facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

Nεκρός λόγω έλλειψης γιατρών

Ένας θάνατος Λαρισαίου ασθενούς σφράγισε με τραγικό τρόπο τη γνωστή υπόθεση της αγγειοχειρουργικής κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, η οποία έχει πάψει να εφημερεύει τον τελευταίο καιρό καθώς αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα έλλειψης γιατρών.

Για το πρόβλημα που ανέκυψε στην αγγειοχειρουργική έχουν υπάρξει αρκετά δημοσιεύματα, δίχως όμως να έχει δοθεί λύση.

Ο άτυχος εξηντάχρονος Λαρισαίος είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο, με πόνο στην κοιλιά. Εξετάστηκε από γιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων, υποβλήθηκε σε εξετάσεις και κάποια στιγμή προς το απόγευμα εντοπίστηκε, με αξονική τομογραφία, ρήξη ανευρίσματος κοιλιακής αορτής. Αγγειοχειρουργός φυσικά δεν υπήρχε για να επιληφθεί του περιστατικού αφού η εν λόγω κλινική δεν εφημέρευε.

Ο ασθενής, προετοιμάστηκε να σταλεί στη Θεσσαλονίκη, όπως τα παλιά χρόνια, όμως η κατάστασή του επιδεινώθηκε και διασωληνωμένος μεταφέρθηκε άρον-άρον σε ιδιωτικό νοσηλευτικό ίδρυμα της Λάρισας όπου χειρουργήθηκε από ιδιώτη αγγειοχειρουργό και τελικά κατέληξε.

Σημειώνεται ότι ο διευθυντής της καθηγητής Αθ. Γιαννούκας, ο οποίος απουσίαζε με άδεια για επιστημονικούς λόγους στην Οξφόρδη, έχει απομείνει ουσιαστικά μόνος αφού η μία επιμελήτρια της αγγειοχειρουργικής κλινικής αναρρώνει έχοντας υποβληθεί σε χειρουργείο, ενώ ένας ακόμη συνάδελφός τους βρίσκεται σε άδεια με πρόβλημα υγείας.

«Τα περιστατικά αυτά είναι πολύ δύσκολα», είπε ρωτηθείς από την «Ε» ο κ. Γιαννούκας. «Δεν μπορείς να ξέρεις την έκβασή τους. Δεν γνωρίζουμε αν ο άνθρωπος θα σωζόταν ακόμη και αν χειρουργούνταν στην κλινική μας που διαθέτει πολύ μεγάλη σχετική εμπειρία. Όμως είναι γεγονός ότι έμεινε ακάλυπτος από το νοσοκομείο μας».

Ο Λαρισαίος καθηγητής θυμίζει ότι είχε ζητήσει από τη διοίκηση εγγράφως εδώ και ένα χρόνο την πρόσληψη δύο ακόμη επικουρικών γιατρών, δίχως όμως να βρει το αίτημά του ανταπόκριση. Και πως όποιες κινήσεις έγιναν αφού στα τέλη του περασμένου Μαΐου αποχώρησε ο ένας επικουρικός καθώς έληξε η σύμβασή του-ο δεύτερος έφυγε στις αρχές Ιουλίου, οπότε και σταμάτησαν εκ των πραγμάτων οι εφημερίες της αγγειοχειρουργικής.

«Αν είναι δυνατόν να θεωρείται ότι λειτουργούμε κλινική έτσι που μας κατάντησαν...», περιγράφει την υφιστάμενη κατάσταση ο κ. Γιαννούκας. Συμπληρώνοντας ότι δεν τους εγκρίνεται ούτε καν να πάρουν γιατρούς για ειδικότητα. Και αναρωτιέται: «Πώς είναι δυνατόν σε νοσοκομείο της Αθήνας, που δεν εφημερεύει κιόλας, να εγκρίνεται να πάρουν ειδικευόμενους ενώ εδώ στην επαρχία, σε ένα μεγάλο μάχιμο νοσοκομείο να μην επιτρέπεται. Ποιος προϋπολογισμός, έστω της τρόικας, μπορεί να διαπνέεται από τέτοια λογική...».

thessalianews
Διαβάστε Περισσότερα » "Nεκρός λόγω έλλειψης γιατρών"

Εκτός τιμολογίων ΔΕΗ τα δημοτικά τέλη και το τέλος ΕΡΤ;

Ελάφρυνση του λογαριασμού της ΔΕΗ με αποσύνδεση των δημοτικών τελών και του Τέλους ΕΡΤ, που ισοδυναμούν περίπου με το 30% της τελικής του αξίας, εξετάζει το υπουργείο Ενέργειας από κοινού με το υπουργείο Οικονομικών.

Στόχος είναι να ελαφρυνθεί όσο το δυνατόν περισσότερο ο λογαριασμός του ρεύματος από τις πάμπολλες επιβαρύνσεις υπέρ τρίτων, και στο πλαίσιο αυτό εξετάζεται και η μείωση των τριών Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης που έχουν επιβληθεί στο ηλεκτρικό ρεύμα μέσω του Μνημονίου, θέμα ωστόσο για το οποίο απαιτείται να βρεθούν άλλα ισοδύναμα μέτρα, κάτι που δεν ισχύει για τα δημοτικά τέλη και το τέλος ΕΡΤ.

Σκοπός της ηγεσίας του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, εφόσον φυσικά συμφωνήσουν τα συναρμόδια υπουργεία (π.χ. το υπ. Πολιτισμού για το τέλος ΕΡΤ) είναι οι παραπάνω αλλαγές να έχουν «κλειδώσει» το αργότερο ως το φθινόπωρο, προκειμένου να τεθούν σε ισχύ από το 2013.

Στα παραπάνω μαζί με παρεμβάσεις στην αγορά των ΑΠΕ, αναφέρθηκε χθες ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, αρμόδιος για τα ενεργειακά, Ασημάκης Παπαγεωργίου, διαβεβαιώνοντας ότι δεν υπάρχει θέμα αυξήσεων στα τιμολόγια τουλάχιστον μέχρι το τέλος του έτους. Φαίνεται, ωστόσο ότι δεν ισχύει το ίδιο για το τέλος ΑΠΕ.

Διαβάστε Περισσότερα » "Εκτός τιμολογίων ΔΕΗ τα δημοτικά τέλη και το τέλος ΕΡΤ;"

ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΣ ΜΠΟΥΚΑΡΕ ΣΕ ΙΧ ΓΙΑ ΝΑ ΚΛΕΨΕΙ ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΕΡΑ ΜΕΣΗΜΕΡΙ & ΞΥΛΟΚΟΠΗΘΗΚΕ ΜΟΛΙΣ ΤON EΙΔΑΝ!

Το νόμο στα χέρια τους καλούνται να πάρουν οι κάτοικοι του Δήμου Αχαρνών, αφού καθημερινές είναι πλέον οι ληστείες κυριολεκτικά απ’όλες τις φυλές τους κόσμου!

Το νόμο στα χέρια τους καλούνται να πάρουν οι κάτοικοι του Δήμου Αχαρνών, αφού καθημερινές είναι πλέον οι ληστείες κυριολεκτικά απ’όλες τις φυλές τους κόσμου! Εικόνες που συγκλονίζουν ήταν αυτές που αντικρίσαμε σήμερα το μεσημέρι, λίγο μετά τις 12, όταν ένας άντρας γρονθοκοπούσε έναν Πακιστανό.

Ο λόγος που οδήγησε τον νεαρό άντρα να προβεί σε αυτή την πράξη ήταν πως ο Πακιστανός δεν ήταν και τόσο «θύμα» αφού λίγα δευτερόλεπτα πριν είχε επιτεθεί στην σύντροφο του νεαρού που τον περίμενε στο σταθμευμένο ΙΧ αυτοκίνητό τους για να την κλέψει! Η εικόνα, όπως περιέγραψαν μάρτυρες ήταν σοκαριστική, καθώς η κοπέλα είχε «άγιο», αφού ο πακιστανός άντρας μπούκαρε από το ανοιχτό παράθυρο με αποτέλεσμα να εγκλωβίσει την κοπέλα. Οι φωνές της ακούστηκαν στο σημείο που ήταν ο σύντροφος της ο οποίος έτρεξε για να την σώσει χτυπώντας τον Πακιστανό στο πρόσωπο. Στο σημείο ήταν αρκετός κόσμος, αφού λίγε μέτρα πιο κάτω λειτουργούσε η λαϊκή αγορά, επί της Αγ. Τριάδος.

Όμως, το ακόμη πιο άσχημο στην όλη υπόθεση είναι το γεγονός πως μέσα σε λίγα λεπτά συγκεντρώθηκαν στο σημείο ομοεθνείς του δράστη που διέδιδαν πως τον είχαν χτυπήσει μέλη της Χρυσής Αυγής, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να τον κάνουν και ήρωα!!! Περιπολικό της Αστυνομίας έφτασε στο σημείο και πήρε τους δύο άντρες στο Α.Τ. Αχαρνών.

acharnorama
Διαβάστε Περισσότερα » "ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΣ ΜΠΟΥΚΑΡΕ ΣΕ ΙΧ ΓΙΑ ΝΑ ΚΛΕΨΕΙ ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΕΡΑ ΜΕΣΗΜΕΡΙ & ΞΥΛΟΚΟΠΗΘΗΚΕ ΜΟΛΙΣ ΤON EΙΔΑΝ!"

Αυτά είναι τα 21 Ταμεία στα οποία θα κοπεί έως 40% το εφάπαξ

Οι ασφαλισμένοι σε 21 Ταμεία (του Δημοσίου, των ΔΕΚΟ αλλά του ιδιωτικού τομέα) θα δουν το εφάπαξ τους να μειώνεται κατά 10 έως 40% αν η κυβέρνηση αποφασίσει να προχωρήσει και σε αυτήν την περικοπή.

Το υπουργείο Εργασίας έχει προτείνει -εκτός από την μείωση του πλαφόν στις συντάξεις στα 2400 ευρώ- την περικοπή του εφάπαξ που καταβάλλουν τα ασφαλιστικά Ταμεία με αιχμή εκείνα τα Ταμεία όπου το εφάπαξ είναι μεγαλύτερο από τις εισφορές των ασφαλισμένων ή αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα.

Μάλιστα, η κυβέρνηση εξετάζει ακόμα και την αναδρομική ισχύ του μέτρου από 1-1-2012 ώστε να πάρουν μειωμένο εφάπαξ ακόμα και εκείνοι που έχουν ήδη βγει σε σύνταξη αλλά δεν έχουν πάρει το εφάπαξ τους.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας έξι στα δέκα Ταμεία έχουν οικονομικά προβλήματα ενώ 21 Ταμεία χορηγουν εφάπαξ μεγαλύτερο κατά 2% έως 83% από τις εισφορές των ασφαλισμένων! Ο παρακάτω πίνακας που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» είναι αποκαλυπτικός:



Η περικοπή του εφάπαξ στα Ταμεία αυτά προβλέπεται στο Μνημόνιο, το οποίο ορίζει ότι τα ποσά των εφάπαξ που καταβάλλουν τα ασφαλιστικά Ταμεία θα πρέπει να είναι ανταποδοτικά, δηλαδή δεν μπορούν να ξεπερνούν τις εισφορές των δικαιούχων.

