facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 9 Αυγούστου 2012

Μόνο τοις μετρητοίς φάρμακα στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ από 1η Σεπτέμβρη

Μόνο «τοις μετρητοίς» θα χορηγούν φάρμακα από την 1η Σεπτέμβρη οι φαρμακοποιοί στους ασφαλισμένους του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ).

Οπως αποφάσισε το απόγευμα της Τετάρτης το Δ.Σ. του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ), δεν θα εκτελούν τις ιατρικές συνταγές των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ και θα χορηγούν φάρμακα στους ασφαλισμένους μόνο τοις μετρητοίς.

Η απόφαση αυτή λήφθηκε ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τη μη καταβολή των οφειλομένων στον κλάδο τους από τον ασφαλιστικό οργανισμό.

Παράλληλα, η διοίκηση του ΠΦΣ αποφάσισε να συγκαλέσει γενική συνέλευση το Σάββατο 25 Αυγούστου, με θέμα την έναρξη συστηματικών κινητοποιήσεων για την πληρωμή των ποσών που τους οφείλει ο ΕΟΠΥΥ.

Σημειώνεται ότι ο ΕΟΠΥΥ οφείλει στους φαρμακοποιούς 207 εκατ. ευρώ για τις συνταγές του περασμένου Μαΐου, εκ των οποίων κατέβαλλε 90 εκατ. Ευρώ την Τρίτη 7 Αυγούστου, κι ενώ η προθεσμία για την αποπληρωμή όπως υπογραμμίζουν οι φαρμακοποιοί είχε παρέλθει από την 15η Ιουλίου 2012.

Στις 16 Αυγούστου, προσθέτουν, παρέρχεται η προθεσμία για την εξόφληση των 145 εκατ. ευρώ που κοστίζουν οι συνταγές ΕΟΠΥΥ του περασμένου Ιουνίου.

Οι φαρμακοποιοί της Μαγνησίας, της Κρήτης και της Εύβοιας αίρουν την πίστωση από 16 Αυγούστου

Σκληρότερη είναι η γραμμή που αποφάσισαν να κρατήσουν οι φαρμακοποιοί της Μαγνησίας, της Κρήτης και της Εύβοιας αφού αίρουν την πίστωση στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ από τις 16 Αυγούστου.

Για όλους τους τοπικούς συλλόγους που αποφασίζουν κινητοποιήσεις νωρίτερα από το Σεπτέμβριο, ο ΠΦΣ αποφάσισε την κάλυψη όλων των συλλόγων.

Διαβάστε Περισσότερα » "Μόνο τοις μετρητοίς φάρμακα στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ από 1η Σεπτέμβρη"

Απεργία για τις 12 Σεπτεμβρίου αποφάσισαν οι δάσκαλοι

Κινητοποιήσεις με το «πρώτο κουδούνι» αποφάσισαν οι δάσκαλοι, κάνοντας λόγο για «οικονομική εξαθλίωση κυρίως των νέων εκπαιδευτικών, οι οποίοι υποχρεώνονται να ζήσουν κάτω από τα όρια στοιχειώδους διαβίωσης, με μισθούς πείνας των 570 ευρώ».

Στις 11 Σεπτεμβρίου, ημέρα έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, οι δάσκαλοι θα προχωρήσουν σε δίωρο συμβολικό αποκλεισμό των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης σε όλη την Ελλάδα, ενώ στις 12 Σεπτεμβρίου, θα πραγματοποιήσουν 24ωτη απεργία.

Εξάλλου, οι εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης διαμαρτύρονται για την απόφαση των υπουργείων Οικονομικών και Πολιτισμού να καταργηθεί η δυνατότητα ελεύθερης εισόδου των εκπαιδευτικών σε αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία και ιστορικά μνημεία

Διαβάστε Περισσότερα » "Απεργία για τις 12 Σεπτεμβρίου αποφάσισαν οι δάσκαλοι"

Δύο ευρώ το μπουκαλάκι το νερό, εκτός αν... διαμαρτυρηθείς

Για τιμές και πρακτικές που σοκάρουν στο κυλικείο του αεροδρομίου Χανίων κάνει λόγο η Ένωση Τουριστικών Καταλυμάτων του νομού. Το "μυστικό" για να πληρώσεις λιγότερο

Τιμές-"φωτιά" ισχύουν στο κυλικείο του αεροδρομίου Χανίων, σύμφωνα με όσα καταγγέλλει η Ένωση Τουριστικών Καταλυμάτων Νομού Χανίων.

Χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι ένα μπουκαλάκι νερό κοστίζει 2 ευρώ αλλά αν κάποιος, που μιλάει ελληνικά διαμαρτυρηθεί, τότε θα του δώσουν άλλο αντί 70 λεπτών, λέγοντας πως δεν έχει προλάβει να κρυώσει!

"Λόγω του ότι το τελευταίο διάστημα δραστηριοποιούνται εταιρείες χαμηλού κόστους στο αεροδρόμιο των Χανίων, που δεν προσφέρουν δωρεάν φαγητό στους επιβάτες, πολλοί είναι εκείνοι που, αφού περάσουν τον έλεγχο, κατευθύνονται στο κυλικείο της αίθουσας αναμονής για να αγοράσουν ένα αναψυκτικό ή κάτι φαγώσιμο. Παθαίνουν σοκ όμως από τις τιμές, αφού ακόμα και ένα μπουκαλάκι νερό κοστίζει 2 ευρώ. Βέβαια, εάν κάποιος μιλά ελληνικά και διαμαρτυρηθεί, θα του δώσουν ένα μικρότερο μπουκαλάκι κρυμμένο αντί 0,70 λεπτά, λέγοντάς του αν το θέλει γιατί δεν έχει προλάβει να κρυώσει ακόμα. Ο τιμοκατάλογος θα πρέπει να είναι με μεγάλα γράμματα αναρτημένος σε εμφανές σημείο" αναφέρει η ανακοίνωση της Ένωσης Τουριστικών Καταλυμάτων Νομού Χανίων.

Και συνεχίζει: "Σίγουρα η τελευταία εντύπωση που αποκομίζουν φεύγοντας από τον τόπο μας οι τουρίστες δεν είναι ευχάριστη και καλό θα ήταν να υπάρξει παρέμβαση προς τον εκμεταλλευτή του κυλικείου να μειώσει τις τιμές για να μην κατηγορείται ο τόπος για αισχροκέρδεια εν μέσω τουριστικής κρίσης. Εάν έχουμε τα αεροδρόμια με τα πιο ακριβά τέλη και φόρους στην Ευρώπη, με τον πιο ακριβό καφέ, την πιο ακριβή βενζίνα κ.λπ., ε τότε δεν πρέπει να παραπονιόμαστε που οι τουρίστες δεν προτιμούν τη χώρα μας. Επίσης επιβεβλημένο είναι οι αίθουσες αναμονής μετά τον έλεγχο να καθορίζονται συχνότερα καθώς υπάρχει σε ώρες αιχμής μεγάλη χρήση αυτών με χυμένους καφέδες, κουτιά και απορρίμματα στο πάτωμα. Επίσης καλό είναι όσον αφορά τα νερά να προτιμάμε τα δικά μας και όχι τα ξένα".

news247
Διαβάστε Περισσότερα » "Δύο ευρώ το μπουκαλάκι το νερό, εκτός αν... διαμαρτυρηθείς"

Σύσκεψη Σαμαρά-Στουρνάρα: Οχι περικοπές σε επιδόματα και συντάξεις

Ο Γιάννης Βρούτσης δήλωσε ότι η συμμετοχή του υπουργείου Εργασίας παραμένει στα 5 δισ. ευρώ

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών, παρουσία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, για τα μέτρα των 11,5 δισ. ευρώ.

Πρώτος εξήλθε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, ο οποίος, ερωτηθείς σχετικά, απάντησε ότι η συμμετοχή του υπουργείου Εργασίας παραμένει στα 5 δισ. ευρώ. Με άλλα λόγια δεν θα αναζητηθούν επιπλέον περικοπές από επιδόματα και συντάξεις. Με άλλα λόγια δεν θα αναζητηθούν επιπλέον περικοπές από επιδόματα και συντάξεις.

Ο πρωθυπουργός, αποχωρώντας, ερωτηθείς για το θέμα της εργασιακής εφεδρείας και για το εάν υπάρχει ενδεχόμενο απολύσεων στο Δημόσιο, είπε: «Κοιτάξαμε το πανόραμα των εναλλακτικών. Τα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών συνεχίζουν τη δουλειά τους».

Στο επίκεντρο της σύσκεψης ήταν τα μέτρα των 4 δισ. ευρώ που υπολείπονται για να συμπληρωθεί το πακέτο των 11,5 δισεκατομμυρίων που πρέπει να βρει το οικονομικό επιτελείο ώστε να ανταποκριθεί στις δεσμεύσεις έναντι της τρόικα.

Νωρίτερα, ο κ. Σαμαράς δήλωσε ότι αναζητούνται οι πιο αποτελεσματικές περικοπές για το έλλειμμα και οι λιγότερο οδυνηροί τρόποι για την κοινωνία. Ο πρωθυπουργός όρισε ως «αντίπαλο» την ανεργία και είπε ότι στην κυβέρνηση ψάχνουν τα πάντα, δεν θα επιστρέψουν όμως σε λύσεις που είχαν αποτύχει στο παρελθόν.

Υπενθυμίζεται ότι στη διάρκεια της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση, την Τρίτη, προέκυψε διαφωνία από το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ αναφορικά με το μέτρο της εργασιακής εφεδρείας.
Πάντως, το ενδεχόμενο εφαρμογής της άφησε ανοιχτό με σημερινές δηλώσεις του στη ΝΕΤ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίγκολου.

«Υπήρξε το θέμα, συζητήθηκε το θέμα της εργασιακής εφεδρείας, εδώ θέλω να ξεκαθαρίσω ότι είναι ένα από τα ενδεχόμενα που μπορεί να εξεταστούν και να συζητηθούν στο πλαίσιο της προσπάθειας για την εξασφάλιση των 11,5 δισ. ευρώ» είπε ο κ. Κεδίκογλου.

tovima
Διαβάστε Περισσότερα » "Σύσκεψη Σαμαρά-Στουρνάρα: Οχι περικοπές σε επιδόματα και συντάξεις"

«Καμπάνα» 3.000 στον ΣΥΡΙΖΑ για προεκλογική αφίσα

Πρόστιμο 3.000 ευρώ επιβλήθηκε από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα στην συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ, «Κομμουνιστική Οργάνωση Ελλάδος» (ΚΟΕ) για αφίσα που κυκλοφόρησε στο κέντρο της Αθήνας.

Η απόφαση της Αρχής (117/2012) εκδόθηκε μετά από καταγγελία τριών πολιτών, δύο Ελλήνων και ενός Ισπανού, τα πρόσωπα των οποίων περιλαμβάνονταν στην αφίσα και είχαν ληφθεί από φωτογραφίες σε εκδήλωση των αγανακτισμένων στην πλατεία Συντάγματος.

Στην αφίσα αναγραφόταν το σύνθημα «Ο λαός στις πλατείες απαιτεί ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ». Στη μέση της αφίσας υπήρχε η φωτογραφία των τριών προσφευγόντων, χωρίς επικάλυψη των προσώπων τους, να χτυπάνε καπάκια από κατσαρόλες στην εκδήλωση της 25ης Μαΐου 2011.

Όπως ισχυρίζονται οι τρεις καταγγέλλοντες, η χρήση των φωτογραφιών τους έγινε χωρίς την προηγούμενη συγκατάθεσή τους και χωρίς να ενημερωθούν. Μάλιστα, οι δύο εκ των τριών, μέλη μη κυβερνητικής οργάνωσης, υποστήριξαν ότι με την παρουσία τους στην εν λόγω αφίσα, δημιούργησε στα υπόλοιπα μέλη της οργάνωσης την πεποίθηση ότι είναι μέλη ή πολιτικά φιλικοί στην ΚΟΕ, κάτι, που ήταν ανακριβές.

Η ΚΟΕ, από την πλευρά της, διευκρίνισε με σχετικό έγγραφό της στην Αρχή, ότι η φωτογραφία βρέθηκε από δικό της μέλος στο Διαδίκτυο και προέβαλε ως επιχείρημα ότι τέτοιου είδους απεικονίσεις εμφανίζονται σε πλήθος αφισών και άλλου εντύπου υλικού χωρίς να υπονοείται συσχετισμός των εικονιζομένων με τη δημοσίευση.

Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα επέβαλλε πρόστιμο στη ΚΟΕ καθώς δέχθηκε ότι «η δημοσίευση της φωτογραφίας στη συγκεκριμένη αφίσα θα μπορούσε ενδεχομένως να δημιουργήσει στον μέσο πολίτη την πεπλανημένη εντύπωση ότι οι εικονιζόμενοι ανήκουν πολιτικά στο χώρο της ΚΟΕ. Συνεπώς, η επεξεργασία αυτή πρέπει να θεωρηθεί ότι περιέχει ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα που αφορούν πολιτικές πεποιθήσεις».

Διέταξε μάλιστα, με την ίδια απόφαση, την καταστροφή της επίμαχης φωτογραφίας από το αρχείο της Κομμουνιστικής Οργάνωσης Ελλάδας και την απαγόρευση της αναδημοσίευσης σε άλλες αφίσες της οργάνωσης.

zougla
Διαβάστε Περισσότερα » "«Καμπάνα» 3.000 στον ΣΥΡΙΖΑ για προεκλογική αφίσα"

Οριστική παύση για την εκατομμυριούχο δικαστική υπάλληλο

Την οριστική παύση της δικαστικής υπαλλήλου που υπηρετούσε στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών και είχε καταθέσεις ύψους 7,9 εκατομμυρίων ευρώ, αποφάσισαν πριν από λίγες ημέρες τα αρμόδια πειθαρχικά όργανα.

