facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 15 Ιουλίου 2012

Η τρόικα ζητά εξηγήσεις για την ακρίβεια στην Ελλάδα

Σημειώματα προς τα συναρμόδια υπουργεία απέστειλε η τρόικα, στα οποία γίνεται λόγος για τα προβλήματα της αγοράς, και ζητεί να έρθουν στο φως όλα τα «παραθυράκια» στους νόμους που έχουν να κάνουν με την ακρίβεια στη χώρα μας.

Ειδικότερα, αναζητούν τους λόγους που είναι ακριβά τα προϊόντα σε τομείς όπως η ενέργεια, τα καύσιμα, η αγορά τροφίμων, ενώ στο μικροσκόπιο μπαίνουν επαγγέλματα όπως αυτά των δικηγόρων, ορκωτών λογιστών, αρχιτεκτόνων και μηχανικών.

Διαβάστε Περισσότερα » "Η τρόικα ζητά εξηγήσεις για την ακρίβεια στην Ελλάδα"

Π. Καρβούνης στον ΣΚΑΪ: Δεν υπάρχει έκθεση της τρόικα για την Ελλάδα

Σε διάψευση γερμανικού δημοσιεύματος που κάνει λόγο για ύπαρξη έκθεσης της τρόικα προχώρησε ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Ελλάδα, Πάνος Καρβούνης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Οι δηλώσεις του κ. Καρβούνη έρχονται ως απάντηση σε δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Rheinische Post, το οποίο, επικαλούμενο έκθεση της τρόικα, ισχυριζόταν πως η Αθήνα έως τώρα δεν έχει υλοποιήσει τους 210 από τους 300 στόχους που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής.

Επιπλέον, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ είναι διατεθειμένη να παραχωρήσει επιπρόσθετο περιθώριο μονάχα λίγων εβδομάδων στην Ελλάδα προκειμένου να υλοποιηθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι της περιόδου, επιτυχία που αποτελεί προϋπόθεση ώστε να εκταμιευθεί η δόση του Αυγούστου.

Κληθέντες να σχολιάσουν το επίμαχο δημοσίευμα, Βρυξέλλες και Βερολίνο ανέφεραν ότι περιμένουν την τελική έκθεση της τρόικα.

Από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο εκπρόσωπος του επιτρόπου Όλι Ρεν, Σάιμον Ο' Κόνορ, υπενθύμισε πως η τρόικα θα επιστρέψει στην Αθήνα στα τέλη Ιουλίου προκειμένου να αξιολογήσει τις ακολουθούμενες πολιτικές και τη συμμόρφωση με τους στόχους του Μνημονίου.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και το Βερολίνο, με τον εκπρόσωπο της γερμανικής κυβέρνησης, Στέφαν Ζάιμπερτ να σημειώνει ότι η τρόικα εξακολουθεί να εξετάζει το κατά πόσο έχουν υλοποιηθεί τα συμφωνηθέντα μέτρα και να διευκρινίζει πως οι επόμενες αποφάσεις θα ληφθούν με γνώμονα την έκθεση, όταν αυτή θα είναι διαθέσιμη.

Περισσότερο επικριτικός εμφανίστηκε ο γερμανός υπουργός Οικονομίας, Φίλιπ Ρέσλερ, ο οποίος υπογράμμισε ότι «η υπομονή μας εξαντλείται», επισημαίνοντας ωστόσο ότι «θα πρέπει να περιμένουμε την έκθεση της τρόικα και να μην συζητούμε στη βάση δημοσιευμάτων».

Την απογοήτευση του για τη μη υλοποίηση των στόχων εξέφρασε μέσω γραπτής ανακοίνωσής ο πρόεδρος των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Χάνες Σβόμποντα, καλώντας την Αθήνα να προχωρήσει στις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις.

skai
Διαβάστε Περισσότερα » "Π. Καρβούνης στον ΣΚΑΪ: Δεν υπάρχει έκθεση της τρόικα για την Ελλάδα"

Ιταλία: Ποινική δίωξη εναντίον στελεχών της Moody's!

Δυο στελέχη του οίκου Moody's αναμένεται να παραπέμψει η εισαγγελία της πόλης Τράνι στη δικαιοσύνη, με την κατηγορία προσπάθειας χειραγώγησης στην αγορά.

Η δημόσια ραδιοφωνία Rai μεταδίδει ότι τις επόμενες ημέρες η εισαγγελία πρόκειται να ζητήσει την παραπομπή σε δίκη, με την κατηγορία προσπάθειας χειραγώγησης της αγοράς και προσπορισμού παράνομων κερδών από το χρηματιστήριο, του υποδιευθυντή του οίκου Moody΄s, Ρος Αμπερκρόμπι, και του επιχειρησιακού διευθυντή των χρηματιστικού τομέα, Γιοχάνες Βάσσεμπεργκ.

Σύμφωνα με τους εισαγγελείς, οι εκτιμήσεις της Moody's αξιολόγησης για την κατάσταση της Ιταλίας, που δημοσιοποιήθηκαν στις 6 Μαΐου του 2010, «υπεδείκνυαν, με ηθελημένο τρόπο, στις αγορές, μια σχέση ανάμεσα στην κατάσταση της Ελλάδας και την επικινδυνότητα των ιταλικών τραπεζών. Σχέσεις και κίνδυνοι, που θεωρήθηκαν υπαρκτοί μόνο λόγω της εκτίμησης του οίκου αξιολόγησης» «Οι δυο ιθύνοντες παρείχαν στις αγορές διαστρεβλωμένες πληροφορίες», αναφέρει ο εισαγγελέας Μικέλε Ρουτζέρο.

Διαβάστε Περισσότερα » "Ιταλία: Ποινική δίωξη εναντίον στελεχών της Moody's!"

Μίχαλος: 60.000 λουκέτα έως το τέλος του 2012

«Oι πρωτόγνωρες συνθήκες ύφεσης που επικρατούν στην αγορά, σε συνδυασμό με την έλλειψη ρευστότητας, θα οδηγήσει σε 60.000 λουκέτα μέχρι το τέλος του 2012», τόνισε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ) Κωνσταντίνος Μίχαλος,στη συνάντηση με τον υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Κωστή Χατζηδάκη.

Ο κ. Μίχαλος εξέφρασε την ιδιαίτερη ανησυχία του για τις οικονομικές συνθήκες που επικρατούν στον ευρωπαϊκό νότο, ενώ έκανε λόγο για «πρωτόγνωρες συνθήκες ύφεσης».

Ο κ. Μίχαλος είπε ότι ανέφερε στον υπουργό πως «όλοι αναγνωρίζουμε την ανάγκη για βαθιές τομές και μεταρρυθμίσεις για την άμεση βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος και για την επανεκκίνηση της οικονομίας και βεβαίως όλοι ξέρουμε πια τι πρέπει να κάνουμε, αλλά πρέπει να περάσουμε με ταχείς ρυθμούς από τη θεωρία στην πράξη», επισημαίνοντας ότι «χρειαζόμαστε μια ομάδα εφαρμογής των διαφόρων διαρθρωτικών αλλαγών».


Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα όπως το Γενικό Εμπορικό Μητρώο, η Υπηρεσία Μιας Στάσης και η επιτακτική ανάγκη για μεγαλύτερη απλοποίηση των διαδικασιών αδειοδότησης επιχειρήσεων, η υλοποίηση των απαραίτητων υποδομών που θα δώσουν ώθηση στην ανάπτυξη και στην απασχόληση, η έλλειψη ρευστότητας και οι συνέπειές της στην αγορά, η αξιοποίηση των πόρων του Εθνικού Ταμείου Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης (ΕΤΕΑΝ), το παραεμπόριο και η καλύτερη αντιμετώπισή του, οι δυνατότητες που υπάρχουν για τη δημιουργία Ανεξάρτητων Οικονομικών Ζωνών (Καινοτομίας και Τεχνολογίας) με φορολογικά κυρίως κίνητρα, και τέλος η αξιοποίηση των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ και η ενεργή συμμετοχή της ΚΕΕΕ και των Επιμελητηρίων στην υλοποίησή τους και στις διαδικασίες χρηματοδότησης επιχειρήσεων.


Τέλος, ο πρόεδρος της ΚΕΕΕ παρουσίασε τις εκρηκτικές διαστάσεις της μάστιγας του παραεμπορίου στη χώρα μας και ανέλυσε τους λόγους της αποτυχίας διαφόρων πρωτοβουλιών αντιμετώπισής της.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκης, αναφερόμενος στο πρόβλημα της ρευστότητας που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις, είπε ότι θα πρέπει να επιμείνουμε στην επίλυσή του, δεδομένου ότι επηρεάζει και την υλοποίηση του ΕΣΠΑ, όσον αφορά στην κάλυψη από τις επιχειρήσεις της ιδίας συμμετοχής, σε συνδυασμό με την έλλειψη του απαραίτητου τραπεζικού δανεισμού.

