facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

Εξαπατούσαν ανέργους τάζοντας θέσεις στο Λονδίνο

Την προσοχή των πολιτών εφιστά η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος με αφορμή περιστατικά απάτης...από ιστοσελίδες που φέρονται να προσφέρουν εργασία στον ξενοδοχειακό και τουριστικό τομέα του Λονδίνου, για την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων.

Σύμφωνα με τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σε πολλές περιπτώσεις τέτοιων ιστοσελίδων οι φερόμενοι ως εργοδότες, αφού λάβουν τα προσωπικά στοιχεία των ενδιαφερόμενων, απαντούν θετικά στις αιτήσεις τους, ζητώντας ωστόσο να προκαταβάλουν μέρος των εξόδων του ταξιδιού και της διαμονής τους. Ζητούν μάλιστα τα χρηματικά ποσά να αποστέλλονται μέσω εταιριών ταχυμεταφοράς χρημάτων (western union, moneygram) και όχι μέσω τραπεζικών λογαριασμών.

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος καλεί τους πολίτες να μην αποστέλλουν προσωπικά δεδομένα ή οικονομικά στοιχεία σε άγνωστα άτομα, αλλά και να διασταυρώνουν την ύπαρξη των εταιρειών, που προσφέρουν τις θέσεις εργασίας και να επικοινωνούν με αυτές, ώστε να επαληθεύουν το περιεχόμενο των αγγελιών.

Επισημαίνεται ότι οι εταιρείες στο Ηνωμένο Βασίλειο δεν απαιτούν την καταβολή χρηματικού ποσού από τον υποψήφιο για θέση εργασίας, προκειμένου να «προετοιμάσουν» τα απαραίτητα έγγραφα για την παραμονή του στη χώρα, ή να «διασφαλίσουν» τη συγκεκριμένη θέση.

zougla
Διαβάστε Περισσότερα » "Εξαπατούσαν ανέργους τάζοντας θέσεις στο Λονδίνο"

Ενώ η χώρα καίγεται γιατί δεν έχει πυροσβεστικά και προσωπικό, δίνουμε 1 εκατ. για Τζαμί στη Ρόδο!


Συμβασιούχοι πυροσβέστες ξεκίνησαν να πάνε στην Πάτρα και τους γύρισαν πίσω γιατί δεν έχουν εγκριθεί τα εκτός έδρας
Στην καρδιά του καλοκαιριού, την ώρα που καίγονται περιοχές στην Αχαϊα, τα Χανιά αλλά και την Κορινθία, το Πυροσβεστικό Σώμα μετρά απώλειες σε εναέρια μέσα, σε ανθρώπινο δυναμικό ενώ οι πυροσβέστες αναγκάζονται να μεταβαίνουν στις εστίες των πυρκαγιών με οχήματα η ηλικία των οποίων υπερβαίνει τα 25 χρόνια. 

Ενδεικτικό του μπάχαλου που επικρατεί και της έλλειψης σοβαρότητας από την Πολιτεία είναι το εξής περιστατικό το οποίο καταγγέλει o Πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος Ελλάδας, Γιάννης Σταμούλης " χθες ξεκίνησαν απο την Αθήνα για την Πάτρα οχήματα με πυροσβέστες πενταετούς σύμβασης και στα μισά του δρόμου σταμάτησαν, κατέβηκαν οι πυροσβέστες και ανέβηκαν οι μόνιμοι συνάδελφοι τους γιατί δεν έχουν εγκριθεί τα εκτός έδρας για τους συμβασιούχους. 

Καθηλωμένα τα εναέρια μέσα
"Σήμερα στην κορύφωση της αντιπυρικής προστασίας τα εναέρια μέσα που μας διαθέτει η Πολεμική Αεροπορία είναι μειωμένα περίπου στα μισά, τα ελικόπτερα τα μισθωμένα να είναι 10 αντί για 12 και τα 5 πυροσβεστικά ελικόπτερα του Πυροσβεστικού Σώματος να είναι καθηλωμένα" αποκαλύπτει ο κύριος Σταμούλης.  

25 ΕΤΩΝ ΤΑ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΑ ΟΧΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΕ ΦΘΑΡΜΕΝΑ ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΛΟΓΩ ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΧΡΗΜΑΤΩΝ
"Ιδια η κατάσταση και στα πυροσβεστικά οχήματα που είναι τα εργαλεία της άμεσης επέμβασης στις δασικές πυρκαγιές αφού και αυτά είναι παμπάλαια, κακοσυντηρημένα λόγω έλλειψης πιστώσεων αλλά και χωρίς ελαστικά. Επαφιέμεθα στις καλοπροαίρετες χορηγίες των συμπολιτών μας για να αλλάξουμε ελαστικά στα αυτοκίνητα και να είναι ετοιμοπόλεμα όσο μπορούν να είναι ειδικά τα οχήματα που ειναι πάνω από 25 ετών για να μπορούν να φτάσουν στην πυρκαγιά".

ΜΠΑΧΑΛΟ ΜΕ ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΤΗΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ
Συμβασιούχοι, πενταετής και μόνιμοι, κάθε μια κατηγορία με διαφορετικές εργασιακές δυνατότητες. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως μόνο οι μόνιμοι είναι στη διάθεση του πυροσβεστικού σώματος ανά πάσα στιγμή καθώς για τους υπόλοιπους δεν εγκρίνονται κονδύλια για εκτός έδρας. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως μόνο οι μόνιμοι είναι στη διάθεση του πυροσβεστικού σώματος ανά πάσα στιγμή" 

Και την ίδια στιγμή που η χώρα καίγεται, το Υπουργείο Παιδείας κάνει δώρα... αξίας 1.000.000
Με απόφαση που εξέδωσε ο αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Κ. Τζαβάρας εγκρίθηκε η εκτέλεση εργασιών συνολικής δαπάνη ποσού 1.000.000 € από κωδικό του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων για την αποκατάσταση του τεμένους Ρετζέπ Πασά στη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου, τμήμα του οποίου κατέρρευσε τον Δεκέμβριο του 2011.

Το υπουργείο Α-παιδείας και διαβίου Α-μάθειας έλυσε προφανώς όλα τα προβλήματα του εκπαιδευτικού συστήματος, αφού άφησε για μια σχολική χρονιά τους μαθητές χωρίς βιβλία, αφού διόρισε αναπληρωτές καθηγητές και δασκάλους 4 και 5 μήνες μετά την έναρξη των μαθημάτων, αφού συγχώνευσε σχολεία, και αποφάσισε γενναιόδωρα να χαρίσει 1.000.000 ευρώ για την αναστήλωση του τζαμιού.
 
Γ΄αυτό πάμε μπροστά...
filiatranet
Διαβάστε Περισσότερα » "Ενώ η χώρα καίγεται γιατί δεν έχει πυροσβεστικά και προσωπικό, δίνουμε 1 εκατ. για Τζαμί στη Ρόδο!"

ΕΦΟΡΙΑΚΟΙ… ΣΕ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ SECURITY;;;

Πέρα από τα καθήκοντα τους σχετικά με την φορολογική εξυπηρέτηση των πολιτών, καλούν τώρα τους εφοριακούς να γίνουν και σεκιούριτι στις ΔΟΥ όπου εργάζονται. Με εγκύκλιο του το υπουργείο Οικονομικών ζητά από τους εφοριακούς την επέκταση των αρμοδιοτήτων τους καθώς οι εφορίες έχουν μετατραπεί σε εστίες έντασης, λόγω της κρίσης.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με μια ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ και ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ επιστολή, το Υπουργείο Οικονομικών, προσπαθεί να μεταφέρει στους εφοριακούς υπαλλήλους το τεράστιο πρόβλημα της ασφάλειας των κτιρίων, των εργαζόμενων σε αυτά, αλλά και των φορολογουμένων.

Καλεί τους προϊσταμένους να ορίσουν υπαλλήλους, ως υπεύθυνους ασφάλειας των χώρων, για την αντιμετώπιση των αυξανόμενων κρουσμάτων ληστειών, επιθέσεων και επεισοδίων (Το πλήρες κείμενο ΕΔΩ).

Το αν υπάρχει πλεονάζον προσωπικό, αλλά και τις συνθήκες κάτω απ' τις οποίες εργάζεται το υπάρχον, το προσπερνάμε ασχολίαστο. Άλλωστε το θέμα αυτό, ποτέ δεν απασχόλησε ουσιαστικά την ηγεσία του ΥΠΟΙΚ. Η αδιαφορία της για την ασφάλεια των εργαζομένων, των φορολογουμένων, αλλά και των πολύτιμων αρχείων, είναι επίσης δεδομένη, αλλά σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να απεμπολήσει τις ευθύνες της και να τις μεταφέρει σε αναρμόδιους.

Θέλουμε όμως να καταστήσουμε σαφές προς κάθε κατεύθυνση ότι:

• Δεν πρόκειται οι εφοριακοί να παίξουν το ρόλο αστυνομικών ή σεκιουριτάδων, στην όποια προσπάθεια αντιμετώπισης της αυξανόμενης εγκληματικότητας.

