facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 6 Ιουλίου 2012

Προσπάθεια υφαρπαγής των πελατών του καταγγέλλει ο ΟΤΕ

Αθέμιτες ενέργειες από ανταγωνιστές του, με στόχο την πελατειακή του βάση, καταγγέλλει ο ΟΤΕ και σε ανακοίνωσή του παρέχει διευκρινίσεις προς τους πελάτες προκειμένου να τους προστατεύσει από παράνομες πρακτικές.


Η ανακοίνωση του ο ΟΤΕ


Το τελευταίο διάστημα, ο ΟΤΕ έχει γίνει αποδέκτης πλήθους καταγγελιών από πελάτες του, οι οποίοι δέχθηκαν παραπλανητικές επισκέψεις από εκπροσώπους εταιρειών σταθερής τηλεφωνίας, με στόχο την εν αγνοία τους εγγραφή σε άλλο πάροχο.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, στις περισσότερες περιπτώσεις, αντιπρόσωποι άλλων εταιρειών, παρουσιαζόμενοι ως συνεργάτες ή ακόμα και ως εργαζόμενοι του ΟΤΕ, αφού πείσουν κατ’ αρχήν τον πελάτη να δεχθεί ενημέρωση, στη συνέχεια καταγράφουν τα στοιχεία του και τον εγγράφουν στην εταιρεία την οποία εκπροσωπούν.

Με στόχο την προστασία των πελατών του από παράνομες πρακτικές, αλλά και για τη σωστή πληροφόρηση των καταναλωτών, ο ΟΤΕ ενημερώνει ότι:

  • Όσοι καταναλωτές θέλουν να επωφεληθούν από τη Νέα Εποχή Τιμών ΟΤΕ, με τα νέα προγράμματα OTE Double Play σε πολύ  χαμηλές τιμές, μπορούν να επικοινωνούν με τον ΟΤΕ:
o   καλώντας δωρεάν το 13888,
o   με μια επίσκεψη στο εκτεταμένο δίκτυο καταστημάτων του Ομίλου ΟΤΕ (OTE - COSMOTE - ΓΕΡΜΑΝΟΣ) ή
o   online, μέσω του www.ote.gr.

·         Ο ΟΤΕ ζητά από τους καταναλωτές που έχουν αντιμετωπίσει παρόμοια περιστατικά να το καταγγείλουν αμέσως είτε στην Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), είτε στις ενώσεις καταναλωτών, ενημερώνοντας παράλληλα και το κέντρο τηλεφωνικής εξυπηρέτησης 13888, ή το Δίκτυο Καταστημάτων ΟΤΕ.

Διαβάστε Περισσότερα » "Προσπάθεια υφαρπαγής των πελατών του καταγγέλλει ο ΟΤΕ"

Δεκτές από τους φαρμακοποιούς οι παλιές συνταγές

Συνεχίζεται το… ράβε – ξήλωνε του ΕΟΠΥΥ, των φαρμακοποιών και των γιατρών  με τις ιατρικές συνταγές που εκδόθηκαν από 1ης Ιουνίου και για διήρκεσαν οι κινητοποιήσεις των φαρμακοποιών της χώρας.

Όπως ανακοίνωσε ο Ιατρικός Σύλλογος Αθήνας (ΙΣΑ), «τελικώς έγινε δεκτό το αυτονόητο, ήτοι θα μπορούν να εκτελεστούν στα ιδιωτικά φαρμακεία οι συνταγογραφούμενες συνταγές, οι οποίες είχαν εκδοθεί κατά χρονικό διάστημα από 1ης έως 30ης Ιουνίου με χειρόγραφη διόρθωση της ημερομηνίας».

Για το θέμα της εκτέλεσης των συνταγών αρχικά είχε ανακοινωθεί ότι θα ισχύουν και πέραν του 5νθήμερου εντός του οποίου ορίζει ο νόμος ότι πρέπει να εκτελεστούν.

Στη συνέχεια, και μετά το «μπαϊράκι» των φαρμακοποιών που δεν δέχονταν τις παλαιές συνταγές από τους ασφαλισμένους, ο ΕΟΠΥΥ αναγκάστηκε να εκδώσει νέα εγκύκλιο σύμφωνα με την οποία οι παλαιές συνταγές θα επανεκδίδονταν από τους γιατρούς προκειμένου να έχουν ισχύ.

Τελικά, και σύμφωνα με νεότερη ρύθμιση οι συνταγές θα ισχύουν με τη χειρόγραφη διόρθωση της παλαιάς ημερομηνίας από τους γιατρούς.

