facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

Έκθεση ΟΗΕ: "Μοναδική πηγή ορυκτού πλούτου η Ελλάδα - Αγώνας για τον έλεγχο της"

Εκτός από τους υδρογονάνθρακες η Ελλάδα φαίνεται ότι αποτελεί γενικά "Ελ Ντοράντο" σπάνιων στρατηγικών ορυκτών και αυτό ίσως είναι και μία αοό τις αιτίες της κακοδαιμονίας της: Έκθεση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, που δημοσιεύεται στη γαλλική εφημερίδα Le Figaro, αποκαλύπτει ότι "βάσει ερευνών και εξορύξεων σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, η χώρα κάθεται επάνω σε μία πλάκα με δεκάδες εξαιρετικά σπάνια ορυκτά με εφαρμογή στην βαριά βιομηχανία, αεροναυπηγική κλπ. τα οποία τα διαθέτει και σε μεγάλες ποσότητες".

Στην έκθεση αποκαλύπτεται η ύπαρξη χουντίτη (μοναδική παγκοσμίως η ύπαρξη του εν λόγω υλικού που χρησιμοποιείται για την κατάσβεση πυρκαγιών και ως αντιπυρικό υλικό στις οικοδομές), πρώτη στην προμήθεια βωξίτη, νικελίου, περλίτη και στην εξαγωγή ακατέργαστου μαγνησίου στην Ευρώπη και παράλληλα δεύτερη στην Ευρώπη και πέμπτη σε όλο τον κόσμο στην παραγωγή λιγνίτη.

"Αυτός είναι μόνο ένας από τους άσσους που κρύβει η Ελλάδα στο… μανίκι της και που μπορεί να είναι η λύση εξόδου από την οικονομική κρίση", σύμφωνα με τη γαλλική εφημερίδα που σοχλιάζει την έκθεση του ΟΗΕ. Ωστόσο επισημαίνει ότι ακριβώς αυτή η αφθονία σπάνιων ορικτών εχει δημιουργήσει μεγάλο διεθνή ανταγωνισμό για τον έλεγχο των κοιτασμάτων αυτών από ξένους διεθνείς παράγοντες.

Όπως αναφέρεται στην έκθεση του ΟΗΕ, ο τομέας των εξορύξεων στην Ελλάδα αποτελεί σημαντικό κομμάτι της οικονομικής δραστηριότητας καθώς αντιπροσωπεύει το 3% – 5% του ΑΕΠ, ενώ απασχολεί επισήμως 20.000 άτομα και ανεπισήμως 60.000 εργαζομένους. Ειδικότερα, ο λιγνίτης προμηθεύει 21 σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, δηλαδή το 50% της ηλεκτρικής ενέργειας που παράγεται στην Ελλάδα.

Είναι χαρακτηριστικό, σύμφωνα με τα στοιχεία της έκθεσης, ότι το 2009 η συνολική παραγωγή του ορυκτού πλούτου ήταν περίπου 63 εκατομμύρια τόνοι, ενώ σύμφωνα με εκτιμήσεις υπολογίζεται ότι συνολικά οι πωλήσεις σε ορυκτά και μέταλλα ανέρχονται ετησίως στα 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ.

Βέβαια, η παραγωγή το 2009 σημείωσε σημαντική πτώση, που αποδίδεται στην ύφεση. Τη στιγμή που η παραγωγή βωξίτη, για παράδειγμα, το 2008 ανήλθε στους 2,1 εκατομμύρια τόνους, το 2009 έπεσε στους 1,9.

Από την έκθεση του ΟΗΕ προκύπτει ότι στην Ελλάδα υπάρχουν σημαντικά αποθέματα σε ορυκτά, τα οποία η χώρα έχει πάψει να εκμεταλλεύεται ή δεν έχει ασχοληθεί ποτέ με αυτά. Πρόκειται, μεταξύ άλλων, για τον πηλό, τον ασβεστόλιθο, το σχιστόλιθο, την καολίνη και το γύψο.

Στη «Figaro» αναφέρεται ότι οι προοπτικές στον τομέα των ορυκτών και των μετάλλων διαφαίνονται καλές. Επικαλούμενη Αμερικανούς αναλυτές, αναφέρει ότι η μεταλλευτική βιομηχανία θα πρέπει να ανακτήσει τη δύναμή της κατά τη διάρκεια του δεύτερου εξαμήνου του 2013, ενώ σύμφωνα με άλλη εκτίμηση η ελληνική βιομηχανία έχει ήδη αρχίσει να «ανεβαίνει» εξαιτίας της μεγάλης διεθνούς ζήτησης των ελληνικών μετάλλων και ορυκτών και εν όψει των αποκρατικοποιήσεων που επίκειτναι.

Αναφέρονται οι περιπτώσεις της ΛΑΡΚΟ που παρά το γεγονός ότι είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός νικελίου στην Ευρώπη, η εταιρεία οδεύει προς κλείσιμο ενώ η απαίτηση των αεροναυπηγικών βιομηχανιών για το υλικό είναι τεράστια, όπως επίσης και η περίπτωση της ΔΕΗ που εκμεταλλεύεται τεράστια ορυχεία λιγνίτη και παρ'όλα αυτά είναι ζημιογόνος!

defencenet
Διαβάστε Περισσότερα » "Έκθεση ΟΗΕ: "Μοναδική πηγή ορυκτού πλούτου η Ελλάδα - Αγώνας για τον έλεγχο της""

Ένα στα τρία ακίνητα του Δημοσίου είναι καταπατημένο

Στοιχεία σοκ από την καταγραφή που πραγματοποίησε το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων

Περίπου ένα στα τρία ακίνητα του Δημοσίου είναι «κατεχόμενο» ανέφερε χθες ο εντεταλμένος σύμβουλος του Ταμείου Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) κ. Ανδρέας Ταπραντζής.

Πρόκειται για εκείνα τα ακίνητα του Δημοσίου, στα οποία «γίνεται χρήση του ακινήτου από φυσικά ή νομικά πρόσωπα με παράνομο τρόπο και μηδενικά έσοδα για το ελληνικό Δημόσιο».

Ειδικότερα, το ΤΑΙΠΕΔ κατέγραψε 80.714 ακίνητα που βρίσκονταν διεσπαρμένα σε χαρτοφυλάκια 30 διαφορετικών φορέων του Δημοσίου. Από αυτά, τα 28.264 χαρακτηρίστηκαν «κατεχόμενα», δηλαδή γίνεται χρήση χωρίς το Δημόσιο να εισπράττει ένα ευρώ.

Από τις δεκάδες χιλιάδες ακίνητα που καταγράφηκαν, περίπου 3.152 θα μπορούσαν να αποφέρουν στο Δημόσιο πάνω από 10 δισ. και δευτερογενείς επενδύσεις 18 δισ. Ο κ. Ταπραντζής σημείωσε ότι ο μέσος όρος για την αξιοποίηση ενός ακινήτου είναι 18 μήνες, ενώ ο κατακερματισμός των ακινήτων, σε επιμέρους δημόσιους φορείς, κάνει το έργο ακόμη δυσκολότερο.

Ιδιωτικοποιήσεις
Το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων κατεβάζει τον πήχυ των εσόδων στα 15 δισ. ευρώ από το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων, από 19 δισ. που υπολόγιζαν τον περασμένο Φεβρουάριο.

kathimerini
Διαβάστε Περισσότερα » "Ένα στα τρία ακίνητα του Δημοσίου είναι καταπατημένο"

Υπάλληλος της Τράπεζας της Ελλάδος καταγγέλλει...

«Πελατειακές σχέσεις» και «κατάφορες αδικίες» καταγγέλλει στον eniko, ο επί 33 χρόνια εργαζόμενος στην Τράπεζα της Ελλάδος, Δημήτρης Ευαγγελάκος, ο οποίος ισχυρίζεται ότι υποψήφιοι της ΠΑΣΚΕ έχουν προαχθεί σε διευθυντικές θέσεις χωρίς να διαθέτουν τα προσόντα.

«Εργάζομαι στην Τράπεζα της Ελλάδος εδώ και 33 χρόνια και συγκεκριμένα στο υποκατάστημα της Σπάρτης.

Σε πολλά υποκαταστήματα της Τράπεζας,όποιος ανήκει στο ΠΑΣΟΚ-ΠΑΣΚΕ γίνεται προιστάμενος ή διευθυντής.

Καταγγέλλω , ότι αυτή τη στιγμή,σε υποκατάστημα μεγάλης πόλης, ο προϊστάμενος Ταμείου ο οποίος είναι και υποδιευθυντής του υποκαταστήματος, είναι απόφοιτος Δημοτικού Σχολείου, ενώ ο υφιστάμενός του είναι απόφοιτος ΤΕΙ.

Το βλέπω παράλογο αυτό που συμβαίνει.

Όποιος είναι εγγεγραμμένος στην ΠΑΣΚΕ προχωρά μπροστά.

