facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

Ορκίστηκε νέος πρωθυπουργός της χώρας ο Αντώνης Σαμαράς

Ο Αντώνης Σαμαράς, είναι από σήμερα ο 13ος πρωθυπουργός της Ελλάδας από την μεταπολίτευση μέχρι σήμερα.

Νέος πρωθυπουργός της χώρας ορκίστηκε ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος έλαβε την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια.

Αμέσως μετά την ορκωμοσία του ο κ.Σαμαράς μετέβη στο Μέγαρο Μαξίμου όπου παρέλαβε τη σκυτάλη από τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό Π. Πικραμμένο.

Ο απερχόμενος πρωθυπουργός, ενημέρωσε τον Αντώνη Σαμαρά για τα τρέχοντα θέματα που έχει να αντιμετωπίσει.

Με τη σειρά του, ο νέος πρωθυπουργός τον ευχαρίστησε για την ενημέρωση και τόνισε ότι κατά τη διάρκεια της σύντομης συνεργασίας που είχε με τον κ. Πικραμμένο απέκτησε μία πολύ καλή σχέση μαζί του και ευχήθηκε αυτή η συνεργασία να συνεχιστεί και στο μέλλον.

Στις 19:00 οι Αντ. Σαμαράς, Ευ. Βενιζέλος και Φ. Κουβέλης θα συναντηθούν με τον απερχόμενο υπουργό Οικονομικών, Γ. Ζαννιά και τον Β. Ράπανο, ο οποίος φαίνεται να αναλαμβάνει το υπουργείο Οικονομικών.

Τον κ. Σαμαρά συνόδευσαν στο Προεδρικό Μέγαρο ο κ. Μιχελάκης και ο κ. Μπούρας.

Εξερχόμενος από το Προεδρικό Μέγαρο ο κ. Σαμαράς είπε: «Με τη βοήθεια του Θεού θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να βγει ο λαός από την κρίση. Θα ζητήσω από τους υπουργούς σκληρή δουλειά».

Στον αρχικό διάλογο που είχαν ο κ. Παπούλιας με τον κ. Σαμαρά, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ζήτησε να ενημερωθεί για τις εξελίξεις. «Ο μαραθώνιος απέδωσε τη δεδηλωμένη για μια μακρόπνοη κυβέρνηση που θα δώσει σταθερότητα και ελπίδα στη χώρα», είπε ο κ. Σαμαράς.
Εντολή σχηματισμού κυβέρνησης
«Σας δίνω την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης. Σας εύχομαι καλή επιτυχία γιατί τα προβλήματα της χώρας είναι μεγάλα», είπε, με τη σειρά του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Στην ορκωμοσία του νέου πρωθυπουργού της χώρας έχουν στρέψει το βλέμμα τους και τα διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Τα μέλη της κυβέρνησης θα ορκιστούν σε δεύτερο χρόνο.

Ζήτησε πατριωτισμό και ενότητα

Ζητώ από τον ελληνικό λαό πατριωτισμό, εθνική ενότητα και εμπιστοσύνη, ήταν τα πρώτα λόγια του Αντώνη Σαμαρά μετά την ορκωμοσία του στο Προεδρικό Μέγαρο. Με τη βοήθεια του Θεού θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να βγούμε μια ώρα αρχύτερα από την κρίση, συμπλήρωσε.

Πρόσθεσε ότι την Πέμπτη θα ζητήσει από τους υπουργούς του σκληρή δουλειά για να δώσουμε χειροπιαστή ελπίδα στον ελληνικό λαό.


Διαβάστε Περισσότερα » "Ορκίστηκε νέος πρωθυπουργός της χώρας ο Αντώνης Σαμαράς"

Καθηγητής Ποινικού Δικαίου: Νόμιμη η άμυνα εναντίον ληστών με κάθε μέσο!

Συντάραξε την κοινή γνώμη ο νεαρός φοιτητής ο οποίος πριν από λίγες ημέρες πυροβόλησε με κυνηγετικό όπλο και σκότωσε ένανΑλβανό ληστή που μπήκε στο σπίτι όπου ζούσε με τους γονείςτου κρατώντας ένα μαχαίρι για να του ληστέψει.

Και τι δεν γράφτηκε για το περιστατικό αυτό! Οτι μέσα στον ίδιοχρόνο είχαν ξαναμπεί ληστές άλλες δύο φορές και ότι ο νεαρός ζούσε με τον φόβο μια νέας επίθεσης. Οτι δεν ήταν κανένα παλιόπαιδο, αλλά ένα καλό και ευγενικό παιδί, φοιτητής τηςΚτηνιατρικής. Οτι είδε τον ληστή να απειλεί την μητέρα του με το μαχαίρι που κρατούσε. Οτι... σκόνταψε κι έπεσε, με αποτέλεσμα να εκπυρσοκροτήσει το όπλο κ.ο.κ.

Νομίζω ότι τα παραπάνω είναι τελείως περιττά, διότι το περιστατικό δικαιούται της ίδιας νομικής- ποινικής μεταχείρισης, ακόμα κι αν ο ληστής είχε ξαναμπεί στο σπίτι όχι δύο, αλλά δέκα φορές, αν ο νεαρός δεν ήταν «ευγενικός φοιτητής», αλλά 60χρονος αργόσχολος, ακόμα κι αν δεν είχε«σκοντάψει», αλλά με τον απολύτως δικαιολογημένο τρόμο ότι κινδυνεύει η ζωή του και η ζωή των γονιών του από τον οπλισμένο ληστή, πυροβόλησε με κυνηγετική καραμπίνα τον οπλισμένο με φονικό όπλο εισβολέα και μάλιστα ηθελημένα. Εναν εντελώ άγνωστό του εγκληματία, αγνώστου βαθμού αγριότητας, γνωρίζοντας μόνο το πλήθος πρόσφατων περιστατικών, κατά τα οποία ληστές σκότωσαν αθώους ανθρώπους, εισβάλοντας στασπίτια τους, για να τους αφαιρέσουν λίγα ευρώ.

