facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

Έμειναν χωρίς σύνταξη και όσοι συμμετείχαν στην απογραφή

Το να μείνεις χωρίς σύνταξη επειδή αγνόησες τις αλλεπάλληλες εκκλήσεις για συμμετοχή στη διαδικασία απογραφής του ΙΚΑ είναι λογικό και αναμενόμενο. Το να σου κόψουν όμως τη σύνταξη παρά το γεγονός ότι μπήκες στη διαδικασία να πας στην τράπεζα, είναι εξωφρενικό.

Σε αυτή την κατάσταση έχουν βρεθεί τουλάχιστον 8500 συνταξιούχοι του ΙΚΑ όπως παραδέχτηκε μιλώντας πριν από λίγο στη ΝΕΤ ο υποδιοικητής του ΙΚΑ Διονύσης Πατσούρης. Υποστήριξε ότι οι συγκεκριμένοι συνταξιούχοι, ναι μεν προσήλθαν στην τράπεζα για να απογραφούν αλλά έμειναν απλήρωτη λόγω…τεχνικού λάθους της Εθνικής Τράπεζας και του συστήματος ΔΙΑΣ.

Όλοι αυτοί οι συνταξιούχοι –αν δεν το έχουν ήδη κάνει από χθες- θα πρέπει να προσέλθουν στα υποκαταστήματα του ΙΚΑ όπου ανήκει η κατοικία τους και να απογραφούν για δεύτερη φορά. Αμέσως θα πρέπει να παραλάβουν την εντολή πληρωμής, και να εισπράξουν τη σύνταξή τους από το ταμείο του υποκαταστήματος.

fpress

Διαβάστε Περισσότερα » "Έμειναν χωρίς σύνταξη και όσοι συμμετείχαν στην απογραφή"

Μειωμένες τιμές στα φάρμακα από 1η Νοεμβρίου

Μειώσεις μεσοσταθμικά έως και 16% επιτυγχάνονται σε 12.500 σκευάσματα, σύμφωνα με το νέο, διορθωμένο δελτίο τιμών, το οποίο ισχύει από σήμερα για τις φαρμακευτικές εταιρείες και για τους πολίτες από 1η Νοεμβρίου. Το υπουργείο Υγείας αναμένει από το νέο δελτίο τιμών εξοικονόμηση περίπου 400 εκατ. ευρώ.

Ωστόσο, οι φαρμακευτικές εταιρείες αδυνατούν, όπως ισχυρίζονται, να τιμολογήσουν τα προϊόντα τους με βάση το νέο δελτίο τιμών, κάνοντας λόγο για λάθη και παραλείψεις που παρατηρούνται ακόμα και στο νέο διορθωμένο δελτίο που εκδόθηκε αργά την Κυριακή, με αποτέλεσμα να παρατηρούνται ελλείψεις στην αγορά, όπως καταγγέλλει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής.

«Οι ελλείψεις στα φάρμακα έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο και αποτελούν ρεκόρ στην ιστορία της ελληνικής αγοράς. Φάρμακα όπως κορτιζονούχα, αντικαταθλιπτικά, αντιπαρκινσονικά, αντικαρκινικά, ινσουλίνες, καρδιολογικά και αντιθυρεοειδικά λείπουν από την αγορά», σημειώνει ο ΦΣΑ.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Μειωμένες τιμές στα φάρμακα από 1η Νοεμβρίου"

Αίτηση αποφυλάκισης υπέβαλε ο Ν. Ζήγρας

Ο εξάδελφος του Α. Τσοχατζόπουλου επανέλαβε το αίτημά του στις δικαστικές αρχές να φέρουν πίσω τα χρήματα από την Ελβετία

Με καταγγελίες ότι οι δικαστικές αρχές δεν αξιοποίησαν την πρότασή του να «φέρουν», με τη συναίνεσή του, τα χρήματα που έχουν μείνει στην Ελβετία στο όνομά του, συνοδεύει την αίτηση αποφυλάκισης που υπέβαλε στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών ο εξάδελφος του Άκη Τσοχατζόπουλου, Νίκος Ζήγρας.

Στην αίτηση για αντικατάσταση της προσωρινής του κράτησης με περιοριστικούς όρους, ο Νίκος Ζήγρας, θεωρούμενος εκ των βασικών κατηγορουμένων στην υπόθεση πολιτικής διαφθοράς με επίκεντρο τα «ωφελήματα» από τις προμήθειες του υπουργείου Άμυνας, επικαλείται σειρά λόγων, με κυρίαρχους λόγους υγείας, για τους οποίους θα πρέπει να πάψει η προσωρινή του κράτηση.

Ο Ν. Ζήγρας καταγγέλλει ότι από το καλοκαίρι ο συνήγορός του ζήτησε να μεταβεί στη Γερμανία, την Αυστρία και την Ελβετία «με κάποιο όργανο της ανάκρισης» και με την έγγραφη συναίνεσή του να πάρουν όσα χρήματα έχουν απομείνει στους λογαριασμούς που διατηρούνται στο όνομά του και, όπως υποστηρίζει, ανοίχθηκαν εν αγνοία του από τον Άκη Τσοχατζόπουλο -αίτημα που αγνοήθηκε από τις δικαστικές αρχές.

Όπως αναφέρει ο μέχρι πριν από μερικά χρόνια βασικός συνεργάτης του Τσοχατζόπουλου, οι εισαγγελικές αρχές απέρριψαν την πρόταση και επέμειναν στη δέσμευση των χρημάτων που έχουν απομείνει στην Ελβετία, με αποτέλεσμα να μην επιστρέψουν ποτέ στο ελληνικό Δημόσιο.

Σύμφωνα με τον κατηγορούμενο, το ποσό ανέρχεται σε 2,2 εκατ. ελβετικά φράγκα, που εντοπίστηκαν στην Ελβετία (Morgan Stanley) σε λογαριασμούς που άνοιξε εν αγνοία του με το διαβατήριό του ο πρώην υπουργός.

tovima

Διαβάστε Περισσότερα » "Αίτηση αποφυλάκισης υπέβαλε ο Ν. Ζήγρας"

Διαψεύδονται πιέσεις της τρόικα για πλειστηριασμούς

Ουδέποτε τέθηκε το ζήτημα των πλειστηριασμών ακινήτων από τις τράπεζες, για χρέη από στεγαστικά δάνεια, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Οικονομικών, σχολιάζοντας σχετικά δημοσιεύματα. 

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωσή του, «το Υπουργείο Οικονομικών, με αφορμή δημοσιεύματα περί πιέσεων της τρόικας για πλειστηριασμούς ακινήτων από τις τράπεζες για χρέη από στεγαστικά δάνεια, ανακοινώνει ότι ουδέποτε τέθηκε ή συζητήθηκε το συγκεκριμένο θέμα».

