facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

Γάμος, κηδεία, συμβίωση ή διαζύγιο; Ολοταχώς στο συμβολαιογράφο

Και το όνομα αυτού «Αριάδνη». Είναι το πρόγραμμα που βάζει μπροστά το υπουργείο Εργασίας, με το οποίο ευελπιστεί να κόψει τον γόρδιο δεσμό της παραβατικότητας στα ασφαλιστικά ταμεία.

Το πρόγραμμα θα εφαρμοστεί από την 1η Ιανουαρίου του 2013 και προβλέπει ότι κάθε άδεια γάμου, ταφής ή άλλη οικογενειακή μεταβολή που αφορά τα ασφαλιστικά ταμεία, θα δηλώνεται στους συμβολαιογράφους, οι οποίοι με τη σειρά τους θα ενημερώνουν μέσω ηλεκτρονικού συστήματος τα ασφαλιστικά ταμεία.

Ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης είπε ότι το κόστος στις περιπτώσεις θανάτου θα επιβαρύνει τα ασφαλιστικά ταμεία και θα συμπεριλαμβάνεται στα έξοδα κηδείας, ενώ σε όλες τις άλλες περιπτώσεις το κόστος θα επιβαρύνει τον ιδιώτη. Σε αυτές τις περιπτώσεις η συμβολαιογραφική πράξη θα στοιχίζει 50 ευρώ.

σ.σ.(Το κράτος και οι υπάλληλοι του που πληρώνονται από τους ανελέητους φόρους είναι ανίκανοι να πατήσουν ένα πλήκτρο και να ενημερώνουν το ηλεκτρονικό σύστημα των ασφαλιστικών ταμείων , πόσο μάλλον να κυβερνήσουν την χώρα)

Διαβάστε Περισσότερα » "Γάμος, κηδεία, συμβίωση ή διαζύγιο; Ολοταχώς στο συμβολαιογράφο"

Σχέδιο εγκατάστασης 20.000 προσφύγων από τη Συρία στα ελληνικά νησιά αποκαλύπτει το Γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων!!!

Σχέδιο που προβλέπει την φιλοξενία 20.000 προσφύγων από τη Συρία στα ελληνικά νησιά, αποκαλύπτει το Γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων, επικαλούμενο το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης. Σύμφωνα με το πρακτορείο το σχέδιο του υπουργείου θα ονομάζεται «Ιώνη» (η πρώτη ελληνική αποικία στη Συρία) και προβλέπει την παροχή φιλοξενίας σε 20.000 πρόσφυγες από τη Συρία, οι οποίοι θα εγκατασταθούν στην Κρήτη και στη Ρόδο.

 Το Γαλλικό πρακτορείο αναφέρει ότι δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα αν οι πρόσφυγες θα φιλοξενηθούν σε ξενοδοχεία ή σε άλλες εγκαταστάσεις....

Eglimatikotita

Διαβάστε Περισσότερα » "Σχέδιο εγκατάστασης 20.000 προσφύγων από τη Συρία στα ελληνικά νησιά αποκαλύπτει το Γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων!!!"

Υπουργείο Ανάπτυξης: Xωρίς απόδειξη δεν θα πληρώνουμε σε χώρους εστίασης και αναψυχής

Το ενδεχόμενο αν δεν προσκομίζεται απόδειξη λιανικής, να μην έχει υποχρέωση ο πελάτης να πληρώνει κανένα ποσό σε χώρους εστίασης, εξετάζει το υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

Όπως ανέφερε σε ραδιοφωνικό σταθμό ο υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Σκορδάς σχετικά με το θέμα των τιμοκαταλόγων στους χώρους εστίασης και αναψυχής, θα είναι η δημιουργία ένας τιμοκαταλόγου με τρεις στήλες.

«Δεν θα γράφει μόνο το ποσοστό του ΦΠΑ, θα γράφει και το αξιακό ποσό γιατί επειδή δεν υπάρχει αυτή η απόλυτη εμπέδωση στον καταναλωτή του πόσο είναι ο φόρος που καταβάλει για αυτές τις αγορές έχει δημιουργήσει μια χαλαρότητα στο να ζητάμε την απόδειξη. Σκεφτόμαστε να μπει και μια υποχρέωση αναγραφής στους τιμοκαταλόγους ότι αν δεν προσκομίζεται απόδειξη να μην έχει υποχρέωση ο πελάτης να πληρώνει κανένα ποσό. Νομίζω ότι και ο κόσμος του εμπορίου και της αγοράς θα εκτιμήσει αυτή την απλοποίηση και θα μετακυλήσει το όφελος που αποκτά στις τελικές τιμές».

Στη συνέχεια ανέφερε ότι γίνονται προσπάθειες για την επίλυση ενός θέματος, που δεν λειτουργεί ακόμη στη μορφή που πρέπει, και αφορά την ενοποίηση του ελέγχου και του κυρωτικού συστήματος ενώ για την «προτιμολόγηση» ανέφερε: «Εργασίες υδραυλικών ή ηλεκτρολόγων που παρέχονται στα σπίτια δεν μπορεί να είναι σε μια αοριστία και σε μια κατάσταση που είναι μόνο παθογένεια για τα δημόσια οικονομικά. Αυτό βοηθάει σιγά-σιγά να αποκτήσουμε μια άλλη κουλτούρα δηλαδή, να αρχίσουμε να έχουμε αίσθηση του κόστους και της δαπάνης που θα γίνει προκειμένου να δώσουμε μια εντολή για μια εργασία».

Διαβάστε Περισσότερα » "Υπουργείο Ανάπτυξης: Xωρίς απόδειξη δεν θα πληρώνουμε σε χώρους εστίασης και αναψυχής"

Σοβαρό κενό ασφαλείας στις συνδέσεις 3G αποκαλύπτει την τοποθεσία του χρήστη

Μία ομάδα ερευνητών έκανε μία συνταρακτική αποκάλυψη καθώς απέδειξε ότι εξαιτίας ενός κενού ασφαλείας στον κώδικα σύνδεσης smartphones σε 3G δίκτυα, μπορεί να ανιχνευτεί το γεωγραφικό στίγμα του χρήστη χωρίς να απαιτείται κάποια αποκρυπτογράφηση ή ακόμα και εξειδικευμένος εξοπλισμός.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Mashable, η έρευνα πραγματοποιήθηκε χάρη στη συνεργασία των University of Birmingham και Technical University of Berlin. Ο τρόπος απόκτησης του στίγματος είναι αρκετά απλός καθώς απαιτείται μια femtocell συσκευή, η οποία μπορεί να υποκλέψει το Temporary Mobile Subscriber Identity (TMSI).

Σε περίπτωση που ένας χρήστης δεν έχει πρόσβαση σε δίκτυο 3G, η προαναφερθείσα συσκευή εκμεταλλεύεται το Authentication and Key Agreement (AKA), το οποίο είναι ουσιαστικά οι προσπάθειες ενός smartphone να βρει κάποιο δίκτυο τρίτης γενιάς. Σημειώνεται ότι με αυτόν τον τρόπο, ο «κατάσκοπος» μπορεί να γνωρίζει την τοποθεσία του κατόχου ακόμα και σε εσωτερικούς χώρους.

Το πόρισμα της έρευνας έχει αποσταλεί στην οργάνωση 3GPP πριν από έξι μήνες, αλλά δεν έχουν γίνει κάποιες διορθωτικές κινήσεις μέχρι στιγμής. Οι ερευνητές θα παρουσιάσουν αναλυτικά τα στοιχεία αυτά και στο ACM Conference on Computer and Communications Security, μεταξύ 16 και 18 Οκτωβρίου.
 
lifo

Διαβάστε Περισσότερα » "Σοβαρό κενό ασφαλείας στις συνδέσεις 3G αποκαλύπτει την τοποθεσία του χρήστη"

Το ΣΔΟΕ ελέγχει τον Μάκη μέχρι και για ράβδους χρυσού!

Φέρνουμε στο φως το ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝ και ΑΠΟΡΡΗΤΟ έγγραφο με το οποίο το ΣΔΟΕ ξετινάζει τους λογαριασμούς του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου

Τι ψάχνει να βρει το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ) στους λογαριασμούς του ανθρώπου που διαμόρφωσε την κοινή γνώμη για περισσότερο από μια δεκαετία;

Το μόνο σίγουρο είναι ότι το ΣΔΟΕ ελέγχει τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο. Και, μάλιστα, δεν τον ελέγχει απλά. Τον κάνει φύλλο και φτερό. Με ένα «ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΝ» και «ΑΠΟΡΡΗΤΟ» έγγραφό του –το οποίο φέρνει κατ’ αποκλειστικότητα στη δημοσιότητα, σήμερα, το newsbomb.gr- το Σώμα ζητά από την Ενωση Ελληνικών Τραπεζών ΤΑ ΠΑΝΤΑ. Ακόμη και τις ράβδους χρυσού που –τυχόν- έχει ο (πρώην) μεγαλοδημοσιογράφος.

Το ΣΔΟΕ επικεντρώνει το ενδιαφέρον του σε μια πολύ συγκεκριμένη χρονική περίοδο. Από 1/1/1998 έως και 31/12/2000. Προφανώς, το διάστημα δεν είναι τυχαίο. Είναι ακριβώς ο χρόνος που ο Τριανταφυλλοπουλος μεσουρανεί. Σχεδόν κάθε μέρα «αποκαλύπτει» και ένα άλλο σκάνδαλο προκαλώντας τα βασικά ένστικτα της κοινής γνώμης. Τότε, στο απόγειο της δόξας του, περνούν στα ψιλά οι –ουκ ολίγες- καταγγελίες για τις μεθόδους που χρησιμοποιεί, αλλά (ίσως το σημαντικότερο) και για τα σκάνδαλα που έχει στο συρτάρι του αλλά, για τους λόγους που μόνο ο ίδιος γνωρίζει, επιλέγει να αφήσει για πάντα στο σκοτάδι.

Είναι προφανές ότι το ΣΔΟΕ έχει πληροφόρηση. Ότι ερευνά κάποια πολύ συγκεκριμένη υπόθεση οικονομικού εγκλήματος στην οποία εμπλέκεται το όνομα του Τριανταφυλλόπουλου. Αλλιώς, το χρονικό διάστημα δε θα ήταν τόσο «στοχευμένο». Και, δεδομένης της τόσο ενδελεχούς έρευνας, σε συνδυασμό με τη φράση του εγγράφου ότι «τα στοιχεία που ζητούνται κρίνονται απολύτως αναγκαία για την έρευνα που διενεργεί η υπηρεσία μας» και το αίτημα να αποσταλούν και τα στοιχεία τρίτων που συναλλάσσονται με τον Τριανταφυλλόπουλο, εύλογα προκύπτει ότι πρόκειται για υπόθεση μεγατόνων. Μάλιστα, το γεγονός ότι το έγγραφο του ΣΔΟΕ εστάλη μόλις προ 5μήνου (έχει ημερομηνία 23/5/12) αποκαλύπτει ότι η υπόθεση περιήλθε πρόσφατα στην αντίληψη του Σώματος.

Αναλυτικά, το ΣΔΟΕ θέλει να ξέρει:

- Τους λογαριασμούς του Τριανταφυλλοπουλου οποιασδήποτε μορφής για όλες τις μορφές κατάθεσης (ταμιευτηρίου, προθεσμίας, όψεως) σε οποιαδήποτε τράπεζα

- Τις μετοχές που διαθέτει οι Τριανταφυλλόπουλος.

- Τα αμοιβαία κεφάλαια που έχει στο χαρτοφυλάκιό του ο Τριανταφυλλόπουλος.

- Τα παράγωγα προϊόντα σε δείκτες και μετοχές στα οποία έχει επενδύσει ο Τριανταφυλλόπουλος.

- Το συνάλλαγμα που διαθέτει ο Τριονταφυλλόπουλος.

- Την εκ μέρους του Τριανταφυλλόπουλου διακίνηση χρηματικών ποσών μεταξύ ελληνικών και ξένων τραπεζών.

- Τις πράξεις συναλλάγματος στις οποίες προέβη ο Τριανταφυλλόπουλος (μετατροπή, εισαγωγή ή εξαγωγή συναλλάγματος).

- Τις θυρίδες του Τριανταφυλλόπουλου.

- Τις αγορές ομολόγων από τον Τριανταφυλλόπουλο.

- Τις αγορές εντόκων γραμματίων από τον Τριανταφυλλόπουλο.

- Τις αγορές χρυσών λιρών από τον Τριανταφυλλόπουλο.

- Τις αγορές ράβδων χρυσού από τον Τριανταφυλλόπουλο.

