facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 3 Αυγούστου 2012

Στο κόκκινο η εγκληματικότητα - 50% αύξηση των φόνων μετά από ληστείες

Εφιαλτικά είναι τα στοιχεία της Ελληνικής Αστυνομίας που δόθηκαν στη δημοσιότητα για το πρώτο εξάμηνο του 2012, που δείχνει ότι η εγκληματικότητα έχει χτυπήσει κόκκινο.

Σε γενικές γραμμές, το Α΄ εξάμηνο του 2012, καταγράφονται διακυμάνσεις στη συχνότητα διάπραξης συγκεκριμένων αδικημάτων, που παρουσιάζουν επιμέρους αυξομειώσεις, με βάση τις τοπικές συνθήκες και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της κάθε Περιφέρειας, ενώ παρατηρείται μείωση σε ορισμένους δείκτες εγκληματικότητας, που επηρεάζουν το περιβάλλον ασφάλειας (ληστείες, κλοπές και διαρρήξεις).

Ειδικότερα, το εξάμηνο του 2012 διαπράχτηκαν (2.021) λιγότερες κλοπές και διαρρήξεις και (269) λιγότερες ληστείες, σε σύγκριση με το αντίστοιχο εξάμηνο του 2011.

Είναι σημαντικό να επισημανθεί ότι το Α΄ εξάμηνο του 2012 συνελήφθησαν συνολικά (93.154) άτομα για εγκλήματα και αξιόποινες συμπεριφορές κακουργηματικού και πλημμεληματικού χαρακτήρα. Από αυτά, (8.419) άτομα συνελήφθησαν για ληστείες, κλοπές και διαρρήξεις σπιτιών, αυτοκινήτων, καταστημάτων, Τραπεζών κ.λπ. Σημειώνεται ότι η συμμετοχή των αλλοδαπών δραστών κυρίως στα αδικήματα των ανθρωποκτονιών, με κίνητρο τη ληστεία καθώς επίσης στις κλοπές – διαρρήξεις και στις ληστείες, κυμαίνεται σε αυξημένα ποσοστά, σε σχέση με την αριθμητική τους αναλογία στο γενικότερο πληθυσμό.

Παράλληλα, εξαρθρώθηκαν (258) σημαντικές πολυμελείς εγκληματικές οργανώσεις, που διέπρατταν πράξεις βίας ή σοβαρές μορφές αδικημάτων με μεγάλη κοινωνική απαξία. Επιπλέον, εξιχνιάστηκαν (13.438) σοβαρές υποθέσεις του κοινού και οργανωμένου εγκλήματος, που αφορούν σε όλο το φάσμα της εγκληματικής δραστηριότητας.

Επιπλέον, το περασμένο εξάμηνο συνελήφθησαν, ύστερα από έρευνες των Υπηρεσιών του Σώματος, (164) άτομα, τα οποία καταζητούνταν με Ευρωπαϊκά Εντάλματα Σύλληψης για σοβαρά αδικήματα, που είχαν διαπράξει σε άλλες χώρες.

Στον τομέα αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής και της ενίσχυσης της Οικονομίας της Χώρας μας, από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας, συνελήφθησαν σε όλη την Επικράτεια (642) άτομα, για παραβάσεις της φορολογικής νομοθεσίας και χρέη προς το Δημόσιο. Σημειώνεται ότι οι συνολικές οφειλές ξεπερνούν το 1 δισεκατομμύριο & 58 εκατομμύρια ευρώ και συγκεκριμένα ανέρχονται στο ποσό του 1.058.963.406,66 ευρώ.

Επίσης το Α΄ εξάμηνο 2012, συνελήφθησαν (44.800) άτομα να εισέρχονται παράνομα τα σύνορα της χώρας μας. Αξίζει να αναφερθεί ότι στον τομέα της παράνομης μετανάστευσης καθημερινά απασχολούνται περίπου δεκαπέντε χιλιάδες (15.000) αστυνομικοί, δηλαδή το ένα τρίτο (1/3) περίπου του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας, καθώς η χώρα μας αποτελεί την κύρια πύλη εισόδου στην Ε.Ε. λόγω της γεωγραφικής της θέσης. Σημειώνεται ότι στην Ελλάδα συνεχίζει να ανιχνεύεται το 80% με 90% των ανθρώπων, που επιχειρούν να εισέλθουν παράνομα στην επικράτεια της Ε.Ε.

Επίσης, στο ίδιο χρονικό διάστημα, ένας μεγάλος αριθμός και συγκεκριμένα (74.243) αστυνομικοί διατέθηκαν για την ομαλή διεξαγωγή και τη διατήρηση της δημόσιας τάξης στις (2.970) κινητοποιήσεις, συγκεντρώσεις, συναθροίσεις και πορείες, που πραγματοποιήθηκαν σε ολόκληρη την Επικράτεια.

Ανάλογα μεγάλος αριθμός διατέθηκε και στις (5.950) συνολικά αθλητικές εκδηλώσεις, της περασμένης αγωνιστικής περιόδου, καθώς και για συνδρομή της Ελληνικής Αστυνομίας σε άλλες Αρχές, Φορείς και Οργανισμούς, για την υποβοήθηση του έργου τους. Αναφέρεται ενδεικτικά η αντιμετώπιση του παρεμπορίου, οι κοινοί έλεγχοι με άλλες Αρχές και Φορείς του Δημοσίου, η συνδρομή σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών και δυσμενών καιρικών φαινόμενων και άλλα συναφή θέματα.

Α. Στατιστικά Στοιχεία Εγκληματικότητας

Στο πλαίσιο αυτό, ακολουθεί στατιστική απεικόνιση των αδικημάτων και αξιόποινων συμπεριφορών, που προκαλούν το κοινό αίσθημα (ανθρωποκτονίες, ληστείες, κλοπές – διαρρήξεις) με συγκριτικά στοιχεία σε σχέση με το Α΄ εξάμηνο 2011.

Ανθρωποκτονίες

Το Α΄ εξάμηνο του 2012 διαπράχθηκαν σε όλη την Επικράτεια (86) ανθρωποκτονίες, από τις οποίες οι (24) έγιναν με κίνητρο τη ληστεία. Το αντίστοιχο περσινό διάστημα είχαν διαπραχθεί (83) ανθρωποκτονίες, από τις οποίες οι (16) με κίνητρο τη ληστεία. Επίσης, διαπράχθηκαν (91) απόπειρες ανθρωποκτονίας, έναντι (60) που είχαν καταγραφεί το Α΄ εξάμηνο του 2011.

Από τις αστυνομικές έρευνες, εξιχνιάστηκαν (129) περιπτώσεις τετελεσμένων ανθρωποκτονιών ή αποπειρών, επί συνόλου (177) περιπτώσεων.

Ληστείες

Το Α΄ εξάμηνο του τρέχοντος έτους διαπράχθηκαν σε όλη την Επικράτεια (3.093) ληστείες, έναντι (3.362) για το αντίστοιχο του 2011. Επίσης διαπράχθηκαν (162) απόπειρες ληστείας, έναντι (142), που είχαν καταγραφεί το Α΄ εξάμηνο του 2011.

Σε ορισμένα είδη ληστειών, ιδίως σε Τράπεζες και ΕΛ.ΤΑ., παρατηρείται αισθητή μείωση, καθώς το εξάμηνο του 2012 διαπράχθηκαν (51) ληστείες, έναντι (100) το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2011. Ως προς τις απόπειρες ληστειών, παρατηρείται μικρή αύξηση σε όλη την Επικράτεια και στα δύο μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας.

Ταυτόχρονα, στις εξιχνιάσεις των ληστειών παρατηρείται αύξηση στη Θεσσαλονίκη, ενώ στην Αττική παρατηρείται μείωση.

Κλοπές – Διαρρήξεις

Το Α΄ εξάμηνο του 2012 διαπράχθηκαν σε όλη την Επικράτεια (2.021) λιγότερες κλοπές-διαρρήξεις και (1.698) λιγότερες στην Αττική σε σχέση με το Α΄ εξάμηνο του 2011. Περαιτέρω μικρές αυξήσεις παρατηρούνται στις απόπειρες κλοπών - διαρρήξεων, που καταγράφονται σε όλη την Επικράτεια, αλλά και επιμέρους σε Αττική και Θεσσαλονίκη.

Βελτίωση καταγράφεται στις εξιχνιάσεις υποθέσεων κλοπών -διαρρήξεων στην Επικράτεια και στην Αττική για το Α΄ εξάμηνο του 2012 σε σχέση με το αντίστοιχο του 2011, ενώ μικρή απόκλιση παρατηρείται στη Θεσσαλονίκη.

Β. Παράνομη Μετανάστευση

Το Α΄ εξάμηνο του 2012 συνελήφθησαν συνολικά για παράνομη είσοδο και παραμονή στη χώρα (44.602) αλλοδαποί, ενώ το αντίστοιχο Α΄ εξάμηνο του 2011 είχαν συλληφθεί (38.061). Επιπλέον, το Α΄ εξάμηνο του 2012 συνελήφθησαν 378 διακινητές μη νόμιμων μεταναστών, ενώ το αντίστοιχο του 2011 είχαν συλληφθεί 385.

Επιπλέον, από την Οικονομική Αστυνομία, και τις λοιπές Υπηρεσίες Ασφάλειας συνελήφθησαν σε όλη τη χώρα (642) άτομα για χρέη προς το Δημόσιο αλλά και παραβάσεις της φορολογικής νομοθεσίας, με σύνολο οφειλών που ξεπερνά το 1.058.960.000 ευρώ.

Στον τομέα αντιμετώπισης της εξαπάτησης σε βάρος ασφαλιστικών ταμείων, μεταξύ των οποίων και το Ι.Κ.Α., σχηματίστηκαν δικογραφίες στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας σε περιπτώσεις ατόμων, που εξακριβώθηκε ότι έπαιρναν συντάξεις θανόντων συγγενών τους ή αναπηρικές συντάξεις που δεν δικαιούνταν, καθώς επίσης εξακριβώθηκε η συμμετοχή υπαλλήλων του ΙΚΑ σε ανάλογες περιπτώσεις, αποκομίζοντας με αυτό τον τρόπο μεγάλα χρηματικά ποσά, αρκετών χιλιάδων ευρώ. Ενδεικτικά, σε μία χαρακτηριστική περίπτωση συνελήφθησαν 6 άτομα, μεταξύ των οποίων 4 γυναίκες υπάλληλοι του ΙΚΑ, οι οποίες λόγω της θέσης τους εξέδιδαν αποφάσεις για χορήγηση παροχών του Ιδρύματος, και όπως προέκυψε προκλήθηκε ζημιά για το ΙΚΑ αρκετών εκατομμυρίων ευρώ.

Επιπλέον, όσον αφορά στην αντιμετώπιση των τυχερών παιχνιδιών, εντοπίστηκαν οργανωμένα παράνομα καζίνο και σχηματίστηκαν αντίστοιχα δικογραφίες αυτόφωρης διαδικασίας σε 9 περιπτώσεις, στις οποίες ενδεικτικά, μεταξύ άλλων, κατασχέθηκαν 165 παιγνιομηχανήματα, 139 Η/Υ και 31 κάμερες με τα ανάλογα συστήματα καταγραφής.

Επισημαίνεται ότι, κατά τη διάρκεια του Α΄ εξαμήνου του 2012, η Οικονομική Αστυνομία έχει δεχθεί συνολικά 2.659 καταγγελίες, στον ειδικό τηλεφωνικό αριθμό καταγγελιών 11012. Οι καταγγελίες αυτές ομαδοποιούνται, κατά γεωγραφική περιοχή και είδος παράνομης δραστηριότητας, εξετάζονται από επιτροπές αξιολόγησης και προωθούνται στα Τμήματα της Οικονομικής Αστυνομίας και της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για περαιτέρω αστυνομική έρευνα. Από το σύνολο των καταγγελιών, οι 560 καταγγελίες έγιναν επώνυμα, ενώ οι 2.099 ανώνυμα.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Στο κόκκινο η εγκληματικότητα - 50% αύξηση των φόνων μετά από ληστείες"

Στον «αέρα» το site του Θεόδωρου Πάγκαλου, mazi-ta-fagame

Σε λειτουργία τέθηκε ιστοσελίδα του πρώην υπουργού Θεόδωρου Πάγκαλου mazi-ta-fagame.gr. Το όνομα προέρχεται από τη δήλωση που στιγμάτισε τον κ. Πάγκαλο και μέσω της ιστοσελίδας καλεί τους πολίτες να καταθέσουν τις μαρτυρίες τους, αλλά και ιστορίες που οι ίδιοι γνωρίζουν για υποθέσεις κακοδιαχείρισης που αφορούν το Δημόσιο.