Δημοσίευμα ημερήσιας εφημερίδας, το Σάββατο 11 Αυγούστου, εμφάνιζε εκπροσώπους της τρόικας (ΕΕ- ΕΚΤ- ΔΝΤ) να ασκούν πιέσεις για τη μη ανανέωση της απαγόρευσης εκπλειστηριασμού ακινήτων από «κόκκινα» δάνεια, η οποία ισχύει έως το τέλος του τρέχοντος έτους.

real

Διαβάστε Περισσότερα » "Διαψεύδονται πιέσεις της τρόικα για πλειστηριασμούς"

«Όχι» Τσίπρα στην πρόταση Καμμένου

Αρνητικός εμφανίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ στην πρόταση που διατύπωσε προς τον Αλέξη Τσίπρα ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, να παραιτηθούν οι βουλευτές των δύο αυτών κομμάτων ώστε να προκηρυχθούν εκλογές και να μην ψηφιστούν τα μέτρα.

Από τη Κουμουνδούρου η πρόταση Καμμένου θεωρείται «έωλη» επειδή, όπως αναφέρεται, οι εκλογές θα αφορούν τις
έδρες των βουλευτών που θα έχουν παραιτηθεί ενώ η κυβερνητική πλειοψηφία θα εξακολουθεί να λειτουργεί.

«Ίσως ο Σαμαράς να τρίβει τα χέρια του με τη συγκεκριμένη πρόταση», σύμφωνα με πηγές από τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς θα αποδώσει τη μη εκταμίευση της δόσης και το νέο κακό κλίμα στο εξωτερικό στα δύο κόμματα.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιμείνει στη θέση του, αυτή η κυβέρνηση να καταρρεύσει από τους αγώνες των πολιτών», λέει ο εκπρόσωπος Τύπου Πάνος Σκουρλέτης, τονίζοντας πως το κόμμα του «είναι από πολύ επιφυλακτικό έως απολύτως αρνητικό στην πρόταση του Πάνου Καμμένου»

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "«Όχι» Τσίπρα στην πρόταση Καμμένου"

Κόβουν τους γιωτάδες στο στρατό

Η μείωση του αριθμού των στρατεύσιμων φέρνει αλλαγές στα κριτήρια για απαλλαγή των στρατεύσιμων. Σύμφωνα με δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου, οι στρατιωτικές αρχές σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσουν αυτή τη μείωση, που είναι αποτέλεσμα του δημογραφικού προβλήματος της χώρας, αυστηροποιούν τον υγειονομικό κανονισμό με στόχο να απαλλάσσονται λιγότεροι ως Ι-5 και να αυξηθούν οι φέροντες όπλο.
 
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, σε ορισμένες περιπτώσεις κάποιοι που μέχρι τώρα θα μπορούσαν να πάρουν απαλλαγή από τη στράτευση με παθολογικά αίτια, θα καλούνται πλέον να υπηρετήσουν ενώ πολλοί που ως τώρα κρίνονταν Ι-4, ανίκανοι δηλαδή να φέρουν όπλο, θα χαρακτηρίζονται Ι-2 ή ι-3, προκειμένου να εκτελούν ένοπλες υπηρεσίες.

Διαβάστε Περισσότερα » "Κόβουν τους γιωτάδες στο στρατό"

Ακτοπλοΐα: Αύξηση της τιμής των ναύλων κατά 2,4%

Η αύξηση του κρατικού ναυλολογίου σε ποσοστό αντίστοιχο του ποσοστού αύξησης του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή του έτους 2011, δηλαδή 2,4% αποφασίστηκε  από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου αναφορικά με την τρέχουσα περίοδο, δηλαδή από 01-05-2012 έως και 30-04-2013 και  είναι σε ισχύ από τις 20-10-2012. 

Η εν λόγω αύξηση εφαρμόζεται σε  συνδέσεις στις οποίες έχει υπογραφεί είτε σύμβαση ανάθεσης δημόσιας υπηρεσίας αποκλειστικής εξυπηρέτησης, άνευ μισθώματος, είτε σύμβαση ανάθεσης δημόσιας υπηρεσίας έναντι μισθώματος.

Με το κρατικό ναυλολόγιο το Υπουργείο καθορίζει την ανώτατη τιμολόγηση της οικονομικής θέσης επιβατών, των ΙΧΕ οχημάτων μήκους μέχρι 4,25 μέτρα καθώς και την τιμή ανά μέτρο στα φορτηγά. Οι ναύλοι για τις λοιπές κατηγορίες οχημάτων και θέσεις επιβατών (διακεκριμένη θέση, κλίνες κ.λπ.) καθορίζονται ελεύθερα από 01/11/2002.  

Ιστορικό 

Με την υπ’ αριθμό 3323.1/01/08/19-03-2008 (Β΄509) απόφαση Υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής ορίστηκε ότι οι ανώτατες επιτρεπόμενες τιμές καθαρών ναύλων οικονομικής ή ενιαίας θέσης επιβατών, οχημάτων και εμπορευμάτων, πλην ταχυδρομικών αποστολών, πλοίων ακτοπλοΐας κατά σύνδεση και κατά κατηγορία πλοίου, αναπροσαρμόζονται την 1η Μαΐου κάθε έτους σε ποσοστό αντίστοιχο του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή (Δ.Τ.Κ.) των μηνών Ιανουαρίου – Δεκεμβρίου του προηγούμενου έτους, όπως αυτό επίσημα προκύπτει από τα στατιστικά στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας της Ελλάδας (Ε.Σ.Υ.Ε). 

Με την εν λόγω απόφαση, η οποία τέθηκε σε ισχύ την 01-05-2008, οι ανώτατες επιτρεπόμενες τιμές καθαρών ναύλων οικονομικής ή ενιαίας θέσης επιβατών, οχημάτων και εμπορευμάτων, αυξήθηκαν σε ποσοστό της τάξεως του 8%, για την περίοδο 01/05/2008 - 30/04/2009.

Έκτοτε, οι τιμές των ναύλων διατηρήθηκαν στα ίδια επίπεδα, δηλαδή στα επίπεδα τιμών της περιόδου 01/05/2008 - 30/04/2009.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » "Ακτοπλοΐα: Αύξηση της τιμής των ναύλων κατά 2,4%"

Der Spiegel: Ο Σαμαράς διορίζει τους κολλητούς και τους φίλους του

Εντυπωσιακά πολλοί φίλοι και γνωστοί του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά αποκτούν αυτόν τον καιρό επικερδείς θέσεις εργασίας – ακόμα και αν δεν είναι πολύ κατάλληλοι γι' αυτές, γράφει, με καυστικό τρόπο, το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel.