Ειδικότερα: κατά το ισχύον ποινικό δίκαιο (άρθρο 22 Ποινικού Κώδικα), αποκλείεται ο άδικος χαρακτήρας της πράξης, ακόμα καιτης ανθρωποκτονίας από πρόθεση, σε περίπτωση που συντρέχει άμυνα, δηλαδή «αναγκαία προσβολή του επιτιθέμενου, στην οποία προβαίνει το άτομο για να υπερασπιστεί τον εαυτό του ή άλλον από παρούσα και άδικη επίθεση εναντίον τους».

Η νομική βάση της άμυνας, ως λόγου που αποκλείει τον άδικοχαρακτήρα της πράξης, είναι η τήρηση της «Αρχής τηςδιαφύλαξης του επικρατέστερου εννόμου αγαθού».
Ο αμυνόμενος τίθεται χωρίς να φταίει ο ίδιος σε τίποτα προ του διλήμματος να προσβάλει έννομο αγαθό του αδίκωςεπιτιθέμενου ή να ανεχθεί την προσβολή του δικού του έννομου αγαθού, που μπορεί και να είναι το αγαθό της ζωήςτου, από τον αδίκως επιτιθέμενο. Λαμβανομένου δε υπόψη ότι το έννομο αγαθό που κινδυνεύει είναι η ίδια η ζωή του αμυνόμενου και αυτή των οικείων του, η απάντηση στο ερώτημα, αν το αγαθό της ζωής του επιτιθέμενου ληστή είναι επικρατέστερο των εννόμων αγαθών του αμυνόμενου, είναι στην περίπτωσή μαςκαταφανώς αρνητική.

Δυστυχώς τίποτα απολύτως δεν μπορεί να καθησυχάσει τον αμυνόμενο, ότι ο επιτιθέμενος άγνωστος ληστής έχει την αγαθή πρόθεση να... σεβαστεί τη ζωή των ανθρώπων στο σπίτι των οποίων εισβάλλει τη νύχτα, οπλισμένος με φονικό όπλο. Η σκνή εξελίσσεται στιγμιαία και κάθε αστυνομικήπαρέμβαση είναι αδιανόητη. Η στάθμιση από τον αμυνόμενο των αγαθών που συγκρούονται και η αναγκαία προσβολή των αγαθών του επιτιθέμενου ληστή, για την εξουδετέρωση της επίθεσής του,είναι σχεδόν ταυτόχρονες.

Είναι απολύτως σαφής η βούληση του νόμου υπέρ του δεχόμενου την άδικη επίθεση αμυνόμενου. Τούτο συνάγεται από τον Ποινικό Κώδικα (παρ. 23), σύμφωνα με τον οποίο «ακόμα και σεπεριπτώσεις υπέρβασης των ορίων της άμυνας μένει ατιμώρητος και δεν του καταλογίζεται η υπέρβαση», αν ο αμυνόμενος «ενήργησε με αυτόν τον τρόπο εξαιτίας του φόβουή της ταραχής που του προκάλεσε η επίθεση». Υπάρχει νομικήδιαφορά στην εκτίμηση των δύο συμπεριφορών, αλλά και η πρώτηκαι η δεύτερη οδηγούν στο ατιμώρητο.

Δεν νομίζω ότι υπάρχει ο άνθρωπος που δεν θα καταλαμβάνετο από τρόμο, ξυπνώντας βίαια και βλέποντας έναν οπλισμένο(συνήθως με καλάσνικοφ) άγνωστο να απειλεί την ζωή του.
Αν, λοιπόν, συμπίπτει ο αφυπνισθείς να είναι και οπλισμένος,τότε τα πράγματα δεν έχουν πολλές πιθανότητες να τελειώσουν...χριστιανικά.

Του Αλέξανδρου Κατσαντώνη (δικηγόρου και καθηγητή Ποινικού Δικαίου) από το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ
Διαβάστε Περισσότερα » "Καθηγητής Ποινικού Δικαίου: Νόμιμη η άμυνα εναντίον ληστών με κάθε μέσο!"

Διοικητής στρατοπέδου απαγόρευσε στους φαντάρους να τραγουδούν το "Μακεδονία ξακουστή..."

Ένα πρωτοφανές περιστατικό σημειώθηκε πριν από λίγες ημέρες σε στρατόπεδο της Βόρειας Ελλάδας. Ο διοικητής του στρατοπέδου απαγόρευσε σε φαντάρους να τραγουδούν το «Μακεδονία ξακουστή…».

Το συμβάν

Στο πλαίσιο της εκπαίδευσής τους και εν όψει της ορκωμοσίας τους οι φαντάροι της 162ης Αυτοκινούμενης Μοίρας Βαρέως Πυροβολικού στα Γιαννιτσά παρήλαυναν με την εποπτεία του αρμόδιου λοχία. Λίγα λεπτά πριν ολοκληρωθεί η εκπαίδευση, ο λοχίας παρότρυνε τους φαντάρους να τραγουδήσουν το «Μακεδονία ξακουστή…», το τραγούδι που υμνεί την ελληνικότητα της Μακεδονίας. Οι φωνές των νεοσύλλεκτων έφτασαν μέχρι το διοικητήριο. Μέσα σε λίγα λεπτά στο σημείο της εκπαίδευσης έφτασε τρέχοντας ο διοικητής της Μοίρας. Σφύριξε τρεις φορές από μακριά, όμως οι φαντάροι τον αγνόησαν. Πλησίασε πιο κοντά και φώναξε «σταματήστε». Στη συνέχεια κάλεσε κοντά του τον λοχία και του είπε ότι υπάρχει διαταγή η οποία έχει απαγορεύσει το συγκεκριμένο τραγούδι. Η πράξη του διοικητή δυσαρέστησε τους φαντάρους, οι οποίοι εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους στους αξιωματικούς της Μοίρας.

