facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012

Τον δάγκωσε σκύλος, έσπασε το χέρι του και τον… έκλεψαν!

Αυτό θα πει γκαντεμιά!

«Ραντεβού» με την ατυχία και μάλιστα …τριπλό, είχε ένας τεχνικός του ΟΤΕ την ώρα που τελείωνε τη δουλειά του στο Βόλο!

Αρχικά, δέχτηκε επίθεση από ένα αγριεμένο σκύλο που τον δάγκωσε. Πέφτοντας, έσπασε το χέρι του και στη συνέχεια του…
έκλεψαν το τσαντάκι!

Ο υποψήφιος για… βραβείο Γκίνες ατυχίας, τεχνικός έχασε την ισορροπία του όταν του επιτέθηκε το μεγαλόσωμο σκυλί που λίγο νωρίτερα είχε επιτεθεί και σε μια συνάδελφό του! Προσπαθώντας να αποφύγει το… δεύτερο δάγκωμα, έχασε την ισορροπία του και πέφτοντας στο δρόμο υπέστη κάταγμα στο χέρι, με αποτέλεσμα να χάσει τις αισθήσεις του από τον πόνο!

Όταν συνήλθε, διαπίστωσε ότι κάποιος από τους περαστικούς που έτρεξαν να τον βοηθήσουν είχε βρει ευκαιρία να… αρπάξει το τσαντάκι του μέσα στο οποίο είχε χρήματα, ταυτότητες, κάρτες ανάληψης και τα κλειδιά του! Ένας συγγενής του τον μετέφερε στο νοσοκομείο Βόλου όπου οι γιατροί του έκαναν αντιλυσσικό ορρό και περιποιήθηκαν το σπασμένο χέρι του.

seleo.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Τον δάγκωσε σκύλος, έσπασε το χέρι του και τον… έκλεψαν!"

ΣτΕ: Νόμιμο το Π.Δ. για τη σύσταση και μετονομασία υπουργείων

Νόμιμο έκρινε το Ε΄Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) το Προεδρικό Διάταγμα για τη σύσταση, μετονομασία υπουργείων και μεταφορά υπηρεσιών.

Αναλυτικότερα, στη σχετική γνωμοδότηση του ΣτΕ αναφέρονται τα εξής:

- Ιδρύεται υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, το οποίο συγκροτείται: α) από τις υπηρεσίες του πρώην υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων με τις αρμοδιότητες, όργανα, θέσεις και προσωπικό του ανωτέρω υπουργείου, β) από τις υπηρεσίες του πρώην υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας με τις αρμοδιότητες, όργανα θέσεις και προσωπικό, γ) από τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας, η οποία μεταφέρεται από το πρώην υπουργείο Παιδείας, ως σύνολο αρμοδιοτήτων, οργάνων, υπηρεσιών, θέσεων και προσωπικού.

- Το υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης μετονομάζεται σε υπουργείο Υγείας, ενώ το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη μετονομάζεται σε υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη.

- Ιδρύεται υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, το οποίο συγκροτείται από: α) το σύνολο των υπηρεσιών, αρμοδιοτήτων, οργάνων, θέσεων και προσωπικού που ανήκαν στο πρώην υπουργείο Παιδείας και με τους φορείς που αυτό επόπτευε, πλην της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας και της Γενικής Γραμματείας των φορέων που εποπτεύονται από τις Γενικές Γραμματείες, β) από το σύνολο των υπηρεσιών, αρμοδιοτήτων, οργάνων, θέσεων και προσωπικού που ανήκαν στο πρώην υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού και των φορέων που επόπτευε πλην των υπηρεσιών του τομέα Τουρισμού και των φορέων που αυτές επόπτευαν καθώς και των αρμοδιοτήτων, υπηρεσιών, θέσεων και προσωπικού που μεταφέρθηκαν στο υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού το 2009 και το 2010, γ) από τις διευθύνσεις ανάπτυξης, Αθλητισμού και «Αθλησης για όλους» της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, οι οποίες είχαν μεταφερθεί στο υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, επαναφέρονται στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

- Το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, μετονομάζεται σε Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας και μεταφέρεται σε αυτό το σύνολο των αρμοδιοτήτων, οργάνων, υπηρεσιών, θέσεων και προσωπικού της Γενικής Διεύθυνσης Πρόνοιας του πρώην υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, με τους φορείς που εποπτεύονται από τις μεταφερόμενες υπηρεσίες.

- Μεταφέρονται στο υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας από το πρώην υπουργείο Παιδείας, η Γενική Γραμματεία δια Βίου Μάθησης ως σύνολο αρμοδιοτήτων, οργάνων, υπηρεσιών, θέσεων και προσωπικού που ανήκαν σε αυτήν.

- Ιδρύεται υπουργείο Ναυτιλίας, το οποίο συγκροτείται από α) τις υπηρεσίες που ανήκαν στο πρώην Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής και μεταφέρθηκαν στο πρώην Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, β) από τις υπηρεσίες που ανήκαν στο πρώην υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής και μεταφέρθηκαν στο πρώην Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας.

- Ιδρύεται υπουργείο Τουρισμού, το οποίο συγκροτείται από τις υπηρεσίες που ανήκαν στο πρώην υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης κατά τη συγχώνευσή του με το υπουργείο Πολιτισμού, με το σύνολο αρμοδιοτήτων, οργάνων, υπηρεσιών, θέσεων και προσωπικού που ανήκαν σε αυτό κατά τη συγχώνευσή του.

- Επανιδρύεται το υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης, με το σύνολο των υπηρεσιών, αρμοδιοτήτων, οργάνων, θέσεων και προσωπικού που έχει η υφισταμένη Γενική Γραμματεία Μακεδονίας-Θράκης, η οποία καταργείται.

