πολύ από δύο υπουργούς. Οι υπόλοιποι απλά αρνούνται να παραστούν και να υποβληθούν στον κοινοβουλευτικό έλεγχο.

Ίδια εικόνα επικρατεί και στις γραπτές ερωτήσεις που υποβάλλουν οι βουλευτές, αναμένοντας υπουργικές απαντήσεις για θέματα που απασχολούν ιδιαιτέρως τις περιφέρειές τους. Από το σχετικό δελτίο των υπηρεσιών τις Βουλής προκύπτει ότι περισσότερες από 300 ερωτήσεις περιμένουν απαντήσεις, πολλές εξ αυτών έχουν υποβληθεί από τον περασμένο Αύγουστο!

Τρία πρόσωπα, τρία λάθη στο προεδρείο

Σε όλο αυτό το εξαιρετικά αντιδημοκρατικό και επικίνδυνο τοπίο που διαμορφώνει ηαντιθεσμική συμπεριφορά του πρωθυπουργού και των υπουργών του, η οποία «τραυματίζει» την καρδιά του κοινοβουλευτισμού, πρέπει να προστεθούν και οι επιλογές του κ. Σαμαρά για το Προεδρείο της Βουλής. Ειδικότερα, λίγους μήνες μετά την «τοποθέτηση» του κ. Ευάγγελου Μεϊμαράκη ως Προέδρου της Βουλής και τρίτου πολιτειακού παράγοντα της χώρας «έσκασε» η αποκάλυψη της «Real News» με καταγγελίες που τον θέλουν εμπλεκόμενο σε σκάνδαλο «μαύρου χρήματος». Συνέχεια στο θέμα –βέβαια- δεν δόθηκε, όμως ενδεικτική της άποψης της κυβέρνησης και προσωπικά του πρωθυπουργού για τον θεσμό της Βουλής ήταν η χυδαία φρασεολογία που χρησιμοποίησε ο κ.Μεϊμαράκης για να υπερασπιστεί τον εαυτό του και να κατηγορήσει τους δημοσιογράφους.

Εξίσου ατυχής ήταν και η επιλογή του κ. Θανάση Νάκου ως αντιπροέδρου του κοινοβουλίου και υπεύθυνου για την επιτροπή ελέγχου των «πόθεν έσχες» των βουλευτών καθώς αποδείχθηκε ότι, την ίδια που τον τοποθετούσαν υπεύθυνο να ελέγχει τους άλλους, το ΣΔΟΕ ήλεγχε και τα δικά του περιουσιακά στοιχεία.

Ως τρίτη λανθασμένη επιλογή καταγράφεται αυτή του κ. Γιάννη Τραγάκη. Ο σημερινός Α αντιπρόεδρος του κοινοβουλίου έχει καταφέρει να διορίσει όλο του το σόι στην Βουλή ενώ πρόσφατα «κατάφερε» να κάνει λάθος και στην κρίσιμη ψηφοφορία των αποκρατικοποιήσεωνκάνοντας δεκτό άρθρο που δεν είχε συγκεντρώσει τον απαραίτητο αριθμό ψήφων!

newsbomb

Διαβάστε Περισσότερα » "Κατέλυσαν τη Δημοκρατία στο Κοινοβούλιο!"

Θεοδώρα Τζάκρη, η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ με τα ακριβά ταγιέρ που δεν της αρέσει το Μνημόνιο

Δεν εξηγείται, τα τραβάει ο οργανισμός της τα ειρωνικά σχόλια! Η βουλευτής Πέλλας που έδωσε 6.000 δολάρια για τουαλέτα και ψήφισε με ενθουσιασμό τα Μνημόνια Ι και ΙΙ, βγήκε τώρα στο αντάρτικο και απειλεί να καταψηφίσει τα μέτρα επειδή δεν συμπαθεί τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Εκανε προ ημερών μια εκρηκτική και ακατανόητη ομιλία από το βήμα της Βουλής απειλώντας να καταψηφίσει το νομοσχέδιο για τις αποκρατικοποιήσεις. Τελικά το ψήφισε. Τώρα απειλεί τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να καταψηφίσει τα μέτρα στην κρίσιμη ψηφοφορία της Τετάρτης, χωρίς ωστόσο να μπορεί να δικαιολογήσει γιατί ψήφισε ως τώρα τα δύο προηγούμενα Μνημόνια.

Η Θεοδώρα Τζάκρη βρίσκεται στο αντάρτικο από την ώρα που έχασε τη θέση στο υπουργείο. Τώρα ταυτίζεται με το νέο κίνημα των ανταρτών που επιδιώκουν την ανατροπή του Ευάγγελου Βενιζέλου και θέλουν να πάρουν την ρεβάνς για την ανατροπή Παπανδρέου. Παρέα της είναι ο Μάρκος Μπόλαρης, ο Γιάννης Δριβελέγκας και η ομάδα των πρώην υφυπουργών του Παπανδρέου οι οποίοι ανακάλυψαν την αριστερή τους συνείδηση μόλις απομακρύνθηκαν από τους υπουργικούς θώκους.

Μαλλιά με extentions, λουκ φονικό

Εμφανίστηκε πριν από αρκετά χρόνια στη Βουλή με ξανθά extentions στα μαλλιά και κατέπληξε τους συναδέλφους της με τον τρόπο ομιλία της που θυμίζει ραπτομηχανή. Ο Μίμης Ανδρουλάκης, λάτρης του ωραίου, ως γνωστόν, έχει πει με το απαράμιλλο χιούμορ του : «Ωραία γυναίκα, αρκεί να μην την ακούς να μιλάει!»

Οι ακριβές τσάντες Louis Vuitton, τα ψηλοτάκουνα Louboutin με την κόκκινη σόλα, τα στενά και αποκαλυπτικά ρούχα γρήγορα την ξεχώρισαν αλλά μάλλον για κακό. Τα ΜΜΕ περιόρισαν τις αναφορές στο πρόσωπό της μόνο για το έξαλλο ντύσιμο και τα πανάκριβα αξεσουάρ που θεωρήθηκαν πρόκληση στην Ελλάδα του Μνημονίου αλλά και ένδειξη επαρχιώτικου κιτς ανάρμοστο για τα έδρανα του κοινοβουλίου.

Σοκ προκάλεσε προ διετίας η υφυπουργός κ. Τζάκρη όταν παρευρέθηκε για να καταθέσει στεφάνι στην κεντρική εκδήλωση μνήμης για την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου στην πόλη της Έδεσσας. Εμφανίστηκε με το στεφάνι στο ένα χέρι και στο άλλο την τσάντα Louis Vuitton ενώ σχόλια προκάλεσε και το ατυχές κόκκινο συνολάκι που φορούσε εκείνη την ημέρα.

Ως υφυπουργός Εσωτερικών προκάλεσε θύελλα αρνητικών σχολίων για τις προκλητικές γόβες και το τσιτωμένο μαλλί ενώ υπήρξαν και φωτογραφίες που την έδειχναν να κάνει καθημερινά ραντεβού για την περιποίηση των μαλλιών της σε σικ κομμωτήριο του Κολωνακίου.

Τα ΜΜΕ την συγκαταλέγουν στους λιγότερο συμπαθείς πολιτικούς. Αρκεί μια βόλτα στο διαδίκτυο για να διαρωτηθεί κάποιος αν προκαλεί επίτηδες τα ειρωνικά σχόλια ή αν πιστεύει ότι ακόμη και η αρνητική διαφήμιση παραμένει διαφήμιση για έναν πολιτικό.

Ως υφυπουργός Εσωτερικών εμφανίστηκε στον γάμο του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Χρήστου Αηδόνη με μια άκρως λαμπερή τουαλέτα, δημιουργία του διεθνούς οίκου υψηλής ραπτικής J.Mendel, η οποία δεν βγαίνει σε μαζική παραγωγή για να διανεμηθεί στις ανά τον κόσμο μπουτίκ , αλλά κυκλοφορεί σε αυστηρά περιορισμένο αριθμό (24 κομμάτια) και κοστίζει 6.000 δολάρια.

Τα δημοσιεύματα της εποχής ανέφεραν ότι συνολικά η εμφάνιση της «σταρ» υφυπουργού στον γάμο του συναδέλφου της ξεπερνούσε συνολικά τα 10.000 ευρώ αφού στο σύνολο είχε προστεθεί τσάντα Valentino αξίας 2.000 ευρώ.

Αίσθηση προκάλεσε και δημοσίευμα της εφημερίδας Εθνος σύμφωνα με το οποίο σε ταξίδι της στο νομό της η Θεοδώρα Τζάκρη χρησιμοποίησε την αίθουσα VIP του αεροδρομίου και στη συνέχεια επικαλέστηκε δεκαοκτώ διαφορετικές διατάξεις του νόμου για την πληρωμή από το τμήμα προμηθειών του υπουργείου Εσωτερικών των καφέδων της.

Ψήφιζε τα Μνημόνια επί Παπανδρέου

Στήριξε με φανατισμό τον Γιώργο Παπανδρέου στην μάχη της ηγεσίας με τον Ευάγγελο Βενιζέλο και ανταμείφθηκε αφού ο τότε Πρωθυπουργός την έχρισε υφυπουργό Εσωτερικών στο πρώτο υπουργικό συμβούλιο το 2009 αφήνοντας στον πάγκο πιο έμπειρα στελέχη. Στήριξε με ενθουσιασμό τα δύο Μνημόνια των προηγούμενων κυβερνήσεων και ψήφισε και το προηγούμενο Μεσοπρόθεσμο.

Γρήγορα δημιούργησε προβλήματα στη συνεργασία της με τον τότε υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση, λόγω του εκρηκτικού της χαρακτήρα.

Από την θητεία της στο υπουργείο Εσωτερικών δεν έχουν μείνει αποτυπώματα. Φαίνεται όμως ότι παρά το νέον της ηλικίας της δεν απεμπόλησε τα παλαιοκομματικά κουσούρια. Εγινε πανελλαδικά γνωστή όταν η εφημερίδα Αποκαλύψεις έγραψε ότι προσέλαβε 36 ξαδέλφια και συγχωριανούς της στο Μουσείο Πέλλας, στην εκλογική της περιφέρεια.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα η Θεοδώρα Τζάκρη προσέλαβε 36 συγγενείς και συγχωριανούς της από τους συνολικά 300 υποψηφίους σε διαγωνισμό του υπουργείου Πολιτισμού για το Μουσείο της Πέλλας. Η εφημερίδα δημοσίευσε την λίστα της ντροπής με τους 36 συγγενείς και συγχωριανούς της υφυπουργού Εσωτερικών, από την οποία φαίνεται πως όλοι είναι γνωστοί της από συγγενείς έως ξαδέλφια. Η ίδια καταδίκασε το δημοσίευμα και απέρριψε τις κατηγορίες.

Αποκάλεσε «κηπουρό» τον Ραγκούση

Ενώ η θητεία της στο υπουργείο Εσωτερικών θα μπορούσε να την κατατάξει στους «κηπουρούς» του Γιώργου Παπανδρέου, οι οποίοι απέκτησαν θώκους και προνόμια χωρίς να τα αξίζουν, αποκάλεσε η ίδια «κηπουρό» τον Γιάννη Ραγκούση που ήταν πολιτικός της προϊστάμενος στο υπουργείο!

«Ήταν ένας υπουργός ο οποίος άσκησε καθήκοντα κατ' απονομήν γιατί έτσι είπε τότε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ο κ. Παπανδρέου. Αυτός του έδωσε το δικαίωμα να το κάνει. Ήταν ένας «κηπουρός» ο κ. Ραγκούσης . Εγώ θα σας το πω. Κηπουρός, όλων αυτών που συγκροτούσαν την ηγετική ομάδα του ΠΑΣΟΚ χωρίς, βεβαίως, να έχουν δοκιμαστεί στο στίβο της πολιτικής, χωρίς να είναι καν βουλευτές. Ναι, βεβαίως ο κ Ραγκούσης είναι ένας κηπουρός Γιατί να διαφοροποιείται από αυτούς στους οποίους αναφέρθηκε ο κ Φλωρίδης και στο οποίο ανήκει η πατρότητα του όρου» είπε η θυελλώδης Θεοδώρα μιλώντας στο ραδιόφωνο Βήμα FM.