• Οι εφορίες γίνονται εστίες αντιπαράθεσης και κοινωνικής έντασης, λόγω της πολιτικής του υπουργείου οικονομικών, που απειλεί, εκβιάζει και οδηγεί στην εξαθλίωση την πλειοψηφία του λαού.

• Κυρίως όμως δεν πρόκειται να αναλάβουμε ρόλο αντιπαράθεσης με τους χιλιάδες αγανακτισμένους πολίτες, οι οποίοι συρρέουν στις εφορίες διαμαρτυρόμενοι για τις αδικίες του μνημονιακού φορολογικού συστήματος. Νιώθουμε και δηλώνουμε αλληλέγγυοι με όλους εκείνους που απειλούνται και εκβιάζονται με κατασχέσεις και ποινικές διώξεις, παρά την αποδεδειγμένη αδυναμία τους να πληρώσουν τα χαράτσια και τους δυσανάλογους, των δυνατοτήτων τους, φόρους.

eforiakoi
Διαβάστε Περισσότερα » "ΕΦΟΡΙΑΚΟΙ… ΣΕ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ SECURITY;;;"

Άναψαν ξανά τα φώτα στο Άσυλο Ανιάτων με παρέμβαση Σαμαρά

Με εντολή του ίδιου του πρωθυπουργού λύθηκε το ζήτημα της διακοπής ρεύματος Το ρεύμα στο Άσυλο Ανιάτων επανήλθε μετά από παρέμβαση του ίδιου του Αντώνη Σαμαρά. Μετά το θέμα που προέκυψε με τη διακοπή του ρεύματος στο Άσυλο Ανιάτων στην Κυψέλη ο διευθυντής του γραφείου του πρωθυπουργού, Κώστας Μπούρας, επικοινώνησε μετά από παρέμβαση του πρωθυπουργού με τον τον πρόεδρο της ΔΕΗ και του ζήτησε εξηγήσεις για το κόψιμο του ρεύματος.

Ο Αρθούρος Ζερβός έδωσε τις απαραίτητες εξηγήσεις, λέγοντας πως η διακοπή έγινε από λάθος, επειδή ο λογαριασμός φαινόταν σε όνομα ιδιώτη και αμέσως η ΔΕΗ απεκατέστησε το ρεύμα στο Άσυλο μετά από εντολή που μεταφέρθηκε από τον Κώστα Μπούρα.

Η κίνηση αυτή του Αντώνη Σαμαρά επιβεβαιώνει στην πράξη τις εξαγγελίες που είχε κάνει ο ίδιος από το βήμα της Βουλής κατά τη διάρκεια των προγραμματικών δηλώσεων σχετικά με την ευαισθησία που θα δείξει η κυβέρνηση στις ευπαθείς ομάδες.

parapolitika
Διαβάστε Περισσότερα » "Άναψαν ξανά τα φώτα στο Άσυλο Ανιάτων με παρέμβαση Σαμαρά"

ΕΣΕΕ: Επαναφορά του βασικού μισθού στα 701 ευρώ

«Το τοπίο στα εργασιακά αλλάζει πολύ γρήγορα προς το χειρότερο και οι κοινωνικοί εταίροι δεν επιτρέπεται να είναι απλοί παρατηρητές, αλλά πρωταγωνιστές στην αντιμετώπιση του μισθολογικού φαύλου κύκλου. Η έστω και μικρή αύξηση των κατώτατων μισθολογικών ορίων θα αντιστρέψει την ψυχολογία και την οριακή ροπή για κατανάλωση, θα ωφελήσει τα έσοδα του κράτους, θα τονώσει την αγορά και θα προστατεύσει την κοινωνική συνοχή».

Αυτό επισήμανε η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου στη συνάντηση του υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Ιωάννη Βρούτση με τους τέσσερις θεσμικούς εταίρους, με κύριο θέμα την επανέναρξη του διαλόγου για θέματα αγοράς εργασίας καθώς και τον καθορισμό του χρονοδιαγράμματος της ατζέντας των συζητήσεων.

Η ΕΣΕΕ υπέβαλε ολοκληρωμένη Έρευνα Πεδίου για τα εργασιακά και την απασχόληση στις Μικρομεσαίες Εμπορικές Επιχειρήσεις, καθώς και κοστολογημένη μελέτη με πίνακες που αποδεικνύουν ότι η επαναφορά του βασικού στα 701 ευρώ και τα επίπεδα της ΕΓΣΣΕ (Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας) του 2009, θα αποδώσει επιπλέον έσοδα στο δημόσιο 2,4 δισ. και άλλα 4,7 δισ. στην ελληνική αγορά την επόμενη διετία.

imerisia
Διαβάστε Περισσότερα » "ΕΣΕΕ: Επαναφορά του βασικού μισθού στα 701 ευρώ"

Με κέρδη 7 στις 10 γαλακτοβιομηχανίες

Μικρή αύξηση των εσόδων, αλλά και ζημιές κατέγραψαν το 2011, ως σύνολο, σύμφωνα με τα εταιρικά τους αποτελέσματα, οι μεγαλύτερες ελληνικές βιομηχανίες γαλακτοκομικών προϊόντων, συμπεριλαμβανομένων των εταιρειών που παράγουν παγωτά, επηρεασμένες από την κάμψη της εγχώριας ζήτησης, την αύξηση των τιμών των πρώτων υλών και την ένταση του ανταγωνισμού. Ωστόσο, παρά και τη μείωση του όγκου της παραγωγής, σχεδόν επτά στις δέκα ήταν κερδοφόρες.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, η καθοδική πορεία του κλάδου, όσον αφορά τα παραγωγικά του μεγέθη, συνεχίζεται και κατά το τρέχον έτος.

Το πρώτο πεντάμηνο του 2012, σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή, σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2011 μειώθηκε η παραγωγή επεξεργασμένου ρευστού γάλακτος κατά 4,1%, γάλακτος και κρέμας γάλακτος με περισσότερο από 6% λίπος, μη συμπυκνωμένων ή ζαχαρούχων, κατά 19,2%, βουτύρου και άλλων γαλακτοκομικών για επάλειψη κατά 11,6%, τυροκομικών προϊόντων κατά 10,9% και παγωτών κατά 2,1%, ενώ αυξήθηκε η παραγωγή γιαουρτιού κατά 0,2%.

Οι συνολικές πωλήσεις των 57 μεγαλύτερων επιχειρήσεων του τομέα που δημοσίευσαν έως τις 15 Ιουλίου 2012 οικονομικά στοιχεία και έχουν αποκλειστικό ή βασικό αντικείμενο την παραγωγή γαλακτοκομικών προϊόντων ανήλθαν το 2011 σε 1,60 δισ. ευρώ.

Σε συγκρίσιμη βάση, καθώς ορισμένες επιχειρήσεις διαφοροποίησαν την εταιρική δομή τους, οι πωλήσεις του έτους 2011 είναι αυξημένες κατά 1,6%, σε σχέση με τις πωλήσεις του έτους 2010. Συνεπώς, σε πραγματικές, αποπληθωρισμένες τιμές οι πωλήσεις μειώθηκαν.

Συγχρόνως, οι επιχειρήσεις αυτές, σημαντικός αριθμός των οποίων ασχολείται αποκλειστικά με την παραγωγή τυριών, απασχολώντας συνολικά κεφάλαια 1,96 δισ. ευρώ κατέγραψαν:

- Συνολικά μεικτά κέρδη ύψους 317,00 εκατ. ευρώ, ίσα προς το 19,8% των πωλήσεων

-Συνολικά κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) ύψους 89,23 εκατ. ευρώ, ίσα προς το 8,7% των πωλήσεων

- Συνολικά κέρδη προ φόρων και τόκων (EBIT) ύψους 16,26 εκατ. ευρώ, ίσα προς το 2,9% των πωλήσεων

-Συνολικά κέρδη προ φόρων ύψους -43,08 εκατ. ευρώ, ίσα προς το -2,7% των πωλήσεων

-Συνολικά καθαρά κέρδη ύψους -46,98 εκατ. ευρώ, ίσα προς το -2,9% των πωλήσεων

Τα μεικτά κέρδη σε συγκρίσιμη βάση είναι μειωμένα κατά 10%. Επίσης, τα καθαρά αποτελέσματα, εξαιρουμένων των έκτακτων εσόδων/εξόδων, επιδεινώθηκαν. Το συγκρίσιμο μεικτό περιθώριο μειώθηκε σχεδόν κατά 3,5 εκατοστιαίες μονάδες.

Η αποδοτικότητα του ενεργητικού των 57 επιχειρήσεων σε κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) το 2011 ήταν 4,5%.

Αυτά προκύπτουν από την επεξεργασία των ισολογισμών των εν λόγω επιχειρήσεων, μερικές από τις οποίες οφείλουν μέρος του κύκλου εργασιών τους και στην παραγωγή άλλων προϊόντων, όπως χυμοί, αρτοποιήματα και προϊόντα ζαχαροπλαστικής. Κερδοφόρες, έστω οριακά, ήταν οι 39 από τις 57 επιχειρήσεις, δηλαδή το 68,4% του αριθμού τους.