- Καταργείται η Ειδική υπηρεσία με τίτλο «Επιχειρησιακή Μονάδα Ανάπτυξης» του πρώην υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, με έδρα τη Θεσσαλονίκη. Το δε τμήμα Οικονομίας και Ανάπτυξης της Διεύθυνσης Οικονομίας και Τουριστικής Ανάπτυξης της πρώην Γενικής Γραμματείας Μακεδονίας-Θράκης το οποίο είχε ενσωματωθεί στην καταργούμενη Ειδική Υπηρεσία, επαναφέρεται στην ανωτέρω διεύθυνση μαζί με το προσωπικό που είχε μεταφερθεί με το τμήμα αυτό.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/naftemporiki.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "ΣτΕ: Νόμιμο το Π.Δ. για τη σύσταση και μετονομασία υπουργείων"

Σε προσωρινή αργία ο πρόεδρος Εφετών

Εμπλέκεται στην υπόθεση του “κυκλώματος ακινήτων”

Σε προσωρινή αργία τέθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, με απόφαση του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου Πολιτικής και Ποινικής Δικαιοσύνης, πρόεδρος Εφετών, ο οποίος αντιμετωπίζει κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για την υπόθεση του αποκαλούμενου «κυκλώματος των ακινήτων».

Υπενθυμίζεται ότι για την υπόθεση του «κυκλώματος των ακινήτων», που αποκαλύφθηκε μέσα από παρακολουθήσεις τηλεφωνικών συνδιαλέξεων στις οποίες καθοριστικό ρόλο έπαιξε το γνωστό «βαλιτσάκι» της ΕΥΠ, είχε διενεργήσει προκαταρκτική έρευνα ο εισαγγελέας Εφετών Ισίδωρος Ντογιάκος.

Μετά την ολοκλήρωση της προκαταρκτικής έρευνας ασκήθηκαν διώξεις σε βάρος 20 προσώπων, ανάμεσά τους δικηγόροι, εφοριακοί, κληρικοί, υπάλληλοι κ.ά αλλά και ένας μηχανικός που φέρεται ως «εγκέφαλος» της υπόθεσης.

Η δίωξη που ασκήθηκε είναι σε βαθμό κακουργήματος και αφορά τις κατηγορίες ξεπλύματος χρήματος, δωροδοκίας, σύστασης εγκληματικής οργάνωσης αλλά και αδικήματα σε βαθμό πλημμελήματος όπως παράβαση καθήκοντος κ.λπ.

Υπενθυμίζεται ότι το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο πριν από λόγο καιρό είχε θέσει σε αργία μια εφέτη σύζυγο δικηγόρου που επίσης εμπλέκεται στην υπόθεση.
Διαβάστε Περισσότερα » "Σε προσωρινή αργία ο πρόεδρος Εφετών"

Α. Σαμαράς: Περικοπές 30% στους υπουργικούς μισθούς

Περικοπή κατά 30% της αποζημίωσης των μελών του υπουργικού συμβουλίου, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας στην πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Επίσης, όπως δήλωσε ο κ. Σαμαράς, θα περιοριστεί και η χρήση των κρατικών αυτοκινήτων από την κυβέρνηση και τα μέλη της δημόσιας διοίκησης «στον ελάχιστο απαραίτητο αριθμό».

Ο πρωθυπουργός πρόσθεσε πως για κάθε υπουργείο θα δημιουργηθεί «χρονο-στοχοδιάγραμμα». «Και θα υπάρχει συνέχεια παρακολούθηση και έλεγχος: Τι απ’ όσα αποφασίσαμε έγινε στην ώρα του; Τι άργησε; Τι δεν έγινε και γιατί δεν έγινε;», πρόσθεσε ο κ. Σαμαράς.

Ολόκληρη η εισαγωγική τοποθέτηση του πρωθυπουργού στο πρώτο υπουργικό συμβούλιο:

Αγαπητοί συνάδελφοι,
Σήμερα είναι μια νέα μέρα για τον τόπο.
Η χώρα αποκτά μετά από πολύ καιρό «κανονική» κυβέρνηση.
Αλλά είναι και η αρχή μιας νέας εποχής για το πολιτικό σύστημα.
Γιατί συγκροτείται, για πρώτη φορά, κανονική κυβέρνηση με διακομματική σύνθεση.
Παλαιότερα αυτό συνέβη σπάνια, μόνο σε εξαιρετικές περιστάσεις, μόνο για «ειδικό σκοπό» και μόνο για περιορισμένο χρόνο.
Τώρα συγκροτείται κυβέρνηση με πλήρεις αρμοδιότητες και χρονικό ορίζοντα όπως προβλέπει το Σύνταγμα.
Είναι ένα μεγάλο βήμα, που προϋποθέτει τολμηρές συναινέσεις μεταξύ των κομμάτων. Αυτές τις συναινέσεις αποτολμήσαμε και πετύχαμε...
Για να σώσουμε τη χώρα διασφαλίζοντας την ευρωπαϊκή της πορεία, για να αλλάξουμε όλα όσα πρέπει να αλλάξουν και να επιτύχουμε τους στόχους μας ώστε ο τόπος να βγει από την κρίση.
Γιατί μην κάνετε λάθος, αυτός είναι ο στόχος μας: Να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση! Και να πιάσουν τόπο οι θυσίες του ελληνικού λαού.
Και πώς θα το επιτύχουμε αυτό; Λέγοντας στο λαό την αλήθεια. Αυτό περιμένει από μας. Κι αυτό του οφείλουμε…
Η κυβέρνησή μας δεν είναι στον αέρα. Μέσα σε ελάχιστο χρόνο συζητήσαμε και πετύχαμε ευρύτατη συν-αντίληψη διακυβέρνησης.
Η απαραίτητη προγραμματική συναίνεση ήδη έχει επιτευχθεί σε πάρα πολλά σημαντικά σημεία. Θα δοθεί πολύ σύντομα στη δημοσιότητα και θεωρώ ότι είναι πρωτοφανής για τα ελληνικά δεδομένα.

