facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 4 Αυγούστου 2012

Εμπόλεμη ζώνη το Αιτωλικό (ΒΙΝΤΕΟ)

-Τσιγγάνοι αιματοκύλησαν το Αιτωλικό

- 4 Έλληνες στο νοσοκομείο, έκαψαν περιπολικό, πυρπόλησαν κάδους και χωράφια

Ολονύχτια μάχη με πυροβολισμούς αθίγγανων κατά πολιτών και αστυνομικών, σκόρπισαν το χάος στο Αιτωλικό Αιτωλοακαρνανίας, έσπευσαν ενισχύσεις ΜΑΤ από Αγρίνιο και Πάτρα.
4 άτομα νοσηλεύονται στο νοσοκομείο.
Για ακόμη μία φορά οι Ρομά έκαναν επίδειξη δύναμης κατά των αστυνομικών. Χρειάστηκε να έρθει εισαγγελέας για να γίνει επέμβαση στον καταυλισμό - γκέτο.
Η επαρχιακή οδός Αιτωλικού - Αστακού είχε κλείσει, μετά από φωτιές που έβαλαν οι τσιγγάνοι σε παρακείμενα οικόπεδα.
Με ρόπαλα, καδρόνια και καραμπίνες οι Ρομά είχαν κάνει κατάληψη του δρόμου και κανείς δεν τολμούσε να περάσει.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όλα ξεκίνησαν όταν μέλη της Χρυσής Αυγής προπηλάκισαν ομάδα τσιγγάνων, που σύμφωνα με τους κατοίκους ευθύνονται για σειρά κλοπών και διαρρήξεων στις περιουσίες τους. Η αστυνομία, όπως πάντα, έδειχνε (έως και ύποπτη) ανοχή στα φαινόμενα, χωρίς να επεμβαίνει ποτέ στον καταυλισμό - γκέτο των Ρομά.

Τα μέλη της Χρυσής Αυγής επεχείρησαν να "καθαρίσουν" μια και καλή τις γειτονιές από την παραβατικότητα των τσιγγάνων. Μέχρι που εκείνοι επέστρεψαν με όπλα και άγριες διαθέσεις. Με καραμπίνες στα χέρια, δε δίστασαν να ανοίξουν πυρ αδιακρίτως, τραυματίζοντας 4 άτομα.

Από τις 9.00 το βράδυ της Παρασκευής, η περιοχή είχε βυθιστεί στο χάος. Ομάδα περίπου 200ων Ρομά έκανε ότι ήθελε, σπέρνοντας τον τρόμο, αιματοκυλώντας το Αιτωλικό. Άρχισαν να πυροβολούν με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 4 άτομα ενώ παράλληλα έβαλαν φωτιές σε κάδους απορριμάτων.

Στην πόλη βρίσκονταν μόνο τρεις αστυνομικοί με δύο περιπολικά. Το ένα μάλιστα το αναποδογύρισαν και το παρέδωσαν στις φλόγες.

Χρειάστηκε να περάσουν σχεδόν 8 ώρες, μέχρι η αστυνομία να οργανώσει επιχείρηση και να εισβάλει παρουσία εισαγγελέα στον καταυλισμό - γκέτο. Δυο διμοιρίες των ΜΑΤ καθώς και δυνάμεις της ΟΠΚΕ από Μεσολόγγι, Αγρίνιο και Πάτρα έσπευσαν στο Αιτωλικό για να μπορέσουν να θέσουν υπό έλεγχο τα πρωτοφανής έκτασης επεισόδια, περίπου στις 6.00 τα ξημερώματα.

Και παρά την επέμβαση, παρουσία εισαγγελέα, μέχρι στιγμής, δεν έχει γίνει καμία σύλληψη!

Από την πρώτη στιγμή, στο σημείο βρέθηκε ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, της Χρυσής Αυγής, Κων/νος Μπαρμπαρούσης, ο οποίος στάθηκε στο πλευρό των κατοίκων, ζητώντας ταυτόχρονα από τους αστυνομικούς να καλέσουν άμεσα για ενισχύσεις και να επέμβουν στον καταυλισμό των τσιγγάνων.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, προς στιγμήν απειλήθηκε και επεισόδιο όταν ο επικεφαλής τόνισε στον βουλευτή να τους αφήσει να κάνουν τη δουλειά τους (!) τη στιγμή που οι δυνάμεις της αστυνομίας ήταν ελάχιστες και οι Ρομά είχαν επιβάλει τον νόμο του χάους!

Δείτε την εικόνα που κατέγραψε το agriniopress, την ώρα που νεαρός ρομά από μπαλκόνι οικίας στο Αιτωλικό, πυροβολεί κατά πολιτών και αστυνομικών στο Αιτωλικό, την ώρα των σοβαρών επεισοδίων, κοντά στα μεσάνυχτα.

Η εικόνα είναι αδιάψευστος μάρτυρας. Tα μεσάνυχτα περίπου, στο σημείο του μπλόκου των ρομά, στον δρόμο Αιτωλικό – Αστακός, φτάνουν δυνάμεις της ΟΠΚΕ και από πίσω ακολουθούν περίπου 50 άτομα, που βρίζουν και χειρονομούν κατά των ρομά.

Εκείνη την στιγμή ακούγονται συνεχείς πυροβολισμοί, που όπως φαίνεται από την εικόνα προέρχονται από μπαλκόνι μονοκατοικίας. Στο 0:25 του video ανάβει το φως στο μπαλκόνι και φαίνεται καθαρά ένας νεαρός με λευκή μπλούζα που κρατά το όπλο προτεταμένο προς τους αστυνομικούς και τους κατοίκους.

Δείτε βίντεο με τη στιγμή των πυροβολισμών από agriniopress.gr



Διαβάστε Περισσότερα » "Εμπόλεμη ζώνη το Αιτωλικό (ΒΙΝΤΕΟ)"

ΕΡΕΥΝΑ ΣΟΚ: ΟΛΑ τα δάνεια της Ελλάδας από το 1821 ως το 2011 - Τι πληρώσαμε και σε ποιους!

Αν σκεφτείτε ότι από το 1994 ως το 2010 πληρώσαμε ως χώρα 571.000.000.000 (πεντακόσια εβδομήντα ένα δισεκατομμύρια) ευρώ διαβάστε τι έχουμε πληρώσει τα τελευταία 200 χρόνια! Μια έρευνα - απάντηση στους απατεώνες και παραχαράκτες της ιστορίας, όπως η «Bild» και το «Focus»!

- Είναι η Ελλάδα το απείθαρχο και ατίθασο παιδί της Ευρώπης και ένα από τα πλέον ατίθασα παγκοσμίως;

- Μας αξίζει που το «Focus» χρησιμοποιεί τα αγάλματα των προγόνων μας για να μας κάνει άσεμνες χειρονομίες με το δάχτυλο;

- Είμαστε τεμπέληδες και κατά το κοινώς λεγόμενο «μπαταξήδες» που δεν πληρώνουμε τις υποχρεώσεις μας στους δανειστές μας;

- Είμαστε ένας λαός καλοπερασάκηδων που αποφεύγουμε να ασχοληθούμε με τις συμβατικές υποχρεώσεις μας έναντι των … «συμμάχων» μας;

Ερωτήματα που μπορεί να απαντηθούν μόνο αν ανατρέξουμε στο παρελθόν και μάλιστα εκ της Εθνικής παλιγγενεσίας με την Επανάσταση του 1821.

Ψάξαμε λοιπόν βιβλιογραφία, στοιχεία στο διαδίκτυο και κατορθώσαμε και ανακαλύψαμε όλα τα δάνεια που πήρε η Ελλάδα από τότε μέχρι σήμερα! Στις παρακάτω γραμμές θα βρείτε απίστευτες πληροφορίες οι οποίες θα μας βοηθήσουν να βγάλουμε τα συμπεράσματά μας στα ερωτήματα που θέτουν τα «πειθήνια όργανα» των διεθνών τοκογλύφων όπως το «Focus» και η «Bild», που δεν έχουν σταματήσει δευτερόλεπτο να «χτυπούν» την Ελλάδα!
-
Η έρευνα που ακολουθεί, διενεργήθηκε το 2011 και δημοσιεύτηκε τότε στην προσωπική μου σελίδα, στο adalis.gr [H αρχική δημοσίευση εδώ].

Αξίζει πραγματικά να διαβάσει το αναγνωστικό κοινό των AegeanTimes.gr, τα εξωφρενικά δάνεια που σύναψε η χώρα μας με τους γνωστούς οίκους διεθνών τοκογλύφων, που καταδυναστεύουν την χώρα μας, πριν καν απαλλαχτεί από τους Οθωμανούς !

Δάνεια, που στο σύνολό τους είναι αποικιοκρατικά, με εξοντωτικούς όρους, τα οποία τα αποπληρώσαμε μέχρι τελευταίας ... δεκάρας!

Δάνεια τα οποία θα πρέπει να επανεξεταστούν, και στο ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ, να γίνουν άμεσα απαιτητά από τους τοκογλύφους, οι οποίοι σήμερα μας κουνάνε το δάχτυλο υποτιμητικά!

Η έρευνα που ακολουθεί, θα είναι πάντοτε επίκαιρη, για όσο διάστημα το πολιτικό προσωπικό της χώρας, ΔΕΝ απαιτεί την επιστροφή των χρημάτων από απεχθή δάνεια όπως αυτό που παρουσιάσαμε στο χτεσινό μας πρωτοσέλιδο [Διαβάστε ΕΔΩ] ! Και τελικά, ακόμη κι αν δεν βρεθεί ένας πολιτικός να βάλει στο τραπέζι το θέμα της επιστροφής των δανείων που πληρώσαμε στους διεθνείς λωποδύτες, θα έρθει η μέρα που ο Ελληνικός Λαός θα τα πάρει πίσω μόνος του! Τρόποι υπάρχουν πολλοί!

Ελπίζω όμως να μην φτάσουμε ως εκεί!

Αλλά ας ξεκινήσουμε την παρουσίαση της έρευνας για τα δάνεια που έλαβε η Ελλάδα, χωρισμένη σε χρονικές περιόδους!


Η Ελληνική Επανάσταση είχε λάβει δάνεια ακόμη και για καριοφίλια που δεν παραλάβαμε ποτέ πριν το 1821, γεγονός που έμελλε να σηματοδοτήσει τι θα επακολουθήσει αργότερα. Ετσι η ιστορία του Δημοσίου χρέους της χώρας μας χωρίζεται σε πολλές περιόδους τις οποίες και τις κατηγοριοποιούμε

Πρώτη περίοδος 1824 με 1897

Την περίοδο αυτή η Ελλάδα πήρε ΔΕΚΑ (10) εξωτερικά δάνεια, συνολικά 770 εκ. γαλλικά Φράγκα. Το πόσο «καλά παιδιά» ήμασταν καθώς και πόσο τοκογλύφοι υπήρξαν οι … πρόγονοι του Ντομινίκ Στρος-Καν (δεν ξέρω αν τότε είχαν καμαριέρες) φαίνεται από το γεγονός, ότι ενώ η αναγραφόμενη αξία των ΔΕΚΑ αυτών δανείων , ήταν 770 εκ. γαλλικά Φράγκα, εντούτοις στο χέρι πήραμε μόνο … 464 εκ.!!! Τα υπόλοιπα δεν μας δόθηκαν ποτέ μιας κα αποτέλεσαν … έξοδα φακέλων των Τραπεζών, καθώς και ότι άλλο μπορεί να χρεώσει ένας γνήσιος τοκογλύφος !!!
Από ποιους τα πήραμε όμως;

• Δύο δάνεια από την Αγγλία κατά τη διάρκεια της Ελληνικής Επανάστασης το 1824 και το 1825, συνολικά 2,8 εκ. λίρες στερλίνες

• Ένα, 60 εκ. γ.φ. με την εκλογή του Όθωνα ως βασιλιά της Ελλάδας, το 1832.

• Δύο επί Κουμουνδούρου, το 1879 και το 1890, συνολικά 180 εκ. γ.φ.

•Πέντε επί Χ. Τρικούπη το 1882-1885 και το 1886-1881, συνολικά 450 εκ. γ.φ. και τέλος

•Ενα επί Σωτηρόπουλου-Ράλλη το 1893, 9.7 εκ. γ.φ.

