facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

Παρέμβαση Εισαγγελέα για το διαγωνισμό προμήθειας συστήματος αναγνώρισης αποτυπωμάτων

Την παρέμβαση του οικονομικού εισαγγελέα Γρ. Πεπόνη προκάλεσε δημοσίευμα για την προμήθεια συστήματος αυτόματης αναγνώρισης αποτυπωμάτων από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας. Ο διαγωνισμός ξεκίνησε πέρυσι το καλοκαίρι και κινδυνεύει να τιναχθεί στον αέρα εξαιτίας σοβαρών καταγγελιών για ατασθαλίες στη διαδικασία, προς όφελος ιδιωτικών εταιρειών οι οποίες μετέχουν σε αυτόν, ενώ κάποιοι υποστηρίζουν πως δημιούργησε έριδες και εντός των τειχών της ΕΛ.ΑΣ..

Οι καταγγελίες αναφέρουν πως επιλέχθηκε συγκεκριμένος «λανθασμένος» μαθηματικός τύπος για την αξιολόγηση των εταιρειών που συμμετείχαν στο διαγωνισμό ώστε να ευνοηθεί συγκεκριμένη εταιρεία. Το έργο χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ και ξεκίνησε να υλοποιείται μέσω της διαχειριστικής αρχής «Κοινωνία της Πληροφορίας». Έχει προϋπολογισμό 8 εκατ. ευρώ και φορέας υλοποίησης είναι το υπουργείο Δημόσιας Τάξης. Μέσω του προγράμματος - λογισμικού, η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών επρόκειτο να αποκτήσει ψηφιακό αρχείο δακτυλικών αποτυπωμάτων και τη δυνατότητα να αναγνωρίζει - ταυτοποιεί αυτόματα κάθε νέο αποτύπωμα που προστίθεται στη βάση δεδομένων της. Το οξύμωρο πάντως είναι πως ενώ αντιγράφηκαν τα τεχνικά χαρακτηριστικά από το σύστημα που χρησιμοποιεί το Ισραήλ, δεν έγινε το ίδιο και για τα κριτήρια μέσω των οποίων θα γινόταν η αξιολόγηση των εταιρειών.

Ο μαθηματικός τύπος λοιπόν ανέδειξε πρώτο το σύστημα εταιρείας που παρουσίασε 31 σφάλματα στις 130 «αναζητήσεις», δεύτερο σύστημα εταιρείας που παρουσίασε 29 σφάλματα σε 130 αναζητήσεις και τρίτο σύστημα εταιρείας που παρουσίασε 14 λάθη σε ίδιο αριθμό αναζητήσεων. Προβάδισμα δηλαδή, σύμφωνα με τη διακήρυξη που είχε συμφωνηθεί, είχε το λογισμικό με τα περισσότερα σφάλματα!

Με βάση αυτά τα στοιχεία, που δημοσίευσε η εφημερίδα «Καθημερινή», ο κ. Πεπόνης θα διερευνήσει να έχει διαπραχθεί το αδίκημα της «απιστίας».

capital
Διαβάστε Περισσότερα » "Παρέμβαση Εισαγγελέα για το διαγωνισμό προμήθειας συστήματος αναγνώρισης αποτυπωμάτων"

Αντιδρούν οι δήμαρχοι στην κατάργηση τελών μέσω ΔΕΗ

Άμεση συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος ζητεί με επιστολή του ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κ.Ασκούνης, μετά την πρόταση του προέδρου της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας κ. Βασιλάκου, να καταργηθεί... η είσπραξη δημοτικών τελών μέσω των τιμολογίων της ΔΕΗ.

Στη σχετική επιστολή, ο κ. Ασκούνης εκφράζει τη δυσαρέσκειά του για το γεγονός ότι η σχετική συζήτηση της ηγεσίας του ΥΠΕΚΑ έγινε χωρίς να προηγηθεί οποιαδήποτε συζήτηση με την ΚΕΔΕ.

Αφού χαρακτηρίζει το γεγονός της μη ενημέρωσης της ΚΕΔΕ «ανεπίτρεπτο», στην επιστολή εξηγεί ότι «σήμερα που οι επιχορηγήσεις από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους παρουσιάζουν μείωση της τάξεως του 60%».

Οπότε, «η όποια μεταβολή του τρόπου είσπραξης των δημοτικών τελών θα επιφέρει ακαριαία οικονομική κατάρρευση των Δήμων».

Εξάλλου, με επιστολή του στον υπουργό Εργασίας, ο κ. Ασκούνης ζητά 125 εκατ. ευρώ από τα αδιάθετα κονδύλια του ΕΣΠΑ, προκειμένου να μη μείνουν εκτός του προγράμματος «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» του ΕΠ «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού 2007-2013» το 55% των συνολικά 96.000 αιτήσεων, που υποβλήθηκαν για φιλοξενία παιδιών σε παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς, Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών και ΑμεΑ για τη σχολική χρονιά 2012 - 2013.

Στο Πρόγραμμα έχουν υπαχθεί 2.240 δομές, με 84.049 θέσεις φροντίδας παιδιών και ΑμεΑ, αυξημένες κατά 44% σε σχέση με το 2011.

prismanews
Διαβάστε Περισσότερα » "Αντιδρούν οι δήμαρχοι στην κατάργηση τελών μέσω ΔΕΗ"

Δεν αρκούν πλέον τα λόγια, απαιτούνται πράξεις, το μήνυμα Μπαρόζο

«Δεν αρκούν πλέον τα λόγια, οι πράξεις είναι πολύ πιο σημαντικές. Μετά τη συνάντησή μου με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά έχω την πεποίθηση ότι θα προκύψουν αποτελέσματα» είπε ο Μπαρόζο μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, που έγινε σε ιδιαιτέρως φιλικό κλίμα.

Οι δύο άνδρες συμφώνησαν ότι «πρέπει να υπάρξει χειροπιαστή προοπτική εξόδου από την κρίση», με τον κ. Μπαρόζο να επαναλαμβάνει ότι δεν υπάρχει λιγότερο επώδυνη εναλλακτική λύση, ιδιαίτερα για τις πιο αδύναμες ομάδες. «Ξαναχτίστε τη χώρα με τη δική μας υποστήριξη» τόνισε.

Παράλληλα, ο κ. Μπαρόζο έστειλε μήνυμα προς τους Ευρωπαίους αξιωματούχους που με τα σχόλιά τους προκαλούν πρόβλημα στην Ελλάδα, λέγοντας ότι «κάποιες στιγμές κάποιοι δεν καταλαβαίνουν ότι βρισκόμαστε όλοι στο ίδιο καράβι».

«Θα αναθέσουμε την ευθύνη στην ΕΚΤ, για την εποπτεία των ευρωπαϊκών τραπεζών. Πρέπει όλοι να συσπειρωθούμε για το μέλλον του νομίσματός μας. Κάποιες στιγμές κάποιοι δεν καταλαβαίνουν ότι βρισκόμαστε όλοι στο ίδιο καράβι» είπε συγκεκριμένα.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός εξέφρασε την αποφασιστικότητα της Ελλάδας για διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις αλλά και εφαρμογή των μέτρων για δημοσιονομική εξυγίανση. Παράλληλα, τόνισε «την ανάγκη να αποφεύγονται δηλώσεις από Ευρωπαίους αξιωματούχους την ώρα που η χώρα κάνει την προσπάθειά της»

«Είμαστε αποφασισμένοι ως κυβέρνηση τριών κομμάτων να προχωρήσουμε σε διαρθρωτικές αλλαγές και την υλοποίηση των συμφωνημένων μέτρων για τον περιορισμό του ελλείμματος. Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να υπάρξει η αναγκαία ανάκαμψη» είπε ο κ. Σαμαράς.

Ο πρωθυπουργός διαβεβαίωσε τον κ. Μπαρόζο ότι θα προχωρήσει σε διευρυμένες αποκρατικοποιήσεις και συγχωνεύσεις, σε αλλαγές στο επενδυτικό περιβάλλον και ότι θα χτυπήσει τη γραφειοκρατία και τη φοροδιαφυγή. Επίσης, ότι θα υπάρξουν ριζικές μειώσεις στις δαπάνες και στις σπατάλες.

Ο κ. Μπαρόζο δήλωσε ικανοποιημένος από τις διαβεβαιώσεις που έλαβε από τον πρωθυπουργό και εξέφρασε τη χαρά του που τις δεσμεύσεις αυτές απέναντι στους εταίρους μοιράζονται και οι κ.κ Βενιζέλος και Κουβέλης.

«Ο κ. Σαμαράς με διαβεβαίωσε για την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει τα προβλήματα και ξέρω ότι την ίδια αποφασιστικότητα συμμερίζονται και οι δύο άλλοι εταίροι της κυβέρνησης» είπε ο πρόεδρος της Κομισιόν.

«Ο πρωθυπουργός με διαβεβαίωσε ότι η Ελλάδα θα τηρήσει τις δεσμεύσεις που προέρχονται από το Β’ Μνημόνιο, αλλά χρειάζονται αποτελέσματα, αποτελέσματα, αποτελέσματα. Δεν αρκούν πλέον τα λόγια. Μετά τη συνάντησή μου με τον κ. Σαμαρά πιστεύω ότι θα υπάρξουν αποτελέσματα» πρόσθεσε ο κ. Μπαρόζο.

Ο Ευρωπαίος αξιωματούχος απευθύνθηκε στους Έλληνες πολίτες, λέγοντας: «Ξέρω ότι πολλοί αισθάνονται ότι έχει χαθεί η ελπίδα, πολλοί είναι υποχρεωμένοι να δεχθούν πολύ δύσκολες θυσίες και πάρα πολλοί διερωτώνται γιατί να πρέπει να κάνουν ακόμη περισσότερα».

«Καταλαβαίνω αυτές τις ανησυχίες, τους προβληματισμούς, και συμφωνώ ότι κάποιες από τις προσπάθειες φαίνονται άδικες, αλλά καλώ τους πολίτες να λάβουν υπόψη το γεγονός ότι άλλες εναλλακτικές δυνατότητες θα είναι πιο δύσκολες για την Ελλάδα και θα επηρεάσουν ακόμη περισσότερο τις πιο ευπαθείς ομάδες της ελληνικής κοινωνίας» τόνισε.

«Με τη δική μας υποστήριξη πρέπει να ξαναχτίσετε τη χώρα σας, τις δομές και την οικονομία σας και να αυξήσετε την ανταγωνιστικότητα της Ελλάδας και η καλύτερη ελπίδα για επάνοδος στην ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας βρίσκεται μέσα στην Ευρωζώνη. Η παραμονή στο ευρώ είναι η καλύτερη ευκαιρία για να αποφευχθούν χειρότερα δεινά για τον ελληνικό λαό κυρίως για ευπαθείς ομάδες» πρόσθεσε.

Ο κ. Μπαρόζο επανέλαβε τη στήριξη της Κομισιόν, λέγοντας πως «θα σταθεί στο πλευρό της Ελλάδας» και, στέλνοντας μήνυμα σε όσους μιλούν για έξοδο της χώρας μας από την Ευρωζώνη, είπε:

«Η Ελλάδα είναι κομμάτι της ευρωπαϊκής οικογένειας και της Ευρωζώνης και θέλουμε αυτό να διατηρηθεί. Όλοι οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων της Ευρωζώνης έχουν δηλώσεις με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στο ευρώ, με την προϋπόθεση ότι θα υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις που έχουν αναληφθεί».

Στις 8:30 ο Σαμαράς θα παραθέσει δείπνο εργασίας στον κ. Μπαρόζο με τη συμμετοχή υπουργών της κυβέρνησης, όπως ο Γ.Στουρνάρας, Χρ.Σταϊκούρας, Κ.Χατζηδάκης, Σ.Κεδίκογλου και οι σύμβουλοι του κ. Σαμαρά κ.κ. Λαζαρίδης και Μουρμούρας.

Από την πλευρά του κ. Μπαρόζο θα συμμετάσχει ο Χορστ Ράιχενμπαχ -ο οποίος ήρθε στην Αθήνα ειδικά για τον σκοπό αυτόν- ο Ματίας Μορς και ο κ. Καμπράλ, που είναι σύμβουλος του κ. Μπαρόζο.

in
Διαβάστε Περισσότερα » "Δεν αρκούν πλέον τα λόγια, απαιτούνται πράξεις, το μήνυμα Μπαρόζο"

Εκτός Ολυμπιακών Αγώνων ο Χονδροκούκης για ντόπινγκ!

