facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2012

Ιδού το έγγραφο που εκθέτει το ΙΚΑ

Μπορεί το ΙΚΑ και η Διοίκηση του σε επίσημο δελτίο τύπου να αναφέρει ως δήθεν εξωπραγματικούς, ανεύθυνος και ανυπόστατος ισχυρισμούς τα όσα αναφέρονται στο αποκαλυπτικό δημοσίευμα του HOT DOC για τη ρύθμιση στον όμιλο ΞΥΝΗ, ωστόσο η αλήθεια είναι αρκετά διαφορετική.

Τo www.koutipandoras.gr δημοσιεύει το αποκαλυπτικό έγγραφο των υπηρεσιών του ΙΚΑ, με το οποίο δίνεται η δυνατότητα στον όμιλο ΞΥΝΗ να ρυθμίσει τις οφειλές του. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το έγγραφο, παρέχεται η δυνατότητα στον όμιλο ΞΥΝΗ να αποπληρώσει τις οφειλές του σε 4.700 δόσεις και χρονικό ορίζοντα αποπληρωμής το 2.404. Πιο απλά παρέχεται η δυνατότητα να εξοφλήσει τις οφειλές του σε 400 χρόνια.

Το έγγραφο εκθέτει ανεπανόρθωτα τόσο τη διοίκηση του ΙΚΑ όσο και τον ίδιο τον οργανισμό. Την ίδια ώρα που οφειλέτες των 1000 ευρώ καλούνται να αποπληρώσουν τις οφειλές τους σε δύο δόσεις, διάφοροι μεγαλοοφειλέτες καταφέρνουν να ρυθμίσουν με εξωπραγματικό τρόπο τα χρέη τους.

Οι ευνοϊκές ρυθμίσεις ομως σε μεγαλοφοφειλέτες δεν είναι και η μοναδική πρόκληση από την πλευρά του οργανισμού. Με τον ίδιο τρόπο το ΙΚΑ έχει προβεί σε ευνοϊκή ρύθμιση σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να ρυθμίσουν τα χρεή τους. Ο στόχος ωστόσο δεν είναι αυτή καθαυτή η πληρωμή. Και αυτό διότι με τον τρόπο αυτό τα κόμματα κατορθώνουν να εξασφαλίσουν την απαιτούμενη ασφαλιστική ενημερότητα, ωστε να πάρουν τις επιχορηγήσεις απο τον κρατικό προϋπολογισμο προεκλογικά και στη συνέχεια ποιούν τη νήσσαν. Έπειτα, ακολουθούν νέες ρυθμίσεις για τα χρέη τους με αποτέλεσμα να δημιουργείται ένας φαύλος κύκλος χρεών, με μόνο θύμα τον έλληνα φορολογούμενο.

Άλλωστε όπως αποκαλύψαμε στο HOT DOC τα δύο μεγάλα κόμματα οφείλουν στο ΙΚΑ περίπου 2 εκατ. ευρώ.

koutipandoras

ΣΧΕΤΙΚΑ: Καταγγελία Γ. Κυρίτση για σκανδαλώδη ρύθμιση οφειλών στο ΙΚΑ

Διαβάστε Περισσότερα » "Ανακοίνωση του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής για την στάση εργασίας την Τρίτη"

ΕΛ.ΑΣ: Προσοχή στα παραπλανητικά sms – Δεν κερδίζετε λεφτά, σας κλέβουν

Η Ελληνική Αστυνομία εφιστά την προσοχή των πολιτών για sms που αποστέλλονται σε κινητά, τα οποία λένε στους παραλήπτες οτι έχουν κερδίσει χρήματα. Συγκεκριμένα οι επιτήδειοι έστελναν το μήνυμα: «Your Mobile Number has Won £1,500,000.00 in the Euro Millions Mobile Award. To Claim Funds,Kindly Email us: FNK424756,Your Name & Number to: mobilewin@msn.com».

Σύμφωνα με την αστυνομία, πρόκειται για παραλλαγή - εξέλιξη των νιγηριανών απατών, αφού αποστέλλονται μέσω κινητού τηλεφώνου και όχι μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή αλληλογραφίας, όπως παλιότερα.

Οι αρχές συμβουλεύουν «Αν πάρετε μήνυμα στο κινητό σας από αποστολέα εξωτερικού που να γράφει ότι κερδίσατε ενάμιση εκατομμύριο, σβήστε το και σε καμία περίπτωση μην απαντήσετε».

Σε ανακοίνωσή του το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας αναφέρει οτι το τελευταίο διάστημα αρκετοί πολίτες έχουν πάρει αυτό το μήνυμα και σκοπός των αποστολέων είναι η συλλογή προσωπικών δεδομένων των παραληπτών και η εξαπάτησή τους.

