facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 22 Ιουλίου 2012

SOS «εκπέμπει» η ρίγανη – Κινδυνεύει με εξαφάνιση

Τα παραδοσιακά βότανα της Ελλάδας κινδυνεύουν με εξαφάνιση σύμφωνα με ανακοίνωση της Διεύθυνσης Δασών Αιτωλοακαρνανίας, επισημαίνεται ότι υπό εξαφάνιση είναι και το τσάι του βουνού λόγω της μαζικής εκρίζωσης.

Στην ανακοίνωση, σημειώνεται μεταξύ άλλων: «Επειδή είναι πλέον ορατός ο κίνδυνος εξαφάνισης των ειδών του γένους Sideritis L. (τσάι βουνού) και του είδους Origanum vulgure (ρίγανη) , λόγω αυξημένης εμπορευματοποίησης και κινδύνου ανεξέλεγκτης συλλογής, θα πρέπει να ευαισθητοποιηθούμε σχετικώς δείχνοντας προσοχή τόσο στον τρόπο συλλογής όσο και στην εποχή συλλογής».

Στην ανακοίνωση τονίζεται επίσης ότι: «Πολλοί αλλοδαποί -και όχι μόνο- συλλέγουν τεράστιες ποσότητες, οι οποίοι στη βιασύνη τους για να αποφύγουν τις νόμιμες συνέπειες, ξεριζώνουν τα φυτά ή τα συλλέγουν πριν την ανθοφορία με άμεση συνέπεια να καταστρέφονται οι πληθυσμοί των ειδών».

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "SOS «εκπέμπει» η ρίγανη – Κινδυνεύει με εξαφάνιση"

Στεγνώνει από ρευστό και υλικά το ΕΣΥ! Πόσες ημέρες ζωής έχει

Τα χρέη του συστήματος δυσθεώρητα. Τα υλικά λιγοστεύουν. Οι προμηθεύτριες εταιρείες βρίσκονται πριν τα λουκέτα και οι ασθενείς σε απόγνωση. Ααλλά η κυβέρνηση …περί άλλων τυρβάζει.

Χωρίς λύση στην άκρη του τούνελ είναι όπως φαίνεται το ΕΣΥ και το ΕΟΠΥΥ, με τους ασθενείς να κινδυνεύουν πολύ σύντομα να πληρώνουν τα πάντα από την τσέπη τους καθώς το σύστημα αδυνατεί να αποπληρώσει και τις βασικές ανάγκες του.

Δεν είναι τυχαίο ότι οι προμηθευτές Υγείας δηλώνουν πως βρίσκονται ένα βήμα πριν από το «κραχ», ξεκαθαρίζοντας πως δεν θα μπορούν να χρηματοδοτούν το Σύστημα Υγείας για πάντα, κατηγορώντας μάλιστα το Υπουργείο πως δεν έχει καν δρομολογήσει ενέργειες για την επίλυση των χρόνιων προβλημάτων του χώρου.

Τα Στρατιωτικά Νοσοκομεία έχουν προχωρήσει κατ’ ουσίαν σε στάση πληρωμής, καθώς οφείλουν χρήματα στους προμηθευτές από το 2008, τα Δημόσια Νοσοκομεία δεν διαθέτουν τους απαραίτητους πόρους για την ασφαλή και ομαλή λειτουργία τους, ενώ κανένα βήμα δεν έχει ληφθεί για την πληρωμή των οφειλών, ακόμη και από το 2010.

Όπως καταγγέλλουν οι προμηθευτές, ακόμη και από τα Νοσοκομεία και σχηματισμούς του ΙΚΑ που, «καλυπτόμενα πλέον πίσω από τον ΕΟΠΠΥ, ισχυρίζονται ότι δεν χρωστούν» και έχουν αφήσει απλήρωτες τις εταιρείες εδώ και δύο χρόνια.

Μόνο τα νοσοκομεία του ΕΣΥ οφείλουν πάνω από 6 δισεκατομμύρια ευρώ σε εταιρείες ιατρικού εξοπλισμού και υλικών, αλλά σε και φαρμακευτικές εταιρείες. Το σύνολο των οφειλών του δημοσίου στις φαρμακευτικές επιχειρήσεις αγγίζει τα 2,7 δισεκατομμύρια!

Παράλληλα, ανοικτό παραμένει το τεράστιο πρόβλημα που δημιουργήθηκε από το κούρεμα των ομολόγων, που είχαν δοθεί για τα χρέη του 2008 και 2009, ενώ οι τράπεζες συνεχίζουν να δίνουν πιστώσεις με το σταγονόμετρο.
Οι προμηθεύτριες εταιρείες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, προειδοποιώντας πως αν χρεοκοπήσουν οι προμηθευτές θα καταρρεύσει και το Εθνικό Σύστημα Υγείας από έλλειψη υλικών και υπηρεσιών.
Πληροφορίες θέλουν την κυβέρνηση να εξετάζει την πληρωμή των προμηθευτών για τις οφειλές του 2010 τοις μετρητοίς, αλλά με τη χορήγηση 20% έκπτωσης από τις εταιρείες, ενώ όσοι δεν μπορούν να παράσχει την έκπτωση θα λάβει 30ετή ομόλογα, ενδεχόμενο που απορρίπτουν οι επιχειρηματίες του χώρου.

Φυσικά, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε τον «κακοπληρωτή» ΕΟΠΥΥ, που οφείλει στο σύνολο σχεδόν των παρόχων του, αυτές τις ημέρες ψάχνει εναγωνίως να βρει τα χρήματα για να πληρώσει τους Φαρμακοποιούς, που προειδοποιούν με κινητοποιήσεις, ενώ απλήρωτα αφήνει ακόμη και ιδρύματα που φιλοξενούν κατάκοιτους ασθενείς, όπως το Άσυλο Ανιάτων της Κυψέλης, όπου τα χρέη από τα νοσήλια φθάνουν τα 3 εκατομμύρια.

iatropedia
Διαβάστε Περισσότερα » "Στεγνώνει από ρευστό και υλικά το ΕΣΥ! Πόσες ημέρες ζωής έχει"

Αποκλείεται αναδιαπραγμάτευση του ελληνικού προγράμματος

Βεστερβέλε: Η Ελλάδα πρέπει να σεβαστεί τις δεσμεύσεις της Απορρίπτει κάθε ενδεχόμενο αναδιαπραγμάτευσης του ελληνικού προγράμματος δημοσιονομικής λιτότητας ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών Γκίντο Βεστερβέλε, σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα στη γερμανική εφημερίδα Bild.

«Βλέπω ότι στην Ελλάδα επιθυμούν αναδιαπραγμάτευση των πραγμάτων και ότι ουσιαστικά θέτουν υπό αμφισβήτηση τις υποχρεώσεις για μεταρρυθμίσεις στη χώρα. Το λέω απλά: Αυτό δε γίνεται. Είναι ένας Ρουβίκωνας τον οποίο δεν πρόκειται να διαβούμε», προειδοποιεί ο Βεστερβέλε.

Ο γερμανός υπουργός κάλεσε τους 'Ελληνες να δείξουν καθαρά ότι θέλουν να παραμείνουν στην ευρωζώνη.

«Η Ελλάδα δεν πρέπει απλώς να λέει ότι θέλει να παραμείνει στην ευρωζώνη, αλλά πρέπει επίσης να ενεργήσει με μια σαφή πολιτική μεταρρυθμίσεων και να σεβαστεί τις δεσμεύσεις της», τόνισε ο Βεστερβέλε.

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Αποκλείεται αναδιαπραγμάτευση του ελληνικού προγράμματος"

Εισήγαγαν όπλα για... ολόκληρο στράτευμα

Συνελήφθησαν διακινητές που δρούσαν σε Αττική και Εύβοια

Οπλοστάσιο για... πόλεμο έκρυβαν δύο κακοποιοί, οι οποίοι συνελήφθησαν στη Χαλκίδα και στην Αθήνα. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας, οι δύο 'Ελληνες 40 και 42 χρόνων έφερναν τα όπλα στην Ελλάδα από το εξωτερικό και τα πουλούσαν στην Αττική, την Εύβοια και σε άλλες περιοχές.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν πολεμικά τουφέκια, υποπολυβόλα, πιστόλια, περίστροφα, φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, συσκευές εκκένωσης ηλεκτρικού ρεύματος (tazer), αναισθητικά σπρέι καθώς και εξαρτήματα πυροβόλων όπλων.

Όπως προέκυψε από την έρευνα της Αστυνομίας, οι συλληφθέντες είχαν αρχίσει να εισάγουν τα όπλα από το 2006, από τις ΗΠΑ, τη Γερμανία και το Χόνγκ Κόνγκ.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία ενώ αναζητούνται για την ίδια υπόθεση άλλοι 3 Ελληνες και 11 αλλοδαποί εκ των οποίων, 6 Αμερικανοί, 3 Γερμανοί, ένας Αυστραλός κι ένας Καναδός.

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Εισήγαγαν όπλα για... ολόκληρο στράτευμα"

Εκδότης πήρε 400.000 ευρώ «μαύρα» από τον Άκη!

«Βόμβα» για τις σχέσεις του Άκη Τσοχατζόπουλου με μεγαλοεκδότη, εξαπέλυσε ο εξάδελφος του πρώην υπουργού Νίκος Ζήγρας, κατά τη διάρκεια της πολύωρης απολογίας του.

Ο Ν. Ζήγρας, είπε συγκεκριμένα: «Όσο αφορά το γιο του Τσοχατζόπουλου, Αλέξανδρο, ο οποίος απέκτησε το μερίδιο μιας εταιρείας εστίασης, καφέ- μπαρ στην Πατησίων με την επωνυμία ΣΤΟΑ γνωρίζω ότι ο πατέρας του πλήρωσε στον πρώην κάτοχο της εταιρείας, ο οποίος ήταν μεγαλοεκδότης εφημερίδος, το τίμημα του μεριδίου το οποίο ήταν πάνω από 400.000 ευρώ, χρήματα τα οποία δόθηκαν μετρητά και δεν δηλώθηκαν πουθενά…».

Τα ερωτήματα που προκύπτουν εύλογα, είναι πολλά και σημαντικά:

1. Ποιος είναι ο μεγαλοεκδότης; Θα αποκαλυφθεί το όνομά του μιας και καταγγέλλεται ότι ενθυλάκωσε τμήμα από τις μίζες που εμφανίζεται να έπαιρνε ο Τσοχατζόπουλος;

2. Θα κληθεί να απαντήσει γιατί δεν δήλωσε την πώληση στην εφορία, διευκολύνοντας ουσιαστικά τον Άκη να κάνει δουλειές με μαύρα λεφτά;

3. Πώς και δεν του πέρασε από το μυαλό ότι το τίμημα, που δόθηκε χωρίς παραστατικά, δεν προερχόταν από τους βουλευτικούς μισθούς;

4. Ήταν αυτή η μοναδική δουλειά που έκανε με τον Άκη ή μήπως το όνομά του εμπλέκεται και σε άλλες business, πχ σε προμήθειες και εξοπλιστικά;

Η υπόθεση «μυρίζει» και καλό είναι να φωτιστεί πλήρως ώστε να μην υπάρξουν και νέα σενάρια για τη διαπλοκή και τις σχέσεις μεταξύ πολιτικών και εκδοτών. Αναμένουμε…

newpost
Διαβάστε Περισσότερα » "Εκδότης πήρε 400.000 ευρώ «μαύρα» από τον Άκη!"