Το μόνο βέβαιον είναι ότι οι ασφαλισμένοι δεν θα γλιτώσουν την εκ νέου επίσκεψη στους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ για να ανανεώσουν τις συνταγές τους και να μπορέσουν συνεπώς να τις εκτελέσουν.
Διαβάστε Περισσότερα » "Δεκτές από τους φαρμακοποιούς οι παλιές συνταγές"

Το ΙΚΑ ζητάει συγνώμη για τις καθυστερήσεις στα Πιστοποιητικά Αναπηρίας

Την κατανόηση των πολιτών, για τις δυσκολίες στη λειτουργία του Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας και τις καθυστερήσεις στην διαδικασία πιστοποίησης των ασφαλισμένων ζητά με ανακοίνωσή του το Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Στην ανακοίνωση του Ιδρύματος αναφέρεται ότι, παρά το γεγονός ότι το ΙΚΑ δημιούργησε τον μηχανισμό για την εξασφάλιση της ενιαίας υγειονομικής κρίσης μέσω της λειτουργίας του Εθνικού Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας, δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί έγκαιρα στον όγκο των περιστατικών που εκλήθη να διαχειριστεί, κυρίως λόγω έλλειψης του απαιτούμενου αριθμού γιατρών του Ειδικού Σώματος, αλλά και αδυναμιών της διαδικασίας, με αποτέλεσμα τις καθυστερήσεις και την ταλαιπωρία των πολιτών ιδίως σε περιστατικά νευρολογικά/ψυχιατρικά που παρουσιάζουν μεγάλη συχνότητα και αυξητική τάση.

Σύμφωνα με το ΙΚΑ ο αριθμός των γιατρών έχει αυξηθεί και από 480 που ήταν κατά την έναρξη της λειτουργίας του Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας, ο αριθμός των πιστοποιημένων ανέρχεται σήμερα σε 1458, συμπεριλαμβανομένων 562 γιατρών που πιστοποιήθηκαν την 29/6/2012 μετά από σχετική εκπαίδευση.

H ανακούφιση των πολιτών από την ένταξη των γιατρών αυτών στο Ειδικό Σώμα θα γίνει αισθητή μετά την 1η Σεπτεμβρίου επειδή ο προγραμματισμός των Υγειονομικών Επιτροπών γίνεται νωρίτερα, τουλάχιστον 2 μήνες πριν την ημερομηνία εξέτασης.

Σημειώνεται ότι το ΙΚΑ συνεχίζει την προσπάθεια περαιτέρω ενίσχυσης του Ειδικού Σώματος με επιπλέον γιατρούς.

Διαβάστε Περισσότερα » "Το ΙΚΑ ζητάει συγνώμη για τις καθυστερήσεις στα Πιστοποιητικά Αναπηρίας"

ΙΚΑ: Δεκτά και τα ενημερωτικά α΄τριμήνου κατά την απογραφή συνταξιούχων

Ενημερωτικό Σημείωμα Συντάξεων και του α' τριμήνου του 2012, και όχι αποκλειστικά μόνο του β', μπορούν να υποβάλουν οι συνταξιούχοι κατά τη φυσική απογραφή των συνταξιούχων και επιδοματούχων εξωϊδρυματικού επιδόματος του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, του ΕΤΕΑΜ, καθώς και των ενταχθέντων ταμείων ΤΑΠ-ΟΤΕ και ΤΑΠΙΛΤ, που ξεκίνησε στις 2 Ιουλίου και ολοκληρώνεται στις 28 Σεπτεμβρίου 2012.

Το Ενημερωτικό Σημείωμα Συντάξεων β' τριμήνου 2012, που εμφανίζει το σύνολο των καταβαλλόμενων παροχών (κύρια - επικουρική σύνταξη και εξωϊδρυματικό επίδομα), έχει οριστεί ως απαραίτητο δικαιολογητικό για τη φυσική απογραφή.

Σε κάθε περίπτωση, επισημαίνει το ΙΚΑ όσοι συνταξιούχοι δε διαθέτουν Α.Μ.Κ.Α. πρέπει απαραίτητα να μεταβούν σε οποιοδήποτε ΚΕΠ ή σε υποκατάστημα του ιδρύματος, προκειμένου να παραλάβουν βεβαίωση απόδοσης Α.Μ.Κ.Α. και να την προσκομίσουν στο σημείο διενέργειας της φυσικής καταγραφής τους. Περισσότερες πληροφορίες αναφέρονται σε σχετική επιστολή που αποστέλλεται στους συνταξιούχους μαζί με τα ενημερωτικά σημειώματα του δευτέρου τριμήνου 2012.

Διαβάστε Περισσότερα » "ΙΚΑ: Δεκτά και τα ενημερωτικά α΄τριμήνου κατά την απογραφή συνταξιούχων"

Συνταγματική η υπαγωγή των υπαλλήλων της Εμπορικής στο ΕΤΑΤ

Από την Ολομέλεια του Αρείου Πάγου κρίθηκε συνταγματική η νομοθετική διάταξη (Ν. 3371/2005 και 3455/2006), που προβλέπει την υπαγωγή των υπαλλήλων της Εμπορικής Τράπεζας (και κατ'Α επέκταση όλων των τραπεζοϋπαλλήλων) στο Ενιαίο Ταμείο Ασφάλισης Τραπεζοϋπαλλήλων (ΕΤΑΤ), καθώς η υποχρεωτική επικουρική κοινωνική ασφάλιση εμπίπτει στην κρατική μέριμνα.

