facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 1 Ιουλίου 2012

Μία Φωτογραφία ίσον με 1.000.000 Λέξεις….

Παραφράζουμε το γνωστό ρητό γιατί στη συγκεκριμένη φωτογραφία ισχύει 100%. Εδώ πλέον συμπυκνώνονται οι «χαώδεις» ταξικές και ιδεολογικές διαφορές των βουλευτών του Ελληνικού(;) κοινοβουλίου. «Αριστεροί», «Σοσιαλιστές», «Υπερπατριώτες» στη φωτογραφία σε θέσεις μάχης να «αλληλοεξοντωθούν» για το καλό της πατρίδας!

Αυτή τη φωτογραφία θα πρέπει να βλέπουν σε καθημερινή βάση όσοι αφιερώνουν τη ζωή τους και τη πολύτιμη ενέργεια τους για πολιτικά κόμματα, παρατάξεις, ιδεολογίες και συναφή «ευαγή ιδρύματα». Ας αναρωτηθεί κάποιος από αυτούς που στηρίζουν ποικιλοτρόπως αυτά τα άτομα αν αξίζει ο φανατισμός , το πάθος και η πώρωση για αυτούς τους πολιτικούς.

Ως πότε θα τους επιτρέπουμε να μας δουλεύουν;

olympia.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Μία Φωτογραφία ίσον με 1.000.000 Λέξεις…."

Οι HΠΑ εμπλέκουν την Ελλάδα στον πόλεμο της Συρίας - Ζητούν για επιχειρήσεις την Σούδα

Οι ΗΠΑ ενημέρωσαν την Ελλάδα, ότι πιθανότατα θα κάνουν χρήση των αεροναυτικών διευκολύνσεων της βάσης τους στην Σούδα κατά την διάρκεια των επόμενων εβδομάδων, σε ότι αφορά την "ανθρωπιστική κρίση στην Συρία". Η ενημέρωση έγινε σε υπηρεσιακό επίπεδο και αναμένεται να κατατεθεί το επίσημο, τυπικό αίτημα προς την Αθήνα σε μία σαφή ένδειξη ότι οδεύουμε προς έναρξη επιχειρήσεων στην Ανατολική Μεσόγειο.

Βέβαια τα πράγματα δεν είναι τόσο "απλά" όπως ήταν στην περίπτωση της Λιβύης, αφού δεν υπάρχει απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ που να δίνει άλλοθι στην ελληνική πλευρά να εγκρίνει την χρήση της βάσης. Και αυτό είναι το τυπικό κώλυμα της υπόθεσης. Το ουσιαστικό πρόβλημα είναι ότι για πρώτη φορά η Ελλάδα θα έλθει μετωπικά αντιμέτωπη με τα ρωσικά συμφέρονα. χωρίς μαλιστα να έχει να κερδίσει κάτι το ουσιαστικό από αυτή την κόντρα, μάλοον το αντίθετο.

Δηλαδή θα βρεθεί στην μέση σε μία αναμέτρηση για την οποία όλος ο πλανήτης κρατά ήδη την ανάσα του.

Αν η Μόσχα, αποφασίσει "να τραβήξει το σχοινί" που όπως φαίνεται αυτό θα συμβεί, τότε είναι πιθανόν η Αθήνα να βρεθεί στην εξαιρετικά δυσάρεστη θέση να δίνει έγκριση σε ΝΑΤΟϊκά μαχητικά να χρησιμοποιούν την βάση της Σούδας για να κτυπούν στόχους ρωσικού συμφέροντος στην Συρία!