Σχετικά με το ΕΤΕΑΝ, ο υπουργός απέδωσε την καθυστέρηση στην απορρόφηση των διαθέσιμων πόρων του στην «απίστευτη» γραφειοκρατία που υπάρχει στις διαδικασίες των διαφόρων προγραμμάτων. Τέλος, για το θέμα της δημιουργίας Ειδικών Οικονομικών Ζωνών είπε ότι θα διεκδικήσουμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση τη δυνατότητα αυτή, βασιζόμενοι κατά κύριο λόγο στη μεγάλη ύφεση που έχει περιέλθει η οικονομία της χώρας.

ethnos
Διαβάστε Περισσότερα » "Μίχαλος: 60.000 λουκέτα έως το τέλος του 2012"

«Έξοδος, εξυγίανση και επιστροφή το πλάνο για την Ελλάδα»

Την πρόταση εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη, με παροχή οικονομικής βοήθειας και σχέδιο που θα οδηγεί στην εξυγίανση και επιστροφή της στο ευρώ, επανέφερε ο γενικός γραμματέας των Χριστιανοκοινωνιστών (CSU), Αλεξάντερ Ντόμπριντ.

«Μέρα με τη μέρα, καθίσταται σαφές ότι η Ελλάδα έχει μια ευκαιρία μόνο εάν εγκαταλείψει το ευρώ» δήλωσε ο κ. Ντόμπριντ στην εφημερίδα «Ράινισε Ποστ» (Reinische Post) και περιέγραψε τα τρία στάδια της πρότασής του: «Πρώτον, η Ελλάδα εγκαταλείπει το ευρώ, αλλά παραμένει στην ΕΕ. Δεύτερον, εφαρμόζεται ένα ευρωπαϊκό σχέδιο Μάρσαλ για την ανοικοδόμηση της ελληνικής οικονομίας. Τρίτον, της δίνεται η δυνατότητα να επιστρέψει στο ευρώ, εφόσον έχει εξυγιανθεί».

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "«Έξοδος, εξυγίανση και επιστροφή το πλάνο για την Ελλάδα»"

Στο τραπέζι πλαφόν 2.400 ευρώ για τις συντάξεις...!!!

Τα μέτρα που προτείνονται για περικοπές των δαπανών

Ακόμα και στο ενδεχόμενο να μειωθεί το ανώτατο ύψος των συντάξεων φθάνουν οι συζητήσεις μεταξύ των συναρμόδιων υπουργείων για τα προτεινόμενα μέτρα ύψους 11,5 δισ. ευρώ, που αφορούν την περίοδο 2013-2014.

Η αγωνιώδης κούρσα της κυβέρνησης για να εξειδικευθούν οι περικοπές δαπανών της ερχόμενης διετίας, χωρίς να θιγούν τα εισοδήματα των πολιτών και οι κοινωνικές παροχές, συνεχίστηκε χθες με διεξοδική συζήτηση των συναρμόδιων υπουργείων.

Περίπου σαράντα διευθυντές εννέα υπουργείων συμμετείχαν σε δίωρη σύσκεψη στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, υπό τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα και κατέθεσαν τις προτάσεις τους για την περιστολή των δαπανών, σε συνέχεια της προχθεσινής διυπουργικής σύσκεψης.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, ενημερώθηκαν για τη σχετική μελέτη του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών, την οποία είχε προαγγείλει η προηγούμενη κυβέρνηση. Η μελέτη αυτή προτείνει σειρά μέτρων που θα εξεταστεί αν και πώς μπορούν να εφαρμοστούν.

Όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος, τα κυριότερα είναι τα εξής:

- Καθιέρωση πλαφόν για όλες τις συντάξεις με το ΚΕΠΕ να προτείνει ανώτατο όριο το ποσό των 2.400 ευρώ.
- Εξοικονόμηση 1,1 δισ. ευρώ από λειτουργικές και άλλες δαπάνες του ευρύτερου δημόσιου τομέα και 1,2 δισ. ευρώ από αντίστοιχες δαπάνες της κεντρικής διοίκησης.
- Περαιτέρω αύξηση της χρήσης γενοσήμων φαρμάκων, ώστε να μειωθούν οι φαρμακευτικές δαπάνες κατά 10% ετησίως.
- Καταβολή διδάκτρων από τους φοιτητές που υπερβαίνουν τα κανονικά έτη φοίτησης στις ανώτατες σχολές, πρόταση που αντιμετωπίζει όμως συνταγματικά εμπόδια.
- Κάλυψη του 50% της μισθοδοσίας των κληρικών από το κράτος και του υπόλοιπου 50% από την Εκκλησία. Κάτι τέτοιο θα οδηγούσε σε εξοικονόμηση 100 εκατ. ευρώ, αλλά δεν φαίνεται να είναι υλοποιήσιμο.

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Στο τραπέζι πλαφόν 2.400 ευρώ για τις συντάξεις...!!!"

Πάνω από 100 εταιρείες παρακολουθούσαν τους υπαλλήλους τους

Είναι μία από τις μεγαλύτερες υποθέσεις που έχει εξιχνιάσει η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και σίγουρα αποτελεί ένα τεράστιο σκάνδαλο.

Τουλάχιστον 100 εταιρείες στην Αττική, μεταξύ τους και μεγάλες επιχειρήσεις, αλλά και διάφοροι ιδιώτες είχαν αγοράσει από ιδιωτικό ντεντέκτιβ των Βορείων Προαστίων παράνομα λογισμικά παρακολούθησης που πωλούσε μέσω ιστοσελίδας του, που ο ίδιος είχε δημιουργήσει και διαχειριζόταν. Το λογισμικό αυτό μπορεί να ήταν σύγχρονο, αλλά ήταν αρκετά απλό στον τρόπο λειτουργίας του.

Ένα απλό μήνυμα ερχόταν στο κινητό του θύματος, που συνήθως αφορούσε κάτι παραπλανητικό, όπως για παράδειγμα μία διαφήμιση. Ακόμα και το θύμα να το έσβηνε, αυτό «εμφύτευε» έναν ιό στην μνήμη του τηλεφώνου, που λειτουργούσε ως πομπός των τηλεφωνικών συνομιλιών και των γραπτών μηνυμάτων του χρήστη, που αποστέλλονταν στο λογισμικό δέκτη, που είχε ο πελάτης του ντεντέκτιβ στον ηλεκτρονικό του υπολογιστή ή στο δικό του τηλέφωνο και με αυτόν τον τρόπο μπορούσε να παρακολουθεί τους εργαζόμενούς του, τι λένε ολόκληρο το 24ωρο!

Από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συνελήφθη στο Ηράκλειο Αττικής, ο 33χρονος Έλληνας ιδιωτικός ερευνητής και διαχειριστής της συγκεκριμένης ιστοσελίδας πώλησης ηλεκτρονικού εξοπλισμού, ο οποίος κατηγορείται για κακουργηματικές παραβάσεις που αφορούν στο απόρρητο των τηλεφωνικών συνομιλιών και στην πρόκληση για τέλεση κακουργήματος, από ενδιαφερόμενους αγοραστές συσκευών υποκλοπής τηλεφωνικών ή προφορικών συνομιλιών.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο διαδικτυακής έρευνας από εξειδικευμένα στελέχη της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, εντοπίστηκε ιστοσελίδα που διαφήμιζε ειδικό λογισμικό πρόγραμμα, κατάλληλο για την υποκλοπή και καταγραφή τηλεφωνικών συνομιλιών, μέσω ηλεκτρονικών συσκευών τύπου smartphones.

Συγκεκριμένα, το λογισμικό παρείχε τη δυνατότητα σύνδεσης στο δίκτυο τηλεφωνίας και πρόσβασης – καταγραφής των τηλεφωνικών συνομιλιών, παρακάμπτοντας την ασφάλεια του δικτύου. Πέρα της υποκλοπής – καταγραφής της «φωνής» είχε παράλληλα τη δυνατότητα καταγραφής των γραπτών μηνυμάτων (SMS), αλλά και της γεωγραφικής θέσης – εκπομπής του κινητού, εφόσον ήταν εφοδιασμένο με σύστημα εντοπισμού θέσης (GPS).