Για παράδειγμα, αναφέρει το Der Spiegel, πρόσφατα ο k. Σαμαράς διόρισε νέο πρόεδρο στον ΕΟΠΥΥ, που έχει χρέος άνω του ενός δισεκατομμυρίων ευρώ και πρέπει να μεταρρυθμιστεί. Νέος επικεφαλής όμως δεν θα είναι κάποιος με πείρα στον τομέα της υγείας. Αντί αυτού ο Σαμαράς έδωσε τη θέση σε έναν δικηγόρο και φίλο από το κόμμα του, τη Νέα Δημοκρατία.

Στην ηγεσία του ΣΔΟΕ διόρισε έναν έφορο από τη Μεσσηνία, την ιδιαίτερη πατρίδα του, ο οποίος δεν έχει υπηρεσιακή εμπειρία σε περιφερειακό επίπεδο, καθώς ήταν υπάλληλος της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Από το περιβάλλον του Σαμαρά προέρχεται και ο νέος διευθυντής του ΟΠΑΠ. Επιπλέον, ασυνήθιστες είναι οι ανακατατάξεις στην ΕΡΤ, όπου από την έναρξη της θητείας του Σαμαρά μέχρι τώρα περικόπτονται ή αναβάλλονται επιτυχημένες εκπομπές. Επιπλέον, πρόσφατα, η κόρη ενός πρώην νεοδημοκράτη υπουργού, φίλου του Σαμαρά, μπορεί να παρουσιάζει ενημερωτική εκπομπή. Δεν ξεχώρισε μεν μέχρι τώρα ως τηλεπαρουσιάστρια, αλλά κατέχει κομματική ταυτότητα της Νέας Δημοκρατίας, αναφέρει το γερμανικό περιοδικό, υποννοώντας την Ανθή Σαλαγκούδη.

iefimerida

Διαβάστε Περισσότερα » "Der Spiegel: Ο Σαμαράς διορίζει τους κολλητούς και τους φίλους του"

20 λεπτά η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου,υπό το φόβο επεισοδίων

Το νέο “σήριαλ” στο οποίο πρωταγωνιστούν οι ΕΔ είναι η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου ,την ερχόμενη Κυριακή ,που αν πιστεψουμε όσα διαρέει η κυβέρνηση θα έχει 20λεπτη διάρκεια.!

Τα όσα έγιναν πέρυσι στη Θεσσαλονίκη, έριξαν μια κυβέρνηση και αποτέλεσαν την αφορμή για αλλαγή όλης της στρατιωτικής ηγεσίας. Το επιτελείο Σαμαρά δεν θέλει να ρισκάρει σε καμία περίπτωση να πάθει τα ίδια και γι΄ αυτό προετοιμάζει μια “παρέλαση” δυνάμεων ασφαλείας, γύρω από τη παρέλαση.

Ισχυρότατες αστυνομικές δυνάμεις θα περιφρουρήσουν τους επίσημους που θα έχουν την …επικίνδυνη αποστολή να την παρακολουθήσουν και η εντολή που έχει δοθεί από τα υψηλά κλιμάκια της κυβέρνησης είναι ότι “πάση θυσία η παρέλαση πρέπει να γίνει”. Το πόσο θα διαρκέσει είναι ένα θέμα! Οι πληροφορίες λένε ότι θα είναι περίπου …20 λεπτά!

Το χειρότερο όμως είναι ότι οι φήμες για χρησιμοποίηση στρατιωτικών δυνάμεων σε αποστολές “αστυνομικού χαρακτήρα”, δίνουν και παίρνουν τις τελευταίες ημέρες 

 . Οι μαζικές μετακινήσεις στρατιωτικού προσωπικού που έχουν προγραμματιστεί για τη Θεσσαλονίκη λόγω των εκδηλώσεων που θα γίνουν για την επέτειο απελευθέρωσης της πόλης αλλά και την 28η Οκτωβρίου, έχουν δώσει στους γνωστούς ύποπτους πλέον κύκλους να μιλούν για “χρησιμοποίηση δυνάμεων της 71ης Ταξιαρχίας σε ρόλο ασφάλειας” και άλλα σχετικά. Εκτός απ΄ ότι έχουν καταντήσει την 71η Ταξιαρχία μια δύναμη …που πάει με όλα , οι πληροφορίες αυτές διαχέονται μ΄ ένα τρόπο που κάνει πολλούς να πιστεύουν ότι στόχος είναι να προκληθεί ένταση για την παρέλαση, ακόμη κι αν δεν υπάρχει τέτοια διάθεση. Και αυτό είναι το πιο ύποπτο.

Εννοείται ότι κανείς δεν μπορεί να φανταστεί ότι αυτά τα σενάρια έχουν έστω και ψήγμα αλήθειας!

Είναι όμως πλέον ανησυχητική η επιμονή κάποιων “διαδρομιστών” να “βγάζουν” κάθε λίγο και λιγάκι το στρατό στο δρόμο.

onalert

Διαβάστε Περισσότερα » "20 λεπτά η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου,υπό το φόβο επεισοδίων"

Νέα Βιβλιάρια Υγείας του Παιδιού από τον Νοέμβριο

Πιστοποιημένη διανομή και δωρεάν διάθεση 280.000 αντιτύπων του νέου, επισήμου και εγκύρου Βιβλιαρίου Υγείας του Παιδιού (Β.Υ.Π)., αρχίζει... το υπουργείο Υγείας από τον προσεχή Νοέμβριο.

Με απόφαση του υπουργού Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζου, θα διανεμηθεί στις αρμόδιες Διευθύνσεις Δημόσιας Υγείας των Περιφερειακών Ενοτήτων 280.000 αντιτύπων με το τεύχος Α’ «Για τους Γονείς» και το τεύχος Β’ «Εμβόλια και Πιστοποιητικά».

Αυτά τα νέα 280.000 Βιβλιάρια Υγείας του Παιδιού ήδη εκτυπώνονται από το Εθνικό Τυπογραφείο με μείωση του κόστους εκτύπωσης ανά αντίτυπο σε 0,37 ευρώ έναντι 1,19 ευρώ αντίστοιχου κόστους κατά το 2010, καλύπτουν τις υφιστάμενες ανάγκες των ετών 2011 και 2012, καθώς και τις προβλεπόμενες για το 2013, και θα χορηγούνται από τις αρμόδιες Διευθύνσεις Δημόσιας Υγείας των Περιφερειακών Ενοτήτων στις εποπτευόμενες δημόσιες και ιδιωτικές μαιευτικές – νεογνολογικές κλινικές, από όπου και θα διατίθενται δωρεάν στους γονείς των νεογνών. 

