facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012

Παράταση έως τις 31 Ιουλίου για την ηλεκτρονική υποβολή των δηλώσεων

Παρατείνεται μέχρι τις 31 Ιουλίου η προθεσμία για την ηλεκτρονική υποβολή των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος, με απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών Γιώργου Μαυραγάνη, ο οποίος σε ανακοίνωσή του σημειώνει ότι πρόκειται για την τελευταία παράταση.

Αυτό προβλέπει απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών Γιώργου Μαυραγάνη, ενώ στην ανακοίνωσή του το υπουργείο σημειώνει ότι ο χρόνος και ο τρόπος πληρωμής του φόρου δεν εξαρτώνται από την ημερομηνία υποβολής αφού όλες οι δηλώσεις που θα υποβληθούν μέχρι την πιο πάνω καταληκτική ημερομηνία θα έχουν την ίδια μεταχείριση.

Το υπουργείο Οικονομικών καλεί τους λογιστές και τα οργανωμένα λογιστικά γραφεία να μεριμνήσουν, τόσο για την σωστή κατανομή του χρόνου υποβολής δηλώσεων, όσο και για την ενημέρωση των φορολογουμένων για τις αρνητικές επιπτώσεις της μη ή της εκπρόθεσμης υποβολής δηλώσεων.

Το υπουργείο σημειώνει ότι παρά το γεγονός ότι ήδη ο ρυθμός υποβολής δηλώσεων στα ηλεκτρονικά συστήματα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) είναι υπερδιπλάσιος του περυσινού, τα συστήματα έχουν ανταποκριθεί πλήρως.

Παρατείνεται έως 31 Ιουλίου και η προθεσμία για την υπαγωγή στη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το δημόσιο. Το υπουργείο Οικονομικών, κατόπιν αιτημάτων φορολογουμένων οι όποιοι επιθυμούν να ενταχθούν στις ρυθμίσεις των ληξιπρόθεσμων αλλά δεν μπορούν να ανταποκριθούν οικονομικά, λόγω του ότι οι αποδοχές τους καταβάλλονται στο τρίτο δεκαήμερο του μήνα, ανακοίνωσε την παράταση της προθεσμίας που έληγε στις 16 Ιουλίου.

Το υπουργείο διευκρινίζει επίσης ότι τόσο για τις δηλώσεις φόρου εισοδήματος όσο και για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων δεν πρόκειται να δοθεί νέα παράταση. Επίσης, παρατείνεται και η υποβολή Ε9 έως 30 Νοεμβρίου 2012.

Διαβάστε Περισσότερα » "Παράταση έως τις 31 Ιουλίου για την ηλεκτρονική υποβολή των δηλώσεων"

Αυξήσεις 29,8% στα τιμολόγια της ΔΕΗ δείχνουν τα κοστολογικά στοιχεία

Eπιτακτικά τίθεται για τη νέα πολιτική ηγεσία του YΠEKA το θέμα της αύξησης των τιμολογίων ηλεκτρικού ρεύματος, καθώς εμφανίζεται από όλους τους φορείς ως η προφανής λύση για την επίλυση του προβλήματος της αγοράς ενέργειας. Mετά τον ΛAΓHE και την εισήγησή του για αύξηση στο Tέλος AΠE προκειμένου να καλυφθεί το διαρκώς αυξανόμενο έλλειμμα των 250 εκατ. ευρώ, η ΔEH καταθέτει κοστολογικά στοιχεία στη PAE για το τρέχον έτος, από τα οποία προκύπτει αύξηση τιμολογίων της τάξης του 29,8%. Mε δεδομένο ότι οι προηγούμενες προτάσεις της ΔEH όταν διαμορφώνονταν οι αποφάσεις για τις αυξήσεις που τέθηκαν σε ισχύ από τις αρχές του έτους, για μεσοσταθμική αύξηση τουλάχιστον στα επίπεδα του 15% δεν εισακούστηκαν, με τα γνωστά αποτελέσματα στην κερδοφορία της επιχείρησης και στη ρευστότητά της, η νέα πολιτική ηγεσία του YΠEKA δεν έχει πολλά περιθώρια αποφυγής σκληρών αποφάσεων. Oι προηγούμενες αυξήσεις περιορίστηκαν μεσοσταθμικά στο 9,2% και από το ποσοστό αυτό μόνο το 1,1% ήταν το καθαρό έσοδο της ΔEH. Tο υπόλοιπο αφορούσε σε αυξήσεις του κόστους στις υπηρεσίες Kοινής Ωφέλειας (3,5%) και σε φόρους (2,6% EΦK στο φυσικό αέριο, 0,9 σε μεταβολή του τέλους λιγνίτη και 1,1 % ΦΠA).

Eτσι η ΔEH βρέθηκε πολύ σύντομα, όπως ο ίδιος ο κ. Παπακωνσταντίνου ως αρμόδιος υπουργός είχε προειδοποιήσει το υπουργικό συμβούλιο που ενέκρινε τις αυξήσεις, να μην μπορεί να ανταποκριθεί στις δανειακές της υποχρεώσεις και να πληρώσει προμηθευτές.

H πλήρης κατάρρευση, όπως είναι γνωστό, αποφεύχθηκε με πυροσβεστικά μέτρα, όπως η παρακράτηση εσόδων από το Eιδικό Tέλος Aκινήτων, η επιστροφή φόρων και προσφάτως η έκδοση δανείου από το Tαμείο Παρακαταθηκών και Δανείων. Tο δάνειο αυτό έδωσε σύμφωνα με πληροφορίες τη δυνατότητα στην επιχείρηση να καταβάλει κανονικά τη μισθοδοσία των εργαζομένων, αφού το ταμείο είχε κυριολεκτικά στεγνώσει. Eφτασε δε να δανείζεται με επιτόκιο πιστωτικής κάρτας, όπως φάνηκε από το δάνειο που χορήγησε η Aγροτική Tράπεζα για την αναχρηματοδότηση παλαιότερου δανείου.

O διευθύνων σύμβουλος της επιχείρησης Aρθούρος Zερβός έχει ενημερώσει αναλυτικά τη νέα πολιτική ηγεσία του YΠEKA για το σύνολο των προβλημάτων τόσο της ΔEH όσο και της αγοράς ηλεκτρισμού συνολικά. O ίδιος θεωρεί απαραίτητη προϋπόθεση την αύξηση των τιμολογίων ηλεκτρικού ρεύματος για τη βιωσιμότητα της επιχείρησης αλλά και την επίλυση του γενικότερου προβλήματος ρευστότητας της αγοράς ενέργειας. Δεν πρόκειται βεβαίως, όπως τόνισε στο περιθώριο της αναβληθείσας για σήμερα γενικής συνέλευσης των μετόχων, να προτείνει αυξήσεις, αφού τέτοιες αποφάσεις δεν είναι στις αρμοδιότητές του.

Eκτιμά επίσης, ότι υπάρχει δυνατότητα οι αυξήσεις να περιοριστούν στα επίπεδα του 5% και το έσοδο για τη ΔEH να μεγιστοποιηθεί με μέτρα που θα διορθώνουν στρεβλώσεις της αγοράς αλλά και θα περιορίζουν τη φορολόγηση του ηλεκτρικού ρεύματος.

Aναπόφευκτες θεωρεί τις αυξήσεις ηλεκτρικού ρεύματος και η PAE. Tο θέμα φέρεται να συζητήθηκε στην εφ’ όλης της ύλης συνάντηση που είχε χθες ο υφυπουργός Eνέργειας κ. Aσημάκης Παπαγεωργίου με τον πρόεδρο της Pυθμιστικής Aρχής κ. Nίκο Bασιλάκο. H πολιτική ηγεσία του YΠEKA φέρεται, σύμφωνα με πληροφορίες αποφασισμένη να λάβει οριστικές αποφάσεις για τα κρίσιμα θέματα της ενέργειας το αργότερο μέχρι το τέλος Iουλίου. Σε ό,τι αφορά τα τιμολόγια θα πρέπει να συνεκτιμήσει τα μηδενικά περιθώρια επιβάρυνσης των καταναλωτών λόγω της ύφεσης που αποτυπώνονται και στις συσσωρευμένες ανεξόφλητες οφειλές προς τη ΔEH ύψους 1,2 δισ. ευρώ. Mια λύση, που σύμφωνα με την αγορά μπορεί να δώσει διέξοδο στη ΔEH χωρίς να επιβαρύνει τους καταναλωτές είναι ο συνδυασμός ακόμη και μεγάλων αυξήσεων με παράλληλη αποσύνδεση του λογαριασμού ρεύματος από φόρους και τέλη υπέρ τρίτων, που αντιπροσωπεύουν σχεδόν το 40% του τελικού ποσού μιας μεσαίας κατανάλωσης.

kathimerini
Διαβάστε Περισσότερα » "Αυξήσεις 29,8% στα τιμολόγια της ΔΕΗ δείχνουν τα κοστολογικά στοιχεία"

Aναφορά Σγουρού στον Εισαγγελέα για τα χρέη του ΕΔΣΝΑ

Οι συνθήκες λειτουργίας και τα υπέρογκα χρέη του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ) αποτελούν το περιεχόμενο της αναφοράς που κατέθεσε ο Περιφερειάρχης Αττικής και πρόεδρος του Συνδέσμου, Γ. Σγουρός στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ι. Τέντε.

Ο περιφερειάρχης ζήτησε τη συνδρομή της Δικαιοσύνης προκειμένου να εντοπισθούν ευθύνες για τα χρέη του ΕΔΣΝΑ, τα οποία ανέρχονται σε 83 εκατ. ευρώ, αλλά και να εντοπισθούν πράξεις ή παραλείψεις που οδήγησαν τον Σύνδεσμο στο σημερινό οικονομικό αδιέξοδο.

Όπως είπε ο κ. Σγουρός, τα χρέη είναι τεράστια, διογκώνονται καθημερινά και υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να διακόψει ο Σύνδεσμος τη λειτουργία του, είτε επειδή είναι απλήρωτη η εταιρεία που διαχειρίζεται τον αποτεφρωτήρα των νοσοκομειακών αποβλήτων και την ταφή των σκουπιδιών στον ΧΥΤΑ Φυλής, είτε επειδή δεν θα υπάρχουν χρήματα για τη μισθοδοσία των εργαζομένων.

Στην Εισαγγελία αναμένεται επίσης να διαβιβαστεί, μόλις ολοκληρωθεί, το πόρισμα του Σώματος Ορκωτών Ελεγκτών, που διενεργούν διαχειριστικό έλεγχο.

Παράλληλα, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ιωάννης Τέντες διαβίβασε στην προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Ελένη Ράικου την αναφορά του περιφερειάρχη Αττικής σχετικά με το πρόβλημα των σκουπιδιών στο Λεκανοπέδιο της Αττικής.

newpost
Διαβάστε Περισσότερα » "Aναφορά Σγουρού στον Εισαγγελέα για τα χρέη του ΕΔΣΝΑ"

Για δυναμικές κινητοποιήσεις "άνευ προηγουμένου" προειδοποιούν οι νοσοκομειακοί γιατροί

«Κάθε απόπειρα να περικοπεί εκ νέου το μισθολόγιο των νοσοκομειακών γιατρών θα προκαλέσει κινητοποιήσεις που δεν θα έχουν προηγούμενο», προειδοποιεί ο πρόεδρος...

της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας, Δ. Βαρνάβας.

Ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ, υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει «να περικόψει το μισθολόγιο των γιατρών ΕΣΥ κατά 12%, το οποίο αντανακλώμενο και στις εφημερίες σημαίνει περικοπή 24% στις απολαβές των γιατρών, απολαβές που έχουν ήδη υποστεί μείωση 40% από την εφαρμογή των Μνημονίων».

Ο κ. Βαρνάβας ρωτά, εάν «πιστεύει άραγε ο κ. Σαμαράς ότι μπορεί να ανορθώσει το σύστημα υγείας εξαθλιώνοντας οικονομικά τους γιατρούς; Πιστεύει πως οι πολίτες της χώρας θα έχουν ίση μεταχείριση με τη δική του, όταν τα νοσοκομεία δεν διαθέτουν υλικά για επεμβάσεις και τρόφιμα για ασθενείς» και καλεί τον πρωθυπουργό να ζητήσει από τον υπουργό Οικονομικών κ. Στουρνάρα «να πάψει τη διαρροή σεναρίων περικοπής του ειδικού ιατρικού μισθολογίου».

thestival
Διαβάστε Περισσότερα » "Για δυναμικές κινητοποιήσεις "άνευ προηγουμένου" προειδοποιούν οι νοσοκομειακοί γιατροί"

"Κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει"...στην Ιατρική Σχολή!

Όχι μόνο "αθώωσαν" μεγαλογιατρούς που ελέγχονται για την δράση τους, αλλά ζήτησαν και την αναβάθμιση του ενός

Κόντρα στην κοινή λογική και το αίσθημα δικαίου που θα έπρεπε να διέπει την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης, η Γενική Συνέλευση του Τμήματος, που συνήλθε την Τετάρτη, όχι μόνο δεν παρέπεμψε δύο γιατρούς της γυναικολογικής κλινικής στο Πειθαρχικό Συμβούλιο, με βάση την σχετική εισήγηση, αλλά ζήτησε κιόλας από το Δ.Σ του ΠΑΓΝΗ να ορίσει ως Διευθυντή της Κλινικής τον ένα εξ' αυτών!

Παρά το γεγονός ότι στην Γενική Συνέλευση κατατέθηκε το πόρισμα της Επιτροπής Ηθικής και Δεοντολογίας της Ιατρικής Σχολής, το οποίο ουσιαστικά "κατακεραύνωνε" του δύο γιατρούς για πεπραγμένα τους, ζητώντας την παραπομπή τους , τα μέλη της Συνέλευσης αποφάσισαν να μην τους παραπέμψουν, αναγκάζοντας τον Πρόεδρο της Επιτροπής και Διευθυντή της ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ Δημήτρη Γεωργόπουλο να υποβάλλει την οριστική και αμετάκλητη παραίτηση του.

Μάλιστα, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργόπουλος στην επιστολή παραίτησης : "Η συνέχιση λειτουργίας της Επιτροπής μόνο ως ανέκδοτο μπορεί να εκληφθεί "

cretalive
Διαβάστε Περισσότερα » ""Κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει"...στην Ιατρική Σχολή!"

Πρώτα απογραφή και μετά σύνταξη

Για 15.781 συνταξιούχους του Δημοσίου Οδηγίες για την απογραφή 15.781 συνταξιούχων του Δημοσίου που δεν απεγράφησαν έως τις 15 Ιουνίου 2012 έδωσε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Χρ. Σταϊκούρας.