Επιπλέον, το συγκεκριμένο πρόγραμμα παρείχε τη δυνατότητα στον χρήστη, σε περίπτωση που δεχόταν η συσκευή κλήση από «απόρρητο» νούμερο, να προωθεί την κλήση σε εταιρεία του εξωτερικού, μέσω του διαδικτύου, και στη συνέχεια να ενημερώνεται για τον αριθμό κλήσης, παρακάμπτοντας έτσι το απόρρητο των επικοινωνιών. Επίσης, διαφήμιζε και προωθούσε στην αγορά συσκευές που τοποθετούνται σε χώρους με σκοπό την υποκλοπή προφορικών συνομιλιών και εν συνεχεία την αποστολή τους σε συγκεκριμένο αποδέκτη, μέσω του δικτύου της τηλεφωνίας.

Ο συλληφθείς με τις καταχωρήσεις και διαφημίσεις στην ιστοσελίδα της εταιρείας παρότρυνε ενδιαφερόμενα άτομα, χρήστες του διαδικτύου, να προβούν στην αγορά τους, με σκοπό τη διάπραξη τηλεφωνικών υποκλοπών και καταγραφής προφορικών συνομιλιών. Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε, παρουσία Δικαστικού Λειτουργού, στο σπίτι του 33χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρεις εξωτερικοί σκληροί δίσκοι Η/Υ, δύο εσωτερικοί σκληροί δίσκοι Η/Υ, ιδιόχειρες σημειώσεις, κατάλογος με ονόματα πελατών που είχαν προμηθευτεί ανάλογο εξοπλισμό, ένα κινητό τηλέφωνο και το ποσό των 38.200 ευρώ.

Τα ψηφιακά πειστήρια θα αποσταλούν για εργαστηριακές εξετάσεις στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της Ελληνικής Αστυνομίας, ενώ το ανωτέρω χρηματικό ποσό θα αποσταλεί στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων για φύλαξη. Η έρευνα συνεχίζεται, προκειμένου να διαπιστωθεί η ακριβής ποσότητα των συσκευών που έχουν διατεθεί στην αγορά, ενώ τα θύματα υπολογίζεται πως είναι χιλιάδες.

Σημειώνεται, πως μόνο η ατζέντα του δράστη, περιείχε στοιχεία περισσοτέρων από 100 εταιρειών που έχουν γίνει πελάτες του και αρκετούς ιδιώτες. Ο συλληφθείς με τη σχηματισθείσα σε βάρος του δικογραφία οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

newsbomb
Διαβάστε Περισσότερα » "Πάνω από 100 εταιρείες παρακολουθούσαν τους υπαλλήλους τους"

Οι Ινδοί έκαναν δώρο στα Σκόπια αντίγραφο της ασπίδας του Μ.Αλέξανδρου!!!

Σοβαρό θέμα μας προέκυψε με τη διπλωματική συμπεριφορά της Ινδίας ως προς τα Σκόπια καθότι με τις φιλοφρονητικές τους ενέργειες δείχνουν να προσπαθούν να "χαρίσουν" τον Μέγα Αλέξανδρο στους Σκοπιανούς, αγνοώντας τελείως την τεκμηριωμένη Ιστορία.Κάλεσε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος τον Ινδό πρεσβευτή;Εάν όχι πότε σκοπεύει;

Οι Ινδοί επιχειρηματίες έφτασαν στα Σκόπια μαζί με την Ινδή υπουργό Εξωτερικών, Πρένιτ Κορ, η οποία δώρισε στον ομόλογό της, Νίκολα Πόποσκι, ένα αντίγραφο της ασπίδας του Μεγάλου Αλεξάνδρου, αυτή που είχε μαζί του κατά την εκστρατεία του στην Ινδία, γράφουν σήμερα τα ΜΜΕ των Σκοπίων.

Στη συνάντηση των δύο υπουργών συζητήθηκε η εξαίρετη συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών σε πολυμερές επίπεδο και η ανάγκη για τη σύναψη συμφωνιών για περιοχές που υπάρχει επενδυτικό ενδιαφέρον και για την εμβάθυνση της συνεργασίας τους.

Συζήτησαν επίσης τα τρέχοντα διεθνή ζητήματα και τις περιφερειακές εξελίξεις, στην Νοτιοανατολική Ευρώπη και στην Ασία καθώς και την καταπολέμηση της διεθνούς τρομοκρατίας, στην οποία οι δύο χώρες συμμετέχουν ενεργά.

Να προσθέσουμε ότι είναι δικαίωμα της Ινδίας να έχει σχέσεις με όποιους νομίζει, όχι όμως εις βάρος των δικαίων άλλων λαών.

defencenet
Διαβάστε Περισσότερα » "Οι Ινδοί έκαναν δώρο στα Σκόπια αντίγραφο της ασπίδας του Μ.Αλέξανδρου!!!"

Καταργείται το εφάπαξ στο Δημόσιο!

Πρόταση για πρακτική κατάργηση του εφάπαξ για όσους έχουν κάτω από 25 χρόνια ασφάλισης βρίσκεται ήδη κατατεθειμένη στο υπουργείο Εργασίας.
Την ανάγκη κατάργησης του εφάπαξ στο Δημόσιο φωτογραφίζει αναλογιστική μελέτη για το Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων (ΤΠΔΥ), που δείχνει ότι παρά τις μειώσεις των δύο προηγούμενων ετών, μέσα στα επόμενα 10 χρόνια το Ταμείο θα παρουσιάσει έλλειμμα κοντά στα 4 δισ. ευρώ. Η μελέτη, που μαζί με τις προηγούμενες βρίσκεται ήδη από τις αρχές Ιουνίου στο υπουργείο Εργασίας, έρχεται να προστεθεί στην επίσης κατατεθειμένη πρόταση της διοίκησης του Ταμείου, που θέλει την κατάργηση του εφάπαξ για όσους έχουν λιγότερα από 24 έτη ασφάλισης...

Βάσει της πρότασης, μόνον όσοι δημόσιοι υπάλληλοι είναι ασφαλισμένοι στο ταμείο 25 χρόνια και πάνω θα λάβουν κανονικό εφάπαξ. Ή, για την ακρίβεια, θα λάβουν το εφάπαξ όπως αυτό θα έχει καθοριστεί μετά και τις νέες περικοπές, που αναμένονται εντός του καλοκαιριού. Άλλωστε, βάσει της δεινής οικονομικής κατάστασης του ΤΠΔΥ, ακόμη και αυτοί που ήδη έχουν καταθέσει τα χαρτιά τους για συνταξιοδότηση -και είναι πολλοί, ξεπερνούν τις 53.000- κατά τη διάρκεια της αναμονής, που είναι πιθανό να φθάσει τα η χρόνια, θα δουν το εφάπαξ τους να μειώνεται περαιτέρω... Σύμφωνα με αναλογιστική μελέτη, το έλλειμμα του Ταμείου πρόκειται να φτάσει την επόμενη δεκαετία τα 3,9 δισ. ευρώ! Μάλιστα, εκτιμάται ότι τα στοιχεία που δόθηκαν στην αναλογιστική Αρχή για την εκπόνηση της μελέτης είναι ελλιπή και το έλλειμμα θα μπορούσε να είναι ακόμη μεγαλύτερο, εάν υπήρχαν όλα τα στοιχεία. Συγκεκριμένα, στη μελέτη δεν έχει συμπεριληφθεί η ήδη υπάρχουσα τρύπα που φαίνεται να φτάνει το 1,5 δισ. ευρώ. Παρ' όλα αυτά, το έλλειμμα ύψους 3.9 δισ. ευρώ καθιστά τη βιωσιμότητα του Ταμείου πρακτικά αδύνατη. Ως πιθανό σενάριο προτείνεται η μείωση του εφάπαξ κατά 10% για όλους τους δικαιούχους και ταυτόχρονα η αύξηση της εισφοράς κατά 1% για όλους τους ασφαλισμένους στο Ταμείο. Ακόμα και σε αυτή την περίπτωση, βέβαια, το αναλογιστικό έλλειμμα που προκύπτει φτάνει τα 2,2 δισ. ευρώ σε βάθος δεκαετίας. Στο υπουργείο υπάρχουν στοιχεία και ως προς την ανταποδοτικότητα των εισφορών, σε σχέση με τις παροχές. Σύμφωνα με αυτά, για να μπορέσει το ΤΠΔΥ να ισοσκελίσει τα έσοδα με τις δαπάνες του θα έπρεπε να προχωρήσει σε μειώσεις εφάπαξ έως και 38,13%. Λίγο πριν από τις εκλογές της 17ης Ιουνίου, στο γραφείο του υπηρεσιακού τότε υπουργού Εργασίας Αντώνη Ρουπακιώτη έφτασε η πρόταση της διοίκησης, που στην πράξη πρότεινε την κατάργηση του εφάπαξ. Πρότεινε δηλαδή ότι όσοι δημόσιοι υπάλληλοι έχουν από 25 χρόνια προϋπηρεσίας και άνω θα πάρουν κανονικά το εφάπαξ που τους αναλογεί (με τις όποιες μειώσεις αποφασιστούν σε κεντρικό επίπεδο). Όσοι έχουν 12 με 24 χρόνια προϋπηρεσίας θα λάβουν πίσω τα χρήματά τους έντοκα. Όσοι έχουν 6 με 12 χρόνια προϋπηρεσίας θα πάρουν πίσω το ποσό άτοκα ή μόνο το 70% του συνόλου του ποσού έντοκα. Όσοι, δε, έχουν προϋπηρεσία από ένα έως έξι έτη δεν θα λάβουν τίποτα (Eπενδυτής)

tromaktiko
Διαβάστε Περισσότερα » "Καταργείται το εφάπαξ στο Δημόσιο!"

