facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

Άφαντος ο Κασιδιάρης μετά την επίθεση

Εξακολουθεί να αναζητείται, αρκετές ώρες μετά τον ξυλοδαρμό της Λιάνας Κανέλλη και την επίθεση κατά της Ρένας Δούρου σε ζωντανή μετάδοση ο εκπρόσωπος Τύπου της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης

Πληροφορίες του Alpha αναφέρουν ότι διεύθυνση που είχε δοθεί ως τόπος κατοικίας στις αρχές, δεν ισχύει ενώ οι αστυνομικές έρευνες δεν έχουν αποφέρει καρπούς. 

Σημειώνεται ότι το ένταλμα σύλληψης με τη διαδικασία του αυτοφώρου λήγει το πρωί του Σαββάτου και αν δεν έχει βρεθεί μέχρι τότε ίσως η δίκη του μεταφερθεί μετά τις εκλογές. 

Τη Δευτέρα ο κ. Κασιδιάρης πρέπει να παρουσιαστεί ενώπιον δικαστηρίου για άλλη υπόθεση κατά την οποία βαρύνεται με πράξεις κακουργηματικού χαρακτήρα.

Υπενθυμίζεται ότι είναι επίσης κατηγορούμενος σε υπόθεση επίθεσης και ληστείας σε βάρος καθηγητή πανεπιστημίου το 2007, στην Πολυτεχνειούπολη. 

Σε δηλώσεις του μετά τη φυγή του από το στούντιο του Αντέννα όπου διαδραματίστηκαν τα έκτροπα, ο κ. Κασιδιάρης ανέφερε ότι βρισκόταν σε αυτοάμυνα, πράγμα που εν ολίγοις υποστήριξε και η ίδια η Χρυσή Αυγή λέγοντας ότι ήταν η βουλευτής του ΚΚΕ που επιτέθηκε πρώτη στον νεαρό υποψήφιο βουλευτή.

Αμέσως μετά την επίθεση η προϊσταμένη της εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ελένη Ράικου, διέταξε τη σύλληψη του διευκρινίζοντας ότι ο κ. Κασιδιάρης δεν φέρει την ιδιότητα του βουλευτή, καθώς η Βουλή έχει διαλυθεί ενόψει εκλογών. 

Το αδίκημα που αφορά το γρονθοκόπημα σε βάρος της υποψήφιας βουλευτή του ΚΚΕ, προσδιορίζεται ως απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης, αδίκημα που διώκεται αυτεπάγγελτα.

Αντίθετα η αντίδραση του κ. Κασιδιάρη απέναντι στην υποψήφια βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτηρίζεται ως απρόκλητη έμπρακτη εξύβριση, αδίκημα που διώκεται μετά από μήνυση.

Μηνυτήρια αναφορά εναντίον Κασιδιάρη κατέθεσε η Ρένα Δούρου.



Το χρονικό της επίθεσης

Το περιστατικό σημειώθηκε την Πέμπτη στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, με πρωταγωνιστή τον βουλευτή και εκπρόσωπο Τύπου της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη. 

Όταν ανέβηκαν οι τόνοι κατά τη συζήτηση, ο κ. Κασιδιάρης άρχισε να εξαπολύει βρισιές τόσο προς τη βουλευτή του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη όσο και προς τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ρένα Δούρου. 

Απευθυνόμενος προς την κ. Κανέλλη, την αποκάλεσε "παλιοκουμούνι", ενώ αναφερόμενος στη κ. Δούρου της είπε "άντε βρε νούμερο που θα πάμε τη χώρα 500 χρόνια πίσω" και της πέταξε νερό. 

Ο κ. Κασιδιάρης σηκώθηκε και άρχισε να αποχωρεί, με την κ. Κανέλλη να τον απωθεί ελαφρώς με τις σελίδες μίας εφημερίδας. Στο σημείο αυτό ο υποψήφιος της Χρυσής Αυγής μετέτρεψε το στούντιο σε ρινγκ και άρχισε να γρονθοκοπεί την βουλευτή του ΚΚΕ, προκαλώντας σοκ στους πάντες.