Διαβάστε Περισσότερα » "ΕΛ.ΑΣ: Προσοχή στα παραπλανητικά sms – Δεν κερδίζετε λεφτά, σας κλέβουν"

600 δισ. δολ. κρύβει ο ελληνικός υποθαλάσσιος χώρος

Αποθέματα που θα μπορούσαν να αλλάξουν την τύχη της χώρας μας παρουσιάζουν οι πρώτες εκτιμήσεις που δόθηκαν στον Πρωθυπουργό τον Ιούνιο.

Κι όμως! Η τύχη της Ελλάδας θα μπορούσε να αλλάξει θεαματικά. Πρόκειται, βέβαια, για έναν πλούτο που δεν θα είναι διαθέσιμος άμεσα, αλλά η γνώση και μόνο της ύπαρξής του θα αποτελέσει μια πολύ δυνατή εγγύηση προς τους δανειστές μας. Για τι πράγμα μιλάμε; Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, το φυσικό αέριο που βρίσκεται στον υποθαλάσσιο χώρο της Ελλάδας ξεπερνάει τα 3,5 τρισ. κυβικά μέτρα. Τι σημαίνει αυτό; Αρκετή ενέργεια για να καλύψει την ζήτηση φυσικού αερίου της Ευρώπης για 6 ολόκληρα χρόνια. Ισοδύναμη με 1,5 δισ. βαρέλια πετρελαίου! Η τιμή της σήμερα θα αποτιμάτο στα 600 δισ. δολάρια.

Αλλά ας τα πάρουμε από την αρχή. Η μελέτη τριών Ελλήνων επιστημόνων, των κ. Αντώνη Φώσκολου, Ηλία Κονοφάγου και Νίκου Λυγερού παρουσιάστηκε στον Αντώνη Σαμαρά τον περασμένο Ιούνιο, σύμφωνα με τις πηγές του Reuters. Τι έλεγε; Κατ' αρχάς ότι η γεωλογική ομοιότητα με το κοίτασμα Λεβιάθαν που θα εκμεταλλευθεί η Κύπρος και το Ισραήλ, υποδηλώνει ότι τα αποθέματα στη θαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης είναι πιθανόν να είναι εξίσου πλούσια.

Ο κ. Φώσκολος, ομότιμος καθηγητής στο Πολυτεχνείο της Κρήτης και το Καναδικό Ινστιτούτο Γεωλογίας υποστήριξε ότι οι υποθαλάσσιες εκπομπές μεθανίου και η παρουσία κοιτασμάτων υγρού αερίου στο βυθό υποδηλώνουν την ύπαρξη μεγάλων αποθεμάτων. Πόσο μεγάλα θα είναι αυτά; Η πρώτη εκτίμηση μιλά για 3,5 τρισ. κυβικά μέτρα. Όμως, σύμφωνα με τον κ. Κονοφάγο, η εταιρία του οποίου Flow Energy είναι σύμβουλος της κυβέρνησης για την ενεργειακή στρατηγική, αυτή η εκτίμηση είναι πολύ συντηρητική. Τουλάχιστον έτσι δήλωσε στο Reuters…

Oρίζοντας 25ετίας

Πότε όμως θα μπορέσει η Ελλάδα να εκμεταλλευθεί τον πλούτο της, αν θεωρήσουμε ως δεδομένο ότι οι τρεις επιστήμονες έχουν πέσει μέσα στις εκτιμήσεις τους; Ήδη έχει δοθεί εντολή για να γίνουν οι σεισμικές έρευνες στη περιοχή (αλλά και στο Ιόνιο πέλαγος, όπου μάλλον υπάρχει ένα μικρότερο κοίτασμα). Η νορβηγική εταιρεία Petroleum Geo Services κέρδισε τον σχετικό διαγωνισμό και θα ξεκινήσει τις μελέτες της μέσα στο μήνα.

Από τα συμπεράσματα των ερευνών, μέχρι την προκήρυξη του διαγωνισμού για την εξόρυξη και μέχρι την διάθεση του φυσικού αερίου στην αγορά, θα χρειαστούν περίπου 25 χρόνια. Σύμφωνα με το Reuters, μέχρι τότε, στα αποθέματα αυτά θα έχουν προστεθεί περίπου 3 δισ. βαρέλια αργού πετρελαίου. Το σύνολο των ενεργειακών αυτών αποθεμάτων θα επιτρέψει στην Ελλάδα να αποδεσμευτεί από τις εισαγωγές ενέργειας που σήμερα αποτελούν το 5% του ΑΕΠ της. Κοινώς, θα εξοικονομήσει ένα σημαντικό κόστος (πολλά δισεκατομμύρια κάθε έτος) και θα μπορέσει να αποπληρώσει τα χρέη της. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Reuters, αν όλα τα κοιτάσματα (φυσικού αερίου και πετρελαίου) αποδώσουν όντως όσο λένε οι επιστήμονες, τότε η Ελλάδα θα μπορεί να κερδίζει περί τα 10 δισ. ευρώ κάθε έτος για 20 με 30 χρόνια! Ο καθένας μπορεί να καταλάβει πόσο σημαντική αποφόρτιση από τα χρέη της χώρας θα είναι ένα τέτοιο ποσό.