Στο δε υποκατάστημα της Σπάρτης –που εδώ και 3 χρόνια έχει μετατραπεί σε θυρίδα- τους πρώην υφιστάμενούς μου, τους έχουν κάνει προϊστάμενους –οι οποίοι ήταν φυσικά επίσης υποψήφιοι με την ΠΑΣΚΕ».

enikos
Διαβάστε Περισσότερα » "Υπάλληλος της Τράπεζας της Ελλάδος καταγγέλλει..."

Μετά τα πράσινα ΜΜ”Ε” και τα πράσινα λαμόγια, οι πράσινοι εισαγγελείς συμπληρώνουν το κάδρο της σήψης.

Έτος 2012. Η δίκη της πράσινης συμμορίας της Παντείου. 14 χρόνια μετά το σκάνδαλο. Οι δύο ηρωϊκοί Έλληνες, ο πρύτανης Ηλίας Σιδηρόπουλος και ο αντιπρύτανης οικονομικών Ονούφριος Φαρμακίδης που έχουν αποκαλύψει το σκάνδαλο, δεν ζουν πια.

Επί 14 χρόνια έδιναν λυσσαλέα μάχη απέναντι στους “μάρτυρες υπεράσπισης”. Τον κύριο Πάγκαλο, τον κύριο Λοβέρδο, τον κύριο Κουβέλη και άλλους εξαίρετους “προοδευτικούς”. Τις νύχτες όμως έδιναν μία άλλη μάχη. Δολοφονικές επιθέσεις από “προοδευτικές” συμμορίες και μπράβους. Απειλές στα παιδιά και στις γυναίκες τους. Ανηλεείς ξυλοδαρμοί, εμπρησμοί, εκβιασμοί από την συμμορία των “μαζί τα φάγαμε”.

Λύγισαν και οι δύο. Ο ένας χτυπήθηκε επανειλημμένα στο κεφάλι όπου είχε κάνει εγχείρηση, ο άλλος από εγκεφαλικό, χωρίς το παραμικρό ιστορικό με την ιατρική γνωμάτευση – καταπέλτη να καταλογίζει τον θάνατο ως αποτέλεσμα της κολάσεως την οποία έζησε επειδή αγωνίστηκε για το δίκαιο, για να προασπίσει τα συμφέροντα του Ελληνικού λαού.

Και όμως στην δίκη η φωνή του ακούγεται μέσω της ηρωϊκής συζύγου του, Λίας Σιδηροπούλου. Η κατάθεση της είναι μνημείο ηρωϊσμού, Ελληνικού πάθους για την αλήθεια και το δίκαιο: “Με απειλούσαν ότι αλλού θα βρω τα κεφάλια των παιδιών μου και αλλού τα κορμιά τους. Είμαι πεπεισμένη ότι μεγάλο μέρος από τα κλοπιμαία κατέληξαν σε τσέπες πολιτικών”.

Αυτά είπε η ηρωϊκή Ελληνίδα, τιμώντας τον αγώνα και την μνήμη του συζύγου της, τιμώντας την κληρονομιά της και δίνοντας μαθήματα αξιοπρέπειας, απέναντι στους Παγκάλους, τους Λοβέρδους, τους Κουβέληδες.

Όλο το άθλιο σύστημα Σημίτη παγώνει: “Μα που βρέθηκε αυτή”; Δεν είχε δώσει βλέπετε “δείγματα”. Δεν είχε μιλήσει σε περιοδικά, εφημερίδες, κανάλια. Σφυροκόπησε εκεί που έπρεπε.

Το όνομα της φυσικά δεν το γνωρίζετε, ούτε ακούσατε κάπου για την κατάθεση της. Τα πράσινα ΜΜ”Ε”, πιστά στο πλευρό των πράσινων λαμογιών, νόμιζαν ότι θα την “εξαφανίσουν”.

Και έρχεται η ώρα του εισαγγελέα. Η πρόταση; Να αφεθούν ελεύθεροι οι κατηγορουμενοι.

Οι δικαστές δεν έκαναν δεκτή την εισήγηση και τους έστειλαν στην φυλακή. Με μία απόφαση – ράπισμα που αποδεικνύει ότι η διαφθορά στην Ελλάδα είναι ακριβώς όπως περιγράφηκε στην έκθεση του ΟΟΣΑ: ΚΑΤΑΠΡΑΣΙΝΗ.

Προχθές, μετά από άπειρες αναβολές είχαμε την εκδίκαση της απόπειρας εκβίασης κατά του Χρήστου Ζαχόπουλου σε μία υπόθεση που απετέλεσε τον προπομπό της πορτοκαλί επαναστάσεως στην Ελλάδα που έφερε στην εξουσία τον μέγα στοχαστή Γεώργιο Παπανδρέου β’.

Μία υπόθεση για την οποία ακόμα περιμένουμε τις αποκαλύψεις των σκανδάλων Ζαχόπουλου, των ατασθαλιών Ζαχόπουλου, της κατσαρής της τρίχας του Ζαχόπουλου όπως φάνηκε στις φωτογραφίες της εφημερίδας που γκρέμισε τον Καραμανλισμό.

Η αλήθεια είναι ότι η “υπόθεση Ζαχόπουλου” είναι η μεγαλύτερη απόδειξη της χαώδους διαφοράς ηθικής της κυβέρνησης Καραμανλή από τους σοσιαλφασίστες. Ένας άνθρωπος με τέτοια πολιτική δύναμη, δεν μπορεί (ή δεν θέλει) να μονιμοποιήσει την ερωμένη του παρά τους εκβιασμούς που δέχεται και οδηγείται στην αυτοκτονία!

Δηλαδή ένας άνθρωπος δίπλα στο περιβάλλον Καραμανλή, δεν είχε την δύναμη να επιβάλλει μία μονιμοποίηση και προτιμά να δώσει τέλος στη ζωή του!!

Την ίδια στιγμή που τα πράσινα ασπόνδυλα, από τον υπουργό εως τον τελευταίο διοικητή, διορίζουν, μεταθέτουν, μετατάσσουν ακόμα και τις κουνιάδες τους για να γλιτώσουν την εφεδρεία! ΑΤΙΜΩΡΗΤΟΙ!

Τι λέει λοιπόν ο εισαγγελέας; Προτείνει συμβιβασμό! Σε έναν άνθρωπο που οδηγήθηκε στην αυτοκτονία, του προτείνει να συμβιβαστεί με αυτούς που τον έφεραν σε αυτή την θέση.

Οι δύο υποθέσεις δεν έχουν σχέση μεταξύ τους. Όμως είναι ενδεικτικές του τι ακριβώς συμβαίνει σε αυτή την χώρα. Ποιά ακριβώς είναι η αιτία της κατάρρευσης.

Γι’ αυτό η έκθεση – γροθιά του ΟΟΣΑ, που όμοια της δεν έχει υπάρξει για κανένα κράτος της Δύσης, αποσιωπήθηκε από όλους. Μέχρι στιγμής τουλάχιστον.

Όπως και να ‘χει, όπως είπε και ο Αινστάιν, ο εντοπισμός του προβλήματος είναι το ήμισυ της λύσης του.

ΥΓ. Μια και πιάσαμε την υπόθεση Ζαχόπουλου, όλοι αυτοί που ούρλιαζαν για “οικονομικά σκάνδαλα”, γιατί δεν ψάχνουν τις φορολογικές δηλώσεις της πρωταγωνίστριας τα τελευταία 2 χρόνια;

olympia
Διαβάστε Περισσότερα » "Μετά τα πράσινα ΜΜ”Ε” και τα πράσινα λαμόγια, οι πράσινοι εισαγγελείς συμπληρώνουν το κάδρο της σήψης."

Η κυρία “36 επιτροπές” και το “κλάμα” στο υπ.Υγείας! Ποιοι θησαύριζαν επί χρόνια από τις πληρωμένες επιτροπές

Η έμπνευση του Αντώνη Σαμαρά να κόψει όλες τις πληρωμένες επιτροπές στα υπουργεία δεν ήταν τυχαία. Τα τελευταία χρόνια δεκάδες στελέχη της δημόσιας διοίκησης αλλά και της ιδιωτικής αγοράς, θησαύριζαν εισπράττοντας χρήματα από μισθωμένες επιτροπές που σχηματίζονταν εν μία νυκτί. Ποιοι έβγαλαν χρήματα στηριζόμενοι στις πελατειακές σχέσεις στα υπουργεία και σε βάρος των κρατικών ταμείων; Αλλά και ποια ήταν η κορυφαία σκανδαλώδη περίπτωση;

Δεν είναι λίγοι αυτοί που και στο υπουργείο Υγείας έβγαζαν τουλάχιστον έναν μισθό παραπάνω συμμετέχοντας σε επιτροπές δήθεν σχεδιασμού και αντιμετώπισης σοβαρών προβλημάτων της δημόσιας υγείας.
Η πιο τραβηγμένη περίπτωση αφορούσε διευθύντρια- μόνιμη υπάλληλο του υπουργείου Υγείας- για την οποία αποκαλύφθηκε ότι συμμετείχε κοντά σε... 36 επιτροπές, παίρνοντας βέβαια και τα αντίστοιχα χρήματα!

