facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

Ποιοι σταθμοί του μετρό δεν θα λειτουργήσουν αύριο


Από τις 10 το πρωί θα κλείσουν κεντρικοί σταθμοί του μετρό. Το κατέβασμα των ρολών γίνεται με απόφαση της αστυνομίας στα πλαίσια των μέτρων που παίρνει ενόψει της επίσκεψης Μέρκελ.

Συγκεκριμένα θα κλείσουν οι σταθμοί του Μετρό Σύνταγμα, Πανεπιστήμιο, Ευαγγελισμός, Μέγαρο Μουσικής, Αμπελόκηποι και Κατεχάκη.

Διαβάστε Περισσότερα » "Ποιοι σταθμοί του μετρό δεν θα λειτουργήσουν αύριο"

Νέο «χαράτσι» στα ενοίκια

Φοροεπιδρομή και εις βάρος των μικροϊδιοκτητών ακινήτων σχεδιάζουν η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών και η Τρόικα, προωθώντας ρύθμιση που προβλέπει την αυτοτελή φορολόγηση των εισοδημάτων από ενοίκια με συντελεστή 20%.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδα «Τύπος της Κυριακής» η ρύθμιση αυτή σημαίνει ότι οι φορολογούμενοι με εισοδήματα που προέρχονται αποκλειστικά από ακίνητα θα χάσουν το αφορολόγητο όριο των 5.000 ευρώ και τα πρόσθετα αφορολόγητα όρια για τα προστατευόμενα τέκνα!

Θύματα μιας τέτοιας εξέλιξης θα είναι όσοι φορολογούμενοι αποκτούν εισοδήματα από 1.000 έως 35.000 ευρώ το χρόνο προερχόμενα από εκμισθώσεις ακινήτων, δηλαδή περίπου 1.000.000 μικροϊδιοκτήτες. Τη ρύθμιση αυτή είχε εισηγηθεί στο υπουργείο Οικονομικών το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο με σχετικές εκθέσεις που είχαν υποβάλει τα τεχνικά κλιμάκια του διεθνούς οργανισμού τον Ιούνιο και τον Οκτώβριο του 2011.

Από τη στιγμή που θα εφαρμοστεί η συγκεκριμένη ρύθμιση:

• Κάθε ιδιοκτήτης ακινήτων χωρίς παιδιά και με ετήσιο εισόδημα μέχρι 5.000 ευρώ, ο οποίος ήταν μέχρι σήμερα αφορολόγητος, θα πληρώνει φόρο εισοδήματος που θα φθάνει μέχρι και τα 1.000 ευρώ. Ο φόρος αυτός θα προσαυξάνεται περαιτέρω κατά 55% με την επιβολή προκαταβολής φόρου έναντι του επόμενου οικονομικού έτους. Συνεπώς, η τελική φορολογική επιβάρυνση κάθε ιδιοκτήτη με ετήσιο εισόδημα από ενοίκια μέχρι 5.000 ευρώ θα φθάνει τα 1.550 ευρώ.

• Κάθε ιδιοκτήτης ακινήτων με ένα παιδί και με ετήσιο εισόδημα μέχρι 7.000 ευρώ, ο οποίος ήταν μέχρι σήμερα αφορολόγητος, θα πληρώνει φόρο εισοδήματος που θα φθάνει μέχρι και τα 1.400 ευρώ. Ο φόρος αυτός θα προσαυξάνεται περαιτέρω κατά 55% με την επιβολή προκαταβολής φόρου έναντι του επόμενου οικονομικού έτους, οπότε η τελική φορολογική επιβάρυνση κάθε ιδιοκτήτη με ένα παιδί και ετήσιο εισόδημα από ενοίκια μέχρι 7.000 ευρώ θα φθάνει μέχρι και τα 2.192 ευρώ.

• Κάθε ιδιοκτήτης ακινήτων με δυο παιδιά και με ετήσιο εισόδημα μέχρι 9.000 ευρώ, ο οποίος ήταν μέχρι σήμερα αφορολόγητος, θα πληρώνει φόρο εισοδήματος που θα φθάνει μέχρι και τα 1.800 ευρώ. Ο φόρος αυτός θα προσαυξάνεται περαιτέρω κατά 55% με την επιβολή προκαταβολής φόρου έναντι του επόμενου οικονομικού έτους. Συνεπώς, τελική φορολογική επιβάρυνση κάθε ιδιοκτήτη με 2 παιδιά και ετήσιο εισόδημα από ενοίκια μέχρι 9.000 ευρώ θα φθάνει μέχρι τα 2.700 ευρώ!

Προσαυξήσεις

• Κάθε ιδιοκτήτης ακινήτων με τρία παιδιά και με ετήσιο εισόδημα μέχρι 12.000 ευρώ, ο οποίος μέχρι σήμερα ήταν αφορολόγητος, θα πληρώνει φόρο εισοδήματος που θα φθάνει μέχρι και τα 2.400 ευρώ. Ο φόρος αυτός θα προσαυξάνεται περαιτέρω κατά 55% με την επιβολή προκαταβολής φόρου έναντι του επόμενου οικονομικού έτους, οπότε η τελική φορολογική επιβάρυνση κάθε ιδιοκτήτη με 2 παιδιά και ετήσιο εισόδημα από ενοίκια μέχρι 12.000 ευρώ θα φθάνει τα 3.720 ευρώ.

• Κάθε ιδιοκτήτης ακινήτων με τέσσερα παιδιά και με ετήσιο εισόδημα μέχρι 15.000 ευρώ, ο οποίος ήταν μέχρι σήμερα αφορολόγητος, θα πληρώνει φόρο εισοδήματος που θα φθάνει μέχρι και τα 3.000 ευρώ. Ο φόρος αυτός θα προσαυξάνεται περαιτέρω κατά 55% με την επιβολή προκαταβολής φόρου έναντι του επόμενου οικονομικού έτους, οπότε η τελική φορολογική επιβάρυνση κάθε ιδιοκτήτη με 4 παιδιά και ετήσιο εισόδημα από ενοίκια μέχρι 15.000 ευρώ θα φθάνει τα 4.650 ευρώ.