Σύμφωνα με σχετική εγκύκλιο, οι συνταξιούχοι του Δημοσίου που δεν έχουν απογραφεί μέχρι 13 Ιουλίου στις τράπεζες και μέχρι 17 Ιουλίου 2012 στις Υπηρεσίες Δημοσιονομικού Ελέγχου του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους και στην Υπηρεσία Συντάξεων, δεν θα βρουν στον τραπεζικό τους λογαριασμό τις συντάξεις Αυγούστου και Σεπτεμβρίου 2012 (πληρωτέες στις 24 Ιουλίου 2012 και στις 24 Αυγούστου 2012 αντίστοιχα).

Αντί για αυτό και μόνο για τους δύο αυτούς μήνες θα τους αποσταλεί με το ταχυδρομείο μετά τις παραπάνω ημερομηνίες, στη διεύθυνση που έχουν δηλώσει στην Υπηρεσία Συντάξεων, ειδική εντολή πληρωμής που εξοφλείται στην τράπεζά τους, σε οποιοδήποτε υποκατάστημα, αφού προηγουμένως απογραφούν.

Σε όσους δεν απογραφούν και με αυτή τη συμπληρωματική διαδικασία μέχρι 14 Σεπτεμβρίου 2012 θα αναστέλλεται η καταβολή της σύνταξής τους.

Από τις 14 Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσει και η αναζήτηση των αχρεωστήτως καταβληθεισών συντάξεων με επιβολή των προβλεπόμενων προστίμων και θα κινηθεί η ποινική διαδικασία για όσους με δόλο εισέπραξαν τις συντάξεις αυτές.

Τέλος, με απόφαση του κ. Σταϊκούρα από το 2013 για τους λαμβάνοντες σύνταξη από το Δημόσιο αρχίζουν τακτικοί (ανά εξάμηνο) δειγματοληπτικοί έλεγχοι, ενώ από το 2015 θα αρχίσει και ανά πενταετία τακτική απογραφή.

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Πρώτα απογραφή και μετά σύνταξη"

ΕΣΕΕ: Να εξοφληθούν κατά προτεραιότητα οι φαρμακοποιοί του Πειραιά

Την, κατά προτεραιότητα, εξόφληση των φαρμακοποιών του Πειραιά ζητά η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου, με επιστολή της προς τον ΕΟΠΥΥ και τα αρμόδια υπουργεία.

Όπως σημειώνεται στην επιστολή, το κρίσιμο χρονικό διάστημα της απεργίας, οι φαρμακοποιοί του Πειραιά πήραν στις πλάτες τους όλο το λεκανοπέδιο. Σήκωσαν, στωικά, το βάρος του μισού πληθυσμού της χώρας, με ιδιαίτερη αυταπάρνηση, μέσα σε άθλιες συνθήκες τόσο για αυτούς όσο και για τον κόσμο που περίμενε, ξεπερνώντας κατά πολύ τα όρια τόσο των προσωπικών και οικονομικών τους δυνατοτήτων όσο και των φαρμακείων τους, υπογραμμίζεται στην επιστολή. Η ΕΣΕΕ, μεταφέροντας το αίτημα των συναδέλφων εμπόρων από όλο το λεκανοπέδιο, ζητάε από το κάθε αρμόδιο Ταμείο την κατά προτεραιότητα εξόφληση των δικών τους απαιτήσεων έναντι του Δημοσίου, με την πρώτη ευκαιρία που θα δοθεί, στον ΕΟΠΥΥ και στα άλλα Ταμεία, η δυνατότητα εξόφλησης μέρους ή του συνόλου των οφειλομένων.

«Η υλοποίηση του αιτήματος μας θα είναι ελάχιστη αναγνώριση για το δύσκολο έργο που οικειοθελώς ανέλαβαν οι Πειραιώτες φαρμακοποιοί την κρίσιμη στιγμή, όταν οι αντίστοιχοι συνάδελφοί τους της Αθήνας παρατηρούσαν το θέαμα και τις επιπτώσεις του, ολοκληρωτικά απαθείς. Είναι μια χρυσή ευκαιρία για το κράτος να επιβραβεύσει, χωρίς κόστος για το ίδιο, μία ομάδα επαγγελματιών, που μέσα σε εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες, κράτησαν ζωντανό το σύστημα υγείας της χώρας και διέσωσαν την αξιοπρέπεια του λειτουργήματος του φαρμακοποιού» καταλήγει η επιστολή.

Στο μεταξύ, η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου χαιρετίζει τη σύσταση του Ελληνικού Συνδέσμου Ηλεκτρονικού Εμπορίου (GRECA) και τη θεωρεί ιδιαίτερα σημαντική, δεδομένου ότι έρχεται να καλύψει ένα υπαρκτό κενό στον χώρο του ηλεκτρονικού εμπορίου.

Αυτό, το αναφέρει σε ανακοίνωσή της διότι στις μέρες μας, το ηλεκτρονικό εμπόριο εξελίσσεται ραγδαία και οι καταναλωτές επιλέγουν, πλέον, περισσότερο συγκροτημένα και αποφασιστικά τις διαδικτυακές αγορές. Αυτό αποδεικνύεται και από τα στοιχεία του εργαστηρίου ηλεκτρονικού εμπορίου του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών ELTRUN, σύμφωνα με τα οποία, ο τζίρος από τις διαδικτυακές συναλλαγές, το 2011, ανήλθε στο ποσό των 1,7 δισ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 35% σε σχέση με το 2010, αναδεικνύοντας, έτσι, το ηλεκτρονικό εμπόριο σε έναν από τους πιο αναπτυσσόμενους κλάδους στην Ελλάδα.

Η ΕΣΕΕ σημειώνει ότι σκοπεύει να συνεργαστεί ενεργά με το σύνδεσμο, ώστε οι παραδοσιακές εμπορικές επιχειρήσεις να αναπτύξουν ηλεκτρονικές υπηρεσίες πωλήσεων, προς όφελος του ελληνικού εμπορίου και της εθνικής οικονομίας γενικότερα.

Διαβάστε Περισσότερα » "ΕΣΕΕ: Να εξοφληθούν κατά προτεραιότητα οι φαρμακοποιοί του Πειραιά"

Ο ξάδελφος του Ακη Τσοχατζόπουλου δηλώνει έτοιμος να μιλήσει

Συμπληρωματική απολογία ζήτησε να δώσει ο προφυλακισμένος για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, Νίκος Ζήγρας, ξάδελφος του Ακη Τσοχατζόπουλος και «δεξί του χέρι», κατά το κατηγορητήριο, στη διαδρομή των χρημάτων από τις προμήθειες των εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Ο Νίκος Ζήγρας ζήτησε να απολογηθεί συμπληρωματικά στον ανακριτή της υπόθεσης, καθώς τον περασμένο Απρίλιο που βρέθηκε στο ανακριτικό γραφείο μετά τη σύλληψή του είχε δώσει τυπικά απολογία επικαλούμενος το δικαίωμα σιωπής.

Ο Νίκος Ζήγρας φέρεται ότι ήταν ο διαχειριστής των χρημάτων του Άκη Τσοχατζόπουλου και ο άνθρωπος που διαχειριζόταν τις εξωχώριες εταιρίες μέσω των οποίων κινούνταν οι παράνομες αμοιβές του πρωταγωνιστή της υπόθεσης.

Ο προσωρινά κρατούμενος επιχειρηματίας, αλλά και ο επίσης προφυλακισμένος επιχειρηματίας Γιώργος Σαχπατζίδης, έχουν υποβάλει αιτήσεις για την αποφυλάκισή τους οι οποίες αναμένεται να κριθούν τις επόμενες ημέρες από τον ανακριτή.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Ο ξάδελφος του Ακη Τσοχατζόπουλου δηλώνει έτοιμος να μιλήσει"

ALPHA BANK: Ελληνική Οικονομία Η χίμαιρα της επαναδιαπραγμάτευσης

Εντονη κριτική στου πολιτικούς της χώρας ασκεί η Alpha Bank σε ανάλυσή της, υπογραμμίζοντας ότι παραμένουν ανυποψίαστοι για τους κινδύνους κατάρρευσης που ελλοχεύουν.

Στην εβδομαδιαία της ανάλυση η τράπεζα σημειώνει χαρακτηριστικά: «Σε ένα διεθνές περιβάλλον οξυμένης αβεβαιότητας, επιχειρείται, σήμερα, μια ανάσχεση της δημοσιονομικής προσαρμογής, παρά την πρόοδο που σημειώνεται στην εκτέλεση του Προϋπολογισμού το Α΄ εξάμηνο του 2012 και παρά την ανάγκη για επιτάχυνση της λήψης μέτρων λόγω των καθυστερήσεων που έφερε η κυβερνητική απραξία κατά την περίοδο των εκλογικών αναμετρήσεων».

Επίσης, οι οικονομολόγοι της τράπεζας σημειώνουν ότι «θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι χωρίς να αποκατασταθεί η αξιοπιστία της χώρας, καμία επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου δεν είναι εφικτή».

Σύμφωνα πάλι με την Alpha Bank, η επαναδιαπραγμάτευση θα είχε έννοια εάν περιοριζόταν σε μέτρα τόνωσης της αναπτυξιακής διαδικασίας ώστε να ελαφρυνθεί το κόστος της προσαρμογής, που, σε κάθε περίπτωση είναι απαραίτητη να γίνει.

Η ανάλυση της τράπεζας έχει ως εξής:

«Ουδέποτε τόσοι πολλοί έχουν επενδύσει τόσα πολλά σε μια ιδέα (της επαναδιαπραγμάτευσης) που έχει τόσο αβέβαια απόδοση. Η επαναδιαπραγμάτευση είναι σήμερα το τελευταίο καταφύγιο εκείνων που, αντί να κάνουν την δουλειά τους για να βγει η χώρα μια ώρα γρηγορότερα από την κρίση, αρκούνται σε εύκολες και μαγικές λύσεις. Εμφανιζόμεθα διεθνώς ως κακομαθημένα παιδιά που δεν θέλουν να μεγαλώσουν και να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Πιστεύουμε λανθασμένα ότι τα προβλήματά μας πρέπει να επιλυθούν από άλλους. Η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχισθεί. Δεν μπορεί να λοιδορείται ο Υπουργός Οικονομικών που, από τα τάρταρα της εθνικής απαξίας, προσπαθεί να αποκαταστήσει το κύρος της χώρας. Η επαναδιαπραγμάτευση έχει έννοια μόνο μεταξύ αξιόπιστων συνομιλητών, που μπορούν να δεσμεύουν τις χώρες τους και να πραγματοποιούν τις υποσχέσεις που δίνουν.

Το πολιτικό προσωπικό που διαφεντεύει τις τύχες της χώρας παραμένει εν πολλοίς ανυποψίαστο για τους κινδύνους κατάρρευσης που ελλοχεύουν, εάν δεν συνεχισθεί με συνέπεια η εφαρμογή του προγράμματος προσαρμογής. Η κυβερνητική πλειοψηφία κυβερνά με πρόγραμμα τις προεκλογικές εξαγγελίες των διαφόρων κομμάτων που την απαρτίζουν και που στην πλειονότητά τους συνιστούν ανατροπή των συμφωνηθέντων με τις χώρες που χρηματοδοτούν τα ελλείμματά μας.

Η αντιπολίτευση υπερθεματίζει επιδιώκοντας την επαναφορά στα προ Μνημονίου δεδομένα. Η όλη κατάσταση θυμίζει το γνωστό ανέκδοτο με τον λαγό και το λιοντάρι. Σε ένα διεθνές περιβάλλον οξυμένης αβεβαιότητας, επιχειρείται, σήμερα, μια ανάσχεση της δημοσιονομικής προσαρμογής, παρά την πρόοδο που σημειώνεται στην εκτέλεση του Προϋπολογισμού το Α΄ εξάμηνο του 2012 και παρά την ανάγκη για επιτάχυνση της λήψης μέτρων λόγω των καθυστερήσεων που έφερε η κυβερνητική απραξία κατά την περίοδο των εκλογικών αναμετρήσεων.

Η επαναδιαπραγμάτευση εστιάζεται στην επιμήκυνση της περιόδου προσαρμογής και στην αντικατάσταση συμφωνηθέντων μέτρων με άλλα ισοδύναμης απόδοσης. Με την επιμήκυνση, όμως, μετατίθεται χρονικά και η έλευση της ανάκαμψης της οικονομίας, καθώς η όποια τόνωση της ζήτησης θα είναι αναιμική και δεν πρόκειται αφεαυτής να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη και να οδηγήσει σε ανάληψη επενδυτικών πρωτοβουλιών.

Η δε αναζήτηση ισοδύναμων μέτρων συνιστά το ισοδύναμο της αναζήτησης του Ιερού Δισκοπότηρου, ως εάν τα εναλλακτικά μέτρα αυτά να είναι ανώδυνα και να μην έχουν υφεσιακές επιπτώσεις που έχουν τα υπό αντικατάσταση μέτρα. Τα ισοδύναμα δεν είναι πανάκεια. Κορυφαίο διαχρονικά ισοδύναμο είναι οι δαπάνες του Προϋπολογισμού Δημοσίων Επενδύσεων, που αν και έχουν άμεσο αναπτυξιακό χαρακτήρα, περικόπτονται για να συνεχίσουν να χρηματοδοτούνται οι καταναλωτικές δαπάνες του δημοσίου.

Τα περισσότερα μέτρα οριζόντιας επίπτωσης που έχουν συμφωνηθεί είναι λύσεις ανάγκης επειδή υπάρχει δυστοκία στην εξεύρεση μέτρων ισοδύναμης απόδοσης ή δεν προτείνονται μέτρα όπου να διαφοροποιείται η επίπτωση αναλόγως επιπέδου εισοδήματος, εξειδίκευσης και/ή ευθύνης των θιγομένων.