Η περίπτωση του ΤΠΔΥ

Ειδικά για το Ταμείο Πρόνοιας των Δημοσίων Υπαλλήλων (ΤΠΔΥ) το οποίο είναι ελλειμματικό το υπουργείο Εργασίας έχει προτείνει μια σειρά μέτρων για να αντιμετωπιστεί η τραγική κατάσταση του. Είναι χαρακτηριστικό ότι αυτήν την στιγμή εκκρεμούν 52.000 αιτήσεις για χορήγηση εφάπαξ από αυτό το Ταμείο, πράγμα που σημαίνει ότι χρειάζεται άμεσα 2 δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ ο χρόνος χορήγησης φτάνει ακόμα και τα 7 χρόνια.

Τα μέτρα που προτείνονται για το ΤΠΔΥ είναι:

Περικοπή του εφάπαξ κατά 15-22%
Επιβολή νέας εισφοράς ή παρακράτηση μέρους της της εισφοράς αλληλεγγύης
Αύξηση των απαιτούμενων ετών στα 25 χρόνια για την καταβολή του εφάπαξ
Αύξηση των ασφαλισμένων του Ταμείου Πρόνοιας με την υποχρεωτική υπαγωγή σε αυτό ακόμα και των αναπληρωτών εκπαιδευτικών και των μετακλητών υπαλλήλων

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Αυτά είναι τα 21 Ταμεία στα οποία θα κοπεί έως 40% το εφάπαξ"

Ολη η λίστα με τα επιδόματα που κόβονται

ΔΙΑΣΩΖΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΕΚΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ

Από τις συμπληγάδες του προγράμματος μείωσης των δαπανών περνούν τα κοινωνικά επιδόματα. Οι περικοπές που προωθούνται είναι κλιμακωτές. Φτάνουν ακόμα και το 50% για όσους από τους δικαιούχους έχουν ετήσιο εισόδημα άνω των 20.000 ευρώ. Διασώζονται μόνο το επίδομα ανεργίας και το ΕΚΑΣ.

Αυστηρά εισοδηματικά κριτήρια θα τεθούν για τη χορήγηση των κοινωνικών επιδομάτων, με στόχο να εξοικονομηθούν τουλάχιστον δύο δισεκατομμύρια ευρώ στο πλαίσιο του προγράμματος μείωσης των δαπανών κατά 11,5 δισ. τη διετία 2013-2014. Οι περικοπές θα γίνουν κλιμακωτά (κυρίως σε όσους έχουν υψηλά εισοδήματα) και δεν αναμένεται να επηρεαστούν όσοι έχουν χαμηλά εισοδήματα.

Στο τραπέζι έχουν τεθεί εναλλακτικά σενάρια για το ύψος των εισοδήματος που θα πρέπει να έχουν οι δικαιούχοι. Στόχος είναι να μην υπάρχει καμία περικοπή για όσους έχουν πολύ χαμηλό εισόδημα και στη συνέχεια οι μειώσεις να είναι κλιμακωτές, ανάλογα με την οικονομική κατάσταση του δικαιούχου.

Για παράδειγμα, τα επιδόματα μπορεί να καταβάλλονται χωρίς περικοπή σε όσους έχουν ετήσιο εισόδημα έως 12.000 ευρώ. Στη συνέχεια θα υπάρξουν κλιμακωτές περικοπές που θα μπορούσαν να φτάσουν ακόμα και στο 50% για όσους έχουν ετήσιο εισόδημα άνω των 20.000 ευρώ.

Από τα αυστηρά αυτά κριτήρια θα «διασωθεί» το επίδομα ανεργίας αλλά και το ΕΚΑΣ. Στο μεταξύ, αναζητείται φόρμουλα για τα πολυτεκνικά επιδόματα και, μεταξύ άλλων, εξετάζεται η καθιέρωση οικογενειακού κριτηρίου.

Τα υπόλοιπα επιδόματα θα χωριστούν σε δύο κατηγορίες: αυτά που είναι ανταποδοτικά για τα οποία έχουν καταβληθεί ασφαλιστικές εισφορές (στόχος είναι να υπάρξουν μικρότερες παρεμβάσεις). Σε αυτή την κατηγορία είναι, μεταξύ άλλων, τα επιδόματα ασθενείας.

Στην άλλη κατηγορία είναι τα λεγόμενα προνοιακά επιδόματα, για τα οποία δεν έχουν καταβληθεί εισφορές (π.χ. σύνταξη ανασφάλιστων, επιδόματα τυφλότητας κ.ά.). Στα προνοιακά επιδόματα αναμένεται να υπάρξουν και οι μεγαλύτερες περικοπές.

Ο υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης ετοιμάζει αναλυτική πρόταση για τον τρόπο χορήγησης των κοινωνικών επιδομάτων (τα οποία με βάση την επίσημη καταγραφή είναι 88). Σημειώνεται πως συνολικά για επιδόματα διατίθενται 14,1 δισεκατομμύρια ευρώ και στόχος είναι με τις περικοπές να εξοικονομηθούν δύο δισεκατομμύρια ευρώ.

Πάντως ορισμένα επιδόματα -που δίνονται από τους Οργανισμούς Εργατικής Εστίας και Κατοικίας- έχουν «παγώσει» και αναμένονται σχετικές αποφάσεις.

Σημειώνεται πως το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο έχει προτείνει τα επιδόματα να δίνονται μόνο στο 20% του πληθυσμού, που είναι κάτω από το όριο της φτώχειας. Μάλιστα έχουν υπάρξει εισηγήσεις ακόμα και για τη «συγχώνευση» των επιδομάτων, ώστε να καταβάλλεται μόνο ένα σε κάθε δικαιούχο (σενάριο που κρίθηκε ως ιδιαίτερα σκληρό).

Συνολικά το υπουργείο Εργασίας καλείται να «κόψει» 4 δισεκατομμύρια ευρώ από συντάξεις, επιδόματα και εφάπαξ.

Στο «μέτωπο» των συντάξεων θα επιβληθεί πλαφόν, το οποίο αναμένεται να μπει στα 2.400 ευρώ (και θα αφορά το σύνολο των καταβαλλόμενων συντάξεων).

Το πλαφόν στις συντάξεις
Από την επιβολή του νέου πλαφόν στις υψηλές συντάξεις χαμένοι είναι κυρίως τραπεζοϋπάλληλοι, εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ, δημόσιοι υπάλληλοι και όσοι καλύπτονται από τα Ταμεία των επιστημόνων (ΕΤΑΑ).

Παράλληλα αναμένονται να επηρεαστούν όσοι έχουν δύο συντάξεις (π.χ. γυναίκες που είναι χήρες και εκτός από τη σύνταξή τους παίρνουν και αυτή του άντρα), αλλά και γιατροί, μηχανικοί και δικηγόροι που πλήρωναν εισφορές σε δύο Ταμεία (δηλαδή έχουν παράλληλη ασφάλιση).

Τη μεγαλύτερη περικοπή θα έχουν όσοι αποχώρησαν με πολλά έτη ασφάλισης και υψηλό μισθό και έχουν εξασφαλίσει μεγάλη σύνταξη. Στον αντίποδα δεν αναμένεται να επηρεαστεί η συντριπτική πλειοψηφία των ασφαλισμένων στο ΙΚΑ και στον ΟΑΕΕ, όπου οι συντάξεις διατηρούνται σε χαμηλά επίπεδα.
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΟΚΚΑΛΙΑΡΗ

ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΑ
Απώλειες έως 235€ τον μήνα για τους ένστολους
Από 88 έως 235 ευρώ θα χάσουν μηνιαίως οι στρατιωτικοί και οι πολιτικοί υπάλληλοι του υπουργείου Αμυνας, αν τελικώς η τρόικα επιμείνει να κοπούν τα πλασματικά οδοιπορικά που λαμβάνουν από το 1993. Η χθεσινή αποκάλυψη του «Εθνους» για τη νέα αξίωση της τρόικας προκάλεσε αναστάτωση στις τάξεις των Ενόπλων Δυνάμεων. Παρά τα καθησυχαστικά νεύματα της πολιτικής ηγεσίας ότι η κυβέρνηση θα παλέψει για να μη μειωθεί περαιτέρω το εισόδημα των ένστολων, στο υπουργείο Οικονομικών έχουν ήδη μπροστά τους τον πίνακα με τα μπόνους των οδοιπορικών που λαμβάνει μηνιαίως το μόνιμο προσωπικό του υπουργείου Αμυνας αναλόγως με τα χρόνια υπηρεσίας και τον βαθμό του καθενός.

Τα στοιχεία
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΓΕΕΘΑ που έχει στην κατοχή του το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, η ημερήσια αποζημίωση των πλασματικών εκτός έδρας φτάνει τα 29,35 ευρώ. Ο επαγγελματίας οπλίτης παίρνει κάθε μήνα 88 ευρώ αποζημίωση ως οδοιπορικά και κλιμακωτά ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ φτάνει να παίρνει 234,8 ευρώ, ενώ ο μόνιμος υπάλληλος κάθε μήνα παίρνει 146,75 ευρώ ως οδοιπορικά.

Από το 1993 έως και το 2010 που ήρθε και εγκαταστάθηκε στην Ελλάδα η τρόικα, τα εκτός έδρας για το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων -στρατιωτικό και πολιτικό- κυμαίνονταν από 102,73 του επαγγελματία οπλίτη έως 337,53 του αρχηγού ΓΕΕΘΑ! Το πρώτο βήμα της τρόικας την άνοιξη του 2010 ήταν να κόψει τα επιπλέον πλασματικά οδοιπορικά που χορηγούνταν κάθε τρεις μήνες, τις περιβόητες τριμηνιαίες αποζημιώσεις εκτός έδρας. Τώρα το δεύτερο βήμα της τρόικας -όπως αποκάλυψε χθες το «Εθνος»- είναι να καταργηθούν οριστικά τα πλασματικά οδοιπορικά στο υπ. Αμυνας.
ΔΗΜΟΣ ΒΕΡΥΚΙΟΣ

Η λίστα με τα 88 επιδόματα που περνούν από «κόσκινο»