Η υπάλληλος, μία εκ των 13 δημοσίων υπαλλήλων-«κροίσων», που είχαν συνολικές καταθέσεις άνω των 25 εκατομμυρίων ευρώ, κατείχε επίσης σημαντική ακίνητη περιουσία, καθώς και ανώνυμη εταιρία.

Η δικαστική υπάλληλος, που υπηρετούσε στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών τα τελευταία 31 χρόνια, παύθηκε οριστικά για τα πειθαρχικά παραπτώματα της «αναξιοπρεπούς και ανάξιας διαγωγής εντός και εκτός υπηρεσίας», ενώ εκκρεμεί σε βάρος της και το ποινικό σκέλος της υπόθεσης.

Η υπόθεση ήρθε στο φως της δημοσιότητας όταν άνδρες του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ) εντόπισαν «μαύρο χρήμα» σε τραπεζικούς λογαριασμούς 13 δημοσίων υπαλλήλων οι οποίοι έκρυβαν στις καταθέσεις τους περισσότερα από 25 εκατομμύρια ευρώ.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Οριστική παύση για την εκατομμυριούχο δικαστική υπάλληλο"

Με Point System θα ελεγχθεί το 9% των επιχειρήσεων

Σε δειγματοληπτικό έλεγχο στο 9% των επιχειρήσεων που έχουν ελεγχθεί από Νόμιμους Ελεγκτές και ελεγκτικά γραφεία για τη φορολογική τους συμμόρφωση θα προχωρήσει το υπουργείο Οικονομικών.

Η υπαγωγή των υποθέσεων στο δείγμα αυτό θα γίνεται με βάση κατάταξη που θα προκύψει από μοριοδότηση (Point System). Ακολούθως οι υποθέσεις του δείγματος, για τις οποίες πρέπει να εκδοθούν εντολές τακτικού ελέγχου, θα αποσταλούν στις αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες μέσω του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος ELENXIS. Στις ελεγκτικές υπηρεσίες που δεν έχουν ενταχθεί στο ELENXIS, η Διεύθυνση Επιχειρησιακού Σχεδιασμού του υπουργείου θα αποστείλει καταστάσεις με τις υποθέσεις αρμοδιότητάς τους, οι οποίες έχουν ενταχθεί στο δείγμα.

Στις περιπτώσεις υποθέσεων για τις οποίες έχει υποβληθεί Έκθεση Φορολογικής Συμμόρφωσης με θέματα έμφασης ή επιφύλαξης ή επιφύλαξης και έμφασης και εφόσον αυτές δεν έχουν συμπεριληφθεί στο δείγμα ο προϊστάμενος της αρμόδιας ελεγκτικής υπηρεσίας θα πρέπει να διενεργεί υποχρεωτικά και κατά προτεραιότητα προσωρινό έλεγχο. Αν από τον έλεγχο αυτόν διαπιστωθούν στοιχεία ή ενδείξεις για σοβαρές παραβάσεις της φορολογικής νομοθεσίας, ο προϊστάμενος της αρμόδιας ελεγκτικής υπηρεσίας θα εισηγείται τη διενέργεια τακτικού φορολογικού ελέγχου.



Οι προϊστάμενοι των ελεγκτικών υπηρεσιών, για όλες τις υποθέσεις αρμοδιότητάς τους για τις οποίες έχει υποβληθεί ετήσιο πιστοποιητικό υποχρεούνται να διενεργήσουν έρευνα για την ύπαρξη τυχόν δελτίων πληροφοριών ή παραβάσεων και εφόσον υπάρχουν, να τα αξιολογήσουν και ανάλογα να τα παραπέμψουν σε ειδική επιτροπή προκειμένου να διενεργηθεί τακτικός έλεγχος.

Σημειώνεται πως οι νέες φορολογικές διατάξεις τις οποίες ακολουθεί το υπουργείο περιορίζουν τη δυνατότητα των ελεγκτών να αποφασίζουν ποιόν φορολογούμενο θα ελέγξουν και κυρίως ποιόν δεν θα ελέγξουν αφού οι έλεγχοι γίνονται με βάση το Point System και με τη χρήση μεθόδων Ανάλυσης Κινδύνου που πραγματοποιείται από το Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό του Συστήματος ELENXIS.

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Με Point System θα ελεγχθεί το 9% των επιχειρήσεων"

Εξαιρούνται οι μητέρες ανήλικων τέκνων για τη φύλαξη των συνόρων

Με ανακοίνωσή της, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνοριακών Φυλάκων ενημερώνει ότι εγκρίθηκε σήμερα η εξαίρεση των μητέρων ανήλικων τέκνων που... βρίσκονται με απόσπαση στην Θράκη από την επιχείρηση φύλαξης των συνόρων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας έχει ως εξής:

«Ενημερώνουμε τους συναδέλφους μας που βρίσκονται με απόσπαση στην Θράκη ότι εγκρίθηκε σήμερα, κατόπιν πιέσεως από την πλευρά της ομοσπονδίας, η εξαίρεση των μητέρων ανήλικων τεκνών από την επιχείρηση. Κατόπιν διαταγής που θα διαβιβαστεί από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, οι συγκεκριμένες μητέρες , μετά από αίτηση τους, θα αποδεσμευτούν έως τις 19 Αυγούστου.


Η Ομοσπονδία σε Θράκη και Αθήνα προσπαθεί και πιέζει, προκειμένου να αρθούν πολλές από τις αδικίες που προέκυψαν από την μετακίνηση αυτή και θα ενημερώνει τα μέλη της για ότι νεότερο υπάρχει».
Διαβάστε Περισσότερα » "Εξαιρούνται οι μητέρες ανήλικων τέκνων για τη φύλαξη των συνόρων"

Ποιος προστατεύει τον...Πακιστανό Δράκο;

Ποια είναι τα τεράστια ερωτηματικά που δημιούργησαν οι Αρχές φορώντας του κουκούλα; Προστατεύουν τον Πακιστανό ή κάποιον πολιτικό;

Τι συμβαίνει με τον Πακιστανό που κατηγορείται ότι κακοποίησε βάναυσα την ανήλικη στην Πάρο;

Κατ αρχάς, είναι Πακιστανός ή πρόκειται για κάτι άλλο που δεν μας το λένε γιατί πολύ απλά, δεν είναι σε θέση να μας ... το πουν;

Αυτή την στιγμή κυκλοφορούν άπειρες πληροφορίες στο διαδίκτυο ενώ απείρως πιο … άπειρες είναι οι φήμες που κυκλοφορούν στα δημοσιογραφικά θεωρεία!

Αλλά ας δούμε τα γεγονότα με όση ψυχραιμία μπορεί πλέον να έχει απομείνει στη χώρα μας!!!

Κατ αρχάς, πως γνωρίζουν ότι ο εν λόγω κατηγορούμενος είναι … Πακιστανός;

Εχει γίνει ταυτοποίηση με τα πραγματικά του στοιχεία μέσω της Interpol ή άλλων διεθνών Αστυνομικών Αρχών, για να διαπιστώσουν ότι πρόκειται πράγματι για Πακιστανό ή για άλλη μια φορά, το ελληνικό κράτος πιάστηκε κορόιδο;



Είναι γνωστή η μόδα της τελευταίας δεκαετίας, να έρχονται στη χώρα μας κάθε λογής κατάδικοι πχ. από το Ιράκ και να … αυτό-βαφτίζονται Παλαιστίνιοι! Αυτό, το επίσημο Ελληνικό κράτος το ονομάζει «κατά δήλωσή του…» με την διαφορά ότι λίγο αργότερα, αποκτά νόμιμα χαρτιά παραμονής, γιατί το κράτος μας δεν έχει αναπτύξει κανένα σοβαρό δίκτυο διασταύρωσης στοιχείων ταυτότητας!!! Και δεν έχει αναπτύξει, προκειμένου 50 γνωστοί-άγνωστοι τύποι, να «οικονομούν» από το δράμα των λαθρομεταναστών!

Ακόμη και σήμερα, ο Πακιστανός ή «Πακιστανός», ζήτησε από την ανακρίτρια και τον Εισαγγελέα, να διορθωθεί η ημερομηνία γέννησής του στα χαρτιά του, η οποία είναι λάθος κατά ΔΥΟ χρόνια!!!

Αρχικά, είχε γίνει λόγος για … «ατύχημα της κοπέλας» από την τοπική αστυνομική Αρχή, ενώ ακόμη κι ο Δήμαρχος του νησιού είχε κινηθεί στην ίδια λογική! Γιατί άραγε;

Βιάστηκαν οι Αρχές της Πάρου να το καταχωρήσουν ως ατύχημα, μπορεί να πει κανείς! Είναι όμως έτσι ή πίσω από την υπόθεση κρύβεται και κάτι άλλο;

Η προσαγωγή του στον ανακριτή μου θύμισε λίγο από ταινία του Στίβεν Σπίλμπεργκ!

Εκτός του ότι τα αστυνομικά μέτρα ήταν πρωτοφανή και θύμιζαν κάτι παραπάνω από την χολιγουντιανή υπερπαραγωγή του Σάββα Ξηρού, υπήρχε και κάτι παραπάνω από υπερβάλλον ζήλος από τους αστυνομικούς!

Το να φοράνε μάσκα όμως σε έναν Πακιστανό (που κατηγορείται για βάναυση κακοποίηση ενός ανήλικου κοριτσιού, με σαφή πρόθεση να το δολοφονήσει χτυπώντας το στα βράχια), μάλλον το κατατάσσουμε … εκτός Ελληνικής πραγματικότητας!

Ο ζήλος δε των αστυνομικών να μην φωτογραφηθεί ο Πακιστανός ήταν τέτοιος, που ξυλοφόρτωσαν δημοσιογράφο της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», προκειμένου να μην τον φωτογραφίσει! Και αφού έδειραν τον δημοσιογράφο που έκανε την δουλειά του, κατόπιν τον συνέλαβαν κιόλας!!!

Βλέποντας όλα αυτά ο δράστης, αποθρασύνθηκε εντελώς και κατηγόρησε τους Αστυνομικούς ότι τον έδειραν, παρέα με ένα «delivery-boy» που του πήγε πίτσα στα κρατητήρια!

Αν είναι δυνατόν, να δέρνουν τον Πακιστανό οι αστυνομικοί, δηλαδή, αυτοί που δέρνουν δημοσιογράφους για να μην τον φωτογραφίσουν!!!

Κι επειδή η κοινωνία μας είναι … υποχρεωτικά ευαίσθητη από τους «εργολάβους» των λαθρομεταναστών, ο ιατροδικαστής σκεπτόμενος ο άνθρωπος ότι μπορεί να δει τον εαυτό του σε … κείμενο επερώτησης στη Βουλή από το … κυβερνών κόμμα της ΔΗΜΑΡ , έσπευσε αστραπιαία να εξετάσει τον Πακιστανό για να διαπιστώσει αν τον έδειραν ή όχι όπως κατήγγειλε!

Στο δρόμο βέβαια, ξέχασε να κάνει το ίδιο για τον δημοσιογράφο του «Πρώτου Θέματος», πολύ απλά, διότι για τους ξυλοδαρμούς Ελλήνων, δεν υπάρχει κανένα κόμμα που να έχει πάρει το ζήτημα τόσο … «εργολαβικά»!

Λίγο πριν ξεκινήσω να γράψω αυτές τις γραμμές, ήρθε μια καταγγελία στο ηλ.ταχυδρομείο μου, ότι ο δράστης ήταν πολύ γνωστός στην κοινωνία της Πάρου!

Δυστυχώς, δεν εξηγούσε, πως ένας Πακιστανός είχε αναπτύξει τόσο μεγάλες δημόσιες σχέσεις σε ένα κοσμοπολίτικο νησί! Τι ακριβώς έκανε δηλαδή στην Πάρο ο Πακιστανός;;;

Σύμφωνα με ένα δεύτερο μήνυμα, πρόκειται για ιδιαίτερα γνωστό και πολιτικοποιημένο άτομο, το οποίο έχει συμμετάσχει και στα δρώμενα της «Υπατείας»!

Φυσικά, αυτή τη φήμη δεν την υιοθετούμε, αλλά πλέον είναι τόσο διαδεδομένη που κάποιος πρέπει να απαντήσει επ αυτού! Διότι αν αληθεύει, τότε όλοι μας καταλαβαίνουμε, γιατί τέτοια πρεμούρα να μην φωτογραφηθεί! Το θέμα πλέον εκτός από την δικαστική του πτυχή, αυτομάτως, αποκτά και μια τεράστια πολιτική!!!

Όπως η εισαγγελία έχει διατάξει την δημοσιοποίηση φωτογραφιών για κατηγορούμενους για εγκλήματα όπως η παιδική πορνογραφία, έτσι θα πρέπει να διατάξει και την δημοσιοποίηση της φωτογραφίας του φερόμενου ως δράστη του ειδεχθούς αυτού εγκλήματος!

Να δει η Ελληνική Κοινωνία, ποιος είναι, διότι η κατάσταση έχει αρχίσει να φεύγει εκτός ελέγχου, με την παροιμιώδη αυτή υπερ-προστατευτική επιχείρηση απόκρυψης του προσώπου του!

Και μην πει κανείς ότι θα τον λιντσάρουν, διότι με το ίδιο ακριβώς σκεπτικό , δημοσιοποιούν φωτογραφίες παιδεραστών!