Παρά το γεγονός ότι η υπόθεση είχε διερευνηθεί διεξοδικά, τελικά έμεινε στα ...χαρτιά με τη συγκεκριμένη κυρία να εργάζεται ακόμη στο υπουργείο και να περνά ανενόχλητη στους διαδρόμους. Άλλωστε παρότι οι τελευταίοι υπουργοί Υγείας είχαν ενημερωθεί σχετικά, κανείς δεν προέβη στην απομάκρυνσή της με το επιχείρημα ότι κανένα δικαστήριο δεν είχε αποφανθεί σχετικά.
Ερωτηθείσα η ίδια, όταν είχε αποκαλυφθεί η υπόθεση, ισχυρίστηκε πως απλώς ήταν ...ικανή και την επέλεγαν να συνδράμει με τις γνώσεις της!!!

Βέβαια δεν ήταν η μοναδική περίπτωση. Δεκάδες άλλοι δημόσιοι υπάλληλοι αλλά και επιστήμονες διαφόρων ειδικοτήτων είχαν ενταχθεί κατά καιρούς σε επιτροπές εισπράττοντας ακόμη και 250 έως και 500 ευρώ για κάθε συνεδρίαση της επιτροπής!
Αποτέλεσμα είναι να έχουν “γεννηθεί” από το πουθενά, αμέτρητες επιτροπές για πάσα νόσο και ...αδικία.

Έστω κι αν οι επιτροπές ψαλιδίστηκαν και θα εξοικονομηθούν πολύτιμα κονδύλια, αυτά είναι μόνο ελάχιστα από τα σκανδαλώδη μοιράσματα του δημοσίου χρήματος που κάποιοι επί σειρά ετών έσπευδαν να αξιοποιήσουν...

iatropedia
Διαβάστε Περισσότερα » "Η κυρία “36 επιτροπές” και το “κλάμα” στο υπ.Υγείας! Ποιοι θησαύριζαν επί χρόνια από τις πληρωμένες επιτροπές"

Βρέθηκαν 100 κιλά χρυσού σε πολιτικό;

Αποκλειστικές πληροφορίες του spirospero.gr που ζητούν απαντήσεις... και έπεται η συνέχεια

Πληροφορίες για είδηση μεγάλη, αν επιβεβαιωθούν - που θα επιβεβαιωθούν - εάν δεν ταφεί καθ' οδόν το θέμα.
Οι πληροφορίες από έγκυρες πηγές αναφέρουν ότι εδώ και περίπου τρεις μήνες στελέχη του ΣΔΟΕ στην έρευνα που διεξάγουν για 500 πολιτικά πρόσωπα και ιδιαίτερα για πολιτικά πρόσωπα που είναι αναμεμειγμένα με την αμαρτωλή Siemens, είτε με συμβάσεις, είτε με δωράκια, έπεσαν πάνω σε μεγάλο λαυράκι.
Εντόπισαν πρωτοκλασάτο πολιτικό πρόσωπο να έχει στην κατοχή του 100 κιλά χρυσό (καλά διαβάσατε)! Σήμανε συναγερμός και διατάχθηκε «περαιτέρω μυστική έρευνα».

Το πολιτικό αυτό πρόσωπο που έχει απασχολήσει τις ελεγκτικές αρχές και στο πρόσφατο παρελθόν, με μεταφορά μεγάλου χρηματικού ποσού, αναστατώθηκε και έκρινε ότι στις επερχόμενες εκλογές (που έγιναν στις 17 Ιουνίου) πρέπει οπωσδήποτε να επανεκλεγεί για να διατηρήσει τη βουλευτική ασυλία.

Συνεργάστηκε με άλλο κόμμα και εξελέγη βουλευτής, αλλά τα φτερά του είναι πολύ πεσμένα, καθώς εκ του κόμματος δεν αξιοποιήθηκε μετεκλογικά.

Οι ίδιες πηγές, μου έλεγαν, ότι «έγιναν προσπάθειες για να ταφεί το θέμα», αλλά τα στελέχη του ΣΔΟΕ είναι ανένδοτα και συνεχίζουν την έρευνα.

Λυπάμαι, αλλά δεν μπορώ να γράψω κάτι περισσότερο. Και αυτά που έγραψα, τα έγραψα για να προκαλέσω την επιβεβαίωση ή τη διάψευση των αρμοδίων.

Ερωτώ: Είναι αληθινές αυτές οι πληροφορίες;
Και έπεται – στην ώρα της – συνέχεια...

Αντέδρασε ένα πολιτικό πρόσωπο για τον χρυσό

Έλαβα ένα τηλεφώνημα από πολιτικό πρόσωπο, που υποστήριξε ότι στην αποκάλυψη του spirospero.gr για τα 100 κιλά χρυσού, αναγνώρισε το πρόσωπό του και μου ζήτησε επιτακτικά να κατεβάσω αμέσως το θέμα και να του αποκαλύψω τις πηγές μου.

Αρνήθηκα να ικανοποιήσω και τις δύο απαιτήσεις του και για δεοντολογικούς λόγους αλλά και διότι δεν αναφέρω όνομα στο δημοσίευμα.Το πολιτικό πρόσωπο μου δήλωσε ότι όλα αυτά είναι λάσπη και πως δεν έχει καμία σχέση με το θέμα.

Η απάντησή μου ήταν ας δούμε ποιος πολιτικός είναι, όταν οι αρμόδιες αρχές, αποκαλύψουν την υπόθεση. Υποσχέθηκα ότι θα συνεχίσουμε το ρεπορτάζ και θα γράφουμε ότι πληροφορούμαστε.

Είπα ακόμη, ότι καταρχήν δέχομαι την διαβεβαίωσή του μέχρι αποδείξεως τουναντίον και του πρότεινα αν επιθυμεί να κάνει σχετική δήλωση και να την αναρτήσω άνευ σχολίων. Αρνήθηκε με το αιτιολογικό ότι δεν μπορεί να απαντά σε λάσπες.

Επαναλαμβάνω ότι μέχρι οι αρμόδιες αρχές να ανακοινώσουν την υπόθεση, δεν θεωρώ και δεν ζωγραφίζω κανέναν ως ύποπτο, αλλά πληροφορώ την κοινή γνώμη για όποιες πληροφορίες συγκεντρώνει το spirospero.gr

Διαβάστε Περισσότερα » "Βρέθηκαν 100 κιλά χρυσού σε πολιτικό;"

Εξαφανίστηκαν βασικοί κατηγορούμενοι για τον Επαναστατικό Αγώνα

Χάθηκαν τα ίχνη των Νίκου Μαζιώτη και Πόλας Ρούπα οι οποίοι δικάζονται για συμμετοχή στον «Επαναστατικό Αγώνα». Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες από αρμόδιες αστυνομικές πηγές, οι δύο βασικοί κατηγορούμενοι για την υπόθεση παραβίασαν τους περιοριστικούς όρους που τους έχουν επιβληθεί μετά την απόφυλάκισή τους και πλέον ουδείς γνωρίζει πού ακριβώς βρίσκονται.

Σύμφωνα μάλιστα με κάποιες ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, οι Μαζιώτης και Ρούπα έχουν εξαφανιστεί και από τα σημεία, που επέλεγαν να κινούνται όλο το προηγούμενο διάστημα.

Η εξέλιξη, εκτός από ανησυχία, έχει προκαλέσει τις τελευταίες ώρες έντονο εκνευρισμό στις τάξεις της ΕΛ.ΑΣ. Αρμόδιοι αξιωματικοί κατηγορούν ανοικτά για «ανεπάρκεια» τις δικαστικές και εισαγγελικές αρχές καθώς, όπως σημειώνουν, λόγω της κωλυσιεργίας όσων ενεπλάκησαν στη δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης, οι κατηγορούμενοι αποφυλακίστηκαν, καθώς συμπλήρωσαν 18 μήνες προφυλακισμένοι.

Από την άλλη βέβαια, όπως αποδεικνύεται, ούτε οι αστυνομικές αρχές στάθηκαν ικανές να μπορέσουν να αποκλείσουν το ενδεχόμενο διαφυγής του ζευγαριού.

Ο Νίκος Μαζιώτης και η Παναγιώτα Ρούπα μαζί με το μωρό τους που γεννήθηκε ενώ ήταν έγκλειστοι στις φυλακές Κορυδαλλού, «χάθηκαν» το τρίτο δεκαήμερο Ιουνίου. Ο πρώτος επισκέφθηκε για τελευταία φορά το τμήμα στις 15 Ιουνίου και η δεύτερη στις 18 Ιουνίου. Από τότε χάθηκαν τα ίχνη τους.