Ο Γιώργος Παπαδάκης σηκώθηκε και προσπάθησε να προστατέψει τη βουλευτή του ΚΚΕ, ενώ ο τηλεοπτικός σταθμός έκοψε την εκπομπή στον αέρα. Αμέσως μετά ο κ. Κασιδιάρης έφυγε από το πλατό, χτυπώντας εργαζόμενους του σταθμού, όπως κατήγγειλε από αέρος ο παρουσιαστής της εκπομπής.

"Δεν πρόκειται να μας κάνει σαπούνι κανένας Χρυσαυγίτης, κανένας Κασιδιάρης. Να τον χαίρεται η μάνα που τον γέννησε" δήλωσε αργότερα η κ. Κανέλλη, έχοντας σημάδια στο πρόσωπο από τις γροθιές.

Και πρόσθεσε: "Αν δεν το κόψουμε το απόστημα μόνοι μας, μπροστά μας θα το βρούμε. Αυτοί που παρασύρθηκαν και τους ψήφισαν, να ξέρουν τι φίδι έβαλαν στον κόρφο τους".

Το περιστατικό καταδίκασαν τόσο η κ. Δούρου όσο και ο Προκόπης Παυλόπουλος, επίσης καλεσμένος της εκπομπής, ο οποίος έκανε λόγο για "τραγικό συμβάν που διασύρει τη χώρα διεθνώς".

Τι δήλωσε η Λ. Κανέλλη για την επίθεση που δέχθηκε 




Τι απαντά η Χρυσή Αυγή

Την ευθύνη στην Λιάνα Κανέλλη επιρρίπτει η Χρυσή Αυγή. Σε ανακοίνωση της, η Χ.Α. υποστηρίζει ότι "πρώτη σηκώθηκε και χειροδίκησε κατά του εκπροσώπου της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ Ηλία Κασσιδιάρη, η Λιάνα Κανέλλη κτυπώντας απρόκλητα τον στο πρόσωπο με ένα πακέτο εντύπων". 

Για πρόκληση από τη Λιάνα Κανέλλη έκανε λόγο ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής, καλώντας τους πολίτες να μελετήσουν καλύτερα το βίντεο της επίθεσης. "Πρώτη με χτύπησε η Λιάνα Κανέλλη και αμύνθηκα και γι’ αυτό θα μηνυθεί", υποστηρίζει ο Ηλίας Κασιδιάρης.

http://www.tsantiri.gr/wp-content/media/2012/06/LIANA3.jpg

Αντιδράσεις


Προσβολή για το δημοκρατικό αίσθημα του λαού, χαρακτηρίζει το περιστατικό με ανακοίνωσή της η Προεδρία της Δημοκρατίας.

Mε τον πιο κατηγορηματικό τρόπο καταδικάζει η κυβέρνηση. "Η επίθεση αυτή είναι επίθεση εναντίον κάθε δημοκρατικού πολίτη", τονίζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δ. Τσιόδρας

Την επίθεση καταδίκασε ο πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος σε τηλεφωνική επικοινωνία με τη ΓΓ της ΚΕ του κόμματος Αλέκα Παπαρήγα, προς την οποία, όπως ανακοινώθηκε από το γραφείο Τύπου του ΚΚΕ, εξέφρασε τη συμπαράστασή του. Τηλεφωνική επικοινωνία είχε και με τον Αλ. Τσίπρα.

"Η βία και η πρόκληση είναι φαινόμενα βαθιάς παρακμής", δήλωσε ο Α. Σαμαράς και πρόσθεσε: "Η επίθεση του Ηλία Κασιδιάρη στη Λιάνα Κανέλλη και τη Ρένα Δούρου, προδίδει και αποκρουστική ανανδρία".

"Η σημερινή επίθεση του εκπροσώπου τύπου της Χρυσής Αυγής κατά της Ρένας Δούρου και της Λιάνας Κανέλλη έδειξε σε δημόσια θέα αυτό που ήταν ευρέως γνωστό. Το πραγματικό πρόσωπο αυτής της εγκληματικής οργάνωσης", σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ

"Θέλει ο φασίστας να κρυφτεί και η... τηλεόραση δεν τον αφήνει. Απόλυτη, ασφυκτική απομόνωση των ναζί!", σχολίασε ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Παπαδημούλης.