Φ. Φραγκούλης: Η οδηγία του ΓΕΣ λέει το αντίθετο

Κατηγορηματικά αντίθετος με την πράξη του διοικητή της 162ης Μοίρας εμφανίστηκε σε δηλώσεις του στο thestival.gr ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Φράγκος Φραγκούλης. «Υπάρχει οδηγία που καλεί όλες τις μπάντες των ενόπλων δυνάμεων να παίζουν το συγκεκριμένο τραγούδι στις παρελάσεις. Θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για να διαπιστωθεί κάτω από ποιες συνθήκες ο εν λόγω διοικητής διέκοψε το τραγούδι» δήλωσε ο κ. Φραγκούλης.

thestival.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Διοικητής στρατοπέδου απαγόρευσε στους φαντάρους να τραγουδούν το "Μακεδονία ξακουστή...""

Εφραίμ:«Και τώρα ποιος ξεπλένει τους συκοφάντες;»

Μετά την αποφυλάκισή ο ηγούμενος Εφραίμ μίλησε για πρώτη φορά στην εφημερίδα «Ελεύθερη Ώρα».

«Κατά το 80% έχουν φύγει οι κατηγορίες. Το άλλο 20%, θα φανεί και γι’ αυτές η συκοφαντία και η προχειρότητα των πληροφοριών και των εκτιμήσεων» απάντησε ο Εφραίμ. Και σημείωσε ότι: «Ο Θεός βοήθησε και η Παναγία, να λάμψει η αλήθεια. Μας αδίκησαν, μας συκοφάντησαν, μας ταλαιπώρησαν. Αλλά δεν πειράζει. Πιστεύαμε ότι θα λάμψει η αλήθεια. Θα μας βοηθήσει η Παναγία»…

Στο ερώτημα αν ταλαιπωρήθηκε, εκείνος απαντά: «Εκείνο που μας πείραξε ήταν οι συκοφαντίες… Μάλιστα έφθασε και ο δικαστής που ενεπλάκη στην όλη υπόθεση να βγάλει βιβλίο εναντίων μας. Θα είδατε τι λέει. Δεν του κρατάμε κακία αλλά είμαστε υποχρεωμένοι να αμυνθούμε για την ιστορία του μοναστηριού. Θα προσφύγουμε στην Δικαιοσύνη.

Δεν επιδιώξαμε ούτε δημοσιότητες, ούτε άλλες βοήθειες. Κάναμε πάντα αυτό που αποφασίσαμε να υπηρετήσουμε. Και το κάναμε και το κάνουμε με ευθύνη και πίστη στον μοναχισμό και την αποστολή μας. Δεν θέλω τώρα να πω περισσότερα. Ευχαριστούμε τον Θεό που έδωσε την αλήθεια».

newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Εφραίμ:«Και τώρα ποιος ξεπλένει τους συκοφάντες;»"

ΟΑΕΔ: Εργασία για 5.000 άνεργους πτυχιούχους έως 35 ετών

Ευκαιρία να εργαστούν σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα θα έχουν 5.000 άνεργοι πτυχιούχοι έως 35 ετών, που θα ενταχθούν στο νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ.

Ηδη η υποβολή αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα ξεκίνησε από την Τετάρτη 6 Ιουνίου και αφορά πτυχιούχους ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα.

Οι υποψήφιοι πρέπει να είναι κάτοχοι πρώτου πτυχίου ή μεταπτυχιακού ή διδακτορικού ή ισότιμου τίτλου σχολών της αλλοδαπής και να αντιμετωπίζουν δυσκολίες ένταξης στην αγορά εργασίας ή να διανύουν μεγάλα χρονικά διαστήματα σε δουλειές περιστασιακές και υποαμειβόμενες.

Οι επιχειρήσεις που θα προσλάβουν τους ανέργους θα επιχορηγηθούν για 24 μήνες με τη δέσμευση ότι θα διατηρήσουν τις θέσεις εργασίας τους για 27 μήνες.

Η επιχορήγηση ανέρχεται στο ποσό των 20 ευρώ για κάθε ημέρα πλήρους απασχόλησης για ανέργους έως 24 ετών και 25 ευρώ/ ημέρα για ανέργους άνω των 24 ετών.

Δικαιούχοι – Επιχειρήσεις

Δικαιούχοι είναι όλες οι ιδιωτικές επιχειρήσεις και γενικά οι εργοδότες του ιδιωτικού τομέα, που ασκούν οικονομική δραστηριότητα. Για να υπαχθεί μια επιχείρηση στο πρόγραμμα, δεν θα πρέπει να έχει προβεί, κατά τη διάρκεια του τριμήνου πριν από την αίτηση υπαγωγής στο πρόγραμμα, σε μείωση προσωπικού.

Ως μείωση προσωπικού θεωρείται η καταγγελία της σύμβασης εργασίας, όπως επίσης και η εθελουσία έξοδος που γίνεται με πρωτοβουλία του εργοδότη, μέσω προγραμμάτων παροχής οικονομικών κυρίως κινήτρων εθελουσίας εξόδου.