• Οι ιδιοκτήτες χωρίς παιδιά και με ετήσια εισοδήματα πάνω από 5.000 ευρώ και μέχρι 30.000 ευρώ θα υποστούν πρόσθετες φορολογικές επιβαρύνσεις που θα κυμαίνονται από 680 έως και 1.780 ευρώ.

• Οι ιδιοκτήτες με 1 παιδί και με ετήσια εισοδήματα πάνω από 7.000 ευρώ και μέχρι 35.000 ευρώ θα υποστούν πρόσθετες φορολογικές επιβαρύνσεις που θα κυμαίνονται από 130 έως και 1.980 ευρώ.

• Οι ιδιοκτήτες με 2 παιδιά και με ετήσια εισοδήματα πάνω από 9.000 ευρώ και μέχρι 35.000 ευρώ θα υποστούν πρόσθετες φορολογικές επιβαρύνσεις που θα κυμαίνονται από 330 έως και 2.180 ευρώ.

• Οι ιδιοκτήτες ακινήτων με ετήσια εισοδήματα πάνω από 35.000 ευρώ θα ωφεληθούν με φοροελαφρύνσεις που θα είναι μεγαλύτερες όσο υψηλότερα είναι τα εισοδήματά τους.

Τον Σεπτέμβριο είχε διαρρεύσει μετά από συνάντηση του Γιάννη Στουρνάρα με την τρόικα ότι ετοιμάζεται νέος κεφαλικός φόρος στα ακίνητα κάτι όμως που είχε διαψεύσει λίγο αργότερα ο ίδιος ο πρωθυπουργός με δηλώσεις του στην Ρώμη. Τώρα τα σενάρια επανέρχονται χωρίς όμως να γνωρίζει ακόμη κανείς αν είναι αλήθεια ή όχι!

Διαβάστε Περισσότερα » "Νέο «χαράτσι» στα ενοίκια"

Εξήντα και όχι τριανταέξι οι πολιτικοί που ελέγχονται από το ΣΔΟΕ

Έγγραφη αναφορά για περίπου 60 πολιτικά πρόσωπα για τα οποία γίνεται εκτενής έλεγχος παρέδωσε το ΣΔΟΕ στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου, σύμφωνα με την Καθημερινή της Κυριακής. Πιο συγκεκριμένα, διερευνώνται για φοροδιαφυγή, παράνομο πλουτισμό ή ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας από αρμόδιες πηγές, το σύνολο των πολιτικών που ελέγχονται ξεπερνά κατά πολύ τον αριθμό των 32 ή 36 και αγγίζει τους 60, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται και τρεις εν ενεργεία κυβερνητικοί παράγοντες, νυν και πρώην βουλευτές, αλλά και πρώην υπουργοί, που προέρχονται από διάφορες εκλογικές περιφέρειες της χώρας.

Οι περισσότεροι, ωστόσο, προέρχονται από την περιφέρεια της Αττικής και της Θεσσαλονίκης, ενώ οι υπόλοιποι από διάφορες περιφέρειες της χώρας.

Η εφημερίδα αναφέρει πως οι έλεγχοι του ΣΔΟΕ στις περισσότερες περιπτώσεις ξεκίνησαν από ανώνυμες καταγγελίες οι οποίες έκαναν λόγο για παράνομο πλουτισμό πολιτικών ή για περιουσιακά στοιχεία που τους ανήκουν δίχως να εμφανίζονται οι ίδιοι ως ιδιοκτήτες, αλλά τρίτα πρόσωπα, που καταγγέλλονται ως παρένθετα.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει δε ότι οι περισσότεροι από τους πολιτικούς που ελέγχονται, προέρχονται από εκείνους στην Αττική, καθώς, σύμφωνα με το δημοσίευμα, μόνο για τη συγκεκριμένη περιφέρεια οι έλεγχοι επικεντρώνονται σε 21 πολιτικούς για τους οποίους έχει διαταχθεί άνοιγμα λογαριασμών.

Για άλλους οκτώ πολιτικούς αποτελούν αντικείμενο ειδικών ελέγχων του ΣΔΟΕ για το σύνολο της περιουσιακής τους κατάστασης. Συνολικά στην Αττική ελέγχονται 29 πολιτικοί, ενώ στη Θεσσαλονίκη η λίστα του ΣΔΟΕ περιλαμβάνει 8, με τους υπόλοιπους της λίστας να προέρχονται από την περιφέρεια.

news247

Διαβάστε Περισσότερα » "Εξήντα και όχι τριανταέξι οι πολιτικοί που ελέγχονται από το ΣΔΟΕ"

Ερχονται αλλαγές στις τιμές διοδίων

Γενναίες μειώσεις των διοδίων στα υπό κατασκευή τμήματα και σταδιακές αυξήσεις στα ολοκληρωμένα είναι οι βασικοί άξονες της νέας πολιτικής διοδίων στους τέσσερις «προβληματικούς» οδικούς άξονες. 

Σύμφωνα με την «Καθημερινή της Κυριακής» το Δημόσιο θα αναλάβει να καλύψει το κόστος των μειώσεων, δεν έχει ωστόσο διευκρινιστεί αν θα αναλάβει να καλύψει και τη διαφορά ανάμεσα στις αυξήσεις που θα πραγματοποιηθούν και τις αυξήσεις που θα έπρεπε -βάση των συμβάσεων- να πραγματοποιηθούν.

Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των παραχωρησιούχων και του Δημοσίου βρίσκονται στο τελικό στάδιο και την επόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, αναμένονται ανακοινώσεις. Μέχρι στιγμής φαίνεται να έχει οριστικοποιηθεί η «σωτηρία» του αυτοκινητοδρόμου Αιγαίου (Μαλιακός-Κλειδί) και της Νέας Οδού (Ιόνια οδός και τμήμα Μεταμόρφωσης-Σκάρφειας της ΠΑΘΕ), ενώ σε κρίσιμο στάδιο βρίσκονταν οι συζητήσεις για τις άλλες δύο παραχωρήσεις, την Ολυμπία Οδό (Ελευσίνα-Πάτρα- Πύργος-Τσακώνα) και την κεντρική οδό (Ε65). 

