facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 10 Ιουλίου 2012

Νέο εκτελεστικό μέλος στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα

Φωτογραφία για Νέο εκτελεστικό μέλος στην Ευρωπαϊκή Κεντρική ΤράπεζαΟι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης συμφώνησαν κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Eurogroup στις Βρυξέλλες να δώσουν... θέση νέου μέλους του εκτελεστικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) στον διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας του Λουξεμβούργου, Ιβ Μερς δήλωσαν διπλωματικές πηγές στη βελγική πρωτεύουσα.

Η απόφαση του Eurogroup αναμένεται να επισημοποιηθεί από τους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης των 27 στη συνεδρίαση που θα διεξαχθεί την Τρίτη.

Όπως αναφέρουν διπλωματικές πηγές η διαδικασία σχετικά με την επικύρωση του ονόματος του κ. Μέρς αναμένεται να είναι καθαρά τυπική.

Αργότερα αναμένεται να επιβεβαιωθεί η τοποθέτηση του λουξεμβούργιου κεντρικού τραπεζίτη στην ΕΚΤ τόσο από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και την Ευρωπαϊκή Ένωση στην επόμενη Σύνοδο Κορυφής.

Tromaktiko
Διαβάστε Περισσότερα » "Νέο εκτελεστικό μέλος στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα"

ΕΜΥ: Έκτακτο δελτίο 7 ημερών - Θα αγγίξει τους 40 η θερμοκρασία

Έκτακτο δελτίο πρόγνωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων εξέδωσε η ΕΜΥ, προειδοποιώντας για υψηλές θερμοκρασίες που θα συνεχιστούν για τις επόμενες έξι με επτά ημέρες, τουλάχιστον.

Πιο συγκεκριμένα, η μέγιστη θερμοκρασία θα φθάσει:

1. Στη Μακεδονία και τη Θράκη μέχρι την Πέμπτη (12-7-12) τους 37 και κατά περιόδους τους 38 με 39 βαθμούς Κελσίου.

2. Στην Ήπειρο τους 37 με 38 και μεσοβδόμαδα κατά τόπους τους 39 βαθμούς Κελσίου.

3. Στο Ιόνιο κατά μέσο όρο η θερμοκρασία δεν θα υπερβεί τις πιο ζεστές ημέρες τους 36 με 37 βαθμούς Κελσίου.

4. Στη Θεσσαλία, τη Στερεά, την Εύβοια και την Πελοπόννησο μέχρι την τρίτη (10-7-12) τους 39 και κατά τόπους στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας τους 40 χωρίς να αποκλείεται μεσοβδόμαδα να αγγίξει και τους 41 βαθμούς Κελσίου.

5. Στα νησιά του Αιγαίου οι θερμοκρασίες δεν θα ξεπεράσουν τους 35 με 36 βαθμούς Κέλσιου και μόνο στη νότια Κρήτη από την τρίτη (10-7-2012) κατά τόπους και κατά διαστήματα η θερμοκρασία θα φτάνει τους 38 με 39 βαθμούς Κελσίου.

6. Ειδικότερα για την Αττική η θερμοκρασία αναμένεται από την τρίτη (10-7-2012) να φτάσει τους 39 και πιθανόν από την Τετάρτη (11-7-12) τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Από την πλευρά της η ΓΓ Πολιτικής Προστασίας προειδοποιεί ότι εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών όσοι ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Συστήνεται να παραμένουν σε χώρους δροσερούς και σκιερούς, να χρησιμοποιούν κλιματιστικά μηχανήματα ή ανεμιστήρες, να φορούν ελαφρά, άνετα και ανοιχτόχρωμα ρούχα, αποφεύγοντας τα συνθετικά υφάσματα, ενώ θα πρέπει να χρησιμοποιούν καπέλο με φαρδύ γείσο και γυαλιά ηλίου, όταν εκτίθενται στον ήλιο.

Τις ημέρες με υψηλές θερμοκρασίες θα πρέπει οι άνθρωποι να πίνουν αρκετά υγρά (άτομα που ακολουθούν αυστηρή δίαιτα υγρών, καλό είναι να επικοινωνήσουν με τον γιατρό τους πριν αυξήσουν την ποσότητα) και να αποφεύγουν βαριά, λιπαρά τρόφιμα, αλλά και το αλκοόλ.

Επίσης, καλό είναι να αποφεύγονται οι βαριές σωματικές εργασίες.

Όσον αφορά την έκθεση στον ήλιο, συστήνεται να γίνεται πριν τις 11 το πρωί και μετά τις 5 το απόγευμα, με τη χρήση αντηλιακού.

Διαβάστε Περισσότερα » "ΕΜΥ: Έκτακτο δελτίο 7 ημερών - Θα αγγίξει τους 40 η θερμοκρασία"

Καταιγίδα φόρων μέσα στο καλοκαίρι

Νέα φορολογική κλίμακα με λιγότερα κλιμάκια προωθεί η κυβέρνηση, με παράλληλη αύξηση και του αφορολογήτου ορίου, ολοκληρωτική κατάργηση φοροαπαλλαγών και αντικατάστασή τους με επιδόματα για λίγους, νέες αντικειμενικές αξίες, συγχωνεύσεις φόρων κατοχής και... επιβολή φόρου υπεραξίας στις πωλήσεις ακινήτων αλλά και εξίσωση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης με του κίνησης και χορήγηση επιδόματος θέρμανσης με γεωγραφικά και κοινωνικά κριτήρια.

Σύμφωνα με όσα εξήγγειλαν στη Βουλή τα στελέχη του οικονομικού επιτελείου, όλα τα δρομολογημένα φορολογικά μέτρα του 2012 θα εισπραχτούν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο: ΕΤΑΚ 2009, ΦΑΠ 2010 και 2011, φόροι εισοδήματος και έκτακτες εισφορές στο εισόδημα και στα ακίνητα.

Βέβαιη πρέπει να θεωρείται πλέον η εξίσωση του φόρου στο πετρέλαιο κίνησης και θέρμανσης. Αυτό θα γίνει όμως με επιδότηση στη βάση γεωγραφικών, οικονομικών και κοινωνικών κριτηρίων ώστε να μην πληγούν ευπαθείς ομάδες από την αύξηση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης.

Ωστόσο το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που ετοιμάζει η κυβέρνηση θα φέρει μεταξύ άλλων και αλλαγές:

1. Στη φορολογία ακίνητης περιουσίας:

- αντικατάσταση από το 2013 του Έκτακτου Ειδικού Τέλους Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών και του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας από ενιαίο προοδευτικό φόρο ακινήτων. Εξετάζεται ο νέος φόρος να βαρύνει όλα τα κτίσματα και τα ακίνητα εντός και εκτός σχεδίου, εκτος από τις εκτάσεις που ανήκουν στους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες.

- επιβολή φόρου υπεραξίας στις πωλήσεις ακινήτων ιδιωτών για ποσά άνω κάποιου ορίου.

- μείωση του συντελεστή φόρου μεταβίβασης ακινήτων από 8-10% που ισχύει σήμερα, με βάση τα ισχύοντα σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

- νέες αντικειμενικές αξίες και επέκταση του συστήματος στις περιοχές όπου αυτό δεν εφαρμόζεται.

2. Στη φορολογία εισοδήματος:

- μείωση των κλιμακίων σε 4 ή 5 αντί για 9 και αύξηση του αφορολογήτου προς τα πάνω, ενδεχομένως από τις 5.000 ευρώ στα 8.000 ή τα 10.000.

- κατάργηση φοροαπαλλαγών με βάση εισοδηματικά, κοινωνικά και δημογραφικά κριτήρια. Απειλούνται τα πρόσθετα αφορολόγητα ποσά για το πρώτο ή και το δεύτερο παιδί, για τρίτεκνους και πολύτεκνους, για ανάπηρους καθώς και οι φοροεκπτώσεις για ενοίκια, δίδακτρα, ασφάλιστρα ζωής, τόκους στεγαστικών δανείων α’ κατοικίας, ιατρική και νοσοκομειακή περίθαλψη, δωρεές, διατροφή κ.λπ.

Στη θέση των απαλλαγών και των εκπτώσεων φόρου προτείνεται να χορηγούνται «στοχευμένες άμεσες εισοδηματικές ενισχύσεις», δηλαδή επιδόματα.

- θέσπιση κινήτρων για απόκτηση φορολογικής κατοικίας στη χώρα μας από οικονομικά εύρωστους αλλοδαπούς, με στόχο την προσέλκυση για εγκατάσταση κυρίως ευκατάστατων συνταξιούχων από το εξωτερικό.

- υποβολή όλων των δηλώσεων ηλεκτρονικά σε συγκεκριμένη ημερομηνία χωρίς παρατάσεις.

- εφαρμογή ηλεκτρονικού περιουσιολογίου από το 2013 για κινητή και ακίνητη περιουσία σε Ελλάδα και εξωτερικό. Για όποιον δεν δηλώσει την περιουσία του, εκτός από τις χρηματικές ποινές, θα συνιστά και ποινικό αδίκημα.

