facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

Σε 48ωρη απεργία Τρίτη και Τετάρτη ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ

Να προχωρήσουν σε 48ωρη γενική απεργία στις 6 και 7 Νοεμβρίου, ενόψει της ψήφισης του νέου πακέτου λιτότητας, που θα συζητηθεί στη Βουλή την επόμενη εβδομάδα, αποφάσισαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

1. 48ωρη γενική απεργία την Τρίτη και την Τετάρτη 6 και 7 Νοεμβρίου 2012.

2. Απεργιακή συγκέντρωση των συνδικάτων την Τρίτη 6 Νοεμβρίου και ώρα 11:00 στο Πεδίο του Άρεως.

3. Απεργιακό συλλαλητήριο των συνδικάτων την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου και ώρα 17:00 στο Σύνταγμα.

«Θα απεργήσουμε για να εμποδίσουμε την ψήφιση των μέτρων», είπε την Τετάρτη ο Ηλίας Ηλιόπουλος, γενικός γραμματέας της ΑΔΕΔΥ.

«Δεν θα επιτρέψουμε στην κυβέρνηση να πάρει ούτε ένα μέτρο ακόμα που εξαθλιώνει τον ελληνικό λαό», πρόσθεσε.

«Κεντρικό αίτημα και απαίτηση των συνδικάτων είναι η «καταψήφιση των απαράδεκτων, εξοντωτικών και εκβιαστικών μέτρων που επιβάλλουν οι τροϊκανοί και αποδέχεται η κυβέρνηση.

Μέτρα που εξαθλιώνουν τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους ανέργους και γενικά τους απλούς πολίτες της χώρας, ‘μονιμοποιούν’ τη λιτότητα, τη φοροαφαίμαξη πολιτικές που εκποιούν – ξεπουλούν τη δημόσια περιουσία και τις επιχειρήσεις του δημοσίου. Μέτρα και πολιτικές που εκτινάσσουν την ΑΝΕΡΓΙΑ και την ΥΦΕΣΗ χωρίς να εξασφαλίζουν τη σωτηρία της οικονομίας και της χώρας» αναφέρουν στη σχετική ανακοίνωσή τους.

Διαβάστε Περισσότερα » " Σε 48ωρη απεργία Τρίτη και Τετάρτη ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ"

300.000 ευρώ το χρόνο για να ζεσταίνονται στην Βουλή!


Μειωμένος κατά 22 εκατ. ευρώ σε σχέση με το προηγούμενο έτος είναι ο Προϋπολογισμός της Βουλής για το 2013 που κατατέθηκε το βράδυ στη Βουλή, αλλά εξακολουθεί να προκαλεί το κοινό αίσθημα!

Από τα 170,9 εκατ. ευρώ που κόστισε στον ελληνικό λαό η λειτουργία του Κοινοβουλίου το έτος 2012, για την επόμενη χρονιά το κόστος μειώνεται στα 148,8 εκατ. ευρώ.

Ωστόσο, παρά τις μειώσεις, αντίθετα αυξάνονται κατά περίπου 250 χιλιάδες ευρώ οι πιστώσεις για την κατανάλωση ρεύματος (τιμολόγια ΔΕΗ), όπως και το κονδύλι για τη θέρμανση κατά 70 χιλιάδες ευρώ. Δηλαδή ο Έλληνας φορολογούμενος θα χρειαστεί να επιβαρυνθεί με 300 χιλιάδες ευρώ για να εργάζονται σε ζεστό περιβάλλον οι Εθνοπατέρες μας.

Από πού προέρχεται η εξοικονόμηση των πόρων:

Καταρχήν μειώνεται η βουλευτική αποζημίωση κατά 1,9 εκατ. ευρώ κι έτσι πλέον οι μεικτές μηνιαίες αποδοχές υπολογίζονται περίπου στα 4.900 ευρώ από 5.800 που ελάμβαναν μέχρι σήμερα οι Εθνοπατέρες μας (χωρίς να υπολογίζεται η συμμετοχή σε Επιτροπές).

Μειωμένο κατά 1,3 εκατ. ευρώ είναι το κονδύλι για τις αποζημιώσεις των βουλευτών για τη συμμετοχή τους στις επιτροπές της Βουλής και τα θερινά τμήματα και συγκεκριμένα από 150 ευρώ που ήταν η συμμετοχή έκαστου βουλευτή σε Επιτροπή θα λαμβάνει πλέον 105 ευρώ (μείωση 30%).

Μαχαίρι μπαίνει και στους υπαλλήλους του Κοινοβουλίου (τακτικούς και ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου) καθώς από την εφαρμογή του μέτρου 1 προς 10 (μία πρόσληψη ανά 10 αποχωρήσεις) αλλά και τις συνταξιοδοτήσεις θα προκληθεί όφελος πάνω από 1,3 εκατ. ευρώ, ενώ από την εφαρμογή των μέτρων που ισχύουν και για τους υπαλλήλους του δημοσίου τομέα θα εξοικονομηθούν περόπου 1,4 εκατ. ευρώ (επιδόματα Χριστουγέννων, Πάσχα και αδείας) και φυσικά από εργοδοτικές εισφορές.

Σε ότι αφορά τους συνεργάτες των βουλευτών από την εφαρμογή των μέτρων θα υπάρξει οικονομία κατά περίπου 5 εκατ. ευρώ.

ΚΟΣΤΙΖΕΙ Η ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ…!

Οι μόνες πιστώσεις που αυξάνονται αφορούν στις αμοιβές φυσικών προσώπων για τον αναδρομικό έλεγχο περιουσιακής κατάστασης (πόθεν έσχες) από τον 1974 μέχρι σήμερα. Συγκεκριμένα το κονδύλι αυτό αυξάνεται από 800 χιλιάδες ευρώ στο ποσό των 3 εκατ. ευρώ

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "300.000 ευρώ το χρόνο για να ζεσταίνονται στην Βουλή!"

Γιατί συνέλαβαν τον Σπύρο Καρατζαφέρη...??? Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ με τις αποκαλύψεις...!!!

Ο Σ. Καρατζαφέρης, αποκάλυψε χθες το βράδυ απο την εκπομπή του, ότι έχει στοιχεία απο τους anonymoys, απο το λογιστήριο του κράτους και τα οποία θα αποκάλυπτε προσεχώς..