"Ειλικρινή διάλογο" ζητούν τα Σκόπια

Το υπουργείο Εξωτερικών της ΠΓΔΜ «επαναβεβαιώνει», όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος του σε γραπτή δήλωση, το ενδιαφέρον της χώρας για «απευθείας, ουσιαστικό και εποικοδομητικό διάλογο με την Ελλάδα, με στόχο την υπέρβαση όλων των αντικειμενικών και επιβληθέντων εμποδίων που βαραίνουν τις διμερείς σχέσεις».
Στο πλαίσιο αυτό, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ της ΠΓΔΜ Μπόρτσε Στάμοφ, «η Δημοκρατία της Μακεδονίας εκφράζει πλήρη ετοιμότητα και καλή διάθεση για ειλικρινή και περιεκτική προσέλευση σε διάλογο, σε οποιοδήποτε μέρος, επίπεδο και πλαίσιο».

Σύμφωνα με τον ίδιο, η εκτίμηση του ΥΠΕΞ της ΠΓΔΜ είναι ότι «η εμπλοκή σε ένα παιχνίδι αντεγκλήσεων και αλληλοκατηγοριών δεν θα ήταν αποτελεσματική και πως δεν πρέπει να αναμένεται ότι η χώρα θα εισερχόταν σε τέτοιου είδους παιχνίδια και σενάρια».
«Είναι γεγονός ότι υπάρχει συγκεκριμένο πρόβλημα και συγκεκριμένη παρεμπόδιση τα οποία μόνο μέσω ορθολογικής προσέγγισης και διαλόγου θα μπορούσαν να ξεπεραστούν και έτσι να επιδειχθεί ωριμότητα και υπευθυνότητα, όπως αρμόζει σε δύο γείτονες χώρες που μοιράζονται την κοινή ευρωπαϊκή ιδέα και αξίες. Η Δημοκρατία της Μακεδονίας είναι ανοιχτή και έτοιμη, αντί για τοίχους, να οικοδομήσει γέφυρες με την Ελληνική Δημοκρατία, οι οποίες θα συνδέσουν και θα φέρουν εγγύτερα τους πολίτες των δύο χωρών καθώς και τις επιχειρήσεις και τις ιδέες τους», αναφέρεται ακόμη στη γραπτή δήλωση του εκπροσώπου του ΥΠΕΞ της ΠΓΔΜ.

«Οδηγούμενη από απολύτως ειλικρινείς προθέσεις, όπως εξάλλου αρμόζει σε γείτονες, η Δημοκρατία της Μακεδονίας για μια ακόμη φορά απευθύνει έκκληση για διάλογο και όχι για μονολόγους διότι δύο μονόλογοι δεν κάνουν διάλογο. Οι πολίτες των δύο χωρών βρίσκουν συγκεκριμένους τρόπους και για διάλογο και για επικοινωνία και για επιχειρήσεις και συνεργασία. Απομένει οι πολιτικοί να ακολουθήσουν αυτό το παράδειγμα», καταλήγει η δήλωση του εκπροσώπου του ΥΠΕΞ της ΠΓΔΜ.

news247
Διαβάστε Περισσότερα » ""Ειλικρινή διάλογο" ζητούν τα Σκόπια"

Στέλεχος του Δήμου Αθηναίων εμπλέκεται στην απάτη με τις χορηγίες από καταστηματάρχες;

Σε γυναίκα-στέλεχος του Δήμου Αθηναίων (τα πλήρη στοιχεία της βρίσκονται στη διάθεση του directnews.gr) φαίνεται να κατέληγαν...

τα χρήματα που έδιναν καταστηματάρχες, για δήθεν χορηγίες προς τον Οργανισμό Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας.

Αυτό τουλάχιστον υποστήριξε στην απολογία της ενώπιον του ανακριτή, η 49χρονη αποσπασμένη στον Ο.Π.Α.Ν.Δ.Α υπάλληλος της ΔΕΗ, που είχε συλληφθεί στις 4 Ιουλίου για απάτη και παράβαση καθήκοντος.

Αστυνομικοί της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων πέρασαν χειροπέδες στη 49χρονη υπάλληλο μετά από καταγγελία ενός ιδιοκτήτη καφετέριας στο Γκάζι ότι εμφανίστηκε ως ιδιαιτέρα του δημάρχου και ζήτησε σαν χορηγία χρήματα για εκδήλωση πολεμικών τεχνών που θα διοργάνωνε ο Ο.Π.Α.Ν.Δ.Α.

Εκείνος συμφώνησε να καταβάλει 3.000 ευρώ και τις έδωσε το μισό του ποσού ως προκαταβολή χωρίς να πάρει απόδειξη.

Ωστόσο, σύμφωνα πάντα με τον ίδιο στη συνέχεια πληροφορήθηκε ότι δεν υπήρχαν τέτοιου είδους προγραμματισμένες εκδηλώσεις και έτσι κατήγγειλε το περιστατικό στην αστυνομία, με αποτέλεσμα να προσημειωθούν τα υπόλοιπα 1.500 ευρώ και να συλληφθεί η 49χρονη όταν πήγε για να τα εισπράξει.

Ήταν… απλή εισπράκτορας

Η κατηγορούμενη στην απολογία της, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του directnews.gr, έδωσε… άρωμα μεγάλου σκανδάλου στην υπόθεση, αφού αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες και υποστήριξε ότι αυτή ήταν μία… απλή εισπράκτορας.

Τα χρήματα που έπαιρνε κατά καιρούς από τους καταστηματάρχες για χορηγίες τα παρέδιδε σε στέλεχος του Ο.Π.Α.Ν.Δ.Α και από εκεί και πέρα δεν είχε καμία ανάμειξη.

Το Διοικητικό Συμβούλιο ήταν αυτό που ενέκρινε ή απέρριπτε τις χορηγίες και οι αποδείξεις πληρωμής κόβονταν όταν καταβαλλόταν ολόκληρο το ποσό και ποτέ στις προκαταβολές.

Η 49χρονη τέλος ζήτησε από τις δικαστικές αρχές να ανοίξουν τόσο τους δικούς της τραπεζικούς λογαριασμούς όσο και της γυναίκας-στελέχους του Ο.Π.Α.Ν.Δ.Α προκειμένου να διαπιστωθεί η αλήθεια των ισχυρισμών της.

Μετά την απολογία της η αποσπασμένη υπάλληλος της ΔΕΗ αφέθηκε ελεύθερη με περιοριστικούς όρους.

directnews
Διαβάστε Περισσότερα » "Στέλεχος του Δήμου Αθηναίων εμπλέκεται στην απάτη με τις χορηγίες από καταστηματάρχες;"

Ανοχύρωτη πόλη ο δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης από τον ιό του Δυτικού Νείλου

Σύμφωνα με τους ειδικούς, το επόμενο διάστημα υπάρχει το ενδεχόμενο αύξησης των κρουσμάτων.

Ανακοινώθηκε πως ο δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης, ως δήμος των νοτίων προαστίων, βρίσκεται στην κλίμακα υψηλού κινδύνου για τα κουνούπια που μεταφέρουν με το μολυσματικό ιό του Δυτικού Νείλο.

Τα σοβαρά κρούσματα της λοίμωξης από αυτά τα κουνούπια που καταγράφηκαν μέσα σε πέντε μέρες στο Φάληρο, την Γλυφάδα και την Αργυρούπολη, κινητοποίησαν όψιμα –όπως συμβαίνει συνήθως στην χώρα μας - τις αρμόδιες υγειονομικές αρχές, που αναζητούν τώρα τρόπους για να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα αυτό της δημόσιας υγείας.