pelop

Διαβάστε Περισσότερα » "600 δισ. δολ. κρύβει ο ελληνικός υποθαλάσσιος χώρος"

Η σιωπή των στρατιωτικών για τις αγορές Άκη-Σμπώκου.Γιατί κανείς ποτέ δεν μίλησε;

Του ΠΑΡΙ ΚΑΡΒΟΥΝΟΠΟΥΛΟΥ

Η φυλάκιση Τσοχατζόπουλου , η σύλληψη Σμπώκου και όσα αποκαλύπτονται επιβεβαίωσαν όσα και ο τελευταίος πολίτης της χώρας γνώριζε,αλλά κανείς δεν τολμούσε να πει ανοιχτά. Είχαν γραφτεί και ξαναγραφτεί πολλά για όσα οπλικά συστήματα είχαν αγοραστεί επί εποχής Άκη Τσοχατζόπουλου και έχουν ειπωθεί και πάρα πολλά και για άλλες αγορές που έγιναν από άλλους υπουργούς. Οι πολίτες είχαν καταλάβει, οι δημοσιογράφοι έγραφαν ότι μπορούσαν ή δεν έγραφαν επειδή δεν τους επιτρεπόταν ή απλά ...δεν ήθελαν. Το ερώτημα που προκύπτει είναι: οι στρατιωτικοί τι έκαναν; 

Κι όταν λέμε στρατιωτικούς δεν εννοούμε τα στελέχη που υπηρετούσαν στις μονάδες και πολλές φορές ακούγοντας αποφάσεις περί εξοπλισμών ...κοιτάζονταν μεταξύ τους με απορία. Μιλάμε για όσους ανώτερους και ανώτατους αξιωματικούς με τον έναν ή τον άλλο τρόπο είχαν εμπλοκή σ΄ όλα τα εξοπλιστικά προγράμματα που τώρα απασχολούν τη Δικαιοσύνη.

Για να ξεκαθαρίσουμε κάτι προς αποφυγή παρεξηγήσεων. Δεν υποννοούμε ούτε κατά διάνοια ότι κάποιος στρατιωτικός έχει εμπλοκή σε υποθέσεις μίζας και μαύρου χρήματος. Δεν έχουμε το παραμικρό στοιχείο ή ένδειξη για οποιονδήποτε και συνεπώς δεν το πιστεύουμε. Άλλη είναι η διάσταση που μας ενδιαφέρει και θέλουμε να αναδείξουμε. Κι αυτή έχει να κάνει με την σιωπή στρατιωτικών ηγεσιών και στελεχών που την επέβαλε ο “φόβος” απέναντι σε κάθε ΥΕΘΑ. Ο “φόβος” να μην δυσαρεστηθεί “ο κ.υπουργός”. 

Θα αντιτείνουν οι στρατιωτικοί ότι “εμείς προτείναμε ποια οπλικά συστήματα ικανοποιούσαν τις επιχειρησιακές μας ανάγκες” και είναι αλήθεια ότι σχεδόν πάντα οι προτάσεις ήταν πάνω από δύο για κάθε οπλικό σύστημα. Μετά το θέμα της επιλογής γινόταν πολιτικό.Οι στρατιωτικοί ήταν απλώς ...παραγγελιοδόχοι.

Όμως είναι απορίας άξιο, γιατί σε τόσες αγορές που από την εποχή που βρίσκονταν σε εξέλιξη δέχονταν κριτική για “σκιές” .”παραλείψεις” και “υπερτιμολογήσεις”, δεν βρέθηκε ούτε ένας στρατιωτικός που να εκφράσει την αντίθεσή του και στην ανάγκη να υποβάλει τη παραίτησή του. Γνώριζαν ,έβλεπαν και καταλάβαιναν ότι κάτι “δεν πήγαινε καλά”. Όπως και ξέρουν ότι μια τέτοια κίνηση θα προκαλούσε σεισμό, αλλά πιθανότατα θα διέσωζε κάπως τη κατάσταση.