  1. Σύνταξη γήρατος σε ανασφάλιστους (OΓA)
  2. Σύνταξη γήρατος με Ν. 612/1977 (ETAA, OAEE, IKA-ETAM)
  3. Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Συνταξιούχων
  4. Σύνταξη αναπηρίας από κοινή νόσο (OΓA)
  5. Σύνταξη αναπηρίας από εργατικό ατύχημα ή κοινό ατύχημα (OΓA)
  6. Επίδομα απόλυτης αναπηρίας (ETAA, OAEE, IKA-ETAM, Ταμεία τραπεζών ETE, ATE, Eλλάδος, TAΠ-OTETAΠ-ΔEH, ETAΠ-MME)
  7. Επίδομα ασθενείας (Οίκος Ναύτου)
  8. Επίδομα ασθενείας και εργατικού ατυχήματος (IKA-ETAM, OΓA, OAEE, ETAΠ-MME, ETAA, TAYTEKΩ)
  9. Προσαύξηση στο ποσό της σύνταξης γήρατος λόγω τυφλότητας (OΓA)
  10. Προσαύξηση στο ποσό της σύνταξης λόγω απόλυτης αναπηρίας στους δικαιούχους της βασικής σύνταξης (OΓA)
  11. Eξωιδρυματικό επίδομα (OΓA)
  12. Προσαύξηση στο ποσό της σύνταξης λόγω απόλυτης αναπηρίας στους συνταξιούχους αναπηρίας (OΓA)
  13. Σύνταξη χωρίς όριο ηλικίας (OΓA)
  14. Εξωιδρυματικό επίδομα των άλλων Ταμείων
  15. Επιδόματα ανικανότητας για άτομα που έχουν ολική ανικανότητα, μεγάλο ποσοστό διανοητικής ανικανότητας, ολική παράλυση, μεσογειακή αναιμία, AIDS, εξασθένηση ακοής, τυφλότητα, εγκεφαλική παράλυση, ασθένεια του Hansen (υπουργείο Υγείας)
  16. Διατροφικό επίδομα στους νεφροπαθείς και τους μεταμοσχευμένους (υπουργείο Υγείας)
  17. Επίδομα ανεργίας (OAEΔ)
  18. Ειδικές επιδοτήσεις (OAEΔ)
  19. Επιδόματα μακροχρό-νια ανέργων (OAEΔ)
  20. Εκτακτες οικονομικές ενισχύσεις (OAEΔ)
  21. Ειδικό βοήθημα μετά τη λήξη της επιδότησης λόγω ανεργίας (OAEΔ)
  22. Ειδικό βοήθημα μετά την τρίμηνη παραμονή στα μητρώα ανέργων (OAEΔ)
  23. Ειδικό βοήθημα σε όσους εξέτισαν ποινή στερητική της ελευθερίας (OAEΔ)
  24. Επίδομα στράτευσης (OAEΔ)
  25. Οικονομική ενίσχυση πολιτικών προσφύγων (OAEΔ)
  26. Επίδομα νεοεισερχό-μενων (OAEΔ)
  27. Επίδομα διαθεσιμό-τητας (OAEΔ)
  28. Προστασία δικαιωμά-των εργαζομένων σε περίπτωση αφερεγγυότητας του εργοδότη (OAEΔ)
  29. Ειδικό εποχικό βοήθημα (OAEΔ)
  30. Ειδικό βοήθημα σε ηλικιωμένους ανέργους και ανέργους που παρακολουθούν επαγγε-λματικά εκπαιδευτικά προγράμματα (OAEΔ)
  31. Βοήθημα για νέους επιστήμονες (OAEΔ)
  32. Ειδικό εποχικό επίδομα για ηλικιωμένους (OAEΔ)
  33. Επιδοτήσεις για παλιννοστούντες (υπουργείο Υγείας)
  34. Ειδικό επίδομα για παιδιά πάνω από 16 ετών που μένουν σε ειδικά κέντρα (υπουργείο Υγείας)
  35. Βοήθημα για παλιννοστούντες (υπουργείο Υγείας)
  36. Επίδομα ανεργίας (οίκος Nαύτου - γραφείο εύρεσης ναυτικής εργασίας)
  37. Οικονομική ενίσχυση σε κατηγορίες άνεργων ναυτικών λόγω εορτών Χριστουγέννων και Πάσχα (οίκος Nαύτου)
  38. Οικογενειακό επίδομα (OAEΔ)
  39. Οικογενειακό επίδομα για δημοσίους υπαλλήλους (OAEΔ)
  40. Πολυτεκνικό επίδομα (OΓA)
  41. Επίδομα τρίτου τέκνου (OΓA)
  42. Επίδομα τρίτεκνων οικογενειών (OΓA) 
  43. Οικογενειακό επίδομα συνταξιούχων (Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων)
  44. Οικογενειακό επίδομα ναυτικών (ειδικός λογαριασμός EΛOEN)
  45. Επίδομα μαιευτικής περίθαλψης (IKA-ETAM)
  46. Επιδόματα μητρότητας - κυοφορίας - λοχείας (IKA-ETAM)
  47. Επίδομα τοκετού (OAEE)
  48. Επίδομα μαιευτικής περίθαλψης (ETAΠ-MME)
  49. Επιδόματα μητρότη-τας - κυοφορίας - λοχείας (ETAΠ-MME)
  50. Επίδομα μαιευτικής περίθαλψης (TAYTEKΩ)
  51. Επίδομα μαιευτικής περίθαλψης (ETAA)
  52. Επίδομα μητρότητας και τοκετού (OΓA)
  53. Συμπληρωματικές παροχές μητρότητας και ειδικό επίδομα μητρότητας (OAEΔ)
  54. Οικονομική ενίσχυση ανήλικων απροστάτευτων παιδιών (υπουργείο Υγείας)
  55. Βοήθημα μητρότητας και στους ναυτικούς (Οίκος Nαύτου)
  56. Βοήθημα τοκετού για τους ναυτικούς (Οίκος Nαύτου)
  57. Επίδομα μητρότητας και τοκετού για τους δημοσίους υπαλλήλους (υπουργείο Οικονομικών - Ενιαία Αρχή Πληρωμών)
  58. Οικονομική ενίσχυση οικογενειών χαμηλού εισοδήματος σε απομονωμένες περιοχές (Γενικό Λογιστήριο Κράτους)
  59. Οικονομική ενίσχυση οικογενειών χαμηλού εισοδήματος με ανήλικα παιδιά (Γενικό Λογιστήριο Κράτους)
  60. Βοήθημα έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης σε οικονομικά αδύνατους (υπουργείο Υγείας)
  61. Βοήθημα έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης στους αστέγους (Τοπικές Αρχές)
  62. Πρόγραμμα επιστροφής φόρου για οικογένειες που κατοικούν μόνιμα σε ορεινές και μη προνομιούχες περιοχές (υπουργείο Οικονομικών)
  63. Πρόγραμμα επιστροφής φόρου για οικογένειες με παιδιά στην υποχρεωτική εκπαίδευση (υπ. Οικονομικών)
  64. Βοήθημα έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης φτωχών (Τοπικές Αρχές)
  65. Βοήθημα για παιδιά μονογονεϊκών οικογενειών (υπ. Υγείας)
  66. Πολλαπλό βοήθημα για ορφανά παιδιά (υπουργείο Υγείας και OΓA)
  67. Βοήθημα (4 επιδό-ματα) σε ανάδοχες οικογένειες (υπ. Υγείας)
  68. Βοήθημα ανασφάλιστων μητέρων (υπ. Υγείας)
  69. Μόνιμη σύνταξη για μητέρες με 4 παιδιά και πάνω (OΓA)
  70. Εφάπαξ οικονομική ενίσχυση ατόμων που βρίσκονται σε κατάσταση ένδειας (υπ. Υγείας)
  71. Βοήθημα για πλημμύρα (υπ. Υγείας και Κοιν. Αλληλεγγύης)
  72. Βοήθημα για πυρκαγιά (υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης)
  73. Βοήθημα για ανεμο-στρόβιλο (υπ. Υγείας)
  74. Βοήθημα για χιονόπτωση (υπ. Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης)
  75. Βοήθημα για κατολίσθηση (υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης)
  76. Βοήθημα για σεισμό (υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης)
  77. Βοήθημα στεγαστι-κής συνδρομής σε ηλικιωμένους ανασφάλι-στους (υπουργείο Υγείας)
  78. Επιδότηση ενοικίου (OEK)
  79. Επιδότηση επιτοκίου για παλαιά, πριν από το 2010, συμβόλαια (OEK)
  80. Κληρώσεις κατοικιών (OEK)
  81. Κοινωνικός Τουρισμός (OEE)
  82. Προγράμματα εκδρομών (OEE)
  83. Κουπόνια αγοράς βιβλίων (OEE)
  84. Κουπόνια ψυχαγωγίας (OEE)
  85. Σταθμοί ημερήσιας φροντίδας παιδιών (OEE)
  86. Κέντρα εργαζόμενων νέων που, λόγω κρίσης, έχουν καταργηθεί (OEE)
  87. Κέντρα για παιδιά με αναπηρίες (OEE)
  88. Επιχορηγήσεις του Οργανισμού Εργατι-κής Εστίας σε συνδικαλι-στικές οργανώσεις
* Σημειώνεται πως παρεμβάσεις έχουν ήδη γίνει στις παροχές των Οργανισμών Εργατικής Εστίας και Κατοικίας

ethnos
Διαβάστε Περισσότερα » "Ολη η λίστα με τα επιδόματα που κόβονται"

Καρχιμάκης για Προβόπουλο: Ο μισθός του ξεπερνάει τις 25.000 ευρώ το μήνα!

Νέα επίθεση κατά του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργου Προβόπουλου εξαπέλυσε ο Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Καρχιμάκης θέτοντας κρίσιμα ερωτήματα σχετικά με τις υπέρογκες αμοιβές του κεντρικού τραπεζίτη. Ο πρώην βουλευτής Λασιθίου ζητά μέσω του twiiter από τον κ. Προβόπουλο να δώσει στη δημοσιότητα στοιχεία για τις αμοιβές του εν μέσω κρίσης.

Όπως υπαινίσσεται ο κ. Καρχιμάκης, ο μισθός του κ. Προβόπουλου μάλλον ξεπερνά τις 25.000 ευρώ το μήνα όταν η χώρα και οι πολίτες δυσκολεύονται να αποκτήσουν και τα προς το ζην.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο πρώην βουλευτής στο twitter:

«Ποιό είναι το αστρονομικό ποσό που φθάνουν οι αμοιβές του κεντρικού τραπεζίτη της χώρας μέσα στην κρίση; Μπορεί ο κεντρικός τραπεζίτης της χώρας να απαντήσει ποιο είναι το συνολικό ύψος των αμοιβών του και τι μειώσεις έχει υποστεί; όταν η μεγάλη πλειοψηφία των ελλήνων πολιτών δοκιμάζεται. Ποιός είναι ο συμβολισμός που εκπέμπει σε μια κοινωνία που ζορίζεται και αγανακτεί;

Είναι πάνω απο 24-25 χιλιάδες ευρώ τον μήνα η κάτω; χώρια τα συμβούλια, επιτροπές, κάρτες, έξοδα παρασταστασης και πιθανές λοιπές παροχές. Αναμένουμε».

Υ.Γ. : Σε κάθε περίπτωση εν μέσω κρίσης τέτοια ποσά προκαλούν το κοινό αίσθημα ιδιαίτερα αν αναλογιστεί κανείς τις απολαβές που λαμβάνουν ο εκλεγμένος πρωθυπουργός και ο εκλεγμένος πρόεδρος της Δημοκρατίας

newpost
Διαβάστε Περισσότερα » "Καρχιμάκης για Προβόπουλο: Ο μισθός του ξεπερνάει τις 25.000 ευρώ το μήνα!"