Όπως επισημαίνεται με την απόφαση αυτή του υπουργού διασφαλίζεται η έγκυρη, επαρκής, διαφανής και υπεύθυνη δημόσια διανομή και διάθεση στους δικαιούχους γονείς των Βιβλιαρίων Υγείας του Παιδιού, τερματίζεται η παράτυπη και εξωθεσμική διακίνησή τους, ελαχιστοποιείται το κόστος έκδοσής τους, διευκολύνεται ο έλεγχος τήρησης της νομιμότητας από το Σώμα Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας, αναβαθμίζεται η συστηματική καταγραφή, κωδικοποίηση και μελέτη των δεδομένων υγείας του παιδικού πληθυσμού στην Ελλάδα και προασπίζεται αποτελεσματικότερα η υγεία του παιδιού και κατ’ επέκτασιν η δημόσια υγεία.

ipop

Διαβάστε Περισσότερα » "Νέα Βιβλιάρια Υγείας του Παιδιού από τον Νοέμβριο"

Ανάκληση σταρένιου ψωμιού τόστ από τον ΕΦΕΤ

Για την ανάκληση προϊόντος "ψωμί τοστ σταρένιο", ελληνικής παρασκευής, στο οποίο εντοπίστηκε ευρωτίαση (μούχλα) ενημερώθηκε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων από την εταιρεία... ΑΒ Βασιλόπουλος ΑΕ. Πρόκειται για το προϊόν «ΑΒ Ψωμί Τοστ Σταρένιο», σε συσκευασία των 350g και 700g, με ημερομηνία λήξης 31/10/12.

Η εταιρεία ΑΒ Βασιλόπουλος ΑΕ προχώρησε άμεσα σε ανάκληση του συνόλου των ανωτέρω παρτίδων από το συγκεκριμένο προϊόν και ενημέρωση του καταναλωτικού κοινού, ως όφειλε, ενώ από πλευράς ΕΦΕΤ οι σχετικοί έλεγχοι είναι σε εξέλιξη.

Ο ΕΦΕΤ καλεί τους καταναλωτές, οι οποίοι έχουν στην κατοχή τους κάποιο από τα συγκεκριμένα προϊόντα, προληπτικά να μην τα καταναλώσουν.

Διαβάστε Περισσότερα » "Ανάκληση σταρένιου ψωμιού τόστ από τον ΕΦΕΤ"

Τσίπρας: Το ΠΑΣΟΚ να χρηματοδοτηθεί ως κόμμα του 13% και όχι του 44%

«Στα μαχαίρια» βρίσκονται τα πολιτικά κόμματα για τον τρόπο με τον οποίο θα γίνει η κατανομή των πιστώσεων της κρατικής επιχορήγησης. Σύμφωνα με το ΣΥΡΙΖΑ από τη μία πλευρά είναι το ΠΑΣΟΚ με τη ΝΔ και από την άλλη τα υπόλοιπα κόμματα.

Στον ΣΥΡΙΖΑ, όπως αναφέρει το protothema.gr, υποστηρίζουν ότι το ΠΑΣΟΚ θέλει να πάρει τη χρηματοδότηση του δεύτερου εξαμήνου του 2012 σαν να έχει ποσοστό 44% του 2009 και όχι ως κόμμα του 13%, του ποσοστού που συγκέντρωσε στις εκλογές του Ιουνίου. Ουσιαστικά η Ιπποκράτους ζητά να πάρει 4,2 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο Ευάγγελος Βενιζέλος επικαλείται τον νόμο για τη χρηματοδότηση των κομμάτων που ορίζει ότι τα κόμματα πληρώνονται με βάση το ποσοστό που έχουν την 1η Ιανουαρίου κάθε έτους, καθώς πριν πληρώνονταν όλα τα χρήματα της χρονιάς την 1η Ιανουαρίου.

Ο νόμος Ραγκούση άλλαξε τον τρόπο πληρωμής και πλέον τα χρήματα δίνονται σε τέσσερις δόσεις ανά τρίμηνο, έτσι ώστε να μπορεί η χρηματοδότηση να αποτυπώνει τη λαϊκή βούληση.

Οπως τονίζουν από τον ΣΥΡΙΖΑ, αν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ επιμείνουν, τα κόμματα Ανεξάρτητοι Ελληνες, Χρυσή Αυγή και ΔΗΜΑΡ δεν θα πάρουν ούτε ένα ευρώ, τη στιγμή που κατά την άποψη της αξιωματικής αντιπολίτευσηςθα έπρεπε να πάρουν από 1,7 έως 1,2 εκατ. το καθένα.

Κατά τους υπολογισμούς που έχουν κάνει τα στελέχη του Συνασπισμού, αν το ΠΑΣΟΚ λάβει τη δόση των 4,2 εκατ.ευρώ, ο ΣΥΡΙΖΑ θα «χάσει» περίπου 2 εκατ. ευρώ και η ΝΔ 660.000 ευρώ, προς όφελος του ΠΑΣΟΚ, του ΚΚΕ και του ΛΑΟΣ.

iefimerida

Διαβάστε Περισσότερα » "Τσίπρας: Το ΠΑΣΟΚ να χρηματοδοτηθεί ως κόμμα του 13% και όχι του 44%"

Με νέο έντυπο ο λογαριασμός της ΔΕΗ

Στη δημιουργία ενός νέου, μονόφυλλου λογαριασμού, πιο κατανοητού, εύχρηστου και φιλικού προς το Περιβάλλον προχώρησε η ΔΕΗ.

Ο νέος λογαριασμός δημιουργήθηκε με σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση των αναγκών των Πελατών και ο σχεδιασμός του βασίστηκε σε αποτελέσματα Έρευνας Καταναλωτών που διενήργησε η Επιχείρηση, σχετικά με την ενημέρωση που επιθυμούν να λαμβάνουν οι Πελάτες μέσω του λογαριασμού τους και την ιεράρχηση των σημαντικότερων για αυτούς πληροφοριών.

Συγκεκριμένα, στη μπροστινή όψη του εντύπου διακρίνονται με μια γρήγορη ματιά, τα πιο σημαντικά στοιχεία του λογαριασμού που θέλουν να γνωρίζουν οι Πελάτες, όπως:
το συνολικό ποσό πληρωμής,
-οι χρεώσεις που περιλαμβάνει ο λογαριασμός συνοπτικά,
-η συνολική κατανάλωση ρεύματος,
-η ημερομηνία λήξης του λογαριασμού,
-ο κωδικός ηλεκτρονικής πληρωμής και
-η ημερομηνία της επόμενης καταμέτρησης.