- ο φορολογικός συμβιβασμός και η πληρωμή των φόρων δεν θα αίρουν τον αξιόποινο χαρακτήρα της φοροδιαφυγής και τις κυρώσεις, για ποσά πάνω από ένα όριο ανά έτος.

Ακίνητα-περιουσία

- Αντικατάσταση του ειδικού τέλους στα ακίνητα (του Εκτακτου Ειδικού Τέλους Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών), το οποίο επιβάλλεται μέσω των λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος, από έναν νέο προοδευτικό φόρο, από το 2013.

- Κατάρτιση περιουσιολόγιου και εφαρμογή ηλεκτρονικού «πόθεν έσχες» για 8,5 εκατομμύρια φορολογούμενους.

- Θα δηλωθούν ακίνητα, αυτοκίνητα, σκάφη αναψυχής, καταθέσεις, μετοχές, μερίδια αμοιβαίων κεφαλαίων και όλα τα περιουσιακά στοιχεία μεγάλης αξίας.

Επιχειρήσεις

- νέο σύστημα υποβολής δηλώσεων, βεβαίωσης και καταβολής του ΦΠΑ και εξέταση της δυνατότητας μετάβασης σε καθεστώς ΦΠΑ πραγματικού χρόνου.

- Αναθεώρηση του καθεστώτος λήψης μέτρων διασφάλισης των συμφερόντων υπέρ του Δημοσίου ώστε να μην οδηγούνται οι επιχειρήσεις σε κλείσιμο εξαιτίας αυτών των μέτρων.

- Επανεξέταση του αδικήματος μη καταβολής ληξιπρόθεσμων χρεών προς το Δημόσιο που δημιουργήθηκαν από τη μη πληρωμή φόρων, σε συννενοηση με το υπουργείο Δικαιοσύνης.

- Κατάργηση των Επιτροπών Διοικητικής Επίλυσης Φορολογικών Διαφορών για διαφορές πάνω από συγκεκριμένο όριο και υπαγωγή των υποθέσεων αυτών στο θεσμό της Φορολογικής Διαιτησίας.

- Δημοσίευση στο διαδίκτυο των αποφάσεων της Επιτροπής Φορολογικής Διαιτησίας.

- Μείωση φόρων στις επιχειρήσεις: Μια από τις προτάσεις που συζητούνται προβλέπει τη μείωση του συντελεστή φορολόγησης των επιχειρήσεων από 20% που ισχύει σήμερα στο 15%. Στο τραπέζι βρίσκεται και η μείωση της φορολογίας στα μερίσματα από 25% στο 20% ή 15%.

- Κατάργηση Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων με4 ένα νέο πόιντ σύστεμ για τις φορολογικές παραβάσεις και στόχο την μη απόρριψη των βιβλίων, τα μικρόετρα πρόστιμα για τυπικές παραβάσεις, ενώ για πρώτη φορά θα θεσπίζονται και «κίνητρα συμμόρφωσης».

- Επαγγελματικά κριτήρια για υπολογισμό εισοδήματος και φόρου για όλους τους μικρομεσαίους και τους ελεύθερους επαγγελματίες, όπως: η μισθωτική αξία και η περιοχή της επαγγελματικής στέγης, τα έτη άσκησης του επαγγέλματος, οι πραγματικές επαγγελματικές δαπάνες, το ύψος των καταθέσεων στις τράπεζες, το είδος της ασκούμενης δραστηριότητας κ.λπ.

- Ενιαία φορολογική αντιμετώπιση του ατομικού εισοδήματος από το κεφάλαιο, με αυτοτελή φορολόγηση (ενδεχομένως 20%) όλων των εισοδημάτων που προέρχονται από ενοίκια, τόκους, μερίσματα ή υπεραξίες από πώληση περιουσιακών στοιχείων. Σύμφωνα με το σχέδιο που εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών, τα εισοδήματα αυτά δεν θα αθροίζονται με τα υπόλοιπα και η φοροδοτική υποχρέωση θα εξαντλείται με την απόδοση του 20%

- κατάργηση Φόρων Υπέρ Τρίτων.

Έλεγχοι και είσπραξη φόρων

- αλλαγή του συστήματος των χρηματικών προσαυξήσεων για μη καταβληθέντες φόρους με θέσπιση προστίμου ως ποσοστό επί του κυρίου φόρου που δεν θα μειώνεται σε περίπτωση συμβιβασμού και την επιβολή τόκου υπερημερίας στον οφειλόμενο φόρο.

- ειδικό πρόστιμο για πλαστά και εικονικά τιμολόγια.

- ειδική νομοθεσία ελέγχου για τις εξωχώριες εταιρίες προκειμενου να φορολογηθούν στην Ελλάδα.

- ενοποίηση του μηχανισμού φορολογικών ελέγχων

- ενοποίηση της νομοθεσίας περί ενδοομιλικών συναλλαγών.

Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Καταιγίδα φόρων μέσα στο καλοκαίρι"

Επιδότηση μέσω της ΔΕΗ για το πετρέλαιο θέρμανσης

Την των οικογενειών για το πετρέλαιο θέρμανσης μέσω πίστωσης στους λογαριασμούς της ΔΕΗ, εξετάζει σύμφωνα με πληροφορίες η κυβέρνηση.

Η πρόταση έχει γίνει εδώ και ενάμιση χρόνο από τον σημερινό υφυπουργό Ανάπτυξης Θανάση Σκορδά και προβλέπει την ελάφρυνση των νοικοκυριών από το κόστους του πετρελαίου θέρμανσης, το οποίο αναμένεται να αυξηθεί μετά και την εξίσωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης, προκειμένου να παταχθεί η φοροδιαφυγή και να μειωθούν οι τιμές.

Η πρόταση, σύμφωνα με πληροφορίες, προβλέπει τη διάκριση της χώρας σε συγκεκριμένες γεωγραφικές ζώνες, ανάλογα με τη θερμοκρασία που έχει καταγραφεί την τελευταία δεκαετία. Ο στόχος είναι να κοστολογηθεί για κάθε κλιματολογικό τομέα και υψομετρική ζώνη μέση κατανάλωση πετρελαίου με βάση τη μέση θερμοκρασία των τελευταίων δέκα ετών.
Διαβάστε Περισσότερα » "Επιδότηση μέσω της ΔΕΗ για το πετρέλαιο θέρμανσης"

Χωρίς τραίνο σήμερα Πέμπτη από τις 12 έως τις 4

Φωτογραφία για Χωρίς τραίνο την Πέμπτη από τις 12 έως τις 4Στάση εργασίας κήρυξαν οι υπάλληλοι του ΗΣΑΠ

Χωρίς ηλεκτρικό σιδηρόδρομο θα είναι η Αθήνα σήμερα Πέμπτη 12 Ιουλίου από τις 12 το μεσημέρι έως τις 4 το απόγευμα.

Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται έντονα για την κατάσταση που επικρατεί στο ταμείο τους, καθώς, από την ημέρα που εντάχθηκε στον ΕΟΠΥΥ, είναι, όπως υποστηρίζουν, σχεδόν ανασφάλιστοι.
Διαβάστε Περισσότερα » "Χωρίς τραίνο σήμερα Πέμπτη από τις 12 έως τις 4"

Ύφεση 6,9% το 2012 προβλέπει το ΙΟΒΕ

Φωτογραφία για Ύφεση 6,9% το 2012 προβλέπει το ΙΟΒΕΣε δυσμενή αναθεώρηση των προβλέψεών του για την πορεία της ελληνικής οικονομίας το 2012... προχώρησε το Ινστιτούτο Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών ΙΟΒΕ, εκπρόσωποι του οποίου παρουσιάζουν αυτήν την ώρα την τριμηνιαία έκθεση του.

Σύμφωνα με το ΙΟΒΕ, η ύφεση θα φθάσει το 6,9% έναντι 5%, που ήταν η προηγούμενη εκτίμηση και η ανεργία θα ανέλθει στο 23,6%.

aegeantimes.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Ύφεση 6,9% το 2012 προβλέπει το ΙΟΒΕ"

Με απεργίες και μπλακ άουτ απειλεί η ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ

Φωτογραφία για Με απεργίες και μπλακ άουτ απειλεί η ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗΜε νέες κινητοποιήσεις προειδοποιεί ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ Νίκος Φωτόπουλος εάν προχωρήσει το σχέδιο ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ.«Θα κάνουμε αγώνα, θα ενημερώσουμε την κοινωνία για το τι πρόκειται να συμβεί αν ιδιωτικοποιηθεί η επιχείρηση» δήλωσε σήμερα στο ραδιόφωνο του Alpha, τονίζοντας:

«Σε έναν αγώνα χρησιμοποιούνται όλα τα νόμιμα όπλα και η απεργία είναι ένα νόμιμο και συνταγματικά κατοχυρωμένο όπλο».

«Δεν είναι στόχος μας να ταλαιπωρήσουμε το λαό, για ότι θα συμβεί δεν θα φταίμε εμείς που είμαστε αμυνόμενοι» συμπλήρωσε.