Πρόκειται για μία επανάληψη του σκηνικού του 2003 όταν οι ΗΠΑ αποφάσισαν να επιτεθούν στο Ιράκ, χωρίς την ύπαρξη προγενέστερης απόφασης του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, οπότε είχε τεθεί επιτακτικά θέμα νομιμοποίησης της χρήσης της βάσης της Σούδας. Τότε η κυβέρνηση Σημίτη είχε εγκρίνει την χρήση της βάσης, αλλά τότε δεν υπήρχε ενεργός εμπλοκή της Ρωσίας. Ποιος να διαμαρτυρηθεί το 2003; Ο Σαντάμ Χουσεΐν;

Τώρα τα πράγματα θα είναι πολύ πιο περιπεπλεγμένα από στρατηγικής άποψης: Θα δωθεί έγκριση σε ΝΑΤΟϊκά μέσα, αεροσκάφη και πλοία να χρησιμοποιήσουν την ελληνική βάση στο πλευρό της ... Τουρκίας και σε βάρος των συμφερόντων της ομόδοξης Ρωσίας; Αλλά και σε βάρος της ύπαρξης, περίπου 2,5 εκατ. Ελληνοθρόδοξων και καθολικών Χριστιανών, τους οποίους είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι "θα περάσουν με μαχαίρι" οι φανατικοί ισλαμιστές που χρησιμοποιούνται από τους δυτικούς για να εκδιώξουν το καθεστώς και να ελέγξουν την Συρία;

Πάντως ήδη την εβδομάδα των εκλογών (13 Ιουνίου) άρχισαν να καταπλέουν στην Σούδα (φωτό α' σελίδας) "τα πρώτα βιολιά" του αμερικανικού Σόλου, όπως το Los Angeles-class επιθετικό υποβρύχιο USS Annapolis (SSN 760) στο πλαίσιο ανάπτυξής του στον 6ο Στόλο

Εξαιρετικά δύσκολη η απόφαση, αλλά φαίνεται ότι έχει ήδη ληφθεί: Η βάση της Σούδας θα παραχωρηθεί για επιχειρησιακή χρήση αμέσως μόλις ζητηθεί αναφέρουν απόλυτα έγκυρες πηγές της κυβέρνησης και του υπουργείου Εξωτερικών. Και ο Θεός βοηθός (λέμε εμείς)...

defencenet.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Οι HΠΑ εμπλέκουν την Ελλάδα στον πόλεμο της Συρίας - Ζητούν για επιχειρήσεις την Σούδα"

Δεν πήγες φαντάρος… ήρθε η ώρα να πληρώσεις!

Αντιμέτωποι με μια δυσάρεστη έκπληξη, θα έρθουν οι «ανυπότακτοι» της χώρας, οι οποίοι για διάφορους λόγους «παρέλειψαν» να υπηρετήσουν την πατρίδα.

Ήδη χιλιάδες πρόστιμα έχουν αποσταλεί στους «ενδιαφερόμενους», οι οποίοι θα κληθούν να τα πληρώσουν στις ΔΟΥ της περιοχής τους

Η απόφαση είναι κοινή από τα υπουργεία Οικονομικών και Άμυνας και λήφθηκε επί ημερών Βαγγέλη Βενιζέλου. Συγκεκριμένα οι ανυπότακτοι καλούνται να καταβάλουν πρόστιμο 6.000 ευρώ, οι έφεδροι ανυπότακτοι, δηλαδή όσοι κληθούν σε άσκηση και δεν μεταβούν, 1.000 ευρώ, ενώ οι λιποτάκτες πληρώνουν 1.000 ευρώ για κάθε μήνα λιποταξίας, έως το ποσό των 6.000 ευρώ.

Με άλλη απόφαση ορίζεται πρόστιμο 90 ευρώ για εφέδρους που δεν τηρούν ελάσσονες στρατιωτικές υποχρεώσεις.

Οι σημερινές ηγεσίες των παραπάνω υπουργείων δεν έχουν αναφερθεί ακόμα στο συγκεκριμένο μέτρο και κανείς δεν γνωρίζει αν θα υπάρξει εφαρμογή του ή όχι.

Είναι πάντως γεγονός ότι η απόφαση αυτή μετατρέπει τον στρατό σε φοροεισπρακτικό μηχανισμό σε μια εποχή που άπαντες περιμένουν τα ραβασάκια της εφορίας.

newsbomb.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Δεν πήγες φαντάρος… ήρθε η ώρα να πληρώσεις!"

Τακούνια και τσίχλες καταστρέφουν το Ηρώδειο!