- Τις πράξεις repo του Τριανταφυλλόπουλου.

- Τα ενυπόθηκα δάνεια του Τριανταφυλλόπουλου.

- Τα παραστατικά για όλες τις διατραπεζικές εγγραφές πάνω από τα 10.000 ευρώ.

- Τα στοιχεία των προσώπων που τηρούν κοινούς λογαριασμούς με τον Τριανταφυλλόπουλο.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το ΣΔΟΕ στο κατεπείγον έγγραφό του προς την Ενωση Ελληνικών Τραπεζών «τα στοιχεία που ζητούνται κρίνονται απολύτως αναγκαία για την έρευνα που διενεργεί η υπηρεσία μας, η ολοκλήρωση της οποία εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την άμεση συνδρομή σας».

Η κοινή γνώμη πρέπει να ξέρει!

Ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην έκβαση υποθέσεων που απασχόλησαν την κοινή γνώμη επί χρόνια. Μάλιστα, το επίμαχο χρονικό διάστημα (κυβέρνηση Σημίτη) κρίθηκαν υποθέσεις τεράστιας εμβέλειας. Μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για την περίοδο προετοιμασίας των Ολυμπιακών, την εποχή προ της εισόδου της χώρας στην ευρωζώνη και όταν ο πακτωλός των χρημάτων των Κοινοτικών Πλαισίων Στήριξης έρρεε άφθονος στη χώρα. Δε μιλάμε, λοιπόν, ούτε για μια τυχαία εποχή, ούτε για έναν τυχαίο παράγοντα της δημόσιας ζωής του τόπου. Γι’ αυτό και η κοινή γνώμη δικαιούται να μάθει άμεσα: Τι ψάχνει να βρει το ΣΔΟΕ στους λογαριασμούς του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου;

Είναι βέβαιο ότι ο ίδιος θα σπεύσει να απαντήσει πως το γεγονός ότι τον ερευνούν δε σημαίνει αναγκαστικά και ότι είναι ένοχος. Ωστόσο, οι ενδείξεις μιλούν από μόνες τους: «ξεσκόνισμα» των λογαριασμών, απόλυτα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, έρευνα και τρίτων προσώπων που συναλλάσσονται με τον Τριανταφυλλόπουλο. Και, όλα αυτά, για ένα πρόσωπο το οποίο οφείλει όχι μόνο να είναι, αλλά και να φαίνεται έντιμο. Γι’ αυτό και είναι ζήτημα Δημοκρατίας να ξεκαθαριστεί άμεσα η υπόθεση.

Πόσο μάλλον, όταν ο Τριανταφυλλόπουλος, που βαρύνεται με μια τόσο σοβαρή έρευνα του ΣΔΟΕ, συνεχίζει να έχει δημόσιο βήμα, να εγκαλεί δεκάδες ανθρώπους για παράνομο πλουτισμό, να δημοσιοποιεί κάθε τόσο και μια καινούρια λίστα του ΣΔΟΕ με φερόμενους ως ελεγχόμενους (παρότι τα ονόματα διαψεύδονται το ένα πίσω από το άλλο), την ώρα που το μόνο σίγουρο είναι ένα: ότι το ΣΔΟΕ ελέγχει τον ίδιο τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο!
newsbomb

Διαβάστε Περισσότερα » "Το ΣΔΟΕ ελέγχει τον Μάκη μέχρι και για ράβδους χρυσού!"

Βούλγαροι στη δουλειά, Έλληνες ... για καφέ!

Δουλειά ναι, αλλά όχι στο αμπέλι! Οι Έλληνες γύρισαν την πλάτη στον τρύγο και γι'αυτό οι εργαζόμενοι που απασχολήθηκαν φέτος στα χωράφια, ήταν στην συντριπτική τους πλειοψηφία αλλοδαποί. Κι όχι ντόπιοι, όπως θα περίμενε κανείς λόγω της ανεργίας.

Με το μεροκάματο να κυμαίνεται στα 23 ευρώ το πεντάωρο, δηλαδή 690 ευρώ ο μήνας, πολλοί ήταν αυτοί που προτίμησαν να κάθονται άπραγοι στις καφετέριες παρά να βρεθούν στο χωράφι και να δουλέψουν.

Το MadeinCreta συνάντησε συνεργείο κοπής σταφυλιών αποτελούμενο από 20 άτομα και οι Έλληνες (άκουσον- άκουσον) ήταν μόνο δύο! Όλοι οι υπόλοιποι ήταν Βούλγαροι, που βρέθηκαν στο νησί για το πολυπόθητο και δυσεύρετο μεροκάματο.

Όταν, λοιπόν, τα ποσοστά ανεργίας ιδιαίτερα στους νέους είναι σε δυσθεώρητα ύψη, αμπελοκαλλιεργητές αναζητούσαν εναγωνίως ντόπιους για να εργαστούν, όμως μάταια! Τούτο, είναι αλήθεια, εξέπληξε και τους ιδιοκτήτες των αμπελώνων, που θα προτιμούσαν εργατικά χέρια συγχωριανών τους καθώς οι ξένοι «δεν το αγαπούν το σταφύλι, δεν το γνωρίζουν και δεν το προσέχουν», θα πει παραγωγός που έψαχνε Έλληνες να εργαστούν, όμως μάταια ! «Ψάξαμε να βρούμε ντόπιους, όμως δεν ανταποκρίθηκαν και δε μπορούμε να αφήσουμε άκοπα τα σταφύλια μας», δήλωσε χαρακτηριστικά. 

Ήρθαν από τη Βουλγαρία για να δουλέψουν στον τρύγο

Την ίδια απορία διατύπωσαν και οι Έλληνες που δούλευαν στο συγκεκριμένο συνεργείο και μίλησαν στο MadeinCreta καυτηριάζοντας, και δικαίως, την απροθυμία που εμφάνισαν οι νέοι να εργαστούν στη γη έστω και για ένα μήνα. Την ίδια ώρα, ένας από αυτούς , ο Γιώργος, πατέρας τριών μικρών παιδιών θα μεταναστεύσει στη Γερμανία. Ήδη πήγε, γύρισε και ετοιμάζει βαλίτσες, για να εγκατασταθεί οικογενειακώς «στη χώρα της φάμπρικας». Επιστρέφοντας από τη Γερμανία έδειξε σε φίλους και συγχωριανούς την απογοήτευσή του, όχι από τους Γερμανούς αλλά από τους Έλληνες (δυστυχώς): «Οι Έλληνες όπου και να είναι, είναι Έλληνες…», είπε χαρακτηριστικά.

«ΑΣ ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΚΑΦΕΤΕΡΙΕΣ…»

«Μόλις επέστρεψα από τη Γερμανία», συνεχίζει «και βρήκα δουλειά έστω και για ένα μήνα. Τι θα κάνω με τρία παιδιά; Θα κάθομαι στο σπίτι στις Αρχάνες; Ας κάθονται οι άλλοι στις καφετέριες του χωριού, εγώ δε μπορώ».

Ο Γιώργος έχει κι αυτός μια μικρή περιουσία. Παλαιότερα είχε αμπέλια τα οποία ξερίζωσε καθώς ήταν ασύμφορη η καλλιέργειά τους και στην ίδια έκταση φύτεψε ελιές. Από την αγροτική παραγωγή είχε ένα συμπληρωματικό εισόδημα, καθώς το επάγγελμά του είναι μάγειρας, όμως δουλειά δεν μπόρεσε να βρει. Ένας φίλος του που εργάζεται ήδη στη Γερμανία τον βοήθησε με την ολοκλήρωση των διαδικαστικών θεμάτων και βρήκε εργασία στο αντικείμενό του, σε γερμανική επιχείρηση.

«Όταν ο μισθός στη Γερμανία διπλασιάζεται σε σχέση με εδώ και σου παρέχουν και σπίτι, η διαφορά είναι μεγάλη», εξήγησε την αιτία της μετανάστευσης του. Και συμπληρώνει : «Τα σχολεία στη Γερμανία, σε αυτά που πήγα να δω, έχουν τις κατάλληλες υποδομές, τα παιδιά μου θα μάθουν μέσα στο σχολείο τη ξένη γλώσσα, έχουν αθλητικές εγκαταστάσεις, ενώ σιτίζονται και μέσα στο σχολείο. Με το που πας στη Γερμανία, κάνεις τα χαρτιά σου, μπαίνεις στο ταμείο ανεργίας και μόλις βρεις δουλειά σου κρατάνε από το μισθό της επιχείρησης που δουλεύεις, ένα ποσό και ξεπληρώνεις το κράτος». 

Εν καιρώ κρίσης ... μόνο δυο Έλληνες δούλεψαν στο αμπέλι

Υπάρχουν και επιπλέον πλεονεκτήματα, σημείωσε. Όπως το επίδομα για τους τρίτεκνους που στη Γερμανία το παίρνουν όλοι και είναι 600 ευρώ μηνιαίως, ενώ στην Ελλάδα λαμβάνεται το δίμηνο και ανέρχεται σε 400 ευρώ.

Ο Γιώργος, ανέφερε και άλλες παροχές που δίδονται στη Γερμανία, εκφράζοντας την πίκρα του που θα αναγκαστεί να φύγει από τον τόπο του, για να αρχίσει μια καινούρια ζωή. Όμως πόνεσε βλέποντας την συμπεριφορά κάποιων Ελλήνων επαγγελματιών (δυστυχώς) απέναντι σε Έλληνες!

«Εγώ έχω δικό μου άνθρωπο στη Γερμανία», καταλήγει. «Αν δεν γνωρίζεις κάποιον καλύτερα να μην πας, διότι είδα με τα μάτια μου ότι οι Έλληνες εκμεταλλεύονται τους Έλληνες. Πας σε Γερμανό και σου δίνει περισσότερα χρήματα από τη σύμβαση και πας σε Έλληνα και ζητάς δουλειά και σου λέει: «Εσύ στην Ελλάδα δεν έχεις δουλειά οπότε έλα εδώ, να παίρνεις τα βασικά και τέλος» ενώ οι Γερμανοί σε προσέχουν περισσότερο».

Στην κουβέντα μπήκε και ο Γιώργος Δαμιανάκης σχολιάζοντας και αυτός το γεγονός ότι παρά την ανεργία που υπάρχει στις Αρχάνες , οι συγχωριανοί «γύρισαν την πλάτη» στα μεροκάματα.

«Είναι να το έχει το ζώο!», σχολιάζει «άμα θες δουλειά βρίσκεις, αλλιώς κάθεσαι. Εγώ μάζεψα τα δικά μας σταφύλια, και ήρθα ως οδηγός στα ξένα. Το χειμώνα θα έχουμε τις ελιές μας. Φέτος έχει «βεντέμα»…»

madeincreta

Διαβάστε Περισσότερα » "Βούλγαροι στη δουλειά, Έλληνες ... για καφέ!"

Ρωγμές στην... Ευρωβουλή

Λουκέτο στην αίθουσα όπου συνεδριάζει η Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα μπει σύντομα, καθώς διαπιστώθηκαν... επικίνδυνες ρωγμές στην οροφή.

Οι συνεδριάσεις της Ολομέλειας που είναι προγραμματισμένες για το Νοέμβριο και το Φεβρουάριο του 2013 θα πραγματοποιηθούν στο Στρασβούργο, αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ευρωβουλής, ενώ περισσότεροι από 200 υπάλληλοι θα χρειαστεί να μετακινηθούν λόγω των εργασιών, οι οποίες αναμένεται να διαρκέσουν περισσότερους από έξι μήνες.

Ορισμένοι αξιωματούχοι, πάντως, υποστηρίζουν ότι το πρόβλημα στο κτίριο με την ονομασία Πολ Χένρι Σπάακ είναι μεγαλύτερο, αφού εντοπίστηκαν κακοτεχνίες και σε άλλες αίθουσες.

agelioforos

Διαβάστε Περισσότερα » "Ρωγμές στην... Ευρωβουλή"

Νέες δραματικές περικοπές στον ΕΟΠΥΥ! Κόβονται φάρμακα, αυξάνονται νοσήλια, εξετάσεις. Όλο το σχέδιο

Απίστευτο κι όμως τροϊκανικό! Κανένα έλεος δε δείχνουν πια οι τροϊκανοί καθώς στις διαπραγματεύσεις με το υπουργείο Υγείας για τη μείωση των δαπανών στην Υγεία είναι πια αμείλικτοι καθώς δε θεωρούν ότι μπορούμε να μειώσουμε τις δαπάνες, κοινώς δεν μας πιστεύουν... Γι αυτό και συνιστούν άμεσες περικοπές σε φάρμακα, νοσήλια αλλά και εξετάσεις. Τι σημαίνει αυτό; Ότι αυξάνεται για όλους η συμμετοχή στα έξοδα για περίθαλψη και στον ΟΓΑ ακόμη και κατά 40%. Διαβάστε τις αποκλειστικές πληροφορίες του iatropedia για το τι αποφασίσθηκε να προωθηθεί σε σύσκεψη με την τρόικα στο υπουργείο Υγείας το απόγευμα της Τετάρτης, μέτρα που αναμένεται να «κλειδώσουν» την ερχόμενη εβδομάδα.