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Με κέρδη 7 στις 10 γαλακτοβιομηχανίες"

Συμφώνησαν... να τα βάλουν όλα στο τραπέζι

Ο έντονος προβληματισμός ήταν έκδηλος στην σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, όπως αμήχανες ήταν και οι δηλώσεις του Γιάννη Στουρνάρα που βγαίνοντας από την σύσκεψη δέχθηκε βροχή ερωτήσεων από τους δημοσιογράφους αλλά σχεδόν σε καμία δεν μπόρεσε να δώσει συγκεκριμένη απάντηση, δείχνοντας πως όλα βρίσκονται στον αέρα, ακόμα και οι οριζόντιες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις.

«Όλα εξετάζονται από μηδενική βάση» φέρεται να είπε ο υπουργός Οικονομικών στους συνεργάτες του.

Η κυβέρνηση δείχνει να είναι με την πλάτη στον τοίχο και αυτό φάνηκε και από τις δηλώσεις του κυβερνητικούς εκπροσώπου ο οποίος μετά τις επίμονες ερωτήσεις των δημοσιογράφων «πέταξε το μπαλάκι» στον υπουργό Οικονομικών για το αν θα γίνουν οριζόντιες περικοπές. Τα μέτρα των 11.6 δισ ευρώ δεν «κλείδωσαν» οι «κατευθύνσεις αποφασίστηκαν» όπως είπε ο Γιάννης Στουρνάρας που ψάχνει να βρει 3 δισ ευρώ για να συμπληρώσει το συγκεκριμένο ποσό που απαιτεί το μνημόνιο.

Οι Πρωθυπουργός και οι Πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ θα έχουν και νέα συνάντηση την παραμονή της άφιξης της Τρόικας στην χώρα μας.

euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "Συμφώνησαν... να τα βάλουν όλα στο τραπέζι"

ΕΦΕΤ:Ανάκληση Coca Cola Zero

Zero ασφάλεια φαίνεται να έχουν πλέον τα προίόντα της εταιρείας του Γιώργου Δαυίδ Coca Cola 3E. Κι αυτό διότι δύο μήνες μετά το κρούσμα ύπαρξης ουσίας που τοποθετείται στα ζιζανιοκτόνα και της τελικής ανάκλησης 850.000 μπουκαλιών που παρήχθησαν στο εργοστάσιο της Κρήτης και σήμερα στην ίδια μονάδα βρέθηκε ακατάλληλη φιάλη που προκάλεσε παρέμβαση εκ νέου του ΕΦΕΤ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ενημέρωση σχετικά με προληπτική ανάκληση προϊόντος

Ο Ε.Φ.Ε.Τ., και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, στα πλαίσια
διερεύνησης καταγγελίας, διαπίστωσε σε κλειστό γυάλινο περιέκτη βάρους 250 ml
ανθρακούχου αναψυκτικού «COCA COLA zero» την ύπαρξη ξένου σώματος υπόλευκου
χρώματος και ταινιοειδούς σχήματος.

Ειδικότερα, το ανωτέρω αναψυκτικό έχει αριθμό παρτίδας 19F1336VT και φέρει
ημερομηνία ελάχιστης διατηρησιμότητας 18/10/2012, παράγεται και συσκευάζεται στην
Ελλάδα από την εταιρεία «COCA COLA ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΜΦΙΑΛΩΣΗΣ Α.Ε.» στην
παραγωγική της μονάδα στο Ηράκλειο Κρήτης.

Ο ΕΦΕΤ απαίτησε άμεσα από την εταιρεία την προληπτική ανάκληση / απόσυρση της
συγκεκριμένης παρτίδας από την αγορά.

Σε ελέγχους που διεξήχθησαν άμεσα, δεν
διαπιστώθηκε παρόμοιο πρόβλημα σε φιάλες τις ίδιας παρτίδας. Επιπλέον, το δείγμα
στάλθηκε για σχετικές εργαστηριακές δοκιμές στο Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο
όπου επιβεβαιώθηκε η ύπαρξη ξένου σώματος, ταινιοειδούς σχήματος, διαστάσεων 2,5 x
0.5 cm, αποκλειομένης της κυτταρικής δομής.

Οι εργαστηριακοί έλεγχοι είναι σε εξέλιξη για την περαιτέρω ταυτοποίηση.
Επίσης κλιμάκιο από την Περιφερειακή Διεύθυνση ΕΦΕΤ Κρήτης διενεργεί τους απαιτούμενους ελέγχους στη μονάδα παραγωγής της «COCA COLA ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΜΦΙΑΛΩΣΗΣ Α.Ε.». Οι έλεγχοι του ΕΦΕΤ συνεχίζονται.

Καλούνται οι καταναλωτές, οι οποίοι έχουν προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν να μην το καταναλώσουν για προληπτικούς λόγους.

Διαβάστε Περισσότερα » "ΕΦΕΤ:Ανάκληση Coca Cola Zero"

Πωλείται και το κτίριο του υπουργείου Υγείας!

Ξεπουλάει τα πάντα όπως φαίνεται η κυβέρνηση αφού φθάνει να βγάζει πωλητήριο ακόμη και στο νέο κτίριο του υπουργείου Υγείας στη Λεωφόρο Κηφισίας!

Πριν καλά καλά εγκατασταθεί κάποιος υπουργός Υγείας, το κτίριο φάντασμα που επί σειρά ετών περιμένει να επισκευασθεί για να φιλοξενήσει τους νέους ενοίκους, πωλείται όπως είναι ...επιπλωμένο.

Πρόκειται για το πρώην Ολυμπιακό ακίνητο το οποίο πέρασε στα χέρια του υπουργείου Υγείας με απόφαση του πρώην υπουργού Υγείας Δημήτρη Αβραμόπουλου. Από τότε όμως (κοντά στο 2007) στο υπερσύγχρονο κτίριο μεταφέρθηκαν μόνο οι υπηρεσίες του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας και μόλις πριν λίγους μήνες αυτές του ΕΟΠΥΥ.

Πλέον όμως και αυτοί θα αναγκαστούν να αποχωρήσουν καθώς μπήκε για τα καλά πωλητήριο. Μάλιστα το κτίριο φιγουράρει ανάμεσα στα πρώτα “φιλέτα” που προωθεί προς πώληση το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ). Μέχρι στιγμής τιμή δεν έγινε γνωστή, αναζητούνται όμως απεγνωσμένα επενδυτές που θα αναλάβουν να αξιοποιήσουν το κτίριο και να δώσουν φυσικά και το απαραίτητο ρευστό στην κυβέρνηση.

Το κτίριο στο Μαρούσι έχει κατασκευασθεί το 2003 και έχει συνολική δομημένη επιφάνεια 28865.50τ.μ. Διαθέτει έξι ορόφους και δύο υπόγεια επίπεδα.

Τώρα, που θα πάει το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας και ο ΕΟΠΥΥ αν πωληθεί, παραμένει άγνωστο

iatropedia
Διαβάστε Περισσότερα » "Πωλείται και το κτίριο του υπουργείου Υγείας!"

Η Ενωση Συντακτών έκρινε πειθαρχικά ελεγκτέο τον Στέλιο Κούλογλου !

Ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ

Ύστερα από αυτεπάγγελτη δίωξη για δύο πειθαρχικά παραπτώματα, ο εγκαλούμενος συν. Στέλιος Κούλογλου, κρίθηκε ελεγκτέος για αντισυναδελφική συμπεριφορά:

1. Για το πρώτο παράπτωμα ομόφωνα πειθαρχικά ελεγκτέος και με ψήφους3 έναντι 2, επιβλήθηκε στον εγκαλούμενο συν.Στέλιο Κούλογλου, η επίπληξη με ανάρτηση της απόφασης στους χώρους εργασίας. Η μειοψηφία πρότεινε την προσωρινή διαγραφή 3 μηνών.

2. Για το δεύτερο παράπτωμα κατά πλειοψηφία (4-1)πειθαρχικά ελεγκτέος και με ψήφους 4 έναντι 1, επιβλήθηκε στον εγκαλούμενο συν.Στέλιο Κούλογλου, η επίπληξη με ανάρτηση της απόφασης στους χώρους εργασίας. Η μειοψηφία πρότεινε την απλή επίπληξη.

================

Το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο της Ενώσεως Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών συνήλθε σήμερα Τρίτη, 12 Ιουνίου 2012 υπό την προεδρία του προέδρου συν. Γιώργου Κούσουλα και με την παρουσία των τακτικών μελών συν. Ιωάννη Αποστολόπουλου, Μανώλη Καραμπατσάκη, Άρη Καρρέρ, του αναπληρωματικού μέλους Ελένης Ανδριανού, καθώς και της γραμματέως Μαρίας Χριστοφοράτου, προκειμένου να εκδώσει απόφαση επί της από 11.10.11 αυτεπάγγελτης δίωξης του Συμβουλίουκατά του συν. Στέλιου Κούλογλου.

Το Συμβούλιο έχει την προβλεπόμενη από το άρθρο 18 του Εσωτερικού Κανονισμού Λειτουργίας των Π.Σ. απαρτία, καθώς είναι η δεύτερη κατά σειρά συνεδρίαση για το σκοπό αυτό, αφού στην προηγηθείσα από 05.06.12 συνεδρίαση, δεν υπήρχε η προβλεπόμενη απαρτία.