Τι σημαίνει η απόφαση της ΕΚΤ να μη δέχεται ελληνικά ομόλογα ως ενέχυρο

Η Φρανκφούρτη ξεκαθαρίζει προς την Αθήνα ότι δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια καθυστερήσεων και «διαπραγματεύσεων» «Εφαρμόστε το μνημόνιο τώρα, με κάθε τρόπο». Αυτό είναι στην ουσία το μήνυμα, που έστειλε χθες προς τη χώρα μας ένας εκ των δανειστών μας, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, με την απόφασή της να μην κάνει δεκτά τα ελληνικά ομόλογα ως ενέχυρο για να παρέχει ρευστότητα στις ελληνικές τράπεζες.

Στην ουσία, η Φρανκφούρτη ξεκαθαρίζει προς την Αθήνα ότι δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια καθυστερήσεων και «διαπραγματεύσεων» αν θέλουμε να μείνουμε μέλος της Ευρωζώνης.

Με λίγα λόγια, να κάνουμε πράξη τα μέτρα που έχουν συμφωνηθεί και νομοθετηθεί, να κόψουμε δαπάνες και σπατάλες 11,6 δισ. ευρώ και να υλοποιήσουμε – επιτέλους – τις μεταρρυθμίσεις και ιδιωτικοποιήσεις, που τόσο έχει ανάγκη η ελληνική οικονομία, ανεξαρτήτως μνημονίου.

Αυτό σημαίνει ότι τα πιστωτικά ιδρύματα της χώρας μας δεν θα έχουν πηγή για να αντλούν ρευστότητα;

Όχι. Υπάρχει ο μηχανισμός της Τράπεζας της Ελλάδος, ο γνωστός ELA – Emergency Liquidity Assistance, ο οποίος θα συνεχίσει να τροφοδοτεί τις τράπεζες με το απαραίτητο ρευστό.

Αλλάζει κάτι στα όποια επίπεδα ρευστότητας χορηγούν τα πιστωτικά ιδρύματα προς τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά;

Όχι. Ό,τι έδιναν – δηλαδή ελάχιστα – θα συνεχίσουν να δίνουν. Θυμίζουμε, άλλωστε, την έκεθση της Alpha Bank μέσα στην εβδομάδα, όπου επισήμανε πως – τουλάχιστον για αυτό το τρίμηνο – η χρηματοδότηση της οικονομίας δεν θα αποκατασταθεί. Αλλάζει, όμως, το κόστος του χρήματος, δεδομένου ότι ο ELA παρέχει ακριβότερη ρευστότητα σε σχέση με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Θα υπάρξει πρόβλημα για τις καταθέσεις μας;

Όχι. Απολύτως κανένα. Οι καταθέσεις είναι διασφαλισμένες και εγγυημένες και σε καμία περίπτωση δεν επηρεάζονται από τη συγκεκριμένη απόφαση.

24h
Διαβάστε Περισσότερα » "Τι σημαίνει η απόφαση της ΕΚΤ να μη δέχεται ελληνικά ομόλογα ως ενέχυρο"

Η απίστευτη -αλλά αληθινή- ιστορία που μετέφερε ο Οικονομέας

Το μετέφερε ο Γιώργος Οικονομέας στην τελευταία εκπομπή (για φέτος) με τον Δημήτρη Καμπουράκη και όσοι το άκουσαν τραβάνε τα μαλλιά τους.

Πολιτικός Μηχανικός πηγαίνει στην Πολεοδομία του δήμου Νέας Ιωνίας να καταθέσει οικοδομική άδεια! Προσέξτε: το να χτιστεί κτίριο σήμερα στην Αττική ισοδυναμεί με το να βρουν χρυσοθήρες κοιτάσματα χρυσού στον Κηφισσό!

Και ενώ, λοιπόν, ο μηχανικός καταθέτει όλα τα απαραίτητα χαρτιά να βγάλει την άδεια η υπάλληλος του απαντά «αυτή είναι με το νέο Οικοδομικό Κανονισμό, τον οποίο δεν γνωρίζω, διότι δε μας έχουν κάνει σεμινάρια»!
Εμβρόντητος, αλλά και υπομονετικός ο άνθρωπος, δεν τη στέλνει στο διάολο -όπως θα υποθέσατε. Ρωτάει πότε μπορεί να περάσει ξανά. Και παίρνει τη μεγαλειώδη απάντηση: «τη Δευτέρα φεύγω με άδεια, οπότε περάστε από Σεπτέμβριο»…

Το καταλάβατε;
Μιλάμε για υπόθεση που θα έδινε δουλειά σε δεκάδες οικογένειες, που έχουν μήνες να κάνουν έστω και ένα μεροκάματο!

Μόνη με βρεγμένη σανίδα μπορεί, πλέον, να αντιμετωπιστεί η κατάσταση…

aixmi
Διαβάστε Περισσότερα » "Η απίστευτη -αλλά αληθινή- ιστορία που μετέφερε ο Οικονομέας"

Τρίωρη στάση εργασίας ΠΟΕ- ΟΤΑ και ΑΔΕΔΥ την Τρίτη 24 Ιουλίου

Συγκέντρωση έξω από το Ταμείο Παρακαταθηκών και πορεία στο Σύνταγμα

Με αίτημα το κούρεμα των δανείων που έχουν λάβει οι εργαζόμενοι, η ΠΟΕ-ΟΤΑ οργανώνει στάση εργασίας την Τρίτη, από τις 12.00 έως τις 15.00, οπότε θα πραγματοποιήσει πορεία προς το υπουργείο Οικονομικών στο Σύνταγμα.

Στάση εργασίας πραγματοποιεί και η ΑΔΕΔΥ την ίδια μέρα από τις 12.30 έως τη λήξη της βάρδιας, αντιδρώντας στο μνημόνιο και ζητώντας την ανακεφαλαιοποίηση των ταμείων και το κούρεμα των δανειακών υποχρεώσεων.

Η ΑΔΕΔΥ καλεί σε συγκέντρωση στις 13.00 έξω από το υπουργείο Εργασίας στη Σταδίου προκειμένου να πραγματοποιηθεί πορεία προς το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ

«Διεκδικούμε να γίνει αποδεκτή η πρότασή μας για κούρεμα των δανείων των εργαζομένων, όχι μόνο στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, αλλά και τις ιδιωτικές τράπεζες» ανακοίνωσε η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προσωπικού των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Το ραντεβού έχει δοθεί έξω από το κτήριο του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων στην οδό Ακαδημίας 40.

tovima
Διαβάστε Περισσότερα » "Τρίωρη στάση εργασίας ΠΟΕ- ΟΤΑ και ΑΔΕΔΥ την Τρίτη 24 Ιουλίου"

Στα 50 δισ. ευρώ οι οφειλές νοικοκυριών και επιχειρήσεων

Τα 50 δισ. ευρώ έφτασαν οι «κόκκινες» οφειλές νοικοκυριών και επιχειρήσεων προς τις τράπεζες. Η αύξηση των καθυστερούμενων δανείων τους τελευταίους μήνες πραγματοποιείται με εκρηκτικούς ρυθμούς. Υπολογίζεται ότι αυξάνονται με ρυθμό 1% το μήνα, όταν πέρσι ο ρυθμός αυτός ήταν 1,5% στο τρίμηνο.

Τον Μάιο του 2012 τα συνολικά υπόλοιπα των δανείων επιχειρήσεων και νοικοκυριών στις τράπεζες ανέρχονταν στα 242 δισ. ευρώ. Με τα 50 από αυτά να είναι σε καθυστέρηση 90 ημερών και πάνω.

Μάλιστα, όπως αναφέρει το Έθνος, το διάστημα Μαρτίου - Ιουνίου 2012, οι καθυστερούμενες οφειλές αυξάνονταν κατά 2 δισ. ευρώ τον μήνα.

Τα τραπεζικά στελέχη παραδέχονται ότι οι περικοπές στους μισθούς και στις συντάξεις, αλλά και η εκτίναξη των ποσοστών ανεργίας έχουν άμεσο αντίκτυπο στην κατακόρυφη άνοδο των «κόκκινων» δανείων και ανησυχούν ότι η κατάσταση θα επιδεινωθεί περαιτέρω από τον Σεπτέμβριο, όταν τα νοικοκυριά θα κληθούν να καταβάλουν τις δόσεις για τον φόρο εισοδήματος, την εισφορά αλληλεγγύης και το ΕΤΑΚ.

Διαβάστε Περισσότερα » "Στα 50 δισ. ευρώ οι οφειλές νοικοκυριών και επιχειρήσεων"

Τη Δευτέρα παραδίδεται στην κυκλοφορία τμήμα του αυτοκινητόδρομου Τρίπολης- Καλαμάτας

Ολοκληρώθηκε και παραδίδεται στην κυκλοφορία τη Δευτέρα 23 Ιουλίου το τμήμα Αλλαγή- Θουρία του αυτοκινητοδρόμου Τρίπολης- Καλαμάτας.

Πρόκειται για οδικό άξονα μήκους 22 χλμ που ξεκινά από τον ανισόπεδο κόμβο Κυπαρισσίας και καταλήγει στον ανισόπεδο κόμβο της εισόδου της Καλαμάτας.

Με την παράδοση στην κυκλοφορία του συγκεκριμένου τμήματος, μειώνεται αφενός ο χρόνος μετακίνησης, από μισή ώρα, σε λιγότερο από 10 λεπτά, ενώ βελτιώνεται η οδική ασφάλεια, γεγονός που θα συμβάλει στη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων, τα οποία είναι πολύ συχνά στη σημερινή Εθνική Οδό (που διασχίζει όλους τους οικισμούς μέχρι την Καλαμάτα).

Η κατασκευή του τμήματος Αλλαγή – Θουρία ξεκίνησε το 2008, η συνολική του δαπάνη ανέρχεται σε 190 εκατ. ευρώ και θα παραδοθεί ως σύγχρονος αυτοκινητόδρομος, με αποπερατωμένους τρεις ανισόπεδους κόμβους (Κυπαρισσίας, Αρφαρών και εισόδου Καλαμάτας). Οι κόμβοι αυτοί συνδέουν τον αυτοκινητόδρομο με το τοπικό δίκτυο και με την παλαιά, πλέον, εθνική οδό Τρίπολης– Μεγαλόπολης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να δοθεί πολύ σύντομα στην κυκλοφορία και το τμήμα από τα Παραδείσια μέχρι την Αλλαγή που ανακατασκευάζεται από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, μετά τις κατολισθήσεις που είχαν σημειωθεί εκεί πριν από δύο χρόνια.

Διαβάστε Περισσότερα » "Τη Δευτέρα παραδίδεται στην κυκλοφορία τμήμα του αυτοκινητόδρομου Τρίπολης- Καλαμάτας"

Ενδιαφέρον Ινδών επιχειρηματιών για λιμάνια

Το ενδιαφέρον Ινδών επιχειρηματιών για ανάπτυξη υποδομών σε ελληνικά λιμάνια, απευθύνοντας παράλληλα πρόσκληση στις ελληνικές κατασκευαστικές εταιρείες να δραστηριοποιηθούν στην Ινδία που αναπτύσσονται υποδομές, περιελάμβανε μεταξύ άλλων η ατζέντα των θεμάτων που συζήτησαν χθες ο υπουργός Ανάπτυξης και Υποδομών Κωστής Χατζηδάκης με τον πρέσβη της Ινδίας Topden Tsewang.