Επίσης, εμφανίζονται, σημαντικά μηνύματα που σχετίζονται με την εξυπηρέτηση των πελατών και την εξοικονόμηση ενέργειας.

Στην πίσω όψη του εντύπου εμφανίζονται αναλυτικά όλες οι χρεώσεις του λογαριασμού που αναφέρονται στην μπροστινή όψη συνοπτικά, έτσι ώστε οι Πελάτες να μπορούν εύκολα και με ακρίβεια να γνωρίζουν πως υπολογίστηκαν:
οι χρεώσεις για το ηλεκτρικό ρεύμα που κατανάλωσαν και

οι χρεώσεις υπέρ τρίτων (Δήμοι, ΕΡΤ κ.λπ.), τις οποίες η ΔΕΗ είναι υποχρεωμένη να εισπράττει μέσω των λογαριασμών ρεύματος.

Τα οφέλη από την έκδοση του νέου εντύπου της ΔΕΗ είναι πολλαπλά, αφού, εκτός από την προσφορά ενός απλού, κατανοητού και σύγχρονου λογαριασμού ρεύματος στους Πελάτες της, εξοικονομούνται περισσότερα από 45.000.000 φύλλα χαρτιού ετησίως, με τη μείωση του κάθε λογαριασμού κατά ένα φύλλο.

Η αποστολή του νέου λογαριασμού, που ξεκίνησε από χθές, 22 Οκτωβρίου, θα συνοδεύεται από ενημερωτικό έντυπο.

Κάντε κλικ για να δείτε το νέο έντυπο

Διαβάστε Περισσότερα » "Με νέο έντυπο ο λογαριασμός της ΔΕΗ"

Τα αδέρφια θα σπουδάζουν στην ίδια πόλη

Δύσκολοι καιροί για να μπορεί μια οικογένεια να συντηρεί δύο και τρία σπίτια. 

Ανοιχτό παράθυρο για μετεγγραφές φοιτητών που έχουν αδέρφια που σπουδάζουν σε διαφορετικές πόλεις άφησε ο Υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, ώστε οι οικογένειες να μην πληρώνουν δύο διαφορετικά σπίτια, ένα σε κάθε πόλη.

Απαντώντας σχετική ερώτηση πολλών βουλευτών, ο υπουργός τόνισε χαρακτηριστικά ότι «πρέπει να δούμε αυτό το ζήτημα και θα το δούμε άμεσα». 

Ο κ. Αρβανιτόπουλος μάλιστα δεν απέκλεισε να καταθέσει τη ρύθμιση στη Βουλή ακόμα και εντός της εβδομάδας. «Όταν υπάρχουν οικογένειες οι οποίες αναγκάζονται να συντηρούν ένα και δύο νοικοκυριά διότι έχουν ένα και δύο παιδιά που σπουδάζουν, τα πράγματα είναι δύσκολα. Γι' αυτό θα πρέπει να δούμε και το ζήτημα οικογενειών που έχουν δύο και τρεις φοιτητές την ίδια στιγμή, που είναι σε άλλες πόλεις».

Ο υπουργός αναφέρθηκε και στη σίτιση των φοιτητών λέγοντας ότι «έχει αυξηθεί δραματικά το ποσοστό των φοιτητών το οποίο πλέον ζητά δωρεάν σίτιση από τις εστίες. Αυτό προσπαθήσαμε να το καλύψουμε ποικιλοτρόπως. Για παράδειγμα, στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου το 2011 είχαμε διαθέσει 1.700.000 ευρώ για τη σίτιση. Φέτος διαθέσαμε 1.900.000 ευρώ.

Ομως, σε πανελλήνια κλίμακα προσπαθήσαμε να αυξήσουμε τους δικαιούχους για τη σίτιση από πενήντα επτά χιλιάδες σε εβδομήντα χιλιάδες. Ως προς το θέμα των εστιών, επίσης, το οποίο είναι κρίσιμο, έχουμε αυξήσει κατά επτακόσιες κλίνες τις εστίες φέτος και προσπαθούμε να βρούμε τρόπους για να μπορέσουμε αυτό το πράγμα να το αυξήσουμε»

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Τα αδέρφια θα σπουδάζουν στην ίδια πόλη"

Στο δρόμο τα άτομα με αναπηρία για τις συντάξεις και τα επιδόματα

Κάλεσμα για συμμετοχή όλων των ατόμων με αναπηρία στην κινητοποίηση της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ) που θα πραγματοποιηθεί σε 37 Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ) απηύθυνε ο πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ, Ιωάννης Βαρδακαστάνης σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στα γραφεία της Συνομοσπονδίας.

Η κινητοποίηση στην Αθήνα, παράλληλα με άλλες 36 πόλεις, θα γίνει αύριο στις 11 το πρωί μπροστά από τα κεντρικά γραφεία του ΙΚΑ, στη συμβολή των οδών Αγίου Κωνσταντίνου και Σωκράτους και θα ακολουθήσει πορεία προς το υπουργείο Εργασίας, στην οδό Σταδίου.

Ο λόγος της κινητοποίησης αφορά περισσότερα από 70.000 ΑμεΑ, που όπως δήλωσε ο κ. Βαρδακαστάνης είναι επί μακρό χρονικό διάστημα, μέχρι και 14 μήνες, στις λίστες αναμονής των ΚΕΠΑ και των οποίων η σύνταξη και το επίδομα έχει ανασταλεί μέχρι να γίνει η επανεξέταση από τις Υγειονομικές Επιτροπές και εκδοθεί η σχετική γνωμάτευση.

Ο πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ χαρακτήρισε τα ΚΕΠΑ ως «μια δημοσιονομική-κοινωνική γκιλοτίνα» και μίλησε για «πρωτόγνωρη ανθρωπιστική κρίση για την οποία ευθύνεται αποκλειστικά το υπουργείο Εργασίας».

Η Συνομοσπονδία ζητάει την επαναχορήγηση της σύνταξης ή του προνοιακού επιδόματος αναπηρίας αναδρομικά, από την ημερομηνία αίτησης για επανεξέταση. Για όσους καταθέτουν από εδώ και στο εξής αίτηση, να οριστεί η αυτόματη ανανέωση της γνωμάτευσης που έχει λήξει, έως ότου ολοκληρωθεί η διαδικασία επανεξέτασης από τις Υγειονομικές Επιτροπές και εκδοθεί η νέα γνωμάτευση. Ακόμα, ζητάει ανανέωση του βιβλιάριου υγείας των ασφαλισμένων για όσο χρόνο βρίσκονται στις λίστες αναμονής των ΚΕΠΑ, ενώ επιπλέον αιτείται τη θεσμική εκπροσώπηση της στο διοικητικό συμβούλιο του ΙΚΑ.