Επιτέλους, πρέπει να ειπωθεί ευθαρσώς ότι καλώς γίνεται η μείωση της σπατάλης και η εξάλειψη της διαφθοράς στην υγεία και στην φαρμακευτική δαπάνη, καλώς μεθοδεύεται η αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου καυσίμων με την εξίσωση των φόρων στο πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης, καλώς επιδιώκεται η αύξηση της φορολογίας στην περιουσία από το παρόν αντικοινωνικά χαμηλό επίπεδο με την επιβολή του αποτελεσματικού τέλους ακινήτων μέσω λογαριασμού ΔΕΗ, καλώς έγινε η μείωση του αφορολογήτου στις 5.000 ευρώ για να παταχθεί η φοροδιαφυγή, καλώς μειώνονται οι αποδοχές στα ειδικά μισθολόγια (αλήθεια ποιοι είναι οι εργαζόμενοι ενός κατώτερου θεού των οποίων οι αμοιβές θα περικοπούν για να διασωθούν τα ειδικά μισθολόγια ή πως θα αυξηθεί το επίδομα ανεργίας εάν δεν απελευθερωθούν πόροι;), καλώς καταργούνται οι φοροαπαλλαγές και τα ειδικά καθεστώτα προς προνομιούχους, καλώς μπαίνει φρένο στην ληστρική επιδρομή επιτηδείων στα κοινωνικά επιδόματα, καλώς μπαίνει τέλος στις πλασματικές γεωργικές αποζημιώσεις, καλώς επιχειρείται η κατάργηση προνομίων των κλειστών επαγγελμάτων για να μειωθεί το κόστος συναλλαγών, κ.ο.κ.

Γιατί όλα αυτά, σε τελευταία ανάλυση, δεν είναι τίποτα άλλο παρά απόδειξη της ιδιοκτησίας του προγράμματος προσαρμογής από την κυβέρνηση.

Θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι χωρίς να αποκατασταθεί η αξιοπιστία της χώρας, καμία επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου δεν είναι εφικτή. Η επαναδιαπραγμάτευση θα είχε έννοια εάν περιοριζόταν σε μέτρα τόνωσης της αναπτυξιακής διαδικασίας ώστε να ελαφρυνθεί το κόστος της προσαρμογής που, σε κάθε περίπτωση, είναι απαραίτητη να γίνει.

Η κυβέρνηση θα έπρεπε να κατευθύνει όλο τον επαναδιαπραγματευτικό ενθουσιασμό της στην επανεκκίνηση των έργων υποδομής που έχουν σταματήσει με χρήση νέων πόρων και χρηματοοικονομικών εργαλείων, στην άμεση απορρόφηση των πόρων των διαρθρωτικών ταμείων με καινοτόμους τρόπους, στην προσέλκυση ξένων επενδύσεων μέσω των αποκρατικοποιήσεων και μέσω εξασφάλισης εγγυήσεων για την έκδοση καλυμμένων ομολόγων για έργα υποδομής, στην ανακούφιση της ανεργίας μέσω χρονικής επέκτασης της καταβολής του επιδόματος ανεργίας και μέσω ενεργητικών δράσεων μείωσης της ανεργίας των νέων και των μακροχρόνια ανέργων, κ.ο.κ. Αυτά είναι που θα σηματοδοτήσουν την ανάκαμψη και θα οδηγήσουν στην αντίστροφη μέτρηση για την επαναφορά της αναπτυξιακής ομαλότητας στην οικονομία.

Σε κάθε περίπτωση, η όποια προσπάθεια για επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου δεν θα πρέπει να θέτει σε κίνδυνο το χρονοδιάγραμμα της καταβολής των επόμενων δόσεων της χρηματοδοτικής βοήθειας. Αυτό θα δημιουργούσε σημαντικές καθυστερήσεις όσον αφορά στην ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών, την πληρωμή των ληξιπροθέσμων οφειλών του δημοσίου προς τις ιδιωτικές επιχειρήσεις ύψους 6,8 δισ. ευρώ, και την αποπληρωμή των εντόκων γραμματίων ύψους 9,1 δισ. ευρώ. Χωρίς τις ανωτέρω εισροές, και την γενικότερη ενίσχυση της ρευστότητας που θα επέφεραν, η επανεκκίνηση της αναπτυξιακής διαδικασίας θα καθυστερούσε, απομακρύνοντας έτη περαιτέρω την ανάκαμψη της οικονομίας.»

ALPHA BANK: Εβδομαδιαίο Δελτίο Οικονομικών Εξελίξεων
Διαβάστε Περισσότερα » "ALPHA BANK: Ελληνική Οικονομία Η χίμαιρα της επαναδιαπραγμάτευσης"

Νέος γύρος καταθέσεων για την Siemens

Κατηγορητήρια σε βάρος πρώην στελεχών της μητρικής Siemens..., συντάσσουν οι εφέτες ειδικοί ανακριτές της υπόθεσης των λεγόμενων «μαύρων ταμείων» για σκέλος της μεγάλης δικογραφίας που αφορά συμβάσεις του ΟΤΕ.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, οι τρεις εφέτες που χειρίζονται την μεγάλη υπόθεση διαφθοράς, προτίθενται τον Σεπτέμβριο να αποστείλουν κλήσεις σε απολογία σε πρόσωπα που κατείχαν υψηλές θέσεις στη μητρική Siemens για κατηγορίες που αφορούν τη σύμβαση 8002 του ΟΤΕ για ψηφιοποίηση των κέντρων του και τις επεκτάσεις της που φέρονται να προκάλεσαν ζημία του Δημοσίου.

Οι κλήσεις που ετοιμάζονται, θα σταλούν σε περισσότερα από δέκα πρόσωπα, πρώην υψηλόβαθμα στελέχη της Siemens που εμπλέκονται με αποφάσεις και ενέργειες του τμήματος τηλεπικοινωνιών του γερμανικού κολοσσού, την περίοδο 1998 έως και 2004. Μεταξύ αυτών και οι πολύ γνωστοί από τις καταθέσεις τους για την ελληνική υπόθεση, Ράινχαρτ Σίκατσεκ και Μάικλ Κουτσενρόιτερ.

Το περίπου 50 σελίδων κατηγορητήριο που συντάσσεται για τα πρώην στελέχη της μητρικής Siemens, αφορά τα αδικήματα της δωροδοκίας και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, αδικήματα που αφορούν και τους ημεδαπούς κατηγορούμενους στην υπόθεση του ΟΤΕ.

Όσον αφορά τα υπόλοιπα σκέλη της ογκώδους δικογραφίας, οι Εφέτες αναμένουν την ολοκλήρωση της πραγματογνωμοσύνης για το σύστημα C4I, ώστε να προσδιοριστεί αν και πόση ζημιά προκλήθηκε στο Δημόσιο από την προμήθεια και την εγκατάστασή του.

Στην υπόθεση των αντιπυραυλικών συστημάτων Patriot, έχουν ολοκληρωθεί οι μαρτυρικές καταθέσεις, κυρίως από στρατιωτικούς. Κατά τις πληροφορίες μάλιστα στο Εφετείο οι εν λόγω μάρτυρες φέρονται να υποστηρίζουν ότι η αγορά του όπλου ήταν η ενδεδειγμένη για την χώρα. Για το σκέλος αυτό, εδώ και 18 μήνες οι ανακριτές αναμένουν απαντήσεις επί συγκεκριμένου ερωτηματολογίου που έχουν στείλει στον κ. Σίκατσεκ, αλλά και υπόμνησής τους που ακολούθησε.

Τέλος εν αναμονή των απαντήσεων των αρμενικών αρχών επί αιτημάτων δικαστικής συνδρομής που έχουν αποσταλεί από το Εφετείο για την υπόθεση της ΑΡΜΕΝΤΕΛ βρίσκονται εδώ και αρκετούς μήνες οι ανακριτές.

ethnos
Διαβάστε Περισσότερα » "Νέος γύρος καταθέσεων για την Siemens"

Πρέπει να φορολογείται το πλεόνασμα κι όχι το υστέρημα των φορολογουμένων!

Το Κράτος στην προσπάθειά του να αποκτήσει άμεσα και εύκολα έσοδα, χωρίς να απαιτούνται πολλές θυσίες και ενέργειες από το ίδιο, επέβαλε την επαχθέστερη φορολογία των τελευταίων τριάντα χρόνων στις πλάτες των μισθωτών, των συνταξιούχων, των ανέργων νέων που έχουν την «πολυτέλεια» να έχουν στην κατοχή τους ένα σπίτι και ένα αυτοκίνητο, των πολυτέκνων και των Δημοσίων υπαλλήλων.

Για την Κυβέρνηση (την πρώην και την νυν, έτσι κι αλλιώς δεν υπάρχει καμμία διαφορά!) μια οικογένεια με δύο παιδιά θα πρέπει να έχει ετήσιο εισόδημα μέχρι 14.000€ για να μην πληρώσει φόρο, δηλαδή μια οικογένεια τεσσάρων ατόμων θα πρέπει να συντηρηθεί με 1170€ το μήνα (ήτοι 293€ το μήνα ανά άτομο!) διαφορετικά θα πρέπει να πληρώσει φόρο για το «υψηλό» εισόδημά της! Είναι δε περιττό να επισημάνουμε ότι οι μειώσεις από το φόρο των ελαχίστων δαπανών που αναγνωρίζονται (ιατρικές δαπάνες, ασφάλιστρα, ενοίκια...) είναι σαν σταγόνα στον ωκεανό.

Από την άλλη, το «δίκαιο» φορολογικό μας σύστημα προβλέπει ότι οι αμοιβές που καταβάλλονται σε μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων των Α.Ε. φορολογούνται με 35% και με εξάντληση της φορολογικής υποχρέωσης των δικαιούχων. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι όταν καταβάλει η ΑΕ τις αμοιβές διενεργεί την παρακράτηση φόρου και περαιτέρω στην δήλωσή του ο δικαιούχος, μέλος του ΔΣ της ΑΕ, δεν φορολογείται ξανά, αλλά αναγράφει τις αμοιβές στα πληροφοριακά στοιχεία για μελλοντική κάλυψη τεκμηρίων.

Έχουμε δηλαδή, δύο μέτρα και δυο σταθμά: στους μισθωτούς κατά την καταβολή των μισθών διενεργείται η αναλογούσα παρακράτηση φόρου και κατά την υποβολή της ετήσιας δήλωσης φορολογίας εισοδήματος φορολογούνται περαιτέρω, με μέγιστο συντελεστή 45%, ενώ οι αμοιβές των μελών ΔΣ, (οι οποίες κατά κανόνα είναι υψηλές) φορολογούνται με 35% και μόνο κατά την καταβολή τους. Όσα χρήματα εισπράξει ο δικαιούχος δεν φορολογούνται περαιτέρω!

Πρέπει κάποτε στην Πατρίδα μας να μελετηθεί σοβαρά το θέμα της φοροδοτικής ικανότητας των πολιτών. Δεν μπορεί να ευνοούνται εκείνοι που έχουν τα μεγάλα εισοδήματα, οι επιχειρηματίες και τα μέλη των εταιρειών ενώ στους μισθωτούς, όσο μισθό και να παίρνουν ετησίως, να μην συνυπολογίζονται οι δαπάνες που καταβάλουν ανάλογα με τα πρόσωπα που συνοικούν μαζί τους. Μια πολυμελής οικογένεια δεν μπορεί να συντηρηθεί με χαμηλό ετήσιο εισόδημα. Είναι ανεπίτρεπτο να φορολογείται αυτό, χωρίς να αφαιρούνται οι πραγματικές δαπάνες που πραγματοποιεί. Πρέπει να φορολογείται το πλεόνασμα και όχι το μέρος του εισοδήματος που απαιτείται για να συντηρηθεί μια οικογένεια. Ούτε είναι λογικό, λαμβάνοντας υπόψιν το σημερινό κόστος ζωής, να αναγνωρίζει το Κράτος σαν μέσο οικογενειακό εισόδημα τις 10.000€!

Να φορολογείται το πλεόνασμα κι όχι το υστέρημα! Να φορολογείται η αποταμίευση κι όχι οι δαπάνες διαβίωσης! Να γίνει επιτέλους το Κράτος δίκαιο για να γίνει κι ο φορολογούμενος συνεπής. Δεν μπορεί ένα ασύδοτο, αδιαφανές και αδηφάγο Κράτος να απαιτεί από τους πολίτες του να είναι φορολογικά συνεπείς.

Και δεν φθάνει που οι φόροι είναι αβάσταχτοι για τους φορολογούμενους, έρχεται η Κυβέρνηση τάχα να δώσει μια διέξοδο στα Ελληνικά νοικοκυριά εξαγγέλλοντας ευνοϊκές ρυθμίσεις για την καταβολή των φόρων με δόσεις, ενώ στην πραγματικότητα οι δόσεις αυτές είναι ΕΝΤΟΚΕΣ κι όχι άτοκες!

Εκεί έχει φθάσει η υποκρισία και η αθλιότητα του πολιτικού συστήματος!

Άραγε αυτοί που τα έφαγαν τόσα χρόνια και εξακολουθούν να τα τρώνε μέχρι σήμερα , θα τα επιστρέψουν έντοκα ή άτοκα;

Μαρίνα Διαμαντή
Φοροτεχνικός

kostasxan
Διαβάστε Περισσότερα » "Πρέπει να φορολογείται το πλεόνασμα κι όχι το υστέρημα των φορολογουμένων!"

Κι άλλη απάτης εις βάρος του ΙΚΑ ύψους 4,5 εκατ. ευρώ

Μεγάλη απάτη σε βάρος του ΙΚΑ έστησε γνωστός όμιλος εταιριών με έδρα το Ν. Ηράκλειο Αττικής με αντικείμενο στο παρελθόν την κατασκευή και εμπορία πολυτελών υποδημάτων και σήμερα την κατασκευή και εμπορία επώνυμων ενδυμάτων. Τα στοιχεία από τον όμιλο χτύπησαν «κόκκινο» στο σύστημα «Risk Analysis» που έχει μπει σε εφαρμογή τελευταία από τη Δ/νση Πληροφορικής του ΙΚΑ-ETAM.

Σύμφωνα με το ΙΚΑ μικτό κλιμάκιο από ελεγκτές της ΕΥΠΕΑ ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, του ΣΔΟΕ και του ΣΕΠΕ έκαναν έφοδο στο καλά φυλασσόμενο με κάμερες χώρο του Ομίλου στο Ν. Ηράκλειο αλλά και σε άλλες περιοχές της Αθήνας και της επαρχίας που λειτουργούν συσχετιζόμενες επιχειρήσεις.

Πρόεδρος της εταιρίας βρέθηκε να είναι μία 83χρονη που εντοπίστηκε στο σπίτι της στη Γλυφάδα με την οικιακή βοηθό.

Το συνολικό χρέος σήμερα της εταιρίας προς το ΙΚΑ-ETAM ανέρχεται σε 4,5 εκατ. ευρώ. Στην εταιρία- που βρίσκεται από χρόνια σε αδράνεια- ασφαλίζεται μεγάλο μέρος του προσωπικού των άλλων εταιρειών χωρίς να καταβάλλεται ούτε ένα ευρώ για εισφορές.