Σύμφωνα με το άρθρο 18, παρ. 11 του Καταστατικού, 1 η παράταση στην υπόθεση, δόθηκε στις 20.12.11 και δεύτερη δόθηκε στις 20.03.11.

Το ΠΠΣ είχε ασκήσει αυτεπάγγελτη πειθαρχική δίωξη κατά του συν. Στέλιου Κούλογλου, με το εξής σκεπτικό:

Ο συν. Στέλιος Κούλογλου δεν επέδειξε την επιβαλλόμενη συμπεριφορά προς τους εργαζόμενους στην ιστοσελίδα “ tvxs. gr”. Ως ιδιοκτήτης του διαδικτυακού καναλιού, πλήρωνε τους εργαζόμενους με δελτίο παροχής υπηρεσιών, χωρίς ασφαλιστικές κρατήσεις, με αποτέλεσμα εργαζόμενοι να αναγκάζονται να αυτασφαλίζονται. Απέλυσε με καταχρηστικές και απαράδεκτες διαδικασίες τη δημοσιογράφο Ασπασία Σκαπέρδα στις 17.08.11με e- mail, ενώ αυτή έκανε τις θερινές διακοπές της.

Στη συνέχεια, με δυσφημιστικό του δημοσίευμα στο διαδίκτυο, έγινε αιτία να ακυρωθεί η πρόσληψη της Ασπασίας Σκαπέρδα από το δημοσιογραφικό τμήμα του Αλ Τσαντίρι, όπου είχε κάνει δοκιμαστικό.

Παράβαση του άρθρου 7, παρ. 1, εδ. α’ του Καταστατικού και άρθρου 4, παρ. α’, β’, γ’ του Κώδικα Αρχών Δεοντολογίας.

Επίσης, λειτουργώντας καταχρηστικά και απαράδεκτα, χωρίς βάσιμο λόγο, απέλυσε στις 11.07.11 την εργαζόμενη στο ίδιο μέσο Αμαλία Αλτίνου.

Παράβαση του άρθρου 7, παρ. 1, εδ. α’ του Καταστατικού και άρθρου 4, παρ. α’, β’, γ’ του Κώδικα Αρχών Δεοντολογίας.

Προδικαστικά το ΠΠΣ, κάλεσε για την παροχή διευκρινίσεων τις δυο απολυμένες.

Η πρώτη συν. Ασπασία Σκαπέρδα, μεταξύ άλλων, κατέθεσε, τα εξής:

«Δούλευα στο “ tvxs. gr”από Οκτώβριο του 2010 και απολύθηκα στις 17.08.11. Με απέλυσε με email, ενώ έλειπα με άδεια στο οποίο μου έλεγε: «Δεν θα σε χρειαστώ για το επόμενο διάστημα. Ευχαριστώ για τη συνεργασία».

…Δούλευα κάθε Κυριακή 09.00-16.00 και αμειβόμουν με δελτίο παροχής υπηρεσιών με σταθερό ποσό.

…Από τους δέκα ανθρώπους που ξεκινήσαμε στο site, δουλεύουν τρία άτομα και δύο μαθητευόμενοι δημοσιογράφοι. Οι βάρδιες του Σαββατοκύριακου από τον Αύγουστο 2011 δεν υπάρχουν και την δουλειά την κάνουν δύο άτομα-δημοσιογράφοι από Θεσσαλονίκη που πληρώνονται με «μαύρα».

Έχω τελειώσει πολιτικές επιστήμες στο ΑΠΘ και έκανα μεταπτυχιακό στην πολιτική επικοινωνία στο Καποδιστριακό.

Έκανα συνέντευξη και δοκιμαστικό για το δημοσιογραφικό τμήμα της εκπομπής «Αλ Τσαντίρι» και δεν προσλήφθηκα. Κατόπιν μου είπαν ότι ο λόγος ήταν το κείμενο που ανήρτησε ο Κούλογλου στο διαδίκτυο, αναφερόμενος στο όνομά μου».

Η δεύτερη κα. Αμαλία Αλτίνου, ανέφερε μεταξύ άλλων, τα παρακάτω:

«Όλοι οι δημοσιογράφοι που εργάζονται στο site του κ. Κούλογλου, έχουν κρατήσεις στο ΙΚΑ και κάποιοι εργάζονται με μπλοκάκι.

…Έχουν φύγει ή απολυθεί τρία άτομα (χωρίς εμένα) από τα δέκα συνολικά που εργάζονταν εκεί. Καταθέτω την από 31.07.11 επιστολή μου, που καταγγέλω τις συνθήκες εργασίας και απόλυσής μου από το “ tvxs. gr”, καθώς επίσης και την απαντητική του επιστολή, στην οποία σε αρκετά σημεία, ψεύδεται σε βάρος μου.

Επιπρόσθετα, θέλω να διευκρινίσω ότι άρχισα να πληρώνομαι για τη θέση της γραμματείας από τον 7/2009. Η επίσημη πρόσληψή μου έγινε τον 2/2010. Από αρχές Νοέμβρη 2008 μέχρι 7/2009 που άρχισα να πληρώνομαι, εργαζόμουν ως δόκιμη δημοσιογράφος αμισθί.

Σε σχέση με την αφορμή της απόλυσής μου, του ζήτησα να φύγω δύο ώρες νωρίτερα από τη δουλειά μου, ρωτώντας τον πώς μπορώ να αναπληρώσω αυτό το δίωρο. Όταν μου πρότεινε να πάω δύο ώρες νωρίτερα για να το αναπληρώσω με αυτόν τον τρόπο, του ζήτησα αυτό να γίνει την επόμενη, δηλαδή την Τετάρτη αντί της Τρίτης που μου πρότεινε, να δουλέψω ουσιαστικά την Τετάρτη 10ωρο. Χωρίς ουσιαστικό λόγο, κατά τη γνώμη μου, άρχισε να μου φωνάζει με αποτέλεσμα να οδηγηθούμε στη σύγκρουση και να καταλήξει να μου πει ότι ή θα πάω στη δουλειά την ημέρα (Τρίτη) και με τον τρόπο που μου είπε εκείνος, διαφορετικά να μην ξανάρθω».

Ο εγκαλούμενος συν. Στέλιος Κούλογλου, δεν πρότεινε μάρτυρες, ως είχε δικαίωμα. Στην κλήση του σε απολογία, απέστειλε προς το ΠΠΣ, απολογητικό υπόμνημα, το οποίο, μεταξύ άλλων, ανέφερε τα παρακάτω:

«…Η εργαζόμενη ως γραμματέας Αμαλία Αλτίνου ήταν πλήρως ασφαλισμένη, με βάση τις συλλογικές συμβάσεις, στο ΙΚΑ στο οποίο η εργοδότρια εταιρεία κατέβαλε κανονικά τις εισφορές της, σύμφωνα με το νόμο. Όπως μάλιστα η ίδια κατέθεσε στο Πειθαρχικό Συμβούλιο «όλοι οι εργαζόμενοι που εργάζονται στο site του κ. Κούλογλου, έχουν κρατήσεις στο ΙΚΑ και κάποιοι εργάζονταν με μπλοκάκι». Αναρωτιέται κανείς πως το Πειθαρχικό Συμβούλιο κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο κ. Κούλογλου «πλήρωνε τους εργαζόμενους με δελτίο παροχής υπηρεσιών, χωρίς ασφαλιστικές κρατήσεις, με αποτέλεσμα εργαζόμενοι να αναγκάζονται να αυτοασφαλίζονται», όταν ακόμη και το ένα από τα δύο άτομα στα οποία στηρίζεται η κατηγορία, υποστηρίζει, καταθέτοντας στο ίδιο Πειθαρχικό Συμβούλιο, ακριβώς το αντίθετο.

Η Ασπασία Σκαπέρδα εργαζόταν στο Τ vxs με βάση σύμβαση έργου (συν. έγγραφο 1). Κάλυπτε μια δημοσιογραφική βάρδια την εβδομάδα για επτά ώρες. Ούτε καν οχτάωρο δηλαδή, γιατί το «κάτεργο» του Τ vxs είχε ως πολιτική, λόγω Κυριακής, οι εργαζόμενοι να μην δουλεύουν περισσότερο από επτά ώρες. Μάλιστα, με βάση την ίδια σύμβαση με τα κάτεργα που επισυνάπτω, η συνεργάτης «διατηρεί ελευθερία ενέργειας καθορίζοντας τον τόπο, τον χρόνο και τρόπο παροχής της υπηρεσίας του (της)»!...