Οι πρώτες ανησυχητικές ενδείξεις ήρθαν όταν στις 25 Ιουνίου δεν εμφανίστηκαν στο δικαστήριο κι εκπροσωπήθηκαν νόμιμα δια των συνηγόρων τους. Με βάση τους περιοριστικούς όρους της αναγκαστικής αποφυλάκισης τους, μετά την παρέλευση του 18μηνου και καθώς η υπόθεση άρχισε να εκδικάζεται στις 4 Οκτωβρίου 2011 και η λήξη της προσωρινής κράτησης ήταν ... 4 ημέρες αργότερα (8 Οκτωβρίου 2011), όφειλαν να δίνουν τρεις φορές μήνα το παρόν στο Αστυνομικό Τμήμα των Εξαρχείων.

Η δυσάρεστη επιβεβαίωση ήρθε την 1η Ιουλίου όταν δεν παρουσιάστηκαν ως όφειλαν στο αστυνομικό τμήμα, ενώ και από την αστυνομική έρευνα διαπιστώθηκε ότι είχαν εξαφανιστεί από προσώπου γης. Παράλληλα διαπιστώθηκε ότι οι δύο κατηγορούμενοι δεν έχουν εμφανιστεί στις δύο τελευταίες συνεδριάσεις του δικαστηρίου.

Στελέχη της αστυνομίας πιστεύουν ότι το ζευγάρι και το παιδί τους βρήκε δίοδο στα σύνορα και διέφυγε στο εξωτερικό, καθώς η παραβίαση των περιοριστικών όρων θα σήμαινε αυτόματα και προφυλάκισή τους, «δεν θα παραβίαζαν τους όρους και θα έμεναν Ελλάδα για να πάνε ξανά φυλακή. Έχουν φύγει» υποστηρίζει με πικρία αξιωματικός της αστυνομίας.

Τα τελευταία 24ωρα έχουν τεθεί σε καθεστώς ασφυκτικής παρακολούθησης όλα τα μέλη του οικογενειακού και του φιλικού περιβάλλοντος, ενώ έχουν παγιδευτεί οι επικοινωνίες, με την προσδοκία ν' ανακαλυφθεί ακόμη και το πιο ισχνό στίγμα για τον εντοπισμό τους, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Διαβάστε Περισσότερα » "Εξαφανίστηκαν βασικοί κατηγορούμενοι για τον Επαναστατικό Αγώνα"

Στο τραπέζι των συζητήσεων η αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ

Η αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ εχει τεθεί στο τραπέζι των συζητήσεων τόσο των πολιτικών αρχηγών όσο και των εκπροσώπων των τριών κομμάτων που συζητούν το πλαίσιο των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης.

Ειδικά στην σημερινή συνάντηση των εκπροσώπων των τριών κομμάτων η συζήτηση επεκτάθηκε σε λεπτομέρειες αν πολύ λίγα έγιναν γνωστά για την επιμέρους στάση των κομμάτων. Κορυφαίος πάντως κυβερνητικός παράγοντας επισημαίνει ότι αποκρατικοποίηση μέρους της ΔΕΗ ήταν και στο προεκλογικό πρόγραμμα της ΝΔ προσθέτοντας ότι δεν γίνεται λόγος για «αποκρατικοποίηση πακέτο » αλλά για αποκρατικοποίηση κατά περίπτωση και αφού εξεταστούν τα οικονομικά μεγέθη και το ύψος του οφέλους που θα προκύψει για το δημόσιο.

Οι ίδιοι κύκλοι υπενθυμίζουν ότι η ΝΔ έχει ήδη προεκλογικά υποστηρίξει ότι τα δίκτυα πρέπει να παραμείνουν υπό κρατικό έλεγχο. Πάντως ακόμα και η «κατά περίπτωση» αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ θεωρείται μια θεαματική κίνηση ικανή να πείσει τους δανειστές ότι η νέα κυβέρνηση προχωρά γρήγορα και με ουσιαστικές κινήσεις στον κρίσιμο τομέα των αποκρατικοποιήσεων.

Διαβάστε Περισσότερα » "Στο τραπέζι των συζητήσεων η αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ"

Λεφτά υπάρχουν: Υπέγραψαν εκλογικό επίδομα 2.000 ευρώ για τους υπαλλήλους της Βουλής

Περίπου δυο εκατομμύρια ευρώ θα μοιραστούν οι υπάλληλοι της Βουλής ως εκλογικό επίδομα, είτε συμμετείχαν στις δύο εκλογικές διαδικασίες, είτε όχι! Αυτό παραδέχθηκε ο Πολύδωρας, που είπε ότι οι υπάλληλοι δικαιούνται 2.000 ευρώ για κάθε εκλογική αναμέτρηση (δηλαδή 4.000 ευρώ συνολικά), αλλά εκείνος τους έδωσε 1.000 ευρώ (δηλαδή 2.000 ευρώ συνολικά).

Σε μία περίοδο κρίσης, που το δημόσιο περιορίζει τα έξοδά του (π.χ. ο Σαμαράς κατάργησε τις αμειβόμενες επιτροπές των υπουργείων και τις Ειδικές Γραμματείες), οι υπάλληλοι της Βουλής που στην συντριπτική τους πλειοψηφία κάθονται και είναι άεργοι από το Πάσχα, θα πάρουν και μπόνους 2.000 ευρώ!

Aναφερόμαστε σε ένα επίδομα που δόθηκε λόγω εκλογών, όταν δηλαδή η Βουλή είναι κλειστή!

Από τη Βουλή ισχυρίζονται ότι το θέμα έχει «παγώσει» και δεν έχουν «προλάβει» να πάρουν τίποτα οι υπάλληλοι της Βουλής.

Παρέμβαση Σαμαρά για το επίδομα

Την παρέμβαση του πρωθυπουργού προκάλεσε η απόφαση-πρόκληση να χορηγηθεί μετεκλογικό επίδομα στους υπαλλήλους της Βουλής.

Ο κ. Σαμαράς σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον νέο πρόεδρο της Βουλής, Ευάγγελο Μείμαράκη, του ζήτησε να βρεθεί άμεσα τρόπος να λυθεί το θέμα, τονίζοντας ότι σε περίοδο περικοπών, είναι πρόκληση για τους πολίτες να δοθεί οποιοδήποτε επίδομα στους υπαλλήλους του κοινοβουλίου.

Την ίδια πρόθεση είχε εκφράσει εξάλλου νωρίτερα και ο κ. Μεϊμαράκης.

Κύκλοι του τέως προέδρου της Βουλής, σημείωναν ότι εάν ο κ. Μεϊμαράκης θεωρεί ότι (ο κ. Πολύδωρας) έκανε λάθος τότε ας ακυρώσει την απόφαση.

Διαβάστε Περισσότερα » "Λεφτά υπάρχουν: Υπέγραψαν εκλογικό επίδομα 2.000 ευρώ για τους υπαλλήλους της Βουλής"

ΣτΕ: Μόνο από τα φαρμακεία οι βρεφικές τροφές

Προσωρινά, μόνο από τα φαρμακεία θα διατίθενται οι βρεφικές τροφές (για παιδιά μέχρι 6 μηνών), λόγω αυξημένων κινδύνων βλάβης της υγείας των ανήλικων αυτών, αποφάσισε σήμερα το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ), δεχόμενο σχετική αίτηση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου.

Με άλλα λόγια, η υπουργική απόφαση του περασμένου έτους άναψε το «πράσινο φως» για να διατίθενται τα παρασκευάσματα διατροφής για βρέφη μέχρι 6 μηνών και εκτός φαρμακείων, όπως είναι τα σούπερ μάρκετ και άλλα καταστήματα.

Οι βρεφικές τροφές προτείνονται και συνταγογραφούνται από παιδίατρο ανάλογα με τις διατροφικές ανάγκες του κάθε βρέφους και κατόπιν πλήρους βιοχημικής εικόνας του παιδιού (νεογνού).

Η επίμαχη απόφαση αναστολής του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου, που δεν επιτρέπει τη διάθεση των βρεφικών τροφών εκτός από τα φαρμακεία, ισχύει μέχρι να εκδοθεί οριστική απόφαση επί της βασικής (κύριας) αίτησης ακύρωσης, που έχει καταθέσει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος.

Διαβάστε Περισσότερα » "ΣτΕ: Μόνο από τα φαρμακεία οι βρεφικές τροφές"

Χάνονται χρήματα για ανέργους

Ποσό που υπερβαίνει το 1,2 δισ. ευρώ κινδυνεύει να χαθεί από κοινοτικά κονδύλια που προορίζονται για τη στήριξη ανέργων και αγροτών! Η αιτία βρίσκεται στις περικοπές που προβλέπει το μεσοπρόθεσμο σχέδιο 2011-2015 στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, όπου αντί μείωσης της κρατικής σπατάλης κόβεται η εθνική συμμετοχή σε προγράμματα που χρηματοδοτεί η Ευρωπαϊκή Ενωση!

Από τη στιγμή που το κράτος μειώνει τη συμμετοχή του, μοιραία ένα μέρος των κοινοτικών κονδυλίων μένει αδιάθετο!