Την εποχή αυτή μεγάλη δύναμη είχε ο Στρατός. Οι πελατειακές σχέσεις όμως καθώς και η διαχείριση τους ήταν ακριβώς η ίδια με την σημερινή. Ετσι , η χώρα μας που διέθετε 20.000 τακτικό στρατό, έπαιρνε όλα αυτά τα δάνεια για να συντηρεί τους αξιωματικούς και να τους μισθοδοτεί! Φτάσαμε έτσι να έχουμε … 12.000 Αξιωματικούς. Δηλαδή, 1,4 αξιωματικοί για κάθε 2 φανταράκια! Το θέμα ήταν λοιπόν ποιος διέταξε ποιον μιας όλοι καταλάβατε τι σκοπό είχαν τα δάνεια μας. Δάνεια που μας έδιναν με φειδώ οι μεγάλες δυνάμεις γιατί προσέβλεπαν στον πλούτο της χώρα μας μετά την απελευθέρωσή της και μας υποχρέωναν να στρατικοποιήσουμε την Ελλάδα για να αντέξει ως νεοσύστατο κράτος (δεν ξέρω αν σας φέρνει στο μυαλό κάτι από το σύγχρονο 7 προς 10 καθώς και την κούρσα εξοπλισμών με την Τουρκία) !!!

Οι περισσότεροι καπετάνιοι τότε, εμφάνιζαν περισσότερους άνδρες για να επωφελούνται τους επιπλέον μισθούς. Έτσι ενώ ένας Στρατηγός έπαιρνε μισθούς για 12.000 άνδρες στην ουσία πλήρωνε μόνο 3.000 μιας και είχε μόνο τόσους !!!

Η πρώτη πτώχευση ήταν θέμα χρόνου και ήρθε μόλις το 1825 .

Το 1826 ανέλαβε την διακυβέρνηση ο Α. Ζαίμης και στο ταμείο του κράτους βρήκε μόνο … 16 γρόσια! Δηλαδή ούτε καν μια λίρα !!!!
Τότε λοιπόν η Ελλάς ονομάστηκε για πρώτη φορά Ψωροκώσταινα

Περίοδος του Οθωνα


Όταν έγινε Βασιλιάς ο Οθωνας, πήρε κι αυτός ένα … δανειάκι και μάλιστα με την εγγύηση των τριών μεγάλων Δυνάμεων (όπως βλέπετε υπήρχε και τότε μια ... Τρόικα)!

Η κάθε μια εγγυήτρια δύναμη … εγγυήθηκε για το 1/3 του δανείου με μια διαφορά! Την τρίτη δόση η οποία ήταν 20 εκ. γαλλικά φράγκα δεν καταβλήθηκε ΠΟΤΕ μα ΠΟΤΕ στη χώρα μας. (Σας θυμίζει τίποτε αυτό άραγε;)

Πάντως όσα πήρε ο Οθωνας, δηλαδή οι δύο προηγούμενες δόσεις , σύνολο 20. εκ γαλ. Φράγκα , οι Έλληνες δε τα είδαν στις τσέπες τους μιας και το 57% κατακρατήθηκε από την δανειοδότρια τράπεζα κατακρατήθηκε στο εξωτερικό, ενώ το υπόλοιπο σπαταλήθηκε από την αντιβασιλεία κυρίως σε έξοδα του … Βαυαρικού στρατού (πάλι οι Γερμανοί δηλαδή στη μέση)!!!

Τελικά η καθαρή εισροή , από το δάνειο, για την Ελλάδα ήταν μόλις 14,2%. Στο τέλος του 1859 η Ελλάδα έναντι του δανείου χρωστούσε υπερτριπλάσια των όσων λογιστικά είχε επωφεληθεί από το δάνειο.

Με αυτά και μ αυτά , φτάσαμε στο 1843 οπότε είχαμε και τη δεύτερη χρεοκοπία της Ελλάδος.

Η Τρικουπική περίοδος

Κατά την περίοδο αυτή κυρίαρχος θα αναδυθεί ο έμπιστος των ανακτόρων Α. Συγγρός. Ηταν ο άνθρωπος που εξασφάλιζε στο Ελληνικό Δημόσιο δανειοδότες, στους οποίους συμμετείχε και ο ίδιος. Ήταν ο άνθρωπος που από τη δανειακή πρόσοδο εκτελούσε δημόσια έργα (Ισθμός Κορίνθου, σιδηρόδρομοι Λαυρίου, Θεσσαλίας κλπ.). Ηταν ο υπερεργολάβος με ό,τι αυτό σημαίνει. Τώρα αν αυτό σας θυμίζει κάποιο νεότερο πολιτικό της Ελλάδος, σίγουρα δεν φταίμε εμείς. Αλλά κάπου έχει πάει το μυαλό σας ε;;;

Από την άλλη πλευρά ο Χ. Τρικούπης θα αναδυθεί σε πρωταθλητή του εξωτερικού δανεισμού.

Την περίοδο του ελληνικού βασιλείου 1832-1893 στον Τρικούπη χρεώνεται το 58,4% του εξωτερικού δανεισμού, με 450 εκ. γαλλικά φράγκα.

Και όπως ήταν φυσικό, ο υπερδανεισμός με τοκογλυφικούς όρους , έφερε και πάλι το 1893 την τρίτη χρεοκοπία στην χώρα μας.

Ετσι μέχρι το 1897, ο συνολικός δανεισμός μας έφθασε όπως είπαμε στα 770 εκ. γ.φ., από τα οποία “στο χέρι πήραμε” 389 εκ. γ.φ. δηλαδή μόλις το 50,5%. Με την συνηθισμένη τακτική δηλαδή, υπογράψαμε στους τοκογλύφους «γραμμάτια» και στο χέρι πήραμε μόλις τα μισά. Και φυσικά τα τοκοχρεολύσια … έτρεχαν!!!

Το γελοίο της υπόθεσης είναι ότι όλα αυτά τα πληρώσανε τελικά τα τρισέγγονα του Τρικούπη εις το ακέραιο και δέκα φορές πάνω!!

Ετσι το 1898 η Ελλάδα θα τεθεί υπό τον  Διεθνή Οικονομικό Έλεγχο (κάτι θα σας θυμίζει ο όρος αυτός ε;) και ταυτόχρονα θα της παραχωρηθεί δάνειο 150 εκ. φ. (κάτι σαν α 110 δις που πήρε ο Γιώργος δηλαδή)

Απ’ αυτό το 62% καταβλήθηκε ως … αποζημίωση της Οθ. Αυτοκρατορίας κυρίως για την παραχώρηση της Θεσσαλίας και τον πόλεμο του 1897. Το 15% χρησιμοποιήθηκε για κάλυψη των ελλειμμάτων, το 20% στο κυμαινόμενο χρέος και το 3% στα έξοδα έκδοσης. Πάντως φανήκαμε αρκετά … «κύριοι» αφού πληρώσαμε αποζημίωση σε αυτούς που παράνομα μας κατείχαν (αν και στην Ελλάδα χρησιμοποιούμε για την περίπτωση αυτή μια πολύ γνωστή λέξη που αρχίζει με το γράμμα «Μ»)

Ακολουθεί μια δεύτερη περίοδος από το 1900 ως το 1945

Ως το 1914 υπάρχει μια περίοδος στην οποία αναπτύσσεται ο ιδιωτικός τομέας στην Ελλάδα και υποχωρεί ο κρατικός. Την ίδια αυτή εποχή η Αθήνα αντιμετωπίζει τον Μακεδονικό αγώνα και από το 1912 τους Βαλκανικούς.

Την περίοδο αυτή συνομολογήθηκαν τέσσερα εξωτερικά δάνεια, συνολικά 521 εκ. φ.

Τα δύο πρώτα (76 εκ. φ.) μέχρι το 1910 και το τέταρτο 335 εκ. φ. το 1914.

Τα χρήματα χρησιμοποιήθηκαν :

- Υπέρ της εξυπηρέτησης των ήδη υπαρχόντων εξωτερικών δανείων (από τότε ήταν της μόδας να πληρώνει η Ελλάδα χρεολύσια προηγούμενων δανείων με … νέα δάνεια).

- Υπέρ της διεξαγωγής των Βαλκανικών πολέμων και

- Στην ενσωμάτωση των νέων περιοχών που προέκυψαν μετά τους Βαλκανικούς.

Καταλαβαίνουμε λοιπόν ότι την περίοδο αυτή υπογράψαμε νέα δάνεια για να πληρώνουμε τα παλιά.

Από το 1915 ως το 1923 η Ελλάδα του διχασμού βρίσκεται εν μέσω του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου και στη συνέχεια θα βιώσει τη Μικρασιατική καταστροφή και να βρεθεί με τους πρόσφυγες απ’ αυτήν. Εδώ αρχίζουν και τα πραγματικά … δανειακά (πλην όμως τοκογλυφικά) ευτράπελα !!!

Η οικονομική πορεία διαρθρώνεται από τις μεγάλες, έκτακτες πολεμικές δαπάνες (περίπου 6,2 δισ. δρχ.) ενώ σε έξαρση βρίσκεται και ο εσωτερικός δανεισμός.

Ενώ η χώρα στην ουσία δεν μπορούσε να δανειστεί, και ουδείς γνώριζε το παραμικρό στο Κοινοβούλιο, ξαφνικά όλοι άρχισαν να μιλούν για δύο μυστικά δάνεια και μάλιστα μεγάλα!

Ένα το 1915 και ένα το 1916 , ισόποσα από 40 εκ μάρκα έκαστο.
Τα 80 εκ μάρκα αυτά δεν είχαν εγγραφεί πουθενά !!! Η Κυβέρνηση Σκουλούδη τα κράτησε εντελώς μυστικά, ακόμα και από τη Βουλή και δεν τα ανέγραψε πουθενά λες και πρόκειται για δάνειο κάποιου … «μπακάλη της γειτονιάς» !!!

Η υπόθεση έφτασε το 1918 στο ανώτατο ειδικό δικαστήριο στο οποίο ο Σκουλούδης θα υποστηρίξει ότι κρατήθηκε μυστικό για να μην εκλειφθεί ως ένδειξη γερμανοφιλίας!!

Κάτι τέτοιο δεν είχε συμβεί σε κανένα συντεταγμένο κράτος παρά μόνο σε Αφρικανικές Δημοκρατίες όπου οι Φύλαρχοι είχαν το … γενικό κουμάντο !!

ΤΟ ΠΟΙΟ ΑΙΣΧΡΟ ΔΑΝΕΙΟ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ... ever !!!

Την περίοδο αυτή υπογράψαμε και λάβαμε το πιο αισχρό δάνειο που έχει πάρει ποτέ χώρα! Αισχρό όχι για το μέγεθός του, μιας και ήταν σχετικά μικρό αλλά επαίσχυντο για τον λόγο που το λάβαμε! Προσέξτε λοιπόν:

Το 1913 ο Ελληνικός Στρατός, αποτελούμενος από δυνάμεις της Β.Ελλάδος, έχυσε το αίμα του για να καταλάβει μια στρατηγικής σημασίας σιδηροδρομική γραμμή! Την γραμμή Θεσσαλονίκης – Κωνσταντινούπολης! Και το πέτυχε αυτό! Η γραμμή κατελήφθη από τον Ελληνικό Στρατό. Φαίνεται όμως ότι οι “Σύμμαχοι” είχαν άλλα σχέδια για μας!

Ενώ την καταλάβαμε εμείς, ξαφνικά οι Γάλλοι αποφάσισαν ότι … η γραμμή τους ανήκει, στα πλαίσια της “συμμαχικής μοιρασιάς” ! Όμως ήταν κάτι που υπήρχε σε Ελληνικά εδάφη και δεν θα μπορούσαμε να δεχτούμε κάτι τέτοιο! Ετσι μας εξανάγκασαν να την αγοράσουμε!!!!

Κι επειδή ως συνήθως δεν είχαμε λεφτά, μας έδωσαν το δάνειο και μάλιστα σε δολάρια. Μας έδωσαν ένα Καναδικό (δηλαδή Γαλλικό) δάνειο 8.000.000 δολαρίων για να πληρώσουμε στους Γάλλους μια σιδηροδρομική γραμμή την οποία εμείς την είχαμε καταλάβει με τον στρατό μας !!!!

Είπε κανείς τίποτα;


Περίοδος Μεσοπολέμου 1924 με 1932

Με τη Μικρασιατική καταστροφή ο ελληνισμός θα βρεθεί σε αμηχανία και σύγχυση. Από το 1924 μέχρι το 1928 ο κοινοβουλευτισμός θα βρεθεί σε οξύτατη κρίση, με 12 κυβερνήσεις, δηλαδή κάθε 4,5 μήνες και άλλη κυβέρνηση.