Εως τώρα οι ιστορίες που μπορεί να δει ο επισκέπτης είναι κυρίως ειδήσεις που έχουν δημοσιευθεί σε διάφορα site και έχουν να κάνουν με θέματα διαφθοράς και μισθών που δίνονται από το Δημόσιο.

Φυσικά στο site μπορεί ο αναγνώστης να δει σε βίντεο και να διαβάσει την περίφημη δήλωση που είχε κάνει ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Θεόδωρος Πάγκαλος στη Βουλή στις 21 Σεπτεμβρίου του 2010.

«Η απάντηση εις την κατακραυγή που υπάρχει εναντίον του πολιτικού προσωπικού της χώρας «πώς τα φάγατε τα λεφτά», που μας ρωτάει ο κόσμος είναι αυτή: Σας διορίσαμε. Τα φάγαμε όλοι μαζί. Μέσα στα πλαίσια μιας σχέσης πολιτικής πελατείας, διαφθοράς, εξαγοράς και εξευτελισμού της έννοιας της ίδιας της πολιτικής».

Επιπλέον οι επισκέπτες της σελίδας μπορούν να δουν και το εξώφυλλο από το ηλεκτρονικό βιβλίο του Θεόδωρου Πάγκαλου.
Διαβάστε Περισσότερα » "Στον «αέρα» το site του Θεόδωρου Πάγκαλου, mazi-ta-fagame"

Η Ευρώπη περιορίζει την χορήγηση της καλσιτονίνης στους οστεοπορωτικούς ασθενείς, λόγω του κινδύνου ανάπτυξης καρκίνου. Απόφαση ΕΟΠΠΥ

Η καλσιτονίνη σολομού (συνθετική) είναι ένα φάρμακο που χρησιμοποιείται για την οστεοπόρωση και άλλες μεταβολικές παθήσεις από το 1983 που πήρε άδεια κυκλοφορίας.

Το φάρμακο είναι μια ορμόνη που αυξάνει την ποσότητα του ασβεστίου στα οστά και μειώνει τα επίπεδα ασβεστίου στο αίμα.

Συγκεκριμένα ενδείκνυται η ενέσιμη χορήγηση για την πρόληψη της οξείας απώλειας οστού οφειλόμενης σε αιφνίδια ακινητοποίηση όπως σε ασθενείς με πρόσφατα οστεοπορωτικά κατάγματα. Νόσος του Paget και υπερασβεστιαιμία νεοπλασιών.και η χορήγηση με ρινικό ψεκασμό για την θεραπεία αποδεδειγμένης μετεμμηνοπαυσιακής οστεοπόρωσης.

Στην Ελλάδα κυκλοφορούν περίπου 42 γενόσημα σκευάσματα για ρινική έκχυση της καλσιτονίνης και στα 30 χρόνια κυκλοφορίας του χιλιάδες ασθενείς από όλο τον κόσμο έχουν πάρει για θεραπεία οστεοπόρωσης αυτό το φάρμακο. Μάλιστα τουλάχιστον για μια δεκαετία 85-95 ήταν το μόνο φάρμακο που υπήρχε για την οστεοπόρωση.

Μακροχρόνια μελέτη του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων απέδειξε ότι ο κίνδυνος ανάπτυξης καρκίνου ήταν 2,4% υψηλότερος σε ασθενείς που λάμβαναν καλσιτονίνη σε σύγκριση με ασθενείς που έλαβαν εικονικό φάρμακο. Έτσι πριν από λίγες μέρες ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων κυκλοφόρησε δελτίο τύπου όπου συνιστά τον περιορισμό της μακροχρόνιας χρήσης φαρμάκων που περιέχουν καλσιτονίνη:

Οι φαρμακοτεχνικές μορφές καλσιτονίνης για ενδορινική χορήγηση για τη θεραπεία της οστεοπόρωσης αναμένεται να αποσυρθούν από την κυκλοφορία. Νέοι περιορισμοί στις ενδείξεις για τις ενέσιμες μορφές για τη νόσο του Paget.

Η Επιτροπή Φαρμάκων για Ανθρώπινη Χρήση (CHMP) του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων συστήνει ότι τα φαρμακευτικά προϊόντα που περιέχουν καλσιτονίνη θα πρέπει να χρησιμοποιούνται μόνο για σύντομης διάρκειας θεραπεία, λόγω ενδείξεων ότι η μακροχρόνια χρήση αυτών των φαρμάκων συσχετίζεται με έναν αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου. 
Οι γιατροί δεν θα πρέπει να συνταγογραφούν φάρμακα που περιέχουν καλσιτονίνη σε ρινικό εκνέφωμα για τη θεραπεία της οστεοπόρωσης 



Η καλσιτονινη θα είναι διαθέσιμη μόνο ως διάλυμα για ένεση και έγχυση και θα πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο για:



•Πρόληψη της οξείας απώλειας οστικής μάζας εξαιτίας αιφνίδιας ακινητοποίησης, με σύσταση για θεραπεία δύο εβδομάδων με μέγιστη διάρκεια τεσσάρων εβδομάδων


•Νόσο Paget σε ασθενείς που δεν ανταποκρίνονται σε εναλλακτικές θεραπείες ή για εκείνους στους οποίους τέτοιες θεραπείες δεν είναι κατάλληλες, με θεραπεία που θα περιορίζεται στους τρεις μήνες 


•Υπερασβεσταιμία που προκαλείται από καρκίνο



Η θεραπεία με καλσιτονίνη θα πρέπει να περιορίζεται στο πιο σύντομο δυνατό χρονικό διάστημα και χρησιμοποιώντας η ελάχιστη αποτελεσματική δόση 
Η ανάλυση όλων των διαθέσιμων κλινικών δοκιμών με καλσιτονίνη έδειξαν έναν αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου. Σε μακροχρόνιες κλινικές δοκιμές ο κίνδυνος εμφάνισης καρκίνου ήταν 0.7% έως 2.4% υψηλότερος σε ασθενείς που λάμβαναν φάρμακα που περιέχουν καλσιτονίνη συγκριτικά με αυτούς τους ασθενείς που λάμβαναν εικονικό φάρμακο (placebo) με τα υψηλότερα ποσοστά να έχουν εντοπιστεί σε μελέτες με ρινική χορήγηση καλσιτονίνης. 



Λαμβάνοντας υπόψη την περιορισμένη αποτελεσματικότητα της καλσιτονίνης στη μείωση του κινδύνου σπονδυλικών καταγμάτων όταν χρησιμοποιείται για την θεραπεία της μετεμμηνοπαυσιακής οστεοπόρωσης, η CHMP κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα πλεονεκτήματα από τα φάρμακα που περιέχουν καλσιτονίνη δεν υπερτερούν των κινδύνων για τη συγκεκριμένη ένδειξη. Επειδή το ρινικό εκνέφωμα χρησιμοποιείται μόνο στην οστεοπόρωση, η CHMP σύστησε την απόσυρση από την κυκλοφορία της φαρμακοτεχνικής αυτής μορφής. 
Για όλες τις άλλες εγκεκριμένες ενδείξεις η CHMP θεώρησε ότι το ισοζύγιο οφέλους-κινδύνου παραμένει θετικό, αλλά συστήνει ότι η θεραπεία με την καλσιτονίνη θα πρέπει να δίνεται για το συντομότερο χρονικό διάστημα. Για την θεραπεία ασθενών με νόσο του Paget, η CHMP επίσης συστήνει τον περιορισμό της χρήσης της καλσιτονίνης σε ένδειξη δεύτερης γραμμής σε ασθενείς που δεν ανταποκρίνονται σε εναλλακτικές θεραπείες ή για τους οποίους τέτοιες θεραπείες δεν είναι κατάλληλες. Η θεραπεία σε αυτή την κατάσταση θα πρέπει να περιορίζεται στους 3 μήνες. Ωστόσο μπορεί να επεκταθεί στους 6 μήνες σε εξαιρετικές περιστάσεις και να επαναλαμβάνεται περιοδικά εάν κριθεί ότι τα δυνητικά οφέλη υπερτερούν των κινδύνων. 
Η γνωμάτευση της CHMP έχει προωθηθεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την υιοθέτηση μιας απόφασης


Πηγή: Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων

Μετά από το παραπάνω δελτίο τύπου ο ΕΟΠΠΥ κυκλοφόρησε την απόφαση 33831 /30-7-12 όπου αναφέρει:

Οι γιατροί δεν θα πρέπει να συνταγογραφούν φάρμακα που περιέχουν καλσιτονίνη σε ρινικό εκνέφωμα για τη θεραπεία της οστεοπόρωσης.

Τα φαρμακευτικά προϊόντα που περιέχουν καλσιτονίνη θα πρέπει να χρησιμοποιούνται μόνο για σύντομης διάρκειας θεραπεία, λόγω ενδείξεων ότι η μακροχρόνια χρήση αυτών των φαρμάκων συσχετίζεται με έναν αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου.

Η καλσιτονινη θα είναι διαθέσιμη μόνο ως διάλυμα για ένεση και έγχυση και θα πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο για:

•Πρόληψη της οξείας απώλειας οστικής μάζας εξαιτίας αιφνίδιας ακινητοποίησης,με σύσταση για θεραπεία δύο εβδομάδων με μέγιστη διάρκεια τεσσάρων εβδομάδων.

•Νόσο Paget σε ασθενείς που δεν ανταποκρίνονται σε εναλλακτικές θεραπείες ή για εκείνους στους οποίους τέτοιες θεραπείες δεν είναι κατάλληλες, με θεραπεία που θα περιορίζεται στους τρεις μήνες.

•Υπερασβεσταιμία που προκαλείται από καρκίνο

Η θεραπεία με καλσιτονίνη θα πρέπει να περιορίζεται στο πιο σύντομο δυνατό χρονικό διάστημα και χρησιμοποιώντας η ελάχιστη αποτελεσματική δόση.

Οι ομοσπονδιακές αρχές Υγείας του Καναδά βλέποντας το παραπάνω δελτίο τύπου και προκειμένου να διερευνηθεί κατά πόσο η μακροχρόνια χρήση του φαρμάκου αυξάνει τον κίνδυνο καρκίνου, γνωστοποιεί ότι εξετάζει τις διαθέσιμες πληροφορίες αλλά τονίζει δεν έχει καμία αναφορά για καρκίνο από το 1983 που κυκλοφορεί το φάρμακο. Συστήνει δε στους ασθενείς που το λαμβάνουν να μιλήσουν με το γιατρό τους, πριν διακόψουν την θεραπεία.

Στις ΗΠΑ δύο ρινικά σπρέι κυκλοφορούν και έχουν εγκριθεί από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) για την θεραπεία της μετεμμηνοπαυσιακής οστεοπόρωσης σε γυναίκες. Δεν φέρουν καμία ενδεικτική προειδοποίηση όσον αφορά την σχέση του φαρμάκου με τον καρκίνο και δεν αναφέρουν κανένα περιορισμό στην χρήση τους.

Σίγουρο είναι ότι θα ακολουθήσουν και άλλες μελέτες όπως επίσης σίγουρο τουλάχιστον στην Ευρώπη η καλσιτονίνη χορηγήθηκε σπάταλα. Επίσης σίγουρο είναι ότι υπάρχουν εκατοντάδες επιστημονικές μελέτες που αποδεικνύουν την ωφελιμότητα του φαρμάκου στους οστεοπορωτικούς ασθενείς αλλά και σε καρκινοπαθείς λόγω της αναλγησίας που προσφέρει. Όμως δεν πρέπει να αγνοούμε ότι είναι ένα ακριβό φάρμακο και μια Ευρώπη που πλήττεται από την ύφεση και την οικονομική κρίση, έχει πάρα πολλούς λόγους να εκδίδει οδηγίες για τον περιορισμό κυκλοφορίας ακριβών φαρμάκων.

medlabgr
Διαβάστε Περισσότερα » "Η Ευρώπη περιορίζει την χορήγηση της καλσιτονίνης στους οστεοπορωτικούς ασθενείς, λόγω του κινδύνου ανάπτυξης καρκίνου. Απόφαση ΕΟΠΠΥ"

Βρούτσης: Καμία παροχή σε συνταξιούχους χωρίς ΑΜΚΑ και ΑΦΜ

Με επείγουσα εγκύκλιο, που έστειλε σε όλα τα ασφαλιστικά ταμεία, ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης ζητά τη συγκέντρωση όλων των αρχείων των συνταξιούχων των Ταμείων και τη διασταύρωση των δεδομένων με την Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων.