Ειδικότερα, η Ολομέλεια του Ανωτάτου Δικαστηρίου με την υπ'Α αριθμ. 9/2012 απόφασή της έκανε δεκτή την εισήγηση του Αρεοπαγίτη Χριστόφορου Κοσμίδη και αποφάνθηκε ότι είναι σύμφωνες με τις επιταγές των άρθρων 4,5 και 22 του Συντάγματος οι ρυθμίσεις των δύο επίμαχων νόμων που προβλέπουν την υπαγωγή των υπαλλήλων της Εμπορικής στο ΕΤΑΤ.

Ακόμη, οι Αρεοπαγίτες έκριναν ότι η υποχρεωτική επικουρική κοινωνική ασφάλιση εμπίπτει στην κρατική μέριμνα για την προστασία των εργαζομένων και, ως εκ τούτου, ευλόγως ο νομοθέτης επιλήφθηκε σχετικά με τα άρθρα 57 επόμενα του Ν. 3371/2005 και 26 του Ν. 3455/2006, τα οποία δεν έρχονται σε αντίθεση προς τις διατάξεις των άρθρων 5 παράγραφος 1 και 22 παράγραφος 5 του Συντάγματος.

Επίσης, κρίθηκε ότι εσφαλμένα το Εφετείο δέχθηκε ότι δεν υπήρχε σπουδαίος λόγος έτσι ώστε η Εμπορική Τράπεζα το Σεπτέμβριο του 2005 να καταγγείλει την από 25.10.1948 συλλογική σύμβαση εργασίας, που προέβλεπε την ίδρυση του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης Προσωπικού Εμπορικής Τράπεζας της Ελλάδος (ΤΕΑΠΕΤΕ).

Αναλυτικότερα, πριν 58 χρόνια με συλλογική σύμβαση εργασίας μεταξύ της Εμπορικής Τράπεζας και του Συλλόγου Εργαζομένων σε αυτή, ιδρύθηκε το ΤΕΑΠΕΤΕ. Έκτοτε, με νεώτερες συλλογικές συμβάσεις εργασίας εξακολούθησε να υπάρχει ως νομική προσωπικότητα το ΤΕΑΠΕΤΕ, έως ότου η Τράπεζα στις 12.9.2005 κατήγγειλε την από 25.10.1948 συλλογική σύμβαση εργασίας.

Ο Σύλλογος των εργαζομένων στην Εμπορική Τράπεζα, στο Πρωτοδικείο και Εφετείο Αθηνών δικαιώθηκε, αλλά η Τράπεζα άσκησε αναίρεση ενώπιον του Αρείου Πάγου.

Τελικά, η υπόθεση αναπέμφθηκε και πάλι στο Εφετείο Αθηνών για νέα κρίση.

Υπενθυμίζεται ότι το Συμβούλιο της Επικρατείας το 2010 με σειρά αποφάσεών του (2197-2203/2010) έκρινε και σύμφωνες με τις επιταγές του άρθρου 22 του Συντάγματος και τη συνταγματική αρχή της ισότητας (άρθρο 4), τις νομοθετικές ρυθμίσεις για την υπαγωγή των τραπεζοϋπαλλήλων στο ΕΤΑΤ.

Στο ΣτΕ είχαν προσφύγει η Ομοσπονδία Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδος (ΟΤΟΕ), διάφοροι Σύλλογοι και Σωματεία Αλληλοβοηθητικών Ταμείων, μέλη Διοικητικών Συμβουλίων Συλλόγων Τραπεζοϋπαλλήλων, όπως και τραπεζοϋπάλληλοι και ζητούσαν να ακυρωθεί η υπαγωγή των τραπεζοϋπαλλήλων στο Ενιαίο Ταμείο Ασφάλισης Τραπεζοϋπαλλήλων (ΕΤΑΤ).

Διαβάστε Περισσότερα » "Συνταγματική η υπαγωγή των υπαλλήλων της Εμπορικής στο ΕΤΑΤ"

Ποινή φυλάκισης με αναστολή σε Κούρτη και Νικολοπούλου για τη δορυφορική ΕΡΤ

Οι συγκατηγορούμενοί τους δημοσιογράφοι στην υπόθεση κρίθηκαν αθώοι

Ένοχοι για παράβαση καθήκοντος και ηθική αυτουργία κρίθηκαν με απόφαση του Γ΄ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας, ο πρώην διευθυντής της δορυφορικής ΕΡΤ Νίκος Κούρτης και η δημοσιογράφος Ειρήνη Νικολοπούλου. Το δικαστήριο τους επέβαλε ποινή φυλάκισης 12 μηνών με αναστολή.