Γκρινιάζετε από το πρωί ως το βράδυ

Στα όρια του έφτασε η Θεοδώρα Τζάκρη ακόμη και τον Αδωνι Γεωργιάδη που πυροβολεί επίσης κατά ριπάς τους συνομιλητές του. Σε τηλεοπτική εμφάνισή τους στο Mega, πρόσφατα, και ενώ η πρώην υφυπουργός έκανε την επανάστασή της εναντίον του Μνημονίου, ο Αδωνις δεν άντεξε :

«Δεν δέχομαι για να παίρνω ψήφους να λέω ψέματα στον κόσμο. Όταν ψηφίζαμε την εξίσωση ξέραμε ότι θα πάει προς τα πάνω. Αν νομίζετε ότι θα είστε συμπολιτευόμενη αντιπολίτευση κάνετε λάθος! Έχει και η υπομονή τα όριά της με την υποκρισία! Θάλασσα τα κάνατε! Θα μας κάνετε και υποδείξεις; Αντί να κρύβεστε; Υπάρχουν όρια στην πολιτική υποκρισία του ΠΑΣΟΚ. Αν δεν σας αρέσει να φύγετε από την κυβέρνηση. Να αλλάξετε κόμμα. Γκρινιάζετε από το πρωί μέχρι το βράδυ» της είπε.

iefimerida

Διαβάστε Περισσότερα » "Θεοδώρα Τζάκρη, η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ με τα ακριβά ταγιέρ που δεν της αρέσει το Μνημόνιο"

Αυξήσεις στην τιμή των τσιγάρων και του καπνού

Κατά 30-40 λεπτά αυξάνονται τα φθηνά τσιγάρα και πάνω από... 1 ευρώ η τιμή του καπνού, στο πλαίσιο των αλλαγών στη φορολογία των τσιγάρων και των καπνικών προϊόντων που περιλαμβάνονται στο πολυνομοσχέδιο.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του κλάδου λόγω των αλλαγών αυτών οι φθηνές μάρκες τσιγάρων -που συνήθως είναι ελληνικής προέλευσης- θα πωλούνται στα επίπεδα των 3,20 ευρώ το πακέτο από 2,90 ευρώ σήμερα, ενώ η τιμή του καπνού θα ξεπεράσει τα 5 ευρώ από 4 ευρώ σήμερα.

Διαβάστε Περισσότερα » "Αυξήσεις στην τιμή των τσιγάρων και του καπνού"

Ταφόπλακα στο καταρρέον σύστημα υγείας τα νέα μέτρα του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013-2016

Ανακοίνωση σχετικά με το συζητούμενο Σχέδιο Νόμου που κατατέθηκε στη Βουλή «Έγκριση Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013-2016», εξέδωσε ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών.

H χαριστική βολή στο ημιθανές Σύστημα Υγείας δίνεται με το συζητούμενο Σχέδιο Νόμου που κατατέθηκε στη Βουλή «Έγκριση Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013-2016», με το οποίο η ζωή των ασθενών, εν δυνάμει παίζεται «κορώνα-γράμματα».
Η κυβέρνηση δέσμια των εντολών της Τρόικα, έρχεται νομοθετικά να επισφραγίσει την πλήρη διάλυση του Συστήματος Υγείας και τη μετατροπή του σε «Ξέφραγο Αμπέλι», ανοίγοντας πεδίο δόξης λαμπρό στο επί θύραις «Καρτέλ» της Υγείας.
Ειδικότερα:

Με τις αντιεπιστημονικές διατάξεις περί υποχρεωτικής συνταγογράφησης της δραστικής ουσίας επιφυλάσσει για τους λειτουργούς υγείας το ρόλο του «εκτελεστικού αποσπάσματος» λογαριάζοντας χωρίς τον ξενοδόχο.

Εξακολουθεί να μεταχειρίζεται του ασφαλισμένους ως «οικονομικά υποζύγια» επιβαρύνοντας επιπλέον στις άδειες τσέπες τους 1 ευρώ ανά εκτελούμενη συνταγή και 25 ευρώ για κάθε εισαγωγή σε νοσοκομείο παρά τα αμέτρητα χαράτσια που έχουν προηγηθεί. Έτσι τους φορτώνει την ανικανότητα της επίσημης πολιτείας να προστατέψει την υγεία του .

Παράλληλα επιχειρείται πέρα και πάνω από την απελευθέρωση του Ιατρικού Επαγγέλματος, το ξεχαρβάλωμα και η πλήρης κατάργηση του χαρακτήρα των Ιατρικών Εταιρειών Π.Φ.Υ.

Ο Ι.Σ.Α. είναι κάθετα αντίθετος στην κατάργηση υφιστάμενων βασικών διατάξεων και προϋποθέσεων που διασφαλίζουν τον ειδικό σκοπό και χαρακτήρα αυτών των Ιατρικών Εταιρειών, που αφορούν ιδιωτικούς φορείς Π.Φ.Υ. και εν τέλει τη Δημόσια Υγεία.

Κανένας δικαιολογητικός λόγος δεν υφίσταται, ώστε να καταργηθεί ο ειδικός και αποκλειστικός σκοπός, καθώς και να απαλειφθεί η υποχρεωτική αναφορά στην επωνυμία της εταιρείας του όρου «Ιατρική».

Και οι δύο καταργούμενες διατάξεις, αποτελούν ασφαλιστικές δικλείδες που επιτρέπουν την ορθή εποπτεία και τον έλεγχο των Ιατρικών Φορέων και των Ιατρικών Εταιρειών, που δεν είναι απλά εμπορικές εταιρείες, αλλά αντίθετα έχουν ως αντικείμενο το ύψιστο αγαθό της Υγείας.

Ο στόχος είναι προφανής και απροκάλυπτος, τείνουν να καταργήσουν τους ισχύοντες κανόνες άσκησης του Ιατρικού Λειτουργήματος στη χώρα μας.
Αν όλα αυτά δεν αποτελούν ντροπή και αίσχος για την Ελλάδα του 2012, ας μας πουν τι είναι

Για τις συνέπειες και τους κινδύνους που επιφυλάσσουν τα νομοθετούμενα μέτρα για την Υγεία των πολιτών, την ευθύνη θα φέρνουν στο ακέραιο, ως ηθικοί αυτουργοί, όσοι με την ψήφο τους τα εγκρίνουν.

Ως Ιατροί και Λειτουργοί της Υγείας καταδικάζουμε τα συγκεκριμένα μέτρα και την προσπάθεια μετάθεσης των ευθυνών στις πλάτες μας.

Ας γνωρίζουν όλοι, ότι όπως μας επιβάλλει ο Όρκος μας, θα αντιδράσουμε με κάθε τρόπο και μέσο για να προστατεύσουμε, σε καθημερινή βάση, το πολύτιμο αγαθό της Υγείας που μας εμπιστεύονται οι συμπολίτες μας, από τα Υγειοκτόνα μέτρα, που ελαφρά τη καρδία, νομοθετούνται αυτές τις μέρες στη Βουλή των Ελλήνων.

Διαβάστε Περισσότερα » "Ταφόπλακα στο καταρρέον σύστημα υγείας τα νέα μέτρα του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013-2016"

ΓΙΑΤΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΡΕΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΟΥ;

Ο Γιάννης άρχισε την ημέρα του νωρίς βάζοντας το ξυπνητήρι του (MADE IN SWITCHERLAND) για τις 6 το πρωί Σηκώθηκε από το κρεβάτι του (MADE IN SWEDEN)

Έφτιαξε τον καφέ του (PRODUCED IN BRASIL)

Ξυρίστηκε με την ηλεκτρική του μηχανή (MADE IN GERMANY)

Έβαλε αποσμητικό (MADE IN BELGIUM)

Φόρεσε το πουκάμισό του (MADE IN TURKEY),

τα jeans με φίρμα (MADE IN SRI LANKA) ,

κάλτσες (MADE IN EGYPT),

παπούτσια (MADE IN ITALY).

Έφτιαξε τα αυγά του στην καινούρια ηλεκτρική κουζίνα (MADE IN KOREA)

ΕΦΑΓΕ ΛΙΓΟ ΤΥΡΙ GOUDA ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ KAI ΜILNER ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ

ΜΑΖΙ ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ ΦΡΑΚΦΟΥΡΤΗΣ, ΚΑΙ ΤΟΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ.

ΜΕΤΑ ΔΥΟ ΜΗΛΑ ΧΙΛΗΣ, ΕΝΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗΣ.

Έριξε μία ματιά στο laptop του (MADE IN JAPAN)

Ήλεγξε τα emails του κοιτάζοντας συγχρόνως το ρολόι του (MADE IN TAIWAN).

Μετά κλείδωσε την πόρτα (MADE IN CANADA),

ενεργοποίησε το συναγερμό (MADE IN USA)

μπήκε στο αυτοκίνητό του (MADE IN SPAIN) ,

το γέμισε με βενζίνη (από SAUDI ARABIA)

και συνέχισε το ψάξιμο για μια καλή δουλειά στην ΕΛΛΑΔΑ.

Στο τέλος μιάς ακόμα άκαρπης και αποκαρδιωτικής προσπάθειας για εύρεση εργασίας και αφού εκτύπωσε μερικά ακόμα αντίγραφα συστατικών επιστολών σε εκτυπωτή (made in MALAYSIA),

ο Γιάννης αποφάσισε να ξεκουραστεί λίγο. Έβαλε τις παντούφλες του (MADE IN BRAZIL),

άνοιξε μια μπύρα (MADE IN ENGLAND) ,

έφαγε μια μπριζόλα (PRODUCED IN BULGARIA)

και άνοιξε την τηλεόραση (MADE IN INDONESIA).

Καθώς παρακολουθούσε τα ΤΟΥΡΚΙΚΑ σίριαλ προσπαθούσε να σκεφτεί τί φταίει και δεν μπορεί να βρει μιά δουλειά στην ΕΛΛΑΔΑ...

makeleio

Διαβάστε Περισσότερα » "ΓΙΑΤΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΡΕΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΟΥ;"

Και απολύσεις γιατρών το 2012 και 2013!

Ακόμη και απολύσεις γιατρών προβλέπει το τρίτο Μνημόνιο!

Συγκεκριμένα, στο κεφάλαιο για την διακυβέρνηση, και αφού αναφέρει ότι "οι υπηρεσίες των νοσοκομείων θα πρέπει να ελέγχονται απευθείας από τον ΕΟΠΥΥ μέσω προϋπολογισμού με βάση την κοστολόγηση της διαδικασίας (και το κόστος της μισθοδοσίας θα πρέπει τουλάχιστον να αναφέρεται) της ΚΕΝ – DRG's", συνεχίζει ως εξής:

"Ο ΕΟΠΥΥ εξασφαλίζει ότι ο αριθμός των γιατρών θα μειωθεί κατά 10% μέχρι τον Δεκέμβριο του 2012, σε σύγκριση με τον Ιούνιο του 2012, και κατά 10% το 2013"

ygeia360

Διαβάστε Περισσότερα » "Και απολύσεις γιατρών το 2012 και 2013!"

Υπογραφή σύμβασης μακροχρόνιας μίσθωσης της Μαρίνας Βουλιαγμένης

Την Τετάρτη, 31 Οκτωβρίου 2012, υπεγράφη Σύμβαση Μακροχρόνιας Μίσθωσης του Τουριστικού Λιμένα (Μαρίνα) Βουλιαγμένης, μεταξύ της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ ΑΕ), της Ανώνυμης Εταιρίας Αποκλειστικού Σκοπού... «Αστήρ Μαρίνα Βουλιαγμένης Ανώνυμη Εταιρεία Ανάπτυξης Αξιοποίησης και Εκμετάλλευσης Τουριστικού Λιμένα Βουλιαγμένης» και της εγγυήτριας Εταιρείας «Αστήρ Παλλάς Βουλιαγμένης ΑΞΕ».

Η σύμβαση, η οποία αφορά τη μίσθωση της Μαρίνας Βουλιαγμένης για 40 έτη, αποτελεί το επιστέγασμα της επιτυχούς ολοκλήρωσης του σχετικού Διεθνούς Δημόσιου Πλειοδοτικού Διαγωνισμού δύο Φάσεων, που προκήρυξε η ΕΤΑΔ ΑΕ τον Δεκέμβριο του 2010 και ολοκληρώθηκε με την ανακήρυξη της «Αστήρ Παλλάς Βουλιαγμένης ΑΞΕ» ως οριστικού αναδόχου.