Βασική επιδίωξη είναι να αποκαλυφθούν όλες οι παράνομες συντάξεις, να εντοπιστούν οι διπλές και τριπλές συντάξεις που υπερβαίνουν τα νόμιμα όρια καταβολής, να διασφαλιστεί ότι όλα αυτά τα εισοδήματα δηλώνονται και φορολογούνται και να διαπιστωθεί αν όλες οι συνταξιοδοτικές παροχές καταβάλλονται με νόμιμο τρόπο.

Εφεξής, επισημαίνει το υπουργείο σε σχετική ανακοίνωση, καμία ασφαλιστική παροχή δεν θα δίνεται χωρίς τον Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης και τον Αριθμό Φορολογικού Μητρώου.

Σύμφωνα με το υπουργείο, είναι η πρώτη φορά που διενεργείται ένας τόσο εκτεταμένος και σε βάθος έλεγχος των συνταξιοδοτικών παροχών, καθώς, όπως λέει, «μέχρι τώρα υπήρχε ένα "τυφλό" ασφαλιστικό σύστημα και κανένα ταμείο δεν "έβλεπε" τις παροχές και τις συντάξεις που έδιναν τα άλλα ταμεία στους δικούς του ασφαλισμένους με αποτέλεσμα να χάνονται πολύτιμοι πόροι σε παροχές που δεν έπρεπε να δίνονται και σε φόρους ή σε εισφορές που δεν καταβάλλονταν».

Στόχος του υπουργείου, όπως αναφέρει, είναι από την 1η Ιανουαρίου 2013 να έχει εξυγιανθεί πλήρως το σύστημα συνταξιοδοτικών παροχών από «μαϊμού» συντάξεις και απώλεια πόρων.

Διαβάστε Περισσότερα » "Βρούτσης: Καμία παροχή σε συνταξιούχους χωρίς ΑΜΚΑ και ΑΦΜ"

Έκοψαν το ρεύμα σε εργαζόμενο του δήμου Θεσσαλονίκης που έχει παιδί με ειδικές ανάγκες

Το ρεύμα σε έναν εργαζόμενο του δήμου Θεσσαλονίκης ο οποίος έχει έναν 11χρονο γιο με ειδικές ανάγκες αλλά και σύζυγο και μεγαλύτερο γιο άνεργο έκοψε η ΔΕΗ.

Όπως καταγγέλει η συνδικαλιστική παράταξη "Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία" ο εργαζόμενος ζήτησε με αίτησή του στον δήμο να πληρωθεί άμεσα τα δεδουλευμένα που του οφείλονται (νυχτερινά και εξαιρέσιμα από τον Νοέμβριο του 2011 ως τον Ιούνιο του 2012) αλλά η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης δεν του έχει απαντήσει ακόμη τη στιγμή που ο ίδιος δεν έχει πάρει ακόμη και το προνοιακό επίδομα για το παιδί του.

Seleo
Διαβάστε Περισσότερα » "Έκοψαν το ρεύμα σε εργαζόμενο του δήμου Θεσσαλονίκης που έχει παιδί με ειδικές ανάγκες"

Πώς κέρδισε 4 εκ. € το δημόσιο

Μόλις χθες ολοκληρώθηκε ο ηλεκτρονικός πλειστηριασμός του υπουργείου Υγείας που ξεκίνησε πριν τρεις μήνες και είχε ως σκοπό να εξασφαλίσει στην καλύτερη δυνατή τιμή μια δραστική ουσία, που είναι απαραίτητη σε όλα τα νοσοκομεία.

Η δαπάνη είχε προϋπολογιστεί σε 8.773.412 ευρώ. Τελικά η ίδια ποσότητα εξασφαλίστηκε με 4.966697 ευρώ, δηλαδή κατά 43,39% φθηνότερα. Το κέρδος για το Ελληνικό δημόσιο ήταν 3.806.715 ευρώ.

Το enikos.gr εξασφάλισε το έγγραφο με το οποίο η Επιτροπή Προμηθειών Υγείας ενημέρωσε τον Υπουργό Υγείας, Ανδρέα Λυκουρέντζο για το αποτέλεσμα του πλειστηριασμού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ:


Διαβάστε Περισσότερα » "Πώς κέρδισε 4 εκ. € το δημόσιο"

21χρονος αλλοδαπός βασικός ύποπτος για την κακοποίηση της 15χρονης στην Πάρο

Σε έναν βασικό ύποπτο εστιάζεται η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ για την εξιχνίαση της άγριας κακοποίησης -στις 23 Ιουλίου- της 15χρονης στην Πάρο!

Σύμφωνα με πληροφορίες, που αναφέρει tovima.gr oi αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής διερευνούν τις τελευταίες ώρες την εμπλοκή στην εγκληματική επίθεση ενός 21χρονου Πακιστανού ο οποίος είχε θεαθεί στο σημείο της επίθεσης, στην «Χρυσή Ακτή» της Πάρου, και ο οποίος λίγες ώρες αργότερα αναχώρησε εσπευσμένα από το νησί, με προορισμό την Αθήνα.

Ο 21χρονος αλλοδαπός εργαζόταν ως κηπουρός σε γειτονική τουριστική επιχείρηση και προ ολίγων ωρών αστυνομικοί του κλιμακίου του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων Κατά Ζωής πραγματοποίησαν έλεγχο στο άδειο δωμάτιό του -σε απόσταση μερικών δεκάδων μέτρων από το σημείο που κακοποιήθηκε η 15χρονη. Οι αστυνομικοί συνέλεξαν ρούχα και αλλά αντικείμενα προκειμένου να γίνει έλεγχος γενετικού υλικού και να συγκριθεί με αυτό που βρέθηκε στο σώμα της άτυχης 15χρονης, η οποία νοσηλεύεται σε βαριά κατάσταση στο Αττικό Νοσοκοκομείο.

Σύμφωνα πάντως με ορισμένες πληροφορίες, ο 21χρονος αλλοδαπός φέρεται να προσήχθη τα τελευταία 24ωρα σε αστυνομικό τμήμα στο κέντρο της Αθήνας ύστερα από άσχετο, συμπτωματικό, αστυνομικό έλεγχο. Γι' αυτό, ήδη υπάρχει συνεργασία των κεντρικών υπηρεσιών της Ασφάλειας Αττικής με αυτές του αστυνομικού τμήματος του κέντρου.

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ κρίνουν ως ιδιαιτέρως σοβαρό θέμα τον εντοπισμό του 21χρονου ύστερα και από τις αναφορές της μητέρας του θύματος ότι είδε να διέρχεται από το σημείο της επίθεσης ένα νεαρός με άσπρο παντελόνι και πολύχρωμο πουκάμισο κάτι που ταιριάζει στα ρούχα που φορούσε εκείνη την ημέρα, σύμφωνα με άλλες μαρτυρίες, ο νεαρός αλλοδαπός.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο 21χρονος αλλοδαπός, προκειμένου να εξηγήσει την εσπευσμένη αναχώρηση του, επικαλέσθηκε ασθένεια συγγενικού του προσώπου. Πάντως αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ συνεχίζουν τους διαδοχικούς ελέγχους DNA αλλά και ανακρίσεις άλλων προσώπων σχετικά με την εγκληματική επίθεση.

Διαβάστε Περισσότερα » "21χρονος αλλοδαπός βασικός ύποπτος για την κακοποίηση της 15χρονης στην Πάρο"

"Αθάνατο" κράτος. Επίσημα, οι ψηφοφόροι ξεπερνούν το σύνολο του λαού!!!

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της τελευταίας απογραφής, που ανακοίνωσε επιτέλους χθες η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ), ο νόμιμος πληθυσμός της χώρα μας ανέρχεται σε 9.903.268 Ελληνίδες και Έλληνες (νεογέννητους, ανήλικους, ενήλικες).

Πρόκειται για τον αριθμό των δημοτών κάθε Δήμου της Χώρας, ανά Δημοτική Ενότητα, όπως αυτά προέκυψαν από την Απογραφή Πληθυσμού-Κατοικιών 2011, η οποία διενεργήθηκε κατά το χρονικό διάστημα από 10-24 Μαΐου 2011, με ημερομηνία αναφοράς την 9η Μαΐου 2011.

Σύμφωνα τώρα με τα επίσημα στοιχεία του Υπουργείου Εσωτερικών, που αυτή τη στιγμή είναι ακόμα αναρτημένα στην επίσημη ιστοσελίδα του, το εκλογικό σώμα της χώρας, δηλαδή οι άνω των 18 ετών Ελληνίδες και Έλληνες που είναι γραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους, ανέρχεται σε 9.952.570 ενήλικες πολίτες.



Τι παρατηρούμε λοιπόν από τα επίσημα στοιχεία του κράτους – τραγέλαφος; Παρατηρούμε το πραγματικά απίστευτο…. για την ανθρώπινη παγκόσμια λογική, ότι το εκλογικό σώμα είναι μεγαλύτερο από το σύνολο του πληθυσμού κατά 49.302 ενήλικες ψηφοφόρους!!!!!! (9.952.570 - 9.903.268 = 49.302).

Νομίζουμε ότι αυτό θα πρέπει να γραφτεί στο βιβλίο Γκίνες ως μνημείο ενός κράτους στο οποίο ανήλικοι δεν υπάρχουν. Είναι απλά φαντάσματα.

Τι συμβαίνει εδώ;


1) Δεν υπάρχουν ανήλικοι σ΄ αυτό το κράτος;
2) Ψηφίζουν άτομα που δεν είναι Έλληνες πολίτες;
3) Η ΕΛΣΤΑΤ δεν ξέρει τι της γίνεται και δεν έκανε καλά την απογραφή;
4) Δεν έχει γίνει διαγραφή των πεθαμένων από τους εκλογικούς καταλόγους, εδώ και έναν αιώνα;

Αν ισχύει το τελευταίο πως μπορούμε να μιλάμε για αποχή από τις εκλογές;

Όπως καταλαβαίνετε η νομιμότητα των εκλογών, τίθετε ξεκάθαρα υπο αμφισβήτηση!

Ας βρεθεί επιτέλους κάποιος υπεύθυνος σ’ αυτό το κράτος να απαντήσει στο λαό τι στα κομμάτια συμβαίνει!

Που είναι τα παιδιά του σ’ αυτό το κράτος, αφού το σύνολο του λαού υπολείπεται των εγγεγραμμένων στους εκλογικούς καταλόγους;

Ακόμα πιστεύει στα σοβαρά έστω και ένας πολίτης της χώρας ότι μπορούμε να προχωρήσουμε με αυτό το σάπιο και διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα που δεν ξέρει τι του γίνεται;

hassapis-peter
Διαβάστε Περισσότερα » ""Αθάνατο" κράτος. Επίσημα, οι ψηφοφόροι ξεπερνούν το σύνολο του λαού!!!"

Αναπτύσσεται σταδιακά και στην Ελλάδα το δίκτυο 4G

Σύμφωνα με ανακοίνωση της, η COSMOTE προχωρά στη σταδιακή ανάπτυξη του νέου δικτύου 4G με την εγκατάσταση του νέου εξοπλισμού αρχικά σε επιλεγμένα σημεία.

Όπως είναι γνωστό, το δίκτυο 4G επιτρέπει πολλαπλάσιες ταχύτητες πρόσβασης στο διαδίκτυο, χρήση προηγμένων multimedia εφαρμογών όπως HD Streaming και HD Video-Conferencing, αλλά και αποστολή και λήψη μεγάλων αρχείων. Χαρακτηριστικό είναι πως, κατά μέσο όρο, οι χρήστες θα μπορούν να κατεβάσουν μια ταινία HD σε 2-3 λεπτά.

Η COSMOTE, είναι η πρώτη εταιρεία τηλεπικοινωνιών στην Ελλάδα, που έχει υλοποιήσει πιλοτικό δίκτυο 4G τεχνολογίας LTE σε αστικό περιβάλλον με τις σχετικές δοκιμές σε εργαστηριακό επίπεδο. Κατά τις δοκιμές αυτές έχουν επιτευχθεί ταχύτητες μετάδοσης δεδομένων άνω των 100 Mbps στη λήψη και 45 Mbps στην αποστολή.