Το Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, ένα από τα πιο εμβληματικά μνημεία της Αθήνας κινδυνεύει, αυτή τη φορά όχι από τις επιδρομές των Βενετών, των Γενουατών ή των Οθωμανών ούτε από τη φθορά του χρόνου, αλλά από... τις τσίχλες και τα τακούνια των θεατών.

Τα μάρμαρα του διάσημου ρωμαϊκού θεάτρου υφίστανται μεγάλες φθορές από τα τακούνια αλλά και τις τσίχλες, παρά το γεγονός ότι σε κάποια σημεία έχουν ανανεωθεί με προσθήκη πεντελικού μαρμάρου.

Το θέμα έχει απασχολήσει πολλές φορές τους αρχαιολόγους οι οποίοι κάνουν λόγο για εκατοντάδες χιλιάδες τσίχλες που μαζεύονται από τον χώρο κάθε χρόνο.

Αξίζει να αναφερθεί ότι το μνημείο, σύμφωνα με επιστημονική εκτίμηση, χρήζει, συντήρησης τουλάχιστον δύο φορές κατά τους θερινούς μήνες και μάλιστα η μία φορά είναι τον Αύγουστο, γι'αυτό και διακόπτονται οι παραστάσεις αυτό το διάστημα.

Αλλά και για τα τακούνια, όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα «Η Ελλάδα αύριο», είχε αποφασιστεί πριν λίγα χρόνια οι αρμόδιοι να τα... βγάζουν από τις κυρίες και να τους δίνουν ειδικά πασουμάκια μιας χρήσης. Το μέτρο, κρίθηκε εξαιρετικά δαπανηρό, ειδικά σε τέτοιες εποχές και προτιμήθηκε η λύση με τους κανόνες σε φυλλάδια ή με τις ταμπέλες στην είσοδο των μνημείων.

iefimerida.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Τακούνια και τσίχλες καταστρέφουν το Ηρώδειο!"

Εξαρθρώθηκε διεθνές κύκλωμα εμπορίας όπλων με προορισμό την Ελλάδα

Σε οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση σε Αθήνα, Ζάκυνθο και Κρήτη, συνελήφθησαν τρεις ημεδαποί, μέλη διεθνούς κυκλώματος παράνομης διακίνησης και εισαγωγής οπλισμού στη χώρα μας.

Η εγκληματική οργάνωση είχε εισαγάγει τον Ιανουάριο του 2010 παράνομα φορτίο όπλων, από τις Η.Π.Α. στη χώρα μας, ενώ το Μάρτιο του 2012 είχε επιχειρήσει ανάλογη εισαγωγή οπλισμού σε Ελλάδα και Τσεχία.

Για την εξιχνίαση της υπόθεσης και την εξάρθρωση του κυκλώματος, οι Ελληνικές αστυνομικές αρχές συνεργάστηκαν, το τελευταίο 4μηνο, με την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Μετανάστευσης και Τελωνείων των Η.Π.Α.

Ο αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης συνελήφθη στις Η.Π.Α. αρχές Ιουνίου.

Συνελήφθησαν χθες (28.06.2012), στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, σε Αθήνα, Ζάκυνθο και Κρήτη, τρεις (3) ημεδαποί, οι οποίοι κατηγορούνται για συμμετοχή σε διεθνές οργανωμένο κύκλωμα διακίνησης και παράνομης εισαγωγής οπλισμού στη χώρα μας.

Ειδικότερα, τους τελευταίους τέσσερις μήνες, η Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων, στο πλαίσιο της διυπηρεσιακής συνεργασίας, διερευνούσε παράλληλα με την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Μετανάστευσης και Τελωνείων των Η.Π.Α., υπόθεση σχετικά με τη δράση εγκληματικής οργάνωσης, που δραστηριοποιούταν στην παράνομη εισαγωγή και διακίνηση μεγάλου αριθμού όπλων και πυρομαχικών από τις Η.Π.Α. στην Ελλάδα.