Σε αυτές τις περιπτώσεις, η επιχείρηση θα πρέπει να έχει προβεί σε αντικατάσταση του μισθωτού έως την ημερομηνία υποβολής της αίτησης συμμετοχής στο πρόγραμμα.

Στο πρόγραμμα δεν υπάγονται:

Ολες οι επιχειρήσεις που διέπονται, όσον αφορά στην πρόσληψη του προσωπικού τους, από τις διατάξεις του ν. 2190/94 (ΦΕΚ 28/Α/03.03.1994) και του ν. 3812 (ΦΕΚ 234/Α/28.12.2009).

Τα νυχτερινά κέντρα

Οι επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών καθαριότητας και φύλαξης.

Οι εποχικές επιχειρήσεις για το εποχικό προσωπικό τους.

Οι έμμεσοι εργοδότες

Οι επιχειρήσεις για τους εργαζομένους τους που απασχολούνται από την 22η ώρα βραδινή (έναρξη ωραρίου) έως και την 6η πρωινή (λήξη ωραρίου).

Ατομικές επιχειρήσεις για άτομα που είναι σύζυγοι ή συνδέονται με α’ βαθμού συγγένεια εξ αίματος ή εξ αγχιστείας με τον επιχειρηματία.

Οι Ο.Ε., Ε.Ε., Α.Ε., και Ε.Π.Ε. για τους ομόρρυθμους εταίρους στις Ο.Ε. και Ε.Ε., για τα μέλη του Δ.Σ. στις Α.Ε., για τους εταίρους στις Ε.Π.Ε.,

Οι συνεταιρισμοί για τα μέλη τους.

Οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα της αλιείας (από την πρωτογενή αλιεία και την υδατοκαλλιέργεια έως την τελική διάθεση και εμπορία των προϊόντων της στην αγορά π.χ. ιχθυοπωλεία), στον τομέα του άνθρακα (π.χ. εταιρείες εξόρυξης, ορυχεία), στην πρωτογενή παραγωγή γεωργικών προϊόντων (φυτικών και ζωικών), οι επιχειρήσεις που ασχολούνται με τη μεταπώληση σε μεταπράτες ή εμπόρους και η επιχορήγηση μετακυλύει στους παραγωγούς, άμεσα ή έμμεσα [οι δραστηριότητες στη γεωργική εκμετάλλευση (φυτικό και ζωικό κεφάλαιο), οι οποίες είναι απαραίτητες προκειμένου να προετοιμασθεί το προϊόν για την πρώτη πώληση (π.χ. συγκομιδή, κοπή και αλώνισμα των σιτηρών, συσκευασία των αβγών)].

Οταν το αντικείμενο εργασιών μίας επιχείρησης είναι σύνθετο και το ένα από τα αντικείμενα εξαιρείται του προγράμματος.

επιχειρήσεις εις βάρος των οποίων εκκρεμεί ανάκτηση προηγούμενων κρατικών ενισχύσεων

Οι επιχειρήσεις που χαρακτηρίζονται ως προβληματικές.

Κατανομή θέσεων ανά Περιφέρεια

Η κατανομή του έργου σε περιφερειακό επίπεδο ορίζεται ως εξής:

Αξονας Προτεραιότητας για τις οκτώ κύριες Περιφέρειες (Κρήτη, Ιόνια Νησιά, Β. Αιγαίο, Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, Ηπειρος, Θεσσαλία, Δυτική Ελλάδα και Πελοπόννησος): ποσό 41.328.000 ευρώ για τη δημιουργία 2.753 θέσεων εργασίας.

Αξονας Προτεραιότητας για τις τρεις Περιφέρειες (Αττική, Κεντρική και Δυτική Μακεδονία): ποσό 31.390.000 ευρώ και δημιουργία 2.092 θέσεων εργασία

Αξονας Προτεραιότητας σε Νότιο Αιγαίο και Στερεά Ελλάδα: ποσό 2.282.000 ευρώ και δημιουργία 155 θέσεων εργασίας.

Η μέγιστη συνολική δαπάνη θα ανέλθει συνολικά στο ποσό των 75.000.000 ευρώ.

Αιτήσεις

Οι αιτήσεις υποβάλλονται στο ειδικό πεδίο του διαδικτυακού τόπου του ΟΑΕΔ στη διεύθυνση www.oaed.gr (όπου επίσης περιγράφονται αναλυτικά τα απαιτούμενα δικαιολογητικά) και την αποστέλλουν μέσω του συστήματος ηλεκτρονικών αιτήσεων http//ait.oaed.gr/ στο ΚΠΑ2 στην αρμοδιότητα του οποίου υπάγεται η έδρα της επιχείρησης.

Ποιοι έχουν δικαίωμα συμμετοχής

Τα ωφελούμενα άτομα που θα προσληφθούν από τις επιχειρήσεις που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα πρέπει:

Να έχουν την ιδιότητα του ανέργου και να διαθέτουν δελτίο ανεργίας σε ισχύ ή βεβαίωση συμμετοχής στο πρόγραμμα (από την αρμόδια Υπηρεσία του Ο.Α.Ε.Δ.) που θα προκύπτει από το ειδικό μητρώο για τις ανάγκες του προγράμματος (πτυχιούχοι οι οποίοι ασφαλίζονται σε οικεία ασφαλιστικά ταμεία πλην ΙΚΑ, κάτοχοι άδειας άσκησης επαγγέλματος όπου απαιτείται, -Γιατροί, Μηχανικοί, Φαρμακοποιοί κλπ.).

Να είναι Ελληνες πολίτες ή πολίτες άλλου κράτους μέλους της ΕΕ ή να είναι ομογενείς που έχουν δικαίωμα διαμονής και απασχόλησης στη χώρα μας.