Παράλληλα, έχει αξιολογηθεί η επίδοση του δικτύου 4G σε πραγματικές συνθήκες καθώς και η συνύπαρξη - διαλειτουργικότητα με τα υφιστάμενα δίκτυα κινητών επικοινωνιών (2G & 3G). Μάλιστα είχε πραγματοποιηθεί και σχετική επίδειξη στο ευρύ κοινό, στο πλαίσιο του 12ου συνεδρίου Info-Com World, τον Οκτώβριο του 2010.

proho
Διαβάστε Περισσότερα » "Αναπτύσσεται σταδιακά και στην Ελλάδα το δίκτυο 4G"

Βούλγαροι εναντίον Σκοπιανών: «Έκλεψαν τη γλώσσα μας και τη βάφτισαν «μακεδονική»»

Οποιαδήποτε υποχώρηση στο θέμα των Σκοπίων θα είναι το λιγότερο ύποπτη, αφού δεν είμαστε μόνο εμείς που μας έχουν κλέψει κομμάτια της ιστορίας μας. Όλοι οι γείτονες της τα κατηγορούν για «κλεψιές», παράδειγμα οι Βούλγαροι, οι οποίοι δεν θα δεχτούν ποτέ σύνθετη ονομασία. Με τέτοιο διπλωματικό κλίμα και τέτοιες συγκυρίες στη «γειτονιά μας» δεν επιτρέπονται υποχωρήσεις. Άλλωστε πρώην ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥΣ ομολόγησε το ψευδές των επιδιώξεών τους. Η ομολογία αυτή πρέπει να χρησιμοποιηθεί δεόντως.

Περίπου 20 Βούλγαροι διανοούμενοι, μεταξύ των οποίων και τρεις που κατάγονται από τα Σκόπια, απέστειλαν αναφορά προς την UNESCO, ζητώντας από την παγκόσμια οργάνωση να σταματήσει η τηλεόραση των Σκοπίων να καταχράται συνεχώς τη βουλγαρική γλώσσα, την ιστορία και τον πολιτισμό της Βουλγαρίας.

«Επί 65 χρόνια διαδίδει ψέματα σε όλο τον κόσμο πως υπάρχει ξεχωριστή ‘μακεδονική’ γλώσσα, μακεδονική ιστορία και μακεδονικός πολιτισμός”. Η Μακεδονία του Βαρδάρη, (Βαρντάρσκα Μακεντόνια) περιοχή την οποία καταλαμβάνει σήμερα η πΓΔΜ, υπήρξε πάντοτε ένας γεωγραφικός όρος ενιαίος με τον βουλγαρικό πολιτισμό και την βουλγαρική ιστορία. Υπάρχουν πολλά ιστορικά στοιχεία που επιβεβαιώνουν αυτή την θέση», αναφέρει η επιστολή.

Οι Βούλγαροι καθηγητές υποστηρίζουν ότι καθημερινά στην πΓΔΜ καταστρέφονται ιστορικά μνημεία, τάφοι στρατιωτών, εκκλησίες και πολλά άλλα αντικείμενα τα οποία σχετίζονται με τη Βουλγαρία. Στην καταγγελία τους αναφέρουν ακόμη ότι οι Σκοπιανοί τους έκλεψαν τη λαϊκή μουσική, τις εκδηλώσεις, τους Βούλγαρους βασιλιάδες, τους ήρωες, τις μάχες και τους επαναστάτες και τους ανακήρυξαν ως ‘Μακεδόνες’.

defencenet
Διαβάστε Περισσότερα » "Βούλγαροι εναντίον Σκοπιανών: «Έκλεψαν τη γλώσσα μας και τη βάφτισαν «μακεδονική»»"

Η “περίεργη” δήλωση της Λαγκάρντ για την Ελλάδα

Οι παραδοσιακοί πολιτικοί φίλοι της, και όσοι συνεχίζουν να δηλώνουν συνεπαρμένοι από το ταλέντο της, δεν κρύβουν ότι στο πρόσωπο της Κριστίν Λαγκάρντ βλέπουν τη διάδοχο του Φρανσουά Ολάντ στην Προεδρία της Γαλλικής Δημοκρατίας το 2017. Ο σημερινός ένοικος του Ελιζέ άλλωστε, βρίσκεται ήδη ενώπιον σφοδρής κοινωνικής αμφισβήτησης, πρωτόγνωρης για το ξεκινήμα της θητείας κάποιου στην Προεδρία της Δημοκρατίας, προδικάζοντας ουσιαστικά μια ακόμη πιο δύσκολη συνέχεια.

Με δεδομένες τις πολιτικές φιλοδοξίες της για το μέλλον, η Κριστίν Λαγκάρντ γνωρίζει ότι θα πρέπει να πετύχει εκεί όπου απέτυχε ο Ντομινίκ Στρος-Καν. Να καταφέρει δηλαδή να διαχειριστεί με αριστοτεχνικό τρόπο τη στρατηγική που ακολουθεί και θα ακολουθήσει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους της ευρωζώνης, έτσι ώστε να πιστωθεί προσωπικά και η ίδια τον θετικό αντίκτυπο της εξόδου από το πρόβλημα.



Η Γαλλίδα, που ως υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης του Φρανσουά Φιγιόν, επί προεδρίας Νικολά Σαρκοζί, είχε βραβευτεί ως η καλύτερη ΥΠΟΙΚ της ευρωζώνης, και θεωρείται ότι «γνωρίζει» οικονομία και να διαβάζει σωστά τους αριθμούς, ξέρει πολύ καλά ότι το «legacy» που προσδοκά να τη συνοδεύσει στα χρόνια που έρχονται, περνά αναπόφευκτα μέσα από την Ελλάδα.

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο άλλωστε παραμένει ο βασικός «παίκτης» στην ελληνική κρίση. Όχι μόνο επειδή είναι ο κεντρικός δανειστής της Αθήνας, αλλά και διότι λειτουργεί ουσιαστικά ως ο συντονιστής των άλλων δυο μερών της τρόικας, δηλαδή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Το ΔΝΤ φυσικά, αν και διεθνής οργανισμός, ελέγχεται παρασκηνιακά από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Που στην παρούσα χρονική συγκυρία, επιθυμούν να μην αφεθεί η Ελλάδα να καταρρεύσει, επειδή ανησυχούν ότι τα απόνερα θα συμπαρασύρουν ολόκληρη την ευρωζώνη, και θα αποτελέσουν την ταφόπλακα για τις προσδοκίες επανεκλογής του Μπαράκ Ομπάμα στην Προεδρία.

Στο πλαίσιο αυτό, η χθεσινή δήλωση της Κριστίν Λαγκάρντ ότι το ΔΝΤ δεν θα αποχωρήσει ποτέ από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων με την Ελλάδα, έχει πολλαπλές και κυρίως «περίεργες» ερμηνείες. Αφενός είναι μήνυμα προς τις αγορές, επομένως και προς τους κερδοσκόπους, προκειμένου να σταματήσει η παραφιλολογία περί εγκατάλειψης της Αθήνας από το Ταμείο, αφετέρου όμως συνδέει εμμέσως τις εξελίξεις με την αποδοτικότητα των μέτρων.

Η Κριστίν Λαγκάρντ μίλησε συγκεκριμένα για τις μεταρρυθμίσεις και την πάταξη της φοροδιαφυγής. Οι πρώτες, είναι τουλάχιστον συζητήσιμες. Η δεύτερη, μοιάζει «χαμένη από χέρι», σύμφωνα με την ιστορική εμπειρία και την κουλτούρα… κουτοπονηριάς των Ελλήνων.

Επομένως; Η Κριστίν Λαγκάρντ συμπεριφέρθηκε απλώς ως… διπλωμάτης. Ξέρει ότι ο Λευκός Οίκος δεν θα εγκαταλείψει την Αθήνα. Δεν έχει λοιπόν κανέναν δισταγμό να επιχειρήσει να εντάξει τη φιγούρα της στο κάδρο της κοινής προσπάθειας για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης. Απ’ την άλλη, αφήνοντας αιχμές για… προαπαιτούμενα, διαμορφώνει την ατζέντα των επιχειρημάτων, με τα οποία θα παρουσιαστεί ενώπιον του διοικητικού συμβουλίου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, προκειμένου να ζητήσει την εκταμίευση των επόμενων δόσεων προς την Ελλάδα. Ή ακόμη και της επόμενης βοήθειας, στο πλαίσιο ενός Μνημονίου ΙΙΙ.

Να πάμε πιο μακριά τη σκέψη μας; Η Λαγκάρντ διαμορφώνει τους όρους αποχώρησής της από το Ταμείο, για να διεκδικήσει τα κλειδιά των Ηλυσίων Πεδίων, διασφαλίζοντας ότι κανείς δεν θα μπορεί να της επιρρίψει ευθύνες. Αντιθέτως, θα μπορεί η ίδια να μονολογεί… «εγώ τα είχα πει».

statesmen
Διαβάστε Περισσότερα » "Η “περίεργη” δήλωση της Λαγκάρντ για την Ελλάδα"

Υπεγράφη το πρωτοκόλλο Ελλάδας-Ελβετίας για αποφυγή διπλής φορολογίας

Ο Υπουργός Οικονομικών κ. Γιάννης Στουρνάρας και ο Πρέσβης της Ελβετίας κ. Lorenzo Amberg υπέγραψαν σήμερα το πρόσθετο πρωτόκολλο μεταξύ Ελλάδας και Ελβετικής Συνομοσπονδίας, για την αποφυγή διπλής φορολογίας αναφορικά με τους φόρους εισοδήματος μεταξύ των δύο χωρών.

Πρόκειται για τροποποίηση της σχετικής σύμβασης, μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Ελβετικής Συνομοσπονδίας που υπεγράφη το Νοέμβριο του 2010, επιτρέποντας έτσι την περαιτέρω διεύρυνση του πεδίου εφαρμογής της ανταλλαγής πληροφοριών ανάμεσα στις δύο χώρες.

Δήλωση του Υπουργού Οικονομικών:

«Η υπογραφή του πρόσθετου πρωτοκόλλου είναι ένα πρώτο βήμα που αφορά την ανταλλαγή πληροφοριών. Κατόπιν θα προχωρήσουμε σε ευρύτερες συμφωνίες με σκοπό μεγαλύτερη διαφάνεια παντού προς όφελος της κοινωνίας. Είναι ένα σημαντικό βήμα για μεγαλύτερη διαφάνεια άρα για μεγαλύτερη κοινωνική δικαιοσύνη».

Από την πλευρά του, ο Ελβετός Πρέσβης κ. Lorenzo Amberg τόνισε ότι είναι ένα σημαντικό βήμα για την ακόμη πιο στενή συνεργασία ανάμεσα σε Ελβετία και Ελλάδα σε θέματα φορολόγησης.

capital
Διαβάστε Περισσότερα » "Υπεγράφη το πρωτοκόλλο Ελλάδας-Ελβετίας για αποφυγή διπλής φορολογίας"

«Παράθυρο» για απευθείας ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών ανοίγει ο Όλι Ρεν

«Οι ακριβείς τρόποι πραγματοποίησης άμεσων ανακεφαλοποιήσεων θα συζητηθούν με τα κράτη μέλη το φθινόπωρο και ενδέχεται να εξετασθεί η δυνατότητα χρησιμοποίησης αυτού του νέου μέσου και για δράσεις χρηματοδοτικής συνδρομής που έχουν ήδη ξεκινήσει», επισημαίνει ο Ευρωπαίος επίτροπος Όλι Ρεν, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Χουντή.

Συγκεκριμένα, ο κ. Ρεν απάντησε σε ερώτηση του κ. Χουντή, ο οποίος έκανε λόγο για δυσμενή μεταχείριση της Ελλάδας στη Σύνοδο Κορυφής της 28ης-29ης Ιουνίου, σχετικά με το θέμα της απευθείας χρηματοδότησης των ελληνικών τραπεζών από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σημειώνεται ότι με την απευθείας ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών από τους μηχανισμούς ευρωστήριξης, τα ποσά που θα λάβει η Ελλάδα (και ενδεχομένως και αυτά που έχει ήδη λάβει) δεν θα καταγράφονται στο δημόσιο χρέος.

Υπενθυμίζεται ότι για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών προβλέπεται ποσό έως 50 δισ. ευρώ, ενώ ήδη έχουν δοθεί 18 δισ. ευρώ.

Στην απάντηση του, ο Φινλανδός επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων της ΕΕ είπε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα «συμβάλλει στη γρήγορη εφαρμογή των δεσμεύσεων της Συνόδου» και άφησε με σαφήνεια να εννοηθεί ότι η χρηματοδότηση των ελληνικών τραπεζών από τον νέο ευρωπαϊκό μηχανισμό ενδέχεται να συζητηθεί στη Σύνοδο Κορυφής του φθινοπώρου.