Η υπόθεση έφτασε στο ακροατήριο έπειτα από εισαγγελική έρευνα που είχε διενεργηθεί με αφορμή τις καταγγελίες για γκρίζα διαφήμιση μέσω των εκπομπών «Πανόραμα». Από τις 24 περιπτώσεις, ο Νίκος Κούρτης και η Ειρήνη Νικολοπούλου κρίθηκαν ένοχοι για τις τέσσερις, εξού και η επιεικής ποινή με βάση το κατηγορητήριο.

Aθώοι κρίθηκαν οι τρεις συγκατηγορούμενοί τους επίσης δημοσιογράφοιΓιάννης Κορωναίος, Κωστής Παρράς και Ντίνα Οικονομίδου.

Διαβάστε Περισσότερα » "Ποινή φυλάκισης με αναστολή σε Κούρτη και Νικολοπούλου για τη δορυφορική ΕΡΤ"

ΕΔΕ για Μαζιώτη και Ρούπα

Με απόφαση του υπαρχηγού της ΕΛΑΣ τέθηκε σε διαθεσιμότητα ο Διοικητής του Τμήματος.

Ένορκη Διοικητική Εξέταση διέταξε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας με αφορμή τη μη εμφάνιση στο Τμήμα Ασφάλειας Εξαρχείων των κατηγορουμένων για συμμετοχή στον Επαναστικό Αγώνα Ν. Μαζιώτη και Π. Ρούπα.

Οι δύο κατηγορούμενοι παραβίασαν τους περιοριστικούς όρους που τους έχουν επιβληθεί μετά την αποφυλάκισή τους και δεν έδωσαν -ως όφειλαν- το παρών στο Τμήμα Εξαρχείων την 1η Ιουλίου, αλλά ούτε και στις δύο τελευταίες συνεδριάσεις του δικαστηρίου όπου εκδικάζεται η υπόθεση του «Επαναστατικού Αγώνα».

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε βάρος τους αναμένεται να εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης. Υπενθυμίζεται ότι αμφότεροι αποφυλακίστηκαν λόγω παρέλευσης του 18μηνου της προφυλάκισής τους.

Διαβάστε Περισσότερα » "ΕΔΕ για Μαζιώτη και Ρούπα"

Σε ισχύ ο Νέος Οικοδομικός Κανονισμός

Σε ισχύ τέθηκε από χθες ο Νέος Οικοδομικός Κανονισμός, μετά από 27 χρόνια ισχύος του ΓΟΚ. Όπως ανακοίνωσε το ΥΠΕΚΑ, ο νέος κανονισμός έχει ως στόχο να ακολουθήσει τις τάσεις της εποχής, εναρμονίζοντας την πρακτική με τη λογική του σημερινού τρόπου παραγωγής κτιρίων, ενώ υποστηρίζει με κίνητρα το σχεδιασμό με περιβαλλοντικά κριτήρια και προς όφελος του κοινωνικού συνόλου.

Σύμφωνα με το ΥΠΕΚΑ, ο Νέος Οικοδομικός Κανονισμός σέβεται πολλές προβλέψεις του προηγούμενου ΓΟΚ και διατηρεί τις δομές της πόλης που είναι ορατές και αξιοποιήσιμες για την ογκοπλαστική μνήμη της.

Σε σχετική ανακοίνωση σημειώνεται ότι ο Νέος Οικοδομικός Κανονισμός «παρέχει σημαντικές νέες δυνατότητες λαμβάνοντας υπόψη το ενεργειακό αποτύπωμα των κτιρίων, με στόχους κυρίως τη βελτίωση του μικροκλίματος στα αστικά σύνολα με υψηλή πυκνότητα, την αύξηση των διατιθέμενων χώρων πρασίνου και των χώρων που διατίθεται σε κοινή χρήση» και στοχεύει, παράλληλα, στην αναβάθμιση της ποιότητας της καθημερινής ζωής.

Την υποστήριξη της ισχνής οικοδομικής δραστηριότητας και την αποτροπή τυχόν προβλημάτων σχετιζόμενων με την έναρξη ισχύος του Νέου Οικοδομικού Κανονισμού, προτείνοντας ως δυνατότητα την παράλληλη εφαρμογή του με τον προηγούμενο ΓΟΚ για ένα μεταβατικό διάστημα, ζήτησε από την πλευρά του το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας με επιστολή του προς το ΥΠΕΚΑ. Εισηγήθηκε, επίσης, τη δημιουργία ενός μηχανισμού γνωμοδότησης, ώστε να αποφευχθούν οι αμφισβητούμενες ερμηνείες, μελλοντικά.

naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Σε ισχύ ο Νέος Οικοδομικός Κανονισμός"

Επανακυκλοφορία δρομολογίων Προαστιακού και λειτουργία σταθμού Ζευγολατιού νομού Κορινθίας

Αποκαθίστανται, από την Κυριακή, 8 Ιουλίου, τα δρομολόγια του Προαστιακού Σιδηροδρόμου, που είχαν τροποποιηθεί- κυρίως, τα βραδινά, τα οποία είχαν ανασταλεί- λόγω εργασιών στην ηλεκτροκίνηση της γραμμής μεταξύ των σταθμών Άνω Λιόσια και Αεροδρόμιο.