Ο ανάδοχος, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην Προκήρυξη του διαγωνισμού, συνέστησε την πιο πάνω Ανώνυμη Εταιρία Αποκλειστικού Σκοπού, ειδικά για την ανάπτυξη, διαχείριση, λειτουργία και εκμετάλλευση της Μαρίνας.

Με την υπογραφή της σύμβασης, η μισθώτρια Εταιρεία κατέβαλε στην ΕΤΑΔ ΑΕ μίσθωμα ύψους 12,9 εκ. €. Επιπλέον, στη σχετική σύμβαση προβλέπεται η καταβολή ετήσιου μισθώματος.

news.travelling

Διαβάστε Περισσότερα » "Υπογραφή σύμβασης μακροχρόνιας μίσθωσης της Μαρίνας Βουλιαγμένης"

Μαζεύουν λεφτά απ' όπου βρουν: Εξαγοράσιμες είναι οι ποινές φυλάκισης μέχρι τα πέντε χρόνια

Σε εξαγοράσιμες μετατρέπει το «Μνημόνιο 3» τις ποινές φυλάκισης μέχρι πέντε χρόνια, με μοναδική εξαίρεση τους «υπότροπους δράστες». Παράλληλα, διπλασιάζεται το δικαστικό ένσημο επί της αξίας που αναγράφεται στις αγωγές και στα άλλα δικόγραφα, από το 4% που είναι σήμερα στο 8%.

Βάσει του νομοσχεδίου «μαμούθ» που κατατέθηκε τη Δευτέρα στη Βουλή και θα μπει προς ψήφιση στην Ολομέλεια την Τετάρτη, οι ποινές φυλάκισης μέχρι πέντε χρόνια μετατρέπονται σε χρηματικές ποινές, εκτός αν ο δράστης είναι υπότροπος, οπότε το δικαστήριο μπορεί να κρίνει ότι δεν πρέπει η ποινή να μετατραπεί σε χρηματική.

Συγκεκριμένα, η σχετική διάταξη προβλέπει ότι οι ποινές μέχρι ένα έτος μετατρέπονται σε χρηματικές ή πρόστιμο. Οι ποινές από ένα έως πέντε έτη μετατρέπονται σε χρηματικές, εκτός εάν ο δράστης είναι υπότροπος και το δικαστήριο με ειδικά αιτιολογημένη απόφασή του κρίνει ότι απαιτείται η μη μετατροπή της ποινής για να αποτραπεί ο δράστης από την τέλεση άλλων αξιόποινων πράξεων.

Επίσης, σύμφωνα με άλλη διάταξη, η κάθε ημέρα φυλάκισης ή κράτησης υπολογίζεται από 5 έως 100 ευρώ, αντί των 3 έως 100 ευρώ που ισχύει σήμερα.

Ακόμη, το νομοσχέδιο προβλέπει ότι τα ποσά από τις χρηματικές ποινές και τα ποσά από τη μετατροπή των στερητικών της ελευθερίας ποινών (φυλάκιση) «προσαυξάνονται κατά την είσπραξη κατά 110%» από 100% που ισχύει σήμερα.

iefimerida

Διαβάστε Περισσότερα » "Μαζεύουν λεφτά απ' όπου βρουν: Εξαγοράσιμες είναι οι ποινές φυλάκισης μέχρι τα πέντε χρόνια "

Έτοιμες έως το τέλος του έτους οι εκθέσεις αξιολόγησης των υπαλλήλων υπουργείων

Έως το τέλος του έτους θα είναι έτοιμες οι εκθέσεις αξιολόγησης των υπαλλήλων όλων των υπουργείων, ενημέρωσε τη Βουλή ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Αντώνης Μανιτάκης.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση της βουλευτού του ΠΑΣΟΚ, Εύης Χριστοφιλοπούλου, ο κ. Μανιτάκης ανέφερε ότι τα υπουργεία βρίσκονται στη φάση της ολοκλήρωσης των εκθέσεων αξιολόγησης των υπαλλήλων τους, ενώ πέντε από αυτά τις έχουν ήδη υποβάλει.

Ο αρμόδιος υπουργός τόνισε, επίσης, ότι με ταχείς ρυθμούς προχωρά και η διαδικασία καταγραφής των κενών θέσεων, οι οποίες θα καλυφθούν με μετατάξεις.

«Μέσα σε ένα μήνα από τώρα θα έχουμε τα πρώτα αποτελέσματα των μετακινήσεων», τόνισε ο κ. Μανιτάκης, ο οποίος συμπλήρωσε πως «στο υπουργείο έχουμε ανάγει την κινητικότητα σε άξονα του δημοσιοϋπαλληλικού δικαίου κι αυτό έρχεται να δείξει πόσο περιττές και άνευ λόγου είναι οι απολύσεις».

Διαβάστε Περισσότερα » "Έτοιμες έως το τέλος του έτους οι εκθέσεις αξιολόγησης των υπαλλήλων υπουργείων"

Μεγάλο ψαλίδι στο εφάπαξ …ακόμα και λουκέτα σε ταμεία πρόνοιας

Μεγάλη ανατροπή στην χορήγηση του Εφάπαξ από τα ασφαλιστικά ταμεία πρόνοιας φέρνει το μνημόνιο «3», καθώς όχι μόνο θα μπει ...μεγάλο ψαλίδι, για όσους είναι δικαιούχοι, αλλά μελλοντικά θα δίνεται μόνο με ανταποδοτικότητα, που μπορεί να κάνει ασύμφορη την λειτουργία πολλών ταμείων.

Αναλογιστική εκτίμηση είναι ότι η απόκλιση στα ταμεία πρόνοιας σε σχέση με την ανταποδοτικότητα εισφορών – παροχών είναι μεγάλη και μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις ξεπερνά το 70-80%.

Αυτό σημαίνει, εκτιμούν ειδικοί του συστήματος, ότι πέρα από τους περιορισμούς που θα τεθούν με το μνημόνιο ως προς τις περικοπές που θα γίνουν άμεσα στα χορηγούμενα εφάπαξ , είναι ανοικτή η αναπροσαρμογή των εισφορών προκειμένου να συνεχίσουν την λειτουργία τους αυτά ταμεία .Με επακόλουθο ακόμα και το λουκέτο.

asfalisinet

Διαβάστε Περισσότερα » "Μεγάλο ψαλίδι στο εφάπαξ …ακόμα και λουκέτα σε ταμεία πρόνοιας"

Τραπεζικός υπάλληλος έβαζε "χέρι" σε λογαριασμούς πελατών

«Χέρι» στους λογαριασμούς πελατών της τράπεζας όπου εργάζεται φέρεται να έβαζε για μεγάλο χρονικό διάστημα ένας τραπεζικός υπάλληλος, κερδίζοντας πάνω από 650.000 ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο τραπεζικός υπάλληλος αφαιρούσε χρηματικά ποσά από τους λογαριασμούς καταθετών και τα «περνούσε» στον δικό του.

Τα «θύματα» δεν έχουν ενημερωθεί ακόμη, ωστόσο η τράπεζα θα καταθέσει στους λογαριασμούς τους τα ποσά που έχουν υπεξαιρεθεί.

Επιθεωρητές από τα κεντρικά γραφεία της τράπεζας στην Αθήνα, διερευνούν με απόλυτη μυστικότητα την υπόθεση και διενεργούν εσωτερικό έλεγχο στο υποκατάστημα όπου εργαζόταν ο συγκεκριμένος υπάλληλος. Ο ίδιος έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα ώσπου να ολοκληρωθεί η έρευνα.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Τραπεζικός υπάλληλος έβαζε "χέρι" σε λογαριασμούς πελατών"

Α. Σαμαράς: Ο ρόλος του με τη «Siemens» και τα παρακάλια στη Μέρκελ

Λίγο πριν ψηφιστεί το «Μνημόνιο 3» ο πρωθυπουργός κάνει τον ανήξερο για το δωράκι 2 δισ. ευρώ στη «Siemens» από τις ζημιές στο Ελληνικό Δημόσιο

Στο χείλος της καταστροφής οδηγεί ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς και οι πολιτικοί συνεταίροι του την ελληνική κοινωνία προωθώντας κακήν – κακώς μέτρα εξαθλίωσης και αναγκαστικής φτώχειας εναντίον του λαού.

Την ώρα που ετοιμάζονται να αρπάξουν ό,τι έχει απομείνει στον κορβανά των νοικοκυραίων, ο κ. Αντώνης Σαμαράς κάνει το «καλό παιδί» της καγκελαρίου Άνγκελας Μέρκελ, ακολουθεί την προδοτική πολιτική του προκατόχου του. Την Τετάρτη, η κυβέρνηση του κ. Αντώνη Σαμαρά έρχεται να βαφτίσει σε νόμο του κράτους τα πιο αντιλαϊκά, δυσβάσταχτα και απάνθρωπα μέτρα που θα πλήξουν τους πολίτες.

Ωστόσο εδώ και δύο μήνες, ο πρωθυπουργός δεν λέει κουβέντα για τη «συμφωνία» συμβιβασμού που παρουσίασε τον Αύγουστο στην καγκελάριο κ. Άνγκελα Μέρκελ με την οποία η Ελλάδα παραιτείται από διεκδικήσεις έως και 2 δισεκατομμύρια ευρώ από την εταιρεία “Siemens”!

Το ποσό αυτό, δεν το λέμε εμείς αλλά το σχετικό πόρισμα που εξέδωσε η αρμόδια Επιτροπή της Βουλής. Την ώρα που απειλείται άμεσα η εθνική ανεξαρτησία και η λαϊκή κυριαρχία της Ελλάδας, ο κ. Σαμαράς έρχεται να παραστήσει τον γαλαντόμο προς τους Γερμανούς χαρίζοντας στη “Siemens” τις ζημιές που προκάλεσε στο Ελληνικό Δημόσιο! Χρεοκοπεί η χώρα και ο πρωθυπουργός προτείνει να κλείσει ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα της Μεταπολίτευσης.

Έτσι έπεισε τη Μέρκελ να έρθει στην Αθήνα

Με αυτήν την πρόταση συμβιβασμού ο πρωθυπουργός έκανε τεμενάδες στην κ. Μέρκελ. Έτσι την «έπεισε» να έρθει στην Αθήνα για να κάνει ανούσιες και άκαιρες δηλώσεις στήριξης προς την κυβέρνηση των τριών εταίρων ώστε να οδεύσει η χώρα στο Μνημόνιο 3 και να αλωνίσουν τα αρπαχτικά του γερμανικού τραπεζικού και ιμπεριαλιστικού κατεστημένου.

Δύο εικοσιτετράωρα πριν από την κρίσιμη ψηφοφορία στη Βουλή, οι βουλευτές των κομμάτων που συμμετέχουν στην κυβέρνηση – μαριονέτα (των τραπεζιτών, των διεθνών τοκογλύφων και των πολιτικών τυχοδιωκτών) θα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Θα πιστέψουν έναν πρωθυπουργό που κατάφερε μέσα σε τέσσερις μήνες να εξανεμίσει κάθε ελπίδα από την ελληνικό λαό;

Ως πότε θα ζουν ορισμένοι στη γυάλα της πολιτικής νομενκλατούρας υποδυόμενοι τους ηθικούς αυτουργούς στο μεγαλύτερο εθνικό έγκλημα που έχει βιώσει ο τόπος;

Ποιος θα πιστέψει πλέον τον κ. Αντώνη Σαμαρά για τις προθέσεις του να υπερβεί η χώρα την κρίση, όταν συνεχίζει απτόητος την πολιτική του προκατόχου και συμφοιτητή του, του κ. Γιώργου Παπανδρέου;

Ο πολιτικός που διακήρυξε το αντιμνημονιακό μανιφέστο για να υλοποιήσει την πιο βάναυση πολιτική του Μνημονίου πρέπει να μιλήσει δημοσίως για την υπόθεση της “Siemens”.