Βασικό κομμάτι των διαπραγματεύσεων αποτελεί, σύμφωνα με την Καθημερινή, η νέα πολιτική διοδίων, η οποία θα εφαρμοστεί με μικρές παραλλαγές και στους τέσσερις αυτούς άξονες.

Η νέα πολιτική έχει 3 βασικές αρχές:

• Μείωση των διοδίων στα υπό κατασκευή τμήματα, με το σκεπτικό ότι ο οδηγός δεν απολαμβάνει τις υπηρεσίες που πληρώνει. Η πρόβλεψη αυτή αφορά την εθνική οδό Κορίνθου-Πατρών και το τμήμα Ευαγγελισμού - Σκοτίνας της ΠΑΘΕ. Σύμφωνα λοιπόν με την πρόταση του Δημοσίου, το κράτος αναλαμβάνει το κόστος της μείωσης των διοδίων στα προ-συμβατικά ή σχεδόν στα προ-συμβατικά επίπεδα, για όσο διάστημα διαρκεί η κατασκευή των συγκεκριμένων τμημάτων (μετά οι τιμές θα αυξηθούν στα οριζόμενα από τη σύμβαση επίπεδα). Υπολογίζεται ότι το κόστος για το τμήμα Κορίνθου-Πάτρας είναι 4 εκατ. ετησίως και για το Ευαγγελισμός-Σκοτίνα 3,8 εκατ. ετησίως.

• Σταδιακή αύξηση των διοδίων στα ολοκληρωμένα τμήματα, βάσει χρονοδιαγράμματος που δεν θα συνδέεται με την πρόοδο των έργων. Σήμερα οι χρεώσεις ποικίλλουν ως εξής (σε τιμές 2003): από 0,0025 ευρώ ανά χιλιόμετρο στη Νέα Οδό και 0,03 ευρώ ανά χιλιόμετρο στον αυτοκινητόδρομο Αιγαίου ως 0,032 ευρώ/χλμ. στην Ολυμπία Οδό και 0,04 ευρώ στην Κεντρική οδό. Για παράδειγμα αν οι αυξήσεις στα διόδια είχαν προχωρήσει σύμφωνα με τις συμβάσεις, τότε λ.χ. ο σταθμός Πελασγίας στον αυτοκινητόδρομο Αιγαίου θα χρέωνε 3,50 ευρώ στα Ι.Χ αντί για 2,60 ευρώ σήμερα. 

• Τέλος, καθένας από τους παραχωρησιούχους θα πρέπει να εκπονήσει άμεσα μια σοβαρή εκπτωτική πολιτική για τους συχνούς χρήστες του δρόμου. Με τον τρόπο αυτό (παράλληλα με την ολοκλήρωση των παραδρόμων) θα αποφευχθούν οι αντιδράσεις από τοπικές κοινωνίες.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, άγνωστο παραμένει τι θα αποφασιστεί τελικά για τους κόμβους της Βόρειας Αθήνας (Λυκόβρυσης, Καλυφτάκη, Κηφισίας, Βαρυμπόμπης) στους οποίους είχε προβλεφθεί η τοποθέτηση πλευρικών διοδίων. Το σίγουρο είναι ότι η τοποθέτηση διοδίων οποιασδήποτε μορφής σε κόμβους μέσα στη μητροπολιτική Αθήνα θα άνοιγε εκ νέου ένα σημαντικό μέτωπο αντίδρασης ενάντια στα διόδια, το οποίο τη συγκεκριμένη στιγμή θα ήταν καλό να αποφευχθεί.

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Ερχονται αλλαγές στις τιμές διοδίων"

Ποιους ασφαλισμένους αγγίζει το όριο των 67

Παρατείνεται ο εργασιακός βίος για 70.000 ασφαλισμένους

- Σε δύο δόσεις η αύξηση του ορίου ηλικίας

- Ειδικό καθεστώς για βαρέα και ανθυγιεινά

- Τι θα γίνει με τους ασφαλισμένους πριν το '83 Ντόμινο αυξήσεων στα όρια συνταξιοδότησης αναμένεται να προκαλέσει η αύξηση του γενικού ορίου κατά δύο χρόνια.

Όπως γράφει το Βήμα της Κυριακής, αυτό πρακτικά σημαίνει ότι το όριο ηλικίας για την καταβολή μειωμένης σύνταξης θα αυξηθεί από τα 60 στα 62 έτη. Ανάλογη θα είναι η αύξηση σε όλα τα λεγόμενα «ενδιάμεσα» όρια ηλικίας, ενώ συζητείται μόνο η «διάσωση» όσων ασφαλισμένων θεμελιώνουν εφέτος συνταξιοδοτικό δικαίωμα. 

Το μέτρο αυτό αναμένεται να παρατείνει τον εργασιακό βίο για 70.000 ασφαλισμένους, οι οποίοι πιθανότατα θα υποχρεωθούν να παραμείνουν δύο επιπλέον έτη για να συνταξιοδοτηθούν.

Ο ακριβής αριθμός όσων θα «πληγούν» από τη ρύθμιση δεν είναι εφικτός πριν από την αποσαφήνιση του νέου ασφαλιστικού καθεστώτος 


. Ωστόσο η πρόβλεψη για εξοικονόμηση που έχει κάνει η κυβέρνηση αναφέρεται σε 1,1 δισ. ευρώ, ενώ θεωρείται βέβαιο ότι το πρώτο έτος της εφαρμογής του το οικονομικό αποτέλεσμα θα είναι χαμηλότερο καθώς πολλοί ασφαλισμένοι θα σπεύσουν να αποχωρήσουν από την εργασία τους προκειμένου να αποφύγουν τον «εγκλωβισμό» για δύο ακόμη έτη.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο να εφαρμοστεί ειδικό καθεστώς στον δημόσιο τομέα ώστε να αποχωρήσουν με προσυνταξιοδοτικό καθεστώς όσοι έχουν τις προϋποθέσεις.