Στο πλαίσιο της έρευνας προέκυψε ότι ο αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης (45χρονος με ελληνική και αμερικανική υπηκοότητα) αγόραζε στην Αμερική πυροβόλα όπλα και πυρομαχικά, τα φόρτωνε σε οχήματα ιδιοκτησίας του και με το πρόσχημα της εξαγωγής των οχημάτων στη χώρα μας, τα έστελνε αρχικά στη Νάπολη Ιταλίας, μέσα σε εμπορευματοκιβώτια. Εκεί τα παραλάμβαναν μέλη του κυκλώματος και τα προωθούσαν οδικώς στην Ελλάδα.

Με τη μεθοδολογία αυτή, τον Ιανουάριο του 2010 εισήγαγαν σαράντα (40) πυροβόλα όπλα (κυρίως περίστροφα και πιστόλια) και (1500) σφαίρες, τα οποία όπως προκύπτει από τα στοιχεία της έρευνας, κατέληξαν στη Ζάκυνθο.

Επίσης, το Μάρτιο του 2012 με την ίδια μεθοδολογία οργάνωσαν την αποστολή (69) πυροβόλων όπλων, διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων και μεγάλου αριθμού πυρομαχικών. Ο οπλισμός αυτός φορτώθηκε σε δύο οχήματα, από τα οποία το ένα θα κατέληγε στην Κρήτη και το δεύτερο στην Τσεχία. Πριν την εκφόρτωση των εμπορευματοκιβωτίων στη Νάπολη, το φορτίο ανακλήθηκε από τις Αμερικανικές διωκτικές αρχές και τα όπλα κατασχέθηκαν τελικά στις Η.Π.Α.

Ύστερα από τη σύλληψη του αρχηγού της εγκληματικής οργάνωσης στις Η.Π.Α., τις πρώτες μέρες του τρέχοντος μήνα και μετά την αξιολόγηση και αξιοποίηση των στοιχείων που είχαν προκύψει από τη συνεργασία των διωκτικών αρχών και τη γενικότερη αστυνομική έρευνα, χθες (28.06.2012) διενεργήθηκαν ταυτόχρονες αστυνομικές επιχειρήσεις - έρευνες σε Αθήνα, Κρήτη και Ζάκυνθο.

Συγκεκριμένα, στη Ζάκυνθο συνελήφθησαν δύο από τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης (ημεδαποί, ηλικίας 37 και 44 ετών), που είχαν διακριτό ρόλο στην αποδοχή, αποθήκευση και περαιτέρω διάθεση του φορτίου των όπλων. Σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη, στο σπίτι ενός από τους συλληφθέντες, βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα μακρύκαννο τυφέκιο Marlin 0,22 και ένα περίστροφο, το οποίο φέρεται ότι ανήκει στο συγκεκριμένο φορτίο, που εισήγαγαν τον Ιανουάριο τον 2010.

Στην Αθήνα, στο σπίτι του αρχηγού της εγκληματικής οργάνωσης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρεις συσκευές ηλεκτρικής εκκένωσης, μία κυνηγετική καραμπίνα και διάφορα έγγραφα σχετικά με την άφιξη στη χώρα μας και τη μετάβαση στην Ιταλία, μελών της οργάνωσης το Μάρτιο του 2012 για την παραλαβή του κατασχεθέντος τελικά φορτίου όπλων.

Επίσης, σε χωριό του Ρεθύμνου συνελήφθη άλλο ένα μέλος της εγκληματικής οργάνωσης (76χρονος ημεδαπός), που φέρεται ως ο τελικός αποδέκτης του φορτίου των όπλων, το οποίο κατασχέθηκε από τις Αμερικανικές αρχές. Σε έρευνα στην οικία του, βρέθηκε ένα πολεμικό τυφέκιο, μία σκοπευτική διόπτρα, εξαρτήματα πυροβόλων όπλων και σφαίρες διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων, ενώ στην κατοχή του εντοπίστηκε και ο αριθμός τηλεφώνου που επικοινωνούσε με τον αρχηγό της εγκληματικής οργάνωσης.

Εκτιμάται ότι το οργανωμένο κύκλωμα, από τη δράση του αποκόμιζε παράνομα μεγάλα χρηματικά ποσά, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες στο πλαίσιο της διεθνούς αστυνομικής συνεργασίας.