Θετικό το πρώτο δείγμα

Νέο σοκ για την Ολυμπιακή μας ομάδα, αφού ο προσφάτως παγκόσμιος πρωταθλητής του ύψους, Δημήτρης Χονδροκούκης, βρέθηκε θετικός σε χρήση απαγορευμένων ουσιών και δεν θα αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.

Την είδηση επιβεβαίωσε ο πατέρας και προπονητής του, Κυριάκος, ο οποίος με ανακοίνωσή του χαρακτηρίζει την είδηση «εξωπραγματική», ενώ αναφέρει πως έχει ήδη ζητηθεί η εξέταση του δεύτερου δείγματος.

Η ανακοίνωση αναλυτικά:

«Αξιότιμοι έλληνες φίλαθλοι,

Παίρνουμε την πρωτοβουλία αφού ενημερωθήκαμε σήμερα και εμείς από την ΙΑΑΦ μεσω του ΣΕΓΑΣ 26.7.2012, ότι σε έλεγχο αντιντόπινγκ που υποβλήθηκε ο υιός μου και αθλητής μου Δημήτρης Χονδροκούκης, διαπιστώθηκε ότι το α’ δείγμα του ήταν θετικό στην απαγορευμένη ουσία στανοζολόλη. Αυτή την ανακοίνωση την κάνουμε για να μην διαχέεται για τα υπόλοιπα μέλη της Ελληνικής Αποστολής η οποιαδήποτε υποψία

Παρά το γεγονός ότι θεωρούμε την είδηση αυτή είναι εξωπραγματική, εντούτοις δεν έχουμε καμιά διάθεση να αμφισβητήσουμε το αποτέλεσμα του εν λόγω ελέγχου. Απεναντίας δώσαμε ήδη εντολή να εξεταστεί και το β’ δείγμα, διατηρώντας όμως την επιφύλαξη μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας να στείλουμε τα δύο δείγματα προς εξέταση και σε άλλο διαπιστευμένο εργαστήριο.

Είναι γνωστές οι θέσεις μου στο χώρο του στίβου, πως για πολλά χρόνια είμαι απέναντι στην λήψη απαγορευμένων ουσιών. Δεν διανοηθήκαμε ποτέ να πάρουμε το οτιδήποτε.

Το παράδοξο της χρήσης μιας τόσο εύκολα ανιχνεύσιμης απαγορευμένης ουσίας από έναν προσφάτως παγκόσμιο πρωταθλητή, ο οποίος βρίσκεται στο μικροσκόπιο των ελεγκτικών Αρχών, και μάλιστα προεόρτια των Ολυμπιακών Αγώνων, θεωρώ πως είναι εξόφθαλμα αυτονόητο.

Σε αυτό το παράδοξο, θα αγωνιστώ, θα αγωνιστούμε, να απαντήσουμε, να διαπιστώσουμε τί ακριβώς συνέβη, αφενός για εμάς ως οικογένεια και αφετέρου για το φίλαθλο κόσμο που με τόση αγάπη αγκάλιασε τον Δημήτρη. Η είδηση αυτή έχει συγκλονίσει την οικογένεια μου και παρακαλώ θερμά τα Μέσα αλλά και την κοινή γνώμη, προτού προβείτε σε μια εκ προοιμίου καταδίκη του Δημήτρη να σεβαστείτε την προσπάθεια μας να βρούμε τις απαντήσεις. Οι απαντήσεις δεν είναι πάντα αυτονόητες.

Ο Δημήτρης δεν θα συμμετέχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες , αφήνοντας ανεκπλήρωτο ένα όνειρο ζωής.

Από την πλευρά μου, και μέχρι τουλάχιστον να τελειώσει αυτή η περιπέτεια που συγκλόνισε τον Δημήτρη και την οικογένεια μας, με την παρούσα υποβάλω την παραίτηση μου από την θέση του τεχνικού συμβούλου ανάπτυξης του ΣΕΓΑΣ ευχαριστώντας την Διοίκηση που με τίμησε για 14 συναπτά έτη.

Εύχομαι από καρδίας επιτυχία στους λοιπούς αθλητές της Ελληνικής αποστολής

Με τιμή

Κυριάκος Χονδροκούκης»

Μαρακάκης:«Επανεξέταση του δείγματος του Χονδροκούκη και σε άλλο εργαστήριο»

Εξέταση του δείγματος του Δημήτρη Χονδροκούκη και από άλλο εργαστήριο θα ζητήσει ο νομικός εκπρόσωπος του Έλληνα αθλητή του ύψους, Γιάννης Μαρακάκης. «Ο Δημήτρης Χονδροκούκης, υπεβλήθη σε έλεγχο πριν 15 ημέρες περίπου από την WADA. Του ανακοινώθηκε ότι το πρώτο δείγμα βρέθηκε θετικό στην ουσία στανοζολόλη. Μου προκαλεί εντύπωση πως μια τόσο εύκολα ανιχνεύσιμη ουσία μπορεί να χρησιμοποιήθηκε από έναν αθλητή υψηλού επιπέδου. Τώρα και εκείνος και ο πατέρας του καλούνται να δώσουν απαντήσεις» τόνισε ο Γιάννης Μαρακάκης με δηλώσεις του στο NovaΣΠΟΡ και συμπλήρωσε:

«Η οικογένεια του Δημήτρη Χονδροκούκη και ο προπονητής του και πατέρας του Κυριάκος, ζητούν να κρατηθούν αποστάσεις. Μην τους καταδικάσουμε. Αμφότεροι είναι κατηγορηματικοί και συγκλονισμένοι. Έχω λάβει εντολή να επανεξετάσουμε το δείγμα και το δεύτερο και σε άλλο εργαστήριο. Δεν έχουμε θέμα αξιοπιστίας με το συγκεκριμένο εργαστήριο. Αν επιβεβαιωθεί ότι το δείγμα του είχε αυτή την ουσία, τότε θα επιδοθούμε σε αγώνα δρόμου για το πώς συνέβη αυτό με έλεγχο τροφών που κατανάλωσε τον τελευταίο καιρό κλπ».

Νωρίτερα «θετικός» σε χρήση αναβολικών ουσιών βρέθηκε ο Δημήτρης Χονδροκούκης, σύμφωνα με την ανακοίνωση του πατέρα του, Κυριάκου. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το πρώτο δείγμα ανιχνεύθηκε «θετικό» στην απαγορευμένη ουσία στανοζολόλη από γαλλικό εργαστήριο, μετά από ενημέρωση της IAAF μέσω ΣΕΓΑΣ στις 26 Ιουλίου 2012.

Διαβάστε Περισσότερα » "Εκτός Ολυμπιακών Αγώνων ο Χονδροκούκης για ντόπινγκ!"

Ολυμπιακοί 2012: Διεφθαρμένοι οι αρχαίοι Έλληνες λένε οι Βρετανοί

Ντοκιμαντέρ που προσβάλει την Ελλάδα και το Ολυμπιακό ιδεώδες προβάλει το βρετανικό channel 4, παρουσιάζοντας ούτε λίγο ούτε πολύ τους αρχαίους Έλληνες ως διεφθαρμένους και ανώμαλους.

Το ντοκιμαντέρ The Ancient Greek Olympics παρουσιάζει μάλιστα σε ορισμένες σκηνές τους αθλητές ως ομοφιλόφιλους .

Σύμφωνα με την επίσημη περιγραφή του προγράμματος, ο σκηνοθέτης Άντονι Τόμας ταξίδεψε στα πέρατα του ελληνιστικού κόσμου, από την Σικελία μέχρι την Σπάρτη, ψάχνοντας να βρει τις αληθινές κοινωνικές συνθήκες μιας διοργάνωσης που σταματούσε τους πολέμους αλλά δεν επέτρεπε την συμμετοχή των γυναικών, ούτε καν ως θεατές στην εξέδρα.

Οι Βρετανοί επιχειρούν για μια ακόμα φορά να χτυπήσουν την Ελλάδα, προβάλλοντας τις «πικάντικες» όπως λένε, ιστορίες των Ολυμπιακών αγώνων της αρχαιότητας. Τις ιστορίες που δεν έχουν καμία σχέση με τον Ολυμπισμό και το Ολυμπιακό ιδεώδες που δίδαξαν στον πλανήτη οι αρχαίοι Έλληνες.

Το ντοκιμαντέρ ξεκινά με την ιστορία του πυγμάχου Κλεομήδη που σκότωσε τον αντίπαλό του με μια γροθιά, αποκλείστηκε από τους Αγώνες, επέστρεψε στην Αστυπάλαια ντροπιασμένος και «μακέλεψε» 60 μαθητές ρίχνοντας τον κεντρικό στύλο του σχολείου τους κάτω.

Οι συκοφάντες Βρετανοί κάνουν λόγο τρομερό μποτιλιάρισμα που επικρατούσε στον δρόμο για την Ολυμπία, σαφώς χειρότερο -λένε οι Βρετανοί- από αυτό που θα αντιμετωπίσουν οι επισκέπτες των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου.

Εννοείται πως δεν θα μπορούσαν να μην σχολιάσουν πως οι αθλητές ήταν εντελώς γυμνοί.

Οι ιστορίες διαφθοράς έχουν φυσικά την τιμητική τους στο προσβλητικό ντοκιμαντέρ. Όπως του Καλίππου από την Αθήνα που πιάστηκε το 332 π.χ. να δωροδοκεί τους αντιπάλους του, τον πατέρα ενός νεαρού παλαιστή να δωροδοκεί τον πατέρα του αντιπάλου του γιου του το 12π.χ.

Γίνεται επίσης λόγος για το ότι η Ολυμπιακή λαμπαδηδρομία είναι μια εφεύρεση των Ναζί για τους Ολυμπιακούς του 1936 στο Βερολίνο και ότι οι συνθήκες υγιεινής στην αρχαία Ολυμπία ήταν τρισάθλιες (μέχρι που έφτιαξε εκεί υδραγωγείο και συντριβάνι ένας Ρωμαίος δωρητής τον 2ο αιώνα μ.χ.).

newsbomb
Διαβάστε Περισσότερα » "Ολυμπιακοί 2012: Διεφθαρμένοι οι αρχαίοι Έλληνες λένε οι Βρετανοί"

Το πακέτο μέτρων των 11,5 δισ. ευρώ

Το γενικό περίγραμμα κι όχι τον αναλυτικό κατάλογο για τα μέτρα ύψους 11,5 δισ. ευρώ για τη διετία 2013 - 2014 παρουσίασε στους επικεφαλής της τρόικας το οικονομικό επιτελείο, στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο υπουργείο Οικονομικών.

Στο πακέτων περικοπών το υπουργείο Οικονομικών συμπεριέλαβε και οριζόντιες παρεμβάσεις, με αρμόδια στελέχη του υπουργείου να ξεκαθαρίζουν πως «όταν ο στόχος (περικοπών) είναι τόσο φιλόδοξος δεν μπορούν να μην λαμβάνονται δραστικά μέτρα».

Ενδεικτικά, στις προτάσεις περιλαμβάνεται :

-Μείωση 5% σε όλες τις κύριες συντάξεις από 1.000 έως 1.400 ευρώ.

-Μείωση 10% σε όλες τις συντάξεις που υπερβαίνουν τα 1.400 ευρώ.

-Επιβολή πλαφόν ανώτατης σύνταξης μεταξύ 2.000 και 2.200 ευρώ.

-Πάγωμα των μισθολογικών ωριμάνσεων, αναδρομική επέκταση του ενιαίου μισθολογίου σε όλες τις ΔΕΚΟ, περικοπές στις αμοιβές στελεχών της δημόσιας διοίκησης και των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

-Κατάργηση κοινωνικών και προνοιακών επιδομάτων και χορήγηση τους με εισοδηματικά και κοινωνικά κριτήρια.

-Καθιέρωση του θεσμού της συνασφάλισης, με χρηματική «ποινή» υπερβάλλουσας χρήσης σε όσους ασφαλισμένους ξεπερνούν ένα όριο.

-Επιβολή διδάκτρων στους φοιτητές που υπερβαίνουν τον χρόνο των κανονικών σπουδών.