Προφανώς πολλοί θα θεωρήσετε ότι είμαστε αιθεροβάμωνες ότι μόλις ήρθαμε στη χώρα κι άλλα σχετικά. Νομίζουμε ότι λέμε τα αυτονόητα που θα έπρεπε να έχουν συμβεί. Και τα λέμε μήπως και τα αυτονόητα ισχύσουν στο μέλλον, όταν η χώρα θα πάει σε νέες αγορές. Μην αποκλείεται ότι αυτό θ΄ αργήσει. Πάντα μετά από μεγάλες οικονομικές κρίσεις μας έβαζαν να αγοράζουμε όπλα.

Το έχουμε ξαναγράψει με αφορμή τα εργασιακά και οικονομικά θέματα των στρατιωτικών ,ότι οι ηγεσίες πρέπει να έχουν φωνή με την οποία θα εκφράζουν την άποψή τους για τα θέματα που αφορούν άμεσα τις ΕΔ. Και σ΄ αυτά περιλαμβάνονται και οι εξοπλισμοί. Τις αποφάσεις πάντα θα τις λαμβάνουν οι κυβερνήσεις, αυτό είναι δεδομένο και αυτονόητο. Αλλά άποψη και παρέμβαση όταν πιστεύουν ότι κάτι πάει στραβά, θα πρέπει να έχουν και οι στρατιωτικοί . Ειδικά όσοι καλούνται να βάλουν υπογραφές. Δεν πρέπει να μας διαφέυγει και αυτό πρέπει να το αναγνωρίσουμε στον Άκη Τσοχατζόπουλο, ότι ο ίδιος είχε πει στον εισαγγελέα Γιώργο Ζορμπά, το 2004, ότι “οι στρατιωτικοί πρέπει να μείνουν έξω απ΄ αυτές τις υποθέσεις”. Και παρόλα αυτά άνθρωποι ταλαιπωρούνται πιθανότατα άδικα.

onalert

Διαβάστε Περισσότερα » "Η σιωπή των στρατιωτικών για τις αγορές Άκη-Σμπώκου.Γιατί κανείς ποτέ δεν μίλησε;"

Σειρήνες πολέμου θα ακουστούν την Τρίτη με την άφιξη της Μέρκελ

Τυχαίο δε νομίζω! Την Τρίτη που στην χώρα μας καταφθάνει η καγκελάριος της Γερμανίας, θα ηχήσουν οι σειρήνες του πολέμου. Όπως φαίνεται και από το επίσημο έγγραφο της Υπηρεσία πολιτικής προστασίας, στις 11 το πρωί της Τρίτης, θα ηχήσουν οι σειρήνες σε όλη την Επικράτεια. Οι Γερμανοί ξανάρχονται….

Και μπορεί ο Πρωθυπουργός να τόνισε στο μήνυμα του ότι θα υποδεχτούμε την κα Μέρκελ, όπως αρμόζει σε έναν αρχηγό κράτους μιας μεγάλης δύναμης, φίλιας προ της Ελλάδα, τα συνδικάτα και τα κόμματα της αντιπολίτευσης- Ο ΣΥΡΙΖΑ δηλαδή κυρίως, ετοιμάζονται να υποδεχτούν την Γερμανίδα Καγκελάριο ….όπως αρμόζει.

Με καχυποψία αντιμετωπίζει ο γερμανικός Τύπος την απόφαση της Γερμανίδας καγκελαρίου να επισκεφθεί την Αθήνα. Μπορεί το Βερολίνο να υποστηρίζει ότι πρόκειται για μια συνηθισμένη επίσκεψη, «ωστόσο τίποτα δεν είναι φυσιολογικό όταν η Μέρκελ επισκέπτεται τη δεδομένη χρονική στιγμή την Αθήνα», σημειώνει το Spiegel.

Σύμφωνα μάλιστα με το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων η Μέρκελ αποφάσισε να επισκεφθεί την Τρίτη το «επίκεντρο της ευρωκρίσης» όπως χαρακτηρίζει την Αθήνα τονίζοντας πως η καγκελάριος θα βρεθεί «στο στόμα του λύκου» λόγω της εικόνας που έχει στην ελληνική κοινή γνώμη.

Βεβαίως όλως τυχαίως οι συναγερμοί θα ηχήσουν την ημέρα άφιξης της κυρίας Μέρκελ. Πάντως ο κόσμος, το πιο πιθανό είναι να ξεχυθεί στους δρόμους, παρά να κρυφτεί

brieifngnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Σειρήνες πολέμου θα ακουστούν την Τρίτη με την άφιξη της Μέρκελ"

Αναστέλλουν τις κινητοποιήσεις τους οι Ιδιωτικές κλινικές

Σε αναστολή των κινητοποιήσεων που είχε εξαγγείλει για την ερχόμενη Δευτέρα προχώρησε η Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Κλινικών.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, η απόφαση ελήφθη σε έκτακτη συνεδρίαση το Σάββατο το μεσημέρι, μετά τη δέσμευση του Υπουργού Οικονομικών για πληρωμή μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα της πληρωμής Μαΐου 2012 και μέχρι τέλους του έτους ακόμη μιας προκαταβολής, της νομοθετικής ρύθμισης για συμψηφισμό χρεών και καταβολής των οφειλομένων του παλιού χρέους με την καταβολή της δόσης του δανείου της χώρας των 31,5 δισ.