Αφήστε που είτε ΜΕ είτε ΧΩΡΙΣ κουκούλα, οι Χρυσαυγίτες θα τον κυνηγούσαν όπου κι αν τον έβλεπαν! Όπως άλλωστε έγινε στο λιμάνι του Πειραιά κατά την άφιξή του, όταν δεκάδες Χρυσαυγίτες, κυνήγησαν με μηχανές το περιπολικό που τον μετέφερε, μπουκάροντας αρχικά μέσα στο πλοίο! Ουσιαστικά, το περιπολικό έφυγε καταδιωκόμενο από το πλοίο!

Σε τι βοήθησε άραγε η κουκούλα, εκτός από την κατακόρυφη αύξηση των φημών, ότι πρόκειται για κάποιο «προστατευόμενο» του «συστήματος»;;; Αυτό μπορεί να το εξηγήσει κανείς;;

Ειδικά όταν θα μεταβεί στις φυλακές, το σκεπτικό της κουκούλας, καταντά γελοίο, αφού με το που θα πατήσει το πόδι του μέσα, άπαντες εκεί θα γνωρίζουν ποιος είναι, είτε έχει δημοσιευτεί η φωτογραφία του στον τύπο είτε όχι!

Αρα, προς τι όλες αυτές οι γελοιότητες κύριοι της ΕΛ.ΑΣ;;

Να σταματήσει λοιπόν η ΕΛ.ΑΣ. να «ακούει» τα κελεύσματα της αριστερής θολοκουλτούρας που εκπροσωπεί η ΔΗΜΑΡ και ο ΣΥΡΙΖΑ στα θέματα των λαθρομεταναστών και η Εισαγγελία να δώσει αμέσως τη φωτογραφία του Πακιστανού στη δημοσιότητα!

Όπως έκαναν με τον παιδεραστή Σηριγάκη από την Κρήτη και δεκάδες άλλους! Εδώ τι συμβαίνει και τον κρύβουν;

Σε τι διαφοροποιείται η περίπτωση του με όλες αυτές, για τις οποίες διέταξαν την δημοσιοποίηση φωτογραφιών, κατηγορούμενων, για λιγότερο ειδεχθή εγκλήματα;

Φοβούνται άραγε, μην τον δούμε και τον αναγνωρίσουμε σε κάποια φωτογραφία , πλάι-πλάι με κάποιον πολιτικό;

aegeantimes
Διαβάστε Περισσότερα » "Ποιος προστατεύει τον...Πακιστανό Δράκο;"

Ο Αγγλος πρέσβης πιέζει για την επένδυση στα 26.000 στρέμματα της Μονής Τοπλού

Διάβημα έκανε χθες ο Βρετανός πρέσβης στην Αθήνα Ντέιβιντ Λάντσμαν για την απεμπλοκή δύο τεράστιων επενδύσεων που ενδιαφέρουν βρετανικές επιχειρήσεις, στην Ελλάδα. Η μία αφορά την έκταση 26.000 στρεμμάτων της Παναγιάς Ακρωτηριανής της Μονής Τοπλού, στην Κρήτη και η άλλη αφορά έκταση 12.500 στρεμμάτων στην Αταλάντη Φθιώτιδας.

Πρόκειται για δύο επενδυτικά σχέδια ύψους 3,2 δισ. ευρώ τα οποία έχουν κολλήσει εδώ και χρόνια στη γραφειοκρατία αλλά και σε ακυρωτικές αποφάσεις του Συμβουλίου Επικρατείας. Το ένα πρόκειται να αναπτυχθεί από τη βρετανικών συμφερόντων εταιρεία LoyalWard στην περιοχή της Μονής Τοπλού όπου σχεδιάζεται να γίνουν έξι τουριστικά χωριά, εκ των οποίων τα πέντε δίπλα στη θάλασσα, συνολικής δυναμικότητας 7.000 κλινών καθώς και να κατασκευαστούν τρία γήπεδα γκολφ.

Η επένδυση αυτή είχε ακυρωθεί από το Συμβούλιο της Επικρατείας το 2010 μετά από προσφυγή τοπικών φορέων. Η πολυεθνική πρόσφατα είχε υποβάλλει αίτηση στην Invest in Greece για υπαγωγή της επένδυσης στη διαδικασία του φαστ τρακ.

Ο πρέσβης της Μεγάλης Βρετανίας είχε συνάντηση χθες με τον υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη και ζήτησε την υποστήριξη της κυβέρνησης για την επιτάχυνση της υλοποίησης των έργων, καθώς και για την αντιμετώπιση των γραφειοκρατικών εμποδίων.

Η δεύτερη επένδυση είναι ύψους 2 δισ. ευρώ και πρόκειται να υλοποιηθεί από βρετανικές εταιρείες στην Αταλάντη ενώ οι επενδυτές φιλοδοξούν να δημιουργήσουν έναν πρότυπο τουριστικό προορισμό στην περιοχή. Στο σχέδιο περιλαμβάνονται τρεις ξενοδοχειακές μονάδες 5 αστέρων, 5.000 τουριστικές κατοικίες, 13 γήπεδα τένις, δύο spa, θεματικό πάρκο και βιολογικές καλλιέργειες 1.000 στρεμμάτων, τρία γήπεδα γκολφ.

Το έργο αναμένεται να δημιουργήσει περίπου 8.000 θέσεις εργασίας, αναβαθμίζοντας σημαντικά την περιοχή.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Ο Αγγλος πρέσβης πιέζει για την επένδυση στα 26.000 στρέμματα της Μονής Τοπλού"

Αλλαγή στρατηγικής στην ευρωζώνη

«Αλλαγή στρατηγικής» για την καταπολέμηση της ευρωκρίσης με παράλληλη μεταφορά περισσότερων αρμοδιοτήτων στις Βρυξέλλες ζητά ο πρόεδρος του γερμανικού σοσιαλδημοκρατικού κόμματος (SPD) Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.

Μιλώντας στην εφημερίδα Berliner Zeitung, ο Γκάμπριελ προτείνει μία εναλλακτική στρατηγική για την καταπολέμηση της κρίσης, η οποία προβλέπει την κοινή ανάληψη των χρεών από όλες τις χώρες της ευρωζώνης με ταυτόχρονη διασφάλιση του κοινού ελέγχου στους κρατικούς προϋπολογισμούς όλων των κρατών-μελών. Παράλληλα προτείνει τη μεταφορά περισσότερων αρμοδιοτήτων από τις εθνικές κυβερνήσεις προς τις Βρυξέλλες με παράλληλη αλλαγή του γερμανικού συντάγματος, ώστε τα ευρωπαϊκά όργανα να είναι σε θέση να ασκήσουν πιο αποτελεσματικό έλεγχο σε θέματα προϋπολογισμού των εθνικών κυβερνήσεων. Ειδικά για τη Γερμανία ο Γκάμπριελ ζητά τη σύγκληση συντακτικής συνέλευσης για την αλλαγή του συντάγματος με τη συμμετοχή όλων των πολιτικών κομμάτων της χώρας και την τελική έγκριση των συνταγματικών αλλαγών σε δημοψήφισμα. Έτσι θα τεθούν τα θεμέλια για να μετατραπεί η ευρωζώνη σε μία πολιτική ένωση με 17 κράτη-μέλη, η οποία θα αποτελέσει και τον «σκληρό πυρήνα» της Ευρώπης του μέλλοντος.

Σχολιαστές στο Βερολίνο εκτιμούν πάντως ότι αυτή δεν θα είναι απαραίτητα η οριστική πολιτική πρόταση των σοσιαλδημοκρατών, καθώς το κόμμα δεν έχει ορίσει ακόμη τον υποψήφιο για την καγκελαρία που θα κληθεί να αντιμετωπίσει την Άνγκελα Μέρκελ στις βουλευτικές εκλογές του 2013.

Ένα μανιφέστο για την Ευρώπη

Και ο Γιούργκεν Χάμπερμας συνυπογράφει το μανιφέστο

Για την υλοποίηση των προτάσεών του ο Γκάμπριελ προσυπογράφει το κοινό «μανιφέστο για την Ευρώπη» που παρουσίασαν πρόσφατα τρεις επιφανείς Γερμανοί ακαδημαϊκοί: ο φιλόσοφος Γιούργκεν Χάμπερμας, ο οικονομολόγος και σύμβουλος της γερμανικής κυβέρνησης Πέτερ Μπόφινγκερ και ο καθηγητής πολιτικής θεωρίας και φιλοσοφίας Γιούλιαν Νίντα Ρίμελιν, που είχε διατελέσει υπουργός Πολιτισμού στη σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση του Γκέρχαρντ Σρέντερ.

Οι συντάκτες του μανιφέστου κάνουν λόγο για «παράλληλα σύμπαντα» πολιτικής και αγορών. Υποστηρίζουν ότι χρειάζεται αλλαγή στρατηγικής για την εμβάθυνση της πολιτικής Ευρώπης με εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας «για να διασφαλιστεί ο αποτελεσματικός έλεγχος της δημοσιονομικής πολιτικής», καθώς και με καλύτερο συντονισμό στην οικονομική, αλλά και κοινωνική πολιτική των κρατών-μελών, με στόχο να διορθωθούν οι «δομικές ανισορροπίες» στην ευρωζώνη. Χωρίς αυτήν την αλλαγή στρατηγικής, η ευρωζώνη δεν πρόκειται να επιβιώσει «στη σημερινή της μορφή» εκτιμούν οι συντάκτες του ευρωπαϊκού μανιφέστου, οι οποίοι πάντως θεωρούν ότι δεν βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μία «κρίση του ευρώ», αλλά με μία «κρίση αναχρηματοδότησης» μεμονωμένων χωρών της ευρωζώνης.

dw
Διαβάστε Περισσότερα » "Αλλαγή στρατηγικής στην ευρωζώνη"

Χέλμουτ Σμιτ: Να συμπαρασταθούμε στους Έλληνες

Λάθος η ένταξη της Ελλάδας αλλά πρέπει να στηριχθεί μέχρι τέλους

Η Γερμανία δεν είναι σε θέση να ασκήσει ηγεμονικό ρόλο στην Ευρώπη εξαιτίας της ιστορίας της και αυτό δεν έχει έλθει ακόμη το πλήρωμα του χρόνου να αλλάξει, εκτίμησε χθες βράδυ ο πρώην καγκελάριος της χώρας Χέλμουτ Σμιτ, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης.

«Το Άουσβιτς και η δολοφονία έξι εκατ. Εβραίων, όπως επίσης και ο Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος του Χίτλερ αποτελούν γεγονότα που έχουν εγγραφεί στο ασυνείδητο των ευρωπαϊκών λαών, έτσι ώστε να αποκλείεται ένας ηγεμονικός ρόλος της Γερμανίας και αυτό θα συνεχισθεί ακόμη για πολύ», τόνισε ο Σμιτ, 93 ετών σήμερα, ο οποίος είναι ένας από τους πλέον αξιοσέβαστους απόμαχους πολιτικούς στη χώρα του.

Μιλώντας στη διάρκεια τηλεοπτικής συζήτησης στη δημόσια τηλεόραση, ο Σμιτ δεν απέλειψε να επικρίνει τους χειρισμούς για την αντιμετώπιση της κρίσης στο ευρώ και την έλλειψη οράματος της σημερινής ευρωπαϊκής πολιτικής ηγεσίας.

Η κρίση «δεν θα ήταν τόσο σοβαρή εάν υπήρχε έστω κι ένας (ηγέτης) στην Ευρώπη που να είχε μία συνολική θέαση της καμιά εικοσαριάς προβλημάτων που ενσκήπτουν. Όμως δεν έχουμε τούτη τη στιγμή μία προσωπικότητα τέτοιου κύρους», εκτιμά ο πρώην σοσιαλδημοκράτης καγκελάριος, ο οποίος διεύθυνε τη χώρα του από το 1974 έως το 1982.

Κατά τον ίδιο, οι υπεσχημένες από χρόνια μεταρρυθμίσεις στις χρηματοοικονομικές αγορές ουδέποτε ετέθησαν σε ισχύ διότι η Ευρώπη «δεν έχει την ενέργεια να αλλάξει πραγματικά τα πράγματα».

Ο ιστορικός ηγέτης καυτηρίασε επίσης την νυν καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ, η οποία «δεν είναι μία γεννημένη Ευρωπαία», αντίθετα με τον υπουργό των Οικονομικών της κυβέρνησής της, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε--πάντα σύμφωνα με τον Σμιτ. «Αυτή ναι μεν έχει μία συγκεκριμένη τακτική, αλλά (το να έχεις) μία συνολική εικόνα είναι ένα άλλο πράγμα», σχολίασε ο Σμιτ, απηχώντας την σφοδρή κριτική που έχει δεχθεί τους τελευταίους μήνες από τον ευρωπαϊκό Τύπο η Μέρκελ.

Ο ίδιος δήλωσε επίσης ευνοϊκός ως προς την ιδία της αμοιβαιοποίησης ενός τμήματος του ευρωπαϊκού χρέους, συμφωνώντας με την θέση των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών, εκφράζοντας ωστόσο τη γνώμη πως η αποδοχή της Ελλάδος στο ευρώ υπήρξε μέγα σφάλμα. «Ήταν λάθος να δεχθούμε την Ελλάδα, όμως το διαπράξαμε και τώρα θα πρέπει να αναλάβουμε τις ευθύνες μας», τόνισε σχετικά.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Χέλμουτ Σμιτ: Να συμπαρασταθούμε στους Έλληνες"

Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης: Σε εμπόλεμη κατάσταση για τους μετανάστες

Δριμεία επίθεση στον υπουργό Δημοσίας Τάξης Νίκο Δένδια εξαπέλυσε ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Ευάγγελος Λαμπάκης, με αφορμή την απόφαση του υπουργού για μεταφορά... παράνομων μεταναστών στις σχολές των δόκιμων αστυφυλάκων της Ξάνθης, του Διδυμοτείχου και της Κομοτηνής.