Το ενδιαφέρον Ινδών επιχειρηματιών για ανάπτυξη υποδομών σε ελληνικά λιμάνια, απευθύνοντας παράλληλα πρόσκληση στις ελληνικές κατασκευαστικές εταιρείες να δραστηριοποιηθούν στην Ινδία που αναπτύσσονται υποδομές, περιελάμβανε μεταξύ άλλων η ατζέντα των θεμάτων που συζήτησαν χθες ο υπουργός Ανάπτυξης και Υποδομών Κωστής Χατζηδάκης με τον πρέσβη της Ινδίας Topden Tsewang.
Ο Ελληνας υπουργός και ο Ινδός πρέσβης, στη συνάντησή τους χθες το πρωί, συζήτησαν ενδελεχώς τις προοπτικές της ελληνο-ινδικής συνεργασίας στον τομέα του εμπορίου και της διαχείρισης αποβλήτων, δίνοντας όμως μεγάλη έμφαση στο τομέα των κατασκευών.
Οπως επεσήμανε ο κ. Tsewang, στην Ινδία αναπτύσσονται υποδομές και υπάρχουν ευκαιρίες για τις ελληνικές κατασκευαστικές επιχειρήσεις, ενώ αντίστοιχα ινδικές εταιρείες μπορούν να δραστηριοποιηθούν στην ελληνική αγορά. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον επέδειξε για την αξιοποίηση ελληνικής τεχνογνωσίας και ευρεσιτεχνιών που έχουν αναπτυχθεί από Ελληνες επιστήμονες στον τομέα της διαχείρισης αποβλήτων, που επίσης αναπτύσσεται στην Ινδία.
Αποστολές
Στην κατεύθυνση της ανάπτυξης των εμπορικών σχέσεων των δύο χωρών προετοιμάζεται η ανταλλαγή επιχειρηματικών αποστολών το επόμενο διάστημα, ενώ ινδικές επιχειρήσεις ενδιαφέρονται επίσης για ανάπτυξη υποδομών logistics σε ελληνικά λιμάνια που θα χρησιμοποιηθούν ως πύλες εισόδου για ευρωπαϊκές αγορές.
Μάλιστα, το ενδιαφέρον για την ανάπτυξη υποδομών σε ελληνικά λιμάνια είχε υπογραμμίσει ο Ινδός πρέσβης και στην προ ημερών συνάντηση που είχε με τον υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου Κωστή Μουσουρούλη.
Ο κ. Tsewang Topden στη συνάντηση αυτή συνεχάρη την ελληνική κυβέρνηση για την επανασύσταση του υπουργείου Ναυτιλίας, συζητώντας την ενίσχυση της συνεργασίας με το υπουργείο σε υπηρεσιακό επίπεδο, με τη δημιουργία μεικτών ομάδων εργασίας.

ethnos
Διαβάστε Περισσότερα » "Ενδιαφέρον Ινδών επιχειρηματιών για λιμάνια"
Διάβαζα ένα άρθρο της Σεμέλης Διονύσου στο blog της filonoi.gr με σχεδόν τον ίδιο υπέρτιτλο κάπως αλλαγμένο. http://filonoi.gr/h-ellada-pethainei-kai-poly-kala-kanei/#more-44922
Είναι από κάποια ταινία του Θόδωρου Αγγελόπουλου το 1995 ‘’Το βλέμμα του Οδυσσέα’’. Ο Θανάσης Βέγγος, τελευταίος πριν τον Θύμιο Καρακατσάνη ζεστός-δικός μας Έλληνας, υποδύεται τον Ταξιτζή(video). Απευθυνόμενος στην φύση ξεκινάει με πάλλουσα από συγκίνηση φωνή έτσι ‘’Ξέρεις κάτι; Η Ελλάδα πεθαίνει. Πεθαίνουμε σαν λαός …’’
Σεμέλη, με συγκίνησε το ξεκίνημά σου ‘’Η Ελλάδα πεθαίνει’’ και με προσγείωσε η επόμενη φράση ‘’Και καλά κάνει’’. Μου έδωσε μια σταλαγματιά ελπίδας το τελείωμά σου ‘Μόνον έτσι θα γεννηθεί κάτι καινούργιο’’
Γέμισαν τα μάτια μου δάκρυα κι έσκυψα το κεφάλι. Η συγκίνηση πήρε τον δρόμο προς τον εγκέφαλό μου . Έκαψε τα στήθια μου και με τράνταξαν αναφιλητά.
Είχε βγει απ’ το πρωί δροσερό μελτεμάκι και μου χάιδευε το υγρό μέτωπο. Προσπάθησα να βάλω σε μια τάξη όλες τις καταρρακτώδεις πληροφορίες που δέχτηκα απ’ το διαδίκτυο σχετικά με τον τόπο μου και την επικρατούσα κατάσταση. Δεν είναι εύκολο. Μα καθόλου εύκολο.
Όλα ξεκινούσαν από αυτή την ριμάδα φράση ‘’Η Ελλάδα πεθαίνει!’’ Και με τέτοιο ξεκίνημα τι ευχάριστο να βρεις για να γλυκάνεις όλες αυτές τις δηλητηριώδεις πληροφορίες.
Την κραυγή μίσους και κακίας του υπουργού εξωτερικών της Γερμανίας Βεστερβέλε. ‘’Αναδιαπραγμάτευση; Αυτόν τον Ρουβίκωνα  ΔΕΝ θα τον διαβούμε’’
Θεέ μου, πάλι μπροστά οι στίχοι του Σολωμού να μας μαστιγώνουν ανελέητα. ‘’Μοναχή τον δρόμο πήρες και ξανάρθες μοναχή’’ Άραγε ποιους Έλληνες είχες στο μυαλό σου Κυρ-Διονύση;
Αυτούς που μας ξεπούλησαν;
Αυτούς που μας κατάκλεψαν;
Αυτούς που μας ξευτέλισαν;
Αυτούς που μας διέλυσαν;
Αυτούς που μας κατέκαψαν;
Αυτούς που ξεπάτωσαν την Ελληνική οικογένεια. Μας γέμισαν λαθρο-λάθρα βιώσας μετανάστες. Έκλεισαν σφράγισαν θέσεις εργασίας. Ρήμαξαν την ύπαιθρο. Αποπροσανατολίζουν γλώσσα και σύμβολα την νεολαία μας.
Πουλήσαν  την ζωή μας στα σύγχρονα τραπεζοπάζαρα.
‘’Κάναμε τον κύκλο μας…’’ Ναι Θανάση μου κάναμε τον κύκλο μας. Τώρα που ζώνουν μαύρα σύννεφα όλη την γη τώρα αρχίζω και το νιώθω. Αργά, αργά μας τυλίγει όλη την ανθρωπότητα. Ανακαλύπτουν τώρα κατασκευές πολλών χιλιάδων χρόνων. Έτσι ήταν πάντα. Έτσι θα γίνει και τώρα.
Θα χαθεί η Ελλάδα και μαζί της όλη η ανθρωπότητα. Εκτός …
Εκτός και η μοναδική, και μία σ’ όλες τις γλώσσες του κόσμου αμετάφραστη Αγία Σοφίασχεδιάζει αλλιώς. Κι εγώ, όπως και κάθε Ελληνικά φρονών, πιστεύω αμετάκλητα στις κόρες της που είναι.
Η Ελπίδα, η Πίστη και η Αγάπη!
Μόνο μ’ αυτές τις Θεόπνευστες αρχές μπορεί να γεννηθεί κάτι καινούργιο.
Το παλιό τελείωσε και μαζί του η άφρωνη κακία του, να βυθίζονται στο μαύρο έρεβος.
filologos10

Διαβάστε Περισσότερα » " "

Πισίνα και μπάρμπεκιου στην αυλή του Κορυδαλλού!

Οι υπεύθυνοι επιμένουν ότι είναι «ποτίστρα για ζώα»

Οι κρατούμενοι του Κορυδαλλού δεν θα πάνε διακοπές, αλλά δεν θα σκάσουν και από τη ζέστη, καθώς έχουν πλέον τη δική τους πισίνα!

Το απίστευτο και όμως... ελληνικό θέμα αποκαλύπτει η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα». Το σχετικό δημοσίευμα υποστηρίζει ότι με έγκριση της διοίκησης, εργασία των κρατουμένων και χρήματα του Δημοσίου η πίσω αυλή του Ψυχιατρείου των φυλακών μετατράπηκε σε πολυτελές σπα!

Στο «σπα» έχουν πρόσβαση μόνο όσοι έχουν τις κατάλληλες γνωριμίες στον μικρόκοσμο της φυλακής ή έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν το κατάλληλο «εισιτήριο»…

Το έργο βαφτίσθηκε «κατασκευή ποτίστρας για ζώα και πτηνά», αλλά όπως είναι προφανές, πρόκειται για μια κανονικότατη πισίνα! Στην πισίνα οδηγούν πετρόχτιστα μονοπάτια, ενώ λίγο πιο πέρα βρίσκεται το χτιστό μπάρμπεκιου.

Η αίσθηση πολυτέλειας συμπληρώνεται μάλιστα από έναν τεχνητό καταρράκτη υπερχείλισης για την ανακύκλωση του νερού, το οποίο διασχίζει ένα ποταμάκι και καταλήγει σε μια λιμνούλα στην άκρη της πισίνας, ενώ έχει τοποθετηθεί και φωτισμός για τις... νυχτερινές βουτιές.

Την αίσθηση «απόδρασης» συμπληρώνουν πάπιες και άλλα πτηνά που κυκλοφορούν ελεύθερα στον χώρο, μαζί με ένα περιβόλι με ντομάτες και άλλα οπωρολαχανικά.

Σύμφωνα με την εφημερίδα όμως, η πισίνα χρησίμευσε σε απόδραση στην κυριολεξία, καθώς δύο από τους κρατούμενους που εργάζονταν στην κατασκευή της χρησιμοποίησαν τα μπάζα της εκσκαφής για να δημιουργήσουν ράμπα, να περάσουν πάνω από τον τοίχο και να εξαφανιστούν!

Οι υπεύθυνοι επιμένουν ότι η δεξαμενή είναι ποτίστρα, αλλά οι φωτογραφίες άλλα δείχνουν...

Πάντως, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η χρηματοδότηση του «έργου» δεν έγινε από τον κρατικό κορβανά, αλλά από τα χρήματα που έχουν συγκεντρώσει στο ταμείο του συλλόγου τους οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι.

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Πισίνα και μπάρμπεκιου στην αυλή του Κορυδαλλού!"

Μέσα στο 2011 η οικονομική κατασκοπεία κόστισε στις ΗΠΑ πάνω από 13 δισ. δολάρια

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του τομέα αντικατασκοπείας του FBI, Φρανκ Φιλιούτσι, η ολοένα διογκούμενη απειλή προέρχεται από ξένες κυβερνήσεις, εταιρείες, χάκερς και πληροφοριοδότες και οφείλεται κατά κύριο λόγο στην υφιστάμενη παγκόσμια οικονομική κρίση.

Όπως επισημαίνει στην αναφορά του, κάθε χρόνο οι ξένες υπηρεσίες πληροφοριών γίνονται όλο και πιο δημιουργικές ως προς τις μεθόδους που ακολουθούν με σκοπό την υπονόμευση της αμερικανικής οικονομίας και τη διάβρωση εκείνου του παράγοντα που παραδοσιακά θεωρείται ως προνομιακό πεδίο της αμερικανικής επιχειρηματικότητας: της ικανότητας για καινοτομία.

Τα ξένα έθνη και οι υπηρεσίες τους έχουν κατανοήσει ότι, στις παρούσες συνθήκες οικονομικής κρίσης, είναι ευκολότερο να υποκλέψουν τεχνολογίες παρά να χρησιμοποιήσουν τα κεφάλαιά τους ώστε να αναπτύξουν τις δικές τους.

Ο ίδιος έχει δηλώσει στους Los Angeles Times πως, ενώ το FBI και άλλες υπηρεσίες γίνονται όλο και πιο αποτελεσματικές ως προς τον εντοπισμό και την αναγνώριση των δακτύλων που βρίσκονται πίσω από την ηλεκτρονική κατασκοπεία, δεν έχει υπάρξει ακόμη συναίνεση όσον αφορά το πώς οφείλουν να πράξουν μόλις βρεθεί ο δράστης.