Πρέπει να προστατέψουμε τους θεσμούς, την κοινωνική συνοχή και την εθνική μας ενότητα, δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευ. Βενιζέλος.



"Όποιοι εκκολάπτουν το αυγό του φιδιού, παίζουν με την Ελλάδα και τη δημοκρατία. Ο νεαρός αυτός "κύριος", εκπρόσωπος Τύπου της Χρυσής Αυγής απέδειξε σήμερα ότι είναι εκπρόσωπος μιας ομάδας νεοναζί που εκτός από ακροδεξιοί είναι άνανδροι και τραμπούκοι. Καλούμε τον πολιτικό, πνευματικό και δημοσιογραφικό κόσμο να καταδικάσει το περιστατικό. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στην κ. Κανέλλη και στην κ. Δούρου. Καλούμε τους πολίτες που ψήφισαν  τη Χρυσή Αυγή να το ξανασκεφτούν σοβαρά. Δηλώνουμε ότι σε καμία περίπτωση εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να συμμετέχει σε συζήτηση με εκπρόσωπο της Χρυσής Αυγής" δήλωσε η εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά.

"Δεν βρίσκω λόγια καταγγελίας και αγανάκτησης για τους άνανδρους τραμπούκους, τους αντικομμουνιστές, αυτήν την πολιτική αλητεία που εμφανίζεται ως προστάτης του ελληνικού λαού. Νομίζουν ότι θα τρομοκρατήσουν το ΚΚΕ με τέτοιες ενέργειες; Είναι βαθιά νυχτωμένοι", σχολίασε ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Μάκης Μαΐλλης.

"Οι νεοναζιστές αποκαλύφθηκαν και στον τηλεοπτικό χρόνο", σημείωσε παρεμβαίνοντας και ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος. Και πρόσθεσε: "Πρώτα πρέπει να αντιδράσουν εκείνοι που έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης για να μπουν στη βουλή οι μπράβοι ναζιστές".

"Μετά τις επιθέσεις στους μετανάστες, ήρθε η σειρά και των εκπροσώπων του ελληνικού λαού. Είναι ο δρόμος που ακολούθησαν τα τάγματα εφόδου του Χίτλερ. Η αυτονόητη σύλληψη του Κασιδιάρη δεν αρκεί. Πρόκειται για οργανωμένο σχέδιο της Χρυσής Αυγής", τονίζει η ΔΗΜΑΡ.

"Η βία δεν έχει θέση στη Δημοκρατία" δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής Βύρων Πολύδωρας, προειδοποιώντας, παράλληλα, ότι πρόκειται για "φασιστοειδή συμπεριφορά που πρέπει να εκλείψει οριστικά και τελεσίδικα".

"Ο υπόδικος Η. Κασιδιάρης με την επίθεσή του στις κυρίες Κανέλλη και Δούρου ανέδειξε με τον πιο έμπρακτο τρόπο την ιδεολογία που πρεσβεύει το κόμμα του και έβαλε στις οθόνες μας την πολιτική αλλά και τη σεξιστική βία από τα σκοτεινά σοκάκια των γειτονιών μας. Δεν είναι τυχαίο ότι επιλέγει ως στόχο τις γυναίκες όπως έκανε και την προηγούμενη εβδομάδα με την επικεφαλής της προεκλογικής μας εκστρατείας Ιωάννα Κοντούλη", τονίζεται σε ανακοίνωση των Οικολόγων Πράσινων.

Ο συνασπισμός «δημιουργία, ξανά» καταδικάζει απερίφραστα κάθε μορφής  βία και καλεί όλα τα κόμματα και τους Έλληνες πολίτες να απομονώσουν έμπρακτα τα ακραία και επικίνδυνα στοιχεία της δεξιάς και της αριστεράς που απειλούν το δημοκρατικό μας πολίτευμα και τη συνοχή της Ελληνικής κοινωνίας. "Η ώρα της αλήθειας έχει φτάσει και η περαιτέρω ανοχή όλων μας σε παρόμοια αποτροπιαστικά φαινόμενα συνιστά συνενοχή", τονίζει.