Άλλωστε αυτή ήταν και η εντολή του ελληνικού λαού στις πρόσφατες εκλογές. Ε λοιπόν, στην εντολή αυτή τα κόμματα που συνεργάστηκαν ανταποκρίθηκαν πλήρως. Έδειξαν την ευθύνη τους απέναντι στο λαό, αλλά και απέναντι στις δύσκολες ώρες που περνάει ο τόπος. Και η κυβέρνηση που συγκροτήσαμε είναι πρωτίστως κυβέρνηση ευθύνης.
Συνεργαστήκαμε, όμως, για να κάνουμε τις μεγάλες τομές! Όχι για να μείνουμε στα ίδια.
Κι αυτές τις αλλαγές πρέπει να τις σηματοδοτήσουμε από σήμερα.

Έχω, λοιπόν, να σας ανακοινώσω δύο πράγματα:
Πρώτον, ότι ο μισθός των μελών του Υπουργικού Συμβουλίου θα μειωθεί κατά 30% από την πρώτη στιγμή.
Και δεύτερον, ότι θα δώσω εντολή στον Υπουργό Εσωτερικών να περιοριστεί η χρήση των κρατικών αυτοκινήτων από την κυβέρνηση και τα μέλη της δημόσιας διοίκησης στον ελάχιστο απαραίτητο αριθμό.
Πάντα πίστευα –και τώρα το πιστεύω περισσότερο από κάθε φορά– ότι ο καλύτερος τρόπος για να κυβερνήσει κανείς είναι το να δίνει πρώτος το παράδειγμα. Με αλήθειες και με σεμνότητα. Βεβαίως όχι κάθε μέρα στα κανάλια, όταν δεν υπάρχει λόγος.

Ξέρω ότι όλοι σας, όλοι μας, έχουμε τις καλύτερες προθέσεις. Αλλά δεν με ενδιαφέρουν οι καλύτερες προθέσεις. Με νοιάζουν τα έργα και το αποτέλεσμα. Η πιο κρίσιμη λέξη γι’ αυτή την κυβέρνηση πρέπει να είναι η λέξη αποτελεσματικότητα.
Θα έλθω στα υπουργεία όλων σας και θα φτιάξουμε ένα χρονο-στοχοδιάγραμμα.
Πότε θα τελειώνει τι.
Και θα υπάρχει συνέχεια, παρακολούθηση και έλεγχος: Τι απ’ όσα αποφασίσαμε έγινε στην ώρα του; Τι άργησε; Τι δεν έγινε και γιατί δεν έγινε;
Ξέρετε πολύ καλά ότι η κυβέρνηση αυτή δεν έχει περίοδο χάριτος. Πρέπει να δείξει έργο από την πρώτη στιγμή. Κι αυτό θα κάνουμε.

Να θυμάστε ότι αυτή η κυβέρνηση, παρά τη διακομματική της σύνθεση, είναι ενιαία. Δεν υπάρχουν κομματικά φέουδα, ούτε κομματικά στεγανά. Ένα είναι το «αφεντικό» μας: ο ελληνικός λαός! Κι ένας είναι ο στόχος μας: να τον υπηρετούμε!
Άλλοι «περιορισμοί», άλλοι «περισπασμοί», άλλες «σκοπιμότητες» κι άλλες σκέψεις δεν υπάρχουν και δεν χωράνε…
Ο ελληνικός λαός περιμένει από μας να κυβερνήσουμε με ενότητα, με συν- αντίληψη και με αποτελεσματικότητα.
Κι εμείς περιμένουμε αντίστοιχη υπευθυνότητα να δείξουν και τα άλλα κόμματα, που δεν συμμετέχουν σ’ αυτή την κυβέρνηση. Δεν είναι ώρα για στείρα αντιπολίτευση, μέσα σ’ αυτή την κρίση που περνάει ο ελληνικός λαός.
Το λαϊκισμό τον πλήρωσε πολύ ακριβά αυτός ο τόπος. Δεν αντέχει να τον πληρώνει άλλο.
Σήμερα όλα τα μάτια είναι στραμμένα πάνω μας. Εντός κι εκτός Ελλάδας.
Από μας περιμένουν πολλά. Για πρώτη φορά εδώ και καιρό δημιουργούμε ελπίδα.
Δεν πρέπει να προδώσουμε αυτές τις προσδοκίες που επενδύονται πάνω μας. Δεν έχουμε αυτό το δικαίωμα. Έχουμε την υποχρέωση να δείξουμε σε όλους (και εντός, στο λαό που βασανίζεται από την κρίση, σ’ αυτή την ανεργία που έχει χτυπήσει το κάθε σπίτι, στην κάθε οικογένεια) πρέπει να δείξουμε και εντός και εκτός Ελλάδας ότι σήμερα κάτι ξεκίνησε να αλλάζει στη χώρα μας. Κι έχουμε το δικαίωμα να ζητήσουμε όλοι να μας συμπαρασταθούν και όλοι να στηρίξουν την προσπάθεια αυτή.
Εμείς θα κάνουμε τα πάντα για να σωθεί η χώρα μας και να παραμείνει σε ευρωπαϊκή τροχιά. Σε αυτό τον αγώνα σίγουρα θα υπάρχουν πολλές δυσκολίες, αλλά περιμένω τη στήριξη όλων των δυνάμεων του έθνους και όλων των εταίρων μας.
Στο πολύ προσεχές διάστημα θα αποδείξουμε ότι αυτήν τη στήριξη και την δικαιούμαστε και την αξίζουμε.
Οφείλουμε να κάνουμε τη διαφορά από την αρχή...
Κι αυτό ακριβώς θα κάνουμε, κι αυτή είναι η πρώτη μας δέσμευση! Κι όπως θα μάθουν όλοι, εμείς τις δεσμεύσεις μας θα τις κρατάμε.
Και κάτι ακόμα: Η επικοινωνιακή διαχείριση, παρακαλώ, να συντονίζεται κεντρικά.
Για να μην υπάρχουν παραφωνίες...