Ήταν αυτός ο λόγος που κινητοποιήθηκαν οι αρχές και προχώρησαν στην σύλληψη του;;

Δείτε το βίντεο..




Διαβάστε Περισσότερα » "Γιατί συνέλαβαν τον Σπύρο Καρατζαφέρη...??? Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ με τις αποκαλύψεις...!!!"

Ο Τυφώνας Sandy κατασκευάστηκε από... τις ΗΠΑ!

Πριν καλά-καλά κοπάσει ο σαρωτικός τυφώνας, με την Αμερική να μετρά απώλειες και να μαζεύει τα συντρίμμια της, μια αποκάλυψη έρχεται να ταράξει τα ήδη ταραγμένα νερά: ο βραβευμένος μετεωρολόγος Scott Stevens ισχυρίζεται ότι η Sandy δεν ήταν απλό μετεωρολογικό φαινόμενο, αλλά άλλη μια τραγική απόδειξη της γεωμηχανικής χειραγώγησης των φυσικών φαινομένων Σύμφωνα με τον Stevens, η στρατιωτική τεχνολογία είναι πλέον σε θέση να παράγει και να κατευθύνει κατά βούληση τρομακτικούς τυφώνες, όπως αυτός που έπληξε την Ανατολική Ακτή των ΗΠΑ.

Ο έλεγχος των καιρικών φαινομένων, ή αλλιώς γεωμηχανική, μπορεί να ακούγεται προϊόν επιστημονικής φαντασίας, είναι ωστόσο πρακτική που χρησιμοποιείται εδώ και χρόνια.

Και είναι μάλιστα η ίδια πρακτική χειραγώγησης των στροβίλων που κρύβεται πίσω από τον Τυφώνα Sandy, ισχυρίζεται ο μετεωρολόγος. Τέτοιες γεωμηχανικές λοιπόν τεχνικές δημιούργησαν τις κατάλληλες ατμοσφαιρικές συνθήκες για να οδηγεί η Sandy κατευθείαν πάνω στο New Jersey της Νέας Υόρκης και να «βιδωθεί» στην Ανατολική Ακτή. Και μάλιστα σε κάθε τετραγωνικό χιλιόμετρο του Βορείου Ημισφαιρίου ο καιρός ελέγχεται από τις ίδιες αρχές της γεωμηχανικής, είπε ο Stevens σε ραδιοφωνική εκπομπή την Κυριακή.

«Αυτό που έχουμε εδώ είναι μια δυνατή μηχανική», δήλωσε στον αέρα ο μετεωρολόγος, για να «προφητεύσει» τη στροφή της κατεύθυνσης του τυφώνα και πάλι προς τις ακτές. Η «προφητεία» ωστόσο έμελλε να αποδειχτεί σωστή: στις ειδήσεις του CBS News το πρωί της Δευτέρας ανακοινώθηκε ότι η διεύθυνση της Sandy είχε αλλάξει, επιστρέφοντας και πάλι προς τις ακτές, με κατεύθυνση το New Jersey.

Ο Stevens δεν σταμάτησε ωστόσο μόνο στο μετεωρολογικό του πράγματος: ισχυρίστηκε ότι όλα γίνονται για να πάρει η οικονομία τα πάνω της, με τα έργα επισκευής να τονώνουν τα λιμνάζοντα ύδατα της οικονομικής δυσπραγίας. «Όλα έχουν να κάνουν με τις επισκευές και την ανοικοδόμηση. Με το ξόδεμα χρημάτων μετά την καταστροφή».

Οι δηλώσεις του Stevens ακολουθήθηκαν από τις κυβερνητικές εξαγγελίες του Κογκρέσου για τις πληγείσες περιοχές: οι πολιτείες που υπέστησαν καταστροφές (Connecticut, New Jersey, Pennsylvania και Massachusetts) μπορούν να χρησιμοποιήσουν άμεσα ομοσπονδιακά κονδύλια για να καθαρίσουν τα συντρίμμια και να περιορίσουν τη ζημιά.

Ο Stevens είναι πεπεισμένος ότι τα μετεωρολογικά αυτά υπερόπλα χρησιμοποιούνται ήδη από τη δεκαετία του '60, ως μέσο ανακατανομής του πλούτου: «χρησιμοποιούν τα καιρικά φαινόμενα ως όπλα για να δημιουργήσουν ακραίες καταστάσεις, τις οποίες εκμεταλλεύεται η παγκόσμια κυβέρνηση, αυτή η κυβέρνηση στην οποία πληρώνουμε τους ρύπους μας».

Ο μετεωρολόγος ανέφερε επίσης ότι όλες οι κυβερνήσεις έχουν γνώση της γεωμηχανικής και των τεράστιων δυνατοτήτων της, απλώς δεν το αποκαλύπτουν: «παραδέχονται ότι διαθέτουν αντίστοιχα προγράμματα, είναι απλώς μυστικά».

Ποιος είναι ο Scott Stevens

Βραβευμένος μετεωρολόγος, έχει εργαστεί για χρόνια σε τηλεοπτικά μετεωρολογικά δελτία. Πριν από 10 χρόνια ωστόσο άρχισε να μελετάει τις κλιματικές αλλαγές και τις τροποποιήσεις του καιρού στο ερευνητικό πλαίσιο του Tom Bearden, πυρηνικού επιστήμονα που έχει ισχυριστεί ότι ο καιρός ελέγχεται και χειραγωγείται πλέον αποφασιστικά από τον άνθρωπο.



newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Ο Τυφώνας Sandy κατασκευάστηκε από... τις ΗΠΑ!"

«Χαμένα» δημόσια ακίνητα με ενοίκιο… 50 ευρώ!

Η άγνωστη περιουσία του Δημοσίου και ποιοι την εκμεταλλεύονται

Σε εφαρμογή μπαίνει ένα πολύτιμο εργαλείο το οποίο θα ξεκαθαρίσει τι ανήκει στο Υπουργείο Πολιτισμού,ενώ παράλληλα θα επιτρέπει στους πολίτες να κερδίζουν χρόνο καθώς με το πάτημα ενός πλήκτρου θα μπορούν να ενημερωθούν για τα αρχαιολογικά βάρη της περιουσίας τους.