Γερμανοί φοβούνται μη ξεπουληθούν στους Έλληνες!

Με βάση πρόσφατο σημείωμα του Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων (Γρ. ΟΕΥ) της Ελληνικής Πρεσβείας Βερολίνου, το οποίο συντάχθηκε από τον Γιάννη Σαλαβόπουλο, Γραμματέα ΟΕΥ Α, σημαντικές αρνητικές εξελίξεις λαμβάνουν χώρα το τελευταίο διάστημα στον κλάδο της ναυτιλιακής βιομηχανίας στη Γερμανία με βασικά κέντρα το Αμβούργο και τη Βρέμη.

Η απόφαση της δεύτερης μεγαλύτερης γερμανικής τράπεζας, της Commerzbank, η οποία κατέχει ηγετική θέση στον χώρο της ναυτιλιακής χρηματοδότησης, να αποχωρήσει σταδιακά μεν, οριστικά δε από τον εν λόγω κλάδο έχει δημιουργήσει κενό στη χρηματοδότηση των γερμανικών ναυτιλιακών και συνεπακόλουθα προβλήματα στον κλάδο, ο οποίος βρίσκεται σε πολύ κρίσιμη φάση το τελευταίο διάστημα λόγω του περιορισμού χρηματοδότησης των γερμανικών ναυτιλιακών εταιρειών από τις γερμανικές τράπεζες, που εντείνεται τώρα από την πρόσφατη απόφαση της Commerzbank για αποχώρηση.

Η Commerzbank και η HSH Nordbank κατέχουν ηγετική θέση και τα μεγαλύτερα μερίδια αγοράς στον κλάδο της ναυτιλιακής χρηματοδότησης.

Κραυγή αγωνίας των Γερμανών

Για τον λόγο αυτόν, προ ημερών πραγματοποιήθηκε κρίσιμη σύσκεψη εκπροσώπων των μεγαλύτερων τραπεζών του κλάδου στη Γερμανία με τον υφυπουργό Οικονομίας και Τεχνολογίας, εντεταλμένο της ομοσπονδιακής κυβέρνησης για θέματα ναυτιλίας, κ. Otto, στο υπουργείο Οικονομίας και Τεχνολογίας στο Βερολίνο, προκειμένου να συζητηθούν οι εξελίξεις, να ακουστούν προτάσεις και να αναζητηθούν λύσεις.

euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "Γερμανοί φοβούνται μη ξεπουληθούν στους Έλληνες!"

Γιατί το πλεονασματικό ΑΠΘ ζητά πρόσθετη επιχορήγηση από το Υπ.Παιδείας;

Στη Διαύγεια αναρτήθηκε ο οικονομικός απολογισμός του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (εδώ). Σύμφωνα με τα στοιχεία, το σύνολο των εσόδων είναι μεγαλύτερο από το σύνολο των εξόδων ενώ διατηρείται κι ένα ταμειακό υπόλοιπο ύψους 17.267.464 ευρώ.


Στη Διαύγεια όμως αναρτήθηκε και ο προϋπολογισμός του 2012 μαζί με την απόφαση της Συγκλήτου να ζητήσει πρόσθετη επιχορήγηση από το Υπ.Παιδείας ύψους 8 εκατομμυρίων ευρώ και μάλιστα μόνο για να καλύψει τις βασικές κι ανελαστικές του δαπάνες!


Ομολογώ ότι έχω μπερδευτεί. Πώς ξαφνικά το ΑΠΘ χρειάζεται τόσα χρήματα για να καλύψει μόνο τις βασικές του δαπάνες; Αφού διέθετε τόσο μεγάλο πλεονασματικό, γιατί ο Μυλόπουλος "κλαιγόταν" από κανάλι σε κανάλι για το νέο νόμο που "εξοντώνει" τα ΑΕΙ;

parapolitiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Γιατί το πλεονασματικό ΑΠΘ ζητά πρόσθετη επιχορήγηση από το Υπ.Παιδείας;"

Ρουμπινί: Έρχεται παγκόσμια καταιγίδα το 2013

Ο οικονομολόγος Νουριέλ Ρουμπίνι εμμένει στην πρόβλεψή του για την «τέλεια παγκόσμια καταιγίδα» το επόμενο έτος, καθώς οι οικονομίες ανά τον κόσμο παρελκύουν, το γεωπολιτικό ρίσκο αυξάνεται και η κρίση χρέους στην Ευρωζώνη εντείνεται.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο πρακτορείο Reuters, ο Ρουμπίνι δήλωσε ότι «το 2013 θα είναι η χρονιά που το τενεκεδάκι θα έχει γίνει πολύ βαρύ για να το κλωτσήσεις... τότε είναι όταν θα έχουμε την τέλεια παγκόσμια καταιγίδα».

Ο Ρουμπίνι, ο οποίος είχε προβλέψει την οικονομική κρίση που θα ξεσπούσε το 2008, υπογράμμισε πέντε παράγοντες οι οποίοι θα μπορούσαν να εκτροχιάσουν την παγκόσμια οικονομία.

Όπως αναφέρει ο Ρουμπινί, οι παράγοντες αυτή είναι η επιδείνωση της κρίσης χρέους στην Ευρώπη, το γεγονός ότι οι αυξανόμενοι φόροι και οι περικοπές δαπανών στις ΗΠΑ μπορεί να ωθήσουν τη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου σε ύφεση, η ανώμαλη προσγείωση της οικονομίας στην Κίνα, η περαιτέρω επιβράδυνση των αναδυόμενων αγορών, αλλά και μια στρατιωτική σύγκρουση με το Ιράν.

Διαβάστε Περισσότερα » "Ρουμπινί: Έρχεται παγκόσμια καταιγίδα το 2013"

«Όχι» ΓΣΕΕ σε ξεπούλημα της ΕΒΖ

Για ξεπούλημα της μεγαλύτερης γεωργικής βιομηχανίας της χώρας της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης κάνει λόγο η ΓΣΕΕ, η οποία εκφράζει... τη στήριξη της στον αγώνα των εργαζομένων.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της, «οι προσπάθειες απαξίωσης της επιχείρησης που προηγήθηκαν είχαν προφανή στόχο και σκοπό το ξεπούλημα της συγκεκριμένης εθνικής περιουσίας και την κατάργηση της εγχώριας παραγωγής ζάχαρης».

Η Συνομοσπονδία τονίζει πως «απαιτούν να υπάρξει ένα ισχυρό ιδιοκτησιακό σχήμα που θα διασφαλίζει όλες τις θέσεις εργασίας, θα αναπτύξει την επιχείρηση και κατ΄επέκταση θα συμβάλλει στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας».

parapolitika
Διαβάστε Περισσότερα » "«Όχι» ΓΣΕΕ σε ξεπούλημα της ΕΒΖ"

Εμπλέκει μεγαλοεκδότη στο κύκλωμα του μαύρου χρήματος

Βαρόνο των media ο οποίος φέρεται να εισέπραξε περισσότερα από 400.000 ευρώ «μαύρα» προκειμένου να μεταβιβάσει στον Άκη Τσοχατζόπουλο γνωστό καφέ-μπαρ στο κέντρο της Αθήνας, εμπλέκει μέσω της απολογίας του ο Νίκος Ζήγρας.

Κατά τη διάρκεια της συγκλονιστικής απολογίας του ο μετανοημένος «εξάδερφος» ο οποίος δρούσε ως μπροστινός του Άκη Τσοχατζόπουλου, αναφέρεται εκτενώς σε δοσοληψία την οποία είχε ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας με τον πασίγνωστο εκδότη με τη πολυσχιδή δράση.

Η συγκεκριμένη ιστορία αφορά και τον γιο του Άκη Τσοχατζόπουλο, Αλέξανδρο, τον οποίο ο πρώην υπουργός θέλησε να «προικίσει» κάνοντας τον μέτοχο σε εταιρία εστίασης. Στη συγκεκριμένη εταιρεία ανήκει το γνωστό καφέ-μπαρ «Στοα» στην Πατησίων το οποίο –σύμφωνα με το Ζήγρα- απέκτησε για λογαριασμό του Αλέξανδρου Τσοχατζόπουλου, ο πρώην υπουργός καταβάλλοντας μαύρα χρήματα στον μεγαλοεκδότη.

Αναφέρει ο Ζήγρας: «Όσον αφορά το γιο του Τσοχατζόπουλου, Αλέξανδρο, ο οποίος απέκτησε το μερίδιο μιας εταιρείας εστίασης, καφε-μπαρ στην Πατησίων, γνωρίζω ότι ο πατέρας του πλήρωσε στον πρώην κάτοχο της εταιρείας, ο οποίος ήταν μεγαλοεκδότης εφημερίδας το τίμημα του μεριδίου το οποίο ήταν πάνω από 400.000 ευρώ, χρήματα τα οποία δόθηκαν μετρητά και δεν δηλώθηκαν πουθενά…».

Η συγκεκριμένη αποκάλυψη του κατηγορούμενου δίνει νέα τροπή στην υπόθεση καθώς σύμφωνα με την απολογία του ο πρώην υπουργός ξέπλενε χρήμα και μέσω της αγοράς επιχειρήσεων οι οποίες μάλιστα άνηκαν σε εκδότες.

Ο Ιανός

Σε άλλο σημείο της απολογίας του ο Νίκος Ζήγρας αποκαλύπτει και τις προσπάθειες του Άκη Τσοχατζόπουλου να αγοράσει ποσοστό των μετοχών του Ιανού, μέσω της εταιρείας NORIS AG.

«Η εταιρεία αυτή ιδρύθηκε από εμένα για να αγοράσει ο Τσοχατζόπουλος μετοχές του Ιανού. Ο εκπρόσωπος του Ιανού, Νικόλαος Καρατζάς, γνώριζε ότι η NORIS ήταν συμφερόντων Τσοχατζόπουλου και εγώ γνώρισα τον Καρατζά από τον Τσοχατζόπουλο. Σήμερα η NORIS έχει κλείσει».

Ωστόσο ο κατηγορούμενος απέφυγε να αναφέρει τι ποσοστό του Ιανού αγόρασε ο κ. Τσοχατζόπουλος λέγοντας ότι αποτελεί μεγάλο μυστικό μεταξύ του πρώην υπουργού και του Καρατζά.

«Ο Τσοχατζόπουλος μου γνώρισε τον Καρατζά το 2003, στη συνέχεια μου είπε ότι αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα και είναι ευκαιρία να μπει αυτός στην εταιρεία. Διαχειρίστρια της NORIS ήταν μια ελβετική εταιρεία η ΚΑΜΙΝΑΔΑ εκπρόσωπος της οποίας ήταν ο BERNAT LIMAN. Εγώ επικοινωνούσα μαζί του μόνο κατόπιν εντολών Τσοχατζόπουλου», κατέληξε.

zougla
Διαβάστε Περισσότερα » "Εμπλέκει μεγαλοεκδότη στο κύκλωμα του μαύρου χρήματος"

Μαρτυρία σοκ εξάδελφου Άκη: "Έτσι έγινε η νοθεία από το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του 2000"!

ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΣΥΝΤΗΡΕΙ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΨΗΦΙΣΟΥΝ;;;

Συγκεκριμένα πρόσωπα, μεταξύ των οποίων και τον Γ.Σμπώκο, κατονομάζει ως «ηθικούς και φυσικούς αυτουργούς» στην υπόθεση Τσοχατζόπουλου, ο εξάδελφος του πρώην υπουργού Νικόλαος Ζήγρας, κατά τη χθεσινή πολύωρη απολογία του στον ανακριτή, ενώ για πρώτη φορά αποκαλύπτει πως το ΠΑΣΟΚ έφερνε Ρωσοπόντιους από την Κύπρο τους ελληνοποιούσε και τους πλήρωνε για να ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ και ειδικά στην Θεσσαλονίκη τον Άκη, ενώ το ίδιο έκανε και με τσιγγάνους. Το defencenet.gr έχει επανειλημμένα αναφέρεθεί στο όργιο νοθείας των εκλογών του 2000.

Τότε ξαφνικά εμφανίστηκαν στους εκλογικούς καταλόγους 150.000 "Έλληνες" επιπλέον, με δικαίωμα ψήφου, με αποτέλεσμα να επικρατήσει με 75.000 ψήφους το ΠΑΣΟΚ του Κώστα Σημίτη και να αλλοιωθεί η βούληση του ελληνικού λαού.

Ολόκληρα χωριά στον Έβρο, στην Θεσσαλία, δεκάδες τμήματα στην Β'Αθήνας, ξαφνικά πενταπλασίασαν τους κατοίκους ή τους ψηφοφόρους τους.

Αντέδρασε "χλιαρά" τότε η ΝΔ (πάντα "χλιαρή"η ΝΔ...) αν και είχε όλα τα στοιχεία: Φυλές από όλα τα μέρη του κόσμου, από το Πακιστάν, μέχρι τη Μολδαβία, τις πρώην σοβιετικές δημοκρατίες κλπ είχαν ψηφίσει ως Έλληνες πολίτες.

Πήγαιναν κι ερχόντουσαν δεκάδες επιβατικά αεροσκάφη από Κύπρο και από Βουλγαρία, αλλά και από μυστηριώδεις εταιρείες τσάρτερ σαν αυτές που χρησιμοποιεί η CIA για τις "δουλειές" της το Σάββατο πριν τις εκλογές και ολόκληρη την Κυριακή μέχρι που έκλεισαν οι κάλπες.

«Ο Ακης έκανε τα πάντα για να βγει βουλευτής. Ξόδευε πάνω από 2,5 εκατ. ευρώ, για την εξαγορά ψήφων από ρωσοπόντιους στην Κύπρο, και τσιγγάνους καθώς και την αγορά εισιτηρίων διαρκείας του ΠΑΟΚ», δήλωσε ο Νικόλαος Ζήγρας στον ανακριτή.

Ως πρωταγωνιστές στην κομπίνα εμφανίζει - εκτός του Άκη Τσοχατζόπουλου - πρώην υπουργό από την Κύπρο, τον εκπρόσωπο στην Ελλάδα της Drumilan International Βλάση Καμπούρογλου, καθώς και τον συριακής καταγωγής άραβα μεγαλοεπιχειρηματία κ. Αλ Σαγιάντ Φουάντ.

Παράλληλα, «καίει» τον επί σειρά ετών συνεργάτη του πρώην υπουργού κ. Ιωάννη Σμπώκο, καθώς τον εμπλέκει ευθέως ως «αποδέκτη» μεγάλων χρηματικών ποσών, ενώ δεν διστάζει να κάνει λόγο για μηχανισμό εξαγοράς ψήφων από πλευράς Τσοχατζόπουλου με ποσά άνω των 2,5 εκατ. ευρώ, προκειμένου για την εκλογή του στη Βουλή και τη διασφάλιση της ασυλίας.

Με την απολογία του, ο κ. Ζήγρας, δεν αφήνει περιθώρια ούτε για τις δυο συζύγους Τσοχατζόπουλου, Γκούντρουν Μοντενχάουερ και Βίκυ Σταμάτη, εμφανίζοντας τις αμφότερες να «γνωρίζουν».

Σύμφωνα με την απολογία του Νικόλαου Ζήγρα:

Οι τελικοί αποδέκτες του συνόλου των χρημάτων ήταν ο Άκης, και ο Ιωάννης Σμπώκος

Ο Μιχαηλίδης ήταν το πρόσωπο κλειδί στην υπόθεση, ο άνθρωπος που μεθόδευε όλες τις συζητήσεις, επαφές και αποφάσεις μεταξύ των Αλ Φαγιάντ Φουάντ, Καμπούρογλου και του Άκη Τσοχατζόπουλου. Αυτός μετέφερε σε βαλίτσες μεγάλα χρηματικά ποσά.

Η μεταφορά των χρημάτων γινόταν συχνά σε τσάντες, και από τον Σμπώκο.

Ο Νικόλαος Ζήγρας αναφέρεται και στην προσωπική σχέση του με τον Άκη Τσοχατζόπουλο, αναγνωρίζοντας τόσο τη διευθέτηση όλων των εξόδων νοσηλείας όσο και το μεγάλο ενδιαφέρον για την υγεία του, από τον εξάδελφό του_ που πάντα κατά με την απολογία, «εμφανιζόταν ως σωτήρας μου».

«Αισθανόμουν ευγνωμοσύνη στο πρόσωπό του. Πολύ αργότερα, αντελήφθην την υστεροβουλία του, για τις παραπάνω ενέργειες. Ήθελε να μην πεθάνω, και δεν προλάβω να τον ενημερώσω για λογαριασμούς».

Σύμφωνα με τον κ. Ζήγρα, ο Άκης Τσοχατζόπουλος δεν κρατούσε μυστικά από τις συζύγους του, τόσο την πρώην κυρία Γκούντρουν Μολντενχάουερ, όσο και τη νυν Βίκυ Σταμάτη, ως εκ τούτου και οι δυο γνώριζαν τις κινήσεις του. Συνείδηση της κατάστασης αποδίδει και στην κόρη του πρώην υπουργού Αρετή Τσοχατζοπούλου.

defencenet
Διαβάστε Περισσότερα » "Μαρτυρία σοκ εξάδελφου Άκη: "Έτσι έγινε η νοθεία από το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του 2000"!"

Μήνυση 7 τραπεζών κατά Λαυρεντιάδη

Μήνυση κατά του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη και 5 στενών συνεργατών του κατέθεσαν σήμερα στον προϊστάμενο της εισαγγελίας εφετών Αθηνών Ιωάννη Σακκελάκο, επτά πιστώτριες τράπεζες της Νεοχημικής,

Συγκεκριμένα οι τράπεζες Εθνική, Εμπορική, Πειραιώς, Γενική, Millenium, HSBC και Alpha Bank ζητούν την ποινική δίωξη του κ. Λαυρεντιάδη και πέντε ακόμη προσώπων για τα κακουργήματα της απάτης, της χειραγώγησης της μετοχής, της κατάχρησης προνομιακών πληροφοριών καθώς και για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και σύσταση και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Οι τράπεζες κατηγορούν τον κ. Λαυρεντιάδη και τους συνεργάτες του για παραποίηση στοιχείων ισολογισμού με σκοπό να φουσκώσουν την τιμή της εταιρείας, γεγονός που επέτρεψε να λάβει η επιχείρηση δάνεια 500 εκατ. ευρώ το 2008.

Ο κ. Σακκελάκος διαβίβασε την μήνυση στην προϊσταμένη της εισαγγελίας πρωτοδικών Ελένη Ράκου η οποία έδωσε εντολή για την διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας στον εισαγγελέα που είχε χειριστεί και την υπόθεση της Proton Bank, Ιωάννη Δραγάτση.

Διαβάστε Περισσότερα » "Μήνυση 7 τραπεζών κατά Λαυρεντιάδη"

Ειδικά μισθολόγια και ΦΠΑ οι διαπραγματευτικές προτεραιότητες με την τρόικα

«Γλιτώστε τα ειδικά μισθολόγια και μειώστε τον ΦΠΑ 23% στην εστίαση» ήταν η εντολή που έλαβαν από τους πολιτικούς αρχηγούς ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρας και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Χρ. Σταικούρας.

Στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών αναφερόμενο πριν λίγο στη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών δήλωσε πως βάρος δόθηκε στα περίπου 20 ισοδύναμα μέτρα που προτείνει η Ελλάδα για να αποφευχθεί η περικοπή των ειδικών μισθολογίων κατά 12% και να μειωθεί ο ΦΠΑ στην εστίαση.

Όπως ξεκαθάρισε θα καταβληθεί προσπάθεια για να τα αποδεχθεί η τρόικα και την ίδια στιγμή να μην επιβληθούν στη χώρα πρόσθετα βάρη - μέτρα για την κάλυψη των αποκλίσεων του Προϋπολογισμού 2012.

Το στέλεχος εμφανίσθηκε πεπεισμένο ότι την επόμενη Πέμπτη στην συνάντηση του υπουργού Οικονομικών με την τρόικα θα έχουν αποκρυσταλλωθεί οι περικοπές δαπανών ύψους 11,5 δισ. ευρώ. Απεκάλυψε δε πως για το θέμα θα υπάρξει νέα συνάντηση των πολιτικών αρχηγών.

taxheaven
Διαβάστε Περισσότερα » "Ειδικά μισθολόγια και ΦΠΑ οι διαπραγματευτικές προτεραιότητες με την τρόικα"

Καταργούν τη διάταξη που θέλει το κράτος να έχει το 51% στις ΔΕΚΟ

H κυβέρνηση «οχυρώνεται» και θεσμικά σε ό,τι αφορά τις αποκρατικοποιήσεις, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, μεταξύ των πρώτων νομοσχεδίων που θα καταθέσει στην Ολομέλεια είναι η κατάργηση δύο σημαντικών διατάξεων: αυτής που λέει ότι στις ΔΕΚΟ στρατηγικής σημασίας το Δημόσιο κατέχει τουλάχιστον το 51%, και της άλλης, που ψηφίστηκε την περίοδο πώλησης του ΟΤΕ, η οποία αναφέρει ότι ένας ιδιώτης δεν μπορεί να κατέχει πάνω από το 20% των μετοχών μιας ΔΕΚΟ στρατηγικής σημασίας.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, οι επίμαχες διατάξεις όπως και άλλα «τεχνικά θέματα» είναι απαραίτητο να αλλάξουν τάχιστα για να περάσει η κυβέρνηση ένα σαφές μήνυμα στο εξωτερικό ότι όταν μιλάει για ιδιωτικοποιήσεις, το εννοεί.

Οι ίδιες πηγές άφηναν ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει προώθησή των διατάξεων αυτών για ψήφισή τους στη Βουλή ακόμα και πριν αυτή κλείσει για ολιγοήμερες διακοπές, δηλαδή πριν από τις 5 Αυγούστου.