Ο κ. Βαρδακαστάνης τόνισε ότι είναι σαφώς υπέρ της διαφάνειας και της ορθής κατανομής των αναπηρικών συντάξεων και επιδομάτων, ωστόσο πρόσθεσε ότι «είναι απαράδεκτο λόγω των "αναπήρων μαϊμού" που δημιούργησε το πελατειακό κράτος να ενοχοποιούνται συλλήβδην οι ανάπηροι της χώρας» και ανέφερε ότι πρέπει να ξεκαθαριστεί προς πάσα κατεύθυνση ότι τα άτομα με αναπηρία μάχονται για την αξιοπρέπεια τους και ότι «πρέπει άμεσα να μπει ένας φραγμός σε πολιτικές που έχουν μετατρέψει το νέο σύστημα πιστοποίησης αναπηρίας σε τόπο βασανιστηρίου και εργαλείο δημοσιονομικού ελέγχου και περικοπής δαπανών για την ευπαθή ομάδα των ατόμων με αναπηρία»

nooz

Διαβάστε Περισσότερα » "Στο δρόμο τα άτομα με αναπηρία για τις συντάξεις και τα επιδόματα"

De Morgen: Μας κοροϊδεύουν για «δήθεν μεγάλη πρόοδο» στην Ελλάδα...!!!

Την άποψη πως τελικά η Ευρώπη δεν θα καταφέρει να ξεπεράσει την κρίση και θα καταρρεύσει εκφράζει σε σημερινό της άρθρο η φλαμανδόφωνη εφημερίδα «De Morgen».

Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι οι προσπάθειες εγκαθίδρυσης μίας ευρωπαϊκής δημοσιονομικής ένωσης δεν πρόκειται να τελεσφορήσουν και απλά θα εντείνουν το χάσμα που υφίσταται αυτή τη στιγμή στους κόλπους της ΕΕ.

Και αυτό γιατί, όπως εξηγεί, ο Νότος θα είναι υποχρεωμένος να ακολουθήσει μία πολιτική ακόμη πιο σκληρής λιτότητας, η οποία, όμως, θα είναι δυσβάσταχτη για τον πληθυσμό που, ήδη, βρίσκεται στα πρόθυρα της εξέγερσης.

Το δημοσίευμα υποστηρίζει, ότι οι κυβερνήσεις του πλούσιου Βορρά, προκειμένου να θολώσουν τα νερά και να μπορέσουν να πείσουν τη δύσπιστη κοινή γνώμη των χωρών τους να δεχτεί την ροή κονδυλίων προς τον Νότο, παραποιούν την πραγματικότητα, μιλώντας για δήθεν «μεγάλη πρόοδο» που έχει σημειώσει π.χ. η Ελλάδα στην εφαρμογή του προγράμματος, κάτι που, όμως, όλοι γνωρίζουν ότι «δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα». 

Η εφημερίδα εκτιμά, ότι η αδυναμία προώθησης των απαραίτητων μεταρρυθμίσεων σε χώρες όπως η Ελλάδα, σημαίνει στην πράξη, ότι ο Βορράς πρέπει επί μακρόν να χρηματοδοτεί τα ελλείμματα του Νότου, κάτι που, όμως, δεν πρόκειται να γίνει ανεκτό από τους φορολογουμένους των χωρών αυτών.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, μία μόνιμη μεταφορά πόρων θα ήταν εφικτή, μόνον εάν υφίστατο ένα πνεύμα αλληλεγγύης μεταξύ των ευρωπαϊκών λαών. Κάτι που, για παράδειγμα, συμβαίνει στις ΗΠΑ αλλά σίγουρα όχι στην ΕΕ.

Μάλιστα, υπογραμμίζεται, ότι με το που ξέσπασε η κρίση αναζωπυρώθηκαν οι αποσχιστικές τάσεις στη Σκωτία ή την Καταλονία.

newsbomb

Διαβάστε Περισσότερα » "De Morgen: Μας κοροϊδεύουν για «δήθεν μεγάλη πρόοδο» στην Ελλάδα...!!!"

Εσπευσμένα στη Βουλή ο Παπακωνσταντίνου για τη λίστα Λαγκάρντ

Την κοινοβουλευτική έρευνα για την λίστα Λαγκάρντ επιταχύνει η επιστολή Σουρνάρα προς τους οικονομικούς εισαγγελείς, η οποία εκθέτει τον πρώην υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου, καθώς μεταξύ άλλων αναφέρει ότι «η λίστα Λαγκάρντ έφτασε στην Ελλάδα με αριθμό πρωτοκόλλου και επίσημο διαβιβαστικό από τη Γαλλία αλλά ο τότε υπουργός δεν την πρωτοκόλλησε σε κανένα αρχείο».

Ειδικότερα, τα μέλη της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας υπο τις νέες εξελίξεις αποφάσισαν να επισπεύσουν την ακρόαση του κ. Παπακωνσταντίνου, ο οποίος θα δώσει εξηγήσεις την ερχόμενη Τετάρτη -09.00 το πρωί- αν και αρχικά προγραμματιζόταν για την ερχόμενη εβδομάδα.

Υπενθυμίζεται ότι η κοινοβουλευτική επιτροπή ασχολείται στις τελευταίες συνεδριάσεις της με την «τύχη» της λίστας από την ημέρα που αυτή έφθασε στη χώρα μας. 

Εως αυτή τη στιγμή έχουν τοποθετηθεί όλοι οι επικεφαλής του ΣΔΟΕ από το 2009 έως και σήμερα καθώς και ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος και αυτός «άδειασε» τον κ. Παπακωνσταντίνου για τους χειρισμούς του. 

Όμως, συνολικά τα μέλη της επιτροπής συμφωνούν ότι η κρίσιμη μαρτυρία είναι αυτή του κ. Παπακωνσταντίνου τον οποίο χαρακτηρίζουν και ως «βασικό πρωταγωνιστή» της υπόθεσης.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » "Εσπευσμένα στη Βουλή ο Παπακωνσταντίνου για τη λίστα Λαγκάρντ"

Στην Aegean η Olympic έναντι 72 εκατ. ευρώ

Στην πώληση του 100% της Olympic Air στην Aegean συμφώνησαν Aegean και Marfin Investment Group.
Με την ολοκλήρωση της συναλλαγής η Οlympic Air θα καταστεί θυγατρική της εισηγμένης Aegean.