Το "τραγικό" όπως αποκαλύπτει σήμερα ο "ΑΤ" είναι ότι μένει αδιάθετο ένα ποσό της τάξης των 750 εκατ. ευρώ που θα πήγαινε στους αγρότες για επενδύσεις και υποδομές και άλλα 500 εκατ. ευρώ που είχαν προβλεφθεί για τη στήριξη των ανέργων! Την ώρα που η ύφεση και η ανεργία καλπάζουν στη χώρα, εμείς αφήνουμε στα ταμεία των Βρυξελλών 1,2 δισ. ευρώ!

Στα κονδύλια του προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης και σε σύνολο 6,2 δισ. ευρώ η Ε.Ε. διέθετε 3,3 δισ. ευρώ το κράτος 1,4 δισ. ευρώ και οι ιδιώτες άλλα 1,5 δισ. ευρώ.

Το διαρκές ψαλίδισμα όμως στις δημόσιες επενδύσεις έχει ως αποτέλεσμα να κινδυνεύουν να χαθούν τελείως 750 εκατ. ευρώ από την κοινοτική πια χρηματοδότηση του προγράμματος, όπως επισημαίνεται στα συμπεράσματα της 6ης επιτροπής παρακολούθησης του "αγροτικού ΕΣΠΑ" που δημοσιεύτηκαν λίγο πριν από τις εκλογές της 17ης Ιουνίου!

Αυτό σημαίνει ότι από τα 3,3 δισ. ευρώ που θα διέθετε αρχικά η Ευρωπαϊκή Ενωση για αγροτικές επενδύσεις, τώρα το προς διάθεση ποσό που αντιστοιχεί στη μειωμένη εθνική συμμετοχή έχει πέσει στα 2,6 δισ. ευρώ! Αυτά τα 750 εκατ. ευρώ θα μείνουν στα ταμεία των Βρυξελλών!

Ανάλογη είναι και η περικοπή ύψους 550 εκατ. ευρώ από το κοινοτικό πρόγραμμα στήριξης ανέργων και εργαζομένων του υπουργείου Εργασίας. Το γνωστό ΕΠΑΝΑΔ, ξεκίνησε με συνολικό προϋπολογισμό, 3,2 δισ. ευρώ, αλλά οι διαρκείς μειώσεις του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων, τον "κατέβασαν" κάτω από τα 2,7 δισ. ευρώ!

Και εδώ το "έγκλημα" είναι μεγαλύτερο, καθώς τη στιγμή που η ανεργία καλπάζει προς το 24%, υπήρξαν υπουργοί και γραμματείς που δέχτηκαν το 2011 όταν καταρτιζόταν το "μεσοπρόθεσμο" να κοπούν λεφτά της Κοινότητας για τους ανέργους!

adesmeytos
Διαβάστε Περισσότερα » "Χάνονται χρήματα για ανέργους"

Ποιοι παίζουν με την Υγεία μας πίσω από την πλάτη του Αντ. Σαμαρά!

Για μια ακόμη φορά, κάποιοι πιέζουν πολιτικά, προκειμένου να αποκομίσουν τεράστια οικονομικά οφέλη, σε βάρος της Υγείας του ελληνικού λαού

Τώρα, όμως, αυτοί οι «κάποιοι» παρεμβαίνουν απροκάλυπτα λίγες μέρες μετά το σχηματισμό της κυβέρνησης Σαμαρά, προφανώς προκειμένου να μην αφήσουν τη νέα κυβέρνηση να εφαρμόσει αυτά για τα οποία δεσμεύθηκε με το προεκλογικό της πρόγραμμα, απέναντι στον Ελληνα ψηφοφόρο.

Συγκεκριμένα, μπαράζ στοχευμένων δημοσιευμάτων που είδαν το φως όλες τις τελευταίες μέρες, επιχειρούν –ξανά…- να μας πείσουν πόσο ευεργετική για την ελληνική οικονομία είναι η συνταγογράφηση με βάση τη δραστική ουσία. Προφανώς, τα δημοσιεύματα αυτά προέρχονται από τα ίδια συμφέροντα που έχουν βάλει στόχο ζωής να καταστεί μοναδικό κριτήριο επιλογής φαρμάκου η φθηνότερη τιμή. Με άλλα λόγια, θέλουν να ταΐζουν τον Ελληνα ασθενή με τα πιο φθηνά φάρμακα, ακόμη κι αν παράγονται υπό αμφίβολες ποιοτικές συνθήκες σε χώρες του Τρίτου Κόσμου, όπως το Πακιστάν, η Ινδία, το Ισραήλ ή το Μπαγκλαντές!

Είναι προφανής ο στόχος τους. Εχουν θορυβηθεί από την ορθή προσέγγιση της Ν.Δ. στο προεκλογικό της πρόγραμμα για την Υγεία, την οποία –ασφαλώς- η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά θα εφαρμόσει και ως κυβέρνηση: «Κοστολόγηση φαρμάκων με βάση φαρμακοοικονομικά κριτήρια. Σημασία έχει η αξία του φαρμάκου και όχι μόνον η τιμή του».



Η δέσμευση της Ν.Δ. είναι σαφής. Ουσιαστικά, λέει ότι δε θα επιτρέψει να αποτελέσει η πάμφθηνη τιμή μοναδικό κριτήριο επιλογής του φαρμάκου. Διότι, αυτό ακριβώς κάνει η συνταγογράφηση με βάση τη δραστική ουσία: ο γιατρός δε συνταγογραφεί το συγκεκριμένο, επώνυμο, ποιοτικό φάρμακο που ταιριάζει στη συγκεκριμένη πάθηση του συγκεκριμένου ασθενούς του, αλλά απλά τη δραστική ουσία, ο δε φαρμακοποιός είναι υποχρεωμένος να χορηγεί το φθηνότερο φάρμακο με την ίδια δραστική. Κατά συνέπεια:

Ο Ελληνας ασθενής δε θα παίρνει το φάρμακο που ο γιατρός του γνωρίζει ότι ενδείκνυται για την πάθησή του. Η αγωγή θα δίνεται «στο περίπου», με όλες τις παρενέργειες που μπορεί να συνεπάγεται αυτό ή και την αναποτελεσματικότητα στην αντιμετώπιση της πάθησης.
Όταν μοναδικό κριτήριο θα είναι η πάμφθηνη τιμή, τα ποιοτικά επώνυμα φάρμακα –μεταξύ των οποίων και τα ελληνικά- θα εκδιωχθούν από τα ράφια των φαρμακείων. Την αγορά θα μονοπωλήσουν φάρμακα που παράγονται υπό αμφίβολες συνθήκες σε χώρες του τρίτου κόσμου (Πακιστάν, Ινδία, Ισραήλ, Μπαγκλαντές κ.λπ.), με πάμφθηνε τιμές, αλλά και με όλες τις επιπτώσεις στη δημόσια Υγεία.
Αφού τα πάμφθηνα αυτά φάρμακα μονοπωλήσουν την αγορά, θα παίζουν πλέον χωρίς ανταγωνισμό και κανείς δε θα μπορεί να αποτρέψει τις εταιρείες που τα εισάγουν να εκτοξεύσουν τις τιμές τους, με συνέπεια να επιβαρυνθεί ο ασθενής, τα Ταμεία και το ελληνικό Δημόσιο. Με άλλα λόγια, θα χρυσοπληρώνουμε αμφιβόλου ποιότητας φάρμακα.
Η ελληνική φαρμακοβιομηχανία θα οδηγηθεί, μαθηματικά, στην καταστροφή. Δεκάδες εργοστάσια θα κλείσουν και θα μείνουν στο δρόμο οι περίπου 10.000 Ελληνες εργαζόμενοι σε αυτά, καθώς και οι περίπου 20.000 που απασχολούνται σε δορυφορικές επιχειρήσεις. Το ελληνικό Δημόσιο θα χάσει εκατομμύρια σε φορολογικά έσοδα από τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους, ενώ θα επιβαρυνθεί και με τα χιλιάδες επιδόματα ανεργίας, σε μια στιγμή που η ίδια η ύπαρξη της ελληνικής οικονομίας κρέμεται από μια κλωστή.
Αυτά τα γνωρίζει, προφανώς, ο Αντώνης Σαμαράς, γι’ αυτό και δεσμεύθηκε ξεκάθαρα απέναντι στον ελληνικό λαό ότι το κριτήριο στον κρίσιμο τομέα της Υγείας δε μπορεί να είναι αποκλειστικά οικονομικό. Ποιοι είναι, λοιπόν, αυτοί που άλλα επιδιώκουν πίσω από την πλάτη του πρωθυπουργού και στην πλάτη του ελληνικού λαού; Ποιοι είναι αυτοί που δε διστάζουν να παίξουν με την Υγεία των παιδιών μας για να προωθήσουν τα οικονομικά τους συμφέροντα; Οι πληροφορίες του newsbomb.gr λένε ότι πρόκειται περί συγκεκριμένων εκπροσώπων ενός παλιού status quo. Αλλά επ’ αυτού θα επανέλθουμε…

newsbomb
Διαβάστε Περισσότερα » "Ποιοι παίζουν με την Υγεία μας πίσω από την πλάτη του Αντ. Σαμαρά!"