Η ρύθμιση, αν τελικά εφαρμοστεί, προβλέπει την αύξηση της ηλικίας σε δύο δόσεις: στο 66ο έτος από 1ης Ιανουαρίου του 2013 και στο 67ο έτος από 1ης Ιανουαρίου 2014. Η αύξηση θα αφορά τους παλαιούς όσο και τους νέους ασφαλισμένους, ενώ δεν θίγονται όσοι έχουν θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα. 

Η αύξηση του γενικού ορίου συνταξιοδότησης κατά μία διετία, δηλαδή από το 65ο στο 67ο έτος, αγγίζει το σύνολο των νέων ασφαλισμένων που μπήκαν στην αγορά εργασίας μετά την 1η Ιανουαρίου 1993. Επίσης επηρεάζει και τους ασφαλισμένους που μπήκαν στην αγορά εργασίας πριν από το 1993 αλλά δεν έχουν προλάβει να θεμελιώσουν δικαίωμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, ειδικό καθεστώς ενδέχεται να υπάρξει μόνο για τους εργαζομένους στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα. Αύξηση κατά μία διετία πιθανότατα θα υπάρξει και στα ειδικά όρια συνταξιοδότησης που επιτρέπουν την έξοδο πριν από το 65ο έτος της ηλικίας. Συνεπώς επηρεάζονται και θα λάβουν μειωμένη σύνταξη, όπως και όσοι συνταξιοδοτούνται με 35 έτη ασφάλισης. 

Ερώτημα παραμένει κατά πόσο θα υπάρξουν μεταβατικές ρυθμίσεις για τους ασφαλισμένους προ του 1983, οι οποίοι έχουν θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Ποιους ασφαλισμένους αγγίζει το όριο των 67"

Γιατροί - ιδιωτικές κλινικές: αναστολή των κινητοποίησεών τους

«Θα περιμένουμε άλλη μία εβδομάδα» τονίζουν σε ανακοίνωσή τους

Την αναστολή των κινητοποιήσεων για τους συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ γιατρούς και τους εκπροσώπους των κλινικών και των διαγνωστικών κέντρων, που είχε εξαγγείλει ότι θα ξεκινούσαν από τη Δευτέρα 8 Οκτωβρίου, ανακοίνωσε το Σάββατο ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών.

Σε ανακοίνωση του Συλλόγου αναφέρεται πως δίδεται «το περιθώριο στον Υπουργό Οικονομικών να επανεξετάσει τη χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ, λαμβάνοντας υπόψιν ότι πρέπει να αποφευχθεί η ταλαιπωρία του ασφαλισμένου πολίτη και ταυτόχρονα να κατοχυρωθεί η αποπληρωμή των παρόχων υγείας και ο συμψηφισμός των χρεών τους».

«Περιμένουμε άλλη μία εβδομάδα, έως ότου ο Υπουργός Οικονομικών αποσαφηνίσει τον τρόπο και το χρονοδιάγραμμα πληρωμής των παρόχων υγείας, οπότε θα επανεξετάσουμε τη στάση μας και θα αποφασίσουμε εκ νέου τις περαιτέρω κινητοποιήσεις μας» καταλήγει η ανακοίνωση.

Επίσης, η Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Κλινικών τονίζει σε δική της ανακοίνωση ότι οι κινητοποιήσεις αναστέλλονται «μετά τη δέσμευση του υπουργού Οικονομικών κ. Στουρνάρα για έκτακτη χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ προκειμένου να καλύψει μέρος των υποχρεώσεων του, τη δέσμευση για άμεση πληρωμή εντός της ερχόμενης εβδομάδος προκαταβολής νοσηλίων Μαΐου, τη νομοθετική ρύθμιση μέχρι τέλος του μήνα για συμψηφισμό υποχρεώσεων προς το Δημόσιο και την καταβολή του χρέους έως 31-12-2011 προς τους παρόχους υγείας, άμεσα με την εκταμίευση της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ».

tovima

Διαβάστε Περισσότερα » "Γιατροί - ιδιωτικές κλινικές: αναστολή των κινητοποίησεών τους"

Ροδίτης πουλά τον νεφρό του για να ξεχρεώσει!

Ανατριχίλα αλλά και βαθύ προβληματισμό στην τοπική μας κοινωνία, αναμένεται να προκαλέσει η περίπτωση που αποκαλύπτει σήμερα η «Ρ» αναφορικά με 50χρονο συμπολίτη μας, ο οποίος εκμυστηρεύτηκε σε φίλο του την πρόθεσή του να προχωρήσει άμεσα σε πώληση του ενός νεφρού του, προκειμένου να ξεχρεώσει μέρος των δανείων που έχει στην τράπεζα και να σώσει το σπίτι του!

Η περίπτωση του συμπολίτη μας, αξίζει να σημειωθεί ότι δεν είναι η μοναδική, αφού πληροφορίες, αναφέρουν ότι και άλλοι πολλοί, έχουν αναζητήσει αντίστοιχη διαδικασία πώλησης ζωτικού τους οργάνου, προκειμένου να ξεχρεώσουν!

Μάλιστα, στο νησί της Ρόδου, φέρεται να υπάρχει και «ειδικός», που να διευκολύνει ή να δίνει πληροφορίες, για τέτοιου είδους διαδικασίες, φέροντας σε επαφή τους ενδιαφερόμενους με κλινική του εξωτερικού που έχει αντικείμενο την ανίχνευση ιστοσυμβατότητας! Ο ίδιος πάντως, αν και ρωτήθηκε επίμονα για το ποιο είναι το συγκεκριμένο άτομο ή ομάδα που δίνει τέτοιου είδους «συμβουλές» αρνήθηκε επίμονα να το αποκαλύψει!