Ο Βενιζέλος θα επιστρέψει και θα κερδίσει τις εκλογές του 1928, με 223 έδρες από τις 250. Η τετραετία του θα είναι περίοδος κοινοβουλευτικής ομαλότητας.

Τα επιτακτικότερα προβλήματα είναι το προσφυγικό και η σταθεροποίηση της δραχμής που η αξίας της είχε πέσει στο δέκατο πέμπτο της προπολεμικής. Η φορολογική επιβάρυνση παραμένει δυσβάστακτη. Σε σχέση με την προπολεμική έχει αυξηθεί κατά 37 φορές!!!

Από το 1924 μέχρι το 1930 εισέρευσαν στην Ελλάδα 1,16 δισ. χρυσά φράγκα, εκ των οποίων το 78% ήταν δάνεια.

Την περίοδο 1924-1931 συνομολογήθηκαν εννιά (9) εξωτερικά δάνεια, συνολικά 992 εκ. φρ.

Τα δάνεια αυτά προήλθαν από την Αγγλία κατά 48%, τις ΗΠΑ κατά 31% και τα υπόλοιπα σε μονοψήφια ποσοστά από Βέλγιο, Σουηδία, Γαλλία, Ολλανδία, Ελβετία, Αίγυπτο και Ιταλία.

Τα δάνεια χρησιμοποιήθηκαν για την αποκατάσταση των προσφύγων, την εξυπηρέτηση του εξωτερικού δανεισμού, τη σταθεροποίηση της δραχμής και παραγωγικά.

Την ίδια περίοδο η εξυπηρέτηση του εξωτερικού δανεισμού απορροφούσε το 29% των τακτικών εσόδων.

Συνολικά την περίοδο 1824-1932 είχαμε δανεισθεί από το εξωτερικό 2,2 δισ. χρ. φρ. Μέχρι το 1932 είχαμε αποσβέσει 2,38 δισ. χρ. φρ. δηλαδή 183 περισσότερα απ’ όσα είχαμε δανεισθεί και πάλι χρωστούμε 2 δισ. χρ. ερ. (σας θυμίζει κάτι άραγε αυτό; σας θυμίζω προηγούμενο άρθρο μας με τίτλο : «το 1994 χρωστούσαμε 90 δις ευρώ πληρώσαμε 517 δις ως το 2010 και παρ όλα αυτά χρωστάμε άλλα 340 δις»)

Το 1932 είχαμε την τέταρτη πτώχευση.

Μέχρι το 1945 δεν θα υπάρξει νέος εξωτερικός δανεισμός ενώ θα παγώσει, λόγω της παγκόσμιας κρίσης, η εξυπηρέτηση των παλαιών.

1946-1966 Ανασυγκρότηση και ανάπτυξη

Πρώτο μέλημα της χώρας η ανασυγκρότηση της από την κατοχική καταστροφή που είχε φθάσει 33 φορές το εθνικό εισόδημα του 1946.

Το δεύτερο πρόβλημα ήταν ο εμφύλιος και το τρίτο οι υπέρογκες στρατιωτικές δαπάνες, οι μεγαλύτερες στη Δυτ. Ευρώπη 19 και που έφθαναν στο 27,5% των συνολικών εξόδων.

Τα προβλήματα μέχρι το 1952-53 θα τα αντιμετωπίσουν συνολικά 18 κυβερνήσεις που θα προχωρήσουν σε οκτώ υποτιμήσεις. Κατά μέσο όρο κάθε 5,5 μήνες και άλλη κυβέρνηση και κάθε χρονιά και υποτίμηση.

Το δημόσιο χρέος συντίθεται από το προπολεμικό και το μεταπολεμικό. Το προπολεμικό, μέχρι το 1962 ήταν υπερτριπλάσιο του μεταπολεμικού. Στο προπολεμικό ΔΧ το 90% καταλάμβανε ο προπολεμικός εξωτερικός δανεισμός.

Την περίοδο 1962-67 οι ελληνικές κυβερνήσεις θα διακανονίσουν το 97% του προπολεμικού εξωτερικού Δ.Χ., το οποίο μαζί με τους τόκους ανερχόταν στα 6,41 δισ. δρχ.

Μέχρι το 1955 η Ελλάδα είχε συνάψει μόνο τρια εξωτερικά δάνεια, συνολικά 145 εκ. δολ. Στη συνέχεια θα συνάψει άλλα ΕΙΚΟΣΙΟΚΤΩ (28) εξωτερικά, συνολικά 406,4 εκ. δολ.

Ο μετακατοχικός δανεισμός προήλθε κατά 58,4% από τις ΗΠΑ, κατά 19% από τη Δυτ. Γερμανία και κατά 14,36% από την Αγγλία. Τα υπόλοιπα από διεθνείς οργανισμούς.

Για την εξυπηρέτηση του μετακατοχικού εξωτερικού δανεισμού η Ελλάδα κατέβαλε το 128% της δανειακής προσόδου που λογιστικά είχε πάρει! Καταλάβατε το μέγεθος της τοκογλυφίας;

Περίοδος Δικτατορίας 1967 με 1974

Περίοδος υπέρογκου εσωτερικού δανεισμού, ο οποίος και τετραπλασιάσθηκε. Αντίθετα ο εξωτερικός δανεισμός σημειώνει πολύ μικρή αύξηση.

Συνολικά 19 εξωτερικά δάνεια, μόλις στο 6,4% του νέου Δανειακού Χρέους εξ αυτών το 92,2% ήταν σε δολ.

Την περίοδο αυτή εμφανίζονται τα δάνεια σε συνάλλαγμα.

Πρόκειται για δάνεια εργοληπτικών εταιρειών, τα οποία έπαιρναν από το εξωτερικό, υπό την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου. Στη συνέχεια τα παραχωρούσαν στο Ελληνικό Δημόσιο προς εκτέλεση δημοσίων έργων, με ανάδοχους τις εν λόγω εταιρείες. Συνολικά συνομολογήθηκαν 59 τέτοια δάνεια. Προφανώς το Ελληνικό Δημόσιο δεν είναι ο δανειολήπτης, έτσι δεν θεωρείται εξωτερικός δανεισμός. Στο νέο Δημόσιο Χρέος ο δανεισμός σε συνάλλαγμα αντιπροσώπευε το 23,6%.

Περίοδος Μεταπολίτευσης 1975 με 1981 (Κυβέρνηση Καραμανλή)


Το προπολεμικό εξωτερικό Δημόσιο Χρέος, λόγω του διακανονισμού 1962-67 βαίνει συνεχώς μειούμενο. Από το 4% του συνολικού Δ.Χ. το 1974 θα πέσει το 1981 στο 0,6%.

Ο μεταπολεμικός εξωτερικός, κατά μέσο όρο, στο 3,9% των τακτικών εσόδων.

Συνολικά έχουμε 24 εξωτερικά δάνεια. Τρία από την γαλλική κυβέρνηση και τα υπόλοιπα από διεθνείς οργανισμούς και τράπεζες. Κυριαρχία του δολαρίου και απουσία της αγγλικής λίρας.


Περίοδος 1981 με 1989 (Κυβέρνηση Α.Παπανδρέου)

Ο δημόσιος τομέας διευρύνεται εντυπωσιακά. Οι απασχολούμενοι στην κεντρική διοίκηση -ΔΕΚΟ από 300.000 θα αυξηθούν σε 460.000. Μαζί δε με τις δημόσιες τράπεζες, προβληματικές και τις ελεγχόμενες από το Δημόσιο επιχειρήσεις θα φθάσουν τις 640.000!!!

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπ. Οικονομικών και εισηγητικές εκθέσεις επί του προϋπολογισμού, τα ελλείμματα του ευρύτερα δημόσιου τομέα, από το 13,4% επί του ΑΕΠ το 1981 θα φθάσουν το 1989 στο 26,1%. Τα ελλείμματα θα καλυφθούν κατά 106% από τον δανεισμό.

Το 1985 η Ελλάδα ήταν παγκόσμια πρώτη στο κατά κεφαλήν Δημόσιο Χρέος το οποίο είχε αρχίσει να προσδιορίζει την ύπαρξη της οικονομίας και όχι την ανάπτυξή της.

Το διάστημα 1982-89, κατά μέσο όρο, η συνολική εξυπηρέτηση του Δ.Χ. κάλυψε το 33,61% των τακτικών εσόδων της ίδιας περιόδου. Μεταξύ το 1975-87 συνομολογήθηκαν 18,4 δισ. δολ. εξωτερικών δανείων, εκ των οποίων το 81% διετέθη για την εξυπηρέτηση των δανείων!!! Φοβερά μεγάλο ποσοστό! Εκεί κάπου στο 1987 αρχίζει ο Γολγοθάς της Ελλάδος!

Η προσφυγή στον εξωτερικό δανεισμό έγινε για έργα συγκοινωνιακής, αγροτικής και αστικής υποδομής. Ένα, το 1982, για την αποκατάσταση των ζημιών από τους σεισμούς στην Καλαμάτα το 1981 και ένα για την υποστήριξη του ισοζυγίου πληρωμών.

Προφανώς μετά το 1824 ο εξωτερικός δανεισμός είχε γίνει για την χώρα μας, έσοδο τακτικό αλλά και έξοδο υπέρβαρο.

Είμαστε σίγουροι ότι αν ψάξουμε σε μεγαλύτερο βάθος ιστορικά τα αρχεία της χώρας μας θα βρούμε και άλλα τέτοια πολλά! Το θέμα όμως είναι, και φαίνεται σε όλη του ην μεγαλοπρέπεια, ότι η Ελλάδα όχι απλά ΔΕΝ αποτέλεσε το «κακομαθημένο παιδί» των συμμάχων και τον «μπαταχτσή» της κοινότητας, αλλά αποτέλεσε τον μεγάλο πελάτη των Δυτικών Τραπεζών και έναν από τους καλύτερους σε όλη την Δυτική Οικονομία ! Τόσο καλό που οι Δυτικές τράπεζες δεν είχαν καμία όρεξη να σταματήσουν να δανείζουν γιατί επί 200 χρόνια πλήρωνε αδιαμαρτύρητα!!!

Η Ελλάδα αποτέλεσε ένα κλασικό παράδειγμα στο οποίο στηρίχτηκε και αναπτύχθηκε η σημερινή Δυτική Οικονομία, όταν αποφάσισε να μεταβληθεί σε «χρεοκρατία» (debtocracy) και ειδικά από την εποχή που ο χρυσός αποτελούσε το αντίκρισμα του πλούτου μιας χώρας! Όταν σταμάτησε αυτό και το χρήμα «γεννιόνταν» από το χρέος (Θεωρία «το χρέος γεννά χρήμα») η Ελλάδα αποτέλεσε έναν βασικό πυλώνα ανάπτυξης των προηγμένων Δυτικών κρατών όχι μόνο γιατί πλήρωνε τοκογλυφικά δάνεια αλλά κυρίως γιατί με τα δάνεια αυτά αγόραζε στρατιωτικό υλικό και προϊόντα των χωρών που της δάνειζαν!!!

Ετσι, απ’ ότι είδατε τα τελευταία 200 χρόνια,

- πληρώναμε δάνεια τα οποία δεν τα λάβαμε ποτέ,
-
- είτε πληρώναμε μέχρι και 200 φορές πάνω την αξία τους ,
-
- είτε πληρώναμε δάνεια για πράγματα που χύσαμε το αίμα μας για να τα αποκτήσουμε!

Φτάσαμε στο σημείο να αποπληρώνουμε δάνεια της πρώτης περιόδου της Επαναστάσεως του 1821 μέχρι και την προηγούμενη δεκαετία, και οι κατ όνομα σύμμαχοί μας να κερδίζουν τεράστια ποσά από χρεολύσια κάθε χρόνο, χωρίς να κάνουν απολύτως τίποτα!

Και ουδέποτε διαμαρτυρηθήκαμε ως λαός! Τα πληρώναμε εργαζόμενοι άοκνα και αγόγγυστα! Πληρώνουμε ακόμη και τους αιμοσταγείς κλέφτες του γερμανικού Ράιχ που στον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο κατέκλεψαν την περιουσία της χώρας μας, ρούφηξαν τις πλουτοπαραγωγικές μας πηγές και ρήμαξαν τον τόπο! Κατοχικές δυνάμεις που κατάσφαξαν τον Ελληνικό λαό και ουδέποτε μας αποζημίωσαν. Ενώ εμείς είχαμε αποζημιώσει ακόμη και τους Οθωμανούς που μας κατείχαν παράνομα επί 4 αιώνες!!!!