Να είναι πτυχιούχοι σχολών της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων πανεπιστημιακού ή τεχνολογικού τομέα), έως και 35 ετών (να διανύουν δηλαδή έως και το 35ο έτος της ηλικίας τους).

Οι πτυχιούχοι σχολών της αλλοδαπής να διαθέτουν βεβαίωση ισοτιμίας και αντιστοιχίας, όπου απαιτείται, από το ΔΟΑΤΑΠ.

Οι πτυχιούχοι χωρών της Ευρωπαϊκής Ενωσης να διαθέτουν: βεβαίωση ισοτιμίας και αντιστοιχίας, όπου απαιτείται, από το ΔΟΑΤΑΠ στην περίπτωση που δεν υπάρχει άδεια άσκησης επαγγέλματος από τη χώρα προέλευσης του πτυχίου, βεβαίωση αναγνώρισης των επαγγελματικών προσόντων στην περίπτωση που υπάρχει άδεια άσκησης επαγγέλματος από τη χώρα προέλευσης του πτυχίου, σύμφωνα με το Π.Δ. 38 (ΦΕΚ 78/Α΄/25-5-2010) και γενικότερα σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

Προϋποθέσεις

Δεν είναι δυνατή η υπαγωγή στο πρόγραμμα:

Για τα άτομα που κατά το τελευταίο 12μηνο, πριν από την ημερομηνία υπαγωγής τους στο πρόγραμμα, είχαν απασχοληθεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο στην ίδια επιχείρηση ή σε συνδεδεμένες επιχειρήσεις ή σε επιχειρήσεις που μεταβιβάστηκαν ή αλλάζουν νομική μορφή ή διαλύονται και επαναλειτουργούν στον ίδιο ή σε άλλο χώρο με το αυτό αντικείμενο δραστηριότητας.

Για τα άτομα που απασχολούνταν στον ίδιο χώρο σε άλλο εργοδότη με όμοια δραστηριότητα.

Για άτομα που τοποθετούνται αναγκαστικά με τις διατάξεις του Ν. 2643/98.

Για άτομα που θα προσληφθούν για την κάλυψη συμβατικών υποχρεώσεων της επιχείρησης όπως της δημιουργίας θέσεων εργασίας από επενδυτικά σχέδια που εντάσσονται σε άλλο καθεστώς ενίσχυσης, που αφορά σε μισθολογικό και μη μισθολογικό κόστος των προσληφθέντων.

Για άτομα που θα απασχοληθούν με μίσθωση – σύμβαση έργου ή έμμισθη εντολή.

Tα άτομα για τα οποία δικαιούται να επιχορηγηθεί η επιχείρηση υποδεικνύονται από την Υπηρεσία του ΟΑΕΔ.

Η ενίσχυση που θα λάβει μια επιχείρηση χορηγείται βάσει του Κανονισμού της Επιτροπής για τις ενισχύσεις ήσσονος σημασίας (de minimis) και δεν πρέπει να υπερβαίνει το ποσό των 200.000 ευρώ σε οποιαδήποτε περίοδο τριών οικονομικών ετών.

newsbomb.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "ΟΑΕΔ: Εργασία για 5.000 άνεργους πτυχιούχους έως 35 ετών"

Ο ΙΣΑ έστειλε αναφορά στον ΟΗΕ

Για την αδυναμία πρόσβασης των Ελλήνων ασθενών στα φάρμακά τους, «που λαμβάνει πλέον τη διάσταση ανθρωπιστικής κρίσης», ενημέρωσε ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ) τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ).

Ο ΙΣΑ έστειλε αναφορά στον ΟΗΕ στην οποία τονίζει ότι «χιλιάδες Έλληνες ασθενείς βρίσκονται σε δραματική κατάσταση, με την αδυναμία των νοσοκομείων να καλύψουν τη φαρμακευτική τους περίθαλψη και τα φαρμακεία, λόγω στάσης πληρωμών από τους Ασφαλιστικούς Φορείς, να αδυνατούν να χορηγήσουν πλέον φάρμακα στους ασφαλισμένους».

Σημειώνει ότι «μία κρίση χρέους μετατράπηκε αίφνης σε μία ανθρωπιστική κρίση, που δεν μπορεί και δεν πρέπει να αφήσει κανέναν αδιάφορο, αλλά και δεν θα πρέπει να επισφραγιστεί με την απώλεια ανθρώπινων ζωών» και προσθέτει ότι «οι αναποτελεσματικοί χειρισμοί των υπευθύνων, η έλλειψη πρόνοιας σε τοπικό, αλλά και η αδυναμία κατανόησης του προβλήματος σε ευρωπαϊκό επίπεδο στον ευαίσθητο τομέα της φαρμακευτικής περίθαλψης, κινδυνεύουν πλέον να στοιχήσουν ανθρώπινες ζωές».

Με την πρωτοβουλία αυτή ο ΙΣΑ επισήμανε στον ΟΗΕ ότι επιβάλλεται να γίνει πράξη η Ευρώπη των Λαών και η Ευρωπαϊκή Χάρτα Υγείας, ώστε κάθε Ευρωπαίος πολίτης να έχει εξασφαλισμένη την ισότιμη πρόσβαση σε ένα στοιχειώδες επίπεδο ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και τούτο ανεξαρτήτως οικονομικής κατάστασης, ανέφερε ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης, ζητώντας την παρέμβαση του ΟΗΕ «για να αποτραπεί η περαιτέρω όξυνση της ανθρωπιστικής κρίσης που μαστίζει τη χώρα».