Η συγκεκριμένη πρόθεση του συμπολίτη μας, αποκαλύφθηκε πριν από μερικές μέρες, σε φιλική κουβέντα που είχε ο ίδιος με άλλον συμπατριώτη μας – επιχειρηματία ο οποίος ακούγοντας του τι σκόπευε να κάνει, έπεσε από τα σύννεφα!

Οι τιμές που σύμφωνα με πληροφορίες, φαίνεται να κυκλοφορούν ήδη στην «πιάτσα» κυμαίνονται στο ποσό της τάξης των 50.000 ευρώ και πάνω, τα οποία ο δότης λαμβάνει πριν από την επέμβαση!

ΒΟΥΛΙΑΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΠΟΓΝΩΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ
Όλα τα παραπάνω, φανερώνουν με τον πλέον δραματικό τρόπο, σε ποια κατάσταση έχει περιέλθει πλέον η κοινωνία και η χώρα μας και τον βαθμό επικινδυνότητας που αγγίζει η απόγνωση του κόσμου.

Ο ίδιος, οικογενειάρχης και αξιόλογος άνθρωπος και επιχειρηματίας που όμως βούλιαξε στα χρέη λόγω αναδουλειάς την τελευταία διετία, μετά από ενδοιασμούς, έχει καταλήξει ήδη στην απόφαση και μάλιστα έχει και την σύμφωνη γνώμη της ίδιας της συζύγου του, που επίσης εξετάζει το ενδεχόμενο να το πράξει κι εκείνη.

Από την στιγμή που έγινε γνωστή η πρόθεση του απεγνωσμένου συμπολίτη μας, έχει ξεκινήσει ένας μαραθώνιος για να υπάρξει ανατροπή της συγκεκριμένης απόφασης και να μην προχωρήσει σε μια τέτοια ενέργεια προκειμένου να αντιμετωπίσει εν μέρει το οικονομικό του πρόβλημα.

Ο ΝΟΜΟΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΑΛΛΑ..!
Σύμφωνα με τη νομοθεσία, απαγορεύεται κάθε μορφής συναλλαγή στη δωρεά οργάνων, επιτρέποντάς τη μόνο από συγγενείς πρώτου βαθμού, ενώ οι λοιποί δεν επιτρέπεται να βοηθήσουν. Πριν από μερικά χρόνια είχε αποκαλυφθεί κύκλωμα γιατρών που δρούσε στην Ελλάδα με συνεργάτες στην Ινδία και σε άλλες χώρες της Ασίας, το οποίο προωθούσε τις μεταμοσχεύσεις σε αυτές τις περιοχές, όπου φτωχοί κάτοικοι δέχονταν αντί ελάχιστων ευρώ να δώσουν το νεφρό τους.

Σε αυτές τις χώρες το παρεμπόριο οργάνων συνεχίζεται, ακόμη και όταν γίνεται δίχως τη συγκατάθεση των δοτών, υπό την απειλή άσκησης βίας.

rodiaki

Διαβάστε Περισσότερα » "Ροδίτης πουλά τον νεφρό του για να ξεχρεώσει!"

Ερχονται εντάξεις εξπρές και φτηνές νομιμοποιήσεις αυθαιρέτων

Fast track εντάξεις στα σχέδια πόλης άλλα και δυνατότητα νομιμοποίησης αυθαίρετων πολεοδομικών παραβάσεων με 500 ευρώ, προβλέπονται σε δύο διαφορετικές ρυθμίσεις που επεξεργάζεται, σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Περιβάλλοντος. Οι δύο νέες ρυθμίσεις εντάσσονται στο πλαίσιο δράσεων του υπουργείου για αλλαγές στην πολεοδομική νομοθεσία, αιχμή των οποίων θα αποτελέσει η προαναγγελθείσα νομοθετική ρύθμιση για τη νομιμοποίηση των αυθαιρέτων, που σύμφωνα με την ηγεσία του υπουργείου θα είναι έτοιμη έως τις 31 Ιανουαρίου 2013. Σε ό,τι αφορά τις εντάξεις στα σχέδια πόλεως, αναμένεται ριζική αλλαγή του τρόπου με τον οποίο γίνονται. Ο βασικός στόχος του υπουργείου, όπως αναφέρουν κορυφαία στελέχη του χωρίς να προχωρούν σε λεπτομέρειες, είναι από εδώ και στο εξής οι διαδικασίες των εντάξεων να γίνονται ταχύτατα.
Παράλληλα, τη δυνατότητα να νομιμοποιήσουν αυθαίρετες πολεοδομικές παραβάσεις με μόνο 500 ευρώ αναμένεται ότι θα έχουν σύντομα χιλιάδες ιδιοκτήτες.
Πρόκειται για πολεοδομικές παραβάσεις που τακτοποιούνται με τον νόμο για τα αυθαίρετα άλλα με τον νέο Γενικό Οικοδομικό Κανονισμό δεν θεωρούνται πλέον ως αυθαιρεσίες.

Παράθυρο νομιμοποιήσεων
Ο νέος ΓΟΚ ανοίγει παράθυρο για τη νομιμοποίηση πολλών αυθαιρεσιών, αφού προβλέπει ότι πολλοί βοηθητικοί χώροι, όπως δώματα, κλιμακοστάσια κ.λπ. πλέον δεν προσμετρώνται στον συντελεστή. Μάλιστα, ο νέος ΓΟΚ δίνει το δικαίωμα για αλλαγή χρήσεων στο 50% των βοηθητικών χώρων άλλα και την επέκταση των υπόγειων χώρων στάθμευσης, υπό προϋποθέσεις αύξησης ύψους κ.λπ. Ολα αυτά που μέχρι πρότινος θεωρούνταν παραβάσεις και μπορούσαν να τακτοποιηθούν, πλέον, με ειδική ρύθμιση που ετοιμάζουν οι υπηρεσίες του υπουργείου Περιβάλλοντος θα μπορούν να νομιμοποιηθούν με την πληρωμή ενός παραβόλου, το οποίο κατά πάσα πιθανότητα θα είναι 500 ευρώ, όσο και το παράβολο του νόμου περί τακτοποίησης. Επειτα θα απαιτηθεί για όλους αυτούς ένα επιπλέον κόστος για την απαραίτητη αναθεώρηση της οικοδομικής άδειας. Για όσους ήδη έχουν προχωρήσει σε τακτοποίηση αυτών των παραβάσεων, δεν θα προβλέπεται η επιστροφή χρημάτων, αλλά θα απαιτηθεί η αναθεώρηση της οικοδομικής άδειας.