Οι δηλώσεις του κ. Φωτόπουλου προκάλεσαν την αντίδραση της κυβέρνησης που έστρεψε τα βέλη της στον ΣΥΡΙΖΑ.

newpost.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Με απεργίες και μπλακ άουτ απειλεί η ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ"

Ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων για τα ΜΜΕ από τον βουλευτή Στάθη Β. Παναγούλη

Γραφείο Τύπου

Προς τους Υπουργούς Οικονομικών, Δικαιοσύνης, Αρμοδίου Υπουργού για τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Το ραδιοτηλεοπτικό πεδίο εδώ και δεκαετίες παραμένει ομιχλώδες και οι ραδιοτηλεοπτικοί σταθμοί λειτουργούν άνευ νομίμου αδείας, ενώ οι εκδοτικοί οργανισμοί των εντύπων ΜΜΕ τυγχάνουν διακριτικής, αν όχι σκανδαλώδους φορολογικής μεταχείρισης, σε σημείο ώστε το Πολίτευμα της Χώρας από Κοινοβουλευτική Δημοκρατία να έχει μεταβληθεί, ουσία και πράξει, σε «Ραδιοτηλεοπτική Δημοκρατία», με σαφή την επιδίωξη των ιδιοκτητών των εν λόγω Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, να προσαρμόζουν την «ενημέρωση» του Ελληνικού Λαού στην εξυπηρέτηση ιδιοτελών συμφερόντων και σε βλάβη του Δημοσίου Συμφέροντος.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ:

1.- Πότε θα χορηγηθούν οι νόμιμες άδειες λειτουργίας των Ραδιοτηλεοπτικών Σταθμών και υπό ποιες προϋποθέσεις θα παραχωρηθούν ραδιοτηλεοπτικές συχνότητες, οι οποίες, ως γνωστόν, αποτελούν Δημόσιο Αγαθό

2.-Ποίο το οικονομικό αντίκρισμα για το Δημόσιο Ταμείο από την παραχώρηση του Δημοσίου Αγαθού των συχνοτήτων και για ποιο χρονικό διάστημα

3.-Ποίες οι νομικές προϋποθέσεις για τα άτομα ή τις ενώσεις προσώπων, στα οποία πρόκειται να παραχωρηθούν οι ραδιοτηλεοπτικές συχνότητες.

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ:

1.- Να καταθέσουν στη Βουλή λεπτομερή και αναλυτικό πίνακα των προστίμων, τουλάχιστον για την τελευταία τριετία, που έχουν επιβληθεί στους ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς όλης της Χώρας από το Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο, για παράβαση των χρηστών κανόνων λειτουργίας τους και αν αυτά έχουν εισπραχθεί από τις αρμόδιες εισπρακτικές υπηρεσίες του κράτους.

2.-Ποία τα οφειλόμενα ποσά, αν υπάρχουν, των Ραδιοτηλεοπτικών Σταθμών, προς τα Ασφαλιστικά Ταμεία των εργαζομένων (Αναλυτικός πίνακας ποσών και Ασφαλιστικών Ταμείων)

3.-Στην περίπτωση ληξιπρόθεσμων οφειλών, ποία νόμιμα μέτρα πρόκειται να ληφθούν για την κατοχύρωση των νομίμων απαιτήσεων των Ασφαλιστικών Οργανισμών.

Τέλος, ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ, Να ενημερώσουν επιπροσθέτως την Βουλή των Ελλήνων:

1ον.- Αν δύνανται ιδιοκτήτες Τηλεοπτικών Σταθμών, καταδικασμένοι ανεκκλήτως για κακουργηματικές πράξεις, σύμφωνα, με το ισχύον νομικό καθεστώς, να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν ραδιοτηλεοπτικές συχνότητες ( Δημόσιο Αγαθό). Και,

2ον.- Εκκρεμούν και σε βάρος ποίων ιδιοκτητών Ραδιοτηλεοπτικών Μέσων δικαστικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος επί μακρό χρονικό διάστημα και αν θα ληφθεί μέριμνα για την επίσπευση εκκαθάρισης των εν λόγω περιστατικών, ως απαιτείται από τους κανόνες της χρηστής διοίκησης.

Tromaktiko

Διαβάστε Περισσότερα » "Ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων για τα ΜΜΕ από τον βουλευτή Στάθη Β. Παναγούλη"

Παραιτήθηκε ο υφυπουργός Εργασίας Ν.Νικολόπουλος

Την παραίτησή του υπέβαλε στον πρωθυπουργό τη Δευτέρα, λίγες ώρες μετά την ψήφο εμπιστοσύνης που έλαβε η κυβέρνηση από τη Βουλή, ο υφυπουργός Εργασίας Νίκος Νικολόπουλος. Στην επιστολή παραίτησής του ο κ. Νικολόπουλος επισημαίνει ότι διαφωνεί με την μη διαπραγμάτευση εξ αρχής με την τρόικα των εργασιακών ζητημάτων, ωστόσο συνεργάτες του πρωθυπουργού επισημαίνουν ότι ο κ. Νικολόπουλος είχε διαμαρτυρηθεί για τις αρμοδιότητές του, κάτι που εξόργισε τον κ. Σαμαρά. Αντικαταστάτης του κ. Νικολόπουλου ορίζεται ο βουλευτής Καβάλας της ΝΔ Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων, στην επιστολή παραίτησης ο κ. Νικολόπουλος επισημαίνει: «Μόνη αιτία της παραιτήσεώς μου είναι η προσωπική μου πεποίθηση πως το ζήτημα της επαναδιαπραγμάτευσης με την τρόικα και η διόρθωση των σημαντικών στρεβλώσεων στα εργασιακά, συνταξιοδοτικά, ασφαλιστικά και προνοιακά ζητήματα, θα έπρεπε να έχουν τεθεί εμφατικά στο τραπέζι των συζητήσεων από την αρχή».

Σύμφωνα με πληροφορίες, συνεργάτες του πρωθυπουργού αναφέρουν ότι στο παρασκήνιο υπήρχε κόντρα του κ. Νικολόπουλου με τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση, καθώς και ότι ο παραιτηθείς υφυπουργός Εργασίας είχε διαμαρτυρηθεί στον κ. Σαμαρά για τις «ψαλιδισμένες» αρμοδιότητες που του είχε «παραχωρήσει» ο πολιτικός προϊστάμενός του.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, το πρωί της Δευτέρας ο πρωθυπουργός επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον κ. Νικολόπουλο και σε έντονο ύφος τού ζήτησε να μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου. Ωστόσο, η συνάντηση δεν πραγματοποιήθηκε, καθώς -όπως λένε οι πηγές από το Μαξίμου- ο κ. Νικολόπουλος είχε ήδη διαρρεύσει στα μέσα ενημέρωσης την επιστολή παραίτησής του.

Ακολούθησε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου μεταξύ του πρωθυπουργού με τον υπουργό Εργασίας Γ.Βρούτση, παρουσία του κυβερνητικού εκπροσώπου Σ.Κεδίκογλου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, από τη σύσκεψη προκύπτει ότι αντικαταστάτης του κ. Νικολόπουλου στη θέση του υφυπουργού Εργασίας θα είναι ο βουλευτής Καβάλας της ΝΔ Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Ολόκληρη η επιστολή παραίτησης του Ν.Νικολόπουλου

«Αμέσως μετά την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, με επιστολή που παρέδωσα στον πρωθυπουργό, κ. Αντώνη Σαμαρά, υπέβαλλα την παραίτησή μου από την θέση του Υφυπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας.

»Ξεκαθαρίζω, ότι μόνη αιτία της παραιτήσεώς μου είναι η προσωπική μου πεποίθηση πως το ζήτημα της επαναδιαπραγμάτευσης με την Τρόικα και η διόρθωση των σημαντικών στρεβλώσεων στα εργασιακά, συνταξιοδοτικά, ασφαλιστικά και προνοιακά ζητήματα, θα έπρεπε να έχουν τεθεί εμφατικά στο τραπέζι των συζητήσεων από την αρχή.

»Εύχομαι να κάνω λάθος. Ωστόσο, επειδή προσωπικά μου είναι αδύνατο, να αισθάνομαι ανακόλουθος με τα πιστεύω μου και σε όσα διεκήρυττα ως Τομεάρχης Εργασίας της ΝΔ, προτίμησα να αποχωρήσω από την κυβέρνηση, μη θέλοντας να της δημιουργώ εγγενή προβλήματα απότην αρχή κιόλας του βίου της.

»Απαντες γνωρίζουν πως ουδέποτε αρνήθηκα τις δύσκολες μάχες, αλλά και ουδέποτε έβαλα οποιαδήποτε "καρέκλα" πάνω από την απαράβατη αρχή μου ότι ο πολιτικός οφείλει να υπηρετεί το εθνικό συμφέρον με οποιοδήποτε προσωπικό ή άλλο κόστος, τολμώντας πάντοτε να έχει το θάρρος της γνώμης του. Αυτό άλλωστε προσπαθώ να κάνω σε όλη, την άνω των 20 ετών, κοινοβουλευτική μου διαδρομή.
»Απαντες γνωρίζουν επίσης ότι και στον πρόσφατο προεκλογικό αγώνα, είχα ως κεντρικό σύνθημα το "εδώ στα δύσκολα". Το επαναλαμβάνω και σήμερα.