Την ώρα που η τραπεζική Bέρμαχτ σφίγγει τη θηλειά στον μισθωτό και στον συνταξιούχο με τα Μνημόνια της ντροπής, ο κ. Σαμαράς είναι υπόλογος.

Τα σπασμένα της “Siemens” στην πλάτη του λαού

Πρέπει να πει σε όλους ο πρωθυπουργός γιατί χαρίζει τα 2 δισ. ευρώ σε μια εταιρεία που έθρεψε απατεώνες δημοσίους υπαλλήλους, πολιτικούς και παραγοντίσκους.

Εκλέχθηκε για να νοικοκυρέψει το κράτος και να πατάξει τη διαφθορά ή για να δώσει άφεση αμαρτιών στα τρωκτικά που οδηγούν την κοινωνία στο χάος;

Επέτρεψε ο κ. Σαμαράς να παραιτηθεί το Δημόσιο από κάθε αξίωσή του έναντι της Siemens και βαυκαλίζεται ότι θα επιβάλλει το πακέτο μέτρων του Μνημονίου 3 και τις «μεταρρυθμίσεις» της εξαθλίωσης στο λαό;

Ήδη έχει κατατεθεί αίτηση ακύρωσης αυτής της προκλητικής και αντιπατριωτικής ενέργειας του πρωθυπουργού και της κυβέρνησής του προς το Συμβούλιο της Επικρατείας. Η αποκάλυψη της σαπίλας στο πολιτικό σύστημα δεν πρέπει να είναι ευχή, αλλά αγώνας αν θέλουμε να ξεπεράσει η χώρα την υποδούλωση και την ασιατικού τύπου φτώχεια.

Κατά καιρούς στο παρελθόν τόσο ο Επίτιμος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, όσο και ο πρόεδρος του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού κ. Γιώργος Καρατζαφέρης έχουν αφήσει υπαινιγμούς για τις γνωριμίες του κ. Σαμαρά με στελέχη της “Siemens” στην Ελλάδα όπως ο κ. Μιχάλης Χριστοφοράκος.

Η εμπλοκή Σαμαρά με τη “Siemens”

Ας μην ξεχνάμε ότι όταν στις 30 Ιουνίου 1993 προχώρησε ο σημερινός πρωθυπουργός στην ίδρυση της «Πολιτικής Άνοιξης» σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών. Στη συνέχεια διατυπώθηκαν κάποιες φήμες για τους χρηματοδότες του κόμματος και τη “Siemens”, ειδικά για το 1999 όταν το κόμμα είχε πάρει 2,3% στις ευρωεκλογές, λίγο πριν ο κ. Σαμαράς στηρίξει στις εκλογές του 2000 τη Ν.Δ. κι επιστρέψει στο «μαντρί».

Σχετική είναι και η νύξη που έκανε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ μιλώντας στο “Mega” στις 30 Ιουνίου 2010. «Έχω κι ένα λόγο ακόμα για να φωνάζω. Υπάρχει ο κ. Χριστοφοράκος, ο οποίος είπε πως “μικρό” κεντροδεξιό κόμμα που έλαβε μέρος σε εκλογές πήρε το κάτι τι του.

Ποιο είναι αυτό το κόμμα, το μικρό κόμμα που δεν είναι πλέον στη Βουλή;», επισήμανε τότε ο κ. Καρατζαφέρης υπαινισσόμενος την «Πολιτική Άνοιξη».

Την επόμενη ημέρα, αποκάλυψε στον δημοσιογράφο κ. Γιάννη Κουρτάκη στον «Αθήνα 9,84» λέγοντας ότι το όνομα του κ. Αντώνη Σαμαρά βρίσκεται στις λίστες της “Siemens”. Παρατίθενται τα σχετικά αποσπάσματα των συνεντεύξεων ενώ χαρακτηριστικές είναι και οι αναφορές που κάνει ο κ. Στέφανος Μάνος για τη σχετική υπόθεση και την πτώση της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Τι πρέπει να πει ο κ. Σαμαράς

Περίεργο δεν είναι ότι ο κ. Σαμαράς παραγράφει ζημιές ύψους 2 δισεκατομμυρίων ευρώ της “Siemens” έναντι του Ελληνικού Δημοσίου ενώ προβαίνει σε σειρά πολιτικών εκβιασμών προς τους κυβερνητικούς εταίρους του, τους βουλευτές και τον ελληνικό λαό; Τι κρύβει ο πρωθυπουργός από το λαό και όσους τού εμπιστεύθηκαν την τύχη της χώρας και της μεγάλης κεντροδεξιάς παράταξης;

Με αυτήν την επονείδιστη συμφωνία θα επιτρέψουμε σε εκείνους που παίζουν βρώμικα παιγνίδια στην πλάτη μας να κρύβουν όσους εξευτελίζουν και διασύρουν την Ελλάδα διεθνώς; Θα τους αφήσουμε να παίζουν με την αξιοπρέπειά μας;

Κάποιοι μπορεί να δηλώνουν διπλωματικές ασθένειες πριν από τις μεγάλες αποφάσεις στα διεθνή φόρα ή να ταλαιπωρούνται από «εθνική τύφλωση» ή κώφωση. Γι’ αυτό υπάρχει και η αντιπολίτευση που πρέπει να αρχίσει από τώρα να ζητεί θεσμικά εξηγήσεις όσο πιο πιεστικά γίνεται.

Κύριε Σαμαρά στην πολιτική χρειάζεται και λίγο φιλότιμο. Αυτός ο δοκιμαζόμενος λαός σας εξέλεξε και δεν σας επέλεξαν ούτε η κ. Μέρκελ, ούτε η “Siemens”.

Την αλήθεια λοιπόν....

newsbomb

Διαβάστε Περισσότερα » "Α. Σαμαράς: Ο ρόλος του με τη «Siemens» και τα παρακάλια στη Μέρκελ"

Σφάλματα, παρατυπίες και παρανομίες στον κοινοτικό προϋπολογισμό του 2011

Οι επίσημοι ελεγκτές της Ευρωπαϊκής Ένωσης ανακάλυψαν σημαντικά λάθη στον τομέα των κοινοτικών δαπανών το 2011, δίνοντας επιχειρηματολογία σε όσους εναντιώνονται στην εκ νέου αύξησή τους στο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο, τον νέο πολυετή κοινοτικό προϋπολογισμό.

Το Ευρωπαϊκό Ελεγκτικό Συνέδριο (ΕΕΣ), ένας από τους πιο σημαντικούς θεσμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που εδρεύει στο Λουξεμβούργο και ελέγχει τα οικονομικά μεγέθη των ευρωπαϊκών θεσμών, ανακοίνωσε σήμερα ότι για το 4% των κοινοτικών δαπανών για το 2011, δηλαδή ποσά συνολικού ύψους 5,2 δισεκατομμυρίων ευρώ, «εντόπισε εσφαλμένες λογιστικές εγγραφές».
Στο 3,9% των πληρωμών της Ε.Ε. προς τα κράτη μέλη εντοπίσθηκαν παρατυπίες και παρανομίες, επισημαίνει στην έκθεσή του για το 2011 που δημοσιοποιήθηκε σήμερα το Ευρωπαϊκό Ελεγκτικό Συνέδριο.

Τα μεγαλύτερα προβλήματα, ανακοίνωσε ο ίδιος φορέας στο ετήσιο σήμερα πόρισμά του των 240 σελίδων που δημοσιοποιήθηκε σήμερα «αφορούν δαπάνες για την αγροτική ανάπτυξη, την αλιεία, την υγεία» κ.ά. Είναι η 18η φορά, που το Συνέδριο διαπιστώνει σφάλματα στα υποβληθέντα σε αυτόν για σύμφωνη γνώμη επίσημα κοινοτικά παραστατικά.

Ειδικότερα το 2011 η Ε.Ε. δαπάνησε 129,4 δισεκατομμύρια ευρώ, το 80% περίπου των οποίων για τις πολιτικές στους τομείς της γεωργίας και της συνοχής, στο πλαίσιο των οποίων η ευθύνη της εκτέλεσης του προϋπολογισμού της Ε.Ε. επιμερίζεται μεταξύ της Επιτροπής και των κρατών μελών. Το ΕΕΣ διαπίστωσε υπερβολικά πολλές περιπτώσεις κατά τις οποίες τα κονδύλια της ΕΕ είτε δεν πέτυχαν τον στόχο τους είτε δεν χρησιμοποιήθηκαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Τα εξετασθέντα συστήματα ελέγχου των κρατών μελών και της Επιτροπής υπήρξαν μόνον μερικώς αποτελεσματικά όσον αφορά τη διασφάλιση της κανονικότητας των πληρωμών, ενώ δεν αξιοποιήθηκε πλήρως η δυνατότητά τους να αποτρέπουν ή να εντοπίζουν και να διορθώνουν τα σφάλματα αναφέρει το ΕΕΣ τονίζοντας ότι οι εθνικές αρχές πρέπει να αναλάβουν μεγαλύτερη δέσμευση όσον αφορά τη διαχείριση και τον έλεγχο των κονδυλίων της Ε.Ε..

Κατά την εκτίμηση του ΕΕΣ, το ποσοστό σφάλματος για τις δαπάνες στην ομάδα πολιτικής Αγροτική ανάπτυξη, περιβάλλον, αλιεία και υγεία, τον τομέα δαπανών που ενέχει τον μεγαλύτερο κίνδυνο εμφάνισης σφάλματος, ήταν 7,7 %. Το εκτιμώμενο ποσοστό σφάλματος για την ομάδα πολιτικής Περιφερειακή πολιτική, ενέργεια και μεταφορές παρέμεινε υψηλό, ήτοι 6,0 %.

Ο φορέας αποδίδει είτε σε «εσφαλμένη ερμηνεία, είτε σε εσφαλμένη εφαρμογή» αυτές τις εσφαλμένες λογιστικές εγγραφές. Σε περιορισμένη κλίμακα εντοπίστηκαν «πιθανές απάτες».

Ο πρόεδρος αυτού του δικαστηρίου, ο κ. Βίτορ Καλντέιρα, σχολίασε ότι, «το χρήμα του ευρωπαίου φορολογούμενου πρέπει να ξοδεύεται με τον πλέον αποτελεσματικό τρόπο». Επίσης, κάλεσε τις εθνικές «κυβερνήσεις να βελτιώσουν τους κανόνες που αφορούν τις δαπάνες που γίνονται με κοινοτικό χρήμα», προσκαλώντας «την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να τους τηρεί και να τους επιβάλει με τον σωστό τρόπο».

Ο Βρετανός ευρωβουλευτής, κ. Γκόντφρεϊ Μπλουμ, εκπρόσωπος του ευρωσκεπτικιστικού κόμματος UKIP, υποστήριξε ότι «η Ε.Ε., συνώνυμη της διαφθοράς και της σπατάλης, για άλλη μια φορά αποτυγχάνει».

Αντίθετα, το Ελεγκτικό Συνέδριο στο Λουξεμβούργο επέρριψε την συνευθύνη και στις εθνικές κυβερνήσεις «που δεν καταφέρνουν να θέτουν σε ισχύ σύστημα ανίχνευσης και στη συνέχεια διόρθωσης σφαλμάτων» αυτής της κατηγορίας.

Στη δική του δήλωση ο Επίτροπος αρμόδιος για τις απάτες Άλγκιρντας Σέμετα επιμέρισε και στις εθνικές κυβερνήσεις ευθύνες. Κάλεσε, λοιπόν, «τις εθνικές κυβερνήσεις να προσπαθήσουν λίγο περισσότερο να ελέγχουν αποτελεσματικότερα τα προγράμματα» που προωθούν προς χρηματοδότηση από τις Βρυξέλλες, αναγνωρίζοντας πάντως ότι «οι επιστροφές (στις Βρυξέλλες) των αδικαιολογήτως καταβληθέντων (στις εθνικές κυβερνήσεις) κονδυλίων είναι, στην πράξη, μια χρονοβόρα διαδικασία».

kerdos

Διαβάστε Περισσότερα » "Σφάλματα, παρατυπίες και παρανομίες στον κοινοτικό προϋπολογισμό του 2011"

Προς κινητοποιήσεις διαρκείας οι φαρμακοποιοί! Λουράντος: “Θα ανατρέψουμε το μνημόνιο!”