Συγκεκριμένα, ο Ν. Χουντής στην ερώτηση του, αφού σημείωνε ότι «στη Σύνοδο Κορυφής της 28ης-29ης Ιουνίου 2012 αποφασίστηκε ότι, στο εξής, τα κράτη μέλη που ζητούν βοήθεια για την ανακεφαλαιοποίηση του τραπεζικού τους τομέα, θα χρηματοδοτούνται απευθείας από τους ευρωπαϊκούς μηχανισμούς στήριξης», αλλά και ότι έγινε λόγος «για παρόμοιες περιπτώσεις που θα πρέπει να αντιμετωπιστούν κατά όμοιο τρόπο», καλούσε την Επιτροπή να απαντήσει συγκεκριμένα τι προβλέπει η απόφαση της Συνόδου Κορυφής για τις Ιταλία, Ισπανία και Κύπρο και «τι προτίθεται να πράξει ώστε να υπάρξει ίση μεταχείριση των κρατών-μελών της ευρωζώνης», δηλαδή της Ελλάδας και της Πορτογαλίας, όπως διευκρινίζει ο ίδιος σε σχετική ανακοίνωση.

Απαντώντας, ο κ. Ρεν είπε τα εξής:

«Η Επιτροπή έχει δεσμευτεί πλήρως να συμβάλλει στη γρήγορη εφαρμογή των δεσμεύσεων της Συνόδου Κορυφής των χωρών της Ευρωζώνης της 29ης Ιουνίου, οι οποίες προβλέπουν μεταξύ άλλων τη δυνατότητα να επιτρέπεται στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας να προβαίνει σε άμεσες ανακεφαλοποιήσεις, μόλις επιτευχθεί συμφωνία για ενιαίο μηχανισμό εποπτείας.

Οι ακριβείς τρόποι πραγματοποίησης άμεσων ανακεφαλοποιήσεων θα συζητηθούν με τα κράτη μέλη το φθινόπωρο και ενδέχεται να εξετασθεί η δυνατότητα χρησιμοποίησης αυτού του νέου μέσου και για δράσεις χρηματοδοτικής συνδρομής που έχουν ήδη ξεκινήσει».

tanea
Διαβάστε Περισσότερα » "«Παράθυρο» για απευθείας ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών ανοίγει ο Όλι Ρεν"

"Αντώνη Σαμαρά, τι προτίθεται να γίνει με τους μικρομετόχους της Α.Τ.Ε.;"

Τομέας Οικονομίας
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΟΡΑΜΑ

Κύριε Πρωθυπουργέ Αντώνη Σαμαρά ως υπεύθυνο πρόσωπο και γνώστης της οικονομίας(λένε ότι έχεις πτυχίο οικονομολόγου).

Από τους χαμένους της απορρόφησης είναι οι διάφοροι μικρομέτοχοι της ΑΤΕ, οι οποίοι ουσιαστικά χάνουν τις μετοχές τους, αφού θεωρητικά είναι μακρινό ή αδύνατο το ενδεχόμενο να αποζημιωθούν για αυτές, καθώς οι μέτοχοι είναι οι τελευταίοι στη σειρά των υποχρεώσεων της εκκαθάρισης (ειδικός εκκαθαριστής ανέλαβε ο κ. Νικ. Μαράντος, σύμφωνα με απόφαση της Επιτροπής Πιστωτικών και Ασφαλιστικών Θεμάτων της Τράπεζας της Ελλάδος). Οι διάφοροι μικρομέτοχοι αφορούν το 3% του μετοχικού κεφαλαίου της ΑΤΕ, καθώς πλειοψηφών μέτοχος ήταν το ελληνικό Δημόσιο, σε 97% σε επίπεδο ομίλου.το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΟΡΑΜΑ καταθέτει δύο ερωτήσεις αναφορικά με τους μικρομετόχους της Α.Τ.Ε.:

1) Είναι αλήθεια ότι από τους χαμένους της απορρόφησης είναι οι διάφοροι μικρομέτοχοι της ΑΤΕ, οι οποίοι ουσιαστικά χάνουν τις μετοχές τους, αφού θεωρητικά είναι μακρινό ή αδύνατο το ενδεχόμενο να αποζημιωθούν για αυτές, καθώς οι μέτοχοι είναι οι τελευταίοι στη σειρά των υποχρεώσεων της εκκαθάρισης; (ειδικός εκκαθαριστής ανέλαβε ο κ. Νικ. Μαράντος, σύμφωνα με απόφαση της Επιτροπής Πιστωτικών και Ασφαλιστικών Θεμάτων της Τράπεζας της Ελλάδος). (Οι διάφοροι μικρομέτοχοι αφορούν το 3% του μετοχικού κεφαλαίου της ΑΤΕ, καθώς πλειοψηφών μέτοχος ήταν το ελληνικό Δημόσιο, σε 97% σε επίπεδο ομίλου).

2) Γιατί ο Υπουργός Οικονομικών κ. ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ δεν έβγαλε μία διευκρινιστική εγκύκλιο;

3) Τι θα κάνετε (αν θα κάνετε)με το θέμα των μικροoμολογιούχων που έχασαν τις οικονομίες τους από "haircut" που έγινε με το psi ;

O Ελληνικός Λαός περιμένει μια...Σοβαρή και τεκμηριωμένη απάντηση!!

Διαβάστε Περισσότερα » ""Αντώνη Σαμαρά, τι προτίθεται να γίνει με τους μικρομετόχους της Α.Τ.Ε.;""

Ξεπερνούν τα 29 δισ. ευρώ οι ενέργειες ρύθμισης χρεών από τις τράπεζες

Οποιαδήποτε περικοπή του τραπεζικού χρέους του ιδιωτικού τομέα (δηλαδή των τραπεζικών δανείων σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις), ακόμα και σε περιόδους οικονομικής κρίσης οδηγεί σε ανακατανομή του εισοδήματος εις βάρος εκείνων που δεν έχουν δανειστεί ή αποπληρώνουν τις υποχρεώσεις τους κανονικά, νοθεύει τον υγιή ανταγωνισμό, και υπονομεύει τα συναλλακτικά ήθη, επισήμανε ο γενικός γραμματέας της ΕΕΤ Χρήστος Γκόρτσος παρουσιάζοντας σήμερα τις παρατηρήσεις της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών (ΕΕΤ) επί της πρότασης νόμου «για την οικονομική ανακούφιση των υπερχρεωμένων νοικοκυριών» του ΣΥΡΙΖΑ, στη διαβούλευση που έλαβε χώρα στην Βουλή.

Ο κ. Γκόρτσος επισήμανε ότι τα πιστωτικά ιδρύματα έχουν επωμιστεί μέχρι σήμερα τεράστιο μέρος του πραγματικού αυτού προβλήματος των υπερχρεωμένων νοικοκυριών με συγκεκριμένες ενέργειες ρύθμισης χρεών, οι οποίες έως τις 31.12.2011 ξεπερνούσαν τα 29 δισ. ευρώ, σε σύνολο 690.000 ρυθμισμένων δανείων. Τόσο τα ποσά όσο και ο αριθμός των ρυθμισμένων δανείων έχουν ήδη αυξηθεί σημαντικά κατά τη διάρκεια του 2012.

Αναφερόμενος στο νόμο 3869/2010 για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, ο γενικός γραμματέας της ΕΕΤ, επισήμανε ότι μέχρι σήμερα έχουν υποβληθεί δεκάδες χιλιάδες αιτήσεις, έχει εκδικαστεί πολύ μεγάλος αριθμός υποθέσεων και έχουν εκδοθεί σχετικά αποφάσεις Ειρηνοδικείων ανά την Ελλάδα, με τις οποίες ρυθμίζονται σύμφωνα με τα προαναφερθέντα οι οφειλές των υπερχρεωμένων οφειλετών, ενώ σε πολλές περιπτώσεις επίσης έχει διαγραφεί ιδιαίτερα σημαντικό μέρος της οφειλής τους με βάση τα πραγματικά περιστατικά της κάθε περίπτωσης.

Τέλος, μιλώντας για τις επιπτώσεις για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών πιστωτικών ιδρυμάτων, το δημόσιο χρέος και λοιπές επιπτώσεις επισήμανε ότι πρόσφατα, τα 4 μεγαλύτερα πιστωτικά ιδρύματα έλαβαν 18 δισ. ευρώ από το ελληνικό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (το "ΤΧΣ") ως προκαταβολή για τη συμμετοχή του Ταμείου στην αύξηση του μετοχικού τους κεφαλαίου. Αυτό, βέβαια, είχε ήδη προβλεφθεί όταν έγινε η αναδιάρθρωση του χρέους. Τα εν λόγω 18 δισ. ευρώ προέρχονται από ένα αποθεματικό 50 δισ. ευρώ που προβλέπεται στη νέα δανειακή σύμβαση που πρόσφατα υπέγραψε η Ελλάδα με τους διεθνείς δανειστές της. Πρόκειται για πόρους που προέρχονται από τις κυβερνήσεις των Ευρωπαίων εταίρων μας στην Ευρωζώνη (δηλαδή για χρήματα άλλων Ευρωπαίων φορολογουμένων), οι οποίοι στηρίζουν την ελληνική προσπάθεια για έξοδο από την κρίση.

Λαμβάνοντας υπόψη τα γενικά και οριζόντια κριτήρια προσδιορισμού του πεδίου εφαρμογής της πρότασης νόμου, προκύπτει ότι η χρηματοοικονομική επίπτωση των διατάξεων της πρότασης νόμου θα ανέλθει σε δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ για τα πιστωτικά ιδρύματα, γεγονός που θα μπορούσε να οδηγήσει ακόμα και σε διπλασιασμό των κεφαλαιακών αναγκών των πιστωτικών ιδρυμάτων, οι οποίες ανέρχονται στο ποσό των 50 δισ. ευρώ με τα οποία έχει προικοδοτηθεί το ΤΧΣ. Ακριβέστερη προσέγγιση του ανωτέρω ποσού θα προκύψει μετά και την εξειδίκευση των γενικών κριτηρίων του προσωπικού πεδίου εφαρμογής της πρότασης νόμου.

Μια τέτοια απόφαση, ανέφερε ο κ.Γκόρτσος, θα συνεπάγοταν ισόποσες ζημίες στους ισολογισμούς των πιστωτικών ιδρυμάτων και, κατά συνέπεια, περαιτέρω μείωση της κεφαλαιακής τους επάρκειας, με ζημία για τους καταθέτες και τους μετόχους τους, ο κυριότερος εκ των οποίων θα είναι πλέον, για τα περισσότερα ελληνικά πιστωτικά ιδρύματα, το ΤΧΣ, δηλαδή τελικά το Ελληνικό Δημόσιο. Οι ανωτέρω ζημίες θα έπρεπε να καλυφθούν, κυρίως, μέσω μιας νέας ανακεφαλοποίησης των ελληνικών πιστωτικών ιδρυμάτων με κεφάλαια που θα έπρεπε να αναζητηθούν από τους Ευρωπαίους εταίρους και το ΔΝΤ, γεγονός μη δεδομένο, ενώ, ταυτόχρονα, στην περίπτωση αυτή, το δημόσιο χρέος θα καθίστατο πιθανόν μη βιώσιμο.

capital
Διαβάστε Περισσότερα » "Ξεπερνούν τα 29 δισ. ευρώ οι ενέργειες ρύθμισης χρεών από τις τράπεζες"

SOS εκπέμπουν τα φαρμακεία - Υπό καθεστώς κατάρρευσης η αγορά φαρμάκου

Ζήτημα ημερών πλέον είναι να σταματήσει η διάθεση φαρμάκων στους ασφαλισμένους από τα φαρμακεία της χώρας. Το έργο το έχουμε ξαναδεί και... καταντάει κουραστικό πλέον. Ο ΕΟΠΥΥ, ο ενιαίος ασφαλιστικός φορέας, έχει κηρύξει στάση πληρωμών με αποτέλεσμα η πλειοψηφία των φαρμακείων να βρίσκονται σε αδιέξοδο αφού καλούνται να αγοράσουν φάρμακα τοις μετρητοίς και να περιμένουν να πληρωθούν επί πιστώσει.

Όπως κάθε μισθωτός και συνταξιούχος, έτσι και ο φαρμακοποιός περιμένει κάθε μήνα την καταληκτική ημερομηνία για να πληρωθεί από τα ασφαλιστικά ταμεία και να καλύψει τις ανάγκες του (ενοίκιο, λειτουργικά έξοδα, μισθοί προσωπικού κλπ). Με δεδομένο το 15% μεικτό περιθώριο κέρδους, κάθε μήνας καθυστέρησης απο τον ΕΟΠΥΥ ισοδυναμεί με επτά μήνες μεικτών κερδών. Ποιος αντέχει να παραμένει απλήρωτος για 21 μήνες; Εδώ και μερικούς μήνες ο ΕΟΠΥΥ πληρώνει όποτε θέλει και φυσικά εκπρόθεσμα κατά παράβαση του νόμου και της σχετικής σύμβασης. Ο Υπουργός Υγείας ζητάει κατανόηση και υπομονή. Κατανόηση και υπομονή όμως δεν φαίνεται να δείχνουν ούτε οι τράπεζες ουτε οι φαρμακευτικές εταιρείες οι οποίοι ζητάνε τα χρήματα στην ώρα τους.