Η περιουσία του Δημοσίου έχει υπερτριπλασιαστεί και μάλιστα δεν το γνωρίζει.

Πληρώνει απαλλοτριώσεις και ύστερα επιστρέφει τα ακίνητα στους ιδιοκτήτες τους. Παραχωρεί φιλέτα στην Πλάκα και τη Ρόδο για πολιτιστικές δράσεις έναντι μηδαμινού ή ευτελούς μισθώματος και ανακαλύπτει πως έχουν μετατραπεί σε σπίτια και επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Τα Νέα', δημόσιες εκτάσεις κοντά σε αρχαιολογικούς χώρους καταπατώνται και έσοδα από εμπορικά διαμερίσματα χάνονται. Τάξη σε αυτό το χάος επιχειρεί να βάλει, ύστερα από χρόνια ανοργανωσιάς, το υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού και να ανακαλύψει τι πραγματικά τού ανήκει μέσω μιας καινοτόμους εφαρμογής, του Αρχαιολογικού Κτηματολογίου: Της πλήρους δηλαδή καταγραφής όλων των ακινήτων που έχουν αποκτηθεί από το υπουργείο κυρίως για αρχαιολογικούς σκοπούς, και το οποίο θα είναι προσβάσιμο από τους πολίτες μέσω Διαδικτύου.

Απόδειξη του χάους που επικρατεί είναι πως στους καταλόγους της πρώην Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου έχουν καταγραφεί μόλις 2.345 ακίνητα σε όλη τη χώρα διαχειριστικής αρμοδιότητας του υπουργείου, ενώ στο Αρχαιολογικό Κτηματολόγιο έχουν εντοπιστεί 7.500 ακίνητα, τα οποία καλύπτουν περί τα 100.000 στρέμματα. Χωρίς μάλιστα να περιλαμβάνονται σε αυτά τα παραχωρημένα από την πρώην ΚΕΔ ακίνητα - όπως φρούρια, αρχαιολογικοί χώροι κλπ- που αναλογούν στο 15% της δημόσιας περιουσίας την οποία διαχειρίζεται το Υπουργείο Οικονομικών.

Την ίδια ώρα βρέθηκαν απίστευτες περιπτώσεις, όπου το ενοίκιο για ακίνητο στην καρδιά της Πλάκας ήταν 50 ευρώ. Άλλα ακίνητα με ανάλογα μισθώματα υπενοικιάστηκαν σε άλλον έναντι πολλαπλάσιων ποσών και φυσικά τα χρήματα τα εισέπραττε ο ενοικιαστής και όχι το κράτος. Σε άλλες περιπτώσεις έγινε απαλλοτρίωση, το κράτος πλήρωσε αποζημίωση αλλά το ακίνητο... επιστράφηκε στον ιδιοκτήτη!Η νέα απογραφή αποκάλυψε 220 ακίνητα στην Πλάκα, τα 60 είναι στα Αναφιώτικα, 335 στη Ρόδο, 10 στο Ρέθυμνο, 103 στην Ακαδημία Πλάτωνος, 40 στον Κεραμεικό.

newsbomb

Διαβάστε Περισσότερα » "«Χαμένα» δημόσια ακίνητα με ενοίκιο… 50 ευρώ!"

Σε λίστα αναμονής 80 νεφροπαθείς στη Μαγνησία

Στη λίστα αναμονής μεταμόσχευσης νεφρού στη Μαγνησία υπάρχουν 75 με 80 νεφροπαθείς, που περιμένουν το δώρο της ζωής, όπως αναφέρει ο Σύλλογος Νεφροπαθών Μαγνησίας.

Είναι ενδεικτικό μάλιστα, όπως εποσημαίνουν με αφορμή την 1η Νοεμβρίου, εορτή των Αγ. Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού, που έχει καθιερωθεί ως Πανελλήνια Ημέρα δωρεάς οργάνων και μεταμόσχευσης, ότι στο νομό μας υπάρχουν 150 αιμοκαθαρόμενοι, 35 περιτοναϊκής κάθαρσης, 45 στην ιδιωτική μονάδα τεχνητού νεφρού και περίπου 60 που έχουν πραγματοποιήσει μεταμόσχευση.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που υπογράφουν ο πρόεδρος κ. Γιαννάκος Βασίλειος και η Γ.Γ. Χριστίνα Τέζα, «η δωρεά οργάνων είναι μια γενναία απόφαση μεγάλης ηθικής αξίας. Είναι η ίδια η ζωή».

Το μήνυμα του εορτασμού της 1η Νοεμβρίου είναι:

- να προβληθεί η δωρεά ως μια γνήσια πράξη αγάπης, αλληλεγγύης και απόλυτης ανιδιοτέλειας, να ενθαρρύνει όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους να γίνουν δωρητές ιστών και οργάνων, να εξαλείψει προκαταλήψεις, φόβους και την άγνοια γύρω από τη δωρεά οργάνων και μεταμόσχευσης.

Όπως αναφέρεται, «πάνω από 1.100 νεφροπαθείς που υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση ή περιτοναϊκή κάθαρση είναι εγγεγραμμένοι στη λίστα αναμονής για μεταμόσχευση νεφρού.

70 υπατοπαθείς τελικού σταδίου περιμένουν το πολυπόθητο μόσχευμα.

21 καρδιοπαθείς στο τελικό στάδιο της καρδιακής ανεπάρκειας περιμένουν να υποβληθούν σε μεταμόσχευση καρδιάς, ένα μεγάλο μέρος των οποίων παραμένει στη ζωή χάρη στην εμφύτευση συσκευής μηχανικής υποστήριξης κυκλοφορίας (ΜΥΚ) γνωστή ως «τεχνητή καρδιά». Έξι πνευμονοπαθείς στο τελικό στάδιο ανέμεναν μεταμόσχευση πνεύμονα.

Σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά δεδομένα η χώρα μας κατείχε την τελευταία θέση σε αριθμό δυνητικών δοτών με 6,3 δότες ανά εκατομμύριο πληθυσμού, όταν ο ευρωπαϊκός μέσος όρος είναι 16 δότες ανά εκατομμύριο. Την ίδια στιγμή η αναλογία δυνητικών δοτών ανά εκατομμύριο πληθυσμού σε χώρες όπως η Ισπανία είναι 38,8, η Πορτογαλία 31, το Βέλγιο 26,4, η Αυστρία 23,3, η Τσεχία 18.

Τα αποτελέσματα των μεταμοσχεύσεων στις πιο πάνω χώρες είναι θεαματικά.

Και η χώρα μας μπορεί να κάνει την υπέρβαση!!! Για την αύξηση των δυνητικών δοτών και των μεταμοσχεύσεων στη χώρα μας χρειάζεται:

- Ένα νέο εθνικό σχεδιασμό της μεταναστευτικής πολιτικής που θα λαμβάνει υπόψη της τα διεθνή επιτυχημένα προγράμματα και την σωρευμένη ελληνική εμπειρία.

- Εκσυγχρονισμό και συμπλήρωση του υφισταμένου νομικού πλαισίου του νόμου 2737/99 που να περιλαμβάνει:

Καθιέρωση και στη χώρα μας του θεσμού της εικαζόμενης συναίνεσης στη δωρεά οργάνων, δηλαδή κάθε ενήλικος πολίτης να θεωρείται υποψήφιος δωρητής μετά θάνατο και με την δυνατότητα άμεσης ανάκλησης της επιθυμίας του μόνο με μια απλή δήλωση σε οποιονδήποτε δημόσιο φορέα.

Επέκταση των ζώντων δοτών από το 1ο και 2ο βαθμό συγγενείας που ισχύει σήμερα έως και 4ο βαθμό εξ αίματος σε ευθεία η πλάγια γραμμή και μέχρι 2ου βαθμού σε συγγενείς εξ αγχιστείας.

Ενίσχυση του ρόλου των συντονιστών που είναι η σπονδυλική στήλη των μεταμοσχεύσεων.

Οικοδόμηση πνεύματος αμοιβαίας εμπιστοσύνης και συνεργασίας μεταξύ του ΕΟΜ και των υπευθύνων των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας ώστε να εξασφαλίζονται περισσότερα μοσχεύματα.

Σχεδιασμός μιας οργανωμένης, σοβαρής και συνεχούς καμπάνιας για την προώθηση της ιδέας της δωρεάς ιστών και οργάνων σώματος σε κάθε κοινωνικό χώρο και με κάθε πρόσφορο μέσο επικοινωνίας και ενημέρωσης.

Διοικητική και οικονομική αναβάθμιση του ρόλου του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων.

Ενίσχυση των μεταμοσχευτικών κέντρων με υλικοτεχνικό εξοπλισμό και ανθρώπινο δυναμικό.

Ο δότης οργάνων σώματος είναι δότης ζωής. Μόνες οι προκαταλήψεις δε θα πρέπει να σταθούν εμπόδιο στη μεγάλη ανθρωπιστική σου απόφαση. Ο ρεαλισμός στη ζωή έρχεται να αποβάλει κάθε σου δισταγμό. Σε προτρέπει να ενταχθείς στη συντροφιά των δωρητών σώματος. Η επιστήμη και η υγιής μερίδα της κοινωνίας καθώς και η Εκκλησία και η φιλοσοφία της ζωής εγγυώνται την πολυτιμότητα σε ό,τι αποφασίσεις:

Στήριξε ζωές με τη ζωή σου!! Έλα μαζί μας. Δεν είμαστε διαφορετικοί σου… Σ’ ευχαριστούν όσοι προσμένουν…»

magnesianews

Διαβάστε Περισσότερα » "Σε λίστα αναμονής 80 νεφροπαθείς στη Μαγνησία"