Οι τροϊκανοί ζητούν πλέον τα πιο αναλυτικά στοιχεία για να εξετάζουν λεπτομερώς το έξοδα και τι δαπάνες υπάρχουν. Πρώτος στόχος τους ο ΕΟΠΥΥ από τη διοίκηση του οποίου ζήτησαν όλα τα τελευταία στοιχεία για φάρμακα, νοσηλείες και εξετάσεις. Άλλωστε ζήτησαν να μειωθεί άμεσα μέσω του νέου κανονισμού λειτουργίας του φορέα να περισταλούν 200 εκατ. ευρώ κυρίως από τη μείωση των τιμών των εξετάσεων και τα ιδιωτικά νοσοκομεία (ΚΕΝ).

Σε ότι αφορά στα φάρμακα οι περικοπές θα είναι άμεσες καθώς θα μπει καταρχάς πλαφόν συνταγογράφησης για κάθε γιατρό. Το ανώτατο ποσό δεν έχει αποφασισθεί ακόμη αλλά αναμένεται να κλείσει τις επόμενες ημέρες.

Στο πλαίσιο αυτό για το 2013 θα πρέπει να κερδηθούν κοντά στα 300 εκατ. ευρώ από τη νέα τιμολόγηση φαρμάκων που θα περιλαμβάνει μειώσεις τιμών. Άλλα 400 εκατ. στόχος είναι να εξευρεθούν από τη θετική λίστα φαρμάκων που θα εφαρμοσθεί (λίστα με τα φάρμακα που θα αποζημιώνονται από τα Ταμεία). Στο σύνολο θα πρέπει να μειωθεί η δαπάνη κατά περίπου 1 δις ευρώ. Σήμερα η συνολική φαρμακευτική δαπάνη (κοινωνική ασφάλιση, νοσοκομεία, ιδιωτική) αγγίζει τα 6,8 δις ενώ στόχος είναι τα 5,7 δις ευρώ.

Τι σημαίνει αυτό για τους ασθενείς; Ότι μπορεί να πηγαίνουν στο γιατρό τους και εκείνος να μην μπορεί να τους συνταγογραφήσει τα φάρμακά τους επειδή θα έχει ξεπεράσει το πλαφόν. Συνεπώς θα πρέπει να αρχίσουν ένα κυνήγι για την ανεύρεση γιατρού που θα έχει τη δυνατότητα να τους χορηγήσει τα φάρμακα.

Το μεγάλο χτύπημα όμως στους ασφαλισμένους θα έρθει μέσα από τη νοσηλεία σε νοσοκομεία. Αυτό που αποφασίσθηκε μετά από παρότρυνση της τρόικα και δεν αναμένεται να αλλάξει είναι η αύξηση της συμμετοχής στα νοσήλια.

Το μεγαλύτερο πλήγμα θα υποστούν οι ασφαλισμένοι του ΟΓΑ καθώς θα χρειασθεί να διπλασιάσουν τις μηνιαίες εισφορές τους από 12 στα 24 ευρώ. Από την αύξηση αυτή εκτιμάται ότι θα εξοικονομηθούν περίπου 400 εκατ. ευρώ.

Όμως από δω και πέρα θα πρέπει να βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για να μπούνε σε νοσοκομείο αφού η συμμετοχή τους θα κυμαίνεται από 30 έως και 40%. Το τελικό ποσοστό θα αποφασισθεί τα επόμενα 24ωρα.

Αύξηση συμμετοχής θα υπάρξει όμως και για τους υπόλοιπους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ οι οποίοι συμμετείχαν με 0% στις νοσηλείες με εξαίρεση κάποιες αμοιβές γιατρών ή έπειτα από αναβάθμιση θέσης.

Πλέον όμως το δωρεάν όπως φαίνεται πέθανε γι αυτό και οι τροϊκανοί πιέζουν για τη συμμετοχή τους στα έξοδα.

Στόχος είναι τα έξοδα από τη νοσηλεία των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ σε ιδιωτικές κλινικές να πέσουν από τα 500 εκατ. Ευρώ στα 300 εκατ. ετησίως.

Το συγκεκριμένο σχέδιο περικοπών αναμένεται να οριστικοποιηθεί την ερχόμενη εβδομάδα.

iatropedia

Διαβάστε Περισσότερα » "Νέες δραματικές περικοπές στον ΕΟΠΥΥ! Κόβονται φάρμακα, αυξάνονται νοσήλια, εξετάσεις. Όλο το σχέδιο"

Στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ τα "κοράκια" των πλειστηριασμών

Διακόσια άτομα που «χτυπούν» κυρίως πλειστηριασμούς ακινήτων έχουν τεθεί στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ, καθώς υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις σε βάρος τους για φοροδιαφυγή εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ! Στην υπόθεση παρενέβη κι ο οικονομικός εισαγγελέας κ. Γρηγόρης Πεπόνης που ζήτησε τα σχετικά έγγραφα στοιχεία.

Οι ελεγκτές του Υπουργείου Οικονομικών στρέφουν πλέον το ενδιαφέρον τους σε ιδιώτες που επί σειρά ετών υφάρπαζαν χιλιάδες ακίνητα μέσω πλειστηριασμών και είχαν τεράστια κέρδη, χωρίς να δηλώνουν στην εφορία τις ύποπτες συναλλαγές τους. Τα στελέχη του ΣΔΟΕ εκτιμούν ότι μέσω αυτού του εκτεταμένου ελέγχου θα φτάσουν και σε κυκλώματα «τοκογλύφων».

Με επείγον έγγραφό του στην Ένωση Ελλήνων Συμβολαιογράφων, το οποίο στάλθηκε στις 19 Σεπτεμβρίου 2012, το ΣΔΟΕ ζητεί να ενημερωθεί από τα μέλη της «για τα πλήρη στοιχεία αγοραπωλησιών ακινήτων που εκπλειστηριάστηκαν την περίοδο 2007-2010 στην περιοχή της τέως διοίκησης πρωτευούσης». 

Σημειώνεται ότι στην τέως διοίκηση πρωτευούσης περιλαμβάνονται όλοι σχεδόν οι δήμοι της Αττικής. Εκτιμάται ότι σχετικές απαντήσεις θα αποστείλουν τις προσεχείς εβδομάδες περίπου 1.000 από τους περίπου 1800 συμβολαιογράφους της 'Ενωσης. Υπολογίζεται ότι την περίοδο 2007-2010, περίοδος στην οποία επικεντρώνεται το ενδιαφέρον του ΣΔΟΕ, έχουν εκπλειστηριασθεί περισσότερα από 150.000 ακίνητα τα οποία κατέληξαν σε «επαγγελματίες μειοδότες».

Είναι χαρακτηριστικό ότι τα άτομα αυτά επί σειρά ετών λυμαίνονταν τη διαδικασία των πλειστηριασμών και απειλούσαν τους εκτός κυκλωμάτων υποψήφιους πλειοδότες να αποσυρθούν, έτσι ώστε να αποκτήσουν τα ακίνητα έναντι... πινακίου φακής.

Υπάρχουν ακόμη και περιπτώσεις στις οποίες κατακυρώθηκαν ακίνητα σε τιμή μόλις τριών ευρώ υψηλότερη από την τιμή εκκίνησης η οποία υπολειπόταν βεβαίως ακόμη και της αντικειμενικής αξίας τους. Επιπλέον πολλές φορές είχαν υπάρξει κρούσματα ξυλοδαρμού ιδιωτών, εκτός του κυκλώματος, που επιχειρούσαν να διεκδικήσουν τα ακίνητα.

Τα «κοράκια» που λαμβάνουν μέρος στους πλειστηριασμούς υποβάλουν συνήθως μηδενικές φορολογικές δηλώσεις, ενώ εμφανίζονται στους πλειστηριασμούς να κάνουν προσφορές δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ.

Σημειώνεται πάντως ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα οι εμφανίσεις των «κορακιών» στους πλειστηριασμούς έχουν μειωθεί ύστερα από τις αλλαγές που επήλθαν στον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας με τη καθιέρωση ενσφράγιστων προσφορών, την υποχρέωση να καταθέτουν εγγυοδοσίες κ.λπ.

Στελέχη του ΣΔΟΕ έκαναν γνωστό στο «Βήμα» για την υπόθεση:

«Επιχειρούμε έναν έλεγχο που υπολογίζουμε ότι θα μας φέρει μεγάλα έσοδα. Θα δούμε ποιοι ήσαν αυτοί που επί σειρά ετών κέρδιζαν συστηματικά πλειστηριασμούς, σε ποιες τιμές πωλούσαν τα ακίνητα, τι εισέπρατταν και τι δήλωναν στην εφορία. Μιλάμε για τεράστια διακίνηση «μαύρου χρήματος» από κυκλώματα που ποτέ δεν έχουν ελεγχθεί στα οποία μετέχουν ιδιώτες που εμφανίζονται να μην είχαν επαγγελματική δραστηριότητα ή παρουσιάζουν ένα άλλο εικονικό επάγγελμα. Αν υπολογισθεί ότι κατά μέσον όρον κάθε ένα από τα ακίνητα επωλείτο από 150.000 έως 200.000 ευρώ, τότε μιλάμε για έναν ποσό της τάξης των 30 δις ευρώ για τα οποία δεν έχει υπάρξει επαρκής φορολογικός έλεγχος».

defencenet

Διαβάστε Περισσότερα » "Στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ τα "κοράκια" των πλειστηριασμών"

Το Reuters βάζει στο κάδρο τα εκατομμύρια του Προβόπουλου

To Reuters, συγκεκριμένα οι reporters Stephen Gray and Nikolas Leontopoulos, γνωστοί, (μετά βεβαιότητας, ο πρώτος εκ των δυο), για τα «σκανδαλάκια» της Τράπεζας Πειραιώς, επανέρχονται σήμερα με ένα νέο ρεπορτάζ στο οποίο, αυτή τη φορά, βάζουν στο κάδρο τον κ. Προβόπουλο.

Μια σύντομη υπενθύμιση για τα σκανδαλάκια που έβγαλε στη φόρα το Reuters, και για τα οποία το πρακτορείο έχει μηνυθεί από τον κ. Σάλλα:

Η αγαπητή κυρία Σάλλα, για να μην πλήττει από το καθισιό και τις πολλές φιλανθρωπίες, είχε συστήσει εταιρία Real Estate η οποία αγόραζε ακίνητα στην τιμή x και στο κατόπι τα μεταπουλούσε στην Τράπεζα Πειραιώς στην τιμή y=ax, όπου a>>1, δηλαδή πολύ μεγαλύτερο της μονάδας.

Τα παιδιά του κ. Σάλλα, εν αγνοία του πατρός και της μητρός αυτών, όπως ισχυρίστηκε ο πατήρ, είχαν συστήσει υπεράκτια εταιρία εις την κοντινή μας Κύπρον, η οποία εταιρία με δανεικά από τον κ. Βγενόπουλο, επιδιδόταν σε αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου (αμκ) της τράπεζας Πειραιώς. Ο δε κ. Βγενόπουλος, να το πούμε χοντρικά, δανειζόταν από την τράπεζα Πειραιώς για να κάνει αμκ στη δική του τράπεζα, παίζοντας κοινώς τις κουμπάρες... Κι όλα αυτά χωρίς τα δανεικά να εγγράφονται στα αντίστοιχα τραπεζικά κιτάπια, πράξη δια την οποίαν 29 offsore τράπεζες απεφάνθησαν, με το χέρι στο ευαγγέλιο, ότι ήταν κάτι παραπάνω από νόμιμη.

Σήμερα λοιπόν (11/10), το Reuters έρχεται με καινούργια χαρτιά. Ο κ. Προβόπουλος ως γνωστόν ήταν αντιπρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς από την οποία απεχώρησε το 2008 για να πάρει τη θέση του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας. Για να απαλύνει τον πόνο του αποχωρισμού η τράπεζα Πειραιώς έσπευσε να τον γλυκάνει με ένα κέρασμα γύρω στα 3.4 εκ. ευρώ, από τα οποία τού κ. Προβόπουλου του έμειναν στο χέρι μετά τους φόρους κλπ, γύρω στα 2.8 εκ.