Από τις λίγες αυτές γραμμές που σας παραθέτουμε, είναι πλέον πρόδηλο ότι η χώρα μας ήταν από παλιά «άνδρο των διεθνών πλιατσικολόγων» !

- Μπορεί να μας έδωσαν ψίχουλα για να πολεμήσουμε για την ανεξαρτησία μας, αλλά το εξαργύρωσαν επί δύο σχεδόν αιώνες! Για 200 χρόνια ο Ελληνας πληρώνει «αέρα» στους Γερμανούς και στους λοιπούς Φραγκολεβαντίνους, χωρίς την παραμικρή διαμαρτυρία. Από το αστρονομικό ποσό που έχουμε πληρώσει τα 200 αυτά χρόνια, ζήτημα να έχουμε λάβει στην πραγματικότητα ένα 25% και ίσως να είναι και μικρότερο.

Αν σκεφτείτε ότι από το 1994 ως το 2010 πληρώσαμε ως χώρα 571.000.000.000 (πεντακόσια εβδομήντα ένα δισεκατομμύρια ευρώ) φανταστείτε τι έχουμε πληρώσει τα τελευταία 200 χρόνια!

Αυτό λοιπόν το άρθρο, κάθε Ελληνας του Εξωτερικού, είτε μένει σε χώρες της ΕΕ. είτε εκτός, πρέπει να το μεταφράσει σε κάθε γλώσσα και να το διανείμει όπου και όπως μπορεί! Να το διαδώσει για να καταλάβουν οι λαοί πόσο μας κόστισε η ανεξαρτησία μας και τι πληρώνουμε επί σχεδόν 200 χρόνια στα κοράκια που διέλυσαν τη χώρα μας! Να το εμπεδώσουν καλά γιατί έρχεται η σειρά τους!

Μεταφράστε το, διαδώστε το και βοηθήστε στην προσπάθεια να καταλάβουν οι λαοί του κόσμου ότι ο Ελληνας ήταν ο πλέον καλοπληρωτής δανείων τα τελευταία 200 χρόνια! Και αυτά που μας ζητάνε σήμερα, δεν είτε τίποτε άλλο παρά υπερ-τοκοχρεολύσια, ανακεφαλαιοποιήσεις τόκων και σε καμία περίπτωση δεν είναι χρήμα το οποίο το λάβαμε στα χέρια μας ποτέ, και το σπαταλήσαμε.

Ετσι το παρουσιάζουν οι Γερμανοί, οι Αυστριακοί και οι Ολλανδοί γιατί έτσι τους βολεύει, μιας και είναι οι κύριοι δράστες του εγκλήματος και αυτοί οι οποίοι καρπώθηκαν τον Ελληνικό πλούτο !!!

Κάντε λοιπόν την μετάφραση και στείλτε το σήμερα κιόλας για να αφυπνίσουμε την παγκόσμια κοινή γνώμη !!!

aegeantimes
Διαβάστε Περισσότερα » "ΕΡΕΥΝΑ ΣΟΚ: ΟΛΑ τα δάνεια της Ελλάδας από το 1821 ως το 2011 - Τι πληρώσαμε και σε ποιους!"

Βέρνερ Φάιμαν:"Δεν θέλετε να ξέρετε τί θα γίνει εάν βγει η Ελλάδα από το ευρώ"

Για τις ανυπολόγιστες συνέπειες που θα είχε για όλες τις χώρες μια έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, είχε προειδοποιήσει σε ιδιαίτερα έντονο τόνο, την περασμένη εβδομάδα, ο καγκελάριος της Αυστρίας και αρχηγός των Αυστριακών Σοσιαλδημοκρατών, Βέρνερ Φάιμαν.

Συμπλήρωσε δε ότι η λύση της εξόδου από την Ευρωζώνη «δεν είναι, όπως θέλουν να την παρουσιάσουν ορισμένοι, η φθηνότερη, η ευνοϊκότερη και η καλύτερη, αλλά, τουναντίον, θα έχει ανυπολόγιστες συνέπειες», και πως υπάρχουν πράγματα στη ζωή που κάποιος απεύχεται και τούτο (η έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη) είναι ένα από αυτά.

Με τις δηλώσεις του αυτές ο Αυστριακός καγκελάριος προφανώς θέλησε να καταγγείλει τους ισχυρισμούς του Γερμανού αντικαγκελάριου και υπουργού Οικονομίας, Φίλιπ Ρέσλερ, ότι μια έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη έπαψε πλέον να «τρομοκρατεί», όπως επίσης και τη μόνιμη προτροπή του Ρέσλερ για την αποπομπή της Ελλάδας από το ευρώ.

Όπως σχολίασε σχετικά ο αρχισυντάκτης της έγκυρης αυστριακής εφημερίδας «Βίνερ Τσάιτουνγκ» (της οποίας εκδότης είναι η Αυστριακή Δημοκρατία), Ράινχαρντ Γκέβαιλ, οι τοποθετήσεις (για την Ελλάδα) του Ρέσλερ αλλά και κορυφαίων αξιωματούχων του άλλου μικρού εταίρου της Αγκέλα Μέρκελ στον γερμανικό κυβερνητικό συνασπισμό, της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης, υπερβαίνουν κάθε όριο.

Σημειώνοντας πως στο επίκεντρο της συζήτησης, την περασμένη εβδομάδα, είχε βρεθεί η προειδοποίηση του οίκου αξιολόγησης «Moody's» για υποβάθμιση της κορυφαίας αξιολόγησης της Γερμανίας, ο ίδιος καταδίκαζε το γεγονός πως οι λαϊκιστές στη Γερμανία, διαστρεβλώνοντας την προειδοποίηση, διατείνονται πλέον πως «οι υψηλές εγγυήσεις για την Ελλάδα, απειλούν τώρα τον ίδιο τον δανειστή της, τη Γερμανία».
Μόνον που αυτός ο ισχυρισμός είναι τελείως λανθασμένος, διότι, σύμφωνα με τον κ. Γκέβαιλ, ο οίκος αξιολόγησης προειδοποιεί στην πραγματικότητα για το ότι μια ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη θα οδηγούσε αμέσως σε μια μετάδοση (του ιού) σε Ισπανία και Ιταλία, και αυτός θα ήταν ο πραγματικός κίνδυνος για τη Γερμανία.

Δηλαδή, για τον αρχισυντάκτη της αυστριακής εφημερίδας, ο οίκος αξιολόγησης προειδοποιεί έμμεσα από το λεγόμενο «Γκρέξιτ» (έξοδο της Ελλάδας) από την Ευρωζώνη, όπως κάνουν και πολλοί άλλοι, διότι η Ελλάδα δεν μπορεί να παρατηρείται ως μεμονωμένη περίπτωση.

Κάνοντας παραλληλισμούς μεταξύ Αυστρίας και Γερμανίας, ο ίδιος αναφέρεται στη μόνιμη απαίτηση των δύο ακροδεξιών και εθνικιστικών κομμάτων της αυστριακής αντιπολίτευσης, για άμεση διακοπή από την κυβέρνηση της Βιέννης των μέτρων διάσωσης του ευρώ, κάτι, που όπως σημειώνει, τα καθιστά ανώριμα για συμμετοχή σε διακυβέρνηση της χώρας μετά τις εκλογές του 2013.

Αύξηση αυτής της ανωριμότητας διαπιστώνει ο ίδιος και στους δύο μικρούς εταίρους της Αγκέλα Μέρκελ, τους Φιλελεύθερους του Ρέσλερ και τη Χριστιανοκοινωνική Ένωση του Χορστ Ζέεχοφερ, ο οποίος δεν αρκείται πλέον στις επιθέσεις του κατά της Ελλάδας, αλλά αμφισβητεί και την εσωτερική δημοσιονομική κατανομή βαρών στη Γερμανία, «βλέποντας» το κρατίδιό του, της Βαυαρίας, να πληρώνει πάρα πολλά για ασθενέστερους οικονομικά, όπως το Βερολίνο.

«Κάπως έτσι εννοούν κάποιοι την αλληλεγγύη» σημειώνει ειρωνικά ο Ράινχαρντ Γκέβαιλ, για να διαπιστώσει στη συνέχεια πως για το ξεπέρασμα της κρίσης του ευρώ, δεν υπάρχει στην Ευρώπη μόνον έλλειψη πολιτικών δομών, αλλά, σε πολλές περιπτώσεις, έλλειψη και του κατάλληλου πολιτικού προσωπικού.

Διαβάστε Περισσότερα » "Βέρνερ Φάιμαν:"Δεν θέλετε να ξέρετε τί θα γίνει εάν βγει η Ελλάδα από το ευρώ""

Γιατί οι «μνηστήρες» θέλουν εναγωνίως την Εμπορική

Το ενδιαφέρον για την Εμπορική Τράπεζα παρουσιάζεται ενισχυμένο καθώς μετά την Alpha και η Εθνική Τράπεζα φέρεται αποφασισμένη να διεκδικήσει την παραδοσιακή ελληνική Τράπεζα από την οποία αποχωρεί η Credit Agricole.

Εκτός από την Εθνική, η Εurobank έχει αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να εξετάσει από τη δική της πλευρά μια συγκροτημένη πρόταση για τον άλλοτε ισχυρό ελληνικό όμιλο, ο οποίος στα χέρια των Γάλλων απαίτησε τουλάχιστον 5 δις ευρώ επιπλέον για να μπορέσει να συνεχίσει τη λειτουργία του.

Σύμφωνα με παράγοντες που γνωρίζουν καλά τις τραπεζικές εξελίξεις, οι διοικήσεις των ελληνικών τραπεζών γνωρίζουν ότι στην Εμπορική απαιτείται μια νέα ενίσχυση κεφαλαίων ώστε να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητά της πριν παραχωρηθεί στην ελληνική πλευρά. Κατά κάποιο τρόπο δηλαδή οι Γάλλοι θα αναγκαστούν να πληρώσουν και ένα «καπάρο» στον Ελληνα αγοραστή για να πάρει την τράπεζα.

Αυτό λοιπόν σπεύδουν να εκμεταλλευθούν οι ελληνικές διοικήσεις καθώς θα χρησιμοποιήσουν μέρος των κεφαλαίων αυτών για κάλυψη μέρους της δικής τους αύξησης κεφαλαίου που θα απαιτηθεί στον όμιλο που θα κατορθώσει να ενσωματώσει την Εμπορική.

Πρόκειται δηλαδή για ένα μπόνους το οποίο θα λάβουν οι μέτοχοι της τράπεζας που θα κατορθώσει να ελέγξει την Εμπορική καθιστώντας έτσι πιο εύκολο το στόχο τους να βρουν τα κεφάλαια εκείνα που θα τους εξασφαλίσουν τη μελλοντική δυνατότητα διατήρησης του ελέγχου.

Θα είναι πιο εύκολο, για παράδειγμα, για τους μετόχους μιας τράπεζας να κάνουν χρήση των κεφαλαίων αυτών στην προσπάθεια να συνεργαστούν με τον EFSF και το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Ηδη αντίστοιχες κινήσεις έχουν καταγραφεί από τη σαφή βελτίωση της θέσης της Τράπεζας Πειραιώς μετά την ενσωμάτωση του υγιούς κομματιού της Αγροτικής όπου βελτιώθηκε σημαντικά η σχέση καταθέσεων προς χορηγήσεις ενώ μειώθηκε και το ποσοστό των καθυστερουμένων δανείων.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Γιατί οι «μνηστήρες» θέλουν εναγωνίως την Εμπορική"

Ζητούνται γιατροί με κάρτα ανεργίας με μισθό 625 €

Το είδαμε κι αυτό. Το ΕΣΥ σταμάτησε τις προσλήψεις ιατρικού προσωπικού και τις παραχώρησε στην ΜΚΟ «Ρηξικέλευθος» η οποία ανάρτησε ανακοίνωση (κλικ ΕΔΩ) με την οποία ζητάει να προσλάβει γιατρούς διάφορων ειδικοτήτων για τα παρακάτω ΚΥ.