Επίσης, το θέμα της επιμήκυνσης της περιόδου και των δόσεων αποπληρωμής των αυξημένων φόρων που έχουν βεβαιωθεί με τα φετινά εκκαθαριστικά σημειώματα θα εξετασθεί στις επαφές των στελεχών του υπουργείου Οικονομικών με τη τρόικα και αναμένεται να υπάρξει τελική απόφαση έως μεθαύριο Σάββατο.


Πρόταση της κυβέρνησης είναι η αποπληρωμή να γίνει έως και σε 10 δόσεις για τους φορολογουμένους που έχουν λάβει εκκαθαριστικό σημείωμα με ημερομηνία πληρωμής της πρώτης δόσης μέχρι τα τέλη του μήνα. Προϋπόθεση δε για την υπαγωγή στην ευνοϊκή ρύθμιση είναι οι φορολογούμενοι να καταβάλλουν την πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος.

tanea
Διαβάστε Περισσότερα » "Το πακέτο μέτρων των 11,5 δισ. ευρώ"

Συνάντηση Μ. Νίμιτς με τον πρέσβη Α. Βασιλάκη

Η μόνη λύση στο ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ είναι οι δύο πλευρές να καταλήξουν σε συμφωνία και εφ’ όσον εκφράζουν τη βούληση για επίλυση της εκκρεμότητας, ελπίζουμε ότι μπορούμε να κινηθούμε στη σωστή κατεύθυνση, τόνισε ο προσωπικός απεσταλμένος του Γεγικού Γραμματέα του ΟΗΕ για το θέμα, Μάθιου Νίμιτς μετά από συνάντηση με τον Έλληνα διαπραγματευτή, πρέσβη Αδαμάντιο Βασιλάκη, σήμερα το πρωί, στο ξενοδοχείο Hyatt στη Θεσσαλονίκη.

Ο κ. Νίμιτς ενημέρωσε τον πρέσβη κ. Βασιλάκη για τις συναντήσεις που είχε ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Μπαν Κι-μουν με την ηγεσία της ΠΓΔΜ στην Οχρίδα και τα Σκόπια, στο πλαίσιο της περιοδείας του στις χώρες της πρώην Γιουγκοσλαβίας, αλλά και για τις ξεχωριστές επαφές που είχε ο ίδιος στα Σκόπια.

Ο προσωπικός απεσταλμένος του ΓΓ του ΟΗΕ για το θέμα της ονομασίας ανέφερε ότι ήρθε στη Θεσσαλονίκη για να συναντηθεί με τον κ. Βασιλάκη, με τον οποίο είχε συνομιλίες χθες το βράδυ και σήμερα το πρωί για να τον ενημερώσει πλήρως για τις συνομιλίες του ΓΓ του ΟΗΕ με την κυβέρνηση της ΠΓΔΜ και για τις επαφές που είχε ο ίδιος με τον πρόεδρο και τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ, Γκιόργκι Ιβάνοφ και Νίκολα Γκρούεφσκι, αντίστοιχα.

Ερωτηθείς από δημοσιογράφους, ποια είναι η απάντηση της ελληνικής κυβέρνησης στη δήλωση του ΓΓ του ΟΗΕ για μεγαλύτερη συμβολή του στη διαδικασία επίλυσης του ζητήματος, ο κ. Νίμιτς υπογράμμισε ότι «ο Γενικός Γραμματέας έχει ρόλο και είχε ρόλο από την αρχή της διαδικασίας». «Το ψήφισμα του ΟΗΕ που αφορά το ζήτημα, το ψήφισμα 817/1993, δίνει στο ΓΓ την ευθύνη και η Ενδιάμεση Συμφωνία λέει ότι τα βασικά ζητήματα θα πρέπει να συνεχίσουν να συζητώνται υπό την αιγίδα του ΓΓ του ΟΗΕ, οπότε με βάση τη συμφωνία των δύο πλευρών ο ΓΓ του ΟΗΕ έχει ένα ρόλο. Με διόρισε προσωπικό απεσταλμένο του για το ζήτημα, αλλά πάντα δίνω αναφορά σε εκείνον, άρα πάντα συμμετέχει», διευκρίνισε ο κ. Νίμιτς.

Μπορεί αυτή να ήταν η πρώτη επίσκεψή του στα Σκόπια, αλλά ο ΓΓ του ΟΗΕ πάντα ενδιαφέρεται για το ζήτημα, είπε ο κ.Νίμιτς και πρόσθεσε: "Για τα Ηνωμένα Έθνη είναι ένα σημαντικό περιφερειακό ζήτημα, που αφορά την ασφάλεια στην περιοχή και συνεπώς είναι προτεραιότητά μας. Ο ΓΓ του ΟΗΕ έχει μεγάλο ενδιαφέρον και αναγνωρίζει ότι η μόνη λύση είναι, οι δύο πλευρές να καταλήξουν σε συμφωνία», συμπλήρωσε.
Ο κ. Νίμιτς είπε ότι η κυβέρνηση των Σκοπίων έχει ενδιαφέρον να επιλυθεί το ζήτημα και πως έλαβε διαβεβαιώσεις από τον πρέσβη κ. Βασιλάκη ότι το θέμα εξακολουθεί να αποτελεί προτεραιότητα για την ελληνική κυβέρνηση. «Οι δύο πλευρές λένε ότι θέλουν να επιλυθεί το ζήτημα, ας ελπίσουμε ότι μπορούμε να κινηθούμε προς τη σωστή κατεύθυνση», ανέφερε.

Ο Έλληνας διαπραγματευτής ευχαρίστησε τον κ. Νίμιτς για όλες τις προσπάθειες που κάνει εδώ και τόσα χρόνια αλλά και για την έλευσή του στη Θεσσαλονίκη, για να ενημερώσει την ελληνική κυβέρνηση για το τι συζητήθηκε στα Σκόπια.
«Δεν πρέπει να υπάρξει καμία αμφιβολία από κανέναν, για την επιθυμία της ελληνικής κυβέρνησης να βρεθεί μία λύση. Είναι βέβαιο ότι δηλώσεις με πολύ πάθος δεν βοηθάνε, αλλά η ελληνική κυβέρνηση προσπαθεί να κάνει ό,τι είναι δυνατόν, ούτως ώστε να μπορέσουμε σιγά- σιγά να βρεθούμε στο σωστό δρόμο», είπε ο κ. Βασιλάκης.
Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ περί καταπάτησης ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ελλάδα, ο κ. Βασιλάκης είπε ότι η ερώτηση πρέπει να τεθεί στον ίδιο τον κ. Γκρούεφσκι και ότι ο ίδιος δεν μπορεί να απαντά σε δηλώσεις του πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ.

express
Διαβάστε Περισσότερα » "Συνάντηση Μ. Νίμιτς με τον πρέσβη Α. Βασιλάκη"

Ασθενής μολύνθηκε με τον ιό του Δυτικού Νείλου μέσω μετάγγισης

Αίμα μολυσμένο με τον ιό του Δυτικού Νείλου χορηγήθηκε σε ανοσοκατασταλμένη ασθενή, προκαλώντας βαριά λοίμωξη στο κεντρικό νευρικό της σύστημα κι επιβαρύνοντας ακόμη περισσότερο την κατάσταση της υγείας της!

Όπως ανακοίνωσε πάντως το Κέντρο Ελέγχου Λοιμώξεων και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), τόσο η αιμοληψία από τον αιμοδότη όσο και η μετάγγιση είχαν γίνει προτού εμφανιστεί κι εντοπιστεί το πρώτο κρούσμα από τον ιό στη χώρα μας, δηλαδή πριν από την 7η Ιουλίου.

Επιπλέον, οι ειδικοί του Κέντρου τονίζουν ότι η μετάδοση του ιού του Δυτικού Νείλου μέσω μετάγγισης είναι εξαιρετικά σπάνια, λόγω της πολύ σύντομης διάρκειας παραμονής του ιού στο αίμα.

Επικαλούνται μάλιστα τα στοιχεία του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας αναφορικά με τους περυσινούς ελέγχους κατά τους οποίους ελέγχθηκαν περί τις 110.00 μονάδες αίματος εκ των οποίων βρέθηκαν θετικές στον ιό του Δυτικού Νείλου μόλις οι πέντε.

Επελαύνουν τα κουνούπια και ο… ιός του Δυτικού Νείλου

Αργά αλλά σταθερά συνεχίζεται η… επέλαση των κουνουπιών και του ιού του Δυτικού Νείλου στην Αττική, η οποία μάλιστα σε δύο περιπτώσεις αποδείχθηκε θανατηφόρα.

Σύμφωνα με τα επιδημιολογικά στοιχεία του Κέντρου Ελέγχου Λοιμώξεων και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), μέχρι σήμερα έχουν διαγνωστεί 18 κρούσματα της λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου και δύο άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους λόγω εγκεφαλίτιδας.

Χθες, Τετάρτη, διαγνώστηκαν τέσσερα νέα κρούσματα, εκ των οποίων τα τρία ήταν σοβαρά καθώς ο ιός έπληξε το κεντρικό νευρικό σύστημα των ατόμων και χρειάστηκε να εισαχθούν σε νοσοκομείο. Από τον σημερινό απολογισμό των ασθενών που εκδήλωσαν βαριά λοίμωξη συνεπεία της μόλυνσης από τον ιό του Δυτικού Νείλου προκύπτει ότι τρεις άνθρωποι νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) νοσοκομείων της Αττικής και άλλοι τέσσερις σε νευρολογικές / παθολογικές κλινικές.

Οι ειδικοί του ΚΕΕΛΠΝΟ εφιστούν την προσοχή των πολιτών σε ό,τι αφορά τα κουνούπια. Υψηλές θερμοκρασίες, άπνοια και υγρασία μετατρέπονται σε ένα εκρηκτικό κοκτέιλ που πυροδοτεί την… κίνηση των κουνουπιών και τα μετατρέπει σε… αιμοδιψή έντομα. Τα ατομικά μέτρα προστασίας, όπως πχ τοποθέτηση σίτας σε κάθε άνοιγμα, χρήση ειδικών αντικουνουπικών συσκευών, επάλειψη με ειδικές κρέμες ή λοσιόν, αποφυγή ποτίσματος την ημέρα κοκ, κρίνονται επιβεβλημένα προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα κουνούπια και να μειωθούν οι πιθανότητες για το μολυσμένο τσίμπημα.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Ασθενής μολύνθηκε με τον ιό του Δυτικού Νείλου μέσω μετάγγισης"

Μειώνονται οι μισθοί υπουργών και γεν.γραμματέων

Αναρτήθηκε στο διαδίκτυο και τέθηκε προς δημόσια διαβούλευση νομοσχέδιο του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα, σύμφωνα με το οποίο προβλέπονται μειώσεις στους μισθούς των μελών του υπουργικού συμβουλίου, καθώς και των γενικών γραμματέων.

Οι μειώσεις αυτές κυμαίνονται από τα 460 ευρώ και φτάνουν τα 1872 ευρώ, ενώ αφορούν επίσης τον Πρωθυπουργό, τον πρόεδρο της Βουλής και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Το όφελος από αυτό το μέτρο υπολογίζεται στα 10 εκατομμύρια ευρώ ετησίως.

Διαβάστε Περισσότερα » "Μειώνονται οι μισθοί υπουργών και γεν.γραμματέων"

Δυσμενείς επιπτώσεις μπορεί να φέρει στις βιομηχανίες η αύξηση ρεύματος κατά 22%

Με επιστολή που έστειλε ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδος στον υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και ...Δικτύων Κωστή Χατζηδάκη, διαμαρτύρεται εντονότατα για την υπερβολική αύξηση κατά 22% του ρεύματος από την αντίστοιχη περσινή περίοδο, επιβάρυνση που έχει δυσμενείς επιπτώσεις στη λειτουργία των βιομηχανικών επιχειρήσεων. Την επιστολή υπογράφει ο πρόεδρος της Ε.Ε. Γιώργος Κεπενός.

Συγκεκριμένα αναφέρεται: «Κύριε υπουργέ, σας αποστέλλουμε επιστολή της ΑΒΕΕ «Παναγιωτόπουλος - Κεραμοτουβλοποιία» που είναι μέλος του Συνδέσμου μας και δικαιολογημένα διαμαρτύρεται για την αύξηση κατά 22% από την αντίστοιχη περσινή περίοδο στην αξία του ρεύματος. Η διαμαρτυρία αυτή δεν αποτελεί μια μεμονωμένη ενέργεια, αλλά απηχεί τις καθολικές αντιδράσεις του βιομηχανικού και επιχειρηματικού κόσμου της νοτιοδυτικής Ελλάδος που καθημερινά δέχεται ο Σύνδεσμός μας.