»Παραμένω στη Νέα Δημοκρατία, απλός στρατιώτης του πατριωτικού μου καθήκοντος και συνεχίζω να στηρίζω την κυβέρνηση και προσωπικά τον πρωθυπουργό, εδώ στα δύσκολα. Ευχαριστώ από καρδιάς τα στελέχη του Υπουργείου Εργασίας καθώς και τους Γενικούς και Ειδικούς Γραμματείς για την σύντομη αλλά γόνιμη συνεργασία μας.

»Μα πάνω από όλους τιμώ και ευχαριστώ τον Αντώνη Σαμαρά, για την τιμή που μου έκανε να με εντάξει στο κυβερνητικό σχήμα και του εύχομαι να μας κάνει όλους περήφανους».
Διαβάστε Περισσότερα » "Παραιτήθηκε ο υφυπουργός Εργασίας Ν.Νικολόπουλος"

Ασφαλιστικό πιστοποιητικό θα λαμβάνουν οι επιχειρήσεις από ορκωτούς ελεγκτές και φοροτεχνικούς

Σύμφωνα με τους σχεδιασμούς του υπουργείου Εργασίας, οι επιχειρήσεις θα υπόκεινται πλέον σε ετήσιο έλεγχο εισφορών.

Ο υπουργός Εργασίας κ. Γ. Βρούτσης στα πλαίσια διασφάλισης των εσόδων των Ταμείων προανήγγειλε στη Βουλή την υποχρεωτική υποβολή σε ετήσια βάση ασφαλιστικού πιστοποιητικού από τους ορκωτούς ελεγκτές, κατά τα πρότυπα του αντίστοιχου φορολογικού πιστοποιητικού, με το οποίος ο ορκωτός ή ο φοροτεχνικός θα βεβαιώνει την καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών εκ μέρους της επιχείρησης.

Σύμφωνα με τους σχεδιασμούς του υπουργείου Εργασίας οι νόμιμοι ελεγκτές και τα ελεγκτικά γραφεία που είναι εγγεγραμμένοι στο δημόσιο μητρώο του Ν. 3693/2008 εκτός από την έκδοση του φορολογικού πιστοποιητικού θα υποχρεούνται και στη χορήγηση ασφαλιστικού πιστοποιητικού για όλες τις εταιρείες ή άλλου είδους νομικά πρόσωπα, στα οποία ασκούν τακτικό οικονομικό έλεγχο, εκτός των ΝΠΔΔ.

Στο πλαίσιο αυτό η διαδικασία ανάληψης, εκτέλεσης και ολοκλήρωσης του ελέγχου των ελεγκτών θα παρακολουθείται με ειδικό πληροφοριακό σύστημα του υπουργείου Εργασίας κατ' αναλογία του συστήματος παρακολούθησης των ελέγχων των νόμιμων ελεγκτών και ελεγκτικών γραφείων.

pelop.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Ασφαλιστικό πιστοποιητικό θα λαμβάνουν οι επιχειρήσεις από ορκωτούς ελεγκτές και φοροτεχνικούς"

Ενοικιάζεται …όπως είναι επιπλωμένο! Σε ξένους και ιδιώτες το ΕΣΥ

Το μέλλον που θα έχει το ΕΣΥ τα επόμενα χρόνια, σκιαγραφήθηκε ξεκάθαρα από τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα ο οποίος μιλώντας το Σαββατοκύριακο στη Βουλή κατά τη διάρκεια των προγραμματικών δηλώσεων δήλωσε ότι ουσιαστικά ανοίγει ο δρόμος ώστε μονάδες νοσοκομείων θα ενοικιαστούν από ξένους ιδιώτες. Τι προβλέπει το σχέδιο της κυβέρνησης.

Χρόνια τώρα ο γνώστης του συστήματος Υγείας Γιάννης Στουρνάρας, είχε στο μυαλό του πως μονάδεςυγείαςτου ΕΣΥ, ακόμη και ολόκληρα νοσοκομεία θα έπρεπε να νοικιάζονται σε ξένους ώστε να μπορούν να πραγματοποιούνται στη χώρα μας επεμβάσεις αλλά και προγράμματα αποκατάστασης ξένων ασθενών.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή επιβεβαίωσε ακριβώς αυτό: ότι κυρίως περιφερειακά νοσοκομεία τα οποία σήμερα δεν παρουσιάζουν μεγάλη πληρότητα, θα μπορούν να ενοικιάζονται σε ξένους ώστε να έρχονται στη χώρα μας για «πακέτα» επεμβάσεων ξένοι ασθενείς.

Ο ιατρικός τουρισμός κατά τον υπουργό Οικονομικών θα αυξήσει την κινητικότητα στα ελληνικά νοσοκομεία πολλά από τα οποία σήμερα δεν παρουσιάζουν την αποδοτικότητα για την οποία είχαν σχεδιασθεί.

Μάλιστα ο κ.Στουρνάρας ευελπιστεί ότι η παροχή "πακέτων" για επεμβάσεις και τσεκ-απ σε ασθενείς κυρίως από τα Βαλκάνια και την Κύπρο θα αποφέρει στο ΕΣΥ μεγάλα κέρδη.

Στο πλαίσιο αυτό θα δίνονται και κίνητρα ώστε να δημιουργούνται μονάδες πρωτοβάθμιας υγείας από ιδιώτες, σε συνεργασία με το δημόσιο τομέα, με τα γνωστά ΣΔΙΤ (Συμπράξεις δημοσίου και ιδιωτικού τομέα).

Στο πλαίσιο αυτό πάντως αναμένεται να προχωρήσουν άμεσα και οι συγχωνεύσεις των νοσοκομείων που δεν υλοποιήθηκαν το προηγούμενο διάστημα και εξαιτίας των αντιδράσεων από τοπικές κοινωνίες. Το μόνο που υλοποιήθηκε ήταν η συνδιοίκηση ορισμένων νοσηλευτικών μονάδων.

dete.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Ενοικιάζεται …όπως είναι επιπλωμένο! Σε ξένους και ιδιώτες το ΕΣΥ"

Ανακοίνωση Συνοριακών Φυλάκων ν. Έβρου: "Ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του"

Φωτογραφία για Ανακοίνωση Συνοριακών Φυλάκων ν. Έβρου: Ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες τουΓραφείο Τύπου

Η εμφάνιση σε λίγες ημέρες δύο περιπτώσεων απόδρασης κρατουμένων παύει να είναι τυχαίο γεγονός.

Δεν έχει περάσει ούτε μήνας από την επίσκεψη του Προέδρου της ΠΟΣΥΦΥ στην Α.Δ Ορεστιάδας και Αλεξανδρουπόλεως κατά την οποία τέθηκε για πολλοστή φορά το θέμα της ακαταλληλότητας των κτιρίων που στεγάζονται οι υπηρεσίες συνοριακής φύλαξης καθώς και η μακρόχρονη κράτηση ποινικών κρατουμένων κατά παράβαση της νομοθεσίας.

Στα τμήματα που έχουν διαχειριστεί εκατοντάδες χιλιάδες λαθρομετανάστες, στα τμήματα που έχουν διαχειριστεί εκατοντάδες διακινητές, στα τμήματα που σε διάστημα λίγων ωρών αλλάζει η ιδιότητα του κάθε λαθρομετανάστη μιάς και οι εκατοντάδες λαθρομετανάστες που διέσχισαν το βράδυ τα σύνορα, το απόγευμα της επόμενης ημέρας έχουν αλλάξει ιδιότητα και με τις ευλογίες του υποκριτικού κράτους βαπτίζονται νόμιμοι για ένα μήνα και οδεύουν μαζικά για την πρωτεύουσα με τα γνωστά επακόλουθα, σημειώθηκε απόδραση.

Και τότε όλοι πέφτουν από τα σύννεφα.

Και οι Διοικητές και οι Διευθυντές και οι Εισαγγελείς (όταν είναι ενήμεροι για την κατάσταση) και για να μην μείνει καμία υποψία η οποία μπορεί να αποβεί μοιραία στις επερχόμενες κρίσεις και χωρίς να εξετάσουν όλες τις παραμέτρους διατάσουν την σύλληψη και προσαγωγή των συναδέρφων μας τους θέτουν σε διαθεσιμότητα και αρχίζει ο Γολγοθάς για τα εξιλαστήρια θύματα. Εδώ εφαρμόζετε το γράμμα του νόμου. ΑΙΔΩΣ ΑΡΓΕΙΟΙ.

Η ένωση μας θα σταθεί στο πλευρό των συναδέρφων προσφέροντας τους ηθική και νομική κάλυψη. Επίσης θα προτείνουμε μία ριζοσπαστική αλλαγή στην στάση όλων των συνδικαλιστικών ενώσεων της χώρας. Σε κάθε περίπτωση που σημειώνετε απόδραση η οποία δεν οφείλετε σε αμέλεια ή δόλο συναδέρφου αλλά σε παράβαση της νομοθεσίας για την κράτηση κρατουμένων ή την ακαταλληλότητα του χώρου ή την υγιεινή και ασφάλεια όπως ορίζετε στην νομοθεσία, να υποβάλλεται, με έξοδα και νομική υποστήριξη της εκάστοτε ομοσπονδίας, μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου.

Ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του.
Tromaktiko
Διαβάστε Περισσότερα » "Ανακοίνωση Συνοριακών Φυλάκων ν. Έβρου: "Ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του""

Τη θέσπιση ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος εξετάζει η κυβέρνηση

Την επανεξέταση των κοινωνικών μεταβιβάσεων και τη θέσπιση ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος (ΕΕΕ), προκειμένου να καταπολεμηθεί η φτώχεια, θέτει ως προτεραιότητα το υπουργείο Οικονομικών.
Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, στην ομιλία του στη Βουλή, προανήγγειλε αλλαγές στο πρότυπο του κοινωνικού κράτους και αποκάλυψε πως θα υπάρξει ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, προκειμένου να καταπολεμηθεί η φτώχεια.

Ο υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι το νέο κοινωνικό πρότυπο πρέπει να είναι διαφορετικό από το σημερινό και έκανε αναφορά στην αντίφαση που υπάρχει στην ελληνική κοινωνία σήμερα, που ενώ υπάρχουν υψηλές δαπάνες κοινωνικής προστασίας που αντιστοιχούν στο 25% του ΑΕΠ, εν τούτοις συνυπάρχουν με το υψηλό ποσοστό φτώχειας, που ανέρχεται στο 20% του πληθυσμού.

Σημειώνεται πως η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα μαζί με την Ουγγαρία που δεν παρέχει, κάποιας έστω μορφής, ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα στους πολίτες της.

Σύμφωνα με μελέτες το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα θα πρέπει να αφορά στο 20% του πληθυσμού που ήδη ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας. Ως βάση υπολογισμού του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος θα μπορούσε να ληφθεί η βασική σύνταξη του ΟΓΑ.

Newsroom ΔΟΛ
Διαβάστε Περισσότερα » "Τη θέσπιση ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος εξετάζει η κυβέρνηση"

Γνωρίζουν τον αρχηγό της συμμορίας με τα καλάσνικοφ

Γνωρίζουν τα ηγετικά στελέχη της άγριας συμμορίας με τα καλάσνικοφ, που δε διστάζουν να αδειάσουν τα υποπολυβόλα τους σε κάθε τετ α τετ με τους άνδρες των διωκτικών αρχών και τα οποία έχουν απλώσει ένα πέπλο τρόμου πάνω από την Αθήνα.

Οι αστυνομικοί, όπως αναφέρει η Espresso, βρίσκονται κοντά στη σύλληψη του αρχηγού, αλλά και του υπαρχηγού της εγκληματικής οργάνωσης.

Η συμμορία, η οποία αριθμεί οκτώ μέλη, πραγματοποιεί τις ληστρικές επιδρομές στο Παγκράτι, στο Βύρωνα, στου Ζωγράφου και στις γύρω συνοικίες.

Τελευταία «συνάντηση» αστυνομικών με μέλη της σπείρας ήταν τον περασμένο μήνα στο Βύρωνα, όταν άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. δέχτηκαν πυροβολισμούς στη διάρκεια παρακολούθησης.
Διαβάστε Περισσότερα » "Γνωρίζουν τον αρχηγό της συμμορίας με τα καλάσνικοφ"

Κόβονται οι συντάξεις σε όσους δεν απογραφούν

Στοπ στην καταβολή των συντάξεων σε όσους συνταξιούχους δεν έχουν πάει να απογραφούν, ετοιμάζει η κυβέρνηση σύμφωνα με δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Χρ. Σταϊκούρα. Οσοι δεν πήγαν να απογραφούν παρά την έκκληση που έγινε, στις 24 Αυγούστου λήγει η προθεσμία και θα πάψουν να παίρνουν τη σύνταξή τους. Σύμφωνα με τον υπουργό, το θέμα αφορά όσους δεν πήγαν στην απογραφή έως 15 Ιουνίου. Ετσι, στις 24 Ιουλίου και στις 24 Αυγούστου θα βρουν στην τράπεζά τους ειδική εντολή πληρωμής την οποία θα μπορούν να εισπράξουν, εφόσον παρουσιαστούν αυτοπροσώπως ή με πληρεξούσιο, οπότε και θα απογραφούν.
Όπως είπε χαρακτηριστικά, προτεραιτότητα αποτελεί η εξακρίβωση των πραγματικών δικαιούχων συντάξεων, καθώς τα διαθέσιμα στοιχεία του Λογιστηρίου του κράτους δείχνουν ότι 15.781 πολίτες που λαμβάνουν σύνταξη δεν έχουν απογραφεί.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στις 25 Σεπτεμβρίου, σε όσους δεν απογραφούν και με αυτό τον τρόπο, παύει η καταβολή της σύνταξης, αρχίζει η διαδικασία διερεύνησης των αιτιών της μη απογραφής, αναζήτησης και επιστροφής των καταβληθέντων, και παραπομπής στη Δικαιοσύνη.
Επιπροσθέτως, ο κ. Σταϊκούρας εξήγγειλε από το 2013 καθιερώνονται δειγματοληπτικοί έλεγχοι, οι οποίοι θα πραγματοποιούνται σε ετήσια βάση με επιστημονική μεθοδολογία.
Αναφορικά με την απόδοση των συντάξεων, ο αν. υπουργός Οικονομικών ανακοίνωσε ότι εντός τριμήνου δημιουργείται σχετικό portal ώστε οι δικαιούχοι να ενημερώνονται σχετικά με τις συντάξεις τους, καθώς και για την πορεία διεκπεραίωσης του φακέλου τους. Ο χρόνος αναμονής εντός του Γενικού Λογιστηρίου μειώνεται έως το τέλος του 2012, το πολύ σε 7 μήνες, έως το τέλος του 2013, το πολύ σε 5 μήνες, και έως το τέλος του 2014 το πολύ σε 3 μήνες.
Επίσης, από τις αρχές του 2013, ο εξερχόμενος από την ενεργό υπηρεσία θα λαμβάνει ανά μήνα, έναντι, το 50% του βασικού μισθού που ελάμβανε κατά την αποχώρησή του από την ενεργό υπηρεσία.

imerisia
Διαβάστε Περισσότερα » "Κόβονται οι συντάξεις σε όσους δεν απογραφούν"

Το σχέδιο αποκρατικοποίησης της ΔΕΗ

Δύο έως τέσσερις μικρές ΔΕΗ... με την κάθε μία να έχει από ένα «καλάθι» λιγνιτικών μονάδων παραγωγής ρεύματος και υδροηλεκτρικούς σταθμούς αναμένεται να είναι το βασικό σενάριο της αποκρατικοποίησης της μεγαλύτερης επιχείρησης της χώρας.
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές πρόκειται για την καλύτερη λύση και εκεί πάνω φαίνεται να γίνονται οι όποιοι σχεδιασμοί.
Το βασικό σενάριο για την αποκρατικοποίηση της επιχείρησης, θα βασιστεί, λένε οι πληροφορίες της imerisia.gr, στην πρόσφατη συμφωνία της Ελλάδας με την Κομισιόν για την απελευθέρωση του λιγνίτη. Η χώρα μας είχε καταδικαστεί για το μονοπώλιο της ΔΕΗ στη λιγνιτική παραγωγή, καύσιμο το οποίο είναι φθηνό και αποτελεί το σημαντικότερο «όπλο» έναντι των ανταγωνιστών της στην αγορά της ηλεκτρικής ενέργειας. Πρέπει να διαθέσει τουλάχιστον το 40% της λιγνιτικής παραγωγής της ΔΕΗ στην αγορά.