Οριστική λύση...
Την ίδια στιγμή, στο υπουργείο και στο ΤΕΕ επεξεργάζονται τον τρόπο με τον οποίο θα εφαρμοστεί η «οριστική λύση έως τις 31 Ιανουαρίου 2013», που προανήγγειλε η ηγεσία του ΥΠΕΚΑ για το θέμα των αυθαιρέτων. Ουσιαστικά γίνεται προσπάθεια να βρεθεί η φόρμουλα για τη νομιμοποίηση εκατομμυρίων αυθαιρεσιών. Η νομιμοποίηση εκτιμάται από τους παράγοντες του υπουργείου ότι θα λειτουργήσει ως το μεγάλο δέλεαρ για τους ιδιοκτήτες αυθαιρέτων ώστε να πληρώσουν τα πρόστιμα και να εισρεύσουν τουλάχιστον 9 εκατομμύρια ευρώ στα ταμεία του κράτος.

Βασικές κατηγορίες
Κερδισμένοι φαίνεται ότι θα είναι όσοι διαθέτουν ακίνητο με οικοδομική άδεια στο οποίο έχουν γίνει αυθαίρετες υπερβάσεις της άδειας, προσθήκες, αλλαγές χρήσεων κ.λπ. Σύμφωνα με εκτιμήσεις του υπουργείου και του ΤΕΕ, πρόκειται για την πλειονότητα των κτιρίων της χώρας, που σε αριθμό ξεπερνά κατά πολύ τα 4-5 εκατομμύρια ακίνητα σε όλη τη χώρα.
Γι' αυτό τον λόγο, η ομάδα εργασίας του υπουργείου και του ΤΕΕ θα επιχειρήσει μέσα στους επόμενους μήνες την κωδικοποίηση και κατηγοριοποίηση των αυθαιρεσιών καθώς και την ενσωμάτωση των αλλαγών που φέρνει ο Νέος Οικοδομικός Κανονισμός, σύμφωνα με τον οποίο, άλλωστε, δεν θεωρούνται ως αυθαιρεσίες πολλές από τις παραβάσεις που «τακτοποιούνται» αυτή τη στιγμή με τον νόμο 4014.

Αναμένεται, σε γενικές γραμμές, να δημιουργηθούν τρεις βασικές κατηγορίες:
- Μικρές πολεοδομικές παραβάσεις, όπως η αλλαγή θέσης μιας κουζίνας ή άλλες μετατροπές που ενδεχομένως να μην γνωρίζουν καν οι ιδιοκτήτες. Αυτές αναμένεται να χαρακτηριστούν ως παραβάσεις που δεν επιβαρύνουν το περιβάλλον και να νομιμοποιηθούν πιθανόν μέσω της πληρωμής ενός παραβόλου.

- Υπερβάσεις της άδειας και αλλαγές χρήσεων σε ακίνητα με νόμιμη οικοδομική άδεια. Αναμένεται να προωθηθεί τρόπος νομιμοποίησης με πληρωμή ενός μικρού προστίμου.

- Εξ ολοκλήρου αυθαίρετες κατασκευές χωρίς οικοδομική άδεια.

Σε κάθε περίπτωση, από το υπουργείο διαβεβαιώνουν ότι οι νέες ρυθμίσεις θα αφορούν σε κτίρια των οποίων έχει ολοκληρωθεί ο φέρων οργανισμός (και χρήσεις που έχουν εγκατασταθεί) έως τις 28/7/2011, όπως όριζε ο νόμος 4014 περί τακτοποίησης αυθαιρέτων.

Εξάλλου, στον αέρα βρίσκονται δεκάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες ημιυπαίθριων και αυθαιρέτων λόγω ΙΚΑ. Το Ίδρυμα δεν έχει αποσύρει ακόμα την εγκύκλιο που είχε εκδώσει, βάσει της οποίας ζητούνται αναδρομικές οφειλές για αυθαίρετα που έχουν τακτοποιηθεί. Το υπουργείο από την άλλη, παρόλο που ο νόμος για τα αυθαίρετα δεν προβλέπει καταβολή αναδρομικών οφειλών, δεν έχει ακόμη, ύστερα από μισό μήνα, τοποθετηθεί επίσημα, με αποτέλεσμα να επικρατεί για ακόμη μία φορά ασάφεια.

imerisia

Διαβάστε Περισσότερα » "Ερχονται εντάξεις εξπρές και φτηνές νομιμοποιήσεις αυθαιρέτων"

Κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές υποστηρίζουν οι γιατροί της χώρας

Η κατάσταση στο χώρο της υγείας εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους ακόμη και για ανθρώπινες ζωές, προειδοποιούν οι γιατροί όλη της χώρας.

Στη πανιατρική συγκέντρωση που έγινε το πρωί σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας ζήτησαν άμεσα συνάντηση με τον πρωθυπουργό και κάλεσαν προσωπικά τον Α.Σαμαρά να παρέμβει ωστε να σταματήσει η κατάρρευση των υπηρεσιών υγείας.

Οι γιατροί, στη συνάντηση που έγινε με πρωτοβουλία του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών αποφάσισαν νέο κύκλο δυναμικών κινητοποιήσεων, με Πανυγειονομική συγκέντρωση στο Σύνταγμα στις 17 Οκτωβρίου και παράλληλη απεργία την ίδια ημέρα. Όπως ανέφεραν αγωνίζονται για να αποτρέψουν τη διάλυση του συστήματος υγείας και να διασφαλίσουν την πρόσβαση των πολιτών σε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας.