Έτσι, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, επανακυκλοφορούν οι αμαξοστοιχίες 4263 και 4265, με ώρες αναχώρησης από τα Άνω Λιόσια για Αεροδρόμιο 21:47 και 22:02 αντίστοιχα, καθώς και οι αμαξοστοιχίες 4262 και 4264, με ώρες αναχώρησης 21:11 και 21:26, από Αεροδρόμιο για Άνω Λιόσια.

Παράλληλα, επανακυκλοφορούν οι αμαξοστοιχίες 4432, με αναχώρηση 21:44 από Αεροδρόμιο για Κιάτο και 4433, με αναχώρηση 21:35 από Κιάτο για Αεροδρόμιο.

Επίσης, από την Κυριακή, 8 Ιουλίου, τίθεται στη διάθεση του επιβατικού κοινού του Προαστιακού Σιδηροδρόμου, η στάση Ζευγολατιό νομού Κορινθίας, ο οποίος θα εξυπηρετεί τους κατοίκους περιοχών, όπως Βραχάτι, Λέχαιο κλπ.

Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται από τον αριθμό 14511

Διαβάστε Περισσότερα » "Επανακυκλοφορία δρομολογίων Προαστιακού και λειτουργία σταθμού Ζευγολατιού νομού Κορινθίας"

Μεταθέσεις στρατιωτικών : η δικαιοσύνη αγνοείται! Μήνυμα αξιωματικού από Ορεστιάδα!

Δικαιοσύνη αναζητείται στις μεταθέσεις των στρατιωτικών! Όχι μόνο τώρα,βέβαια.Αλλά υποτίθεται ότι πολλά είχαν διορθωθεί ή τέλος πάντων έγινε προσπάθεια να διορθωθούν. Στα λόγια μπορεί,στην πράξη όχι.

Κι όλα αυτά ενώ ο κύριος όγκος των μεταθέσεων ακόμη “μαγειρεύεται” στο ΥΕΘΑ.

Ακόμη και σ΄ αυτές τις λίγες μεταθέσεις που έφθασαν σε μονάδες όμως εντοπίστηκαν ήδη κρούσματα αδικίας.

Ενδεικτικά τα όσα υποστηρίζει στέλεχος που υπηρετεί επί τέσσερα συνεχή χρόνια στην Ορεστιάδα.

Διαβάστε τι γράφει:


“Eνω ολοι εδω και ενα χρονο διαρκως μας προετοιμαζαν για το οτι φετος θα πραγματοποιηθουν οι ''ακρως'' απαραιτητες μεταθεσεις λογω κρισης,στο ταγμα μου έγινε κατι το μοναδικο !!!


Υπηρετω στο 616Μ/Κ ΤΠ στο Νεοχωρι Ορεστιαδος απο τον Αυγουστο του 2009.Το καλοκαιρι του 2010 ηρθαν στη μοναδα μου οι νέοι Ανθλγοι τοτε και φετος με τη συμπληρωση 2 χρονων ο ενας παιρνει μεταθεση εχοντας μαλιστα και αρκετα μορια λιγοτερα απο εμενα!
Ενω εγω που ηρθα ενα χρονο πριν απ'τον εν λογω παραμενω και για τεταρτο χρονο!!!Καλη του τυχη,το αξιζε,ειναι εξαιρετος αξιωματικος, πολυ καλυτερος απο εμενα και το προβλημα μου φυσικα δεν ειναι γιατι φευγει αυτος...αλλα γιατι παραμενω εγω!Δηλαδη εγω ειχα ηδη συμπληρωσει ενα χρονο στη μοναδα οταν ηρθε,αυτος φευγει και εγω παραμενω για αλλον ενα!Συνολο 4!Απολυτως απαραιτητη η δικη του μεταθεση στα 2 χρονια ενω η δικη μου οχι.
Συγχαρητηρια για το δικαιο και εντιμο καθ'ολα συστημα μεταθεσεων του στρατου μας με μορια που ειναι βαθυτατα προσηλωμενο στον παραγοντα ανθρωπο και στον παραγοντα αποδοση.
Βεβαια, οταν εισαι στο ΓΕΣ μαλλον πολυ ευκολα κρατας τον αλλο για αλλον ενα χρονο στον Έβρο!
Παρα τις συνεπειες που θα εχω απο το συγκεκριμενο e-mail,αισθανομαι μεγαλη αδικια μεσα μου γι'αυτο και επραξα τουτο.
Ζητω το εθνος!
Ζητω ο στρατος!”


onalert
Διαβάστε Περισσότερα » "Μεταθέσεις στρατιωτικών : η δικαιοσύνη αγνοείται! Μήνυμα αξιωματικού από Ορεστιάδα!"