Από τις επιχειρήσεις στρατηγικής σημασίας, το Δημόσιο έχει ποσοστό πάνω από 51% σε ΕΥΔΑΠ (61,3%), ΕΥΑΘ (74%), ΔΕΗ (51%), ΔΕΠΑ (65%), ΔΕΣΦΑ (65%), ΕΛΤΑ (90%), ΤΡΑΙΝΟΣΕ (100%).

tanea
Διαβάστε Περισσότερα » "Καταργούν τη διάταξη που θέλει το κράτος να έχει το 51% στις ΔΕΚΟ"

Με στάση πληρωμών κινδυνεύει η Ελλάδα γράφουν οι Financial Times

Στο δάνειο-γέφυρα που επιδιώκει να εξασφαλίσει μέχρι το Σεπτέμβριο η Ελλάδα από τους ευρωδιασώστες της αναφέρονται οι γερμανικοί Financial Times με σημερινό τους άρθρο επισημαίνοντας δηκτικά ότι... η Ελλάδα επαιτεί προς την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να δεχθεί καθυστέρηση στην πληρωμή του ομολόγου που λήγει τον Αύγουστο.

Κάτι τέτοιο θα μπορούσε να συμβεί, αν το Eurogroup συμφωνούσε να χρησιμοποιηθούν χρήματα που δεν έχουν ζητηθεί ακόμα και έχουν καταβληθεί από το EFSF στο ελληνικό ταμείο ενίσχυσης τραπεζών σημειώνει η εφημερίδα.

Οι δυσκολίες, εξηγεί το δημοσίευμα, προέκυψαν επειδή τα δάνεια που έχουν υποσχεθεί στην Ελλάδα η ευρωζώνη και το ΔΝΤ δεν μπορούν να εκταμιευθούν, επειδή η τρόικα δεν έχει ακόμη μπορέσει να ελέγξει την εφαρμογή των όρων τους.

Ωστόσο, χωρίς βοήθεια από το EFSF και το ΔΝΤ, η χώρα, αναφέρεται, ότι θα είναι θεωρητικά ανίκανη για πληρωμές ήδη από τον Αύγουστο. Εδώ και χρόνια, η Ελλάδα δεν έχει πρόσβαση στις κεφαλαιαγορές, παρά την απομείωση του χρέους της.

Τέλη Αυγούστου πρέπει να πληρωθούν περισσότερα από 3 δισ. ευρώ – στην ΕΚΤ και όχι σε ιδιώτες πιστωτές. Η ΕΚΤ δεν θέλει να αναβάλει την αποπληρωμή για αργότερα, αναφέρουν οι FTD. Θα μπορούσε όμως να δεχτεί να εγγυηθεί τα χρήματα το EFSF. Ούτως ή άλλως, οι κεντρικοί τραπεζίτες στη Φρανκφούρτη έχουν ακόμα τις εγγυήσεις των 35 δισ. ευρώ, που τους έχει χορηγήσει για την Ελλάδα το EFSF.

Και η εφημερίδα συνεχίζει: Οι δανειστές έχουν μεν υποσχεθεί ότι θα βοηθήσουν τη χώρα να βρει μια λύση για την περαιτέρω χρηματοδότησή της, αλλά παραμένει ασαφές το πώς ακριβώς θα γίνει αυτό. Πολιτικές αποφάσεις για το μέλλον του ελληνικού προγράμματος βοήθειας θα ληφθούν το Σεπτέμβριο. Μια δυνατότητα θα ήταν να δεχτεί η ΕΚΤ καθυστέρηση στην αποπληρωμή του ομολόγου, που λήγει τον Αύγουστο.

Οι ευρωδιασώστες, έχουν χάσει προ πολλού την υπομονή τους με την Ελλάδα. Οι απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις όπως οι ιδιωτικοποιήσεις συντελούνται, κατά την άποψή τους, με υπερβολικά αργούς ρυθμούς.

prismanews
Διαβάστε Περισσότερα » "Με στάση πληρωμών κινδυνεύει η Ελλάδα γράφουν οι Financial Times"

«Όχι» σε νέα μέτρα το 2012 και σε οριζόντιες περικοπές συμφώνησαν οι πολιτικοί αρχηγοί

Συμφωνία σε όλα στο Μαξίμου

Συμφωνία σε όλες τις βασικές κατευθυντήριες γραμμές που αφορούν τη δημοσιονομική προσαρμογή της χώρας είναι το αποτέλεσμα της σύσκεψης των τριών πολιτικών αρχηγών που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου και διήρκεσε περίπου τρεις ώρες. Τα βασικά σημεία της συμφωνίας είναι: «όχι» σε νέα μέτρα εντός του 2012, «όχι» σε οριζόντια μέτρα για την εξεύρεση των 11,5 δισ. ευρώ, «ναι» σε νέο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, «ναι» στην διαπραγμάτευση -στο υψηλότερο δυνατό πολιτικό επίπεδο με τους εταίρους- για την επιμήκυνση, «ναι» σε ισοδύναμα μέτρα αντί περικοπών στα ειδικά μισθολόγια, «ναι» στις μεταρρυθμίσεις και τις αποκρατικοποιήσεις. Νέα σύσκεψη των «3» για τις αποκρατικοποιήσεις την επόμενη εβδομάδα.

Στη διάρκεια της σύσκεψης, δεν συζητήθηκαν αναλυτικά τα μέτρα των 11,5 δισ. ευρώ, ωστόσο συμφωνήθηκε το γενικό πλαίσιο μέσα στο οποίο θα πρέπει να κινούνται. Σύμφωνα με τις δηλώσεις των κ.κ. Βενιζέλου και Κουβέλη, δεν θα ληφθούν οριζόντια μέτρα.

Πάντως, το ζήτημα οριζόντιων περικοπών δεν αποκλείσθηκε από τον υπουργό Οικονομικών Γ.Στουρνάρα στις δικές του δηλώσεις.

Πηγές του υπουργείου Οικονομικών ανέφεραν ότι από τις προτάσεις του ΚΕΠΕ έχουν συγκεντρωθεί περικοπές ύψους 5,1 δισ. ευρώ και επιπλέον 3 δισ. ευρώ από τις προτάσεις των υπουργών. Συνολικά, πρόκειται για 8,1 δισ. ευρώ, έναντι 11,5 δισ. ευρώ που αναζητούνται. Έτσι, η σπαζοκεφαλιά παραμένει, ενώ χθες, Τρίτη, είχε γίνει για πρώτη φορά λόγος από κυβερνητικές πηγές ότι οι οριζόντιες περικοπές δεν μπορούν να αποκλειστούν.

Από πλευράς ΠΑΣΟΚ επισημαίνεται, πάντως, το κενό που υπάρχει στα μέτρα πρέπει να καλυφθεί με δίκαιο τρόπο, όχι οριζόντιο, αφήνοντας πάντως ανοιχτό το θέμα μιας επιβάρυνσης σε πολύ υψηλά εισοδήματα «εάν υπάρξει ανάγκη». Επίσης, αναμένουν προτάσεις για περικοπές και από υπουργούς που μέχρι στιγμής το έχουν αποφύγει.

Στην Ιπποκράτους επισημαίνουν ότι σε κάθε περίπτωση το πακέτο των 11,5 δισ. ευρώ δεν βγαίνει με ορίζοντα διετίας, υπογραμμίζοντας την ανάγκη επιμήκυνσης κατά «τουλάχιστον δύο χρόνια».

Όσον αφορά στις υστερήσεις από την εκτέλεση του προϋπολογισμού του 2012, στο ΠΑΣΟΚ σημειώνουν ότι οι υστερήσεις θα εξεταστούν καθ' οδόν, και πως κατά τη γνώμη του κ. Βενιζέλου πρέπει να επιδιωχθεί να υπάρχουν οι μικρότερες δυνατές υστερήσεις ώστε να απορροφηθούν κλιμακωτά έως το τέλος της περιόδου δημοσιονομικής προσαρμογής.

Οι δηλώσεις των πολιτικών αρχηγών

Μετά τη σύσκεψη, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ.Βενιζέλος δήλωσε ότι επιβεβαιώθηκε η προγραμματική συμφωνία για αναθεώρηση του προγράμματος, με αφετηρία την παράτασή του, προκειμένου να καταστεί εφικτή η δημοσιονομική προσαρμογή, να φθάσει η χώρα σε μόνιμα πρωτογενή πλεονάσματα και μαζί με την ανάπτυξη να επανέλθει στην ομαλότητα.

Ο κ. Βενιζέλος επισήμανε ότι οι «3» συμφώνησαν να καταρτίσει η χώρα επικαιροποιημένο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής, πάνω στο οποίο θα στηριχθεί ο προϋπολογισμός του 2013.

Πρόσθεσε ότι η Ελλάδα πρέπει να δείξει αξιοπιστία και ταχύτητα στη λήψη των αποφάσεων για τις διαρθρωτικές αλλαγές, περιλαμβανομένων και των ιδιωτικοποιήσεων, όπως και να αλλάξει η κατάσταση στην αγορά, ώστε να υπάρξει ρευστότητα. Για το θέμα των αποκρατικοποιήσεων θα υπάρξει νέα συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών.

Ως προς την εκτέλεση του προϋπολογισμού του 2012, ο κ. Βενιζέλος, ανέφερε ότι δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα, πλην της εφαρμογής όσων είχαν αποφασιστεί, αλλά και αυτά θα εφαρμοστούν με τη μέγιστη δυνατή κοινωνική ευαισθησία. Σημείωσε, ακόμα, ότι θα βρεθεί λύση και για τα ειδικά μισθολόγια με τη λήψη ισοδύναμων μέτρων.

Σχετικά με την εξεύρεση των 11,5 δισ. ευρώ είπε ότι συμφωνήθηκε να μην ληφθούν οριζόντια μέτρα. Έχουν βρεθεί, πρόσθεσε, πιθανά μέτρα τα οποία θα οριστικοποιηθούν μετά τη συνάντηση με την τρόικα. Ωστόσο, ο κ. Βενιζέλος δεν διευκρίνισε εάν τα μέτρα των 11,5 δισ. ευρώ θα ληφθούν σε ορίζοντα διετίας ή τετραετίας.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε ότι σύντομα θα συγκροτηθεί η εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης, η οποία θα ονομάζεται Εθνική Επιτροπή Οικονομικού Σχεδιασμού.

Επιπλέον, υπογράμμισε, ότι αποφασίσθηκε οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί να κινηθούν στο ανώτατο πολιτικό επίπεδο στην Ευρώπη, ώστε να παρουσιαστούν τα πραγματικά αποτελέσματα που έχει επιτύχει η χώρα και να ανατρέψει τη λανθασμένη εικόνα που υπάρχει στην Ευρώπη για την Ελλάδα.