Η απληστία των υπευθύνων δεν είχε όρια αφού αποφάσισαν, αν και υπεύθυνοι εταιριών, να ασφαλιστούν εικονικά σε άλλες εταιρίες του Ομίλου με παχυλούς μισθούς χωρίς βέβαια να καταβάλλονται εισφορές με σκοπό να πάρουν και οι ίδιοι σύνταξη από το ΙΚΑ-ETAM.

Μετά την αποκάλυψη της απάτης, οι υπηρεσίες του ΙΚΑ-ETAM θα προχωρήσουν άμεσα σε ακυρώσεις ασφάλισης, σε αναζήτηση τυχόν καταβληθεισών παροχών ενώ θα υποβάλλουν μηνύσεις και θα προχωρήσουν σε όλες τις νόμιμες ενέργειες για την είσπραξη των οφειλών.

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Κι άλλη απάτης εις βάρος του ΙΚΑ ύψους 4,5 εκατ. ευρώ"

Την εκκρεμότητα Ασπίς και CV υπενθυμίζουν στους νέους υπουργούς οι ζημιωθέντες των εταιριών

Οι παρακάτω επιστολές, του Συλλόγου των ζημιωθέντων των Ασπίς Πρόνοια και Commercial Value παραδόθηκαν στον Υπουργό Οικονομικών κ. Γιάννη Στουρνάρα και στον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα Oι σχετικές επιστολές έχουν ως εξής :

Αξιότιμε κύριε Στουρνάρα,

Δεχτείτε τα συγχαρητήριά μας για την επιλογή σας ως υπευθύνου για την άσκηση της οικονομικής πολιτικής της χώρας. Σας ευχόμαστε καλή δύναμη και σοφία επιλογών έτσι ώστε να πετύχετε στο δύσκολο έργο που σας έχει ανατεθεί.

Μια από τις σημαντικές εκκρεμότητες που άφησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις στο εσωτερικό μέτωπο της χώρας, είναι η εγκατάλειψη των ασφαλισμένων των ασφαλιστικών εταιρειών Ασπίς Πρόνοια και Commercial Value. Όπως πολύ καλά γνωρίζετε από την πλουσιότατη εμπειρία σας, οι κάτοχοι συμβολαίων ζωής σε όλο τον πολιτισμένο κόσμο απολαμβάνουν ισότιμης μεταχείρισης με τους καταθέτες των τραπεζικών ιδρυμάτων, ενώ θεωρείται αδιανόητη η ανάκληση ασφαλιστικής εταιρείας του κλάδου ζωής, χωρίς προηγουμένως να έχει εξασφαλιστεί η αναδοχή και η συνέχιση των συμβολαίων των ασφαλισμένων.

Προβλήματα υπερχιλιαπλασίων διαστάσεων όπως αυτό της AIG στην Αμερική ή της ανα-κεφαλαιοποίησης της ING στην Ολλανδία κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης του 2008, επιλύθηκαν εν τη γενέσει τους, εξασφαλίζοντας τα συνταξιοδοτικά κεφάλαια των ασφαλισμένων, τις πολύτιμες ιατροφαρμακευτικές τους καλύψεις, ενώ ταυτόχρονα στήριξαν τον θεσμό αναδεικνύοντας την δυναμικότητά του και το κύρος του.

Στην Ελλάδα συνέβη ακριβώς το αντίθετο, δηλαδή ένα ντόμινο καταστροφικών ενεργειών που υποβάθμισαν το κύρος του θεσμού σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα.

Αναλαμβάνοντας τα καθήκοντά σας, θα ενημερωθείτε για το γεγονός ότι το Ελληνικό Δημόσιο βρίσκεται αντιμέτωπο με χιλιάδες αγωγές, οι οποίες κατατίθενται πλέον καθημερινά, για την αυταπόδεικτη πλημμελή εποπτεία των ασφαλιστικών εταιρειών και την μη αποκατάσταση των εκατοντάδων χιλιάδων ασφαλισμένων. Αυτό σημαίνει ότι σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα, λόγω προτεραιοποίησης των δικονομικών ενεργειών, ο Ελληνικός λαός θα κληθεί να πληρώσει εις ακέραιο και με τόκους υπερημερίας την εγκληματική ανεπάρκεια κάποιων λίγων –κυριολεκτικά και μεταφορικά – πολιτικών αξιωματούχων οι οποίοι ενώ θα μπορούσαν εύκολα και γρήγορα να λύσουν ένα απολύτως διαχειρίσιμο ζήτημα με το σύνολο των ενδιαφερομένων κερδισμένο, εντούτοις επέλεξαν την οδό της αποσύνθεσης και της καταστροφής, πολλαπλασιάζοντας τις συνέπειες του προβλήματος το οποίο τείνει να γίνει οικονομικά μη ελέγξιμο.

Για έναν πολύ μεγάλο αριθμό ασφαλισμένων έχει ήδη επέλθει η πλήρης καταστροφή: Γι’ αυτούς που έχασαν την ζωή τους ή είδαν την υγεία τους να επιδεινώνεται ανεπανόρθωτα, επειδή απώλεσαν την δυνατότητα να χρησιμοποιούν τις πολύτιμες παροχές των συμβολαίων υγείας τους ή έχασαν την πρόσβαση στα χρήματά τους. Τα τμήματα αποζημιώσεων των ανακληθεισών ασφαλιστικών εταιρειών μπορούν να σας απαριθμήσουν εκατόμβες τέτοιων παραδειγμάτων τα οποία καθημερινά πολλαπλασιάζονται.

Εξίσου σοβαρές, όπως προαναφέραμε, είναι οι συνέπειες στην ασφαλιστική αγορά λόγω της υποβάθμισης του κύρους του θεσμού ο οποίος στηρίζεται κατεξοχήν στην εμπιστοσύνη, με άμεσες οικονομικές συνέπειες στα έσοδα του κρατικού προϋπολογισμού.

Θέλοντας να είμαστε πολύ σύντομοι, πιστεύουμε ότι εφόσον υπάρξει καθαρή βούληση μπορεί να βρεθεί μια λύση η οποία να είναι ικανοποιητική για τους εκατοντάδες χιλιάδες των ζημιωθέντων. Το μείζων ζήτημα είναι η ενεργοποίηση του εγγυητικού κεφαλαίου ζωής προκειμένου να αρχίσει η σταδιακή ικανοποίηση των ασφαλισμένων, αλλά ταυτόχρονα και η αποκατάσταση των ζημιωθέντων στον κλάδο υγείας.

Ο Σύλλογός μας από τον Οκτώβριο του 2009 και σε κάθε στάδιο της υπόθεσης, κατέθετε συνεχώς προτάσεις, οι οποίες δεν έφεραν καμία οικονομική επιβάρυνση στον κρατικό προϋπολογισμό και οι οποίες αποδείχτηκαν εκ των υστέρων οι μόνες σωστές για την διαχείριση του ζητήματος. Δυστυχώς όμως δεν εισακούστηκαν.

Αναμένοντας εύλογα μια πολύ δημιουργική στάση από εσάς προσωπικά, αλλά και τους καθ’ ύλη αρμοδίους συνεργάτες σας, θα επιθυμούσαμε μια άμεση συνάντηση προκειμένου να δρομολογηθεί η επίλυση του ζητήματος με τρόπο ουσιαστικό, εις όφελος των ασφαλισμένων, του θεσμού και του κοινού περί δικαίου αισθήματος ταυτόχρονα.

Ευχόμαστε κάθε επιτυχία στο πολύ δύσκολο έργο σας, προς όφελος των συμφερόντων όλων των Ελλήνων πολιτών.

Με τιμή

ΔΣ Συλλόγου Ζημιωθέντων από Ασπίς Πρόνοια

Αγαπητέ κ. Σταϊκούρα,

Δεχτείτε τις θερμές μας ευχές για την τοποθέτησή σας στην ιδιαίτερα νευραλγική θέση του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών.

Γνωρίζετε άριστα την υπόθεση των ανακληθεισών εταιρειών Ασπίς Πρόνοια καιCommercial Value και έχετε συμβάλλει πολύ κατά το παρελθόν για την προώθηση μίας δίκαιης λύσης του προβλήματος. Με δεδομένη την γνώση σας λοιπόν, αποφεύγουμε να μπούμε σε επιπλέον αναλύσεις επί του θέματος, ευελπιστώντας βάσιμα σε σύντομη παρέμβασή σας για την οριστική επίλυση του φλέγοντος αυτού ζητήματος.

Θέλουμε να ελπίζουμε ότι στην πρόσφατη τοποθέτησή σας σχετικά με τον στόχο της κυβέρνησης για την άμεση αποπληρωμή των οφειλών του δημοσίου προς τον ιδιωτικό τομέα να έχετε συνυπολογίσει και το χρέος προς τους ασφαλισμένους, το οποίο αποτελεί κι αυτό μια σημαντική εσωτερική εκκρεμότητα της πολιτείας και αποκατάσταση μίας άνευ προηγουμένου αδικίας. Ο Σύλλογός μας σας εύχεται καλή υγεία και δύναμη για την επιτυχία των στόχων σας, οι οποίοι παράλληλα αποτελούν και εθνικό στόχο.

Θα επιθυμούσαμε σε εύλογο χρονικό διάστημα μία συνάντηση μαζί σας, προκειμένου να προωθήσουμε με εποικοδομητικό τρόπο την επίλυση του φλέγοντος ζητήματος των ζημιωθέντων από τις ασφαλιστικές εταιρείες.

asfalisinet
Διαβάστε Περισσότερα » "Την εκκρεμότητα Ασπίς και CV υπενθυμίζουν στους νέους υπουργούς οι ζημιωθέντες των εταιριών"

Θα αποφυλακιστούν οι δολοφόνοι των δύο νεαρών αστυνομικών της ΔΙΑΣ.

Σκανδαλώδης καθυστέρηση στη δίκη των κακοποιών που δολοφόνησαν τους δύο νεαρούς αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ κατήγγειλε στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ο συνήγορος της οικογένειας τους ενός θύματος, Γιώργος Καρατζογιάννης.

Όπως είπε στον Αlpha 989 ο κ. Καρατζογιάννης:
Οι κακοποιοί θα αποφυλακιστούν στις αρχές Νοεμβρίου, αν η δίκη τους δεν έχει ολοκληρωθεί ως τότε. Όμως, η δίκη που αναμένεται μεγάλης διάρκειας, δεν έχει καν ορισθεί.
Διαβάστε Περισσότερα » "Θα αποφυλακιστούν οι δολοφόνοι των δύο νεαρών αστυνομικών της ΔΙΑΣ."

Νέες απειλές Φωτόπουλου ότι θα κατεβάσει τους διακόπτες της ΔΕΗ

Νέες προειδοποιήσεις για κινητοποιήσεις εφόσον προχωρήσει η διαδικασία αποκρατικοποίησης της ΔΕΗ με οποιονδήποτε τρόπο απηύθυνε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ κ. Ν. Φωτόπουλος από τη βήμα της γενικής συνέλευσης των μετόχων της εταιρείας, που συνεδρίασε σήμερα.


Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Κ. Μαθιουδάκης τόνισε από την πλευρά του ότι «πρέπει να κινηθούμε με διαφορετικό τρόπο» αλλά και ότι «η κυβέρνηση δεν σκοπεύει να ανακαλύψει τον τροχό» ενώ ο πρόεδρος της ΔΕΗ κ. Α.Ζερβός επανέλαβε το αίτημα για σύνδεση των τιμολογίων του ηλεκτρικού με τις τιμές χονδρικής.


Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ εξέφρασε ανησυχία για το μέλλον της επιχείρησης, δήλωσε ότι δεν εκφράζεται ως ιδιοκτήτης της ΔΕΗ και επεσήμανε ότι «η κυβέρνηση θα μας βρει απέναντί της αν επιχειρήσει να ξεπουλήσει έστω και ένα κομμάτι της ΔΕΗ» γιατί όπως είπε σε περίπτωση ιδιωτικοποίησης η τιμή της κιλοβατώρας θα διπλασιαστεί ή θα τριπλασιαστεί. Ο κ. Φωτόπουλος δήλωσε αντίθετος σε κάθε σενάριο αποκρατικοποίησης (περαιτέρω πώληση μετοχών, πώληση μονάδων ηλεκτροπαραγωγής, εκχώρηση του μάνατζμεντ). Ζήτησε αποκατάσταση ίσων όρων ανταγωνισμού υποστηρίζοντας ότι η ΔΕΗ επιδοτεί τους ιδιώτες ηλεκτροπαραγωγούς και πρότεινε να γίνουν προσλήψεις με τα κονδύλια (27 εκατ. ευρώ το χρόνο) που διατίθενται σήμερα για υπερωρίες.



Ο γεν. γραμματέας του υπουργείου επεσήμανε ότι η κρίση έχει επηρεάσει και την αγορά ηλεκτρικής ενέργειας και διαβεβαίωσε ότι οι πρωτοβουλίες που ελήφθησαν πρόσφατα (με εξασφάλιση δανειοδότησης για τους φορείς της αγοράς ηλεκτρισμού) αποσόβησαν ανεπιθύμητες εξελίξεις και, αν χρειαστεί, θα συνεχιστούν. Δεσμεύθηκε επίσης για άρση των στρεβλώσεων και επιβολή κανόνων υγιούς ανταγωνισμού και πρόσθεσε πως αυτό που μπορεί να φαίνεται ως αρνητικό, στην πραγματικότητα θα δώσει ευκαιρία ανάπτυξης.



Ο πρόεδρος της ΔΕΗ κ. Α. Ζερβός τόνισε ότι αν δεν θεσπιστεί μηχανισμός διασύνδεσης των τιμών που διαμορφώνονται στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας με τις λιανικές τιμές, η αγορά δεν πρόκειται να απελευθερωθεί και η ΔΕΗ θα παραμείνει μονοπώλιο επί ζημία.


Όπως είπε, μετά την έξοδο από την αγορά ιδιωτών προμηθευτών η ΔΕΗ ηλεκτροδοτεί το 99 % των καταναλωτών ενώ σε επίπεδο παραγωγής το μερίδιό της έχει πέσει στο 75 %. Ο πρόεδρος της ΔΕΗ ανέφερε επίσης ότι μέσω του μηχανισμού ανάκτησης μεταβλητού κόστους η επιχείρηση θα χρηματοδοτήσει εφέτος τις ιδιωτικές μονάδες ηλεκτροπαραγωγής με ποσό της τάξης των 250 - 270 εκατ. ευρώ, από 130 εκατ. το 2011.