Ο δήμος Ελληνικού – Αργυρούπολης, σε αντίθεση με άλλους σοβαρούς δήμους, δεν ψέκασε ως όφειλε τις πλατείες και στους δημόσιους χώρους, ούτε άδειασε από τα βρώμικα και στάσιμα νερά τα σιντριβάνια της πόλης, ούτε κουρεύει τακτικά τα γκαζόν, τις φυλλωσιές και τους θάμνους, διότι, σύμφωνα με τους ειδικούς, εκεί βρίσκουν καταφύγιο τα κουνούπια και εναποθέτουν τα αυγά τους.

Παρακαλούμε να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή από το σούρουπο μέχρι το χάραμα, διότι κατά το χρονικό αυτό διάστημα συνηθίζουν να τσιμπούν τα κουνούπια που μεταφέρουν το μολυσματικό ιό:

Στα παιδιά που παίζουν στις πλατείες με τα άπλυτα σιντριβάνια και στις παιδικές χαρές με αφρόντιστο πράσινο.

Στα υπερήλικα άτομα με υποκείμενα νοσήματα.

Τέλος, απομακρύνετε το στάσιμο νερό από λεκάνες, βάζα, γλάστρες, υδρορροές, βεράντες, κήπους ώστε να μην έχουν πρόσβαση τα κουνούπια σε στάσιμα νερά και τηρήστε τα μέτρα προστασίας από τα κουνούπια σε ατομικό επίπεδο.

nimerwsi
Διαβάστε Περισσότερα » "Ανοχύρωτη πόλη ο δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης από τον ιό του Δυτικού Νείλου"

Λογομαχία της υφυπουργού Υγείας με καθηγήτρια αιματολογίας

Η υφυπουργός, η καθηγήτρια και ο άγριος καβγάς για το αίμα! Τα κουνούπια έφεραν σύγκρουση

Όσοι παραβρέθηκαν στην ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Υγείας για το θέμα των κουνουπιών δεν πίστευαν στα μάτια τους όταν είδαν την υφυπουργό Υγείας Φωτεινή Σκοπούλη να λογομαχεί έντονα με την καθηγήτρια αιματολογίας Ντίνα Πολίτη με αφορμή τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την προστασία του αίματος από τον ιό του Δυτικού Νείλου. Πως εξελίχθηκε ο άγριος καβγάς;

Το παιχνίδι που παίζεται τις ημέρες αυτές με αφορμή τα κουνούπια και τον ιό του Δυτικού Νείλου ονομάζεται έλεγχος αίματος. Πως θα εξετάζεται δηλαδή το αίμα που συγκεντρώνεται στις αιμοδοσίες για να διαπιστωθεί εάν είναι μολυσμένο με τον ιό ή όχι.
Οι διεθνείς κανόνες αναφέρουν πως όταν εμφανίζονται κρούσματα πρέπει όλη η περιοχή να μπει σε καραντίνα. Να σταματήσουν οι αιμοληψίες και να γίνει επανέλεγχος.

Από τη μία η καθηγήτρια Κ.Πολίτη επιστημονική σύμβουλος του ΚΕΕΛΠΝΟ για το αίμα, εισηγήθηκε στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας να τεθούν σε καραντίνα οι ύποπτες περιοχές. Από την άλλη, η επίσης καθηγήτρια υφυπουργός Υγείας Φωτεινή Σκοπούλη ήταν κάθετα αντίθετη.

Η μάχη και η κόντρα δεν άργησε να ανάψει με τις δύο γυναίκες να είναι έτοιμες να επιτεθούν σχεδόν η μία στην άλλη. Όσοι ήταν παρόντες έμειναν άφωνοι από τον …ηλεκτρισμό που υπήρχε ανάμεσα στις δύο καθηγήτριες. Μάλιστα πολλοί λένε ότι η ένταση και ο εκνευρισμός συνεχίσθηκε και στους διαδρόμους όπου οι δύο γυναίκες σιγοψιθύριζαν όχι και κολακευτικά σχόλια η μία για την άλλη.

Πάντως εκεί που επίσης παίζεται το «παιχνίδι» είναι ο έλεγχος του αίματος. Καταρχάς αποφασίσθηκε να εξετάζεται λεπτομερώς το αίμα που συγκεντρώνεται στις αιμοδοσίες με τη σύγχρονη μέθοδο του μοριακού ελέγχου. Οι ειδικοί του υπουργείου Υγείας κατέληξαν στο να χρησιμοποιήσουν όχι τη μέθοδο όπου κάθε δείγμα εξετάζεται ξεχωριστά (μονήρης έλεγχος), αλλά τη μέθοδο της δεξαμενής όπου εξετάζονται 6 δείγματα μαζί.

Η μέθοδος επελέγη και εξαιτίας του κόστους αλλά και επειδή ο ιός του Δυτικού Νείλου μπορεί με ευκολία να εντοπισθεί και με αυτόν τον τρόπο. Άλλωστε το κόστος για τον μονήρη έλεγχο φθάνει τα 19 ευρώ για κάθε δείγμα, ενώ για τον πολλαπλό απαιτούνται μόλις 9 ευρώ ανά 6 δείγματα.

Ωστόσο υπάρχουν κάποιοι που επέμεναν σχεδόν μετά μανίας να αξιοποιηθεί ο μονήρης έλεγχος. Άγνωστο γιατί όταν οι επιστήμονες σημειώνουν ότι ο ιός του Δυτικού Νείλου μπορεί εύκολα να εντοπισθεί με την πιο φθηνή μέθοδο της δεξαμενής.

iatropedia
Διαβάστε Περισσότερα » "Λογομαχία της υφυπουργού Υγείας με καθηγήτρια αιματολογίας"

Γιούνκερ προς Συνταγματικό Δικαστήριο της Γερμανίας: Εκδώστε την απόφαση που θα κρίνει την τύχη της Ελλάδας

Να βιαστούν να εκδώσουν γρήγορα την απόφαση για την επικύρωση του μόνιμου ευρωπαϊκού μηχανισμού στήριξης ζητά από το γερμανικό Συνταγματικό Δικαστήριο της Καρλσρούης, ο πρόεδρος του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, μιας και όπως τονίζει, από την απόφαση αυτή και από το χρόνο που θα εκδοθεί εξαρτάται η παραμονή ή όχι της Ελλάδας στην Ευρωζώνη.

Σύμφωνα με το Mega, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο γερμανικό περιοδικό Spiegel και το οποίο πρόκειται να κυκλοφορήσει τη Δευτέρα, ο κ. Γιούνκερ, ζητά η απόφαση για την επικύρωση του ευρωπαϊκού μηχανισμού στήριξης να εκδοθεί τάχιστα, γιατί, όπως είπε, δεν υπάρχει καθόλου χρόνος μέχρι τον Σεπτέμβριο, τονίζοντας, παράλληλα, πως το ζήτημα είναι σοβαρό.

Μάλιστα, ο πρόεδρος του Eurogroup, συσχέτισε,το θέμα αυτό, έμμεσα βέβαια, με την εκταμίευση της επόμενης δόσης προς την Ελλάδα.

Σύμφωνα πάλι με το Mega, όταν ο Ζαν - Κλοντ Γιούκερ ρωτήθηκε από δημοσιογράφους για το τι τελικά είναι καλύτερο για την Ελλάδα, να αποχωρήσει τώρα από την Ευρωζώνη ή όχι, ο ίδιος φέρεται να απάντησε πως «αν δίναμε στην Ελλάδα περισσότερο χρόνο, σίγουρα το κόστος θα ήταν μεγαλύτερο», παραπέμποντας, ταυτόχρονα, στην έκθεση της Τροϊκανών: «Όταν η Τρόικα παραδώσει την έκθεσή της τότε θα ξεκαθαρίσει εάν οι Ευρωπαίοι και το ΔΝΤ θα είναι διατεθειμένοι να δώσουν και αυτά τα επιπλέον οικονομικά μέσα».