Διαβάστε Περισσότερα » "Ο ΙΣΑ έστειλε αναφορά στον ΟΗΕ"

Στο πλευρό της ελληνικής μειονότητας Ίμβρου και Τενέδου η ΕΕ

Η Τουρκία, ως χώρα που διαπραγματεύεται την ένταξή της στην ΕΕ πρέπει να εγγυηθεί στην πράξη ίσα δικαιώματα και ελευθερίες για τα μέλη της ελληνικής μειονότητας της Ίμβρου και της Τενέδου. Αυτό προκύπτει από την απάντηση του κ. Füle, αρμόδιου Ευρωπαίου Επιτρόπου για τα θέματα διεύρυνσης και της ευρωπαίκής πολιτικής Γειτονίας σε κοινοβουλευτική ερώτηση της επικεφαλής των ευρωβουλευτών της ΝΔ, κας Μαριέττας Γιαννάκου, σχετικά με τις διακρίσεις σε βάρος των Ελληνορθόδοξων πολιτών που επιθυμούν να αποκτήσουν ακίνητα στην Ίμβρο και την Τένεδο.

Επισημαίνεται, ότι στην ερώτησή της η επικεφαλής των ευρωβουλευτών της ΝΔ είχε ζητήσει από τα αρμόδια ευρωπαϊκά όργανα να πάρουν σαφή θέση για τις παραβιάσεις θεμελιωδών δικαιωμάτων της ελληνικής μειονότητας στις δύο νήσους, μετά την δημοσιοποίηση της απόφασης του τουρκικού Συμβουλίου Επικρατείας, η οποία ακύρωνε πράξη του κτηματολογίου της Ίμβρου, με την οποία μεταβιβάστηκε σε μέλος της ελληνικής μειονότητας τίτλος ιδιοκτησίας στην Ίμβρο.

Στην απάντησή του ο κ. Füle δήλωσε ενήμερος του θέματος και δεσμεύθηκε ότι θα το παρακολουθήσει εκ του σύνεγγυς σε συνεργασία με τις τουρκικές αρχές. Συμφωνα με την Επιτροπή, «Η Τουρκία, ως χώρα που διαπραγματεύεται την ένταξή της στην ΕΕ πρέπει να εγγυηθεί στην πράξη ίσα δικαιώματα και ελευθερίες για όλους τους πολίτες της ανεξάρτητα από τη γλώσσα, τη φυλή, το χρώμα, το φύλο, τις πολιτικές απόψεις, τα φιλοσοφικά πιστεύω, τη θρησκεία και τη σέκτα ή οποιαδήποτε άλλη σχετική προκατάληψη».

Παράλληλα, ο Ευρωπαίος Επίτροπος αναφέρει κατηγορηματικά ότι τα δικαιώματα ιδιοκτησίας των μελών της ελληνικής μειονότητας στην Ίμβρο και την Τένεδο κατοχυρώνονται σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και τη νομολογία του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Σε δηλώσεις της, η επικεφαλής των ευρωβουλευτών της ΝΔ κα Μαριέττα Γιαννάκου τόνισε τα εξής: «Είναι αδιαμφισβήτητο ότι η απόφαση του τουρκικού Συμβουλίου Επικρατείας έρχεται σε πλήρη αντίθεση, τόσο με τις προβλέψεις της Συνθήκης της Λωζάννης, όσο και με ψηφίσματα της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, τα οποία κάνουν ιδιαίτερη μνεία στα δικαιώματα της ελληνικής μειονότητας και στη διατήρηση του διπολιτισμικού χαρακτήρα των νησιών Ίμβρου και Τενέδου. Η απάντηση του κ. Füle σαφέστατα κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση, δικαιώνοντας ουσιαστικά τις ελληνικές θέσεις. Παρόλα αυτά, οφείλω να επισημάνω ότι πέραν της καταδίκης των αποφάσεων των τουρκικών αρχών, αναμένω συγκεκριμένες ενέργειες από πλευράς Ευρωπαϊκής Επιτροπής, προκειμένου να σταματήσουν το συντομότερο δυνατό αυτές οι απαράδεκτες διακρίσεις σε βάρος των μελών της ελληνικής μειονότητας στην Ίμβρο και την Τένεδο».

newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Στο πλευρό της ελληνικής μειονότητας Ίμβρου και Τενέδου η ΕΕ"

Αίτημα οπλοφορίας από Κασιδιάρη, Καιάδα και Ηλιόπουλο

Το κατώφλι της ΓΑΔΑ πέρασαν το πρωί της Τρίτης, οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης, Γιώργος Γερμενή, γνωστός ως "Καιάδας"), και Παναγιώτης Ηλιόπουλος. Ο πρώτος προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία της αίτησης του για οπλοφορία που είχε καταθέσει μετά τις εκλογές της 6ης Μαΐου και οι υπόλοιποι δύο, προκειμένου να υποβάλλουν παρόμοιο αίτημα, όπως δικαιούνται λόγω ιδιότητας εκ του νόμου.

«Οι βουλευτές του κόμματος μας, κάνουν τη χρήση ενός δικαιώματος που εκ του νόμου έχουν άπαντες οι βουλευτές του ελληνικού Κοινοβουλίου», σχολίασε στο protothema.gr μέλος της Χρυσής Αυγής, εκφράζοντας την απορία του για την «έκταση» που έλαβε η κίνηση των τριών βουλευτών του κόμματος.