Την έκρηξη των φαρμακοποιών προκαλούν τα μέτρα της κυβέρνησης και της τρόικας που ψηφίζονται αύριο και μεταξύ άλλων προβλέπουν αναδρομικές εκπτώσεις 5% (rebate) σε όλα τα φάρμακα που διατέθηκαν από τα φαρμακεία. Ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου της Αθήνας Κώστας Λουράντος μιλώντας στο iatropedia προαναγγέλλει σκληρές κινητοποιήσεις που θα είναι κλιμακούμενες με σκοπό την “ανατροπή του μνημονίου”. Διαβάστε τι σχεδιάζουν οι φαρμακοποιοί και ποια μέτρα πλήττουν και πάλι τον κλάδο.

Ούτε φαρμακείο για δείγμα δε φαίνεται να βρίσκουμε σε λίγες ημέρες καθώς οι φαρμακοποιοί σχεδιάζουν σκληρότατο κύκλο κινητοποιήσεων με στόχο να μην εφαρμοσθούν τα μέτρα που προβλέπονται στο πολυνομοσχέδιο. Την πιο σκληρή στάση φαίνεται ότι θα τηρήσει ο φαρμακευτικός σύλλογος της Αθήνας (ΦΣΑ) καθώς ο πρόεδρος του Κώστας Λουράντος δηλώνει στο iatropedia: “Τη Δευτέρα συγκαλώ έκτακτο Δ.Σ. του Συλλόγου και θα εισηγηθώ σκληρές κινητοποιήσεις. Θα προτείνω να είναι κλιμακούμενος ο αγώνας και ιδιαίτερα σκληρός.

Θα ανατρέψουμε αυτό το έκτρωμα που λέγεται πολυνομοσχέδιο και το μνημόνιο και όλα αυτά εν τη πράξη”!

Ο Κ.Λουράντος δεν αποκλείει το ενδεχόμενο τα φαρμακεία να βάλουν λουκέτα ακόμη και για πολλές ημέρες ενώ σχεδόν βέβαιο θεωρείται ότι θα κοπεί και πάλι η πίστωση προς τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ οι οποίοι θα πρέπει να πληρώνουν από την τσέπη τους τα φάρμακά τους.

Τα μέτρα πάντως είναι εξαιρετικά επίπονα για τον κλάδο αν σκεφτεί κανείς ότι οι φαρμακοποιοί είναι απλήρωτοι για μήνες ενώ εκκρεμούν και τα χρέη των προηγούμενων ετών.
Casus Belli θεωρείται το rebate 5, η επιστροφή δηλαδή χρημάτων στην οποία θα υποχρεωθούν να προχωρήσουν όλοι οι φαρμακοποιοί και μάλιστα με αναδρομικότητα από τις αρχές του χρόνου.
Επίσης τα χρήματα αυτά θα πρέπει να τα καταβάλλουν ανεξάρτητα εάν έχουν πληρωθεί ή όχι από τα Ταμεία τα οποία ούτως ή άλλως τους χρωστούν.

iatropedia

Διαβάστε Περισσότερα » "Προς κινητοποιήσεις διαρκείας οι φαρμακοποιοί! Λουράντος: “Θα ανατρέψουμε το μνημόνιο!”"

Ομαδική παραίτηση 40 στελεχών της Τραπέζης της Ελλάδος!

Ομαδική παραίτηση 40 κορυφαίων αξιωματούχων της ΤτΕ. Η απόφαση τους οφείλεται στην διάταξη που ψηφίστηκε πριν από λίγες ημέρες στον νόμο περί αποκρατικοποιήσεων (άρθρο 6) που ορίζει ότι ο ανώτατος μισθός των διοικήσεων των τραπεζών και των ΔΕΚΟ δεν μπορεί να είναι υψηλότερο από τις 5.000 ευρώ μικτά (ή 2.900 ευρώ καθαρά).

Μεταξύ άλλων παραιτήθηκε ο Διευθυντής Εποπτείας του τραπεζικού συστήματος Γιάννης Γούσιος ο οποίος αντικαθίσταται από την Βασιλική Ζάκκα που συμμετέχει και στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Επίσης αποχωρούν ο διευθυντής Ασφαλιστικής Εποπτείας της Τραπέζης της Ελλάδος Χαράλαμπος Βογιαντζής, ο διευθυντής οικονομικών μελετών Ισαάκ Σαμπεθάι, ο Οικονομικός Διευθυντής της ΤτΕ Χ. Παπακωνσταντίνου, ο Διευθυντής Ελέγχων της Τράπεζας της Ελλάδος και ο Διευθυντής Εσωτερικής Επιθεώρησης της ΤτΕ.

Διαβάστε Περισσότερα » "Ομαδική παραίτηση 40 στελεχών της Τραπέζης της Ελλάδος!"
Τρόμος στους ασθενείς για αύξηση συμμετοχής στα φάρμακα! Επιστολές στον υπουργό Υγείας

Ανάστατοι οι χιλιάδες ασθενείς με την αύξηση της συμμετοχής στα φάρμακα που φέρνει το μνημόνιο ακόμη και σε χρονίως πάσχοντες.
Με επιστολή τους στον υπουργό Υγείας περιγράφουν με τον πιο δραματικό τρόπο τι ακολουθεί στη ζωή τους.

Ακόμη και σοβαρές ασθένειες που πλήττουν ανθρώπους της Τρίτης ηλικίας που ζουν με ελάχιστες πια συντάξεις χτυπούν τα νέα μέτρα της κυβέρνησης και της τρόικας που αυξάνουν το ποσοστό συμμετοχής των ασθενών στην αγορά φαρμάκων.

Είναι ενδεικτικό ότι πλέον περισσότερα από την τσέπη τους θα πληρώνουν ακόμη και οι ασθενείς με Αλτσχάιμερ. Γεγονός που σημαίνει βέβαια ότι τα ποσά αυτά θα καταβάλλονται από τους συγγενείς τους που συνήθως έχουν και τη φροντίδα τους. Και όλα αυτά χωρίς να υπολογίσει κανείς όλα τα άλλα έξοδα που υπάρχουν για τη θεραπεία τους…

Και να φανταστεί κανείς ότι ακόμη και οι εμπλεκόμενοι στην αγορά φαρμάκων όπως οι φαρμακευτικές εταιρείες (ΣΦΕΕ) έχουν δηλώσει καιρό τώρα ότι σε καμία περίπτωση δεν επιθυμούν η μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης να επιβαρύνει τους ασθενείς.
Παρ αυτά η κυβέρνηση δε δίστασε να αυξήσει τα ποσοστά συμμετοχής.
Χαρακτηριστική είναι η επιστολή διαμαρτυρίας που απέστειλε η Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Νόσου Alzheimer, καθηγήτρια ΑΠΘ Μάγδα Τσολάκη.

«Αγαπητέ κύριε Υπουργέ,

Στόχος της παρούσας επιστολής είναι να επισημάνουμε τα σημαντικά προβλήματα που ανακύπτουν για τους ασθενείς με νόσο Alzheimer και τις οικογένειες τους, εξ αιτίας της πρόσφατης αλλαγής στα επίπεδα κάλυψης της φαρμακευτικής αγωγής για τους ασθενείς με άνοια και να καταδείξουμε την αναγκαιότητα να παραμείνει το ποσοστό της συμμετοχής του ασθενούς στην κάλυψη της θεραπείας στο 0%.

Τα κύρια σημεία που θέλουμε να θέσουμε υπ όψιν σας είναι:

Η ήδη βεβαρημένη οικονομική κατάσταση των ασθενών με νόσο Alzheimer, που στην πλειοψηφία τους είναι μεγάλης ηλικίας και συνταξιούχοι. Αν και οι ασθενείς αυτοί είναι 100% ανάπηροι δεν παίρνουν κάποιο επίδομα.

Η σημασία παραμονής των ασθενών στη θεραπεία για την καθυστέρηση της επιδείνωσης της νόσου και την καλύτερη ποιότητα ζωής ασθενών και των περιθαλπόντων

Το σημαντικά αυξημένο κόστος που αναμένεται να φέρει η πιθανή διακοπή θεραπείας, λόγω ταχύτερης και μεγαλύτερης επιδείνωσης της νόσου, το οποίο τελικά θα επιβαρύνει τα ταμεία

Η νόσος Alzheimer είναι μια εκφυλιστική χρόνια νόσος η οποία πλήττει κυρίως άτομα άνω των 65 ετών, με βασικά συμπτώματα την προοδευτική και συνεχή έκπτωση των νοητικών λειτουργιών των ασθενών. Τα συμπτώματα αυτά εκτός από την έκπτωση της μνήμης περιλαμβάνουν και σημαντική αδυναμία διεκπεραίωσης των βασικών καθημερινών λειτουργιών (μπάνιο, ένδυση, φαγητό κτλ.) καθώς και σημαντικές διαταραχές της συμπεριφοράς ιδιαίτερα στα μεσαία στάδια της νόσου.

Η άνοια τύπου Alzheimer αποτελεί μία ιδιαίτερα δαπανηρή νόσο λόγω των αυξημένων πόρων που διατίθενται για την πρόληψη, τη διάγνωση, τη θεραπεία και τη διαχείρισή της. Το κόστος της νόσου υπερβαίνει το άμεσο υγειονομικό κόστος, δηλαδή το κόστος που κυρίως επωμίζεται ο υγειονομικός τομέας, καθώς η ασθένεια έχει σημαντικές οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις τόσο στους ίδιους τους πάσχοντες όσο και στην οικογένειά τους. Οι μη υγειονομικές οικονομικές επιπτώσεις της νόσου συνίστανται κυρίως σε απώλεια εισοδήματος λόγω αδυναμίας του ασθενή να εργαστεί, πιθανής πρόωρης συνταξιοδότησής του, μείωσης του οικογενειακού εισοδήματος λόγω απασχόλησης και άλλων μελών της οικογένειας στην φροντίδα του ασθενή και λόγω απασχόλησης επαγγελματία περιθάλποντα. Οι υγειονομικές οικονομικές επιπτώσεις της νόσου συνίστανται σε δαπάνες που αφορούν είτε την κατ’ οίκον νοσηλευτική φροντίδα του ασθενούς ή τη νοσηλεία του σε νοσηλευτικό ή γηριατρικό ίδρυμα.

Η νόσος όπως αναφέρθηκε αφορά σε μια ηλικιακή ομάδα ασθενών, οι οποίοι στην πλειοψηφία τους είναι συνταξιούχοι. Πολλοί από τους ασθενείς αυτούς βρίσκονται ήδη σε δυσχερή οικονομική θέση αντιμετωπίζοντας μειώσεις και περικοπές σε συντάξεις και επιδόματα. Ένας στους τρεις Έλληνες δηλώνει πως δεν του περισσεύουν καθόλου χρήματα μετά την κάλυψη των βασικών του αναγκών. Βάσει στοιχείων της Nielsen το ποσοστό αυτό (35%) είναι ένα από τα υψηλότερα που έχει καταγραφεί στην Ελλάδα και το τρίτο υψηλότερο παγκοσμίως για το συγκεκριμένο τρίμηνο. Ειδικά για την ηλικιακή ομάδα την οποία πλήττει η νόσος, το μέσο μηνιαίο εισόδημα των ασθενών δεν υπερβαίνει τα €785, η δε κατώτατη σύνταξη του ΟΓΑ και του ΙΚΑ δεν ξεπερνά τα €350 και €470 αντίστοιχα (400.000 συνταξιούχοι λαμβάνουν σύνταξη μεταξύ €600 και €1.000).

Ταυτόχρονα, τόσο οι ίδιοι οι ασθενείς όσο και οι οικογένειές τους καλούνται να καλύψουν σε ιδιωτικό επίπεδο τις οικονομικές ανάγκες που προκύπτουν από τη νόσο, με μεγαλύτερο το κόστος του περιθάλποντα ή και το κόστος του ιδρύματος:

Συγκεκριμένα, ακόμα και στις περιπτώσεις που ο ασθενής φροντίζεται από την οικογένεια, η συνεχώς επιδεινούμενη κατάστασή του (ελλιπής έως και πλήρως ανεπαρκής ικανότητα του ασθενούς να διατελέσει βασικές λειτουργίες καθώς και πολλές φορές μεγάλη επικινδυνότητα λόγω της κακής νοητικής κατάστασης του ασθενούς), χρήζει από το μετρίως σοβαρό στάδιο της νόσου και έπειτα 24ωρης φροντίδας. Η κατάσταση αυτή απαιτεί είτε επιπρόσθετο επαγγελματία περιθάλποντα είτε την παραμονή μέλους της οικογένειας εκτός εργασίας προκειμένου να τον φροντίζει ο ίδιος.