Ως εδώ τίποτε το μεμπτόν, αν και για το συγκεκριμένο κέρασμα ελήφθησαν οι δέουσες προφυλάξεις ώστε να μη γίνει ευρέως γνωστό και ως εκ τούτου αρχίσει να τον παίρνει στο στόμα του, τον Προβόπουλο εννοώ, ο κ. Χίος. Αν και ο νομικός εκπρόσωπος της τράπεζας Πειραιώς, κ. Κωτσοβίλης ανέφερε στο πρακτορείο ότι το ποσό είχε δημοσιευθεί σε εφημερίδες και sites, ο κ. Gray στάθηκε άτυχος στο να εντοπίσει έστω και ένα δημοσίευμα τόσο στα ελληνικά όσο και στα αγγλικά. Το ίδιο ανήξερε εμφανίστηκε και η κ. Λούκα Κατσέλη η οποία είχε διατελέσει και Υπ. Οικονομικών.

Ας μπούμε τώρα στο ζουμί. Τον Σεπτέμβριο του 2007 ο κ. Σάλλας παρότρυνε (μέχρι ποιου βαθμού το αγνοώ), τα στελέχη του να πάρουν δάνειο από την Τράπεζα για ν’ αγοράσουν μετοχές. Ανάμεσα σ’ αυτούς ήταν και ο κ. Προβόπουλος, ο οποίος αγόρασε 219,911 μετοχές με δάνειο 5,024,812 ευρώ από την Πειραιώς. Τον Δεκέμβριο αγόρασε κι άλλες 23,250 διότι οι προηγούμενες δεν του φάνηκαν αρκετές. Ποιος ξέρει…

Τις μετοχές της Τράπεζας Πειραιώς τις κράτησε για τρεις μήνες αφ’ ότου ανέλαβε τη διοίκηση της ΤτΕ, η οποία υποτίθεται ότι θα ήλεγχε τις ελληνικές τράπεζες, και μαζί μ’ αυτές και την Πειραιώς, της οποία σημαντικό τμήμα του χαρτοφυλακίου κατείχε. Κι όμως ερωτηθείς επ’ αυτού ο κ. Προβόπουλος, είχε απαντήσει ότι δεν εντόπιζε κάποια αντίφαση.

Δυστυχώς όμως ο κ. Προβόπουλος αποδείχτηκε άτυχος. Τη ζημιά την έκανε η Lehman όταν κατεδαφίστηκε τον Οκτώβριο της επόμενης χρονιάς. Μαζί μ’ αυτή κατεδαφίστηκαν και οι μετοχές του κ. Προβόπουλου. Αναγκάστηκε τότε να τις πουλήσει από τις οποίες εισέπραξε μόνο 2,449,256 ευρώ, πολύ δηλαδή λιγότερα από το δάνειο που είχε πάρει από την Πειραιώς για να τις αγοράσει.

Παρά την τραγική αυτή απώλεια, ο κ. Προβόπουλος, αμέσως μετά υπέγραψε ένα τσεκ 2.1 εκ. ευρώ με το οποίο και ξεπλήρωσε το πρώην αφεντικό του. Πού τα βρήκε όμως τόσα λεφτά; Παρά την ερώτηση του κ. Καρχιμάκη, ο κ. Προβόπουλος κράτησε το στόμα του κλειστό για τα 3.4 εκ. ευρώ της αποζημίωσης που πήρε από την Τράπεζα Πειραιώς, άμα τη αποχωρήσει…

Η ιστορία δεν θα είχε κανένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον αν δεν ήμασταν εμείς, ο καθείς από μας δηλαδή, αναγκασμένοι να πληρώνουμε τα κουβαρνταλίκια μιας χρεοκοπημένης τράπεζας και, το πιο σημαντικό, αν δεν ανέκυπτε το πρόβλημα με την ΑΤΕ, η οποία ως γνωστόν χαρίστηκε στον κ. Σάλλα, αφού πρώτα το κακό της κομμάτι αποκόπηκε και πετάχτηκε στα σκυλιά, δηλαδή σε μας.

e-cynical

Διαβάστε Περισσότερα » "Το Reuters βάζει στο κάδρο τα εκατομμύρια του Προβόπουλου"

Φόρος σε σπίτια, γραφεία, οικόπεδα, χωράφια από το 2013

Το χαράτσι της ΔΕΗ φεύγει, ο ενιαίος φόρος για κάθε είδους ακίνητο έρχεται.

Σύμφωνα με το σχεδιασμό της κυβέρνησης, από το 2013 θα φορολογούνται οι ιδιοκτήτες κατοικιών, καταστημάτων, γραφείων, χωραφιών και οικοπέδων εντός κι εκτός σχεδίου πόλης. Η κυβέρνηση στοχεύει να εισπράττει από τον ενιαίο φόρο ακινήτων περίπου 3 δισ. ευρώ το χρόνο.

Σύμφωνα με το βασικό σχεδιασμό της νέας φορολογίας θα υπάρχει ένα ατομικό αφορολόγητο ακίνητης περιουσίας και πάνω από αυτό θα εφαρμοστεί φορολογική κλίμακα που θα περιλαμβάνει αρκετούς συντελεστές που θα κυμαίνονται από 0,1% έως 1%, ενώ για πολύ μεγάλες περιουσίες οι συντελεστές μπορεί να φθάσουν και το 2%-3%.

Το αφορολόγητο αναμένεται να διαμορφωθεί στο επίπεδο των 100.000 ευρώ για το σύνολο της ατομικής περιουσία του φορολογούμενου (από 200.000 ευρώ σήμερα που είναι για το Φόρο Ακίνητης Περιουσίας). Ωστόσο, υπάρχουν εισηγήσεις να εφαρμοστεί αφορολόγητο όριο μόνο για μια κατοικία κάθε φορολογούμενου μέχρι ένα όριο αξίας (π.χ. 100.000 ή 150.000 ευρώ) και μέχρι ένα όριο επιφάνειας (π.χ. 80 ή 100 τ.μ.).

Η υπόλοιπη ακίνητη περιουσία του φορολογούμενου θα υπόκειται σε φόρο βάσει των συντελεστών.

Όσον αφορά στους αγρότες, ενώ οι αρχικές σκέψεις ήταν να εξαιρεθούν από το νέο φόρο για το σύνολο της ακίνητης περιουσίας που αφορά τις καλλιέργειές τους, τελικά οι νέες προτάσεις που φαίνεται πως θα υιοθετηθούν κάνουν λόγο για εφαρμογή σχετικής κλίμακας ανάλογα με τον αριθμό των στρεμμάτων που καλλιεργούν.

Σε κάθε περίπτωση, στόχος της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών είναι να εξαιρεθούν από τον ενιαίο φόρο οι αγρότες οι οποίοι καλλιεργούν μικρές εκτάσεις.

Αξίζει να τονιστεί ότι το οικονομικό επιτελείο έχει αποφασίσει να μην αυξηθούν οι αντικειμενικές αξίες των ακινήτων, αλλά να επεκταθεί ο αντικειμενικός προσδιορισμός σε όλη την επικράτεια αν και η τρόικα πιέζει να προχωρήσει η αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων κατ' επιταγή του Μνημονίου

Οι αλλαγές στη φορολογία των ακινήτων θα περιληφθούν σε ειδικό νομοσχέδιο που αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή στα μέσα Νοεμβρίου ώστε να ισχύσουν οι τελικές αλλαγές από το 2013.

Newsroom ΔΟΛ

Διαβάστε Περισσότερα » "Φόρος σε σπίτια, γραφεία, οικόπεδα, χωράφια από το 2013"

Οικιακά φωτοβολταϊκά: τέλος στον “κορεσμό” στην Πελοπόννησο έβαλε η ΡΑΕ

Την άρση του καθεστώτος “κορεσμού” για τα οικιακά φωτοβολταϊκά στην Πελοπόννησο έδωσε την Τετάρτη (10/10) η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας Η απόφαση της ΡΑΕ βασίστηκε σε στοιχεία του διαχειριστή δικτύου διανομής (ΔΕΔΔΗΕ). Τα στοιχεία του ΔΕΔΔΗΕ έδειξαν ότι το όριο κορεσμού των 1900 Μεγαβάτ είναι “στα χαρτιά” καθώς τα έργα ΑΠΕ που λειτουργούν στην Πελοπόννησο είναι ισχύος 450 Μεγαβάτ και τα φωτοβολταϊκά σε στέγες που υπάγονται στο σχετικό πρόγραμμα του ΥΠΕΚΑ είναι μόλις 4 Μεγαβάτ.

Η ανακήρυξη της Πελοποννήσου ως κορεσμένο δίκτυο είχε προκαλέσει σοβαρά προβλήματα σε εταιρείες που δραστηριοποιούνται στα φωτοβολταϊκά, ενώ φορείς του κλάδου επισήμαιναν ότι ο κορεσμός είναι “εικονικός” και ζητούσαν άρση του αδιεξόδου.

Από την πλευρά της η ΡΑΕ έχει προτείνει εξυγίανση των φακέλων με θέσπιση διαδικασίας εγγυοδοσίας από τους υποψήφιους επενδυτές στη φάση της δέσμευσης του ηλεκτρικού χώρου, ώστε να αφαιρεθούν οι ανενεργές άδειες, αλλά και μείωση της προθεσμίας κατασκευής του έργου από την ημέρα λήψης όρων σύνδεσης, διάστημα που ανέρχεται σήμερα στα τέσσερα χρόνια για τα αιολικά και στους 18 μήνες για τα φωτοβολταϊκά.

Πέραν της Πελοποννήσου, το όριο κορεσμού πλησιάζουν η νότια Εύβοια και η Θράκη.

econews

Διαβάστε Περισσότερα » "Οικιακά φωτοβολταϊκά: τέλος στον “κορεσμό” στην Πελοπόννησο έβαλε η ΡΑΕ"

ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΕΓΑΤΟΝΩΝ-Ο Πακιστανός ανθέλληνας πράκτορας και βιαστής της Πάρου δεν είναι ανήλικος

Κορόιδεψαν την κοινή γνώμη και πρέπει να πληρώσουν όλοι οι υπεύθυνοι.

Νέα στοιχεία - φωτιά για το κτήνος της Πάρου που κατέστρεψε για πάντα τη ζωή της μικρής Μυρτούς.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες ΔΕΝ είναι ανήλικος και άρα κακώς δικάστηκε σαν τέτοιος και οδηγήθηκε στις φυλακές ανηλίκων Αυλώνα.

Είναι καταχωρημένος στα αρχεία της Πακιστανικής πρεσβείας ως 21χρονος ενώ υπάρχουν και ιατροδικαστικά ευρήματα που συνηγορούν στην άποψη πως κακώς ο βιαστής της Μυρτούς δικάστηκε σαν ανήλικος.

Μιλάμε για τον άνθρωπο που δεν τον ήθελαν ουτε οι ομοεθνείς του στο ίδιο κελί στις φυλακές ανηλίκων Αυλώνα..Όχι επειδή έκανε αυτό το αποτρόπαιο έγκλημα.Αλλά επειδή το έκανε την ώρα που είχαν ραμαζάνι.

Εαν όλα όσα κυκλοφορούν σαν πληροφορίες στα δημοσιογραφικά γραφεία τις τελευταίες ώρες επιβεβαιωθούν τότε μιλάμε για ένα δικαστικό σκάνδαλο μεγατόνων και θα πρέπει άμεσα να ερευνηθεί ποιοι και γιατί προστάτεψαν τον Πακιστανό που με ψυχραιμία και κυνικότητα ομολόγησε το έγκλημά του.

Την ίδια ώρα η 15χρονη Μυρτώ συνεχίζει να δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή Ποιος είναι στα αλήθεια ο Πακιστανός...Waqas Ahmed (Αχμέτ Βακάς)..

Αναζητώντας πληροφορίες για τον Waqas Ahmed (Αχμέτ Βακάς) φτάσαμε σε ένα τουρκοσκοπιανό φόρουμ που ενισχύει την φιλία ανάμεσα στις δήθεν "εθνοτικές" μειονότητες των ψευδεπίγραφων "Μακεδόνων" και των "Τούρκων" που ζουν στην Ελλάδα, όπως τους αποκαλεί το site http://turkeymacedonia.wordpress.com/2010/03/10/immigrants-in-greece/.