«Ο υπουργός Δημοσίας Τάξης Νίκος Δένδιας θέλει να μετατρέψει το αθηναϊκό πρόβλημα της μετανάστευσης σε θρακιώτικο πρόβλημα» δήλωσε στον ΣΚΑΪ.

«Είμαστε σε εμπόλεμη κατάσταση» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Λαμπάκης, προαναγγέλλοντας κλιμάκωση των κινητοποιήσεων των κατοίκων και νέα συγκέντρωση για το θέμα σήμερα Τετάρτη στην Κομοτηνή. Παράλληλα, χαρακτήρισε τον κ. Δένδια αναξιόπιστο, καθώς όπως είπε, δεν έχει δώσει χρονοδιάγραμμα για πόσο διάστημα θα λειτουργούν ως κέντρα κράτησης οι σχολές.

«Ο υπουργός Δημοσίας Τάξης είναι αναξιόπιστος, δεν τον πιστεύω ό,τι και να λεει ούτε το θέμα της προσωρινότητας των σχολών αστυφυλάκων σε κέντρα κράτησης για 30 ή 60 ημέρες» δήλωσε.



«Έχουμε ήδη προβλήματα στην περιοχή όπως διαφορετικές θρησκείες» πρόσθεσε ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης.

Ο κ. Δένδιας είχε την Τρίτη συνάντηση με φορείς της Θράκης σε μια προσπάθεια να κάμψει τις αντιδράσεις τους για τη μεταφορά των παράνομων μεταναστών.

Δραματική έκκληση στην ελληνική κοινωνία, και στις τοπικές κοινωνίες ειδικότερα, για συνεργασία με την πολιτεία για την ολοκληρωμένη αντιμετώπιση του μεταναστευτικού απηύθυνε τη Δευτέρα μέσω του ΣΚΑΪ ο υπουργός Δημοσίας Τάξης.

«Η επίλυση του μεταναστευτικού είναι πρόκληση εθνικού μεγέθους. Είμαστε στα όρια της κατάρρευσης, Αν δεν δημιουργήσουνε ένα συνολικό δίκτυο διαχείρισης της παράνομης μετανάστευσης θα καταρρεύσουμε» δήλωσε ο κ. Δένδιας, αναφερόμενος στις έντονες αντιδράσεις στη Θράκη για τη μεταφορά μεταναστών στις σχολές δόκιμων αστυφυλάκων στη Θράκη.

skai
Διαβάστε Περισσότερα » "Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης: Σε εμπόλεμη κατάσταση για τους μετανάστες"

Τα σενάρια για την απελευθέρωση των ΚΤΕΛ

Την διαδικασία απελευθέρωσης της αγοράς των υπεραστικών επιβατικών οδικών μεταφορών (ΚΤΕΛ) ανοίγει το υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων το οποίο επισπεύδει... κατά μια τετραετία το άνοιγμα της εν λόγω αγοράς που παραμένει ερμητικά κλειστή εδώ πολλά – πολλά χρόνια.

Η επίσπευση της απελευθέρωσης δεν συναντά, προς το παρόν, αντιδράσεις από την πλευρά της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Αυτοκινητιστών Υπεραστικών Συγκοινωνιών (ΠΟΑΥΣ) ο πρόεδρος της οποίας κ. Σοφοκλής Φάτσιος δηλώνει ότι η Ομοσπονδία θα συνεργαστεί με το υπουργείο για την διενέργεια των απαραίτητων μελετών.

Η ήπια στάση που τηρούν οι αυτοκινητιστές στην εξαγγελθείσα πρόθεση απελευθέρωσης σχετίζεται, πιθανότατα, με το μακρό χρονικό διάστημα προσαρμογής που θα δοθεί. Οι σημερινοί ιδιοκτήτες θα έχουν στην διάθεσή τους περίπου 3,5 χρόνια να προετοιμαστούν για την απελευθέρωση, που σχεδιάζεται να γίνει πραγματικότητα στο τέλος του 2015, αντί του 2019, όπως προβλέπει ο νόμος που ισχύει σήμερα.



Η τεχνική μελέτη που θα συνταχθεί με την συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων αναμένεται να είναι έτοιμη ως το τέλος του έτους, ενώ το χρονοδιάγραμμα που ανακοίνωσε ο αρμόδιος υπουργός κ. Κωστής Χατζηδάκης προβλέπει ότι το σχέδιο νόμου, στο οποίο θα εξειδικεύεται η διαδικασία της απελευθέρωσης, θα είναι έτοιμο μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2013.

Να σημειώσουμε ότι έχει ήδη εκπονηθεί μελέτη η οποία εξετάζει τους εναλλακτικούς τρόπους απελευθέρωσης της αγοράς των υπεραστικών επιβατικών οδικών μεταφορών (ΚΤΕΛ)

Τρία σενάρια

Η εν λόγω μελέτη που έχει διενεργηθεί από το υπουργείο εξέτασε τρία εναλλακτικά σενάρια απελευθέρωσης τα οποία προβλέπουν:

- Την πλήρη απελευθέρωση του συγκοινωνιακού έργου των αστικών και των υπεραστικών συγκοινωνιών στην Ελλάδα, µε την παροχή του δικαιώματος διενέργειας μεταφορικού έργου σε όποιον επιθυμεί να παρέχει την σχετική υπηρεσία.

- Την μερική απελευθέρωση της αγοράς, με την ελεύθερη άσκηση του τακτικού συγκοινωνιακού έργου σε περιορισμένο αριθμό δρομολογίων, τα οποία, λόγω υψηλής ζήτησης, είναι κερδοφόρα, με παράλληλους διαγωνισμούς «μπουκέτων» κερδοφόρων και «άγονων» γραμμών.

- Την δημοπράτηση ομάδων κερδοφόρων και ζημιογόνων γραμμών, μέσα από διαγωνιστική διαδικασία, χωρίς «άνοιγμα» οποιουδήποτε δρομολογίου.

Το μοντέλο που θα επιλεγεί τελικώς θα πρέπει να εξυπηρετεί την ανάγκη παροχής συγκοινωνιακού έργου σε πολλές περιοχές της χώρας οι οποίες λόγω χαμηλής ζήτησης δεν εξασφαλίζουν προϋποθέσεις κερδοφορίας σε αυτόν που εκτελεί την συγκοινωνία.

Σήμερα τα ΚΤΕΛ δεν επιδοτούνται ενώ παρέχουν το συγκοινωνιακό έργο που αποφασίζουν οι Περιφέρειες και τα κόμιστρα καθορίζονται με κεντρική απόφαση, ενώ όσα εξ’ αυτών έχουν ζημιές από την λειτουργία τους λαμβάνουν επιδότηση από το κοινό ταμείο.

Τα ΚΤΕΛ ιδρύθηκαν την δεκαετία του 50, την τελική τους μορφή έλαβαν με διάταγμα του 1973, ενώ το υφιστάμενο πλαίσιο λειτουργίας των ανώνυμων εταιρειών θεσπίστηκε το 2001. Μέτοχοι των εταιρειών είναι οι ιδιοκτήτες των λεωφορείων.

Σε όλη τη χώρα λειτουργούν συνολικά 62 ΚΤΕΛ με στόλο 4.199 λεωφορείων, τα οποία είναι, στην συντριπτική τους πλειοψηφία, τελευταίας τεχνολογίας.

Νέα στέγη

Παράλληλα με την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου τα ΚΤΕΛ του μέλλοντος θα αποκτήσουν και νέα στέγη στην πρωτεύουσα στην περιοχή του Ελαιώνα όπου θα μεταστεγαστούν οι δύο υφιστάμενοι σταθμοί του Κηφισού και της Λιοσίων.

Το «Σύμφωνο Συνεργασίας» για την υλοποίηση του «Κεντρικού Σταθμού Υπεραστικών Λεωφορείων» στην περιοχή του Ελαιώνα υπεγράφη τον περασμένο Μάιο και προβλέπει ότι ο νέος σταθμός των υπεραστικών λεωφορείων, προϋπολογισμού 90 εκατ. ευρώ, θα κατασκευαστεί πάνω από το αμαξοστάσιο του μετρό.

Η υλοποίησή του έργου προβλέπεται να γίνει μέσω διαγωνισμού για τη σύναψη σύμβασης παραχώρησης, με χρηματοδότηση των ΚΤΕΛ και ιδιωτών (παραχωρησιούχος), ενώ η Αττικό Μετρό. θα αναλάβει το ρόλο τεχνικού συντονιστή των μελετών και της κατασκευής του έργου.

Η κατασκευή του έργου θα ολοκληρωθεί σε 17 μήνες από την έναρξη των εργασιών. Σε καθημερινή βάση ο νέος σταθμός αναμένεται ότι θα εξυπηρετεί περίπου 35.000 άτομα.

euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "Τα σενάρια για την απελευθέρωση των ΚΤΕΛ"

Ετοιμάζονται δέκα κέντρα κράτησης λαθρομεταναστών

Με ταχείς ρυθμούς εξελίσσεται ο σχεδιασμός του υπουργείου Δημόσιας Τάξης για τη χωροθέτηση κέντρων κράτησης μεταναστών σε ολόκληρη τη χώρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής», ο υπουργός, Νίκος Δένδιας, παρέλαβε χθες τη λίστα του Γενικού Επιτελείου Στρατού με τα υπό παραχώρηση στρατόπεδα που πρόκειται να μετατραπούν άμεσα σε κέντρα κράτησης παράνομων μεταναστών.

Άνθρωποι που γνωρίζουν εκ των έσω το θέμα, τονίζουν, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα της εφημερίδας, ότι τα στρατόπεδα ανέρχονται σε περίπου δέκα και βρίσκονται διάσπαρτα σε ολόκληρη την επικράτεια.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του υπουργείου, χωροθέτηση κέντρων κράτησης προβλέπεται σε Θράκη, Πελοπόννησο, Θεσσαλία, ενώ ένα τουλάχιστον κέντρο πρόκειται να κατασκευαστεί στα όρια του νομού Αττικής. Στόχος είναι μέχρι τον Δεκέμβριο η συνολική δυναμικότητα των χώρων κράτησης μεταναστών να έχει ξεπεράσει τις 8.000 θέσεις.

Η υλοποίηση της β’ φάσης του σχεδίου «Ξένιος Ζευς» που προβλέπει τη χωροθέτηση των κέντρων κράτησης αναμένεται να αρχίσει άμεσα.

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Ετοιμάζονται δέκα κέντρα κράτησης λαθρομεταναστών"

Η Standard and Poor's υποβάθμισε την προοπτική του ελληνικού χρέους

Νέο χαστούκι για Ελλάδα από τη Standard and Poor's. Μείωσε την προοπτική αξιολόγησης του ελληνικού χρέους από σταθερή σε αρνητική. Εκτιμά ότι θα αναγκαστούμε να ζητήσουμε νέα βοήθεια

Ο οίκος αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας Standard & Poor's, μείωσε την Τρίτη την προοπτική αξιολόγησης του χρέους της Ελλάδας, από "σταθερή" σε "αρνητική", λόγω των "καθυστερήσεων" στην υλοποίηση του οικονομικού προγράμματος, που απαιτούν οι διεθνείς πιστωτές.

Ο οίκος αξιολόγησης, που διατηρεί σήμερα τη βαθμολογία της Ελλάδας στο CCC, επισημαίνει ότι η υποβάθμιση είναι "πιθανή", λόγω της "οικονομικής πορείας της χώρας και των καθυστερήσεις στην υλοποίηση του προγράμματος για τη μείωση των ελλειμμάτων", που απαιτούνται από την τρόικα ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ, σε αντάλλαγμα για την οικονομική βοήθεια που παρέχουν στην Ελλάδα.

Ενώ η αποστολή της τρόικας, είναι στην Αθήνα, η S & P πιστεύει ότι η ελληνική κυβέρνηση "θα δυσκολευτεί να κάνει περαιτέρω εξοικονόμηση πόρων", προκειμένου να εκπληρωθούν οι διεθνείς απαιτήσεις για την έγκριση της νέας δόσης του δανείου προς την Ελλάδα.

"Θεωρούμε πιθανό ότι η Ελλάδα είναι υποχρεωμένη να ζητήσει πρόσθετη βοήθεια 7 δισεκατομμυρίων ευρώ", αναφέρει σε δήλωση του ο οίκος Standard & Poor's.

Τον Μάρτιο, η τρόικα ξεκίνησε ένα δεύτερο πρόγραμμα βοήθειας προς την Ελλάδα, ύψους 130 δισεκατομμυρίων ευρώ, μέσω μιας σημαντικής διαγραφής του ελληνικού χρέους.

Αλλά αυτό το πρόγραμμα, το οποίο θα πρέπει να μειώσει το δημόσιο χρέος κάτω από το 120% του ΑΕΠ έως το 2020, έναντι του 160% και πλέον που βρίσκεται σήμερα, είναι "εκτός πορείας", σύμφωνα με πολλούς Ευρωπαίους εξ αιτίας και της πολιτικής αδράνειας που υπήρξε στην Ελλάδα για αρκετούς μήνες.

news247
Διαβάστε Περισσότερα » "Η Standard and Poor's υποβάθμισε την προοπτική του ελληνικού χρέους"

ΠΑΡΟΣ-ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ: ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ: ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΤΕΡΟ ΤΗΣ ΚΟΚΑΣ ΣΤΟ "ΒΑΠΟΡΑΚΙ" ΤΩΝ "ΚΟΣΜΙΚΩΝ". Ο ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥ

Εδώ στο ΜΑΚΕΛΕΙΟ, ξέρετε ότι μας αρέσει να λέμε μόνον την αλήθεια. Τίποτα άλλο δεν έχει πια νόημα για μας. Το ερώτημα λοιπόν που υπάρχει στα χείλη εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων είναι τι συμβαίνει στην Πάρο. Στα ερωτήματα εμείς θα απαντήσουμε με ρεπορταζ γιατί δεν είμαστε μάντεις. Ούτε μπορούμε να σκαλίζουμε την προσωπική ζωή του καθενός. Ας το κάνουν οι ίδιοι οι εμπλεκόμενοι οι οποίοι και πολλοί είναι και πολλά έχουν κάνει. Για όλα αυτά είναι σίγουρο ότι κάποια στιγμή θα δώσουν λόγο στα παιδιά τους.