Για το λόγο αυτό ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδος στη δύσκολη συγκυρία που βιώνουν οι επιχειρήσεις και αντιμετωπίζουν πλήθος λειτουργικών προβλημάτων, σας υποβάλλει θερμή παράκληση να επανεξετάσετε το θέμα αυτό».

patrastimes
Διαβάστε Περισσότερα » "Δυσμενείς επιπτώσεις μπορεί να φέρει στις βιομηχανίες η αύξηση ρεύματος κατά 22%"

Διπλάσιος ο αριθμός των παιδιών που ζήτησαν βοήθεια λόγω φτώχειας

Η οργάνωση το πρώτο εξάμηνο του 2012 ενίσχυσε 4.468 παιδιά που ζούσαν σε ακατάλληλο περιβάλλον εξαιτίας της κακής οικονομικής κατάστασης των οικογενειών τους.

Διπλάσιος σε σχέση με πέρυσι είναι ο αριθμός των παιδιών που ενισχύθηκαν από το «Χαμόγελο του Παιδιού» λόγω των κακών συνθηκών διαβίωσης των οικογενειών τους. Σύμφωνα με τον απολογισμό έργου της οργάνωσης, που αφορά στο πρώτο εξάμηνο του 2012, το Χαμόγελο βοήθησε 4.468 παιδιά που ζούσαν σε ακατάλληλο περιβάλλον λόγω της φτώχειας, όταν καθ' όλη τη διάρκεια τη περασμένης χρονιάς ο αντίστοιχος αριθμός είχε φτάσει τα 4.500 παιδιά.
Με ακόμη πιο μελανά χρώματα περιγράφει την κατάσταση η υπεύθυνη επικοινωνίας της οργάνωσης κ. Βαρβαγιάννη, η οποία εξηγεί ότι τα 4.500 παιδιά του 2011 συνιστούσαν αύξηση κατά 54% σε σχέση με τους ανήλικους που υποστηρίχθηκαν το 2010.
Παράλληλα, η τηλεφωνική γραμμή SOS 1056 δέχτηκε περισσότερες από 33.000 κλήσεις για κακοποίηση, παραμέληση, επαιτεία και παράνομη διακίνηση παιδιών, ενώ το ίδιο χρονικό διάστημα αναφέρθηκαν 68 εξαφανίσεις ανηλίκων.

Μολονότι τα στοιχεία, όπως εξηγεί η ίδια, δεν μπορούν να συνδεθούν άμεσα με την κρίση, η ανάλυσή τους καταδεικνύει τις κοινωνικές επιπτώσεις που έχει η συρρίκνωση των εισοδημάτων των λαϊκών νοικοκυριών: Σχεδόν 3 από τις 10 οικογένειες που υποστηρίχθηκαν αντιμετώπιζαν προβλήματα διαβίωσης λόγω της ανεργίας ή της επισφαλούς εργασίας των γονέων, ενώ το 35% του συνόλου (639 οικογένειες) ήρθε για πρώτη φορά σε επαφή με το «Χαμόγελο του Παιδιού».
Το 35% των οικογενειών ήταν μονογονεϊκές και το 18% πολύτεκνες. Χαρακτηριστικό ως προς την αλματώδη επιδείνωση των συνθηκών ζωής των παιδιών είναι ότι 72% των οικογενειών προσήλθε στην οργάνωση με δική της πρωτοβουλία. Αύξηση παρουσίασαν και οι εκκλήσεις για βοήθεια από οικογένειες παιδιών με προβλήματα υγείας (368 παιδιά).
Συνολικά, από τον Ιανουάριο έως τον Ιούνιο η οργάνωση υποστήριξε με τις δράσεις της 29.829 παιδιά, ενώ δεχόταν κατά μέσο όρο 45 κλήσεις την ημέρα. Καλούντες ήταν τόσο παιδιά όσο και ενήλικες στην αντίληψη των οποίων είχαν υποπέσει ανήλικοι σε κίνδυνο.
Μεγάλες ανάγκες
Τα στοιχεία ενδεχομένως να ήταν ακόμη πιο δραματικά εάν υπήρχε οργανωμένη καταγραφή των σχετικών περιστατικών. Η έλλειψή της συνοδεύεται από ανεπαρκείς υποδομές για την υποστήριξη των οικογενειών που δοκιμάζονται. Το «Χαμόγελο του Παιδιού», αξιοποιώντας την ευαισθησία των πολιτών και τις χορηγίες - μικρές ή μεγαλύτερες- που του προσφέρονται, προσπαθεί να αναπτύξει το δίκτυό του, με τα δύο τελευταία του σπίτια να λειτουργούν στο Αίγιο και το Αγρίνιο, έχοντας τη δυνατότητα να φιλοξενήσουν συνολικά 60 παιδιά.
«Εχουμε μεγάλη έλλειψη χώρων για να φιλοξενήσουμε παιδιά που βρίσκονται σε κίνδυνο, είτε λόγω κακοποιητικού είτε λόγω παραμελητικού οικογενειακού περιβάλλοντος, τη στιγμή που αυτές οι ανάγκες έχουν αυξηθεί», εξηγεί η κ. Βαρβαγιάννη.
Το πρώτο εξάμηνο του 2012 στα σπίτια του «Χαμόγελου» φιλοξενούνταν 263 παιδιά, στην πλειονότητά τους Ελληνόπουλα, ενώ σε 72 περιπτώσεις η οργάνωση παρενέβη με δικά της οχήματα --και σε συνεργασία με τις αρμόδιες Αρχές- για να προστατεύσει παιδιά που διέτρεχαν κίνδυνο. Από τις 65 εξαφανίσεις παιδιών που χειρίστηκε ο σύλλογος, εντοπίστηκαν τα 51 παιδιά, ενώ 1.176 ανήλικοι ήρθαν σε επαφή με ψυχολόγο. Τέλος, περισσότερα από 1.200 παιδιά διακομίστηκαν σε νοσοκομεία με κινητές ιατρικές μονάδες της οργάνωσης.

ethnos
Διαβάστε Περισσότερα » "Διπλάσιος ο αριθμός των παιδιών που ζήτησαν βοήθεια λόγω φτώχειας"

NEO ΣΟΚ από την Citigroup: "Την 1η Ιανουαρίου 2013 η έξοδος της Ελλάδας"

Η 1η Ιανουαρίου του 2013 είναι, σύμφωνα με τη Citigroup, η ημέρα που η Ελλάδα θα βγει από το ευρώ. Η αμερικανική τράπεζα θεωρεί πιθανή κατά 90% την έξοδο της χώρας από το ευρώ τους επόμενους 12 με 18 μήνες.

Η Citigroup επισημαίνει ότι δεν πρόκειται για ακριβή πρόβλεψη ημερομηνίας, ωστόσο θεωρεί πολύ πιθανή μία έξοδο της Ελλάδας μέσα στα 2 με 3 επόμενα τρίμηνα.

«Αναμένουμε ότι την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ (σ.σ: αναφέρεται ως "Grexit") θα ακολουθήσει μια σειρά από πολιτικές με στόχο να αποτραπεί μια κατάρρευση τύπου ντόμινο στο τραπεζικό σύστημα και κλιμακούμενη οικονομική αναστάτωση» αναφέρουν αναλυτές της τράπεζας.

Η Citigroup αναφέρει ότι μία έξοδος της Ελλάδας δεν ισοδυναμεί με τερματισμό της κρίσης στην ευρωζώνη, ενώ θεωρεί πολύ πιθανά πλήρη πακέτα διάσωσης για την Ισπανία και την Ιταλία.
nooz
Διαβάστε Περισσότερα » "NEO ΣΟΚ από την Citigroup: "Την 1η Ιανουαρίου 2013 η έξοδος της Ελλάδας""

Καταπάτηση οικοπέδων από Τούρκους στο Καστελόριζο;

Ο οικονομικός επιθεωρητής Κρήτης και Δωδεκανήσου, Μανώλης Χριστοδουλάκης λίγους μήνες πριν φύγει από τη ζωή είχε φέρει στο φως με επίσημη έκθεσή του μια εθνικά επικίνδυνη λεηλασία εκτάσεων του ακριτικού Καστελόριζου.

Σύμφωνα με το περιοδικό «Επίκαιρα», σε αυτή ζητούσε, τέσσερα χρόνια πριν, από το υπουργείο Οικονομικών να διενεργηθεί ειδικός έλεγχος σε όλους τους τίτλους κτήσεων των εκτάσεων στο Καστελόριζο, προκειμένου να διαπιστωθεί ποιοι κρύβονται πίσω από την υπόθεση.

Οι φήμες, που έκαναν λόγο για «μαφία» που αρπάζει ιδιωτική αλλά και δημόσια γη στο Καστελόριζο, κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά το 2005. Σύμφωνα με αυτές, στο νησί δρούσε κύκλωμα που οικειοποιούνταν παράνομα εκτάσεις, οι οποίες ανήκαν σε οικογένειες που είχαν μεταναστεύσει στο εξωτερικό και στη συνέχεια τις μεταπωλούσαν σε ξένους επενδυτές.

Ωστόσο, σύμφωνα με το δημοσίευμα, με τη δημοσιοποίηση του πορίσματος Χριστοδουλάκη το 2008 οι ψίθυροι έγιναν συγκεκριμένες καταγγελίες και ευρήματα και όλοι περίμεναν ότι θα χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση.

Τι είχε ανακαλύψει στο Καστελόριζο το 2008 ο οικονομικός επιθεωρητής

Όπως αναφέρει το περιοδικό «Επίκαιρα», ο οικονομικός επιθεωρητής Κρήτης και Δωδεκανήσου, Μανώλης Χριστοδουλάκης, ήταν γνωστός για τους αγώνες του ενάντια στη διαφθορά, καθώς στις υποθέσεις που χειρίστηκε κατά τη διάρκεια της θητείας του δεν δίστασε να αποκαλύψει ονόματα και καταστάσεις «υπεράνω υποψίας».

Αυτό είχε κάνει και στην υπόθεση των ύποπτων μεταβιβάσεων γης στο Καστελόριζο, για τις οποίες είχε συντάξει ένα πόρισμα που έθετε ακόμη και θέμα εθνικού κινδύνου.

Ένα από τα βασικά ερωτήματα που έθετε τότε ο επιθεωρητής αφορούσε στο ποιοι ήταν οι τελικοί ιδιοκτήτες της γης και των ακινήτων, αφού από τα συμβόλαια προέκυπτε ότι επρόκειτο στην πλειονότητά τους για ξένους επενδυτές ή εταιρείες, αγνώστων λοιπών στοιχείων. Για το λόγο αυτό ζητούσε από το υπουργείο Οικονομικών να γίνει ειδικός έλεγχος όλων των τίτλων κτήσεων των εκτάσεων, ώστε να διαπιστωθεί ποιοι κρύβονταν πίσω από τις επίμαχες μεταβιβάσεις.

defencenet
Διαβάστε Περισσότερα » "Καταπάτηση οικοπέδων από Τούρκους στο Καστελόριζο;"

Νέο σκάνδαλο στο ΙΚΑ -Τρεις στους πέντε ασφαλισμένους στη Χίο είναι... «τυφλοί»

Δεν πίστευαν στα μάτια τους οι υπάλληλοι που πραγματοποίησαν τον επανέλεγχο για τα χορηγούμενα προνοιακά επιδόματα τυφλότητας στο ΙΚΑ της Χίου, όταν είδαν πως το 60% των ασφαλισμένων ήταν... τυφλοί.

«Η Διοίκηση του ΙΚΑ σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας αφού αξιολόγησε τα μέχρι σήμερα στοιχεία, διαπίστωσε ότι στη νήσο Χίο τα χορηγούμενα προνοιακά επιδόματα τυφλότητας υπερέβαιναν κατά πολύ τον εθνικό μέσο όρο της χώρας, γι΄αυτό αποφασίστηκε η επανάκριση των δικαιούχων αυτών. Από τα αποτελέσματα της επανάκρισης διαπιστώθηκε ότι το 60% των εξετασθέντων δεν ήταν πρακτικά τυφλοί και επομένως δεν έπρεπε να λαμβάνουν επίδομα τυφλότητας».