Στην πανιατρική συγκέντρωση συμμετείχαν και εκπρόσωποι των χρηστών υγείας, ασθενών και ασφαλισμένων, οι οποίοι περιέγραψαν την σκληρή πραγματικότητα που βιώνουν καθημερινά, εξαιτίας των μέτρων που εφαρμόζονται στο χώρο της υγείας, τονίζοντας οτι καλούνται πλέον να πληρώνουν 4 φορές από όσα πλήρωναν για τις προσωπικές δαπάνες της υγείας τους.

Οι γιατροί εξέφρασαν την πεποίθηση οτι οι πολίτες θα στηρίξουν τον αγώνα τους και επισήμαναν οτι αυξάνεται δραματικά ο αριθμός των ανασφάλιστων πολιτών στη χώρα μας , την ώρα που οι νοσοκομειακοί γιατροί έχουν χάσει το 40% από τις μηνιαίες αμοιβές τους και οι ελεύθεροι επαγγελματίες είναι όμηροι των ταμείων που τους οφείλουν χρήματα για τα 3 τελευταία χρόνια.

Διαβάστε Περισσότερα » "Κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές υποστηρίζουν οι γιατροί της χώρας"

Δεν θα αποζημιώνονται πλέον όσοι τραυματίζονται από ανασφάλιστα αυτοκίνητα προειδοποιεί ο πρόεδρος του ΔΣΑ

Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Ιωάννης Αδαμόπουλος ζητάει την άμεση απόσυρση της «κατάπτυστης», όπως τη χαρακτηρίζει... διάταξης που κατατέθηκε αιφνιδιαστικά στην Βουλή και με την οποία μειώνεται το Επικουρικό Κεφάλαιο με συνέπεια να μην αποζημιώνονται πλέον όσοι τραυματίζονται από ανασφάλιστα αυτοκίνητα.

Ο θεσμός του Επικουρικού Κεφαλαίου θεσπίστηκε με στόχο «την προάσπιση των συμφερόντων των ζημιωθέντων-παθόντων» από ατυχήματα που προκαλούνται από ανασφάλιστα αυτοκίνητα. Όμως, σημειώνεται σε σημερινή ανακοίνωση του κ. Αδαμόπουλου, κάθε ενδεχόμενη μείωση της σχετικής προς αποζημίωση ευθύνης του Επικουρικού Κεφαλαίου, «ιδίως δε ο αποκλεισμός της υποχρέωσής του προς αποζημίωση για ψυχική οδύνη, αναμένεται -κατά πλήρη βεβαιότητα- να πλήξει την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς, προκαλώντας τεράστια αναστάτωση και κλονισμό της ασφάλειας των συναλλαγών και του δικαίου, πολλώ δε μάλλον από τη στιγμή κατά την οποία ο νομοθέτης σπεύδει -κατά τρόπο πρωτοφανή- να επεκτείνει την εφαρμογή των σχετικών ρυθμίσεων και σε εκκρεμείς δίκες επί των οποίων δεν θα έχουν εκδοθεί τελεσίδικες αποφάσεις μέχρι τη δημοσίευση της εν λόγω νομοθετικής αλλαγής».

Ο δικηγορικός κόσμος, υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση, «εκφράζει την εντονότατη αντίδρασή του στην εκ νέου επιχειρούμενη νόθευση των δικαιωμάτων των πολιτών, η οποία επιχειρείται εξαιτίας της απροθυμίας της πολιτικής ηγεσίας του τόπου να ενισχύσει τους ελεγκτικούς μηχανισμούς των ασφαλιστικών εταιρειών και να συμβάλλει στην εξυγίανση του κλάδου, καταλήγοντας να υποθάλπει εν τοις πράγμασι οικονομικές ατασθαλίες και λοιπές παραβατικές συμπεριφορές συγκεκριμένων προσώπων που λυμαίνονται το χώρο της ασφάλισης».

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, «καλεί, άμεσα τον αρμόδιο υπουργό να αποσύρει τη σχετική ρύθμιση, αναλογιζόμενος τις συνέπειες που αναμένεται να έχει η θέσπισή της, αναφορικά με τα θύματα τροχαίων ατυχημάτων που θα αδυνατούν να καλύψουν τη ζημία τους, καταδικαζόμενα στην ανέχεια και στην οικονομική εξαθλίωση κατά τρόπο κοινωνικά ανάλγητο και απάνθρωπο».

Οι δικηγόροι των Αθηνών δηλώνουν «αποφασισμένοι να προασπιστούν έμπρακτα και αποτελεσματικά τις κατακτήσεις του νομικού μας πολιτισμού και να εμποδίσουν κάθε προσπάθεια ισοπέδωσής τους, που επιχειρείται στο βωμό των "μνημονιακών" πολιτικών, ενεργώντας προς όφελος της λειτουργίας απονομής της Δικαιοσύνης και των δικαιωμάτων των πολιτών που προσφεύγουν σε αυτήν». Παράλληλα, δηλώνουν ότι θα αγωνιστούν με όλες τους τις δυνάμεις για την απόσυρση της κατάπτυστης αυτής διάταξης που έρχεται να προστεθεί σε ένα σύνολο κοινωνικά άδικων και ανάλγητων ρυθμίσεων που πλήττουν αδιακρίτως επιστημονικούς και επαγγελματικούς κλάδους, ευπαθείς ομάδες, κυρίως δε το μέσο πολίτη».

Τέλος, αναφέρεται στην ανακοίνωση ότι το υπουργείο Οικονομικών «κατά τρόπο πλήρως ακατανόητο και αιφνιδιαστικά», κατέθεσε στην Βουλή σε άσχετο νομοσχέδιο, την επίμαχη διάταξη που «νοθεύει πρωτοφανώς το δίκαιο που διέπει την αποζημίωση από αυτοκινητικά ατυχήματα και θέτει σε μείζονα διακινδύνευση τα συμφέροντα των Ελλήνων πολιτών».