ΣΔΟΕ: Διάψευση δημοσιεύματος «Βρέθηκαν 100 κιλά χρυσού σε πολιτικό»

Σχετικά με την από 3/7/2012 καταχώριση στην ιστοσελίδα SPIRO SPERO.gr , σύμφωνα με την οποία φέρεται ότι στελέχη του ΣΔΟΕ, σε ενεργούμενη έρευνα, εντόπισαν πολιτικό πρόσωπο να κατέχει ποσότητα χρυσού 100 κιλών, από το Γραφείο του Ειδικού Γραμματέα του ΣΔΟΕ , ανακοινώνονται τα εξής:

1. Ουδέποτε οι υπηρεσίες του ΣΔΟΕ εντόπισαν πολιτικό πρόσωπο που να κατέχει οποιαδήποτε ποσότητα χρυσού, αλλά και ούτε εκκρεμεί σχετική έρευνα.

2. Ήδη ο Εισαγγελέας Οικονομικού Εγκλήματος διέταξε την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης εξ αφορμής της ως άνω καταχώρισης.

ΣΧΕΤΙΚΟ:Βρέθηκαν 100 κιλά χρυσού σε πολιτικό;


Διαβάστε Περισσότερα » "ΣΔΟΕ: Διάψευση δημοσιεύματος «Βρέθηκαν 100 κιλά χρυσού σε πολιτικό»"

Προς νέα παράταση η κατάθεση των φορολογικών δηλώσεων

Παράταση υποβολής χειρόγραφων δηλώσεων φορολογίας


Με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών, κ. Γιώργου Ζανιά, στο πλαίσιο της διευκόλυνσης των υπόχρεων σε υποβολή της ετήσιας δήλωσης φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων, παρατείνεται:

Η προθεσμία υποβολής των ετήσιων δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος, για τους υπόχρεους της παρ. 1 του άρθρου 62 του ΚΦΕ, που η υποβολή τους γίνεται χειρόγραφα μέσω ΔΟΥ, και ανεξάρτητα από το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ τους, η οποία λήγει στις 2 Ιουλίου 2012, έως και τις 10 Ιουλίου 2012.

Προς νέα παράταση ηλεκτρονικών δηλώσεων φορολογίας


Νέα παράταση αναμένεται να δώσει το υπουργείο Οικονομικών στην προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών φορολογικών δηλώσεων, που λήγει κανονικά στις 16 Ιουλίου, καθώς διαπιστώνει την απροθυμία των φορολογουμένων να υποβάλουν τη δήλωσή τους.

Υπάρχουν ανησυχίες για τη δυνατότητα του συστήματος Taxinet να αντέξει μαζική υποβολή δηλώσεων τις τελευταίες ημέρες πριν από την εκπνοή της προθεσμίας.

Μέχρι σήμερα έχουν υποβληθεί μόλις 2,2 εκατ. φορολογικές δηλώσεις επί συνόλου 5,7 εκατ. δηλώσεων.

Από τις δηλώσεις που έχουν υποβληθεί 1.750.000 είναι ηλεκτρονικές και 450.000 χειρόγραφες, ενώ υπάρχουν 300.000 δηλώσεις αποθηκευμένες στο σύστημα που δεν έχουν κατατεθεί.

Μέχρι τις 16 Ιουλίου θα πρέπει να έχουν υποβληθεί ηλεκτρονικά ακόμη 3 εκατ. δηλώσεις.

Υπό τον φόβο ενός μπλακ άουτ στο σύστημα Taxisnet σε περίπτωση που σπεύσουν μαζικά οι φορολογούμενοι τις τελευταίες ημέρες για να υποβάλουν τη φορολογική τους δήλωση, εξετάζεται η προθεσμία να παραταθεί μέχρι το τέλος Ιουλίου.

Διαβάστε Περισσότερα » "Προς νέα παράταση η κατάθεση των φορολογικών δηλώσεων"

Οι άνεργοι δανειολήπτες του ΤΤ δε θα καταβάλουν δόση μέχρι τον Απρίλιο του 2013

Παράταση έως τις 30 Απριλίου 2013 λαμβάνει το πρόγραμμα του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου «Προστατεύω τους Ανέργους» το οποίο αφορά σε αναστολή της καταβολής δόσεων δανείων σε υφιστάμενους πελάτες της Τράπεζας που βρίσκονται σε κατάσταση ανεργίας.

Η ρύθμιση δανείου προβλέπει έως 12 μήνες αναστολή καταβολής δόσεων για τα καταναλωτικά δάνεια, με αντίστοιχη επιμήκυνση της διάρκειας του δανείου. Επίσης προβλέπει έως 24 μήνες αναστολή καταβολής δόσεων για τα στεγαστικά δάνεια, με δυνατότητα επιμήκυνσης της διάρκειας του δανείου έως 5 έτη. Μετά τη λήξη της περιόδου χάριτος, το δάνειο θα εκτοκίζεται με το συμβατικό επιτόκιο. Η συγκεκριμένη δυνατότητα παρέχεται ακόμα και στην περίπτωση που ο ένας από τους συνδικαιούχους του δανείου είναι άνεργος.