Την κατάσταση, όμως, δεν βοηθούν και οι ίδιες οι αμερικανικές εταιρείες, οι οποίες πωλούν παράνομα απαγορευμένα πακέτα software σε άλλες χώρες, όπως συνέβη στην περίπτωση της United Technologies, η οποία ουσιαστικά βοήθησε την Κίνα – σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters – να κατασκευάσει το πρώτο της σύγχρονο πολεμικό ελικόπτερο.

Το πρόστιμο που αναγκάστηκε να καταβάλλει η εν λόγω εταιρεία ανήλθε στα 75 εκ. δολάρια, ποσό αμελητέο αν σκεφτεί κανείς ότι τα ετήσια κέρδη της ανέρχονται σε 58 δισ. δολάρια και ότι εσκεμμένα προέβη σε αυτή την αγοραπωλησία, προκειμένου να διασφαλίσει την οικονομική εύνοια της Κινεζικής κυβέρνησης.

Και αυτή είναι μόνο μία από τις πολλές περιπτώσεις αυτοϋπονόμευσης της αμερικανικής επιχειρηματικότητας.

Επίσης, θα πρέπει να σημειωθεί πως τα 13 δισ. που αναφέρει ο Φιλιούτσι δεν είναι παρά προϊόν εικασίας και ότι το πραγματικό νούμερο είναι πολύ μεγαλύτερο, καθώς οι περισσότερες εταιρείες συνήθως αποφεύγουν να αποκαλύψουν ότι έπεσαν θύματα χάκινγκ και υποκλοπής ευαίσθητων πληροφοριών - κάτι που πρόκειται να αλλάξει μετά από παρέμβαση του Γερουσιαστή Τζέι Ρόκφελερ, ο οποίος είναι επίσης πρόεδρος της κεντρικής επιτροπής εμπορίου, επιστήμης και μεταφορών.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Μέσα στο 2011 η οικονομική κατασκοπεία κόστισε στις ΗΠΑ πάνω από 13 δισ. δολάρια"

Καταργούνται τα 59 δημόσια ΚΤΕΟ

Μέσα στο πλαίσιο των οργανισμών που επρόκειτο να καταργηθούν συγκαταλέγονται και τα δημόσια ΚΤΕΟ, το κλείσιμο των οποίων ήταν στα σχέδια από τον Φεβρουάριο του τότε υπουργού Υποδομών Μάκη Βορίδη, ο οποίος υποστήριζε ότι «δεν υπάρχει κανένας λόγος ο τεχνικός έλεγχος των οχημάτων να περνά από δημόσια χέρια».

Καμία πρόβλεψη, σύμφωνα με τους εργαζoμένους, δεν υπάρχει για το ανθρώπινο δυναμικό που απασχολείται στα ΚΤΕΟ
Μέσα στο πλαίσιο των οργανισμών που επρόκειτο να καταργηθούν συγκαταλέγονται και τα δημόσια ΚΤΕΟ, το κλείσιμο των οποίων ήταν στα σχέδια από τον Φεβρουάριο του τότε υπουργού Υποδομών Μάκη Βορίδη, ο οποίος υποστήριζε ότι «δεν υπάρχει κανένας λόγος ο τεχνικός έλεγχος των οχημάτων να περνά από δημόσια χέρια».
Παρά τις αντιδράσεις που κατά καιρούς έχουν δει το φως της δημοσιότητας ότι πέραν της πρόθεσης για την κατάργηση των δημόσιων ΚΤΕΟ, η ηγεσία του υπουργείου Υποδομών δεν φαίνεται να έχει προχωρήσει σε κανενός είδους σχεδιασμό ή μελέτη, στελέχη του υπουργείου έχουν δηλώσει ότι: «Το κλείσιμο των δημόσιων ΚΤΕΟ δεν προϋποθέτει κάποια ιδιαίτερη μελέτη».
Σαφής εικόνα για το εάν τα 130 ιδιωτικά ΚΤΕΟ είναι σε θέση να εξυπηρετήσουν τα οχήματα που πρέπει να ελεγχθούν δεν υπάρχει. Αξίζει να σημειωθεί ότι σε όλη τη χώρα λειτουργούν σήμερα 59 δημόσια ΚΤΕΟ, ενώ καμία πρόβλεψη, σύμφωνα με τους εργαζόμενους, δεν υπάρχει για το ανθρώπινο δυναμικό που απασχολείται σε αυτά.
Οι εργαζόμενοι
Ενδεικτικά, στα 5 δημόσια ΚΤΕΟ που λειτουργούν εντός της περιφέρειας Αττικής (Χολαργό, Ανάβυσσο, Μάνδρα, Μέγαρα, Ελληνικό) εργάζονται 100 υπάλληλοι, ενώ σε πανελλαδικό επίπεδο φθάνουν τους 500-550.
Ολα τα δημόσια ΚΤΕΟ δε, προμηθεύτηκαν σύγχρονο εξοπλισμό μόλις το 2011 δαπανώντας 3,5 εκατ. ευρώ για αγορά σύγχρονων μηχανημάτων ελέγχου με σκοπό τη διαπίστευση των ΚΤΕΟ και 1,5 εκατ. ευρώ για την κατασκευή νέων κτιρίων.

ethnos
Διαβάστε Περισσότερα » "Καταργούνται τα 59 δημόσια ΚΤΕΟ"

Αύξηση ωρών διδασκαλίας για να μη γίνουν προσλήψεις

Η αδυναμία του υπουργείου Παιδείας να προσλάβει εκπαιδευτικούς, είναι πολύ πιθανό να οδηγήσει στην αύξηση των ωρών διδασκαλίας για τους 150.000 που ήδη υπηρετούν στην πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Υπό την πίεση της τρόικας, οι προσλήψεις εκπαιδευτικών, έχουν μειωθεί δραστικά, καθώς πέρσι προσλήφθηκαν 600 άτομα, ενώ το 2010 είχαν προσληφθεί 3.000.

Σύμφωνα με την εφημερίδα "Έθνος", στόχος της κυβέρνησης είναι να μειωθούν δραστικά οι προσλήψεις στο χώρο της εκπαίδευσης, βάζοντας σε εφαρμογή ένα σχέδιο που εκπονήθηκε τον Αύγουστο του 2011, αλλά έμεινε στα χαρτιά.

Στο δημοσίευμα αναφέρεται επίσης ότι η τότε υπουργός Άννα Διαμαντοπούλου είχε στα χέρια της έκθεση, σύμφωνα με την οποία οι Έλληνες καθηγητές δουλεύουν λιγότερες ώρες σε σχέση με Ευρωπαίους συναδέλφους τους.

Η τότε πρόταση, που δεν υλοποιήθηκε τελικά, προέβλεπε το διδακτικό ωράριο στις 22 ώρες για όλους τους εκπαιδευτικούς της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (ο πρωτοδιόριστος καθηγητής έχει 21 ώρες διδισκαλίας, ενώ με τα χρόνια οι ώρες μειώνονται) και στις 25 ώρες για τους εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Όπως αναφέρει το "Έθνος", αν οι 80.000 περίπου καθηγητές επιβαρυνθούν με δύο ή τρεις ώρες παραπάνω τότε θα κάνουν τη δουλειά 8.000-10.000 συναδέλφων τους.

news247
Διαβάστε Περισσότερα » "Αύξηση ωρών διδασκαλίας για να μη γίνουν προσλήψεις"

Τα μυστικά δείπνα των τραπεζιτών

Η συνάντηση Τουρκολιά – Σάλλα και τα ταξίδια του Κωστόπουλου στο Παρίσι Μυστικά δείπνα, συναντήσεις κεκλεισμένων θυρών και έντονες ζυμώσεις λαμβάνουν χώρα τις τελευταίες εβδομάδες στον τραπεζικό κλάδο. Υψηλόβαθμα στελέχη τραπεζών έχουν ανοίξει δίαυλο επικοινωνίας και μελετούν το ενδεχόμενο συνεργασιών. Οι επαφές γίνονται με άκρα μυστικότητα, ωστόσο η κινητικότητα που καταγράφεται στο συγκεκριμένο επίπεδο είναι εμφανής.

Οι τελευταίες πληροφορίες κάνουν λόγο για συνάντηση επικεφαλής της Εθνικής, κ.κ. Τουρκολιά και Ζανιά με τον πρόεδρο του ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς, κ. Μιχάλη Σάλλα.

Όσον αφορά την Αlpha Bank, ενισχύεται η φημολογία πως το «αφεντικό» της τράπεζας, κ. Γιάννης Κωστόπουλος, μιλά σοβαρά με τους γάλλους της Credit Agricole. Μάλιστα λέγεται πως ο κ. Κωστόπουλος έχει ταξιδέψει αρκετές φορές το τελευταίο διάστημα στο Παρίσι, για να συναντήσει τους επικεφαλής της Credit Agricole, ώστε να διερευνηθούν οι δυνατότητες στρατηγικής συνεργασίας, με άξονα την Εμπορική Τράπεζα.

Σχετικά με τη Eurobank, οι πληροφορίες υποστηρίζουν πως υπάρχει ενδιαφέρον για την Αγροτική, την οποία έχει βολιδοσκοπήσει και η Τράπεζα Πειραιώς.

parapolitika
Διαβάστε Περισσότερα » "Τα μυστικά δείπνα των τραπεζιτών"

1931: Οι φυλακές υπερχείλισαν από οφειλέτες του Δημοσίου

Πολλές φορές από αυτή τη σελίδα παρουσιάζονται σημαντικές πτυχές της ελληνικής ιστορίας, ιστορίες… ελληνικές – όπως είναι και ο τίτλος της σελίδας –, που δείχνουν ξεκάθαρα πόσο σκληρό και ανάλγητο ήταν και είναι το ελληνικό κράτος απέναντι στους πολίτες, κάτι που εξηγεί... και τη διαχρονική στάση των πολιτών απέναντί του. Ποτέ δεν το εμπιστεύτηκαν, όπως προκύπτει από τη νεοελληνική Ιστορία, και πάντοτε το θεωρούσαν εχθρικό.

Σήμερα λοιπόν θα δούμε ακόμα μία ιστορία… ελληνική, η οποία περιγράφει μια δύσκολη περίοδο για τον ελληνικό λαό, που δεν διαφέρει και πολύ από τη σημερινή κατάσταση. Στο ίδιο έργο θεατής για ακόμη μια φορά ο ελληνικός λαός…Βρισκόμαστε στις αρχές της δεκαετίας του 1930 και σιγά σιγά η μεγάλη οικονομική κρίση χτυπάει και τη χώρα μας. Ο ελληνικός λαός οδηγείται προς ένα μεγάλο δράμα όταν η φορολογία που επιβάλλεται από τις κυβερνήσεις γίνεται όλο και πιο εξοντωτική.

Ενώ οι επιχειρήσεις κλείνουν η μία μετά την άλλη και οι ξένοι κεφαλαιούχοι αποχωρούν παίρνοντας μαζί και τα κεφάλαιά τους, η κυβέρνηση του Ελευθερίου Βενιζέλου σταδιακά ψηφίζει όλο και πιο αυστηρή νομοθεσία.

Το καλοκαίρι του 1930 φυλακίζονταν ακόμη και όσοι χρωστούσαν πενήντα δραχμές.

Περιγράφοντας το φαινόμενο ο δημοσιογράφος Γ. Λυδίας σημείωνε πως είχαν πλέον πλημμυρίσει οι φυλακές από την «αθρόαν σύλληψιν των πολιτών εκείνων που έτυχε, κατά μίαν οιασδήποτε φύσεως συναλλαγήν των με το κράτος, να του μείνουν χρεώσται ενός ποσού, πολλές φορές τόσον ασημάντου, ώστε δι’ αυτό ένας πτωχός βιοπαλαιστής εις την θέσιν του κράτους δεν θα κατέφευγε ούτε εις το δικαστήριον των μικροδιαφορών».