Όσοι πιστοί τρέξτε να προλάβετε την ευκαιρία. Τη μοναδική ευκαιρία των 625€, χειρουργοί, παιδίατροι, καρδιολόγοι κλπ κλπ κλπ

Το μόνο που δε μας ενημέρωσαν είναι αν μέσα στα 625€ περιλαμβάνονται και οι εφημερίες κατά το παλιότερο πρότυπο του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Σα δε ντρεπόμαστε, ο εξευτελισμός του ιατρικού επαγγέλματος σε όλη του τη μεγαλοπρέπεια.

Δεν ξέρω αν θα βρεθούν γιατροί που θα ανταποκριθούν στο παραπάνω κάλεσμα, αλλά ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα οι ιατρικοί σύλλογοι και τα συνδικαλιστικά μας όργανα οφείλουν να αντιδράσουν.

Κι όταν σκέφτεται κάποιος ότι πολλοί από μας ψήφισαν τα κόμματα της τρόικας «για να μη μας γυρίσει ο ΣΥΡΙΖΑ στη δραχμή» είναι να κλαις και να γελάς.

nosokomeiolimnou
Διαβάστε Περισσότερα » "Ζητούνται γιατροί με κάρτα ανεργίας με μισθό 625 €"

Απίστευτο θράσος των Τούρκων: "Η Ολυμπιακή φλόγα είναι δική μας"

- Κάτι τέτοιο υποστήριξε ο Ταγίπ Εντογάν σε συνάντηση που είχε με τον Ζακ Ρογκ
- Διαβάστε τον τρόπο με τον οποίο προσπαθούν να δικαιολογήσουν αυτό τον απίστευτο ισχυρισμό
- Μάλιστα λένε ότι έχουν και εκείνοι βουνό Όλυμπο που βγαίνει φυσικά η φλόγα από εκεί
- Να θυμίσουμε πως η Τουρκία διεκδικεί και τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020.

Σε μία προκλητική κίνηση προέβη η Τουρκία η οποία ούτε λίγο ούτε πολύ υποστηρίζει ότι η Ολυμπιακή Φλόγα, το σύμβολο των Ολυμπιακών Αγώνων, της ανήκει και θα πρέπει να της επιστραφεί!

Τους παραπάνω απίστευτους ισχυρισμούς υποστήριξε από το Λονδίνο ο Τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν, σε συνάντησή του με τον πρόεδρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Ζαγκ Ρογκ.

Συγκεκριμένα, οι Τούρκοι υποστηρίζουν ότι σε κοντινή απόσταση από την Αττάλεια, υπάρχει ένα βουνό με το όνομα Όλυμπος, στην περιοχή της αρχαίας Λυκίας, όπου το έδαφος πυρακτώνεται με φυσικούς τρόπους, λόγω ύπαρξης μεθανίου στο υπέδαφος κι ανάβουν για χιλιάδες τώρα χρόνια. Μάλιστα αναφέρουν πως σύμφωνα με τον τοπικό μύθο αυτή είναι η περιοχή είναι η αρχική πηγή της Ολυμπιακής Φλόγας, που καίει στην Αρχαία Ολυμπία!

Αυτό σημαίνει πως οι Τούρκοι έχουν τη δική τους άποψη για την Ιστορία, αφού όπως είναι παγκοσμίως γνωστό, η Ολυμπιακή Φλόγα είναι αναπαράσταση της κλοπής φωτιάς του Δία από τον Προμηθέα και οι ρίζες της βρίσκονται στην αρχαία Ελλάδα, όπου μια φωτιά κρατούνταν άσβεστη κατά την διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων.

Ο υπουργό της Τουρκίας για την Νεολαία και τον Αθλητισμό, Σουάτ Κίλιτς σε συνέντευξη Τύπου την Τετάρτη (1/8) από το Λονδίνο μίλησε για τη συνάντηση Ερντογάν με τον Ζαγκ Ρογκ και έκανε ειδική αναφορά στο αίτημά τους για την Ολυμπιακή Φλόγα.

“Ο πρωθυπουργός εξήγησε στον Ζαγκ Ρογκ ότι η Τουρκία είναι η ρίζα της Ολυμπιακής Φλόγας και θέλουμε πίσω στη χώρα μας. Ανέφερε επίσης, ότι ο ίδιος ο Ζακ Ρογκ και τα μέλη της ΔΟΕ έχουν δικαίωμα να φέρουν πίσω την Ολυμπιακή Φλόγα στις ρίζες της. Η Ανατολία περιμένει τη Φλόγα της”, ήταν οι προκλητικές δηλώσεις του.

Να σημειώσουμε ότι αντιπροσωπεία της Τουρκίας βρίσκεται στο Λονδίνο, καθώς μαζί με τη Μαδρίτη και το Τόκιο διεκδικεί τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020.

Η απάντηση από την ελληνική πλευρά ήρθε δια στόματος Ισιδώρου Κούβελου. Ο αρχηγός της ελληνικής αποστολής στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου του 2012, πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας τόνισε χαρακτηριστικά: “Να μάθει πρώτα ιστορία ο κ. Ερντογάν και μετά να μιλήσει”

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Απίστευτο θράσος των Τούρκων: "Η Ολυμπιακή φλόγα είναι δική μας""

Βόμβα Προβόπουλου: Στέλεχος της ΑTE έβγαλε 10.000.000 ευρώ στο εξωτερικό

Βόμβα από το διοικητή της ΤτΕ για στέλεχος της διοίκησης της ΑΤΕ.

Ερωτηθείς σχετικά με στέλεχος της διοίκησης της ΑΤΕ που φημολογείται να έχει βγάλει στο εξωτερικό ποσό 10 εκατ. ευρώ στους προσωπικούς τους λογαριασμούς, o κ. Προβόπουλος απάντησε ότι η καταγγελία είναι σοβαρή και ερευνάται προσεκτικά από τις αρμόδιες αρχές.

Ειδικότερα, ο κ. Προβόπουλος, κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής και έπειτα από σχετική ερώτηση βουλευτή, είπε: "Η ΤτΕ δέχθηκε καταγγελία, που ανέφερε ότι υψηλόβαθμο στέλεχος της Αγροτικής Τράπεζας, πολύ υψηλόβαθμο, έβγαλε τους περασμένους μήνες δέκα εκατ. ευρώ. Αμέσως προχωρήσαμε στους σχετικούς ελέγχους. Δεν μπορώ να πω τα ευρήματα της έρευνας, αλλά σας διαβεβαιώνω ότι έχουν σταλεί στις αρμόδιες αρχές, για να ελεγχθεί η νομιμότητα των κινήσεων".

news247
Διαβάστε Περισσότερα » "Βόμβα Προβόπουλου: Στέλεχος της ΑTE έβγαλε 10.000.000 ευρώ στο εξωτερικό"

Κόκκινος συναγερμός στην Αθήνα, για τρομοκρατικό χτύπημα κατά του Ισραήλ

Απόρρητο έγγραφο για «κόκκινο» συναγερμό εξέδωσε η Ελληνική Αστυνομία πριν από τρεις μέρες (31 Ιουλίου) υπό το φόβο τρομοκρατικού χτυπήματος από βομβιστές-καμικάζι με στόχο Ισραηλινούς τουρίστες επί ελληνικού εδάφους.

Υστερα από πληροφορίες που έφτασαν στα χέρια της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, η οποία βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με μυστικές υπηρεσίες άλλων χωρών, όπως η ισραηλινή Μοσάντ, κρίθηκε αναγκαία η έκδοση κατεπείγουσας διαταγής για έκτακτη επιφυλακή, λίγα μόλις 24ωρα πριν από την έλευση στην Αθήνα του προέδρου του Ισραήλ, Σιμόν Πέρες.

Το εμπιστευτικό έγγραφο, το περιεχόμενο του οποίου είναι στα χέρια του «Ε.Τ.», εστάλη σε όλα τα ανώτερα στελέχη της Αστυνομίας ανά την Ελλάδα. Αναλυτικά περιγράφονται όλα τα μέτρα προκειμένου να αποτραπεί τυχόν τρομοκρατική επίθεση σαν αυτή που συντάραξε τον περασμένο Ιούλιο τη Βουλγαρία, όπου στο αεροδρόμιο του Μπουργκάς βομβιστής-καμικάζι σκότωσε 6 ανθρώπους και τραυμάτισε 32, εκ των οποίων σχεδόν όλοι Ισραηλινοί τουρίστες.

Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στα Δωδεκάνησα και τη Θεσσαλονίκη, όπου επικεντρώνεται ο μεγαλύτερος κίνδυνος, ενώ υπό διακριτική παρακολούθηση θα βρίσκονται μουσεία, αρχαιολογικοί χώροι, συναγωγές και λιμάνια, όπου καταφτάνουν κρουαζιερόπλοια.

Οπως επισημαίνεται στο έγγραφο, «η Ελλάδα είναι ο κύριος προορισμός Ισραηλινών τουριστών στην Ευρώπη», γεγονός που επιβεβαιώνεται και από τα στοιχεία των αρμόδιων φορέων που δείχνουν ότι φέτος θα επισκεφθούν τη χώρας μας περίπου 500.000 Ισραηλινοί.

Αλλωστε η συνεργασία στον τομέα του τουρισμού μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ θα είναι μαζί με τα ενεργειακά το βασικό θέμα των συναντήσεων που θα έχει στην Αθήνα από τις 6 Αυγούστου έως τις 9 του ίδιου μήνα ο Σιμόν Πέρες με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια και μέλη της κυβέρνησης.

Αξιόπιστες πληροφορίες του «Ε.Τ.» αναφέρουν, πάντως, ότι οι ελληνικές Αρχές δεν περίμεναν την αιματοχυσία στη γειτονική Βουλγαρία για να αντιληφθούν ότι ο κίνδυνος να χτυπήσουν εξτρεμιστές στην Ελλάδα είναι κάτι παραπάνω από ορατός.

Και τον περασμένο Μάρτιο
Το γεγονός αυτό αποδεικνύεται από το ότι στις 26 Μαρτίου του 2012 η ΕΛ.ΑΣ. είχε εκδώσει και πάλι κατεπείγουσα μυστική διαταγή για «κόκκινο» συναγερμό.

Στο διάστημα αυτό πήραν τα δικά τους μέτρα και τα τουριστικά γραφεία που οργανώνουν εκδρομές Ισραηλινών στην Ελλάδα. Ετσι, μετά από συνεργασία Ισραηλινών και Ελλήνων τουριστικών πρακτόρων τα πούλμαν αλλά και οι εγκαταστάσεις των επισκεπτών από το Ισραήλ φυλάσσονται από ιδιώτες φρουρούς -σωματοφύλακες και καλά εκπαιδευμένους άνδρες εταιριών σεκιούριτι- ορισμένοι από τους οποίους, σύμφωνα με πληροφορίες, οπλοφορούν.

Οπως επισημαίνουν αξιωματούχοι του υπουργείου Δημόσιας Τάξης, από την πλευρά τους οι ελληνικές Αρχές θα κάνουν ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν για να αισθάνονται ασφάλεια στις διακοπές τους οι Ισραηλινοί, οι οποίοι την περίοδο που διανύουμε αποτελούν σημαντική «ανάσα» για την οικονομία της χώρας μας.