Οι τρεις συλληφθέντες, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, οδηγήθηκαν σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ζακύνθου.

Διαβάστε Περισσότερα » "Εξαρθρώθηκε διεθνές κύκλωμα εμπορίας όπλων με προορισμό την Ελλάδα"

Ακριβά γούστα είχαν οι ληστές που μπούκαραν στο σπίτι του Δώνη!

Επτά ένοπλες ληστείες, σε σπίτια στα βόρεια προάστια, είχαν διαπράξει οι δύο Αλβανοί, ηλικίας 25 και 34 ετών, οι οποίοι συνελήφθησαν προχθές, μετά από την αιματηρή συμπλοκή στην Κηφισιά, κατά την οποία τραυματίστηκαν ένας αστυνομικός και ο ένας ληστής.

Όπως προέκυψε από την έρευνα που διενεργήθηκε από το Τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων κατά της Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Αττικής, οι δύο αλλοδαποί τους τελευταίους μήνες διέπρατταν συστηματικά ένοπλες ληστείες, σε κατοικίες στα βόρεια προάστια.

Ειδικότερα, εισέβαλαν στα σπίτια πρωινές ώρες, και με την απειλή πιστολιού και μαχαιριού, ακινητοποιούσαν όσους βρίσκονταν εκεί, ερευνούσαν τους χώρους και αφαιρούσαν κοσμήματα, χρήματα, ηλεκτρονικά είδη και σε μερικές περιπτώσεις τα κλειδιά αυτοκινήτων με τα οποία διέφευγαν.

Μέχρι στιγμής, έχουν εξιχνιασθεί οι εξής ληστείες:

- Στις 22 Ιουνίου 2012 το πρωί, εισήλθαν σε κατοικία στην Κηφισιά, με την απειλή όπλου και μαχαιριού ακινητοποίησαν την ιδιοκτήτρια και διέφυγαν χωρίς τελικά να αφαιρέσουν κάτι.
- Στις 21 Ιουνίου 2012 το πρωί, εισήλθαν σε κατοικία στη Δροσιά, ακινητοποίησαν με την απειλή όπλου και μαχαιριού την αλλοδαπή οικιακή βοηθό και έναν Έλληνα που βρισκόταν εκεί για να πραγματοποιήσει εργασίες και αφαίρεσαν διάφορα αντικείμενα από το σπίτι, καθώς και το αυτοκίνητο του εργάτη, με το οποίο διέφυγαν.
- Στις 13 Ιουνίου 2012 το πρωί, σε κατοικία στη Νέα Ερυθραία, ακινητοποίησαν με την απειλή όπλου και μαχαιριού τον ιδιοκτήτη και την αλλοδαπή οικιακή βοηθό που βρισκόταν μέσα στο σπίτι εκείνη τη στιγμή και αφαίρεσαν αντικείμενα καθώς και το αυτοκίνητο του ιδιοκτήτη.
- Στις 6 Ιουνίου 2012 το πρωί, στην Κηφισιά, ακινητοποίησαν με την απειλή όπλου και μαχαιριού την αλλοδαπή οικιακή βοηθό σπιτιού και αφαίρεσαν διάφορα αντικείμενα και χρήματα.
- Στις 3 Ιουνίου 2012 το πρωί, στην Πολιτεία, ακινητοποίησαν τον ιδιοκτήτη σπιτιού και τη σύζυγό του με την απειλή όπλου και μαχαιριού και αφαίρεσαν χρήματα, αντικείμενα και το αυτοκίνητο του ιδιοκτήτη.
- Στις 28 Μαΐου 2012 το πρωί, διέρρηξαν σπίτι στην Πεντέλη, ακινητοποίησαν με την απειλή όπλου και λοστού την αλλοδαπή οικιακή βοηθό και τον Έλληνα κηπουρό και αφαίρεσαν κοσμήματα και το αυτοκίνητο του ιδιοκτήτη.
- Στις 13 Μαρτίου 2012 το πρωί, εισήλθαν στην κατοικία ημεδαπού στην Κηφισιά, ακινητοποίησαν με την απειλή όπλου την κόρη του ιδιοκτήτη και την αλλοδαπή οικιακή βοηθό και αφαίρεσαν χρηματοκιβώτιο που περιείχε κοσμήματα και χρήματα.