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Γιούνκερ προς Συνταγματικό Δικαστήριο της Γερμανίας: Εκδώστε την απόφαση που θα κρίνει την τύχη της Ελλάδας"

Κίνδυνος μαζικών πτωχεύσεων παραγωγών ρεύματος από φωτοβολταϊκών απειλεί και τις τράπεζες

Φόβοι για αλυσιδωτές παρενέργειες και στο τραπεζικό σύστημα εκφράζονται, καθώς ορατός είναι ο κίνδυνος μαζικών πτωχεύσεων χιλιάδων εταιριών παραγωγής ενέργειας από φωτοβολταϊκά λόγω της... άτυπης στάσης πληρωμών από το λειτουργό της αγοράς (ΛΑΓΗΕ ΑΕ). Ο Σύνδεσμος Παραγωγών από Φωτοβολταϊκά (ΣΠΕΦ), με χθεσινή επιστολή του προς τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου και ζητεί την άμεση παρέμβασή του προκειμένου να εξοφληθούν τα οφειλόμενα από τον ΛΑΓΗΕ στους ηλεκτροπαραγωγούς από φωτοβολταϊκά, που υπολογίζεται ότι ανέρχονται σε περισσότερα από 80 εκατ. ευρώ. Την ίδια ώρα εντονότατες είναι οι ανησυχίες που υπάρχουν στο τραπεζικό σύστημα καθώς η χορήγηση των δανείων προς τις επιχειρήσεις φωτοβολταϊκών γινόταν με εγγύηση το συμβόλαιο της κάθε εταιρίας με το λειτουργό, το οποίο προβλέπει εξασφαλισμένα και με ακρίβεια προσδιορισμένα έσοδα για 25 χρόνια.

Ως εκ τούτου οι χορηγήσεις προς τις επιχειρήσεις του κλάδου θεωρούνταν από το τραπεζικό σύστημα από τις πλέον ασφαλείς, με αποτέλεσμα σε μια περίοδο έλλειψης κεφαλαίων να διευκολύνει τις τράπεζες οι οποίες δεν χρειαζόταν να προχωρούν στο σχηματισμό προβλέψεων. Με τα νέα όμως δεδομένα υπάρχει διάχυτη εκτίμηση ότι η TτE θα ζητήσει από τις τράπεζες να προχωρήσουν στο σχηματισμό προβλέψεων και για τα συγκεκριμένα δάνεια προκαλώντας έναν ακόμη πονοκέφαλο στις τράπεζες εκτός της επιδείνωσης της ποιότητας των εν λόγω χαρτοφυλακίων.

Ο ΣΠΕΦ με την επιστολή του ζητεί την ύστατη παρέμβαση του κ. Στουρνάρα για την κεφαλαιακή ενίσχυση του ΛΑΓΗΕ είτε μέσω δανείου από το ΤΠΔ, όπως συζητείται ατελέσφορα τους τελευταίους τρεις μήνες, είτε ως αύξηση κεφαλαίου του.

Σύμφωνα με το Σύνδεσμο, οι οφειλές του ΛΑΓΗΕ φθάνουν στους τέσσερις μήνες, κατάσταση η οποία οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στη μαζική πτώχευση και συνιστά πλέον θρυαλλίδα ακραίων κοινωνικών συμπεριφορών ένεκα του κλίματος απόγνωσης και οργής που επικρατεί. Όπως σημειώνεται στην επιστολή, ο κλάδος τον ΑΠΕ είναι εντάσεως κεφαλαίου και φέρει σημαντικό τραπεζικό δανεισμό, με επαχθείς λόγω και της οικονομικής κρίσης όρους. Η ανελαστική τοκοχρεολυτική εξυπηρέτηση του δανεισμού αυτού αλλά και η απόδοση ΦΠΑ για τιμολόγια που οι παραγωγοί εξέδωσαν αλλά δεν έχουν εισπράξει, απορροφά το 75% των εισροών τους και καθίσταται αδύνατο να καλυφθούν από ίδια κεφάλαια.

express
Διαβάστε Περισσότερα » "Κίνδυνος μαζικών πτωχεύσεων παραγωγών ρεύματος από φωτοβολταϊκών απειλεί και τις τράπεζες"

Μαζί με το λογαριασμό της ΔΕΗ και χωρίς δόσεις το χαράτσι στα ακίνητα

Μαζί με το λογαριασμό της ΔΕΗ, φαίνεται ότι θα πληρώσουν εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων το χαράτσι του 2012, πιθανότατα και του 2013.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η κυβέρνηση υπαναχωρεί από την αρχική της θέση που έλεγε ότι το ειδικό τέλος ακινήτων θα έρθει σε ξεχωριστό ειδοποιητήριο και θα εξοφληθεί σε 5 δόσεις.

Το νέο σχέδιο, που αναμένεται να προκαλέσει σοκ στους φορολογούμενους, προβλέπει και πάλι τη σύνδεση του χαρατσιού με το λογαριασμό της ΔΕΗ.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η απόφαση αυτή έρχεται κατ' απαίτηση της τρόικας η οποία εκτιμά ότι δε θα πληρώνουν το φόρο σε δόσεις οι ιδιοκτήτες.

Ωστόσο, αδιευκρίνιστο παραμένει εάν το ποσό του χαρατσιού θα αποπληρωθεί με βάση τον τρόπο του 2011, όταν και οι καταναλωτές πλήρωναν το τέλος σε δύο δόσεις ή εάν το ποσό θα πρέπει να πληρωθεί σε έναν μόνο λογαριασμό.

Από την πλευρά της κυβέρνησης, ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Νότης Μηταράκης με σημερινές του δηλώσεις στον ΣΚΑΪ υποστήριξε ότι θα δοθούν περισσότερες δόσεις και η ΔΕΗ «ακούστε προσεχτικά τι θα πω, θα εφαρμόσει το νόμο και ό,τι ρύθμιση κάνει η κυβέρνηση».

Tην ίδια ώρα, σύμφωνα με απόφαση λοιπόν του Νομικού Συμβουλίου του κράτους, πρέπει να επιστραφούν περίπου 6 εκατομμύρια ευρώ τα οποία πήραν οι γενικοί διευθυντές και όλα τα περίπου διακόσια διευθυντικά στελέχη.

Αυτό σημαίνει ουσιαστικά ότι τα διευθυντικά στελέχη της ΔΕΗ έπαιρναν επί χρόνια οικογενειακό επίδομα χωρίς ωστόσο να το δικαιούνται, ενώ με βάση τη γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του κράτους το δημόσιο θα τα διεκδικήσει αναδρομικά κιόλας.

Μάλιστα, ο πρόεδρος της ΔΕΗ και τα 11 μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της επιχείρησης έπαιρναν 300.000 ευρώ το χρόνο για οικογενειακά επιδόματα. Εάν κάνει δηλαδή κάποιος τη διαίρεση θα συνειδητοποιήσει ότι αυτά τα 12 στελέχη έπαιρναν περί τα 2.000 ευρώ οικογενειακό επίδομα συν τον μισθό τους.

Από την πλευρά της, η ΔΕΗ απαντά πως τα διευθυντικά στελέχη είναι ανώτατα στελέχη με μεγάλες ευθύνες, είναι εισηγμένες εταιρείες στο Χρηματιστήριο και έχουν να ανταγωνιστούν άλλες εταιρείες στον τομέα της ενέργειας.

newpost
Διαβάστε Περισσότερα » "Μαζί με το λογαριασμό της ΔΕΗ και χωρίς δόσεις το χαράτσι στα ακίνητα"

Ερχεται η on line σύνδεση ταμειακών μηχανών - Γ.Γ.Π.Σ.

Η online διασύνδεση των ταμειακών μηχανών για εμπορικές επιχειρήσεις και επαγγελματίες που εκδίδουν αποδείξεις λιανικής με το σύστημα TAXISNET είναι τεχνικά έτοιμη και έρχεται απο το Φθινόπωρο μαζί με το φορολογικό νομοσχέδιο.

Την σύνδεση των ταμειακών μηχανών των επιχειρήσεων με τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) ενέκριναν οι υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης γνωμοδοτώντας πως οι τεχνικές προδιαγραφές του έργου είναι επαρκείς.

Το μέτρο αποσκοπεί στη καταβολή και είσπραξη του ΦΠΑ στον πραγματικό χρόνο συναλλαγής, αντί όπως συμβαίνει σήμερα αυτό να γίνεται με τις τριμηνιαίες περιοδικές δηλώσεις ΦΠΑ που υποχρεούνται να υποβάλουν οι έμποροι.

Ο τρόπος υλοποίησης της συγκεκριμένης εφαρμογής είναι απλός, ειδικότερα όταν η συναλλαγή γίνεται με πιστωτική κάρτα.

Σε αυτή ακριβώς την περίπτωση, το μέρος της τιμής που αντιπροσωπεύει ο ΦΠΑ μπορεί να πιστώνεται απευθείας στον λογαριασμό του Δημοσίου και όχι σε εκείνον του πωλητή.

Έτσι εκείνος δεν θα χρειάζεται να υποβάλει περιοδική δήλωση και να πληρώνει ΦΠΑ.


Όσο για την προσαρμογή των ταμειακών μηχανών στις προδιαγραφές του ΤAXISNET, το κόστος θα είναι μικρό.