Το κόστος του περιθάλποντα καθώς και σημαντικό τμήμα του κόστους του ιδρύματος το καλύπτουν ιδιωτικά ασθενείς και οικογένεια. Tο 30% των ασθενών με άνοια τύπου Alzheimer απασχολεί κάποιον επαγγελματία-αμειβόμενο περιθάλποντα με μέση αμοιβή €520. Όπως αναφέρθηκε πιο πάνω, το μέσο μηνιαίο εισόδημα των ασθενών δεν υπερβαίνει τα €785. Επομένως, το 66% του εισοδήματος του ασθενή αποτελεί το κόστος του επαγγελματία, ο οποίος απασχολείται για τη φροντίδα του.

Παράλληλα, οι ασθενείς με άνοια στην πλειοψηφία τους πάσχουν από ένα ή περισσότερα συνοδά νοσήματα (με συχνότερες τις καρδιαγγειακές παθήσεις), για τα θεραπευτικά σκευάσματα των οποίων οι ασθενείς ήδη καλύπτουν το κόστος συμμετοχής.

Όπως λοιπόν φαίνεται από όσα προαναφέρθηκαν, οι ασθενείς με νόσο Alzheimer είναι στην πλειοψηφία τους ασθενείς σε δυσχερή οικονομική κατάσταση, οι οποίοι ήδη καλύπτουν υψηλά κόστη για τη διαχείριση της νόσου Alzheimer, τους περιθάλποντες και τα σκευάσματα για τη θεραπεία των συνοδών νοσημάτων.

Ένα επιπρόσθετο κόστος που θα προέκυπτε από τη συμμετοχή στην κάλυψη του κόστους της θεραπείας για την άνοια όχι μόνο θα επιβάρυνε ακόμα περισσότερο τους ήδη επιβαρυμένους και οικονομικά πλέον ευάλωτους ασθενείς, αλλά κυρίως θα οδηγούσε στη διακοπή θεραπείας για ένα σημαντικό αριθμό ασθενών.

Και στο σημείο αυτό πρέπει να αναφερθεί η αναγκαιότητα χορήγησης θεραπείας σε αυτούς τους ασθενείς:

Η κατηγορία αυτή των εγκεκριμένων για την άνοια φαρμάκων, επιτυγχάνει την καθυστέρηση της επιδείνωσης. Η καθυστέρηση της επιδείνωσης, πέρα από τη βελτίωση στην ποιότητα ζωής ασθενούς και περιθάλποντα, σημαίνει πρακτικά και σημαντική μείωση του κόστους της νόσου το οποίο και επιβαρύνει το κράτος.1 Ένας ασθενής λοιπόν που δε θα λάβει τη θεραπεία του εγκαίρως και δε θα τη λαμβάνει συστηματικά αναπόφευκτα θα επιδεινωθεί.

Αυτή η επιδείνωση του ασθενούς θα οδηγήσει είτε στην επίσπευση πρόσληψης ειδικού περιθάλποντα είτε στην αναγκαστική εισαγωγή του ασθενούς σε Νοσοκομείο ή σε Ιδρυμα πολύ νωρίτερα από ό,τι αν λάμβανε θεραπεία και ως εκ τούτου αυξάνει δραματικά το κόστος της νόσου. Συγκεκριμένα η ιδρυματοποίηση αποτελεί τη σημαντικότερη παράμετρο στην αύξηση του κόστους και υπολογίζεται στο 84% του κόστους περίθαλψης για ασθενείς με σοβαρού βαθμού άνοια.2

Ταυτόχρονα, η χορήγηση αναστολέα αποδεδειγμένα μειώνει την ανάγκη χορήγησης αντιψυχωσικών φαρμάκων, μειώνοντας το κόστος από την χορήγησή τους περισσότερο από 40%. 3 Επομένως η μη λήψη του φαρμάκου επιλογής στη νόσο λόγω οικονομικής δυσχέρειας θα οδηγήσει στην αναγκαστική κατακόρυφη αύξηση του κόστους θεραπείας στη συνέχεια καθώς και στην εισαγωγή του ασθενούς σε ίδρυμα προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι έντονες διαταραχές συμπεριφοράς.

Στο σημείο αυτό είναι σημαντικό να τονιστεί ότι έως και το 90% των ασθενών με άνοια εμφανίζουν διαταραχές συμπεριφοράς4. Δεδομένου ότι το ποσοστό συμμετοχής για τους ασθενείς με ψυχοσύνδρομα είναι 0% θα ήταν λογικό να συνεχίσει να ισχύει το ίδιο ποσοστό συμμετοχής και για τα σκευάσματα της άνοιας, αφού όπως αναφέρθηκε οι ασθενείς με άνοια στη συντριπτική πλειοψηφία τους αντιμετωπίζουν διαταραχές συμπεριφοράς από την αρχή της νόσου.

Τέλος ακόμα και στην περίπτωση της μη συστηματικής λήψης της ειδικής θεραπείας για την άνοια, που θα προκύψει από την επιβάρυνση με το ποσοστό συμμετοχής, αναμένεται να αυξηθεί το κόστος της απαιτούμενης νοσοκομειακής περίθαλψης λόγω ελλιπούς συμμόρφωσης και παραμονής στη θεραπεία.

Συνοψίζοντας, η εξοικονόμηση που θεωρητικά θα παρείχε στο κράτος η επιβολή 10% ποσοστού συμμετοχής στο κόστος της θεραπείας για την άνοια στην πράξη υπερκαλύπτεται από τη δραματική αύξηση τόσο των συγχορηγούμενων θεραπευτικών σκευασμάτων όσο και του κόστους νοσηλίων και παραμονής του ασθενούς σε ίδρυμα τα οποία θα είναι αναγκαία και αναπόφευκτα λόγω της ταχύτερης και μεγαλύτερης επιδείνωσης της κατάστασης του ασθενούς.

Το συμπέρασμα αυτό έρχεται να επικυρώσει και η μελέτη κόστους – αποτελεσματικότητας που πραγματοποιήθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο και επέδειξε ότι η θεραπεία με αναστολείς είναι προτιμητέα στη μακροπρόθεσμη σχέση κόστους αποτελεσματικότητας σε σχέση με την υποστηρικτική θεραπεία. 5

Γνωστοποιώντας σας όλα τα παραπάνω δεδομένα, ευελπιστούμε ότι θα επανεξετάσετε την απόφαση σας και θα διατηρήσετε το ποσοστό της συμμετοχής των ασθενών με άνοια στο 0%.

Μετά τιμής

Η Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Νόσου Alzheimer
Μάγδα Τσολάκη
Νευρολόγος Ψυχίατρος
Καθηγήτρια ΑΠΘ».

iatropedia

Διαβάστε Περισσότερα » " "

Αυστηρότερες ποινές και «φακέλωμα» για όσους δεν καταβάλουν τέλη κυκλοφορίας

Επί τόπου αφαίρεση πινακίδων και άδειας κυκλοφορίας περιμένει όσους οδηγούν το όχημά τους χωρίς να έχουν καταβάλει τα τέλη κυκλοφορίας, ενώ δεν θα επιστρέφονται εφόσον ο παραβάτης δεν προσκομίσει την απόδειξη πληρωμής τόσο των τελών όσο και του προστίμου.

Τονίζεται ακόμη ότι για τα τυχόν οφειλόμενα ποσά θα δημιουργείται «φάκελος» τόσο στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας όσο και στις αρμόδιες Δ.Ο.Υ.

Επιπλέον, δεν θα μπορεί να γίνει καμία αγοραπωλησία οχήματος εάν δεν καταβληθούν προηγουμένως τα τέλη κυκλοφορίας του έτους εντός του οποίου λαμβάνει χώρα η μεταβίβαση.

Καταργείται, όπως έχει ήδη γίνει γνωστό, το ειδικό σήμα και αντικαθίσταται από την απόδειξη πληρωμής η οποία θα πραγματοποιείται μέσω πιστωτικών ιδρυμάτων (τράπεζες, ταχυδρομεία, εφορίες ή web banking)

Υπενθυμίζεται ότι η καταβολή τελών κυκλοφορίας ξεκινάει από την τετάρτη 7 Νοεμβρίου και το ειδοποιητήριο πληρωμής θα διανέμεται διαδικτυακά, ενώ καταληκτική ημερομηνία καταβολής είναι η 31η Δεκεμβρίου.

iefimerida

Διαβάστε Περισσότερα » "Αυστηρότερες ποινές και «φακέλωμα» για όσους δεν καταβάλουν τέλη κυκλοφορίας"

Όλες οι αλλαγές που φέρνει στην Παιδεία το πολυνομοσχέδιο

Κάθε τρία χρόνια θα γίνεται πλέον ο διαγωνισμός του ΑΣΕΠ για την κατάρτιση πίνακα κατάταξης εκπαιδευτικών κατά κλάδο και ειδικότητα με σκοπό το διορισμό ή την πρόσληψη τους στα δημόσια σχολεία, σύμφωνα με το κείμενο του πολυνομοσχεδίου.

Παράλληλα, τα μέλη του νυν Συμβουλίου της Αρχής Διασφάλισης της Ανώτατης Εκπαίδευσης στη χώρα (ΑΔΙΠ) παρατείνουν την θητείας τους ως τον Αύγουστο του 2013, προκειμένου να λειτουργήσει άμεσα και να ολοκληρώσει τον σχεδιασμό της «Αθηνάς» για αναδιάρθρωση της ανώτατης εκπαίδευσης της χώρας.

Μεταξύ αυτών, προβλέπεται, ότι όλα τα ιδιωτικά σχολεία θα αδειοδοτηθούν από την αρχή με νέες προδιαγραφές, ενώ αυστηρές προϋποθέσεις μπαίνουν και στην λειτουργία των φροντιστηρίων.

Οι άδειες ίδρυσης και λειτουργίας που έχουν ήδη χορηγηθεί παύουν να ισχύουν την 31η Αυγούστου 2013.

Ιδιωτικά σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, Κολλέγια, ιδιωτικά Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.Ι.Ε.Κ.), Κέντρα Διά Βίου Μάθησης Επιπέδου Ένα, Κέντρα Διά Βίου Μάθησης Επιπέδου Δύο, Φροντιστήρια και Κέντρα Ξένων Γλωσσών προκειμένου να συνεχίσουν τη λειτουργία τους μετά την 31η Αυγούστου2013 οφείλουν να έχουν αδειοδοτηθεί σύμφωνα με τις διατάξεις του παρόντος κεφαλαίυ».

Ακόμη δυνατότητα να λειτουργήσουν απογευματινά φροντιστηριακά μαθήματα θα έχουν και ιδιωτικά σχολεία εφόσον το επιλέξουν. Η διάταξη αυτή βέβαια κρίνεται ότι αφορά κυρίως μικρά η μεσαία σχολεία που πλήττονται άμεσα από την οικονομική κρίση.