Όπως επισήμανε ο κ. Βενιζέλος «έχει σημασία το πολιτικό πλαίσιο που θα λάβει εντολή να κινηθεί η τρόικα» αναφερομενος στη διαπραγμάτευση σχετικά με το δημοσιονομικό πρόγραμμα της χώρας.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης επιβεβαίωσε ότι δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα εντός του 2012, «αντιθέτως θα προσπαθήσουμε να ελαφρύνουμε τα ασθενέστερα στρώματα της χώρας».

Ο κ. Κουβέλης επισήμανε ότι συμφωνήθηκε να υπάρξει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για αναδιαπραγμάτευση, με κύριο στόχο την χρονική επιμήκυνση της δημοσιονομικής προσαρμογής και σε αυτό το πλαίσιο θα υπάρξουν επαφές διεθνώς.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ σημείωσε πως αναζητούνται τα ισοδύναμα μέτρα για τα ειδικά μισθολόγια, καθώς και ο τρόπος που θα δοθεί το επίδομα (βάσει γεωγραφικών κριτηρίων) για να εξισορροπηθεί η αύξηση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης.
Σχετικά με το χαράτσι των ακινήτων, δήλωσε ότι αναζητείται τρόπος ελάφρυνσης των ασθενέστερων «που πρέπει να εξαιρεθούν από το χαράτσι». Είπε, ακόμη, ότι για την διευκόλυνση των πολιτών το χαράτσι θα αποπληρώνεται σε «μεγάλο αριθμό δόσεων και πέραν του 2012, έως τους πρώτους μήνες του 2013».

Ακόμη, επισήμανε ότι τα ισοδύναμα μέτρα για να μην υπάρξουν περικοπές στα ειδικά μισθολόγια αναζητούνται σε περιττές δημόσιες δαπάνες, δηλαδή στην περικοπή του λειτουργικού κόστους και όχι του μισθολογικού.

Ο κ. Κουβέλης τόνισε ότι συμφωνήθηκε να προχωρήσουν χωρίς καθυστέρηση οι διαρθρωτικές αλλαγές, που να υπηρετούν δημόσιο συμφέρον, καθώς και η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας.

Τέλος, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ σημείωσε ότι υπάρχει πρόταση για χαλάρωση του «Τειρεσία», με στόχο να ανασάνει η αγορά, καθώς επίσης να προωθηθεί ο έλεγχος για τη φοροδιαφυγή και να εφαρμοστεί ο νόμος.

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σ.Κεδίκογλου δήλωσε: «Η κυβέρνηση κινείται σταθερά εντός του πλαισίου που χάραξαν εξ αρχής ο πρωθυπουργός και οι δύο πολιτικοί αρχηγοί. Η προγραμματισμένη συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα. Μέριμνα της κυβέρνησης είναι με τις πολιτικές της να δρομολογήσει την ανάπτυξη, να διευρύνει την απασχόληση, να ενισχύσει την κοινωνική συνοχή. Παράλληλη επιδίωξή μας είναι η βελτίωση και η
ενδυνάμωση της διεθνούς θέσης της χώρας».

in
Διαβάστε Περισσότερα » "«Όχι» σε νέα μέτρα το 2012 και σε οριζόντιες περικοπές συμφώνησαν οι πολιτικοί αρχηγοί"

Σόιμπλε: Απαιτούνται επώδυνα μέτρα στην Ελλάδα

Εμμένοντας στην σκληρή του στάση απέναντι στη χώρα μας, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε προλειαίνει το έδαφος για... τη λήψη σκληρών μέτρων.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Rheinische Post, ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ κάνει λόγο για την ανάγκη υιοθέτησης «επώδυνων» και «ριζικών» μέτρων προσαρμογής στην Ελλάδα, ενώ παραπέμπει στην επόμενη έκθεση της τρόικας αναφορικά με τη λήψη των επόμενων αποφάσεων για τη χώρα.

Ο κ. Σόιμπλε χαρακτηρίζει την Ελλάδα «εξαιρετική περίπτωση» και υπενθυμίζει ότι ολοκληρώθηκε ένα πετυχημένο κούρεμα του χρέους και αποφασίστηκε ένα δεύτερο πρόγραμμα για τη χώρα.

«Η τρόικα θα πρέπει να εξετάσει σε ποιο βαθμό η Ελλάδα προχώρησε στην εφαρμογή του. Τότε θα πρέπει να λάβουν και να λάβουμε μια απόφαση», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών.

Το ζητούμενο, σύμφωνα με τον κ. Σόιμπλε, είναι «να συνεχιστεί ο δρόμος που θα προσφέρει στην Ελλάδα στο ορατό μέλλον καλές πιθανότητες να επιστρέψει στις χρηματαγορές. Σε αυτό το πλαίσιο, επισημαίνει ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ, απαιτούνται επώδυνα και ριζικά μέτρα προσαρμογής σε πολλούς τομείς. «Δεν μπορούμε να απαλλάξουμε τους Έλληνες από αυτό», λέει χαρακτηριστικά.

«Το πρόγραμμα έχει αποφασιστεί, οι παράμετροι έχουν τεθεί και εξακολουθούν να ισχύουν. Και τώρα περιμένουμε την έκθεση της τρόικας», σημειώνει.

Όσον αφορά στα ευρωομόλογα, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας επισημαίνει: «Και εδώ ισχύει η αρχή: καμία ευθύνη χωρίς έλεγχο. Όσο δεν υπάρχει κοινή δημοσιονομική πολιτική στην Ευρώπη, δεν θα υπάρξουν ευρωομόλογα. Υπό αυτή την έννοια δεν θα ήθελα να δω ευρωομόλογα ούτε εγώ στη ζωή μου».

dealnews
Διαβάστε Περισσότερα » "Σόιμπλε: Απαιτούνται επώδυνα μέτρα στην Ελλάδα"

Στρατιωτικοί γιατροί θα εξετάζουν τους κατοίκους μικρών νησιών

Διακλαδική Ιατρική Ομάδα, η οποία θα επιβαίνει σε πλοία του Πολεμικού Ναυτικού, θα προσφέρει τις υπηρεσίες της στους ακριτικούς πληθυσμούς μικρών νησιών του Αιγαίου.

Η Ομάδα θα στελεχώνεται από ιατρικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων με ειδικότητες Παθολόγου, Καρδιολόγου και Παιδιάτρου σε μόνιμη βάση και με άλλες ειδικότητες ιατρών σε περιοδική βάση, ανάλογα με τις απαιτήσεις και τις διαμορφούμενες ανάγκες του πληθυσμού των νησιών.

Η απόφαση αυτή υπογράφηκε από τον υπουργό Εθνικής 'Αμυνας, Πάνο Παναγιωτόπουλο και η οποία διευρύνει και αναβαθμίζει το Πρόγραμμα Προληπτικής Ιατρικής για τους κατοίκους των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου και των Δωδεκανήσων.

ethnos
Διαβάστε Περισσότερα » "Στρατιωτικοί γιατροί θα εξετάζουν τους κατοίκους μικρών νησιών"

ΣΤΑΖΕΙ... ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ Η ΝΕΑ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΔΝΤ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Νέα έκθεση έδωσε στη δημοσιότητα το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για την Ελλάδα Στην έκθεση αναφέρονται οι συστάσεις του ΔΝΤ για την ελληνική οικονομία. Συγκεκριμένα αναφέρει τα εξής:

-Καθορισμός και θέσπιση των εναπομεινάντων μέτρων μείωσης των -δαπανών και αύξησης των εσόδων που απαιτούνται για να επιτευχθεί ο μεσοπρόθεσμος δημοσιονομικός στόχος.

-Εφαρμογή μεταρρυθμίσεων για τη βελτίωση της συλλογής των φόρων και την αποτροπή της συσσώρευσης οφειλών του Δημοσίου.

-Οριστικοποίηση της στρατηγικής ανακεφαλαιοποίησης των βιώσιμων τραπεζών και καθορισμός του χρονοδιαγράμματος για άντληση κεφαλαίων τους.

-Οριστικοποίηση σχεδίων για τη μείωση του κόστους λειτουργίας των κρατικών τραπεζών με παράλληλη προστασία των καταθετών.

-Βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας μέσω μεταρρυθμίσεων στην αγορά εργασίας, απελευθέρωση στις αγορές προϊόντων και υπηρεσιών και βελτίωση του πλαισίου για την επιχειρηματικότητα.

Σημειώνεται πως προχθές το ΔΝΤ προειδοποίησε πως εάν δεν υπάρξουν περαιτέρω αλλαγές στην οικονομική πολιτική το πρωτογενές έλλειμμα θα διαμορφωθεί κοντά στο 1,5% έως 2% του ΑΕΠ, έναντι του 1% του ΑΕΠ που προβλέπει το πρόγραμμα χρηματοδοτικής διευκόλυνσης.

apospasma
Διαβάστε Περισσότερα » "ΣΤΑΖΕΙ... ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ Η ΝΕΑ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΔΝΤ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!"

Έρευνα για «περίεργες» συντάξεις από το ΝΑΤ

Σε εξέλιξη είναι έρευνα για παράτυπη παροχή συντάξεων και βοηθημάτων σε ναυτικούς και δικαιούχους του ΝΑΤ μετά από εντολή του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά.

Είχε προηγηθεί έρευνα της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, από την οποία πρόκυψε:

α) Η παροχή συντάξεων γήρατος σε ναυτικούς με χρήση πλαστών πιστοποιητικών – εγγράφων βεβαίωσης θαλάσσιας υπηρεσίας σε πλοία που φέρουν σημαία Τρίτης Χώρας.

β) Η κατ’ εξαίρεση χορήγηση εφ’ άπαξ βοηθημάτων (επιδόματα πρόνοιας) σε δικαιούχους του ΝΑΤ με χρήση πλαστών ή νοθευμένων πιστοποιητικών υγείας.

Έτσι, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά ανέθεσε με σχετική παραγγελία του στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για τα προαναφερόμενα, που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη, ενώ παράλληλα ο Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης έχει συστήσει κλιμάκιο ειδικού ελέγχου για θέματα αρμοδιότητάς του, στο οποίο μετέχει και εκπρόσωπος της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων.

zougla
Διαβάστε Περισσότερα » "Έρευνα για «περίεργες» συντάξεις από το ΝΑΤ"

Καθηλώθηκαν τα 9 από τα 15 Canadair λόγω έλλειψης ανταλλακτικών

Εκτός υπηρεσίας βρέθηκαν 6 από τα 15 Canadair εν συνόλω 21 αεροσκαφών που διαθέτει η ΠΑ για την κατάσβεση των πυρκαγιών στην χώρα. Με δεδομένο ότι καθημερινά η ΠΑ διαθέτει έτοιμα για δράση 16 πυροσβεστικά αεροσκάφη από τα 21 που υπάρχουν και ότι σήμερα 6 από αυτά υπέστησαν βλάβη και αναγκάστηκαν να διακόψουν τις επιχειρήσεις κατάσβεσης γίνεται αντιληπτή η πίεση που δέχεται ο μηχανισμός αεροπυρόσβεσης στην χώρας μας.