Θέλω να κλείσω αυτό το δημόσιο μέρος του πρώτου χαιρετισμού μου προς εσάς –και είναι η πρώτη και τελευταία φορά που θα συμμετέχει η τηλεόραση σε Υπουργικό Συμβούλιο¬– με έναν κανόνα επιτυχίας στην πολιτική, που τον άκουσα κάποτε και μου φάνηκε πολύ σοφός:
Να ξέρετε πως ό,τι κάνουμε, η ιστορία θα μας κρίνει αυστηρά.
Να ξέρετε, ακόμα, πως πριν μας κρίνει η ιστορία θα μας κρίνει ο λαός, ακόμα αυστηρότερα.
Αλλά το σημαντικό είναι εμείς οι ίδιοι να κρίνουμε τους εαυτούς μας ακόμα πιο αυστηρά. Μόνο έτσι θα επιτύχουμε: Όταν εμείς οι ίδιοι είμαστε ο πιο αυστηρός κριτής του έργου μας, απ’ όλους τους άλλους!

agelioforos.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Α. Σαμαράς: Περικοπές 30% στους υπουργικούς μισθούς"

Ποινική δίωξη στον πρώην καλλιτεχνικό διευθυντή της Όπερας Θεσσαλονίκης

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκε από την εισαγγελία Θεσσαλονίκης σε βάρος του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή της Όπερας και εναντίον ενός μέλους της τότε διοίκησης και η δικογραφία που έχει σχηματιστεί διαβιβάστηκε στις ανακριτικές αρχές…

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του δημοσιογράφου Βασίλη Κυριακούλη στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος» η δίωξη αφορά στο αδίκημα της απιστίας σε βάρος Νομικού Προσώπου Ιδιωτικού Δικαίου με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου.

Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ του agelioforos.gr, οι πράξεις των φερομένων ως εμπλεκομένων στην υπόθεση φέρεται ότι ζημίωσαν το Δημόσιο με 914.000 ευρώ. Αρχικά οι καταγγελίες διερευνήθηκαν από το Σώμα Επιθεωρητών - Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, ενώ ακολούθησε και έρευνα από τους υπαλλήλους του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος.

Στο δημοσίευμα αναφέρεται πως οι καταγγελίες για τις ατασθαλίες και την κακοδιαχείριση δημοσιοποιήθηκαν από τα ίδια τα μέλη της Εφορείας της Όπερας Θεσσαλονίκης με αφορμή τη δημιουργία χρέους ύψους 1,2 εκατομμυρίων ευρώ. Οπως είχε καταγγελθεί, ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής το διάστημα από το Μάιο έως και τον Αύγουστο του 2009 πραγματοποίησε υπέρογκες και άσκοπες δαπάνες για αλλαγή τηλεφωνικού κέντρου, δικτύου υπολογιστών και δικτύου παρακολούθησης των γραφείων με κάμερες και ειδικά μηχανήματα καταγραφής και αναμετάδοσης, ώστε να παρακολουθεί το χώρο και από την Αθήνα.

Φέρεται να είχε υπογράψει συμβάσεις με τους συντελεστές της παραγωγής «Don Giovanni» με εξαιρετικά υψηλές αμοιβές σε σύγκριση με παλαιότερες παραγωγές, συμπεριλαμβανομένου και του ιδίου σε πρωταγωνιστικό ρόλο με αμοιβή τριπλάσια της κανονικής, 35.000 ευρώ. Ο ίδιος φέρεται ότι παρά τις επανειλημμένες επισημάνσεις της διοίκησης για την ανάγκη περιορισμού των δαπανών, συμπεριέλαβε τις παραγωγές «Μαγικός Αυλός» και «Ο βαφτιστικός», με κόστος 400.000 και 600.000 αντίστοιχα.

Ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής της Οπερας Θεσσαλονίκης έχει δηλώσει ότι δεν έκανε καμία υπέρβαση, υποστηρίζοντας ότι όταν σχεδίασε τις επίμαχες παραγωγές αναμενόταν επιχορήγηση ύψους 1,8 εκατ. ευρώ. Επίσης έχει ισχυριστεί ότι τα μέλη της Εφορείας του πήραν τον οικονομικό έλεγχο από τα χέρια και έγινε προσπάθεια φίμωσής του.

Διαβάστε Περισσότερα » "Ποινική δίωξη στον πρώην καλλιτεχνικό διευθυντή της Όπερας Θεσσαλονίκης"

Θεσσαλονίκη: Τις γερμανικές αποζημιώσεις ζητάει ο Δικηγορικός Σύλλογος

Τις γερμανικές πολεμικές αποζημιώσεις διεκδικεί με ψήφισμά του το διοικητικό συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (Δ.Σ.Θ.). Το ψήφισμα εγκρίθηκε ομόφωνα κατά την προ ημερών συνεδρίαση του Σώματος και δόθηκε στη δημοσιότητα.

Με αυτό ο Δ.Σ.Θ. ζητά από τη γερμανική κυβέρνηση «να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της προς την Ελλάδα που αφορούν τις κάθε φύσεως γερμανικές αποζημιώσεις από τη δράση του Γ' Ράιχ στην Ελλάδα κατά το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο». Σ' αυτές -όπως επισημαίνεται στο ψήφισμα- ειδικά για τη Θεσσαλονίκη, πρέπει να προστεθεί η επιστροφή των λύτρων που κατέβαλλε η Ισραηλιτική Κοινότητα της πόλης για να απαλλάξει τα μέλη της από την καταναγκαστική εργασία σε διάφορους κλάδους και περιοχές της Μακεδονίας. Εξάλλου, στο ίδιο ψήφισμα τονίζεται η υποχρέωση της Γερμανίας να επιστρέψει τους αρχαιολογικούς θησαυρούς που λεηλατήθηκαν κατά τη γερμανική Κατοχή.

«Η γερμανική κυβέρνηση που τόσο συχνά επικαλείται την ιδέα της ενωμένης Ευρώπης και τις υποχρεώσεις των μελών της, πρέπει και η ίδια να αναλάβει πλέον τις υποχρεώσεις της προς τα κράτη της Ε.Ε., ιδιαίτερα όταν προέρχονται από τη δράση του Γ' Ράιχ κατά τον Β' Παγκόσμιο πόλεμο», τονίζουν οι δικηγόροι της Θεσσαλονίκης.