«Μαύρο κουτί» και στα ΙΧ

Το σύστημα θα επισπεύδει την άφιξη των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης, ώστε να μη χάνονται πολύτιμα λεπτά και ζωές στις περιπτώσεις σοβαρών ατυχημάτων

Εξοπλισμένα με το ειδικό σύστημα eCall, το οποίο ειδοποιεί αυτόματα τις αρχές διάσωσης σε περίπτωση πρόσκρουσης, θέλει να είναι όλα τα καινούργια οχήματα από το 2015 το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Οι ευρωβουλευτές υιοθέτησαν σχετικό ψήφισμα, καλώντας την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να υποβάλει πρόταση για την υποχρεωτική ανάπτυξή του μέσα στην επόμενη τριετία.

Σύμφωνα με το ψήφισμα των ευρωβουλευτών, το σύστημα αυτό θα επιταχύνει την άφιξη των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης, σώζοντας πολλές ζωές και μειώνοντας τους τραυματισμούς.

Το σύστημα τηλε-ειδοποίησης, το οποίο βασίζεται στην πλατφόρμα της πανευρωπαϊκής υπηρεσίας κλήσεων έκτακτης ανάγκης 112, έχει ως στόχο να μη χάνονται τα πρώτα πολύτιμα λεπτά, η λεγόμενη «χρυσή ώρα», ειδικά στις περιπτώσεις σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων.

Το σύστημα θα συνδέεται με το πλησιέστερο κέντρο κλήσεων έκτακτης ανάγκης
Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι με το σύστημα αυτό θα μπορούσαν να σωθούν ανθρώπινες ζωές και να μειωθούν οι συνέπειες από έναν σοβαρό τραυματισμό, καθώς η ιατρική βοήθεια θα έφτανε πολύ νωρίτερα στο σημείο του ατυχήματος.

Σύμφωνα μάλιστα με τις εκτιμήσεις, το σύστημα eCall θα μπορούσε να σώσει πάνω από 2.500 ανθρώπινες ζωές τον χρόνο μειώνοντας τη σοβαρότητα των τραυματισμών κατά 10% έως 15%.
Κι όλα αυτά όταν στην Ευρώπη κάθε χρόνο χιλιάδες άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους στην άσφαλτο.

Μόνο το 2009 περίπου 35.000 άτομα σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 1,5 εκατομμύριο τραυματίστηκαν σε περίπου 1,1 εκατ. οδικά ατυχήματα στους δρόμους χωρών της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Παρόλο που η απαραίτητη τεχνολογία για την τοποθέτηση αυτών των συσκευών υπάρχει ήδη, μόνο ένα πολύ μικρό ποσοστό αυτοκινήτων στην Ευρωπαϊκή Ενωση, το οποίο δεν ξεπερνά το 0,4%, είναι εξοπλισμένα με το συγκεκριμένο σύστημα.

Ο συγκεκριμένος εξοπλισμός θα μπορούσε επίσης να λειτουργήσει και στα δίκυκλα, οι οδηγοί των οποίων εντάσσονται στην κατηγορία των πιο ευάλωτων χρηστών των οδών.

Παράλληλα η τοποθέτηση ενός αντίστοιχου συστήματος, το οποίο αυτήν τη στιγμή παρέχουν μόνο ορισμένοι κατασκευαστές πολυτελών αυτοκινήτων καθώς δεν είναι υποχρεωτικό, θα μπορούσε να προσφέρει τη δυνατότητα επιλογής και άλλων πρόσθετων υπηρεσιών, μεταξύ των οποίων οδική βοήθεια, πληροφορίες για την κυκλοφορία, εντοπισμός κλεμμένου οχήματος αλλά και μορφές ασφαλιστικής κάλυψης.

Προς το παρόν σε περίπτωση σοβαρού τροχαίου, τα λιγοστά συστήματα που έχουν τοποθετηθεί στέλνουν αυτόματα ένα μήνυμα σε ιδιωτικό τηλεφωνικό κέντρο και στη συνέχεια ένα σήμα σε κρατικό φορέα έκτακτης ανάγκης.

Δωρεάν η υπηρεσία, αυτόματη λειτουργία
Υποχρεωτική και δωρεάν για όλους τους οδηγούς στην Ευρώπη ανεξάρτητα από τη μάρκα των αυτοκινήτων τους θα πρέπει να είναι, σύμφωνα με τους ευρωβουλευτές, η δημόσια υπηρεσία eCall.
Η λειτουργία της είναι απλή, καθώς σε περίπτωση σοβαρού τροχαίου ατυχήματος, το όχημα που διαθέτει την υπηρεσία ενεργοποιεί αυτόματα κλήση έκτακτης ανάγκης.

Ακόμη και εάν οι επιβάτες δεν μπορούν να μιλήσουν, δημιουργείται φωνητική σύνδεση με το πλησιέστερο κέντρο κλήσεων έκτακτης ανάγκης και μεταβιβάζεται αίτημα για βοήθεια, συμπεριλαμβανομένων βασικών πληροφοριών σχετικά με το ατύχημα, όπως ο χρόνος, η ακριβής θέση, η κατεύθυνση οδήγησης και η περιγραφή του οχήματος.

Η τιμή ενός τέτοιου συστήματος, βάσει μελέτης εργασίας της Κομισιόν, θα μπορούσε να κυμαίνεται μεταξύ 50 και 300 ευρώ, ποσό το οποίο θα μειωνόταν χρόνο με τον χρόνο.

Οι ευρωβουλευτές, πάντως, σημειώνουν πως το eCall δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να επιτρέπει την ανίχνευση της διαδρομής του οχήματος και την ανάλυση των μετακινήσεων ενός προσώπου ενώ δεν έχει συμβεί ατύχημα.

ethnos
Διαβάστε Περισσότερα » "«Μαύρο κουτί» και στα ΙΧ"

Μήνυση κατά Αστυνομικών για ξυλοδαρμό κατέθεσε ο φωτορεπόρτερ Λώλος

Μήνυση κατά παντός υπευθύνου Αστυνομικού για την επίθεση που δέχθηκε, όπως αναφέρει, με ισχυρό χτύπημα στο κεφάλι από γκλοπ μέλους διμοιρίας ΜΑΤ και είχε ως αποτέλεσμα το βαρύτατο τραυματισμό του, κατέθεσε ο πρόεδρος της Ενωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδος, Μάριος Λώλος.

Υπενθυμίζεται ότι το περιστατικό συνέβη στις 5 Απριλίου, κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης στο Σύνταγμα. Με τη μήνυσή του ο κ. Λώλος, ζητά την ποινική δίωξη κάθε υπευθύνου αστυνομικού φυσικού και ηθικού αυτουργού της επίθεσης, αλλά και κάθε υπαίτιου υπόθαλψης των δραστών.

Όπως αναφέρει στη μήνυσή του ο κ. Λώλος, τη μέρα εκείνη κάλυπτε ως φωτορεπόρτερ τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα, την επομένη της αυτοκτονίας του Δημήτρη Χριστούλα, όταν εντελώς απρόκλητα δέχθηκε επίθεση από αστυνομικό «με ανθρωποκτόνο πρόθεση».

Υποστηρίζει, επίσης, ότι η «επίθεση έλαβε χώρα στο πλαίσιο συντονισμένης και συγκροτημένης επιχείρησης απώθησης των φωτορεπόρτερ και των δημοσιογράφων από τους Αστυνομικούς», ενώ ζητά η διερεύνηση της υπόθεσης να ανατεθεί σε εισαγγελέα.

Αναφέρει ακόμη, ότι από την επίθεση του αστυνομικού υπέστη «μεγάλο εμπιεστικό κάταγμα κρανίου, αιμορραγία, καθώς και πολλαπλές θλάσεις εγκεφάλου στην περιοχή του δεξιού βρεγματικού λοβού», με αποτέλεσμα να υποβληθεί σε πολύωρη λεπτή χειρουργική επέμβαση.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Μήνυση κατά Αστυνομικών για ξυλοδαρμό κατέθεσε ο φωτορεπόρτερ Λώλος"

Ποιοι βουλευτές είπαν «όχι» σε κρατικό αυτοκίνητο

Πολλά ακούστηκαν κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου για τον εξορθολογισμό των βουλευτικών προνομίων και την αποποίηση πολλών υποψηφίων από αυτά. Μετά την ορκομωσία, όμως, ελάχιστοι ήταν αυτοί που έκαναν πράξη τα μεγάλα λόγια και οι περισσότεροι έσπευσαν να επωφεληθούν του αξιώματος με πρώτο και κύριο το προνόμιο του βουλευτικού αυτοκινήτου.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Έθνος για πρώτη φορά φέτος στο περιεχόμενου του φακέλου που παρέλαβε ο κάθε βουλευτής υπήρχε και ένα σχετικό έγγραφο για εκείνους που δεν επιθυμούν να πάρουν το αυτοκίνητο που τους διαθέτει η Βουλή.