Στη βινιέτα παρουσιάζονται οι χάρτες της Τουρκίας και της ψευδεπίγραφης "Μακεδονίας", των Σκοπίων δηλαδή. "Turkey & Macedonia,Turkish and Macedonian friendship" αναγράφεται στο λογότυπο. Στην ιστοσελίδα παρουσιάζεται θέμα για τη λαθρομετανάστευση στην Ελλάδα. Και ποιο «καλόπαιδο» φιλοξενείται σε συνέντευξη για τους μετανάστες που έρχονται στην Ελλάδα από τους Τούρκους δουλέμπορους; Ο κύριος Waqas Ahmed. Είναι ο ίδιος.

Ο Αχμέτ Βακάς. Από το χωριό Gujrat του Πακιστάν. Η συνέντευξη είναι μια τυπική ιστορία ενός βασανισμένου μετανάστη, κυνηγημένου από το αστυνομικό σύστημα μιας χώρας που το 50% των κατοίκων της, όπως λέει, είναι ρατσιστές.

Τώρα εξηγείται η διαστρέβλωση και παραποίηση της ηλικίας ενός "πράκτορα" που τον έκαναν με το ζόρι 19 ετών για να τον στείλουν στις φυλακές ανηλίκων Αυλώνα και από εκεί σε δίκη που δεν ξέρουμε καν πότε θα γίνει; Αυτά και άλλα συγκαλύπτουν οι υπευθυνοανεύθυνοι που αποφασίζουν για την ασφάλεια των πολιτών, παρέχοντας ευνοϊκή μεταχείριση σε ανθρωπόμορφα κτήνη σαν τον Αχμέτ Βακάς; Μετά αναρωτιόμαστε γιατί επικρατεί αυτή η κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας, γιατί η εγκληματικότητα έχει χτυπήσει «κόκκινο», γιατί η πορνεία και το εμπόριο ναρκωτικών βασιλεύουν στην πρωτεύουσα. Αλήθεια γνωρίζει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για τη συνέντευξη του «δράκου» της Πάρου στο ανθελληνικό site; Γιατί κ. Δένδια αφήσατε να αλλάξουν την ηλικία του ανθρωπόμορφου κτήνους; Ποια συμφέροντα εξυπηρετούνται από τη δικηγόρο του και ποιος δάκτυλος βρίσκεται πίσω από την ευνοϊκή μεταχείριση του Αχμέτ Βακάς;

Eglimatikotita

Διαβάστε Περισσότερα » "ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΕΓΑΤΟΝΩΝ-Ο Πακιστανός ανθέλληνας πράκτορας και βιαστής της Πάρου δεν είναι ανήλικος"

Χωρίς δώρο Χριστουγέννων θέλει να αφήσει Δημόσιο και συνταξιούχους η Τρόικα

Την επιβολή πρόσθετων διορθωτικών μέτρων για τη διασφάλιση της επίτευξης των στόχων του φετινού Προϋπολογισμού της «γενικής κυβέρνησης» έχει ζητήσει η Τρόικα από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών. Την ίδια ώρα, όπως αποκάλυψε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας, με βάση τις συμφωνηθείσες δανειακές συμβάσεις, οι εταίροι μας στην Ευρωπαϊκή Ενωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο έχουν καθυστερήσει την εκταμίευση όχι μόνο μίας δόσης ύψους 31,2 δισ. ευρώ, αλλά τριών δόσεων συνολικού ποσού 43,4 δισ. ευρώ! Συνέπεια της εξέλιξης αυτής είναι τα ταμειακά διαθέσιμα του ελληνικού κράτους να επαρκούν πλέον μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου.

Σοκ

Σύμφωνα με πληροφορίες που αποκαλύπτει σήμερα ο «Ε.Τ.», οι εκπρόσωποι των δανειστών της χώρας παρουσίασαν μόλις προχθές στην ελληνική κυβέρνηση νέες απαιτήσεις για πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα εντός του 2012. Σύμφωνα με τις απαιτήσεις αυτές, τα δώρα Χριστουγέννων των 700.000 υπαλλήλων και λειτουργών του Δημοσίου και των περίπου 450.000 συνταξιούχων του Δημοσίου θα πρέπει να καταργηθούν πλήρως από φέτος τον Δεκέμβριο! Ανάλογη απαίτηση φέρεται να έχει εγείρει η Τρόικα και για τα δώρα Χριστουγέννων των υπολοίπων συνταξιούχων, οι οποίοι υπερβαίνουν σε αριθμό τα 2 εκατομμύρια!

Τα μέτρα αυτά, εάν τελικά υιοθετηθούν από την ελληνική κυβέρνηση, θα προκαλέσουν κυριολεκτικά παράλυση στη χριστουγεννιάτικη αγορά της χώρας μας και θα οδηγήσουν στο κλείσιμο πολλές ακόμη χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις που κατάφεραν με νύχια και με δόντια να επιβιώσουν μέχρι τώρα από την παρατεταμένη οικονομική κρίση και περιμένουν πώς και πώς την περίοδο των εορτών για να ανασάνουν οικονομικά.

Κατά ριπάς…

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Ε.Τ.», η Τρόικα φέρεται να έχει ζητήσει από την κυβέρνηση να καταργηθούν από φέτος τον Δεκέμβριο:

-Το επίδομα εορτών Χριστουγέννων που λαμβάνουν 450.000 πολιτικοί δημόσιοι υπάλληλοι και 250.000 λειτουργοί του Δημοσίου (στρατιωτικοί, αστυνομικοί, λιμενικοί πυροσβέστες, δικαστικοί, ιατροί του ΕΣΥ, πανεπιστημιακοί, καθηγητές ΤΕΙ, διπλωμάτες κ.λπ.). Το ποσό αυτό ανέρχεται σε 500 ευρώ. Σύμφωνα με την Τρόικα, η κατάργησή του από φέτος θα … «αποδώσει» άμεσα την εξοικονόμηση δαπάνης ύψους 350 εκατ. ευρώ.

- Το επίδομα εορτών Χριστουγέννων που λαμβάνουν, μαζί με τις κύριες συντάξεις τους, περίπου 450.000 συνταξιούχοι του Δημοσίου (πρώην πολιτικοί υπάλληλοι, στρατιωτικοί, αστυνομικοί, δικαστικοί κ.λπ.). Το επίδομα αυτό ανέρχεται σε 400 ευρώ και η κατάργησή του εκτιμάται από την Τρόικα ότι θα οδηγήσει στην άμεση εξοικονόμηση άλλων 180 εκατ. ευρώ.

-Το επίδομα εορτών Χριστουγέννων ύψους 400 ευρώ που λαμβάνουν, μαζί με τις κύριες συντάξεις τους, πάνω από 2 εκατ. συνταξιούχοι του ΙΚΑ, του ΟΑΕΕ και των λοιπών ασφαλιστικών φορέων της χώρας. Η εκτιμώμενη από την Τρόικα άμεση εξοικονόμηση δαπάνης θα υπερβεί τα 800 εκατ. ευρώ.

- Το επίδομα εορτών Χριστουγέννων που καταβάλλεται ως 13η επικουρική σύνταξη σε όλους σχεδόν τους συνταξιούχους! Η εξοικονόμηση δαπάνης που θα προκύψει από το μέτρο αυτό εκτιμάται ότι θα υπερβεί τα 200 εκατ. ευρώ.

Το συνολικό ύψος των πρόσθετων αυτών και άμεσων περικοπών εκτιμάται ότι θα υπερβεί το 1,5 δισ. ευρώ.

Εκτροχιασμός

Σημειώνεται ότι τα νέα από την πορεία εκτέλεσης του Κρατικού Προϋπολογισμού, τα οποία έγιναν γνωστά χθες, δείχνουν ότι:

- Τα έσοδα υπέστησαν νέα σημαντική καθίζηση τον Σεπτέμβριο, αυτή τη φορά εξαιτίας της τριήμερης απεργίας των εφοριακών και των τελωνειακών που είχε σαν συνέπεια να μην εισπραχθούν μέχρι το τέλος του περασμένου μηνός περίπου 500 εκατ. ευρώ. Η συνολική υστέρηση εσόδων που καταγράφεται στο εννεάμηνο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2012 υπερβαίνει τα 2,5 δισ. ευρώ.

-Το πρωτογενές έλλειμμα φθάνει τα 2 δισ. ευρώ το εννεάμηνο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2012.

 Γιώργος Παλαιτσάκης  στον Ελεύθερο Τύπο

Διαβάστε Περισσότερα » "Χωρίς δώρο Χριστουγέννων θέλει να αφήσει Δημόσιο και συνταξιούχους η Τρόικα"

Ηλεκτρονικά οι αιτήσεις συνταξιοδότησης στο ΙΚΑ

Μέσω διαδικτύου, θα μπορούν να υποβάλλουν από τις 15 Οκτωβρίου οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ αίτηση για σύνταξη (γήρατος και αναπηρίας), ενώ θα μπορούν να παρακολουθούν την πορεία της αίτησης και να προσδιορίζουν τον χρόνο ασφάλισης από την αρχική ημερομηνία κατάθεσης, έως την ολοκλήρωσή της.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της διοίκησης του ΙΚΑ, με τη χρήση των υπηρεσιών αυτών:
- Ελαχιστοποιείται ο χρόνος υποβολής της αίτησης, αφού η ολοκλήρωση της σχετικής διαδικασίας πραγματοποιείται ηλεκτρονικά και η φυσική παρουσία του ασφαλισμένου στα υποκαταστήματα του ΙΚΑ περιορίζεται μόνο στην παράδοση των δικαιολογητικών.
- Οι ασφαλισμένοι δεν θα χρειάζεται να επισκέπτονται τα υποκαταστήματα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ για να πληροφορηθούν σε ποιο στάδιο επεξεργασίας βρίσκεται η αίτησή τους (για συνταξιοδότηση ή προσδιορισμό χρόνου ασφάλισης).
- Οι υπηρεσίες συντάξεων θα μπορέσουν να αξιοποιήσουν τον χρόνο συναλλαγής που αποδεσμεύεται με τη χρήση των υπηρεσιών αυτών, προς την κατεύθυνση της βελτίωσης του χρόνου απόκρισης στα αιτήματα των ασφαλισμένων.

Διαβάστε Περισσότερα » "Ηλεκτρονικά οι αιτήσεις συνταξιοδότησης στο ΙΚΑ"

Στο «κόκκινο» τα αποθεματικά του κράτους

Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε ο αναπληρωτής υπουργός οικονομικών για τα ταμιακά αποθέματα. Μιλώντας στην αρμόδια επιτροπή της βουλής που συζητείται το προσχέδιο του προϋπολογισμού ο Χρήστος Σταικούρας έδωσε αναλυτικά στοιχεία για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας.

«Από τη στιγμή που η χώρα δεν έχει λάβει, ως τώρα, τις προγραμματισμένες δόσεις της χρηματοδοτικής στήριξης έχει δημιουργηθεί πρωτοφανής πίεση στην ταμειακή της κατάσταση. Πίεση που θα υπάρχει και θα εντείνεται μέχρι τη λήψη της επόμενης δόσης. Να θυμίσω και να τονίσω ότι, υπό προϋποθέσεις βέβαια, θα έπρεπε να αποδεσμευθεί δόση ύψους 31,2 δισ. ευρώ από το 2ο τρίμηνο και 5 δισ. ευρώ από το 3ο τρίμηνο, ενώ εκκρεμεί ακόμη μία δόση ύψους 7,2 δισ. ευρώ για το 4ο τρίμηνο του έτους. Δόσεις των οποίων την καταβολή έχει άμεσα ανάγκη η ελληνική οικονομία» είπε ο αναπληρωτής υπουργός οικονομικών.

Παράλληλα υποστήριξε ότι παρά την οικονομική κρίση και τις δυσκολίες που υπάρχουν έχουν γίνει ήδη τα πρώτα θετικά βήματα.