Διαβάστε Περισσότερα » "Θεσσαλονίκη: Τις γερμανικές αποζημιώσεις ζητάει ο Δικηγορικός Σύλλογος"

Με συνταξιοδοτήσεις και όχι με απολύσεις θα γίνει ο περιορισμός του δημοσίου

Σε συμφωνία σύμφωνα με την οποία ο περιορισμός του δημοσίου θα γίνει μέσω συνταξιοδοτήσεων και όχι μέσω απολύσεων κατέληξαν τα τρία κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Δημοκρατικής Αριστεράς Ανδρέα Παπαδόπουλο.

Ο κ. Παπαδόπουλος δήλωσε στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ ότι «τη μείωση στο Δημόσιο θα την πετύχουμε μέσω του να μην γίνονται άλλες προσλήψεις. Άρα από τις συνταξιοδοτήσεις θα πετύχουμε έναν από τους στόχους που είναι ένας περιορισμός του δημοσίου».

Απαντώντας σε ερώτηση για τη δέσμευση έναντι της τρόικας για μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων, εκτίμησε πως «και η τρόικα θα πάρει τα μηνύματα» και σημείωσε ότι «το βασικό που ήθελε η τρόικα, είναι να υπάρξει μια κυβέρνηση που θα έχει μια συνοχή, θα είναι βιώσιμη, όσο το δυνατόν ευρύτερης αποδοχής. Εκτιμάμε ότι αν δει και η τρόικα ότι υπάρχει μια τέτοια κυβέρνηση, ότι κι εκείνη θα αλλάξει στάση σε μια σειρά κομβικά ζητήματα».

Στην παρατήρηση ότι ο κ. Γιούνκερ δεν έδειξε διατεθειμένος στις δηλώσεις του για ουσιώδεις αλλαγές, ο κ. Παπαδόπουλος απάντησε: «Μην στέκεστε μόνο στον κ. Γιούνκερ. Υπάρχουν και άτυπες ενημερώσεις από συνεργάτες του κ. Γιούνκερ που κάνουν λόγο ότι το επόμενο διάστημα θα ξεκινήσει η διαδικασία της αναθεώρησης όρων του μνημονίου...».

Εν τω μεταξύ, τα μέλη που συμμετέχουν στην άτυπη τριμερή επιτροπή των κομμάτων, φέρονται να έχουν καταλήξει σε συμφωνία να παραπεμφθεί για το Σεπτέμβριο η λήψη μέτρων ύψους 11,6 δισ. ευρώ (κάτι με το οποίο φέρεται να έχει συμφωνήσει και η τρόικα). Τα μέλη της επιτροπής συμφώνησαν, επίσης, στην ανάγκη να μην γίνουν νέες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, αλλά να επιδιωχθεί η μείωση των κρατικών δαπανών εν όψει των νέων μέτρων του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος. Ακόμα, αποφάσισαν να προχωρήσουν σε ρυθμίσεις δανείων για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και προσπάθεια για την επέκταση της χορήγησης του επιδόματος ανεργίας από το 1 σε 2 έτη.

Σε ό,τι έχει να κάνει με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, αποφασίστηκε να υπάρξουν αλλαγές και ειδικότερα μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, ενώ εξετάζεται και η μείωση του φορολογικού συντελεστή για τις επιχειρήσεις. Επίσης, οι εκπρόσωποι των τριών κομμάτων συμφώνησαν στην ανάγκη διαπραγμάτευσης για τη χρονική επιμήκυνση της δημοσιονομικής προσαρμογής, κατά μια επιπλέον διετία, με αλλαγή της σύνθεσης των μέτρων για την εξοικονόμηση πόρων

eklogika.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Με συνταξιοδοτήσεις και όχι με απολύσεις θα γίνει ο περιορισμός του δημοσίου"

Τα χαστούκια του Κασιδιάρη σε...ρυθμούς ραπ - Δείτε το βίντεο!

Άντε βρε νούμερο (summer 2012 hit) by ZLow
Διαβάστε Περισσότερα » "Τα χαστούκια του Κασιδιάρη σε...ρυθμούς ραπ - Δείτε το βίντεο!"

Η απάντηση του Νικόλα Άσιμου στην... Εφορία

Τι θα μπορούσε να τους τραγουδήσει για το ειδοποιητήριο που του έστειλαν

Επίκαιροι όσο ποτέ οι στίχοι του Νικόλα Άσιμου από το πασίγνωστο τραγούδι του «Εγώ με τις ιδέες μου» από το «Φανάρι του Διογένη».

Με αφορμή το απίστευτο γεγονός των υπαλλήλων της εφορίας, οι οποίοι έστειλαν ειδοποιητήριο στον καλλιτέχνη ο οποίος αυτοκτόνησε στις 17 Μαρτίου 1988, θυμόμαστε ένα από τα πιο όμορφα τραγούδια του αντισυμβατικού στιχουργού, συνθέτη και τραγουδιστή.

Θα μπορούσε να είναι η απάντησή του σε αυτούς. Και όχι μόνο σε αυτούς!



Εγώ με τις ιδέες μου
κι εσείς με τα λεφτά σας,
νομίζω πως τα θέλετε μονά ζυγά δικά σας,
δε θέλω την κουβέντα σας
ούτε τη γνωριμιά σας.

Θα χτυπήσω εκεί που σας πονάει,
κανένα δε θα αφήσω εμένα να κερνάει.
θα με χρίσω ιππότη και τζεντάι
και άμα ξεμεθύσω
σας λέω και γκουντμπάι.

Και οι θεοί σαν πείθονται
εάν υπάρχει ανάγκα,
για πόλεμο δεν έκανα
ποτέ εγώ το μάγκα
και ούτε νεροπίστολο
δεν έχω στην παράγκα.