Οι δυο αεροπορικές εταιρείες θα διατηρήσουν η καθεμιά το όνομα και τα σήματα τους καθώς και διακριτό πτητικό έργο, στόλο και προσωπικό. Οι διοικητικές υπηρεσίες θα ενοποιηθούν ώστε να προκύψουν οι απαραίτητες οικονομίες κλίμακας και η βελτιστοποίηση στην αξιοποίηση στόλου και δικτύου με γνώμονα την ακόμη καλύτερη κάλυψη των αναγκών των επιβατών τόσο εντος της Ελλάδας όσο και στο εξωτερικό.

Η συμφωνία τελεί υπό την αίρεση της εγκρίσεώς της από τις Αρχές Ανταγωνισμού, βάσει της οποίας θα προσδιορισθεί και το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης της.

Το τίμημα του 100% της Olympic Air έχει οριστεί σε 72 εκ ευρώ με τμηματική καταβολή μετρητών από την Aegean προς την ΜIG. Η συναλλαγή δεν διαφοροποιεί την σημερινή μετοχική βάση της Aegean.

Ο Πρόεδρος της Aegean Θεόδωρος Βασιλάκης δήλωσε:
«Η Aegean και η Οlympic Air έχουν επενδύσει τα τελευταία χρόνια $2 δις σε καινούργιο στόλο, οργάνωση και καινοτόμες υπηρεσίες, διασφαλίζοντας στην Ελλάδα και τους επισκέπτες της ένα εξαιρετικό επίπεδο υπηρεσιών που αναγνωρίζεται κάθε χρόνο με σημαντικά διεθνή βραβεία. Παράλληλα συνεισφέρουν στο κράτος 270 εκ ευρώ ετησίως σε φόρους, τέλη και εισφορές. Η έλλειψη όμως μεγέθους ικανού για να ανταγωνισθούμε σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο και η έντονη κρίση οδηγούν σε ζημιές και συρρίκνωση. Είναι ορατός πλέον ο κίνδυνος πλήρους εξάρτησης της στρατηγικής μας βιομηχανίας του τουρισμού από ξένους αερομεταφορείς με σημαντικές μακροπρόθεσμες απώλειες στα έσοδα του κράτους και την απασχόληση. Η Aegean διαθέτει, ακόμη, τα οικονομικά και οργανωτικά αποθέματα για να συνθέσει τις ελληνικές δυνάμεις προς όφελος του τουρισμού μας, των εσόδων του κράτους, των εργαζομένων και των μετόχων μας. Οι σημαντικές οικονομικές συνέργειες θα μας επιτρέψουν να προσφέρουμε βελτιωμένη κάλυψη δικτύου αλλά και ακόμη πιο ανταγωνιστικές τιμές στους καταναλωτές. Ελπίζουμε ότι όλοι οι Έλληνες θα ενισχύσουν αυτή τη δύσκολη, φιλόδοξη και απόλυτα απαραίτητη προσπάθεια».

ethnos

Διαβάστε Περισσότερα » "Στην Aegean η Olympic έναντι 72 εκατ. ευρώ"

Σήμα κινδύνου από το Reuters: Οι ξεχασμένες ασθένειες, νέα απειλή για την καταχρεωμένη Ελλάδα!!

Σε δραματικό τόνο περιγράφει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters την επανεμφάνιση ασθενειών στην χώρα μας την περίοδο της κρίσης, χαρακτηρίζοντάς την ως άλλη μία απειλή ανάμεσα σε αυτές που καλείται να αντιμετωπίσει η Ελλάδα.

 «Εκεί που φαίνεται ότι τα πράγματα δε θα μπορούσαν να πάνε χειρότερα για την Ελλάδα, η εξαντλημένη και καταχρεωμένη χώρα έχει να αντιμετωπίσει ακόμη μια νέα απειλή: τις ασθένειες που μεταδίδονται από τα κουνούπια» αναφέρει το πρακτορείο. Σύμφωνα με το πρακτορείο «ένα τσίμπημα κουνουπιού μπορεί να μεταδώσει στον άνθρωπο εξωτικές/τροπικές λοιμώξεις, όπως είναι η ελονοσία, ο ιός του Δυτικού Νείλου, ο ιός chikungunya και ο δάγκειος πυρετός, σε περιοχές της Νότιας Ευρώπης που έχει αλλάξει το κλίμα και η ζέστη διαρκεί περισσότερο».

 «Ήδη η ελονοσία, μια ασθένεια που εξαλείφθηκε από την Ελλάδα το 1974, δεν επέστρεψε απλώς μέσα από τους τουρίστες και τους μετανάστες - όπως συμβαίνει εδώ καιρό σε καιρό στην υπόλοιπη Ευρώπη - αλλά μεταδίδεται από άτομο σε άτομο εντός των ελληνικών συνόρων», σημειώνει το Reuters, τονίζοντας πως «ο αριθμός των νεκρών φέτος από ιό του Δυτικού Νείλου, μια ασθένεια που μεταδίδεται από τα κουνούπια Culex modestus, ανήλθε στους 16 στην Ελλάδα, με βάση στοιχεία της 11ης Οκτωβρίου» 

 . «Σημάδι των καιρών ότι "Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα", μια παγκόσμια ιατρική φιλανθρωπική ομάδα που συνήθως συνδέεται με την πάλη να σώσει τις ζωές των μωρών στην υποσαχάρια Αφρική, εργάζεται τώρα με πλήρη απασχόληση σε περιοχές της νοτίου Ελλάδας», τονίζεται ενώ σχολιάζεται εκτενώς η κατάρρευση του συστήματος Υγείας στην Ελλάδα.

 «Σε μια χώρα που την επισκέπτονται 16 εκατομμύρια τουρίστες ετησίως και όπου τα μέτρα λιτότητας πλήττουν έως και το 30% του πληθυσμού που αγωνίζεται για πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη, είναι αναγκαίο τα μολυσματικά δαγκώματα από τα κουνούπια να μειωθούν στο ελάχιστο», αναφέρει μεταξύ άλλων το Reuters.  
                           
iefimerida

Διαβάστε Περισσότερα » "Σήμα κινδύνου από το Reuters: Οι ξεχασμένες ασθένειες, νέα απειλή για την καταχρεωμένη Ελλάδα!!"

«Τέλος» τα κινητά στους ειδικούς συμβούλους του υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης

Ανακαλεί ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης τη χορήγηση κινητών τηλεφώνων στους ειδικούς συμβούλους του υπουργείου λόγω «μείωσης του κόστους των επικοινωνιών».