Ξέπλυμα μαύρου χρήματος στη Γερμανία

Η νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, κυρίως από οργανωμένο έγκλημα, «ανθεί» και στη Γερμανία, σύμφωνα με έκθεση της Υπηρεσίας Δίωξης Εγκλήματος.
Σε περίπου 13.000 ανήλθε ο αριθμός των περιπτώσεων που κρίθηκαν ύποπτες για ξέπλυμα μαύρου χρήματος κατά το 2010 στη Γερμανία, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της γερμανικής Υπηρεσίας Δίωξης Εγκλήματος (BKA) που δημοσιεύθηκαν την περασμένη Δευτέρα (29/10). Μάλιστα σε σχεδόν τις μισές από αυτές τις υποθέσεις, οι υπόνοιες για νομιμοποίηση εσόδων που είχαν αποκτηθεί παράνομα κρίθηκαν βάσιμες.
Πρόκειται για το υψηλότερο ποσοστό στη Γερμανία από το 1993, όταν για πρώτη φορά μετά τη γερμανική επανένωση τέθηκε σε ισχύ ο νόμος για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Σύμφωνα με το ισχύον νομικό πλαίσιο, οι τράπεζες οφείλουν να κοινοποιούν προς την Ομοσπονδιακή Εποπτική Αρχή Χρηματοπιστωτικών Υπηρεσιών στοιχεία σχετικά με πρόσωπα για τα οποία, υπάρχουν υπόνοιες για παράνομες διατραπεζικές συναλλαγές μεγάλων χρηματικών ποσών.
Αύξηση των αδιαφανών τραπεζικών συναλλαγών
Ύποπτες για «ξέπλυμα» καταθέσεις κυρίως από Ιταλία, Ρωσία, Ουκρανία και Λευκορωσία
H έκθεση της BKA αναφέρεται σε ύποπτες τραπεζικές καταθέσεις σε γερμανικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, προερχόμενες ως επί το πλείστον από την Ιταλία, τη Ρωσία, τη Λευκορωσία και την Ουκρανία. Η έκθεση μάλιστα αποκαλύπτει ότι εκτός από τους λογαριασμούς κτηματομεσιτών, μεγάλα αδιαφανή ποσά φαίνεται να εισρέουν σε λογαριασμούς πολλών ιδιοκτητών εστιατορίων και άλλων επιχειρηματιών.
«Οι ευνοϊκές τραπεζικές συνθήκες στη Γερμανία, δυστυχώς, εξακολουθούν να είναι ελκυστικές ακόμη και για το οργανωμένο έγκλημα», δήλωσε στη Deutsche Welle ο Γκέρχαρντ Σικ, βουλευτής των Γερμανών Πρασίνων καθώς και μέλος της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων στο Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο. Ο πρόεδρος της BKA Γιοργκ Τσίρκε δήλωσε επίσης: «Πολλές αμφίβολες εμπορικές δραστηριότητες ξεφεύγουν από τους επίσημους ελέγχους κι έτσι εξακολουθεί να ξεπλένεται μαύρο χρήμα μέσω συναλλαγών».
Δυσφορία από τις Βρυξέλλες
Ανάγκη ενίσχυσης του γερμανικού νομικού πλαισίου για έλεγχο της διαφάνειας στις τραπεζικές συναλλαγές
Σε 50 με 60 δισεκατομμύρια ευρώ εκτιμάται ότι ανέρχονται τα ποσά που εντοπίζει κάθε χρόνο η γερμανική Υπηρεσία Δίωξης Εγκλήματος από διεθνείς παράνομες οικονομικές δραστηριότητες, κυρίως από διακίνηση ναρκωτικών, εμπόριο όπλων και εκβιασμούς. Σύμφωνα με το γερμανό εγκληματολόγο Σεμπάστιαν Φίντλερ θα πρέπει να ενταθούν οι έλεγχοι από κρατικούς φορείς και στον τραπεζικό τομέα, προκειμένου να εντοπίζονται έγκαιρα «κρούσματα» παράνομων τραπεζικών δοσοληψιών. Εντούτοις το ζήτημα παραμένει ιδιαίτερα «λεπτό», ενώ συχνά οι εκάστοτε κυβερνήσεις αρνούνται ή διστάζουν να το αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά.
Η Κομισιόν πάντως δεν φαίνεται ιδιαίτερα ικανοποιημένη από τα αντανακλαστικά των αρμόδιων γερμανικών αρχών, ενώ κάνει λόγο ακόμη και για «απροθυμία» της ομοσπονδιακής κυβέρνησης να ξεκινήσει ενδελεχείς έρευνες. Στην πραγματικότητα, σύμφωνα με στοιχεία της Ειδικής Μονάδας Χρηματοοικονομικής Δράσης κατά της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες (Financial Intelligence Unit) του ΟΟΣΑ, υπάρχουν αρκετές άλλες χώρες που εντοπίζουν και επιβάλλουν κυρώσεις κατά του ξεπλύματος μαύρου χρήματος, τέσσερις έως είκοσι φορές πιο αποτελεσματικά σε σχέση με τη Γερμανία.
Πάντως η επιτροπή Οικονομικών υποθέσων της Bundestag ήδη έχει θέσει το θέμα υπό συζήτηση, αναλύοντας τα κενά του ισχύοντος νομικού πλαισίου και αναζητώντας τρόπους εντατικοποίησης των ελέγχων για την αποτελεσματικότερη επιβολή κυρώσεων. «Υπάρχει μια κεντρική στρατηγική γύρω από την αντιμετώπιση του θέματος στη Γερμανία, ωστόσο η έλλειψη ειδικών ερευνητών και αναλυτών πάνω στο θέμα, δυσχεραίνει τις συζητήσεις», σημειώνει ο Γκέρχαρντ Σικ.
dw

Διαβάστε Περισσότερα » "Ξέπλυμα μαύρου χρήματος στη Γερμανία"

Eurogroup: Στις 12 Νοεμβρίου οι αποφάσεις για την Ελλάδα

Χωρίς αποφάσεις για την Ελλάδα ολοκληρώθηκε η τηλεδιάσκεψη Eurogroup την Τετάρτη, με τους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης να καλούν την Αθήνα να ολοκληρώσει τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα έως τις 12 Νοεμβρίου.

Κατά την τηλεδιάσκεψη, η οποία διήρκησε τρεις ώρες, αποφασίστηκε ότι οι αποφάσεις για την Ελλάδα πάνε για τις 12 Νοεμβρίου υπό την προϋπόθεση ότι από ελληνικής πλευράς θα γίνουν τα απαραίτητα που θα επιτρέψουν τη λήψη συνολικής απόφασης.

Σε γραπτή δήλωση που εξέδωσε ο πρόεδρος του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, αναφέρεται: «Το Eurogroup σημείωσε την πρόοδο που έχει επιτευχθεί με στόχο την κατάληξη σε μια συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας και της Τρόικα σχετικά με το επικαιροποιημένο πρόγραμμα, συμπεριλαμβανομένων των φιλόδοξων και ευρέων μέτρων στους τομείς της δημοσιονομικής σταθεροποίησης, των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων των ιδιωτικοποιήσεων και της σταθεροποίησης του χρηματοπιστωτικού τομέα. Καλέσαμε τις ελληνικές αρχές να επιλύσουν τα εναπομείναντα ζητήματα ώστε να ολοκληρωθούν άμεσα οι διαπραγματεύσεις με την Τρόικα».

«Το Εurogroup αναμένει να συζητήσει περαιτέρω το ελληνικό πρόγραμμα προσαρμογής στην τακτική του συνεδρίαση στις 12 Νοεμβρίου επί τη βάσει των σχετικών εγγράφων του προγράμματος και προσβλέπει σε συμφωνία επί του προγράμματος, υπό την προϋπόθεση της ολοκλήρωσης των προαπαιτούμενων δράσεων από τις ελληνικές αρχές και των εθνικών διαδικασιών στα κράτη μέλη,σύμφωνα με την καθιερωμένη πρακτική», καταλήγει η δήλωση.

Σόιμπλε: Η Ελλάδα να εκπληρώσει τις περισσότερες δεσμεύσεις της

Η Ελλάδα πρέπει να εκπληρώσει τις περισσότερες δεσμεύσεις της προκειμένου να λάβει την επόμενη δόση, για την οποία θα πραγματοποιηθεί ψηφοφορία στο γερμανικό κοινοβούλιο, ανέφερε από την πλευρά του ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βολφγκάνγκ Σόιμπλε.

Αν και όπως είπε, έχει υπάρξει σημαντική πρόοδος στο θέμα της Ελλάδας, ωστόσο, δεν έχει ακόμη επιτευχθεί συμφωνία.