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν το πρώτο μέρος της ιστορίας μας με έναν αραχνιασμένο φάκελο του 2001. 11 χρόνια πριν.

ΗΜΟΥΝ ΚΙ ΕΓΩ ΣΤΟ ΚΟΤΕΡΟ

"Συντονισμένες έρευνες ανδρών του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ) και αξιωματικών της Αστυνομίας αλλά και της Διεύθυνσης Επιθεώρησης του υπουργείου Υγείας και Πρόνοιας, σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας και τις παρεχόμενες υπηρεσίες των ψυχιατρικών κλινικών «Kασταλία» και «Λυμπέρη», προκάλεσε η σύλληψη του ιδιοκτήτη τους, γνωστού ψυχιάτρου Πέτρου Λυμπέρη, 50 ετών, το μεσημέρι της Kυριακής στη Μύκονο. Στη θαλαμηγό του γιατρού, έπειτα από έφοδο, οι άνδρες του Λιμενικού εντόπισαν και κατέσχεσαν 15 γραμμάρια κοκαΐνης, 10 γραμμάρια μαριχουάνας, 6 δισκία μεθαδόνης και άλλα χάπια, των οποίων η σύνθεση ερευνάται. Ακολούθησε έρευνα στο σπίτι του γιατρού στη Γλυφάδα, όπου βρέθηκε μικροποσότητα ναρκωτικών και μία ζυγαριά ακριβείας, και έρευνα στην κλινική «Kασταλία», η οποία επίσης βρίσκεται στη Γλυφάδα. Από την κλινική οι αστυνομικοί πήραν έγγραφα από το αρχείο, προκειμένου να ερευνήσουν τις αγοραπωλησίες φαρμακευτικών ουσιών που διέθετε η κλινική και χορηγούσε στους νοσηλευόμενους. Μια κλινική, η οποία ειδικευόταν στην απεξάρτηση χρηστών ναρκωτικών.

Η αντίστροφη μέτρηση για τη σύλληψη του 50χρονου ψυχιάτρου άρχισε το πρωί της Kυριακής, όταν η θαλαμηγός «Therapin» απέπλευσε από τη μαρίνα του Φλοίσβου με προορισμό τη Μύκονο. Εκτός από τον Πέτρο Λυμπέρη, τον πλοίαρχο Γιώργο Γεωργούδη και το υπόλοιπο προσωπικό, στο σκάφος επέβαιναν -σύμφωνα με τον πλοίαρχο- οι τραγουδιστές Σάκης Ρουβάς, Kώστας Χαριτοδιπλωμένος, ο ηθοποιός Λάκης Λαζόπουλος και ο μάνατζερ Ηλίας Ψινάκης. Υστερα από πληροφορίες για ύπαρξη ναρκωτικών πάνω στο σκάφος, η Δίωξη Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής έστειλε σήμα στη Μύκονο. Λίγες ώρες αργότερα η θαλαμηγός έριχνε άγκυρα στον κόλπο του Ορνού. Παρά τις σχετικές πληροφορίες, οι άνδρες του Λιμενικού δεν πραγματοποίησαν αμέσως έφοδο, αλλά έπειτα από μερικές ώρες. Εν τω μεταξύ, είχαν αποβιβασθεί από το σκάφος οι γνωστοί καλλιτέχνες. Επειτα από την επιχείρηση συνελήφθησαν ο Λυμπέρης και ο πλοίαρχος.

Ο ψυχίατρος μεταφέρθηκε τη Δευτέρα στο νοσοκομείο της Σύρου με υπέρταση. Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για προμήθεια ναρκωτικών προς ιδίαν χρήση, σε βαθμό πλημμελήματος. Σε βάρος του πλοιάρχου ασκήθηκε δίωξη για παράβαση του νόμου περί όπλων, καθώς στη θαλαμηγό βρέθηκε μία καραμπίνα και φυσίγγια. Χθες, οι δύο κατηγορούμενοι απολογήθηκαν στην ανακρίτρια Σύρου. Ο πλοίαρχος αφέθηκε ελεύθερος με χρηματική εγγύηση έξι εκατ. δρχ. Ο Λυμπέρης θα παραμείνει νοσηλευόμενος στο νοσοκομείο της Σύρου μέχρι να βελτιωθεί η κατάσταση της υγείας του και μέσα στις επόμενες ημέρες η ανακρίτρια σε συνεργασία με τον ιατροδικαστή, θα αποφασίσουν εάν θα προφυλακισθεί.

Η αποκάλυψη της υπόθεσης προκάλεσε πολλά ερωτήματα σχετικά με τη λειτουργία των δύο κλινικών, ιδιοκτησίας Λυμπέρη. Το υπουργείο Υγείας και Πρόνοιας σε συνεννόηση με τη Νομαρχία Αθηνών, που έχει την ευθύνη της χορήγησης της άδειας και του πρωτογενού ελέγχου των κλινικών, προχώρησε σε αφαίρεση της επιστημονικής υπευθυνότητας του κ. Λυμπέρη για τις κλινικές. Στο θέμα αναφέρθηκε και ο υπουργός Τύπου κ. Δημήτρης Ρέππας, ο οποίος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, είπε ότι εάν δεν βρεθεί άλλος να αναλάβει την ευθύνη λειτουργίας, οι κλινικές θα κλείσουν. Πρόσθεσε επίσης ότι τα προγράμματα απεξάρτησης γίνονται μόνο σε δημόσια ιδρύματα και ως εκ τούτου δεν δικαιολογείται η χρήση των ουσιών που βρέθηκαν στο σκάφος.

Απάντηση Λαζόπουλου

Σε γραπτή ανακοίνωσή του, αργά χθες, ο κ. Λάκης Λαζόπουλος ξεκαθαρίζει ότι τον γιατρό Πέτρο Λυμπέρη δεν τον γνώριζε ούτε τον είχε συναντήσει ποτέ πριν, καθ' οιονδήποτε τρόπο, ενώ προσθέτει ότι απευθύνθηκε αυτοβούλως στην Αστυνομία, πριν καν κληθεί, αμέσως μόλις ενημερώθηκε για το τι συνέβη μετά την αποχώρησή του από το σκάφος. «Η εμπλοκή του ονόματός μου γίνεται στο πλαίσιο διασυρμού μου», τονίζει ο κ. Λαζόπουλος και υπογραμμίζει ότι εφόσον συνεχίσει να προσβάλλεται η προσωπικότητά του «στο βωμό της τηλεθέασης και της ακροαματικότητας», τότε θα απαντήσει διά του δικηγόρου του".

Hμερομηνία δημοσίευσης: 06-06-01(Ρεπορτάζ Καθημερινή)

ΟΙ ΣΥΜΠΤΩΣΕΙΣ

Τα πρόσωπα που αναφέρονται στην πιο πάνω ιστορία, αφορούν την υπόθεση του 2001. Και για να εξηγούμαστε μαζί τους, εμείς δεν ξέρουμε εαν κάποιοι από αυτούς μπορούν να έχουν σχέση με οτιδήποτε αφορά την υπόθεση της Πάρου. Μέσα όμως από μια τέτοια κινηματογραφική υπόθεση σαν του Θέραπιν, πάλι προκύπτουν κάποιες πολύ περίεργες συμπτώσεις. Που ελπίζουμε να είναι απλές και διαβολικές.

1)Η δικηγόρος του Πακιστανού Αλεξάνδρα Δήμου. Πρόκειται για νομικό- καθεστώς στη Σύρο. Όποια πέτρα κι αν σηκώσεις την Δήμου θα βρεις από κάτω. Το 2001 η Δήμου είχε αναλάβει υπεράσπιση στην μεγάλη υπόθεση του Θέραπιν έναν από τους βασικούς κατηγορούμενους. Τότε επίσης κατά δική της δήλωση είχε άρρηκτες σχέσεις με την Αμερικανική πρεσβεία, εκπροσωπώντας νομικά Αμερικανούς πολίτες. Η κ.Δήμου ήταν ο άνθρωπος που έστειλε πακέτο κυριολεκτικά τον Πακιστανό στις Φυλακές Ανηλίκων Αυλώνας παρά το γεγονός ότι το Τμήμα Ανθρωποκτονιών στην δικογραφία που απέστειλε στην Σύρο, ανάφερε ως έτος γέννησης του Πακιστανού εγκληματία, το έτος 1991(21 ετών). Ας μας πει η κυρία Δήμου πως είναι σε θέση να γνωρίζει και με ποια ακριβή στοιχεία ότι ο Πακιστανός είναι 19 ετών. Δηλαδή ήρθε στην Ελλάδα στα 17;

2)Αστυνόμος Κώστας Σχισμένος: Γνωστός και ως ο αστυνομός των Κυκλάδων με το πανάκριβο ρόλεξ. Το 2001 κατά το ρεπορταζ της εποχής, ο Σχισμένος έφαγε την περισσότερη κριτική από τις εφημερίδες(νομίζουμε ότι δεν θα διαφωνεί και ο ίδιος σε αυτό)ότι σαν υπεύθυνος προανακριτικός υπάλληλος έρξε "κουκούλα" στο μεγάλο σκάνδαλο με τις ναρκο-ουσίες που μετέφερε ο Λυμπέρης(ο οποίος στη συνέχεια αθωώθηκε για όλες τις κατηγορίες). Ο Σχισμένος φέρεται να "βόλεψε" -κατά τα ρεπορταζ-κολλητούς του φίλους και να τους "φυγάδευσε" από ανεπιθύμητες καταστάσεις που θα λέρωναν το όνομα τους. Μεταξύ αυτών τον ακόμα και σήμερα "κοσμικό" του φίλο Λάκη Λαζόπουλο. Ο συγκεκριμένος αστυνομικός από την Άρτα που βρίσκεται στις Κυκλάδες πάνω από 12 χρόνια(εξαιρετικά αξιοπερίεργο γεγονός που φαίνεται ότι δεν απασχολεί κανέναν στο Αρχηγείο της ΕΛΑΣ) απασχόλησε πριν από 2 χρόνια τους "αδιάφθορους" του Σώματος, όταν υπήρξαν στοιχεία εναντίον του για εμπλοκή του σε μεγάλο σκάνδαλο διαφθοράς. Τότε(2010), το "Πρώτο Θέμα" είχε γράψει:

"Σε βάρος του συγκεκριμένου υπαλλήλου της Πολεοδομίας αλλά και του πρώην υπο-

διευθυντή κ. Κυριάκου Δικτυόπουλου ασκήθηκαν διώξεις για απιστία σε βαθμό κακουργήματος και απαγορεύτηκε η έξοδός τους από τη χώρα. Παράλληλα διώκονται για παράβαση καθήκοντος ο πρώην διοικητής του Α.Τ. Μυκόνου κ. Κώστας Ανθούλης και ο πρώην υποδιοικητής κ. Κώστας Σχισμένος. Και οι τέσσερις τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και πλέον τον λόγο έχει η Δικαιοσύνη."

http://www.protothema.gr/greece/article/?aid=83743

Ο αστυνομός θεώρησε το δημοσίευμα με τον τίτλο "Καθάριζαν αυθαίρετα στα νησιά και έγιναν πλούσιοι Οι νταβατζήδες της Μυκόνου", συκοφαντικό και κινήθηκε κατά της εφημερίδος και των δημοσιογράφων που το υπέγραφαν. Μεταξύ αυτών(κατά μια ακόμα διαβολική σύμπτωση), ο Δημήτρης Πόπωτας. Ο άνθρωπος που κατήγγειλε ότι του "τσάκισε" το χέρι ο διοικητής του Τμήματος Ασφαλείας Σύρου, την ώρα που είχε σηκώσει την ψηφιακή του μηχανή για να φωτογραφίσει τον κτηνάνθρωπο.

Λίγο καιρό μετά η έρευνα των "αδιάφθορων" δεν κατάληξε πουθενά για τον Σχισμένο και ο φάκελος όσον τον αφορά πήγε στο αρχείο. Ο αστυνομός με το ρόλεξ ξαναγύρισε στις Κυκλάδες. Στη παλιά καλή του θέση. Χτες κατά την προσαγωγή του Πακιστανού εθεάθη πάλι να λύνει και να δένει, όπως μας είπαν αυτόπτες. Φίλος καλός όλων των κοσμικών της Πάρου. Λαζόπουλοι, Ραγκούσηδες, Άννα Νταλάρα,Τζέφριδες και όλα τα καλά τα παιδιά του ΠΑΣΟΚ και του Συριζα. Φοβερές άκρες οι "κοσμικοί" με τον Κωστάκη τον Σχισμένο.