Κατασχέσεις

Όλα ξεκίνησαν μαζί με την κρίση, τέλη 1929 - αρχές 1930. Η κυβέρνηση Βενιζέλου έσπευσε να εκδώσει νόμο «Περί εισπράξεως των δημοσίων εσόδων». Παρά τις προσπάθειες του υπουργού Οικονομικών Γ. Μαρή να καθησυχάσει τους πολίτες ότι τα μέτρα που λαμβάνονταν ήταν για τη διευκόλυνσή τους, σύντομα αποδείχθηκε το αντίθετο.

Καθιερώνονταν μεν τριμηνιαίες δόσεις για τους οφειλέτες, ταυτοχρόνως όμως θεσπίζονταν αστυνομικές διατάξεις για κατασχέσεις και προσωποκρατήσεις, αλλά και δινόταν η δυνατότητα να κατάσχεται και η κινητή περιουσία των οφειλετών, όπως τα έπιπλα των σπιτιών τους.

Παρά τις διαψεύσεις, σύσσωμος ο Τύπος, ακόμη και ο φιλοκυβερνητικός, καταγγέλλει ότι ήδη τουλάχιστον τριακόσιοι πολίτες είχαν φυλακιστεί για οφειλές από πεντακόσιες μέχρι δύο χιλιάδες δραχμές.

Φυλακίσεις

Για να διασκεδαστούν οι εντυπώσεις, η νέα νομοθεσία επέτρεπε σε όσους συλλαμβάνονταν, πριν οδηγηθούν στις φυλακές, να περνούν από το δημόσιο ταμείο για να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους, καταβάλλοντας τουλάχιστον το 50%.

Τα νέα μέτρα συνοδεύονταν και από ειδική νομοθεσία εξυγίανσης και εκσυγχρονισμού των δημοσίων υπηρεσιών, με ειδικά μητρώα οφειλετών και νέα νομοθεσία «Περί οργανώσεως της ταμειακής υπηρεσίας του κράτους».

Ο «χορός» των συλλήψεων ξεκίνησε από την Αθήνα. Ο διευθυντής του «Ταμείου Εισπράξεων Αθηνών» Αναστάσιος Κανάκης με βαρυσήμαντη ανακοίνωσή του τον Ιούλιο του 1931 υπενθύμιζε στους οφειλέτες ότι «θέλω ευρεθή εις την ανάγκην όπως ασκήσω τα κατά των δυστροπούντων οφειλετών επιβαλλόμενα υπό του νόμου καταναγκαστικά μέτρα»!

Οι διευθυντές των Δημόσιων Ταμείων εξελίχθηκαν σε νέους «δυνάστες» στα μάτια του ελληνικού λαού.

Με ειδική νομοθεσία είχαν στη διάθεσή τους όργανα της τάξεως, μπορούσαν να εισέρχονται ανεξέλεγκτα σε οποιονδήποτε χώρο, να καλούν ανά πάσα στιγμή και όλο το 24ωρο να εμφανισθεί μπροστά τους ο οφειλέτης, ενώ οι εφημερίδες ήταν υποχρεωμένες να δημοσιεύουν πάντα και δωρεάν τις ανακοινώσεις τους. Μια εντολή λοιπόν του διευθυντή του Δημόσιου Ταμείου αρκούσε για να οδηγηθεί στη φυλακή ο οφειλέτης για λίγες εκατοντάδες δραχμές.

Γέμισαν οι φυλακές

Αγροκτήματα έβγαιναν πλέον σε πλειστηριασμούς από το Δημόσιο, ενώ σε πολλά μέρη της χώρας, στη Θεσσαλία, την Πάτρα, το Κιλκίς, τα περιστατικά ήταν συνεχή και βίαια.

Το Επαγγελματικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης έστελνε αγωνιώδη τηλεγραφήματα στα υπουργεία Οικονομικών και Εθνικής Οικονομίας απευθύνοντας έκκληση να ανασταλούν οι εκτελέσεις των ενταλμάτων για όσους καθυστερούσαν φόρους, αφού η κρίση δεν τους επέτρεπε «παρά την καλήν των θέλησιν να φανούν συνεπείς εις τας προς το Δημόσιον υποχρεώσεις των».

Τον Σεπτέμβριο του 1931 και ενώ με εγκυκλίους κατάσχονταν ακόμη και τα ενοίκια, «αι φυλακαί του κράτους είχαν υπερπληρωθή ώστε επεβάλλετο η άμεσος αραίωσις των κρατουμένων». Τα τηλεγραφήματα και οι αναφορές των διευθυντών των φυλακών απ’ όλη την Ελλάδα ήταν συγκλονιστικά. Καλούσαν τους προϊσταμένους τους να λάβουν μέτρα διότι δεν είχαν πού να βάλουν τους κρατούμενους. «Εγέμισαν τα κελλιά, εγέμισαν οι αυλές και τα γραφεία», ανέφερε η εφημερίδα «Ακρόπολις», επισημαίνοντας πως ακόμη και δωδεκαμελείς ομάδες χωροφυλάκων σχηματίζονταν για να συλλάβουν κάποιον που όφειλε στο Δημόσιο πενήντα δραχμές.

Η… αποσυμφόρηση

Στις φυλακές από τις συλλήψεις οφειλετών του Δημοσίου είχε δημιουργηθεί το αδιαχώρητο, οπότε το υπουργείο αποφάσισε να τις απο-συμφορήσει, «διότι επείσθη ότι ούτοι, ανήκοντες εις τας λαϊκάς τάξεις, δεν θα επλήρωναν εις τον αιώνα τον άπαντα το χρέος των, εφ’ όσον δεν μπορούσαν να εργασθούν».

Η πανίσχυρη «Διεύθυνσις Φυλακών» του υπουργείου Δικαιοσύνης διαπίστωνε το τραγελαφικό: Στις φυλακές είχαν κλειστεί και εκατοντάδες άνθρωποι, οι οποίοι, ενώ απαλλάσσονταν από τα δικαστήρια, υποχρεώνονταν να καταβάλουν τα δικαστικά έξοδα. Ωστόσο μη έχοντας να καταβάλουν και τα ελάχιστα αυτά χρήματα, είχαν οδηγηθεί στις φυλακές! Εσπευσμένα άλλαξε ο τρόπος είσπραξης των χρημάτων και το κυριότερο απελευθερώνονταν εκείνοι που χρωστούσαν τα δικαστικά έξοδα και δεν ήταν «ομολογουμένως πλούσιοι».

Μια τραγωδία στην οποία με ιλιγγιώδη ταχύτητα είναι πιθανόν να οδηγηθεί και η χώρα μας σήμερα

topontiki
Διαβάστε Περισσότερα » "1931: Οι φυλακές υπερχείλισαν από οφειλέτες του Δημοσίου"

Σχέδιο του ΥΠΟΙΚ για «μαχαίρι» στις φοροαπαλλαγές αλλά και... φορο- μπόνους με κληρώσεις!

Σχέδιο για περικοπές και καταργήσεις εκατοντάδων ρυθμίσεων που προβλέπουν φοροαπαλλαγές και μειώσεις φόρων καταρτίζει το υπουργείο Οικονομικών, στο πλαίσιο των διαδικασιών που έχει ήδη δρομολογήσει για τη ριζική αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος.

Στο νέο Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής της περιόδους 2012 - 2016, το οποίο θα κατατεθεί στη Βουλή το προσεχές φθινόπωρο θα περιλαμβάνεται πρόβλεψη για περαιτέρω αύξηση φορολογικών εσόδων τουλάχιστον κατά 3 δισ. ευρώ από τον περιορισμό και την κατάργηση των φοροαπαλλαγών.

Όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος, μεταξύ αυτών που θα καταργηθούν είναι οι εκπτώσεις από το φόρο εισοδήματος ποσοστού 10% των δαπανών για ιατρικές επισκέψεις και εξετάσεις, νοσήλια, ενοίκια, δίδακτρα φροντιστηρίων, ασφάλιστρα ζωής κ.α. για όσους φορολογούμενους δηλώνουν ετήσια οικογενειακά εισοδήματα πάνω από ένα όριο.

Θα καταργηθεί επίσης η απαλλαγή από το φόρο εισοδήματος για τα τεκμαρτά μισθώματα από ιδιοκατοίκηση. Ουσιαστικά θα επιβληθεί φόρος σε μη πραγματικά εισοδήματα, τα οποία, ωστόσο, η εφορία θεωρεί ότι «αποκτούν», όσοι φορολογούμενοι μένουν σε δικά τους σπίτια, με την έννοια ότι έχουν κάποιο οικονομικό όφελος, επειδή δεν πληρώνουν ενοίκιο.

Το «όφελος» αυτό ονομάζεται από την εφορία «τεκμαρτό εισόδημα από ιδιοκατοίκηση» και ο υπολογισμός του γίνεται με πολλαπλασιασμό του ποσοστού 3,5% επί την τιμή ζώνης ανά τ.μ. της περιοχής του ακινήτου, επί το «συντελεστή παλαιότητας» και επί έναν ακόμα ειδικό συντελεστή κλιμακούμενο ανάλογα με την τιμή ζώνης ανά τ.μ.

Επίσης, τα σχέδια του υπ. Οικονομικών προβλέπουν μεταξύ άλλων κατάργηση των μειώσεων στα καθαρά ποσά γεωργικού εισοδήματος για αγρότες και κτηνοτρόφους. Θα καταργηθούν ακόμη οι πρόσθετες μειώσεις φόρου εισοδήματος για τους μισθωτούς που εργάζονται σε παραμεθόριες περιοχές και συγκεκριμένα η πρόσθετη μείωση φόρου των 60 ευρώ για κάθε τέκνο, η οποία προβλέπεται για φορολογούμενο που αποκτά εισόδημα και προσφέρει υπηρεσίες ή κατοικεί για τουλάχιστον 9 μήνες το χρόνο σε παραμεθόριες περιοχές.

Φορο- μπόνους με συμμετοχή σε κληρώσεις!

Την ίδια ώρα, φορομπόνους με εκπτώσεις στον ΦΠΑ και συμμετοχή σε κληρώσεις με δώρα θα κερδίζουν οι φορολογούμενοι που πληρώνουν με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα και εξαναγκάζουν με αυτό τον τρόπο εμπόρους και ελεύθερους επαγγελματίες να κόβουν απόδειξη.

Το υπουργείο Οικονομικών, αναγνωρίζοντας ότι το ισχύον σύστημα συλλογής αποδείξεων έχει αποτύχει στη μάχη για την πάταξη της φοροδιαφυγής, ετοιμάζεται για δραστικές αλλαγές με απώτερο στόχο την εφαρμογή του αμερικανικού μοντέλου φορολόγησης, όπου ο φόρος εισοδήματος επιβάλλεται μόνο στο μέρος του εισοδήματος που δεν καταναλώνεται ή δεν επενδύεται.

Όπως εξηγούν αρμόδια στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, σε αυτό το σενάριο και με δεδομένο ότι όλες οι πληρωμές γίνονται μέσω πιστωτικών καρτών, επομένως καταγράφονται, το Δημόσιο εισπράττει αμέσως τον ΦΠΑ.