«Δείγματα γραφής που είναι συγκεκριμένα και αφήνουν περιθώρια αισιοδοξίας. Ειδικότερα, σ’ αυτά περιλαμβάνονται: Η ποσοτική και ποιοτική βελτίωση του «κεφαλαίου αξιοπιστίας» της χώρας ως αποτέλεσμα συγκροτημένων, μεθοδικών και αποτελεσματικών κινήσεων της Κυβέρνησης. Η βελτίωση της αξιοπιστίας που καθίσταται σαφής τόσο από τις δηλώσεις των εταίρων μας, όσο και από την πρόσφατη επίσκεψη της Γερμανίδας Καγκελαρίου στη χώρα μας. Η πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού του τρέχοντος έτους που κρίνεται ικανοποιητική, παρά την ύφεση. Η αξιοσημείωτη μείωση στα spreads των ελληνικών ομολόγων. Η αποκλιμάκωση του γενικού δείκτη τιμών καταναλωτή στο 0,9% το Σεπτέμβριο (ο εναρμονισμένος ΔΤΚ στο 0,3%), που είναι το χαμηλότερο επίπεδο πληθωρισμού από τον Οκτώβριο του 2009. Η αλλαγή του επενδυτικού κλίματος στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Η χθεσινή έκδοση εξάμηνων εντόκων γραμματίων του Ελληνικού Δημοσίου με επιτόκιο στο 4,46%, το οποίο είναι το χαμηλότερο από τις αρχές του 2010. Η βελτίωση στο εξωτερικό ισοζύγιο και η άνοδος των εξαγωγών. Η σταδιακή επιστροφή καταθέσεων, αν και μέρος αυτών διοχετεύεται στην κάλυψη φορολογικών υποχρεώσεων νοικοκυριών και επιχειρήσεων, αλλά και επενδυτών, καθώς αποκαθίσταται η εμπιστοσύνη στην Ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας. Η προώθηση μιας σειράς αποκρατικοποιήσεων και η αξιοποίηση της περιουσίας της Δημοσίου (π.χ. διαγωνισμός για IBC κ.α.). Η δημιουργία νέων ισχυρών τραπεζικών ομίλων με μεγέθη ικανά να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις όχι μόνο του εθνικού αλλά και του διεθνούς οικονομικού περιβάλλοντος»

Παρά όμως τη συμφωνία των εισηγητών της συμπολίτευσης για την ανάγκη επίδειξης πνεύματος σύμπνοιας, καταγράφονται βολές μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ για τον βαθμό ανταπόκρισης των υπουργών τους στα καθήκοντα που έχουν αναλάβει- όπως επίσης και οι πολιτικές διαφοροποιήσεις που επιδίωξε να προβάλει, από πλευράς της, η Δημοκρατική Αριστερά.

Από πλευράς ΠΑΣΟΚ, ο Φίλιππος Σαχινίδης επιτέθηκε στη Νέα Δημοκρατία, υπογραμμίζοντας πως «η δική της έλλειψη πολιτικής βούλησης για συνεργασία ευθύνεται για πολλά από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε σήμερα»

. Παρότι ο κ. Σαχινίδης δήλωσε πως υπερασπίζεται «πολύ συνειδητά την ανάγκη επιτυχίας της κυβέρνησης αυτής», υποστήριξε πως «πολλοί υπουργοί της κυβέρνησης δεν βοηθούνε- και μιλάνε γι' ανάπτυξη αλλά δεν εργάζονται γι' αυτήν (…) Δεν αισθάνονται την ανάγκη για αναδιάρθρωση ή περικοπές τμημάτων του δημοσίου τομέα και έχουν αναδειχθεί σε ακτιβιστές των υπουργείων τους και όχι της υπεράσπισης των πολιτών».

Η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Ασημίνα Ξυροτήρη παρατήρησε πως «το προσχέδιο προϋπολογισμού ασφυκτιά απ' την πολιτική της λιτότητας που ανακυκλώνει την ύφεση και δεν ικανοποιεί τους στόχους της συμφωνίας των τριών πολιτικών αρχηγών».

Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Ευκλείδης Τσακαλώτος, επισήμανε πως, στην εφαρμοζόμενη πολιτική, χρησιμοποιούνται τρία κανάλια εξόδου απ' την ύφεση (μείωση επιτοκίων, δημοσιονομική πειθαρχία, εσωτερική υποτίμηση) κανένα από τα οποία δεν λειτουργεί. «Το συμπέρασμα είναι πως δεν έχουμε βιώσιμο χρέος και δεν θα έχουμε, αν δεν αλλάξει η βασική σχέση μεταξύ του επιτοκίου και του ρυθμού ανάπτυξης. Ότι έχουμε τρομερή κοινωνική θυσία, για πολύ μικρά αποτελέσματα. Και ότι δεν υπάρχει πια στρατηγική της κυβέρνησης άλλη απ' το να κρατήσουμε το κεφάλι μας πάνω απ' το νερό και να περιμένουμε την ευρωπαϊκή κρίση που θα αλλάξει κάπως την Ευρώπη- και μέσα από το πότισμα του βασιλικού να ποτιστεί και η γλάστρα της Ελλάδας» συμπέρανε ο κ. Τσακαλώτος. «Δυστυχώς για σας, δεν θα ψηφίσετε ούτε για την επιμήκυνση, ούτε για την ανάπτυξη. Θα ψηφίσετε ένα προσχέδιο προϋπολογισμού που ξέρετε πως οι αριθμοί δεν στέκουν και θα ψηφίσετε τα μέτρα. Το προσχέδιο αποδεικνύει πως πρόκειται για μια ταξική επιλογή και πρέπει να το αντιμετωπίσουμε κι εμείς με ταξική ματιά» κατέληξε ο κ. Τσακαλώτος.

«Αυτοί που διέλυαν τη χώρα και οδήγησαν την ανεργία στα ύψη και σε μια κατάσταση με 3.000 αυτοκτονίες και χιλιάδες μαγαζιά να έχουν βάλει λουκέτα, έρχονται να ζητήσουν πιο αποφασιστική συνέχιση του ίδιου κατήφορου» σχολίασε, για την ομιλία Σαχινίδη, ο εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Νότης Μαριάς, προειδοποιώντας τον εισηγητή του ΠΑΣΟΚ πως «η ανθρωπιστική κρίση που οδηγεί σε αυτοκτονίες έχει πλέον στοιχεία και ποινικού δικαίου».

Ο Ηλίας Παναγιώταρος, από τη Χρυσή Αυγή, επισκόπησε το προεκλογικό πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας, χαρακτηρίζοντας τις υποσχέσεις τους «απάτη». Παράλληλα, σχολιάζοντας το προσχέδιο προϋπολογισμού, παρατήρησε πως «την ίδια στιγμή που δαπανώνται εκατομμύρια ευρώ για την επίσκεψη Μέρκελ, οδηγείται ένας ολόκληρος λαός να συνταξιοδοτηθεί στα 67, για την εξοικονόμηση μονάχα 5 εκατ. ευρώ». Ο κ. Παναγιώταρος αξίωσε «να απαιτηθούν τα αντισταθμιστικά οφέλη των Ενόπλων Δυνάμεων αξίας δισεκατομμυρίων ευρώ, που φαγώθηκαν από απατεώνες τύπου Τσοχατζόπουλου».

Τέλος, για λογαριασμό του ΚΚΕ, ο Νίκος Καραθανασόπουλος υποστήριξε πως εντός του καπιταλιστικού οικονομικού συστήματος υπάρχουν δύο επιλογές εξόδου απ' την κρίση- και οι δύο προσωρινές και αντιλαϊκές: «Είτε η επιλογή της ανεξέλεγκτης χρεοκοπίας, με έξοδο απ' το ευρώ και εξωτερική υποτίμηση, είτε συνέχιση της εσωτερικής υποτίμησης».

real

Διαβάστε Περισσότερα » "Στο «κόκκινο» τα αποθεματικά του κράτους"

Το ζήτημα του «Πόθεν Έσχες» των Ιεραρχών... στη Βουλή

Στη Βουλή των Ελλήνων έφθασε το θέμα της υποβολής δήλωσης «Πόθεν Έσχες» από τους Ιεράρχες, κληρικούς και λαϊκούς που υπηρετούν σε υψηλόβαθμες θέσεις σε εκκλησιαστικούς οργανισμούς. Με ερώτησή τους προς τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ Νίκος Τσούκαλης και Γρηγόρης Ψαριανός ζητούν να ενημερωθούν εάν «διενεργούνται φορολογικοί έλεγχοι και έλεγχοι πόθεν έσχες σε Ιερές Μονές, Ιεράρχες και εκκλησιαστικά ιδρύματα» καθώς και «σε ποιες Ιερές Μονές και Μητροπόλεις διενεργήθηκαν και διενεργούνται έλεγχοι».

Επίσης ρωτούν «πόσες εκθέσεις ελέγχου έχουν καταρτιστεί» και «πόσα πρόστιμα και προσαυξήσεις έχουν επιβληθεί και πόσα έχουν εισπραχθεί». Ερωτούν, τέλος, τον υπουργό Οικονομικών εάν προτίθεται να επεκτείνει τους ελέγχους «σε άλλα εκκλησιαστικά ιδρύματα και πρόσωπα».

Υπενθυμίζεται ότι πριν λίγες ημέρες το Amen.gr δημοσίευσε ρεπορτάζ για το ζήτημα και μετέφερε τις διαθέσεις Μητροπολιτών της νεότερης γενιάς που υποστηρίζουν την εφαρμογή του «Πόθεν Έσχες» και για τους Ιεράρχες, σύμφωνα με την απόφαση που έλαβε η Ιεραρχία το 2005 και η οποία μέχρι σήμερα – όπως επισημαίνουν – δεν έχει εφαρμοστεί.

Διαβάστε την ερώτηση των βουλευτών της ΔΗΜΑΡ:

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Υπουργό Οικονομικών

Θέμα: Φορολογικοί έλεγχοι σε Ιερές Μονές, Ιεράρχες και Εκκλησιαστικά Ιδρύματα.

Το 2005, με αφορμή την εκκλησιαστική κρίση η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδας είχε αποφασίσει την εφαρμογή του «Πόθεν Έσχες» για τους Ιεράρχες αλλά και τους κληρικούς και λαϊκούς που κατέχουν υψηλόβαθμες θέσεις σε εκκλησιαστικούς οργανισμούς.

Πρόσθετα τα μέλη της Ιεραρχίας είχαν αποφασίσει μεταξύ άλλων:

• Να γίνεται τακτικός έλεγχος των οικονομικών εκκλησιαστικών διαχειρίσεων από ορκωτούς λογιστές και από την Οικονομική Επιθεώρηση της Εκκλησίας.

• Να δημοσιεύεται κάθε χρόνο σε τοπικές Εφημερίδες ο οικονομικός απολογισμός κάθε Ιεράς Μητρόπολης.

• Να γίνεται προληπτικός έλεγχος της νομιμότητας των συμβάσεων κάθε Εκκλησιαστικού Νομικού Προσώπου ύψους άνω των 300.000 ευρώ από την Ανωτάτη Εξελεγκτική Επιτροπή της Ιεράς Συνόδου.

• Εφαρμογή ενιαίου και διαφανούς ταμειακού και λογιστικού συστήματος οικονομικής διαχειρίσεως για τις Ιερές Μητροπόλεις, τους Ιερούς Ναούς και τις Ιερές Μονές.

Με βάση τα παραπάνω. Ερωτάται ο κ.Υπουργός:

- Διενεργούνται φορολογικοί έλεγχοι και έλεγχοι πόθεν έσχες σε Ιερές Μονές, Ιεράρχες και εκκλησιαστικά ιδρύματα; Σε ποιες Ιερές Μονές και Μητροπόλεις διενεργήθηκαν και διενεργούνται έλεγχοι; Πόσες εκθέσεις ελέγχου έχουν καταρτιστεί; Πόσα πρόστιμα και προσαυξήσεις έχουν επιβληθεί και πόσα έχουν εισπραχθεί;
- Προτίθεστε να επεκτείνετε τους ελέγχους σε άλλα εκκλησιαστικά ιδρύματα και πρόσωπα;

Οι ερωτώντες βουλευτές:

Νίκος Τσούκαλης
Γρηγόρης Ψαριανός

amen

Διαβάστε Περισσότερα » "Το ζήτημα του «Πόθεν Έσχες» των Ιεραρχών... στη Βουλή"

Goldman Sachs: «Οχι» σε νέα μέτρα λιτότητας στην Ελλάδα

«Πολύ σκληρά» είναι ήδη τα μέτρα λιτότητας που εφαρμόζονται στην Ελλάδα και ενδεχόμενες νέες περικοπές θα αποδειχθούν αντιπαραγωγικές όσον αφορά στη μείωση του ελλείμματος, λόγω των αρνητικών επιπτώσεων που θα έχουν τόσο στην ανάπτυξη όσο και στα φορολογικά έσοδα. Αντίθετα, είναι αναγκαίο να προωθηθούν οι διαρθρωτικές αλλαγές.