Τις εξαιρετικές, πρωτοφανείς για τα ελληνικά δεδομένα, συνθήκες και την ατμόσφαιρα εργασίας που επικρατούν στο Τ vxs, εκμεταλλευόταν η κα. Αμαλία Αλτίνου. Όπως είχα την ευκαιρία να τονίσω, απαντώντας σε ένα κείμενο που έγραψε μόλις απολύθηκε (συν. 2): «Το πρόβλημα με τη συγκεκριμένη υπάλληλο ήταν ότι δεν είχε διάθεση να δουλέψει. Η ίδια μου είχε εκμυστηρευθεί ότι «βαριόταν θανάσιμα», ζητώντας συνεχώς να μεταταχθεί στο δημοσιογραφικό τμήμα». Έκρινα ότι έπρεπε να παραμείνει στη θέση για την οποία είχε προσληφθεί. Και όπως αποδεικνύεται από τις εξελίξεις, έκανα πολύ καλά: Δεν αρμόζει στο δημοσιογραφικό ήθος η συμπεριφορά εργαζόμενου, που σπεύδει να καταγγείλει την επιχείρηση που μόλις εκθείαζε και από την οποία αμειβόταν την προηγούμενη…

Όμως η κα. Αλτίνου έψαχνε ευκαιρία για να απολυθεί και να τσεπώσει την αποζημίωση, όπως τελικά και έγινε. Στο ίδιο, προαναφερθέν κείμενό της, παραδέχεται ευθέως ότι η ίδια προκάλεσε την απόλυσή της: «Μη αντέχοντας άλλο αυτή την κατάσταση, με τις δεδομένες εργασιακές συνθήκες, ήρθε και η τελική ρήξη με την εργοδοσία»…

…Όπως ήδη σημειώθηκε, η συγκεκριμένη (Σκαπέρδα) εργαζόταν στο Τ vxs με σύμβαση, η οποία είχε λήξει (συν. 1) όταν την ειδοποίησα ότι δεν θέλω να συνεχίσουμε την συνεργασία. Επομένως και από τυπική άποψη δεν υπάρχει κανένα θέμα απόλυσης.

Ακόμη όμως πιο ενδιαφέρον είναι το δημοσιογραφικό μέρος της υπόθεσης. Στις 10 Ιουλίου του 2011, ανάρτησε στο Τ vxs μια διεθνή είδηση, σύμφωνα με την οποία στην Ισλανδία συζητούν για το νέο σύνταγμα της χώρα με τη βοήθεια του facebook και του twitter. Έκανε όμως ένα μικρό λάθος: μπέρδεψε την Ισλανδία με την Ιρλανδία.

Δεν πρόκειται για αβλεψία σε μια λέξη ή κάποιο «τυπογραφικό» λάθος, που όλοι μπορούμε να κάνουμε. Η Ιρλανδία είχε αντικαταστήσει την Ισλανδία σε όλο το μήκος και το πλάτος του άρθρου…

Έμαθα για το λάθος από τηλεφωνήματα αναγνωστών που το επισήμαναν αμέσως, καθώς και από τα σχόλια, κάτω από την ανάρτηση…

Έστειλα αμέσως στην κα. Σκαπέρδα ένα mail (συν. 4), το οποίο είχε ως θέμα: «Άσπα, άλλο Ιρλανδία και άλλο Ισλανδία. Και το θέμα δεν είναι χιούμορ, είναι σοβαρό». Δεν μπήκε στο κόπο να μου απαντήσει ποτέ…

Εκ των υστέρων, φαίνεται να υποστηρίζει ότι δεν ήταν η ίδια που είχε συντάξει το άρθρο, αλλά απλώς το ανάρτησε…

Τα γεγονότα έχουν ως εξής: Την Δευτέρα 29 Αυγούστου, μια ομάδα είκοσι ατόμων, εισέβαλε στα γραφεία του Τ vxs, απαιτώντας την «επαναπρόσληψη» της Σκαπέρδα. Για την επόμενη εβδομάδα, κάλεσαν για συγκέντρωση έξω από τα γραφεία του Τ vxs και προχώρησαν σε μια εκτεταμένη αφισοκόλληση σε όλη την Αθήνα. Οι αφίσες είχαν την φωτογραφία μου (επισυνάπτεται αντίγραφο) και κατήγγειλαν «το κάτεργο» του Τ vxs. Ο αριθμός τους ήταν αρκετές χιλιάδες, ήταν τυπωμένες σε πολυτελές χαρτί και η όλη επιχείρηση, που κόστισε χιλιάδες ευρώ, δημιουργεί σοβαρές υποψίες ότι υποκινείται από ανταγωνιστικά συμφέροντα στο χώρο των ιντερνετικών ΜΜΕ.

Το βέβαιο είναι ότι τέτοια συκοφαντική, τρομοκρατική εκστρατεία εναντίον ενός προσώπου δεν είχε ιστορικό προηγούμενο…

Θέλω να είμαι καθαρός απέναντι στο Πειθαρχικό Συμβούλιο: Η επιλογή των συνεργατών μου, είναι αποκλειστικά δική μου αρμοδιότητα. Αν με κάποιους θεωρώ ότι δεν μπορώ να συνεργαστώ, είτε γιατί μπερδεύουν την Ισλανδία με την Ιρλανδία, είτε για οποιοδήποτε άλλο λόγο, θα σταματήσω να συνεργάζομαι, πάντα βέβαια στα πλαίσια του σεβασμού των νόμων, της ηθικής και της συναδελφικής αλληλεγγύης. Για να δημιουργήσω το Τ vxs, έχω μέχρι σήμερα δανειστεί εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ. Μέχρις ότου το Πειθαρχικό Συμβούλιο αγοράσει μετοχές και γίνουμε συνέταιροι, είμαι υπεύθυνος για την επιλογή του προσωπικού του…».

Το ΠΠΣ αφού έλαβε υπόψη την απολογία του εγκαλουμένου και τα λοιπά στοιχεία του φακέλου, αποφαίνεται ως ακολούθως:

Καταρχήν δέχεται τον ισχυρισμό του εγκαλουμένου συναδέλφου ότι οι εργαζόμενοι στο συγκεκριμένο site, ασφαλίζονται στο ΙΚΑ. Αυτό άλλωστε επιβεβαιώνεται και από την ως άνω κατάθεση της Αμαλίας Αλτίνου (δεύτερης απολυθείσας). Συνεπώς, τα περί του αντιθέτου δεν ευσταθούν.

Ως προς την απόλυση της συν. Ασπασίας Σκαπέρδα, δυστυχώς, πρόκειται για παράνομη και καταχρηστική συμπεριφορά. Αφενός μεν δεν υπήρχε καμία σοβαρή αιτία, αλλά καταφανές πρόσχημα, και επιπλέον είναι απαράδεκτο το γεγονός πως της γνωστοποιήθηκε η απόλυση, ενώ βρισκόταν σε άδεια.

Κατόπιν αυτού, κρίνεται ομόφωνα ότι ο εγκαλούμενος συν. Στέλιος Κούλογλου είναι πειθαρχικά ελεγκτέος, για παράβαση του άρθρου 7, παρ. 1, εδ. α’ του Καταστατικού και άρθρου 4, παρ. α’, β’, γ’ του Κώδικα Αρχών Δεοντολογίας.

Ως προς την ποινή, με ψήφους 3 έναντι 2, επιβλήθηκε η επίπληξη με ανάρτηση της απόφασης στους χώρους εργασίας. Η μειοψηφία πρότεινε την προσωρινή διαγραφή 3 μηνών από τα μητρώα της ΕΣΗΕΑ.

Για την δεύτερη περίπτωση της απόλυσης της κας. Αμαλίας Αλτίνου, κατά την πλειοψηφία του Συμβουλίου, στοιχειοθετείται και πάλι ο παράνομος και καταχρηστικός χαρακτήρας της όλης ενέργειας. Δυστυχώς, δεν επιδείχθηκε η επιβαλλόμενη αντιμετώπιση στο αίτημά της για μικρή διευκόλυνση, αλλά αντίθετα ο εγκαλούμενος λειτούργησε με αυταρχικό πνεύμα και προχώρησε στην αδικαιολόγητη απόλυσή της.

Ένα μέλος διατυπώνει επιφυλάξεις που εδράζονται και στη στάση της Αμαλίας Αλτίνου.

Ως εκ τούτου, με ψήφους4 έναντι 1 κρίνεται ότι ο εγκαλούμενος συν. Στέλιος Κούλογλου είναι πειθαρχικά ελεγκτέος, για παράβαση του άρθρου 7, παρ. 1, εδ. α’ του Καταστατικού και άρθρου 4, παρ. α’, β’, γ’ του Κώδικα Αρχών Δεοντολογίας. Το μέλος που μειοψήφησε τον έκρινε μη ελεγκτέο πειθαρχικά, λόγω αμφιβολιών.

Ως προς την ποινή, για το δεύτερο παράπτωμα, με ψήφους 4 έναντι 1, επιβλήθηκε η επίπληξη με ανάρτηση της απόφασης στους χώρους εργασίας. Η μειοψηφία πρότεινε την απλή επίπληξη.

Η απόφαση καθαρογράφηκε την Τρίτη, 10.07.12.



Ο πρόεδρος Η γραμματέας

Γιώργος Κούσουλας Μαρία Χριστοφοράτου

Διαβάστε Περισσότερα » "Η Ενωση Συντακτών έκρινε πειθαρχικά ελεγκτέο τον Στέλιο Κούλογλου !"