Ο κ. Ζερβός σημείωσε τις δυσκολίες χρηματοδότησης της επιχείρησης από τις τράπεζες (είναι χαρακτηριστικό ότι οι νέες επενδύσεις στα φωτοβολταϊκά Μεγαλόπολης, Πτολεμαίδας καθώς και στην νέα λιγνιτική μονάδα της Πτολεμαίδας θα γίνουν εφόσον εξασφαλισθεί χρηματοδότηση) και δήλωσε ότι η επιχείρηση αναμένει σταδιακή εκταμίευση άνω των 400 εκατ. ευρώ από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για έργα που έχουν ήδη υλοποιηθεί.


Τέλος ανέφερε ότι το φθινόπωρο θα τεθεί σε λειτουργία η νέα μονάδα φυσικού αερίου στο Αλιβέρι και το καλοκαίρι του 2013 η νέα μονάδα στη Μεγαλόπολη που θα λειτουργεί επίσης με φυσικό αέριο.

express
Διαβάστε Περισσότερα » "Νέες απειλές Φωτόπουλου ότι θα κατεβάσει τους διακόπτες της ΔΕΗ"

ΕΝΑΣ ΕΛΒΕΤΟΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗΣ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ

ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΩΝ ΣΑΤΑΝΟΜΑΣΟΝΩΝ!‏
Η συνέντευξη εδόθη σε ρώσο δημοσιογράφο στη Μόσχα, στις 30/5/2011.


Ε: Μπορείτε να μας πείτε κάτι σχετικά με την ανάμειξη σας στο ελβετικό τραπεζικό σύστημα;


Α: Εργαζόμουν για τις ελβετικές τράπεζες για....

πολλά χρόνια. Ήμουν εκ των ανώτερων διευθυντών σε μία από τις μεγαλύτερες ελβετικές τράπεζες. Κατά τα χρόνια που εργαζόμουν εκεί, ήμουν αναμεμειγμένος με την απευθείας πληρωμή σε μετρητά σε ένα πρόσωπο το οποίο είχε δολοφονήσει τον πρόεδρο μίας ξένης χώρας. Παραβρέθηκα στη συνάντηση όπου αποφασίστηκε να δοθούν τα χρήματα μετρητά στο δολοφόνο. Αυτό μου προκάλεσε ανυπόφορους πονοκεφάλους και ανησύχησε τη συνείδηση μου. Δεν ήταν η μοναδική υπόθεση αλλά ήταν μία από τις χειρότερες.


Ήταν μία διαταγή πληρωμής κατόπιν διαταγής ξένης μυστικής υπηρεσίας, γραμμένη στο χέρι, δίνοντας την εντολή για πληρωμή ενός προσώπου το οποίο δολοφόνησε τον κορυφαίο ηγέτη μίας ξένης χώρας. Και δεν ήταν η μοναδική περίπτωση. Παραλαμβάναμε ποίκιλες τέτοιες χειρόγραφες επιστολές από ξένες μυστικές υπηρεσίες με εντολές πληρωμών σε μετρητά από μυστικούς λογαριασμούς, για χρηματοδότηση "επαναστάσεων" ή δολοφονία προσώπων. Μπορώ να επιβεβαιώσω αυτά που έγραψε ο John Perkins στο βιβλίο του "Εξομολογήσεις ενός οικονομικού δολοφόνου". Υπάρχει αλήθεια ένα τέτοιο σύστημα και οι ελβετικές τράπεζες αναμειγνύονται σε τέτοιες πρακτικές.

Ε: Το βιβλίο του Πέρκινς είναι μεταφρασμένο και στη ρωσική. Μπορείτε να μας πείτε ποιά τράπεζα ήταν υπεύθυνη για αυτά;

Α: Ήταν μία από τις τρεις κορυφαίες ελβετικές τράπεζες εκείνο τον καιρό και ο δολοφονηθέντας ήταν πρόεδρος τριτοκοσμικής χώρας. Δεν μπορώ να δώσω περισσότερες πληροφορίες γιατί θα κινδυνέψει η ζωή μου.

Ε: Και δεν μπορείτε να κατονομάσετε κάποιο πρόσωπο στην τράπεζα;

Α: Όχι, αλλά μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι συνέβη. Είμασταν πολλά άτομα στη συνάντηση. Το πρόσωπο το οποίο ήταν υπεύθυνο για τις πληρωμές σε μετρητά ήρθε και μας ρώτησε εάν επιτρεπόταν η πληρωμή τόσο μεγάλου ποσού σε μετρητά σε εκείνο το πρόσωπο και ο διευθυντής εξήγησε την κατάσταση ενώ όλα τα μέλη έδωσαν την έγκρισή τους.

Ε: Συνέβαινε συχνά αυτό; Ήταν κάποιος "κρυφός" πόρος;

Α: Ναι. Αυτός ήταν ένας ειδικός πόρος ο οποίος διαχειριζόταν σε ειδική τοποθεσία στην τράπεζα όπου έφθαναν κωδικοποιημένες όλες οι επιστολές από το εξωτερικό. Οι πιο σημαντικές ήταν χειρόγραφες. Έπρεπε να τις αποκρυπτογραφήσουμε και μέσα σε αυτές περιλαμβάνονταν οι πληρωμές συγκεκριμένων ποσών σε μετρητά για δολοφονίες προσώπων, χρηματοδότηση "επαναστάσεων" και απεργιών και χρηματοδότηση κάθε είδους πολιτικού κόμματος. Γνωρίζω ότι συγκεκριμένα πρόσωπα τα οποία είναι στη Λέσχη Μπίλντερμπεργκ αναμειγνύονται ευθέως. Εννοώ ότι αυτοί έδιναν τις διαταγές δολοφονίας.

Ε: Μπορείτε να μας πείτε ποιά χρονιά ή ποιά δεκαετία συνέβησαν αυτά;

Α: Κατά τη δεκαετία του 80.

Ε: Είχατε πρόβλημα με αυτή την κατάσταση;

Α: Ναι, μεγάλο πρόβλημα. Δεν μπορούσα να κοιμηθώ για πολλές ημέρες και μετά από λίγο, παραιτήθηκα από την τράπεζα. Αν σας δώσω περισσότερες πληροφορίες, θα με εντοπίσουν. Διάφορες μυστικές υπηρεσίες του εξωτερικού, κυρίως αγγλόφωνες, έδιναν διαταγές χρηματοδότησης παράνομων δραστηριοτήτων, ακόμα και δολοφονιών, μέσω ελβετικών τραπεζών. Έπρεπε να πληρώσουμε βάσει οδηγιών ξένων δυνάμεων, δολοφονίες προσώπων που έδειχναν ανυπακοή στις διαταγές της Μπίλντερμπεργκ, του ΔΝΤ ή της Παγκοσμίου Τράπεζας για παράδειγμα.

Ε: Αυτή είναι μία συγκλονιστική αποκάλυψη. Γιατί νιώθετε τώρα την ανάγκη να τα βγάλετε προς τα έξω;

Α: Επειδή η Μπίλντερμπεργκ συναντάται στην Ελβετία. Επειδή η πλανητική κατάσταση χειροτερεύει. Και επειδή οι μεγαλύτερες ελβετικές τράπεζες συμμετέχουν ενεργά σε ανήθικες δραστηριότητες. Οι περισσότερες από αυτές είναι εκτός ισολογισμών. Τα ποσά είναι πολλαπλάσια από αυτά που αναφέρονται επισήμως. Δεν καταγράφονται και συμβαίνουν χωρίς φορολόγηση. Τα ποσά περιέχουν πολλά μηδενικά. Τεράστια ποσά!

Ε: Δισεκατομμύρια;

Α: Πολύ περισσότερα! Τρισεκατομμύρια, τελείως "μαύρα", παράνομα και εκτός φορολογικού συστήματος. Βασικά είναι μία τεράστια κλοπή από όλους μας. Εννοώ ότι οι περισσότεροι άνθρωποι πληρώνουν τους φόρους τους και υπακούουν στους νόμους. Αυτό που συμβαίνει εδώ είναι κατάφορα ενάντια στις ελβετικές αξίες(!), όπως ουδετερότητα, ειλικρίνεια και καλή πίστη. Σε αυτές τις συναντήσεις, οι συζητήσεις που ελάμβαναν χώρα ήταν κάθετα αντίθετες στις δημοκρατικές αρχές μας. Βλέπετε, οι περισσότεροι από τους διευθυντές των ελβετικών τραπεζών δεν είναι ντόπιοι πια, είναι ξένοι, στην πλειονότητα τους αγγλοσάξονες, είτε αμερικάνοι, είτε άγγλοι, δεν σέβονται την ουδετερότητα μας, δε σέβονται τις αξίες μας, είναι ενάντιοι στην άμεση δημοκρατία μας. Απλά χρησιμοποιούν τις ελβετικές τράπεζες για τις "δουλειές" τους.

Χρησιμοποιούν τεράστια χρηματικά ποσά από το "τίποτα" και καταστρέφουν την κοινωνία μας και καταστρέφουν τους λαούς παγκοσμίως από απληστεία. Αναζητούν δύναμη και καταστρέφουν ολόκληρες χώρες, όπως οι Ελλάδα, Ισπανία, Πορτογαλία ή Ιρλανδία και η Ελβετία θα είναι από τις τελευταίες στη σειρά. Και χρησιμοποιούν τους κινέζους για σκλάβους. Και ένα πρόσωπο, σαν το Ιωσήφ Άκερμαν, ο οποίος έχει ελβετική υπηκοότητα, είναι επικεφαλής γερμανικής τράπεζας και χρησιμοποιεί την απληστία του και δε σέβεται τον απλό πολίτη. Εμπλέκεται σε πάμπολλες παράνομες δραστηριότητες στη Γερμανία και στις ΗΠΑ. Είναι μέλος της Μπίλντερμπεργκ και δεν ενδιαφέρεται για την Ελβετία ή κάποια άλλη χώρα.

Ε: Εννοείτε ότι κάποιοι από αυτούς τους ανθρώπους θα συμμετέχουν στη συνάντηση της Μπίλντερμπεργκ, τον Ιούνιο στο St. Moritz;

Α: Ναι.

Ε: Άρα επί του παρόντος είναι σε θέση ισχύος;

Α: Ναι. Διαθέτουν τεράστια χρηματικά ποσά και τα χρησιμοποιούν για να καταστρέψουν ολόκληρες χώρες. Καταστρέφουν τη βιομηχανία μας και την "ξαναφτιάχνουν" στην Κίνα, ενώ από την άλλη, έχουν ανοίξει ορθάνοικτες τις πύλες της Ευρώπης για όλα τα κινεζικά προϊόντα. Οι εργάτες στην Ευρώπη αμοίβονται με όλο και λιγότερα. Ο αληθινός στόχος είναι να καταστραφεί η Ευρώπη.

Ε: Πιστεύετε ότι η συνάντηση στο St. Moritz έχει και συμβολική αξία; Γιατί το 2009, διεξήχθη στην Ελλάδα, το 2010 στην Ισπανία και κοιτάξτε τί έπαθαν εκεί. Αυτό σημαίνει ότι και η Ελβετία θα περάσει τα ίδια;

Α: Ναι. Η Ελβετία είναι από τις σημαντικότερες χώρες για αυτούς, επειδή υπάρχει άφθονο κεφάλαιο εδώ. Συναντώνται εδώ γιατί πέραν όλων των άλλων, θέλουν να καταστρέψουν όλες τις αξίες που εκπροσωπεί η Ελβετία. Βλέπετε, είναι ένα εμπόδιο για αυτούς, επειδή δεν ανήκει στο ευρώ ή στην Ε.Ε., δεν ελέγχεται πλήρως από τις Βρυξέλες κ.ο.κ. Σχετικά με τις αξίες για τις οποίες ομιλώ, δεν αναφέρομαι στις μεγάλες ελβετικές τράπεζες γιατί αυτές δεν είναι ελβετικές πλέον, οι περισσότερες ελέγχονται από αμερικάνους. Μιλάω για το αληθινό ελβετικό πνεύμα που βρίσκεται στους απλούς ανθρώπους εδώ.

Σαφώς και έχει συμβολική αξία και σε σχέση με την Ελλάδα και την Ισπανία. Ο στόχος τους είναι μία αποκλειστική λέσχη, παντοδύναμη ενώ οι υπόλοιποι είναι σκουπίδια.

Ε: Πιστεύετε ότι στόχος της Μπίλντερμπεργκ είναι να δημιουργηθεί μία παγκόσμια δικτατορία, κατευθυνόμενη από τις μεγάλες διεθνείς εταιρίες μέσω κατάργησης των κυρίαρχων κρατών;

Α: Ναι και η Ελβετία είναι το μόνο μέρος που απέμεινε με άμεση δημοκρατία και είναι στο στόχαστρο. Εκβιάζουν με το επιχείρημα "πολύ μεγάλη για να βουλιάξει" όπως με την περίπτωση της UBS(http://www.ubs.com/), για να μας ισοπεδώσουν μέσω τεράστιου χρέους. Στην τελική, ίσως κάνουνε στην Ελβετία ό,τι κάνανε με την Ισλανδία, όπου χρεωκόπησαν οι τράπεζες και η χώρα αυτή καθεαυτή.

Ε: Και επίσης, να την εντάξουν στην Ε.Ε.;

Α: Βεβαίως. Η Ε.Ε. βρίσκεται υπό τη σιδηρά επιτήρηση της Μπίλντερμπεργκ.

Ε: Πως μπορεί να ανατραπεί αυτό το σχέδιο;

Α: Λοιπόν, αυτός είναι ο λόγος που σας μιλώ. Η Αλήθεια είναι ο μόνος τρόπος. Ρίξτε φως στην υπόθεση. Ξεσκεπάστε τους. Δεν τους αρέσει να βρίσκονται στο προσκήνιο. Πρέπει να εφαρμόσουμε πλήρη διαφάνεια στην τραπεζική βιομηχανία και σε όλες τις κοινωνικές πτυχές.

Ε: Αυτό που λέτε είναι ότι υπάρχει και μια σωστή πλευρά στο ελβετικό τραπεζικό σύστημα και ότι μερικές από τις μεγάλες ελβετικές τράπεζες χρησιμοποιούν το οικονομικό σύστημα για παράνομες δραστηριότητες.

Α: Ναι. Οι μεγάλες τράπεζες εκπαιδεύουν τα στελέχη τους με τις αγγλοσαξονικές αξίες. Να είναι άπληστοι και αδίστακτοι. Και η απληστία καταστρέφει την Ελβετία και όλους τους υπόλοιπους. Σαν κράτος, είχαμε ένα από τα πιο ορθά τραπεζικά συστήματα παγκοσμίως αν δείτε τις μικρές και μεσαίες ελβετικές τράπεζες. Οι μεγάλες που δρουν διεθνώς είναι το πρόβλημα, δεν είναι ελβετικές πλέον και δεν θεωρούνται ελβετικές.