Σήμερα οφείλονται στους φαρμακοποιούς όλης της χώρας χρήματα που αντιστοιχούν στους μήνες Μάιο, Ιούνιο, Ιούλιο. Φάρμακα δηλαδή τα οποία έχουν δώσει οι φαρμακοποιοί στους Έλληνες ασφαλισμένους και περιμένουν να εισπράξουν από τα ασφαλιστικά ταμεία. Φάρμακα τριών μηνών λοιπόν από την τσέπη των φαρμακοποιών. Επίσης οφείλονται χρήματα απο το 2011, χρήματα για τα οποία φορολογούνται κανονικά (ενώ παραμένουν ανείσπρακτα) και μάλιστα ήδη άρχισαν να πληρώνονται αφού τα ραβασάκια της εφορίας έχουν φτάσει (αυτά μάλλον δε δείχνουν κατανόηση και υπομονή)!

Δυστυχώς η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Οι φαρμακοποιοί δηλώνουν ότι δε πάει άλλο. Η υπομονή και η κατανόηση έχουν εξαντληθεί στους τρεις μήνες πίστωσης που έχουν ήδη δώσει. Στις 15/7 έπρεπε να καταβληθεί ο μήνας Μάιος. Στις 23/7 ανακοινώθηκε στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ ότι θα καταβληθεί το 77% των οφειλομένων, κάτι το οποίο δεν έγινε. Σε μια ευνομούμενη πολιτεία αυτό θα αποτελούσε σκάνδαλο, αφού καταστρατηγείται ο ρόλος της ΔΙΑΥΓΕΙΑΣ με αδιαφανή πλέον στοιχεία. Το ποσό των 160 εκατομμυρίων ευρώ που αναρτήθηκε ήταν κατά πως φαίνεται αέρας κοπανιστός. Ίσως ένας εισαγγελέας θα μπορούσε να διευκρινήσει πού πήγαν εκείνα τα χρήματα.

Οι φαρμακοποιοί ενημερώνουν τον ελληνικό λαό ότι δεν είναι αυτοί οι υπεύθυνοι για το χάος που θα επακολουθήσει. Η αναστολή εκτέλεσης συνταγών δεν είναι πλέον μέτρο πίεσης προς την εκάστοτε κυβέρνηση για να πληρωθούν μισό άντε ένα μήνα. Αποτελεί μέτρο επιβίωσης και αυτοάμυνας των φαρμακείων τους. Καταρρέοντας ο ΕΟΠΥΥ παίρνει μαζί του όλη την φαρμακευτική περίθαλψη του ελληνικού λαού.

Τα ΜΜΕ δείχνουν να σχολούνται με το θέμα μόνο όταν υπάρχει αναστολή πίστωσης και "ταλαιπωρούνται οι ασφαλισμένοι". Την ταλαιπωρία των ασφαλισμένων την γνωρίζουν πολύ καλύτερα όμως οι φαρμακοποιοί της χώρας οι οποίοι έρχονται αντιμέτωποι καθημερινά με τον εξαθλιωμένο Έλληνα ασφαλισμένο του οποίου το εισόδημα βλέπουν καθημερινά να περικόπτεται. Όπως ειπώθηκε όμως, χωρίς χρηματοδότηση από τον ΕΟΠΥΥ, δε μπορούν να σηκώνουν άλλο το οικονομικό βάρος ενός κοινωνικού υποτίθεται κράτους.

Αν δεν υπάρξει επαρκής χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ, τότε αναγκαστικά είναι νομοτελειακό να σταματήσει και η ιατροφαμακευτική περίθαλψη. Ο Έλληνας θα κληθεί και πάλι να βάλει το χέρι βαθιά στην τσέπη του.

farmakopoioi
Διαβάστε Περισσότερα » "SOS εκπέμπουν τα φαρμακεία - Υπό καθεστώς κατάρρευσης η αγορά φαρμάκου"

Επί 21 χρόνια έπαιρνε σύνταξη αναπηρίας αλλά εργαζόταν κανονικά σε τράπεζα

Έβαλε μέσα το ΙΚΑ 131.000€

Ούτε ένα, ούτε δυο αλλά 21 ολόκληρα χρόνια, συνταξιούχος έπαιρνε αναπηρική σύνταξη από το ΙΚΑ, αλλά την ίδια στιγμή εργαζόταν και ασφαλιζόταν σε τράπεζα.

Η απάτη αποκαλύφθηκε σήμερα καθώς μέσα από τις ηλεκτρονικές διασταυρώσεις η διοίκηση του Ιδρύματος ανακάλυψε τον… διπλοθεσίτη συνταξιούχο.

Από τις 30 Οκτωβρίου του 1989 έως τις 31 Δεκεμβρίου του 2010, ο συγκεκριμένος συνταξιούχος έπαιρνε κανονικά την αναπηρική σύνταξη και μάλιστα βαριάς αναπηρίας από το ΙΚΑ. Έβαλε μέσα το Ταμείο 131.362,99 ευρώ. Δηλαδή έπαιρνε χωρίς να δικαιούται, μηνιαίως σχεδόν 500€.

Την 1η Ιανουαρίου του 2011 κατέθεσε ξανά αίτηση σύνταξης αναπηρίας στο τοπικό υποκατάστημα ασφαλισμένων των εντασσόμενων Ταμείων και κλάδων ΤΣΠ-ΑΤΕ, ΤΣΠ-ΕΤΕ, ΤΣΠ-ΤΕ, ΤΑΠ-ΕΤΒΑ & ΤΑΠΑΕ-ΕΘΝΙΚΗ και του την έδωσαν.

Μετά την αποκάλυψη της απάτης, του έκοψαν τη σύνταξη και υποβλήθηκε μήνυση εις βάρος του στον εισαγγελέα Πρωτοδικών.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Επί 21 χρόνια έπαιρνε σύνταξη αναπηρίας αλλά εργαζόταν κανονικά σε τράπεζα"

Μόνο 200 προσλήψεις δασκάλων και καθηγητών

Μόλις 200 θα είναι οι μόνιμοι εκπαιδευτικοί οι οποίοι θα διοριστούν για το νέο σχολικό έτος (2012 - 2013), αριθμός που προκαλεί ανησυχία στην κοινότητα καθηγητών και δασκάλων.

Οι εκπαιδευτικοί φοβούνται πως η φετινή χρονιά θα είναι η πιο δύσκολη, καθώς ο αριθμός αυτός δεν είναι ικανός να καλύψει τα κενά στην εκπαίδευση.

Λιγότεροι σε σύγκριση με την περσινή σχολική χρονιά θα είναι και οι διορισμοί αναπληρωτών εκπαιδευτικών

Διαβάστε Περισσότερα » "Μόνο 200 προσλήψεις δασκάλων και καθηγητών"

To τηλεφώνημα που έκρινε το αποτέλεσμα στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών

Στο επιχείρημα του Ευάγγελου Βενιζέλου ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να διαπραγματεύεται με την τρόικα για το ελληνικό πρόγραμμα, ο Αντώνης Σαμαράς έδωσε απάντηση, καλώντας τον ίδιο τον πρόεδρο της ΕΕ Χέρμαν βαν Ρομπάι, προκειμένου να του εκθέσει τους προβληματισμούς της Αθήνας σχετικά με τη στρατηγική για τις δημοσιονομικές περικοπές. Η απάντηση που έδωσε ο Χέρμαν βαν Ρομπάι ήταν αυτή που λίγο - πολύ έκρινε και το αποτέλεσμα στη σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών: Το να μην πάρει η Ελλάδα τα μέτρα τον Αύγουστο «θα ήταν καθαρή
αυτοκτονία».

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την εφημερίδα Τα Νέα, το τηλεφώνημα του Αντώνη Σαμαρά προς τον Χέρμαν βαν Ρομπάι έκοψε τον γόρδιο δεσμό του πακέτου των 11,5 δισ. ευρώ. Ο πρωθυπουργός ανταποκρίθηκε στον προβληματισμό του προέδρου του ΠΑΣΟΚ ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί
να συνομιλεί με τεχνικά στελέχη και υπαλλήλους όπως αυτά που απαρτίζουν την τρόικα. Επρεπε να απευθυνθεί στις πολιτικές ηγεσίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Εφαρμόζοντας αυτήν ακριβώς τη συλλογιστική, ο Σαμαράς τηλεφώνησε στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ως θεσμικό εκφραστή της πολιτικής Ευρώπης και ένα πρόσωπο που, ειρήσθω εν παρόδω, εκτιμά ιδιαίτερα και ο Ευ.Βενιζέλος από τις εμπειρίες που είχε ως υπουργός Οικονομικών.

Όπως σημειώνουν Τα Νέα, ο Αντώνης Σαμαράς βρήκε τον Ρόμπαϊ στη Νότια Αφρική και μάλιστα τον ξύπνησε. Αλλά ο Φλαμανδός, πιστός στο καθήκον, συνομιλούσε μαζί του για σαράντα πέντε λεπτά. Ο πρωθυπουργός τού εξέθεσε την κατάσταση, τα διλήμματα ενώπιον του πακέτου 11,5 δισ. ευρώ, αλλά και τους προβληματισμούς των εταίρων του στην κυβέρνηση.

Ο Ρόμπαϊ τον άκουσε και του είπε εν πολλοίς ότι το να μην πάρει η Ελλάδα τα μέτρα τον Αύγουστο «θα ήταν καθαρή αυτοκτονία».

Όλα αυτά τα ανέφερε αναλυτικά ο πρωθυπουργός στην εισήγησή του προς τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς στη σύσκεψη στο Μαξίμου. Η άρνηση να πάρουμε τα μέτρα, εξήγησε ο Αντ.Σαμαράς, επιφέρει αρνητική έκθεση της τρόικας, άρνηση εκταμίευσης της δόσης του Αυγούστου και, βεβαίως, άρνηση για την επιμήκυνση.

Ο ίδιος εμφανίστηκε πεπεισμένος ότι η ελληνική κοινή γνώμη έχει πεισθεί για την αναγκαιότητα της παραμονής της χώρας στην ευρωζώνη.

«Εγώ προτιμώ τη βεβαιότητα του 2+2 (εννοούσε την επιμήκυνση) από τη βεβαιότητα της αρνητικής έκθεσης της τρόικας και της ρήξης με την Ευρώπη» είπε.

Ο πρωθυπουργός ζήτησε από τον Ευ.Βενιζέλο και τον Φ.Κουβέλη να βγουν από το Μαξίμου με ενιαία θέση, κάτι που τελικά έγινε.

in
Διαβάστε Περισσότερα » "To τηλεφώνημα που έκρινε το αποτέλεσμα στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών"

Βάνα Μπάρμπα: «Κατέβηκα στην πολιτική για να βολευτώ»! (ΒΙΝΤΕΟ)

Το ότι κατέβηκε στην πολιτική για να βολευτεί παραδέχθηκε η Βάνα Μπάρμπα και κυριολεκτικά άφησε τους πάντες άφωνους με την αφοπλιστική της ειλικρίνεια!

«Η δική μου εμπλοκή έχει να κάνει με τη σκέψη του να βολευτώ. Συνήθως, εμείς οι άνθρωποι που είμαστε λίγο αναγνωρίσιμοι, επειδή ο κόσμος μας ξέρει, προσπαθούμε να εξαγοράσουμε τη φήμη μας. Θεωρώ πως ήταν λάθος έτσι όπως έγινε. Πήγα παρορμητικά», είπε η γνωστή ηθοποιός, υποψήφια με το ΛΑΟΣ στις εκλογές που πέρασαν.

Η Βάνα δεν πήρε έδρανο στη Βουλή, ωστόσο, υποστήριξε πως κι αν είχε εκλεγεί τα ίδια θα έλεγε: «πάλι θα έλεγα ότι ήταν προδοσία. Θεωρώ πως θα έπρεπε να δίνουν 500 με 1000 ευρώ στον κάθε βουλευτή, το maximum. Τότε να δεις αν θα τρέχανε, τότε να δεις πόσοι από εμάς θα ήθελαν να εξαργυρώσουν τη φήμη τους με μία καρέκλα».