Διαβάστε Περισσότερα » "Αναστέλλουν τις κινητοποιήσεις τους οι Ιδιωτικές κλινικές"

ΙΣΑ: Η κατάσταση στην υγεία θέτει σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές!

Nέο κύκλο αγωνιστικών κινητοποιήσεων ανήγγειλε ο ιατρικός κόσμος στην πανιατρική συγκέντρωση του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών που πραγματοποιήθηκε σήμερα. Σύσσωμος ο ιατρικός κόσμος διακήρυξε την απόφασή του να αγωνιστεί για ν αποτρέψει την κατάρρευση του συστήματος υγείας και να διασφαλίσει την πρόσβασή των πολιτών σε υπηρεσίες υγείας ποιότητας.

Οι γιατροί ζητούν την παρέμβαση του πρωθυπουργού και άμεσα συνάντηση μαζί του καθώς η κατάσταση στο χώρο της υγείας εγκυμονεί πλέον κίνδυνους για ανθρώπινες ζωές. Αποφάσισαν την πραγματοποίηση Πανυγειονομικής συγκέντρωσης στο Σύνταγμα στις 17 Οκτωβρίου και παράλληλες απεργιακές κινητοποιήσεις. Ενώ σύσσωμη θα είναι η συμμετοχή τους στο Συλλαλητήριο το οποίο έχει προγραμματισθεί για σήμερα το απόγευμα στο Σύνταγμα.

Στην συγκέντρωση παρευρέθησαν και εκπρόσωποι των χρηστών υγείας ,που συμμετέχουν στο Πανυγιειονομικό μέτωπο, οι οποίοι τόνισαν την δέσμευσή τους να στρατευτούν με τον ιατρικό κόσμο στον αγώνα για την διασφάλιση για όλους τους πολίτες υπηρεσιών ποιότητας. Πάροχοι και χρήστες των υπηρεσιών υγείας κρούουν για ακόμη μία φορά τον κώδωνα του κινδύνου για την κατάσταση στο χώρο της Υγείας, η οποία βρίσκεται στα όρια της ανθρωπιστικής κρίσης, με συνέπεια να απειλούνται πλέον ανθρώπινες ζωές. 

«Ο αγώνας μας για τη διασφάλιση πρόσβασης όλων των πολιτών σε υπηρεσίες υγείας ποιότητας συνεχίζεται. Οι γιατροί του Ι.Σ.Α. θα είμαστε πρωταγωνιστές σε αυτή την προσπάθεια», τόνισε ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης και πρόσθεσε: « Οι νοσοκομειακοί γιατροί έχουν ακρωτηριασμένο το μισθό τους κατά 40%,οι ελευθεροεπαγγελματίες γιατροί είναι απλήρωτοι εδώ και 3 χρόνια ενώ οι ασφαλισμένοι πληρώνουν τέσσερις φορές πάνω τις δαπάνες για την υγεία τους στις εισφορές τους για φάρμακά ,εξετάσεις τους και νοσηλεία .

Ενώ την ίδια ώρα οι ανασφάλιστοι αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο στα κοινωνικά ιατρεία. Αντιμέτωποι με αυτή την πραγματικότητα οι γιατροί της Αθήνας αποφάσισαν να αναλάβουν ενεργό δράση μέσα από μία σειρά κινητοποιήσεων και διεκδικήσεων στο κοινό μέτωπο Παρόχων και Χρηστών Υγείας», κατέληξε ο κ. Πατούλης. Από την πλευρά τους ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου Μιχάλης Βλασταράκος καθώς και οι υπόλοιποι πρόεδροι των ιατρικών συλλόγων και κλαδικών φορέων που πήραν το λόγο τόνισαν την δέσμευση του ιατρικού κόσμου να αγωνιστεί ενωμένος .