Εκείνο που μένει να ξεκαθαριστεί είναι πως θα γίνεται η αποδοση του παρακρατηθέντος ΦΠΑ όταν οι συναλλαγές θα γίνονται με μετρητά.

star
Διαβάστε Περισσότερα » "Ερχεται η on line σύνδεση ταμειακών μηχανών - Γ.Γ.Π.Σ."

Τρίπολη: Στο ΕΣΠΑ με €15,7 εκατ. εντάχθηκε ο δρόμος Νεάπολης - Μονεμβασιάς

Στο ΕΣΠΑ εντάχθηκε με απόφαση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου, ύστερα από θετική αξιολόγηση της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής, η κατασκευή του δρόμου Νεάπολη - Μονεμβασιά στη Λακωνία, με συνολικό προϋπολογισμό 15.700.000 ευρώ.

Το έργο αφορά την κατασκευή δρόμου συνολικού μήκους περίπου 9 χιλιομέτρων, με νέα χάραξη κατά 90% και βελτίωση του υπολοίπου 10% της υπάρχουσας οδού, καθώς και την κατασκευή ισόπεδου κόμβου στην αρχή του έργου και συγκεκριμένα στον Άγιο Φωκά, για τη σύνδεση της νέας οδού με την υπάρχουσα και κυκλικό κόμβο στο τέλος του έργου, για τη σύνδεση του νέου δρόμου με την υπάρχουσα οδό Νεάπολης - Μολάων στην περιοχή των Αγίων Αποστόλων.

Με την ολοκλήρωση του έργου θα συντομεύσει κατά πολύ και θα διευκολυνθεί η πρόσβαση στη Νοτιοανατολική Λακωνία και τα Κύθηρα.

capital
Διαβάστε Περισσότερα » "Τρίπολη: Στο ΕΣΠΑ με €15,7 εκατ. εντάχθηκε ο δρόμος Νεάπολης - Μονεμβασιάς"

Να μειωθούν οι δαπάνες σε όλα τα υπουργεία διαμηνύει το Υπ.Οικονομικών

Εντολή στους διευθυντές των 30 υπουργείων να εξετάσουν όλες τις δυνατότητες που υφίστανται για περικοπές στον προϋπολογισμό τους, έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Η εντολή αυτή, δόθηκε κατά τη διάρκεια σύσκεψης στο Λογιστήριο του Κράτους, ενώ τη Δευτέρα, ο υπουργός οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, θα έχει νέα διυπουργική σύσκεψη προκείμενου να καθοριστεί το πλαίσιο που θα συζητήσουν την προσεχή Τετάρτη οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί. Η κυβέρνηση επιθυμεί να επιτύχει την συρρίκνωση του κράτους κατά 30% που θα επιτευχθεί από την αναδιάρθρωση όλων ανεξαιρέτως των υπουργείων. Το σχέδιο συρρίκνωσης του κρατικού μηχανισμού θα γίνει μέσω διαδικασιών που προβλέπουν μεταξύ άλλων, αξιολόγηση των δομών τους, μαζικές καταργήσεις και συγχωνεύσεις οργανισμών του Δημοσίου, κατάργηση όλων των αμειβόμενων επιτροπών και την εξοικονόμηση πόρων από τις δαπάνες στέγασης των υπηρεσιών.

Πρόκειται για την εναλλακτική λύση που προτείνει η κυβέρνηση στο πλαίσιο των επιταγών της τρόικας, ώστε να αποφευχθούν απολύσεις στο Δημόσιο και να λειτουργήσει έτσι ως «ισοδύναμο μέτρο». Όπως κατέστη γνωστό μέσω του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Αντώνη Μανιτάκη, σύντομα ο Πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς θα αποστείλει και σχετική επιστολή σε όλα τα υπουργεία, στην οποία θα τονίζει τη σημασία της διοικητικής μεταρρύθμισης, για την οικονομία, τις επιχειρήσεις και τους πολίτες και θα ζητά από τους υπουργούς να επιταχύνουν τις σχετικές διαδικασίες. «Προσδοκώ αλλαγές στη διοίκηση» είπε ο Πρωθυπουργός, προσερχόμενος στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα και σημείωσε ότι η δημόσια διοίκηση θα πρέπει να γίνει πιο αξιοκρατική, για να λάβει στο ίδιο κλίμα την απάντηση από τον κ. Στουρνάρα: «Και το υπουργείο Οικονομικών προσδοκά στη διοικητική μεταρρύθμιση».

Κατόπιν όλων αυτών, αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή το σχέδιο «Πάγκαλου» και οι προτάσεις που έχουν υποβάλει διάφοροι φορείς για την κατάργηση ή τη συγχώνευση φορέων του Δημοσίου, να αξιοποιηθεί το έργο του πρώην υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Δημήτρη Ρέππα για την αλλαγή των οργανογραμμάτων των υπουργείων με τη κλείσιμο των οργανικών μονάδων που κρίνονται ως περιττές και να δοθεί έμφαση στη μείωση της γραφειοκρατίας.

newsbomb
Διαβάστε Περισσότερα » "Να μειωθούν οι δαπάνες σε όλα τα υπουργεία διαμηνύει το Υπ.Οικονομικών"

Κοζάνη: Μια νέα λίμνη γεννιέται

Μια νέα λίμνη ξεκίνησε να σχηματίζεται ανάμεσα στις περιοχές της Κοζάνης και των Γρεβενών, καθώς άρχισε η διαδικασία πλήρωσης του ταμιευτήρα του Ιλαρίωνα. Το νερό θα καλύψει μια έκταση 21,9 τετραγωνικών χιλιομέτρων παρασύροντας χωράφια, πρώην αγροτικές καλλιέργειες αλλά και τις μνήμες του τοπικού πληθυσμού.

Συγκεκριμένα, από χθες ξεκίνησε η τοποθέτηση δοκών έμφραξης στη σήραγγα εκτροπής του ποταμού Αλιάκμονα και πλέον τα νερά του άρχισαν να γεμίζουν σιγά - σιγά τον ταμιευτήρα. Η διαδικασία είναι πολύ αργή, καθώς οι ποσότητες των υδάτων μειώνονται τους θερινούς μήνες, ενώ σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών, το ύψος του νερού της λίμνης θα φτάσει στο επιθυμητό επίπεδο μέσα σε έξι με επτά μήνες, δηλαδή στις αρχές του 2013.

Τα οφέλη που θα προκύψουν από τη δημιουργία της είναι η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από το υδροηλεκτρικό φράγμα του Ιλαρίωνα, η υδροδότηση των γύρω περιοχών και η τουριστική αξιοποίηση του τόπου.

Σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Κοζάνης χαιρετίζει την έναρξη της διαδικασίας, κάνει λόγο για πολύ θετική εξέλιξη και έργο πολλαπλής ωφελιμότητας για την περιοχή, τη ΔΕΗ και την εθνική οικονομία. Παράλληλα επανέρχονται στην επικαιρότητα οι δράσεις τουριστικής αξιοποίησης της ευρύτερης περιοχής που επιθυμεί να υλοποιήσει η αυτοδιοίκηση.

real
Διαβάστε Περισσότερα » "Κοζάνη: Μια νέα λίμνη γεννιέται"

"Παθητικά" σπίτια με σχεδόν μηδενικές δαπάνες για ψύξη και θέρμανση

Μηδενικές, σχεδόν, δαπάνες ψύξης και θέρμανσης για όλον τον χρόνο και μηνιαίες δαπάνες κοινόχρηστων ...0,07-0,11 ευρώ/τετραγωνικό για θέρμανση-ψύξη και ζεστό νερό υπόσχονται τα παθητικά σπίτια.
Τα σπίτια αυτά «εκμεταλλεύονται» κάθε μορφή ενέργειας εντός τους -από τη θερμότητα που παράγει το ανθρώπινο σώμα μέχρι εκείνη από τον φούρνο μαγειρέματος και τους ηλεκτρικούς λαμπτήρες- καθώς το ισχυρό θερμομονωτικό τους περίβλημα και η μεγάλη αεροστεγανότητα διασφαλίζουν ότι δεν υπάρχουν θερμικές απώλειες και ότι αυτά εκμεταλλεύονται στο έπακρον τα θερμικά οφέλη.

Έτσι, διατηρούν στο εσωτερικό τους σταθερή θερμοκρασία 20 βαθμών Κελσίου και τα παραδοσιακά μέσα θέρμανσης χρειάζεται να επιστρατευτούν μόνο εάν οι ένοικοι επιθυμούν πιο ζεστό περιβάλλον (άνω των 20 βαθμών) ή αν απουσιάζουν από το σπίτι πολλές μέρες.