"Ζητώ συγγνώμη από τον ελληνικό λαό που με πράξεις και αβαρίες, με ενέργειες και με λάθη του πολιτικού κόσμου, επιτρέψαμε σε αυτό το μόρφωμα να πάρει δύναμη. Ήρθε η ώρα να φύγουν από την πολιτική ζωή. Ο φασισμός δεν έχει πέραση στην Ελλάδα", τόνισε και ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γ. Καρατζαφέρης.

"Οι τραμπουκισμοί του Κασιδιάρη, στελέχους της φασιστικής Χρ. Αυγής, σε ζωντανή τηλεοπτική εκπομπή σε βάρος της Λ. Κάνελλη του ΚΚΕ και της Ρ. Δούρου του ΣΥΡΙΖΑ, έδειξε ότι κύριος εχθρός των φασιστών είναι η Αριστερά, αλλά και κάθε κομμάτι της κοινωνίας που είναι ανυπεράσπιστο. Ποτέ η εξουσία", σημειώνει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ.



nooz.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Άφαντος ο Κασιδιάρης μετά την επίθεση"

Νεαρή συνελήφθη γιατί… μαχαίρωσε τσαντάκια!

«Σκληρό καρύδι» αποδείχθηκε μια νεαρή γυναίκα που βρέθηκε αντιμέτωπη με δυο τσαντάκηδες, ενώ περπατούσε σε έναν δρόμο στην Κατερίνη! Όταν οι κακοποιοί προσπάθησαν να αρπάξουν την τσάντα της, έβγαλε… στιλέτο και μαχαίρωσε τον έναν από αυτούς! Αυτό της στοίχισε τη σύλληψή της!

Το πρωτοφανές περιστατικό συνέβη όταν οι δυο Έλληνες δράστες ηλικίας 27 και 31 χρόνων πλησίασαν την 22χρονη και την έσπρωξαν βίαια, τραβώντας ταυτόχρονα την τσάντα της. Όμως, εκείνη φαίνεται πως ήταν προετοιμασμένη, γιατί έβγαλε το στιλέτο και το κάρφωσε στο σώμα του 31χρονο τραυματίζοντάς τον ελαφρά! Ο κακοποιός αντέδρασε άμεσα. Αφόπλισε το… ζόρικο θύμα του και το τραυμάτισε ελαφρά με το ίδιο στιλέτο, ενώ ο 27χρονος συνεργός του κατάφερε τελικά να αρπάξει την τσάντα της!

Οι δράστες τράπηκαν σε φυγή πεζή, αλλά εντοπίστηκαν από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ και συνελήφθησαν. Το στιλέτο και η τσάντα βρέθηκαν πεταμένα σε κάποιο σημείο του δρόμου, ενώ η 22χρονη διακομίστηκε στο νοσοκομείο όπως και ο 31χρονος τσαντάκιας. Και οι δυο νοσηλεύονται φρουρούμενοι, καθώς η κοπέλα συνελήφθη για παράνομη οπλοκατοχή, οπλοχρησία και απλή σωματική βλάβη! Δράστες και θύμα θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κατερίνης.

protothema.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Νεαρή συνελήφθη γιατί… μαχαίρωσε τσαντάκια!"

Ανάκληση φυσικού μεταλλικού νερού Λουτράκι Προβής από τον ΕΦΕΤ

Ο Ε.Φ.Ε.Τ., και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, στο πλαίσιο
διερεύνησης καταγγελίας διαπίστωσε την διακίνηση παρτίδων φυσικού μεταλλικού νερού,
στο οποίο διαπιστώθηκε η παρουσία αιωρούμενων σωματιδίων (νηματοειδών υφών)
υπόλευκου χρώματος.
Συγκεκριμένα, πρόκειται για το προϊόν «φυσικό μεταλλικό νερό Λουτράκι ΠΡΟΒΗΣ», σε
συσκευασία του 0.5 L, με ημερομηνίες λήξης : 10/1/13, 13/01/13, 15/5/13 και 18/5/13. Το
προϊόν εμφιαλώνεται από την Ν. ΠΡΟΒΗΣ Α.Ε., Λουτράκι Κορινθίας, Τηλ. 27410-49300,
Fax 27410- 49164.
Ο ΕΦΕΤ απαίτησε από την εταιρεία την άμεση ανάκληση / απόσυρση των συγκεκριμένων
παρτίδων από την αγορά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.
Καλούνται οι καταναλωτές οι οποίοι έχουν προμηθευτεί το συγκεκριμένο προϊόν
(φωτογραφία κάτωθι), με τις προαναφερόμενες ημερομηνίες λήξης, να μην το
καταναλώσουν.