Όπως τονίστηκε οι οφειλές των ασφαλιστικών ταμείων στα εργαστήρια ξεπερνούν το 1,3 δις ευρώ τα τελευταία 2 χρόνια. Τα χρωστούμενα των δεδουλευμένων ιατρικών επισκέψεων και των κλινικοεργαστηριακών πράξεων τα τελευταία 3 χρόνια, η μαύρη τρύπα του ΕΟΠΥΥ με το έλλειμμα να ξεπερνάει τα 2,5 δις ευρώ ως το τέλους του 2012 και η ανάλγητη στάση του ΥΥΚΑ για επαναπροσδιορισμό και ανασυγκρότηση του ΕΟΠΥΥ, συνθέτουν μία τραγική πραγματικότητα για τον ιατρικό κόσμο .Η οποία γίνεται ακόμη τραγικότερη εαν αναλογιστεί κανείς ότι ο ασθενής με ετήσιο εισόδημα 10.000 ευρώ καλείται να πληρώνει το 25% των φαρμάκων του, το 15% των εξετάσεων του και 5 ευρώ για να κλείσει ραντεβού στον γιατρό του. 

Ιδιαίτερα σημαντικό ήταν το ευρωπαϊκό μήνυμα που έστειλε ο Πρόεδρος του ΙΣΑ, κος Γιώργος Πατούλης λέγοντας: «Στόχος μας είναι να δημιουργηθεί Χάρτα Υγείας του Ευρωπαίου Γιατρού και του Ευρωπαίου Πολίτη, που θα διεκδικεί από τις κυβερνήσεις των ευρωπαϊκών χωρών την εξασφάλιση της ισότιμης στοιχειώδους ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης για όλους τους ευρωπαίους ασθενείς και τη διασφάλιση του ιατρικού λειτουργήματος με επαγγελματική συνέπεια και χρηματοροή, ανεξάρτητα εάν έκαστη χώρα βρίσκεται ή όχι σε οικονομική κρίση» Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης, ο Πρόεδρος αναφέρθηκε σε όλους τους αγώνες του ΙΣΑ για τη διεκδίκηση του δικαιώματος συνταγογράφησης, του δικαιώματος επιλογής της θεραπείας από το θεράποντα γιατρό, στις προσφυγές προς το ΣτΕ για τη συνταγογράφηση της δραστικής ουσίας, την απελευθέρωση της άσκησης της ιατρικής από μη γιατρούς, το συμψηφισμό των οφειλών στους φορολογούμενους γιατρούς, καθώς και στη λειτουργία του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής.

Επίσης, αναφέρθηκε στο εκπαιδευτικό έργο του συλλόγου που ξεκινά με την Ιατρική Σχολή Αθηνών μέσα από ΔΩΡΕΑΝ μοριοδοτούμενα μετεκπαιδευτικά μαθήματα για τους νέους γιατρούς με και χωρίς τίτλο ειδικότητας μέσα από τις έγκριτες γνώσεις πανεπιστημιακών καθηγητών στις 17 Οκτωβρίου Στη συνέχεια τοποθετήθηκαν όλες οι παρατάξεις, καθώς και γιατροί μέλη του ΙΣΑ που συμμετείχαν στο διάλογο.

Στη συγκέντρωση, παρευρέθησαν, εκτός από τον Πρόεδρο του ΔΣ του ΙΣΑ, Γ.Πατούλη, ο Γεν Γραμματέας του ΔΣ Ε.Τσούκαλος, ο Ταμίας Φ.Πατσουράκος και τα μέλη του ΔΣ Ν. Μπατάκης, Σ. Δρίτσας, Β. Ζαφειρίου, Σ. Καλιαμπάκος, Γ.Μαρίνος, Γ. Ελευθερίου, Θ.Πιτσόλης, τα μέλη του Πειθαρχικού κκ Μαρουδιάς και Κασσάρας, καθώς και ο επίτιμος Πρόεδρος του ΙΣΑ Σ. Ρηγάκης.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο βουλευτής Α Αθήνας Β.Κικίλιας, ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Μ Βλασταράκος και το μέλος Η. Σιώρας, η εκπρόσωπος της ΟΕΝΓΕ Ο. Κοσμοπούλου, οι εκπρόσωποι της Ανεξάρτητης Ιατρικής Κίνησης Α.Θωμόπουλος και Μ.Αρναούτη, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σ/Χ Δημοσίου Π. Βαβουγιός, ο Γεν Γραμματέας της ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ Ι. Χρονόπουλος, ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Σ/ Χ ΕΛΤΑ Ι. Ζώης, ο Πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ε.Τσούκαλος και ο Αντιπρόεδρος Ε. Μπιλιράκης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ιατρων ΕΟΠΥΥ Γ.Ελευθερίου, ο Πρόεδρος της ΣΕΥΠΙΚΑ Α. Αποστολόπουλος, ο Πρόεδρος της ΠΟΣΙΠΥ Λ. Αναγνώστου και ο Γεν Γραμματέας Ι. Κλεινάκης, ο Πρόεδρος της ΠΕΕΒΙ Σ. Κραμποβίτης και ο τ.Πρόεδρος Α.Πλακιώτης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ε/Ε/ Καρδιολόγων Ελλάδος Φ. Πατσουράκος, ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Φυσιοθεραπευτών Γ. Μπάκας, ο εκπρόσωπος από το Αρμα Πολιτών Χ Στασινόπουλος, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ε/Ε Εργαστηριούχων Φυσιοθεραπευτών Γ. Τσαγρής, η Πρόεδρος της ΕΕΦΙΑ Ξ Μιχαήλ, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ακτινολόγων-Απεικονιστών Ν. Μπατάκης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών Αττικής Ι Μαρμαράς, ο εκπρόσωπος του Συλλόγου Συμβασιούχων Ιατρών Αττικής Σ Προβατάς, πολλοί ελευθεροεπαγγελματίες και νοσοκομειακοί γιατροί της Αθήνας.