Αυτά εκτιμά σε έκθεσή της η Goldman Sachs, στην οποία οι αναλυτές θεωρούν ότι η προσαρμογή που ζητάει η τρόικα θα έχει μια αρνητική επίπτωση στο ΑΕΠ της χώρας (4,5%) και υποστηρίζουν ότι το εμπροσθοβαρές του προγράμματος, δηλαδή η λήψη των 9 δισ. ευρώ από τα 13,5 δισ. ευρώ το 2013 ενέχει το ρίσκο αφενός να καταστεί αναποτελεσματικό το σχέδιο της προσαρμογής συνολικά, αφετέρου να υπάρξουν σοβαροί κραδασμοί στο πολιτικό σκηνικό.
Η Goldman Sachs εκφράζει επίσης την εκτίμηση ότι το επόμενο πακέτο της οικονομικής βοήθειας ύψους 31,5 δισ. ευρώ θα δοθεί τελικά στην Ελλάδα πριν τα τέλη Νοεμβρίου. Οι Ευρωπαίοι εταίροι έχουν κάθε λόγο να θέλουν να επιτευχθεί συμφωνία με την ελληνικά πλευρά, υποστηρίζει.
«Σε κάθε περίπτωση, έμφαση θα πρέπει να δοθεί στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις. Παρότι έχουν πραγματοποιηθεί κάποιες ήδη στην Ελλάδα, χρειάζονται περισσότερες, η επίδραση των οποίων στην ανάπτυξη, θα πάρει χρόνια» υπογραμμίζει.

ethnos

Διαβάστε Περισσότερα » "Goldman Sachs: «Οχι» σε νέα μέτρα λιτότητας στην Ελλάδα"

Επιβλαβές για την υγεία το “Μίνι Μπιμπερό με Καραμέλες” του Jumbo!

Την απαγόρευση κυκλοφορίας και απόσυρση του παιδικού παιχνιδιού “Mίνι Μπιμπερό με Καραμέλες” που εισάγει και διανέμει η εταιρεία JUMBO A.E.E., αποφάσισε η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας του υπουργείου Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, επιβάλλοντας παράλληλα και χρηματικό πρόστιμο 5.000 ευρώ στην εταιρεία. Το εν λόγω παιχνίδι κρίθηκε επιβλαβές για την υγεία από το Ανώτατο Χημικό Συμβούλιο, ενώ η απόσυρση θα γίνει με μέριμνα και δαπάνη του εισαγωγέα και διαθέτη του προϊόντος στην αγορά

Διαβάστε Περισσότερα » "Επιβλαβές για την υγεία το “Μίνι Μπιμπερό με Καραμέλες” του Jumbo!"

ΕΕ: Πιέζει για «λύση χωρίς καθυστέρηση» στην ονομασία των Σκοπίων

Την έκθεση προόδου της ΠΓΔΜ για το 2012 παρουσίασε σήμερα ο Ευρωπαίος Επίτροπος για θέματα διεύρυνσης Στέφαν Φούλε.

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος πρότεινε για τέταρτη φορά την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της ΠΓΔΜ με την ΕΕ, τονίζοντας ότι το θέμα της ονομασίας θα ληφθεί υπόψη στα πρώτα στάδια των διαπραγματεύσεων.

Σύμφωνα με τον κ. Φούλε, η ΠΓΔΜ πρέπει να προχωρήσει στο επόμενο στάδιο της Εταιρικής Σχέσης, προκειμένου να συνεχίσει το ρυθμό των μεταρρυθμίσεων.

Στην κατεύθυνση αυτή, πρόσθεσε, «η διατήρηση σχέσεων καλής γειτονίας είναι ουσιαστική».

«Σε ό,τι αφορά το θέμα της ονομασίας, πρέπει να βρεθεί λύση χωρίς καθυστέρηση. Να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις που θα δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για την εξεύρεση αυτής της λύσης», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Φούλε εξέφρασε την ελπίδα ότι θα υπάρξει θετική ανταπόκριση από τα Σκόπια στην ελληνική πρόταση περί της υπογραφής ενός Μνημονίου Κατανόησης μεταξύ Ελλάδος και ΠΓΔΜ, το οποίο θα θέσει το πλαίσιο και τις βασικές παραμέτρους για την οριστική επίλυση του ζητήματος της ονομασίας.

Σε γενικές γραμμές, η έκθεση τονίζει ότι η ΠΓΔΜ συνεχίζει την ομαλή εφαρμογή των υποχρεώσεων που απορρέουν από τη Συμφωνία Σύνδεσης και Σταθεροποίησης και προτείνει η χώρα να προχωρήσει στο δεύτερο στάδιο της Συμφωνίας Σύνδεσης. Επισημαίνει, επίσης, ότι «η ΠΓΔΜ πληροί τα πολιτικά κριτήρια για να ενταχθεί στην ΕΕ» και ότι «η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ εκπλήρωσε φιλόδοξους μεταρρυθμιστικούς στόχους».

Σε ό,τι αφορά στις σχέσεις της ΠΓΔΜ με την Ελλάδα, η Κομισιόν επισημαίνει ότι εξακολουθούν να είναι στενές ιδιαίτερα στους τομείς της οικονομίας και του τουρισμού. Υπογραμμίζει ωστόσο, ότι οι σχέσεις ανάμεσα στις δύο χώρες εξακολουθούν να επηρεάζονται από το ζήτημα της ονομασίας. Η Επιτροπή σημειώνει ότι οι συνομιλίες που διεξάγονται υπό την αιγίδα των Η.Ε. για εξεύρεση, μέσω διαπραγματεύσεων, μιας αμοιβαία αποδεκτής λύσης στο ζήτημα της ονομασίας πρέπει να συνεχιστούν με αυξημένη ένταση ενώ το ίδιο ισχύει για τις διμερείς συναντήσεις και επαφές. Επιπλέον, στην έκθεση της Επιτροπής επισημαίνεται ότι θα πρέπει να αποφευχθούν ενέργειες και δηλώσεις που θα μπορούσαν να επηρεάζουν αρνητικά τις καλές σχέσεις γειτονίας.

newsbomb

Διαβάστε Περισσότερα » "ΕΕ: Πιέζει για «λύση χωρίς καθυστέρηση» στην ονομασία των Σκοπίων"

Εμπλοκή με την τρόικα για τις τράπεζες

«Βέτο» των δανειστών για την επιστροφή 500 εκατ. στο Δημόσιο. Ζητούν ως αντιστάθμισμα είτε νέα έκτακτη εισφορά, είτε να ισχύσει από φέτος το ψαλίδι στα δώρα δημοσίων υπαλλήλων και συνταξιούχων. «Οχι» από το υπ. Οικονομικών

Ξαφνική εμπλοκή είχαμε χθες στις διαπραγματεύσεις του υπουργού Οικονομικών Γ. Στουρνάρα με την τρόικα.

Σημείο τριβής αποτέλεσε σύμφωνα με πληροφορίες η υποχρέωση των τραπεζών να επιστρέψουν μέχρι το τέλος του έτους 500 εκατ. ευρώ στο ελληνικό Δημόσιο με τη μορφή μερίσματος από την κρατική χρηματοδότηση που είχαν λάβει το 2008 με προνομιούχες μετοχές βάσει του νόμου Αλογοσκούφη.
Οι επικεφαλής της τρόικας ζήτησαν να μη δοθεί αυτό το ποσό, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση του κ. Στουρνάρα αλλά και του αναπληρωτή υπουργού Χρήστου Σταϊκούρα, οι οποίοι κατά τις ίδιες πληροφορίες αντέτειναν πως πρόκειται για έσοδα που έχουν γραφτεί στον προϋπολογισμό του 2012 και συνεπώς θα προκύψει ξαφνικά ισόποση «μαύρη τρύπα».

Μάλιστα για να καλυφθεί το ποσό η τρόικα πρότεινε αρχικά είτε να μπει νέος φόρος με τη μορφή έκτακτης εισφοράς ώστε να φέρει άμεσα δημοσιονομικά αποτελέσματα είτε να κοπούν από φέτος τα δώρα σε δημοσίους υπαλλήλους και συνταξιούχους.
Οι προτάσεις αυτές δεν έγιναν αποδεκτές από την ελληνική πλευρά, η οποία υπογράμμισε πως δεν είναι δυνατόν ξαφνικά να τίθενται στο τραπέζι τέτοιες απαιτήσεις.
Οι εκπρόσωποι των δανειστών μας επέμειναν στη θέση τους και αντιπρότειναν να μειωθούν οι μισθοί ή να μπει έκτακτη εισφορά σε όλους τους τραπεζοϋπαλλήλους ώστε να καλυφθεί το κενό.

Και η πρόταση αυτή δεν έγινε αποδεκτή από το οικονομικό επιτελείο με αποτέλεσμα το θέμα να παραμείνει ανοιχτό και να λήξει χωρίς συμφωνία άλλο ένα ραντεβού.
Θα πρέπει να αναφερθεί ότι από τις αρχές Σεπτεμβρίου στο υπουργείο Οικονομικών προσπαθούν να εξασφαλίσουν τα 500 εκατ. ευρώ.
Είναι χαρακτηριστικό πως στις 7 Σεπτεμβρίου ο κ. Σταϊκούρας απέστειλε σχετική επιστολή στον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργο Προβόπουλο και τον πρόεδρο της Ενωσης Ελληνικών Τραπεζών Γιώργο Ζανιά.
Ζητούσε «να γίνουν οι κατάλληλες κινήσεις έτσι ώστε να διευθετηθεί η εκκρεμότητα που υπάρχει σε σχέση με το θέμα της σταθερής απόδοσης 10% επί του εισφερόμενου κεφαλαίου στις τράπεζες, που υπήχθησαν στο πρώτο μέτρο του ν.3723/2008».
Τόνιζε δε πως το ποσό των 500 εκατ. έχει εγγραφεί στον κρατικό προϋπολογισμό ως έσοδο.

Εκκρεμότητες
Οσον αφορά στα υπόλοιπα ανοιχτά μέτωπα πληροφορίες αναφέρουν πως τα μέτρα του 2013 έχουν σχεδόν «κλείσει», μένουν ακόμη μικρές εκκρεμότητες και η συζήτηση επικεντρώνεται κυρίως στα μέτρα του 2014. Σχετικά με την κατανομή τους παραμένουν οι απαιτήσεις της τρόικας για εμπροσθοβαρή εφαρμογή του «πακέτου» με μέτρα της τάξης των 9 δισ. ευρώ να πρέπει να υλοποιηθούν το 2013.
Στέλεχος του οικονομικού επιτελείου προσερχόμενο στη χθεσινή σύσκεψη δήλωσε πως «προσπαθούμε να μην ξεφύγουμε πολύ από τα 7,8 δισ. για το 2013, που προβλέπει ως πρόσθετα μέτρα ο προϋπολογισμός».
Σήμερα στις 18:30 έχει οριστεί νέο ραντεβού του Γ. Στουρνάρα με τους Π. Τόμσεν, Κ. Μαζούχ και Μ. Μορς, καθώς τα χρονοδιαγράμματα είναι ασφυκτικά αφού το πακέτο των μέτρων πρέπει να οριστικοποιηθεί τις επόμενες μέρες με χρονικό ορίζοντα τη Σύνοδο Κορυφής στις 18-19 Οκτωβρίου.

ethnos

Διαβάστε Περισσότερα » "Εμπλοκή με την τρόικα για τις τράπεζες"

Τέλος το δωρεάν παρκάρισμα στον Πειραιά

Αντιδράσεις τόσο από τους κατοίκους, όσο και από τους καταστηματάρχες Παρκόμετρα σχεδιάζει να βάλει ο Δήμος του Πειραιά περιμετρικά του λιμανιού και στο εμπορικό κέντρο της πόλης, στα πρότυπα του Δήμου Αθηναίων.

Σύμφωνα με το σχεδιασμό θα δημιουργηθούν πέντε ζώνες και οι οδηγοί θα πληρώνουν από 50λεπτά έως και και 5 ευρώ.

Οι μόνιμοι κάτοικοι θα πληρώνουν 20 ευρώ το χρόνο, ενώ η στάθμευση για τα ΑΜΕΑ θα είναι δωρεάν. Ωστόσο πολλές είναι αντιδράσεις τόσο από τους κατοίκους, όσο και από τους καταστηματάρχες.