Το έγγραφο αυτό τελικά το συμπλήρωσαν μόνο 35 από τους 300 δήλωσαν πως δεν επιθυμούν να κάνουν χρήση βουλευτικού αυτοκινήτου. Δηλαδή κάτι παραπάνω από το 10%, μεταξύ αυτών ήταν 11 νεοεκλεγέντες βουλευτές και 24 «παλιοί» βουλευτές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μεταξύ των «νέων» βουλευτών που δήλωσαν ότι δεν επιθυμούν να πάρουν βουλευτικό ΙΧ είναι η κυρία Φωτεινή Αραμπατζή(ΝΔ) και οι κ.κ. Ανδρέας Ψυχάρης και Βασίλης Κικίλιας της ΝΔ. Στους «παλιούς» που παραδοσιακά αρνούνται την παραλαβή κρατικού αυτοκινήτου περιλαμβάνονται οι κ.κ. Βύρων Πολύδωρας, Νικήτας Κακλαμάνης και Κυριάκος Μητσοτάκης.

Πέραν αυτών, οι βουλευτές της «Χρυσής Αυγής» μετά από σχετική οδηγία του κ. Νίκου Μιχαλολιάκου θα πάρουν μεν τα βουλευτικά ΙΧ, δεν θα τα κρατήσουν όμως για τους ίδιους. Σύμφωνα με πληροφορίες τα κρατικά αυτοκίνητα θα δοθούν σε πολύτεκνες οικογένειες που τα έχουν ανάγκη. Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Ηλίας Κασιδιάρης θα «μεταβιβάσει» το δικαίωμα σε μονογονεϊκή οικογένεια 6 παιδιών.

Πάντως, αύριο Πέμπτη θα γίνει στην Βουλή η κλήρωση των αυτοκινήτων στους βουλευτές. Υπενθυμίζεται ότι μετά από σχετική απόφαση του πρώην προέδρου της Βουλής Φίλιππου Πετσάλνικου, οι βουλευτές Αττικής δικαιούνται ΙΧ έως 1.400 κυβικά εκατοστά και αυτοί της επαρχίας έως 1.800.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Ποιοι βουλευτές είπαν «όχι» σε κρατικό αυτοκίνητο"

Κάμερον: Θα κλείσουμε τα σύνορα στους Έλληνες

Με κλείσιμο των βρετανικών συνόρων στους Έλληνες μετανάστες σε περίπτωση που η Ελλαδα εγκαταλείψει την ευρωζώνη προειδοποίησε ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Ντέιβιντ Κάμερον.

Μιλώντας στο κοινοβούλιο, ο Κάμερον ανέφερε ότι οι υπουργοί έχουν εξετάσει ένα σχέδιο που θα επιτρέπει στην Βρετανία να στερεί από τους Έλληνες πολίτες το δικαίωμα ελεύθερης μετακίνησης στην Ε.Ε., εάν η κρίση στην ευρωζώνη οδηγήσει σε πιέσεις και εντάσεις.

Σε εμφάνισή του πριν το υπουργικό συμβούλιο, ο βρετανός πρωθυπουργός επιβεβαίωσε τα έκτακτα σχεδια για "οποιοδήποτε ενδεχόμενο".

Το χειρότερο σενάριο είναι το πώς θα καλυφθεί μία έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ, το οποίο θα πυροδοτήσει μία κατάρρευση της ελληνικής οικονομίας και την έξοδο χιλιάδων πολιτών της, που πιθανότατα θα αναζητήσουν καταφύγιο σε κάποια άλλη ευρωπαϊκή χώρα.

Ο Κάμερον δήλωσε ότι η Βρετανία ετοιμάζεται να πάρει μέτρα για να αποτρέψει μία εισροή Ελλήνων στην χώρα. «Θα είμαι έτοιμος να κάνω οτιδήποτε χρειάζεται για να είναι η χώρα ασφαλής, για να διατηρήσουμε ισχυρό το τραπεζκό μας σύστημα και την οικονομία μας εύρωστη. Ως πρωθυπουργός, σας λέω ότι αυτό είναι το πρωταρχικό σας καθήκον», τόνισε ο Κάμερον.

Σε ερώτηση της μικτής κοινοβουλευτικής επιτροπής, για το αν θα περιορίσει τα δικαιώματα των Ελλήνων πολιτών να ταξιδέψουν στην Βρετανία, ο Κάμερον απάντησε ότι θα είναι έτοιμος να εφαρμόσει ένα τέτοιο μέτρο.

"Ελπίζω ότι δεν θα φτάσουμε σε αυτό το σημείο", δήλωσε. "Αλλά, όπως αντιλαμβάνομαι, είναι δυνατόν να ληφθούν τέτοια μέτρα, εάν υπάρξουν τετοιες πιέσεις. Πρέπει να υπάρχει σχέδιο, να λαμβάνονται υπόψη τα ενδεχόμενα, να είμαστε προετοιμασμένοι για όλα - υπάρχει τόσο μεγάλη αβεβαιότητα στον κόσμο μας. Αλλά ελπίζω όλα αυτά να μην χρειαστούν", κατέληξε ο Κάμερον.

Η υπουργός Εσωτερικών της Βρετανίας Τερέζα Μέι τόνισε ότι η βρετανική κυβέρνηση "εργάζεται σκληρά" για να διαχειριστεί μια πιθανή μετακίνηση Ελλήνων στην περίπτωση εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ και επιστροφής της στο εθνικό της νόμισμα.
news247

Αποστομοτική είναι όμως η απάντηση που επεφύλασσαν στα social media για τους Βρετανούς με μια φωτογραφία



"The British Prime Minister wants to start deporting Greek citizens and close England' s borders to Greeks.

Perhaps he should begin his deporting with her." αναγράφεται στη φωτογραφία.

H ελληνική μετάφραση:

"Ο Βρετανός πρωθυπουργός θέλει να αρχίσει να απελαύνει τους Έλληνες πολίτες και να κλείσει τα σύνορα της Αγγλίας για τους Έλληνες.

Ίσως θα έπρεπε να αρχίσει την απέλαση με αυτήν" εννοώντας την Καρυάτιδα..

Διαβάστε Περισσότερα » "Κάμερον: Θα κλείσουμε τα σύνορα στους Έλληνες"

Σκάει η "βόμβα" για κατώτατους μισθούς στα 450 ευρώ μεικτά

Μια δύσκολη διαπραγμάτευση αναμένεται στο υπουργείο Εργασίας, με τους εκπροσώπους της Τρόικας να φέρονται αποφασισμένοι να απασφαλίσουν ακόμη και τη... βόμβα της περαιτέρω μείωσης των κατώτατων μισθών στα επίπεδα των 450 ευρώ μικτά...

Η πληροφορία που κυκλοφορεί από τις αρχές της εβδομάδας στα γραφεία του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης δεν επιβεβαιώνεται από επίσημα χείλη. Υπάρχουν μόνο «γενικόλογες» πληροφορίες που θέλουν, σε τεχνικό επίπεδο να έχει ήδη γίνει κρούση, ώστε να προετοιμαστεί η ελληνική πλευρά έναντι πιέσεων, ακόμη και για περαιτέρω μείωση των κατώτατων μισθών, που σήμερα, μετά τις περικοπές του προηγούμενου Μνημονίου, έχουν οδηγηθεί στα 580 ευρώ μεικτά.

Το γεγονός δε, ότι η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας προετοιμάζει το οπλοστάσιό της προκειμένου να αντικρούσει τέτοιες πιέσεις, επιτείνει τις φήμες, ενώ προκαλεί εύλογη αγωνία σε χιλιάδες εργαζόμενους.

Είναι χαρακτηριστική, η δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Σίμου Κεδίκογλου, εχθές, σε τηλεοπτικές του παρεμβάσεις, ότι η κυβέρνηση θα παρουσιάσει στην Τρόικα στοιχεία που δεν θα επιδέχονται καμία αμφισβήτηση, για την γνησιότητά τους και την ακρίβειά τους, τα οποία θα αποδεικνύουν το αδιέξοδο της ακολουθούμενης πολιτικής, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά την ύφεση και την ανεργία. «Με όπλο αυτά τα στοιχεία και παρουσιάζοντας τις εναλλακτικές μας προτάσεις, πιστεύουμε ότι θα πετύχουμε να εγκριθεί ένας άλλος δρόμος» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Αυτόν τον άλλο δρόμο, αναζητούν στο υπουργείο Εργασίας, που έχουν καταλήξει πως μέσα στο 2012 το μοναδιαίο κόστος εργασίας θα μειωθεί συνολικά 8,8%. Άλλο ένα 8% θα μειωθεί μέσα στο 2013, ενώ θα υπάρξει μια μικρή αύξηση της τάξης του 0,3% με 0,5% το 2014. Έτσι, θα επιτευχθεί ο στόχος της μείωσης του μοναδιαίου κόστους εργασίας κατά 15% μέχρι τα 2014, όπως προβλέπει το Μνημόνιο 2.