«Θεωρώ ότι τις δύσκολες εποχές πρέπει να ξαναγυρνάμε πάλι προς τα πίσω. Να γυρνάμε σε πράγματα απλά. Ένα περπάτημα με φίλους, ένα ηλιοβασίλεμα. Όλα αυτά δεν κοστίζουν χρήματα», είπε η ηθοποιός και… έκανε ποδήλατο κατά την διάρκεια της συνέντευξης, ενώ τόνισε πως είναι επιλογή της να μεγαλώνει μόνη ένα παιδί: «ίσως είμαι δειλή, ίσως δεν μπορούσα να μείνω σε μια σχέση. Γάμο δεν έκανα ποτέ και ούτε θα κάνω. Απ’ την άλλη, ποτέ μη λες ποτέ!».



Διαβάστε Περισσότερα » "Βάνα Μπάρμπα: «Κατέβηκα στην πολιτική για να βολευτώ»! (ΒΙΝΤΕΟ)"

Ο εισαγγελέας καλεί τον Ρουμελιώτη για εξηγήσεις

Ο οικονομικός εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης κάλεσε για εξηγήσεις τον πρώην εκπρόσωπο του της Ελλάδας στο ΔΝΤ, Παναγιώτη Ρουμελιώτη με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις του πως το πρόγραμμα δημοσιονομικής εξυγίανσης της χώρας από το Ταμείο, ήταν γνωστό πως θα αποτύχει.

Στην ίδια παραγγελία εμπεριέχεται η διατύπωση για τη διερεύνηση τυχόν διάπραξης του αδικήματος της «απιστίας σε βάρος του δημοσίου», αλλά και «εγκλημάτων σχετιζομένων με την οικονομία», όπως και η ρητή εντολή «να ανευρεθεί άμεσα και να προσέλθει να καταθέσει ο κ. Ρουμελιώτης».

Μιλώντας στους Νew York Times, ο κ. Ρουμελιώτης είπε πως το ΔΝΤ γνώριζε εξαρχής ότι «το ελληνικό πρόγραμμα δεν βγαίνει», αφού πουθενά δεν είχε εφαμοστεί με επιτυχία, για να προκαλέσει την αντίδραση του πρώην πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου, συνεργάτες του οποίου, του καταλόγισαν ότι δεν ενημέρωσε κανέναν σχετικά και ούτε, όταν διαπίστωσε να γίνεται η σχετική συζήτηση στο Ταμείο, έθεσε το θέμα για να πάρει απαντήσεις από τους αρμοδίους και στη συνέχεια να ενημερώσει, ως όφειλε την κυβέρνηση της χώρας του.

Παράλληλα, ο κ. Ρουμελιώτης επανήλθε με γραπτή δηλωση, με την οποία ζητούσε να ερωτηθεί ο πρώην πρωθυπουργός, αν γνώριζε τις απόψεις του τότε επικεφαλής του Ταμείου Ντομινίκ Στρος Καν, «σχετικά με τις προβληματικές πτυχές του προγράμματος που εκπονήθηκε από την Ελλάδα».

Επίσης, ζητούσε από τον κ. Παπανδρέου να διευκρινίσει:
1) Γιατί δεν επιδίωξε την άμεση αναδιάρθρωση του ελληνικού δημοσίου χρέους, όπως του υποδείκνυε ο Ντομινίκ Στρος Καν

2) γιατί αποδέχτηκε τόσο υψηλό επιτόκιο δανεισμού από την Ευρωζώνη

3) γιατί συμφώνησε σε τόσο μικρή χρονική περίοδο δημοσιονομικής προσαρμογής. Ο κ. Ρουμελιώτης υποστήριξε μάλιστα ότι ο ίδιος ενημέρωσε τον κ. Παπανδρέου για τα τρία αυτά θέματα.

newpost
Διαβάστε Περισσότερα » "Ο εισαγγελέας καλεί τον Ρουμελιώτη για εξηγήσεις"

Ο Ψυχάρης με 78,373% μετοχές του ΔΟΛ στα χέρια του!

Συνολικά 8.131.204 μετοχές, οι οποίες αντιπροσωπεύουν ποσοστό 78,373% του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου της ΔΟΛ Α.Ε., θα κατέχει ο κ. Σταύρος Ψυχάρης μετά το τέλος της περιόδου αποδοχής της Δημόσιας Πρότασης που κατέθεσε για την απόκτηση μετοχών της εταιρείας Υπενθυμίζεται ότι την 23η Μαΐου 2012, ο κ. Ψυχάρης απηύθυνε υποχρεωτική δημόσια πρόταση για την απόκτηση του συνόλου των κοινών ονομαστικών μετά ψήφου μετοχών της ΔΟΛ Α.Ε., που ο ίδιος δεν κατείχε κατά την ημερομηνία που κατέστη υπόχρεος για την υποβολή της Δημόσιας Πρότασης (3 Μαΐου 2012), ήτοι, 4.172.198 μετοχών, οι οποίες αντιπροσωπεύουν ποσοστό περίπου 40,214% του συνολικού μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου της εταιρείας.

Η περίοδος αποδοχής της δημόσιας πρότασης άρχισε την Τρίτη 3 Ιουλίου 2012 και έληξε τη Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012.

Κατά την 3η Μαΐου 2012, ο κ. Ψυχάρης κατείχε 6.202.802 μετοχές, οι οποίες αντιπροσώπευαν ποσοστό 59,786% του συνολικού καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου της εταιρείας. Κατά την ημερομηνία της Δημόσιας Πρότασης (23 Μαΐου 2012), κατείχε 6.219.422 μετοχές, οι οποίες αντιπροσώπευαν ποσοστό 59,946% του συνολικού καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου της εταιρείας.

Κατά τη διάρκεια της Περιόδου Αποδοχής προσφέρθηκαν από αποδεχόμενους τη Δημόσια Πρόταση μετόχους 1.607.751 μετοχές, δηλαδή μετοχές που αντιπροσωπεύουν ποσοστό 15,496% του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου της εταιρείας.

Στο πλαίσιο της Δημόσιας Πρότασης και σύμφωνα με τους όρους αυτής, ο κ. Ψυχάρης απέκτησε χρηματιστηριακώς από την ημερομηνία της Δημόσιας Πρότασης και μέχρι και τη λήξη της περιόδου αποδοχής, 304.031 μετοχές, οι οποίες αντιπροσωπεύουν ποσοστό 2,930% του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου της εταιρείας.

Επομένως, ο κ. Ψυχάρης θα κατέχει μετά την εξωχρηματιστηριακή μεταβίβαση των μετοχών που προσφέρθηκαν κατά τη διάρκεια της περιόδου αποδοχής της Δημόσιας Πρότασης, συνυπολογιζομένων και των μετοχών που αποκτήθηκαν χρηματιστηριακώς από την ημερομηνία της Δημόσιας Πρότασης και μέχρι το τέλος της περιόδου αποδοχής, 8.131.204 μετοχές, οι οποίες αντιπροσωπεύουν ποσοστό 78,373% του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου της εταιρείας.

Σε αυτό το ποσοστό δεν συμπεριλαμβάνονται εκείνες οι πρόσθετες μετοχές που τυχόν αγοράσει ο Προτείνων μέχρι και την ημερομηνία ολοκλήρωσης της ως ανωτέρω εξωχρηματιστηριακής μεταβίβασης

Διαβάστε Περισσότερα » "Ο Ψυχάρης με 78,373% μετοχές του ΔΟΛ στα χέρια του!"

"Μια Εταιρεία για τα αεροδρόμια " προτείνει ο Βασιλάκης της Aegean

Τη δημιουργία μιας ευέλικτης και αυτόνομης εταιρείας που θα διαχειρίζεται πόρους για τα αεροδρόμια πρότεινε χθες από το Ηράκλειο ως λύση ο κ. Ευτύχης Βασιλάκης της Aegean που επεσήμανε ότι ακόμη και εάν γίνει το νέο αεροδρόμιο στο Καστέλι,

δεν πρέπει να επαναληφθούν τα λάθη που έγιναν στο “Βενιζέλος”. Η πρόταση Βασιλάκη στην ουσία αφορούσε και τις δύο φάσεις λειτουργίας των αεροδρομίων-και την τωρινή και την επόμενη της ιδιωτικοποίησης - αναφέρεται ουσιαστικά σε μια εταιρεία που θα ελέγχεται μεν από το Δημόσιο, αλλά θα έχει πόρους και θα είναι ευέλικτη! Έφερε μάλιστα χαρακτηριστικά το παράδειγμα του ΟΠΑΠ και υπογράμμισε ότι "δεν μπορεί σήμερα η ΥΠΑ για κάθε απλή προμήθεια να πρέπει να πάρει εγκρίσεις κλπ".

Ο κ. Βασιλάκης, παρόντων του περιφερειάρχη Στ. Αρναουτάκη, του αντιπεριφερειάρχη κ. Καλογερή, υπηρεσιακών παραγόντων, των αερολιμεναρχών Ηρακλείου και Χανίων κ. Πλιάκα και Καστρινάκη, αλλά και δικών του συνεργατών παρουσίασε τις προτάσεις της Aegean τονίζοντας ότι πρέπει να “γίνουν έργα αναβάθμισης των αεροδρομίων τα οποία να τα καθιστούν λειτουργικά με στόχο την εξυπηρέτηση των επιβατών”.

cretalive
Διαβάστε Περισσότερα » ""Μια Εταιρεία για τα αεροδρόμια " προτείνει ο Βασιλάκης της Aegean"

Βουλευτές ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ ζήτησαν να αλλάξει η Ιστορία!

Μεγάλο πολιτικό θέμα έχει προκύψει με τους μουσουλμάνους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ, τα ονόματα των οποίων φιγουράρουν πρώτα-πρώτα στη λίστα των μελών της αυτοαποκαλούμενης «Συμβουλευτικής Επιτροπής Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης-ΣΕΤΜΔΘ», που ζητά να ξαναγραφεί η Ελληνική Ιστορία και να μη γίνονται αναφορές στις τουρκικές φρικαλεότητες στη Σμύρνη το ’22, για χάρη της… ελληνοτουρκικής φιλίας. Η χθεσινή αποκάλυψη του «Ε.Τ.» τάραξε τα νερά και αναπαράχθηκε από πολλά ΜΜΕ.

Στην ιστοσελίδα της «ΣΕΤΜΔΘ» http://www.bttadk.org μπορείτε να δείτε τη λίστα με τα μέλη της λεγόμενης Επιτροπής. Η τουρκική εκδοχή της ιστοσελίδας είναι πιο ενημερωμένη καθώς στην κορυφή της λίστας εμφανίζονται τα ονόματα των βουλευτών Αχμέτ Χατζηοσμάν (Ροδόπης – ΠΑΣΟΚ), Αϊχάν Καραγιουσούφ (Ροδόπης – ΣΥΡΙΖΑ) και Χουσεΐν Ζεϊμπέκ (Ξάνθης – ΣΥΡΙΖΑ). Αντίθετα, η ελληνική «βερσιόν» της ιστοσελίδας δεν ανανεώνεται (όπως φαίνεται) τόσο τακτικά, με αποτέλεσμα στην κατηγορία των μελών να εμφανίζονται τα ονόματα του πρώην βουλευτή Ξάνθης Τσετίν Μαντατζή και του επενεκλεγέντα Αχμέτ Χατζηοσμάν.

Ενστερνίζονται την επιστολή;

Οι Έλληνες (μουσουλμάνοι στο θρήσκευμα) βουλευτές θα πρέπει να απαντήσουν αν ενστερνίζονται την επιστολή της «ΣΕΤΜΔΘ» και συμφωνούν με την πρόταση να αλλάξει η… ιστορία της καταστροφής της Σμύρνης στο πλαίσιο της… ελληνοτουρκικής φιλίας. Επιπλέον, θα είναι προς όφελος όλων να ξεκαθαρίσουν τη θέση τους με τα σημεία της επιστολής τα οποία αναφέρουν τους μουσουλμάνους της περιοχής «ως Τούρκοι της Δυτικής Θράκης».

Πρόεδρος της… περίφημης «ΣΕΤΜΔΘ» έχει αναλάβει στα τέλη Φεβρουαρίου ο δήμαρχος Ιάσμου Ισμέτ Καντί, ενώ στις θέσεις των αντιπροέδρων βρίσκονται ο δήμαρχος Αρρειανών Ιμπραήμ Σερίφ και Μύκης Μουσταφά Τσουκάλ, δίνοντας ένα «αυτοδιοικητικό αέρα» στη διοίκηση. Χαρακτηριστικό του ρόλου που παίζει η αυτοαποκαλούμενη Επιτροπή είναι το γεγονός ότι ο Ισμέτ Καντί συμμετείχε σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 25 Απριλίου 2012, σε αίθουσα της τουρκικής βουλής, με αντικείμενο τις ελληνικές εκλογές! Προφανώς ο πρόεδρος της αυτοαποκαλούμενης ΣΕΤΜΔΘ περιέγραψε την κατάσταση και έλαβε εντολές από το διευθυντήριο της Αγκυρας για το πώς θα πρέπει να ψηφίσουν οι μουσουλμάνοι κάτοικοι της Θράκης.