Οι βασικότερες εντολές και τα επίμαχα σημεία
Το μακελειό στο Μπουργκάς σε συνδυασμό με τις πληροφορίες που συνέλεξαν οι μυστικές υπηρεσίες ανάγκασαν την περασμένη Τρίτη την Αστυνομία στην έκδοση νέου διαβαθμισμένου εγγράφου. Τα κυριότερα σημεία του είναι τα παρακάτω:
1) Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας με ένστολη παρουσία αλλά και διακριτική παρακολούθηση από άνδρες με πολιτικά -ανάμεσά τους στελέχη της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας- θα ισχύουν σε αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία, συναγωγές και πρεσβείες του Ισραήλ. Ειδικές εντολές έχουν δοθεί σε όλα τα σημεία όπου έχει προγραμματιστεί κατάπλους κρουαζιερόπλοιων. Σε κλοιό θα βρίσκονται επιπλέον όλες οι μεγάλες ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις, όπου καταφτάνουν πολυάριθμα γκρουπ από το Ισραήλ. Αν κρίνεται απαραίτητο, θα πραγματοποιούνται έλεγχοι στοιχείων ταυτότητας.
2) Πιο υψηλής επικινδυνότητας θεωρούνται τα Δωδεκάνησα και η Θεσσαλονίκη, ενώ ακολουθούν τα Χανιά και η Χαλκίδα. Στις περιοχές αυτές, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, η παρουσία χιλιάδων Ισραηλινών τουριστών απαιτεί την «πλήρη και πιστή εφαρμογή των ελέγχων και αυξάνει τις υποχρεώσεις των αρμόδιων ελληνικών Αρχών». Εμφαση θα δοθεί, επίσης, στους ελέγχους στα αεροδρόμια των περιοχών αυτών, καθώς τα μέτρα ασφαλείας σε αυτά κρίνεται αναγκαίο να γίνουν πιο αυστηρά, στο πρότυπο εκείνων που ισχύουν στο διεθνή αερολιμένα «Ελευθέριος Βενιζέλος». Υπενθυμίζεται ότι ο δράστης του μακελειού στο Μπουργκάς μπήκε στη Βουλγαρία χρησιμοποιώντας ως ταξιδιωτικό έγγραφο μια πλαστή άδεια οδήγησης.
3) Εκτός από τους τουρίστες, φύλαξη χρειάζονται και τα σημεία όπου το εβραϊκό στοιχείο ήταν έντονο πριν από την κατοχή της Ελλάδας κατά τη διάρκεια του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου. Εκεί, δηλαδή, όπου οι κοινότητες των Εβραίων εξακολουθούν να είναι πολυάριθμες με χαρακτηριστικό παράδειγμα τη Θεσσαλονίκη.
4) Εντολές έχουν δοθεί στους άνδρες που θα επιτηρούν με πολιτικά τους στόχους ισραηλινού ενδιαφέροντος προκειμένου να αντιληφθούν τυχόν ύποπτες κινήσεις, ιδιαίτερα από άτομα που έχουν χαρακτηριστικά καταγωγής από τη Μέση Ανατολή. Η παρατηρητικότητα θα χρειαστεί και για να αντιληφθούν άτομα που μπορεί να είναι καμουφλαρισμένα με περούκα, όπως ο καμικάζι στο Μπουργκάς.
Στην περίπτωση της έκρηξης στη γειτονική χώρα ο δράστης βρισκόταν, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει συλλέξει η βουλγαρική Αστυνομία, μέρες πριν στην περιοχή και παρακολουθούσε τα πάντα. Κανείς, ωστόσο, δεν τον είχε αντιληφθεί, κάτι που αποτελεί παράδειγμα προς αποφυγήν για τις ελληνικές Αρχές.
Ο υπουργός Αμυνας του Ισραήλ, Εχούντ Μπάρακ, είχε δηλώσει ότι «η επίθεση στο Μπουργκάς πραγματοποιήθηκε από μέλη της (σιιτικής λιβανικής οργάνωσης) Χεζμπολάχ και διατάχθηκε από το Ιράν», ενώ σε άλλη αναφορά του είπε ότι «τα δίκτυα της Αλ Κάιντα και του Ισλαμικού Τζιχάντ δρουν παγκοσμίως». Για «δάκτυλο του Ιράν» έκανε λόγο και ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου. Ο εκπρόσωπος της Χεζμπολάχ από την πλευρά του αρνήθηκε οποιαδήποτε ανάμιξη της οργάνωσης στη φονική έκρηξη.

e-typos
Διαβάστε Περισσότερα » "Κόκκινος συναγερμός στην Αθήνα, για τρομοκρατικό χτύπημα κατά του Ισραήλ"

Ακριβότεροι οι λογαριασμοί της ΔΕΗ

Νέα επιβάρυνση στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος, από την αύξηση κατά 47% του Τέλους υπέρ ΑΠΕ στα 8 ευρώ/Mwh μεσοσταθμικά από 5,43 ευρώ/Mwh που είναι η μεσοσταθμική τιμή σήμερα, πρέπει να αναμένουν οι καταναλωτές και μάλιστα αναδρομικά από 1ης Αυγούστου. Οσον αφορά τους παραγωγούς φωτοβολταϊκής ενέργειας και ειδικά αυτούς που δεν έχουν ακόμα ενταχθεί στο σύστημα, εκείνοι πρέπει να περιμένουν γερό «ψαλίδισμα» στις νέες εγγυημένες τιμές, με βάση τη γνωμοδότηση της ΡΑΕ, που ανακοινώθηκε χθες.
Η αύξηση του τέλους ΑΠΕ ( ΕΤΜΕΑΡ όπως έχει μετονομαστεί), στην οποία φαίνεται να καταλήγει η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, κρίνεται αναγκαία προκειμένου να τιθασσευτεί το έλλειμμα του Λειτουργού της Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΛΑΓΗΕ), το οποίο διογκώνεται συνεχώς εξαιτίας της αθρόας ένταξης νέων φωτοβολταϊκών.
Ο επιμερισμός του τέλους ΑΠΕ ανά κατηγορία καταναλωτών δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα, καθώς αναμένονται από τη ΔΕΗ οι πίνακες με το μέσο έσοδο πωλήσεων ανά κατηγορία, βάσει του οποίου θα γίνει ο τελικός καταμερισμός, που αναμένεται να ανακοινωθεί σήμερα ή το αργότερο στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.
Κατανάλωση
Αξίζει να σημειωθεί ότι σήμερα, με μεσοσταθμικό τέλος ΑΠΕ στα 5,43 ευρώ/Mwh, η χρέωση για την οικιακή κατανάλωση φθάνει στα 5,99 ευρώ/ΜWh. Kύκλοι της ΡΑΕ αναφέρουν πάντως ότι παρά την αύξηση, το τέλος ΑΠΕ για τους οικιακούς καταναλωτές θα διαμορφωθεί σε επίπεδα «σαφώς κάτω από διψήφιο νούμερο», πολύ κοντά στη μεσοσταθμική τιμή.
Οσον αφορά στις μεγάλες, ενεργοβόρες βιομηχανίες, καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση της τελικής επιβάρυνση που θα έχουν από το τέλος αναμένεται να παίξουν οι διατάξεις της απόφασης 1453/11, οι οποίες για το 2012 απαγορεύουν η συνολική χρέωση για το τέλος ΑΠΕ να υπερβαίνει τα 800.000 ευρώ ανά θέση κατανάλωσης. Εκτιμάται ότι περίπου το 50% των ενεργοβόρων βιομηχανιών της χώρας, που ανήκουν στους καταναλωτές υψηλής τάσης, θα μπορέσουν να επωφεληθούν από τη διάταξη αυτή.
Μέση τάξη
Η κατηγορία που φαίνεται ότι θα επιβαρυνθεί περισσότερο είναι οι πελάτες της μέσης τάσης, δηλαδή μεγάλοι εμπορικοί καταναλωτές, καθώς και άλλες ειδικές κατηγορίες όπως οι αγρότες κ.λπ.
Σήμερα, το τέλος υπέρ ΑΠΕ για τις μεγάλες βιομηχανίες φθάνει στα 2,96 ευρώ/Mwh. Εξάλλου, χθες η ΡΑΕ ανακοίνωσε τη γνωμοδότησή της για τις νέες εγγυημένες τιμές (Feed - in - Tariffs, FIT) για τα φωτοβολταϊκά, η οποία προμηνύει σημαντική μείωση.
Η Ρυθμιστική Αρχη προτείνει το ύψος των FIT να συνδυαστεί με την απόδοση κεφαλαίων, σύστημα που χρησιμοποιούν αρκετές ευρωπαικές χώρες. Στο πλαίσιο αυτό, αναφέρει ότι οι FIT θα πρέπει να αναπροσαρμοστούν σε επίπεδα που η απόδοσή τους (IRR, after tax nominal project) να μην υπερβαίνει το 17% για φωτοβολταϊκά στις στέγες και το 12% με 14% για τους υπόλοιπους φωτοβολταϊκούς σταθμούς με τις μεγαλύτερες αποδόσεις να αφορούν τα μικρότερα έργα.
Αυτό σημαίνει ότι για τα φωτοβολταϊκά στις στέγες η εγγυημένη τιμή πρέπει να πέσει κοντά στα 290 ευρώ/MW και για τα υπόλοιπα κάπου ανάμεσα στα 190 ευρώ/Mwh ως τα 255 ευρώ/ Mwh.
Oι τελικές αποφάσεις βέβαια ανήκουν στον υφυπουργό Ενέργειας Μάκη Παπαγεωργίου, ο οποίος εντός των επομένων ημερών αναμένεται να ανακοινώσει όλο το πακέτο για τις ΑΠΕ, συμπεριλαμβανομένης και της ειδικής εισφοράς στον τζίρο των φωτοβολταϊκών.

imerisia
Διαβάστε Περισσότερα » "Ακριβότεροι οι λογαριασμοί της ΔΕΗ"

Δίωξη για παιχνίδια κερδοσκοπίας κατά της «Morgan Stanley»

Ποινικά υπόλογοι βρίσκονται πλέον οι εκπρόσωποι του διεθνούς χρηματοπιστωτικού οίκου «Morgan Stanley» για παραβάσεις της χρηματιστηριακής νομοθεσίας κατά τη διάρκεια της επιχειρούμενης συγχώνευσης μεταξύ της Εθνικής Τράπεζας και της Alpha Bank τον Ιανουάριο του 2011, όπως είχε αποκαλύψει «Το Βήμα».

Την άσκηση δίωξης παρήγγειλε ο εισαγγελέας Εφετών κ. Ισίδωρος Ντογιάκος, οποίος διενήργησε πολύμηνη έρευνα. Τα αδικήματα που βαραίνουν τους εκπροσώπους του διεθνούς οίκου ειναι αυτά της «προνομιακής πληροφόρησης» και «ανακριβούς δήλωσης στο Χρηματιστήριο».

H έρευνα ξεκίνησε μετά από παρέμβαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς αλλά και από δημοσιεύματα του Τύπου τα οποία αναφέρονταν σε πιθανά κερδοσκοπικά παιχνίδια μετά τη διαρροή των εμπιστευτικών συζητήσεων κυρίως κατά το χρονικό διάστημα από 18 έως 21 Φεβρουαρίου όπου -σύμφωνα πάντα με τα δημοσιεύματα- υπήρξε αύξηση της τιμής των μετοχών της Alpha Bank κατά 33% και της Εθνικής κατά 18%.

Κομβικό σημείο της εισαγγελικής δίωξης είναι πως η Morgan Stanley, σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας, αύξησε τη θέση της αγοράζοντας μετοχές της Alpha Bank από 4,97% σε 5,10% το επίμαχο διάστημα, γεγονός που οδηγεί στην εκτίμηση ότι οφείλεται σε εσωτερική-προνομιακή πληροφόρηση.

Επιπλέον, η διεθνής τράπεζα δεν ενημέρωσε τις χρηματιστηρικές αρχές για την μεταβολή του ποσοστού της όπως ο νόμος υποχρέωνει τους μετόχους που κατέχουν πάνω από το 5%. Υποστήριξε ότι ενεργούσε ως θεματοφύλακας για λογαριασμό πελατών της.

Ωστόσο, στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας δεν κατέστη εφικτό να εντοπιστούν αυτοί εκ μέρους των οποίων αγόραζε τις μετοχές ο εν λόγω οίκος.

tovima
Διαβάστε Περισσότερα » "Δίωξη για παιχνίδια κερδοσκοπίας κατά της «Morgan Stanley»"

Δέκα προτεραιότητες για την ανάπτυξη έθεσε ο Υπ.Αν., Κ. Χατζηδάκης

Άνοιγμα της αγοράς των ΚΤΕΛ, αποκρατικοποιήση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ROSCO, αξιοποίηση των 37 περιφερειακών αεροδρομίων, σύσταση εταιρειών Ειδικού Σκοπού για αξιοποίηση ακινήτων, αναθεώρηση του ΕΣΠΑ, δραστικές αλλαγές στις δημόσιες συμβάσεις και αλλαγές στον Επενδυικό Νόμο, περιλαμβάνει το σχέδιο και το χρονοδιάγραμμα που παρουσίασε ο Κωστής Χατζηδάκης για την ανάπτυξη.

Συγκεκριμένα μεταξύ των 10 μεταρρυθμίσεων για την επανεκκίνηση της Οικονομίας που παρουσίασε ο υπουργός κομβικό σημείο είναι και η επανεκκίνηση των μεγάλων Οδικών Έργων, με τον υπουργό να κτυπά το "καμπανάκι".