«Η τρόικα δεν έχει ολοκληρώσει το έργο της καθώς υπάρχουν πολλά θέματα ακόμη να λυθούν» είπε ο κ. Σόιμπλε κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου την Τετάρτη.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » "Eurogroup: Στις 12 Νοεμβρίου οι αποφάσεις για την Ελλάδα"

Καταργείται η βενζίνη super

Πακέτο μέτρων για την αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου και την ενίσχυση του ανταγωνισμού στην αγορά καυσίμων, παρουσίασαν χθες σε κοινή συνέντευξη Τύπου, ο υπουργός Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκης και οι υφυπουργοί Οικονομικών Γ. Μαυραγάνης, Ανάπτυξης Θ. Σκορδάς και Περιβάλλοντος - Ενέργειας Ασ. Παπαγεωργίου.

Μεταξύ άλλων, προβλέπεται η απελευθέρωση των μεταφορών, η τοποθέτηση GPS στα βυτιοφόρα και τα πλοία ανεφοδιασμού με πετρέλαιο ναυτιλίας, η εγκατάσταση των ολοκληρωμένων συστημάτων ελέγχου εισροών - εκροών σε όλα τα στάδια διακίνησης των καυσίμων, η θέσπιση κανόνων διαφάνειας στην τιμολόγηση των διυλιστηρίων και των εταιρειών εμπορίας, η ιχνηθέτηση των καυσίμων, η κατάργηση της βενζίνης LRP («νέα σούπερ») και ο έλεγχος των «πειραγμένων» αντλιών με ειδικά διασκευασμένο αυτοκίνητο χωρίς διακριτικά.

Ο υπουργός Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκης, επισήμανε ότι πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η πάταξη του λαθρεμπορίου, ώστε η απελευθέρωση της αγοράς και η άρση των εμποδίων εισόδου, στη βάση των προτάσεων που διατύπωσε την περασμένη εβδομάδα η Επιτροπή Ανταγωνισμού, να στηρίζεται σε σταθερά θεμέλια.

Ο κ. Χατζηδάκης απέδωσε τις υψηλές τιμές των καυσίμων στην υψηλή φορολογία που επιβλήθηκε την τελευταία διετία, τόνισε ωστόσο ότι αποτελεί χρέος της Πολιτείας σε αυτές τις συνθήκες να προστατεύσει τους καταναλωτές και τους ευσυνείδητους επαγγελματίες. Από την πλευρά του, ο κ. Μαυραγάνης σημείωσε πως αν με τα μέτρα αυτά καταφέρει η Πολιτεία να περιορίσει το λαθρεμπόριο, άρα να αυξηθούν τα έσοδα του Δημοσίου «τότε μπορούμε να ξαναδούμε το θέμα των φόρων στα καύσιμα», αφήνοντας δηλαδή να εννοηθεί ότι οι φόροι μπορεί να μειωθούν.

Στα μέτρα που ανακοινώθηκαν περιλαμβάνονται:

1) Η εγκατάσταση των ολοκληρωμένων συστημάτων ελέγχου εισροών και εκροών όγκου σε όλα τα στάδια διακίνησης, (διυλιστήρια, εταιρίες, πρατήρια) και η σύνδεσή τους με την Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων. Με την εγκατάσταση των συστημάτων αυτών θα παρακολουθείται ηλεκτρονικά η διακίνηση των καυσίμων ενώ ο καταναλωτής στην αντλία θα λαμβάνει αυτόματα απόδειξη με τον όγκο και την αξία των καυσίμων που αγόρασε. Οι προθεσμίες για την εγκατάστασή τους στα πρατήρια λήγουν από τις 31 Μαρτίου 2013 και μετά, αρχής γενομένης από Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

2) Η ιχνηθέτηση των καυσίμων. Οι ιχνηθέτες είναι ουσίες που διευκολύνουν τον εντοπισμό της νοθείας και του λαθρεμπορίου καυσίμων.

3) Η τοποθέτηση GPS σε όλα τα βυτιοφόρα που μεταφέρουν καύσιμα. Με GPS θα εξοπλιστούν και τα πλοία μεταφοράς πετρελαίου ναυτιλίας (σλέπια) δεδομένου ότι μετά την εξίσωση των φόρων στα ντίζελ κίνησης και θέρμανσης αναμένεται έξαρση του λαθρεμπορίου με ναυτιλιακό πετρέλαιο το οποίο είναι αφορολόγητο.

4) Η πραγματοποίηση ελέγχων με ειδικά διασκευασμένο ΙΧ χωρίς διακριτικά που θα εφοδιάζεται με καύσιμα και θα εντοπίζει άμεσα τις περιπτώσεις καταδολίευσης των αντλιών, δηλαδή τις αντλίες που κλέβουν καύσιμα από τον καταναλωτή.

5) Η άρση των εμποδίων στη μεταφορά πετρελαιοειδών.
Τα ανεξάρτητα πρατήρια αποκτούν τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν ιδιόκτητα ή μισθωμένα βυτιοφόρα ανεξαρτήτως χωρητικότητας, τα βυτιοφόρα ανεξαρτήτως τονάζ, με το εμπορικό σήμα του μεταφορέα ή του ανεξάρτητου πρατηρίου, αποκτούν πρόσβαση στα διυλιστήρια και τις εγκαταστάσεις των εταιρειών εμπορίας, ενώ τα πρατήρια με σήμα εταιρείας θα μπορούν επίσης, όπως και τα ανεξάρτητα πρατήρια, να χρησιμοποιούν ιδιόκτητα ή μισθωμένα βυτιοφόρα για να εφοδιάζονται με καύσιμα από τις εγκαταστάσεις της εταιρείας με την οποία έχουν συμβατική σχέση, εφόσον αυτό προβλέπεται στη σύμβαση αποκλειστικής συνεργασίας με την εταιρεία. Οι σχετικές διατάξεις όπως είπε ο υπουργός Ανάπτυξης θα κατατεθούν την ερχόμενη εβδομάδα στη Βουλή.