Σε αυτό το πλαίσιο, όπως αναφέρουν τα Νέα, ο φορολογούμενος θα έχει λόγο να παίρνει απόδειξη για κάθε του συναλλαγή, ενώ δεν θα υπάρχει κανένας λόγος να κάθεται και να μετράει ευρώ προς ευρώ πόσες αποδείξεις μάζεψε. Θα γίνεται αυτόματα, δεδομένου ότι όλες οι συναλλαγές θα γίνονται με ηλεκτρονικό τρόπο ή πλαστικό χρήμα.

newpost
Διαβάστε Περισσότερα » "Σχέδιο του ΥΠΟΙΚ για «μαχαίρι» στις φοροαπαλλαγές αλλά και... φορο- μπόνους με κληρώσεις!"

EE: Προς ποινικοποίηση της χειραγώγησης επιτοκίων

Παράνομη θα καταστεί η χειραγώγηση των δεικτών της αγοράς στην Ευρωπαϊκή Ενωση, βάσει ενός νέου νόμου που αναμένεται να προταθεί την επόμενη εβδομάδα, μετά την παραδοχή της τράπεζας Μπάρκλεϊς ότι χειραγωγούσε το επιτόκιο Libor των διατραπεζικών χορηγιών.

Οπως ανακοίνωσε χθες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, θα τροποποιήσει και θα επεκτείνει το σχέδιο νόμου για την αντιμετώπιση κάθε προσπάθειας χειραγώγησης της αγοράς, σχέδιο που βρίσκεται υπό επεξεργασία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το οποίο πρέπει να τον ψηφίσει, όπως και τα κράτη - μέλη, για να αποκτήσει δεσμευτική ισχύ.
"Την επόμενη Τετάρτη η Επιτροπή θα υιοθετήσει τις τροποποιηθείσες προτάσεις για τις συναλλαγές με εσωτερική πληροφόρηση και τη χειραγώγηση της αγοράς, ώστε να συμπεριληφθούν συγκεκριμένες διατάξεις που θα απαγορεύουν τη χειραγώγηση δεικτών της αγοράς και θα καθιστούν κάθε τέτοια χειραγώγηση ποινικό αδίκημα", δήλωσε η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Πία Αρενκίλντε Χάνσεν, στις Βρυξέλλες.

Πρόσφατα, σκάνδαλα δημιούργησαν έντονες ανησυχίες για τη χειραγώγηση σημαντικών δεικτών των αγορών, περιλαμβανομένου του επιτοκίου Libor, αλλά και του ευρωπαϊκού αντιστοίχου Euribor, ενώ η τρέχουσα νομοθεσία δεν απαγορεύει πλήρως τέτοιες πρακτικές, όπως ανέφερε η κ. Χάνσεν.
Η Μπάρκλεϊς συμφώνησε να καταβάλει πρόστιμο 453 εκατομμυρίων δολαρίων για τη χειραγώγηση του Libor, με βάσει το οποίο έχουν συναφθεί συμβάσεις αξίας που υπερβαίνει τα 500 τρισεκατομμύρια δολάρια, ενώ και άλλες τράπεζες αναμένεται να καταλήξουν σε συμβιβασμό με τις ρυθμιστικές Αρχές στη Βρετανία και στις ΗΠΑ.

sigmalive
Διαβάστε Περισσότερα » "EE: Προς ποινικοποίηση της χειραγώγησης επιτοκίων"

"Μας κατέρριψαν οι Έλληνες",δηλώνει ο πιλότος του διθέσιου τουρκικού F 16 ,που είχε πέσει στο Αιγαίο

Συνεχίζεται το τουρκικό '' τροπάρι '' για τα περί κατάρριψης από ελληνικά πυρά τουρκικού F-16, το 1996, αυτή τη φορά με δήλωση που αποδίδεται στον δεύτερο διασωθέντα, πιλότο του τουρκικού αεροσκάφους.

«Από ελληνικά πυρά καταρρίφθηκε το τούρκικο τζετ το 1996 στο Αιγαίο» φέρεται συγκεκριμένα να ισχυρίζεται ο διασωθείς συγκυβερνήτης του μοιραίου αεροσκάφους, εν αποστρατεία σήμερα, Οσμάν Τσιλεκλί, σε δηλώσεις που έκανε και που αναρτήθηκαν στην ηλεκτρονική έκδοση της Hurriyet Daily News .

Ο Τσιλεκλί περιγράφει το πώς διασώθηκε από την συντριβή κατά την οποία σκοτώθηκε ο έτερος πιλότος που επέβαινε στο τζετ, Ναίλ Ερντογάν, στο αίτημα της κόρης του οποίου ανταποκρίθηκε σήμερα ο πρόεδρος Γκιουλ και έδωσε εντολή να διεξαχθεί έρευνα για εξεύρεση της σορούς του .

Ο Τσελικλί είπε ακόμα ότι τα αίτια της συντριβής του αεροσκάφους είχαν κρατηθεί μυστικά από την Τουρκική Αεροπορία γιατί το θεωρούσε ντροπή.

onalert
Διαβάστε Περισσότερα » ""Μας κατέρριψαν οι Έλληνες",δηλώνει ο πιλότος του διθέσιου τουρκικού F 16 ,που είχε πέσει στο Αιγαίο"

Γ. Σούρλας: Εξεταστική για το μνημόνιο

Υπέρ της σύστασης εξεταστικής επιτροπής για το μνημόνιο τάχθηκε ο νέος Γραμματέας Διαφάνειας Γιώργος Σούρλας μιλώντας στον Real fm 97.8 . «Πρέπει να γίνει εξεταστική για το μνημόνιο σε χρόνο που θα επιλέξει ο πρωθυπουργός. Πρέπει να υποστούν τις συνέπειες των πράξεων τους. Η κάθαρση είναι απαραίτητη προϋπόθεση για όλους όσοι αποδείχθηκαν επίορκοι μέχρι σήμερα» δήλωσε στον Real fm ο κ. Σούρλας και πρόσθεσε ότι θα πρέπει να υπάρξουν και κατασχέσεις αλλά και δήμευση της περιουσίας των επίορκων.

Ο Γενικός Γραμματέας έκανε λόγο για την αυτοκριτική που πρέπει να κάνουν τα κόμματα και εξέφρασε τη λύπη του και για το γεγονός ότι δεν διερευνήθηκε ποτέ το σκάνδαλο του χρηματιστηρίου ενώ εμφανίστηκε αισιόδοξος για την κατάληξη του σκανδάλου με την προμήθεια καυσίμων στο στρατό που ανέδειξε ο ίδιος. Επίσης εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πολιτική που θα ακολουθήσει η κυβέρνηση σε θέματα διαφάνειας λέγοντας «Ο Αντώνης Σαμαράς είναι αποφασισμένος να πατάξει τη διαφθορά».

real
Διαβάστε Περισσότερα » "Γ. Σούρλας: Εξεταστική για το μνημόνιο"

Πυρκαγιές: Απόρρητο έγγραφο προμήνυε την καταστροφή


Εξανεμίζεται το άλλοθι για τις πρωτοφανείς ελλείψεις που παρατηρούνται στο έμψυχο δυναμικό αλλά και τα εναέρια μέσα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από την απόρρητη, διαβαθμισμένη, αλληλογραφία μεταξύ των επικεφαλής του Σώματος και της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη που αποκαλύπτει η zougla.gr.
Από τις 14 Ιουνίου 2012 οι ανώτατοι αξιωματικοί της υπηρεσίας είχαν ενημερώσει τον πρώην υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Λευτέρη Οικονόμου για τους κινδύνους που εγκυμονούν για την παρατεταμένη αδράνεια που παρατηρούνταν σε ό, τι αφορά τη θωράκιση της χώρας μας ενόψει της αντιπυρικής περιόδου, επισημαίνοντας παράλληλα ότι προβλέπεται ένα ιδιαίτερο θερμό καλοκαίρι με «υψηλές θερμοκρασίες και δυνατούς ανέμους».
Το διαβαθμισμένο έγγραφο το οποίο υπογράφεται από τον Διευθυντή Οικονομικών του Σώματος, το διευθυντή Δασοπυρόσβεσης, τον επιτελάρχη, τον υπαρχηγό και τον Αρχηγό, αποκαλύπτει τη διγλωσσία που παρατηρείται στους κόλπους της Πυροσβεστικής αλλά και του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη οι οποίοι αρχικά μιλούσαν για ένα ήσυχο καλοκαίρι.
Η παρουσία του όμως προκαλεί και εύλογα ερωτήματα καθώς αποκαλύπτεται ότι από τις πρώτες ημέρες του Ιουνίου οι ανώτατοι αξιωματικοί ήταν γνώστες των τραγικών ελλείψεων που υπήρχαν στο Σώμα, ενημερώνοντας μάλιστα την πολιτική ηγεσία.  
Δείτε το διαβαθμισμένο έγγραφο