Ε: Θεωρείτε θετικό το ότι ο κόσμος ξεσκεπάζει τη Μπίλντερμπεργκ;

Α: Νομίζω ότι η περίπτωση του Στράους Κοέν είναι μία καλή ευκαιρία γιατί δείχνει ότι αυτοί οι άνθρωποι είναι διεφθαρμένοι, ανώμαλοι στο μυαλό, τόσο ανώμαλοι που είναι γεμάτοι από βίτσια και αυτά κρύβονται από το κοινό. Μερικοί σαν το Στραους Κοεν, είναι βιαστές, άλλοι είναι σαδομαζοχιστές ή παιδόφιλοι και πάμπολλοι είναι χωμένοι στο σατανισμό. Όταν πας σε μία τράπεζα παρατηρείς όλα αυτά τα σατανιστικά σύμβολα όπως στην τράπεζα Ροθτσιλδ στη Ζυρίχη. Αυτοί οι άνθρωποι ελέγχονται μέσω εκβιασμού εξαιτίας των βίτσιων τους. Πρέπει να ακολουθήσουνε τις εντολές γιατί αλλιώς θα τους κάνουν βούκινο και θα τους καταστρέψουν ή θα τους δολοφονήσουν. Ο Στράους Κοέν εξοντώθηκε κοινωνικά αλλά πιθανώς και θα εξοντωθεί και βιολογικά.

Ε: Από τη στιγμή που ο Άκερμαν είναι στη διευθύνουσα επιτροπή της Μπίλντερμπεργκ, έχετε τη γνώμη ότι είναι από τους μεγάλους "παίχτες" εκεί;

Α: Ναι. Αλλά υπάρχουν και άλλοι, όπως η Λαγκάρντ, η οποία θα είναι πιθανώς η επόμενη επικεφαλής του ΔΝΤ, επίσης μέλος της Μπίλντερμπεργκ, όπως και ο Σαρκοζύ και ο Ομπάμα. Έχουν στα σκαριά ένα νέο σχέδιο λογοκρισίας του διαδικτύου επειδή ακόμα δεν το ελέγχουν πλήρως. Θέλουν να το ελέγξουν και για αυτό θα χρησιμοποιήσουν ως αφορμή την τρομοκρατία ή ό,τι άλλο τους βολεύει. Μπορεί να εκτελέσουν και κάτι πολύ φρικτό για να έχουν την αφορμή.

Ε: Αυτό σας φοβίζει;

Α: Δεν είναι μόνο ο φόβος. Όπως είπα, έδιναν εντολές δολοφονίας άρα είναι ικανοί για τρομερά πράγματα. Αν νιώσουν ότι χάνουν τον έλεγχο, όπως τώρα με τις αναταραχές στην Ελλαδα και την Ισπανία και ίσως η Ιταλία να είναι η επόμενη, τότε μπορεί να εκτελέσουν άλλο ένα Gladio(http://en.wikipedia.org/wiki/Operation_Gladio). Ήμουν δίπλα στο Δίκτυο Γκλάντιο. Όπως γνωρίζετε, έφεραν τους τρομοκράτες πληρωμένους από αμερικανικό χρήμα, για να ελέγξουν το πολιτικό σύστημα στην Ιταλία και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Σχετικά με τη δολοφονία του Άλντο Μόρο, η πληρωμή έλαβε χώρα μέσω του συστήματος που σας περιέγραψα.

Ε: Ο Άκερμαν ήταν μέρος αυτού του συστήματος πληρωμών;

Α: (Χαμόγελο) Εσύ είσαι ο δημοσιογράφος. Κοίτα πόσο γρήγορα ανελίχθη στην κορυφή...

Ε: Τί μπορεί να γίνει για να αποκαλυφθούν;

Α: Λοιπόν, υπάρχουν πολλά καλά βιβλία που εξηγούν το παρασκήνιο και ενώνουν τις κουκκίδες, όπως του Πέρκινς που ανάφερα. Αυτοί οι τύποι έχουν στ'αλήθεια εκτελεστές που πληρώνονται με το κεφάλι. Μερικοί πληρώνονται μέσω ελβετικών τραπεζών. Αλλά όχι μόνο, έχουν στήσει ένα ανάλογο σύστημα σε όλο τον πλανήτη. Είναι αποφασισμένοι να κάνουν τα πάντα για να κρατήσουν τον έλεγχο και εννοώ τα πάντα.

Ε: Μέσω της προβολής, μπορούμε να τους σταματήσουμε;

Α: Ναι, λέγοντας την αλήθεια. Είμαστε αντιμέτωποι με αδίστακτους εγκληματίες, επίσης μεγάλους εγκληματίες πολέμου. Είναι χειρότερα από γενοκτονία. Είναι καθόλα έτοιμοι να εξοντώσουν εκατομμύρια ανθρώπων για να μείνουν στην εξουσία και να διατηρήσουν τον έλεγχο.

Ε: Μπορείτε να εξηγήσετε, βάσει της δικής σας οπτικής, γιατί τα δυτικά ΜΜΕ σιωπούν επιδεικτικώς σχετικά με τη Μπίλντερμπεργκ;

Α: Γιατί υπάρχουν συμφωνίες μεταξύ αυτών και των βαρόνων των ΜΜΕ. Δεν μιλάς. Τους αγοράζουν. Επίσης, κάποια κορυφαία στελέχη προσκαλούνται στις συναντήσεις αλλά απαγορεύεται να μιλήσουν για ό,τι δούνε ή ακούσουν.

Ε: Στη δομή της Μπίλντερμπεργκ, υπάρχει ένας "εσωτερικός κύκλος" ο οποίος γνωρίζει τα σχέδια και έξω από αυτόν οι υπόλοιποι απλώς ακολουθούν εντολές;

Α: Ναι. Έχεις τον Εσωτερικό Κύκλο ο οποίος είναι βουτηγμένος στο σατανισμό και έξω υπάρχουν οι αφελείς ή ελάχιστα πληροφορημένοι. Κάποιοι πιστεύουν ότι κάνουν καλό!

Ε: Σύμφωνα με τα διαρρέοντα έγγραφα και δικές μας έρευνες, η Μπίλντερμπεργκ αποφάσισε το 1995 τη δημιουργία της Ε.Ε. και του ευρώ και κατά συνέπεια ελήφθησαν σημαντικές αποφάσεις.

Α: Ναι και επίσης γνωρίζετε ότι η Μπίλντερμπεργκ ιδρύθηκε από τον πρίγκηπα Βερνάρδο, πρώην μέλος των SS και του ναζιστικού κόμματος, ο οποίος εργαζόταν και για την IG Farben η οποία υπεργολαβικώς κατασκεύαζε το Ζυκλον Β. Ο άλλος τύπος ήταν επικεφαλής της Occidental Petroleum η οποία είχε στενές σχέσεις με το κομμουνιστικό καθεστώς στη Σοβιετική Ένωση. Δούλευαν και στις δύο πλευρές αλλά στην πραγματικότητα είναι φασίστες που θέλουν να ελέγχουν τα πάντα και όποιος τους αντιστέκεται, "απομακρύνεται".

Ε: Αυτό το σύστημα που περιγράψατε βρίσκεται εκτός κανονικών διαδικασιών, τμηματοποιημένο και μυστικό;

Α: Σε αυτές τις ελβετικές τράπεζες, οι κανονικοί υπάλληλοι δε γνωρίζουν τί συμβαίνει. Είναι ένα ξεχωριστό μυστικό τμήμα μέσα στην τράπεζα. Αυτές οι διαδικασίες είναι εκτός ισολογισμών, χωρίς εποπτεία. Κάποιες είναι εγκατεστημένες στο ίδιο κτήριο, κάποιες εκτός. Έχουν τη δική τους ασφάλεια και δικό τους χώρο όπου εισέρχονται μόνο εξουσιοδοτημένα στελέχη.

Ε: Πώς κρατούν μακριά από το διεθνές σύστημα SWIFT(http://www.swift.com/about_swift/index.page?), αυτές τις συναλλαγές;

Α: Λοιπόν, κάποιες από τις λίστες του Clearstream(http://en.wikipedia.org/wiki/Clearstream), ήταν αληθινές στην αρχή. Απλά έβαζαν ψεύτικα ονόματα για να νομίσει ο κόσμος ότι όλη η λίστα ήταν πλαστή. Βλέπεις, κάνουνε και αυτοί λάθη.. Η πρώτη λίστα ήταν αληθινή και μπορείς να εντοπίσεις πολλά εκεί μέσα. Βλέπεις, υπάρχουν άνθρωποι που ανακαλύπτουν τις ανωμαλίες και λένε την αλήθεια. Μετά ακολουθούν τα νομικά τμήματα και αναγκάζονται να το βουλώσουν. Ο καλλίτερος τρόπος να τους σταματήσεις, είναι να πεις την αλήθεια, να ρίξεις τα φώτα πάνω τους. Αν δεν ανακοπούν, θα καταντήσουμε όλοι σκλάβοι τους.

Ε: Σας ευχαριστώ για αυτή τη συνέντευξη.

Peter Odintsov
Moscow May 30th, 2011

aniwthoi
Διαβάστε Περισσότερα » "ΕΝΑΣ ΕΛΒΕΤΟΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗΣ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ"

Στους 1.109.658 οι άνεργοι στην Ελλάδα

Νέα αύξηση σημείωσε ο αριθμός των ανέργων στην Ελλάδα σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ. Το ποσοστό ανεργίας τον Απρίλιο του 2012 ανήλθε σε 22,5%, έναντι 16,2% τον Απρίλιο του 2011 και 22% το Μάρτιο του 2012. Το σύνολο των απασχολουμένων κατά τον Απρίλιο του 2012 εκτιμάται ότι ανήλθε σε 3.813.601 άτομα. Οι άνεργοι ανήλθαν σε 1.109.658 άτομα, ενώ ο οικονομικά μη ενεργός πληθυσμός ανήλθε σε 3.360.717 άτομα.

Οι απασχολούμενοι μειώθηκαν κατά 332.535 άτομα σε σχέση με τον Απρίλιο του 2011 (μείωση 8,0%) και κατά 12.827 άτομα σε σχέση με το Μάρτιο του 2012 (μείωση 0,3%).

Οι άνεργοι αυξήθηκαν κατά 307.775 άτομα σε σχέση με τον Απρίλιο του 2011 (αύξηση 38,4%) και κατά 27.493 άτομα σε σχέση με το Μάρτιο του 2012 (αύξηση 2,5%).

Οι οικονομικά μη ενεργοί, δηλαδή τα άτομα που δεν εργάζονται ούτε αναζητούν εργασία, αυξήθηκαν κατά 15.877 άτομα σε σχέση με τον Απρίλιο του 2011 (αύξηση 0,5%) και μειώθηκαν κατά 2.373 άτομα σε σχέση με το Μάρτιο του 2012 (μείωση 0,1%).

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Στους 1.109.658 οι άνεργοι στην Ελλάδα"

Δένδιας: «Βόμβα που διαρκώς επεκτείνεται» το κέντρο της Αθήνας

Για την κατάσταση που παρέλαβε στο υπουργείο Δημοσίας Τάξεως και τα προβλήματα που υπάρχουν ενημέρωσε τον πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά ο αρμόδιος υπουργός κ. Νίκος Δένδιας κατά την διάρκεια της συνάντησης που είχε μαζί του στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σε ερώτηση για το ποιο είναι το σημαντικότερο πρόβλημα αυτή την εποχή ο κ. Δένδιας απάντησε ότι το βασικό πρόβλημα είναι η πυρόσβεση.

Παράλληλα, ο κ. Δένδιας χαρακτήρισε την κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας «βόμβα που διαρκώς επεκτείνεται».

«Δεν μπορώ να κάθομαι και να κοιτάω τα κέντρα των πόλεων να καταλαμβάνονται το ένα μετά το άλλο. Δεν έχει νόημα να μείνω υπουργός Δημόσιας Τάξης και να βλέπω αυτή τη βόμβα διαρκώς να επεκτείνεται. Δεν είναι ανεκτή άλλο αυτή η κατάσταση», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός και πρόσθεσε ότι ο ίδιος μόνος του έκανε επισκέψεις σε όλες τις περιοχές που έχουν πρόβλημα, δηλαδή Ομόνοια, κάτω απο την Ομόνοια, Κυψέλη, Αγ. Παντελεήμονα κλπ.

«Αυτό που είδα ξεπερνάει καθετί που είχα στην φαντασία μου πριν. Εχουμε πρόβλημα ασφάλειας και δεν μπορούμε να λειτουργούμε όπως πέντε χρόνια πριν», είπε ο κ. Δένδιας, κατά την πρώτη γνωριμία του με τους δημοσιογράφους που καλύπτουν το υπουργείο Δημόσιας Τάξης, ενώ αναφέρθηκε έντονα στο πρόβλημα της μετανάστευσης και στις προσπάθειες που κάνει η Ελλάδα να μην κλείσει η συνθήκη του Δουβλίνου.

Ο υπουργός είπε, ακόμη, ότι με αυτή την κατάσταση -και με τις απαιτήσεις που έχει η κοινωνία από την αστυνομία και την πυροσβεστική- δεν μπορούν να γίνουν άλλες περικοπές στα μισθολόγια των αστυνομικών και των πυροσβεστών.

Προανήγγειλε μάλιστα "νοικοκύρεμα" σε άλλους τομείς και είπε χαρακτηριστικά ότι θα γίνει έλεγχος για να διαπιστωθεί γιατί η αστυνομία ξοδεύει 36 εκατ. το χρόνο σε καύσιμα, 19 εκατ. το χρόνο σε ενοίκια και 13 εκατ. το χρόνο σε συντήρηση των 13.768 αυτοκινήτων που διαθέτει. Σημείωσε, επίσης, ότι θα γίνει επιτροπή Ανώτατων Αξιωματικών, που θα μελετήσει και το ζήτημα της φύλαξης στόχων και προσώπων, στα οποία διατίθενται 3.500 αστυνομικοί.