Tο πιο εντυπωσιακό όμως είναι ότι η χαμηλή αυτή διαθεσιμότητα οφείλεται στην έλλειψη ανταλλακτικών τα οποία με την σειρά τους δεν αγοράζονται λόγω των γνωστών περικοπών στον προϋπολογισμό του υπουργείου Εθνικής Άμυνας που συγκεκριμένο πολιτικό κόμμα μετα επιτάσεως ζητούσε στις πρόσφατες εκλογές.

Αυτό όμως που είναι το πλέον εξωφρενικό είναι ότι από τα 2000 ανταλλακτικά των Canadair εκ των οποίων τα 200 είναι κρίσιμα για την ασφαλή λειτουργία του τα 1000 και 180 αντίστοιχα κατασκευάζονται στην Ελλάδα από τέσσερις εταιρείες.

Δυστυχώς όμως αντί για αυτές επιλέγονται προμηθευτές από το εξωτερικό οι οποίο τα κοστολογούν πολλαπλάσιες φορές παραπάνω από την αληθινή τους αξία, τα οποία για να παραληφθούν πρέπει το
ελληνικό κράτος να τα πληρώσει μετρητά σε συνάλλαγμα και φυσικά χρειάζεται κάποιο χρονικό διάστημα για να παραδοθούν.

Και όλα αυτά όταν τέσσερις ελληνικές εταιρείες μπορούν να τα κατασκευάσουν στην Ελλάδα με σαφέστατα
χαμηλότερη τιμή και άμεση παράδοση.

defencenet
Διαβάστε Περισσότερα » "Καθηλώθηκαν τα 9 από τα 15 Canadair λόγω έλλειψης ανταλλακτικών"

Κόλλησε στο τελωνείο το όνειρο ομογενούς από την Κρήτη να κάνει το γάμο της στο νησί

Ονειρεύονταν ένα όμορφο γάμο στη Κρήτη όμως υπολόγιζε χωρίς τον... τελωνειακό υπάλληλο.Πρόκειται για μια καταγγελία ομογενούς από την Αμερική που επικοινώνησε με το flashnews.gr για να δείξει πώς η γραφειοκρατία, όπως αναφέρει, "καίει τις εναπομείναντες γέφυρες που οι Έλληνες έχουν με τον υπόλοιπο κόσμο".

Η νεαρή κοπέλα από τη Νέα Υόρκη πρόκειται να παντρευτεί στις 26 Αυγούστου με τον αγαπημένο της στην Κρήτη, πραγματοποιώντας το όνειρό της την όμορφη αυτή στιγμή της ζωής της να την ζήσει στον τόπο της.

Έστειλε λοιπόν μέσω ιδιωτικής εταιρείας courier 500 προσκλήσεις με προορισμό την οικογένεια της στη Κρήτη. Όμως το πακέτο με τις προσκλήσεις "κόλλησε" στο "τελωνείο" καθώς της ζητήθηκαν επιπλέον 290 ευρώ ως δασμό.

Η νεαρή επικοινώνησε με τις αρχές επιχειρώντας να κατανοήσει γιατί απαιτούνται τόσα χρήματα για προσκλήσεις, ενημέρωσε ότι το πακέτο δεν έχει κάποιο προϊόν ή αντικείμενο για πώληση αλλά δέχτηκε ειρωνικά σχόλια από τους τελωνειακούς.

Στις περιπτώσεις που δεν έχει πληρωθεί ο δασμός όπως ενημέρωσε το flashnews.gr η εταιρεία courier, το πακέτο κρατείται στο αεροδρόμιο του Ελ. Βενιζέλος ενώ η αποστολέας επιβαρύνεται με τα έξοδα για την αποθήκευσή του.

Η νεαρή λοιπόν, που προφανώς δεν γνώριζε ότι οι προσκλήσεις του γάμου της "χάνονταν" στη διαδρομή, τα έβαλε με το ελληνικό κράτος και τους "κλέφτες της γραφειοκρατίας" όπως αναφέρει.

"Θα φέρω δουλειά στην Ελλάδα κάνοντας τον γάμο μου στη Κρήτη, όμως τώρα δεν έχω ούτε προσκλήσεις" τονίζει απογοητευμένη η νεαρή κοπέλα.

Ελπίζουμε τουλάχιστον ο γάμος στο νησί να της μείνει αξέχαστος, με την καλή έννοια, και να αποτελέσει ένα τρόπο να νιώσει και πάλι περήφανη για τον τόπο της.

flashnews
Διαβάστε Περισσότερα » "Κόλλησε στο τελωνείο το όνειρο ομογενούς από την Κρήτη να κάνει το γάμο της στο νησί"

Κραυγή απόγνωσης από νεφροπαθή: Δεν λαμβάνει το επίδομα κίνησης

Κραυγή αγανάκτησης βγαίνει από τα χείλη της συζύγου νεφροπαθούς απόστρατου της πυροσβεστικής ο οποίος έχει από το Νοέμβριο του 2011 να πάρει το επίδομα κίνησης που δικαιούται από... τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Ο κ. Χαράλαμπος Γεωργιάδης, που κατοικεί στα Γιαννιτσά αναγκάζεται μέρα παρά μέρα να μεταβαίνει στο 424 στρατιωτικό νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, διανύοντας 110 χιλιόμετρα για να κάνει αιμοκάθαρση λόγω της κατάστασης της υγείας του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το νοσοκομείο των Γιαννιτσών δεν διαθέτει ανάλογη μονάδα ενώ τα πολιτικά νοσοκομεία της Έδεσσας και της Βέροιας που βρίσκονται σε σχετικά κοντινή απόσταση από τον ίδιο δεν έχουν διαθέσιμες θέσεις ώστε να πάει εκεί. Η ανάγκη λοιπόν της μεταφοράς του είναι επιτακτική

Για να κάνει τη διαδρομή αυτή ναυλώνει ταξί το οποίο τον περιμένει κατά τη διάρκεια της θεραπείας και τον γυρίζει στα Γιαννιτσά. Για όλη αυτή τη διαδικασία το ταξί χρειάζεται το ανάλογο αντίτιμο. Αντίτιμο που δικαιολογούν τα ταμεία και χορηγούν στον ασθενή τα χρήματα που καταβάλει ή για να το πούμε καλύτεραχορηγούσαν τα χρήματα μέχρι πρότινος.

Από τη στιγμή που έγινε η ένταξη του ταμείου του δημοσίου στον ΕΟΠΠΥ άρχισαν και τα προβλήματα. Όπως χαρακτηριστικά λέει η σύζυγος του κ. Γεωργιάδη η χορήγηση του επιδόματος κίνησης έχει να γίνει στους δικαιούχους και επομένως και στον σύζυγο της από το Νοέμβριο του 2011. Το τοπικό γραφείο του Οργανισμού Περίθαλψης Ασφαλισμένων του Δημοσίου, δεν έχει κάποια νεότερη πληροφόρηση και δεν μπορεί να δώσει καμία απάντηση. Οι δύο υπάλληλοι που το απαρτίζουν αρκούνται στο να ακολουθούν την τυπική διαδικασία, δηλαδή να κρατούν τα απαραίτητα δικαιολογητικά, χωρίς και οι ίδιοι να γνωρίζουν πότε θα δοθούν τα χρήματα που οι ασθενείς και στη συγκεκριμένη περίπτωση ο κ. Γεωργιάδης βάζουν από την τσέπη τους.

Έτσι κάθε πρώτη του μήνα, το σκηνικό επαναλαμβάνεται. Ο άμεσα εμπλεκόμενος αφήνει τις αποδείξεις από το ταξί, τα χαρτιά από τους γιατρούςπου αιτιολογούν τη μεταφορά αλλά και τις γνωματεύσεις για το ποσοστό της αναπηρίας και περιμένει. Το ποσό ανέρχεται στα 123 ευρώ ημερησίως δηλαδή χρειάζονται 369 ευρώ την εβδομάδα ποσό ιδιαίτερα σεβαστό για μία οικογένεια με παιδιά, με έναν νεφροπαθή που έχει υποστεί περικοπές στη σύνταξη του και με μία σύζυγο άνεργη.

Όπως μας λέει η κ. Γεωργιάδη "ναι μεν μέχρι τώρα βάζαμε από την τσέπη μας τα έξοδα αυτά από το υστέρημα μας από εδώ και πέρα όμως αδυνατούμε να συνεχίσουμε. Ως πότε θα περιμένουμε μέχρι να πάρουμε αυτά που δικαιούμαστε; Δεν φτάνει η ταλαιπωρία που έχουμε υποστεί; Δεν φτάνουν οι περικοπές που γίνονται ; Πρέπει να μη μας δίνουν και αυτά που δικαιούμαστε; Μέχρι πότε;".

isotimos
Διαβάστε Περισσότερα » "Κραυγή απόγνωσης από νεφροπαθή: Δεν λαμβάνει το επίδομα κίνησης"

Σε πέντε διμηνιαίες δόσεις το «χαράτσι» της ΔΕΗ

Εν τέλει, σε πέντε διμηνιαίες δόσεις θα καταβάλουν οι πολίτες το Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών (ΕΕΤΗΔΕ) για το 2012, όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Οικονομικών, ούτως ώστε να υπάρξει διευκόλυνση των φορολογούμενων ως προς την αποπληρωμή του.

Το υπουργείο Οικονομικών διευκρινίζει ότι το ειδικό τέλος θα εισπραχθεί και πάλι μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, αφού τεχνικές δυσκολίες και πιεστικά χρονικά περιθώρια καθιστούν ανέφικτη την αλλαγή του υφιστάμενου καθεστώτος. Τα παραπάνω σηματοδοτούν τη συμπερίληψη της πρώτης δόσης του ειδικού τέλους στους λογαριασμούς της ΔΕΗ, οι οποίοι θα αρχίσουν να καταφθάνουν στους φορολογούμενους στα τέλη Ιουλίου.


Πιο συγκεκριμένα, το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε πως «σύμφωνα με όσα προβλέπει η υφιστάμενη νομοθεσία και λόγω τεχνικών δυσχερειών και χρονικών περιορισμών ο τρόπος είσπραξης του Έκτακτου Ειδικού Τέλους Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών δεν είναι εφικτό να τροποποιηθεί. Κατά συνέπεια το τέλος ακίνητων θα εξακολουθήσει να εισπράττεται από την ΔΕΗ και άλλους παρόχους αλλά σε πέντε διμηνιαίες δόσεις αντί των δύο που ίσχυσαν για το τέλος του 2011, αρχής γενομένης από τους λογαριασμούς που θα εκδοθούν εφεξής».


Το υπουργείο Οικονομικών σημειώνει ότι η επιβολή του τέλους για το 2012 ήταν μια υποχρέωση που είχε αναληφθεί ήδη μέσω του Κρατικού Προϋπολογισμού του 2012.


Το 2013 αναμένεται η αντικατάσταση του από ένα Ενιαίο Τέλος Ακινήτων.

moneypost
Διαβάστε Περισσότερα » "Σε πέντε διμηνιαίες δόσεις το «χαράτσι» της ΔΕΗ"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news