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Νέο σκάνδαλο στο ΙΚΑ -Τρεις στους πέντε ασφαλισμένους στη Χίο είναι... «τυφλοί»"

Αναβάλλονται οι χημειοθεραπείες στο ΠΑΓΝΗ ελλείψει φαρμάκων

Απερίγραπτη είναι η ταλαιπωρία που υφίστανται καρκινοπαθείς από ολόκληρη την Κρήτη οι οποίοι ενώ πηγαίνουν στο ΠΑΓΝΗ για προγραμματισμένη χημειοθεραπεία, πληροφορούνται πως η θεραπεία δεν θα γίνει λόγω έλλειψης του…. φαρμάκου.Το τελευταίο περιστατικό έγινε μόλις χθές, όταν καρκινοπαθείς από τα Χανιά αλλά και από άλλες περιοχές πήγαν από το πρωί στο ΠΑΓΝΗ έχοντας συγκεκριμένο ραντεβού για την πολύτιμη – για την ζωή τους – θεραπεία.

Όμως, ενώ είχε φτάσει μεσημέρι και ενώ ήταν όλα έτοιμα, τους ανακοίνωσαν πως δεν υπάρχει το συγκεκριμένο φάρμακο για την χημειοθεραπεία και θα έπρεπε να επιστρέψουν σπίτι τους !!

Σύμφωνα με πληροφορίες του Flashnews.gr, η εταιρεία που προμηθεύει το συγκεκριμένο φάρμακο – λόγω των μεγάλων οφειλών προς αυτήν – απαιτεί να προπληρώνεται πριν χορηγήσει τις ποσότητες που παραγγέλλονται.

΄Ετσι, οι γραφειοκρατικές καθυστερήσεις και η οικονομική δυσπραγία, έχουν σαν αποτέλεσμα, στην αγωνία και τον πόνο των καρκινοπαθών, να προστίθενται νέες ταλαιπωρίες και νέα έξοδα καθώς θα πρέπει να περιμένουν τηλεφώνημα από το ΠΑΓΝΗ για το πότε θα υπάρχει το φάρμακο για να ξανακάνουν το ταξίδι του πόνου.

Να σημειωθεί πως το ΠΑΓΝΗ, ως το μεγαλύτερο νοσοκομείο στο νότιο Αιγαίο, συχνά καλείται να ανταποκριθεί σε εκκλήσεις άλλων νοσοκομείων για «δανεισμό» φαρμάκων για χημειοθεραπείες, με αποτέλεσμα να επιδεινώνονται οι ελλείψεις.

flashnews
Διαβάστε Περισσότερα » "Αναβάλλονται οι χημειοθεραπείες στο ΠΑΓΝΗ ελλείψει φαρμάκων"

Ρύθμιση ΥΠΟΙΚ για την τμηματική καταβολή των φόρων

Το αργότερο έως την ερχόμενη Τρίτη αναμένεται να εκδοθεί η ρύθμιση του υπουργείου Οικονομικών για την τμηματική καταβολή των φόρων σε 10 δόσεις για οικογενειακά εισοδήματα άνω των 100.000 ευρώ.

Προϋπόθεση για να ενταχθεί κάποιος στη ρύθμιση, είναι η δήλωση να υποβληθεί εμπρόθεσμα μέχρι τις 31 Ιουλίου.

Στην περίπτωση που η ρύθμιση τεθεί σε ισχύ μετά την 31η Ιουλίου, οι υπόχρεοι που έχουν λάβει εκκαθαριστικό σημείωμα με ημερομηνία πληρωμής της πρώτης δόσης μέχρι 31/7, θα πρέπει να καταβάλουν τους φόρους που αναλογούν και το υπόλοιπο ποσό θα κατανεμηθεί σε 10 δόσεις.

skai
Διαβάστε Περισσότερα » "Ρύθμιση ΥΠΟΙΚ για την τμηματική καταβολή των φόρων"

Μπαίνει «λουκέτο» σε περισσότερες από 80 εφορίες

«Ρολά» θα κατεβάσουν τον Σεπτέμβριο 14 εφορίες ενώ τον ερχόμενο Οκτώβριο θα κλείσουν άλλες 21 εφορίες σε όλη την χώρα. Τα περισσότερα «λουκέτα» όμως έρχονται τον Νοέμβριο καθώς το υπουργείο Οικονομικών προγραμματίζει το κλείσιμο τουλάχιστον 80 εφοριών.

Συγκεκριμένα, από την 1η Σεπτεμβρίου 2012 αναστέλλεται η λειτουργία των παρακάτω εφοριών:
Ι' Αθηνών, ΙΑ' Αθηνών, Αργυρούπολης, Β' Καλλιθέας, Μοσχάτου, Πετρούπολης, ΚΑ' Αθηνών, Κορυδαλλού (Νομός Αττικής), Μεγαλόπολης (Αρκαδία), Β' Πατρών (Αχαΐα), Τούμπας (Θεσσαλονίκη), Γ'Λάρισας (Λάρισα), Νέας Ζίχνης, Νιγρίτας (Σερρών).

Τον ερχόμενο Οκτώβριο θα κατεβάσουν ρολά οι εξής 21 εφορίες:
ΙΕ'΄Αθηνών, ΚΒ' Αθηνών, ΙΓ' Αθηνών, ΚΓ' Αθηνών, Ιλίου, Άνω Λιοσίων, Αγίας Παρασκευής (Αττική), Δεσκάτης (Γρεβενών), Νευροκοπίου (Δράμας), Αλεξάνδρειας, Νάουσας (Ημαθία), Φιλιατών (Θεσπρωτία), Κόνιτσας, Δελβινακίου (Ιωάννινα), Νεστορίου (Καστοριά), Φαναρίου, Φιλιππιάδας (Πρέβεζα), Σαππών (Ροδόπη), Καλαμπάκας (Τρίκαλα), Αμυνταίου (Φλώρινα), Κισσάμου (Χανίων).

Συνολικά 200 εφορίες αναμένεται να συγχωνευθούν ή και να καταργηθούν μέχρι το τέλος του έτους καθώς το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών προβλέπει θα παραμείνουν ανοιχτές μόνο 88 εφορίες σε όλη την χώρα.

imerisia
Διαβάστε Περισσότερα » "Μπαίνει «λουκέτο» σε περισσότερες από 80 εφορίες"

Γυναικολόγος εισέπραττε υπερωρίες για αχρείαστες καισαρικές

Μέχρι και έντεκα καισαρικές διενήργησε μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο γυναικολόγος του Μακάρειου Νοσοκομείου ο οποίος καταγγέλθηκε ότι προγραμματίζει καισαρικές τα Σαββατοκυρίακα και σε μη εργάσιμες ώρες, χωρίς να είναι αναγκαίες, για να ενισχύει με υπερωρίες τις απολαβές του.

Τον γυναικολόγο κατήγγειλαν με επιστολή μέλη του προσωπικού του νοσηλευτηρίου.

Ο γιατρός καταγγέλλεται επίσης και για κάκιστη συμπεριφορά προς το προσωπικό.

Εναντίον του και καταγγελία ότι παραμέλησε έγκυο.

Οι καταγγελίες κρύφτηκαν από τον Υπουργό Υγείας.

philenews
Διαβάστε Περισσότερα » "Γυναικολόγος εισέπραττε υπερωρίες για αχρείαστες καισαρικές"

Κλείνουν εκπαιδευτικά ιδρύματα

Στο οικονομικό επιτελείο, είναι της άποψης ότι ήρθε η ώρα να μπει μια τάξη στην ανεπανάληπτη, από πλευράς σπατάλης δημοσίου χρήματος κατάσταση που εξελίσσεται τα τελευταία 30 χρόνια στο δημόσιο. Και θα ενημερώσουν σχετικά την τρόικα, στις συζητήσεις που λαμβάνουν χώρα στην Αθήνα τις τελευταίες ώρες.

Η σχετική λίστα με τα λουκέτα που θα μπουν προσεχώς είναι έτοιμη και έχει εξασφαλίσει και το πράσινο φως των ελεγκτών. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι περιλαμβάνει και κάποια από τα διάσπαρτα εκπαιδευτικά ιδρύματα,της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, τα οποία είναι εγκατεστημένα σε όλη τη χώρα και υποτίθεται ότι λειτουργούν με περιορισμένο αριθμό φοιτητών και σπουδαστών.

Σύμφωνα με το οικονομικό επιτελείο, αυτή τη στιγμή, υπολογίζεται ότι περισσότερα από 50 από αυτά, δεν καλύπτουν με κανένα τρόπο τη λειτουργία τους.

Πρόκειται κυρίως για ΤΕΙ, αλλά και για μερικά ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα ή για την ακρίβεια, τμήματα τους, κυρίως σε απομακρυσμένες περιοχές. Σε αυτά σχεδιάζεται να μπει λουκέτο, άμεσα. Με ό,τι κόστος, οικονομικό, κοινωνικό και άλλο, συνεπάγεται κάτι τέτοιο.

Η κυβέρνηση φέρεται αποφασισμένη να το αναλάβει, εκτιμώντας ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για νέες καθυστερήσεις. «Κι αυτό το αγκάθι θα βγει», λέγεται αρμοδίως,με αρκετή δόση… αποφασιστικότητας.

apospasma
Διαβάστε Περισσότερα » "Κλείνουν εκπαιδευτικά ιδρύματα"

Επιτράπηκε η είσοδος των μυστικών υπηρεσιών στο Skype

Η εταιρεία Microsoft, ιδιοκτήτης της υπηρεσίας Skype, επέτρεψε στις μυστικές υπηρεσίες να ακούν τις συνομιλίες και να διαβάζουν την αλληλογραφία των χρηστών.΄

Έτσι, σύμφωνα με την πολιτική εμπιστευτικότητας του Skype, η υπηρεσία και οι εταίροι της μπορούν να παρουσιάσουν προσωπικά δεδομένα, περιεχόμενο συνομιλιών και / είτε τη μεταφορά στοιχείων των χρηστών έπειτα από αίτημα των οργάνων της δικαστικής εξουσίας, είτε του συστήματος των υπηρεσιών δημόσιας τάξης. Από τη στιγμή της δημιουργίας του το Skype ήταν ένα σοβαρό εμπόδιο, που δεν επέτρεπε στην αστυνομία και τις μυστικές υπηρεσίες τη διεξαγωγή παρακολούθησης. Χρησιμοποιώντας διαφόρους μηχανισμούς κωδικοποίησης, κατά τη διάρκεια αρκετών ετών το Skype παρέμενε μια από τις λίγες υπηρεσίες η παγίδευση των δεδομένων της οποίας ήταν πρακτικά αδύνατη

greek.ruvr
Διαβάστε Περισσότερα » "Επιτράπηκε η είσοδος των μυστικών υπηρεσιών στο Skype"

Χώρα- διακινητής λαθρομεταναστών η Τουρκία

Η λαθρομετανάστευση για χώρες όπως η Ελλάδα αποτελεί σημαντικό πρόβλημα, το οποίο επηρεάζει άμεσα την κοινωνική συνοχή.

Για κάποιες άλλες χώρες, όμως, όπως η Τουρκία, είναι… ευλογία! Σύμφωνα με δημοσίευμα του περιοδικού «Επίκαιρα», πρόσφατη έκθεση της ίδιας της τουρκικής αστυνομίας, δείχνει ότι η «βιομηχανία» της λαθρομετανάστευσης αποφέρει ετήσια έσοδα που αγγίζουν τα 5 δισ. δολάρια.

Τα κυκλώματα που δραστηριοποιούνται στον τομέα αυτό, στα οποία φέρεται, μάλιστα, πως συμμετέχουν ακόμα και άνθρωποι των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών και της τουρκικής στρατοχωροφυλακής και αστυνομίας, είναι αναμεμειγμένα και στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Άνθρωποι που γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις επιβεβαιώνουν στα «Επίκαιρα» ότι επί της ουσίας το οργανωμένο έγκλημα στην Τουρκία είναι ενιαίο ως προς τη δομή και τη λειτουργία του.

Πλέον, οι περισσότεροι λαθρομετανάστες φτάνουν στον Έβρο και όχι στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Η συνολική «ταρίφα» για τη διέλευση μπορεί να φτάσει και τα 5.000 ευρώ. Τα δύο μεγαλύτερα δίκτυα δουλεμπόρων έχουν τη βάση τους στην Κωνσταντινούπολη και τη Σμύρνη, ενώ οι «εγκέφαλοι» εντοπίζονται στην Άγκυρα και την υπόλοιπη τουρκική ενδοχώρα.