«Έχουμε ζητήσει βοήθεια για τη δασοπυρόσβεση»

Ο υπουργός δήλωσε ότι πρώτη προτεραιότητα στο θέμα της δασοπυρόσβεσης, είναι να λυθεί το πρόβλημα με τη διαθεσιμότητα των καναντέρ. Για αυτό το λόγο η χώρα μας έχει ζητήσει βοήθεια από την Ιταλία και αναμένεται να ζητήσει και από την Ισπανία και τη Γαλλία. Φέτος ο στόλος της πυροσβεστικής, όπως είπε υπουργός έχει δυο ελικόπτερα λιγότερα συγκριτικά με πέρυσι. Δηλαδή αποτελείται από 10 ελικόπτερα ενώ πέρυσι ο αριθμός έφτανε τα 12. Το υπουργείο θα στραφεί επίσης και σε ιδιώτες προς ανεύρεση πόρων, ούτως ώστε να ανανεωθούν τα διπλώματα των πτυχίων των πιλότων.

Ο κ. Δένδιας δήλωσε επίσης ότι θα ενημερώσει τους Δημάρχους της Αττικής για θέματα πρόληψης. Τέλος ανέφερε ότι πρέπει να μειωθεί το κόστος της πυροσβεστικής και για αυτό θα στραφεί σε εκπαιδευμένους εθελοντές, οι οποίοι θα μπορούν να βοηθούν σε περιπτώσεις απεγκλωβισμών.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Δένδιας: «Βόμβα που διαρκώς επεκτείνεται» το κέντρο της Αθήνας"

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος καλεί ως μάρτυρες: Σημίτη, Παπαντωνίου, Λαλιώτη, Β.Παπανδρέου, Γ.Παπανδρέου

- Όλοι είχαν υπογράψει την απόφαση του ΚΥΣΕΑ για την προμήθεια των υποβρυχίων..

- Ήταν συλλογική η απόφαση, τονίζεται στην ανακοίνωση των δικηγόρων του..

- Καλούνται ως μάρτυρες και αξιωματούχοι του υπουργείο Άμυνας την περίοδο 1998-1999..

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος περνά στην αντεπίθεση μέσα από την φυλακή και καλεί ως μάρτυρες τόσο τον πρώην πρωθυπουργό, όσο και άλλους υπουργούς μέλη του ΚΥΣΕΑ της περιόδου 1998-1999.

Σύμφωνα με ανακοίνωση των δικηγόρων του κατατέθηκε επείγουσα αίτηση στον αρμόδιο ανακριτή και ζητούν την εξέταση ως μαρτύρων των μελών του ΚΥΣΕΑ της περιόδου εκείνης.

Δηλαδή: τους πρώην πρωθυπουργούς Κώστα Σημίτη και Γιώργο Παπανδρέου και τους πρώην υπουργούς Γιάννο Παπαντωνίου, Βάσω Παπανδρέου, Κώστα Λαλιώτη.

Διαβάστε όλη την ανακοίνωση:

1.Οι πληρεξούσιοι Δικηγόροι του πρ. Υπουργού κ. Α.-.Α. Τσοχατζόπουλου (προσωρινά κρατούμενου από 11.4.2012) κ.κ. Λεωνίδας Κοτσαλής, Ιωάννης Παγορόπουλος, Ιωάννης Νικόλαου, Γρηγόριος Τσόλιας κατέθεσαν σήμερα 12.7.2012 επείγουσα αίτηση στον αρμόδιο ανακριτή του ν. 4022 και ζητούν την εξέταση ως μαρτύρων των μελών του ΚΥ.Σ.Ε.Α. της περιόδου 1998-1999, καθώς και αξιωματούχων εκείνης της περιόδου του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

2. Η εξέταση των εν λόγω προσώπων κρίνεται στην παρούσα φάση της εν εξελίξει ευρισκομένης τακτικής ανακρίσεως εντελώς απαραίτητη. Και τούτο γιατί έτσι η διερεύνηση της υπόθεσης Τσοχατζόπουλου ουσιαστικοποιείται πλήρως, αφού τα ως άνω πρόσωπα μετείχαν ή προετοίμασαν ((σ)τη λήψη των υπό εξέταση ομοφώνων αποφάσεων του ΚΥ.Σ.Ε.Α. για προμήθεια των 4 υποβρυχίων «214» για τις ανάγκες του Πολεμικού Ναυτικού. Διευκρινίζεται ότι το ΚΥ.Σ.Ε.Α. με διαδοχικές ομόφωνες αποφάσεις του ενέκρινε την αγορά των 4 υποβρυχίων. Είχε προηγηθεί η κατά νόμο αναγκαία υπηρεσιακή και ιεραρχική προετοιμασία από το Πολεμικό Ναυτικό (αρμόδιες υπηρεσίες και συμβούλια) και από τις υπηρεσίες του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας της προτάσεως του Σ.ΑΜ., με τον Υ.ΕΘ.Α. κ. Α.-Α. Τσοχατζόπουλο προς το ΚΥ.Σ.Ε.Α.

Η τελευταία σχετική απόφαση του ΚΥ.Σ.Ε.Α. (26.7.1999) οδήγησε στην υπογραφή της αντιστοίχου συμβάσεως της 15.2.2000 από την Γ.Δ.Ε. και τα Ε.Ν.Α.Ε. (διευθύνοντα σύμβουλο).

3. Η συμμετοχή του τότε Υ.ΕΘ.Α. Α.-Α. Τσοχατζόπουλου στην ως άνω υπερδιετή υπηρεσιακή διαδικασία έγκειται στα εξής δύο σημεία:

Α) Εισήγηση ως μέλος του Σ.ΑΜ. προς το ΚΥ.Σ.Ε.Α. κατόπιν προηγουμένων εισηγήσεων εκ μέρους του Π.Ν. και της Γ.Δ.Ε.

Β) Υλοποίηση της σύμβασης στο διάστημα της θητείας του ως Υ.ΕΘ.Α., μέχρι δηλαδή τον Οκτώβριο 2001, κατόπιν εξουσιοδοτήσεως του ΚΥ.Σ.Ε.Α.

4. Επισημαίνεται ότι η περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης Τσοχατζόπουλου χωρίς την ενδελεχή και σε βάθος διερεύνηση των αποφάσεων του ΚΥ.Σ.Ε.Α. καθιστά τον δικαστικό έλεγχο ελλιπή, αφού θα εξετάζοντο απλώς μερικές πτυχές της υπόθεσης χωρίς σύνδεση με την αφετηρία, τη μήτρα, της όλης υπόθεσης.

5. Εξάλλου, το αίτημα της εξέτασης των μελών του ΚΥ.Σ.Ε.Α. και άλλων αξιωματούχων του ΥΠ.ΕΘ.Α. έχει υποβληθεί εκ μέρους μας τρεις φορές (στην Επιτροπή Προκαταρκτικής Εξέτασης της Βουλής, στην προκαταρκτική εξέταση από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και κατά την απολογία του κ. Α.-Α. Τσοχατζόπουλου), χωρίς όμως για διαφορετικούς λόγους να έχουμε μέχρι σήμερα λάβει σχετική απάντηση.

6. Πιστεύουμε ότι το άιτημά μας είναι απολύτως δικαιολογημένο, καθιστά δε την περαίωση της τακτικής ανάκρισης χωρίς την αιτούμενη εξέταση λογικά και νομικά αδύνατη.

7. Τέλος εκφράζουμε για μία ακόμη φορά την απόλυτη πίστη μας στη Δικαιοσύνη της χώρας μας.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Ο Άκης Τσοχατζόπουλος καλεί ως μάρτυρες: Σημίτη, Παπαντωνίου, Λαλιώτη, Β.Παπανδρέου, Γ.Παπανδρέου"

Οριστικά με το λογαριασμό της ΔΕΗ και φέτος το χαράτσι!

Το χαράτσι θα βεβαιωθεί και θα πληρωθεί και φέτος με το λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος και σε πέντε διμηνιαίες δόσεις. Μόλις χθες και μετά από συνεχείς διαβουλεύσεις μεταξύ του υπουργείου Οικονομικών και στελεχών της ΔΕΗ εγκαταλείφθηκαν όλες οι εναλλακτικές που είχαν εξετασθεί και το Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών (ΕΕΤΗΔΕ), όπως λέγεται επισήμως το χαράτσι, θα βεβαιωθεί και θα εισπραχθεί ακριβώς όπως και το 2011, δηλαδή με τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος.

Το υπουργείο Οικονομικών οδηγήθηκε σε αυτήν την απόφαση καθώς όλοι οι άλλοι τρόποι που εξετάσθηκαν κρίθηκαν ως περίπλοκοι και γραφειοκρατικοί. Το γεγονός ότι έχει με απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας ακυρωθεί η ποινή της διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος σε όσους δεν το πληρώσουν δημιουργεί έντονες ανησυχίες στην Καραγιώργη Σερβίας ότι οι φορολογούμενοι που δεν θα το πληρώσουν φέτος θα είναι πολλοί περισσότεροι από τους περίπου μισό εκατομμύριο που δεν το πλήρωσαν πέρυσι.

Τις τελευταίες ημέρες η ηγεσία του ΥΠΟΙΚ εξέτασε μια σειρά από εναλλακτικά σενάρια αναφορικά με τον τρόπο βεβαίωσης και αποστολής του χαρατσιού στους φορολογούμενους. Στόχος ήταν η αποσύνδεση του χαρατσιού από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ προκειμένου να μην πληγούν τα έσοδα της ΔΕΗ όπως έγινε πέρυσι, αλλά και να εισπραχθεί πιο εύκολα και αποτελεσματικά από το δημόσιο.

Στο πλαίσιο αυτό εξετάσθηκε η εναλλακτική της βεβαίωσης του χαρατσιού σε ξεχωριστό ειδοποιητήριο σε σχέση με το λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος το οποίο και θα ταχυδρομούνταν σε ξεχωριστό φάκελο σε σχέση με το λογαριασμό της ΔΕΗ. Με αυτόν τον τρόπο αυτοί που θα επιθυμούσαν να μην πληρώσουν το χαράτσι θα πλήρωναν κανονικά το κόστος του ηλεκτρικού ρεύματος που κατανάλωσαν καθώς και τα υπόλοιπα τέλη (ΤΑΠ, δημοτικός φόρος κλπ). Παράλληλα, το ειδοποιητήριο για το χαράτσι θα πληρωνόταν σε ταμείο τράπεζας ή στα Ελληνικά Ταχυδρομεία και την όλη ευθύνη για την είσπραξη θα είχε το υπουργείο Οικονομικών.

Τελικά, μετά από αλλεπάλληλες συσκέψεις με επιτελείς της ΔΕΗ το ΥΠΟΙΚ έκρινε ότι το παραπάνω σύστημα θα δημιουργούσε περισσότερα προβλήματα(!) από αυτά που θα έλυνε καθώς ήταν μια περισσότερο κοστοβόρα και περίπλοκη λύση σε σχέση με την βεβαίωση του ΕΕΤΗΔΕ μαζί με το λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος.

Το χαράτσι φέτος πρόκειται να πληρωθεί σε πέντε διμηνιαίες δόσεις με την πρώτη να εμφανίζεται στον επόμενο λογαριασμό του ρεύματος και την τελευταία μέσα στους πρώτους μήνες του 2013 (τα έσοδα θα προσμετρηθούν στον φετινό προϋπολογισμό).

Έτσι, οι φορολογούμενοι που θα επιστρέψουν από τις διακοπές του Αυγούστου θα βρουν στο ταχυδρομικό κουτί τους το λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος ο οποίος θα είναι φουσκωμένος επειδή θα έχει ενσωματωθεί σε αυτόν η πρώτη από τις πέντε δόσεις για το χαράτσι.

capital
Διαβάστε Περισσότερα » "Οριστικά με το λογαριασμό της ΔΕΗ και φέτος το χαράτσι!"

Σε ποιους θα κόψουν το ταμείο ανεργίας από την Πρωτοχρονιά

Μέσα στον καταιγισμό των μέτρων που επιβλήθηκαν με το μνημόνιο μέσα στα τελευταία δύο χρόνια, ψηφίστηκαν και διατάξεις οι οποίες πέρασαν στα ψιλά αλλά πολύ σύντομα θα τις βρούμε μπροστά μας. Μια από αυτές, θα προκαλέσει σοκ. Διότι η εφαρμογή της από την 1η Ιανουαρίου 2013, θα έχει ως αποτέλεσμα να κοπεί το επίδομα ανεργίας σε χιλιάδες ανυποψίαστους ανέργους, ειδικά αυτούς που ασχολούνται με τα εποχικά και τα τουριστικά επαγγέλματα.

Ουσιαστικά, από την 1η Ιανουαρίου 2013, ο ΟΑΕΔ θα διενεργεί έναν ακόμη έλεγχο προκειμένου να διαπιστώσει ποιοι δικαιούνται επίδομα ανεργίας και ποιοι όχι. Δεν θα αρκείται μόνο στον αριθμό των ενσήμων. Θα γυρίζει πίσω στον χρόνο για μια 4ετία. Αν εντοπίζει ότι ο άνεργος έχει εισπράξει περισσότερα από 450 ημερήσια επιδόματα ανεργίας (αντιστοιχούν σε 18 μηνιαία επιδόματα) μέσα σε αυτά τα τέσσερα χρόνια, τότε θα σταματάει να χορηγεί την επιδότηση.

Με την πρώτη εφαρμογή του μέτρου, τον προσεχή Ιανουάριο, ο ΟΑΕΔ θα αναζητήσει σε ποιους έχει χορηγήσει επίδομα ανεργίας την περίοδο από τον Ιανουάριο του 2009 μέχρι τον Δεκέμβριο του 2012. Αν εντοπίσει περιπτώσεις ανέργων που έχουν συμπληρώσει τις 450 ημέρες ανεργίας θα σταματάει την επιδότηση. Οι εποχικοί υπάλληλοι, κυρίως, οι εργαζόμενοι στα ξενοδοχεία, είναι πολύ πιθανό να πέσουν σε αυτή την τσιμπίδα καθώς συνηθίζουν να απασχολούνται για έξι μήνες τον χρόνο, και να επιδοτούνται για τους υπόλοιπους.