Θα τραβήξω το δρόμο μου όσο πάει
κανένα δε θα αφήσω
εμένα να κερνάει,
Θα απολύσω κι όποιον με περιγελάει,
χιλιάδες δυο αλήθειες
ο πόνος μου γεννάει.

Εγώ στα δίνω έτοιμα
κι εσύ τα θες δικά σου
λιγούρα που σε έδερνε
παρ' όλα τα λεφτά σου
και ούτε στο νυχάκι μου
δε φτάνει η αφεντιά σου.

Δε σε παίρνει εμένα να κοιτάξεις
χωρίς καμιά ουσία εσύ
θα τα τινάξεις.
Είσαι θύμα του νόμου και της τάξης
δεν ξέρεις καν το λόγο
για να με υποτάξεις

newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Η απάντηση του Νικόλα Άσιμου στην... Εφορία"

Η εφορία κυνηγάει τον Νικόλα Άσιμο

Απίστευτο κι όμως αληθινό. Το υπουργείο Οικονομικών έστειλε ειδοποίηση στον διάσημο αυτόχειρα καλλιτέχνη Νικόλα Άσιμο ότι σε περίπτωση που δεν έχει… διακόψει τις εργασίες του ως ελεύ­θερου επαγγελματία, θα θεωρηθεί ότι άσκησε τη δραστηριότητά του και για το 2011 και θα πρέπει να πληρώσει το τέλος επιτηδεύ­ματος! Πώς είπατε; Κι όμως. Ναι, στο υπουργείο ακόμα περιμένουν την απάντησή του.

Και θα περιμένουν για πολύ ακόμα, αν δεν τους διαφωτίσει κάποιος. Ο διάσημος στιχουργός, συνθέτης, συγγρα­φέας και τραγουδιστής του ελληνικού ροκ, εμβληματική φιγούρα της περιθωριακής διανόησης των δεκαετιών του ’70 και του ’80, και σύμβολο μιας ολόκληρης γενιάς των Εξαρχείων, ο οποίος έδωσε δραματικό τέλος στη ζωή του στις 17 Μαρτίου 1988, είναι για τα σαΐνια που κυνηγούν τους φοροφυγάδες ζωντανός και πρέπει να… τακτοποιήσει το φορολογικό μητρώο του!



Ακούγεται σαν ανέκδοτο αυτό που συνέβη. Και είναι. Βρε «Μπαγάσα» Άσιμε, εσένα που σου αρέσανε τόσο οι πλάκες, ούτε να το ’χες σκηνοθετήσει τέτοιο χουνέρι στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, που εν έτει 2012 σου στέλνε ι ακόμα… ραβα­σάκια, στην οδό Καλλιδρομίου 55, εκεί όπου έμενες. Και μετά σου λέει να μας πάρουν οι ξένοι στα σοβαρά, ότι προσπαθούμε να βάλουμε τάξη στο ελληνικό χάος. Εμείς πάντως είμαστε σίγουροι ότι αν ο Άσιμος βρίσκεται κάπου εκεί ψηλά και βλέπει όλους αυτούς τους άσχετους χαρτογιακάδες θα έχει βάλει κάτι γέλια… Και θα ψι­θυρίζει στους φωστήρες του κρατικού μηχανισμού τους ωραίους στίχους του «Εγώ με τις ιδέες μου/κι εσείς με τα λεφτά σας/νομίζω πως τα θέλετε μονά ζυγά δικά σας/δε θέλω την κουβέντα σας/ούτε τη γνωριμιά σας».

topontiki.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Η εφορία κυνηγάει τον Νικόλα Άσιμο"

Άφησαν Ρώσους τουρίστες έξω από τα λεωφορεία!

Οι Ρώσοι έμειναν έξω απ'τα λεωφορεία ... λόγω ελέγχου!

Ήτανε στραβό το κλίμα, το'φαγε και ... το timing! - Μεικτό κλιμάκιο κατέφθασε για έλεγχο σε τουριστικά λεωφορεία - Οι Ρώσοι τουρίστες που ετοιμάζονταν να επιβιβαστούν έμειναν ... απέξω έως ότου ... ολοκληρωθεί ο έλεγχος!

Την ... κατάλληλη στιγμή ... για να εκθέσει τη χώρα, βρήκε το μεικτό κλιμάκιο να προχωρήσει σε έλεγχο στα τουριστικά λεωφορεία, στο αεροδρόμιο Ηρακλείου.

Τη στιγμή που Ρώσοι τουρίστες που κατέφθασαν με δύο πτήσεις στο Ηράκλειο ετοιμάζονταν να επιβιβαστούν στα λεωφορεία που θα τους μετέφεραν, την εμφάνισή του έκανε μεικτό κλιμάκιο της ΕΛ.ΑΣ., του ΣΔΟΕ και του ΙΚΑ με σκοπό να διενεργήσει έλεγχο.

Τί κι αν οι τουρίστες ήθελαν απλώς να μπουν στο λεωφορείο και να ξεκινήσουν τις διακοπές τους; Το κλιμάκιο τους ανάγκασε να μείνουν έξω από το λεωφορείο έως ότου ολοκληρωθεί ο έλεγχος. Το χειρότερο όλων; Μεταξύ των Ρώσων τουριστών είναι και ένα group δημοσιογράφων, οι οποίοι άρχισαν να "τραβάνε" εικόνες από ... το χαμό, οι οποίες προφανώς θα καταλήξουν στη δημοσιότητα, όταν επιστρέψουν στη χώρα τους.

Για ... τα πρακτικά. ο έλεγχος στο ένα εκ των δύο λεωφορείων διήρκησε ούτε λίγο ούτε πολύ μία ώρα, διάστημα κατά το οποίο επετράπη στους τουρίστες να επιβιβάστούν και να καθίσουν στις θέσεις τους, γλιτώνοντας τη ζέστη και την ορθοστασία. Το κλιμάκιο κατόπιν εξονυχιστικού ελέγχου βεβαίωσε πρόστιμο για "βαθμονόμηση ταχογράφου", διαδικασία που όπως είπαν, ο οδηγός όφειλε να γνωρίζει και να έχει κάνει...

cretalive.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Άφησαν Ρώσους τουρίστες έξω από τα λεωφορεία!"