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ....

makeleio
Διαβάστε Περισσότερα » "ΠΑΡΟΣ-ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ: ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ: ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΤΕΡΟ ΤΗΣ ΚΟΚΑΣ ΣΤΟ "ΒΑΠΟΡΑΚΙ" ΤΩΝ "ΚΟΣΜΙΚΩΝ". Ο ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥ"

Πέθανε ο πρώην υπουργός Γιώργος Κατσιφάρας

Πέθανε την Τετάρτη σε ηλικία 77 ετών ο πρώην υπουργός και στενός συνεργάτης του Ανδρέα Παπανδρέου, Γιώργος Κατσιφάρας.

Ο Γιώργος Κατσιφάρας γεννήθηκε στο Καλέντζι το 1935. Στην περίοδο της χούντας ήταν εξόριστος στο χωριό Θέρμο Αιτωλοακαρνανίας όπου βρισκόταν απομονωμένος και υπό διαρκή επιτήρηση.

Ήταν από τα ιδρυτικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ και ο πρώτος υπεύθυνος του γραφείου Τύπου του Κινήματος.

Διετέλεσε υφυπουργός Αθλητισμού (1981-1982) στην πρώτη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ κι υφυπουργός Προεδρίας από τον Οκτώβριο του 1981 ώς τον Ιούλιο του 1982.

Στην κυβέρνηση του 1985 διετέλεσε αρχικά υφυπουργός Εμπορίου κι έπειτα διορίστηκε υπουργός Εμπορίου. Στην κυβέρνηση του 1993 διορίσθηκε υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας.

Διαβάστε Περισσότερα » "Πέθανε ο πρώην υπουργός Γιώργος Κατσιφάρας"

Μειώσεις μισθών σχεδιάζει το 36% των ελληνικών επιχειρήσεων

Μηδενικό είναι το ποσοστό των ελληνικών εταιρειών που σχεδιάζει να προχωρήσει σε αύξηση μισθών τους επόμενους 12 μήνες, ενώ ταυτόχρονα το 36% των επιχειρήσεων σχεδιάζει να προχωρήσει σε μειώσεις.

Αυτό είναι ένα από τα συμπεράσματα της έρευνας International Business Report (IBR) της Grant Thornton που δημοσιοποιήθηκε χθες και αναφέρει πως οι χώρες της κρίσης (Πορτογαλία, Ιταλία, Ελλάδα και Ισπανία, γνωστές και PIGS) τείνουν να υποβάλλονται σε μία διαδικασία εσωτερικής υποτίμησης με τους μισθούς και τις τιμές πώλησης προϊόντων να μειώνονται σε σχέση με άλλες χώρες.

Όσον αφορά στους μισθούς, ένα ενδιαφέρον συμπέρασμα της έρευνας της Grant Thornton είναι πως σχεδόν καμία επιχείρηση στις χώρες PIGS (μόλις 1%) δεν σχεδιάζει αυξήσεις στους μισθούς πάνω από τον πληθωρισμό μέσα στους επόμενους 12 μήνες.

Αντιθέτως, το 15% των επιχειρήσεων θα μειώσουν τους μισθούς και το 49% σκοπεύουν να μην προσφέρουν καμία αύξηση.

Από την άλλη πλευρά, μόλις 2% των επιχειρήσεων σε παγκόσμιο επίπεδο σκοπεύουν να μειώσουν τους μισθούς κατά τη διάρκεια των επόμενων 12 μηνών, ενώ το 17% των επιχειρήσεων σχεδιάζουν αυξήσεις πάνω από τον πληθωρισμό. Τα ποσοστά διαφοροποιούνται βέβαια σε ανεπτυσσόμενες χώρες καθώς το 73% των επιχειρήσεων σε τέτοιου είδους οικονομίες σχεδιάζουν να προσφέρουν αυξήσεις αντίστοιχες με τα επίπεδα του πληθωρισμού, 19% εκ των οποίων θα είναι πάνω από τον πληθωρισμό.

Στη Βόρεια Αμερική οι εργοδότες είναι ακόμη πιο γενναιόδωροι, αφού 85% των επιχειρήσεων σχεδιάζουν να προσφέρουν αυξήσεις μισθών στο προσωπικό, εκ των οποίων το 24% πάνω από τον πληθωρισμό. Ακόμη και στην Ε.Ε., ως σύνολο, πάνω από τις μισές επιχειρήσεις (54%) θα αυξήσουν τους μισθούς, με το 10% εξ αυτών να προσφέρει αυξήσεις τουλάχιστον αντίστοιχες με το επίπεδο του πληθωρισμού.

Τιμές πώλησης
Όσον αφορά στις τιμές προϊόντων, στις χώρες της κρίσης αναμένονται μειώσεις. Συγκεκριμένα, ενώ μέσα στους επόμενους 12 μήνες οι επιχειρήσεις σε άλλες χώρες θα αυξήσουν τις τιμές πώλησης αγαθών και υπηρεσιών, σε χώρες όπως η Ελλάδα και η Ιρλανδία, οι μειώσεις τιμών θα είναι περισσότερες από τις αυξήσεις.

Σε αυτές τις χώρες, οι οποίες έχουν λάβει πακέτα διάσωσης, μόνο το -11% των επιχειρήσεων σχεδιάζουν να αυξήσουν τις τιμές πώλησης μέσα στους επόμενους 12 μήνες (σ.σ. το αρνητικό πρόσημο προκύπτει ως η διαφορά μεταξύ των εταιρειών που θα αυξήσουν τιμές και αυτών που θα μειώσουν, δηλαδή 11% των επιχειρήσεων σχεδιάζουν να μειώσουν τις τιμές σε σχέση με εκείνες που σχεδιάζουν να τις αυξήσουν), όταν το αντίστοιχο ποσοστό παγκοσμίως είναι 24%.

Συγκεκριμένα, στην Ελλάδα και στην Ιρλανδία, ποσοστό 18% των επιχειρήσεων δήλωσε ότι προτίθεται να αυξήσει τιμές. Η συντριπτική πλειονότητα είτε θα διατηρήσει την τιμολογιακή πολιτική της είτε θα κάνει μειώσεις, κάνοντας εμφανές ότι η πτώση της κατανάλωσης λόγω της μείωσης των εισοδημάτων φέρνει σταδιακά ως αντιστάθμισμα χαμηλότερες τιμές.

Στον αντίποδα, σχεδόν τέσσερις στις δέκα επιχειρήσεις θα ανατιμήσουν το κόστος προϊόντων και υπηρεσιών στις χώρες BRIC, το 33% στη Βόρεια Αμερική και το 42% στη Λατινική Αμερική.

imerisia
Διαβάστε Περισσότερα » "Μειώσεις μισθών σχεδιάζει το 36% των ελληνικών επιχειρήσεων"

Γ. Βρούτσης: Δυσάρεστη αλλά αναγκαία η περικοπή των συντάξεων

Η περικοπή των συντάξεων είναι δυσάρεστη, αλλά θα γίνει, προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα, διαμήνυσε ο υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο Γ.Βρούτσης τόνισε πως δεν νοείται ο νεοεισερχόμενος στην αγορά εργασίας να μισθοδοτείται με 583 ευρώ και να υπάρχουν συνταξιούχοι που λαμβάνουν 1.400 ευρώ.

Ο υπουργός Εργασίας επιβεβαίωσε, δε, ότι μεταξύ των προτάσεων που εξετάζονται είναι και το όριο συνταξιοδότησης.

Ο ίδιος ανακοίνωσε ακόμη ότι θα υπάρξει αλλαγή στον τρόπο που δίνονταν τα προνοιακά επιδόματα και τα επιδόματα πολυτέκνων.

Τέλος, ο κ. Βρούτσης δήλωσε πως θα έχει στη διάθεσή του την κοστολογημένη λίστα με τα μέτρα που χρειάζονται για την εξεύρεση των 5 δισ. ευρώ που αναλογούν στο υπουργείο Εργασίας έως την Παρασκευή ή το αργότερo τη Δευτέρα.

Διαβάστε Περισσότερα » "Γ. Βρούτσης: Δυσάρεστη αλλά αναγκαία η περικοπή των συντάξεων"

Φαρμακοποιοί: Η μερική πληρωμή φέρνει κινητοποιήσεις

Αύξηση των πιστώσεων στον κρατικό προϋπολογισμό για τη φαρμακευτική περίθαλψη, βλέπει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ), σύμφωνα με ενημέρωση προς τα μέλη του.

Στο ίδιο ενημερωτικό σημείωμα, ο ΠΦΣ, με αφορμή την πληρωμή σήμερα του 43% της οφειλής του ΕΟΠΥΥ προς τα φαρμακεία της χώρας, αναφέρει πως η κατάθεση 90 εκατ. ευρώ, αφορά την πρώτη δόση για τις συνταγές που εκτελέστηκαν μέχρι το Μάιο, ενώ αναμένεται και η εξόφληση του ποσού ως τον Δεκαπενταύγουστο.

Στο μεταξύ, το Δ.Σ. του ΠΦΣ θα συνεδριάσει αύριο για να αποφασιστεί η στάση του κλάδου στις πρόσθετες περικοπές που θα επέλθουν στον τομέα της υγείας, καθώς περιφερειακοί σύλλογοι έχουν αποφασίσει αναστολή της πίστωσης προς τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ τις επόμενες ημέρες (10 και 16 Αυγούστου στην Εύβοια και την Κρήτη). Αντίστοιχα, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής, μελετά την αναστολή της πίστωσης από την 1η Σεπτεμβρίου.

Στο ίδιο ενημερωτικό σημείωμα του ΠΦΣ, επισημαίνεται πως «αν δεν αναστραφεί το πρόβλημα ρευστότητας του Ελληνικού Κράτους ίσως αντιμετωπίσουμε πρόβλημα στην πληρωμή των συνταγών των επομένων μηνών».

Γι΄ αυτό συμβουλεύει τα μέλη του να προσέχουν πολύ τις ημερομηνίες λήξης των επιταγών που εκδίδουν, τονίζοντας πως «οι επιταγές σε όλες τις περιοχές της χώρας πρέπει να λήγουν με μέση πίστωση 60 τουλάχιστον ημέρες, ώστε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα ρευστότητας» και να μην αποδέχονται μικρότερη πίστωση.

newsbomb
Διαβάστε Περισσότερα » "Φαρμακοποιοί: Η μερική πληρωμή φέρνει κινητοποιήσεις"

Οφείλει 796.000 ευρώ το Mega στους αστυνομικούς!

Κι όμως, το Mega χρωστάει μέχρι και στους εργαζομένους της Ελληνικής Αστυνομίας.

Το ποσόν των 796.373,80 ευρώ καλείται να πληρώσει η Τηλέτυπος στο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Απασχολούμενων στα Σώματα Ασφαλείας.

Ο λόγος είναι η μη καταβολή του 10% των συμφωνιών με αντικείμενο τα τηλεοπτικά δικαιώματα, που πρέπει να αποδίδεται στους αστυνομικούς επειδή φυλάνε τα γήπεδα κατά τη διάρκεια των αγώνων. Το ΤΕΑΠΑΣΑ προχώρησε σε υπολογισμό της οφειλής από το 2008 έως και σήμερα και σε καταλογισμό διοικητικού προστίμου, επικαλούμενο τη σχετική Υπουργική Απόφαση του 2007.

paron
Διαβάστε Περισσότερα » "Οφείλει 796.000 ευρώ το Mega στους αστυνομικούς!"

Θα υπολειτουργούν τα ΚΕΠ για τρεις ημέρες

Από την Παρασκευή 10/8 έως τη Δευτέρα 13/8, δεν θα είναι διαθέσιμες στο κοινό ορισμένες υπηρεσίες των ΚΕΠ, λόγω μετεγκατάστασης των υπολογιστικών δομών που υποστηρίζουν τη λειτουργία του συστήματος «ΕΡΜΗΣ-ΚΕΠ» στο νέο σύγχρονο κτήριο του Κέντρου Δεδομένων Φιλοξενίας Κεντρικών Υπολογιστικών Συστημάτων.

Συγκεκριμένα, η εξυπηρέτηση των πολιτών στα ΚΕΠ θα συνεχιστεί σε όλες τις πιστοποιημένες υπηρεσίες πλην των λειτουργιών του ΕΡΜΗ που αφορούν την Υποδομή Δημοσίου Κλειδιού, του Ενιαίου Κέντρου Εξυπηρέτησης για τις διαδικασίες της Οδηγίας των Υπηρεσιών, της υποβολής αιτήσεων μέσω του τηλεφωνικού κέντρου 1500 και της διάθεσης των δελτίων Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων ΟΓΑ και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού ΕΟΤ.
Διαβάστε Περισσότερα » "Θα υπολειτουργούν τα ΚΕΠ για τρεις ημέρες"

Αναστέλλεται η χορήγηση φαρμάκων επί πιστώσει στη Μαγνησία

Αναστέλλουν την χορήγηση φαρμάκων επί πιστώσει στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ από τις 16 Αυγούστου, οι φαρμακοποιοί της Μαγνησίας σύμφωνα μετά από απόφαση που πάρθηκε... σε έκτακτη γενική συνέλευση του Φαρμακευτικού Συλλόγου, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη.

Η αναστολή θα ισχύσει για όσο χρονικό διάστημα ο ΕΟΠΠΥ δεν προχωρά σε εξόφληση των οικονομικών του υποχρεώσεων.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί πως ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Μαγνησίας ζητά από το Δ.Σ. του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου να αποφασίσει την σύγκληση Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης μέσα στις επόμενες ημέρες, προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις για τους φαρμακοποιούς όλης της χώρας.

e-volos
Διαβάστε Περισσότερα » "Αναστέλλεται η χορήγηση φαρμάκων επί πιστώσει στη Μαγνησία"

Στα όριά του το μοντέλο της ελληνικής ακτοπλοΐας

Έντονες ανησυχίες και πολλαπλά ερωτήματα προκάλεσαν στον ναυτιλιακό κόσμο οι ανακοινώσεις του υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου Κωστή Μουσουρούλη στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, για τα σχέδιά του σχετικά με την ακτοπλοΐα, την στιγμή που όλοι παραδέχονται πως το ζητούμενο αυτή την στιγμή δεν είναι η ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών, αλλά η διατήρησή τους στο σημερινό επίπεδο.