Προϋποθέσεις για άδειες σχολείων και φροντιστηρίων

- Άδεια Κέντρου Διά Βίου Μάθησης Επιπέδου Ένα και Κέντρου Διά Βίου Μάθησης Επιπέδου Δύο, Φροντιστηρίου και Κέντρου Ξένων Γλωσσών χορηγείται σε φυσικά πρόσωπα, νομικά πρόσωπα, ενώσεις προσώπων και νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου (ν.π.δ.δ.) με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.), η οποία δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

- Σε φυσικό πρόσωπο χορηγείται άδεια ιδιωτικού σχολείου Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, Κολλεγίου, ιδιωτικού Ινστιτούτου Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.Ι.Ε.Κ), Κέντρου Διά Βίου Μάθησης Επιπέδου Ένα και Κέντρου Διά Βίου Μάθησης Επιπέδου Δύο, Φροντιστηρίου και Κέντρου Ξένων Γλωσσών, εφόσον συντρέχουν σωρευτικά οι κατωτέρω προϋποθέσεις:

(α) έχει συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας του,

(β) έχει μόνιμη εγκατάσταση σε κράτος − μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης,

(γ) δεν έχει την ιδιότητα του δημοσίου υπαλλήλου, υπαλλήλου Ν.Π.Δ.Δ. και Ο.Τ.Α. και κληρικού,

(δ) είναι ασφαλιστικά και φορολογικά ενήμερο,

(ε) δεν έχει κηρυχθεί σε κατάσταση πτώχευσης και δεν έχει καταθέσει αίτηση για κήρυξή του σε κατάσταση πτώχευσης,

(στ) δεν έχει καταδικαστεί ή παραπεμφθεί με τελεσίδικο βούλευμα σύμφωνα με τα άρθρα 8 και 9 του Υπαλληλικού Κώδικα (ν. 3528/2007, Α’ 26), όπως τροποποιήθηκε και ισχύει,

(ζ) δεν έχει απολυθεί από θέση δημόσιου υπαλλήλου ή ιδιωτικού εκπαιδευτικού ή διδάσκοντος στα φροντιστήρια ή κέντρα ξένων γλωσσών, για λόγους πειθαρχικούς ή για ανεπάρκεια στην εκτέλεση των καθηκόντων του,

(η) δεν του έχει επιβληθεί η διοικητική κύρωση της ανάκλησης της άδειας ίδρυσης ή της άδειας λειτουργίας για ίδιο ή άλλο ιδιωτικό φορέα εκπαίδευσης και κατάρτισης την τελευταία δεκαετία.

5. Σε νομικό πρόσωπο και ν.π.δ.δ. χορηγείται άδεια ιδιωτικού σχολείου Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, Κολλεγίου, Ιδιωτικού Ινστιτούτου Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.Ι.Ε.Κ.), Κέντρου Διά Βίου Μάθησης Επιπέδου Ένα και Κέντρου Διά Βίου Μάθησης Επιπέδου Δύο, Φροντιστηρίου και Κέντρου Ξένων Γλωσσών, εφόσον συντρέχουν σωρευτικά οι κατωτέρω προϋποθέσεις:

(α) η καταστατική έδρα του βρίσκεται σε χώρα κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης,

(β) ο σκοπός του, σύμφωνα με το καταστατικό του, αφορά και στην παροχή υπηρεσιών εκπαίδευσης και κατάρτισης

(γ) οι μέτοχοι ή εταίροι του δεν έχουν την ιδιότητα του δημοσίου υπαλλήλου, υπαλλήλου Ν.Π.Δ.Δ. και Ο.Τ.Α. και κληρικού,

(δ) είναι ασφαλιστικά και φορολογικά ενήμερο,

(ε) δεν έχει κηρυχθεί σε κατάσταση πτώχευσης και δεν έχει καταθέσει αίτηση για κήρυξή του σε κατάσταση πτώχευσης

(στ) δεν του έχει επιβληθεί η διοικητική κύρωση της ανάκλησης της άδειας ίδρυσης ή της άδειας λειτουργίας για ίδιο ή άλλο ιδιωτικό φορέα εκπαίδευσης και κατάρτισης την τελευταία δεκαετία

(ζ) ο νόμιμος εκπρόσωπος του νομικού προσώπου πρέπει να πληροί τις προϋποθέσεις των στοιχείων γ, δ, ε, στ, ζ και η της παραγράφου 4 του παρόντος άρθρου.

- Για την κτιριολογική υποδομή των ιδιωτικών σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, των Κολλεγίων, των ιδιωτικών Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.Ι.Ε.Κ.), των Κέντρων Διά Βίου Μάθησης Επιπέδου Δύο, απαιτείται:

α) το κτίριο να έχει ισχύουσα πολεοδομική άδεια χρήσης εκπαιδευτηρίου

β) επαρκής και ομοιόμορφος τεχνητός φωτισμός και εξαερισμός στις περιπτώσεις υπόγειων εργαστηρίων και βιβλιοθηκών

γ) ελάχιστο εμβαδόν αίθουσας διδασκαλίας είκοσι δύο (22) τετραγωνικά μέτρα

δ) τρία (3) τετραγωνικά μέτρα ανά εκπαιδευόμενο στους αύλειους χώρους. Στον αύλειο χώρο συνυπολογίζονται τα υπόστεγα και οι ανοιχτοί διάδρομοι , αλλά όχι τα δώματα.

δ) πυροπροστασία για χρήση εκπαιδευτηρίου σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις

ε) δυνατότητα πρόσβασης σε Άτομα με Ειδικές Ανάγκες σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, τουλάχιστον σε ένα αυτοτελές κτίριο.

ii) Στην παρούσα ρύθμιση εντάσσονται και τα Κέντρα Διά Βίου Μάθησης Επιπέδου Ένα, τα Φροντιστήρια και τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών τα οποία δεν υπάγονται στην παρ. 10 του παρόντος άρθρου.

Αυστηρά κριτήρια για την προστασία των μαθητών

Όπως αναφέρεται στο κείμενο «αυτοτελή κτίρια Γραφείων που διαθέτουν ισχύουσα οικοδομική άδεια για άλλη χρήση, δεν χρησιμοποιούνται ως αίθουσες διδασκαλίας, εργαστήρια και εν γένει για δραστηριότητες που έχουν άμεση σχέση με την εφαρμογή του προγράμματος σπουδών».

Ακόμη, για την κτιριολογική υποδομή του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης Επιπέδου Ένα, των Φροντιστηρίων και των Κέντρων Ξένων Γλωσσών, απαιτείται:

α) ισχύουσα οικοδομική άδεια,

β) πιστοποιητικό πυροπροστασίας σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις,

γ) ο συνολικός αριθμός εκπαιδευομένων ανά ώρα να μην υπερβαίνει την αναλογία ενός ατόμου ανά τεσσεράμισι (4,5) τετραγωνικά μέτρα στο συνολικό εμβαδόν του φορέα και τον αριθμό των σαράντα (40) εκπαιδευόμενων,

δ) ενάμισι τετραγωνικό μέτρο ανά εκπαιδευόμενο στις αίθουσες διδασκαλίας,

ε) επαρκής και άμεσος φυσικός φωτισμός και αερισμός,

στ) ένα (1) WC ανά τριάντα (30) εκπαιδευόμενους,

ζ) ελάχιστο εμβαδό αίθουσας διδασκαλίας δεκαπέντε (15) τετραγωνικά

η) βεβαίωση δύο μηχανικών περί της στατικής επάρκειας του κτηρίου ως προς το μέγιστο προβλεπόμενο πληθυσμό.

- Η άδεια ιδιωτικού σχολείου Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, κολλεγίου, ιδιωτικού Ινστιτούτου Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.Ε.Κ.), Κέντρου Διά Βίου Μάθησης Επιπέδου Ένα και Κέντρου Διά Βίου Μάθησης Επιπέδου Δύο και Φροντιστηρίου και Κέντρου Ξένων Γλωσσών τροποποιείται μετά από αίτηση, σύμφωνα με τη διαδικασία που απαιτείται για τη χορήγηση αυτής.

Αιτήσεις για τροποποίηση της άδειας υποβάλλονται άπαξ ετησίως έως την 30η Απριλίου εκάστου έτους για το επόμενο διδακτικό έτος.

Πανεπιστήμια και χρηματοδότηση

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στο κείμενο, με διάταξη που είναι βέβαιο ότι θα βρει σύμφωνες τα διοικήσεις των ΑΕΙ:

«Η Επιτροπή Ερευνών μετά από έγκριση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου ή της Συνέλευσης του Τ.Ε.Ι. δύναται να αποδίδει στον προϋπολογισμό του αντίστοιχου ΑΕΙ ποσοστό έως σαράντα τοις εκατό (40%) του αδιάθετου αποθεματικού για την κάλυψη των λειτουργικών του αναγκών».

Κολλέγια

Για τα κολλέγια, ο νόμος επαναλαμβάνει ότι «είναι πάροχοι υπηρεσιών μη τυπικής μεταλυκειακής εκπαίδευσης και κατάρτισης που παρέχουν κατ’ αποκλειστικότητα σπουδές βάσει συμφωνιών πιστοποίησης (validation), δικαιόχρησης (franchising) και κάθε άλλου είδους σύμβαση με ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της αλλοδαπής, αναγνωρισμένα από τις αρμόδιες αρχές στη χώρα που εδρεύουν, οι οποίες οδηγούν σε πρώτο πτυχίο (bachelor) τουλάχιστον τριετούς διάρκειας σπουδών και φοίτησης, ή μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών.

Οι βεβαιώσεις, τα πιστοποιητικά σπουδών και οποιασδήποτε άλλης ονομασίας βεβαίωση που χορηγούν τα Κολλέγια δεν είναι ισότιμες με τους τίτλους που χορηγούνται στο πλαίσιο του ελληνικού συστήματος τυπικής εκπαίδευσης».

Το διδακτικό προσωπικό των Κολλεγίων εγγράφεται με αίτησή του σε Μητρώο Διδασκόντων, το οποίο τηρείται στο Τμήμα Κολλεγίων του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, που εκδίδει και τη σχετική βεβαίωση εγγραφής.

-Όπου στις κείμενες διατάξεις προβλέπεται άδεια διδασκαλίας σε Φροντιστήρια και Κέντρα Ξένων Γλωσσών και άδεια κατ’ οίκον διδασκαλίας, εφεξής νοείται η ως άνω αναγγελία. Με απόφαση του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, καθορίζονται τα δικαιολογητικά που απαιτείται να υποβάλλονται με την αναγγελία έναρξης ασκήσεως της διδασκαλίας σε Φροντιστήρια και Κέντρα Ξένων Γλωσσών και της κατ’ οίκον διδασκαλίας και ρυθμίζεται κάθε σχετικό θέμα.

Ακόμη «με απόφαση του κατά περίπτωση αρμόδιου Υπουργού και του Υπουργού Οικονομικών, , μπορεί να ιδρύονται, μετατρέπονται, συγχωνεύονται και καταργούνται δημόσια Ι.Ε.Κ. από Υπουργεία ή από Περιφέρειες ή από νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου. Η αρμοδιότητα της οργάνωσης και λειτουργίας των Ι.Ε.Κ. αυτών ανήκει στο Υπουργείο ή την Περιφέρεια ή το νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου που τα συστήνει και η αρμοδιότητα διαμόρφωσης και εποπτείας του εκπαιδευτικού πλαισίου τους ανήκει στη Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης».

Τέλος «συνιστάται στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού συλλογικό όργανο με την ονομασία «Συμβούλιο Αναγνωρίσεως Επαγγελματικών Προσόντων», το οποίο λαμβάνει αποφάσεις για α) την την αναγνώριση των επαγγελματικών προσόντων σύμφωνα με τους όρους των Κεφαλαίων Ι και ΙΙ του Τίτλου ΙΙΙ, καθώς και του Τμήματος 5 του Κεφαλαίου ΙΙΙ του Τίτλου ΙΙΙ του παρόντος διατάγματος, και β) την αναγνώρισητης επαγγελματικής ισοδυναμίας των τίτλων τυπικής ανώτατης εκπαίδευσης της παραγράφου 3 του άρθρου 2 του παρόντος διατάγματος».

briefingnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Όλες οι αλλαγές που φέρνει στην Παιδεία το πολυνομοσχέδιο"

Χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ από την τσέπη των ασφαλισμένων...!!!

Επιπλέον χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ, όχι από τον κρατικό προϋπολογισμό, αλλά από την τσέπη των ίδιων των ασφαλισμένων, προβλέπει, μεταξύ άλλων, το νομοσχέδιο «σκούπα» του υπουργείου Οικονομικών. Επίσης, «πέφτει τσεκούρι» στη φαρμακευτική δαπάνη των Ασφαλιστικών Ταμείων, και κατ’ επέκταση στην περίθαλψη των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ, στο ποσοστό κέρδους των φαρμακοποιών και στις μισθολογικές απολαβές των νοσοκομειακών γιατρών. Παράλληλα, επεκτείνεται η συνταγογράφηση φαρμάκων βάσει της δραστικής ουσίας, ενώ σε λιγότερο από μήνα ο υπό κατάρρευση ΕΟΠΥΥ αποκτά ένα ακόμη Ταμείο: το Ενιαίο Ταμείο Ασφάλισης Προσωπικού Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης (ΕΤΑΠ-ΜΜΕ).