Έδιναν προνοιακά επιδόματα σε ομογενείς «μαϊμούδες»

Αλβανός εισαγγελέας έπαιρνε φάρμακα ως άπορος!

Στο φως ήρθε μετά από ελέγχους στο δήμο Ιωαννίνων, υπόθεση Αλβανού εισαγγελέα, ο οποίος έπαιρνε φάρμακα ως άπορος από τις υπηρεσίες του δήμου. Για την υπόθεση έχει διαταχθεί εισαγγελική έρευνα

Επίσης όπως προέκυψε από τον έλεγχο, οι μέχρι τότε αρμόδιες υπηρεσίες ήταν επί πολλά χρόνια πολύ γενναιόδωρες τόσο στη χορήγηση προνοιακών επιδομάτων (όπως άλλωστε και παντού στη χώρα) όσο και στη χορήγηση βιβλιαρίων απορίας σε ομογενείς της Αλβανίας ή και Αλβανούς πολίτες που δεν ζούσαν καν στη χώρα μας, αλλά απολάμβαναν δωρέαν ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης. Ηδη έχουν αφαιρεθεί τα βιβλιάρια υγείας σε 300 περιπτώσεις, ενώ πριν από λίγες ημέρες ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Ιωαννίνων Ευστάθιος Βεργώνης διέταξε προκαταρκτική εξέταση για το θέμα.

Προκειμένου να του χορηγηθεί βιβλιάριο ένας ομογενής θα πρέπει να είναι μόνιμος κάτοικος Ελλάδας, να είναι ανασφάλιστος και να έχει κάρτα ομογενούς. «Οταν οι κοινωνικοί λειτουργοί ξεκίνησαν τις κατ’ οίκον επισκέψεις στο πλαίσιο της εκκαθάρισης των μητρώων προέκυψαν σοβαρά προβλήματα ως προς τη μόνιμη κατοικία» εξηγεί στην «Κ» ο δήμαρχος Ιωαννιτών κ. Φίλιππας Φίλιος. «Πάρα πολλοί δεν ζούσαν εδώ, αλλά στην Αλβανία, με αποτέλεσμα να μη δικαιούνται βιβλιαρίου». Σύμφωνα με τον ίδιο, επίσης, διαπιστώθηκε ότι ανάμεσα στους κατόχους βιβλιαρίων υγείας ήταν και άνθρωποι που έπαιρναν σύνταξη από την Αλβανία. «Γενικότερα καταγράψαμε δεκάδες περιπτώσεις ομογενών αλλά και Αλβανών που δεν ανήκουν στη μειονότητα, οι οποίοι παρανόμως έπαιρναν φάρμακα υψηλού κόστους από τα νοσοκομεία των Ιωαννίνων, και όχι μόνο» συνεχίζει ο κ. Φίλιος. Χαρακτηριστική -και γνωστή στην περιοχή- είναι η περίπτωση εισαγγελέα από την Αλβανία ο οποίος δήλωνε άπορος στις ελληνικές αρχές λαμβάνοντας δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. «Ηταν βλέπετε η “χρυσή” δεκαετία του ’10» θα πει χαρακτηριστικά στην «Κ» στέλεχος του δήμου.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Ηπειρώτικος Αγών», τα δύο νοσοκομεία των Ιωαννίνων είχαν εδώ και πολύ καιρό ειδοποιήσει τις αρχές της πόλης αλλά και το υπουργείο Υγείας για ενδεχόμενη απάτη εις βάρος του Δημοσίου από «μαϊμού» απόρους. Ωστόσο, η υπόθεση ξεκαθάρισε μόνο μετά την επιχείρηση εκκαθάρισης των μητρώων του δήμου, αλλά και την απογραφή των δικαιούχων προνοιακών επιδομάτων που παρήγγειλε στη συνέχεια το υπουργείο Υγείας.

Σύμφωνα πάντως με τον περιφερειάρχη Ηπείρου και νομάρχη Ιωαννίνων επί 8 χρόνια κ. Αλέκο Καχριμάνη, η νομαρχία τηρούσε άνωθεν εντολές. Οπως αναφέρει στην «Κ» τόσο το 2007 όσο και το 2009 το υπουργείο Υγείας είχε αποστείλει στις νομαρχιακές αυτοδιοικήσεις έγγραφα με τα οποία έδινε εντολές για τα ζητήματα των ομογενών της Αλβανίας. «Οι ομογενείς εξαιρούνταν από τον όρο της μόνιμης διαμονής στην Ελλάδα για τη χορήγηση βιβλιαρίου υγείας. Η οδηγία αυτή άλλαξε το 2011», σημειώνει. Σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους του τοπικού Τύπου, ο ίδιος είχε αναφέρει ότι η Ελλάδα είχε την ηθική υποχρέωση να στηρίζει τη μειονότητα. «Είναι ακριβό να είσαι Ελληνας. Η Ελλάδα δεν τελειώνει στα σύνορα» είχε πει χαρακτηριστικά. Σύμφωνα με πληροφορίες, πάντως, πολλά από τα βιβλιάρια που «κόπηκαν» στα Ιωάννινα σφραγίστηκαν εκ νέου σε άλλους δήμους της χώρας...

Και νεκροί...

Φυσικά, προβλήματα προέκυψαν και όσον αφορά τους επιδοματούχους. Από τους 2.732 δικαιούχους όλων των κατηγοριών, περισσότεροι από 500 δεν προσήλθαν για απογραφή. Μεταξύ άλλων, καταγράφηκαν και περιπτώσεις νεκρών που οι συγγενείς τους συνέχιζαν να λαμβάνουν τα επιδόματά τους. Τον Δεκέμβριο του 2011 το σύνολο των προνοιακών επιδομάτων που χορηγούνταν στον νομό Ιωαννίνων ανερχόταν στο ποσό των 2,05 εκατ. ευρώ. Σήμερα, το ποσό φτάνει το 1,8 εκατ. ευρώ.