markos

Διαβάστε Περισσότερα » "ΙΣΑ: Η κατάσταση στην υγεία θέτει σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές!"

Παγώνουν τις περαιτέρω μειώσεις μισθών στο δημόσιο

Με στόχο την αποφυγή κοινωνικής έκρηξης, το υπουργείο Οικονομικών αποφάσισε το πάγωμα στις μειώσεις μισθών των δημοσίων υπαλλήλων που θα ίσχυαν από την 1η Νοεμβρίου. Ποιους αφορά

"Παγώνει" το υπουργείο Οικονομικών τις περαιτέρω μειώσεις στις αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων που προβλεπόταν από το δεύτερο μνημόνιο και θα ίσχυαν από την 1η Νοεμβρίου.
Ενόψει της νέας συμφωνίας με την τρόικα που προβλέπει την κατάργηση όλων των επιδομάτων, όπως το Κίνητρο Επίτευξης Στόχων (ΚΕΣ) και το Κίνητρο Επίτευξης Δημοσιονομικών Στόχων (ΚΕΔΣ), το υπουργείο αποφάσισε να προχωρήσει σε πάγωμα επιπλέον μειώσεων για να αποφευχθεί μία κοινωνική έκρηξη.
Η αναστολή των περικοπών αφορά κατά κύριο λόγο τελωνειακούς, εφοριακούς, υπαλλήλους του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, του Γενικού Χημείου, οικονομικούς επιθεωρητές, μερίδα υπαλλήλων του υπουργείου Ανταγωνιστικότητας και άλλων υπουργείων.
Σύμφωνα με τα όσα προβλέπονταν στο νόμο για το ενιαίο μισθολόγιο, όσοι υπάλληλοι είχαν μείωση στις αποδοχές τους που ξεπερνούσε το 25%, το ποσοστό πάνω από το όριο αυτό θα κόβονταν σε τρεις ισόποσες δόσεις.
Το 1/3 του υπερβάλλοντος ποσοστού θα κόβονταν την 1η Νοεμβρίου 2012, το υπόλοιπο 1/3 την 1η Νοεμβρίου 2013 και το τελευταίο μέρος την 1η Νοεμβρίου 2014.
Ειδικότερα αν η συνολική μείωση των αποδοχών ήταν 49%, το 25% έχει ήδη κοπεί από πέρυσι το Νοέμβριο, ένα 8% θα κοβόταν από τον φετινό Νοέμβριο, ένα άλλο 8% από την 1η Νοεμβρίου 2013 και το υπόλοιπο 8% την 1η Νοεμβρίου 2014.
Θα πρέπει να αναφερθεί ότι στο ενιαίο μισθολόγιο είχε περιληφθεί αυτή η ρύθμιση, καθώς από τις διατάξεις του προέκυπταν συνολικές μειώσεις αποδοχών που σε αρκετές περιπτώσεις υπαλλήλων με υψηλά επιδόματα έφθαναν ακόμη και το 52%.
Όμως, σύμφωνα με σχετική διάταξη, η οποία περιλήφθηκε σε νομοσχέδιο του υπουργείο Οικονομικών το οποίο κατατέθηκε στην Βουλή προβλέπεται ότι αναστέλλεται η επιπλέον του 25% μείωση.

news247

Διαβάστε Περισσότερα » "Παγώνουν τις περαιτέρω μειώσεις μισθών στο δημόσιο"
- Καταργούνται τα αφορολόγητα όρια για τα προστατευόμενα μέλη

- Κανένα επίδομα για όσες οικογένειες έχουν εισόδημα πάνω απο 30.000 ευρώ


Πάνω απο 700 εκατ. ευρώ θα είναι οι ετήσιες εισοδηματικές απώλειες που θα υποστούν 1,4 εκ. οικογένειες από την κατάργηση των αφορολογήτων ορίων για τα προστατευόμενα τέκνα και των επιδομάτων του ΟΓΑ σε τρίτεκνες και πολύτεκνες μητέρες, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο.