Η διάταξη που θα φέρει τα πάνω κάτω από την Πρωτοχρονιά για την ευπαθή κοινωνική ομάδα των ανέργων, έχει ως εξής:
«Από 1.1.2013, σε κάθε περίπτωση τα ημερήσια επιδόματα ανεργίας, εντός της προηγούμενης από την εκάστοτε έναρξη της επιδότησης λόγω ανεργίας, τετραετίας, δεν είναι δυνατόν να είναι περισσότερα των τετρακοσίων πενήντα (450). Εάν εντός της τετραετίας ο άνεργος έχει επιδοτηθεί για χρονικό διάστημα μικρότερο των τετρακοσίων πενήντα (450) ημερήσιων επιδομάτων, δικαιούται να επιδοτηθεί λόγω ανεργίας για τον υπόλοιπο αριθμό ημερήσιων επιδομάτων, μέχρι τη συμπλήρωση του ανώτατου ορίου των τετρακοσίων πενήντα (450) ημερήσιων επιδομάτων. Από 1.1.2014 τα ημερήσια επιδόματα ανεργίας στην τετραετία δεν είναι δυνατόν να είναι περισσότερα των τετρακοσίων (400).»

fpress
Διαβάστε Περισσότερα » "Σε ποιους θα κόψουν το ταμείο ανεργίας από την Πρωτοχρονιά"

Ελληνική Χαλυβουργία: Διορία τριών ημερών δίνει o όμιλος Μάνεση στους απεργούς

Περιθώριο τριών 24ώρων για την εφαρμογή των δικαστικών αποφάσεων πριν προχωρήσει στην κατάθεση ομαδικών απολύσεων και κλείσιμο του εργοστασίου της Ελληνικής Χαλυβουργίας στον Ασπρόπυργο έδωσε στους απεργούς του εργοστασίου ο όμιλος Μάνεση. Η απεργία που ξεκίνησε πριν από 8,5 μήνες αποτυπώνει σε μικρογραφία τα αδιέξοδα της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας.

Κατ’ αρχάς είναι το αδιέξοδο του βιομηχανικού τομέα και της αγοράς του σιδήρου που άγγιξε τη δραματική πτώση του 90% σε σχέση με τα προ κρίσης επίπεδα. Η παντελής αδιαφορία της πολιτείας που ως αμέτοχος θεατής, όταν η βιομηχανία αναζήτησε αντιστάθμισμα στις εξαγωγές, δεν έκανε τίποτε για να την διευκολύνει από το υπέρμετρα υψηλό -διπλάσιο σε σχέση με τους ανταγωνιστές- κόστος της ενέργειας (ηλεκτρικής και φυσικού αερίου).

Αποτέλεσμα, οι ζημίες να ανέλθουν σωρευτικά την τελευταία τριετία στα 90 εκ. ευρώ και η εταιρία να αναζητήσει τρόπους αναδιάρθρωσης της παραγωγής και του προσωπικού των δύο εργοστασίων στο Βόλο και τον Ασπρόπυργο. Είναι ακόμη η απραξία του ΣΕΒ προς τα μέλη του, τα εναπομείναντα μέλη-εταιρείες που αιτιολογούν το επίθετο του και ως Σύνδεσμος Βιομηχανιών.

kathimerini
Διαβάστε Περισσότερα » "Ελληνική Χαλυβουργία: Διορία τριών ημερών δίνει o όμιλος Μάνεση στους απεργούς"

Γερμανικές αποζημιώσεις: Θύματα της πρώην Σοβιετικής Ενωσης θα λάβουν εφάπαξ 2.556 ευρώ και μόνιμη σύνταξη

Σε αντίθεση με όσα γίνονται στην Ελλάδα, για τις Γερμανικές αποζημιώσεις, στην Ρωσία φαίνεται ότι προχωρούν γοργά σε όλους τους τομείς, κατά της Γερμανίας!

Ετσι, οι γερμανικές αρχές θα πληρώσουν αποζημίωση σε άλλους 80 χιλιάδες Εβραίους από την πρώην Σοβιετική Ένωση, επιζώντες του Ολοκαυτώματος.

Οπως μεταδίδει σήμερα ο έγκυρος ρ/σ "η φωνή της Ρωσίας", η κυβέρνηση και η Επιτροπή για τις εβραϊκές υλικές αξιώσεις προς τη Γερμανία αποφάσισαν να χορηγήσουν για τον σκοπό αυτό 245 εκατομμύρια ευρώ.

Οι Εβραίοι από την πρώην Σοβιετική Ένωση που ήταν θύματα του της Ναζιστικής Γερμανίας, θα πάρουν εφάπαξ 2.556 ευρώ και θα παίρνουν κάθε μήνα σύνταξη, ύψους 300 ευρώ!!!

Μήπως ακούει κάποιος εκεί στο μέγαρο Μαξίμου;

aegeantimes
Διαβάστε Περισσότερα » "Γερμανικές αποζημιώσεις: Θύματα της πρώην Σοβιετικής Ενωσης θα λάβουν εφάπαξ 2.556 ευρώ και μόνιμη σύνταξη"

Εφαρμογή ηλεκτρονικού περιουσιολογίου το 2013 για κινητή και ακίνητη περιουσία

Ποινικό αδίκημα για όσους δεν απογραφούν

Την ενεργοποίηση του ηλεκτρονικού περιουσιολογίου το 2013 για την πλήρη καταγραφή της κινητής και ακίνητης περιουσίας των φορολογουμένων σε Ελλάδα και εξωτερικό προωθεί η Κυβέρνηση αποσκοπώντας στη καθολική εφαρμογή του «πόθεν έσχες».

Απαντώντας σε ερώτηση του in.gr ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Γ. Μαυραγάνης ξεκαθάρισε πως το περιουσιολόγιο δεν θα αποτελέσει βάση για περαιτέρω φορολόγηση της περιουσίας, αλλά ένας αξιόπιστος μηχανισμός για την αποτύπωση της πραγματικής περιουσιακής κατάστασης των φορολογουμένων.

Σύμφωνα με το προτεινόμενο σχέδιο οι φορολογούμενοι θα κληθούν για πρώτη φορά να δηλώσουν σε μία αναλυτική κατάσταση όλα τα περιουσιακά τους στοιχεία. Και εν συνέχεια θα δηλώνουν κάθε χρόνο όλες τις ετήσιες μεταβολές.
Στα περιουσιακά στοιχεία που θα δηλωθούν πρέπει να περιλαμβάνονται τα ακίνητα, τα αυτοκίνητα, τα σκάφη αναψυχής, οι καταθέσεις, οι μετοχές, τα μερίδια αμοιβαίων κεφαλαίων και όλα τα άλλα περιουσιακά στοιχεία μεγάλης αξίας που έχουν στην κατοχή τους τα φυσικά πρόσωπα.

Ταυτόχρονα προτείνεται η υποχρεωτική ηλεκτρονική υποβολή αναλυτικής δήλωσης με στοιχεία για όλες τις πραγματικές δαπάνες διαβίωσης των φορολογουμένων.

Στόχος των μέτρων αυτών είναι οι φορολογικές αρχές να είναι σε θέση να συγκρίνουν το συνολικό ύψος τους με τα δηλωθέντα εισοδήματά τους και να προσδιορίζουν με ακρίβεια τον τρόπο διάθεσης του δηλωθέντος εισοδήματος.

Για όποιον δεν συμμορφωθεί και δεν δηλώσει την περιουσία του, εκτός από τις χρηματικές ποινές, θα προβλέπεται και αυστηρή ποινή μέσω θέσπισης ποινικού αδικήματος.

tanea
Διαβάστε Περισσότερα » "Εφαρμογή ηλεκτρονικού περιουσιολογίου το 2013 για κινητή και ακίνητη περιουσία"

Τρόικα:Ζητά μείωση επιτοκίων καταθέσεων

«Τα επιτόκια που δίνετε είναι εξωφρενικά και πρέπει μέχρι το τέλος του έτους να έχουν μειωθεί σημαντικά».

Η... σύσταση αυτή έγινε, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του euro2day, από τους επικεφαλής της τρόικας προς τις διοικήσεις του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, κατά τη διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψης στην Αθήνα, ενώ την ίδια στιγμή φουντώνει τον ανταγωνισμό ξένη τράπεζα που δίνει επιτόκιο 6% από τα πρώτα 100 ευρώ/δολάρια.

Είναι γεγονός ότι το τελευταίο δίμηνο οι ελληνικές τράπεζες, σε μία προσπάθεια να ανακόψουν την αιμορραγία των καταθέσεων, πρόσφεραν στους μεγάλους πελάτες επιτόκια που άγγιζαν το 6% και στους μεσαίους επιτόκια που κυμαίνονται από το 3,5% έως και το 4,5%.

Το 6% την τελευταία εβδομάδα έχει πέσει κάτω από το 5% και σύμφωνα με τα αρμόδια τραπεζικά στελέχη, και κατόπιν της σχετικής «απαίτησης» από την τρόικα, μέχρι το τέλος του 2012 το μέσο καταθετικό επιτόκιο (για μεσαία ποσά) πρέπει «να πέσει στο 2,5%, το πολύ στο 3%», όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Στον αντίποδα, οι διοικήσεις των ελληνικών τραπεζών προβάλλουν το επιχείρημα ότι «εάν δεν δώσουμε ελκυστικά επιτόκια θα φύγει και το τελευταίο ευρώ»... Αυτό το επιχείρημα όμως δεν βρίσκει ευήκοα ώτα καθώς από την άλλη πλευρά προβάλλεται το γεγονός ότι το βασικό επιτόκιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας έχει πέσει στο 0,75%, το euribor ακολουθεί πτωτική τροχιά, κυρίως όμως το κόστος των καταθέσεων στην Ελλάδα είναι ιδιαίτερα υψηλό.

«Για τα 150 δισ. ευρώ καταθέσεις το μέσο κόστος, με βάση το μέσο καταθετικό επιτόκιο που κυριαρχεί στην ελληνική τραπεζική αγορά, ανέρχεται σε 3 δισ. ευρώ τον χρόνο. Κεφάλαια που θα μπορούσαν να δοθούν για τη χρηματοδότηση των υγιών επιχειρήσεων», τονίζουν τα κλιμάκια της τρόικας.

Ρωσικός ανταγωνισμός

Κι ενώ οι ελληνικές τράπεζες δεσμεύονται έως το τέλος του 2012 να ρίξουν τα μέσα επιτόκια καταθέσεων στο 2,5%, υπάρχουν εξαιρέσεις από ξένες εκτός ευρωσυστήματος τράπεζες, που δημιουργούν πρόβλημα ανταγωνισμού, ωστόσο το μέγεθός τους είναι μικρό για να εξυπηρετήσει την κρίσιμη μάζα των καταθετών.

Για παράδειγμα, το υποκατάστημα της ρωσικής τράπεζας Kerd Bank στην Αθήνα προσφέρει σταθερό ετήσιο επιτόκιο 6% για κατάθεση από 100 ευρώ/δολάρια και άνω. Το euro2day επικοινώνησε με τα αρμόδια στελέχη της, τα οποία τόνισαν ότι η Kerd Bank ακολουθεί την ελκυστική τιμολογιακή πολιτική εδώ και μήνες «και αναμένεται να τη διατηρήσει για αρκετό χρονικό διάστημα». Εξηγούν, μάλιστα, ότι «οι Έλληνες που μεταφέρουν τα λεφτά τους στην τράπεζα προτιμούν κυρίως το δολάριο και λιγότερο το ευρώ, λόγω της αβεβαιότητας για το μέλλον του ενιαίου ευρωπαϊκού νομίσματος»...

«Η ανταπόκριση του κοινού είναι ιδιαίτερα αυξημένη το τελευταίο δίμηνο», αναφέρουν χαρακτηριστικά. Στο ερώτημα εάν η στρατηγική του ρωσικού τραπεζικού ομίλου προβλέπει περαιτέρω επέκταση των εργασιών στην Ελλάδα, απαντούν πως «άμεσος στόχος είναι το άνοιγμα καταστήματος στη Θεσσαλονίκη και έπεται συνέχεια».

euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "Τρόικα:Ζητά μείωση επιτοκίων καταθέσεων"

GoldmanSachs: Δώστε χρόνο στην Ελλάδα

Η Goldman Sachs στην πρόσφατη έκθεση της αναφέρει ότι οι Ευρωπαίοι πρέπει να δώσουν περισσότερο χρόνο στην Ελλάδα, εκτιμώντας ότι μια χαλάρωση των όρων λιτότητας θα βοηθήσει σημαντικά την παρούσα τεταμένη κατάσταση. «Στην παρούσα κατάσταση βραχυπρόθεσμα θα βοηθήσει μόνο μια χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής και των όρων λιτότητας»

Στην ίδια έκθεση αναφέρεται ότι η Ελλάδα,έκανε σημαντική εσωτερική υποτίμηση .Εξαιτίας της υποτίμησης αυτής , το ελληνικό εμπορικό έλλειμμα έχει μειωθεί σε σχεδόν μηδενικά επίπεδα - κάτι που οφείλεται στην ραγδαία

μείωση των εισαγωγών, αλλά και στην αύξηση των εξαγωγών- ωστόσο η χώρα πρέπει να προχωρήσει στις,διαρθρωτικές αλλαγές στα προϊόντα, τις ιδιωτικοποιήσεις και στην βελτίωση της είσπραξης των φόρων.

Μόνο τότε θα αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη της χώρας απέναντι στις αγορές, σύμφωνα με τον αμερικανικό Οίκο.

Όπως αναφέρει ειδικότερα η Goldman Sachs, την ίδια ώρα, το κόστος εργασίας έχει μειωθεί σχεδόν όσο απαιτεί το Μνημόνιο, επομένως αυτό που θα πρέπει να δούμε τώρα είναι αν η νέα κυβέρνηση θα κάνει αξιόπιστες προσπάθειες στις μεταρρυθμίσεις. Συγκεκριμένα, πλέον αναμένουμε να δούμε αν θα γίνουν διαρθρωτικές αλλαγές στις αγορές προϊόντων, στις ιδιωτικοποιήσεις και στη βελτίωση της είσπραξης των φόρων. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της επενδυτικής τράπεζας, παρά την ανακούφιση που έφερε η έκβαση των εκλογών, η αβεβαιότητα που κυριαρχεί στην Ελλάδα δεν αναμένεται να διαλυθεί, καθώς αναμένονται πολιτικές εντάσεις το προσεχές διάστημα.

Η Ελλάδα αντιμετωπίζει εξαιρετικά ισχυρές πιέσεις σε οικονομικό επίπεδο, οι οποίες ξεπερνούν κατά πολύ τις πιέσεις της λιτότητας, εκτιμά η GS. Η παρατεταμένη αβεβαιότητα έχει οδηγήσει σε επιδείνωση της εμπιστοσύνης και κατάρρευση της πιστωτικής επέκτασης, με αποτέλεσμα ο ιδιωτικός κλάδος να έχει συρρικνωθεί, να παρουσιάζονται ελλείψεις στις προμήθειες και να έχουν εγκαταλειφθεί οι προσπάθειες επενδύσεων ή ιδιωτικοποιήσεων.

Protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "GoldmanSachs: Δώστε χρόνο στην Ελλάδα"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news