Διαβάστε Περισσότερα » "Έδιναν προνοιακά επιδόματα σε ομογενείς «μαϊμούδες»"

«Γολγοθάς» δίχως τέλος για εκατομμύρια ασφαλισμένους...

Να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους μέχρι το τέλος Ιουνίου αποφάσισαν οι φαρμακοποιοί της Αθήνας κατά την ονομαστική ψηφοφορία που διεξήγαγαν έπειτα από τη χθεσινή θυελλώδη μαραθώνια συνέλευση του κλάδου τους.

Οι ασφαλισμένοι θα προμηθεύονται μεν τα φάρμακά τους, αλλά καταβάλλοντας ολόκληρο το αντίτιμο του σκευάσματος και όχι μόνο το ποσό της συμμετοχής τους -όπως συμβαίνει από τις 23 Μαΐου που ο κλάδος των φαρμακοποιών άρχισε τις κινητοποιήσεις διεκδικώντας την αποπληρωμή των οφειλών του ΕΟΠΥΥ.

Ωστόσο, η θετική ψήφος δεν ήταν προδιαγεγραμμένη. Το αποτέλεσμα κρινόταν μέχρι την τελευταία στιγμή της καταμέτρησης που ολοκληρώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης. «Ναι» στην αναστολή της χορήγησης φάρμακα με πίστωση είπαν 491 φαρμακοποιοί, ενώ 478 καταψήφισαν την πρόταση της συνέχισης των κινητοποιήσεων.

Από νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης το κλίμα ήταν… πολεμικό στη γενική συνέλευση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής (ΦΣΑ).
Οι εκπρόσωποι του ΦΣΑ εμφανίστηκαν με δύο «γραμμές» εκ διαμέτρου αντίθετες αναφορικά με τις κινητοποιήσεις του κλάδου οι οποίες συμπληρώνουν τέσσερις και πλέον εβδομάδες και έχουν προκαλέσει γερή οικονομική «αφαίμαξη» στους ασφαλισμένους που καλούνται να πληρώνουν ολόκληρο το αντίτιμο των φαρμάκων τους και όχι μόνο τη συμμετοχή τους.

Ο πρόεδρος του ΦΣΑ, κ. Κώστας Λουράντος, εκφραστής της σκληρής γραμμής , εισηγήθηκε να συνεχιστεί η χορήγηση φαρμάκων μόνο τοις μετρητοίς στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ μέχρις ότου αποπληρωθεί όλο το ποσό της οφειλής του μήνα Απριλίου –περί τα 240 εκατ. ευρώ- αλλά και το χρέος του έτους 2011.

Πιο διαλλακτικοί ή ρεαλιστές, όπως προσδιορίστηκαν τα άλλα μέλη του ΔΣ του Συλλόγου , εισηγήθηκαν την αναστολή των κινητοποιήσεων δεδομένου ότι καταβλήθηκαν οι οφειλές του τρέχοντος έτους, κίνηση που χαρακτήρισαν ως ιδιαίτερα θετική μέσα στην αρνητική οικονομική συγκυρία.

Διασπασμένοι οι περίπου 1.000 φαρμακοποιοί της Αθήνας που συγκεντρώθηκαν σε κεντρικό ξενοδοχείο για να αποφασίσουν το μέλλον των κινητοποιήσεών τους με στόχο τη διεκδίκηση των χρεών του ΕΟΠΥΥ προς τον κλάδο τους, αποφάσισαν τελικά να διεξάγουν ονομαστική ψηφοφορία. Το αποτέλεσμα ήταν «ναι» στις κινητοποιήσεις αλλά μέχρι τις 30 Ιουνίου. Πρόκειται για την καταληκτική ημερομηνία στην εκπνοή της οποίας θα διαπιστώσουν εάν έχει πιστωθεί στους λογαριασμούς τους το υπόλοιπο 50% των χρεών που εκκρεμεί για τον Απρίλιο, ενώ παράλληλα θα έχουν λάβει και τα πρώτα δείγματα γραφής της νέας ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, σε ό,τι αφορά την αξίωση που προβάλλουν για συμφηφισμό των χρεών τους με το ελληνικό δημόσιο.

protothema.gr

Σημειώνεται, επίσης, ότι πάρα την αντίθετη απόφαση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, κάποιοι φαρμακευτικοί σύλλογοι της χώρας, όπως της Αχαΐας, της Ηλείας κ.α, συνεχίζουν και αυτοί τις κινητοποιήσεις, μέχρι νεωτέρας.


Διαβάστε Περισσότερα » "«Γολγοθάς» δίχως τέλος για εκατομμύρια ασφαλισμένους..."

Εισαγγελική παρέμβαση για τον ΕΔΟΕΑΠ

Για τη δραματική μείωση των αποθεματικών του ταμείου

Την παρέμβαση του οικονομικού εισαγγελέα, Γρ. Πεπόνη, η ανταλλαγή ανακοινώσεων μεταξύ ΔΣ του Ενιαίου Δημοσιογραφικού Οργανισμού Επικουρικής Ασφάλισης Περίθαλψης (ΕΔΟΕΑΠ) και Τράπεζας της Ελλάδος, περί δραματικής μείωσης των αποθεματικών, που διατηρούσε το Ταμείο στην τράπεζα, και του λόγου που προκάλεσε τη μείωση.

Ο κ. Πεπόνης ανέθεσε στον επίκουρο οικονομικό εισαγγελέα, Γ. Νούλη, τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης με στόχο να εξακριβωθεί ο τρόπος διαχείρισης των διαθέσιμων αποθεματικών του Ταμείου. Όπως έγινε γνωστό, με βάση την εντολή του κ. Πεπόνη, ερευνώμενο αδίκημα είναι αυτό της απιστίας.

Διαβάστε Περισσότερα » "Εισαγγελική παρέμβαση για τον ΕΔΟΕΑΠ"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news