Διαβάστε Περισσότερα » "Ανάκληση φυσικού μεταλλικού νερού Λουτράκι Προβής από τον ΕΦΕΤ"

Απεργία στις 16-17 Ιουνίου προκήρυξε η ΠΟΕ-ΟΤΑ

Σαρανταοκτάωρη απεργία για το σαββατοκύριακο των εκλογών προκήρυξε η ΠΟΕ - ΟΤΑ, η οποία στο σημερινό γενικό συμβούλιο αποφάσισε ακόμη την αποχή των εργαζομένων στους ΟΤΑ από κάθε εκλογική εργασία μέχρι την Παρασκευή 15 Ιουνίου.

Οι εργαζόμενοι στους δήμους, σε σχετική ανακοίνωση, καταδικάζουν τον εμπαιγμό από το υπουργείο εσωτερικών καθώς δεν έχει εκδώσει απόφαση για καταβολή αξιοπρεπούς εκλογικής αποζημίωσης.

protothema.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Απεργία στις 16-17 Ιουνίου προκήρυξε η ΠΟΕ-ΟΤΑ"

Νεκρός 45χρονος Αλβανός ληστής από τα πυρά 23χρονου Έλληνα

Νεκρός από τα πυρά ενός 23χρονου Έλληνα φοιτητή έπεσε λίγο μετά τις 04:00 τα ξημερώματα της Πέμπτης ένας 45χρονος Αλβανός ληστής, στη διασταύρωση των οδών Σπύρου Παπαγεωργίου και Μιχαλοπούλου, στην Παιανία.

Όλα ξεκίνησαν περί τις 2 τα ξημερώματα της Πέμπτης, όταν δύο Αλβανοί διαρρήκτες εισέβαλαν σε σπίτι της περιοχής, αλλά έγιναν αντιληπτοί από την ένοικό του, η οποία άναψε τα φώτα. Αμέσως τράπηκαν σε φυγή, ενώ οι ένοικοι του σπιτιού κάλεσαν την αστυνομία.

Οι δύο διαρρήκτες κρύφτηκαν και, 45-50 λεπτά αργότερα, λίγο πριν από τις 3, εισέβαλαν σε δεύτερο σπίτι της περιοχής και απείλησαν με μαχαίρι τον 23χρονο φοιτητή Κτηνιατρικής Νίκο Δάβαρη και τη μητέρα του, ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν κατάφεραν να κλέψουν κάτι.

Οι δύο Αλβανοί ληστές έφυγαν και από το δεύτερο σπίτι και μπήκαν σε άλλο ένα, στο οποίο επίσης έγιναν αντιληπτοί και διέφυγαν, για να κρυφτούν σε λόφο της περιοχής. Λίγο πριν τις 4, επιχειρούν να ξαναμπούν στο σπίτι του 23χρονου φοιτητή και της μητέρας του, αλλά γίνονται εκ νέου αντιληπτοί.

Ο 23χρονος παίρνει την κυνηγετική του καραμπίνα, την οποία κατείχε νόμιμα, καθώς έχει άδεια κυνηγού, και καταδιώκει τους ληστές. Σε απόσταση περίπου 100-150 μέτρων πυροβολεί και σκοτώνει τον έναν εκ των δύο Αλβανών ληστών.

Ο ίδιος ο 23χρονος φοιτητής, δια του δικηγόρου του, ισχυρίζεται ότι, κατά τη διάρκεια της καταδίωξης, το όπλο του εκπυρσοκρότησε. Στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής έχει προσαχθεί και ένας συγγενής του 45χρονου Αλβανού και εξετάζεται εάν είναι ο δεύτερος ληστής.

Πρόκειται για το δεύτερο περιστατικό αυτοδικίας, καθώς υπενθυμίζεται ότι πριν από περίπου ένα μήνα ένας 50χρονος επιχειρηματίας σκότωσε εν ψυχρώ έναν Ρουμάνο διαρρήκτη στην Σπάρτη.