Οι δράστες αναγνωρίστηκαν από τους παθόντες σε όλες τις περιπτώσεις. Στην κατοχή του 25χρονου, βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα σακίδιο ώμου που περιείχε ένα οδοντωτό μαχαίρι με λάμα μήκους 21 εκατοστών, διάφορα διαρρηκτικά εργαλεία, ένα κινητό τηλέφωνο, 500 ευρώ, γάντια και διαφόρων ειδών κλειδιά.

Από το σημείο της συμπλοκής και τα σημεία όπου συνελήφθησαν οι δράστες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα πιστόλι μάρκας BROWNING με γεμιστήρα με έξι φυσίγγια, 20 φυσίγγια, 70 ευρώ, κοσμήματα και ρολόγια, κάλυκες και βολίδες, ένα καπέλο τζόκεϊ, ένα μαύρο μαντήλι και ένα ζευγάρι αθλητικά παπούτσια.

Στα σπίτια των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, φωτογραφικές μηχανές, ρολόγια καθώς και άλλα αντικείμενα που προέρχονται από τις ληστείες. Ο 34χρονος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ ο 25χρονος παραμένει φρουρούμενος σε νοσοκομείο.

Διαβάστε Περισσότερα » "Ακριβά γούστα είχαν οι ληστές που μπούκαραν στο σπίτι του Δώνη!"

Η ατάκα για τον Έλληνα και το κινητό που σαρώνει στο διαδίκτυο

Ένα από τα χαρακτηριστικά των Ελλήνων είναι ομολογουμένως τα καλά κινητά...

Πολλοί είναι μάλιστα αυτοί που προτιμούν να κάνουν επένδυση σε ένα κινητό παρά σε κάτι άλλο πιο χρήσιμο!

Η ατάκα που σαρώνει τις τελευταίες μέρες σε Facebook και Twitter και είναι πραγματικά είναι πολύ έξυπνη!

"Ο σωστός ο Έλληνας έχει κινητό που κοστίζει 600 ευρώ και κάνει αναπάντητες γιατί δεν έχει λεφτά για κάρτα!"
Διαβάστε Περισσότερα » "Η ατάκα για τον Έλληνα και το κινητό που σαρώνει στο διαδίκτυο"

Διαζύγιο από τον Άκη Τσοχατζόπουλο ζητά η Βίκυ Σταμάτη

Σύμφωνα με το "Έθνος της Κυριακής" η Βίκυ Σταμάτη σκέφτεται να ζητήσει διαζύγιο από τον Άκη Τσοχατζόπουλο, υποστηρίζοντας ότι βρίσκεται άδικα στη φυλακή και ότι τα όσα αποκαλύφθηκαν για το σύζυγό της "έχουν κλονίσει το γάμο τους"!

Το ρεπορτάζ αναφέρεται και στη γνωστή έχθρα που έχει η Βίκυ Σταμάτη με την επίσης προφυλακισμένη κόρη του πρώην ΥΕΘΑ Αρετή.

Διαβάστε Περισσότερα » "Διαζύγιο από τον Άκη Τσοχατζόπουλο ζητά η Βίκυ Σταμάτη"

Ιδιωτικοποιήσεις εξπρές: Σε ιδιώτες ο ΟΣΕ και θυγατρικές τραπεζών

Αποφασισμένος να εκπέμψει μήνυμα προς τους Ευρωπαίους ο πρωθυπουργός. Σε εξέλιξη βρίσκονται οι συζητήσεις για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Η κυβέρνηση εκτιμά πως υπάρχουν οι προϋποθέσεις να πωληθούν ΣΕΚΑΠ, ΕΒΖ και Δωδώνη ακόμα και μέσα στον Ιούλιο

Σε αποκρατικοποιήσεις-εξπρές είναι αποφασισμένος να προχωρήσει ο πρωθυπουργός καθώς μέσα στο καλοκαίρι θέλει να εκπέμψει το μήνυμα -κυρίως προς τους Ευρωπαίους- ότι η μακρά περίοδος στασιμότητας στην Ελλάδα έχει τερματιστεί.