 
Ωστόσο, σήμερα, ενάμιση μήνα μετά, και ενώ βρισκόμαστε στην καρδιά της αντιπυρικής περιόδου, το Πυροσβεστικό Σώμα μετρά απώλειες σε αεροσκάφη ενώ αναγκάζεται να κινείται με έναν γερασμένο στόλο αυτοκινήτων.
Είναι ενδεικτικό ότι από τα 21 πυροσβεστικά αεροσκάφη τύπου Canadair, τα μισά περίπου είναι καθηλωμένα λόγω διαφόρων προβλημάτων. Από τα 10 μισθωμένα τα οποία επελέγησαν κατόπιν του διαγωνισμού της ΝΑΜSA επιχειρούν τα πέντε, ενώ από τα πέντε ιδιόκτητα ελικόπτερα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας συντηρημένο είναι το ένα αλλά και αυτό δεν μπορεί να πετάξει καθώς δεν ανανεώθηκαν τα πτυχία των χειριστών της ΥΕΜΠΣ.
Προκαλούν με προσλήψεις ιδιωτών-χειριστών
Ενδεικτικός των σπασμωδικών κινήσεων που γίνονται, πλέον, από το Αρχηγείο της Π.Υ. είναι ο διαγωνισμός που προκηρύχθηκε πριν από λίγες ημέρες προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα με τους χειριστές.
Τη στιγμή που τα «πτυχία» των στελεχών της πάλαι ποτέ κραταιής Υπηρεσίας Εναερίων Μέσων του Πυροσβεστικού Σώματος (ΥΕΜΠΣ) έχουν λήξει χωρίς κανείς να ενδιαφερθεί για την ανανέωσή τους, το Αρχηγείο του Σώματος προχώρησε σε προκήρυξη διαγωνισμού για την πρόσληψη ιδιωτών κυβερνητών. Προσφέρει μάλιστα, το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 5.000 ευρώ ως μηνιαία αποζημίωση στους χειριστές που θα επιλεγούν.
Από το ρεπορτάζ καταγράφονται ορισμένες πρόδηλες «ανορθογραφίες» οι οποίες θα πρέπει να απαντηθούν από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, όπως:
1)    Η διαδικασία του διαγωνισμού θα διαρκέσει μέχρι τις 26 Ιουλίου 2012. Πότε θα προσληφθούν οι ιδιώτες-κυβερνήτες; Μετά τη λήξη της αντιπυρικής περιόδου;
2)    Για ποιο λόγο η ηγεσία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας δεν μερίμνησε εγκαίρως για την ανανέωση των πτυχίων των χειριστών της ΥΕΜΠΣ, για την εκπαίδευση των οποίων είχαν δαπανηθεί περισσότερα από 15 εκατομμύρια ευρώ;
3)    Ως πότε οι πολίτες θα επιβαρύνονται με δαπάνες που προκύπτουν από παραλείψεις και πράξεις αξιωματούχων του Δημοσίου; Θα υπάρξει τελικά έλεγχος αυτών των ζημιογόνων για το Δημόσιο συμπεριφορών ορισμένων υπαλλήλων;
Τους εκπαίδευσαν και τους παράτησαν!
Η ιστορία τρέλας η οποία παρατηρείται τα τελευταία 24ωρα γύρω από το θέμα πρόσληψης ιδιωτών-χειριστών είναι απόρροια της κρατικής αδιαφορίας που επιδείχθηκε στο θέμα των ιδιόκτητων ελικοπτέρων της Π.Υ. αλλά και στο δικαστικό πόλεμο που ξέσπασε μεταξύ των εταιριών.
Ως γνωστόν η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει στη διάθεσή της πέντε ιδιόκτητα ελικόπτερα, τρία ΒΚ-117, που χρησιμοποιούνται κυρίως ως συντονιστικά στις μεγάλες πυρκαγιές και δύο υπερσύγχρονα SUPER PUMA, για την καταστολή πυρκαγιών, τη μεταφορά πυροσβεστικού προσωπικού και εξοπλισμού καθώς και διάσωση ατόμων.
Τα συγκεκριμένα πτητικά μέσα κόστισαν στους έλληνες φορολογούμενους περί τα 45 εκατομμύρια ευρώ, έχουν όμως να πετάξουν από το φθινόπωρο του 2009 λόγω των «ατυχών» επιλογών που έγιναν ως προς την τεχνική υποστήριξή τους και τη δικαστική διαμάχη συγκεκριμένων εταιρειών.
Είναι ενδεικτικό ότι μόλις πριν από λίγο καιρό ένα εκ των πέντε ελικοπτέρων που παρέμεναν επί μακρόν «παρατημένα» συντηρήθηκε και είναι έτοιμο να πετάξει ενώ το προσεχές διάστημα ετοιμοπόλεμο αναμένεται να είναι ένα ακόμη ελικόπτερο.
Το παράδοξο όμως είναι ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει χειριστής προκειμένου να τα πιλοτάρει καθώς τα πτυχία των στελεχών της ΥΕΜΠΣ έληξαν λόγω της αδράνειας στην οποία είχαν περιέλθει οι πιλότοι της Πυροσβεστικής οι οποίοι είχαν εκπαιδευτεί με τα χρήματα του ελληνικού Δημοσίου.
Είναι χαρακτηριστικό ότι η υπηρεσία «ξέχασε» να μεριμνήσει για την μετεκπαίδευση των 11 -συνολικά- χειριστών με αποτέλεσμα «άπαντες» να κοπούν από την αξιολόγηση στην οποία προχώρησε Γερμανός ειδικός ο οποίος επισκέφθηκε πριν από λίγο καιρό τη χώρα μας.
«Ουσιαστικά μιλάμε για την πλήρη διάλυση της Υπηρεσίας Εναερίων Μέσων του Πυροσβεστικού Σώματος η οποία στελεχώθηκε από το 2002 και αποψιλώθηκε την τελευταία τριετία», αναφέρει ανώτατος αξιωματικός του Σώματος και συνεχίζει:
«Για τη συγκεκριμένη Υπηρεσία επιλέχθηκαν και εκπαιδεύτηκαν 15 χειριστές της Π.Υ. Το έργο τους ήταν δύσκολο και ως εκ τούτου δαπανήθηκαν αρκετά χρήματα. Τα έξοδα για κάθε πιλότο υπολογίζονται ως εξής: Περίπου 50.000 δαπανήθηκαν για την απόκτηση βασικού πτυχίου  CPL (H) με μονοκινητήριο ελικόπτερο συν 8 ώρες  για την απόκτηση τύπου σε δικινητήριο ελικόπτερο οι οποίες κόστισαν 1.500 την ώρα, σύνολο 12.000.
Επίσης  δαπανήθηκαν  περίπου 5.000/ ανά χειριστή, για το σχολείο της ειδικότητας IFR (πτήση με όργανα) . Σε αυτά να προσθέσουμε και τα χρήματα που δόθηκαν για τις 35 - 40 ώρες που είχε ο κάθε χειριστής σε δικινητήριο ελικόπτερο προκειμένου να αποκτήσει χειριστές, την εμπειρία πτήσεως με όργανα. Η κάθε ώρα κόστισε 1.5000, δηλαδή σύνολο περίπου 50.000 ανά  χειριστή.
Εάν σε αυτά υπολογίσουμε ότι και στα χρόνια της θητείας του, ο κάθε χειριστής έχει πτητική εμπειρία τουλάχιστον 600 έως 1.000 ώρες και η κάθε ώρα πληρώθηκε επί 1.500 προκύπτει ότι δαπανήθηκαν 900.000 έως 1,5 εκατ. ανά χειριστή. Αν, μάλιστα, πολλαπλασιάσουμε επί 15 (ο αριθμός των χειριστών) το ποσό ξεπερνά τα 15 εκ. ευρώ!».
Η επένδυση που πετάχτηκε στα σκουπίδια
Το πλέον εξωφρενικό, όμως, της όλης υπόθεσης είναι το γεγονός ότι μαζί με την καθήλωση των ιδιόκτητων ελικοπτέρων ξεκίνησε και η αποδόμηση της υπηρεσίας.
Οι «αχρείαστοι» χειριστές μετατέθηκαν σε άλλες υπηρεσίες όπου εκτελούσαν χρέη οδηγών και γραφιάδων. Δυο αποστρατεύτηκαν κακήν κακώς, ένας μετατέθηκε ως οδηγός στην Παλλήνη, ορισμένοι άλλοι μετακινήθηκαν σε υπηρεσίες της Περιφέρειας και ορισμένοι, εκλεκτοί, παρέμειναν στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» υπηρετώντας σε «νεκρά» πόστα.
Στελέχη της ΥΕΜΠΣ περιγράφουν την κατάσταση ως εξής: «Τα τελευταία χρόνια επιχειρείται συστηματικά η απαξίωση της κατάλληλης αξιοποίησης των  χειριστών του Π.Σ προς όφελος του Ελληνικού Δημοσίου και του Υπηρεσιακού συμφέροντος. Παράλληλα παρατηρείται απαξιωτική υποβάθμιση των Ελικοπτέρων του Π.Σ ιδιαιτέρως μεγάλης αξίας , χρήματα που πληρώθηκαν από τον Ελληνικό Λαό και ανέρχονται σε 50 εκατομμύρια ευρώ. Ουσιαστικά  επιχειρείται  προσπάθεια ουσιαστικής αναστολής λειτουργίας της Υ.Ε.Μ.Π.Σ. και ουσιαστικά της σιωπηρής κατάργησής της. Βέβαια, αν συμβεί κάτι τέτοιο και επαληθευθούν οι φήμες, υποβαθμίζεται η επιχειρησιακή δυνατότητα του Π.Σ , καθώς  η ενέργεια αυτή μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την ασφάλεια του κοινωνικού συνόλου, και σε κάθε περίπτωση δεν προάγεται και εξυπηρετείται το υπηρεσιακό και ακολούθως το δημόσιο συμφέρον».  
zougla
Διαβάστε Περισσότερα » "Πυρκαγιές: Απόρρητο έγγραφο προμήνυε την καταστροφή"

Ο Μιχαηλίδης μηνύει τον Ζήγρα

Νομικά εναντίον του εξαδέλφου του Άκη Τσοχατζόπουλου, Νίκου Ζήγρα θα κινηθεί ο πρώην υπουργός Εσωτερικών της Κύπρου Ντίνος Μιχαηλίδης.

Ο κ. Μιχαηλίδης δήλωσε στο ΡΙΚ ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα καταθέσει μήνυση και αγωγή για τα όσα υποστήριξε ο κ. Ζήγρας, ο οποίος τον ενέπλεξε στην υπόθεση της διακίνησης μαύρους χρήματος στην Ελλάδα στο πλαίσιο των εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΡΙΚ, οι αρμόδιες αρχές της Κύπρου είναι εν αναμονή των εξελίξεων από τις ανακρίσεις στην Ελλάδα. Πηγές από τη Νομική Υπηρεσία ανέφεραν ότι άρχισε η διαδικασία επαφής με τις ελληνικές αρχές, με στόχο να εξασφαλισθούν στοιχεία σε ότι αφορά την εμπλοκή του Ντίνου Μιχαηλίδη και κατόπιν συνεννόησης, να αποφασισθούν οι κινήσεις των κυπριακών αρχών.
Στυλιανίδης: Θεσμική διερεύνηση της πολιτικής διαφθοράς

Την ίδια στιγμή, ο βουλευτής του ΔΗΣΥ Χρίστος Στυλιανίδης ζήτησε θεσμική διερεύνηση της πολιτικής διαφθοράς και του πολιτικού χρήματος για να αποκατασταθεί η σχέση πολίτη - πολιτικής.

Ο κ. Στυλιανίδης είχε παραιτηθεί στα τέλη της δεκαετίας του 90' από εκπρόσωπος της κυβέρνησης Κληρίδη, επειδή το υπουργικό Συμβούλιο δεν αποδέχτηκε τα στοιχεία έρευνας της Επιτροπής Ελέγχου της Βουλής για αθέμιτο πλουτισμό, η οποία είχε γίνει κατά του κ. Μιχαηλίδη.

news247
Διαβάστε Περισσότερα » "Ο Μιχαηλίδης μηνύει τον Ζήγρα"

Καταρρέει ο Βωβός - Αλλάζει "σπίτι" και η WIND

Μείωση προσωπικού και εκχώρηση των συμβάσεων leasing είναι μεταξύ των μέτρων που λαμβάνει η εταιρεία του Βωβού, η οποία αντιμετωπίζει τη χειρότερη κρίση από την ίδρυσή της, το 1974. Μάλιστα βλέπουν να χάνουν τον έναν μετά τον άλλον μεγάλο ενοικιαστή των ακινήτων τους, αφού όπως ανακοινώθηκε απο τον διευθύνων σύμβουλο της WIND...
Ν. Ζαρκαλή, όλο το προσωπικό της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας που βρίσκεται στα κεντρικά κτίρια της Λ. Κηφισίας 66 στο Μαρούσι αναμένεται να έχει μετακομίσει μέχρι το τέλος του έτους σε κτίρια στην Λ. Αθηνών όπου ήδη βρίσκετε η τεχνική διεύθυνση.

Όπως διευκρινίζει η εταιρεία "Μπάμπης Βωβός Διεθνής Τεχνική" σε ανακοίνωσή της, μέχρι σήμερα έχει ολοκληρωθεί η αποχώρηση 224 εργαζομένων (μισθωτών και ημερομισθίων), με συνολικό κόστος περίπου 5.500.000,00 ευρώ, το οποίο χρηματοδοτήθηκε από τις Alpha Bank και Τράπεζα Πειραιώς με σκοπό την μείωση του μηνιαίου εργοδοτικού κόστους.

Η ΜΒΔΤ σημειώνει επίσης πως υπέγραψε με εταιρείες του Ομίλου της Alpha Bank, συμβάσεις εκχωρήσεως των συμβάσεων leasing που είχαν υπογραφεί με την Alpha Leasing, για τα ακίνητα επί Λ. Κηφισίας αρ.95-97 και Λ. Κηφισίας αρ.24 στο Μαρούσι και επί της οδού Τζάβελλα 1-3 στο Χαλάνδρι. Όπως τονίζει, με τον τρόπο αυτό, επετεύχθη σημαντική μείωση του μακροπρόθεσμου δανεισμού της κατά 25 ποσοστιαίες μονάδες.

Ο Αρης Βωβός, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, η οποία παραμένει τα τελευταία χρόνια εγκλωβισμένη στο πολυσυζητημένο εγχείρημα της Διπλής Ανάπλασης Βοτανικού - Λ. Αλεξάνδρας, επισημαίνει σχετικά ότι η διοίκηση του ομίλου καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για τη γρηγορότερη επανέναρξη των εργασιών του εμπορικού κέντρου συμφερόντων της στην περιοχή του Βοτανικού.