Προανάκριση διενεργεί η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.

Περισσότερα και βίντεο στο protothema.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Νεκρός 45χρονος Αλβανός ληστής από τα πυρά 23χρονου Έλληνα"

Debate για τα μάρμαρα του Παρθενώνα

Σε ζωντανή μετάδοση από το Λονδίνο

Ανήκουν νόμιμα τα Μάρμαρα του Παρθενώνα στο Βρετανικό Μουσείο; Θα μπορούσε η Ελλάδα να τα φροντίσει, εάν επέστρεφαν στην Αθήνα;

Αυτές οι δύο ερωτήσεις βρίσκονται στο επίκεντρο μιας αναμέτρησης (debate), που διαρκεί για περισσότερα από 200 χρόνια.

Οι απόψεις αλλάζουν, μαζί και με τις συνθήκες στις δύο χώρες, αλλά το ζήτημα αυτό παραμένει άλυτο. Σε μια περίοδο ιδιαίτερα κρίσιμη για την Ελλάδα, με την εικόνα της χώρας να δέχεται συχνά πλήγματα από τα διεθνή ΜΜΕ, αλλά και λίγο πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, η Intelligence Squared, ο Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός, που έχει ως κύρια δραστηριότητα τη διοργάνωση debates του τύπου της Οξφόρδης (Oxford Union), παρουσιάζει μια «αψιμαχία» γι’ αυτό το διαχρονικό ζήτημα, όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ.

Έφτασε μήπως η στιγμή να επιστραφούν τα Μάρμαρα στην Αθήνα; Μπορεί αυτό να αποτελέσει μια κίνηση φιλίας προς την Ελλάδα, ή ακόμα και τον μεγαλύτερο φόρο τιμής προς τη χώρα; Ή μήπως το επιχείρημα της Βρετανίας ότι η Ελλάδα δεν έχει τα μέσα που χρειάζονται για τη συντήρηση των Μαρμάρων και την επίδειξή τους σε ένα παγκόσμιο κοινό, να είναι πιο πραγματικό σήμερα από ό,τι στο παρελθόν;

Η Intelligence Squared Greece παρουσιάζει στο Μουσείο Ακρόπολης, σε αποκλειστική ζωντανή μετάδοση από το Λονδίνο, το debate για την επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα στην Αθήνα, τη Δευτέρα 11 Ιουνίου, 20.30 - 10.30 (πέρας προσέλευσης 20.20).

Η είσοδος είναι δωρεάν με απαραίτητη την προκράτηση θέσεων. Το debate θα πραγματοποιηθεί στα Αγγλικά με παράλληλη μετάφραση στα Ελληνικά.

Λόγο αυξημένης ζήτησης, θα πραγματοποιηθούν δύο επιπλέον προβολές, σε αναμετάδοση, πριν την προβολή του debate στο BBC World, για τους επισκέπτες του Μουσείου, την Τετάρτη 13 Ιουνίου, ώρες 11.00-13.00 και 17.00-19.00 στο Αμφιθέατρο Μουσείου Ακρόπολης.

Οι προβολές αυτές θα είναι ανοιχτές στους επισκέπτες του Μουσείου, χωρίς λίστα κρατήσεων μέσω της Intelligence Squared Greece. Θα ισχύουν οι τιμές εισιτηρίων του Μουσείου.

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα: http://www.intelligencesquared.com/greece

newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Debate για τα μάρμαρα του Παρθενώνα"

Σηκώνουν ψηλά τα χέρια στην Αστυνομία για τα καλάσνικοφ!

Αναζητούν σχέδιο αστυνόμευσης ολόκληρο το 24ωρο

Τα απανωτά χτυπήματα αλλοδαπών συμμοριών με καλάσνικοφ έχουνπροκαλέσει συναγερμό στο αρχηγείο της Αστυνομίας, με τους ανώτατους αξιωματικούς να ψάχνουν εσπευσμένα επαρκές σχέδιο αστυνόμευσης ολόκληρο το 24ωρο. Η διαπίστωση -μετά και το τετ α τετ ληστών με άνδρες της ΔΙ.ΑΣ. το βράδυ της περασμένης Πέμπτης- ότι οι αστυνομικοί δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τη δύναμη πυρός που δίνει στους κακοποιούς η χρήση των καλάσνικοφ, αναζητούν τρόπο να λύσουν το μεγάλο πρόβλημα. Η άμεση απάντηση είναι η ενίσχυση των περιπολιών και πλέον είναι εμφανές πως ακόμη και οι μοτοσικλέτες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. δεν κινούνται ανά δυάδες, αλλά έχουν ενισχυθεί.