Στα ίδια κυκλώματα συμμετέχουν ακόμα και σκληροπυρηνικοί της μουσουλμανικής μειονότητας αλλά και χριστιανοί, οι οποίοι παραλαμβάνουν τους λαθρομετανάστες μόλις βρεθούν σε ελληνικό έδαφος.

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Χώρα- διακινητής λαθρομεταναστών η Τουρκία"

Έξαλλοι οι τρικαλινοί έμποροι…

Διαμαρτύρονται για το γεγονός ότι ο Δήμος δίνει άδειες στις… παράγκες της πλατείας και ετοιμάζονται να βγάλουν και αυτοί τη πραμάτεια τους κάτω από τα πλατάνια!!!...
«Δεν είναι δυνατόν» λέει ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Τρικάλων κ. Χρήστος Καλέας «από τη μια να κάνουμε συσκέψεις για την πάταξη του παρεμπορίου και την ίδια ώρα ο Δήμος Τρικκαίων να έρχεται μέσα από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής και να δίνει… άδειες σε παράνομες παράγκες που έχουν στηθεί σε πλατείες τις πόλης. Έλεος πια…»…
Ο ίδιος συμπληρώνει πως «δυστυχώς αρνούνται αυτοί οι άνθρωποι να καταλάβουν πως οι έμποροι της πόλης βρίσκονται σε τραγική κατάσταση, καθημερινά κλείνουν περί τις 10 επιχειρήσεις και αυτοί σφυρίζουν αδιάφορα σπρώχνοντάς μας στον γκρεμό.
Δεν πάει άλλο». Όσον αφορά την αντίδρασή τους; Θα είναι αυτή που είχαν… προαναγγείλει!...
«Ήδη είμαστε έτοιμοι περίπου 15 ιδιοκτήτες εμπορικών καταστημάτων να στήσουμε κι εμείς… παράγκες στην κεντρική πλατεία και να πουλάμε από εκεί τη πραμάτεια μας» λέει ο κ. Καλέας «και μάλιστα θα ζητήσουμε κι εμείς από τον Δήμο να μας δώσει… άδεια. Αν θέλουν να κάνουμε τα Τρίκαλα… παραγκούπολη, ας τα κάνουμε»!

tricalavoice
Διαβάστε Περισσότερα » "Έξαλλοι οι τρικαλινοί έμποροι…"

Χωρίς δόσεις και αφορολόγητο οι εκπρόθεσμες δηλώσεις

Η ΓΓΠΣ ταχυδρόμησε ήδη 3.086.571 εκκαθαριστικά σημειώματα από τα οποία προκύπτει ότι σχεδόν επτά στους δέκα φορολογούμενους καλούνται να πληρώσουν πρόσθετο φόρο.

Έξι ημέρες πριν την εκπνοή της προθεσμίας υποβολής των ηλεκτρονικών φορολογικών δηλώσεων και μέχρι σήμερα 1.000.000 φορολογούμενοι δεν την έχουν υποβάλλει.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών σε σύνολο 5,7 εκατ. δηλώσεων μέχρι σήμερα έχουν υποβληθεί ηλεκτρονικά 3,3 εκατ. δηλώσεις, οι εφορίες έχουν παραλάβει και αποστείλει στην Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων 900.000 χειρόγραφες δηλώσεις, ενώ περίπου 400.000 δηλώσεις βρίσκονται ακόμη στις ΔΟΥ.

Άρα υπολείπονται ένα εκατ. δηλώσεις για να ολοκληρωθεί η διαδικασία υποβολής των φετινών φορολογικών δηλώσεων.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ημερησία» το Υπουργείο Οικονομικών δεν θα δώσει νέα παράταση για την υποβολή των δηλώσεων, που λήγει στις 31 Ιουλίου.

Μάλιστα οι φορολογούμενοι που θα υποβάλουν εκπρόθεσμα την δήλωση τους:

- Δεν θα έχουν δικαίωμα να υπαχθούν στη ρύθμιση εξόφλησης των εκκαθαριστικών σε 10 δόσεις.

- Θα χάσουν το αφορολόγητο όριο των 5.000 ευρώ.

- Θα επιβαρυνθούν με προσαύξηση φόρου 1,5% για κάθε μήνα που καθυστερούν να υποβάλλουν την δήλωσή τους.

newsbomb
Διαβάστε Περισσότερα » "Χωρίς δόσεις και αφορολόγητο οι εκπρόθεσμες δηλώσεις"

Αλλαγές στους φορολογικούς μηχανισμούς και τις ταμειακές μηχανές

Σημαντικές αλλαγές προκύπτουν για τον τρόπο έκδοσης παραστατικών με χρήση φορολογικού μηχανισμού (ΕΑΦΔΣΣ) σύμφωνα με το σχέδιο απόφασης που βρίσκετε αναρτημένο στο site της Ευρωπαϊκής Ένωσης (δείτε εδώ).

Συγκεκριμένα προτείνεται η τροποποίηση του λογισμικού των ΕΑΦΔΣΣ έτσι ώστε να είναι δυνατή η αποστολή των δεδομένων των παραστατικών πώλησης στη ΓΓΠΣ. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι η ΓΓΠΣ θα έχει εικόνα για τον τζίρο της επιχείρησης και του ΦΠΑ που εισέπραξε σε επίπεδο ημέρας. Εξάλλου θεωρείται βέβαιο ότι στην καλύτερη περίπτωση οι κάτοχοι φορολογικών μηχανισμών θα πρέπει να αναβαθμίσουν το λογισμικό του (driver) και πιθανότατα να τροποποιήσουν τις φόρμες εκτύπωσης των παραστατικών στο εμπορολογιστικό τους πρόγραμμα. Βέβαια, δεν μπορεί να αποκλειστεί η πιθανότητα ορισμένοι κατασκευαστές φορολογικών μηχανισμών (π.χ. αυτοί που δεν υφίστανται πια) να μην είναι σε θέση να δημιουργήσουν το καινούργιο λογισμικό, με αποτέλεσμα πολλές επιχειρήσεις να χρειαστούν καινούργιο μηχανισμό.

Η online αποστολή των πωλήσεων στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων θα αποτρέψει την απόκρυψη φορολογικών στοιχείων που συμβαίνει σήμερα από ορισμένες επιχειρήσεις, δεδομένης της αδυναμίας των ελεγκτικών μηχανισμών να διεξάγουν επί τόπου ελέγχους στις επιχειρήσεις. Δεν αντιμετωπίζει όμως το βασικό πρόβλημα της μη έκδοσης παραστατικών.

Σχετικά με τις ταμειακές μηχανές, φαίνεται ότι θα ισχύσουν αντίστοιχες προδιαγραφές καθώς μέσα στο αντίστοιχο σχέδιο απόφασης (δείτε εδώ) γίνεται λόγος για αποστολή των αποδείξεων στη βάση δεδομένων της ΓΓΠΣ. Αν κάτι τέτοιο ισχύσει, είναι βέβαιο ότι οι ταμειακές μηχανές θα πρέπει να υποστηρίξουν την επικοινωνία τους με τη ΓΓΠΣ είτε μέσω διαδικτύου (Internet) είτε μέσω δικτύου κινητής τηλεφωνίας (GPRS). Πρακτικά αυτό σημαίνει κατ' ελάχιστο αγορά ειδικού εξοπλισμού για την επικοινωνία ή ακόμα και αντικατάστασης της ταμειακής μηχανής.

Σε κάθε περίπτωση δεν είναι η πρώτη φορά που το Υπουργείο Οικονομικών φτάνει ένα βήμα πριν την ριζική αλλαγή του τρόπου έκδοσης παραστατικών και στη συνέχεια αναβάλει επ' αόριστον την εφαρμογή.

verusplus
Διαβάστε Περισσότερα » "Αλλαγές στους φορολογικούς μηχανισμούς και τις ταμειακές μηχανές"

Απάτη ύψους 2 εκατ. ευρώ σε βάρος αεροπορικής εταιρείας

Στην εξιχνίαση υπόθεση απάτης ιδιαίτερα μεγάλης αξίας σε βάρος διεθνούς αεροπορικής εταιρείας προχώρησε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σχηματίστηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, με κατηγορουμένους δυο άτομα ελληνικής υποηκοότητας (άνδρα και γυναίκα) για απάτη ιδιαίτερα μεγάλης αξίας, σε βάρος διεθνούς αεροπορικής εταιρείας.

Σύμφωνα με μηνυτήρια αναφορά που υπέβαλε ο Διευθύνων Σύμβουλος της αεροπορικής εταιρείας, η κατηγορουμένη γυναίκα, εμφανιζόμενη ως σύζυγος ανώτατου Αξιωματούχου μεσολάβησε στην εταιρεία για την πρόσληψη του συνεργού της ως πιλότου.

Τον Οκτώβριο του 2011, ένα χρόνο περίπου μετά την πρόσληψη, η αεροπορική εταιρεία, μέσω του υπαλλήλου της – πιλότου, ζήτησε από την «σύζυγο του Αξιωματούχου» να μεσολαβήσει για έγκριση δανείου ύψους 2.000.000 ευρώ από ελληνική Τράπεζα.

Η κατηγορουμένη, αφού ζήτησε και έλαβε από την εταιρεία το χρηματικό ποσό των 50.000 ευρώ, προκειμένου μέσω «γνωριμιών» της να βοηθήσει στην εκταμίευση του δανείου, εξαφανίστηκε μαζί με τον συνεργό της.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας και ύστερα από ψηφιακή ανάλυση, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία του άνδρα κατηγορουμένου, για τον οποίο εκδόθηκαν αναζητήσεις μέσω της Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας EUROPOL, καθώς εντοπίστηκε στο εξωτερικό, ενώ αναζητείται η συνεργός του. Η δικογραφία υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών.

skai
Διαβάστε Περισσότερα » "Απάτη ύψους 2 εκατ. ευρώ σε βάρος αεροπορικής εταιρείας"

Νέο «κούρεμα» 300 εκατ. ευρώ στην Υγεία

Από λειτουργικές δαπάνες, συγχωνεύσεις φορέων, αξιοποίηση των ακινήτων

Περικοπές στον τομέα της Υγείας, ύψους 300 εκατομμυρίων ευρώ το χρόνο αποφάσισε η κυβέρνηση. Το «κούρεμα» αφορά σε λειτουργικές δαπάνες, συγχωνεύσεις φορέων και αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας. Την ίδια στιγμή έχουν ήδη αποφασιστεί περικοπές στη φαρμακευτική δαπάνη κατά 1 δισ. ευρώ.

Πάντως, όπως υποστήριξε ο υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος, εξερχόμενος του Μαξίμου, μετά τη συνάντηση που είχε με τον Πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά, «οι παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας θα διατηρηθούν στο υψηλό επίπεδο της ποιότητός τους».

Ο υπουργός τόνισε ότι «στη σημερινή Ελλάδα, κάτω από τις εξαιρετικά δύσκολες οικονομικές συνθήκες, οι πρακτικές του παρελθόντος, όπως ο πλουτισμός των επιτηδείων, οι αυθαιρεσίες, οι ακραίες συμπεριφορές, δεν έχουν θέση».

Επίσης, σημείωσε ότι δεν συζητήθηκε με τον κ. Σαμαρά το ενδεχόμενο εφαρμογής «πλαφόν» ανά ασθενή (1.500 ευρώ για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη κάθε ασφαλισμένου).

tovima
Διαβάστε Περισσότερα » "Νέο «κούρεμα» 300 εκατ. ευρώ στην Υγεία"

5000 απολύσεις σχεδιάζει η Alcatel-Lucent

Την πρόθεσή της να καταργήσει 5.000 θέσεις εργασίας παγκοσμίως ανακοίνωσε σήμερα η διεύθυνση της γαλλικής κατασκευάστριας εταιρίας τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού Alcatel-Lucent. Η ανακοίνωση γίνεται στα πλαίσια των σχεδίων για την μείωση του λειτουργικού κόστους κατά 1,25 δισ. ευρώ εως τα τέλη του 2013.