Χωρίς μούχλα και σκόνη…
Μάλιστα, η αεροστεγανότητα του κτηρίου είναι τέτοια, ώστε όχι απλά δεν κινδυνεύει από διαβρώσεις και ανάπτυξη μούχλας, αλλά περιορίζονται σημαντικά και οι ανάγκες ...ξεσκονίσματος, καθώς η σκόνη ελαχιστοποιείται, όπως εξηγεί στο ΑΜΠΕ ο πολιτικός μηχανικός τεχνικής εκπαίδευσης Στέφανος Χατζούλης, μέλος της ομάδας, που δημιουργεί τα ομάδα παθητικών σπιτιών στην Αγριά Βόλου, σε συνεργασία με το Διεθνές Ινστιτούτο Παθητικών Σπιτιών.

«Για πρώτη φορά επιχειρείται στην Ελλάδα τόσο τεκμηριωμένη διαδικασία σχεδιασμού και ελέγχου. Σκεφτείτε ότι για να ελέγξουμε την αεροστεγανότητα και τη θερμική απόδοση και να δούμε αν είναι σε παραλληλία με τη μελέτη χρησιμοποιούμε -μεταξύ άλλων- θερμικές κάμερες», σημειώνει ο κ.Χατζούλης.

Τα παθητικά σπίτια, προσθέτει, πρέπει να πληρούν πέντε βασικές αρχές: να έχουν ισχυρό θερμομονωτικό περίβλημα, μηδενικές «θερμογέφυρες», μεγάλη αεροστεγανότητα, άριστη ποιότητα και τοποθέτηση κουφωμάτων και κεντρικό αερισμό με ανάκτηση θερμοκρασίας άνω του 90%. Πρακτικά, το τελευταίο σημαίνει ότι αν έξω από το κτήριο η θερμοκρασία τείνει στους μηδέν βαθμούς Κελσίου και μέσα ο υδράργυρος δείχνει 20 C, τότε ο φρέσκος δροσερός αέρας εισάγεται στο οικοδόμημα, χωρίς να φέρει μαζί του... το κρύο (σε θερμοκρασία 19 βαθμών Κελσίου).

Άλλα πλεονεκτήματα; Σύμφωνα με τον κ.Χατζούλη, αυτά είναι το βελτιωμένο μικροκλίμα και άριστη ποιότητα ζωής εντός του κτηρίου (κατηγορία «comfort plus A»), πολύ σημαντική μείωση των δαπανών συντήρησης της οικοδομής και αύξηση της προστιθέμενης αξίας του ακινήτου. «Είναι σαν να ζεις σε ένα σπίτι με μονίμως κλειστά παράθυρα και άρα χωρίς σκόνη, φασαρία κτλ, αλλά με φως και φρέσκο αέρα», λέει χαρακτηριστικά.

140.000 «παθητικά» κτήρια παγκοσμίως
Σύμφωνα με τον κ.Χατζούλη, παγκοσμίως υπάρχουν ήδη περίπου 140.000 παθητικά κτήρια -είτε αποπερατωμένα είτε υπό κατασκευή είτε υπό μελέτη- αριθμός που αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά στα επόμενα χρόνια, καθώς διαπιστώνεται πλέον «έκρηξη» ενδιαφέροντος για αυτές τις οικολογικές και οικονομικές κατασκευές.

Μάλιστα, στην πρωτοπόρα -από αυτή την άποψη- Γερμανία λειτουργούν ήδη και παθητικά κτήρια παιδικών σταθμών. Μάλιστα, ήταν εκεί που διαπιστώθηκε ότι όταν οι ένοικοι απουσιάζουν, πχ, για το Σαββατοκύριακο (όπως τα παιδιά), η θερμοκρασία του χώρου πέφτει και έτσι αποφασίστηκε η πρώτη ώρα των «μαθημάτων» να αξιοποιηθεί για ήπια πρωινή γυμναστική, ώστε να παραχθεί θερμότητα!

Κόστος και χρόνος απόσβεσης
«Ένα παθητικό σπίτι είναι κατά 60-120 ευρώ/τμ ακριβότερο, σε σχέση με ένα συμβατικό, αλλά εάν προχωρήσεις σε αυτή την επένδυση χωρίς δάνειο, το κόστος αποσβένεται μέσα σε 3,5-4 χρόνια. Για τη μετατροπή ενός ήδη υφιστάμενου κτηρίου από συμβατικό σε παθητικό, το κόστος διαφοροποιείται είτε προς τα πάνω είτε προς τα κάτω, αναλόγως του κτηρίου», εξηγεί ο κ.Χατζούλης και προσθέτει ότι κάποιες από τις παρεμβάσεις του παθητικού σπιτιού μπορούν να χρηματοδοτηθούν από το πρόγραμμα «εξοικονομώ κατ΄οίκον».

Τί θα μπορούσαν να σημαίνει για την ελληνική οικονομία η στροφή στα παθητικά κτήρια; «Η Ελλάδα μπορεί να δώσει έμφαση σε αυτό τον τομέα, δεδομένου ιδίως ότι διαθέτει πάνω από 50 βιομηχανίες μονωτικών και εκατοντάδες βιομηχανίες κουφωμάτων, ενώ η πώληση της λογικής του comfort plus A μπορεί να δημιουργήσει νέα δεδομένα για τον ελληνικό τουρισμό και τα ξενοδοχεία. Επίσης, όπως αναφέρθηκε σε πρόσφατο παγκόσμιο συνέδριο, αν αναβαθμιστεί το υπάρχον κτηριακό δυναμικό της Γερμανίας, αυτό θα είναι αρκετό για να δημιουργηθεί απασχόληση για περίοδο 40 χρόνων», κατέληξε.

Σημειώνεται ότι τα παθητικά σπίτια στην Αγριά παρουσιάστηκαν πρόσφατα, σε εκδήλωση που διοργάνωσε η X-G Lab & Development, με τη στήριξη των PHI (Passive House Institute), iPHA (international Passive House Accosiation) και Z.E.P.H.I.R. (Zero Energy & Passive House Institute for Research).

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » ""Παθητικά" σπίτια με σχεδόν μηδενικές δαπάνες για ψύξη και θέρμανση"

Νέα μέτρα για τα φάρμακα προ των πυλών! Τι θα αλλάξει άμεσα η κυβέρνηση

Η συνεχώς αυξανόμενη φαρμακευτική δαπάνη, οι πιέσεις της τρόικα για άμεσες αλλαγές στην υπάρχουσα πολιτική αλλά και το μνημόνιο που προβλέπει δραστική ουσία και πολλά γενόσημα, οδηγούν τελικά την ηγεσία του υπουργείου Υγείας να εξετάζει να λάβει νέα μέτρα. Τι θα συζητηθεί σε ειδική σύσκεψη.

Στο τραπέζι πέφτουν σήμερα όλες οι προτάσεις για αλλαγές στη φαρμακευτική πολιτική προκειμένου να ελεγχθούν οι δαπάνες που το τελευταίο διάστημα έχουν αυξητικές τάσεις. Αυτό που εξετάζεται από το υπουργείο Υγείας και δεν κοινοποιείται προκειμένου να μην υπάρξουν αντιδράσεις αφορά στη δραστική ουσία.

Η τρόικα καιρό τώρα πιέζει να γίνεται συνταγογράφηση με βάσει τη δραστική ουσία, αν όχι για όλα τα φάρμακα τουλάχιστον να αυξηθούν οι σημερινές 10 βασικές κατηγορίες όπου το μέτρο εφαρμόζεται ήδη.
Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας δε βλέπει με καλό μάτι το μέτρο καθότι θα δημιουργούσε πολλά προβλήματα στην αλυσίδα διακίνησης των φαρμάκων γεγονός που θα έβλαπτε τελικά τους ασθενείς. Από την άλλη αντίθετοι στο μέτρο είναι τόσο οι γιατροί όσο και οι φαρμακευτικές εταιρείες, παράγοντες που υπολογίζονται από την οδό Αριστοτέλους.

Οι τελικές αποφάσεις πάντως αναμένεται να επισφραγισθούν τις επόμενες ημέρες εφόσον εξετασθούν και όλοι οι παράγοντες όπως αν το σύστημα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης αντέχει αυτή τη στιγμή μια τέτοια αλλαγή. Άλλωστε είναι σε εξέλιξη η διαδικασία για το διαγωνισμό μέσω του οποίου θα αγορασθεί μια νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα από όπου θα γίνεται ο χειρισμός των φαρμάκων για όλο το σύστημα Υγείας.

iatropedia
Διαβάστε Περισσότερα » "Νέα μέτρα για τα φάρμακα προ των πυλών! Τι θα αλλάξει άμεσα η κυβέρνηση"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news