Όπως ανέφερε το θέμα είναι ακανθώδες και η διαπραγμάτευση θα είναι πολύ δύσκολη, ενώ όπως σημείωσε, γίνεται υπό πίεση χρόνου λόγω των προβλημάτων ρευστότητας και των ρητρών που ενδέχεται να καταπέσουν.

Επίσης ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης ανέφερε τον σοβαρό κίνδυνο απώλειας κονδυλίων γα τη χώρα λόγω των ευρωπαϊκών κανόνων σε σχέση με τα ημιτελή έργα της περιόδου 2000-2006, ενώ σημείωσε ότι έως το τέλος Μαρτίου θα τεθεί σε εφαρμογή το νέο καθεστώς των Δημοσίων Συμβάσεων.

Ανέφερε επίσης ότι οι αναθέτουσες αρχές είναι περί τις 3.200 με το 40% των διαγωνισμών να καταπίπτουν λόγω ενστάσεων στις προδιαγραφές τους. Στόχος είναι η μείωση των 3.200 αρχών κατά 80%.
Ο ίδιος σημείωσε ότι οι 10 μεταρρυθμίσεις είναι πολιτικές που ενισχύουν την επιχειρηματικότηττα και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, μειώνουν τη γραφειοκρατία, ενισχύουν την εξωστρέφεια και βελτιώνουν το επενδυτικό κλίμα.

Για να συμπληρώσει «προτεραιότητα είναι η σωτηρία της χώρας. Οι επόμενες εκλογές δεν είναι δική μας υπόθεση, ούτε η μετάθεση των προβλήματών ούτε οι δημόσες σχέσεις. Προτεραιότητα είναι η Ελλάδα να μείνει στο ευρώ να μείνει όρθια. Εκεί θα επικεντρωθούμε και για αυτό πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε

Οι 10 προτεραιότητες

1. Μεγάλα Οδικά Έργα – Επανέναρξη 4 αυτοκινητοδρόμων

Υπό πίεση χρόνου, λόγω των προβλημάτων ρευστότητας και των ρήτρων που ενδέχεται να καταπέσουν, γίνεται η διαπραγμάτευση για τα μεγάλα Οδικά Έργα και την επανέναρξη των 4 αυτοκινητοδρόμων ήτοι για τον Αυτοκινητόδρομο Αιγαίου, τον Αυτοκινητόδρομο Κεντρικής Ελλάδας, την Ολυμπία Οδό και την Ιονία Οδό. Ο στόχος είναι οι διαπραγματεύσεις με τους παραχωρησιούχους να έχουν ολοκληρωθούν μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου με την επίτευξη συμφωνίας – πλαίσιο, ενώ μέχρι το τέλος του έτους θα έρθει στη Βουλή προς έγκριση όλων των νέων συμφωνιών.

Βέβαια είναι αναγκαία η έγκριση της συμφωνίας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή (4 γενικές διευθύνσεις), έχει ήδη ζητηθεί η συμμετοχή εκπροσώπου ή εκπροσώπων της Επιτροπής στις διαπραγματεύσεις. Όπως δήλωσε ο υπουργός το θέμα είναι ακανθώδες για αυτό αποφασίσθηκε να γίνει μια επαναδιαπραγμάτευση για να μην καταπέσουν τα έργα. Όπως τόνισε, ο πρωθυπουργός όρισε ως διαπραγματευτή εκ μέρους του Δημοσίου τον κ. Ευθύμιο Βιδάλη. Σημειώνεται ότι τα συγκεκριμένα έργα δημιουργήσουν 30.000 θέσεις εργασίας άμεσα και περίπου 50-60.000 θέσεις έμμεσα στην Περιφέρεια.

2. Επιτάχυνση απορρόφησης ΕΣΠΑ

Σοβαρός κίνδυνος απώλειας κονδυλίων γα τη χώρα λόγω των ευρωπαϊκών κανόνων σε σχέση με τα ημιτελή έργα της περιόδου 2000-2006 υπάρχει όπως ανέφερε ο υπουργός. Ο ίδιος σημείωσε ότι στόχος είναι να επιδιωχθεί η ταχύτερη δυνατή απορρόφηση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ. Στο πλαίσιο αυτό διαμορφώθηκε ένα βασικό σχέδιο για την απλοποίηση των πολύπλοκων διαδικασιών διαχείρισης του ΕΣΠΑ και των Διαρθρωτικών Ταμείων διαμορφώθηκε σε συνεργασία με την Task Force.

Ειδικότερα, καταργούνται όσες διαδικασίες δεν χρειάζονται και μειώνονται οι απαιτούμενες υπογραφές και τα κριτήρια για ένταξη ενός έργου στο ΕΣΠΑ έως το τέλος του έτους. Επίσης γίνεται ηλεκτρονικό ολόκληρο το σύστημα Δημόσιων Προμηθειών. Θα ολοκληρωθεί έως το τέλος Μαρτίου του 2013 και προωθείται η διευκόλυνση απαλλοτριώσεων και ο εξορθολογισμός του συστήματος χρηματοδότησης έως το τέλος του 2012 και της διαχείρισης των έργων μέχρι το τις 31 Μαρτίου του 2013.

Στόχος επίσης είναι η αναθεώρηση ΕΣΠΑ που αφορά στα έτη του 2007-2013 ώστε να προσαρμοστεί στις παρούσες συνθήκες, με στόχο να έχουν ολοκληρωθεί οι διαπραγματεύσεις έως το τέλος Σεπτεμβρίου. Επιπλέον το υπουργείο εστιάζει στην επότευση των 181 έργων υψηλής προτεραιότητας και στις διαπραγματεύσεις για την επόμενη προγραμματική περίοδο 2014-2020.

3. Ιδιωτικοποίηση ΤΡΑΙΝΟΣΕ & ROSCO

Στόχος της κυβέρνησης η εφαρμογή συγκεκριμένου σχεδίου αποκρατικοποίησης. Στο πλαίσιο αυτό εστιάσει να ξεπεραστούν τα νομικά εμπόδια που υπάρχουν στα ζητήματα των κρατικών ενισχύσεων για τον ΟΣΕ και την ΤΡΑΙΝΟΣΕ σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Επίσης να αντιμετωπιστεί το ζήτημα της συντήρησης του τροχαίου υλικού. Σε ότι αφορά ειδικότερα στο σχέδιο αποκρατικοποίησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και της ROSCO, προχωρά στην ιδιωτικοποίηση της ROSCO.

Επί πλέον μεταφέρεται η περιουσία της ΓΑΙΑΟΣΕ στο Δημόσιο, προχωρά στον εκσυγχρονισμό του δικτύου για να τελειώσει το νέο δίκτυο Πάτρας – Αθήνας – Θεσσαλονίκης, ενώ βασική προτεραιότητα είναι η πρόσβαση με σύγχρονα δίκτυα στα λιμάνια του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης.

4. Προσέκλυση επενδύσεων - νέος Νόμος – 4 βασικές δράσεις

Νέο νόμο που προβλέπει κεντρικό σύστημα αδειοδότησης και ένα μοναδικό σημείο ελέγχου φέρνει προς ψήφιση στη Βουλή το υπουργείο. Συγκεκριμένα προβλέπεται να ενεργοποιηθεί σε όλα τα στάδια το one-stop-shop του Invest in Greece. Επίσης παρακολουθούνται όλες οι επενδύσεις και ο βαθμός ωρίμανσης με ηλεκτρονικό τρόπο. Παράλληλα το υπουργείο προχωρά σε διορθώσεις στον ισχύοντα επενδυτικό νόμο στους επόμενους μήνες. Επίσης χρησιμοποιείται το εργαλείο των Εταιρειών Ειδικού Σκοπού σε σχέση με την αξιοποίηση της περιοσίας του Δημοσίου ξεκινώντας με το Παραλιακό Μέτωπο (Φαλήρου - Σουνίου).

5. Εθνική Στρατηγική Εξαγωγών – 3 άξονες

Ανάπτυξη Εθνικής Στρατηγικής για τις Εξαγωγές μέσω της διεύρυνσης της εξαγωγικής βάσης, προώθηση των εξαγωγών σε νέες αναδυόμενες αγορές και απλοποίηση των διαδικασιών και μείωση του διοικητικού βάρους. Ο προγραμματισμός περιλαμβάνει, συγχώνευση των ΔΕΘ, Helexpo και ΟΠΕ, ολοκλήρωση του προγράμματος Single Window, συνεργασία με την Ομάδα Ολλανδών ειδικών της Task Force ειδικά στις αναδυόμενες αγορές.

6. Επιχειρηματικό Περιβάλλον – Απλούστευση αδειοδοτήσεων

Μέσα στις επόμενες 45 ημέρες θα έχουν εκδοθεί τα σχετικά Προεδρικά Διατάγματα από κοινού με τον υπουργό Παιδείας για τις αδειοδοτήσεις για τεχνικούς χειρισμού βιομηχανικών εγκαταστάσεων, υδραυλικούς, τεχνικούς καύσης υγρών και αερίων καυσίμων και τεχνικού χειρισμού μηχανημάτων στις κατασκευές. Επίσης προωθείται στο ΣτΕ το ΠΔ για τους ψυκτικούς, και μέσα στα μέσα Σεπτεμβρίου θα ολοκληρωθεί η διαβούλευση του σχεδίου ΠΔ για τους ηλεκτρολόγους. Παράλληλα ολοκληρώνεται η αυτοαπογραφή των επιχειρήσεων στο ΓΕΜΗ η οποία θα διαρκέσει έως το τέλος του έτους.

7. Λειτουργία της Αγοράς – Ανταγωνισμός

Στόχος να προωθηθούν όλες οι διαρθρωτικές αλλαγές αξιοποιώντας τις σχετικές εισηγήσεις της Επιτροπής Ανταγωνισμού. Ειδικότερα εστιάζει στην κατάργηση ρυθμίσεων και ελαχιστοποίηση του διοικητικού βάρους, προκειμένου να αποκλιμακωθούν οι τιμές. Ειδικότερα το υπουργείο βρίσκεται στη διαδικασία απλοποίησης του Αγορανομικού Κώδικα και εφαρμογή του προγράμματος του ΟΟΣΑ για την Αξιολόγηση του Ανταγωνισμού που θα εφαρμοστεί στους τομείς, των οικοδομικών υλικών, του λιανικού εμπορίου, της βιομηχανικής παραγωγής και του τουρισμού. Κάθε νομικό ζήτημα θα διευθετηθεί εντός Αυγούστου και κατόπιν θα προχωρήσει στη σύναψη της Σύμβασης με τον ΟΟΣΑ.

8. Δημόσιες Συμβάσεις & Προμήθειες

Έως το τέλος Μαρτίου θα τεθεί σε εφαρμογή το νέο καθεστώς των Δημοσίων Συμβάσεων. Σημειώνεται ότι οι αναθέτουσες αρχές είναι περί τις 3.200 με το 40% των διαγωνισμών να καταπίπτουν λόγω ενστάσεων στις προδιαγραφές τους. Στόχος είναι η μείωση των 3.200 αρχών κατά 80%. Ήδη ολοκληρώνεται το ΠΔ για τις προμήθειες αγαθών, λειτουργία άμεσα της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων ενώ δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στο εθνικό σύστημα ηλεκτρονικών διαγωνισμών.

Επίσης ολοκληρώνεται το ΠΔ για τις προμήθειες υπηρεσιών μέχρι τον Οκτώβριο, συντάσσεται ΠΔ για τις συμβάσεις Δημοσίων Έργων, ολοκληρώνεται το σχέδιο για το Εθνικό Σύστημα για τις Ηλεκτρονικές δημόσιες συμβάσεις μέχρι το τέλος Οκτωβρίου και τίθεται σε εφαρμογή τον Ιανουάριο του 2013.

Ακόμη τίθεται σε λειτουργία το Κεντρικό Ηλεκτρονικό Μητρώο Δημοσίων Συμβάσεων σε τρείς φάσεις με ημερομηνία έναρξης το Νοέμβριο του 2012. Αναφορικά με το Στρατηγικό σχέδιο μεταρρυθμίσεων μέχρι τον Δεκέμβριο, θα ολοκληρωθεί η αναμόρφωση και ενοποίηση του νομοθετικού και κανονιστικού πλαισίου με στόχο και την προσαρμογή στο νέο ηλεκτρονικό περιβάλλον των δημοσίων συμβάσεων και αναδιάρθρωση της διοικητικής οργάνωσης με τις Κεντρικές Αναθέτουσες Αρχές και της Εξέτασης των συστημάτος των προσφυκών ενώπιον της Διοίκησης και των δικαστηρίων.