Η Alcatel έκανε την ανακοίνωση αυτή δίνοντας στην δημοσιότητα τα αποτελέσματά της για το δεύτερο τρίμηνο, στα οποία καταγράφονται συνολικές ζημίες 254 εκατ. ευρώ.
Ο κύκλος εργασιών της επιχείρησης μειώθηκε 7,1% σε ετήσια βάση στα 3,5 δισ. ευρώ, ενώ τα αναπροσαρμοσμένα έσοδα εκμεταλλεύσεως από τα 87 εκατ. ευρώ πριν από ένα χρόνο εμφάνισαν ζημία 31 εκατ. ευρώ.
Σε ανακοίνωσή του ο διευθύνων σύμβουλος της Αλκατέλ Μπεν Βερβάγιεν υποστήριξε ότι η εποχή "απαιτεί σθεναρές ενέργειες", περιλαμβανομένης "της συρρίκνωσης της υπαλληλικής μας βάσης και της κατάργησης ορισμένων μη κερδοφόρων συμβάσεων".
Ο Βερβάγιεν προσπαθεί τα τελευταία χρόνια να μειώσει τα λειτουργικά κόστη της Αλκατέλ ώστε η επιχείρηση να βρεθεί σε καλύτερη θέση έναντι βασικών ανταγωνιστριών της όπως η κινεζική Huawei Technologies και η σουηδική Ericsson. Το 2011, η εταιρία παρουσίασε κέρδη για πρώτη φορά έπειτα από έξι χρόνια.
Η Alcatel απασχολεί 78.000 εργαζόμενους σε όλο τον κόσμο.
Η νέα σοσιαλιστική κυβέρνηση υπό τον πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ έχει βρεθεί αντιμέτωπη με ένα κύμα εταιρικών αναδιαρθρώσεων και απολύσεων (Alcatel , PSA Peugeot Citroën, Air France. . .) εν μέσω της σοβαρής κρίσης για την ανταγωνιστικότητα της γαλλικής βιομηχανίας και με την ανεργία να βρίσκεται ήδη σε επίπεδο ρεκόρ, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε σφοδρές κοινωνικές συγκρούσεις από το Σεπτέμβριο.

ethnos
Διαβάστε Περισσότερα » "5000 απολύσεις σχεδιάζει η Alcatel-Lucent"

IFo: Ακριβότερη για τη Γερμανία η ελληνική χρεοκοπία εντός ευρώ παρά εκτός

Το γερμανικό ινστιτούτο υπολογίζει στα 89 δισ. ευρώ τις απώλειες της Γερμανίας αν Ελλάδα κηρύξει αδυναμία πληρωμών

Ακριβότερη θα ήταν για τη Γερμανία η παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη από ό,τι η έξοδός της σε περίπτωση χρεοκοπίας, εκτιμά το Ινστιτούτο Οικονομικών Ερευνών Ifo. Παράλληλα, λάδι στη φωτιά ρίχνει και η εκτίμηση του υπουργού Οικονομικών του γερμανικού κρατιδίου της Βαυαρίας πως ελληνική έξοδος από το ευρώ θα ήταν «η καλύτερη λύση για όλους» εάν η αξιολόγηση της τρόικας είναι αρνητική.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Frankfurter Neue Presse», το γερμανικό ινστιτούτο υπολογίζει -ως ελάχιστη εκτίμηση- στα 89 δισ. ευρώ τις απώλειες της Γερμανίας σε περίπτωση που η Ελλάδα κηρύξει αδυναμία πληρωμών εντός Ευρωζώνης. Αντιθέτως, εκτός Ευρωζώνης το μικρότερο κόστος υπολογίζεται στα 82 δισ. ευρώ.

Σε αυτά τα ποσά περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, τα χρήματα που έχουν ήδη καταβληθεί από τα δύο πακέτα στήριξης, η αγορά ελληνικών ομολόγων από τις κεντρικές τράπεζες των χωρών της Ευρωζώνης, οι απαιτήσεις της Τράπεζας της Ελλάδος επί των ελληνικών τραπεζών, αλλά όχι οι απώλειες των γερμανικών τραπεζών, των ασφαλιστικών εταιρειών και άλλων ιδιωτών πιστωτών, δηλαδή, διευκρινίζεται, αυτή είναι η ελάχιστη εκτίμηση.

Την ίδια στιγμή, ο Βαυαρός υπουργός Οικονομικών Μάρκους Ζέντερ υποστήριξε στο γερμανικό ραδιόφωνο την Πέμπτη πως «αντί των συνεχών πληρωμών, η πολιτική πρέπει επιτέλους να αναγνωρίσει ότι η έξοδος (της Ελλάδας) από το ευρώ αποτελεί την μόνη και την καλύτερη λύση, και μάλιστα για όλους».

Ο Ζέντερ προέρχεται από το CSU (το αδελφό κόμμα των Χριστιανοδημοκρατών της Μέρκελ στη Βαυαρία και μέλος του κυβερνητικού συνασπισμού σε ομοσπονδιακό επίπεδο) και κινείται έτσι στα χνάρια του Χορστ Ζίχοφερ, προέδρου του κόμματος, που έχει πολλάκις εκφράσει ανάλογη θέση για την Ελλάδα.

Ο Βαυαρός υπουργός ανέφερε πως εάν η έκθεση της τρόικας είναι αρνητική, «δεν επιτρέπεται να υπάρξει χαλάρωση των όρων, νέες διαπραγματεύσεις και, κυρίως, νέα χρήματα».

Ο Ζέντερ υποστήριξε ότι η συνέχιση της χρηματοδότησης πολλαπλασιάζει τους κινδύνους για τη Γερμανία και σημειώνει ότι «η λύση δεν βρίσκεται στην περαιτέρω χρηματοδότηση, αλλά στην έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ». Εκτιμά δε, ότι η Ελλάδα δεν έχει πλέον πιθανότητα ανάκαμψης και χρειάζεται «πλήρη ανασυγκρότηση του κράτους».

tovima
Διαβάστε Περισσότερα » "IFo: Ακριβότερη για τη Γερμανία η ελληνική χρεοκοπία εντός ευρώ παρά εκτός"

Υποψήφιος βουλευτής καταγγέλλει σκάνδαλο 1,5 εκατ. ευρώ στον δήμο Κιμώλου

Για διασπάθιση και αρπαγή δημοσίου χρήματος κατηγορεί τον δήμαρχο Κιμώλου και υπάλληλο, υποψήφιο με το ΠΑΣΟΚ, ο Νίκος Λογοθέτης, που ήταν υποψήφιος βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων στο νομό Κυκλάδων.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το τοπικό site cyclades24.gr στην καταγγελία του ο κ. Λογοθέτης κάνει λόγο για παράνομη- όπως ο ίδιος υποστηρίζει- κατασκευή του έργου «Υποθαλάσσιος αγωγός διάθεσης και επεξεργασίας λυμάτων» από την οποία – κατά τα καταγγελλόμενα - υπήρξε διασπάθιση και αρπαγή δημοσίου χρήματος.

Μάλιστα ζητάει την παραίτηση του δημάρχου Κιμώλου Γεράσιμου Μαγκανιώτη, αλλά και την αντικατάσταση υπαλλήλου Πέτρου Ηλιάκης που είναι εν ενεργεία περιφερειακός σύμβουλος, ενώ ήταν υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στις πρόσφατες εκλογές.

Ο υποψήφιος των Ανεξάρτητων Ελλήνων υποστηρίζει - σύμφωνα πάντα με το τοπικό site - ότι υπήρξε παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για την υπόθεση, ενώ λέει πως για τη λειτουργία του ΒΙΟΚΑ (Βιολογικός Καθαρισμός Κιμώλου) , οι αρμόδιες υπηρεσίες των υπουργείων έχουν επιβεβαιώσει σωρεία παραβάσεων της περιβαλλοντικής νομοθεσίας κι έχουν επιβληθεί πρόστιμα στο Δήμο.

Καταγγέλλει ακόμη, ότι το έργο κατασκευής αγωγού διάθεσης λυμάτων είναι παράνομο και έχει στόχο την αρπαγή αλλά και τη διασπάθιση δημοσίου χρήματος ύψους 1,5 εκ. ευρώ.

Υποστηρίζει συγκεκριμένα ότι ο αγωγός περνάει αυθαίρετα μέσα από έκταση της οποίας είναι ιδιοκτήτης, ενώ η νομοθεσία ορίζει την εξέταση άλλων συντομότερων οδεύσεων για να εξασφαλιστεί και οικονομικότερο κόστος του έργου. Ο κ. Λογοθέτης ισχυρίζεται, σύμφωνα με το cyclades24.gr ότι ο Δήμος και το ΤΤΕ Μήλου επιμένουν στην ίδια παράνομη όδευση μέσα από την ιδιοκτησία του, διότι είναι η μεγαλύτερη χερσαία όδευση (1000 μέτρα) και τους εξυπηρετεί για να δικαιολογήσουν το 1,5 εκ. ευρώ. Επισημαίνει ακόμη, ότι το έργο έχει απενταχθεί και ακυρωθεί τέσσερις φορές λόγω παρανομιών και παρατυπιών κατά την εκτέλεσή του.

24h
Διαβάστε Περισσότερα » "Υποψήφιος βουλευτής καταγγέλλει σκάνδαλο 1,5 εκατ. ευρώ στον δήμο Κιμώλου"

Προστατέψτε τα παιδιά σας

Αδιανόητο χαρακτήρισε ο προϊστάμενος του τμήματος δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος, Μανώλης Σφακιανάκης, την ενασχόληση νεαρών παιδιών με τις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης και ζητά από τους γονείς να προστατέψουν τα παιδιά τους από τους επιτήδειους.

Διαβάστε τη δήλωση του που εγινε στο Βημαfm 99.5:

«Δυστυχώς είναι σε πολύ νεαρές ηλικίες -από 9 με 13- η έναρξη ενασχόλησης των παιδιών με το διαδίκτυο. Κι είναι αδιανόητο ένα παιδάκι δέκα ετών να έχει σελίδα στο facebook. Eμείς λέμε ναι στο διαδίκτυο, από 3 και 4 ετών, ώστε σιγά - σιγά να θωρακίσεις σωστά το παιδί σου στο διαδίκτυο. Όχι να το βάζεις στο facebook να έχει μερίδα με φωτογραφίες από την παραλία. Γιατί μην γελιόμαστε κατασκοπεύουν και οι παιδόφιλοι. Και το πιο άσχημο στο facebook είναι όταν, νέα κορίτσια, κάνουν αγώνα δρόμου να κάνουν όσο πιο πολλά add μπορούνε».

enikos
Διαβάστε Περισσότερα » "Προστατέψτε τα παιδιά σας"

Απαντήσεις για το επίδομα θέρμανσης ζητούν 31 βουλευτές της ΝΔ

Ενημέρωση σχετικά με το επίδομα θέρμανσης ζητούν από τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα 31 βουλευτές της ΝΔ, καλώντας τον να ενημερώσει τη Βουλή ποιες κατηγορίες πολιτών θα στηριχθούν και ποια θα είναι τα κριτήρια επιλογής για τη χρηματική υποστήριξη που θα πρέπει να τους δοθεί.

Σε ερώτηση που κατατέθηκε επισημαίνεται ότι το θέμα του πετρελαίου θέρμανσης αποτελεί «εφιάλτη» για τα νοικοκυριά ιδίως της Βορείου Ελλάδας, της Ηπείρου και της Θεσσαλίας αλλά και περιοχών με μεγάλο υψόμετρο.

Οι βουλευτές επικαλούνται στοιχεία που δείχνουν ότι αν αγοράζαμε σήμερα πετρέλαιο θέρμανσης θα το πληρώναμε με 1,28 ευρώ το λίτρο και επισημαίνουν ότι σε πολλές περιοχές της χώρας με χαμηλές θερμοκρασίες το χειμώνα, απαιτείται θέρμανση για έξι με επτά μήνες. Ταυτόχρονα επισημαίνουν ότι και οι τιμές των καυσόξυλων έχουν εκτιναχθεί από πέρυσι στα ύψη, με τον τόνο να στοιχίζει 110 με 130 ευρώ, ενώ και η τιμή των pellets φτάνει τα 0,23 έως 0,30 ευρώ το κιλό.

naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Απαντήσεις για το επίδομα θέρμανσης ζητούν 31 βουλευτές της ΝΔ"

Έλληνας πρωταθλητής «ντοπέ»;

Ένα νέο χτύπημα αναμένεται να δεχθεί ο ελληνικός αθλητισμός σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Sportday.