6) Στον τομέα της τιμολόγησης των καυσίμων, τα διυλιστήρια καλούνται να προβαίνουν σε αναλυτικό προσδιορισμό των στοιχείων κόστους που χρεώνουν στους πελάτες τους, ενώ για τις συμβάσεις εταιριών - πρατηριούχων προβλέπεται υποχρεωτική σύναψη γραπτών συμβάσεων στις οποίες θα αποτυπώνεται εκ των προτέρων, η πιστωτική πολιτική και η πολιτική παροχών και εκπτώσεων.

Η κατάργηση της βενζίνης LRP γίνεται με στόχο την απελευθέρωση υποδομών (δεξαμενές κ.λπ.) οι οποίες δεσμεύονται σήμερα για το συγκεκριμένο καύσιμο και δεδομένου ότι οι καταναλώσεις έχουν περιοριστεί στο ελάχιστο (1,4% στο σύνολο των βενζινών) καθώς αφορούν μικρό αριθμό αυτοκινήτων παλαιάς τεχνολογίας. Τα συγκεκριμένα ΙΧ θα μπορούν να κινούνται με ειδικές πρόσθετες ουσίες στην αμόλυβδη (κόστους περί τα 4 λεπτά ανά λίτρο).

Διαβάστε Περισσότερα » "Καταργείται η βενζίνη super"

Αυτό είναι το τελικό πακέτο μέτρων

Ο λογαριασμός με τα μέτρα για την περίοδο 2013-2016 κλείνει στα 14,244 δισεκατομμύρια ευρώ. Το μόνο που απομένει είναι να φανεί αν θα το ψηφίσει η ελληνική Βουλή. Είναι ένα ξεκάθαρα εμπροσθοβαρές πακέτο καθώς τα περισσότερα μέτρα ενεργοποιούνται το 2013 (9,37 δισ. ευρώ) και το 2014 (4,186 δισ. ευρώ). Δείτε αυτό που περιμέναμε εδώ και μήνες: τον πλήρη κατάλογο

Από τον πίνακα που δημοσιεύουμε, προκύπτουν κάποιες εκπλήξεις. Για παράδειγμα, η αύξηση του φόρου στους τόκους των καταθέσεων θα γίνει από το 2014 και όχι από το 2013. Επίσης, φαίνεται ότι και η κατάργηση των φοροαπαλλαγών (προσοχή όχι του αφορολογήτου των παιδιών) θα ισχύσουν για τα εισοδήματα του 2014 και θα φανούν στην τσέπη μας το 2014. Για την μεθεπόμενη χρονιά εμφανίζεται να αποφέρει έσοδα και η εξίσωση του υγραερίου κίνησης με το πετρέλαιο θέρμανσης κάτι που θα χαροποιήσει ιδιαίτερα όσους έχουν βάλει ή θέλουν να βάλουν υγραέριο.
Βέβαια, πολλά σκληρά μέτρα έρχονται μπροστά. Η μείωση των συντάξεων, οι περικοπές των μισθών κλπ, θα ισχύσουν από την 1/1/2013.
Ο πλήρης πίνακας με τα μέτρα των 14,244 δισεκατομμυρίων ευρώ είναι ο εξής:


ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ20132014201520162013-16
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ9.3744.18652915514.244
1Αναδιάρθρωση Δημόσιου Τομέα385284500719
2Τοπική Αυτοδιοίκηση5016000210
3Μισθολόγιο117420475441497
4Συντάξεις4680563140925475
5Προνοιακά Επιδόματα210711212307
6Υγειονομική Περίθαλψη4556203801113
7Υπουργείο Άμυνας30310040406
8Εκπαίδευση8637100133
9ΔΕΚΟ2491239726495
10Αλλαγές στο φορολογικό σύστημα17822024103-193890
Περιγραφή παρεμβάσεων20132014201520162013-16
1Αναδιάρθρωση Δημόσιου Τομέα385284500719
1.1Εφαρμογή ηλεκτρονικού συστήματος προμηθειών στο Δημόσιο050500100
1.2Μείωση 25% των μη-μισθολογικών δαπανών2037900281
1.3Μείωση επιχορηγήσεων σε φορείς εκτός Γεν. Κυβέρνησης1730020
1.4Μείωση επιχορήγησης για άγονες γραμμές1530018
1.5Περικοπή Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων15015000300
20132014201520162013-16
2Τοπική Αυτοδιοίκηση5016000210
2.1Μείωση ΚΑΠ ΟΤΑ10500060
2.2Μείωση ΣΑΤΑ ΠΔΕ ΟΤΑ4011000150
20132014201520162013-16
3Μισθολόγιο117420475441497
3.1Εξορθολογισμός ειδικών μισθολογίων (εκτός ένστολων)127000127
3.2Εξορθολογισμός ειδικών μισθολογίων (ένστολων)130000130
3.3Νέο μισθολόγιο για ένοπλες δυνάμεις0880088
3.4Εξορθολογισμός μισθολογίων (εκτός ΔΕΚΟ και ειδικών μισθολογίων)1000010
3.5Κατάργηση δώρων στο Δημόσιο Τομέα431000431
3.6Μείωση μισθολογικής δαπάνης στους ΟΤΑ5544467
3.7Εφαρμογή ενιαίου μισθολογίου στο προσωπικό της Βουλής1100011
3.8Κατάργηση εξαιρέσεων ενιαίου μισθολογίου1600016
3.9Εξορθολογισμός μισθολογικής δαπάνης των διευθυντών νοσοκομείων1100011
3.10Πάγωμα προσλήψεων στο Υπ. Δημοσίας Τάξης02248
3.11Αναστολή του Κινήτρου Επίτευξης Στόχου (ΚΕΣ) & Κινήτρου Επίτευξης Δημοσιονομικού Στόχου (ΚΕΔΣ) στο Δημόσιο292000292
3.12Αναδιάρθρωση της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για τη μείωση της μισθολογικής δαπάνης αναπληρωτών καθηγητών41320074
3.13Μείωση εκτάκτου προσωπικού σε ΑΕΙ/ΤΕΙ 950013
3.14Μείωση προσλήψεων Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού372012
3.15Μείωση Βουλευτικής αποζημίωσης και λοιπών παροχών20002
3.16Μείωση του αριθμού των συμβασιούχων κατά 10% επιπλέον του βασικού σεναρίου3119-11039
3.17Νέου τύπου εργασιακή εφεδρεία / προσυνταξιοδότηση6487836167
20132014201520162013-16
4Συντάξεις4680563140925475
4.1Αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης κατά 2 έτη6313286101020
4.2Εξορθολογισμός των παροχών εφάπαξ του 2013 και 2014247000247
4.3Κλιμακωτή μείωση των συντάξεων στο υπερβαίνον τα €1000 ποσό του συνολικού εισοδήματος από συντάξεις10802426291158
4.4Μείωση συντάξεων ένστολων λόγω του νέου μισθολογίου016234169
4.5Μείωση συντάξεων εξαιτίας περικοπών των ειδικών μισθολογίων100223106
4.6Κατάργηση δώρων στις κύριες/επικουρικές συντάξεις εκτός ΟΓΑ16683234421776
4.7Κατάργηση δώρων στις κύριες συντάξεις ΟΓΑ673151414717
4.8Πλαφόν στην κύρια σύνταξη ανύπανδρων θυγατέρων4200042
4.9Κατάργηση παράτυπων συντάξεων που έχουν ήδη εντοπιστεί112000112
4.10Κατάργηση ειδικών συντάξεων συνδικαλιστών 60006
4.11Μείωση συντάξεων αιρετών 3100031
4.12Αύξηση εισφορών υγειονομικής περίθαλψης ασφαλισμένων ΟΓΑ9000090
20132014201520162013-16
5Προνοιακά Επιδόματα210711212307
5.1Εξορθολογισμός σύνταξης ανασφάλιστων ηλικιωμένων1212121250
5.2Εξορθολογισμός οικογενειακών επιδομάτων8600086
5.3Εισαγωγή προγράμματος αρωγής μακροχρονίως ανέργων0-3500-35
5.4Νέα προγράμματα του Οργανισμού Εργατικής Εστίας-25000-25
5.5Πιλοτική εφαρμογή προγράμματος ελαχίστου εγγυημένου εισοδήματος0-2000-20
5.6Εξορθολογισμός κανόνων αποζημίωσης μετακίνησης για άτομα με αναπηρία8200082
5.7Περικοπές στα ειδικά επιδόματα ανεργίας3000030
5.8Καταβολή ΕΚΑΣ μόνο σε αυτούς που υπερβαίνουν τα 65 έτη011400114
5.9Μείωση ειδικών προγραμμάτων γεωργίας2500025
20132014201520162013-16
6Υγειονομική Περίθαλψη4556203801.113
6.1Περικοπές στη φαρμακευτική δαπάνη των Οργανισμών Κοινωνικής Ασφάλισης39041000800
6.2Μείωση λειτουργικών δαπανών νοσοκομείων29560085
6.3Αυξημένη συνεισφορά ασφαλισμένων011500115
6.4Εφαρμογή νέου υγειονομικού χάρτη3638380112
20132014201520162013-16
7Υπουργείο Άμυνας30310040406
7.1Κλείσιμο ή εμπορική αξιοποίηση στρατοπέδων10144027
7.2Ακύρωση νέων συμβάσεων στρατιωτικών εξοπλιστικών προμηθειών2236900292
7.3Επιπλέον περικοπή σε συμβάσεις στρατιωτικών προμηθειών4400044
7.4Μείωση των νεοεισερχόμενων στις στρατιωτικές ακαδημίες44008
7.5Μείωση λειτουργικών εξόδων22130035
20132014201520162013-16
8Εκπαίδευση8637100133
8.1Μείωση λειτουργικών δαπανών ΑΕΙ - ΤΕΙ με συγχωνεύσεις243710071
8.2Μείωση δαπανών κεντρικών και περιφερειακών υπηρεσιών2300023
8.3Μείωση επιχορηγήσεων σε φορείς εντός και εκτός Γενικής Κυβέρνησης (Πολιτισμός και Αθλητισμός)3900039
20132014201520162013-16
9ΔΕΚΟ2491239726495
9.1Αναδιάρθρωση των ΔΕΚΟ/μείωση λειτουργικών δαπανών13286560274
9.2Μείωση επιχορηγήσεων σε φορείς εντός και εκτός Γενικής Κυβέρνησης412415079
9.3Ένταξη των ΔΕΚΟ στο ενιαίο μισθολόγιο7600076
9.4Αύξηση εσόδων014262666
10ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΕΣΟΔΩΝ20132014201520162013-16
10.1Αλλαγές στο φορολογικό σύστημα17822024103-193890
10.2Μείωση των επιστροφών φόρου στους αγρότες152000152
10.3Επίδραση στο φόρο εισοδήματος από την αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης κατά 2 έτη852015
10.4Μείωση της επιδότησης του ειδικού φόρου κατανάλωσης ντίζελ στους αγρότες130000130
10.5Μειώσεις στις εκπτώσεις φορολογικών δαπανών στα φυσικά πρόσωπα023700237
10.6Μειώσεις στα οικογενειακά επιδόματα379000379
10.7Αύξηση παραβόλων για αγωγές0500050
10.8Αύξηση ειδικού φόρου κατανάλωσης στον καπνό018700187
10.9Αλλαγή στη φορολόγηση πλοίων (φορολογία πλοίων βάσει χωρητικότητας)806000140
10.10Αύξηση στον φόρο τόκων καταθέσεων από 10% σε 15%023700237
10.11Εξίσωση στο πλαφόν των αποδοχών προς υπολογισμό ασφαλιστικών εισφορών609000609
10.12Εξομάλυνση του ειδικού φόρου κατανάλωσης για το υγραέριο και το πετρέλαιο0210021
10.13Φορολόγηση των υπαρχόντων τυχερών παιγνίων του ΟΠΑΠ - 30% επί του κύκλου εργασιών2182300241
10.14Φορολόγηση των υπαρχόντων τυχερών παιγνίων του ΟΠΑΠ - 10% επί των κερδών των παικτών1719-20178
10.15Φορολογική μεταρρύθμιση0112710301230
10.16Τέλος καπνιζόντων για χώρους διασκέδασης και εστίασης3600-1917
10.17Φόρος πολυτελείας0680068

fpress

Διαβάστε Περισσότερα » "Αυτό είναι το τελικό πακέτο μέτρων"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news