Στυλιανίδης: «1,5 εκατομμύριο οι αλλοδαποί στην Ελλάδα»

Σε 1.300.000 - 1.500.000 εκτιμάται ότι είναι οι νόμιμοι και παράνομοι αλλοδαποί στην Ελλάδα, σημείωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Ευριπίδης Στυλιανίδης.

Mιλώντας στην ημερίδα «Διπλή πρόκληση: Οικονομική κρίση και Μετανάστευση», ο κ. Στυλιανίδης ανέφερε ότι, η αριθμητική αυτή εκτίμηση προκύπτει από τον αριθμό αλλοδαπών (νομίμων και παρανόμων) που είχαν απογραφεί το 2001 και ανέρχονταν σε 762.000 ανθρώπους. Στη συνέχεια, ανέφερε, με το μεταναστευτικό νόμο του 2005 και το συμπληρωματικό του 2007 νομιμοποιήθηκαν 161.259 άνθρωποι.

Με το μεταναστευτικό νόμο του 1997 είχαν ήδη νομιμοποιηθεί 327.000 άνθρωποι, σημείωσε. Συμπλήρωσε ότι συνολικά από το 2005 έως σήμερα έχουν καταγραφεί 550.000 συλλήψεις παρανόμων αλλοδαπών (σε πολλές περιπτώσεις πολύ περισσότερες από μια για το ίδιο άτομο).

Σύμφωνα με στοιχεία του Frontex, επισήμανε, 120 έως 350 άτομα προσπαθούν ημερησίως να περάσουν τα ελληνοτουρκικά σύνορα .

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία εγκληματικότητας, πρόσθεσε, οι αλλοδαποί συμμετέχουν πολλαπλάσια από τους Έλληνες σε βίαια εγκλήματα, όπως ανθρωποκτονίες, ληστείες και βιασμοί, ενώ κυριαρχούν στην κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας με τα κλεψίτυπα CD's και DVD's. «Το αποτέλεσμα είναι» σημείωσε ο κ. Στυλιανίδης «ότι έχει δικαίως δημιουργηθεί στους Έλληνες αίσθημα φόβου και ανασφάλειας».

Σε ό,τι αφορά τις αιτήσεις για πολιτικό άσυλο, ανακοίνωσε ότι εκκρεμούν 30.000 παλαιοί φάκελοι και ότι καθημερινά γίνονται 150 - 200 αιτήσεις.

Σχετικά με τα Κέντρα Υποδοχής και τα Κέντρα Κράτησης υπογράμμισε ότι θα πρόκειται για κλειστές δομές και ότι χρειάζονται εγκαταστάσεις για 5.000 - 6.000 άτομα στον Έβρο και για τουλάχιστον 30.000 ανθρώπους στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Όπως χαρακτηριστικά είπε «για την ορθή λειτουργία του συστήματος χρειάζεται να δημιουργηθούν χώροι υποδοχής όσων λαθρομεταναστών συλλαμβάνονται και υποβάλλουν αίτηση ασύλου».

Τόνισε, επίσης, ότι για τα Κέντρα Υποδοχής και τα Κέντρα Κράτησης που σχεδιάζεται να είναι κλειστές δομές, θα χρησιμοποιηθούν κατά προτεραιότητα εγκαταλελειμμένα στρατόπεδα.

Άμεσος στόχος, είπε, είναι να σταματήσει η ροή των παρανόμως εισερχομένων αλλοδαπών προς τα αστικά κέντρα και οι παράλληλες μαζικές συλλήψεις τους στα αστικά κέντρα. Παράλληλα, τόνισε ότι «προτεραιότητα στις απελάσεις θα δοθεί σε ομάδες υψηλής επικινδυνότητας για δημόσια τάξη και δημόσια υγεία».

Ο κ. Στυλιανίδης κατέληξε ότι στο εξής θα τηρούνται οι προθεσμίες στην εξέταση των αιτήσεων ασύλου και ότι για τον σκοπό αυτό θα γίνουν υποχρεωτικές μετατάξεις στην Ανεξάρτητη Υπηρεσία Ασύλου, που αναμένει για περισσότερο από ένα χρόνο να στελεχωθεί.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Στυλιανίδης: «1,5 εκατομμύριο οι αλλοδαποί στην Ελλάδα»"

Επιδότηση 1.000 ευρώ σε κάθε Γερμανό για διακοπές στην Ελλάδα!

Μία καινοτόμο ιδέα είχαν ο Αμερικανός οικονομολόγος Νουριέλ Ρουμπινί και δύο Γερμανοί βουλευτές με στόχο να ενισχυθούν οι χώρες του ευρωπαϊκού νότου – ανάμεσά τους και... η Ελλάδα- που έχουν γονατίσει από την οικονομική κρίση.

Τάσσονται υπέρ ενός ειδικού πριμ του γερμανικού δημοσίου σε πολίτες που αποφασίζουν να επισκεφθούν το καλοκαίρι την Ελλάδα, μία ιδέα που εξόργισε τον πρόεδρο των Φιλελευθέρων, αντικαγκελάριο και υπουργό Οικονομίας της Γερμανίας, Φίλιπ Ρέσλερ.

Ο Ρουμπινί προτείνει μάλιστα στην κυβέρνηση της κυρίας Μέρκελ να πριμοδοτήσει με το ποσό των χιλίων ευρώ κάθε γερμανικό νοικοκυριό για να κάνει διακοπές στον ευρωπαϊκό νότο. Σε περίπτωση που ταξιδέψουν 5 εκατομμύρια νοικοκυριά σε μία χώρα, τότε η οικονομία της θα αναπτυχθεί κατά 0,2%, υπολογίζει ο Ρουμπινί.

Από το κόμμα των Φιλελεύθερων, οι πολιτικοί που σκέφτηκαν να τονώσουν την οικονομία των χωρών του ευρωπαικού νότου είναι ο Γερμανός ευρωβουλευτής ελληνικής καταγωγής Γιώργος Χατζημαρκάκης και ο Ερβιν Λότερ. Ο τελευταίος δήλωσε στην εφημερίδα «Bild»: «Με τον τρόπο αυτό, ενισχύονται χώρες η οικονομία των οποίων στηρίζεται από τον τουρισμό. Θα πρέπει συνεπώς να δοθούν κίνητρα στους πολίτες».

Από την πλευρά του , ο Γ. Χατζημαρκάκης έριξε το... γάντι στην κυρία Μέρκελ λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ο άσχημος καιρός στη Γερμανία φέτος το καλοκαίρι κάνει τους ανθρώπους καταθλιπτικούς. Ένα είδος επιδότησης που θα δώσει κίνητρο στους Γερμανούς να επισκεφθούν, για παράδειγμα την Ελλάδα, θα μπορούσε να είναι η αρχή ενός ευρωπαϊκού αναπτυξιακού προγράμματος. Ο ήλιος στην Ελλάδα είναι άλλωστε δεδομένος», δήλωσε στην «Bild».

Στο ίδιο μήκος κύματος βρίσκεται και το γερμανικό Οικονομικό Ινστιτούτο «IW» της Κολωνίας. Για τον ειδικό σε αναπτυξιακά θέματα, Μίχαελ Γκρέμλινγκ, περισσότεροι τουρίστες θα βοηθούσαν τις χώρες της κρίσης του ευρωπαϊκού νότου. «Η οικονομία τους έχει ανάγκη κάθε ευρώ», επισημαίνει ο κ. Γκρέμλινγκ στην γερμανική εφημερίδα.

iapopsi
Διαβάστε Περισσότερα » "Επιδότηση 1.000 ευρώ σε κάθε Γερμανό για διακοπές στην Ελλάδα!"

Νέες μειώσεις μισθών στον ιδιωτικό τομέα ζητά το ΔΝΤ

Εφαρμόστε χωρίς παρεκκλίσεις τα μέτρα του Μνημονίου για την αύξηση των εσόδων και την περικοπή των δαπανών, ζητεί από την κυβέρνηση το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, το οποίο συνιστά εμμέσως πλην σαφώς και νέες μειώσεις μισθών στον ιδιωτικό τομέα, χαρακτηρίζοντας μικρές αυτές που έχουν γίνει έως τώρα.

Πρόκειται για την έκθεση του ΔΝΤ για την Ευρωζώνη, στην οποία σε ό,τι αφορά την Ελλάδα το Ταμείο σημειώνει πως η δημοσιονομική προσαρμογή τη διετία 2012 - 2013 θα ξεπεράσει το 3,5% του ΑΕΠ, ήτοι τα 7 δισ. ευρώ (εφόσον ληφθούν τα μέτρα).

Σύμφωνα με Τα Νέα, το ΔΝΤ αναφέρει πως η ανεργία στην Ελλάδα θα παραμείνει υψηλή, καθώς η παρατεταμένη ύφεση, αλλά και η αδύναμη ανάπτυξη έως το 2016 δεν προσφέρουν τις συνθήκες για να επιστρέψει η ανεργία στα προ της κρίσης επίπεδα.

Ωστόσο το Ταμείο αναφέρει πως παρά τις ευρύτερες συνθήκες προσαρμογής στην ελληνική οικονομία το κόστος εργασίας ανά μονάδα προϊόντος κατέγραψε συγκριτικά μικρή μείωση.