Οι ζώνες ελεγχόμενης στάθμευσης του Πειραιά

- Α΄Ζώνη: Αγ.Διονυσίου – Ρετσινα – Ευαγγελστριας – 34ου Πεζικού Συντάγματος – Ηρώων Πολυτεχνείου – Βασ. Γεωργίου Α΄- Ακτή Ποσειδώνος

- Β΄Ζώνη: Ευαγγελιστριας – Γρ. Λαμπράκη – Καραολή Δημητρίου – Δεληγιώργη – Ακτή Μουτσοπούλου – Γρ. Λαμπράκη

- Γ' Ζώνη: Βασ. Γεωργίου Α΄- Ηρώων Πολυτεχνείου – Χαρ. Τρικούπη – Ακτή Μουτσοπούλου – Γρ. Λαμπράκη

- Δ΄Ζώνη: Βασ. Γεωργίοτ Α' – Ακτή Μιαούλη – Ιάσονος – Χατζηκυριάκου

- Ε΄Ζώνη: Ζάννη – Φρεαττύδος – Ακτή Μουτσοπούλου

Το ωράριο λειτουργίας της ελεγχόμενης στάθμευσης θα είναι από Δευτέρα έως Παρασκευή 9.00 – 21.00 και το Σάββατο 9.00 – 16.00.

epikaira

Διαβάστε Περισσότερα » "Τέλος το δωρεάν παρκάρισμα στον Πειραιά"

Πλειστηριασμοί ακινήτων της «Μπάμπης Βωβός»

Απερρίφθη το αίτημα για μέτρα προστασίας από τους πιστωτές

Τα προβλήματα στην εταιρεία «Μπάμπης Βωβός» συνεχίζονται. Το αίτημα της εταιρείας για προσωρινά μέτρα προστασίας από τους πιστωτές απερρίφθη από το δικαστήριο. Στόχος της εταιρείας με το αίτημα αυτό -είχε υποβληθεί παράλληλα με την αίτηση για ένταξη στο άρθρο 99 - ήταν να μην προχωρήσουν οι πιστωτές σε πλειστηριασμούς. Σύμφωνα με πληροφορίες, διενεργήθηκε ήδη ένας πλειστηριασμός ακινήτου από τους εργαζόμενους αλλά δεν βρέθηκε πλειοδότης.

Διαβάστε Περισσότερα » "Πλειστηριασμοί ακινήτων της «Μπάμπης Βωβός»"

ΥΠΕΣ σε ΟΤΑ: Εδώ και τώρα συνεργασία με Γερμανία

Τις κατευθύνσεις που έδωσε η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ για επιτάχυνση και εμβάθυνση της συνεργασίας της... ελληνικής με τη γερμανική Αυτοδιοίκηση αλλά και την πραγματοποίηση άμεσα αλλαγών σε δήμους και περιφέρειες, είχε φροντίσει να δώσει μία εβδομάδα πριν την επίσκεψή της ο υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης**. Αυτό προκύπτει από επιστολή (2 Οκτωβρίου 2012/Α.Π. 57) που είχε στείλει ο υπουργός σε όλους τους δημάρχους της χώρας ζητώντας τους στην ουσία να προχωρήσουν άμεσα σε συνεργασίες με δήμους της Γερμανίας.

Η επιστολή στάλθηκε με αφορμή την την 3η Ελληνογερμανική Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί το Νοέμβριο στη Θεσσαλονίκη με τη συμμετοχή του «εντεταλμένου» της γερμανίδας καγκελαρίου στην Ελλάδα, Χανς - Γιοακίμ Φούχτελκαι από το περιεχόμενό της είναι σαφής η «γραμμή» του υπουργείου για την άμεση ένταξη όλων των αιρετών σε αυτή την πρωτοβουλία. «Το προγράμματα της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης διατηρούνται στη ζωή μέσω συγκεκριμένων δράσεων των τοπικών παραγόντων 

 . Πολλοί από αυτούς έχουν ήδη δραστηριοποιηθεί για την περιφέρειά τους σε συνεργασία με τοπικούς παράγοντες της Γερμανίας. Θα θέλαμε να ενθαρρύνουμε και τους υπόλοιπους, εκείνους που θα θελήσουν να δραστηριοποιηθούν μελλοντικά», αναφέρει στην επιστολή του ο κ. Στυλιανίδης χαρακτηρίζοντας την Ελληνογερμανική Συνέλευση ως μια από τις συνιστώσες της «Ελληνογερμανικής Εταιρικής Σχέσης».

Οι δέκα τομείς της ελληνογερμανικής συνεργασίας

Και σε ποιους τομείς μπορεί η ελληνική και η γερμανική Αυτοδοίκηση να «βαδίσει» χέρι χέρι; Πού μπορούν να αναπτύξουν συνέργειες; Όπως αναφέρεια στην επιστολή του ο υπουργός Εσωτερικών:

1) Στην περιβαλλοντική, κλιματική και ενεργειακή πολιτική,

2) Στη διαχείριση των απορριμμάτων

3) Στην προστασία του πολίτη,

4) Στην τοπική οικονομική ανάπτυξη και έρευνα,

5) Στην παιδεία,

6) Στις επαφές της κοινωνίας των πολιτών

7) Στις πολιτιστικές ανταλλαγές,

8) Στην τουριστική πολιτική,

9) Στην υγεία και

10) Στην πολιτική μεταφορών σε τοπικό επίπεδο.

Οι συνεργασίες αυτές, όπως αναφέρεται και στην επιστολή, γίνονται μέσω αδελφοποιήσεων ελληνικών και γερμανικών ΟΤΑ, με στόχο, μετακύ άλλων, να προωθηθούν προγράμματα στους συγκεκριμένους τομείς.

Υπενθυμίζεται ότι το δρόμο για τη συνεργασία είχε ανοίξει από την Πέλλα, τον περασμένο Μάιο, και ο γερμανός υφυπουργός Εργασίας, αρμόδιος για την Τοπική Αυτοδιοίκηση Χανς - Γιοακίμ Φούχτελ, όταν παρουσίασε ένα πλαίσιο συνεργασίας το οποίο περιλαμβάνει μία συγκεκριμένη στρατηγική ανάπτυξης των συνεργασιών, με βάση επιλεγμένες περιοχές συνεργασίας και συγκεκριμένων δράσεων στους τομείς των υδάτινων πόρων, των ΑΠΕ και του τουρισμού.

Οι συναντήσεις ελλήνων - γερμανών αυτοδιοικητικών

Σημαντικό ρόλο στην άμεση προώθηση της ελληνογερμανικής συνεργασίας αναμένεται να παίξουν και οι δύο συναντήσεις που θα έχουν μέσα στις επόμενες 30 ημέρες οι γερμανοί και οι έλληνες αυτοδιοικητικοί: 

Στη Γερμανοελληνική Συνάντηση στη Φραγκφούρτη, που θα πραγματοποιηθεί στις 20-21 Οκτωβρίου, και στην οποία θα μιλήσει ο υπουργός Εσωτερικών Ε. Στυλιανίδης, υπογραμμίζοντας -σύμφωνα με τις πληροφορίες της aftodioikisi.gr- ότι «προχωράμε άμεσα τη συνεργασία μας στους τομείς που έχουν συμφωνηθεί», και

στην 3η Ελληνογερμανική Συνέλευση (DGV ΙΙΙ), η οποία θα γίνει στη Θεσσαλονίκη το διήμερο 15-16 Νοεμβρίου, με ευθύνη του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρη, που είναι και από τα ιδρυτικά μέλη της Ελληνογερμανικής Επιτροπής Δημάρχων.

Να σημειωθεί πως η Ελληνογερμανική Συνέλευση έχει ως αντικείμενο τη συνεργασία μεταξύ ελληνικών και γερμανικών περιφερειών και δήμων, αλλά και μεταξύ, εμπειρογνωμόνων, επιχειρηματιών και εκπροσώπων της κοινωνίας των πολιτών. Στόχος είναι η ανταλλαγή εμπειριών σε πολλούς τομείς της πολιτικής σε επίπεδο Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθώς και η προώθηση της ανάπτυξης ελληνικών επιχειρήσεων μέσω της συνεργασίας με γερμανούς εταίρους.

Ο ρόλος του Φούχτελ

Επί πλέον, η διαδικασία αυτή, της ελληνογερμανικής συνεργασίας, υποστηρίζεται στη Γερμανία από τον εντεταλμένο για την Ελληνογερμανική Συνέλευση, υφυπουργό Εργασίας Χανς Γιοακίμ Φούχτελ, με την ενεργοποίηση των απαραίτητων για τη συνεργασία εταίρων και την υποστήριξη των εκάστοτε διαδικασιών στη Γερμανία. Άλλωστε, από τη DGV ΙΙ, που έγινε επίσης στη Θεσσαλονίκη, είχε εκφράσει την επιθυμία τηςγερμανικής κυβέρνησης να συμβάλλει ώστε η ελληνική οικονομία να πάρει μια νέα δυναμική με τη βοήθεια των γερμανικώνεπενδύσεων στην ελληνική Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο αυτό πολλές περιφέρειες και δήμοι στη Γερμανία έχουν εκφράσει την επιθυμία όχι μόνο για συμμετοχή στην ανταλλαγή εμπειριών, αλλά και για αδελφοποιήσεις με δήμους και περιφέρειες της Ελλάδας. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο το ότι ο γερμανός υφυπουργός είπε, χθες, στον Αντώνη Σαμαρά για γερμανική πόλη που ενδιαφέρεται να αδελφοποιηθεί με την Καλαμάτα.

2η Ελληνογερμανική Συνέλευση

Ήδη στις 4 και 5 Νοεμβρίου 2011 πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη η 2η Ελληνογερμανική Συνέλευση (η πρώτη έγινε το καλοκαίρι του 2010 στην Αθήνα), η οποία αξιολογήθηκε από τους περίπου 250 συμμετέχοντες ως ιδιαίτερα επιτυχής και ως εκ τούτου αποφασίστηκε η συνέχιση της εταιρικής αυτής συνεργασίας. Κυρίως αποφασίστηκε η τρίτη Ελληνογερμανική Συνέλευση (DGV III) να πραγματοποιηθεί το 2012 στη Θεσσαλονίκη και η τέταρτη (DGV IV) το 2013 στη Νυρεμβέργη. Επίσης συστάθηκε μια Ελληνογερμανική Επιτροπή Δημάρχων, ιδρυτικά μέλη της οποίας είναι:

Benedikt Bisping, δήμαρχος Lauf,

Helmut Riegger, περιφερειάρχης Calw,

Herbert Krüger, δήμαρχος Neckartenzlingen,

Rainer Heller, δήμαρχος Detmold,

Γιάννης Μπουτάρης, δήμαρχος Θεσσαλονίκης,

Απόστολος Τζιτζικώστας, αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης,

Λάζαρος Μαλούτας, δήμαρχος Κοζάνης, και

Νικόλαος Βαφειάδης, πρόεδρος της ΕΕΤΑΑ. δημοτικός σύμβουλος Δήμου Αθηναίων.

aftodioikisi.


Διαβάστε Περισσότερα » "ΥΠΕΣ σε ΟΤΑ: Εδώ και τώρα συνεργασία με Γερμανία"

ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ εναντίον κυβερνητικής τροπολογίας

Στην απόσυρση τροπολογίας για την κατάργηση των εργοδοτικών εισφορών προς τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας και τον Οργανισμό Εργατικής Εστίας για δεύτερη φορά προχώρησε ο Υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης μπροστά στον κίνδυνο καταψήφισής της.

Αναλυτικά, η συγκεκριμένη τροπολογία προέβλεπε ότι οι εργοδοτικές εισφορές που προβλέπονταν για τον Οργανισμό Εργατικής Εστίας και τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας, οι οποίοι καταργήθηκαν, θα πήγαιναν στον ΟΑΕΔ. Το ποσό αυτό είναι περίπου 247 εκ. ευρώ ετησίως. Με την ρύθμιση που επιχείρησε να περάσει η κυβέρνηση η συγκεκριμένη εισφορά θα καταργούνταν με αποτέλεσμα ο ΟΑΕΔ να «χάσει» 247 εκ. ευρώ ετησίως.

Ωστόσο, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ κατά τη συζήτηση της τροπολογίας στην Ολομέλεια άφησαν ανοιχτό το ενδεχόμενο να την καταψηφίσουν, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε αίτημα για ονομαστική ψηφοφορία.

«Είναι απαραίτητο να το ξαναδούμε, δεν μπορεί να φέρουμε μία αιφνιδιαστική ρύθμιση», είπε μιλώντας στην Ολομέλεια η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Εύη Χριστοφιλοπούλου, «να μην επιμείνετε σε αυτό το θέμα, σας καλώ να αποσύρετε την ρύθμιση» τόνισε ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Βασίλης Οικονόμου.

Ο κίνδυνος καταψήφισής της ρύθμισης, κατά την ονομαστική ψηφοφορία που είχε ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, οδήγησε τον Υπουργό τελικά στην απόσυρσή της.

real

Διαβάστε Περισσότερα » "ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ εναντίον κυβερνητικής τροπολογίας"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news