Επίσης, εγκρίνει τη χρήση κινητού τηλεφώνου για την εξυπηρέτηση του υπουργείου, μόνο για τον υπουργό (απεριόριστο όριο κλήσεων), την ασφάλεια του υπουργού (μέχρι 40 ευρώ), τον οδηγό του υπουργού (μέχρι 40 ευρώ) και της υπεύθυνης του γραφείου Τύπου (μέχρι 50 ευρώ).

Όπως αναφέρεται σε σχετική απόφαση, σε περίπτωση που το ύψος των λογαριασμών υπερβαίνει το όριο που έχει καθοριστεί, η επιπλέον δαπάνη βαρύνει αποκλειστικά το χρήστη.

naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "«Τέλος» τα κινητά στους ειδικούς συμβούλους του υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης"

Αγωγή των Γερμανών για το ελληνικό κούρεμα - Θέλουν τα λεφτά τους πίσω

Αποπληρωμή των ελληνικών ομολόγων τα οποία «κουρεύτηκαν», ζητούν με αγωγή που κατέθεσαν στο δικαστήριο του Κιέλου Γερμανοί επενδυτές.
Σύμφωνα με σχετικά δημοσιεύματα της εφημερίδας «Kieler Nachrichten» και του Γερμανικού Πρακτορείου Ειδήσεων, εκπρόσωπος της Γερμανικής Ένωσης Προστασίας Επενδυτών Αξιογράφων (DSW) σημείωσε ότι τις επόμενες εβδομάδες θα ακολουθήσουν και νέες αγωγές ενώπιον γερμανικών δικαστηρίων από κατόχους ελληνικών ομολόγων, ενώ επενδυτές προερχόμενοι από μικρότερες πόλεις της Γερμανίας θα προχωρήσουν στην κατάθεση συλλογικής αγωγής.

Η DSW είχε ήδη από τον Μάρτιο συστήσει σχετική ομάδα εργασίας (AGA), η οποία εκπροσωπεί περί τους 4000 επενδυτές με περιουσία 170 εκατομμυρίων ευρώ και οι οποίοι έχασαν περίπου 80% της επένδυσής τους κατά την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους.

Όπως διευκρίνισε ο εκπρόσωπος της DSW, πρόκειται για επενδύσεις ύψους, κατά μέσο όρο, 25.000 ευρώ. 

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Αγωγή των Γερμανών για το ελληνικό κούρεμα - Θέλουν τα λεφτά τους πίσω"

Οι διορισμένοι του ΓΑΠ πώς θα πληρώσουν τις φωτοβολταϊκές επιδοτήσεις;

Τραγελαφικές καταστάσεις στην αγορά των φωτοβολταϊκών - Ο ΑΔΜΗΕ τρέχει και δεν φτάνει τώρα με την επιλογή του να ορίσει την τιμή της επιδοτούμενης κιλοβατώρας από φωτοβολταϊκά στα 0,55 ευρώ

Τα αποτελέσματα των αποφάσεων που πήραν στο... πόδι οι άνθρωποι που διόρισε στον ΑΔΜΗΕ (Ανεξάρτητος Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας, πρώην κλάδου της ΔΕΗ) ο Γιώργος Παπανδρέου έχουν αρχίσει να... αχνοφαίνονται.

Πριν λίγες ημέρες το newsbomb.gr, σας αποκάλυψε για το... δώρο ύψους 400 εκατομμυρίων ευρώ που είναι έτοιμος να κάνει ο ΑΔΜΗΕ στη σύμπραξη Siemens, Nexans, Prysmian, ύψους 400 εκατομμυρίων ευρώ.

Πυροβολώντας εξ επαφής την ελληνική βιομηχανία, επιχειρεί να αναθέσει στη Siemens (και τους συνεταίρους της στη σύμπραξη) το έργο της διασύνδεσης των Κυκλάδων με την ηπειρωτική Ελλάδα με υποβρύχια καλώδια, αντικείμενο διεθνή δημοσίου διαγωνισμού του, που επιχορηγείται και από κοινοτικούς πόρους.

Σε λίγο καιρό όμως τα στελέχη του ΑΔΜΗΕ θα πρέπει να λογοδοτήσουν και για τις αποφάσεις που πήραν αναφορικά με την υπόθεση των φωτοβολταϊκών, καθώς το «κανόνι» ετοιμάζεται να σκάσει.

Σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς φωτοβολταϊκών, όταν ξεκίνησε η επιδότηση ένα «μεγάλο και φωτεινό» μυαλό του ΑΔΜΗΕ εισηγήθηκε σε μια ηλιόλουστη χώρα η τιμή της επιδοτούμενης κιλοβατώρας από φωτοβολταϊκά να είναι στα 0,55 ευρώ.

Οι υπηρεσιακοί παράγοντες αλλά και οι υπουργοί υπέγραψαν την πρόταση και το έκαναν νόμο του κράτους!

Όλα αυτά όταν στην Αμερική η επιδότηση ήταν (το 2008) 0,35 δολάρια και στην συννεφιασμένη Γερμανία περίπου 20% χαμηλότερα.

Πριν λίγους μήνες το ΥΠΕΚΑ προχώρησε σε μείωση των εγγυημένων τιμών για όλες τις κατηγορίες φωτοβολταικών συστημάτων χωρίς αναδρομική ισχύ.

Τι συμβαίνει λίγα χρόνια μετά;

Το τέλος ΑΠΕ στους λογαριασμούς έχει τετραπλασιαστεί από τότε που θεσμοθετήθηκε και για να πληρώνει το συνεχώς διογκούμενο έλλειμμα λόγω της υπερβολικά καθορισμένης τιμής, πρέπει να οκταπλασιαστεί.

Και όλα αυτά επειδή κάποιος το όρισε αυθαίρετα στα 0,55 ευρώ, χωρίς να σκεφτεί από που θα έρθουν αυτά τα λεφτά για να πληρωθούν οι παραγωγοί.

Παράγοντες της αγοράς υποστηρίζουν ότι το σωρευτικό έλλειμμα του ΑΔΜΗΕ σε 5 χρόνια θα φτάσει το ένα δισ. ευρώ!

Και το αποτέλεσμα;

Οι φωτοβολταϊκές επιδοτήσεις που δεν μπορούν να πληρωθούν, δεν θα πληρωθούν!

Και με τα δάνεια που πήρε ο κόσμος για την εγκατάσταση τι θα γίνει; Ποιος θα τα πληρώσει;

Η ανικανότητα και η ασχετοσύνη στο μεγαλείο τους!

newsbomb

Διαβάστε Περισσότερα » "Οι διορισμένοι του ΓΑΠ πώς θα πληρώσουν τις φωτοβολταϊκές επιδοτήσεις;"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news