Συνοψίζοντας τις υποχρεώσεις της Ελλάδας στο πλαίσιο του προγράμματος προσαρμογής το ΔΝΤ διατυπώνει -και μάλιστα στην προστακτική- τις εξής πέντε συστάσεις:
  • Καθορίστε και ψηφίστε τα υπολειπόμενα μέτρα στο σκέλος των εσόδων και των δαπανών που είναι απαραίτητα για την επίτευξη του μεσοπρόθεσμου δημοσιονομικού στόχου.
  • Προχωρήστε σε θεσμικές μεταρρυθμίσεις δημοσιονομικού χαρακτήρα για τη βελτίωση της είσπραξης των εσόδων και εστιάστε στην πρόληψη της συσσώρευσης καθυστερούμενων υποχρεώσεων εκ μέρους του Δημοσίου.
  • Οριστικοποιήστε τη στρατηγική για την ανακεφαλαιοποίηση των βιώσιμων τραπεζών και καθορίστε το χρονικό πλαίσιο για τις αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου.
  • Ολοκληρώστε τα σχέδια για την επίλυση του θέματος των κρατικών τραπεζών με τον οικονομικότερο δυνατόν τρόπο, διασφαλίζοντας παράλληλα την προστασία των καταθετών.
  • Βελτιώστε την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας με μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας, με την απελευθέρωση των αγορών προϊόντων και υπηρεσιών και μέσα από τη μεταρρύθμιση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος.

tovima
Διαβάστε Περισσότερα » "Νέες μειώσεις μισθών στον ιδιωτικό τομέα ζητά το ΔΝΤ"

Όταν η υπομονή των τουρκοπρακτόρων… εξαντλείται!

«Να προσέξει η Ελλάδα, γιατί η υπομονή των Τούρκων της Δυτικής Θράκης εξαντλήθηκε» τολμά να δηλώνει σε κανάλι της τουρκικής τηλεόρασης... εκφράζοντας ξεκάθαρη απειλή, ο πρόεδρος του κόμματος DEB των τουρκοφρόνων της Θράκης!

Το διέπραξε ο φασίστας που παριστάνει τον πρόεδρο τουDEB, δηλαδή του κόμματος «Dostluk-Eşitlik-Bariş» (ή επί το ελληνικότερον «Φιλία-Ισότητα-Ειρήνη» – λέμε τώρα!) των τουρκοφρόνων της Θράκης! Ο επίγονος του Αχμέτ Σαδήκ, το delivery boy του Χαλήτ Ερέν, η ορντινάντσα του Τούρκου πρόξενου, ο εύχαρις συνομιλητής του Μπαχτσελί, το σούργελο που παριστάνει τον δημοκράτη υπέρμαχο των…παραβιαζόμενων δικαιωμάτων της «τουρκικής μειονότητας»!

Ευρισκόμενος λοιπόν την Παρασκευή 13 Ιουλίου στο χωριό Χλόη του νομού Ροδόπης για την έναρξη των εορταστικών εκδηλώσεων για το λεγόμενο Πανηγύρι του Χίλια (που διοργανώνει κάθε χρόνο ο ομώνυμος πολιτιστικός τουρκοσύλλογος), ο Μουσταφά Αλή Τσαβούς παραχώρησε συνέντευξη στο τουρκικό τηλεοπτικό κανάλι TRT και κάποια στιγμή ρωτήθηκε και για «τα βήματα προόδου που έκανε η Τουρκική Δημοκρατία στο θέμα των μειονοτικών δικαιωμάτων».

Όπως λοιπόν μας ενημερώνει η ίδια η επίσημη ιστοσελίδα του DEB (το ξαναείπαμε, δεν τηρούν πλέον ούτε καν τα προσχήματα!), ο πρόεδρος του κόμματος (τον βλέπετε στη φωτογραφία να μιλάει με τη δημοσιογράφο του TRT) απάντησε «πως θεωρεί πολύ θετικά τα βήματα που έκανε η Τουρκική Δημοκρατία, πως η Τουρκία έπραξε αυτό που αρμόζει σε ένα ισχυρό κράτος, πως η πατρίδα μας Ελλάδα πρέπει να παραδειγματιστεί από την Τουρκία και υπενθυμίζοντας την συνθήκη της Λοζάνης ανέφερε πως η Ελλάδα πρέπει να φερθεί ανάλογα με βάση την αμοιβαιότητα» (!!!)

Και σαν μην έφταναν όλα αυτά τα προκλητικώς θρασύτατα (κοιτάξτε δηλαδή ποιοι τολμούν να μιλούν για…αμοιβαιότητα, οι δάσκαλοι των σφαγών, των βιασμών, των πογκρόμ και της γενοκτονίας), ανέφερε και το εξής καταπληκτικό: πως «η Τουρκική Μειονότητα της Δυτικής Θράκης που τόσα χρόνια έδειχνε υπομονή, πλέον έχει εξαντλήσει την υπομονή της, δεν έχει δύναμη να δείξει άλλη υπομονή, και είναι εξαιρετικά επείγον αυτό να το δει και η Ελλάδα και όλος ο κόσμος»!

Και εμείς βέβαια μόνο μία ερώτηση έχουμε (επί του παρόντος) να απευθύνουμε στο εν λόγω ξετσίπωτο φασιστόμουτρο. Για πες μας λοιπόν, ρε παλιοπρακτοράντζα: τώρα που…εξαντλήθηκε η υπομονή σου, τι πρόκειται να κάνεις δηλαδή; Αντάρτικο πόλεων;

proxeneio-stop
Διαβάστε Περισσότερα » "Όταν η υπομονή των τουρκοπρακτόρων… εξαντλείται!"

Financial Times: Η "επαιτεία" της ελληνικής κυβέρνησης

Σε ένα εξαιρετικά προκλητικό δημοσίευμα, οι γερμανικοί Financial Times κάνουν λόγο για την «επαιτεία» της ελληνικής κυβέρνησης προς την ΕΚΤ αναφορικά με το ζήτημα για δάνειο-γέφυρα μέχρι τον Σεπτέμβριο.​

«Αυτό ανακοίνωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών σε δημοσιογράφους στην Αθήνα. Κάτι τέτοιο θα μπορούσε να συμβεί, αν το Eurogroup συμφωνούσε να χρησιμοποιηθούν χρήματα που δεν έχουν ζητηθεί ακόμα και έχουν καταβληθεί από το EFSF στο ελληνικό ταμείο ενίσχυσης τραπεζών» αναφέρει η εφημερίδα.

«Ο εκπρόσωπος του ελληνικού υπουργείου Οικονομικών δήλωσε ότι με τη βοήθεια του δανείου-γέφυρας θα μπορούσαν να αναβληθούν για λίγο και οι περικοπές στον προϋπολογισμό ύψους 11,5 δισ. ευρώ, που ζητούν οι ευρωδιασώστες. Κατ' αυτόν τον τρόπο το δάνειο-γέφυρα θα απέτρεπε την άμεση ανταπόκριση της Ελλάδας στα αιτήματα των ευρωδιασωστών για ταχεία εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων» οι γερμανικοί Financial Times.

Και η εφημερίδα συνεχίζει: «Οι δανειστές έχουν μεν υποσχεθεί ότι θα βοηθήσουν τη χώρα να βρει μια λύση για την περαιτέρω χρηματοδότησή της, αλλά παραμένει ασαφές το πώς ακριβώς θα γίνει αυτό. Πολιτικές αποφάσεις για το μέλλον του ελληνικού προγράμματος βοήθειας θα ληφθούν μόλις τον Σεπτέμβριο. Μια δυνατότητα θα ήταν να δεχτεί η ΕΚΤ καθυστέρηση στην αποπληρωμή του ομολόγου, που λήγει τον Αύγουστο».

Οι ευρωδιασώστες, καταλήγει το άρθρο, έχουν χάσει προ πολλού την υπομονή τους με την Ελλάδα. Οι απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις όπως οι ιδιωτικοποιήσεις συντελούνται, κατά την άποψή τους, με υπερβολικά αργούς ρυθμούς.

Star
Διαβάστε Περισσότερα » "Financial Times: Η "επαιτεία" της ελληνικής κυβέρνησης"

Απειλή για «λουκέτο» σε 17 νοσοκομεία

Με «λουκέτο» κινδυνεύουν ένα στα πέντε δημόσια νοσοκομεία, από την επόμενη χρονιά! Αυτό σημαίνει ότι έως και 17 νοσοκομεία θα κλείσουν το 2013.Το εφιαλτικό σενάριο αποκάλυψε χθες ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος ασκώντας παράλληλα κριτική στους προκατόχους του λέγοντας ότι έκαναν «μαυρογιαλούρικα» νοσοκομεία σε όλη την χώρα.
«Έχει γεμίσει η Ελλάδα υποδομές Υγείας και δεν έχει φυσικά το προσωπικό να τις καλύψει», δήλωσε ο κ. Λοβέρδος.