Έτσι, η κυβέρνηση αναμένεται να βαδίσει στα βήματα... αυτής της υποχρέωσης. Πηγές λένε λοιπόν, ότι θα πουληθούν οι μονάδες Ι και ΙΙ του Αμυνταίου, η μονάδα της Μελίτης στη Φλώρινα και η ΙΙΙ της Μεγαλόπολης. Η συνολική ισχύς τους είναι 1.200 με 1.300 ΜW. Στα σχέδια είναι να δοθούν επίσης προς μίσθωση η μονάδα Ι της Καρδυάς και Ι του Αγίου Δημητρίου στη Δυτική Μακεδονία. Η ισχύς των δύο τελευταίων μονάδων είναι 600 MW. Αν δεν προχωρήσει η ενοικίαση των δύο τελευταίων τότε θα επιλεγεί η πώληση και για αυτές μαζί με τις πρώτες, δηλαδή θα πουληθούν συνολικά έξι μονάδες.
Μαζί με τις τέσσερις έως έξι μονάδες θα προστεθούν κατά πάσα πιθανότητα και τέσσερις υδροηλεκτρικοί σταθμοί, για να γίνουν πιο δελεαστικά... τα «πακέτα» πώλησης.
Συζητήσεις έχουν γίνει για δύο υδροηλεκτρικούς σταθμούς του Θησαυρού στη Δράμα και του Αλιάκμονα, καθώς και για τα Κρεμαστά, ενώ επίσης έχει εξεταστεί και η περίπτωση του σταθμού στο Καστράκι.
Έτσι, όπως αναφέρουν πηγές, είναι πολύ πιθανό να σχεδιαστούν τέσσερις μικρές «ΔΕΗ», με την κάθε μία να περιλαμβάνει μία λιγνιτική και μία υδροηλεκτρική μονάδα.
Επιπλέον, από την ομιλία του πρωθυπουργού στη Βουλή έγινε γνωστό ότι θα διατεθούν και δικαιώματα εκμετάλλευσης ορυχείων. Εκτιμήσεις θέλουν να εννοεί τα κοιτάσματα άνω των 2,6 δις. τόνων λιγνίτη της Βεύης, της Ελασσόνας, της Δράμας και της Φλώρινας. Αυτά ανήκουν στο Δημόσιο και δεν αποκλείεται να γίνουν διαγωνισμοί για την μακροχρόνια μίσθωσή τους κι εκμετάλλευσή τους. Σημειώνεται ότι το ορυχείο της Βεύης είναι σε διαγωνιστική διαδικασία.
Από την αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ με βάση τα προαναφερόμενα ίσως τελικά η περίπτωση της εισόδου στρατηγικού επενδυτή να απομακρύνεται καθώς με τη διάθεση μονάδων, η επιχείρηση αποδυναμώνεται.
Σημειώνεται ότι στο πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων η ΔΕΗ βρίσκεται στο τρίτο τρίμηνο του 2012 με στόχο την πώληση ποσοστού 17% του δημοσίου. Το δημόσιο έχει σήμερα το 51,12% της ΔΕΗ, το 45,07% ανήκει στο ευρύ επενδυτικό κοινό και σε θεσμικούς επενδυτές και το 3,81% στα ασφαλιστικά ταμεία των εργαζομένων της επιχείρησης.

imerisia
Διαβάστε Περισσότερα » "Το σχέδιο αποκρατικοποίησης της ΔΕΗ"

«Μαχαίρι» 12% στις αποδοχές 200.000 εργαζομένων από τον Ιούλιο ζητά η τρόικα

Από τα ειδικά μισθολόγια 200.000 ένστολων, γιατρών του ΕΣΥ, δικαστικών, αρχιερέων, πανεπιστημιακών και διπλωματικών υπαλλήλων ξεκινά το πρώτο μεγάλο παζάρι κυβέρνησης-τρόικας, καθώς το μνημόνιο προβλέπει περικοπές 12% στις αποδοχές τους από τον Ιούλιο.

Στόχος είναι η εξοικονόμηση 200 εκατ. ευρώ φέτος και και 400 εκατ. ευρώ το 2013.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, δήλωσε για το συγκεκριμένο θέμα ότι «η κυβέρνηση καταβάλλει κάθε προσπάθεια για να μην κάνουν άλλες θυσίες οι πολίτες», ενώ εξέφρασε την ελπίδα ότι οι επιτυχίες στις αποκρατικοποιήσεις και τις διαρθρωτικές αλλαγές θα λειτουργήσουν ως αντίβαρο για τη διατήρηση των ειδικών μισθολογίων ειδικά για τους ένστολους.

«Η τρόικα θέλει να γίνουν όλα όσα προβλέπονται για το 2012» δήλωσε στα «Νέα» κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών μετά τη νέα συνάντηση του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης με 17 εκπροσώπους της τρόικας.

Όπως αναφέρει το «Έθνος», η κυβέρνηση επιχείρησε να πείσει την τρόικα ότι μπορεί να βρει ισοδύναμα μέτρα, αλλά οι επικεφαλής της τρόικας ήταν κατηγορηματικοί, λέγοντας ότι τα χρονικά περιθώρια στενεύουν και πως πρέπει να εφαρμοστούν τα μέτρα που έχουν περιληφθεί στο μνημόνιο και έχουν υπεψηφιστεί από τη Βουλή.

Στο πλαίσιο των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης από τη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών, Γ.Στουρνάρας τόνισε ότι «η Ελλάδα πρέπει να λάβει τα μέτρα που έχει ήδη ψηφίσει για την εκτέλεση του προϋπολογισμού του 2012 ούτως ώστε να προσεγγίσει τους στόχους για τους οποίους έχει δεσμευθεί, προκειμένου να μην τρωθεί περισσότερο η αξιοπιστία της και κινδυνεύσει η επόμενη δόση του δανείου».

Ο υπουργός Οικονομικών κατά τη σημερινή, πρώτη συμμετοχή του στο Eurogroup αναμένεται να διαβεβαιώσει ότι η ελληνική κυβέρνηση θα τηρήσει τους δημοσιονομικούς στόχους σε απόλυτα μεγέθη και θα εφαρμόσει τα μέτρα που έχουν ψηφιστεί για την εκτέλεση του προϋπολογισμού του 2012.

Newsroom ΔΟΛ
Διαβάστε Περισσότερα » "«Μαχαίρι» 12% στις αποδοχές 200.000 εργαζομένων από τον Ιούλιο ζητά η τρόικα"

Καλούσης: Θα γίνει πάταγος αν αποκαλύψω τι μου είπαν Ντερτιλής-Ιωαννίδης

Ο Ευάγγελος Καλούσης ένας από τους πρωταγωνιστές του παραδικαστικού κυκλώματος γνωστός και ως «ο δικαστής με τη μεζούρα», πέντε μήνες μετά την αποφυλάκισή του, άναψε και πάλι «φωτιές» με την απόφασή του να ιδρύσει νομική εταιρεία για την οποία υπεραμύνεται της νομιμότητά της αλλά και για τη φιλία που ανέπτυξε στον Κορυδαλλό με τους πρωταγωνιστές των «Απριλιανών».

Σε συνέντευξή του στην Realnews, τονίζει ότι η εταιρεία Kalousis and Partners είναι απολύτως νόμιμη ενώ αναφέρει ότι στα δικαστήρια δεν θα πηγαίνει ο ίδιος αλλά οι συνεργάτες του.

Ο Ευάγγελος Καλούσης επεσήμανε ότι αυτό που κρατάει απο τα 5,5 χρόνια που παρέμεινε έγκλειστος στον Κορυδαλλό, είναι οι φιλίες που προέκυψαν πίσω από τα κάγκελα :

«Ξεχωρίζω ως πιο σημαντικές τις γνωριμίες μου με τους δυο τελευταίους Απριλιανούς, τον Νικόλαο Ντερτιλή και ειδικά με τον Δημήτριο Ιωαννίδη. Έμαθα απο πρώτο χέρι το παρασκήνιο και άγνωστα συμβάντα της νεοελληνικής ιστορίας εκείνης της περιόδου.

Κάποια έχω γράψει στο βιβλίο μου, η 6η Πτέρυγα. Άλλα δεν έχουν αναφερθεί αλλά θα πρέπει να γίνει ίσως μετά από 40 χρόνια γιατί, πιστέψτε με , εαν αυτό συνέβαινε, θα μπορούσαν ακόμα να προκαλέσουν μεγάλες ανατροπές.»

Ο Ευάγγελος Καλούσης μίλησε και για τα λάθη που έκανε στο παρελθόν και για την αδυναμία του στις...ψηλές γυναίκες:

«Όλοι οι άνθρωποι κάνουν λάθη. Ίσως ήμουν περισσότερο από όσο έπρεπε παρορμητικός σε ορισμένες κοινωνικές μου συμπεριφορές»

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Καλούσης: Θα γίνει πάταγος αν αποκαλύψω τι μου είπαν Ντερτιλής-Ιωαννίδης"

Σκάνδαλο- μαμούθ με την πώληση 4 κρατικών Airbus!

ΤΑ ΠΗΡΑΜΕ 167 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΕΚΑΣΤΟ, ΤΑ ΠΟΥΛΑΜΕ 31 ΟΛΑ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΠΑΛΙΟΣΙΔΕΡΑ
ΜΟΛΙΣ ΠΡΟΠΕΡΣΙ, ΜΑΣ ΕΔΙΝΑΝ 90-95 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΘΕΝΑ!!!