Όπως τονίζεται, οι αλλαγές στο πλαίσιο λειτουργίας της ακτοπλοΐας, όποιες και αν είναι αυτές, θα πρέπει να γίνουν με γνώμονα την αντιμετώπιση της κρίσης από την οποία βάλλονται σήμερα οι εταιρείες του κλάδου, των οποίων η βιωσιμότητα και η δυνατότητα εκτέλεσης δρομολογίων δεν είναι εξασφαλισμένες για την ερχόμενη περίοδο.

«Δεν είναι κατανοητό το κατά πόσο θα ενισχυθεί η ρευστότητα των ακτοπλοϊκών εταιρειών με την εφαρμογή των προτεινόμενων μέτρων, από τη στιγμή που οι εταιρείες δεν έχουν να πληρώσουν τα πετρέλαιά τους», σημείωσαν χαρακτηριστικά κύκλοι της Αγοράς προσθέτοντας: «Το μεγάλο πρόβλημα είναι το πώς θα λυθεί το θέμα της ρευστότητας των εταιρειών. Τα μέτρα αυτά, σε πρώτη ανάγνωση, είναι ασαφή αφού δεν έχει γίνει κατανοητό με ποιο τρόπο θα ενισχυθεί η ρευστότητα των εταιρειών. Θέμα που έχει αναγνωρίσει και ο υπουργός».

Ενίσχυση ρευστότητας

Εκτός από τη μείωση του ΦΠΑ στα εισιτήρια, που ανακοίνωσε ο κ. Μουσουρούλης ότι θα επιχειρήσει, χρειάζεται και μια σειρά άλλων μέτρων, που θα βοηθήσουν άμεσα στην ενίσχυση της ρευστότητας των εταιρειών, όπως:

- Μία νέα μείωση των κρατήσεων υπέρ τρίτων,

- Η ρύθμιση εργασιακών θεμάτων (επάνδρωσης),

- Ο εκσυγχρονισμός του θεσμικού πλαισίου της ακτοπλοΐας, κυρίως, σε ό,τι αφορά τη διάρκεια του χρόνου δρομολογήσεων των πλοίων. Σημειώνεται ότι σήμερα είναι υποχρεωτική η δεκάμηνη δρομολόγησή τους.

Η ακτοπλοΐα τα τελευταία τρία χρόνια καταγράφει συνεχώς ζημιές, με αποτέλεσμα, σήμερα, περισσότερο από ποτέ να είναι προβληματική η βιωσιμότητά της. Οι τρεις κύριες αιτίες που οδήγησαν τον κλάδο στη σημερινή κατάσταση είναι το υπάρχον μη αποτελεσματικό θεσμικό πλαίσιο, η μεγάλη αύξηση των τιμών των ναυτιλιακών καυσίμων, αλλά και η σημαντική μείωση του μεταφορικού έργου, αφού υπολογίζεται ότι από το 2009 μέχρι το 2011 η ακτοπλοΐα έχασε 5 εκατ. επιβάτες.

Το μεταφορικό ισοδύναμο

Σε ό,τι αφορά το μεταφορικό ισοδύναμο, στο οποίο αναφέρθηκε ο υπουργός, οι ίδιοι κύκλοι τόνισαν ότι συμφωνούν. Ωστόσο, συμπλήρωσαν ότι, αν και υπάρχει στην ατζέντα περίπου επτά χρόνια, δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα καμία μελέτη για να εξεταστεί η επιβάρυνση του προϋπολογισμού που προϋποθέτει η αρχή του ισοδύναμου που είναι το κόστος μεταφοράς ανά επιβάτη να είναι το ίσιο σε όλα τα μέσα.

Για παράδειγμα οι ακτοπλόοι αναφέρουν την επιβάρυνση του κρατικού προϋπολογισμού από τον ΟΣΕ ο οποίος ανέρχεται σε περίπου 1 δισ. ευρώ ετησίως. Με ανάλογη χρηματοδότηση στην ακτοπλοΐα, οι επιβάτες δεν θα επιβαρύνονταν καθόλου για τις μετακινήσεις τους.

Αναφορικά με την αναδιαμόρφωση του πλαισίου, τονίζουν, χρειάζονται περαιτέρω εξηγήσεις από πλευράς υπουργείου, σημειώνοντας ότι δεν γίνεται να ληφθούν αποφάσεις χωρίς συνεννόηση με τους κοινωνικούς εταίρους.

Δηλώνουν την επιφύλαξή τους, φέρνοντας για παράδειγμα τη ρυθμιστική αρχή λιμένων που ανέφερε ο κ. Μουσουρούλης, αφού όπως σημειώνουν δεν είναι σαφής ο ρόλος που θα έχει. Σε ό,τι αφορά την αναδιάρθρωση του ακτοπλοϊκού δικτύου για τις άγονες γραμμές, μέσω ομαδοποίησης νησιωτικών περιοχών, τονίζουν για παράδειγμα ότι είναι δυνατό σε ορισμένες γραμμές να μειωθούν τα δρομολόγια και άλλες να καταργηθούν σε περίπτωση βέβαια που τα νησιά εξυπηρετούνται από άλλο λιμάνι.

Ακτοπλοϊκό μοντέλο στα όριά του

O βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρής Δρίτσας, σε ό,τι αφορά την ακτοπλοΐα σημειώνει, μεταξύ άλλων, ότι το μοντέλο που έχουμε ακολουθήσει στην Ελλάδα έχει φτάσει στα όριά του.

Σύμφωνα με τον κ. Δρίτσα, χρειάζεται ένα νέο οργανωτικό μοντέλο στην ακτοπλοΐα, ένα μοντέλο που να μιλάει και για τη ναυτική εργασία για τις ανάγκες των νησιών και όχι μόνο για το κόστος των ακτοπλοϊκών εταιρειών.

dealnews
Διαβάστε Περισσότερα » "Στα όριά του το μοντέλο της ελληνικής ακτοπλοΐας"

De Volkskrant: «Για τα προβλήματα της Ελλάδας φταίνε οι πολιτικοί και όχι οι μετανάστες»

Τα σενάρια εξόδου της χώρας μας από την Ευρωζώνη αναζωπυρώνει ο Διεθνής Τύπος, φέρνοντας στο προσκήνιο τόσο την οικονομική κατάσταση της Ελλάδας όσο και την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού από την ΕΛ.ΑΣ.

Η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt σε ρεπορτάζ της με τίτλο: «Τελειώνει σύντομα το οξυγόνο για την Ελλάδα;» σημειώνει χαρακτηριστικά πως οι ελπίδες της χώρας μας για παραμονή στο κοινό νόμισμα, εξανεμίζονται. «Αυτό δείχνει η πρόσφατη αξιολόγηση του οίκου Standard & Poors και οι πολιτικοί προετοιμάζονται για ένα σοβαρό ενδεχόμενο», σημειώνει η εφημερίδα.

Η γερμανική έκδοση των Financial Times θεωρεί πως υπάρχει περίπτωση για νέο κούρεμα του ελληνικού χρέους. «Το ΔΝΤ ποντάρει σε ένα κούρεμα για την Ελλάδα», είναι η επιγραφή του άρθρου, στο οποίο σημειώνεται ότι: «Πίσω από αυτό το αίτημα του ΔΝΤ κρύβεται ο φόβος μιας χρεοκοπίας και μιας εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ. Και τα δυο σενάρια είναι πιθανά εάν οι πιστωτές δεν δεχτούν ένα κούρεμα. Μέχρι σήμερα όμως η γερμανική κυβέρνηση αρνείται νέες παραχωρήσεις απέναντι στην Αθήνα».

Με το ίδιο θέμα καταπιάνεται και η Welt σε σχόλιό της η οποία υπογραμμίζει ότι η πρόταση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για νέο κούρεμα του ελληνικού χρέους έρχεται σε «λάθος στιγμή». «Δεν είναι δείγμα αδυναμίας χαρακτήρα να παραδεχτεί κανείς ότι έκανε λάθος. Αντιθέτως. Αλλά τo να ζητάει κανείς κάποιοι άλλοι να πληρώνουν για αυτόν, δεν είναι δίκαιο. Εάν το ΔΝΤ τώρα διαπίστωσε πως η Ελλάδα δεν μπορεί να πληρώσει τα χρέη της και ζητάει από τους Ευρωπαίους εταίρους να παραιτηθούν από τις αξιώσεις τους, ίσως και να μην είναι τελείως λάθος. Από την άλλη πλευρά όμως αφήνει κάποιες αμφιβολίες για τις τόσο σημαντικές αξιολογήσεις από την Ουάσινγκτον» αναφέρει η εφημερίδα.

Στην Αυστρία τώρα, η εφημερίδα Die Presse ασχολείται με τον ρόλο που κατέχει η Γερμανία στην κρίση χρέους της Ευρωζώνης. «Η Γερμανία ενισχύθηκε ως οικονομική δύναμη. Την ώρα που η Γαλλία αποδυναμώνεται και η Ιταλία, η Ισπανία, η Ελλάδα πρέπει να πληρώνουν ακριβά επιτόκια, τα γερμανικά επιτόκια εδώ και μήνες βρίσκονται σε εξαιρετικά χαμηλό επίπεδο. Αυτό προκαλεί φθόνο όπως και οι γερμανικές εξαγωγές. Το γερμανικό μοντέλο προκαλεί όμως και θαυμασμό. Η εικόνα του προτύπου μπορεί γρήγορα πάντως να μετατραπεί σε μια εχθρική εικόνα. Όπως συμβαίνει και στο σχολείο που οι καλύτεροι δεν είναι ιδιαίτερα αγαπητοί. Και όπως συμπεριφέρεται η Μέρκελ, τόσο πιο πολύ θα της ασκείται κριτική» αναφέρει η εφημερίδα.

Η ολλανδική εφημερίδα de Volkskrant, τώρα, ασχολείται με την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού από την κυβέρνηση και την ΕΛ.ΑΣ. με την επιχείρηση «Ξένιος Ζευς». Επίσης σχολιάζει και τις δηλώσεις του υπουργού Δημοσίας Τάξεως, Νίκου Δένδια ο οποίος έκανε λόγο για άνευ προηγουμένου εισβολή μεταναστών στην χώρα μας.

«Με αυτή τη ρητορεία ο πολιτικός μετατρέπει τους μετανάστες σε αποδιοπομπαίους τράγους για την ελληνική δυστυχία. Τέτοια λόγια μπορεί να είναι όμως επικίνδυνα. Η Ελλάδα οφείλει την οικονομικής της δυστυχία όχι στους μετανάστες αλλά στους πολιτικούς της» καταλήγει η εφημερίδα.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "De Volkskrant: «Για τα προβλήματα της Ελλάδας φταίνε οι πολιτικοί και όχι οι μετανάστες»"

Συμμαχία με Ρώμη για το αέριο

Tην ώρα που στην Αθήνα δίνεται - πολιτική και επιχειρηματική - ώθηση στην τριγωνική σχέση Ελλάδας - Κύπρου - Ισραήλ για τη δημιουργία πολύπτυχου ενεργειακού δρόμου από τη Μέση Ανατολή στην Ευρωπαϊκή Ενωση μέσω και του ελληνικού χώρου, στη Ρώμη μπήκαν οι (πολιτικές) βάσεις για τη στήριξη ενός νέου διεθνούς αγωγού που, αν προκριθεί η κατασκευή του, θα μεταφέρει φυσικό αέριο από την Κασπία απευθείας στην ευρωπαϊκή αγορά διά μέσου Τουρκίας, Ελλάδας, Αλβανίας, Αδριατικής και Ιταλίας.

Για τον αγωγό Trans Adriatic Pipeline (TAP), εν προκειμένω, το πολιτικό πλαίσιο συζήτησε ο υπουργός Εξωτερικών Δημ. Αβραμόπουλος με τον ιταλό ομόλογό του Τζούλιο Τέρτσι, με τη συμμετοχή του υφυπουργού Περιβάλλοντος Ασ. Παπαγεωργίου.

Πρόκειται για το πρότζεκτ κοινοπραξίας εταιρειών σχετικά με τον αγωγό που ξεκινάει από το Αζερμπαϊτζάν - κοίτασμα Σαχ Ντενίζ ΙΙ - και μέσω Τουρκίας, Ελλάδας και Ιταλίας θα στέλνει στην ευρωπαϊκή αγορά φυσικό αέριο. Είναι ανταγωνιστικός του Νabucco West (ο οποίος περνάει από Βουλγαρία, Ρουμανία Ουγγαρία κ.λπ.) και το ακριβές μοντέλο του είναι σε φάση συζήτησης.