Αγνωστο
Μιλώντας στο «Ράδιο 9», ο υπουργός υποστήριξε ότι «κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί από το 2013 και μετά ότι θα είναι όλες οι υποδομές του Εθνικού Συστήματος Υγείας όρθιες, εάν δεν έρθει κάποια στιγμή η πολυπόθητη ανάπτυξη». Όπως είπε, αν καμφθεί η ύφεση και αρχίσει να μειώνεται, τότε θα δοθούν χρήματα στα ασφαλιστικά ταμεία, τα οποία με τη σειρά τους θα πληρώσουν τα νοσοκομεία.
Σε διαφορετική περίπτωση, ο κ. Λοβέρδος εκτίμησε ότι η χώρα θα μειώσει κατά 20% τον αριθμό των νοσοκομείων. Δηλαδή, από τα 82 νοσοκομεία (132 με τα συνδιοικούμενα), το 2013 είναι πιθανό να κλείσουν 17 νοσοκομεία.
Πιο αισιόδοξος εμφανίστηκε ο κ. Λοβέρδος για την πορεία των δημόσιων νοσοκομείων για το 2012, υπογραμμίζοντας ότι δεν θα κλείσει κανένα, καθώς έχει εξασφαλιστεί ο προϋπολογισμό τους.
Επικαλούμενος πάντως στοιχεία άλλων χωρών, όπως της Δανίας (σε μια περιοχή με πέντε δημόσια νοσοκομεία, δέχθηκαν ένα εκατ. κάτοικοι να κλείσουν τα τέσσερα) αναφέρθηκε στη διαφορετική κουλτούρα των Ελλήνων ασθενών. Μίλησε για την πολυφαρμακία (με τις 5 εκατ. συνταγές το μήνα), την κατάχρηση της βιοτεχνολογίας (με 3,5 εκατ. αξονικές το 2009) αλλά και τα «μαϊμού» επείγοντα περιστατικά που πάνε προγραμματισμένα στην εφημερία με ευθύνη των γιατρών.

Σύσκεψη
Στο μεταξύ, πραγματοποιήθηκε χθες υπό τον υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Λοβέρδο η καθιερωμένη εβδομαδιαία σύσκεψη με τη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, για τα τρέχοντα ζητήματα του Οργανισμού. Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης η ΗΔΙΚΑ ενημέρωσε για το ποσοστό συνταγογράφησης γενοσήμων φαρμάκων έναντι των πρωτοτύπων κατά τις πρώτες τρεις εβδομάδες εφαρμογής της συνταγογράφησης βάσει των 10 πρώτων δραστικών ουσιών.
Ειδικότερα, από τα στοιχεία προκύπτει ότι την πρώτη εβδομάδα συνταγογραφήθηκαν 49% πρωτότυπα και 51% γενόσημα φάρμακα, ενώ την 2η και την 3η εβδομάδα εφαρμογής συνταγογραφήθηκαν 45% πρωτότυπα και 55% γενόσημα φάρμακα.

imerisia
Διαβάστε Περισσότερα » "Απειλή για «λουκέτο» σε 17 νοσοκομεία"

Πρωτοδικείο Αθηνών: Παράνομη η επιβολή της εκ περιτροπής εργασίας

Παράνομη κρίθηκε, σύμφωνα με δικαστική απόφαση, η επιβολή της εκ περιτροπής εργασίας από την πλευρά των εργοδοτών, χωρίς διαβούλευση με τους εργαζομένους, χωρίς να τους έχουν δοθεί οικονομικά στοιχεία της επιχείρησης και χωρίς να έχει εξαντληθεί κάθε περιθώριο εναλλακτικών λύσεων.

Αυτό αποφάσισε το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών (υπ΄ αριθμ. 4424/2012 απόφασή του ? ασφαλιστικά μέτρα) και δικαίωσε εργαζομένους οι οποίοι κλήθηκαν να υπογράψουν νέες συμβάσεις, που προέβλεπαν εκ περιτροπής εργασία.

Την ίδια στιγμή, τα στατιστικά στοιχεία του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας καταδεικνύουν την ολοένα και αυξανόμενη εκ περιτροπής εργασία και μερική απασχόληση σε βάρος του θεσμοθετημένου 8ώρου απασχόλησης.

Ραγδαία επέκταση των ελαστικών μορφών εργασίας καταγράφουν τα τελευταία στοιχεία του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας (ΣΕΠΕ), βάσει των οποίων οι μισές νέες προσλήψεις γίνονται για μερική ή εκ περιτροπής απασχόληση, ενώ αύξηση παρουσιάζουν και οι μονομερείς μετατροπές των ήδη υπαρχουσών συμβάσεων πλήρους απασχόλησης σε μερικής.

Μέχρι 9 μήνες
Η δικαστική απόφαση που δημοσιεύθηκε στην «Επιθεώρηση Εργατικού Δικαίου» (τεύχος 11/2012) διευκρινίζει ότι «αν περιοριστούν οι δραστηριότητές του, ο εργοδότης μπορεί, αντί καταγγελίας της σύμβασης εργασίας, να επιβάλει σύστημα εκ περιτροπής απασχόλησης στην επιχείρησή του, η διάρκεια της οποίας δεν επιτρέπεται να υπερβαίνει τους εννέα μήνες στο ίδιο ημερολογιακό έτος, μόνον εφόσον προηγουμένως προβεί σε ενημέρωση και διαβούλευση με τους νόμιμους εκπροσώπους των εργαζομένων, σύμφωνα με τις διατάξεις του Π.Δ. 260/2006 και του Ν. 1767/1988».

ethnos
Διαβάστε Περισσότερα » "Πρωτοδικείο Αθηνών: Παράνομη η επιβολή της εκ περιτροπής εργασίας"

Απαραίτητη η ενημέρωση για την Ηπατίτιδα

Η άγνοια και στιγματισμός των ασθενών, αποτελούν τη μέγιστη απειλή για τον αγώνα ενάντια στην ηπατίτιδα, επεσήμανε ο Στυλιανός Καραταπάνης... πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης του Ήπατος (ΕΕΜΗ), με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ηπατίτιδας, στις 28 Ιουλίου.

Η άγνοια οδηγεί τους ανθρώπους να υποθέσουν ότι δεν κινδυνεύουν, τους αποτρέπει από το να υποβληθούν σε εξετάσεις και να αρχίσουν θεραπεία και αποσπά την προσοχή της κοινής γνώμης από τα μηνύματα ευαισθητοποίησης,. Έτσι, αφενός μεν αυξάνεται ο κίνδυνος περαιτέρω μετάδοσης της λοίμωξης, αφού οι άνθρωποι εξακολουθούν να είναι απληροφόρητοι για τους τρόπους μετάδοσης και αντιμετώπισης, αφετέρου δε, ενισχύεται ο στιγματισμός των φορέων και των πασχόντων.

Δυστυχώς κάθε χρόνο 1.500.000 άνθρωποι πεθαίνουν από ηπατίτιδα, ενώ 500.000.000 πάσχουν από ηπατίτιδα Β και C, παγκόσμια, δηλαδή, 1 στους 12 ανθρώπους. Στη χώρα μας, 400.000 Έλληνες πάσχουν από χρόνια ηπατίτιδα Β ή C και οι περισσότεροι από αυτούς δεν το γνωρίζουν.

Η χρόνια ιογενής ηπατίτιδα, όπως τόνισαν οι εκπρόσωποι της ΕΕΜΗ, αποτελεί μια παγκόσμια επιδημία, που επηρεάζει τους πάντες, παντού, χωρίς να κάνει διακρίσεις σε φυλή, ηλικία και κοινωνικοοικονομικό επίπεδο.

Η Χρόνια Ιογενής Ηπατίτιδα, ανέφεραν οι επιστήμονες, είναι ένα νόσημα που αντιμετωπίζεται και σε πολλές περιπτώσεις μπορεί να ιαθεί πλήρως, εφόσον βέβαια υπάρξει έγκαιρος εντοπισμός των ασθενών και χορήγηση της κατάλληλης αντιικής αγωγής.

Στη θεραπευτική προσέγγιση της χρόνιας ηπατίτιδας Β, βασικός στόχος είναι η επίτευξη μακροχρόνιας ιολογικής ύφεσης, ενώ στη χρόνια ηπατίτιδα C στόχος της θεραπείας είναι η εκρίζωση του ιού.

Δυστυχώς όμως, όπως ανέφεραν οι ειδικοί, στην Ελλάδα σήμερα, η οικονομική κρίση δυσχεραίνει την θεραπευτική αντιμετώπιση των ασθενών με χρόνιες ιογενείς ηπατίτιδες, διότι αρκετοί δεν διαθέτουν την απαιτούμενη ασφαλιστική κάλυψη.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης ανακοινώθηκε η δημιουργία και στην Ελλάδα Συλλόγου Ασθενών με Ηπατίτιδα. Ο Γιώργος Καλαμίτσης, ιδρυτικό μέλος, τόνισε ότι βασικός στόχος του Συλλόγου είναι η απρόσκοπτη πρόσβαση των ασθενών στη θεραπεία και η ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης για την Ηπατίτιδα.

real
Διαβάστε Περισσότερα » "Απαραίτητη η ενημέρωση για την Ηπατίτιδα"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news