Αυτό, δεν είναι απιστία; Δεν πρέπει να το ψάξει ένας εισαγγελέας και να μας πει αν κάποιος ζημίωσε με τις πράξεις του το ελληνικό Δημόσιο, άρα και όλους τους Έλληνες που υπόκεινται αιματηρές περικοπές. Δεν πρέπει να μπει κάποιος φυλακή;
Τελικά, οι άνθρωποι παίζουν το παιχνίδι τους πολύ ωραία. Οι αποκρατικοποιήσεις, σου λένε, ξεκίνησαν. Πουλήσαμε, σου λένε, τέσσερα παλιά αεροπλάνα της Ολυμπιακής που ήταν άχρηστα, για 40 εκατομμύρια. Ναι, αλλά τι 40 εκατομμύρια; Δολάρια (αλλάξαμε νόμισμα και δεν το μάθαμε; πείτε το μας, αν είναι), άρα 31 εκατομμύρια ευρώ. Και πόσο παλιά; Τόσο παλιά, ώστε πριν από δύο χρόνια, άξιζαν περίπου 90-95 εκατομμύρια ευρώ το καθένα. Και τι έγινε μέσα σε αυτά τα δύο χρόνια; Πολλά, όπως θα διαβάσετε παρακάτω, στο ρεπορτάζ της iTabloid…
Ο πρόεδρος της Ένωσης Χειριστών Πολιτικής Αεροπορίας, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, εκτιμά πως “εάν τα αεροσκάφη είχαν πωληθεί με το κλείσιμο της εταιρίας, όταν ακόμα ήταν πλόϊμα, η τιμή και για τα 4 θα μπορούσε να φτάσει ακόμα και στα 170 με 180 εκατ. ευρώ”, ενώ σύμφωνα με εκτιμήσεις άλλων τεχνικών, “εάν αληθεύει ότι πουλήθηκαν προς 31 εκατ. ευρώ και τα 4 αεροπλάνα, τότε μιλάμε για τιμή scrap”. Και έτσι είναι. Τα 4 “διαμάντια” της Ολυμπιακής, πουλήθηκαν για… παλιοσίδερα, στην Apollo Aviation Group, με τιμή κατά 50 εκατομμύρια ευρώ μικρότερη για το κάθε ένα από αυτά, από τη μέση τιμή προσφοράς που είχε ισχύσει σε διαγωνισμό, ένα χρόνο πριν!
Και γιατί αυτή η απαξίωση; Οι άνθρωποι που γνωρίζουν καλά από αεροπλάνα, λένε πως εις βάρος της Ελλάδας είχε στηθεί ένα βρώμικο παιχνίδι, με την ανοχή πάντα, της ικανότατης, άτεγκτης, γενναίας, πανέξυπνης και ετοιμοπόλεμης πολιτικής ηγεσίας τούτου του τόπου. Ο “νόμος” στην αεροπορική αγορά, είναι ότι όσο ένα αεροσκάφος δεν πετά, χάνει την αξία του. Αυτό γιατί, με απλά λόγια, κάποια απαραίτητα για την πτήση εξαρτήματά του, τίθενται εκτός λειτουργίας και χρειάζονται αντικατάσταση. Αυτό, αποκλείεται να μην το ήξερε κανείς σε ολόκληρο το ελληνικό Δημόσιο. Κι όμως: Τα τέσσερα αεροσκάφη έμειναν παροπλισμένα από το 2009.
Kατά τον πρώτο διεθνή ανοικτό διαγωνισμό που προκηρύχθηκε από την ΔΕΑΑ στο τέλος του 2009, η πλειοδότρια εταιρία (Cirrus International) που είχε προσφέρει το ποσό των 97 εκατ. δολαρίων απέσυρε το ενδιαφέρον της εξαιτίας αδυναμίας χρηματοδότησης της συναλλαγής.
Μετά από εξέταση των υπολοίπων προσφορών που είχαν υποβληθεί στο πλαίσιο αυτού του πρώτου διαγωνισμού και τις σχετικές εισηγήσεις των χρηματοοικονομικών και νομικών συμβούλων, ο διαγωνισμός κηρύχθηκε άγονος τον Δεκέμβριο του 2010 και αποφασίστηκε η επαναπροκήρυξή του από τη ΔΕΑΑ. Τότε, σύμφωνα με πληροφορίες του -έγκυρου σε ζητήματα άμυνας- defencenet.gr, η Πολεμική Αεροπορία πρότεινε να της παραχωρηθούν τα τέσσερα γιγαντιαία αεροσκάφη και να τα μετατρέψει σε αεροσκάφη εναέριου ανεφοδιασμού. Αλλά αυτό, ας μην το εξετάσουμε, γιατί κάποιοι Γερμανοί, Γάλλοι, Αμερικανοί κλπ, θα πίεζαν να μας πουλήσουν τα δικά τους, έτοιμα.
Περιέργως, η υπόθεση της πώλησης των 4 Airbus, δεν ανατέθηκε στην εκκαθαριστική εταιρία “Ολυμπιακές Αερογραμμές”, αλλά στη Lazard. Η οποία Lazard, επέτρεψε να καθυστερήσει η διαδικασία και να απαξιωθούν τα αεροπλάνα. Τα οποία, βέβαια, είναι μέχρι σήμερα τα ιδανικότερα, ασφαλέστερα και πιο σύγχρονα για τα ταξίδια μεγάλων αποστάσεων (εάν ετοιμάζεστε να απαντήσετε για μεγάλες καταναλώσεις και τα συναφή, ρίξτε μια ματιά στους στόλους των μεγαλύτερων αεροπορικών εταιριών του κόσμου, γιατί δεν είναι ηλίθιοι οι επιτελείς της Lufthansa, ή της Turkish Airlines, για παράδειγμα, που τα χρησιμοποιούν). Τώρα, η Lazard μας λέει πως για να καταστούν πλήρως αξιόπλοα τα συγκεκριμένα αεροπλάνα, θα χρειάζονταν 47 εκατ. δολάρια, ή και περισσότερα. Δεν μας λέει όμως, αν γινόταν αυτή η επένδυση, πόσο θα πωλούνταν τα αεροσκάφη και αν το Δημόσιο θα έβγαζε περισσότερα.
Ας κάνουμε ένα… repetition: Το Δημόσιο, επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ- ΝΔ, αγόρασε για την Ολυμπιακή τέσσερα αεροσκάφη προς περίπου 167 εκατ. ευρώ το ένα. Εάν ήταν άχρηστα, πρόκειται για σπατάλη. Εάν πρόκειται για σπατάλη, κάποιος κρατικός παράγοντας έχει κάνει απιστία, άρα θα πρέπει να λογοδοτήσει και να οδηγηθεί στην παρεούλα του Άκη.
Αν δεν ήταν άχρηστα, τότε θα μπορούσαν -όπως συνομολογούν ΟΛΟΙ οι ειδικοί- να πουληθούν στο μισό της αξίας αγοράς τους, πέρυσι, πρόπερσι, ή ακόμα και το 2009. Κανείς δεν θα δικαιούταν να μιλά για σκάνδαλο τότε. Το αντίθετο: Όλοι θα “χειροκροτούσαν” μια λογική κίνηση. Έκανες μια αγορά, χρησιμοποίησες το προϊόν, το πουλάς στο μισό της τιμής αγοράς. Πολύ καλό deal. Όμως, λόγω αδράνειας, η αξία τους έπεσε άνω του 90%. Γιατί, τι έκανες (ως κράτος); Για να μπορέσεις να πουλήσεις σε καλή τιμή αυτό το προϊόν, προσέλαβες (και πλήρωσες, να μην ξεχνιόμαστε) μια εταιρία συμβούλων. Μην εξετάσεις το τι έγινε και δεν έγινε στο ενδιάμεσο. Με τη βοήθεια αυτής της εταιρίας, όχι μόνο δεν κατάφερες να το πουλήσεις σε καλή τιμή, αλλά περίμενες να απαξιωθεί τόσο το προϊόν σου, ώστε να το πουλήσεις για παλιοσίδερα, σε έναν από τους ενδιαφερόμενους, που πέρυσι, αντί για 30, σου έδινε 93 εκατομμύρια ευρώ. Στη χειρότερη περίπτωση δηλαδή, έχασες 63 εκατομμύρια ευρώ. Ποιος ευθύνεται γι’ αυτό; Αυτό, δεν είναι απιστία; Δεν πρέπει να το ψάξει ένας εισαγγελέας και να μας πει αν κάποιος ζημίωσε με τις πράξεις του το ελληνικό Δημόσιο, άρα και όλους τους Έλληνες που υπόκεινται αιματηρές περικοπές. Δεν πρέπει να μπει κάποιος φυλακή;

itabloid
Διαβάστε Περισσότερα » "Σκάνδαλο- μαμούθ με την πώληση 4 κρατικών Airbus!"