Διαβάστε Περισσότερα » "Δεν θα αποζημιώνονται πλέον όσοι τραυματίζονται από ανασφάλιστα αυτοκίνητα προειδοποιεί ο πρόεδρος του ΔΣΑ"

Εισβολή ΜΑΤ στην κατάληψη της ΓΕΝΟΠ - Συνελήφθη ο Φωτόπουλος

Σε κατάληψη του κτιρίου Πληροφοριακών Συστημάτων της ΔΕΗ, στην οδό Μεσογείων 190-194, προχώρησε την Κυριακή το απόγευμα η ΓΕΝΟΠ, όπως γνωστοποίησε ο πρόεδρός της κ. Ν. Φωτόπουλος, ενώ οι συνδικαλιστές απειλούν ότι θα μείνουν εκεί όλη την νύχτα.

Ο λόγος, σύμφωνα με τον ίδιο, είναι να αναζητηθούν στοιχεία σχετικά με το τέλος ακινήτων που εισπράττεται μέσω των λογαριασμών ρεύματος τα οποία κατά τον κ. Φωτόπουλο "συνιστούν σκάνδαλο απέναντι στο φτωχό λαό. Στοιχεία που θα αποδείξουν ότι πληρώνουν μόνο τα κορόιδα".

Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ αναφέρει ότι η κατάληψη θα συνεχιστεί έως ότου τεκμηριωθούν τα συγκεκριμένα στοιχεία, τα οποία, πιθανώς, θα παρουσιαστούν αύριο σε συνέντευξη Τύπου.
Η ΓΕΝΟΠ υποστηρίζει ακόμη ότι η κατάληψη έγινε επειδή υπάρχει κίνδυνος να χαθούν τα στοιχεία αυτά, από τα οποία πιθανώς θα προκύψει και νομικό σκάνδαλο.

Σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία αναφέρει ότι με την αποψινή ενέργεια "στέλνει μήνυμα στο σάπιο πολιτικό σύστημα που επί χρόνια έκρυβε τη λίστα Λαγκάρντ".

Η ΓΕΝΟΠ υπερασπίζεται τέλος τους εργαζόμενους των ναυπηγείων Σκαραμαγκά που εισέβαλαν την περασμένη εβδομάδα στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, λέγοντας οτι "αν κάποιοι έπρεπε να καθίσουν αύριο στο σκαμνί, δεν είναι οι εργαζόμενοι των ναυπηγείων Σκαραμαγκά αλλά εσείς που τους εμπαίζετε μήνες τώρα, αφήνοντάς τους απλήρωτους".

Δυναμική επέμβαση των ΜΑΤ

Λίγο μετά τις 10 το βράδυ της Κυριακής, επενέβησαν τα ΜΑΤ στο κτίριο της γραμματείας πληροφοριακών συστημάτων της ΔΕΗ.

Οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν 18 προσαγωγές. Μεταξύ των προσαχθέντων που μεταφέρθηκαν στην ΓΑΔΑ και ο Νίκος Φωτόπουλος, οπότε και έληξε η κατάληψη.

Ωστόσο, τα μέλη της ΓΕΝΟΠ υποστηρίζουν ότι θα δώσουν συνέχεια στις διαμαρτυρίες τους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση των συνδικαλιστών της ΓΕΝΟΠ για την κατάληψη:

"Κύριοι του συστήματος
• Που ενώ εσείς είστε, που παρανομείτε ασύστολα.
• Που ενώ εσείς είστε, που στήσατε τα σκάνδαλα του χρηματιστηρίου της siemens, του Βατοπεδιου, των δομημένων ομόλογων , των Ολυμπιακών αγώνων.
• Που ενώ εσείς είστε, που με τις αποφάσεις σας σπέρνετε τη φτώχεια και την δυστυχία, φέρνοντας εκατομμύρια συνάνθρωπους μας στην απόγνωση.
• Που ενώ εσείς είστε, που ανέχεστε την μαύρη και ανασφάλιστη εργασία.
• Που ενώ εσείς είστε, που δεν σας καίγεται καρφί αν χιλιάδες εργαζόμενοι είναι άνεργοι ή επί μήνες απλήρωτοι.
Και από πάνω έχετε και το θράσος να απαιτείτε να μην διαμαρτυρόμαστε, όταν έχετε κάνει τη ζωή μας ΚΟΛΑΣΗ και τη χώρα προτεκτοράτο και κατά τ' άλλα εμφανίζεστε ως πατριώτες.
Σας λέμε πως
Οι παράνομοι, οι τραμπούκοι και οι τρομοκράτες δεν είναι οι εργαζόμενοι αλλά εσείς.
Οι εργαζόμενοι αμύνονται δεν επιτίθενται.
Αμύνονται στη φτώχεια, την δυστυχία και την εξαθλίωση.
Αμύνονται στα χαράτσια και στα μνημόνια σας.
Αμύνονται γιατί τους μετατρέπετε σε σύγχρονους δούλους και σκλάβους.
Αν κάποιοι έπρεπε να καθίσουν αύριο στο σκαμνί, δεν είναι οι εργαζόμενοι των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά ,( που δεν ρωτήσατε να μάθετε πως ζουν, αν ζουν), αλλά εσείς που τους εμπαίζετε μήνες τώρα, αφήνοντάς τους απλήρωτους.
Βάλτε λοιπόν καλά στο μυαλό σας, ο λαός δεν θα σας αφήσει ατιμώρητους.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΤΩΝ ΝΑΥΠΗΓΕΙΩΝ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ.
Να πληρώσουν οι τσαμπατζήδες οι φοροκλέφτες, οι έχοντες και κατέχοντες και όσοι συνειδητά και με την ανοχή του πολιτικού κατεστημένου πλουτίζουν παρασιτικά, επί δεκαετίες, σε βάρος της χώρας και του λαού της'.

news247

Διαβάστε Περισσότερα » "Εισβολή ΜΑΤ στην κατάληψη της ΓΕΝΟΠ - Συνελήφθη ο Φωτόπουλος"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news