Εάν κατά την ημερομηνία υπαγωγής στη ρύθμιση, υπάρχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές (μέχρι 89 ημέρες) προσφέρονται στον πελάτη οι παρακάτω επιλογές: Άμεση καταβολή αυτών, καταβολή αυτών σε ισόποσες πληρωμές κατά τη διάρκεια της περιόδου χάριτος, καταβολή μόνο τόκων (που δημιουργήθηκαν από τις ληξιπρόθεσμες οφειλές) σε ισόποσες μηνιαίες δόσεις κατά τη διάρκεια της περιόδου χάριτος χωρίς ο πελάτης να καταβάλλει τόκους υπερημερίας.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Οι άνεργοι δανειολήπτες του ΤΤ δε θα καταβάλουν δόση μέχρι τον Απρίλιο του 2013"

Ο Συνήγορος του Πολίτη κατά της "φορολογικής αδικίας"

Τον κώδωνα του κινδύνου για τις επιπτώσεις των έκτακτων φορολογικών μέτρων στις ευάλωτες ομάδες κρούει ο Συνήγορος του Πολίτη, σε μια θεσμικού χαρακτήρα παρέμβαση για το ζήτημα της φορολογικής δικαιοσύνης και της δίκαιης κατανομής των βαρών.

Όπως σημειώνει ο Συνήγορος του Πολίτη, «οι πρόσθετες φορολογικές επιβαρύνσεις πλήττουν εισόδημα που έχει ήδη φορολογηθεί με το συνήθη φόρο εισοδήματος, και υπερβαίνουν τις οικονομικές δυνατότητες ευπαθών ομάδων πολιτών».

Σημειώνεται ότι η Αρχή έχει στείλει σχετική επιστολή στο αρμόδιο υπουργείο από τον Ιανουάριο.

«Τα φορολογικά βάρη πρέπει να κατανέμονται στους Έλληνες πολίτες ανάλογα με τις οικονομικές τους δυνατότητες. Η κατανομή δηλαδή του φορολογικού βάρους θα πρέπει να γίνεται όχι με οριζόντια μέτρα, αλλά με την έννοια της ισότητας στη φορολογική προσπάθεια» υπογραμμίζει η ανεξάρτητη Αρχή στην επιστολή της προς τον υπουργό Οικονομικών ήδη από τον περασμένο Ιανουάριο.

Ήδη από πέρσι στο Συνήγορο του Πολίτη έχει αυξηθεί υπέρμετρα ο αριθμός αναφορών από πολίτες σχετικά με τα φορολογικά μέτρα, που για άλλη μια φορά επιβαρύνουν υπέρμετρα τα δηλωθέντα εισοδήματα χωρίς να γίνεται ανάλογη προσπάθεια για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής.

Διαβάστε Περισσότερα » "Ο Συνήγορος του Πολίτη κατά της "φορολογικής αδικίας""

Υπάλληλοι Βουλής σε δημοσιογράφους: "Αλήτες, μας κάψατε"

Πολεμικό κλίμα επικρατούσε όλη την ημέρα στους διαδρόμους της Βουλής μεταξύ των υπαλλήλων και των δημοσιογράφων που καλύπτουν το κοινοβουλευτικό ρεπορτάζ με αφορμή το εκλογικό επίδομα.

Σύμφωνα με διαρροές από τη Βουλή, πολλοί υπάλληλοι διαπληκτίστηκαν έντονα με ρεπόρτερ, γιατί με την αποκάλυψη του αιτήματός τους για τα επιδόματα των δύο διαδοχικών εκλογικών αναμετρήσεων, δημιουργήθηκε κλίμα στην κοινή γνώμη, με αποτέλεσμα να το χάσουν!

"Αλήτες δημοσιογράφοι, μας κάψατε","Και τώρα τι καταλάβατε; Καθάρισε ο τόπος;", είναι μερικές μόνο από τις φράσεις μερίδας υπαλλήλων της Βουλής, απευθυνόμενων προς τους δημοσιογράφους.

Διαβάστε Περισσότερα » "Υπάλληλοι Βουλής σε δημοσιογράφους: "Αλήτες, μας κάψατε""

Κρεμαστινός: Αύξηση της βουλευτικής αποζημίωσης

Αίσθηση προκαλεί η δημοσιοποίηση της επιστολής του Δ. Κρεμαστινού προς τον πρόεδρο της Βουλής, με την οποία ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ζητεί αύξηση της βουλευτικής αποζημίωσης με το επιχείρημα ότι «οι βουλευτές πένονται».