Διαβάστε Περισσότερα » "Αίτημα οπλοφορίας από Κασιδιάρη, Καιάδα και Ηλιόπουλο"

«Δεν είμαστε ξαδέρφες, δεν παίζαμε στην ίδια παραλία» λέει η Κανέλλη για την Ζαρούλια

«Δεν είμαστε ξαδέρφες και δεν παίζαμε στην ίδια παραλία με τα κουβαδάκια μας» είναι η απάντηση της Λιάνας Κανέλλη στην Ελένη Ζαρούλια, σύζυγο του αρχηγού της Χρυσής Αυγής Νίκου ΜιχαλολΙάκου, πως είναι μακρινή συγγενής με την βουλευτή του ΚΚΕ.

Μιλώντας την Τρίτη στην εκπομπή «Πρωινή Ενημέρωση» του MEGA η Λιάνα Κανέλλη, διέψευσε κατηγορηματικά τα όσα ισχυρίστηκε η Ελένη Ζαρούλια, σε ραδιοφωνικό σταθμό του Ιονίου, για την συγγενική της σχέση με την ίδια. «Η δημοκρατία δε χωράει αστειάκια ότι είμαι συγγενής με την κυρία Μιχαλολιάκου και παίζαμε μαζί στην ίδια παραλία με το ίδιο κουβαδάκι. Σας μιλώ για αήθειες και κακοήθειες» σχολίασε η βουλευτής του ΚΚΕ, που επανέλαβε τις κατηγορίες της κατά της Χρυσή Αυγής, επισημαίνοντας πως το ακροδεξιό κόμμα μπήκε πλέον νόμιμα στη Βουλή και «θα δέρνει» τους πάντες.

Το συμπέρασμα δημοσκόπου, πως το περιβόητο χαστούκι του Ηλία Κασιδιάρη προς την ίδια ωφέλησε εκλογικά την Χρυσή Αυγή, επισημαίνοντας πως ο κόσμος έκανε λόγο για «χαστούκι στο πολιτικό σύστημα» εξόργισε την Λιάνα Κανέλλη, που δήλωσε : «Είναι πολύ αυθαίρετη και αθωωτική η ερμηνεία ότι η κίνηση είναι συμβολική, δηλαδή χαστούκι στο πολιτικό κατεστημένο, και ότι στο πρόσωπό μου συνολικά καταδικάστηκε το πολιτικό σύστημα. Θεωρώ την ερμηνεία πολιτικά επικίνδυνη που αθωώνει τον φασισμό. Σας προδιαγράφω ότι από ‘δω και μπρος αυτά που θα δούμε από την Κόπρο του Χρυσαυγείου δε θα είναι απλά και συζητήσιμα. Θα είμαστε, όμως, έτοιμοι» κατέληξε η βουλευτής του ΚΚΕ.

protothema.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "«Δεν είμαστε ξαδέρφες, δεν παίζαμε στην ίδια παραλία» λέει η Κανέλλη για την Ζαρούλια"

Καμπουράκη, Οικονομέα «είστε βλάκες»

Ο Μ. Τζαλαζίδης που πήρε μια ψήφο αποκάλυψε πως ούτε ο ίδιος ψήφισε τον εαυτό του

Πήρε μόνο μία ψήφος στις εκλογές της περασμένης Κυριακής. Και δεν ήταν εκείνος που ψήφισε το κόμμα του…

Ο λόγος για τον Μιλτιάδη Τζαλαζίδη, ο οποίος είναι ο πρόεδρος του κόμματος με το μεγαλύτερο όνομα: Ανεξάρτητη Ανανεωτική Αριστερά, Ανανεωτική Δεξιά, Ανανεωτικό ΠΑΣΟΚ, Ανανεωτική Νέα Δημοκρατία, Όχι στον Πόλεμο, Κόμμα Επιχείρηση Χαρίζω Οικόπεδα, Χαρίζω Χρέη, Σώζω Ζωές, Παναγροτικό Εργατικό Κίνημα Ελλάδος (ΠΑ.Ε.Κ.Ε.).

Ο 83χρονος έχει κατέβει 9 φορές σε εκλογές αλλά δεν έχει εκλεγεί ποτέ. Στις εκλογές της 6ης Μαΐου συγκέντρωσε 299 ψήφους ενώ στις 17 Ιουνίου πήρε μόνο μία.

Δημήτρης Καμπουράκης και Γιώργος Οικονομέας τον έβγαλαν στον αέρα και εκείνος άρχισε να τα βάζει με όλους και με όλα. Αποκάλεσε τον έναν και μοναδικό ψηφοφόρο του «Ιούδα Ισκαριώτη» ενώ έριξε τα… βέλη του και κατά των παρουσιαστών της εκπομπής για τους οποίους είπε χαρακτηριστικά: «Είστε βλάκες»!

«Κι εμείς το λέμε ότι είμαστε βλάκες!», απάντησε γελώντας ο Γιώργος Οικονομέας και στο τέλος παραδέχτηκε «Εμείς τα μπινελίκια τα ευχαριστηθήκαμε»...

Ο Μιλτιάδης Τζαλαζίδης πάντως δεν έμεινε στις… προσβολές. Ανέφερε κιόλας ότι θα ζητήσει από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να προχωρήσει σε τρίτες εκλογές…



newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Καμπουράκη, Οικονομέα «είστε βλάκες»"

Μειωμένο ωράριο εργασίας δικαιούνται εργαζόμενοι στο Δημόσιο που έχουν σύζυγο με αναπηρία 100%

Σύμφωνα με γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους δύναται να τύχει εφαρμογής μειωμένο κατά 1 ώρα την ημέρα ωράριο εργασίας, χωρίς ανάλογη περικοπή των αποδοχών, σε περιπτώσεις υπαλλήλων, τακτικών ή με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, του Δημοσίου, των Ν.Π.Δ.Δ. και των Ο.Τ.Α., οι οποίοι έχουν σύζυγο με αναπηρία 100% τον οποίο συντηρούν.