Πριν από μερικές μέρες ο αντιπρόεδρος της «Επιτροπής» και δήμαρχος Αρρειανών Ιμπραήμ Σερίφ συμμετείχε στην 14η πανήγυρη «Δυτικοθρακιωτών», που πραγματοποιήθηκε στην Προύσα με διοργανωτή τον… «Σύλλογο Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης». Στο πανό με τους μεγάλους χορηγούς της πανήγυρης υπήρχε και το δικό του όνομα… Προφανώς, τα χρήματα προήλθαν από τα προσωπικά του έσοδα κι όχι από τα ταμεία του δήμου…

«Την αγνοούμε… Το βιβλίο δεν αλλάζει»

Το πλέον επίσημο βήμα, αυτό της εθνικής αντιπροσωπίας, επέλεξε χθες ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος για να στείλει το μήνυμα σε όσους «ορέγονται» να αλλάξουν… την ελληνική Ιστορία και με λιτό και απόλυτα σαφή τρόπο διαμήνυσε προς όλες τις κατευθύνσεις ότι «το βιβλίο της Ιστορίας της ΣΤ’ Δημοτικού δεν αλλάζει. Λάβαμε την επιστολή και την αγνοούμε. Το βιβλίο, δεν αλλάζει…»

Με αυτό τον τρόπο, ο κ. Κ. Αρβανιτόπουλος έδωσε «απάντηση» στην επιστολή-σοκ της αυτοαποκαλούμενης «Συμβουλευτικής Επιτροπής Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης»

Η άμεση και με καταλυτικό τρόπο απόρριψη από τον υπουργό Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλο, «λάβαμε την επιστολή και την αγνοούμε…», έκοψε τη φόρα όχι μόνο στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Τέρενς Κουίκ, που νωρίτερα έθεσε το θέμα ανεβάζοντας τους τόνους για τις προκλητικές αξιώσεις της Τουρκίας, που βρίσκονται πίσω από τέτοιου είδους, υποτίθεται, μειονοτικών επιτροπών της Θράκης, αλλά και σε οποιαδήποτε εθνικιστική ανακύκλωσή του.

(Από τον Ελεύθερο Τύπο)

antinews
Διαβάστε Περισσότερα » "Βουλευτές ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ ζήτησαν να αλλάξει η Ιστορία!"

Πριν από τη ΔΕΘ οι ανακοινώσεις των μέτρων

Το μεγαλύτερο κομμάτι του παζλ που αφορά τα μέτρα ύψους 11,5 δισ. ευρώ φαίνεται πως ολοκληρώθηκε μετά τη νέα συνάντηση που είχαν χθες οι τρεις κυβερνητικοί εταίροι. Ουσιαστικά η σύσκεψη στο Μέγαρο Μάξιμου «κλείδωσε» αυτά τα μέτρα και από σήμερα το οικονομικό επιτελείο καλείται στις συνεχείς διαβουλεύσεις που θα έχει με το υψηλόβαθμο κλιμάκιο της τρόικας να πείσει ότι πρόκειται για ένα αξιόπιστο πακέτο όπως τόνισε ο Γιάννης Στουρνάρας μετά το χθεσινό ραντεβού.

Η αρχή γίνεται λοιπόν στις 2 το μεσημέρι με το οικονομικό επιτελείο να ξεκινά τη διαπραγμάτευση κατ’ ουσία με τους δανειστές. Έργο διόλου εύκολο καθώς μέσα στο μήνα που διανύουμε θα πρέπει να γίνουν και οι σχετικές ανακοινώσεις.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά στο τραπέζι του διαλόγου θα πέσουν τα μέτρα που αφορούν το θέμα της αύξησης των ορίων ηλικίας για τη συνταξιοδότηση, το εφάπαξ, τα κοινωνικά και προνοιακά επιδόματα και όχι μόνο. Ουσιαστικά με τη σημερινή συνάντηση γίνεται η αρχή μιας μακράς σειράς επαφών ανάμεσα στο οικονομικό επιτελείο και τους εκπροσώπους της τρόικας.

Κατάληξη θα έχει την έκθεση που θα πρέπει να συντάξουν οι εκπρόσωποι των δανειστών μας και θα αφορά την πορεία της δημοσιονομικής μας πολιτικής.

Τα μέτρα που εξετάζονται είναι τα εξής:

• Αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης από το 65ο στο 67ο έτος με ταχύτερη εφαρμογή των νόμων Λοβέρδου και Παπακωνσταντίνου που προέβλεπαν δυσμενείς αλλαγές στα όρια συνταξιοδότησης και υπολογισμού των συντάξεων σταδιακά έως το 2015.

• Κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού στο Δημόσιο που ήδη έχουν αντικατασταθεί με επίδομα ύψους 1.000 ευρώ ετησίως.

• Κατάργηση της 13ης και 14ης επικουρικής σύνταξης.

• Κλιμακωτές μειώσεις από 5% έως 15% στις κύριες συντάξεις

• Επιβολή πλαφόν στις συντάξεις με το ακριβές ύψος να παραμένει ανοιχτό

• «Ψαλίδι» για το εφάπαξ στο Δημόσιο

• Μείωση των συντάξεων του ΟΓΑ στους αγρότες

• Κατάργηση των κοινωνικών επιδομάτων με εξαίρεση το ΕΚΑΣ και το επίδομα ανεργίας και επιβολή εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων

• Νέες μισθολογικές περικοπές στο Δημόσιο με την αναδρομική επιβολή του ενιαίου μισθολογίου σε όλες τις ΔΕΚΟ.

Όλα τα παραπάνω αναμένεται ν’ αξιοποιηθούν από τα στελέχη του κλιμακίου τα οποία έχουν ήδη μια πρώτη εικόνα του πακέτου και μπαίνουν στη διαπραγμάτευση με σαφή στόχο να πάρουν όσα περισσότερα γίνεται

real
Διαβάστε Περισσότερα » "Πριν από τη ΔΕΘ οι ανακοινώσεις των μέτρων"

«Μπόνους» €800 μηνιαίως σε συνοριοφύλακες που πάνε στον Εβρο... από την ΕΕ

Οι 1.881 συνοριοφύλακες που ήδη έχουν μεταβεί στον Εβρο θα διαμένουν σε ξενοδοχεία και θα παίρνουν σημαντικό μπόνους από ευρωπαϊκά κονδύλια, όπως διευκρίνισε την Πέμπτη η ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη

Σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα οι άνδρες και γυναίκες που καλούνται να «θωρακίσουν» τα χερσαία μας σύνορα από πιθανό κύμα μεταναστών, ειδικά από τη Συρία, είναι ήδη σε υπηρεσία και οι περισσότεροι διαμένουν σε ξενοδοχεία, κάτι που θα ισχύσει για όλους.

Προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα το αυξημένο κόστος διαβίωσης και διαμονής, οι συνοριοφύλακες θα λαμβάνουν μηνιαίως επιμίσθιο ύψους 800 ευρώ, όπως διευκρινίστηκε από το υπουργείο.

«Οχι» σε μετακινήσεις, «ναι» σε εκούσιες μεταθέσεις-αποσπάσεις με κίνητρα
Ένστολη διαμαρτυρία πραγματοποίησαν, σήμερα, στο Κιλκίς περίπου 250 αστυνομικοί, μέλη των αστυνομικών ενώσεων Κεντρικής Μακεδονίας, αντιδρώντας στη μετακίνηση-απόσταση συναδέλφων τους στον Έβρο.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν αστυνομικοί από τη Θεσσαλονίκη, τη Χαλκιδική, την Πιερία, την Ημαθία, τις Σέρρες, την Πέλλα και το Κιλκίς, ενώ συμμετείχε και αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (Π.Ο.ΑΣ.Υ.), με επικεφαλής τον πρόεδρό της Χρήστο Φωτόπουλο.

Σε ψήφισμα διαμαρτυρίας της Π.Ο.ΑΣ.Υ. που επέδωσαν οι αστυνομικοί στο δήμαρχο Κιλκίς, Ευάγγελο Μπαλάσκα και τον αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς Χρήστο Γκουντενούδη τονίζεται -μεταξύ άλλων- ότι οι αστυνομικοί δεν αρνούνται να εκπληρώσουν την αποστολή τους «αρκεί να διασφαλίζονται τα αυτονόητα, όπως ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, διαμονής, σίτισης, υγιεινής και ασφάλειας» και ζητούν «σαφείς εντολές και εκπαίδευση των συναδέλφων στα νέα τους καθήκοντα, καθώς μια τόσο εξειδικευμένη δράση ελλοχεύει κινδύνους» και η απαραίτητη υλικοτεχνική υποδομή.

Στο ψήφισμα τονίζεται ακόμη η ανάγκη «οι αστυνομικοί οι οποίοι αποσπούνται στις Α.Δ. Αλεξανδρούπολης, Ορεστιάδας, Ξάνθης και Ροδόπης να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους κάτω από ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, διαβίωσης, υγιεινής και ασφάλειας και άμεσα να γίνει επανασχεδιασμός της δράσης αυτής, ενισχύοντας τις παραπάνω Αστυνομικές Διευθύνσεις με εκούσιες έκτακτες μεταθέσεις και αποσπάσεις με κίνητρα».

Σύμφωνα με τον γραμματέα διεθνών σχέσεων της Π.Ο.ΑΣ.Υ. Γιώργο Χατζηιωάννου, αύριο η αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας θα μεταβεί στον Έβρο προκειμένου να διαπιστώσει ιδίοις όμασι την κατάσταση και τις συνθήκες που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν οι αποσπασθέντες συνάδελφοί τους.

Στο μεταξύ, στις έξι σήμερα το απόγευμα, ανάλογη ένστολη διαμαρτυρία θα πραγματοποιήσουν στα Ιωάννινα αστυνομικοί των Ενώσεων Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας, υπό την αιγίδα της ΠΟ.ΑΣ.Υ.

ethnos
Διαβάστε Περισσότερα » "«Μπόνους» €800 μηνιαίως σε συνοριοφύλακες που πάνε στον Εβρο... από την ΕΕ"

Κρεμαστινός: Nα αποφασίσει ο λαός για τα μέτρα με δημοψήφισμα

Να γίνει δημοψήφισμα για τα μέτρα που θα ληφθούν πρότεινε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Κρεμαστινός. Ο κ.Κρεμαστινός σε ραδιοφωνική συνέντευξη του υποστήριξε πως ο ελληνικός λαός θα πρέπει να ενημερωθεί για τις σκέψεις των πολιτικών αρχηγών και να αποφασίσει εκείνος για τα μέτρα.

Μιλώντας στο ΒΗΜΑ FM εέπε χαρακτηριστικά

«Η θέση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ ότι, ακριβώς, επειδή δεν αντέχει η κοινωνία θα πρέπει, τουλάχιστον, πρώτα να ληφθούν τα μέτρα που δεν επιβαρύνουν οτιδήποτε σχετίζεται με μισθούς και συντάξεις οτιδήποτε οικονομικό θέμα που επιβαρύνει τον πολίτη και να ληφθούν τα άλλα μέτρα, να γίνει επιμήκυνση και τότε να συζητηθεί εάν υπάρχει λόγος για πρόσθετα μέτρα

Εάν όλα αυτά τα μέτρα ο κόσμος δεν τα αποδεχτεί, στην πράξη κι επαναληφθούν οι αξέχαστες εκείνες συγκεντρώσεις έξω από τη Βουλή, έχω την εντύπωση – δική μου γνώμη είναι αυτή- πρέπει να ενημερωθεί ο κόσμος και να αποφασίσει για τα μέτρα. Όχι για το ευρώ και την Ευρωζώνη.

Να κάνει δημοψήφισμα και να του πει η κυβέρνηση, εάν δεν ληφθούν αυτά τα μέτρα θα έχουμε αυτές τις επιπτώσεις. Εάν ληφθούν θα έχουμε αυτές τις επιπτώσεις. Δεν μπορεί η χώρα να διαλυθεί, όπως διαλύθηκε την πρώτη φορά και να έρθουν άλλα μέτρα, εκτός από αυτά που συζητάμε τώρα».

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Κρεμαστινός: Nα αποφασίσει ο λαός για τα μέτρα με δημοψήφισμα"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news