Εδώ είναι που έρχονται οι πληροφορίες για περαιτέρω μειώσεις κατώτατων μισθών, κοντά στα 450 ευρώ μεικτά, που αντιστοιχούν σε 390 ευρώ «καθαρά», καθώς δεν είναι η πρώτη φορά που η Τρόικα δεν δέχεται εκτιμήσεις για επίτευξη μελλοντικών στόχων και ζητά άμεσα και απτά μέτρα.

Ένα σημαντικό πρόβλημα που θα κληθεί η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας να αντιμετωπίσει, με επικεφαλής τον Γ. Βρούτση, είναι η δέσμευση του Μνημονίου 2 για νομοθετική ρύθμιση του θέματος καθορισμού των κατώτατων μισθών, μετά από διαπραγμάτευση και με τους κοινωνικούς εταίρους.

Στην πράξη, αυτό σημαίνει ότι θα έρχεται το κράτος να αποφασίζει για το ύψος των κατώτατων μισθών, όπως έκανε η κυβέρνηση Παπαδήμου με την πράξη υπουργικού συμβουλίου, παρακάμπτοντας τη διαδικασία συλλογικών διαπραγματεύσεων όπως προβλέπει το Σύνταγμα της χώρας.

Ίσως, εκτιμούν κάποιοι που γνωρίζουν τον τρόπο διαπραγμάτευσης των Τροϊκανών, η λύση βρεθεί μέσα από την εφαρμογή ειδικών οικονομικών ζωνών, για παράδειγμα σε περιοχές που πλήττονται από ανεργία ή που συνορεύουν με βαλκανικές χώρες στις οποίες ισχύουν πιο ανταγωνιστικοί όροι (σε φορολογικό, εργασιακό και μισθολογικό επίπεδο). Την ιδέα ήδη, πρότεινε στο χθεσινό συνέδριο του Economist, o αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης Νότης Μηταράκης.

Η ιδέα δεν είναι καινούργια, έχει τεθεί αρκετές φορές από την Τρόικα κατά τη διάρκεια διαπραγματεύσεων με τις κυβερνήσεις Παπανδρέου και Παπαδήμου και μένει να ξεκαθαριστεί, τι εννοεί η Τρόικα όταν κάνει λόγο για ανταγωνιστικούς όρους με τις βαλκανικές χώρες και τι εννοεί η κυβέρνηση, μέσω του αναπληρωτή υπουργού Ανάπτυξης, όταν ρίχνει στο τραπέζι μια αντίστοιχη πρόταση, με την επισήμανση ότι θα υπάρχει σεβασμός των εργασιακών δικαιωμάτων...

capital
Διαβάστε Περισσότερα » "Σκάει η "βόμβα" για κατώτατους μισθούς στα 450 ευρώ μεικτά"

Τι απαντά ο Καλούσης στο ΔΣΑ

Διαστρεβλωτικά και ανακριβή χαρακτηρίζει ο Ευάγγελος Καλούσης όσα αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, ο οποίος ζητά την άμεση εισαγγελική παρέμβαση, προκειμένου να παύσει η λειτουργία της νομικής εταιρείας που έχει ιδρύσει ο αποπεμφθείς από το δικαστικό σώμα, πρώην δικαστής.

Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή της η εταιρεία "Kaloussis & Partners" που υπογράφει ο Ευάγγελος Καλούσης, ο ίδιος είναι νομικός σύμβουλος Επιχειρήσεων, με πιστοποίηση από την αρμόδια φορολογική αρχή. "Ουδέποτε ισχυρίστηκε, ούτε αναγράφεται σε κάποιο σημείο της ηλεκτρονικής σελίδας της "Kaloussis & Partners" ότι είναι δικηγόρος, παρά μόνο ιδρυτής, μέτοχος και διευθυντής της", σημειώνεται στην απάντηση της εταιρείας και επισημαίνεται ότι ο Ευάγγελος Καλούσης δεν παρίσταται στα δικαστήρια.

"Πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι με το υφιστάμενο νομικό, πλαίσιο, νομικές υπηρεσίες μπορούν να προσφερθούν όχι αναγκαστικά από δικηγόρους αλλά και από άλλους νομικούς επαγγελματίες, κατόχους της νομικής επιστήμης σε περισσότερο από επαρκή βαθμό, είτε αυτό αρέσει σε ορισμένου, είτε δεν αρέσει", καταλήγει η ανακοίνωση.

Διαβάστε εδώ την ανακοίνωση της εταιρείας

enikos
Διαβάστε Περισσότερα » "Τι απαντά ο Καλούσης στο ΔΣΑ"

Για κατανομή-σκάνδαλο κάνει λόγο η Αντιπεριφερειάρχης Λάρισας

Σκάνδαλο χαρακτηρίζει η αντιπεριφερειάρχης Λάρισας, Ρένα Καραλαριώτου, την απόφαση του μέχρι πρότινος υπηρεσιακού υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Ναπ. Μαραβέγια.

Η εν λόγω απόφαση που πάρθηκε μόλις δύο ημέρες πριν τις εκλογές, στις 15 Ιουνίου 2012, για την αυθαίρετη κατανομή πιστώσεων ύψους 13.400.000 ευρώ του Άξονα 4 του ΠΑΑ (Leader) σε «επιλεγμένους» φορείς, χωρίς να υπάρξει προηγουμένως καμία ενημέρωση του συνόλου των ενδιαφερόμενων Αναπτυξιακών Εταιριών, μεταξύ των οποίων και η Αναπτυξιακή Εταιρία Νομού Λάρισας «Α.Ε.ΝΟ.Λ. Α.Ε.», που υλοποιεί το πρόγραμμα Leader για το νομό Λάρισας.

Πρόκειται για αδιάθετες πιστώσεις Δημόσιας Δαπάνης στα τοπικά προγράμματα και η κατανομή πραγματοποιήθηκε χωρίς να έχει προηγηθεί διαβούλευση και τεχνική σύσκεψη με τις Ομάδες Τοπικής Δράσης για τον καθορισμό χρήσιμων δεικτών, βάσει των οποίων θα έπρεπε να έχει πραγματοποιηθεί η κατανομή (εντάξεις έργων, ποσοστά συμβατοποίησης και πληρωμών ανά Ο.Τ.Δ. κ.λπ.).

Επίσης, δεν προηγήθηκε έγγραφο της ΕΥΕ ΠΑΑ Ανταγωνιστικότητα με το οποίο να ζητείται να αποτυπωθούν εκ μέρους των Ομάδων Τοπικής Δράσης οι πιθανές ανάγκες για αύξηση της Δημόσιας Δαπάνης των Τοπικών τους Προγραμμάτων, σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλε η Αντιπεριφερειάρχης.

Η Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας εκτιμά ότι με την κατανομή των συγκεκριμένων πιστώσεων θα ήταν εφικτή η απορρόφηση πρόσθετης χρηματοδότησης ύψους 1.800.000 ευρώ, τα οποία θα δίδονταν εν συνεχεία για ιδιωτικές και δημόσιες επενδύσεις στην περιοχή και κατ΄ επέκταση θα αποτελούσαν σημαντική «τονωτική» ένεση για την τοπική οικονομία.

Με σχετική επιστολή που απέστειλε προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Αθ. Τσαυτάρη, και τον Αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Μάξ. Χαρακόπουλο, η πρόεδρος της Ε.Δ.Π. Leader και Αντιπεριφερειάρχης Λάρισας, κα. Ρένα Καραλαριώτου, εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκεια και διαμαρτυρία της για τη συγκεκριμένη απόφαση και ζητά την άμεση ανάκληση της.

Όπως επισημαίνεται στην επιστολή, το οξύμωρο της υπουργικής απόφασης, πέραν του ότι ελήφθη χωρίς να προηγηθεί καμία διαβούλευση-αξιολόγηση με τις εμπλεκόμενες ομάδες, είναι ότι δεν ελήφθη και κανένα απολύτως κριτήριο κατανομής, ως είθισται σε αυτές τις περιπτώσεις, όπως είναι για παράδειγμα η πορεία των Αναπτυξιακών Εταιρών, το μέγεθος της περιοχής παρέμβασης, καθώς και η πρόοδος υλοποίησης του συγκεκριμένου προγράμματος. Αντίθετα, επιλέχθηκαν με «άγνωστα» κριτήρια και... κίνητρα, συγκεκριμένες και «επιλεγμένες» αναπτυξιακές εταιρίες.

Η κα. Καραλαριώτου στην επιστολή της θεωρεί τουλάχιστον «άστοχη» την εξαίρεση της ομάδας από την κατανομή πιστώσεων και ζητά άμεσα ανάκληση ή τροποποίηση της απόφασης του πρώην υπουργού κ. Μαραβέγια.

Διαβάστε Περισσότερα » "Για κατανομή-σκάνδαλο κάνει λόγο η Αντιπεριφερειάρχης Λάρισας"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news