Η εφημερίδα, επικαλείται πηγές από την Γαλλία, σύμφωνα με τις οποίες ένας έλληνας αθλητής που μετέχει στην Ολυμπιακή Ομάδα και θα βρεθεί στο Λονδίνο 2012 έχει βρεθεί θετικός σε απαγορευμένη ουσία...

Όπως προβλέπουν οι σχετικές διαδικασίες αφού το πρώτο δείγμα του αθλητή βρέθηκε θετικό σε απαγορευμένη ουσία, θα ενημερωθούν η ομοσπονδία και ο αθλητής προκειμένου να ζητήσει το άνοιγμα του δεύτερου δείγματος.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η διαδικασία θα κινηθεί τάχιστα, αφού στις 3 Αυγούστου αρχίζει το πρόγραμμα του Στίβου στο Λονδίνο και μέχρι τότε τα αρμόδια όργανα θα πρέπει να έχουν αποφανθεί.

Όπως και να 'χει, το θέμα πρέπει να διευκρινιστεί σύντομα για να μην υπάρχουν σκιές στον ελληνικό αθλητισμό.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Βασίλης Σεβαστής δήλωσε ότι δεν έχει ενημερωθεί για το θέμα και δε γνωρίζει αν το δημοσίευμα ισχύει.

skai
Διαβάστε Περισσότερα » "Έλληνας πρωταθλητής «ντοπέ»;"

Σοβαρό πρόβλημα με τη διαχείριση των σκουπιδιών στην Τρίπολη

Σοβαρό πρόβλημα με τη διαχείριση των απορριμμάτων έχει ανακύψει το τελευταίο διάστημα στην Τρίπολη...όπου λόγω ανυπαρξίας χώρου διάθεσης των απορριμμάτων τα σκουπίδια συλλέγονται πλημμελώς, όχι καθημερινά, και σε πολλά σημεία της πόλης, κυρίως στις γειτονιές, υπάρχουν λόφοι σκουπιδιών.

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αρκαδίας, Γιώργος Παπασταματάκης, με δηλώσεις του στα τοπικά μέσα ενημέρωσης κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για λήψη άμεσα μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας.

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου ανέφερε ότι υπάρχει κίνδυνος για γαστρεντερίτιδες, τύφο και παράτυφο, σημειώνοντας πως δεν αρκεί μόνο να γίνει άμεσα αποκομιδή των απορριμμάτων, αλλά πρέπει να γίνει απολύμανση και ψεκασμός των σκουπιδιών και των κάδων.

Ο κ. Παπασταματάκης υπογράμμισε πως πρέπει να παρέμβει το υγειονομικό, επισημαίνοντας πως «αποστολή του υγειονομικού είναι η προστασία της δημόσιας υγείας».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Σοβαρό πρόβλημα με τη διαχείριση των σκουπιδιών στην Τρίπολη"

Λουκέτο και για το γηροκομείο της Βάρδας

Κλείνει οριστικά στο τέλος του Ιουλίου το Ίδρυμα του Αγίου Νικολάου στη Βάρδα που ανήκει στην Ιερά Μητρόπολη Ηλείας. Στο χώρο του Ιδρύματος όπου μέχρι και σήμερα φιλοξενούνται 65 συνάνθρωποι μας, έχει επικρατήσει έντονος προβληματισμός. Ήδη έχουν καταγραφεί περιπτώσεις που όσο και αν προσπάθησαν οι εργαζόμενοι να βρουν κάποιο συγγενικό πρόσωπο προκειμένου να αναλάβει τη φροντίδα κάποιου ηλικιωμένου, αυτό κατέστη μη εφικτό - καθώς έχουν αποβιώσει - ενώ πρόβλημα αντιμετωπίζουν και τα περιστατικά τα οποία έφτασαν στο ίδρυμα μετά από νοσηλεία τους στα νοσοκομεία της περιοχής.

Η Ιερά Μητρόπολη Ηλείας, μη μπορώντας να γυρίσει την πλάτη σε αυτές τις περιπτώσεις, εξετάζει την πιθανότητα μεταφοράς τους, σε άλλα ιδρύματα φιλοξενίας- κάτι το οποίο δεν είναι ιδιαίτερα εύκολο.

Πλην των φιλοξενουμένων, στο Ίδρυμα Αγίου Νικολάου Βάρδας, εργάζονται και 24 άτομα. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ιερά Μητρόπολη πρότεινε συμβάσεις με περικοπές μισθών, κάτι το οποίο έγινε αποδεκτό μέχρι στιγμής μόνο από 7 εργαζόμενους, καθώς οι υπόλοιποι προτίμησαν την απόλυση και αποζημίωση τους.

Το Ίδρυμα του Αγίου Νικολάου Βάρδας είναι ένα ακόμα από τα ιδρύματα της Ιεράς Μητροπόλεως Ηλείας που παρείχαν τους συνανθρώπους μας, γέροντες και γερόντισσες, φιλοξενία, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και φροντίδα, αλλά και βοηθούν ανθρώπους που αδυνατούν για διάφορους λόγους να εξυπηρετήσουν τον εαυτό τους. Το Ίδρυμα Ο ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ Βάρδας κτίστηκε και άρχισε να λειτουργεί το 1973, με τις ενέργειες και την καθοδήγηση του μακαριστού Μητροπολίτου Ηλείας Κυρού Αθανασίου, αλλά και με τις αδιάκοπες προσπάθειες του τότε Πρωτοσυγκέλλου και νυν Μητροπολίτου μας κ.κ. ΓΕΡΜΑΝΟΥ.

Αρχικά φιλοξενούσε ορφανά παιδάκια, τα οποία με την φροντίδα της Μητροπόλεώς μας μορφώνονταν, σπούδαζαν και γενικά ελάμβαναν όλα τα απαραίτητα εφόδια για την μετέπειτα ζωή τους. Αργότερα το Ίδρυμα μετετράπη σε Μαθητικό Οικοτροφείο Αρρένων και όταν οι δομές του Κράτους άλλαξαν και έπαψε πλέον να υπάρχει η ανάγκη αυτή στην περιοχή, μετετράπη και πάλι το 1982 στην σημερινή του μορφή, δηλαδή ως Ίδρυμα Χρονίως Πασχόντων – Γηροκομείο.

ilialive
Διαβάστε Περισσότερα » "Λουκέτο και για το γηροκομείο της Βάρδας"

Moody's: Υποβάθμισε την Peugeot Citroen

Την πιστοληπτική ικανότητα της γαλλικής αυτοκινητοβιομηχανίας PSA Peugeot Citroën, η οποία κατέγραψε μεγάλες απώλειες κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους, υποβάθμισε σήμερα ο οίκος αξιολόγησης Moody's, κατά μια βαθμίδα, από Ba1 σε Ba2.

Η υποβάθμιση από τον οίκο Moody's ανακοινώνεται μετά την υποβάθμιση από τους οίκους Standard and Poor's και Fitch χθες, Τετάρτη.

Ο όμιλος PSA, η πρώτη γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία, κατέγραψε σημαντικές ζημίες την περίοδο αυτή, οι οποίες ανήλθαν στα 819 εκατομμύρια ευρώ, ήταν δηλαδή υψηλότερες απ' όσο προέβλεπε, ενώ αντίθετα το πρώτο εξάμηνο του 2011 είχε καταγράψει κέρδη 806 εκατομμυρίων ευρώ.

Ο συνολικός κύκλος εργασιών της υποχώρησε κατά 5,1% στα 29,6 δισεκατομμύρια ευρώ.
Διαδηλώσεις εργαζομένων
Στο μεταξύ χθες εκατοντάδες εργαζόμενοι στην αυτοκινητοβιομηχανία PSA Peugeot Citroën διαδήλωσαν έξω από την έδρα του ομίλου στο Παρίσι, όπου οι υπάλληλοι του εργοστασίου του Ολνέ-σου-Μπουά ενώθηκαν με αυτούς της Ρεν, οι οποίοι θα πληγούν επίσης από τις 8.000 απολύσεις που έχει ήδη ανακοινώσει η διοίκηση.
"Όχι στο κλείσιμο του Ολνέ", έγραφε ένα τεράστιο πανό που είχαν κρεμάσει στη γυάλινη πρόσοψη του κτιρίου οι διαδηλωτές που, μέσα στην οχλοβοή, φώναζαν ρυθμικά "Βαρέν δολοφόνε!", αναφερόμενοι στον πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου Φιλίπ Βαρέν.
Περίπου 100 εργάτες έφτασαν στο Παρίσι οδικώς από τη Ρεν. Στο εργοστάσιο της εν λόγω περιοχής θα καταργηθούν οι 1.400 από τις 5.600 θέσεις εργασίας, στο πλαίσιο του σχεδίου αναδιάρθρωσης της αυτοκινητοβιομηχανίας που περιλαμβάνει την απόλυση 8.000 εργαζομένων. Με αυτούς ενώθηκαν εκατοντάδες συνάδελφοί τους του Ολνέ, που σήμερα απασχολεί 3.000 άτομα και όπου η παραγωγή θα σταματήσει το 2014.
Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων ανακοίνωσαν ότι ψήφισαν ομόφωνα να οριστεί ένας ορκωτός λογιστής για να ελέγξει την κατάσταση, καθώς η διοίκηση της βιομηχανίας, για να δικαιολογήσει τις απολύσεις, υποστηρίζει ότι έχει υποστεί μεγάλες ζημιές κατά το πρώτο εξάμηνο του 2012. Όπως ανακοίνωσε σήμερα, οι απώλειές της στην περίοδο αυτή ανήλθαν στα 819 εκατομμύρια ευρώ, ήταν δηλαδή υψηλότερες απ' όσο προέβλεπε ενώ κατά το πρώτο εξάμηνο του 2011 κατέγραψε κέρδη 806 εκατομμυρίων ευρώ.

Οικονομική στήριξη από την κυβέρνηση
Από την πλευρά της, η γαλλική κυβέρνηση αποφάσισε να εντείνει την οικονομική στήριξη που παρέχει για την κατασκευή "καθαρών" αυτοκινήτων στο πλαίσιο του σχεδίου βοήθειας προς την αυτοκινητοβιομηχανία της χώρας που διανύει περίοδο κρίσης. Σύμφωνα με πληροφορίες του Γαλλικού Πρακτορείου η κυβέρνηση προβλέπει τη χορήγηση ενός "οικολογικού μπόνους" ύψους 5.000-7.000 ευρώ για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και 2.000-4.000 ευρώ για τα υβριδικά.
Στην παρουσίαση του σχεδίου αυτού στο υπουργικό συμβούλιο αναμένεται να ζητηθεί επίσης από την κυβέρνηση να εξετάσει τη συμφωνία ελεύθερων συναλλαγών μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Κορέας που ορισμένοι υποστηρίζουν ότι ανοίγει τις πύλες της Ευρώπης στα ιδιαιτέρως ανταγωνιστικά, κορεατικά αυτοκίνητα

ethnos
Διαβάστε Περισσότερα » "Moody's: Υποβάθμισε την Peugeot Citroen"

Αττική Οδός: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη σήραγγα των Βριλησσίων

Κλειστή θα παραμείνει η σήραγγα των Βριλησσίων της Αττικής Οδού από τη Δευτέρα 30 Ιουλίου έως το Σάββατο 4 Αυγούστου -τις ώρες 01:00 π.μ. έως 6.00 π.μ.- λόγω εργασιών συντήρησης.

Ειδικότερα, θα κλείσει:

Α) Στο ρεύμα προς Αεροδρόμιο τη Δευτέρα 30, Τρίτη 31 Ιουλίου και Τετάρτη 1 Αυγούστου και ώρες 01:00 το βράδυ έως 06:00 τα ξημερώματα.

Β) Στο ρεύμα προς Ελευσίνα την Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο 2,3 και 4 Αυγούστου και ώρες επίσης 01:00 το βράδυ έως 06:00 τα ξημερώματα.

Σε κάθε αποκλεισμό η κυκλοφορία της Αττικής Οδού θα εκτρέπεται στην έξοδο αμέσως πριν τη σήραγγα (έξοδος 12 – Πεντέλης) και θα επανεισέρχεται αμέσως μετά τη σήραγγα από τα διόδια Πεντέλης χωρίς δεύτερη καταβολή διοδίου.

naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Αττική Οδός: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη σήραγγα των Βριλησσίων"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news