Συγκεκριμένα, ο κ. Κρεμαστινός ζητεί την πλήρη εξομοίωση της βουλευτικής αποζημίωσης (σ.σ.: όπως προβλέπουν το Σύνταγμα και το Ζ΄ Ψήφισμα της Ολομέλειας της Βουλής) με τις αποδοχές των ανώτατων δικαστικών και συγκεκριμένα του Προέδρου του Αρείου Πάγου -οι αποδοχές του οποίου ξεπερνούν τις 10.000 ευρώ, έναντι 5.700 που είναι σήμερα η βουλευτική αποζημίωση.

Ο βουλευτής προτείνει παράλληλα να μη λαμβάνουν εκείνος και οι συνάδελφοί του αμοιβή για τη συμμετοχή σε κοινοβουλευτικές επιτροπές (σ.σ.: σήμερα είναι περίπου 150 ευρώ ανά συνεδρίαση, δηλαδή 600-900 ευρώ μηνιαίως). Ωστόσο, προτείνει να δίνονται κανονικά υπερωρίες και εκτός έδρας στους βουλευτές όταν αυτό είναι απαραίτητο και μάλιστα υποστηρίζει ότι δεν υπάρχει λόγος να μην εξασφαλίζεται η ισονομία που προβλέπει το Σύνταγμα για τους βουλευτές σε σχέση με τους ανώτατους δικαστικούς.

«Αυτή η ιστορία των περικοπών του 20, 30 ή 40% των αποδοχών γελοιοποιεί όχι μόνο το θεσμό του βουλευτή, αλλά και το ίδιο το κοινοβουλευτικό πολίτευμα. Άλλωστε, κάθε περικοπή αντιμετωπίζεται ειρωνικά, με μόνιμα σχόλια γιατί να μην είναι μεγαλύτερη», προσθέτει χαρακτηριστικά ο κ. Κρεμαστινός, ο οποίος επιπλέον υποστηρίζει ότι, ενώ η πλειονότητα των βουλευτών πένεται, «προβάλλεται μόνον η συμπεριφορά ορισμένων βουλευτών μιας μικρής γνωστής μειοψηφίας, οι οποίοι δυστυχώς κινούνται ως μεσάζοντες για την εξυπηρέτηση συμφερόντων. Συγκρίνοντας το πόθεν έσχες εκείνων που ασχολήθηκαν με την πολιτική, στην αρχή της καριέρας τους, με το σημερινό τους πόθεν έσχες, τότε εύκολα αποκαλύπτεται ποιοι είναι αυτοί», καταλήγει.

Ο κ. Κρεμαστινός χαρακτηρίζει επίσης «σημεία ανεπίτρεπτου λαϊκισμού υπό την πίεση των ΜΜΕ» το γεγονός ότι βουλευτές παραιτούνται του βουλευτικού τους αυτοκινήτου ή των αποδοχών τους για τη συμμετοχή σε επιτροπές, κάτι που -κατά τον ίδιο- «σηματοδοτεί ότι είτε είναι οικονομικά ανεξάρτητοι είτε έχουν οικονομικούς προστάτες».

Προσθέτοντας δε ότι η βουλευτική αποζημίωση γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης από τους δημοσιογράφους, καταθέτει -όπως λέει- την προσωπική του εμπειρία από τη συμμετοχή στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, όπου βουλευτές «σχεδόν κάθε μήνα ζητούσαν είτε να προεισπράξουν τη βουλευτική αποζημίωση είτε τη σύνταξή τους είτε ζητούσαν έκτακτη οικονομική βοήθεια, προκειμένου να αντιμετωπίσει προβλήματα υγείας των ιδίων ή της οικογένειάς τους, ακόμη και έξοδα υγείας».

Και ειδικά για τις βουλευτικές συντάξεις, ο κ. Κρεμαστινός εκφράζει την αντίθεσή του στη ρύθμιση που προβλέπει ότι οι βουλευτές που εισπράττουν και βουλευτική και επαγγελματική σύνταξη οφείλουν να επιστρέψουν τα 2/3 της επαγγελματικής, υποστηρίζοντας ότι γνωρίζει οκτώ άτομα που εξελέγησαν βουλευτές και υποχρεώθηκαν να επιστρέψουν 40.000-50.000 ευρώ από την επαγγελματική τους σύνταξη. «Με βάση ποια ηθική αρχή η σύνταξη που λαμβάνει δικαιωματικά ο κάθε Έλληνας πολίτης να περιορίζεται στο 1/3, εάν αυτός εκλεγεί βουλευτής», αναρωτιέται ο κ. Κρεμαστινός - αν και στην πραγματικότητα η συγκεκριμένη διάταξη ίσχυσε μόλις το 2010 ελέω Μνημονίου, ενώ και στις περισσότερες περιπτώσεις η επαγγελματική σύνταξη είναι σαφώς μικρότερη από τη βουλευτική.

Διαβάστε την επιστολή:



Διαβάστε Περισσότερα » "Κρεμαστινός: Αύξηση της βουλευτικής αποζημίωσης"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news