Ο κ. Σαμαράς, με σύμμαχο τον υπουργό Οικονομικών και σταθερό υπέρμαχο των ιδιωτικοποιήσεων Γ. Στουρνάρα, έχει ήδη καταγράψει τις εταιρείες που θα αποτελέσουν και το «πρώτο κύμα» μέσα στους θερινούς μήνες. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο παρασκήνιο βρίσκονται σε εξέλιξη συζητήσεις για την ιδιωτικοποίηση:

Του λειτουργικού έργου του ΟΣΕ (ΤΡΑΙΝΟΣΕ). Ο ίδιος ο κ. Σαμαράς έχει ανακοινώσει ότι υπάρχει έντονο ενδιαφέρον από ρωσικές και κινεζικές εταιρείες, ενώ και οι Γάλλοι παραμένουν ενεργοί στην «κούρσα».
Των θυγατρικών εταιρειών της Αγροτικής, ΣΕΚΑΠ, Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης και Δωδώνη. Η κυβέρνηση εκτιμά ότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να πωληθούν οι εταιρείες αυτές ίσως και μέσα στον Ιούλιο.

Στόχος του κ. Σαμαρά είναι μέσα από τις ιδιωτικοποιήσεις αυτές (και το ευρύ πρόγραμμα συγχωνεύσεων και καταργήσεων δημόσιων οργανισμών που αποκάλυψε χθες το «Εθνος») να ανατρέψει το αρνητικό κλίμα που υπάρχει στις Βρυξέλλες και εκτιμά ότι εάν αυτό επιτευχθεί, τότε η συζήτηση με την «τρόικα» για επαναδιαπραγμάτευση όρων του Μνημονίου θα είναι πιο εύκολη.
Το θέμα των ιδιωτικοποιήσεων αναμένεται να κυριαρχήσει και κατά την πρώτη επαφή της νέας κυβέρνησης με την τρόικα. Ο κ. Π. Τόμσεν θα φτάσει στην Αθήνα την Τρίτη αλλά ακόμη δεν έχει οριστεί συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, με δεδομένο το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει ο κ. Σαμαράς.

Ωστόσο, είναι βέβαιο ότι οι εκπρόσωποι των δανειστών μας θα δουν τους κ. Στουρνάρα, Χατζηδάκη και Σταϊκούρα.

Στενοί συνεργάτες του υπουργείου Οικονομικών θύμιζαν χθες ότι πάγια η θέση του κ. Στουρνάρα είναι πως πρέπει να προχωρήσουν με εξαιρετικά γοργούς ρυθμούς οι ιδιωτικοποιήσεις μεγάλων κρατικών εταιρειών και η αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου. Οι κινήσεις αυτές, προσθέτουν, θα προσελκύσουν επενδύσεις και θα συμβάλουν στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας.
Παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών σημείωναν πάντως ότι εκτός από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ και τις θυγατρικές εταιρείες της Αγροτικής Τράπεζας, αυτή την περίοδο βρίσκονται σε εξέλιξη διεθνείς διαγωνισμοί για την αξιοποίηση έξι περιουσιακών στοιχείων του Δημοσίου.

Συγκεκριμένα, το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου προωθεί την πώληση της ΔΕΠΑ και των Κρατικών Λαχείων και την αξιοποίηση ακινήτων (Ελληνικό, Διεθνές Κέντρο Ραδιοτηλεόρασης, Αφάντου Ρόδου και Κασσιόπη Κέρκυρας).

Για να συνεχιστεί η διαδικασία αυτή, θα πρέπει εντός του Ιουλίου το υπουργείο Οικονομικών να προτείνει τα νέα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ταμείου και να εγκριθούν από τη Βουλή. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η κυβέρνηση θα προτείνει τον κ. Α. Βαρθολομαίο για τη θέση του κ. Κουκιάδη, που παραιτήθηκε από την προεδρία.