Διαβάστε Περισσότερα » "Μειωμένο ωράριο εργασίας δικαιούνται εργαζόμενοι στο Δημόσιο που έχουν σύζυγο με αναπηρία 100%"

Αστυνομικοί χρησιμοποίησαν σπρέι πιπεριού μέσα στο "Blue Star 2"!

Αποπνικτική ήταν η ατμόσφαιρα μέσα στο “Blue Star 2”, στο οποίο - σύμφωνα με πληροφορίες του cyclades24 - αστυνομικοί έριξαν σπρέι πιπεριού σε κρατούμενους που μετέφεραν φρουρούμενους στην Κω. Μάλιστα ο ένας κρατούμενος ήταν χρήστης ναρκωτικών και το στερητικό σύνδρομο τον έφερε σε αυτή την κατάσταση.Τον έπιασε κρίση και ήθελε να πέσει στην Θάλασσα. Το πλοίο κατευθύνόταν στο λιμάνι της Σύρου, ενώ όλοι οι επιβάτες είχαν βγει στους εξωτερικούς χώρους του πλοίου, καθώς ένοιωσαν έντονη δυσφορία.

Πρόκειται για 3 κρατούμενους που τους μετέφεραν με το πλοίο στην Κω. Όλα ξεκίνησαν όταν ο ένας από τους 3 κρατούμενους προσπάθησε να ξεφύγει για να πέσει στην θάλασσα, πετώντας ένα τραπέζι ,με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένας αστυνομικός στο χέρι και στο πρόσωπο. Η αντίδραση των αστυνομικών ήταν γρήγορη, ρίχνοντας σπρέι πιπεριού προκειμένου να αποτρέψουν τα χειρότερα. Το σπρέι μεταφέρθηκε μέσω του air condition στο εσωτερικό του πλοίου με αποτέλεσμα οι επιβάτες να βγουν έκτος του πλοίου με αναπνεύστηκα προβλήματα.

Βοήθεια έδωσαν και 2 αστυνομικοί που βρίσκονταν στο πλοίο (μάλλον πήγαιναν για διακοπές).Ο Πανικός μέσα στο πλοίο διήρκησε 15 λεπτά.

Το cyclades24 μπήκε μέσα στο πλοίο και σας παρουσιάζει φωτογραφίες από την είσοδο αστυνομίας και του Λιμενικού. Μάλιστα ο Λιμενάρχης ο Κ. Καραμήτσας δέχτηκε φραστική επίθεση από έναν κρατούμενο λέγοντας του ‘’Ποιος είσαι συ τι μας κοιτάζεις’’

Πρόταση έγινε από την Αστυνομία και το Λιμενικό, προς τον Διοικητή Μεταγωγών να κατέβουν στην Σύρο. Όμως κρίθηκε να συνεχίσουν στον προορισμό τους...



Διαβάστε Περισσότερα » "Αστυνομικοί χρησιμοποίησαν σπρέι πιπεριού μέσα στο "Blue Star 2"!"

Πλαφόν συντάξεων στα 2.400 ευρώ προτείνει το ΚΕΠΕ

"Μαχαίρι" σε προνόμια βουλευτών και "λουκέτο"στο κανάλι της Βουλής 

Στην τελική ευθεία έχει εισέλθει η ολοκλήρωση της έκθεσης του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ) για τις περικοπές δαπανών της περιόδου 2013 -2016.

Τα στελέχη του ΚΕΠΕ, σε συνεργασία με τριμελή επιτροπή του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, ολοκληρώνουν την επισκόπηση των δαπανών της γενικής κυβέρνησης για την περίοδο 2013 -2016, προκειμένου να την καταθέσουν στην επόμενη κυβέρνηση.

Η μελέτη θα αποτελέσει τον κορμό των δημοσιονομικών παρεμβάσεων του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013 -2016 και περιλαμβάνει περικοπές δαπανών ύψους 11,6 δισ. ευρώ.

Από τα 11,6 δισ. ευρώ των απαιτούμενων περικοπών για τη διετία 2013 -2014 τα 3,2 δισ. ευρώ θα προέλθουν από τα κοινωνικά προγράμματα, τα 2,1 δισ. ευρώ από την αναδιάρθρωση των διοικητικών δομών και τα 6,3 δισ. από κάθε είδους περικοπή δαπανών της γενικής κυβέρνησης. Οι κοινωνικές και μισθολογικές δαπάνες αποτελούν τα 3/4 των συνολικών δαπανών της γενικής κυβέρνησης και ως εκ τούτου θα περιληφθούν στις περικοπές. Αυτές, δε, οι δαπάνες είναι στο μικροσκόπιο του ΚΕΠΕ.

Μεταξύ άλλων, το ΚΕΠΕ προτείνει πλαφόν 2.400 ευρώ στο σύνολο των συντάξεων και περικοπές σε προνόμια βουλευτών.

Εάν καταργηθούν οι θέσεις συμβούλων των αιρετών, θα εξοικονομηθούν 130 εκατ. ευρώ, ενώ, εάν μειωθούν κατά 50% τα επιδόματα γραφείων και κατοικίας των βουλευτών και καταργηθούν οι αποζημιώσεις για συμμετοχή σε επιτροπές , το όφελος υπολογίζεται σε 6,5 εκατ. ευρώ.

Τέλος, το ΚΕΠΕ εκτιμά πως το κράτος μπορεί να εξοικονομήσει 6 εκατ. ευρώ, εάν κλείσει το κανάλι της Βουλής.

Διαβάστε Περισσότερα » "Πλαφόν συντάξεων στα 2.400 ευρώ προτείνει το ΚΕΠΕ"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news