Κι αυτό, όπως γράφει η εφημερίδα, παρά το γεγονός οτι τα χορηγούμενα απο τον ΟΓΑ επιδόματα θα αντικατασταθούν από νέου τύπου εισοδηματικές ενισχύσεις.

Οι λόγοι για τους οποίους θα προκύψουν τόσο μεγάλες εισοδηματικές απώλειες για τις περισσότερες οικογένειες με παιδιά είναι οι εξής:

1.Με τη κατάργηση των αφορολογήτων ορίων για τα προστατευόμενα τέκνα θα προκύψουν πρόσθετες ετήσιες φορολογικές επιβαρύνσεις για όλους τους μισθωτούς και συνταξιούχος οικογενειάρχες με ετήσια εισοδήματα άνω των 5.000 ευρώ καθώς επίσης και για όλους τους υπόλοιπους οικογενειάρχες.Οι επιβαρύνσεις αυτές μάλιστα θα κλιμακώνονται σε υψηλότερα επίπεδα όσο πιο μεγάλος είναι ο αριθμός των προστατευόμενων τέκνων!

2.Με την αντικατάσταση των επιδομάτων του ΟΓΑ οι οικογένειες θα υποστούν και άλλες εισοδηματικές απώλειες και αυτό γιατί τα νέα επιδόματα που θα λαμβάνουν θα είναι στις περισσότερες περιπτώσεις σημαντικά μειωμένα. Οι τρίκτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες με ετήσια εισοδήματα πάνω από 30.000 ευρώ και μέχρι 45.000 ευρώ θα πάψουν πλέον να λαμβάνουν επιδόματα για τα παιδιά τους!

3.Ακόμη και πολλές οικογένειες με ένα ή δύο παιδιά θα υποστούν σημαντικές εισοδηματικές απώλειες καθώς τα επιπλέον ποσά που θα πληρώνουν κάθε χρόνο στην εφορία εξαιτίας της κατάργησης των αφορολογήτων για τα παιδιά θα κυμαίνονται από 200 έως και 3.150 ευρώ το χρονο, ενώ τα ποσά των επιδομάτων που θα εισπράττουν θα κυμαίνονται από 156 έως και 960 ευρώ το χρόνο!

Σύμφωνα με τις νέες νομοθετικές ρυθμίσεις:

1.Θα καταργηθούν τα πρόσθετα αφορολόγητα όρια εισοδήματος για τα προστατευόμενα τέκνα. Τα όρια αυτά ανέρχονται σε 2.000 ευρώ για καθένα από τα δύο πρώτα τέκνα κάθε φορολογούμενου και σε 3.000 ευρώ για κάθε τέκνο από τρίτο και τα επόμενα. Με την κατάργηση των αφορολογήτων για τα τέκνα όμως, όλοι οι μισθωτοί και συνταξιούχοι θα δικαιούνται αφορολόγητο όριο 5.000 ευρώ, είτε έχουν παιδιά είτε δεν έχουν.

Ακόμα χειρότερα θα είναι τα πράγματα για όσους φορολογούμενους αποκτούν εισοδήματα προερχόμενα από ατομικές εμπορικές επιχειρήσεις, επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών ή ελεύθερα επαγγέλματα. Θα επιβαρυνθούν με πολύ μεγαλύτερα πρόσθετα ποσά φόρων από τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους επειδή θα χάσουν και τα αφορολόγητα όρια των προστατευόμενων τέκνων και το βασικό αφορολόητο των 5.000 ευρώ.

2.Τα επιδόματα από τον ΟΓΑ, θα καταργηθούν και θα αντικατασταθούν από επιδόματα που θα καταβάλλονται μέσω τραπεζικών λογαριασμών βάσει εισοδηματικών κρητιρίων. Τα νέα επιδόματα θα ανέρχονται σε 40 ευρώ το μήνα για το πρώτο παιδί, 40 ευρώ το μήνα για το δεύτερο, 50 ευρώ για το τρίτο, 50 ευρώ για το τέταρτο και 60 ευρώ για κάθε παιδί από το πέμπτο και τα επόμενα.
Τα ποσά αυτά θα δίνονται σε οικογένειες με ετήσια εισοδήματα μέχρι 10.000 ευρώ, μειωμένα στα 2/3 σε οικογένειες με εισοδήματα από 10.000 έως 20.000 ευρώ και μειωμένα στο 1/3 σε οικογένειες από 20.000 έως 30.000 ευρώ. Εάν το εισόδημα της οικογένειας είναι μεγαλύτερο των 30.000 ευρώ δεν θα της χορηγείται κανένα επίδομα!

Διαβάστε Περισσότερα » " "

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news