Τέλος, στο φετινό πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων περιλαμβάνονται σύμφωνα με το αρχικό πλάνο οι πωλήσεις των ΟΠΑΠ, ΕΥΑΘ, ΕΥΔΑΠ, ΕΛΠΕ, ΕΛΤΑ και ο ΟΔΙΕ.

ethnos.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Ιδιωτικοποιήσεις εξπρές: Σε ιδιώτες ο ΟΣΕ και θυγατρικές τραπεζών"

«Εφυγε» ο Θύμιος Καρακατσάνης

Εφυγε σήμερα από την ζωή σε ηλικία 72 ετών ο μεγάλος Ελληνας ηθοποιός και σκηνοθέτης, Θύμιος Καρακατσάνης, έπειτα από πολυετή μάχη με την επάρατη νόσο. Η κηδεία του θα γίνει τη Δευτέρα (9/7) στις 11.30 το πρωί από το νεκροταφείο Παιανίας.

Ο Θύμιος Καρακατσάνης γεννήθηκε στις 8 Δεκεμβρίου 1940 στα Ταμπούρια του Πειραιά.
Σπούδασε στο Θέατρο Τέχνης του Καρόλου Κουν, όπου από το 1960 εργάζεται συνεχώς στο θέατρο, αρχικά ως βασικό στέλεχος του Θεάτρου Τέχνης και εν συνεχεία στο ελεύθερο θέατρο.
Τελευταία του εμφάνιση στο θέατρο είναι την περίοδο 2008 - 2010 στο «Θάνατο του εμποράκου» του Άρθουρ Μίλερ με την Αφροδίτη Γρηγοριάδου.
Στο θέατρο είχε παίξει σε έργα του Αριστοφάνη, του Μολιέρου, ενώ στον κινηματογράφο οι εμφανίσεις του υπήρξαν πιο σπάνιες.

Διαβάστε Περισσότερα » "«Εφυγε» ο Θύμιος Καρακατσάνης"

Χωρίς ναυαγοσώστες οι ελληνικές παραλίες

Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δείξουν φέτος οι λουόμενοι στις οργανωμένες παραλίες καθώς, όπως όλα δείχνουν, μέχρι το τέλος Ιουλίου δεν θα υπάρχουν ναυαγοσώστες αφού δεν έχουν ανακοινωθεί οι προκυρήξεις για την πρόσληψη τους.

Πριν από μερικές ημέρες το Συμβούλιο της Επικρατείας «ξεπάγωσε» τις προκηρύξεις και έτσι οι δήμοι θα προχωρήσουν σύντομα σε προσλήψεις, παρ όλα αυτά η διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί κάνει απίθανη την εμφάνιση των ναυαγοσωστών στις παραλίες, πριν από το τέλος Ιουλίου. Συνήθως οι προκηρύξεις των θέσεων ανακοινώνονταν στα τέλη Μαΐου, ώστε οι ναυαγοσώστες να είναι στις θέσεις τους εγκαίρως.

Όπως προβλέπει το Προεδρικό Διάταγμα 23/2000 προσλαμβάνονται συνολικά 1.000 ναυαγοσώστες ως εποχιακοί υπάλληλοι για να καλύψουν τις ανάγκες του καλοκαιριού.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι πέρσι κατά το τρίμηνο Μαΐου – Ιουλίου έχασαν τη ζωή τους 152 άνθρωποι, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και του Λιμενικού Σώματος, ενώ κατά τη διετία 2008 - 2010 πνίγηκαν στις ελληνικές θάλασσες 980 άνθρωποι.
«Ο νομός ορίζει ότι σε πολυσύχναστες παραλίες, δηλαδή όσες έχουν 500 άτομα κάθε μέρα, ο δήμος πρέπει να βάλει ναυαγοσώστη. Το τελευταίο διάστημα, όμως, δεκάδες παραλίες έχουν αποχαρακτηριστεί εκ του πονηρού, παρότι ο αρμόδιος λιμενάρχης αναφέρει ότι είναι πολυσύχναστες.

Διαβάστε Περισσότερα » "Χωρίς ναυαγοσώστες οι ελληνικές παραλίες"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news