9. Περιφερειακά Αεροδρόμια

Οι σύμβουλοι του ΤΑΙΠΕΔ έχουν επεξεργαστεί σχέδιο για την αξιοποίηση των 37 περιφερειακών αεροδρομίων, ενώ μέσα σε δύο εβδομάδες αναμένεται να παραδοθεί η εισήγηση του ΤΑΙΠΕΔ. Επίσης προγραμματίζεται η αναδιοργάνωση της ΥΠΑ ώστε να έχει διακριτό ρόλο ως πρς τα ρυθμιστικά ζητήματα. Οι υπόλοιπες δραστηριότητες θα διαχωριστούν κατά τα ευρωπαϊκά πρότυπα. Στο πλαίσιο προγραμματίζεται η παρουσίαση σχετικού Σχεδίου Νόμου στους επόμενους 4 μήνες.

10. Υπεραστικές Επιβατικές Οδικές Μεταφορές – απελευθέρωση αγοράς

Ήδη έχει εκπονηθεί μελέτη που εξετάζει εναλλακτικούς τρόπους απελευθέρωσης της αγοράς των ΚΤΕΛ. Στο πλαίσιο αυτό συντάσσεται μελέτη σε συνεργασία με την Ομοσπονδία και τους εμπλεκόμενους φορείς μέχρι το τέλος του Νοεμβρίου. Επίσης καταρτίζεται σχέδιο νόμου μέχρι το τέλος Μαρτίου του 2013 με στόχο η σχετική αγορά να απελευθερωθεί μέχρι το τέλος του 2015, αντί το 2019 που προβλέπει ο ισχύων νόμος.

kerdos
Διαβάστε Περισσότερα » "Δέκα προτεραιότητες για την ανάπτυξη έθεσε ο Υπ.Αν., Κ. Χατζηδάκης"

Θεσσαλονίκη: «Φακελάκι» ζήτησε από ξενοδόχο η προϊσταμένη του ΕΟΤ

Επ\' αυτοφώρω να ζητεί «φακελάκι» 2.500 ευρώ από ιδιοκτήτη ξενοδοχείου στην Πιερία συνελήφθη η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Περιφερειακής Υπηρεσίας Τουρισμού Κεντρικής Μακεδονίας του Ε.Ο.Τ καθώς και συνάδελφός της από αστυνομικούς της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος. Σύμφωνα με την Αστυνομία, η 50χρονη υπάλληλος φέρεται ότι ζήτησε εκβιαστικά από τον ξενοδόχο το παραπάνω χρηματικό ποσό, για να ακυρώσει απόφαση ανάκλησης της άδειας λειτουργίας καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, που στεγάζεται στο ισόγειο του ξενοδοχείου του.

Στη διάρκεια συνάντησης, που είχε η 50χρονη με τον ξενοδόχο, κατηγορείται ότι του παρέδωσε την απόφαση για την άρση της ανάκλησης, αλλά συνελήφθη την ώρα που παραλάμβανε το «φακελάκι», με τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα. Οπως προέκυψε από την εξέτασή της, τα μισά από τα χρήματα προορίζονταν για την 54χρονη προϊσταμένη της, ενώ παραδέχτηκε ακόμα, ότι και στο παρελθόν είχε εισπράξει και άλλα χρηματικά ποσά, ενεργώντας με τον ίδιο τρόπο. Στην συνέχεια οι αστυνομικοί συνέλαβαν και την 54χρονη ανώτερη υπάλληλο του ΕΟΤ, ενώ και οι δύο θα οδηγηθούν αύριο στον εισαγγελέα Θεσσαλονίκης.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία, για παθητική δωροδοκία, απόπειρα εκβίασης και ηθική αυτουργία κατ’ εξακολούθηση, ενώ οι αστυνομικοί της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος συνεχίζουν τις έρευνες για την εξιχνίαση και άλλων υποθέσεων δωροδοκίας από τις δύο υπαλλήλους του ΕΟΤ.

tovima
Διαβάστε Περισσότερα » "Θεσσαλονίκη: «Φακελάκι» ζήτησε από ξενοδόχο η προϊσταμένη του ΕΟΤ"

Χατζημαρκάκης: Πειραματόζωο του ΔΝΤ η Ελλάδα

Την ανάγκη να σταματήσει η Ελλάδα να είναι «πειραματόζωο του ΔΝΤ» τόνισε ο ευρωβουλευτής των Γερμανών Φιλελευθέρων Γιώργος Χατζημαρκάκης, με αποκλειστικές του δηλώσεις στη webtv του Αθηναϊκού Πρακτορείο, προβάλλοντας παράλληλα την εικόνα που έχει η Γερμανία για την Ελλάδα ως «ένα βαρέλι χωρίς πάτο».

Η Γερμανία έχει μια πολύ λανθασμένη εικόνα για την Ελλάδα. Η Γερμανία έχει την εικόνα ότι η Ελλάδα είναι βαρέλι χωρίς πάτο. Δηλαδή, οι Γερμανοί πιστεύουν ότι επενδύουν σε μία χώρα η οποία δεν είναι ικανή να χρησιμοποιήσει με τον κατάλληλο τρόπο αυτά τα λεφτά. Είναι πολύ λανθασμένη εικόνα αυτή, γιατί οι ίδιοι οι Γερμανοί έχουν δώσει πολλές εγγυήσεις, αλλά και οι Έλληνες έχουν ξεπληρώσει ήδη 400 εκατ. ευρώ μόνο σε τόκους προς τους Γερμανούς. Άρα έχουμε να κάνουμε με μία λανθασμένη εικόνα», επεσήμανε ο κ.Χατζημαρκάκης.

«Όμως πιστεύω ότι τώρα πρέπει πάρα πολύ γρήγορα η Γερμανία να καταλάβει ότι η κάθε πίεση προς την Ελλάδα, την οποία θεωρώ πειραματόζωο στο εργαστήρι του ΔΝΤ, πρέπει να τελειώσει», πρόσθεσε.

«Έχουμε δει ότι η Ισπανία έχει πάρει άλλους όρους, ειδικά ως προς την επιμήκυνση, ως προς τον χρόνο αποπληρωμής του χρέους και πιστεύω ότι είναι το πιο λογικό του κόσμου και η Ελλάδα να πάρει τους ίδιους όρους». Αυτό, όμως, «σημαίνει αλλαγή, ρύθμιση -αν κάποιοι το λένε αναδιαπραγμάτευση, αυτό είναι ένας όρος», είπε ο Γιώργος Χατζημαρκάκης.
«Εγώ θα έλεγα ότι είναι μία ρύθμιση που προσαρμόζει το πρόγραμμα της Ελλάδα με το πρόγραμμα της Ισπανίας και μάλλον και της Ιταλίας στο μέλλον. Αυτό είναι το βασικό. Μπορεί οι Γερμανοί να μην το θέλουν. Χρειαζόμαστε όμως έναν υπουργό και έναν πρωθυπουργό με αυτοπεποίθηση να το ζητάει κιόλας. Αυτό δεν έχει γίνει προς το παρόν. Περιμένουμε τον κ. Σαμαρά και τον κ. Στουρνάρα στις Βρυξέλλες. Και πιστεύω ότι με μία καθαρή φωνή και καθαρή πράξη -όπως το έκανε ο πρωθυπουργός στη Χαλυβουργία- την οποία μπορεί να αναδείξει στους Ευρωπαίους, θα πετύχει τους στόχους της ρύθμισης και αναδιαπραγμάτευσης», κατέληξε.

ethnos
Διαβάστε Περισσότερα » "Χατζημαρκάκης: Πειραματόζωο του ΔΝΤ η Ελλάδα"

Αχαϊα:Ήθελαν να αφήσουν τα παιδιά τους στο Χαμόγελο του Παιδιού

Για να βρουν δουλειά στο εξωτερικό!

Σύμφωνα με το thebest.gr, η Χαρά Γροσδάνη Κοινωνική Λειτουργός - Υπεύθυνη του Τμήματος Κοινωνικών Υποστηρικτικών Δράσεων του «Χαμόγελου του Παιδιού» σε όλη την Ελλάδα με έδρα το γραφείο της Πάτρας, αποκάλυψε ότι υπήρξε και περίπτωση οικογένειας από την Πάτρα που ζήτησε να αφήσει τα παιδιά της στο «Χαμόγελο», προκειμένου οι γονείς να εργαστούν στο εξωτερικό.

«Καταγράφηκε μια τέτοια περίπτωση από την Πάτρα αλλά ευτυχώς οι γονείς, δεν εγκατέλειψαν τα παιδιά. Προσπαθήσαμε να τους ενδυναμώσουμε. Στηρίξαμε την οικογένεια πιστεύουμε ότι είμαστε σε καλό δρόμο και θεωρώ ότι τα παιδιά δεν θα στερηθούν τους γονείς τους. Ως μοναδική λύση στα προβλήματά τους βρήκαν το να φύγουν στο εξωτερικό, αλλά δεν μπορούσαν να φύγουν όλοι μαζί και έπρεπε κάπου να αφήσουν τα παιδιά. Ζήτησαν τη φιλοξενία τους. Συζητήσαμε μαζί τους και καταλήξαμε στο ότι αυτή δεν είναι η ιδανική λύση για την ψυχολογία των παιδιών, ούτε των ίδιων των γονιών».

Διαβάστε Περισσότερα » "Αχαϊα:Ήθελαν να αφήσουν τα παιδιά τους στο Χαμόγελο του Παιδιού"

Μόνο... το λουκέτο λείπει από τους δήμους - "Εκρηκτικό" κλίμα

Μόνο το λουκέτο δεν έστειλε η κυβέρνηση στους δήμους, μαζί με τα "μαντάτα" για νέες περικοπές στους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους. Όπως γνωστοποίησε ο αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Ηρακλείου, Γιάννης Κουράκης, σήμερα, στους δημάρχους τους Κρήτης (που βρέθηκαν στη Λότζια για να ενημερωθούν για τη διαχείριση των απορριμμάτων) οι ήδη "κουτσουρεμένοι" πόροι περικόπτονται περαιτέρω με τη μείωση να φθάνει το 30%!

Οι δήμοι ως και τον Απρίλιο λάμβαναν, σε επίπεδο επικράτειας, 145 εκ. ευρώ ως ΚΑΠ, ενώ τους μήνες μετά τον Απρίλιο έλαβαν μειωμένους ΚΑΠ, στα 135 εκ. ευρώ. Μόλις γνωστοποιήθηκε ότι οι πόροι που αναλογούν σε κάθε δήμο θα πέσουν περαιτέρω στο 70% του ποσού που λάμβαναν ως σήμερα (δηλαδή στα 96 εκ. ευρώ), οι δήμαρχοι αντέδρασαν έντονα, αναρωτώμενοι πώς θα μπορέσουν να καλύψουν βασικές ανάγκες των περιοχών τους.

Χαρακτηριστικό είναι ότι για το δήμο Ηρακλείου, οι ΚΑΠ μειώνονται κατά 400.000 ευρώ, δηλαδή κατά 5 εκ. ευρώ το χρόνο. Με τα χρήματα που απομένουν θα πληρωθούν (ίσα ίσα) οι μισθοί των εργαζομένων, ενώ στον αέρα μένουν: νερό, καύσιμα, ηλεκτρικό ρεύμα και οποιαδήποτε άλλη δράση.

Οι δήμαρχοι που βλέπουν να ορθώνονται μπροστά τους τοίχος, καθώς πλέον δε θα μπορούν να ανταποκριθούν σε καμία άλλη δράση πλην της μισθοδοσίας του προσωπικού (κι σε αυτή ... οριακά), εξοργισμένοι με το ... ποιος πληρώνει τη "νύφη" για τη φοροδιαφυγή και τις ανείσπρακτες οφειλές, ανοίγουν πόλεμο στην κυβέρνηση, αποφασίζοντας να ταχθούν με το μέρος των πολιτών.

Εντός της ερχόμενης εβδομάδας θα συγκληθεί έκτακτο συνέδριο της ΚΕΔΕ, ενώ τη Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί ολομέλεια των δημάρχων της Κρήτης.

cretalive
Διαβάστε Περισσότερα » "Μόνο... το λουκέτο λείπει από τους δήμους - "Εκρηκτικό" κλίμα"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news