Nα εγκαταλείψει η Γερμανία το ευρώ;


Πληθαίνουν οι φωνές που ζητούν την αποχώρηση της Γερμανίας από την ευρωζώνη. Το επιχείρημά τους είναι ότι για την κρίση δεν φταίει η υπερχρέωση των χωρών του Νότου, αλλά η γερμανική ανταγωνιστικότητα
«Εάν καταρρεύσει το ευρώ, θα καταρρεύσει και η γερμανική οικονομία», υποστηρίζουν πολλοί οικονομολόγοι και μαζί τους συμφωνούν οι περισσότεροι γερμανοί πολιτικοί. Όμως, στο μεταξύ ο αντίλογος κερδίζει έδαφος. Το τεράστιο κόστος της κρίσης σε συνάρτηση με τις υποχρεώσεις που αναλαμβάνει η Γερμανία έναντι των εταίρων της έχουν πείσει πλέον μια μεγάλη μερίδα οικονομολόγων ότι η έξοδος του Βερολίνου από την ευρωζώνη δεν θα πρέπει πλέον να θεωρείται ταμπού. Ένας από αυτούς είναι ο καθηγητής Μάνφρεντ Νόιμαν, που τολμά να διατυπώσει δημόσια την «αιρετική» του πρόταση: «Θα πρέπει να σκεφτούμε σε αυτή την κατεύθυνση, δηλαδή ότι δεν χωράμε στην ευρωζώνη».
«Πρόβλημα», η ισχυρή γερμανική βιομηχανία
Ο γερμανός οικονομολόγος Μάνφρεντ Νόιμαν
Την καθοριστική διαφορά ως προς τις άλλες χώρες της ευρωζώνης εντοπίζει ο γερμανός οικονομολόγος, στην ισχυρή γερμανική βιομηχανία. Το μερίδιο της βιομηχανίας στο σύνολο της γερμανικής οικονομίας έχει διατηρηθεί εδώ και χρόνια στο 20%, τη στιγμή που στη Γαλλία δεν υπερβαίνει το 12%. Και ενώ η γερμανική παραγωγικότητα αυξάνεται διαρκώς, μειώνεται με γοργούς ρυθμούς η ανταγωνιστικότητα της ιταλικής βιομηχανίας εξαιτίας κυρίως της αύξησης του κόστους εργασίας. Και όπως υπογραμμίζει ο Μάνφρεντ Νόιμαν που δίδαξε νομισματική πολιτική στο πανεπιστήμιο της Βόννης: «Εάν συνεχίσουμε έτσι, το δικό μας νόμισμα θα χρειάζεται ανατίμηση και τα άλλα νομίσματα θα είναι εκτεθειμένα στις πιέσεις της υποτίμησης».
Τις απόψεις του γερμανού οικονομολόγου συμμερίζονται και πολλοί αμερικανοί συνάδελφοί του, όπως ο Κλάιντ Πρέστοβιτς, ο οποίος υποστηρίζει ότι το πρόβλημα της ευρωζώνης δεν είναι το χρέος και οι οικονομικές αδυναμίες των χωρών της ευρωπαϊκής περιφέρειας, αλλά η αυξανόμενη ανταγωνιστικότητα της γερμανικής οικονομίας. Το γεγονός ότι η πολιτική διάσωσης των υπερχρεωμένων χωρών έχει αποτύχει οφείλεται στην πλάνη ότι οι υπόλοιπες χώρες της ευρωζώνης θα μπορούσαν μέσω των προγραμμάτων λιτότητας να γίνουν «πιο γερμανικές», εκτιμά ο αμερικανός καθηγητής.
Το ναυάγιο του ΕΝΣ και η γαλλική πρόταση
Επίκειται ναυάγιο του ευρώ;
Πάντως παρόμοιες σκέψεις για το ενδεχόμενο εξόδου της Γερμανίας από μια νομισματική κοινότητα είχαν διατυπωθεί και πριν από 20 χρόνια. Τον Αύγουστο του 1993, το Ευρωπαϊκό Νομισματικό Σύστημα (ΕΝΣ), ο προπομπός της ΟΝΕ, βρέθηκε αντιμέτωπο με μια σκληρή δοκιμασία. Η γαλλική κεντρική τράπεζα είχε αναγκαστεί να διαθέσει το 50% των συναλλαγματικών της αποθεμάτων προκειμένου να στηρίξει το γαλλικό φράγκο. Άλλες 11 χώρες-μέλη του ΕΝΣ υποχρεώθηκαν τότε να επιτρέψουν διακυμάνσεις των νομισμάτων τους. Τότε το γερμανικό μάρκο έγινε το νομισματικό αγκυροβόλιο της Ευρώπης, ενώ τα άλλα νομίσματα υπέστησαν ισχυρές πιέσεις. Στην κρίσιμη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών και κεντρικών τραπεζιτών που ακολούθησε έγινε κάτι απροσδόκητο, θυμάται ο καθηγητής Νόιμαν: «Η Γαλλία πρότεινε να εγκαταλείψει η Γερμανία το Ευρωπαϊκό Νομισματικό Σύστημα, αφήνοντας άφωνους τους κεντρικούς τραπεζίτες». Την "παρτίδα" έσωσε ο ολλανδός κεντρικός τραπεζίτης λέγοντας ότι «εάν θα φύγει η Γερμανία θα φύγουμε και εμείς». Το ίδιο είπε και ο βέλγος ομόλογός του. «Όλα έδειχναν ότι οδηγούμασταν στη διάσπαση», λέει ο Μάνφρεντ Νόιμαν.
«Πιο ακριβή από την αποχώρηση η χρηματοδότηση της Ελλάδας»
Πιο ακριβή η διάσωση της Ελλάδας
Τελικά τα πράγματα εξελίχθηκαν αλλιώς. Το πλαίσιο διακυμάνσεων των συναλλαγματικών ισοτιμιών διευρύνθηκε στο επταπλάσιο, κάτι που ισοδυναμούσε με την χρεοκοπία του ENΣ.
«Το ίδιο θα συμβεί και με το ευρώ», υποστηρίζει ο Γενς Έρχαρτ, από την ομώνυμη εταιρεία διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων. Σε σχετικό άρθρο του στην Handelsblatt προτείνει να εγκαταλείψει η Γερμανία την ευρωζώνη. Στην περίπτωση αυτή το ευρώ θα έμπαινε σε μια διαδικασία υποτίμησης, η οποία με τη σειρά της θα καθιστούσε πιο ανταγωνιστικές τις χώρες του ευρωπαϊκού Νότου. Στην αρχή αυτό θα προκαλούσε προβλήματα στη Γερμανία, που θα έπρεπε να επαναφέρει ένα ανατιμημένο μάρκο. Όμως η συνέχεια θα ήταν καλύτερη. Και όπως υποστηρίζει ο Κλάιντ Πρέστοβιτς, οι γερμανικές εξαγωγές θα μειωθούν και η ανεργία θα αυξηθεί για κάποιο διάστημα, αλλά οι επιπτώσεις αυτές δεν θα είναι τόσο δραματικές όσο η συνέχιση της βοήθειας προς την Ελλάδα.
Διαβάστε Περισσότερα » "Nα εγκαταλείψει η Γερμανία το ευρώ;"

Σκανδαλώδης πρόσληψη της συνταξιούχου γραμματέως του Γιώργου Παπανδρέου στη Βουλή! [ΕΓΓΡΑΦΟ]

Βολεύουν τους "δικούς τους"

Τη στιγμή που ο αριθμός των ανέργων στη χώρα μας αυξάνεται με γεωμετρική πρόοδο, με το ποσοστό ανεργίας να φλερτάρει με το 25% και σχεδόν το 50% των νέων να είναι άνεργοι, ο άνθρωπος που ισοπέδωσε την χώρα, ο Γιώργος Παπανδρέου, συνεχίζει να δρα στο παρασκήνιο, μαζί με τους "δικούς του" Τι κι αν το 62% των Ελλήνων ζει κάτω από το όριο της φτώχειας, τους "δικούς τους" δεν τους αγγίζει καμιά κρίση, καμία ανεργία και καμιά φτώχεια.

Κορυφαίο προκλητικό παράδειγμα η περίπτωση της Ρεγγίνας Βάρτζελη, πρώην Γ.Γ. του πρωθυπουργικού γραφείου του Γιώργου Παπανδρέου.

Την ώρα που ορδές νέων, μορφωμένων, πτυχιούχων, με αξιοζήλευτα βιογραφικά, εξωθούνται στη μετανάστευση ή σε άλλες περιπτώσεις παλεύουν να επιβιώσουν με το ισχνό επίδομα ανεργίας, το δεξί χέρι του πρώην πρωθυπουργού, μεταπηδά από τη μία θέση στην άλλη, λες και πρόκειται για κεκτημένο.

Συγκεκριμένα, η κα Βάρτζελη, έπειτα από επαγγελματική θητεία 35 ετών, συνταξιοδοτήθηκε στις 27 Νοεμβρίου 2011 από τη Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού, υπηρεσία που υπάγεται στο Υπουργείο Εξωτερικών.

Μόλις δύο εβδομάδες αργότερα, πριν καν προλάβει να προσαρμοστεί στον συνταξιοδοτικό βίο, δημοσιεύεται ΦΕΚ, βάσει του οποίου διορίζεται στο γραφείο του τότε προέδρου του ΠΑΣΟΚ στη Βουλή, Γιώργου Παπανδρέου.

Στις 12 Απριλίου «απολύεται» λόγω διάλυσης της βουλής και δέκα μέρες μετά τις εκλογές της 17ης Ιουνίου επανέρχεται στη θέση της, αυτή τη φορά ως μετακλητή υπάλληλος στο γραφείο, που δικαιούται να διατηρεί ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στη βουλή.

Τι κι αν η προστατευόμενη του Γιώργου Παπανδρέου, δεν ήταν από τους... τυχερούς που πρόλαβαν και μονιμοποιήθηκαν στη Βουλή τα προηγούμενα χρόνια; Ο «φύλακας - άγγελός της» φροντίζει να διορίζεται ξανά και ξανά, καταλαμβάνοντας μόνιμο στασίδι στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.

planet-greece
Διαβάστε Περισσότερα » "Σκανδαλώδης πρόσληψη της συνταξιούχου γραμματέως του Γιώργου Παπανδρέου στη Βουλή! [ΕΓΓΡΑΦΟ]"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news