Τα μέτρα έχουν ήδη προκαλέσει την έντονη αντίδραση γιατρών και φαρμακοποιών οι οποίοι δηλώνουν αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους.

Ειδικότερα, το νομοσχέδιο προβλέπει για το χώρο της Υγείας, τα ακόλουθα:

· Από την 1.1.2014 οι ασθενείς θα «χρηματοδοτούν» επιπλέον τον ΕΟΠΥΥ, πληρώνοντας για λογαριασμό του ένα ευρώ για κάθε συνταγή που εκτελείται από τον φαρμακοποιό. Επίσης, θα πληρώνουν 25 ευρώ λόγω εισαγωγής για νοσηλεία σε Νοσοκομείο του ΕΣΥ.

· Εφαρμόζεται σχεδόν σε όλες τις κατηγορίες φαρμάκων η συνταγογράφησή τους με τη δραστική ουσία. Οι συνταγές στις οποίες θα αναγράφεται η εμπορική ονομασία του φαρμάκου δεν θα μπορούν να υπερβαίνουν το 15% της συνολικής αξίας των συνταγών που χορηγεί κάθε γιατρός.

· Η μηνιαία φαρμακευτική δαπάνη των Ασφαλιστικών Οργανισμών δεν μπορεί να υπερβαίνει το 1/12 του κονδυλίου που είναι εγγεγραμμένο στον ετήσιο προϋπολο9γισμό και αντιστοιχεί στη φαρμακευτική περίθαλψη. Δηλαδή, δεν θα υπερβαίνει τα 280 εκατομμύρια ευρώ το μήνα. Το υπερβάλλον μηνιαίο ποσό θα καταβάλλεται, σαν επιστροφή, από τις φαρμακευτικές εταιρείες. Θα υπολογίζεται σε εξαμηνιαία βάση και θα καταβάλλεται μέσα σε έναν μήνα από την πιστοποίησή του.

· Οι φαρμακοποιοί θα καταβάλλουν rebate (επιστροφή) 5% επί της αιτούμενης δαπάνης για τα ακριβά φάρμακα (της λίστας του νόμου 3816/2010). Για τις άλλες κατηγορίες φαρμάκων, ισχύει το rebate με τη διαφορά ότι στο εξής δεν μπαίνει ως προϋπόθεση η εμπρόθεσμη καταβολή των οφειλών από τα Ασφαλιστικά Ταμεία. Μέχρι τώρα οι φαρμακοποιοί κατέβαλαν rebate μόνο όταν πληρώνονταν στην ώρα τους από τον ΕΟΠΥΥ. Στο εξής θα καταβάλουν rebate ακόμη κι αν δεν έχουν εξοφληθεί από τον ΕΟΠΥΥ. Μάλιστα, οι διατάξεις αυτές εφαρμόζονται αναδρομικά από την 1η Ιανουαρίου 2012.

· Την 1η Δεκεμβρίου του 2012 το ΕΤΑΠ – ΜΜΕ εντάσσεται στον ΕΟΠΥΥ.

· Διπλασιάζεται από 1.1.2013 η εισφορά των ασφαλισμένων του ΟΓΑ για υγειονομική περίθαλψη (25 ευρώ από 12 ευρώ που είναι σήμερα).

· Μειώνονται δραματικά οι βασικοί μισθοί των νοσοκομειακών γιατρών. Ο βασικός μισθός του Συντονιστή Διευθυντή θα ανέρχεται στα 1.665 ευρώ, του Διευθυντή στα 1.580 ευρώ, του Επιμελητή Α στα 1.513 ευρώ, του Επιμελητή Β στα 1.321 ευρώ και του Ειδικευόμενου στα 1.007 ευρώ.

«Με τα επιδόματα και τις εφημερίες, ο ονομαστικός μισθός του Συντονιστή Διευθυντή Νοσοκομείου του ΕΣΥ δεν θα υπερβαίνει τα 2.760 ευρώ, δηλαδή ¨καθαρά¨ δεν θα μένουν ούτε 2.000 ευρώ», εξηγεί ο κ. Γιώργος Φαρμακίδης, Συντονιστής Διευθυντής της Μαιευτικής – Γυναικολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου «Ελενα Βενιζέλου», και ερωτά: «Πιστεύουν ότι μπορούν να δουλέψουν έτσι τα Νοσοκομεία;».

tovima

Διαβάστε Περισσότερα » "Χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ από την τσέπη των ασφαλισμένων...!!!"

Δε θα θεωρούν φορολογικά στοιχεία όσοι χρωστούν πάνω από 6.000 ευρώ

Φορολογούμενο με ληξιπρόθεσμες και απαιτητές φορολογικές υποχρεώσεις άνω των 6.000 ευρώ δεν θα μπορούν να θεωρούν φορολογικά στοιχεία.

Το νομοσχέδιο «Έγκριση Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013-2016-Επείγοντα Μέτρα Εφαρμογής του ν. 4046/2012 και του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013-2016» που κατατέθηκε χθες στη Βουλή προβλέπει πως έως την 1η Ιανουαρίου 2014 ο προϊστάμενοι των Εφοριών δεν θα θεωρούν φορολογικά στοιχεία σε υπόχρεο οι οποίος:

- Δεν έχει εκπληρώσει τις ληξιπρόθεσμες και απαιτητές υποχρεώσεις του από πάσης φύσης φόρους του Δημοσίου από την επαγγελματική του δραστηριότητα, από δάνεια με την εγγύηση του Δημοσίου, πρόστιμα για παραβάσεις των διατάξεων του νόμου αυτού, τέλη ή εισφορές που βεβαιώνονται από τις δημόσιες οικονομικές υπηρεσίες, όταν το σύνολο των υποχρεώσεων αυτών, χωρίς τις νόμιμες προσαυξήσεις ξεπερνά τις 6.000, εκτός αν έχει υπαχθεί σε ρύθμιση τμηματικής καταβολής των ληξιπρόθεσμων χρεών.

- Δεν έχει υποβάλει στη δημόσια οικονομική υπηρεσία δηλώσεις απόδοσης οποιουδήποτε παρακρατούμενου ή επιρριπτόμενου φόρου, τέλους, εισφοράς από οποιαδήποτε αιτία, καθώς και δηλώσεις φόρου εισοδήματος.

Κατ' εξαίρεση των πιο πάνω ο προϊστάμενος της Εφορίας θα μπορεί με απόφασή του, να εγκρίνει τη θεώρηση περιορισμένου αριθμού φορολογικών στοιχείων, αφού ο υπόχρεος καταβάλλει μέρος της οφειλής του.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Δε θα θεωρούν φορολογικά στοιχεία όσοι χρωστούν πάνω από 6.000 ευρώ"

Με εντολή Σαμαρά πήραν πίσω το ψαλίδι στις συντάξεις αναπήρων - Ποιός θα πληρώσει τη "νύφη";

Μετά από ένα έντονο παρασκήνιο και με τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα να βρίσκεται σε απευθείας επικοινωνία με το Μέγαρο Μαξίμου, τελικά η κυβέρνηση έκανε πίσω και απέσυρε την τροπολογία σύμφωνα με την οποία θα υπήρχαν περικοπές στις συντάξεις των ατόμων με βαριά αναπηρία που σημαίνει ποσοστό αναπηρίας από 80% και άνω.

Είχε προηγηθεί ένα απίστευτο παρασκήνιο με μία ομάδα βουλευτών να συναντιώνται στη Βουλή με τον κ. Στουρνάρα και να του θέτουν το θέμα με επιμονή. Μάλιστα, από το ΠΑΣΟΚ, ο κ. Κουκουλόπουλος απείλησε την κυβέρνηση να καταψηφίσει το πολυνομοσχέδιο εάν δεν αποσυρθεί το συγκεκριμένο "ψαλίδι" στις συντάξεις.

Χωρίς απειλές αλλά κάλεσμα στη κυβέρνηση και προσωπικά στον υπουργό Οικονομικών, να δείξει «απόλυτη ευαισθησία» και να προστατεύσει αυτούς που έχουν περισσότερη ανάγκη, όπως τα άτομα με ολική αναπηρία, απηύθυνε ο πρώην υπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης.

Τελικά, μετά από εντολή που δόθηκε κατευθείαν από το Μαξίμου και αυτό γιατί ο κ. Σαμαράς ακόμα και τώρα προσπαθεί να πείσει τους αντάρτες σε ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ, ο κ. Στουρνάρας ανακοίνωσε ότι μετά από επικοινωνία που είχε και με τον υπουργό Εργασίας, κ. Βρούτση έγινε δεκτή η εισήγηση για εξαίρεση από τις μειώσεις συντάξεων των ατόμων με βαριά αναπηρία.

Από αυτό το μέτρο η κυβέρνηση θα κέρδιζε 30 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία με την εξαίρεση αυτή δεν θα υπήρχαν σαν περικοπή. Οπότε κάποιος έπρεπε να πληρώσει τη νύφη και ο υπουργός Οικονομικών ανακοίνωσε ποιός τελικά θα την πληρώσει.

Όπως διεμήνυσε ο κ. Στουρνάρας επειδή αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ισοδύναμο και το μεσοπρόθεσμο δεν μπορεί να αλλάξει" είμαι αναγκασμένος να ρίξω αυτό το βάρος στις συντάξεις άνω των 1.500 ευρώ.

Για ποσά σύνταξης/συντάξεων από 1.500,01 έως 2000 ευρώ, η μείωση ανέρχεται σε 10%, κάτι που θα αυξηθεί. Πιο συγκεκριμένα:

- Κύρια σύνταξη 1200 ευρώ και επικουρική 305 ευρώ σύνολο 1505 ευρώ. Με τη μείωση του 10% που πλέον όμως θα αυξηθεί ο συνταξιούχος θα παίρνει 1.351,8 ευρώ το μήνα, δηλαδή 150,02 ευρώ λιγότερα.

Αντίθετα απέρριψε πρόταση βουλευτών να μη φορολογούνται όσοι εγκατέστησαν φωτοβολταικά, λέγοντας πως η έκτακτη εισφορά θα ισχύσει μόνο για 2 χρόνια.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Με εντολή Σαμαρά πήραν πίσω το ψαλίδι στις συντάξεις αναπήρων - Ποιός θα πληρώσει τη "νύφη";"

Κορυφαία συνδικαλιστικά στελέχη των φαρμακοποιών ζητούν επειγόντως απεργία

Την άμεση κήρυξη πανελλαδικής απεργίας και την πραγματοποίηση της γενικής συνέλευσης του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) για το ερχόμενο Σάββατο 10 Νοεμβρίου, προκειμένου να κλιμακωθούν οι κινητοποιήσεις του κλάδου, ζητούν σε επείγουσα ανακοίνωσή τους 7 κορυφαία συνδικαλιστικά στελέχη των φαρμακοποιών, μετά από την επιβεβαιώση του ygeia360.gr για την προώθηση στη Βουλή της ρύθμισης σχετικά με το αναδρομικό rebate του 5%.

Τα επτά συνδικαλιστικά στελέχη των φαρμακοποιών είναι οι: Τάκης Αγαθόπουλος, μέλος του Δ.Σ. του ΠΦΣ και πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Κιλκίς, Γιώργος Αναστασάκης, μέλος του Δ.Σ. του ΠΦΣ, Γιάννης Μακρυγιάννης, μέλος του Δ.Σ. του ΠΦΣ και πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Λάρισας, Γιάννης Παπαδόπουλος, μέλος του Δ.Σ. του ΠΦΣ, Παναγιώτης Σιαπκάρας, μέλος του Δ.Σ. του ΠΦΣ, Ηλίας Γιαννόγλου, γενικός γραμματέας του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, και Γιώργος Μπούμπας, με΄λος του Δ.Σ. του Φαρμακευτικού Συλλόγου Πειραιά.

ygeia360

Διαβάστε Περισσότερα » "Κορυφαία συνδικαλιστικά στελέχη των φαρμακοποιών ζητούν επειγόντως απεργία"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news