Μάλιστα, ο Α. Βωβός καλεί τους αρμόδιους υπουργούς της νεοεκλεγείσας κυβέρνησης να δώσουν προτεραιότητα στην επανεκκίνηση της οικονομίας μέσω της ανάπτυξης, χρησιμοποιώντας ως μοχλό κατά προτεραιότητα εν εξελίξει και εν δυνάμει επενδύσεις ελληνικών εταιρειών στην Ελλάδα. Επίσης, ζητεί από τους φορείς της πολιτείας να επισπεύσουν την εφαρμογή νόμων, μέτρων και διαδικασιών που θα επιτρέψουν σε αυτές τις εταιρείες να αναγεννηθούν και να απορροφήσουν χιλιάδες άνεργους.

Tromaktiko
Διαβάστε Περισσότερα » "Καταρρέει ο Βωβός - Αλλάζει "σπίτι" και η WIND"

Απόφαση – σταθμός για τη δημοσιογραφία στο διαδίκτυο και την ελευθερία του Τύπου

Απόφαση - σταθμός για τη δημοσιογραφία στο διαδίκτυο και την ελευθερία του Τύπου, εξέδωσε το Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας με Πρόεδρο την κ. Πηνελόπη Λέτσιου.

Ειδικότερα, το Δικαστήριο με την υπ.αρίθμ.6924/2012 απόφασή του απέρριψε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που είχε υποβάλει κατά του directnews.gr ο φερόμενος ως πρωταγωνιστής στο λεγόμενο «παραδικαστικό κύκλωμα Νο2» και τη «μαφία των ακινήτων», Σταύρος Γεωργιτσογιαννάκος, 54 ετών πολιτικός μηχανικός.

Ο προσφεύγων με την αίτησή του ζητούσε να αποσυρθούν οι αναρτήσεις μας που αφορούσαν το μεγάλο αυτό σκάνδαλο και τη σχετική έρευνα την οποία διενεργούσε ο εισαγγελέας εφετών Ισίδωρος Ντογιάκος, ισχυριζόμενος ότι δήθεν προσέβαλε την προσωπικότητά του και το τεκμήριο αθωότητας.

Το Μονομελές Πρωτοδικείο ωστόσο, έκρινε ότι τα επίδικα δημοσιεύματα του directnews.gr αφορούσαν «…ένα φλέγον θέμα της επικαιρότητας, για το οποίο υπήρξε έντονο δημοσιογραφικό ενδιαφέρον που ήταν καθ’ όλα δικαιολογημένο, δεδομένου ότι είχε προηγηθεί η αποκάλυψη της δράσης προηγούμενου παραδικαστικού κυκλώματος, η δικαστική εξέλιξη του οποίου ήταν ακόμη στο επίκεντρο της επικαιρότητας…».

Τέλος, η ίδια απόφαση υπογραμμίζει: «…λαμβανομένης υπ’ όψιν αφενός μεν της αρχής της σταθμίσεως, σύμφωνα με τα οποία τα μέσα μαζικής ενημέρωσης έχουν καθήκον να ενημερώνουν το κοινό για υποθέσεις και θέματα γενικού ενδιαφέροντος και το κοινό έχει αντίστοιχο δικαίωμα, αφ’ ετέρου δε της ελευθερίας της έκφρασης και της πληροφόρησης (άρθρο 10 ΕΣΔΑ, Οδηγία 95/46/ΕΚ), πρέπει να απορριφθεί η ένδικη αίτηση, δεδομένου ότι στην προκειμένη περίπτωση πιθανολογείται ότι υπερέχει το δικαίωμα του κοινού στην πληροφόρηση σε σχέση με τις επίμαχες πληροφορίες, οι οποίες ικανοποιούν το (εύλογο) δημόσιο ενδιαφέρον».

directnews
Διαβάστε Περισσότερα » "Απόφαση – σταθμός για τη δημοσιογραφία στο διαδίκτυο και την ελευθερία του Τύπου"

Κορίνθου - Πατρών: Ολιγόωρες νυκτερινές εκτροπές κυκλοφορίας

Από την ερχόμενη Δευτέρα μέχρι και την Πέμπτη από τις 9 το βράδυ μέχρι τις 6 το πρωί της επόμενης μέρας, η μία εκ των δύο κατευθύνσεων κυκλοφορίας... της ΝΕΟ Κορίνθου-Πατρών θα εκτρέπεται στην Παλαιά Εθνική Οδό.

Συγκεκριμένα στα ακόλουθα τμήματα: τη Δευτέρα μεταξύ των κόμβων Καλαβρύτων και Ακράτας το ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα, την Τρίτη, μεταξύ των κόμβων Καλαβρύτων και Αιγίου το ρεύμα προς Πάτρα, την Τετάρτη, μεταξύ των κόμβων Ξυλοκάστρου και Κιάτου, θα εκτραπεί το ρεύμα προς Αθήνα και την Πέμπτη, μεταξύ των κόμβων Κιάτου και Ξυλοκάστρου το ρεύμα προς Πάτρα. Καθ’ όλη τη διάρκεια των ανωτέρω ρυθμίσεων η αντίθετη κατεύθυνση θα λειτουργεί κανονικά.

Οι ρυθμίσεις είναι απαραίτητες για να εκτελεστούν εργασίες συντήρησης.

patrastimes
Διαβάστε Περισσότερα » "Κορίνθου - Πατρών: Ολιγόωρες νυκτερινές εκτροπές κυκλοφορίας"

Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων δίνει 1,4 δισ. ευρώ για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Μία ένεση ρευστότητας θα είναι για την ελληνική οικονομία τα 1,4 δισ. ευρώ μέχρι το τέλος του 2015 τα οποία αναμένεται να διαθέσει η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ), για την μικρομεσαία επιχειρηματικότητα.

Τα κονδύλια αυτά θα διατεθούν μετά από την συμφωνία που επετεύχθη κατά την του προέδρου της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, Βέρνερ Χόϊερ, με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και τον υπουργό Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Κωστή Χατζηδάκη.

Όπως δήλωσαν αμέσως μετά τη συνάντησή τους τόσο ο πρόεδρος της ΕΤΕπ όσο και οι δύο υπουργοί, ξεπεράστηκαν τα προβλήματα που υπήρχαν στο τεχνικό κομμάτι της διαπραγμάτευσης για την χρηματοδότηση από την ΕΤΕπ -κυρίως μικρομεσαίων επιχειρήσεων αλλά και έργων υποδομής στη χώρα μας- ενώ επιπλέον επιτεύχθηκε και πολιτική συμφωνία για συμμετοχή της ΕΤΕπ σε μελλοντικές συμφωνίες για τη διευκόλυνση των επενδυτών για ιδιωτικοποιήσεις και για έργα ΣΔΙΤ.

Μάλιστα όπως υπογράμμισε ο αντιπρόεδρος της ΕΤΕπ κ. Πλούταρχος Σακελλάρης «ρήτρα δραχμής δεν υπήρξε ποτέ» ωστόσο, όπως εξήγησε ο κ. Στουρνάρας «ξεκαθαρίστηκε σήμερα σε ότι αφορά στη ρήτρα ότι οι πληρωμές θα γίνουν σε ευρώ, σημειώνεται ότι δεν υπήρχε θέμα αναφοράς σε δραχμή αλλά δεν ήταν και ξεκάθαρο αυτό το σημείο».

Όπως δήλωσε μετά τη συνάντηση ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας: «ξεπεράσαμε ένα σημαντικό σκόπελο που υπήρχε στη διαπραγμάτευση με την ΕΤΕπ που εμπόδιζε τη χρηματοδότηση των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων αλλά και άλλων έργων. Σε μία περίοδο που το σημαντικότερο πρόβλημα είναι η έλλειψη ρευστότητας, η ενεργότερη συμμετοχή της ΕΤΕπ - θυμίζω ότι οι εκταμιεύσεις της Τράπεζας προς τη χώρα μας από την αρχή του χρόνου μέχρι σήμερα είναι σχεδόν μηδενικές καθώς φτάνουν μόνο τα 10 εκατ. ευρώ - θα επιτρέψει την επαναφορά του ιδιωτικού τομέα, να πάρει ανάσα».

Ο υπουργός Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας Μεταφορών Υποδομών και Δικτύων Κωστής Χατζηδάκης δήλωσε: «η συμφωνία με την ΕΤΕπ αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης για την Ελλάδα καθώς η χρηματοδότηση δεν αφορά μόνο την οικονομική στήριξη των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων και έργων υποδομής αλλά και διευκόλυνση ξένων επενδύσεων και ιδιωτικοποιήσεων στη χώρα μας».

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων Βέρνερ Χόϊερ σχολίασε από την πλευρά του ότι «ήταν μια καλή ευκαιρία να δείξουμε τη διάθεσή μας για στενότερη συνεργασία με την Ελληνική κυβέρνηση για την αναθέρμανση της οικονομίας. Επιλύσαμε ένα σημαντικό θέμα με σκοπό να προχωρήσει σε αυτή τη δύσκολη περίοδο η επενδυτική προσπάθεια σε στρατηγικούς τομείς όπως η ενέργεια» και σημείωσε χαρακτηριστικά «κάναμε ένα μεγάλο άλμα».

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων δίνει 1,4 δισ. ευρώ για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις"

Διακοπές... μόνο 3 μέρες για τους υπουργούς

Με εξαίρεση το τριήμερο του 15Αύγουστου, κανένα στέλεχος του κρατικού μηχανισμού δεν θα λείψει από το γραφείο του, όπως διεμήνυσε με σαφήνεια ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Τρεις μέρες... άδεια δίνει λοιπόν, ο κ. Σαμαράς αφού και ο ίδιος το τρίημερο του 15Αύγουστου θα πάει στη Πύλο.

Άλλωστε, οι επόμενες 40 ημέρες θα είναι απολύτως κρίσιμες όχι μόνον για τον ίδιο και την κυβέρνησή του αλλά και για την πορεία της χώρας.

Ηδη, για να καλυφθεί ο... χαμένος χρόνος μέσα στο καλοκαίρι πρέπει να προωθηθεί η νομοθετική ρύθμιση για τις αποκρατικοποιήσεις και να προωθηθούν οι συγχωνεύσεις και καταργήσεις των πρώτων οργανισμών που εκκρεμούν από το 2010.

Ο κ. Σαμαράς γνωρίζει ότι στη συνάντηση που θα έχει στο τέλος Αυγούστου με την καγκελάριο Μέρκελ θα πρέπει να την πείσει όχι μόνο για τη σοβαρότητα των προθέσεων, αλλά και για την αποτελεσματικότητα της κυβέρνησης.

newsbomb
Διαβάστε Περισσότερα » "Διακοπές... μόνο 3 μέρες για τους υπουργούς"

Συνεχίζουν την απεργία οι εργαζόμενοι στην Χαλυβουργία

Την απόφαση να συνεχίσουν την απεργία τους έλαβαν οι εργαζόμενοι στην Χαλυβουργία κατά τη διάρκεια γενικής συνέλευση που πραγματοποίησαν στο Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας.

Με 164 '' ναι '' και 5 '' όχι '', τα μέλη του συλλόγου εργαζομένων της Χαλυβουργίας αποφάσισαν τη συνέχιση της απεργίας τους παρά την επέμβαση των ΜΑΤ χθες στο εργοστάσιο, προκειμένου αυτό να επαναλειτουργήσει μετά από την 9μηνη απεργία των εργαζομένων. Κάτι που έγινε, αλλά που όπως όλα δείχνουν, μόνο για πολύ λίγο.

Διαβάστε Περισσότερα » "Συνεχίζουν την απεργία οι εργαζόμενοι στην Χαλυβουργία"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news