Ο TAP - με μετόχους κατά 42,5% τη νορβηγική Statoil, η οποία συμμετέχει και στο κονσόρτσιουμ Σαχ Ντενίζ ΙΙ, την ελβετική EGL κατά 42,55% και τη γερμανική EON σε ποσοστό 15% - φιλοδοξεί να είναι ο τελικός νικητής του διαγωνισμού για τη μεταφορά του αζερικού αερίου. Mια σημαντική παράμετρος γι' αυτή την εξέλιξη είναι η στήριξη των κυβερνήσεων Eλλάδας και Iταλίας ως χωρών διέλευσης, την οποία έχει ζητήσει η κοινοπραξία. Για να διασφαλίσει την πολιτική στήριξη, η κοινοπραξία TAP εμφανίζεται ανοιχτή στην είσοδο της ΔEΠA ή και άλλης ελληνικής εταιρείας σε αυτή, όπως και με την Ιταλία για την είσοδο της ENEL. «Με τον τρόπο αυτόν, ενισχύεται η ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης», είπε ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας για την κατ' αρχήν πολιτική συμφωνία. «Είναι μια συνεργασία στρατηγικής σημασίας, με τη δημιουργία μιας ιδιαίτερα σημαντικής υποδομής», συμπλήρωσε ο κ. Τέρτσι. Ο ιταλός υπουργός εκτιμά ότι «πρόκειται για κύρια προτεραιότητα των ιταλοελληνικών διμερών σχέσεων, αλλά και σε ό,τι αφορά τη συνεργασία με την Αλβανία, τρίτο εν δυνάμει εταίρο της προσπάθειας αυτής».

ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΙ ΔΡΟΜΟΙ. Στις συνομιλίες της Ρώμης - όπου συζητήθηκαν και πτυχές της οικονομικής κρίσης που πλήττει τις δύο χώρες - επισημάνθηκε, παράλληλα, και η σημασία των κοιτασμάτων φυσικού αερίου που ανακαλύφθηκαν στην Ανατολική Μεσόγειο, τα οποία ανοίγουν νέες δυνατότητες συνεργασίας, από τη στιγμή που «η Ευρωπαϊκή Ενωση μπορεί να κάνει χρήση νέων εναλλακτικών πηγών», όπως υπογράμμισε ο κ. Αβραμόπουλος.

Αυτός ο εναλλακτικός δρόμος είναι και το πλεονέκτημα που επιχειρούν να αξιοποιήσουν Ελλάδα και Ισραήλ στις συνομιλίες που συνεχίζονται στην Αθήνα, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης του ισραηλινού Προέδρου Σιμόν Πέρες. Ειδικά όσον αφορά τα κοιτάσματα που έχουν βρεθεί στην περιοχή της Αν. Μεσογείου, αλλά και όσα βρεθούν ακόμα.

Xθες ο κ. Πέρες - που συναντήθηκε και με τον πρώην πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου - επισκέφθηκε το Κοινοβούλιο και το Μουσείο της Ακρόπολης. Ο πρόεδρος της Βουλής Β. Μεϊμαράκης τόνισε μεταξύ άλλων για τον κ. Πέρες ότι είναι ένας άνθρωπος «που συνέβαλε στην ειρήνη σε μια περιοχή που δοκιμάστηκε πολύ», ενώ επισήμανε ότι «η συνεργασία των χωρών δεν είναι συγκυριακή αλλά στρατηγική επιλογή για την ειρήνη στην περιοχή, την αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου που έχουν και τη συνεργασία στον ενεργειακό τομέα, τον τουρισμό, τον πολιτισμό».

Το ενδιαφέρον του Ισραήλ

Σε ό,τι αφορά την ενεργειακή συνεργασία με το Ισραήλ, είναι ενδεικτικό το γεγονός ότι τον Σιμόν Πέρες συνοδεύουν κατά την επίσημη επίσκεψή του επιφανείς επιχειρηματίες του τομέα της ενέργειας, όπως ο ιδιοκτήτης και ο διευθύνων σύμβουλος της DELEK, Ι. Τσιούφα και Γκ. Ταντμόρ. Η συγκεκριμένη εταιρεία έχει επιχειρηματικά συμφέροντα στα ισραηλινά και κυπριακά κοιτάσματα

tanea
Διαβάστε Περισσότερα » "Συμμαχία με Ρώμη για το αέριο"

Αναγνωρίζεται ότι έχουν αξία οι μετοχές της «Τράπεζας της Ανατολής»

Μια νέα κατάσταση πραγμάτων, στην ένδικη διαφορά ενός κατοίκου της Ρόδου με την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, από την οποία διεκδικεί με αγωγή του ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Ρόδου, αποζημίωση ύψους 1.384.833.349.455,66 €, ως τίμημα εξαγοράς του παθητικού μετοχών της "Τράπεζας της Ανατολής", δημιούργησε απόφαση που εξέδωσε το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, για ανάλογη απαίτηση εταιρείας που δραστηριοποιείται στην πρωτεύουσα.

Όπως έγραψε η «δημοκρατική», στην αγωγή του ο Ροδίτης αναφέρει συνοπτικά ότι αγόρασε από τον γιο του δύο τίτλους μετοχών, με αριθμούς 19379 και 19380, (των 125 χρυσών γαλλικών φράγκων η κάθε μία) της "Τράπεζας της Ανατολής", η οποία συγχωνεύθηκε δια της με αριθμό 147611/1932 σύμβασης εξαγοράς και απορρόφησής της, από την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος Α.Ε..

Με τη σύμβαση συγχώνευσης, προβλέφθηκε ότι θα διενεργηθεί ειδική εκκαθάριση, συνεπεία μεταβίβασης των στοιχείων ενεργητικού και παθητικού από την «Τράπεζα της Ανατολής» στην «Εθνική Τράπεζα», με μόνο και αποκλειστικό σκοπό τον προσδιορισμό του τιμήματος εξαγοράς, για την απόδοσή του στους μετόχους της απορροφούμενης εταιρίας.

Η εκκαθάριση καίτοι προβλέφθηκε ότι θα έπρεπε να διενεργηθεί εντός δύο ετών από τη δημοσίευση της σύμβασης συγχώνευσης, δηλαδή εντός δύο ετών από την 31η Δεκεμβρίου του έτους 1932, με δυνατότητα παρατάσεως εφάπαξ ή αλληλοδιαδόχως, παρά ταύτα, δεν ολοκληρώθηκε ποτέ.

Στη σύμβαση συγχώνευσης, ορίζεται ρητά ότι μετά το πέρας της εκκαθάρισης, η Εθνική Τράπεζα θα πρέπει να καταβάλει το - σε εκάστη των 280.000 μετοχών της "Τράπεζας της Ανατολής" - αναλογούν, επιπλέον του προκαταβληθέντος ποσού, υπόλοιπο του προϊόντος της ειδικής εκκαθάρισης, με παράλληλη παράδοση του τίτλου της μετοχής προς ακύρωση.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα η αξία εκάστης των μετοχών σήμερα αγγίζει τα 650 δισεκατομμύρια ευρώ!!

Η Εθνική Τράπεζα διατείνεται ότι η ειδική εκκαθάριση ολοκληρώθηκε το Δεκέμβριο του 1936 και ότι το αποτέλεσμά της όχι μόνο δεν κάλυψε τις προκαταβληθείσες 150 δρχ. ανά μετοχή, αλλά άφησε και υψηλό «άνοιγμα» σε βάρος της. Ισχυρίζεται ακόμη ότι μετά την εξαγορά, όλες οι μετοχές της «Τράπεζας της Ανατολής», ακυρώθηκαν.

Όπως δήλωσε χθες στη "δ", ο δικηγόρος κ. Γ. Καραμιχάλης, με την υπ' αριθμ. 6342/2012 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών που εξέτασε αίτημα για την επίδειξη εγγράφων που υπέβαλε με τη διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων η οικογένεια Σώρα και η εταιρεία "ΕL (end National Debt-End)" κατά της Εθνικής Τράπεζας αναγνωρίζεται ότι οι μετοχές δεν ακυρώθηκαν και ότι η αξία τους έχει μετατραπεί πλέον σε χρεωστικό ομόλογο και επιπλέον ότι οι μέτοχοι δεν ζητούν το ενεργητικό των μετοχών αυτών, δηλαδή την αξία τους, αλλά το παθητικό υπέρ των μετόχων.

Σύμφωνα με τον δημοσιευθέντα ισολογισμό της «Τράπεζας της Ανατολής» κατά το έτος 1932 (έτος κατά το οποίο έγινε η συγχώνευση) το παθητικό της ανερχόταν στο ποσό των 83.451.093,90 χρυσών γαλλικών φράγκων, ποσό το οποίο θα τοκιζόταν με σταθερό επιτόκιο 7% ετησίως, έως ότου οι μέτοχοι εμφανίσουν τις μετοχές τους στην Εθνική Τράπεζα και εισπράξουν την αξία τους απ' αυτή, μετά την περάτωση της εκκαθάρισης.

Το δικαστήριο, όπως τόνισε ο κ. Καραμιχάλης, με την απόφασή του όχι μόνο αναγνωρίζει ότι οι μετοχές αυτές έχουν αξία αλλά διατάσσει και την Tράπεζα να δώσει αναλυτικά στοιχεία για την εκκαθάριση που έκανε αλλά και για το πού διατέθηκαν τα χρήματα του παθητικού!

Διαβάστε Περισσότερα » "Αναγνωρίζεται ότι έχουν αξία οι μετοχές της «Τράπεζας της Ανατολής»"

Αιτωλικό: Κατεδάφισαν αυθαίρετα κτίσματα αθίγγανων

Ο Δήμος Μεσολογγίου κατεδάφισε αυθαίρετα κτίσματα αθίγγανων στο Αιτωλικό.

Η απόφαση να κατεδαφιστούν είχε αποφασιστεί εδώ και καιρό όπως είχε γίνει και κοινοποίηση στους ιδιοκτήτες των αυθαιρέτων κτισμάτων.

Ο δήμος Μεσολογγίου με δικά του μηχανήματα προχώρησε στην κατεδάφιση των αυθαιρέτων κάτι το οποίο όταν το αντιλήφθηκαν οι κάτοικοι του Αιτωλικού τους γέμισε με ικανοποίηση μετά τα πρόσφατα γεγονότα με τους τρεις τραυματίες κατοίκους που πυροβολήθηκαν από αθίγγανους.


onairnews
Διαβάστε Περισσότερα » "Αιτωλικό: Κατεδάφισαν αυθαίρετα κτίσματα αθίγγανων"

Κομισιόν: Στόχος, το ελληνικό χρέος να φτάσει στο 120% του ΑΕΠ στο τέλος της δεκεαετίας

Τον στόχο, το ελληνικό χρέος να είναι στο 120% του ΑΕΠ μέχρι το τέλος της δεκαετίας, ανέφερε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ολιβιέ Μπαϊγί.

Ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, σχολιάζοντας δημοσίευμα που θέλει το ΔΝΤ να επιδιώκει χαμηλότερο χρέος, είπε πως ο συγκεκριμένος στόχος είναι «πολύ φιλόδοξος, αλλά είμαστε αισιόδοξοι πως η Ελλάδα θα τον επιτύχει».

Ο Ολιβιέ Μπαϊγί ρωτήθηκε συγκεκριμένα από δημοσιογράφους σχετικά με δημοσίευμα της Wall Street Journal, σύμφωνα με το οποίο το διεθνές Νομισματικό Ταμείο εισηγείται στις χώρες της Ευρωζώνης σειρά προτάσεων για ελάφρυνση του βάρους του χρέους από τα δάνεια στήριξης -και αυτό, επειδή θεωρεί πως το χρέος πρέπει να πέσει στο 100% του ελληνικού ΑΕΠ.

iefimerida
(σ.σ.)Αποφάσισαν να εφαρμόσουν μία αποτυχημένη πολιτική, να ισοπεδώσουν τα πάντα, για να μας ξαναγυρίσουν στο 2009!εκεί απ' όπου αρχίσαμε.
Διαβάστε Περισσότερα » "Κομισιόν: Στόχος, το ελληνικό χρέος να φτάσει στο 120% του ΑΕΠ στο τέλος της δεκεαετίας"

Κλείνουν πάνω από τα μισά Ειρηνοδικεία της χώρας.

Λόγω των συγχωνεύσεων που σχεδιάζει το Υπουργείο Δικαιοσύνης

Σχέδιο «Καλλικράτης» για τα Ειρηνοδικεία της χώρας προωθεί το Υπουργείο Δικαιοσύνης Διαφάνεις και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Λιγότερα από τα μισά, από τα 301 Ειρηνοδικεία που λειτουργούν σήμερα, αναμένεται να απομείνουν ύστερα από τις συγχωνεύσεις που προβλέπει σχέδιο προεδρικού διατάγματος του υπουργείου, το οποίο θα προωθηθεί για επεξεργασία στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Σύμφωνα με τους σχεδιασμούς του υπουργείου από τις συγχωνεύσεις αναμένεται να εξοικονομηθούν περίπου ένα εκατομύριο ευρώ σε ετήσια βάση. Τις τελευταίες δεκαετίες πολλά ειρηνοδικεία είχαν καταστεί ουσιαστικά ανενεργά αφού πολλές φορές λειτουργούσαν χωρίς δικαστή ή γραμματέα ή υπολειτουργούσαν εξετάζοντας ελάχιστες υποθέσεις το χρόνο.

Την ίδια στιγμή το ελληνικό κράτος καταβάλλει 510 000 ευρώ μόνο για μισθώματα ακινήτων στα οποία στεγάζονται ειρηνοδικεία, χωρίς να υπολογίζονται τα λειτουργικά τους έξοδα.

Από την ενοποίηση αναμένεται να προκύψει πλεονάζων αριθμός σε Ειρηνοδίκες και δικαστικούς υπαλλήλους, οι οποίοι, σε συνδυασμό με την πρόσληψη 160 νέων Ειρηνοδικών, θα ενισχύσουν τα Ειρηνοδικεία, προκειμένου να ανταποκριθούν στις ανάγκες που θα δημιουργηθούν από τη μεταφορά δικαστικής ύλης σε αυτά από τα μονομελή πρωτοδικεία, όπως προβλέπει ο νόμος 4055/2012.

tovima
Διαβάστε Περισσότερα » "Κλείνουν πάνω από τα μισά Ειρηνοδικεία της χώρας."

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news