Παράλληλα, στην Ασφάλεια οι αξιωματικοί προσπαθούν αξιοποιώντας ακόμη και τις πληροφορίες που μπορούν να αντλήσουν από σήματα των κινητών τηλεφώνων να εξιχνιάσουν τουλάχιστον 3 μεγάλες υποθέσεις και να βάλουν στο χέρι τα μέλη των συμμοριών. Πρόκειται για τη ληστεία στη χρηματαποστολή τράπεζας στην Ηλιούπολη, πριν 10 ημέρες, όταν πήραν μισό εκατομμύριο ευρώ και για να διαφύγουν άρπαξαν 3 αυτοκίνητα διερχόμενων οδηγών, τραυματίζοντας μάλιστα τον ένα, τη δολοφονία του 30χρονου στην Καισαριανή και τον σοβαρό τραυματισμό του 32χρονου αδελφού του στην προσπάθειά τους να κλέψουν ένα αυτοκίνητο, αλλά και τους ληστές με τα καλάσνικοφ που χτυπούν καταστήματα και περίπτερα στην ευρύτερη περιοχή του Ζωγράφου.

«Η άμεση σύλληψη των μελών των συγκεκριμένων συμμοριών δεν θα λύσει το τεράστιο θέμα με τους δεκάδες κακοποιούς που κουβαλούν καλάσνικοφ, θα στείλει όμως ένα μήνυμα πως δεν μπορούν να δρουν ανεξέλεγκτα κάτω από τη μύτη της Αστυνομίας», τονίζει αξιωματικός και προσθέτει: «Είμαστε η μοναδική χώρα στην Ευρώπη με τόσο μεγάλο αριθμό καλάσνικοφ…».

Η διαπίστωση και τα στοιχεία

Το δεκαήμερο που πέρασε σημαδεύτηκε από 50 και πλέον άγριες ληστείες σε πάσης φύσεως καταστήματα, περισσότερες από 20 εισβολές και λεηλασίες σε σπίτια με έναν νεκρό, δεκάδες βίαιες επιθέσεις σε ανυποψίαστους πολίτες στο δρόμο… Στιγμές φρίκης με επιθέσεις, εξευτελισμούς και κακοποιήσεις που βίωσαν οικογένειες μέσα στα ίδια τους τα σπίτια από τις «συμμορίες με τα καλάσνικοφ». Η διαπίστωση και με τη βούλα της Αστυνομίας πραγματικά σοκάρει: η εισβολή κακοποιών σε σπίτια -τελευταίο καταφύγιο της οικογένειας- δεν είναι πλέον μεμονωμένο φαινόμενο…

Το 2011 τα επίσημα στατιστικά στοιχεία της Αστυνομίας έδειξαν: 432 εισβολές ληστών σε οικίες, 588 ληστείες πολιτών στο δρόμο, 472 ένοπλες επιθέσεις πελατών σε καταστήματα. Νούμερα που πιθανόν να μην υπάρχουν σε καμία αναπτυγμένη χώρα του κόσμου… Αγριες συμμορίες οπλισμένων κουκουλοφόρων εισβάλλουν σε σπίτια και διαμερίσματα, τρομοκρατούν, βιάζουν και ληστεύουν τους ενοίκους. Ουσιαστικά το φαινόμενο εμφανίστηκε πριν από περίπου τρία χρόνια με «μπούκες» σε επαύλεις των βορείων και νοτίων προαστίων, όμως οι ομάδες πολλαπλασιάστηκαν και στο στόχαστρο μπήκαν όλα τα σπίτια…

protothema.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Σηκώνουν ψηλά τα χέρια στην Αστυνομία για τα καλάσνικοφ!"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news